• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : محرمات در قرآن كريم
نويسنده : فرشاد عليشاهي
سال : 1378
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه داراي يازده فصل با اين موضوعات است: فصل اول، معنا و مفهوم محرمات در قرآن كريم؛ فصل دوم، تقسيم محرمات بر اساس نفس عمل،‌مانند: ائم و خطيئه؛ فصل سوم، منشأ انقسام گناهان در قرآن به كبيره و صغيره؛ فصل چهارم‌اهميت ابعاد تحريمات در اسلام و قرآن(تقسيم محرمات به اعتبار موضوع)؛ فصل پنجم،‌اقسام محرمات اجتماعي؛ فصل ششم ، آيا همه محرمات در قرآن حكم فقهي و شرعي دارند؟ كيفرها در اسلام؛ فصل هفتم،‌حدود الهي در قرآن كريم؛ فصل هشتم، شيوه‌هاي عملي دستيابي به حدود الهي و اجتناب از محرمات در قرآن كريم، مثل: تقوي و ايمان و عمل صالح؛ فصل نهم، راههاي خروج از ورطه محرمات در آيات كريمه قرآن،‌نظير : توبه و استغفار؛ فصل يازدهم، بيان مصاديق و اقسام تحريم در قرآن به اعتبار منشأ صدور.
عنوان : لغزش ناپذيري پيامبران در قرآن
نويسنده : جعفر انواري
سال : 1378
استاد : محمود رجبي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : عصمت پيامبران(ع) يكي از مباحث كليدي در حوزه اعتقادي است كه بدون اثبات آن،‌اصل رسالت پيامبران(ع) با اشكال مواجه مي‌شود و غرض الهي نقض مي‌گردد. در اين پژوهش، لغزش ناپذيري پيامبران(ع) در اعتقاد، دريافت و تبليغ وحي و مصونيت ايشان از لغزش در رفتار مبرهن گرديده است؛ در مقدمه، از پيشينه موضوع، قلمرو بحث و راز و حقيقت عصمت سخن به ميان آمده است؛ فصل نخست، به بررسي آياتي اختصاص دارد كه بر لغزش ناپذيري پيامبران(ع) دلالت دارد و در فصل دوم، به تفصيل از آياتي بحث شده كه مورد استناد مخالفان عصمت قرار گرفته و ديدگاه آنان به نقد كشيده شده است.
عنوان : گفتگوي پيامبران با ملتها در قرآن
نويسنده : حمزه صفري
سال : 1378
استاد : سيد محمد تقي قادري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش آمده است: در بخش اول از اهميت گفتگو و شيوه‌هاي آن سخن رفته و سه شيوه حكمت، موعظه و جدل معرفي شده است. در بخش دوم شيوه‌هاي گفتگوي اين پيامبران بيان شده است: نوح، هود،‌صالح، ابراهيم، لوط،‌شعيب و موسي ? . بخش سوم به شيوه‌هاي گفتگوي پيامبر اسلام? اختصاص دارد و بخش چهارم درباره نقش دانشمندان در هدايت انسان با الهام از گفتگوي پيامبران با مردم است.
عنوان : قيامت در قرآن و عرفان
نويسنده : نيلوفر زندي
سال : 1378
استاد : عزت‌اله دهقان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست قيامت از نظر قرآن كريم و سپس از ديدگاه عرفان بررسي شده است. در بررسي قرآني پس از توجه به واژه قيامت و تركيبات و مترادفات آن اين نتيجه به دست آمده است كه قيامت در قرآن داراي مراحل مختلفي مانند موت، برزخ، صراط، بهشت، جهنم و ... است و روح انساني براي يافتن كمال حقيقي خويش در مراحل آن شكل مي‌يابد و معاد هم روحاني و هم جسماني است . در بررسي عرفاني چنين نتيجه گرفته شده است كه قيامت عبارت از ظهور كامل حق محض به طور دائم و ابدي است. اين ظهور در دنيا به طور ناقص و در آخرت به نحو كامل و اتم است و آيات قرآني بر ان صحه گذاشته‌اند.
عنوان : قناعت و طمع از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : يعقوب اژدر
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه داراي سه بخش است: بخش اول، بررسي لغوي قناعت و طمع: تعريف قناعت در لغت و قرآن و روايات و اخلاق، تعريف طمع در لغت و آيات و روايات و احاديث و اخلاق؛ بخش دوم،‌بررسي قناعت: مباني قناعت در نهاد انسان، فوائد و آثار قناعت، زيانهاي عدم قناعت، نقش قناعت در زندگي؛ بخش سوم، بررسي طمع: علل و انگيزه‌هاي طمع، مفاسد و زيانهاي طمع، درمان بيماري طمع.
عنوان : قبله و فلسفه آن در اسلام و اديان
نويسنده : فرشته غلامعلي مجدآبادي
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين
موضوع : اين تحقيق در سه بخش قبله و فلسفه آن را در قرآن كريم و روايات معصومين و علوم و اديان بررسي كرده است: بخش اول، قبله و فلسفه آن در اسلام، بخش دوم،‌فلسفه قبله در ساير اديان الهي، بخش سوم، فلسفه قبله در اديان غيرالهي.
عنوان : قاعده لطف از نگاه كلام و قرآن
نويسنده : عباس جوكار
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پايان‌نامه حاضر قاعده كلامي لطف به صورت تطبيقي در علم كلام و قرآن كريم طي هفت فصل با اين عنوان‌ها بررسي شده است: فصل اول، كلياتي درباره قاعده لطف؛ فصل دوم، لطف و تكليف، رابطه قاعده لطف و قاعده صلاح اصلح؛ فصل سوم، حسن و قبح افعال الهي؛ فصل چهارم، بررسي دلائل مخالفان وجوب لطف بر باري تعالي؛ فصل پنجم ، بررسي دلايل مخالفان وجوب لطف بر باري تعالي؛ فصل ششم، نتايج و آثار قاعده لطف؛ فصل هفتم، مصاديق و نمونه‌هايي عيني لطف الهي.
عنوان : فلسفه مرگ از ديدگاه حكمت متعاليه و آيات و روايات
نويسنده : علي احمدي
سال : 1378
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : اين پايان‌نامه به بررسي موضوعاتي چند پيرامون مرگ در فلسفه ملاصدرا و آيات و روايات پرداخته است. اين موضوعات در پنج فصل با اين عنوان‌ها آمده است: فصل اول،‌مرگ از ديدگاه انديشمندان اسلامي؛ فصل دوم، نفس؛ فصل سوم، مرگ و قبر؛ فصل چهارم،‌بعث و حشر؛ فصل پنجم، معاد.
عنوان : فضايل مختصه علي(ع) در قرآن،‌حديت و تاريخ
نويسنده : سيد ايوب نجيبي
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق در سه فصل نوشته شده است: فصل اول ، علي(ع) در قرآن و گفتار محدثان و مورخان: علي(ع) خليفه بلافصل پس از رسول اكرم(ص)، بررسي دلالت حديث غدير، غديريه‌هايي كه در وصف اين روز تاريخي سورده شده است، اشعار منسوب به اميرالمؤمنين (ع) درباره غدير، غديريه حسان بن‌ثابت، شأن نزول سوره معارج، حديث يوم‌الدار و نخستين ايمان آورنده به رسول خدا(ص)، آيه ولايت، حديث منزلت، توضيح درباره آيات 25ـ26 سوره طه، داستان مباهله، دعوت به مباهله، علي(ع) نفس پيامبر، ابلاغ آيات، اولوالامر چه كساني هستند؛ فصل دوم، تولد و زندگي و پاره‌اي از مناقب برجسته آن حضرت در احاديث و تواريخ شيعه و اهل سنت: مولود كعبه، دامان پيامبر، حديث ردالشمس، حديث سدُّالابواب؛ فصل سوم. برخي مناشدات و احتجاجات آن حضرت و ياران و اصحابشان: احتجاج اصبغ بن نباته، مناشده علي(ع) در ايام عثمان بن عفان،‌احتجاج و مناشده اميرالمؤمنين و اصحاب شوري، سخن جرج جرداق، سخن شبلي، سخن بارون كاراژ، سخن جبران خليل جبران، سخن ميكائيل نميهه، سخن كاردايل.
عنوان : فرهنگنامه ايمان و كفر در قرآن
نويسنده : سيده طاهره آقا ميري
سال : 1378
استاد : سيد كاظم عسگري
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : اين پژوهش طي دو بخش به بررسي ايمان و كفر در آيات قرآن كريم پرداخته است: در بخش اول با عنوان ايمان موضوعات اسلام، ايمان، ايمان و عمل صالح و مصاديق مؤمنان در قرآن بررسي شده است و در بخش دوم تحت عنوان كفر از واژه كفر، كافر چه كسي است و مصاديق كافران بحث شده است.
عنوان : فرهنگ صرفي معتلات، مهموزات، مضاعفهاي قرآن كريم از جزء 21 تا 30
نويسنده : شيوا مصطفي‌زاده
سال : 1378
استاد : خليل حديدي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تبريز
موضوع : در اين پايان‌نامه نكات صرفي و نحوي آيات قرآن كريم از جزء 21 تا 30 استخراج و گزارش شده است؛ به اين ترتيب كه پس از استخراج كلمات معتل و مهموز و مضاعف از قرآن كريم و مشتقات آنها، كلمات هر سوره به طور جداگانه در يك جدول صرفي و نحوي تنظيم و بررسي گرديده است. اين بخش از قرآن كريم مشتمل بر 86 سوره است.
عنوان : عوامل نيكبختي و سعادت از ديدگاه قرآن
نويسنده : ولي مرندي
سال : 1378
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پژوهش مشتمل بر هفت فصل است: فصل اول، فلسفه آفرينش انسان؛ فصل دوم، سعاد از ديدگاه انديشه‌هاي بشري (فلاسفه و عرفا)؛ فصل سوم، سعادت در قرآن؛ فصل چهارم، عوامل سعادت: تزكيه نفس، تقوا، نماز، توبه، انفاق، ذكر، صبر؛ فصل پنجم،‌سعادتمندان در قرآن: متقين، مؤمنان،‌آمران به معروف و ناهيان از منكر، جهادگران، حزب‌الله؛ فصل ششم، موانع سعادت: هواپرستي، دنيا، شيطان؛ فصل هفتم، محرومان از سعادت:ظالمان، ساحران، كافران، مجرمان.
عنوان : علم لدني در قرآن و حديث
نويسنده : زهرة السادات ميرترابي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مطالب اصلي اين پژوهش در سه فصل آمده است: فصل اول، حقيقت علم و اقسام آن: معناشناسي علم در لغت و اصطلاح و قرآن،‌اقسام علم، كيفيت حصول علم،‌ابزارهاي شناخت؛ فصل دوم، حقيقت علم لدني: علم لدني در قرآن و كلام معصومين و اصطلاح عرفا، علم غيب و اقسام و طرق و منابع اخذ آن؛ فصل سوم، بهره‌مندان از علم لدني: پيامبران، ائمه و ...
عنوان : علم‌الائمة (ع) از ديدگاه عقل و كتاب و سنت
نويسنده : احمد رضوانفر
سال : 1378
استاد : قاسمعلي كوچناني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه برخورداري ائمه معصوم(ص) از علم لدني با تكيه به دلايل كلامي، قرآني و روائي ثابت شده و در فصل اول كلياتي درباره موضوع بحث آمده و در فصل دوم پيشينه بحث علم امام گزارش شده است. فصل سوم به بررسي علم امام معصوم اختصاص دارد و در فصل چهارم دلائل علم ائمه اطهار(ع) ذكر شده وسرانجام در فصل پنجم اشكالات منكران علم امام معصوم(ع) مطرح و پاسخ داده شده است.
عنوان : علل انكار معاد و آثار آن
نويسنده : سيد حسين شفيعي دارابي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : انديشه معاد در تاريخ اعتقادي بشر. قدمتي ديرنه دارد و توجه دادن بشر به معاد بخشي از رسالت پيامبران الهي(ع) بوده است. با اين حال ، انكار معاد در طول تاريخ، همواره وجود داشته است. جست و جوي علت‌ها و پيامدهاي انكار معاد از منظر قرآن و روايات موضوع پژوهش اين پايان‌نامه است . نگارنده پس از تبيين نوع رابطه معاد و علل انكار و سير ترسيم جايگاه ارزشي عقيده به معاد، به ذكر كلياتي در تعريف موضوع پژوهش ، پيشينه بحث و اهداف و در نهايت به بررسي مفهوم « مرگ» و « معاد» و ضرورت معاد انديشي و آثار آن پرداخته است. در ادامه،‌با دسته‌بندي علل انكار معاد از سوي منكران، آيات مربوط به انكار معاد را بررسي كرده ودر پايان ، به بيان آثار انكار معاد از لحاظ فردي و اجتماعي پرداخته است.
عنوان : عقل و قلب در تفاسير عرفاني
نويسنده : كتايون حيدي بافقي
سال : 1378
استاد : احمد عابدي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه شامل چهار بخش است. در بخش اول عقل و قلب و مترادف‌هاي آن دو در لغت بررسي شده و تاريخچه‌اي از عقل و عشق گزارش شده است. بخش دوم به بررسي عقل و تعقل در قران و عرفان اختصاص دارد. بخش سوم درباره قلب و اطور و صفات آن از نظر قرآن و عرفان است . در بخش چهارم با عنوان ارتباط عقل و قلب موضوعات معرفت،‌علم و ايمان بررسي شده و از ارتباط علم و ايمان، عقل و شرع، و عقل و عشق سخن به ميان آمده است.
عنوان : عدل و قسط در قرآن و نهج‌البلاغه
نويسنده : محمد حسن زارع
سال : 1378
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق در يك مقدمه و شش فصل نوشته شده است: مقدمه، ارزش عدالت در فرهنگ اسلام؛ فصل اول، معناي لغوي و اصطلاحي عدل و پيشينه كلامي بحث عدل؛ فصل دوم، عدالت در قرآن؛ فصل سوم، عدل و قسط در نهج‌ابلاغه: عدالت اجتماعي در نهج‌البلاغه، عدالت در حكومت از ديدگاه امام علي(ع)؛ فصل چهارم،‌نظريات فرق اسلامي در باب عدل و قسط: حسن و قبح، جبر و اختيار، محاسن و معياب خلقت؛ فصل پنجم، دلايل منكران عدل و پاسخ به آنها: دلايل منكران اصل عدالت و پاسخ به آنها، پاسخ به دلايل منكران اصل عدالت، حوادث ناگوار و پاسخ به آنها،‌مفهوم قضا و قدر ؛ فصل ششم،‌عدل از اصول دين: چرا عدل را از اصول دين مي‌ناميم؟ موقعيت خير و شر در جهان هستي، فلسفه تفاوتها در جهان هستي.
عنوان : عالم غيب و شهود و حدود آنها در آيات و روايات
نويسنده : فاطمه شيخ‌الرئيسي
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق درباره جهان غيب و مرز آن با جهان مشهود است و در شش بخش با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، كلياتي در باب غيب و شهود؛ بخش دوم،‌محدوده علم غيب؛ بخش سوم، غيب در آيات و روايات؛ بخش چهارم،‌آگاهان به غيب؛ بخش پنجم، مرز غيب و شهود؛ بخش ششم،‌ايمان به غيب.
عنوان : طبقه‌بندي عناوين و وجه تسميه سوره‌هاي قرآن كريم
نويسنده : عبدالمهدي جلالي
سال : 1378
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : رساله حاضر درباره اسامي سوره‌ها و وجه نامگذاري آنهاست و در سه فصل با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، فرضيات نگارنده درباره اساس و مستند روايي نام سوره‌ها، وجه تسميه سوره‌ها در احاديث پيامبر (ص)، صحابه و امامان(ع)؛ فصل دوم، فرضيه طبقات بيست و چهارگانه نامها و عناوين نامشهور سوره‌ها ، نمونه‌ها و شواهد؛ فصل سوم، طبقه‌بندي مفهومي اسماء سوز، طبقه‌بندي مفهومي واژگان قرآن كريم، طبقه‌بندي مفهومي واژگان قرآن كريم، طبقه‌بندي عناوين سوره‌ها بر مبناي مبادي آنها در قرآن كريم.
عنوان : صراط مستقيم از منظر قرآن و حديث
نويسنده : محمد جواد نظافت يزدي
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در ده فصل با اين عناوين تنظيم و تدوين شده است: كلياتي درباره معاني صراط در لغت و قرآن، انواع صراط شامل صراط تكويني و تشريعي، عبوديت ماهيت صراط مستقيم تشريعي، مفهوم عبوديت، صراط مستقيم صراط اعتدال، صراط مستقيم در تفسير الميزان، بررسي آيات صراط مستقيم در قرآن، مطالعه صراط مستقيم يا صراطهايمستقيم. نويسنده درفصل اخير ادله وحدت صراط مستقيم را بيان كرده و ادله تعدد آن را رد نموده است.
عنوان : صدقه و انفاق از ديدگاه قرآن كريم با استفاده از روايات معصومين(ع)
نويسنده : اسدالله كريمي
سال : 1378
استاد : عادل نادرعلي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين تحقيق با مراجعه به جوامع تفسيري و حديثي و كتب ديگر موضوع صدقه و انفاق بررسي شده است. مطالب اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش آمده است: در بخش اول، نخست معناي لغوي و اصطلاحي صدقه و انفاق و اهميت آن از ديدگاه قرآن و روايات، سپس انواع انفاق‌هاي مستحبي و ويژگي‌هاي آنها از ديدگاه روايات بررسي شده است و در بخش دوم از شرايط و اشكال و صور پرداخت صدقه و انفاق و چگونگي فضيلت و تأثير پرداخت آن در تكوين شخصيت انسان بحث شده است و در بخش سوم و چهارم نقش اجتماعي و عبادي صدقه و انفاق از ديدگاه مكاتب تفسيري مورد بررسي قرار گرفته است و در اين خصوص برخي از روايات معصومين(ع) نقل شده است.
عنوان : صدق و صادقين در قرآن كريم و نهج‌البلاغه
نويسنده : زهرا سروي
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل با اين مباحث نگارش شده است: فصل اول، صدق: معني و تعريف صدق، حقيقت صدق، برخي از كلماتي كه به صدق اضافه شده‌اند و مفهوم آنها نظير قدم صدق، مبؤأ صدق، اقسام صدق، صدق يكي از اوصاف حميده انساني است، صدق يكي از شعبه‌هاي جهاد و جهاد يكي از ستون‌هاي ايمان است، اثرات صدق، صدق يكي از ويژگيهاي پيامبر ان و رهبران است، امتحان يكي از سنت‌هاي الهي براي تشخيص صدق در افراد است؛ فصل دوم،‌صادقين: معني و تعريف صادق، ظهور صدق صادقين و پاداش آن، انواع صادقين؛ فصل سوم: سيماي صادقين در قرآن كريم: خداوند، قرآن كريم، پيامبران(در اين بخش چهارده تن از پيامبران كه در قرآن به صدق متصف شده‌اند،‌ياد شده و آيات مربوط بررسي گرديده است)، صداقت و تصديق حضرت مريم(ع)، صداقت فرشتگان، صدافت حضرت علي(ع) و ائمه معصومين(ع)؛ فصل چهارم، سيماي صادقين در نهج‌البلاغه: خداوند،‌صداقت و تصديق قرآن كريم، صداقت پيامبران(ع)، صداقت و تصديق حضرت محمد(ص)، صداقت اهل بيت(ع)، صداقت و تصديق حضرت علي(ع)، صداقت فرشتگاني كه مأمور انسان هستند؛ فصل پنجم صدقه:‌تعريف صدقه و اقسام آن، چگونگي صدقه دادن و شروط قبولي و بطلان صدقه، آثار صدقه، موارد مصرف صدقات، متصدقين و پاداش آنها؛ فصل ششم، صدقه: مفهوم صدقه و وجه تسميه آن. در ضميمه ، موارد استعمال مشتقات صدق در قرآن كريم ياد شده است.
عنوان : شمول پاره‌اي از وجوه اعجاز بر جميع آيات قرآن كريم
نويسنده : عليرضا حلم‌زاده
سال : 1378
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين رساله اين نظريه بيان و تأييد شده است كه برخي از وجوه اعجاز قرآن كريم نظير اعجاز بياني به پاره‌اي از آيات آن اختصاص ندارد؛ بلكه همه آنها را دربرمي‌گيرد. آن داراي دو فصل با اين مباحث است : فصل اول، درآمدي بر شناخت اعجاز قرآن ، اقسام اعجاز، چگونگي اتمام حجت قرآن بر غير عرب، تحدي‌هاي قرآن، دامنه شعاع اعجاز در قرآن،‌وجه حقيقي اعجاز قرآن جمع همه ويژگيهاي آن است ؛ فصل دوم، وجوه فراگير اعجاز در سراسر قرآن كريم، مدعيان همانند آوري، وجوه وابسته به اعجاز بياني، قران و پديده‌هاي جهان آفرينش.
عنوان : شاخص‌هاي افضليت‌ انسان در قرآن و حديث
نويسنده : سيد رضا طباطبائي‌نيا
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه شامل چهار بخش با اين عنوان‌هاست: بخش اول، انسان و برتري در خلقت: انسان و مترادفات آن، هدف از آفرينش انسان، انسان شاهكار خلقت؛ بخش دوم، مقام كرامت انساني : روح، ابعاد نفس، فطرت جامه فضيلت انسان، افضليت انسان بر ملائكة الله، شايستگي‌ها؛ بخش سوم، خلافت انسان، امانت‌پذيري؛ بخش چهارم، مقام ولايت: قرب و جنب، خصوصيات انسان كامل، مقامات انسان كامل،‌جامعيت انسان.
عنوان : سيماي حضرت موسي(ع) در قرآن
نويسنده : اعظم احمدلو
سال : 1378
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان نامه در سه بخش تدوين شده است: بخش اول درباره حيات حضرت موسي ? از هنگام تولد تا زمان بعثت و بخش دوم در زمينه مبارزه آن حضرت با فرعوت تا زمان هلاكت اوست و در بخش سوم تحت عنوان رخدادهاي زندگي حضرت موسي ? اين موضوعات بررسي شده است: گوساله پرستي قوم آن حضرت، گاو بني‌‌اسرائيل ، قارون، موسي و خضر? و در پايان زندگي حضرت موسي ? به طور تطبيقي در تورات و قرآن بررسي گرديده است.
عنوان : سيماي ابراهيمي (ع) در قرآن كريم
نويسنده : عبدالمجيد طالب تاش
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : اين پايان‌نامه شامل دو بخش است .در بخش نخست،‌با نام ولادت تا نبوت از اين موضوعات بحث شده است: زادگاه، ولادت، نسب و پدر ابراهيم؛ دعاهاي ابراهيم در قرآن، مانند دعا براي ذريه، دعا براي پدر و مادر، دعا براي خود؛ اوصاف ابراهيم در قرآن كريم، مثل حنيف، خليل، مسلم، نبي، صديق، اواه، حليم،‌منيب، اسوة حسنه، امة ، قانتاً لله، شيعه نوح، عبد. در بخش دوم،‌تحت عنوان نبوت تا امامت ، اين موضوعات بررسي شده است: احتجاج با بت‌پرستان، استدلال بر توحيد، ارائه ملكوت به ابراهيم، دين حنيف ،‌احتجاجات قوم، ابراهيم و معاد، زنده شدن پرندگان ، معاد جسماني،‌ميهمانان، تجديد بناي كعبه، مهاجرت، ولادت اسماعيل، چشمه زمزم، اسماعيل و قبيله جرهم ، سفر به كعبه، درخواست ابراهيم.
عنوان : سير تكاملي رديه‌هاي نوشته شده بر فصل الخطاب حاجي نوري
نويسنده : محمد هادي مفتح
سال : 1378
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه آثاري را كه رد مطالب فصل الخطاب حاجي نوري به نگارش درآمده، به ترتيب تاريخي بررسي كرده و مشتمل بر چهار فصل با اين عناوين است: فصل اول، شرح زندگاني ميرزا حسين نوري؛فصل دوم، بررسي كتاب فصل الخطاب في اثبات تحريف كتاب رب الارباب؛ فصل سوم، موضع علماي بزرگ شيعه در مقابل كتاب فصل الخطاب؛ در فصل چهارم مباحث پايان‌نامه جمع‌بندي شده است.
عنوان : سوگند در قرآن و ادب فارسي
نويسنده : محمود عليپور
سال : 1378
استاد : ابوالقاسم محمودي
دانشگاه : آزاد اسلامي فيروز‌آباد
موضوع : پژوهش حاضر درچهار فصل تدوين شده است. در فصل اول ارتباط قران و ادب فارسي و در فصل دوم تاريخچه سوگند بررسي شده است . فصل سوم به سوگند در قرآن اختصاص دارد و در آن آيات حاوي سوگند اعم از سوگندهاي الهي و بشري و شيطان بررسي شده است. فصل چهارم در خصوص سوگند در ادب فارسي است و اين موضوعات را در بردارد: سوگند در ادبيات سبك خراساني، سوگند در ادبيات سبك عراقي، سوگند در ادبيات سبك هندي، سوگند در ادبيات دوره بازگشت ادبي، سوگند در ادبيات مشروطيت، معرفي چند سوگند‌نامه.
عنوان : روشهاي تعليم در قرآن و حديث
نويسنده : سيد مهدي برومند
سال : 1378
استاد : ولي‌الله نقي‌پورفر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در سه بخش با اين عناوين تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، چند بحث مقدماتي: اصل تفاوتهاي فردي، تعريف روش‌ها، سن شروع تعليم؛ بخش دوم، روش‌هاي تعليم: روشهاي مستقيم مانند سخنراني و گفتگو و ...، روش‌هاي غيرمستقيم مثل مشاهده، نمايش و قصه ...؛ بخش سوم،‌فنون خرد تعليم: روشها و فنون مربوط به حيطه عاطفي ، روشها و فنون مربوط به حيطه شناختي، روشها و فنون مربوطه به حيطه رواني ـ‌حركتي.
عنوان : روش تفسيري علامه شبر در تفاسير سه‌گانه (كبير، وسيط، وجيز)
نويسنده : محمد علي رضايي كرماني
سال : 1378
استاد : محمدهادي معرفت و سيد ابوالفضل ميرمحمدي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين رساله در چهار فصل با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، زيستنامه علامه شبر: شرح احوال و آثار، استادان، هنگام ارتحال، نسخه‌شاسي؛ فصل دوم، صفوه التفاسير ( تفسير كبير) علامه شبر، ساختار صفوة التفسير ،‌ويژگيهاي نسخه خطي آن، مبنا و روش تفسيري، جايگاه كلام(گرايش كلامي) در صفوة التفاسير، منابع و مأخذ صفوة‌التفاسير؛ فصل سوم، جوهر الثمين في تفسير الكتاب المبين(تفسير و سيط)علامه شبر: تفسير الجوهر الثمين درنگاهي گذرا، نسخه‌هاي خطي تفسير الجوهر الثمين در يك نگاه، ويژگي‌هاي چاپ تفسير الجوهر الثمين و كاستي‌هاي آن ،‌روش تفسير الجوهر الثمين،‌جايگاه كلام در تفسير الجوهر الثمين ، جايگاه فقه در تفسير الجوهر الثمين ، علوم قرآن در تفسير الجوهر الثمين؛ فصل چهارم تفسير القرآن الكريم(تفسير و جيز) علامه شبّر: نگاهي گذرا به تفسير القرآن الكريم،‌بررسي نسخه‌هاي خطي و چاپي تفسير وجيز، ديدگاه برخي دانشمندان و قرآن پژوهان درباره تفسير وجيز، مبنا و روش ادبي تفسير وجيز، تفسير وجيز و ويژگيهاي تفسير مزجي، چگونگي شرح جمله‌ها و‌آيه‌هاي تكراري در تفسير وجيز،‌جايگاه روايت در تفسير وجيز، جايگاه كلام،‌ فقه و علوم قرآن در تفسير وجيز.
عنوان : روايات تطبيق در تفاسير شيعه و تحليل آنها
نويسنده : زهرا حسيني
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در سه فصل تدوين شده است فصل اول با عنوان كليات شامل اين مباحث است : جَرْي و تطبيق و اهميت آن در تفسير قرآن، تفسير و تأويل در لغت و اصطلاح ، تنزيل، جري و تطبيق سيري تفسيري با تأويلي و يا تنزيلي، جري و تطبيق و باطن قرآن، تطبيق آيات بر پيامبر و اهل بيت و مخالفانشان . در فصل دوم روايات جري و تطبيق به طور خلاصه به ترتيب سروه‌هاي قرآن گزارش شده است. فصل سوم در مزينه نقد اين روايات و شامل چهار بخش با اين عناوين است: بررسي سندي روايات تطبيق، بررسي نقش غلات در اين روايات، تحقيق محتوايي اين روايات، تطبيق الفاظ قرآن بر اشخاص، تطبيقات باطل و محتمل و صحيح.
عنوان : رموز عرفاني قصص قرآن (پيامبران اولوالعزم)
نويسنده : اشرف ميكائيلي
سال : 1378
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين رساله طي شش بخش به تفسير عرفاني پيامبران اولوالعزم پرداخته شده است و به استناد تفاسير عرفاني و اقوال عرفا نقش و جايگاه قصه و خصوصاً قصص قرآني در بافت عرفاني بيان شده است. در بخش اول، مطالبي در تعريف عرفان و تصوف و تفسير و بيان اقسام آن و تفسير به رأي و تفسير عرفاني و زبان رمزي عرفان و تعريف اولوالعزم و جايگاه قصه در قرآن و سنتهاي الهي جاري در قصص انبيا آمده است و در پنج بخش بعد برداشتها و تأويلات عرفاني در خصوص قصص انبياي اولوالعزم آورده شده است. در ابتداي هر بخش آياتي كه راجع به آن پيامبر در قرآن وجود دارد،‌ذكر شده ؛ سپس داستان زندگي آن پيامبر با استناد به كتب تاريخ انبيا نقل شده و بعد از آن حوادث و وقايعي كه در زندگي او رخ داده و تصريحي در قرآن راجع به آن وجود دارد،‌ذكر شده و سپس رموز عرفاني و اقوال عرفا در مورد آن حادثه خاص نقل شده است. در پايان هر بخش مقايسه‌اي بين رسول اكرم و پيامبر مورد بحث صورت گرفته و نكات عرفاني در مورد فضيلت و ارجحيت مرتبه وجود رسول اكرم نسبت به ساير انبيا بيان شده است .
عنوان : رجعت اهل بيت (ع) از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : جلال شاكر اردكاني
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج فصل تنظيم و نگارش شده است. فصل اول، كليات: رجعت از نظر لغوي ، رجعت از نظر اصطلاحي ، پيشينه بحث از رجعت،‌هدف و فلسفه رجعت؛ فصل دوم، رجعت در امتهاي گذشته: رجعت در ميان امت موسي(ع)، ماجراي قتل در ميان قوم بني‌اسرائيل، فرار از فرمان الهي، داستان حضرت عزيز، حضرت عيسي و زنده كردن مرده‌ها، ايوب و مرگ فرزندان او،‌ حضرت ادريس و زنده كردن پيره‌زني، رسولان شهر انطاكيه؛ فصل سوم، رجعت در قرآن؛ فصل چهارم، رجعت در احاديث تفسيري؛ فصل پنجم،‌ رجعت در روايات غير تفسيري. در اين پايان‌نامه روايات مربوط به رجعت مورد نقد قرار گرفته است.
عنوان : رابطه عبوديت و ولايت
نويسنده : مهناز حسيني
سال : 1378
استاد : محمد يوسف نيري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق در هفت فصل ، رابطه عبادت و ولايت را از منظر قرآن كريم بررسي كرده و به نگارش درآورده است: فصل اول، مفاهيم و اقسام عبوديت و ولايت: معني لغوي و اصطلاحي عبوديت، معني لغوي و اصطلاحي ولايت، انواع عبوديت، عبد خدا و غير خدا؛ فصل دوم،‌عبد مصطفاي الهي: رابطه متقابل عبوديت و ولايت تشريعي و تكويني خداوند،‌انگيزه‌هاي عبادت و بندگي، نشانه‌هاي بندگي و خصال بندگان حقيقي خداوند؛ فصل سوم، تقرب سرانجامي نيكو: نتيجه عبوديت و مراحل آن،‌مراتب و معناي تقرب و رابطه آن با تعبد، سرانجام بندگان مقرب؛ فصل چهارم، اولياء الله واليان هستي: انواع ولايت، انواع ولاء اثباتي خاص، اولياء الله ؛ فصل پنجم، كمال، صفت پيشواي بشر: انسان كامل، خليفه خداوند وامام بشريت؛ فصل ششم، امانت انسان منعم: ولايت امانت الهي، ولايت افضل نعم الهي؛ در فصل هفتم،‌از مباحث پايان‌نامه نتيجه‌گيري شده است.
عنوان : ذوي‌القربي در قرآن، سنت و تاريخ
نويسنده : قدسيه حسني
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : اين پژوهش در سه بخش به بررسي مصطلح ذوي القربي پرداخته و موضوعات مورد بحث آن به اين قرار است: بخش اول، ذوي‌القربي در قرآن: مفهوم ذي‌القربي، مفهوم اجر از ديدگاه قرآن، بررسي مصاديق ذوي القربي در تفاسير، پاسخ به شبهات، ذوي القربي و اهل بيت(ع)، ذوي القربي در آيات خمس؛ بخش دوم، بررسي ذوي القربي در روايات: مصاديق ذوي‌القربي از نظر اهل سنت،‌آيه مودت در اقوال ائمه معصومين(ع)،‌انطباق «اهل بيت» بر برخي تعابير قرآني در اقوال معصومين(ع) ؛ بخش سوم، بررسي ذورالقربي از نظر تاريخ: حق ذوي القربي در خمس، اميرمؤمنان علي(ع)،‌امام زين‌العابدين (ع)، امام محمد باقر(ع)، امام صادق(ع)، امام موسي‌بن جعفر(ع)، امام علي ابن موسي الرضا(ع)، امام جواد(ع)، اماد هادي(ع)، امام حسن عسگري(ع)، امام زمان (عج).
عنوان : ديدگاههاي قرآني علامه بلاغي در تفسير آلاء الرحمن ( تبيين، بررسي و نقد)
نويسنده : امير رضا اشرفي
سال : 1378
استاد : محمود رجبي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : علامه بلاغي از جمله مفسراني است كه ديدگاه‌هاي خود را درباره مباحث قرآني در مقدمه و متن تفسير گران‌سنگ آلاء الرحمن به گونه‌اي محققانه و نسبتاً جامع عرضه كرده است. تلاش پژوهشگر بر آن است كه اين ديدگاه‌ها را مورد بررسي قرار داده و به صورت نظام‌مند گزارش كند و احياناً ملاحظاتي انتقادي بر آن داشته باشد. پايان‌نامه در سه بخش تنظيم شده است: در بخش اول، ابعاد شخصيت، استادان، شاگردان و آثار بلاغي و بويژه تفسير او، غرض از نگارش آن ، ساختار و ويژگي‌هايش مورد بحث قرار گرفته است؛ بخش دوم به بررسي ديدگاه‌هاي مفسر در مقدمه تفسيرش در باب موضوعاتي چون اعجاز قرآن، تاريخ قرآن، صيانت آن، قرائت و تفسير اختصاص دارد و در بخش سوم، ديدگاه‌هاي بلاغي در باب محكم و متشابه و چگونگي تفسير متشابهات، تأويل قرآن، مباني و قواعد مفسر، منابع و روش تفسيري وي، مؤلفه‌هاي تفسير او و چگونگي مواجهه مفسر با روايات تفسيري بررسي شده است.
عنوان : دنائت و شرافت انسان در قرآن
نويسنده : پرويز شيباني
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فيروزآباد
موضوع : اين پايان‌نامه در سيزده فصل با اين عناوين نوشته شده است : معناي انسان و نقش نحوي انسان در قرآن، آفرينش انسان، هدف از آفرينش انسان، مراحل تكامل انسان، موارد استعمال روح در قرآن، نظر كلي قرآن درباره انسان، تفسير صفات مذموم انسان، تفاوت انسان با ساير موجودات، حمل امانت الهي ملاك برتري انسان، عقل و رابطه آن با ايمان و اخلاق، تفاوت انسانها با يكديگر و عبادت و تقوي وعلم ملاكهاي تفاوت، انسان كامل ، نتيجه‌گيري.
عنوان : دعاي پيامبران و ائمه معصومين
نويسنده : كاووس برزوئي
سال : 1378
استاد : محمد يوسف نيري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق داراي يازده فصل با اين عنوان‌هاست : شرايط دعا؛ خصوصيات كلي ادعيه اسلامي؛ دعاي پيامبران پيشين؛ آياتي از قرآن كريم كه به صورت دعا نازل شده؛ اهميت دعا در احاديث اسلامي و نمونه‌هايي از آن با مضامين؛ اسماء حسن و تأثير آن در اجابت دعا؛ معارف موجود در صحيفه سجاديه؛ دعاي عابدان، زاهدان، عارفان؛ بعضي از ايرادات مخالفين دعا؛ اهميت دعا از ديدگاه دانشمندان؛ مقايسه دعاي پيامبران پيشين و ائمه معصومين.
عنوان : دعا و تربيت معنوي انسان در قرآن
نويسنده : دل آرا نعمتي پيرعلي
سال : 1378
استاد : نهله غروي نائيني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پايان‌نامه دعا و تربيت معنوي انسان را در آيات قرآن كريم طي هشت فصل به اين شرح بررسي كرده است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع ؛ فصل دوم،‌تعريف دعا و اهميت آن؛ فصل سوم، استجابت؛ فصل چهارم،‌آداب دعا و شروط استجابت؛ فصل پنجم، موانع استجابت؛ فصل ششم، ويژگيهاي دعاهاي انبيا؛ فصل هفتم، دعاهاي اصحاب كهف، پيروان موسي، ... ؛ فصل هشتم،‌اهداف و روشهاي تربيتي.
عنوان : حيات طيبه در قرآن و نهج‌البلاغه
نويسنده : اسماعيل ابراهيمي
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه حيات طيبه يا زندگي مقرون به سعاد در آيات قران كريم و روايات بويژه نهج‌البلاغه بررسي شده و مطالب آن در هفت فصل به اين شرح آمده است: فصل اول، معاني لغوي الحياة و لطيبه در فرهنگهاي عربي؛ فصل دوم، وجوه مختلف حيات در قرآن و تفاسير؛ فصل سوم، حيات طيبه در تفاسير مختلف، مانند تفسير التبيان في تفسير القرآن، اطيب البيان، تفسير انوار درخشان؛ فصل چهارم، حيات طيبه در روايات؛فصل پنجم، حيات طيبه در نهج‌البلاغه ؛ فصل ششم، شرايط رستگاري : مسيرهاي مطلوب در كسب حيات طيبه، اصول لازم براي رسيدن به حيات طيبه، اصول لازم براي رسيدن به حيات طيبه، حيات طيبه و آثار آن. نشانه‌هاي حيات طيبه؛ فصل هفتم، تحليل نظرات مختلف پيرامون حيات طيبه: نقد اقوال مختلف پيرامون حيات طيبه، تأثير حيات طيبه در اجتماع، حيات طيبه فردي.
عنوان : حكومت صالحان در قرآن و روايات اسلامي
نويسنده : محمد حسين قنبري گل
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه شامل يازده بخش با اين موضوعات است: آينده انسان و جهان از ديدگاه انسان واديان؛ قرآن و حكومت صالحان؛ منشأ اعتقاد به مهدويت در دين اسلام؛ عقيده اهل سنت درباره مهدي موعود(عج)؛ مهدي موعود(عج) و حكومت صالحان در روايات شيعه؛ تولد و زندگي امام مهدي(ع)؛ غيبت امام مهدي(عج)؛ انتظار براي ظهور امام مهدي(عج)؛‌حكومت اسلامي در زمان غيبت امام معصوم(عج)؛ علائم ظهور؛ عصر ظهور.
عنوان : حكومت انبياء در قرآن
نويسنده : عباس شيخ اكبري
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش در سه بخش به بررسي حكومت پيامبران در قرآن كريم پرداخته است: بخش اول، انسان و حكومت : ماهيت انسان و مدني بودن، حاكميت و حكومت، حكومت در قرآن؛ بخش دوم،‌انبيا و حكومت الهي: جهت‌گيري انبيا، انبيا در قرآن، حكومت انبيا؛ بخش سوم، حكومت پيامبر اسلام(ص): تشكيل نظام اسلامي، حفظ نظام اسلامي.
عنوان : حكمتها و امثال سائره قرآن كريم
نويسنده : موسي موسي‌الرضائي
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از مقدمه‌اي در بيان معناي لغوي مثل ، كلمه مقل در قرآن، ويژگيهاي مثل‌هاي قرآن، ‌فايده استعمال امثال، سابقه استفاده مثل در اديان، ديدگاه اهل بيت درامثال قرآن و اقسام امثال قرآني به ذكر و شرح آياتي پرداخته شده است كه در آن امثال سائره به كار رفته است.
عنوان : حكمت پرسشهاي الهي در قرآن مجيد
نويسنده : غلامرضا فرخي‌پور
سال : 1378
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : در اين پژوهش سؤالاتي كه خداوند در آيات قرآن از مخلوقاتش كرده. بررسي شده و حكمت‌هاي آنها مورد مداقه قرار گرفته و مطالب آن در چهار فصل نگاشته شده است: فصل اول، كليات استفهام : معي استفهام از لحاظ مقصود، نكاتي پيرامون پرسشهاي خداوند، مانند فرق پرسشهاي خداوند با پرسشهاي انسانها، پرسشهاي پيامبران از خداوند چه نوع پرسشي است. سؤالات گوناگون مردم از پيامبر (ص) و پاسخ خداوند، پرسشهاي زياد و بيجاي برخي انسانها و پاسخ خداوند، سؤالات پي در پي خداوند در سوره طور، برخي آيات استفهامي قرآن در باب موضوعات مختلف؛ فصل دوم، در باب اصول عقايد، فروعات (احكام)، اخلاقيات، علوم مختلف؛ فصل سوم، آيات انفسي قران: آياتي در ستايش انسان، آياتي در نكوهش انسان؛ فصل چهارم، آيات ‏آفاقي قرآن: آياتي درباره جانوران، آياتي در زمينه آسمانها و زمين و مابين آنها، آياتي در خصوص گياهان، آياتي در مورد ساير موضوعات، مثل مسكن، بت، مسجد و مكان مرتفع.
عنوان : تحليلي پيرامون سهله و سمحه از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : احمد علي نظري
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در پنج‌فصل تدوين شده است: در فصل اول واژه‌هاي سهل و سمح، تساهل و تسامح، يسر و عسر، وسع و حرج، وكلف و ضعف در لغت بررسي شده است. فصل دوم با عنوان سهولت در دين ،‌آيات نفي حرج، تكليف به قدر وسع، تخفيف، يسر و نفي عسر و عفو و نيز احاديث مربوط بررسي گرديده است. در فصل سوم نمونه‌هايي از سهولت اسلامي به اين شرح معرفي شده است: سهولت اسلامي به اين شرح معرفي شده است: سهولت در مواجهه با مشركان و اهل كتاب سهولت در بعضي از احكام، سهولت در اخلاق، سهولت در تعليم و تربيت، در فصل چهارم مباني سهولت اسلامي نظير ضعف مكلف و قدرت خصم تبيين شده است و در فصل پنجم تساهل و تسامح غربي به نقد كشيده شده است.
عنوان : حقوق والدين از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : رمضان اسلامي جويباري
سال : 1378
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : تحقيق حاضر شامل هفت فصل است : فصل اول، پدر و مادر از ديدگاه آيات قرآن ، فصل دوم، وظايف فرزندان قبل از درگذشت والدين؛ فصل سوم، وظايف فرزندان بعد از درگذشت والدين؛ فصل چهارم، حقوق والدين؛ فصل پنجم، درسهايي از تاريخ در احترام و احسان به پدر و مادر؛ فصل ششم،‌ آگاهي مردگان از كار زندگان؛ فصل هفتم، پدر و مادر در سخن بزرگان و اشعار شعرا.
عنوان : حقوق زن در قرآن و عهدين
نويسنده : طاهره نورحسن فتيده
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پژوهش حاضر حقوق زن در قرآن و تورات و انجيل به صورت تطبيقي بررسي شده و نتيجه گرفته شده است كه در مواردي وجوه اشتراك ميان قرآن و عهدين وجود دارد؛ اما در بسياري موارد در عهدين حقوق زن ناديده گرفته شده است. مطالب آن در پنج فصل با اين عنوان‌ها آمده است: نگرشي كلي به شخصيت و جايگاه زن در قران و عهدين؛ ازدواج و زندگي زناشويي در قرآن و عهدين؛ طلاق در قرآن وعهدين؛ نقش و جايگاه زن در خانواده از نگاه قرآن و عهدين؛ نقش و جايگاه زن در جامعه از منظر قرآن و عهدين.
عنوان : حضرت داوود و حضرت سليمان(ع) از ديدگاه قرآن و عهدين
نويسنده : زهره غلامزاده كرمان
سال : 1378
استاد : سيد رضا مؤدب
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پژوهش حاضر حضرت داوود و حضرت سليمان به صورت مقايسه‌اي در آيات قرآن و مندرجات تورات و انجيل بررسي شده و مطالب آن در چهار فصل آمده است: فصل اول، شخصيت حضرت داود؛ فصل دوم،‌داوري حضرت داوود و آزمون الهي او؛ فصل سوم ، شخصيت حضرت سليمان؛ فصل چهارم، حكومت و سلطنت حضرت سليمان. در هر فصل نخست ديدگاه قرآن، سپس ديدگاه عهدين بررسي شده و در پايان‌ مقايسه به عمل آمده است.
عنوان : جلوه‌گاه تلميح در مخزن‌الاسرار نظامي (آيات قرآني، احاديث، اشارات داستاني، تاريخي، مذهبي، اساطير)
نويسنده : پروين كوشكي
سال : 1378
استاد : برات زنجاني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پژوهش ابياتي كه در مخزن الاسرار نظامي در آنها آيات قرآن كريم يا احاديث معصومان(ع) و يا داستان‌ها و اسطوره‌هاي تاريخي تلميح و اشاره‌اي شده، استخراج و تشريح گرديده است. مطالب اين پايان‌نامه در سه بخش با اين عنوان‌ها تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، تأثير قرآن در مخزن الاسرار؛ بخش دوم، تأثير احاديث در مخزن الاسرار؛ بخش سوم، اشارات داستاني.
عنوان : جريان‌شناسي نفاق در قرآن كريم
نويسنده : مريم هاشميان
سال : 1378
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پايان‌نامه درباره نفاق و منافقان در آيات قرآن نوشته شده و داراي سه فصل با اين موضوعات است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، نفاق و منافقان: نفاق و ابعاد آن، اشاره‌اي به شخصيت و صفات منافقان در قرآن كريم؛ فصل سوم، نفاق در بستر تاريخ از نگاه قرآن:منافقان بعد از هجرت، منافقان بعد از جنگ بدر، منافقان بعد از جنگ احد، منافقان بعد از جنگ احزاب.
  • تعداد رکورد ها : 1568