• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : تبليغ در قرآن
نويسنده : علي لطفي
سال : 1370
استاد : سيد جعفر سامي الدبوني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : مباحث اين پايان نامه عبارتند از: تعريف تبليغ و دعوت, بيان عناصر تبليغ, رابطه تبليغ با علم, تاريخ, روان شناسي و مديريت؛ اهداف تبليغ شامل يكتاپرستي, تزكيه, عدالت اجتماعي و آزادي, اهميت تبليغ؛ شرايط مبلغ موفق مشتمل بر هدايت يافتگي, اخلاص, ترس از خدا, كمال, موقعيت شناسي, زبان داني, استقامت و تواضع, زهد, همنشيني با ضعفا, اجتماعي بودن, شرح صدر, شناخت وضع روحي و محيطي مخاطب؛ مخالفين دعوت نظير ملأ و مترف و جباران؛ انواع موضع گيري آنان چون نسبت سفاهت و جنون, دروغ و افتراء, سحر, افسانه سرايي, شاعري و كهانت و تحقير بشر بودن و داشتن پيروان فقير, اقدام به تهديد و تطميع و بهانه جويي؛ عوامل توفيق و شكست تبليغ؛ روشهاي تبليغ مثل اقامه برهان, موعظه, مجادله, عمل شايسته, نرمي, آموزش, بشارت, انذار؛ مراحل دعوت عبارت از فرد, خويشان و ديگران و ابزار تبليغ اعم از گفتاري و هنري.
عنوان : تاريخ علم و فلسفه
نويسنده : بمانعلي دهقان منگابادي
سال : 1370
استاد : سيد جعفر سامي الدبوني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : اين پايان نامه مشتمل برسه فصل است و اين مباحث را در بر دارد: فصل اول, تفسير در اصطلاح صاحبان علوم, معناي لغوي و اصطلاحي تفسير, شرافت علم تفسير نسبت به ساير علوم, فرق بين تفسير و تأويلات و نظر علامه طباطبايي د رمورد معناي تأويلات؛ فصل دوم, قابل فهم بودن قرآن, اختلاف صحابه در فهم قرآ،, علل و عواملي كه موجب اختلاف صحابه در فهم قرآن, علل و عواملي كه موجب اختلاف صحابه در فهم قرآن شده است و پيامبر (ص), نخستين مفسر آن؛ فصل سوم, مفسران صحابه كه اولين آنها حضرت علي بن ابي طالب (ع) است.
عنوان : پژوهشي درتفسير مفاتيح الغيب و مولف آن
نويسنده : اعظم پروانه تركان
سال : 1370
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : اين پايان نامه به پژوهش د رتفسير مفاتيح الغيب و مولف آن اختصاص دارد و در آن از اين موضوعات سخن به ميان آمده است: تاريخچه ي تفسير, تفسير در لغت, اصطلاح تفسير در اقوال محققان, تفسير به رأي, شخصيت فخر رازي, تفسير مفاتيح الغيب, روش و ويژگيهاي تفسير كبير, منابع تفسير كبير, ديدگاه تفسير كبير نسبت به سعادت و شقاوت, ماهيت نفوس انساني و معاد جسماني.
عنوان : پژوهشي پيرامون دنيا از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : سيد محمود طالقاني اصفهاني
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران
موضوع : چکيده : اين پايان نامه شامل مباحثي چند درابره ي دنيا از ديدگاه كتاب و سنت؛ بدين قرار: معناي دنيا, شناخت دنيا, انسان و دنيا, دنيا و آخرت و امثال دنيا. طي اين مباحث چهره هاي مذموم و ممدوح دنيا معرفي و روش صحيح رفتار با دنيا بيان شده است.
عنوان : ترجمه و تفسير سوره كهف از كشاف زمخشري همراه با شرح حال و شيوه تفسيري مولف
نويسنده : رضوان حاجي شرفي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : چکيده : ابوالقاسم محمود بن محمد بن عمر، معروف به زمخشري در قرن پنجم و ششم هجري مي‌زيسته است . در اين تحقيق به اين مباحث پرداخته شده است: زندگي و تأليفات، مصادر زمخشري در علوم مختلف ، مذهب او، فرقه معتزله و اصول اعتزال، تفسير آيات كلامي،‌ديدگاه زمخشري و انگيزه او در نوشتن كشاف، كشاف در نگاه دانشمندان ، كتابهاي نوشته شده در فوايد كشاف ،‌اسلوب تنظيم كشاف، علوم بلاغي در كشاف، آيات به اصطلاح متناقض و پاسخ زمخشري به آنها، صرف و نحو در كشاف، چرا تفسير كشاف باب‌بندي نيست ؟ زمخشري و آيات نازل شده در فضيلت اهل بيت. براي بررسي سوره كهف از تفسير كشاف ابتدا متن كشاف اعراب گذاري، سپس ترجمه شده و بعد با تفاسير قرطبي ، طباطبائي ، قاضي بيضاوي، و طبرسي مقايسه شده است . حاصل اين مقايسه وجود پانزده مورد اختلاف بين زمخشري و دانشمندان مذكور در تفسير سوره كهف است. صمناً نكات مشترك در نظريه‌هاي آنان و مطالبي كه زمخشري اشاره‌اي به آنها نداشته، اما ديگران توضيحاتي در خصوص آنها آورده‌اند، ذكر شده و در خاتمه ترجمه سوره كهف با نظر به ترجمه‌هاي معتبر آورده شده است .
عنوان : مباحث تفسيري سيد مرتضي علم الهدي
نويسنده : محسن صمدانيان
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه طي مقدمه‌اي زندگينامه سيد مرتضي علم الهدي گزارش شده؛ سپس مباحث تفسيري وي از مطاوي آثارش نظير امالي استخراج و عرضه شده است. در اين اثر تفسير سوره حمد از آيه اول تا هفت و سوره بقره از آيه 19 تا 243 آمده است.
عنوان : نگرشي به زن از ديدگاه قرآن و بررسي تطبيقي آن با آئين زرتشت، يهود و مسيح ( با تأكيد بر مهر وارث)
نويسنده : الهه وكيلي محلاتي
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه زن از ديدگاه قرآن مورد بررسي قرار گرفته و با آيين زردتشت، يهود و مسيحيت مقايسه شده است . موضوعاتي كه ميان قرآن و ساير آيينها مقايسه شده، عبارت است از : مهر ، نفقه، ضرورت مهر و نفقه وارث زن و مرد.
عنوان : نقد و بررسي تفسير منهج الصادقين في الزام المخالفين، تأليف ملافتح الله كاشاني
نويسنده : اصغر معظم
سال : 1369
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه تفسير منهج الصادقين مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات سخن رفته است: شرح حال مؤلف و ساير تأليفات وي، نگاهي به منهج‌الصادقين، علت تأليف منهج الصادقين از زبان مؤلف، مباحث فقهي در تفسير منهج الصادقين، مباحث تاريخي منهج الصادقين، شأن نزول آيات در منهج الصادقين، و مبحث قرائت در منهج الصادقين.
عنوان : مسائل اقتصادي در تفسير الميزان
نويسنده : محمد جواد وزيري فرد
سال : 1369
استاد : محمد واعظ زاده خراساني
دانشگاه : دانشگاه فردوسي مشهد
موضوع : در اين پايان‌نامه با استفاده از فهارس موضوعي الميزان و نيز المعجم المفهرس لألفاظ القرآن الكريم و كتب تفصيل الايات و ديگر كتب واسطه‌اي كليه مباحث اقتصادي الميزان گردآوري و تحليل شده است. اين مباحث عبارتند از : مالكيت، پول، كنز و زراندوزي ، احتكار، ربا، زكات، خمس، كم فروشي، انفال ، قرض و بازرگاني .
عنوان : مباحث تفسيري سيد مرتضي علم‌الهدي ( از سوره هود تا سوره كهف)
نويسنده : رضا شكراني
سال : 1369
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پايان‌نامه حاضر مباحث تفسيري سيد مرتضي در خصوص ايات مختلف سوره هود، يوسف، ابراهيم، حجر، نحل و اسراء گردآوري و بررسي شده است. در پايان فهرستهاي مختلف از جمله فهرست مباحث تفسيري آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568