• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5270روز قبل
دعا و زیارت
 حضرت علی(ع) وجودی است چند بعدی و جامع اضداد، شناخت گوشه ای از این دریای ناپیدا و اسوه فضیلت و تقوا و دانش برای کسی امکان ندارد، مگر خدایی که خالق اوست و پیغمبری که مربی و معلم اوست و اولاد طاهرینش که پرورش یافتگان مکتب او هستند، در مورد این شخصیت بزرگوار اندیشمندان جهان سخنها گفته اند.
علی ابن ابی طالب (ع)، همیشه در ذهن هر آزاداندیشی، تداعی کننده مفاهیم والایی مانند عدل، داد، انصاف، زهد، تقوی، شجاعت، مبارزه با ظلم ، حمایت از مظلوم بوده است و ذکر" یا علی" نیز در طول تاریخ ، همواره تسلی بخش قلب مبارزان اسلامی، به خصوص مبارزان فاطمی نسب و علوی تبار بوده و خواهد بود.
حضرت علی (ع) یگانه مردی است که کعبه را به ولادتش مفتخر نموده و این تمثیل زیبا، بیانگر آن است که برای شناخت کعب ، باید باطن و قلب قبله را شناخت . حضرت علی از کودکی در دامان پر مهر خاتم النبیین (ص) پرورش یافته و اول کسی است که به اسلام ایمان آورد . او به اندازه ای شیفته رسول الله بود که فقط در جنگ احد بیش از شصت زخم برداشت.
* شبلی شمیل ( از پیشتازان مکتب مادیگری) در فضایل امیرالمؤمنین می گوید: علی بن ابیطالب، بزرگ بزرگان، یگانه نسخه ای است که نه شرق و نه غرب ، نه در گذشته و نه در امروز صورتی مطابق این نسخه ندیده است...
* جرج جرداق ( نویسنده مشهور مسیحی)می نویسد: چه می شد بر تو ای دنیا، اگر نیروهای خود را جمع می کردی و در هر زمانی یک علی می آوردی با عقلش و قلبش و با زبان و ذوالفقارش.
*  استاد امین نخله ( یکی از دانشمندان مسیحی) در خصوص اوج تأثیر کلام علی می نویسد: هر گاه کسی بخواهد بیماری روح وروان خود را درمان کند، باید به گفتار امام علی در نهج البلاغه روی آورد و راه و روش زندگی را در پرتو این کتاب ارزشمند بیاموزد.
* محمد بن ادریس ( رئیس مذهب شافعی از مذاهب اربعه اهل تسنن) درباره علی (ع) سروده ای دارد که مضمون آن چنین است: هر گاه علی جایگاه و حقیقت خویش را برای مردم آشکار کند، هر آینه مردم دسته دسته در برابر او به سجده خواهند افتاد، شافعی مُرد وعاقبت نفهمید علی پروردگار است، یا پروردگارش مال اوست.
* عبدالله بن عباس، که ازجمله مفسرین بزرگ مسلمان- خصوصاً اهل سنت- محسوب می شود، علم خود و صحابه را در برابر علم علی چونان قطره ای از دریا می داند و در مورد آن حضرت می گوید: آیه ای در قرآن نیست، مگر آن که علی، مصداق بارز آن است، خداوند یاران پیامبر را در جاهای بسیاری مورد سرزنش قرار داده است، لیکن درباره علی جز خیر و نیکی یاد نکرده است.
* میخائیل نعیمه، نویسنده صاحب نظر و متفکر انسانی مسیحی عرب: هیچ مورخ و نویسنده ای هر اندازه هم که از نبوغ و رادمردی ممتاز برخوردار بوده باشد، نمی تواند قیافه کاملی از انسان بزرگی مانند علی(ع) در مجموعه ای که حتی دارای هزار صفحه باشد، ترسیم نماید و دورانی پر از رویدادهای بزرگ مانند دوران او را توضیح بدهد. تفکرات و اندیشه های آن مرد عرب و گفتار و کرداری را که میان خود و پروردگارش انجام داده است، نه گوشی شنیده و نه چشمی دیده است. تفکرات ، ایده ها و گفتار و کردار او خیلی بیش از آن بوده است که با دست و زبان و قلم وی بروز کرده و در تاریخ ثبت شده است.
* عبدالفتاح عبدالمقصود ( نویسنده و دانشمند مشهور مصری) می نویسد: پس از محمد (ص) کسی را ندیده ام که شایسته باشد پس از او قرار گیرد، یا بتواند در ردیفش بیاید، جز پدر فرزندان پاک و برگزیده پیغمبر( علی بن ابی طالب) و من در این سخن به طرفداری تشیع وارد نشده ام، بلکه این رایی است که حقایق تاریخ به آن گویاست. او، برترین مردی است که مادر روزگار تا پایان عمر خود چون او نزاید، و اوست که هرگاه هدایت طلبان به جستجوی اخبار و گفتارش برآیند، از هر خبری برای آنان شعاعی می درخشد، آری او مجسمه ای از کمال است که در قالب بشریت ریخته شده است.
* جبران خلیل جبران نیز می نویسد: علی از جهان درگذشت، در حالیکه شهید عظمت خود شد. در حالی که نماز میان دو لبش بود و دلش از شوق پروردگار لبریز بود. عرب حقیقت مقام و قدر علی را نشناخت، تا از میان همسایگان پارسی آنان، مردمی به پا خاستند و بین گوهر و سنگ ریزه را فرق گذاشتند.
* بارون کاردایفو ( دانشمند فرانسوی) می نویسد: علی مولود حوادث نبود، بلکه حوادث را او به وجود آورده بود، اعمال او مخلوق فکر وعاطفه و مخیله خود اوست، پهلوانی بود که درعین دلیری ، دلسوز و رقیق القلب، و شهسواری بود که در هنگام رزم آرایی، زاهد از دنیا گذشته بود. به مال و منصب دنیا اعتنایی نداشت و در حقیقت ، جان خود را فدا نمود. روحی بسیار عمیق داشت که ریشه آن ناپیدا بود و در هر جا خوف الهی آن را فرا گرفته بود.
امام علی(ع) ، بنده راستین حق بود که حجاب های نور را در نوردیده و به محبوب خویش پیوسته بود . علی همان شخصی است که پا بر شانه پیامبر گذاشت و بت های جاهلیت را شکست، او همان شیرمردی است که در لیلة المبیت در بستر پیامبر خوابید و نقشه شوم کفار را نقش برآب کرد، او که گنجینه اسرار خدایی است، خود را با فرودست ترین انسان ها یکسان می بیند، با آن ها هم سفره می شود و در کنار تنورشان می نشیند، آتش را به جان می خرد تا برای کودکان یتیم که گمان می کنند علی از یادشان غافل مانده است، نانی تهیه کند .
پنج شنبه 4/5/1386 - 12:54
بیماری ها
تحقيقات انجام شده بر روي زنان دونده ماراتن مشخص شد ابتلا به پوكي استخوان دراين افراد 2 برابر بيشتراز زنان ديگر است.
به گزارش ایونا ،  نتيجه يك تحقيق بريتانيايي حاكي از آن است كه احتمال ابتلا به بيماري پوكي استخوان در افرادي كه به دو ماراتن مي پردازند 2 برابر بيشتر از ساير افراد است.
بنابراين گزارش؛ اين تحقيق كه در دانشكده ليت لندن بر روي 39 دونده زن ماراتن انجام گرفت نشان داد،‌ زناني كه مسافت زيادي را مي دوند تراكم استخوانيشان در سطح مهره هاي كمري و مفصلهاي زانو از حد معمول پائين تر است.
همچنين در ميان اين ورزشكاران زناني كه حجم چربي بيشتري دارند بيشتر در معرض خطر كاهش تراكم استخوان قرار مي‌گيرند.
پنج شنبه 4/5/1386 - 12:51
بیماری ها

گوشت قرمز به دلیل تولید بسیار زیاد گازهای گلخانه ای، مضررات زیادی برای محیط زیست دارد.


به گزارش ایانا و به نقل از مجله ی نیو ساینتیست، يك كيلو گرم گوشت به اندازه ی سه ساعت راندگي با خودرو شخصي و يا يك شبانه روز روشن بودن يك لامپ، گازهاي گلخانه هايي وارد جو مي كند. اين يكي از نتايج حاصل از مطالعه ی انجام شده توسط اكي فومي اوگينو از انستيتوی ملي علوم دامي و مراتع ژاپن است.
این گزارش افزود: در اين پروژه ی تحقيقاتي او اثرات توليد گوشت، بر پديده ی گرم شدن کره ی زمين، اسيدي شدن آبها و خوراكوري آنها ، يوتريفيكاسيون، و مصرف انرژي را مورد ارزيابي قرار داده است. گروه مطالعاتي اين تحقيق با مشاهده ی توليد گوشت گوساله، تمركز خود را بر نحوه مديريت دامها، و اثر توليد علوفه و حمل و نقل  آن در دامداري قرار داده بود. با تركيب داده هاي حاصله با نتايج مطالعات قبلي كه بر روي اثر سيستم دامپروري انجام شده بود، اين محققان قادر شدند تا با تلفیق اين نتايج، اثرات آن بر محيط زيست را در يابند.
بر اساس این گزارش: تجزيه و تحليل آنها نشان مي دهد که توليد يك كيلو گرم گوشت گاو برابر با انتشار 4/36 ( سي و شش و چهار) كيلو گرم دي اكسيد كربن (عمده ترين گاز گلخانه اي) در جو است. همچنين تركيبات ديگري چون دي اكسيد گوگرد به ميزان 340 گرم و فسفات به اندازه ی 59 گرم نيز به محيط اضافه مي شود. مضاف بر اينكه 169 مگا ژول انرژي به ازاي هر كيلو گوشت گاو نيز در اين پروسه ی توليد، به مصرف مي رسد.
این گزارش ادامه داد: به عبارت ديگر يك كيلو گوشت گاو همان ميزان دي اكسيد كربن منتشر مي كند كه يك خودروي  اروپايي در مسافت 250 كيلومتر منتشر می کند و يا ميزان مصرف انرژي براي اين يك كيلو گوشت برابر با انرژي مصرفي يك لامپ 100 واتی در مدت بيست روز است.
بنا به این گزارش: كارن باتلر از انجمن ملي توليد كنندگان گوشت قرمز ايالت كلرادو اظهار داشت: در حال حاضر روشهاي مختلفي به كار گرفته مي شود تا ميزان انتشار متان كاهش يابد.
شایان ذکر است که اين مطالعه بر مبناي روشهاي استاندارد توليد گوشت گاو در ژاپن انجام گرفته و ميزان و سهم مصرف انرژي و انتشار گازهاي گلخانه اي در ساخت و نگهداري  زير ساخت ها و حمل نقل گوشت را در نظر نگرفته است. مسلما با در نظر گرفتن ميزانهاي فوق الاشاره رقم  واقعي انتشار گازهاي گلخانه  ايي و مصرف انرژي بيشتر از اين براورد خواهد شد.

پنج شنبه 4/5/1386 - 12:49
دعا و زیارت

images/20070726/book.jpg

آيت الله حاج شيخ محمد فاضل لنکراني در سال 1310 هجري شمسي مطابق با 1350 هجري قمري ديده به جهان گشود.
در حالي که فقط 19 سال از عمر خود را پشت سر گذاشته بود، وارد آخرين مرحله تحصيلات حوزه يعني درس خارج شد. براي اولين بار در درس خارج فقه آيت الله بروجردي شرکت کرد و با شوق و علاقه تمام درس را از استاد فرا مي گرفت و به منظور عدم فراموش نکردن مطالب درس و حفظ آنها، درس هر روز را در پايان روز به زبان عربي مي نوشت ، اين موضوع موجب تعجب استادش ، آيت الله بروجردي شد و مورد تشويق ايشان قرار گرفت.
مدت حضور ايشان در درس آيت الله بروجردي 15 سال به طول انجاميد که قسمت مهم آن بحث «صلاه» بود، همچنين بحث «خمس» نيز در اين مدت تدريس شد. همچنين در جلسات درس خارج اصول امام خميني (ره) شرکت کرد و يک دوره کامل اصول را از ابتدا تا پايان از محضر امام فرا گرفت که اين دوره حدود 7سال به طول انجاميد. ايشان مباحث خارج اصول و فقه امام را به صورت تقريرات نوشته و آنها را منتشر کرد. ايشان علاوه بر درسهاي فقه و اصول ، چند سال از عمر خود را در درس حکمت و فلسفه گذرانيد و با حضور در درس مرحوم علامه طباطبايي ، مباحث منظومه سبزواري و کتاب اسفار ملاصدرا را استفاده کرد.
آيت الله لنکراني با هوش و استعداد سرشاري که داشت بسيار زود به درجه اجتهاد رسيد و در حالي که جواني 30 ساله بودند، ديگر نياز به تقليد نداشت و پس از وفات آيت الله بروجردي به استنباط خود متکي شد و غوامض امور و رموز مسائل ديني و مذهبي را به اجتهاد خويش از پيش پاي برداشت.
ايشان از نخستين سالهاي پس از ورود به حوزه علميه قم ، همواره در کنار تحصيل به تدريس پرداخته و به اين موضوع اهتمام خاصي داشت.
معرفي اجمالي برخي آثار علمي ارزشمند اين دانشمند فقيد:
1- نهايه التقرير في مباحث الصلوه. (در مقدمات).
2- نهايه التقرير في مباحث الصلوه. (الجزء الاول)،
نهايه التقرير في مباحث الصلوه. (الجزء الثاني): اين سه اثر نخستين تاليف استاد به شمار مي رود؛ يعني به عصر حضور 8 ساله مولف در درسهاي خارج مرحوم آيت الله بروجردي (قدس سره) مربوط مي شود. مولف همچنين مجموعه تقريرات خود را به نظر مبارک صاحب تقرير رسانده و با موافقت ايشان کار را سامان داده است.
در زماني که استاد فاضل توفيق يافت کار دشوار، اما دلپذير تقريرات درس آيت الله بروجردي را که جواز قبول نيز يافت به پايان برد، جواني بود که بيش از 26 سال نداشت و شگفت آن که اين نخستين اثر به درجه اي از مقبوليت مي رسد که صاحب تقرير اعتراف مي کند که آنچه از من باقي خواهد ماند همين کتاب نهايه التقرير است و از همان زمان ها نقل مي کنند که بر زبان مرحوم آيت الله بروجردي گذشته است که ايشان (شيخ محمد فاضل) مجتهد است.


تفصيل الشريعه في شرح کتاب تحرير الوسيله (کتاب الاجتهاد): اين اثر نفيس اولين جلد شرح تحرير الوسيله است که از سوي استاد با نقد و بررسي عالمانه مبحث اجتهاد کتاب ياد شده تفسير و توضيح شده و از دريچه استنباط و اجتهاد مستندات مربوط به آن با تعمق و ژرف نگري تحرير شده است.
در آغاز اين کتاب ، مقدمه اي براي چگونگي ورود به مباحث کتاب تحرير الوسيله آورده شده است.
تبيان الاصول: اين کتاب تقرير مباحث اصولي آيت الله فاضل است که به قلم يکي از شاگردان ايشان مباحث مربوط به قطع و ظن و امارات و اصول عمليه را به رشته تحرير درآورده است.
الاحکام الواضحه: اين کتاب که به زبان عربي نگارش شده است در واقع رساله علميه محسوب مي شود و تمام مسائل مربوط به «عبادات» را به طور صريح و روشن و به صورت فتوا بيان داشته است.
رساله توضيح المسائل: اين رساله بنا به تقاضاي مسلمانان در کشورهاي خارجي به زبان انگليسي ، اردو، ترکي آذري ، ترکي استانبولي و نيز به زبان روسي ترجمه شده است و حاوي مسائل عملي و مورد نياز عموم مردم تدوين شده است. از مباحث تقليد شروع شده و پس از بيان بسياري از مسائل مبتلا به پايان رسيده است.
الحواشي علي العروه الوثقي: کتاب ارزشمند عروه الوثقي مسائل عملي مکلفين است که مرحوم آيت الله سيد محمد کاظم طباطبايي يزدي (قدس سره) به يادگار گذاشته است. آيت الله فاضل بر اساس استنباط و اجتهاد خودشان مسائل مطروحه را نقد و بررسي کردند. تاريخ شروع نگارش حاشيه عروه 1378 قمري است.
حاشيه بر کتاب طهاره مصباح الفقيه مرحوم محقق همداني: مرحوم محقق همداني (قدس سره) الشريف که يکي از اکابر علماي سلف است ، مجموع مسائل «طهارت» را مورد بحث و تحقيق قرار داده است. آيت الله فاضل با نگرشي محققانه مسائل مطرح شده را باز بيني کردند و نظر فقهي خويش را مرقوم داشتند.
مناسک حج: براي آنکه حجاج بيت الله الحرام و زائران خانه خدا بتوانند اعمال عبادي خود را به صورت مطلوب و خدا پسند انجام دهند بر اساس نظريه آيت الله فاضل مسائل مربوط به حج در يک مجموعه گردآوري و بر اساس فتواي آيت الله فاضل لنکراني چاپ و منتشر شده است.
مدخل التفسير: اين کتاب ارزنده ، مقدمه اي بر تفسير قرآن است که در زمينه اعجاز قرآن ، قرائت هاي قرآن ، اصول تفسير قرآن و عدم تحريف آن نگارش يافته است.

پنج شنبه 4/5/1386 - 10:10
دعا و زیارت
images/20070726/brojerdi.jpgمتن زير نوشته اي است خاطره انگيز و تاريخي که با خطي زيبا در پشت عکس مرجع عالم تشيع حضرت آيت الله العظمي بروجردي (اعلي الله مقامه) که در تاريخ 12 ذي القعده 1380 قمري مطابق با 8 ارديبهشت 1340 شمسي به قلم شيواي حضرت آيت الله العظمي فاضل لنکراني (قدس سره) تحرير شده است.
باسمه تعالي
عکس ظهر، تمثال خورشيد عالمتابي است که ناگهان و بدون انتظار از آسمان فضيلت غروب کرد. دنياي تشيع بخصوص عالم روحانيت در ماتم او غرق در اندوه و حزن شد. فرزندان بي شمار او در مرگ پدر خويش بيتاب و توان شدند. اي استاد ارجمند و اي سرور معظم و اي مولاي مکرم! در مدح تو چه بنگارم و کداميک از فضائل تو را يادآور شوم و حال آن که در اين هنگام که مدت يک ماه است از افول تو مي گذرد، هنوز تاثر و اندوه شيعيان پايان نيافته و اشکهاي ديده آنها خشک نشده ، بلکه هر روزي که بر مدت غروب تو مي گذرد، به همان اندازه فقدان تو بر تاث^رات مي افزايد.
اي سرو با فضيلت و اي مظهر صفات خدا و اي آيت عظمي ، هر زمان که صفحه خاطر، مورد اشغال قهري امور دگر واقع نشود، تنها چيزي که بر آن نقش مي بندد خاطرات دوران پر اثر حيات توست. فقط ياد توست که آخرين لحظه بيداريم را مي گذراند و اولين لحظه برخاستن از خواب را به خود مشغول دارد، چرا چنين نباشد؟ با اين که علاوه بر استفاده علمي متجاوز از 10 سال از محضر شريفت در ارتباطات و تماسهاي خارج از محيط درس که در هر هفته لااقل يکي دو مرتبه اتفاق مي افتاد، جز لطف و محبت ، مهرباني و عطوفت و تجليل از مقام شامخ علم و تذکر خدا و آخرت و اصلاح امور مسلمين و توجه به وضع دردمندان چيزي از تو مشاهده نکردم.
خدا گواه است در هر نوبت که موفق به محضر شريف او مي شدم ، معنويت او بيشتر از مرتبه سابق برايم جلوه مي کرد و ارادتم افزون تر مي شد. تظاهر به زهد از او ديده نشد با اين که در باطن کاملا زاهد بود. اگر فضيلتي را در محصلي احراز مي کرد امکان نداشت بدون تقدير و تشويق بگذارد و لو اين که آن فضيلت فقط خوبي خط يا املاء و انشاء صحيح بوده باشد. اي مرد با عظمت! من چطور در اطراف تو قلم فرسايي و بزرگي تو را مجسم کنم با اين که هنوز قلم ياراي نوشتن خاطرات تو را به عنوان خاطرات پس از مرگ ندارد. هنوز عظمت تو مانع تصور مرگ است. براي تو البته چنين است.
هرگز نميرد آن که دلش زنده شد به علم
ثبت است بر جريده عالم دوام ما
با اين که هر روز به زيارت قبر پرفيض تو موفق شده و در کنار آن با ديده اشکبار قرائت کلام الله مجيد مي کنم ، ولي باور ندارم که تو در زير خاک قبر نهان شده اي و ديده از اين عالم فروبسته اي. هنوز صداي روح افزاي تو در محيط مسجد اعظم به گوش مي رسد و محراب عبادت آن وجود تو را در ميان خويش مجسم مي دارد. تو فراموش نخواهي شد، زيرا هر روز فضائل تو براي مردم بيشتر روشن و بر ارادت آنان افزوده مي شود. به هر حال گر چه در صبح پنجشنبه سيزدهم شوال المکرم سال 1380 قمري که مطابق با دهم فروردين 1340 شمسي ساعت 20 و 7 دقيقه ستاره درخشان ما غروب کرد و خورشيد فضيلت ما در حالي که خورشيد تازه سر از افق بيرون آورده بود براي پرتو افشاني عالم ديگر رفت ، ولي پرتو نور او و شعاع درخشندگي اش ما را شامل خواهد بود. شعراي زبردست براي ماده تاريخ سال فوت ايشان ، هر کدام به نوبه خود مصراعي سروده اند، مانند عاشور دوم بناشد از مرگ حسين يا عين شعف نهاده بسر نقطه سياه يا اين فقيه اهل بيت اطهراست يا اشعار ديگر، ولي فوت او محتاج به ماده تاريخ نيست ؛ زيرا در قلوب ثبت است.
12 ذي القعده 1380 / محمد موحدي لنکراني
پنج شنبه 4/5/1386 - 10:7
آموزش و تحقيقات
جان لوژی برد اسکاتلندی  در 26 ژوئیه سال  1926 میلادی اولین تلویزون جهان - البته از نوع مکانیکی آن - به مردم انگلستان عرضه شد.
برد یک تلویزیون نیمه مکانیکی را برای اولین بار در لندن نشان داد ، سیستم برد توسط شرکت BBC دوباره باز سازی شد. این پدیده جدید هیاهوی فراوانی به پا کرد تا حدی که به آن جعبه جادویی می گفتند . بعد از جان لوژی برد اسکاتلندی  در سی ام دسامبر سال 1938 میلادی سیستم تلویزیون الکترونیکی به همت ولادیمیر زوریکین اختراع شد . 
تلویزیون یک ابزار مخابراتی برای ارسال و دریافت عکس های متحرک و صدا از یک فاصله دور می باشد. این لغت به تمام بخش های تلویزیون ، برنامه‌های تلویزیون و پخش آنها اشاره می‌کند. کلمه تلویزیون یک کلمه دو قسمتی است که از زبان یونانی و لاتین می‌آید. تل در یونانی به معنای دور در حالی که ویزیون که از زبان لاتین ویزیو می‌آید به معنای دیدن یا بینایی می‌باشد.
پول گوتلیپ نیپ کوو به اولین تلویزیون الکترومکانیکی در سال 1884 میلادی امتیاز داد. مردم بر این عقیده‌اند که او هرگز نتوانست نمونه اصلی را طراحی کند. تا سال 1907 میلادی که نمونه اصلی آن به طور آزمایشی طراحی شد.
در سال 1907 – 1910 م ، بوریس روسینگ و دانش آموزش ولادیمیر زوریکین یک سیستم تلویزیونی را نشان داد که از یک جستجوگر آینه‌ای مکانیکی در نمایشگر و لیوب براون الکترونیکی در دریافت کننده استفاده می‌کردند.
روسینگ در مدت انقلاب بولشویک 1917 م ناپدید شد، ولی زوریکین بعدا برای RAC کار می‌کرد تا یک تلویزیون الکترونیکی بسازد، پس حق انحصاری و امتیاز را توسط فیلوتیلورفرنس فورس به او دادند.
با وجود اینکه نیپ کوف ، روسینگ ، برد خیلی خارق العاده بود.  قسمت کمی از تکنولوژی آنها در تلویزیون امروزی کاربرد داشت. در سال 1934، تمام سیستم های تلویزیونی الکترو مکانیکی دیگر خارج از مد شده بود. کمپل سوینتون یک نامه به مجله طبیعت در 18 ژوئن 1908 م نوشت که در آن استفاده از اشعه کاتدی در تلویزیون الکتریکی که توسط کارل فردیناند براون اختراع شده بود را شرح داد.
او نظریه داد که از پرتو الکترون هم در دوربین و هم در دریافت کننده استفاده شود، که می‌تواند به صورت الکترونیکی بچرخد و تصاویر متحرک تولید کند. او در رابطه با موضوعی در سال 1911م یک سخنرانی داشت و یک نمودار را نشان داد که هیچ کس ، حتی سوینتون ، نتوانست طرح او را بفهمد، سیستم او هیچ وقت ساخته نشد.
سیستم تمام الکترونیک اولین بار توسط فیلو تیلور فرانس وورس در پائیز سال 1927 م نمایش داده شد. فرانس وورس مزرعه مورمون پسری از ایداهو ، او اولین بار در سن14 سالگی این سیستم را در نظر داشت. اولین ایده را با معلم شیمی دبیرستانش بحث می‌کرد، کسی که فکر می‌کرد که آن بدون دلیل کار نمی‌کند. او به دنبال ایده خود در آکادمی جوانان بریگهام بود.
در سن 21 سالگی ، او یک سیستم کاربر را در لابراتوار شخصی اش در سان فرانسیسکو نشان داد. تمام تلویزیون های امروزی به طور مستقیم از طراحی او پیروی می‌کنند. ولادیمیر زوریکین به خاطر اختراع مفیدش ایکونوسکوپ در سال 1923 و اختراع کینسکوپ در سال 1929 به عنوان پدر تلویزیون الکترونیکی شناخته می‌شود.
طراحی او جزء اولین هایی بود که سیستم تلویزیون را نشان می‌داد. کار قبلی او با روسینگ بر روی تلویزیون الکترو مکانیکی به او آموخت که چگونه یک سیستم تولید کنند، ولی ادعای او و (RCA)  که این اختراع اصلی آنها بود به سه دلیل بیهوده به حساب می‌آید:
امتیاز 1923 زوریکین یک طرح ناتمام را نشان داد، ناتوان در کاری که می‌خواست انجام دهد تا سال 1923 طول کشید تا زوریکین توانست طرح کاری خود را کسب کند. درخواست نامه امتیاز سال 1923 تا سال 1938 قبول نشد و به طور جدی مورد قبول واقع نشده بود.
دادگاه دریافت که RCA امیتاز طرح تلویزیونی که توسط فیلو تیلور فرانس وورس داده شد را نقض کرد. اختلاف در این بود که آیا اولین بار فرانس وورس بود یا زوریکین که تلویزیون امروزه را اختراع کرد. بعضی از این ها ادعا دارند وقتی که فرانس وورس برای اولین بار می خواست آن را بسازد، این RCA بود که اولین بار به خرید و فروش تلویزیون می‌پرداخت و کارمندان RCA بودند که تاریخ اختراع تلویزیون را نوشتند. با این وجود فرانس وورس جنگ قانونی در برابر این مساله را برد، او هرگز قادر نبود تا سرمایه گذاری تمام و کامل روی اختراعش بکند.
اولین برنامه تلویزیونی که پخش عمومی شد در 7 آوریل 1927 میلادی از واشنگتن DC به نیویورک بود . تصویرهای پخش شده در مورد مسائل بازرگانی بود. اولین نمایش تلویزیون انگلیسی مردی با گل در دهانش بود، که در ژوئیه 1930 م پخش شد. ایستگاه CBS در نیویورک اولین برنامه‌های منظم خود را در هفت روز هفته در ایالات متحده پخش می‌کرد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 10:4
اخبار
مارکوپولو جهانگرد و ماجراجوی ونیزی در بیست و ششم  ژوئیه سال 1254 میلادی در ونیز متولد شد. وی  سفر خود را در هفده سالگی از آسیا و چین و در سال 1271 میلادی آغاز کرد. او پس از بازگشت به ونیز در دهم  اکتبر 1291 میلادی ، سفر نامه خود را به رشته تحریر در آورد و نام آن را " عجایب " گذاشت .
مارکوپولو در تاریخ 24 آوریل سال1271 میلادی سفر خود را به قاره  آسیا آغاز نمود . او به همراه پدر و عموی خود به کشورهای  چین  و جزایر جنوب شرقی آسیا رفت و پس از بازگشت تمامی  دیده های خود را از شرق در کتابی به رشته تحریر در آورد.
مارکوپولو به همراه پدرش نیکولا و عمویش مافئو در سال 1250 سفر تاریخی خود را آغاز کردند و در سال 1271 در ادامه این سفر به قاره اسیا حرکت نمودند.از گفته مارکو چنین بر می آید که آنها مانند بسیاری از بزرگان سرگردان ، مسیر و مقصد مشخصی در ذهن نداشتند.
مارکوپولو در این سفر به ایران نیز آمد و از جمله در مورد جاده ابریشم سخن گفت. این سیاح ونیزی در سفرنامه اش از  آداب و رسوم شهرهای مختلف ایران نوشت و حتی افسانه یا داستانی شنیده بود که قابل توجه بود در کتابش ذکر کرده است. از جمله اطلاعاتی که در این سفرنامه از ایران نوشته شده می توان به چند نمونه اشاره کرد :
مارکوپولو در سفرنامه اش اشاره به پارچه های ابریشمی ظریفی با نقوش مختلف که توسط زنان و دختران کرمانی بافته می شده، نموده و می نویسد :
«این پارچه ها را برای خان ها و سرداران تهیه می کنند، پرده هایی که توسط آنها تهیه می شود، آن قدر زیباست که دیدنشان انسان را جادو می کند.»
مارکوپولو در جای دیگر از سفرنامه اش به سوزن دوزی هایی که به دست زنان کرمانی تهیه می شده، اشاره کرده است. همچنین از توتیا (سرمه) که در کوهبان تهیه می شده، به نیکی یاد می کند.»
افسانه باستانی سنگ ظاهراً از جمله افسانه هایی است که در ایران سینه به سینه نقل می شده و مارکوپولو در سفر خود به ایران و در شهر ساوه آن را شنیده و در کتاب خود ذکر کرده است.
مارکوپولو در12 دسامبر سال  1323 میلادی در سن 69 سالگی در گذشت .
پنج شنبه 4/5/1386 - 10:3
دعا و زیارت
شهید رحیم واحدی
رحیم واحدی فرزند حمدالله در سال 1342 در روستای گواشلو از توابع پارس آباد مغان واقع در استان اردبیل متولد شد. او با پشت سر نهادن دوران خردسالی، پای به عرصه آموختن علم و دانش گذاشت و تحصیلات خود را تا کلاس دوم راهنمایی ادامه داد. در سال 1362 با حضور در صحنه‌های فعالیت اجتماعی، عضو رسمی‌ سپاه شد و چنان لیاقتی از خود نشان داد که مسئولیت های فرماندهی گردان ادوات و معاونت تیپ ذوالفقار را به او سپردند. رحیم از نخستین کسانی بود که از روستای خود، پای به میدان پیکار با بعثیان نهاده، راهی جبهه شد. او در حالی که معاون تیپ لشگر 31 عاشورا بود، اوائل عملیات ظفرآفرین نصر 7 از زخم کین دشمنان، همچون علمدار کربلا قطع‌الیمین شد و در چهارم امرداد ماه سال1366 یک روز عاشورایی دیگر از لشگریان عاشورا رقم خورد و رحیم به عرش بال گشود. پیکر پاک رحیم واحدی را در زادگاهش تشییع و دفن کردند.
شهید محمد اکبری
محمد اکبری فرزند غلام نبی، در سال 1347 در روستای آواز از توابع شهر درمیان بیرجند از توابع استان خراسان در خانواده‌ای مذهبی و کشاورز پا به عرصه حیات گذاشت. تحصیلاتش را تا سال دوم راهنمایی ادامه داد. فقر و تنگدستی خانواده باعث شد ترک تحصیل کند. او برای کمک به اقتصاد خانواده به همراه پدرش به کشاورزی و کار در کوزه‌های آجرپزی روی آورد. محمد بعد از انقلاب به منظور حفظ نظم در منطقه با نیروی انتظامی همکاری نمود. سپس به عضویت کادر ارتش درآمد. سرانجام در تاریخ چهارم مردادماه سال 1367 پس از 9 ماه خدمت در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل در منطقه حاج عمران در سن 20 سالگی به درجه رفیع شهادت نایل آمد. پیکر پاک شهید پس از تشییع در بیرجند به زادگاهش روستای آواز انتقال یافت و به خاک سپرده شد.
شهید مجتبی خوش‌ مشربان
مجتبی خوش‌ مشربان در دومین روز ماه بهشت خدا اردیبهشت ماه سال 1351 در تهران دیده به جهان گشود. مجتبی هفت ساله بود که نماز خواندن را شروع کرد و با عشقی زایدالوصف به انجام فرائض اسلامی روی آورد. او که از کودکی در دامان مسجد بزرگ شده بود در 10 سالگی به عضویت بسیج مسجد باب‌الحوائج درآمد. روزهای کودکی و نوجوانی مجتبی مصادف با روزهای جنگ تحمیلی و اعزام‌ گروهی بسیجیان به جبهه بود و مجتبی همواره برای اعزام به جبهه و نبرد در کنار رزمندگان اسلام تلاش می‌کرد. سن کم او مانع حضورش در فعالیت‌های نظامی و آمادگی برای اعزام می‌شد اما مجتبی با عزمی استوار و اراده ای راسخ بالاخره توانست در فرورردین ماه سال 1367 و با نذر 40  روز روزه ، زیارت عاشورا و دعای توسل موافقت خانواده و مدرسه را جلب کند و عازم پادگان قدس شده و بعد از گذراندن دوره آموزشی نظامی به لشگر ویژه ملحق و عازم مهاباد شد و مدتی بعد در عملیات مرصاد برای بازپس‌گیری اسلام‌آباد شرکت کرد . سرانجام روز چهارم مردادماه سال 1367 در سن 16 سالگی و در پادگان الله‌اکبر عاشقانه شربت نوشین شهادت را از دست ساقیان کوثر دریافت کرد.
پنج شنبه 4/5/1386 - 10:2
ورزش و تحرک

«منصور پورحيدرى» گفت: بايد مسائل و مشكلات فوتبال را ريشه اى بررسى كرد.وى با بيان اينكه استخدام مربى خارجى براى تيم ملى در اين برهه زمانى كارساز نيست خاطرنشان كرد: اگر ۱۰ مربى همچون فابيوكاپلو به ايران بيايند بازهم مشكلات فعلى پابرجا خواهد ماند زيرا مربى خارجى دواى درد فوتبال ايران نيست. اگر همچون بسكتبال و واليبال برنامه ريزى اصولى داشتيم،در جام ملت هاى آسيا موفق مى شديم وى افزود در اين ميان قلعه نويى را مقصر نمى دانم.پورحيدرى ضمن اشاره به كاهش روحيه تيمى در جام ملت هاى آسيا اظهار داشت: علت اصلى حذف ايران در ضربات پنالتى مقابل كره جنوبى، وجود استرس و فشار روحى در نزد بازيكنان بود كه اين موضوع به فشارهاى خارجى و حاشيه اى مخرب مربوط مى شود.سرمربى اسبق تيم ملى تصريح كرد: به جاى آنكه لژيونرها را از اروپا دعوت كنيم بايد به بازيكنان جوياى نام ميدان دهيم تا آينده فوتبال ايران تضمين شود.

پنج شنبه 4/5/1386 - 9:59
اخبار

سيل نقاط مركزي و جنوبي انگليس به منطقه آكسفوردشاير و شهر دانشگاهي "آكسفورد" رسيد


به گزارش ايرنا از لندن، سيل جاري شده در برخي از نقاط مركزي و جنوبي انگليس روز چهارشنبه به منطقه آكسفوردشاير و شهر دانشگاهي "آكسفورد" رسيد و به درون نزديك به يكهزار واحد مسكوني نفوذ كرد.
نيروهاي امدادرساني با استقرار سيل زدگان در مراكز اقامت اضطراري، مشغول كمك و رساندن آب آشاميدني و ساير تجهيزات ضروري به سيل زدگان هستند.
سازمان محيط زيست نيز اعلام كرده كه خطر وقوع سيل همچنان شش نقطه ديگر انگليس را تهديد مي‌كند.


بيشتر مناطق اطراف رود "تيمز" از ظغيان اين رود آسيب ديده‌اند و قربانيان سيل در روزهاي گذشته در مركز و جنوب انگليس همچنان از برخي از نيازهاي ضروري محرومند و امدادگران مشغول انتقال بطري‌هاي آب به مناطق سيل زده هستند.
كمبود غذا و آب آشاميدني و قطع برق و آب جاري، به همراه بسته شدن جاده‌ها از مشكلات اصلي ساكنان مناطق سيل زده است.
ارتش انگليس نيز به كمك سيل زدگان شتافته و و روزانه سه ميليون بطري آب به اين مناطق ارسال مي‌كند.
برخي از مردم آكسفورد از بيم افزايش سيل در ورزشگاه اين شهر اقامت گزيده‌اند و بسياري نيز به خانه اقوام و دوستان خود در مناطق اطراف رفته‌اند.
دستگاههاي امدادي در انگليس، پس از روزها دست و پنجه نرم كردن با تبعات سيل، به مردم برخي از نواحي اين كشور هشدار دادند كه خطر تمام نشده و هنوز احتمال وقوع سيل در برخي مناطق وجود دارد.
گزارشهاي رسيده از مناطق مركزي در انگليس حاكي از آن است كه ‪ ۳۵۰‬هزار نفر از مردم اين نواحي از روز يكشنبه گذشته از آب آشاميدني محروم شده‌اند.
بالا آمدن آب بر اثر بارانهاي شديد كه از هفته گذشته در مناطق مختلف انگليس باريدن گرفته، دستگاههاي امدادرساني، سازمانهاي محيط زيست و دولت اين جزيره باران خيز را غافلگير كرده است.
در روزهاي گذشته سيل برخي از ساكنان مناطق حاشيه رود تيمز همچون آكسفوردشاير و بدفوردشاير را به ترك خانه‌هايشان ناچار ساخت.
تنها در منطقه گلوچسترشاير دهها هزار نفر نفر خانه‌هاي خود را از بيم غافلگير شدن در سيل ترك كرده‌اند.
بارش بسيار شديد باران در مدت زمان كوتاه كه از آن به پديده "شبيه فلوريدا" ياد شده، از ويژگي‌هاي بارانهاي مداوم اخير در مناطق مركزي و جنوبي انگليس است كه به سرعت مردم را در تله سيلاب گرفتار كرده است.
 در بسياري از مناطق مركزي انگليس همچون آكسفورد، آبينگدون، كيدلينگتون و بلادون سيلاب به خانه‌هاي مردم راه يافته است.
وقوع سيل در برخي از مناطق و نگراني از تكرار فاجعه سال ‪ ،۱۹۴۷‬اين موضوع را به بحث مهم گفت وگوهاي روزمره مردم، رسانه‌ها، دولتمردان و سياستمداران موافق و مخالف دولت انگليس تبديل كرده است.
به تخمين انجمن شركتهاي بيمه در انگليس، خرابي‌هاي ناشي از سيل‌هاي اخير در اين كشور كه كمتر از يك ماه پيش در مناطق شمالي اين كشور نيز جاري شد، دست كم دو ميليارد پوند به شركتهاي بيمه خسارت وارد كرده است.

پنج شنبه 4/5/1386 - 9:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته