• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1284روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
جوانی یکی از خاطره‌انگیزترین و دوست‌داشتنی‌ترین دوران‌های زندگی هر انسانی است؛ دورانی پر از انرژی و نشاط و سلامتی. دورانی که همه لحظه‌هایش بوی تازگی و حیات می‌دهند. بوی بودن... بوی زندگی کردن... بوی دوست داشتن.
 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین ، آری! وقتی جوان هستیم همه چیز، هر چیزی که هست، در ناب‌ترین و خالص‌ترین  شکل ممکن در دنیایمان حضور دارد. اما جوانی همیشگی نیست! قرار نیست ما تا پایان عمر جوان و شاداب بمانیم.

حالا که وقوع بسیاری از اتفاق‌های زندگی دست ما نیست و بخواهیم یا نخواهیم روی می‌دهند، پس بیایید درباره آنچه به ما بستگی دارد تصمیمات درستی بگیریم. ورزش کنیم، غذای سالم بخوریم، استرس را به زندگی روزمره‌مان راه ندهیم و به شادی‌هایمان بیشتر روی خوش نشان بدهیم تا بیشتر جوان بمانیم. البته افرادی نیز در جامعه هستند که راه‌های دیگری را برای جوان ماندن انتخاب می‌کنند. راه‌هایی که البته هزینه‌های زیادی برای فرد و خانواده او در پی دارند! تزریق چربی یکی از این راه‌هاست که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. دکتر فرزاد پرویزیان، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و میکرو سرجری در این باره بیشتر توضیح می‌دهد.

چربی به مثابه سلول‌های بنیادی

بافت چربی‌های بدن نه‌‌فقط حاوی سلول‌های چربی است، بلکه حاوی تعدادی سلول‌های بنیادی است که قابلیت تبدیل به انواع سلول‌های بدن را دارد و می‌تواند به بازسازی بافت‌های بدن کمک کند. سلول‌های بنیادین همچنین می‌تواند سبب شود که روند ساخت رگ‌ها متوقف شود و این خود به ترمیم زخم‌های بدن کمک می‌کند. در واقع وقتی رگ‌ها تکثیر نشود خون هم تنها تا حدی می‌تواند به محل آسیب‌دیده برسد و پس از مدتی لخته می‌شود. پس نقش سلول‌های بنیادین در این مورد نیز اهمیت بسیاری دارد. امروزه اعتقاد بر این است که وجود این سلول‌های بنیادین در بافت چربی باعث می‌شود تا بتوان تزریق چربی را به اندام‌های بدن انجام داد.

اما و اگرهای تزریق چربی

در بین همه روش‌هایی که برای جوان‌سازی وجود دارد، تزریق چربی بهترین گزینه است. مزیت تزریق چربی به دیگر روش‌ها این است که متخصصان در این روش بافت زنده شامل سلول‌های زنده چربی و سلول‌های بسیاری همراه آن را به خود فرد تزریق می‌کند و دیگر نیازی به استفاده از یک جسم خارجی مثل پروتز نیست. البته پس از تزریق، همه سلول‌های چربی تزریق شده زنده نمی‌مانند و بنابراین قابلیت تکثیر پیدا نمی‌کند. این‌که چه میزان از سلول‌های چربی تزریق شده، در اندام مورد نظر پذیرفته و جذب شود و در محل تزریق باقی بماند بستگی به نوع تکنیک به کار رفته و مهارت جراح دارد. معمولا حدود 30 تا 50 درصد میزان چربی تزریق شده در محل باقی می‌ماند. بنابراین گاهی تزریق را باید سه تا شش ماه بعد دوباره تکرار کرد.

بی‌حسی موضعی یا بیهوشی کامل؟

اگر میزان تزریق چربی کم باشد مثلا بیمار درخواست تزریق مقادیر اندکی چربی فقط به صورت یا پشت دست‌ها را داشته باشد، می‌توان تزریق چربی را با بی‌حسی موضعی انجام داد؛ اما اگر مقدار چربی بیشتری برای تزریق لازم باشد، علاوه بر بی‌حسی موضعی باید از داروهای خواب‌آور و آرامبخش تزریقی نیز استفاده شود. اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که افراد خیلی لاغر و نحیف گزینه مناسبی برای تزریق چربی نیستند؛ زیرا این افراد چربی کافی را برای مرحله برداشت چربی ندارند و تزریق چربی نباید در آنها صورت پذیرد.

معایب تزریق چربی

محدودیت آن برخلاف دیگر فیلرها (پرکننده‌ها)، مراحل انجام پیچیده‌تر این روش و نیاز به لیپوساکشن قبل از تزریق از مهم‌ترین معایب این روش است.

طولانی بودن دوران نقاهت از معایب دیگر تزریق چربی به بافت‌های بدن محسوب می‌شود. همچنین به علت نبود ‌امکان تزریق به صورت سطحی، تصحیح چروک‌های خیلی ظریف و سطحی یا اسکارهای کوچک امکانپذیر نیست. البته خطر جابه‌جایی، ایجاد ناصافی یا آلرژی در تزریق چربی معمولا وجود ندارد و بیشتر در تزریق ژل‌های غیرقابل جذب به آنها برمی‌خوریم.

تزریق چربی با کدام روش بهتر است؟

تزریق چربی توسط متخصصان به روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند، اما بهترین گزینه، روشی است که به روش کلمن معروف شده و آقای «سیدنی کلمن» آغازگر آن بوده است. روشی که وی معرفی کرد شامل «خارج کردن چربی به‌صورت بسیار ظریف و سپس سانتریفیوژ چربی خارج شده است»؛ تا سلول‌های غیرزنده چربی از آن جدا شود. نکته‌ای که باید در این مرحله به آن توجه کرد این است که این چربی سانتریفیوژ شده را باید در یک جلسه تزریق کرد و در هیچ شرایطی حتی در دمای یخچال و فریزر قابل نگهداری نیست و اگر همان روز تزریق نشود تاثیر آن کاملا از بین می‌رود.

تزریق چربی از ابتدا تاکنون

از زمان شروع تزریق چربی که برای اولین‌بار سال 1890 انجام شد اختلاف نظرهایی در مورد قابل پیش‌بینی بودن و میزان دوام نتایج تزریق چربی وجود داشته است. از آن زمان تاکنون از روش‌های مختلف جهت برداشتن چربی و تزریق آن به‌نواحی مختلف بدن استفاده شده؛ اما بهترین و مطمئن‌ترین روش در حال حاضر، روش کلمن است؛ چرا که تعداد سلول‌های بیشتری در این روش زنده می‌ماند.

مبتکر این روش سیدنی کلمن، محقق آمریکایی است. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:8
سلامت و بهداشت جامعه
این‌که سیر بیماری‌های متعدد را درمان می‌کند یافته جدیدی نیست اما آیا می‌دانستید که برای یک خواب خوب سیرمی‌تواند بسیار مفید واقع شود؟
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، کمبود خواب می‌تواند فرد را بدخلق، خواب‌آلود و گرسنه کند که  افزایش وزن، کاهش عملکردسیستم ایمنی و عملکرد ذهن را در پی دارد.

اگرچه داروهای OTC متعدد برای ایجاد خواب مناسب وجود دارد اما خیلی‌ها دوست ندارند به مصرف آن عادت کنند زیرا می‌تواند عارضه جانبی به همراه داشته باشد.

خوشبختانه درمان های خانگی متعددی برای مقابله با بی خوابی وجود دارد که از جمله آن می توان به دمنوش بابونه، آب گیلاس ترش، موز، روغن استوقودوس و سیر اشاره کرد.

می‌توان به سه روش از سیر استفاده کرد:

مواد غذایی حاوی سیر مصرف کنید

به‌ ویژه اگر از عفونت لوله فوقانی تنفسی رنج می‌برید، سیر مصرف کنید تا با رفع التهاب، مانع از گرفتگی سینه یا راه تنفسی شود. سیر را یا به مواد غذایی اضافه کنید یا این‌که 2تا3 حبه را خام بخورید البته در صورت داشتن مشکل ریفلاکس از مصرف آن هنگام شب صرف نظر کنید تا در خواب اختلال ایجاد نکند.

همراه با شیر

اگر معده شما به سیرکمی حساس است رنده شده آن را به یک لیوان شیر داغ اضافه کنید و بگذارید کمی دم بکشد و سپس از صافی رد و میل کنید.

یک حبه سیر تازه زیر بالشت قرار دهید

سال‌هاست که مردم برخی کشورها از این روش برای داشتن خواب خوب استفاده می‌کنند. ترکیب سولفوریک و بوی سیر اثر آرام‌بخش روی ذهن و بدن دارد. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:7
سلامت و بهداشت جامعه
بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهند که تمایل جنسی در زن‌ها و مردها متفاوت است. در اینجا به چند مورد از تفاوت‌های تمایل جنسی در زن‌ها و مردها اشاره شده است.
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از زندگی آنلاین، بررسی‌ها نشان داده است که مردها در برقراری رابطه جنسی  بسیار راحت‌تر و صریح‌تر از زن‌ها هستند.


زن ها به جنبه های احساسی و عاطفی بیشتر اهمیت می دهند و تقریبا تحت تاثیر فرهنگ و محیط زیست خود هستند.


* مردها به رابطه جنسی بیشتر فکر می کنند

در تحقیقات مشخص شده که اکثر مردهای زیر 60 سال، حداقل روزی یکبار به رابطه جنسی فکر می کنند.

اما فقط یک چهارم زن ها گفته اند که به این موضوع زیاد فکر می کنند.

این خیالبافی ها با بالا رفتن سن مردها و زن ها، کمتر می شود اما باز هم مردها دوبرابر زن ها در این مورد خیالبافی می کنند.


* مردها در ایجاد رابطه جنسی مشتاق تر هستند

مردها هنگام شروع یک رابطه، یا زمانی که در یک رابطه هستند، همیشه بیش از زن ها خواهان رابطه جنسی هستند.

البته همین اشتیاق گاهی اوقات باعث می شود، گرفتار رفتارهای جنسی پرخطر و با شرکای جنسی مختلف شوند.

همچنین خودارضائی در مردها بسیار بیشتر از زن هاست.


* تمایل جنسی زن ها بیشتر تحت تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی است

محققان به بررسی طرز تفکر و تمایل زن ها به رابطه جنسی پرداختند و متوجه شدند که تمایل جنسی زن ها، بیش از مردها تحت تاثیر محیط زندگی شان قرار می گیرد.

همچنین تفکر آنها بیش از مردها به مرور زمان تغییر می کند.

همچنین زن ها معمولا بیش از مردها گرایش های مذهبی دارند و مذهب روی رفتار جنسی شان تاثیر مستقیم داشته و آنها را خوددارتر از مردها می کند.

اما بین رابطه جنسی و گرایش های مذهبی در مردها چندان رابطه معناداری دیده نمی شود.

درضمن زن ها در خصوص مسائل جنسی تحت تاثیر افکار دوستان خود قرار می گیرند.

در توضیح اینکه چرا زن ها در خصوص مسائل جنسی بیش از مردها، تحت تاثیر محیط زیست خود هستند، فرضیه هایی وجود دارد.

برخی معتقدند مردها در جامعه بیش از زن ها قدرت دارند، یا توقعات شان از رابطه جنسی با زن ها متفاوت است.

اما دکتر لومان، محققی که در این زمینه تحقیق می کند، این موضوع را به مسائل زیست جامعه شناسی، مربوط می داند.

او می گوید،" مردها در تلاش هستند به هر ترتیبی که شده مواد ژنتیکی خود را به نسل بعد منتقل کنند.

اما از آنجایی که زن ها باردار شده و باید از کودکی مراقبت نمایند، در انتخاب شریک جنسی خود بسیار دقت می کنند و البته سعی می کنند مردی را که از منابع بیشتری برخوردار است، انتخاب کنند تا بتوانند از کودک شان به خوبی حمایت کنند.

* زن ها برای رسیدن به رضایت جنسی کمتر از مردها، راهی مستقیم انتخاب می کنند

زن ها برای برقرار کردن رابطه جنسی، ابتدا باید حرف های عاشقانه بشنوند و وقتی وارد داستانی کاملا رومانتیک شدند، به برقراری رابطه جنسی متمایل می شوند.

تمایل جنسی زن ها بسیار درونی و احساسی است. در واقع زن ها اول دوست دارند بشنوند و ارتباط احساسی برقرار کنند و بعد رابطه جنسی داشته باشند.

اما برای مردها، خود رابطه جنسی، نوعی ارتباط است و با این زبان به همسران شان، ابراز عشق و علاقه و صمیمیت می کنند.

مردها هنگام برقراری رابطه جنسی، بسیار زودتر از زن ها، به رضایت می رسند اما زن ها تقریبا به زمانی دو برابر از مردها نیاز دارند.

البته گاهی مواقع هم پیش می آید که هرگز به این رضایت دست نمی یابند.


* داروهای افزایش تمایل جنسی در زن ها و مردها بسیار متفاوت عمل می کنند

بررسی ها نشان داده است که داروهای افزایش تمایل جنسی در زن ها به اندازه مردها موثر نیستند.

از آنجایی که تمایل جنسی مردها نسبت به زن ها، مستقیم تر بوده و به بیولوژی، بیشتر مرتبط است، آنها برای مشکلات جنسی خود می توانند از دارو کمک بگیرند. اما در زن ها اینگونه نیست.

بنابراین پزشکان برای درمان مشکلات جنسی زن ها، از دارو بسیار کم استفاده می کنند. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه
به نظر می‌رسد این روزها، لپ‌تاپ‌ها به دلیل امکان استفاده در مکان‌های مختلف از روی کاناپه گرفته تا روی نیمکت پارک، درحال پیشی گرفتن از دسکتاپ‌ها هستند.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین ،‌ با این حال اگر شما از افرادی هستید که عادت به استفاده از لپ‌تاپ‌تان در این نوع مکان‌ها دارید، هرگز آنها را مستقیم روی پایتان قرار ندهید تا از مشکلات زیر دوربمانید.

سندرم پوست برشته

این احتمال وجود دارد کسانی که عادت به استفاده طولانی از لپ‌تاپ و قراردادن آن روی پایشان دارند به سندرم پوست برشته مبتلا شوند. گزارش‌های پزشکی حاکی از آن است قراردادن ابزارهایی مثل لپ‌تاپ در مجاورت پوست برای مدت‌های طولانی می‌تواند به دلیل قراردادن پوست در معرض گرمای طولانی‌مدت، به ایجاد لک‌های پوستی غیرمعمول یا کهیر منجر شود. این شرایط در طول زمان ایجاد می‌شود و به مدت زمانی که لپ‌تاپ روی پا قرار می‌گیرد و همچنین میزان داغ شدن آن بستگی دارد. هرچند این سندرم به‌طورکلی بی‌ضرر است و پس از برطرف شدن شرایط از میان می‌رود، اما می‌تواند تغییررنگ دائمی در پوست ایجاد کند. به گفته محققان سوئیسی از مرکز پزشکی کلولاند، این سندرم در موارد نادری به سرطان پوست نیز منجر می‌شود.

مشکلات ناباروری در مردان

ناباروری در مردان شاید جدی‌ترین خطری باشد که به استفاده از لپ‌تاپ‌ها مربوط است. بر‌اساس تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ایالتی نیویورک، بیضه‌ها، اندام‌های بسیار حساسی هستند و برای نگهداری از اسپرم‌ها در شرایط دمایی متناسب با بدن تنظیم شده‌اند. قراردادن لپ‌تاپ روی پا، دمای بیضه‌ها را تا 35 درجه بالاتر از دمای معمولی بدن افزایش می‌دهد. این شرایط، تاثیرات منفی بر تولید اسپرم داشته و حتی ممکن است باعث ناباروری شود.

خطر سرطان

به گفته محققان دانشگاه آریزونا، التهاب پوستی طولانی‌مدت به شکل بالقوه‌ای، شانس ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی، شایع‌ترین نوع سرطان پوست که معمولا صورت را درگیر می‌کند، اما می‌تواند به قسمت‌های دیگر بدن انتشار یابد را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، امکان دارد میدان مغناطیسی تولید شده توسط لپ‌تاپ، جریان‌های مضری را در داخل بدن ایجاد کند. محققان دانشگاه سینای ایتالیا پی برده‌اند قدرت تابشی لپ‌تاپ‌ها وقتی روی پا و در نزدیکی بدن قرار می‌گیرند می‌تواند به شکل خطرناکی افزایش یابد و به ایجاد تومور منجر شود.

خوشبختانه بسیاری از مشکلات سلامت مرتبط با لپ‌تاپ‌ها قابل پیشگیری هستند. قرار ندادن لپ‌تاپ روی پا می‌تواند یکی از راه‌های موثر باشد. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:4
سلامت و بهداشت جامعه
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: فردی که متوالی تحت تأثیر سرما قرار می‌گیرد مثلاً آب سرد می‌خورد یا در محیط سرد است به مرور زمان کلیه‌ها به سمت سردی مزاج تغییر پیدا می‌کند و در درازمدت سبب نارسایی کلیه می‌شود.
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، مهدی برهانی عضو انجمن علمی طب سنتی ایران، در خصوص  بیماری کلیه، گفت: از دیدگاه طب سنتی بیماری کلیه ارتباطی نزدیک با اختلالات کبدی دارد؛ تغییر مزاج در کبد باعث عارضه در کلیه می‌شود.

وی افزود: بیماری کلیه خود را با درد و نارسایی کلیه نشان می‌دهد و علامتی که سبب درد می‌شود عفونت و سنگ کلیه است. طب سنتی اعتقاد دارد مزاج و تغییرات مزاجی سبب مشکلات کلیوی می‌شود.

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران اضافه کرد: نارسایی کلیه در ابتدا خود را با علائمی همچون تکرر ادرار، سوزش ادرار نشان می‌دهد، این علائم ممکن است در کوتاه‌مدت خود را نشان داده و رفع شوند. طب رایج این را مشکل نمی‌داند اما طب سنتی اعتقاد دارد زمانی که بدن انسان از حالت تعادلی خارج شده و به حالت عادی برگردد، باید جدی گرفته شود.

برهانی گفت: مثلاً طب رایج، نفخ ساده روزانه را مشکل نمی‌داند اما از دیدگاه طب سنتی همین تغییر ساعتی بدن یک بیماری محسوب می‌شود و باید برای درمان آن اقدام کرد زیرا اعتقاد دارد همین تغییرات متوالی بدن در صورت تکرار، عوارضی را در پی خواهد داشت.

این عضو انجمن طب سنتی در پاسخ به این سؤال که علت مشکلات کلیوی چیست، گفت: در زمان گذشته نوزاد را از ابتدای تولد در قنداق می‌پیچیدند و بعد زمانی که کودک شروع به راه رفتن می‌کرد از شال‌بند کمر استفاده می‌کردند. به همین دلیل کمتر به بیماری‌های کلیه دچار می‌شدند زیرا کلیه‌ها همیشه در معرض گرما بودند.

برهانی گفت: فردی که متوالی تحت تأثیر سرما قرار می‌گیرد مثلاً آب سرد می‌خورد یا در محیط سرد است به مرور زمان کلیه‌ها به سمت سردی مزاج تغییر پیدا می‌کند و در درازمدت سبب نارسایی کلیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی در پایان توصیه کرد: تمامی افرادی که عارضه کلیه دارند باید کلیه‌های خود را گرم نگه داشته و همچنین افراد باید به طور کلی از مصرف زیاد غذاهای سرد و دارای مزاج سرد خودداری کنند، زیرا به مرور زمان این مواد غذایی مزاج کلی بدن را به خصوص کلیه‌ها را سرد کرده و باعث مشکلات نارسایی کلیه می‌شود. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:2
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص تغذیه درباره بایدها و نبایدهای مصرف خامه صبحانه برای برخی از سنین و خطرات احتمالی آن توضیح داد.
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،‌ شهاب اولیایی متخصص تغذیه درباره مصرف خامه های  صبحانه گفت: به عقیده بسیاری از افراد خامه، به دلیل پایه شیر خود، جزو مواد لبنی محسوب می شود اما به عقیده متخصصان تغذیه خامه از نظر غذایی در دسته چربی ها قرار می گیرد.
وی با اشاره به چربی بالای خامه، ادامه داد: هرمیزان ویتامین محلول در چربی در شیر وجود داشته باشد حدود 10 برابر آن در خامه و به همین دلیل غلظت ویتامین های A وD در آن بیشتر است.
اولیایی بیان کرد: برای بیان مضرات و فواید خامه باید به شرایط مصرف کننده آن نگاه کنیم، بعنوان مثال مصرف خامه برای کودکان، نوجوانانی که با کمبود رشد مواجه هستند بسیار توصیه می شود چون درحجم کم، انرژی خوبی را به بدن داده و در ضمن رساندن مواد مغذی و ویتامینها، رشد بدن را تامین می کند.
وی افزود: درحالی که افراد مبتلا به فشار خون و اضافه وزن باید از مصرف خامه ها پرهیز کنند و حتی اگر عدم مصرف امکان پذیر نباشد باید به مقدار بسیار کم و به ندرت مورد استفاده قرار گیرند، البته مصرف زیاد خامه برای افراد عادی (بدون افزایش وزن و بیماری خاص) هم توصیه نمی شود.
به گفته وی،مصرف خامه باید بعنوان تفریح و در حداقل موارد نه اینکه در برنامه غذایی معمول افراد به طور مرتب قرار گیرد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه معمولا نباید به خامه ها ترکیباتی مثل خامه، انجیر، عسل یا شکلات را اضافه کرد، گفت: ماده ای که تحت عنوان خامه فرم گرفته برای کیک ها به مصرف می رسد جز سفیده تخم مرغ و مقدار زیادی شکر ( که بدون هیچ نوع ارزش غذایی، مضرات فراوانی را برای بدن به همراه دارد) چیز دیگری نیست لذا نبایدنام خامه را روی آنها گذاشت.
وی درباره بحث بهداشتی خامه ها یادآور شد: استفاده از خامه های فله و بدون نام نشان می توانند خطراتی همچون تب مالت را به همراه داشته باشند لذا فقط توصیه به مصرف خامه های شناسنامه دار است. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:1
سلامت و بهداشت جامعه
محققان به زنان باردارهشدار می دهند که ازمصرف لوازم آرایشی و بهداشتی از قبیل رژ لب، عطر و ضد تعریق (دئودرانت)بپرهیزند؛ این محصولات حاوی یک ماده شیمیایی هستند که برغرایز و عواطف مادری تاثیر می گذارد.
 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، محققان دانشگاه ماساچوست درجریان یک مطالعه جدید متوجه شدند  که یک ماده شیمیایی رایج در دئودرانت، رژ لب و عطر بر مراقبت های مادرانه تاثیر می گذارد.

این مطالعه نشان داد که حتی قرار گرفتن در معرض اندکی از این ماده شیمیایی به نام بیسفونل اس (BPS ) بر توانایی مادر برای تنظیم نیازهای کودک تاثیر می گذارد.


محققان تاکید کردند که نتایج این مطالعه از دیدگاه تکاملی حائز اهمیت است زیرا رفتار مادر بر احتمال بقای نوزاد تاثیر دارد.
محققان دانشگاه ماساچوست در جریان این مطالعه متوجه شدند که قرار گرفتن در معرض مقدار کم BPS موجب مرگ 10 درصد از بچه موش ها، در نتیجه مراقبت های ضعیف مادرانه شد.

 

به گفته محققان ، BPS بر رفتار مادرانه و همچنین ارتباطات عصبی مرتبط با مادری تاثیر می گذارد. 
دوشنبه 13/10/1395 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه
عضو انجمن روماتولوژی ایران با بیان اینکه آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روماتولوژی در دنیا است که در قاره آسیا از شیوع خاصی برخوردار است، گفت: تاکنون درمان قطعی برای آن مشخص نشده است.
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ،‌ دکتر میترا عباسی ، اظهار کرد: در ایران در مطالعات جمعیتی شیوع آرتروز در شهرنشینان ۱۶.۶ درصد و در روستانشینان ۱۵.۵۵ درصد است. با افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت، سن شیوع این بیماری بیشتر خواهد شد که اثرات منفی بر سلامت و اقتصاد جامعه می‌گذارد و به عنوان یک موضوع بهداشتی عمومی اهمیت زیادی دارد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در تعریف و عوامل ایجاد کننده آن گفت: آرتروز یا سائیدگی غضروف همیشه به عنوان فرسودگی مفصلی تلقی می‌شد و عامل اصلی آن فرسایش و تخریب غضروف به دلیل کار زیاد دانسته شده بود. اما امروزه مشخص شده که این بیماری تنها یک بیماری تخریبی و فرسایشی نیست، بلکه بیماری است که در اثر مشکل و اختلال در تمامی ارگان‌ها و بافت‌هایی که مفصل را تشکیل داده و آن را حفظ می‌کنند به وجود می‌آید. همچنین التهاب در درصد زیادی از بیماران آرتروزی وجود دارد، اما نه به شکلی که در بیماری آرتریت روماتوئید (روماتیسم) دیده می‌شود.

عباسی با بیان اینکه آرتروز دو نوع اولیه و ثانویه دارد، یادآور شد: نوع اولیه همان است که در اثر افزایش سن دیده می‌شود، اما نوع ثانویه ممکن است در هر سنی دیده شود. مثلا به دنبال ضربه به مفصل یا به دنبال بیماری‌های مادرزادی یا رشدی ایجاد شود.

این فوق تخصص روماتولوژی بیشترین مفصل درگیر در آرتروز را زانو، لگن، دست، شصت پا، گردن و ستون فقرات دانست و افزود: در آرتروز ثانویه هر مفصلی ممکن است درگیر شود. ممکن است در یک بیمار آرتروز ژنرالیزه (آرتروز در چندین مفصل) هم داشته باشیم.

عضو انجمن روماتولوژی ایران، آرتروز در زنان را بیشتر از مردان عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین عامل ایجاد آرتروز، سن است. افزایش سن منجر به افزایش احتمال آسیب مفصلی و کاهش توانایی مفصل برای ترمیم خود می‌شود. به دنبال پیری، کاهش قدرت عضلات، اختلالات منسیک نیز ایجاد می شود که آن هم زمینه تشدید بیماری را فراهم می کند.

عباسی با اشاره به اینکه ژنتیک نقش مهمی در ایجاد آرتروز مخصوصا دست دارد، یادآور شد: عامل بسیار مهم دیگر چاقی و افزایش وزن است که در حین راه رفتن معمول ۳-۵ برابر وزن بدن به مفاصل زانو فشار می‌آورد. چاقی در افراد با میانگین سنی ۳۷ سالگی می‌تواند باعث آرتروز زانو باشد.

وی تصریح کرد: از عوامل مهم دیگر ایجاد آرتروز استفاده بیش از حد مفاصل و آسیب‌های وارده به آن مثل آسیب به تاندون‌ها و منیسک و ضعف عضلات چهار سر ران و عوامل تغذیه‌ای مثل کمبود ویتامین D و ویتامین C را می توان نام برد.

این فوق تخصص بیماری‌های مفاصل درباره شایع‌ترین علل مراجعه بیماران مبتلا به آرتروز اظهار داشت: شایع‌ترین علت مراجعه افراد به پزشک درد است؛ دردی که بیمار معمولا در جلوی زانو حس می کند، اما ممکن است به ساق پا و حتی لگن نیز انتشار پیدا کند. علامت دیگر خشکی و سفتی مخصوصا بعد از استراحت است که البته بعد از چند دقیقه حرکت و شروع فعالیت بهتر می شود و دوباره با افزایش فعالیت در طول روز، درد مفصل تشدید می‌شود. محدودیت حرکت مفصل و عدم توانایی خم و راست کردن زانو به طور کامل علامت دیگر آرتروز زانو است.

عباسی تاکید کرد: برای تشخیص آرتروز نیازی به انجام عکس و آزمایش نیست، مگر برای تعیین شدت آرتروز یا رد بیماری‌های همراه که ممکن است نیاز به اقدامات اضافه‌تر باشد.

این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه درمان این بیماری شامل سه جزء غیر دارویی، دارویی و جراحی است، خاطرنشان کرد: جزء اصلی، درمان‌های غیردارویی و آموزش توصیه‌های بهداشتی مثل کاهش وزن، استفاده از دستشویی فرنگی، ورزش و استفاده از وسایل کمکی مثل عصا، واکر، آتل و کفش‌های طبی است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: درمان‌های دارویی شامل دسته‌ای از داروها برای کاهش درد مانند انواع مسکن‌ها است که بصورت خوراکی یا موضعی (پماد، ژل، قطره) هستند. دسته بعدی داروهای تعدیل کننده سیر بیماری هستند که برای جلوگیری از پیشرفت بیماری به کار می‌روند و شامل انواع مکمل‌های غذایی مثل ترکیبات گلوکزامین، کندروئیتین، روغن ماهی، ترکیبات سویا، آووکادو و انواع مختلف دیگر با نام‌های تجاری گوناگون.

عباسی در مورد تزریقات داخل مفصلی نیز گفت: این نوع تزریقات دو نوع کورتون و هیالورونیک اسید هستند که کورتون اثر ضد دردی و ضد التهابی داشته و چندان تاثیری روی سیر بیماری ندارد و تزریق هیالورونیک اسید نیز که آن را به عنوان ژل می شناسند نیز اثر موقتی دارد؛ هرچند که مطالعات جدید اثر بخشی آن را زیر سوال برده است.

این فوق تخصص روماتولوژی با اشاره به اینکه درمان جراحی برای دردهای مقاوم و ناتوانی شدید در انجام فعالیت‌های روزمره به کار می‌رود، تصریح کرد: البته خود بیمار تصمیم گیرنده اصلی در مورد انجام این درمان است.

عباسی با بیان اینکه آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روماتولوژی در دنیا است که در قاره آسیا از شیوع خاصی برخوردار است، گفت: امروزه درمان آرتروز هنوز مشکل و دلسرد کننده است و تاکنون درمان قطعی برای آرتروز مشخص نشده؛ پس تاکید زیادی بر پیشگیری از آرتروز با رعایت نکات بهداشتی مخصوصا برای جوانان می‌شود.

عضو انجمن روماتولوژی ایران در پایان تاکید کرد: نکته مهم در درمان بیماران آرتروز این است که برنامه درمان هر بیمار باید اختصاصا برای شخص او طراحی شود و در بیماران مختلف، متفاوت است. پس نمی‌توان گفت یک درمان خاص در تمام بیماران موثر باشد، حتی این درمان ممکن است در خود یک بیمار هم با توجه به وضعیت وی، در طول زمان تغییر کند. 
دوشنبه 13/10/1395 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

پزشکان دریافتند پیاده‌روی با پای برهنه بر روی چمن فواید بسیاری برای سلامت دارد.

 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، حتما شنیده‌اید افراد بسیاری بر روی چمن با پای برهنه در صبح و عصر پیاده‌روی می‌‎‎کنند که این پیاده‌روی علاوه بر لذت‌بخش بودن، فواید بسیاری برای سلامتی دارد.

زمانی که افراد با پای برهنه بر روی چمن، خاک، شن، ماسه و یا هر سطح طبیعی قدم برمی‌دارند، باید بدانند که این پیاده‌روی خواص درمانی دارد.

محققان در ذیل برخی از فواید پیاده‌روی با پای برهنه بر سطح طبیعی را ذکر کرده‌اند:

برقراری ارتباط با زمین

وقتی شما پابرهنه بر روی زمین راه می‌روید، با انرژی طبیعی زمین ارتباط برقرار می‌کنید که این تبادل انرژی بین شما و زمین منجر می‌شود افکار منفی را رها کنید و انرژی تازه بدست آورید.

آرامش ذهن، بدن و روح

راه رفتن صبحگاهی برای ذهن، جسم و روح بسیار مفید است. در صبح با استنشاق هوای تازه بدن کار خود را درست آغاز می‌کند. نورخورشید، هوای تازه و فضای صبح منجر به تولید هورمون آرام‌بخش در بدن می‌شود.

مفید برای چشم و بینایی

پیاده‌روی با پای برهنه در صبح برای چشم و بینایی خواص بسیاری دارد. پاها مناطقی دارند که با اعضای بدن در ارتباط هستند.

راه رفتن بیشترین فشار را بر روی انگشت اول، دوم و سوم می‌آورد که این نقاط بر سلامت چشم تاثیرگذارند.

دریافت رایگان ویتامین D

دریافت ویتامین D در پیاده‌روی با پای برهنه بر روی چمن در صبح بسیار موثر است. دریافت این ویتامین به شما برای داشتن استخوان‌های سالم و دوری از انواع بیماری کمک می‌کند.

کسب انرژی‌های مفید برای بدن

پیادروی با پای برهنه برای کسب انرژی‌های مفید بسیار موثر است. علاوه بر این ایجاد انگیزه و آرامش روحی و روانی از مزایای این پیاده‌روی است. 
دوشنبه 13/10/1395 - 13:59
سلامت و بهداشت جامعه

کارشناسان پزشکی می گویند ترک ورزش و تمرین های بدنی در فصل زمستان، ذخیره کلسترول بدن را افزایش می دهد.

 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، به گفته محققان، علتی که به ذخیره سازی کلسترول در طول زمستان کمک می کند، فقدان سنتز ویتامین D ناشی از نور خورشید است. کاهش نور خورشید بدن را به ذخیره کلسترول  بیش از حد معمول به عنوان یک اقدام محافظ هدایت می کند. این تغییر در سطح کلسترول می تواند منجر به پیشرفت بیشتر بیماری کبد چرب در زمستان شود.

راویندر پالسینگ، در این باره می گوید: «تمرین بدنی بهترین راه برای جلوگیری از چاقی و دیابت است که به نوبه خود کمک می کند تا کبد از آسیب دیدن حفظ شود. با ورود به ماه های زمستان ارتباط بین کلسترول بالا و بیماری کبد چرب بیشتر آشکارمی شود. سطح کلسترول در طول ماههای زمستان بیشترین میزان و در طول ماه های تابستان کمترین است. استدلال در مورد تاثیر تنوع فصلی در سطح کلسترول خون نامشخص است، به ویژه که تفاوت معناداری در رژیم غذایی وجود ندارد.»

چند آمار پزشکی نشان می دهند که ۸۰ درصد افرادی که چاق بوده یا مبتلابه دیابت هستند، در طول زمستان بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای کبدی قرار می گیرند و ۲۰ درصد باقیمانده از کبد چرب غیرالکلی (NAFL)رنج می برند.

سان جیسینگنگ مدیر جراحی HPB و پیوند کبد در بیمارستان فوق تخصصیBLK در این باره می گوید:  «کبد، مسئول از بین بردن سموم بدن است. مصرف زیاد سیر به کبد کمک می کند تا آنزیم هایی که سموم را از بدن دفع می کنند، به فعالیت درآیند. همچنین دارای میزان بالایی از ترکیبات طبیعی مانند سلنیوم و آلیسین است که کبد را تمیز می کنند. کاتچین، آنتی اکسیدان موجود در چای سبز، دارای خاصیت حذف سموم و بهبود عملکرد کبد است. کاهو، اسفناج و چغندر، اثر مواد شیمیایی را از بین برده و بهترین راه برای سم زدایی کبد هستند.»

به گفته محققان، کلسترول بیش ازحد برای بدن مضر است و باعث روز مشکلات سلامت می شود، رگهای خونی را مسدود کرده و گردش خون به ارگان های مختلف بدن از جمله قلب، کلیه، مغز و اندام را محدودمی کند. کلسترول اضافی به عنوان چربی در کبد انباشته شده و باعث کبد چرب و بیماریهای مرتبط با آن می شود. 
دوشنبه 13/10/1395 - 13:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته