• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1291روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

متخصصان تغذیه در مورد بعضی از حساسیت های غذایی به مردم هشدار می‌دهند؛ در این مطلب حساسیت به یک خوراکی محبوب به خصوص در کودکان تشریح شده است.

 

 

 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از مشکلات شایع در کودکان حساسیت غذایی بویژه  به بادام زمینی است که در برخی از کودکان می تواند در صورت تاخیر در درمان مرگبار ظاهر شود.
حساسیت به مواد غذایی و آلرژی می تواند بسیار آزار دهنده باشد و مشکلات شدیدی برای فرد و اعضای خانواده او ایجاد کند. کودکی که بویژه به بادام زمینی آلرژی دارد نیازمند مراقبت دائمی است و در صورت حمله آلرژی و آسم حتی با خطر مرگ مواجه می شود.
کارشناسان موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی در ایالات متحده بر این اساس دستور العمل جدیدی برای مقابله با این آلرژی شایع ارائه داده اند که طی آن والدین تحت نظارت متخصص آسم و آلرژی از سنین 4 الی 5 ماهگی و حتی زودتر از آن به نوزاد خود بادام زمینی می‌دهند.
کارشناسان اعتقاد دارند این کار باعث می شود تا بدن کودک نسبت به این ماده غذایی مصونیت پیدا کند و در بدن مواد شیمیایی برای سازگاری با آن ساخته شود.
کارشناسان این نتایج را با بررسی بر روی بیش از سه هزار نوزاد دارای حساسیت و آلرژی غذایی از سنین پنج ماهگی الی سه سالگی بدست آورده اند. در این آزمایش کودکان به 2 دسته تقسیم شده‌اند؛ گروه اول بدون مصرف بادام زمینی و گروه دوم از سنین نوزادی با مصرف بادام زمینی بزرگ شده اند.
در نتایج بدست آمده گروه اول که با وجود ابتلا به آلرژی بادام زمینی به میزان کم در رژیم غذایی آنها وجود داشته است از سلامت و سازگاری بهتر با این ماده غذایی به نسبت گروه دوم برخوردار شده اند.
آلرژی به بادام زمینی می تواند منجر به شوک آنافلاکسی شود که بر اثر آن راه های هوایی بدن بسته می شود و فرد بر اثر ایست تنفسی جان خود را از دست می دهد.
با توجه به وجود طرفداران فراوان مصرف بادام زمین در سراسر جهان و اینکه این خوراکی جزو تنقلات محبوب و خوش طعم است و از آن در بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی استفاده می شود و زمین های کشاورزی فراوانی در دنیا زیر کشت این دانه روغنی است، فرد دارای آلرژی به آن باید اقدامات کنترلی برای ایمنی و سلامت خود را در نظر بگیرد،.
برخی از شرکت های هواپیمایی در جهان در این راستا مصرف این ماده خوراکی را در حین پرواز ممنوع اعلام کرده اند و افرادی که این قانون را نادیده بگیرند جریمه و حتی زندانی می شوند.
معمولاٌ آلرژی به مواد غذایی با افزایش سن بهبود پیدا می کند اما در برخی از افراد هیچگاه بهتر نمی شود به طوری که فرد تا پایان عمر نیاز به مراقبت و نگهداری دارد.
کارشناسان در عین حال هشدارمی دهند که برای تقویت سیستم ایمنی و سازگاری به بادام زمینی والدین تنها تحت نظر پزشک متخصص این ماده غذایی را در خوراک کودک وارد کنند و در صورت داشتن پیشینه حساسیت شدید این روش توصیه نمی شود. 
يکشنبه 26/10/1395 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه

شاید شما هم فکر می کنید برای کنترل وزن باید مراقب نوع غذایی که می خورید باشید، اما همیشه چیزی که می خورید مهم نیست بلکه زمان صرف آن نیز عامل مهمی در کنترل وزن شما است.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شفقنا، افرادی که تمام وعده های غذایی خود را در ابتدای عصر تمام می کنند  نوسانات کمتری را در گرسنگی تجربه کرده و چربی بیشتری را در مقایسه با کسانی که تمام طول روز در حال خوردن هستند می سوزانند.

این یافته مهم که نتیجه تحقیقی در دانشگاه آلابامای بیرمنگام است نشان می دهد که زمان بندی کالری های مصرفی واقعاً اهمیت دارد. حتی اگر زمان بندی وعده های غذایی خود را تغییر نمی دهید دست کم سعی کنید حتماً تا روشنایی روز آخرین وعده را میل کنید. شاید همه نتوانند همیشه رژیم غذایی خود را عوض کنند اما بیشتر افراد تا حدی بر زمان صرف غذا یا میزان غذایی که در هر وعده میل می کنند کنترل دارند.

اما دلیل اهمیت زمان بندی برای وعده های غذایی به خاطر وجود ساعت زیستی در بدن است که چرخه ای 24 ساعته را پیش می گیرد و کارهای معینی را در زمان های متفاوتی از روز به نحو بهتری انجام می دهد. مثلاً می دانیم که بهترین کنترل قند خون صبح ها اتفاق می افتد و به هنگام غذا خوردن انرژی که برای هضم غذا صرف می شود در صبح ها کمی بیشتر است.

این یافته ها که روی موش ها آزمایش شده بود در مورد 11 نفر نیز تأیید شد. به طوری که این افراد دو برنامه غذایی متفاوت را به مدت چهار روز در پیش گرفتند. در یکی از برنامه ها تمام غذا را میان ساعات 8 صبح و 2 بعد از ظهر خوردند و در دیگری برنامه متداول تری را انجام دادند یعنی از 8 صبح تا 8 شب. میزان کالری مصرفی نیز در هر دو برنامه یکسان بود.

این تغییرات بر میزان کالری که سوزاندند تأثیری نداشت اما وقتی شرکت کنندگان تمام غذای خود را زودتر تمام کرده بودند 6 درصد چربی بیشتری سوزاندند و سطح گرسنگی شان هم با وجود 18 ساعت بی غذا ماندن بین شام و صبحانه تغییری نکرد. شاید یکی از دلایل این اتفاق این باشد که وقتی بدن شما متوجه شود که تمام کالری های موردنیاز روز را به دست آورده است دیگر نیاز به گرسنه شدن ندارد. 

يکشنبه 26/10/1395 - 15:8
سلامت و بهداشت جامعه

دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران گفت: طبیعت هوشمند بدن، مواد زائد حاصل را به پوست منتقل و دفع می‌کند و از بیمار شدن آن عضو داخلی جلوگیری می‌کند و به همین دلیل در بسیاری از بیماری‌های داخلی، تغییرات پوستی ظاهر می‌شود.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، علیرضا یارقلی درباره پوست اظهار داشت: در طب سنتی ایران، پوست،  سلامت، تغییرات و بیماری‌های آن، همواره مورد توجه حکما بوده است.

پوست انسان، معتدل‌‌ترین، بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین عضو بدن

به گفته وی شرایط پوست، یکی از معیارهای تعیین مزاج، تندرستی و ناخوشی در افراد محسوب می‌شود؛ پوست انسان، معتدل‌‌ترین، بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین عضو بدن به شمار می‌آید.

دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: پوست در زیبایی و ظاهر افراد، نقش به سزایی ایفا می‌کند و لایه‌ای محافظ در برابر عوامل آسیب رسان محیطی و حافظ بدن از بسیاری از تغییرات داخلی و خارجی است.

یارقلی بیان داشت: از دیدگاه مکتب طب ایرانی، پوست از جنس عصب (شبیه به عصب در سفیدی، نرمی و ملایمت) و با بافتی معتدل است یعنی نه آنقدر متخلخل که اصلاً قادر به حفظ حرارت نباشد و نه آنقدر متراکم و ضخیم که بخارها نتوانند از آن خارج شوند.

پوست یک اندام دفعی است

وی عنوان کرد: پوست در این دیدگاه، یک اندام دفعی نیز به حساب می‌آید و در نتیجه بدن می‌تواند بخشی از مواد دفعی خود را از این طریق دفع کند.

پوست نشانگر بروز بسیاری از بیماری‌های داخلی در بدن است

دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در ضمن در بسیاری از بیماری‌های داخلی چون بیماری‌های دستگاه گوارش، کبد، کلیه و مجاری ادراری و تناسلی، طبیعت هوشمند بدن، مواد زائد حاصل را به پوست منتقل و دفع می‌کند و از بیمار شدن آن عضو داخلی که نقش مهمتری نسبت به پوست در حیات فرد دارد، جلوگیری می‌کند و به همین دلیل در بسیاری از بیماری‌های داخلی، تغییرات پوستی ظاهر می‌شود. 

يکشنبه 26/10/1395 - 15:7
سلامت و بهداشت جامعه

یک کارشناس طب سنتی گفت: خوردن دوغ و ماست همراه با غذا به‌ویژه غذاهای گوشتی مانند کباب موجب تولید مواد بیماری‌زا و بیماری‌هایی مانند دردهای مفصلی و سوء‌هاضمه می‌شود.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، سید جواد علوی درباره غذای مناسب و سالم اظهار داشت: غذای مناسب، غذایی است که بعد از خوردن آن فرد به حالاتی مانند خمودگی، بی‌حالی، نفخ و قراقر (صدای شکم)، یبوست، اسهال و نظایر آن مبتلا نشود.

وی افزود: انسان از خوردن غذا لذت می‌برد‌ و به این لحاظ اگر در انتخاب یا نحوه استفاده غذاها دچار خطا شود, تاوان آن را نخستین مرحله معده و بعد تمام دستگاه گوارش می‌پردازد.

این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: خوردن دوغ و ماست همراه با غذا به‌ویژه غذاهای گوشتی مانند کباب، موجب بروز دردهای مفصلی و سوء‌هاضمه می‌شود.

علوی اضافه کرد: بیدار ماندن زیاد باعث از بین رفتن رطوبات اصلی بدن‌، اختلال در هضم غذا‌، خشکی مغز و در نهایت سبب جنون می‌‌شود.

وی متذکر شد: خوردن باید به‌هنگام اشتهای راستین باشد چرا که در هنگام سیری و پر بودن معده و بدن، خوردن بیشتر باعث تداخل و فساد غذا، اسهال و بیماری می‌شود.

علائم اشتهای واقعی

این کارشناس طب سنتی یادآور شد: علائم اشتهای واقعی عبارتند از: ایجاد سبکی در معده و زیر آن، عدم آروغ با بوی غذای قبلی و بدبو، احساس سبکی در حرکات و افزایش حواس پنج‌گانه چون بویایی و شنوایی. 

يکشنبه 26/10/1395 - 15:2
سلامت و بهداشت جامعه

برخی عوامل که می توانند به شکل گیری لکه های تیره منجر شوند شامل قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید، عدم تعادل هورمونی، بارداری، مصرف برخی داروها، کمبود ویتامین، کمبود خواب، و استرس بیش از اندازه می شوند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران ، بسیاری از لکه های سیاه یا تیره پوست را می توان به راحتی روشن‌تر ساخت یا به طور کامل از بین برد تا بار دیگر از چهره ای درخشان برخوردار شوید. لکه های تیره و دیگر علائم روی صورت ممکن است به واسطه ترشح بیش از اندازه ملانین در پوست شکل گرفته باشند.

برخی عوامل که می توانند به شکل گیری لکه های تیره منجر شوند شامل قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید، عدم تعادل هورمونی، بارداری، مصرف برخی داروها، کمبود ویتامین، کمبود خواب، و استرس بیش از اندازه می شوند.

لکه هایی که روی صورت ایجاد می شوند می توانند بر زیبایی صورت تاثیرگذار بوده و حتی خجالت و کاهش عزت نفس فرد را به همراه داشته باشند. خوشبختانه، درمانی های بسیاری مانند لایه برداری اسیدی و جراحی لیزر برای برطرف کردن این لکه ها در دسترس هستند. همچنین، برخی درمان های خانگی ساده ممکن است در کمرنگ شدن یا از بین رفتن کامل آنها به شما کمک کنند.

آبلیمو

یکی از راه حل های سریع و راحت برای درمان لکه های تیره روی پوست صورت استفاده از آبلیمو است. لیمو حاوی ویتامین C است که لکه های تیره را روشن می سازد.

مقداری آبلیمو را روی یک تکه پنبه ریخته و آن را به صورت مستقیم روی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته پوست بمالید.

اجازه دهید آبلیمو روی پوست خشک شود و سپس با آب شستشو دهید.

حداقل دو هفته این درمان خانگی را ادامه دهید تا به تدریج نتیجه دلخواه حاصل شود.

اگر پوستی حساس و ظریف دارید، آبلیمو را می توانید با آب ساده، گلاب، یا عسل رقیق کنید. همچنین، می توانید از آبلیمو برای خلاص شدن از شر لکه های سیاه استفاده کنید. تنها کافی است به همان روشی که پیش از این ذکر شد، عمل کنید.

نکته: اگر زخم باز یا ضایعه پوستی دارید از آبلیمو استفاده نکنید. همچنین، پس از استفاده از آبلیمو روی پوست از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید زیرا پوست را نسبت به نور حساس می سازد.

سیب زمینی

سیب زمینی یک منبع دیگر درمان های خانگی برای لکه های سیاه یا تیره روی پوست محسوب می شود. سیب زمینی دارای ویژگی های سفیدکنندگی طبیعی است که به محو شدن لکه ها، و جای زخم کمک می کند. نشاسته موجود در سیب زمینی به کاهش تجمع رنگدانه ها در پوست کمک می کند، در شرایطی که آنزیم ها موجود در آن به شکل گیری پوستی سالم کمک می کنند.

سیب زمینی به سه شیوه قابل استفاده است:

روش 1

یک سیب زمینی را برش دهید.

یک برش از سیب زمینی را به صورت مستقیم روی لکه های سیاه قرار دهید.

چند دقیقه اجازه دهید به همین شکل باقی بماند و سپس صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.

روش 2

یک سیب زمینی را پوست کنده و رنده کنید.

یک قاشق چایخوری عسل را با سیب زمینی رنده شده مخلوط کنید.

این ماسک را روی صورت خود قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه خشک شود.

صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.

روش 3

آب یک سیب زمینی را بگیرید.

مقدار کمی آبلیمو و اندکی پودر زردچوبه به آن اضافه کنید.

این ترکیب را روی لکه های سیاه قرار دهید.

اجازه دهید ترکیب روی پوست خشک شود، سپس شستشو را انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا از ویژگی های درمانی بسیاری سود می برد و یک اصلاح کننده طبیعی خوب برای لکه های تیره پوست محسوب می شود. ژل این گیاه دارای پلی ساکاریدها است که رشد سلول های پوستی جدید را تحریک می کنند و به کاهش لکه های تیره و بهبودی جای زخم کمک می کنند.

ژل آلوئه ورا تازه را از برگ این گیاه خارج کنید.

این ژل را به صورت مستقیم روی لکه های تیره و سیاه پوست قرار دهید.

ژل آلوئه ورا را با نوک انگشتان دست خود برای چند دقیقه به آرامی روی پوست ماساژ دهید.

اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه به همان حال باقی بماند، سپس صورت خود را شستشو دهید.

این کار را یک یا دو بار در روز برای چند هفته انجام دهید تا لکه های تیره محو شوند.

چوب صندل

چوب صندل یک گزینه موثر دیگر در مبارزه با لکه های تیره پوست است. روغن های طبیعی موجود در آن می توانند به پاکسازی لکه های تیره کمک کنند. چوب صندل درخشش خوبی به پوست می بخشد.

یک قاشق غذاخوری از پودر چوب صندل، یک قاشق غذاخوری گلیسیرین و سه قاشق غذاخوری گلاب را ترکیب کنید تا خمیری سفت شکل بگیرد. اگر گلاب در اختیار ندارید می توانید از شیر یا عسل نیز استفاده کنید.

خمیر را روی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته پوست بمالید و اجازه دهید چند دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس خمیر را با آب ولرم شستشو دهید.

این روش را روزی یک بار تا زمانی که لکه های سیاه محو گردند، ادامه دهید.

زردچوبه

زردچوبه یکی دیگر از گزینه هایی است که برای روشن سازی پوست و خلاص شدن از شر لکه های تیره می توان از آن بهره برد. زردچوبه آسیب رادیکال های آزاد را بهبود می بخشد و تجمع رنگدانه ها در پوست و تغییر رنگ را کاهش می دهد. همچنین، از آن می توان برای محو کردن لکه های خورشیدی و لکه های مرتبط با افزایش سن استفاده کرد.

دو قاشق غذاخوری زردچوبه و اندکی شیر و آبلیمو را ترکیب کنید تا یک خمیر سفت شکل بگیرد. این خمیر را روی مناطق تحت تاثیر قرار گرفته پوست قرار دهید.

چند دقیقه اجازه دهید به همین حالت باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید.

بادام

بادام به روشن‌تر و درخشان‌تر شدن پوست کمک می کند و همچنین لکه های سیاه و جای زخم را کاهش می دهد. بادام سرشار از ویتامین E، آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم است و به بهبود شرایط پوست کمک می کند.

هشت تا 10 دانه بادام را به مدت یک شب در شیر خیس کنید.

صبح روز بعد پوست بادام ها را کنده و آنها را رنده کنید.

یک قاشق چایخوری پودر چوب صندل و نصف قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا حالت خمیر به خود بگیرد.

خمیر را روی صورت خود بمالید.

به مدت 30 دقیقه صبر کنید و سپس آبکشی کنید.

از این ماسک صورت یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

ماساژ با روغن بادام نیز می تواند شرایط پوست صورت را بهبود ببخشد، شدت آسیب ناشی از نور خورشید را کاهش دهد، و لکه های تیره و جای زخم را محو نماید. دو بار در روز می توانید پوست خود را با روغن بادام ماساژ دهید.

جود دوسر

از پودر جو دوسر می توان برای لایه برداری پوست استفاده کرد. این پودر حاوی ساپونین ها است که به عنوان یک پاک کننده طبیعی عمل می کنند. از این رو، ماسک جو دوسر را می توانید روی صورت و گردن خود قرار دهید تا پوست مرده و لکه های سیاه از بین بروند. جو دوسر به نرمی، بازسازی و جوانسازی پوست کمک می کند. همچنین، این ماده از اثر مقابله با آفتاب سوختگی نیز برخوردار است.

نصف فنجان جو دوسر را بکوبید.

سه تا چهار قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا حالت خمیر به خود بگیرد.

این خمیر را روی پوست خود بمالید و پس از آن که خشک شد با آب گرم شستشو دهید.

در صورتی که خمیر به راحتی پاک نمی شد، یک پارچه تمیز را با آب گرم خیس کنید و برای پاکسازی استفاده کنید. این روش درمانی را یک یا دو بار در هفته انجام دهید.

 

پاپایا

آنزیم های موجود در پاپایا می توانند به بهبود رنگ پوست و محو شدن لکه های سیاه کمک کنند. به عنوان مثال، پاپایا حاوی آنزیم پاپین (Papain) است. این آنزیم به خلاص شدن از شر سلول های مرده پوست کمک می کند. افزون بر این، ویژگی های پاکسازی آن به از بین بردن آلودگی ها کمک می کنند و حتی از پوست در برابر آسیب نور خورشید محافظت می کند.

می توانید پالپ پاپای رسیده را روی پوست خود قرار دهید. به مدت 20 دقیقه صبر کنید، سپس آبکشی کنید. این کار را سه یا چهار بار در هفته انجام دهید.

روش دیگر رنده کردن پاپای سبز و افزودن آبلیمو به آن است. این ترکیب را روی لکه های سیاه قرار دهید و پس از 15 دقیقه پوست را شستشو دهید. این کار را دو بار در هفته انجام دهید.

همچنین، از پوست پاپایا می توانید به عنوان یک لایه بردار عالی برای زانوها و آرنج ها استفاده کنید.

آب پیاز

آب پیاز - از یک آبمیوه گیری، مخلوط کن یا رنده می توانید برای تهیه آب پیاز استفاده کنید - می تواند به شیوه های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

یک پارچه نخی تمیز را در آب پیاز تازه خیس کنید و آن را به طور مستقیم روی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته پوست بمالید و اجازه دهید خشک شود.

گزینه دیگر شامل ترکیب یک قاشق غذاخوری آب پیاز و دو قاشق غذاخوری عسل و قرار دادن آن روی لکه ها برای 20 دقیقه است. اگر پوست چربی دارید می توانید مقداری سرکه به این ترکیب اضافه کنید.

پیش از استفاده از درمان های خانگی لکه هایی که به تازگی روی پوست ایجاد شده اند، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از این که لکه ها به واسطه مشکلات سلامت جدی‌تر شکل نگرفته اند، اطمینان حاصل شود. 

يکشنبه 26/10/1395 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه

شب‌های زیادی را نخوابیدند، از خیر مهمانی‌های زیادی گذشتند، سینما و پارک و مسافرت را تعطیل کردند تا به هدفشان برسند؛‌ هر روز که چشمشان به تقویم روی دیوار و به خط قرمزرنگی می‌افتاد که دور تاریخ برگزاری کنکور کشیده بودند، ته دلشان فشرده می‌شد از استرس؛ از هیجان رسیدن به روز موعود؛ همان روزی که قرار بود، نتیجه مدت‌ها تلاششان را روی برگه آزمون کنکور سراسری نشان بدهند.

 

 

 

 

 

برای آنها موفقیت در آزمون و قبولی در دانشگاه مساوی بود با خیلی چیزها؛ ‌کاخ رویاهایشان را اصلا روی همین بنا کرده بودند؛‌ این که از سردر قدیمی دانشگاه بگذرند، ‌لقب دانشجو بگیرند و برای رسیدن به یک مرحله جدیدتر در زندگی‌شان قدم بردارند. این یک طرف ماجرا بود.

خیلی‌هایشان از سردر دانشگاه که گذشتند، لباس دانشجویی که پوشیدند، پشت صندلی‌های تکنفره دانشگاه که نشستند، رویاهایشان را فراموش کردند و از خیر آرزوهایشان گذشتند. شدند آدم‌هایی بی‌انگیزه، ‌جوان‌هایی ناامید. خودشان هم نفهمیدند چطور آن همه شور و اشتیاق درس خواندن، جایش را به بی‌انگیزگی داد. چشم باز کردند و دیدند ترم‌ها را یکی یکی می‌گذرانند و درس‌ها را با پایین‌ترین نمره‌ها پاس می‌کنند.

پای صحبت دانشجوها

حکایت بی‌انگیزگی تحصیلی دانشجویان، ‌حکایت جدیدی نیست و برای پیدا کردن دانشجوهای بی‌انگیزه، راه سختی پیش رو ندارید. کافی است گذرتان به نزدیک‌ترین دانشگاه مسیرتان بیفتد یا در جمع‌های خانوادگی، با جوانانی که این روزها دانشجو هستند، همکلام شوید. ما برای ورود به این دنیا، از سردر خاکستری رنگ یکی از معروف‌ترین دانشگاه‌های کشور می‌گذریم و به جمع دانشجویانی پا می‌گذاریم که با رتبه‌هایی خوب، از سد کنکور گذشته‌اند. کنار ستون‌های بلند دانشکده ادبیات و علوم انسانی همین دانشگاه، پای صحبت چند دانشجوی جوان می‌نشینیم؛ دانشجوهایی از رشته‌های مختلف که پرونده بی‌انگیزگی تحصیلی‌شان را پیش روی ما باز می‌کنند.

رویا ـ م، دانشجوی رشته ریاضی کاربردی: بین همکلاسی‌هایم، دانشجوهای زیادی هستند که انگار بالاجبار دانشگاه می‌آیند. انگار نه انگار که یک روز قبولی در دانشگاه برایشان آرزو بوده و برای رسیدن به این جایگاه تلاش کرده‌اند.

آزاده ـ ی، دانشجوی رشته علوم سیاسی: وظیفه اصلی دانشجو درس خواندن است، اما در میان دوستانم، خیلی‌ها هستند که این وظیفه را فراموش کرده‌اند و به مشغله‌های دیگر هم می‌پردازند. طبیعی است، هر چقدر سرشان جاهای دیگر گرم باشد، کمتر یاد درس و دانشگاه می‌افتند.

علیرضا ـ د، دانشجوی رشته آمار: سخت بودن درس‌ها برای خود من، یکی از دلایل بی‌انگیزگی است. یعنی هر چقدر که جلوتر می‌رویم، آنقدر درس‌ها سنگین‌تر و حجم‌شان بیشتر می‌شود که هر چقدر تلاش می‌کنم، بازهم از آنها عقبم.

کاظم ـ م، دانشجوی رشته فیزیک: من هم درس می‌خوانم و هم به صورت نیمه‌وقت کار می‌کنم. با این که کارم نیمه‌وقت است، باز هم بعضی کلاس‌ها را از دست می‌دهم. استادان هم با این که از شرایط زندگی من و این که سرپرست خانواده هستم و مجبورم کار کنم خبر دارند، اما چندین بار به خاطر این که تعداد غیبت‌هایم از سه جلسه گذشته، من را حذف کرده‌اند. دیگر انگیزه‌ای برای درس خواندن می‌ماند؟

بهاره ـ ن، دانشجوی رشته پلیمر: فکر می‌کنم ریشه خیلی از این بی‌انگیزگی‌ها به استادان ما می‌رسد و به نحوه تدریسشان. استادان ما متاسفانه خیلی به روز نیستند، همزمان با علم روز دنیا، علم و دانششان پیشرفت نمی‌کند. هنوز هم همان طرح درسی را ارائه می‌‌کنند که 10 سال پیش ارائه می‌شد، اما در این 10 سال دنیا عوض شده است.

حسین ـ ش، دانشجوی رشته آمار: من از وقتی وارد این رشته شدم، تنها چیزی که می‌شنوم، بیکاری فارغ‌التحصیلان آمار است. به همین سادگی، ‌هر کسی به من می‌رسد مخصوصا سال با لایی‌ها می‌گویند: برای چه درس می‌خوانی؟ فارغ‌التحصیلان آمار بیکارند. قبول کنید که همین یک جمله می‌تواند انگیزه درس خواندن را از آدم بگیرد.

محمدامین ـ ف، دانشجوی رشته ریاضی کاربردی: رشته مورد علاقه و اولین انتخابم در زمان انتخاب رشته، مهندسی برق بود و ریاضی کاربردی جزو آخرین انتخاب‌هایم، اما با توجه به رتبه‌ای که آوردم، در این رشته قبول شدم و چون نمی‌خواستم سربازی بروم، مجبور شدم به این انتخاب رضایت بدهم، اما هرچقدر که درس‌ها جلوتر می‌رود، حس می‌کنم هیچ علاقه‌ای به ادامه راه ندارم. تنها دلیلی که باعث شده قید ادامه تحصیل را نزنم، همان سربازی است.

بی‌انگیزگی ناگهان قد می‌کشد

در لغتنامه دهخدا، مقابل کلمه انگیزه نوشته شده است: سبب و باعث چیزها. از این نظر، انگیزه همان نیروی محرکه‌ای است که انسان را برای انجام کارها و رفتارها به جلو می‌راند. درنتیجه هر چقدر سطح انگیزه برای انجام کاری در یک فرد بالاتر باشد، برای تحقق آن تلاش بیشتری خواهد کرد و هر چقدر سطح انگیزه پایین‌تر بیاید، تمایل کمتری برای انجام آن کار از خود نشان می‌دهد. در این میان فرآیند تحصیل، جزو اموری است که با انگیزه رابطه مستقیم دارد. همین دلیل باعث می‌شود که با انگیزه‌ها پیشرفت تحصیلی خوبی داشته باشند و بی‌انگیزه‌ها، روز به روز بیشتر از مدار تحصیل خارج شوند.

پریسا قیاسی، روان‌شناس در توضیح بیشتر به جام‌جم می‌گوید: در علم روان‌شناسی ما با اصطلاح انگیزش روبه‌رو هستیم که همان عامل هدایت‌کننده، نیرودهنده و نگهدارنده رفتار انسان‌هاست. اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که خیلی‌ها از آن به عنوان موتور و فرمان اتومبیل نام برده‌اند.

به گفته این روان‌شناس، انگیزش هم در جهت رفتار افراد و هم شدت رفتار و پایداری رفتارشان تاثیر دارد. همین جاست که وقتی بحث انگیزه به مساله تحصیل باز می‌شود، می‌توان علل بی‌انگیزگی را در هر سه مرحله جست‌وجو کرد.

این روان‌شناس ادامه می‌دهد: در بیشتر موارد، دانشجوها بعد از قبولی در دانشگاه بی‌انگیزه می‌شوند. به عبارت دیگر، انگیزه لازم را برای انجام رفتار که همان دانشجو شدن بوده، داشته‌اند و برای تحقق آن از خودشان تلاش نشان داده‌اند، اما در بسیاری موارد ما می‌بینیم که انگیزه همین افراد، وقتی به مرحله شدت رفتار می‌رسد، یعنی میزان کوشش یا تلاشی که برای رسیدن به هدف، از خودشان نشان می‌دهند، کمرنگ می‌شود. در مرحله بعدی هم ما با گروه دیگری از دانشجوها مواجهیم که پایداری‌ای که در رفتارشان ندارند، یعنی مدت زمانی که برای رسیدن به هدف تلاش می‌کنند، آنقدر برایشان طولانی شده که پایداری‌شان را از دست داده‌اند.

دلایل بی‌انگیزگی

خموده و دلسرد، آرام و بی‌انگیزه. در جمع دانشجوها که حضور داشته باشید، حتما چند نفری را با این خصوصیت‌ها می‌بینید؛ موضوعی که آن را با علی سیف‌اللهی، کارشناس آموزشی در میان می‌گذاریم و او می‌گوید: دانشجوها به دلایل مختلف ممکن است انگیزه تحصیل را از دست بدهند و بالاجبار درس بخوانند، در حالی که این موضوع با اهداف و آمالی که از ابتدا داشتند، متغایر است.

سیف‌اللهی، فقدان علاقه به رشته تحصیلی را یکی از دلایل اصلی این بی‌انگیزگی عنوان می‌کند و می‌گوید: بسیاری از داوطلبان ورود به دانشگاه، پیش از این که وارد دانشگاه شوند، برای قبولی در یک رشته تحصیلی برنامه‌ریزی می‌کنند، اما برمبنای رتبه‌ای که به دست می‌آورند در رشته دیگری پذیرفته می‌شوند و به دلایل مختلف، این موضوع را قبول می‌کنند، اما تازه وقتی مشغول تحصیل می‌شوند، با عواقب تصمیمی که گرفته‌اند، روبه‌رو می‌شوند. همین موضوع، آنها را برای ادامه تحصیل بی‌انگیزه می‌کند.

به گفته سیف‌اللهی، تحمیل عقیده از سوی اطرافیان، ‌عامل دیگری است که می‌تواند باعث بی‌انگیزگی در دانشجوها شود. این کارشناس آموزشی در توضیح بیشتر می‌گوید: بارها شده، دانشجوها از طرف اطرافیانشان با بازخوردهای منفی روبه‌‌رو می‌شوند که این اطرافیان هم می‌تواند خانواده باشد، هم دوستان، هم دانشجویان دیگر. این گروه با طرح مسائل مختلف، مثل این که درس خواندن سودی ندارد، آنهایی که درس خوانده‌اند به کجا رسیده‌اند، درس خوانده‌هایش بیکار هستند و... به مرور، باعث بی‌انگیزگی تحصیلی در دانشجوها می‌شوند.

این کارشناس آموزشی با اشاره به تاثیر مسائل حاشیه بر تحصیل دانشجوها می‌گوید: اگر دانشجو با مشکلات مالی مواجه باشد، اگر با مسائل عاطفی درگیر باشد و اگر هر مانع حاشیه‌ای دیگر، ذهنش را به خود مشغول کرده باشد، تاثیر مستقیمی بر ادامه تحصیلش می‌گذارد و حتی، باعث بی‌رغبتی او نسبت به تحصیل می‌شود.

بیکاری؛ ‌سرمنشا بی‌انگیزگی

آمارها می‌گویند، از هر 100 مرد فارغ‌التحصیل، 13 نفر و از هر 100 زن فارغ التحصیل 31 نفر بیکارند و هم اکنون 40 درصد بیکاران کشور از دانشگاه می‌آیند که در سال‌های آینده، بیکاری بدتری را تجربه خواهند کرد. این آمارها را دانشجوهای در حال تحصیل هم می‌شنوند؛ این که جمع زیادی از سال بالایی‌ها که با خوشحالی جشن فارغ‌التحصیلی گرفته‌اند، حالا بعد از تحمل مدت‌ها بیکاری، مجبور به انجام کاری هستند غیر از رشته تحصیلی‌شان؛ کاری که فکرش را هم نمی‌کردند و برایش برنامه‌ریزی نکرده بودند. همین موضوع یکی از دلایل ایجاد بی‌انگیزگی در بسیاری از دانشجویان تازه‌وارد است. این موضوع را با علی آهون منش، رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور در میان می‌گذاریم. این استاد دانشگاه درباره تبعات این اتفاق می‌گوید: قاعدتا وقتی پشت سر کاری علاقه وجود نداشته باشد، ‌موفقیتی هم در آن کار وجود نخواهد داشت. پیامد این موضوع هم کاهش بهره‌وری نیروهای شاغل است.

آهون منش در ادامه می‌گوید: این موضوع می‌تواند به چالشی بزرگ برای جامعه تبدیل شود، چراکه بی‌انگیزه شدن نیروهای جوانی که می‌توانند نیروی کار آینده کشور باشند، پیامدهای منفی زیادی بر اشتغال‌پذیری آتی و پایدار آنها خواهد داشت. همچنین اثرات مخرب جبران‌ناپذیری بر اعتماد به نفس و سبک زندگی آنها خواهد گذاشت.

آهون منش تاکید می‌کند: وقتی دانشجوها بی‌انگیزه می‌شوند، کمتر دنبال کسب دانش و مهارت متناسب با علمشان می‌روند. درنتیجه در پایان دوران تحصیلشان تنها با یک مدرک تحصیلی و بدون مهارت کافی فارغ‌التحصیل می‌شوند و مشکل از همین جا شروع می‌شود. آنها بدون دانش و مهارت کافی و تجربه لازم به بازار کار پا می‌گذارند و درنتیجه موفق به پیدا کردن کار نمی‌شوند. متاسفانه هر چقدر فاصله فارغ‌التحصیلی آنها با شاغل شدنشان بیشتر می‌شود، اثربخشی و بهره‌وری‌شان هم کمتر می‌شود و همین موضوع، زمینه‌ساز رشد آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

بی‌انگیزه‌ها، افت تحصیلی پیدا می‌کنند

بین افت تحصیلی و بی‌انگیزگی می‌توانید رابطه مستقیم برقرار کنید؛ چراکه برای دانشجوهای بی‌انگیزه، درس خواندن اولویت چندانی ندارد و همین بهانه کافی است تا سال به سال، تعداد مشروطی‌ها بالاتر برود؛ ‌موضوعی که رفته رفته به چالشی جدی برای نظام آموزش عالی کشور تبدیل می‌شود. دکتر علیرضا شوقی، روان‌شناس اجتماعی و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با جام‌جم، از رواج افت تحصیلی و آثارش بر دانشجویان ‌گلایه می‌کند و می‌گوید: چند سال پیش مطرح شد که قرار است، افت تحصیلی دانشجوها را به صورت هوشمندانه رصد کنند، اما خبری از اجرای این طرح نشد و تا جایی که من و همکارانم سر کلاس‌ها می‌بینیم، هر سال این بی‌انگیزگی تحصیلی در دانشجوهای ورودی جدید بیشتر می‌شود، تا جایی که اگر قبلا دانشجو از ترم چهار به بعد انگیزه‌اش را از دست می‌داد، الان از همین ترم یک و دو، بی‌خیال درس خواندن می‌شود.

شوقی با اشاره به آسیب‌های افت تحصیلی می‌گوید: ما نمی‌توانیم افت تحصیلی و بی‌انگیزه شدن دانشجوها را فقط به عنوان یک مشکل فردی مورد توجه قرار بدهیم، چراکه ابعاد و پیامدهای ناشی از اتفاق، فراتر و وسیع‌تر از مسائل شخصی و فردی است.

به گفته این روان‌شناس، شکستی که در این مسیر عاید جوانان می‌شود، تصوری را که آنها از خود ساخته‌اند دگرگون می‌کند. همزمان با این اتفاق، نظر اطرافیان فرد هم نسبت به او تغییر می‌کند و مجموعه این تغییرات، در شخصیت آنها اثرات جبران‌ناپذیری به جا می‌گذارد؛ اثراتی که گاه می‌تواند آنها را به سمت افسردگی سوق بدهد و گاه به سمت اعتیاد و سایر آسیب‌های اجتماعی.

شوقی در ادامه تاکید می‌کند: در کنار این موضوع نباید از اتلاف هزینه‌هایی که برای تحصیل آنها شده، براحتی گذشت. برای درس خواندن این دانشجوها، هم خانواده‌هایشان، هم خودشان و هم دولت هزینه کرده، اما وقتی آنها بی‌انگیزه می‌شوند و افت تحصیلی پیدا می‌کنند، ما با اتلاف سرمایه‌گذاری مواجه می‌شویم.

مینا مولایی - جامعه جام جم 

يکشنبه 26/10/1395 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

استرس دشمن شماره یک موها محسوب می شود. اگر بدن به واسطه بارداری، کاهش وزن، عمل جراحی، ... دچار استرس شدید شود، احتمال ریزش مو نیز افزایش می یابد.

 
 
 
 
 
 
 
 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران،‌ ریزش بیش از اندازه مو بدون تردید می تواند موجب ترس و  نگرانی شما شود، اما در ابتدا نباید دچار استرس شوید که این شرایط به طاسی منجر می شود. یافتن دلایل ریزش شدید مو می تواند به برطرف کردن این مشکل کمک کند.

افراط در رسیدگی به مو

رسیدگی بیش از اندازه به موها در ترکیب با استفاده از شامپوها و محصولات مراقبت از مو که حاوی سولفات هستند می تواند به موها آسیب برساند. این شرایط می تواند به ریزش مو منجر شود. همواره تلاش کنید شامپوهای فاقد سولفات را انتخاب کنید.

استرس بیش از حد

استرس دشمن شماره یک موها محسوب می شود. اگر بدن به واسطه بارداری، کاهش وزن، عمل جراحی، ... دچار استرس شدید شود، احتمال ریزش مو نیز افزایش می یابد. پس از برطرف شدن استرس اضافی، شرایط موها نیز باید به حالت عادی بازگردد.

عادات غذا خوردن بد

موهای شما همانند بدن به یک رژیم غذایی سالم و متعادل نیاز دارند. کمبود پروتئین، آهن، و منیزیم می تواند دلیل ریزش مو باشد. با افزودن مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند ماست یونانی، گوشت مرغ، و مغزهای خوراکی به رژیم غذایی خود می توانید به کاهش ریزش مو کمک کنید.

دوش گرفتن با آب سخت

آب سخت که به آب حاوی مواد معدنی بالا گفته می شود می تواند موجب خشکی موها شود. این شرایط به آسیب دیدن مو و ریزش آن منجر می شود. برای مقابله با این شرایط می توانید از شامپوهای ارگانیک با سرکه سیب استفاده کنید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک موجب عدم تعادل هورمونی در بدن می شود که به معنای سطوح افزایش یافته تستوسترون است. این شرایط می تواند در نهایت به ریزش مو منجر شود. از شایع‌ترین نشانه های این اختلال غدد درون ریز می توان به افزایش وزن، آکنه، شش پریود یا کمتر در سال، و رشد موهای زائد بدن اشاره کرد.

بیماری تیروئید

هر گونه بیماری تیروئید مانند کم کاری و پر کاری تیروئید می تواند موجب ریزش مو شود. خبر خوب این است که روش های درمانی موفق مانند تجویز هورمون تیروئید به رشد مجدد مو کمک می کنند. 
يکشنبه 26/10/1395 - 14:56
سلامت و بهداشت جامعه

استرس آسیب زیادی به بدن انسان وارد می کند و موجب ابتلا به بیماری ها و عارضه هایی مانند سندرم روده تحریک پذیر، تعریق بیش از حد، دندان قروچه و ریزش مو می شود.

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، استرس باعث می شود که سردردها مکررتر و خواب شبانه دشوارتر شود؛ استرس حتی مانع از عملکرد خوب دستگاه گوارش می شود.

در این گزارش کارشناسان به شش بیماری ناشی از استرس اشاره کرده اند.

 

 

 

 

 

 

***سندرم روده تحریک پذیر


استرس از جمله شایع ترین علل ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر به شمار می رود. افراد زیادی در سراسر جهان به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند. هفت درصد از پزشکان معتقدند که سندرم روده تحریک پذیر شایع ترین بیماری گوارشی است. درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر توسط اسپاسم های عضلانی در شکم ایجاد می شود و گرچه علائم این بیماری از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، اما از جمله این علائم می توان به درد شکم، اسهال، یبوست و همچنین نفخ شکم اشاره کرد.


کارشناسان علت واقعی ابتلا به این بیماری را نمی دانند اما اتفاق نظر دارند که برخی عوامل از جمله استرس می توانند باعث بروز علائم آن شوند. هر چند پیشگیری کامل از استرس ناممکن است اما برخی اقدامات می توانند در این زمینه کمک کننده باشند.


از جمله این اقدامات می توان به ورزش کردن و روش های ساده ی نفس کشیدن برای آرام شدن اشاره کرد. همچنین صحبت کردن درباره آنچه در ذهن انسان می گذرد، یا گردش با دوستان و انجام کارهایی که برای انسان لذت بخش هستند، می توانند تاثیر خوبی داشته باشند.

***تعریق بیش از حد


محققان تئوری های مختلفی درباره تعریق در زمان استرس دارند؛ از جمله آنها این که یک علامت است و تحت استرس بودن فرد را به اطرافیان نشان می دهد.


تعریق ناشی از گرمای محیط و یا فعالیت بدنی توسط غدد عرق "اکرین" ( eccrine) تولید می شود، اما تعریق ناشی از استرس در درجه اول از غدد آپوکرین (pocrine) ناشی می شود.


تقریبا چهار میلیون غده تعریق در سراسر بدن انسان وجود دارد و بیشتر آنها را می توان در کف دست، کف پا، صورت و زیر بغل پیدا کرد.


غدد آپوکرین در مناطقی از بدن یافت می شوند که تجمعی از فولیکول های مو دارند و تعریق بیشتری در این مناطق صورت می گیرد که حاوی پروتیین ها و لیپیدهای بیشتری است.


زمانی که بدن در حالت استرس قرار دارد، این غدد عرق را به سطح پوست هدایت می کنند. کارشناسان توصیه می کنند که در صورت تعریق بیش از حد و اگر مزاحم روند عادی زندگی است، باید به پزشک مراجعه کرد.

***دندان قروچه


محققان میان استرس و دندان قروچه نیز ارتباطی پیدا کرده اند. سردرد از شایع ترین علائم دندان قروچه است، اما اغلب علت آن تشخیص داده نمی شود. از دیگر علائم دندان قروچه، می تواند به اختلالات خواب، گوش درد و خشکی و سفتی عضلات فک، شانه ها و گردن اشاره کرد. در نتیجه ی دندان قروچه، علائمی از فرسایش و ترک روی دندان ها مشخص می شود و این وضعیت نهایتا می تواند به از دست دادن دندان ها منجر شود.


در صورت بروز دندان قروچه باید به دندانپزشک مراجعه کرد؛ دندانپزشک محافظ مخصوصی در اختیار بیمار قرار می دهد تا هنگام خواب بر دهان بگذارد و به این ترتیب عوارض دندان قروچه کاهش یابد.
دندان قروچه علل مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به اختلال در خواب، اضطراب، و رژیم غذایی حاوی کافئین اشاره کرد.

***ریزش مو


از دیگر عوارض استرس ریزش مو است. استرس زیاد در طولانی مدت باعث ریزش مو می شود.
گمان می رود که ریزش مو ناشی از هورمون های استرس، باعث می شود که فولیکول های مو به خواب روند و به ریزش مو هنگام شستشو و یا شانه کردن منجر می شود.


پزشکان با اشاره به این که انواع مختلفی از ریزش موی مرتبط با استرس وجود دارد، می گویند: وضعیت هایی که موجب ریزش مو می شوند با استرس وخیم تر می شوند و لازم است برای درمان آنها به پزشک مراجعه کرد.

***بی خوابی


از مدت ها قبل ارتباط استرس و بی خوابی شبانه مشخص شده است. هورمون های ناشی از استرس که در بدن ترشح می شود، تعادل میان خواب و بیداری را بر هم می زند. پزشکان برای این منظور چند راهکار ارائه داده اند که یکی از آنها پرهیز از نگاه به هرگونه صفحه نمایش در هنگام خواب است زیرا نور ناشی از این صفحه نمایش ها موجب اختلال در خواب می شود. همچنین توصیه شده است که زمان مشخصی برای خواب شبانه و بیداری در صبح ها تعیین شود. ورزش روزانه نیز از دیگر عواملی است که مشخص شده است موجب افزایش احساس آرامس و کاهش علائم اضطراب و افسردگی می شود و بنابراین به خواب کمک می کند. همچنین استفاده از یک رژیم غذایی متعادل روزانه و پرهیز از مصرف نوشیدنی های حاوی کافیین از دیگر راهکارهایی است که به داشتن خواب خوب شبانه کمک می کنند.

***خستگی


خستگی، یک احساس مزمن بی انگیزگی و یا نبود انرژی است که اغلب در نتیجه بی خوابی ناشی از استرس ایجاد می شود. استرس و فشارهای زندگی روزمره می توانند طاقت فرسا باشند و باعث شوند که شخص احساس کند هیچ انرژی ندارد. همچنین نشان داده شده است که مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب می تواند باعث شوند که انسان حتی بعد از استراحت احساس خستگی بیشتری نماید.

 

پزشکان برای رفع خستگی ناشی از استرس توصیه می کنند که افراد منبع استرس خود را شناسایی کرده و آن را از بین ببرند. آنها به افرادی که نمی توانند علت احساس اضطراب خود را پیدا کرده و یا قادر به حل آن به خودی خود نیستند، توصیه می کنند که به مشاور و یا درمانگر مراجعه کند. حرکات منظم مدیتیشن (تمرکز ذهن)، ورزش و مصرف رژیم غذایی متعادل و سالم از راهکارهای دیگری برای آرامش روان است. 

يکشنبه 26/10/1395 - 14:54
سلامت و بهداشت جامعه

نان تست و چیزهایی که به همراه آن مصرف می‌شود مانند مربا و کره، رژیم غذایی صبح شما را خراب می‌کند و به بدن شما آسیب می‌رساند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت ، برای داشتن یک صبحانه سالم سعی کنید از خوردن مواد غذایی زیر برای صبحانه اجتناب کنید:

۱- انواع آبمیوه‌های غیرطبیعی

به افرادی که به شما می‌گویند باید برای صبحانه آب‌میوه بنوشید، اعتماد نکنید. این نوشیدنی‌ها انتخاب خوبی نیستند. شما می‌توانید صبحتان را با گزینه‌های بهتری شروع کنید. چای سبز، قهوه بدون کافئین یا تنها مقداری آب‌معدنی می‌تواند یک جایگزین عالی باشد. همچنین می‌توانید به جای آبمیوه از خود میوه‌ها استفاده کنید؛ زیرا دارای فیبر هستند.

برای مثال می‌توانید یک پرتقال یا سیب بخورید. ما آبمیوه را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم؛ زیرا در ترکیب آن‌ها بیشتر از چیزی که انتظار می‌رود شکر وجود دارد؛ بنابراین از خرید آبمیوه از مغازه خودداری کنید و سعی کنید به جای آن خودتان آبمیوه طبیعی تهیه کنید. به طور کلی هر چقدر صبح‌ها مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین شده کمتر مصرف کنید، در طول روز احساس بهتری خواهید داشت.

۲- شیرینی‌های کم‌چرب

معمولاً تولیدکنندگان همیشه به هر قیمتی به دنبال جذب مشتری هستند. آن‌ها دائم در حال تولید محصولات جدید هستند. زمانی که محصولی توسط مشتریان کمتر خریداری شود، آن‌ها فرمول محصول را عوض می‌کنند و فروش خود را بهبود می‌بخشند. به عنوان مثال زمانی که مردم دریافتند چربی برای سلامتی مضر است، تولیدکنندگان یک نسخه کم‌چرب از محصولات خود را تولید کردند.

متأسفانه این نسخه‌های کم‌چرب ناسالم هستند؛ زیرا حاوی مقدار زیادی مواد افزودنی مصنوعی هستند. محصولات کم‌چرب عطروطعم ندارند، از این رو تولیدکنندگان به این محصولات طعم‌دهنده‌های مصنوعی و مقدار زیادی شکر اضافه می‌کنند. در واقع چربی، کمتر از شیرینی مضر است. شیرینی شاخص قند خون را بالا می‌برد. شکر بیشتر برابر است با غذای ناسالم‌تر.

۳- نان تست و موادی که روی آن مالیده می‌شوند

نان تست و چیزهایی که به همراه آن مصرف می‌شود مانند مربا و کره، رژیم غذایی صبح شما را خراب می‌کند و به بدن شما آسیب می‌رساند.

نان تست حاوی هیچ‌گونه مواد مغذی، ویتامین و مواد معدنی نیست، بلکه تنها سرشار از کربوهیدرات است. موادی که به همراه نان تست مصرف می‌شوند، به سرعت قند خون را افزایش می‌دهند و ساعاتی پس از مصرف، دوباره میل به خوردن غذاهای شیرین به وجود می‌آید. همه این‌ها تنها یک چرخه معیوب است، مگر اینکه پروتئین و مواد غذایی فیبردار را جایگزین این شیرینی‌ها بکنید.

۴- غلات صبحانه (کورن فلکس) مملو از شکر

چه کسی یک کاسه کورن فلکس را برای صبحانه دوست ندارد؟ این ماده غذایی سال‌هاست که برای صبحانه مصرف می‌شود.

آن‌ها رنگارنگ، معطر و خوشمزه هستند و در جعبه‌های زیبا بسته‌بندی شده‌اند. آن‌ها را می‌توان به راحتی بدون هیچ دردسری و در کمترین زمان مصرف کرد؛ اما چه چیزی ما را وادار کرده که این ماده غذایی را در فهرست صبحانه خود نامطلوب به شمار آوریم؟ پاسخ واضح است. شکر! یک وعده کورن فلکس شامل ۱۰ گرم شکر است. این میزان شکر خیلی زیاد است! شما به غذای سالم‌تری نیاز دارید.

۵- اسموتی‌های آماده

اگر به تناسب‌اندام و سلامت خود اهمیت می‌دهید، بایستی خودتان اسموتی خود را درست کنید. شما می‌توانید با انتخاب مواد مورد علاقه خود و کمی خلاقیت اسموتی خود را در آشپزخانه درست کنید.

اسموتی‌های آماده که در فروشگاه‌ها می‌بینیم، پر از شکر است. علاوه بر شکر، تولیدکنندگان برای اینکه محصولاتشان به چشم مشتری خوشمزه‌تر و دلپذیر‌تر به نظر آید، به آن‌ها مواد افزودنی مانند رنگ‌های مصنوعی و طعم‌دهنده اضافه می‌کنند. همچنین بیشتر اوقات تولیدکنندگان به منظور کاهش هزینه‌های خود از مواد نامرغوب استفاده می‌کنند. پس با مواد طبیعی شروع به ساختن اسموتی خود کنید تا در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی کنید.

شما می‌توانید با ترکیب کلم پیچ، اسفناج و سبزی‌های دیگر با مقداری شیر بادام برای خود یک صبحانه عالی درست کنید. این اسموتی حاوی مواد معدنی، فیبر و ویتامین‌هایی است که بدن شما در هنگام صبح به آن‌ها احتیاج دارد. 

يکشنبه 26/10/1395 - 14:46
سلامت و بهداشت جامعه

تهران- ایرنا- نتایج مطالعات جدید نشان می دهد مصرف آنتی اکسیدان ها در درمان کبد چرب غیرالکلی موثر است.

 
 
 
 
 
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، این مطالعه حیوانی که توسط محققان دانشگاه کلورادو صورت گرفته،  نشان می دهد آنتی اکسیدان های طبیعی در درمان کبد چرب غیرالکلی در موش موثر هستند.

مطالعات قبلی نشان می دهد احتمال ابتلای کودکانی که از مادران چاق متولد شده اند، به کبد چرب غیرالکلی بیشتر است، این تحقیقات در تلاش است تا اثر مصرف انواع آنتی اکسیدان در دورن بارداری بر کاهش احتمال ابتلای کودک به کبد چرب غیرالکلی را بسنجد. نتایج نشان می دهد علاوه بر اضافه وزن، تغذیه مادر نیز بر احتمال ابتلای کودک به کبد چرب غیرالکلی موثر است و استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی با کاهش التهاب، راهکار مناسبی برای مقابله با کبد چرب است.
استفاده از آنتی اکسیدان نه تنها در دوران بارداری، بلکه در تمام دوران زندگی نقش مهمی در کاهش احتمال ابتلا به کبد چرب دارد.


کبد چرب یکی از نتایج مستقیم چاقی و دیابت است و تحقیقات جدید نشان می دهد حدود 40 درصد بزرگسالان به این عارضه مبتلا هستند.

** کبد چرب


با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است ولی زمانی که میزان آن افزایش یابد، یعنی بیش از 5 تا 10 درصد از وزن کبد را چربی تشکیل دهد، عارضه ای به نام کبد چرب به وجود می آید.


به طور کلی دو نوع کبد چرب الکلی و غیرالکلی وجود دارد.

** کبد چرب الکلی


این عارضه به دلیل مصرف الکل به وجود می آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبد چرب الکلی را افزایش می دهد.

** کبد چرب غیرالکلی


هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیرالکلی عبارتند از:


-استفاده از داروهای مختلف
-هپاتیت
-بیماری های خودایمنی یا بیماری های کبد ارثی
-کاهش سریع وزن
-سوء تغذیه
برخی مطالعات نشان می دهد تجمع باکتری ها در روده کوچک نیز می تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را افزایش دهد.

** کبد چرب مرتبط با بارداری


کبد چرب مرتبط با بارداری، عارضه تقریبا نادری است؛ ولی در صورت ابتلا می تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد و به نارسایی کلیه و کبد مادر منجر شود. عفونت و خونریزی، از عوارض کبد چرب مرتبط با بارداری است. هنوز دلیل قطعی کبد چرب مرتبط با بارداری مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می دهند عوامل هورمونی در این موضوع نقش داشته باشند.


بر اساس این مطالعه، استفاده از مواد حاوی آنتی اکسیدان یکی از مهمترین روش های درمان کبد چرب است.


آنتی اکسیدان به ترکیباتی گفته می شود که از سلول در مقابل صدمات جلوگیری کند. این ترکیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.


آنتی اکسیدان های اصلی عبارتند از:


-لوتئین: این گروه آنتی اکسیدان در انواع کلم (کلم بروکلی، گل کلم و برگ کلم)، انواع میوه ها، سبزیجات نشاسته ای (ذرت، نخود فرنگی) تخم مرغ و سبزیجات برگ دار وجود دارد.


-سلنیوم: یک ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است.


-کاروتنوئیدها: رنگدانه هایی است که باعث رنگ زرد و نارنجی میوه هایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی می شود.


-لیکوپن: یک ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجه فرنگی و هندوانه است.


-ویتامین A: در هویج، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار تیره رنگ و زردآلو به وفور وجود دارد.


-ویتامین C: در مرکبات، سیب زمینی، آناناس، کلم بروکلی، اسفناج و انواع توت وجود دارد.


-ویتامین E: آجیل، کره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوکادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند.

 

گوجه فرنگی، انواع توت ها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، بذر کتان، انواع آجیل و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضد التهابی هستند. 
يکشنبه 26/10/1395 - 14:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته