• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1290روز قبل
ایرانگردی

 

در نخستین هفته آغاز سال تحصیلی دبستان پسرانه ایرانمهرکه به دلیل فرسودگی بیش از یک سال تعطیل بوده؛ با کمک های خیرین،آموزش و پرورش و شهرداری منطقه 11 بازسازی و صبح امروز به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11، "دبستان پسرانه ایرانمهر" که به دلیل فرسوده بودن بافت آن بیش از یکسال تعطیل بود؛ با کمک بنیاد علمی فرهنگی قلم چی، مردم و خیرین مدرسه ساز، اداره آموزش و مشارکت های شهروندی شهرداری منطقه 11 و آموزش و پرورش منطقه 11 احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.

آئین گشایش دبستان پسرانه ایرانمهر که پس از ساخت به نام " مدرسه قلم چی7 "  تغییر نام داد؛ با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 11، رئیس انجمن خیرین مدرسه ساز ایران، مدیر بنیاد علمی و فرهنگی قلم چی و رئیس آموزش و پرورش منطقه 11 گشایش یافت.

این دبستان در 3 طبقه و با 9 کلاس درس با هزینه بالغ بر 10 میلیارد ریال احداث و به بهره برداری رسیده است.

این دبستان که در خیابان کارگر جنوبی خیابان آذربایجان قرار دارد؛ پیش از این در طرح " مدرسه سازی به جای ترقه بازی" انتخاب شده بود وبخشی از هزینه های ساخت مدرسه توسط دانش آموزان و مردم تأمین شده است.

گفتنی است منطقه 11 شهر تهران دارای 151 مدرسه است و بیش از 37 هزار دانش آموز در آن مشغول به تحصیل هستند.

شهرداری منطقه 11 در سال 97 یک میلیارد و سیصد میلیون تومان اعتبار در قالب برنامه های عمرانی، تجهیزاتی و جشنواره های مختلف به مدارس محلات مرکزی شهر تهران تخصیص داده است.

 
 
 
 

چهارشنبه 4/7/1397 - 18:53
ایرانگردی

 

طی مراسمی با حضور مدیران ارشد منطقه 10 از دبیران گردشگری محلات تجلیل به عمل می آید.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، امیر قاسمی معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه با اشاره به ضرورت بزرگداشت روز جهانی گردشگری یادآور شد: تبیین اهمیت روزافزون صنعت گردشگری و عزم برای توسعه گردشگری از جمله مهمترین دلایل مشارکت این منطقه  در اجرای برنامه‌ها و مراسم ویژه به مناسبت روز جهانی گردشگری است.

 وی از برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری در مجتمع فرهنگی و هنری شهید حبیب غنی پور خبر داد و گفت: به مناسبت ۵ مهر برنامه‌هایی با محوریت گردشگری برگزار می‌شود که از اهم آن می توان به برگزاری مراسم تجلیل از دبیران گردشگری محلات، اعزام جمعی از دانش آموزان برای بازدید از موزه مینیاتور و موزه مشق و حضور در همایش "تهران و تحول در گردشگری" در مدرسه دارالفنون اشاره کرد.

وی افزود: همچنین بازدید رایگان شهروندان و دبیران گردشگری از موزه هفت چنار از دیگر اقداماتی بود که با استقبال شهروندان در روز سوم مهر برگزار شد.

چهارشنبه 4/7/1397 - 18:51
ایرانگردی

 

 

 

شهردار منطقه 20 در دیدار اعضاء هیئت امنای امامزاده عبدالله (ع) شهرری گفت: بهسازی و آمایش آستان امامزاده عبدالله (ع) در توسعه گردشگری مذهبی شهرری موثر خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 فرهاد افشار اماکن تاریخی و مذهبی شهرری را فرصتی مناسب برای توسعه گردشگری به ویژه گردشگری مذهبی برشمرد و گفت: شهروندان منطقه 20 با ابلاغ و اجرای طرح بهسازی امامزاده عبدالله(ع) از این امامزاده و آرامستان قدیمی که سبب رونق اقتصادی و  افزایش ارزش افزوده برای آنها خواهد شد ، بهره مند می شوند.

افشار  به «طرح آمایش امامزاده عبدالله (ع)» که از سوی سازمان مشاور معماری و شهرسازی مطالعه و برنامه ریزی شده است اشاره کرد و گفت: امید است طی هفته آتی ، معرفی کامل این طرح از سوی مشاور ، با حضور اعضای هیئت امنا و متولیان امر صورت گیرد. 

در این جلسه اعضای هیئت امنای امامزاده عبدالله (ع) با تاکید بر همکاری و تعامل شهرداری منطقه 20 با اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری که متولی آرامستان امامزاده عبدالله (ع) است خواستار رفع مشکلات فضای سبز پیرامون آستان و معضلات آرامگاه های خانوادگی مخروبه و فرسایشی شدند.

در ادامه معرفی و شناساندن  شخصیت های مهم و نامی کشور  که در این آرامگاه به خاک سپرده شده اند امری ضروری عنوان شد

چهارشنبه 4/7/1397 - 18:50
ایرانگردی



مدیر اداره پیشگیری و ارتقای سلامت اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اعلام این خبر که به همت مراکز پرتو سال تحصیلی گذشته 450 دانش آموز به سیستم تحصیلی کشور بازگشتند گفت: هم اکنون حدود 3 هزار کودک کار در مراکز پرتو مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، مریم شیردل، مدیر اداره پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان با بیان اینکه مراکز پرتو توسط سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در طرح ساماندهی کودکان در معرض آسیب و آسیب‌دیده شهر، در راستای سیاست‌های شهرداری در محلات آسیب‌ پذیر راه اندازی شد گفت: در این مراکز با همکاری NGOهای فعال در حوزه کودک ، به کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان کار و خیابان خدمات علمی، آموزشی، مددکاری، روان شنانختی، بهداشتی و درمانی ارائه میشود.
شیردل هدف سازمان از این اقدام را بازگشت کودکان به سیستم رسمی آموزش و پرورش عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش سطح دسترسی کودکان به خدمات اجتماعی و کاهش بروز و شیوع آسیب های اجتماعی در کودکان، توسعه حمایت های زیرساختی و بهره گیری از ظرفیت نهاد های غیر دولتی فعال از راهبرد های شهرداری تهران در حوزه کودک است.
وی با اعلام اینکه در سال تحصیلی جدید حدود هزار و 700 کیف به دانش آموزان نیازمند هدیه داده شد افزود: هدایایی که برای این دانش آموزان تهیه و تدارک دیده شد هرچند پاسخگوی تمام دانش آموزان نبود ولی در تلاش هستیم کمک های شهرداری و سازمان خدمات اجتماعی را به این دانش آموزان وسعت بخشیم و در این میان امید است مردم هم از این کودکان غافل نباشند.
مدیر اداره پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان در خصوص زیرساخت های راه اندازی این مدارس توسط شهرداری تهران و حمایت های سازمان خدمات اجتماعی تصریح کرد: شهرداری تهران زیر ساخت 17 مرکز پرتو و 4 مدرسه ی صبح رویش برای کودکان کار و خیابان تامین کرده که کودکان آسیب دیده و در معرض آسیب شهر تهران و کودکانی که اوراق هویتی ندارند در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
شیردل خاطر نشان کرد: تعدادی از این كودكان بعد از آموزش در مراکز پرتو، به سیستم آموزش و پرورش وارد شدند و این اتفاقی خوب و مسرت بخش در مورد كودكانی است كه چند سالی از تحصیل بازمانده بودند.
وی در پایان افزود: سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در آغاز سال تحصیلی جدید که همزمان با ماه محرم و هفته دفاع مقدس بود مراسم ورود به مدرسه را با محتوایی خاص نسبت به سالیان گذشته اجرا کرد.
گفتنی است از سال 93 طرح ساماندهی کودکان در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی شهر تهران توسط شهرداری در قالب مراکز پرتو کلید خورد و در سال 94 با تدوین چهار محور فعالیت، همکاری شهرداری تهران با سمن‌های حوزه خدمات‌رسانی به کودکان کار و خیابان آغاز شد.

 

سه شنبه 3/7/1397 - 18:32
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه کارگروه ایمنی با حضور نمایندگان حوزه شهرسازی، مدیریت بحران، خدمات شهری، اجرائیات و سازمان آتش نشانی به صورت مداوم و برگزار می‌شود، افزود: ضعف‌ها و نقصان‌های برج های واقع در منطقه، طی نامه‌ای رسمی به مدیریت این مجموعه‌ها ابلاغ می‌شود و آنها مکلف به رفع موارد نا ایمن هستند.

 


به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه22، دکتر علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ ، در جمع نمازگزاران مسجد امام حسن مجتبی(ع)، ضمن تسلیت به خانواده شهدای حادثه تروریستی اهواز و محکوم کردن عملیات تروریستی منافقین، خاطرنشان کرد: شهر یک سازمان اجتماعی به واسطه انسان‌هایی که در آن زندگی می‌کنند است نه یک سازمان کالبدی بی جان.

نوذرپور گفت: اختیاری که مدیریت شهری در اجرای وظایف دارد، ناشی از رأیی است که شما به عنوان شهروندان جامعه به شورای شهر دادید و شورای شهر نیز ما را به عنوان مدیر شهری انتخاب کرده است و ما موظف به حل مشکلات شهروندان در چهارچوب قانون هستیم.
شهردار منطقه22، با برشمردن وظایف و ویژگی‌های مدیریت شهری اظهارکرد: مدیریت شهری خوب، مدیریتی است که نه تنها به کالبد شهر می‌پردازد بلکه به حیات فرهنگی و اجتماعی شهر نیز توجه ویژه ای می‌کند چرا که شهر دارای حیات است و به واسطه، فرهنگ و تمدن در جامعه شهری است که حیات بوجود می‌آید.
نوذرپور افزود: اختیاری که مدیریت شهری در اجرای وظایف دارد، ناشی از رأیی است که شما به عنوان شهروندان جامعه به شورای شهر دادید و شورای شهر نیز ما را به عنوان مدیر شهری انتخاب کرده است و ما موظف به حل مشکلات شهروندان در چهارچوب قانون هستیم.
وی ادامه داد: ما در به ثمر رسیدن وظایف خود، نیازمند حضور و مشارکت حداکثری شهروندان هستیم تا با احصای صحیح مشکلات به مدیریت شهری در جهت رفع آن‌ها همکاری‌های لازم صورت گیرد. صرف بیان مشکل بدون همراهی مردم چاره‌ساز نخواهد بود.
شهردار منطقه ۲۲ خاطرنشان کرد: ما در مجموعه مدیریت شهری بر این باورهستیم که بدون همراهی مردم اداره شهر امری ناممکن است و تلاش خواهیم کرد تا هر اقدامی که در منطقه ۲۲ انجام می شود، در راستای احصای مسائل و مشکلات شهروندان و پاسخگو به نیازهای مردم باشد.
نوذرپور ادامه داد: ما در مجموعه شهری منطقه ۲۲ وظیفه داریم تا در اولین گام، با توسعه سیستم حمل و نقل شهری و ناوگان حمل و نقل عمومی امکان آمد و شد مناسب شهروندان را فراهم کنیم. در مرحله بعدی نیز ارتقا و توسعه فضای سبز را در دستور کار خود داریم و تلاش می کنیم نیمی از محدوده منطقه را به فضای سبز تعلق دهیم.
وی با بیان اینکه تفکیک پسماند خشک از مبدأ را از 3 درصد به 12 درصد رسانده ایم و با مشارکت شما شهروندان تا پایان سال به 20درصد خواهیم رساند، افزود: در حوزه شهرسازی اجازه نخواهیم داد تا ساخت و سازهای بدون مجوز و ناموزون در منطقه شکل گیرد.
شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه کارگروه ایمنی با حضور نمایندگان حوزه شهرسازی، مدیریت بحران، خدمات شهری، اجرائیات و سازمان آتش نشانی به صورت مداوم و برگزار می‌شود، ادامه داد: ضعف‌ها و نقصان‌های برج های واقع در منطقه، طی نامه‌ای رسمی به مدیریت این مجموعه‌ها ابلاغ می‌شود و آنها مکلف به رفع موارد نا ایمن هستند .
نوذرپور در پایان با بیان اینکه با بحران جدی کمبود سرانه‌های عمومی در منطقه 22 روبرو هستیم گفت: این منطقه در آینده با جمعیت مازاد 520 هزار نفری مواجه است و شهرداری در حل این موضوع به کمک دولت و مشارکت شهروندان احتیاج دارد.

 

سه شنبه 3/7/1397 - 17:11
ایرانگردی

 

محسن پورسیدآقایی دستور تقویت بازرسی‌ها از مراکز معاینه فنی تهران را صادر کرد و خواستار مشارکت مردم در نظارت عمومی بر اتوبوس‌های دودزا در شهر تهران شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، در جلسه شورای مدیران معاونت حمل‌ونقل و ترافیک پس از استماع گزارش‌های مدیران ستاد معاینه فنی، شرکت واحد اتوبوس‌رانی و شرکت کنترل کیفیت هوا؛ معاون شهردار تهران دستور داد که طبق بخشنامه‌ای که دو ماه قبل صادر کرده است، هیچ اتوبوس فاقد معاینه فنی حق تردد در شهر تهران نخواهد داشت و مقرر شد سازمان بازرسی شهرداری نیز بر این موضوع نظارت کند.
پورسیدآقایی با تأکید بر اینکه مشاهده دود در اگزوز خودرو از مصادیق رد معاینه فنی است، گفت: از همه مردم دعوت کرده‌ایم هر مورد دودزایی که به‌خصوص در اتوبوس‌های شرکت واحد در سطح شهر دیدند، به شماره تلفن ۱۸۸۸ گزارش کنند و بازرسی باید ضمن اعلام مورد به ستاد معاینه فنی، موضوع را تا حصول نتیجه و در صورت لزوم انتقال اتوبوس متخلف به پارکینگ، پیگیری کند.
در این جلسه سنندجی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوس‌رانی اعلام کرد که در حال حاضر ۹۵ درصد اتوبوس‌های شرکت واحد معاینه فنی دارند و برای بقیه اتوبوس‌ها هم مجوز حضور در خط صادر نمی‌شود.
وی گفت: در سامانه صدور مجوز، اجازه حضور در خط را صرفا به‌شرط داشتن معاینه فنی صادر می‌کنیم و به‌این‌ترتیب امکان ندارد هیچ‌یک از اتوبوس‌هایی که معاینه فنی ندارند، از اول مهرماه تردد داشته باشند.
حسینی‌منش مدیرعامل ستاد معاینه خودروهای تهران هم از افزایش ۲۵ درصدی مراجعات به مراکز معاینه فنی در شش‌ماهه ابتدایی سال ۹۷ خبر داد و گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه بالغ بر ۶۰۰ هزار خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۵ درصد افزایش داشته است.
وی تاکید کرد که بخشی از این تحول ناشی از اثرات مثبت طرح ترافیک جدید و افزایش موارد رفع اشکال و مراجعه مجدد خودروها به انگیزه دریافت معاینه فنی برتر بوده است. به‌طوری‌که در شهریورماه رکورد نسبت اخذ معاینه فنی برتر به کل مراجعات شکسته شد و ۵۰ درصد خودروهای مراجعه‌کننده در نهایت موفق به اخذ معاینه فنی برتر شدند که این نسبت در ماه گذشته ۳۰ درصد بود.
در این جلسه همچنین مدیران حوزه حمل‌ونقل شهرداری تهران بر لزوم همکاری کافی نهادها در خصوص معاینه فنی خودروهای سنگین تاکید کردند و خواستار هماهنگی وزارت راه، پلیس و مراجع دیگر با مصوبات الزام‌آور کارگروه ملی آلودگی هوا شدند.

سه شنبه 3/7/1397 - 17:7
ایرانگردی

 

 

نمایشگاه دفاع مقدس منطقه 2 همزمان با فرارسیدن آغاز هفته دفاع مقدس ، با حضور شهردار منطقه 2 و جمعی از فرماندهان سپاه ورئیس پایگاه مقاومت بسیج نبی اکرم (ص) افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه دو، نمایشگاه هفته دفاع مقدس منطقه 2 با مشارکت پایگاه بسیج 123 نبی اکرم (ص) در زمینی به مساحت 2000متر مربع در محله ستارخان منطقه 2 برپاشد.

نمایشگاه دفاع مقدس منطقه 2 شامل 20غرفه محتوایی از جمله مدافعان حرم، سنگر کتاب،سنگر مشاوره ،سنگر مشارکت معنوی، سنگر کالای ایرانی ، اقتصاد مقاومتی، حجاب و عفاف خانواده و...می باشد.

رسول کشت پور شهردار منطقه 2 در این باره اظهار داشت : حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انتقال آن به نسل جدید به عنوان یک تکلیف برهمه مسئولین و دست اندرکاران واجب و ضروری است.

شهردار منطقه دو ادامه داد: برپایی نمایشگاه هفته دفاع مقدس با هدف به تصویر کشیدن ارزشهای دفاع مقدس ، از طریق ایجاد غرفه های محتوایی ، شبیه سازی فضای جبهه های نبرد حق علیه باطل و نمایشگاه عکس شهدای دفاع مقدس، در منطقه 2 به مدت یک هفته با مشارکت پایگاه بسیج 123 نبی اکرم(ص) انجام شده است.

وی در پایان افزود: در کنار فضای محتوایی و تصویری این نمایشگاه برگزاری ویژه برنامه های دفاع مقدس با اجرای زنده هنرمندان و مستندسازان و گروه های موسیقی مذهبی نیز جای گرفته است.

نمایشگاه دفاع مقدس منطقه دو ،تا تاریخ 7 مهر از ساعت 18 الی 22 به نشانی خیابان ستارخان ،خیابان حبیب الله تقاطع بزرگراه یادگار امام (ره) در محوطه باز میزبان علاقه مندان و شهروندان می باشد.

 
 

سه شنبه 3/7/1397 - 17:4
ایرانگردی

 

 

 

جشنواره اولین دوره مهارت های حرکتی کودکان پنج تا هفت سال در منطقه 9 برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه9، جشنواره اولین دوره مهارتهای بنیادی ویژه كودكان  پنج تا هفت سال با عنوان (بدو، بپر، پرتاب كن(   با هدف تقویت مهارت های پایه کودکان  روز چهارشنبه مورخ 4/7/97 از ساعت 10 الی 12در زمین والیبال بوستان کوکب  منطقه9 با  حضور مدیران شهری و 200نفر از کودکان پیش دبستانی و مهدکودک توسط اداره ورزش معاونت امور اجتماعی و فرهنگی  منطقه برگزار خواهد شد.  

 

 

سه شنبه 3/7/1397 - 17:1
ایرانگردی

 

 

فرمان رئیس‌جمهوری برای فرود سرمایه‌های ساختمانی در هسته فرسوده شهرها با هدف ایجاد تحرک در اقتصاد کشور از طریق تحریک بخش مسکن و حمایت از سیاست بازآفرینی، با دو مانع اصلی مواجه است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، با دستور حسن روحانی نسخه جدید نوسازی بافت فرسوده شهرها تحت عنوان برنامه ملی بازآفرینی شهری بهمن ماه سال گذشته آغاز شد. در قالب این برنامه بنا شد در پنج سال نخست، در هر سال 270 محله قدیمی شهرها نوسازی شود تا به‌طور همزمان برای هسته قدیمی شهرها دو اتفاق مهم رخ دهد؛ نخست آنکه روند نوسازی بافت فرسوده شهرها که طی سال‌های گذشته به کندی انجام می‌شد، تسریع شود و دوم آنکه در قالب اجرای این برنامه، یک بازار جدید ساخت و ساز در هسته فرسوده شهرها به‌ ویژه در شهر تهران به‌وجود آید که دارای چهار ویژگی متفاوت برای سرمایه‌گذاران ساختمانی باشد. «نحوه اختصاص زمین»، «پرداخت وام ساخت بدون سپرده به سازندگان»، «ضمانت فروش و سود» و همین‌طور «پایین بودن هزینه‌های ساخت به‌واسطه حذف یکسری فاکتورهای هزینه‌ای» چهار امتیاز ورود به این طرح معرفی شد. اما بررسی‌ها از وضعیت تحقق شرایط این بسته تدارک دیده شده برای فرود سرمایه‌های ساختمانی در بافت فرسوده نشان می‌دهد با وجود گذشت بیش از 6 ماه از صدور این فرمان، دو مانع جدی برای پیشبرد اهداف این برنامه وجود دارد. مانع نخست به موجود نبودن «باند اصلی» فرود سرمایه‌های ساختمانی مربوط می‌شود. در راستای اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری و عمل به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به استانداران سراسر کشور فرمان داده شد تمام اراضی بایر متعلق به دولت را شناسایی و از طریق واگذاری این اراضی به ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها در تامین زمین مورد نیاز برای اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری همکاری کنند. اما طی ماه‌های گذشته از صدور این دستور، بررسی‌ها از مقاومت دستگاه‌ها در برابر فرمان رئیس‌جمهوری خبر می‌دهد.

کاوه حاجی علی‌اکبری، مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران در این زمینه با اشاره به پیش‌بینی 15 قطعه زمین در اواخر سال گذشته برای واگذاری به سرمایه‌گذاران به پشتوانه فرمان رئیس‌جمهوری عنوان کرد: زمانی که این برنامه در دستورکار دستگاه‌های مختلف قرار گرفت به چند فرض اولیه متکی بود. اول آنکه مجموعه اراضی که در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار دارد و برنامه‌ای برای آنها وجود ندارد با دستور رئیس‌جمهوری در اختیار وزارت راه یا شهرداری‌ها برای اجرای پروژه‌های نوسازی قرار گیرد. این بخش از فرضیه تاکنون پیگیری نشده و حتی یک قطعه زمین هم از سوی دولت برای اجرای این طرح واگذار نشده است. بنابراین سال گذشته همزمان با اعلام فراخوان، تعداد 15 قطعه زمین در مناطق مختلف شهر تهران برای اجرای این طرح مشخص شد که بخشی از آنها متعلق به دستگاه‌های مختلف دولتی بود اما این بخش به این طرح اختصاص پیدا نکرده است. زمین پروژه سیروس نیز که متعلق به دولت و در حال ساخت است پیش از این واگذار شده بود. از میان 15 قطعه زمین معرفی شده در قالب فراخوان، 7 قطعه متعلق به شهرداری تهران است. این زمین‌ها در چهار منطقه از شهر تهران شامل 11،15،17 و 18 قرار گرفته‌اند. چهار قطعه زمین متعلق به سازمان نوسازی و سه قطعه دیگر نیز متعلق به شهرداری است. اما مانع دوم برای فرود سرمایه‌های ساختمانی، فراهم نبودن شرایط فرود است. به این معنا که از یکسو تجهیزاتی برای فرود این سرمایه‌ها در محدوده فرسوده شهرها تدارک دیده نشده و از سوی دیگر جو روانی موجود باعث شده سرمایه‌گذاران نسبت به قبل با احتیاط بیشتری عمل کنند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درخصوص وجه نخست یعنی فراهم نبودن تجهیزات، این‌طور توضیح داد: یکی دیگر از فرض‌های پشتوانه اجرای این برنامه، تعریف و تدوین یک بسته تشویقی برای پروژه‌های در حال اجرا بود. در این راستا نیز کارگروهی به ریاست دکتر نهاوندیان، مهندس ترکان، خانم جنیدی و آقای عشایری و حضور نماینده شهرداری شکل گرفت. کار تدوین بسته از اسفندماه سال گذشته آغاز شد و در دهم خردادماه امسال تحت عنوان «آیین‌نامه‌ اجرایی برنامه‌ ملی بازآفرینی شهری پایدار» به تصویب هیات وزیران رسید و در تاریخ هفدهم همان ماه ابلاغ شد. با وجود این تاکنون و با وجود گذشت سه ماه از این مصوبه، هنوز مفاد بسته تشویقی عملیاتی نشده است.

این بسته تشویقی در 6 وجه اصلی تعریف شده است. علاوه بر وجه نخست که همان واگذاری زمین از سوی دستگاه‌های دولتی است، علی‌اکبری درخصوص وجوه دیگر این بسته تشویقی و نحوه اجرایی شدن آنها تاکنون اظهار کرد: یکی از محورها به موضوع پرداخت تسهیلات ساخت با نرخ مشخص (معادل 9 درصد) اختصاص دارد. به این معنا که نرخ سود این تسهیلات یا از طریق یارانه یا وجوه اداره‌شده پرداخت شود. از سوی دیگر پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم تا سقف 160 میلیون تومان و تسهیلات اسکان موقت معادل 20 میلیون تومان نیز پیش‌بینی شده است. تخفیف و تقسیط هزینه انشعابات نیز پیش‌بینی شده است. البته اینکه این تخفیفات به چه صورت باشد تاکنون تعیین تکلیف نشده است.

به گفته وی شهرداری باید در سال 96 هزینه این بخش را به مدت یک سال تقبل کند. یک نکته قابل توجه آنکه طی یک سال شهرداری تهران معادل 12 میلیارد برای پرداخت هزینه تاسیسات زیربنایی شامل آب، برق، گاز و فاضلاب تقبل کرده است اما در مصوبه خردادماه دولت، بودجه درنظر گرفته شده برای این محور در تمامی کشور معادل 35 میلیارد تومان برای یکصد هزار واحد مسکونی در هر سال در نظر گرفته شده است که بیشتر شبیه یک شوخی یارانه‌ای است چراکه به این ترتیب برای هر واحد مسکونی فقط تا سقف 350 هزار تومان قابل تخصیص است. البته دوستان و به‌ویژه آقای نهاوندیان تاکید داشتند که باید رایگان داده شود یعنی خرید انشعاب باید به‌صورت رایگان صورت بگیرد و گفتند که موضوع را از طریق آقای دکتر روحانی پیگیری می‌کنند. تاکنون تخفیف هم در استان‌ها عملیاتی نشده چراکه شرکت‌های استانی عنوان می‌کنند چیزی به آنها در این خصوص اعلام نشده است. علاوه بر این چند محور، محور دیگری هم درخصوص چگونگی محاسبه بیمه کارگران در محدوده بافت فرسوده پیش‌بینی شده است. به این ترتیب تاکنون فرضیه‌های پیش‌بینی شده برای راه‌اندازی موتور نوسازی در قالب این طرح از سوی دولت اجرایی نشده است.

متولی نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران، درخصوص وجه دوم فراهم نبودن شرایط فرود سرمایه‌های ساختمانی به رفتار محتاطانه سرمایه‌گذاران ناشی از نااطمینانی از شرایط آینده اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: در قالب فراخوانی که سال گذشته سازمان نوسازی برای سرمایه‌گذاری در 15 قطعه معرفی شده در شهر تهران(این قطعات هم‌اکنون به 7 قطعه به دلیل عدم همکاری دستگاه‌های دولتی کاهش پیدا کرده است) 47 سرمایه‌گذار بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده‌اند. از میان آنها حدود 20 توسعه‌گر به لحاظ فنی و مالی صاحب صلاحیت شناخته شدند. پس از این مراحل، چون کابینه شهرداری با تغییراتی مواجه شد اندکی کارها با تاخیر پیش رفت. هم‌اکنون فرمت‌های قرارداد آماده شد و دعوت‌نامه‌ها برای 90 توسعه‌گر ارسال شدند. تاکنون 18 پاکت از سوی سرمایه‌گذاران پاسخ داده شده یعنی 18 پیشنهاد سهم‌الشرکه برای ما آمده است. نکته جالب آنکه از 90 دعوت‌نامه پاسخ برای ما آمده است. عامل تاثیرگذار در رفتار محتاطانه توسعه‌گران برای ورود به این پروژه‌ها، عدم قطعیت و نااطمینانی نسبت به آینده است.

او با تاکید برآنکه برنامه ملی بازآفرینی شهرها هر چند تاکنون مطابق با برنامه پیش نرفته اما یک گام روبه جلو از سوی دولت محسوب می‌شود، درخصوص فرمت قراردادهای تنظیم شده از سوی سازمان نوسازی برای ورود سرمایه‌گذاران به بافت فرسوده تصریح کرد: فرمت قراردادهای تدوین شده برمبنای مشارکت مدنی است. یعنی زمین و عوارض سهم شهرداری و ساخت سهم سرمایه‌گذار است و به همین نسبت سهم‌الشرکه مشخص می‌شود.در قالب بسته تشویقی نیز به‌طور طبیعی تسهیلات خرید مسکن از طریق صندوق با نرخ سود 6 درصد یک نوع تضمین خرید مسکن محسوب می‌شود. از طرفی انتظار داریم 50 درصد تخفیف انشعابات داده شود، بیمه‌ کارگران نصف شود، وام ساخت و وام خرید داده شود. این انتظار وجود دارد که این موضوع با پیگیری هفتگی کمیته تشکیل شده با ریاست آقای نهاوندیان اجرایی شود.

به گفته علی اکبری برای آنکه نوسازی بافت فرسوده سرعت گیرد نیاز است دو اقدام به‌صورت همزمان انجام شود. او در این‌باره گفت: نوسازی بافت فرسوده ابتدا به برنامه نیاز دارد چراکه مداخله در عرصه‌هایی از شهر اساسا بدون برنامه امکان‌ناپذیر است و هر مداخله‌ای هم بدون توجه به مقیاس برنامه‌ریزی شهری صورت گرفته، قطعا به شکست منجر شده است. البته منظور از برنامه، فقط یک برنامه‌ کالبدی نیست، بلکه برنامه‌ای است که همه‌جانبه‌نگر باشد به این معناکه همه‌ جانبه‌های اجتماعی، اقتصادی، محیطی، مدیریتی و کالبدی را به‌خوبی در نظر داشته باشد و دارای ویژگی‌های مشخصی همچون زمینه‌محور بودن باشد. برمبنای این ویژگی ظرفیت‌ها و مشکلات عرصه‌ مداخله تدوین شود چراکه بافت‌ فرسوده نمی‌تواند با یک الگوی مداخله‌ نوسازی شوند. بدون توجه به ویژگی‌های زمینه نمی‌توانیم برنامه تهیه کنیم؛ پس بنابراین لازم است... ولی برنامه باید مبتنی‌بر شرایط زمینه باشد، باید همه‌جانبه‌نگر و کلیت‌باور باشد یعنی اینکه به لحاظ سیاستی و به لحاظ فضایی با سطوح دیگر یکپارچگی داشته باشد، با طرح تفصیلی و طرح جامع و سند ملی بازآفرینی ارتباط مشخصی داشته باشد؛ ارتباطش با سند ملی بازآفرینی مشخص باشد و نهایتا مبتنی‌بر مشارکت اجتماع محلی باشد. ضمن آنکه برای تحقق اهداف پیش‌بینی شده در برنامه نیاز است تعهد طولانی‌مدت برای اجرای آن وجود داشته باشد؛ چنین برنامه با عنوان «برنامه‌ توسعه‌ محله‌ای» شناخته می‌شود اما این برنامه برای اجرا به یک قهرمان هم نیاز دارد که آن «اجتماع محلی» است. قهرمانان اجرای برنامه کسانی هستند که دارند در این محله‌ها زندگی می‌کنند. هیچ عنصر بیرونی نمی‌تواند آن چوب جادویی را به‌دست بگیرد. اگر یک هم‌رایی و یک اجتماعی برای اجرای آن برنامه در اجتماع محلی ایجاد بشود، لکوموتیو نوسازی راه می‌افتد. اما برای ایجاد اجماع محلی و اعتماد‌سازی نیز برقراری ارتباط مستمر و مستقیم با اجتماع محلی نیاز است تا حرف‌های آنها شنیده شود، در فرآیند مداخله به آنها نقش داده شود و مهم‌تر از همه آنکه بخشی از برنامه که سهم شهرداری یا سایر دستگاه‌ها است اجرایی شود.

او با تاکید بر آنکه، نوسازی بافت‌های فرسوده نیازمند همکاری، هماهنگی و شراکت (غیر از اجتماع محلی که کنشگر اصلی است را کنار بگذاریم) بخش عمومی، خصوصی و داوطلبانه است، عنوان کرد: در بودجه‌ مصوب شهرداری تهران، شورای شهر ردیف‌های بودجه‌ای را پیش‌بینی کرده که حدود 350 میلیارد تومان است. رقم خیلی زیادی نیست، ولی نسبت به گذشته که نگاه می‌کنیم یک جهش قابل‌توجهی را می‌بینیم. این رقم برای ایجاد فضای سبز، تملک و بازگشایی معابر، در تامین پارکینگ‌های عمومی، تامین خدمات و بهسازی محیطی اختصاص پیدا خواهد کرد. از سوی دیگر از ظرفیت همان جلساتی که خدمت آقای دکتر نهاوندیان می‌رویم استفاده شد و تصمیم گرفته شد از تبصره‌ 18 بودجه‌ کل کشور، سازمان برنامه 300 میلیارد تومان برای تامین خدمات در بافت‌های فرسوده‌ تهران پیش‌بینی و اختصاص داده شود. در قالب این گزارش، 18 محله در مناطق 9 تا 20 به‌عنوان پایلوت انتخاب و یکسری پروژه‌های اولویت‌دار مشخص شد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به افزایش هزینه ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده نسبت به سال گذشته، گفت: هزینه ساخت آپارتمان در هر مترمربع در بافت فرسوده به حدود 2 میلیون تومان رسیده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» مطابق با آمار رسمی هزینه هر مترمربع ساخت‌وساز در بافت فرسوده در پاییز سال گذشته حدود یک میلیون و 400 هزار تومان بوده است. به این ترتیب در نیمه نخست سال جاری هزینه ساخت‌وساز معادل 40 درصد افزایش پیدا کرده است. از این رو با توجه به تورم انتظاری، مدیر عامل سازمان نوسازی معتقد است نرخ سود تضمین شده برای سرمایه‌گذاران باید از 18 درصد عنوان شده در سال گذشته حداقل به سطح 25 درصد برسد. به گفته وی این نرخ سود می‌تواند به دو شکل محقق شود. به این معنا که از یک طرف، مفاد بسته تشویقی تدارک دیده شده به‌طور کامل اجرایی شود. و از طرف دیگر فرمول مشارکت در نوسازی بافت فرسوده به 50-50 برسد. او با اشاره به افت شدید صدور پروانه‌های ساختمانی برای بافت فرسوده از نیمه تابستان سال جاری عنوان کرد: از آنجا که در پروژه‌های بزرگ مقیاس تعریف شده هزینه ساخت وساز برای سرمایه‌گذاران به شدت افزایش پیدا می‌کند پیش‌بینی فرمول مشارکت 50 به 50 دارای توجیه اقتصادی خواهد بود.او در پایان در پاسخ به این سوال که در صورت خواست رئیس‌جمهوری برای ارائه گزارش عملکرد طرح بازآفرینی تاکنون به چه نکته‌ای اشاره خواهید کرد، گفت: مهم‌ترین خواسته رئیس‌جمهوری در جریان این برنامه واگذاری اراضی متعلق به دستگاه‌های دولتی در اختیار این برنامه بود. این کلیدواژه‌ آقای رئیس‌جمهور است. تاکنون از شهرهای دیگر و میزان پیشبرد این دستور رئیس‌جمهوری اطلاع دقیقی ندارم اما تا به امروز این دستور و مصوبه خردادماه هیات وزیران در تهران اتفاق نیفتاده است.

سه شنبه 3/7/1397 - 16:56
ایرانگردی

 

بیش از 56 تور تهرانگردی ویژه شهروندان منطقه 15 در فصل تابستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15 اکبر مختاری سرپرست معاونت اجتماعی فرهنگی منطقه گفت:  این تور ها در راستای غنی سازی اوقات فراغت و با هدف آشنایی هرچه بیشتر شهروندان با جاذبه های تاریخی و تفریحی شهر تهران و ایجاد روحیه شادی و نشاط به همت واحد گردشگری از طریق سراهای محله برگزار  شد و بیش از  3500 شهروند از این برنامه ها بهرمند شدند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت آشنایی شهروندان با جاذبه های گردشگری  و زیارتی محل سکونت خود افزود:  اجرای تورهایی نظیر بازدید از آستان مقدس امامزاده سیده ملک خاتون،کوشک امیر سلیمانی،گورستان ارامنه و بهشتیه خاوران برگزار شد.

وی ادامه داد: شهروندان همچنین از اماکن تفریحی و دیدنی تهران شامل مجموعه برج میلاد، پارک ژوراسیک، هیومن پارک، دکترلند، پارک ارم، موزه حیات وحش داراباد، پل طبیعت، باغ موزه دفاع مقدس، باغ ایرانیان،  اماکن مذهبی و امامزاده های شهر تهران از قبیل امام زاده داود(ع)، امام زاده جعفر(ع) باغ فیض،  امام زاده یحیی(ع)، امام زاده هاشم(ع) و مراکز تاریخی تهران نظیر گنبد مینا، اراضی عباس آباد، سرای کاظمی، حمام نواب، خانه دبیرالملک، خانه مدرس، کاخ سعدآباد و موزه نقشه  بازدید کردند.

 سرپرست معاونت اجتماعی فرهنگی منطقه در پایان اضافه کرد: استقبال خوب شهروندان از برنامه های گردشگری  ما را در اجرای  برنامه های متنوع ترغیب می کند.

شایان ذکر است واحد گردشگری این منطقه در سال جاری موفق به کسب رتبه نخست در بین مناطق 22گانه از نظر کیفیت ارائه خدمات به مسافران نوروزی شد.

سه شنبه 3/7/1397 - 16:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته