• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1280روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 



  اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی ,منجمدکردن اعضای اهدایی

طبق نتایج یک مطالعه جدید، محققان توانستند اولین گام به سوی امکان یخ زدایی بافت منجمدشده را طی کنند.

به گزارش مهر، اعضای اهدایی به شدت منجمدشده می توانند روند پیوند را بهبود بخشند، اما دانشمندان ابتدا باید راهی برای بازکردن یخ عضو منجمد شده بدون آسیب به آنها بیابند.

 

محققان دانشگاه مینه سوتا آمریکا عنوان کردند آنها توانستند با استفاده از نانوتکنولوژی به سرعت و به شیوه ای مطمئن یخ چندین عضو اهدایی را بدون آسیب آب کنند.

 

این شیوه نانویی شامل پوشش بخش های عضو در نانوذرات مغناطیسی و سپس استفاده از انرژی رادیوفرکانس برای فعال سازی نانوذرات است که سپس آنها را در داخل هیترهای میکروسکوپی گذاشته تا در نهایت بافت گرم شود.

 

به گفته محققان، هنوز تحقیقات بیشتری قبل از استفاده از این شیوه یخ زدایی عضو منجمدشده نیاز است.

 

سه شنبه 17/12/1395 - 15:47
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای پزشکی , پارکینسون

دانشمندان موفق به کشف ارتباط مهم دیگری میان ابتلا به پارکینسون و فعالیت باکتریایی در روده شدند.

 به گزارش مهر، به نقل از ساینس الرت، کشف چنین ارتباطاتی نه تنها به دانشمندان کمک می کند تا با اعمال تغییراتی در باکتریهای روده به روشهای نوینی جهت تشخیص زودهنگام پارکینسون دست یابند بلکه از آنها برای ارایه روشهای مؤثر درمانی نیز استفاده کنند.

 

پارکینسون به عنوان یکی از مخرب ترین بیماریهای عصر حاضر به شمار می آید به طوریکه در مراحل پیشرفته آن، حرکت کردن و انجام کارهای ساده نیز با دشواریهای زیادی همراه می شود. ابتلا به افسردگی مزمن نیز از دیگر پیامدهای این بیماری است.

 

اگرچه مدتها بود که دانشمندان برای تشخیص و یافتن شیوه های مؤثر درمانی علیه پارکینسون روی مغز متمرکز بودند اما حالا شاهد تغییرات زیادی در نگرش دانشمندان هستیم تا جایی که آنها دیگر تنها به مغز فکر نمی کنند و مطالعات دقیقی بر روی روده هم انجام می دهند.

 

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند باکتریهای موجود در سیستم روده ای مبتلایان به پارکینسون و افراد سالم متفاوت از هم است.

 

اکنون دانشمندانی از دانشگاه آلاباما در آمریکا به سرنخهای جدید دیگری دست یافته اند که ارتباط پارکینسون با میکروارگانیسمهای فعال در روده را بیشتر از گذشته نشان می دهد.

 

آنها نمونه های به دست آمده از میکروبهای روده ۱۹۷ فرد مبتلای ساکن در مناطق مختلف آمریکا را با نمونه های متعلق به ۱۳۰ فرد سالم دیگر را مقایسه کرده و متوجه تفاوتهای چشمگیری در اثرگذاری داروها بر ساختار باکتریهای موجود در این بخش از بدن افراد شدند.

 

سه شنبه 17/12/1395 - 15:47
سلامت و بهداشت جامعه




  اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی ,سکته مغزی

دبیر علمی کنگره بین المللی استروک، گفت: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران است.

به گزارش مهر، سید امیر حجازی روز دوشنبه در نشست خبری نهمین کنگره بین المللی استروک، اظهارداشت: در کنگره امسال ٩٠ سخنرانی طی سه روز انجام می شود و ٩ کارگاه تخصصی و ٤ مناظره نیز قرگزار می شود.

 

وی افزود: به دنبال ایجاد یک پروپاگاندای علمی به کمک هنرمندان در زمینه استروک در سطح جامعه هستیم.

 

حجازی ادامه داد: در کشور ما دومین عامل مرگ و میر، سکته مغزی است. به نظر می رسد با فرهنگ سازی می توان به جایی رسید که استروک از دومین عامل مرگ در کشور خارج و تبدیل به یک خاطره شود.

 

وی گفت: یکی از مشکلات سکته مغزی این است که آمار دقیقی در کشور وجود ندارد.

 

حجازی با اعلام این مطلب که در دنیا هزینه بسیار سنگینی در زمینه استروک انجام می شود، افزود: مشکل روحی به واسطه مشکل تکلم بعد از سکته مغزی یکی از مشکلات بزرگ است.

 

وی ادامه داد: به نفع دولت ها و کشورهاست که در زمینه سکته مغزی، پیشگیری ها انجام شود.

 

دبیر علمی کنگره بین المللی استروک در نشست خبری نهمین کنگره بین المللی استروک گفت:

 

به گفته حجازی، شایع ترین عامل سکته مغزی، فشار خون است.

 

وی افزود: مطالعات نشان می دهد اگر شخصی فشار خون داشته باشد و نداند، احتمال ابتلا به سکته مغزی نسبت به سکته قلبی ۲ برابر است.

 

حجازی به موضوع ژنتیک در بروز سکته مغزی اشاره کرد و گفت: ژنتیک بسیار مهم است و در زمینه تاثیر آلودگی هوا روی سکته مغزی باید به آن توجه کرد.

 

سه شنبه 17/12/1395 - 15:45
سلامت و بهداشت جامعه

  ااخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی ,بی‌اشتهایی ,

محققان دانشگاه تورنتو احتمال می‌دهند که بتوانند با تحریک عمقی مغز با روش‌های تهاجمی و غیرتهاجمی، بی‌اشتهایی را درمان کنند.

 به گزارش ایسنا به نقل از فاکس‌نیوز، محققان دانشگاه تورنتو کانادا در آزمایشی بر روی 16 نفر که از بی‌اشتهایی شدید رنج می‌برند، موفق شدند با استفاده از الکترودهای تحریک‌کننده مغز تنش‌های ذهنی این افراد را کاهش داده و به افزایش وزن آنها کمک کنند.

 

آندرس لوزانو استاد دانشگاه تورنتو و مسئول این پروژه گفت: با استفاده از تحریک عمقی مغز می‌توان شدیدترین اختلالات روانی را درمان کرد.

 

وی افزود: این اختلال بیشترین میزان مرگ‌ومیر را به خود اختصاص داده است و جامعه پزشکی باید هر چه سریع‌تر به روش‌هایی دست پیدا کند که به صورت امن و با کمترین عوارض بتواند به درمان آن کمک کند.

 

محققان به این موضوع پی بردند که این روش سبب کاهش تنش و افسردگی در افراد تحت آزمایش شده و در پیگیری‌های چند ماهه این افراد افزایش وزن پیدا کرده و میزان شاخص توده بدنی(BMI) آنها حدود 3.5 واحد رشد داشته است.

 

با وجود پایین بودن تعداد افراد تحت آزمایش محققان دانشگاه تورنتو مطمئنند با این روش‌ها می‌توانند اختلالات روانی مربوط به بی‌اشتهایی را به خوبی برطرف کرده و بسیاری از بیماران را درمان کنند.

 

نتایج این تحقیق در ژورنال روان‌درمانی لنست منتشر شده است. پیش از این نیز از این روش برای درمان بیماری‌های عصبی نظیر پارکینسون استفاده شده است.

سه شنبه 17/12/1395 - 15:45
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبار پزشکی  ,خبرهای  پزشکی ,عفونت تنفسی

مطالعات جدید نشان می‌دهد استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان عفونت تنفسی فیبروز سیستیک احتمال کاهش دائمی شنوایی را افزایش می دهد.

 به گزارش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، استفاده از آنتی بیوتیک مهمترین روش درمان فیبروز سیستیک (CF) است؛ با این حال مطالعات محققان مرکز تحقیقاتی OHSU در پورتلند آمریکا برای اولین بار نشان می‌دهد تجمع دوز بالای آنتی بیوتیک با خطر کاهش دائمی شنوایی مرتبط است.

 

محققان با جمع‌آوری و بررسی سوابق پزشکی 81 بیمار مبتلا به CF دریافتند احتمال از دست دادن شنوایی در گروهی که با آنتی بیوتیک سفالوسپورین درمان شده اند، 4.7 برابر بیشتر از سایرین است. این مطالعه بر ضرورت روش‌های جایگزین آنتی بیوتیک برای رفع عفونت CF تاکید دارد و بررسی مداوم سطح شنوایی بیماران را در طول درمان ضروری می داند.

 

فیبروز سیستیک شایع‌ترین بیماری تنفسی ارثی به‌ویژه در سفید پوستان است. در این عارضه خلط چسبناک ریه‌ها و دستگاه گوارش را مسدود می کند. این بیماری یک اختلال ژنتیکی محسوب می‌شود که در هر 2 تا 3 هزار تولد، یک نوزاد را مبتلا می کند. در این اختلال علاوه بر ترشحات ریه و دستگاه گوارشی، ترشحات لوزالعمده، کبد و دستگاه تناسلی نیز غلیظ و چسبناک می شود؛ این در حالی است که در افراد طبیعی این ترشحات غالبا رقیق و غیرچسبناک هستند. همچنین میزان نمک موجود در ترشحات غدد عرق نیز افزایش می‌یابد و در واقع نمک موردنیاز بدن از طریق عرق دفع می شود.

 

حدود 30 هزار نفر در آمریکا و 70 هزار نفر در سراسر جهان به این عارضه مبتلا هستند. نتایج این تحقیقات در نشریه Cystic Fibrosis منتشر شده است.

سه شنبه 17/12/1395 - 15:44
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی  ,خبرهای  پزشکی , تاندون مصنوعی

محققان ژاپنی هیدروژلی ساخته اند که قدرت آن ۵ برابر فولاد کربنی است.

به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، هیدروژل ها قابلیت زیادی دارند و می توان از آنها برای پانسمان زخم تا تولید نرم روبات ها استفاده کرد. اما موارد استفاده آن به دلیل سختی ماده  تاکنون محدود بوده است.

 

 درهمین راستا گروهی از محققان دانشگاه هوکایدو، کامپوزیت های هیدروژل جدید یا نوعی کامپوزیت نرم تقویت شده ساخته اند. در این ماده هیدروژل با فایبرهای بافته شده ترکیب می شود و نتیجه حاصل ۵ برابر از فولاد کربنی قدرتمندتر است.

 

هیدروژٖل ها درحقیقت از زنجیره های هیدروفیلیک پلیمر ساخته شده اند که ۹۰ درصد آب را جذب می کنند. اما این ماده به دلیل اینکه قدرتمند و ماندگار نیست، دانشمندان با افزودن ذرات فایبر  ماده ای قدرتمند و انعطاف پذیر ساختند.

 

مواد کامپوزیت از اوایل قرن جدید به وجود آمده اند و می توان با افزوده آن به ماده ای نرم مانند گَِل آن را به حدی قدرتمند کرد که می توان از آن آجر ساخت.

 

در هر حال به گفته دانشمندان یکی از دلایل قدرت خارق العاده ماده جدید، پیوندهای یونی میان فایبر و هیدروژل است.

 

آزمایشات نشان داد این ماده ۲۵ برابر سخت تر از فایبرگلاس و ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از هیدروژل، ۵ برابر قدرتمند از فولاد کربن است.

 

به گفته محققان هیدروژل تقویت شده حاوی ۴۰ درصد آب و حافظ محیط زیست است به همین دلیل می توان از این ماده در ساخت رباط و تاندون های مصنوعی استفاده کرد.

 

سه شنبه 17/12/1395 - 15:44
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبارپزشکی ,خبرهای   پزشکی , شیر

طبق نتایج یک مطالعه، ویتامین موجود در شیر ممکن است برای درمان یا پیشگیری از درد عصبی ناشی از داروهای شیمی درمانی مفید باشد.

به گزارش  مهر، در این مطالعه محققان تاثیر «نیکوتینامید ریبوزید» (NR) که نوعی ویتامین B۳ است را بر روی موش های ماده درمان شده با پاکلیتاکسل، داروی شیمی درمانی متداول برای درمان سرطان سینه و تخمدان، آزمایش کردند.

 

اگرچه شیمی درمانی موجب افزایش نرخ بقاء بعد از سرطان می شود، اما بسیاری از این داروها دارای عوارض جانبی تضعیف کننده ای هستند که کیفیت زندگی بیماران و بازماندگان سرطان را کاهش می دهد. بسیاری از داروهای ضدسرطان به سیستم عصبی آسیب زده و درد عصبی ایجاد می کنند.

 

مارتا همیتی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آیووا، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد NR می تواند احتمالا برای پیشگیری یا کاهش CIPN (نوروپاتی محیطی ناشی از شیمی درمانی) استفاده شود و منجر به بهبود کیفیت زندگی و توانایی تحمل درمان بهتر و طولانی تری شود.»

 

نیکوتینامید ریبوزید موجب افزایش میزان متابولیت مهم سلولی موسوم به NAD+ (نیکوتین‌آمید آدنین دی‌نوکلئوتید) می شود. مطالعات حیوانی قبلی نشان داده اند که افزایش سطح NAD+ همراه با NR می تواند محافظی در مقابل انواع آسیب های عصبی باشد.

 

در مطالعه جدید مشخص شده است که مکمل NR موجب افزایش میزان NAD+ در خون موش ها تا حدود ۵۰ درصد شد. شیر بهترین منبع حاوی NR بشمار می رود.

سه شنبه 17/12/1395 - 15:43
سلامت و بهداشت جامعه

اخبار,اخبار پزشکی,فهرست ۱۲ میکروب خطرناک منتشر شد

سازمان بهداشت جهانی اسامی دوازده رده میکروبی را اعلام کرده که به علت مقاومت روز افزون به آنتی‌بیوتیک نیازمند تولید "فوری" آنتی‌بیوتیک‌های جدید هستند.

به گزارش ایسنا ، میکروب‌هایی که فهرست آنها منتشر شده بر اساس شدت عفونتی که ایجاد می‌کنند، قدرت سرایت و تعداد آنتی بیوتیک‌های موثر بر آنها انتخاب شده است.

 

این میکروب‌ها طیف وسیعی از بیماری‌های عفونی از جمله عفونت خون، ریه، روده، دستگاه ادرار و مغز را ایجاد می‌کنند اما تعداد آنتی‌بیوتیک‌های موثر بر آنها روز به روز کمتر می‌شود و فهرست میکروب‌هایی که هیچ آنتی بیوتیکی بر آنها موثر نیست روز به روز طولانی‌تر می شود.

 

در بیانیه‌ای که به امضای ماری پل کینی معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی منتشر شده آمده است: "اگر تولید آنتی‌بیوتیک‌های جدید را فقط به عهده بازار بگذاریم، داروهایی که به آنها نیاز فوری داریم به موقع تولید نخواهند شد. برای تحقیق و ساخت داروهای جدید علیه میکروب‌های این فهرست، دولت‌ها باید سیاست‌هایی را در پیش بگیرند که سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی را افزایش دهد."

 

سازمان بهداشت جهانی پیش از این هشدار داده بود که اگر برای تولید آنتی بیوتیک‌های جدید اقدام نشود به دوران "پساآنتی بیوتیک" خواهیم رسید دورانی که مثل عصر پیش از پزشکی مدرن، یک عفونت ساده می‌تواند باعث مرگ شود و بسیاری از جراحی‌ها به دلیل نبود آنتی بیوتیک موثر انجام‌پذیر نخواهد شد.

 

اخبار,اخبار پزشکی,فهرست ۱۲ میکروب خطرناک منتشر شد

 

میکروب‌ها برای اینکه با جهش ژنتیکی به آنتی‌بیوتیک مقاوم شوند به زمان احتیاج دارند اما مجموعه‌ای از عوامل این روند را تسریع کرده است:

 

- از سال ۱۹۸۷ هیچ رده جدید آنتی‌بیوتیک تولید نشده است. شرکت‌های داروسازی ترجیح می‌دهند به جای سرمایه گذاری برای تولید آنتی بیوتیک -که فقط برای مدتی مصرف محدود مصرف می‌شود- داروهایی تولید کنند که بیماران برای مدت بیشتری مصرف می‌کنند؛ برای مثال داروی فشار خون یا داروی پایین آورنده قند یا کلسترول.

 

- مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک و حتی آنتی‌بیوتیک‌های اختصاصی یا وسیع‌الطیف در دامداری، مرغداری، شیلات و کشاورزی

 

- مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک

 

- آموزش ناکافی پزشکان و کادر درمانی در مورد تجویز آنتی بیوتیک

 

سال گذشته بیش از ۸۰ شرکت داروسازی از دولت‌ها درخواست کردند تا در جلب سرمایه برای تولید آنتی‌بیوتیک‌های مقاوم در برابر این باکتری‌های قدرقدرت به آنها کمک کنند.

 

این شرکت‌ها در مقابل تعهد کردند که در تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک و بهبود دسترسی به این داروها در سراسر جهان سرمایه‌گذاری کنند.

 

گفته می‌شود تنها چهار شرکت داروسازی در مورد آنتی بیوتیک‌ها تحقیق می‌کنند. این تعداد زمانی ٢٠ شرکت بوده است.

 

از اواسط سال ۲۰۱۴ بیش از یک میلیون نفر در اثر چنین عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک مرده‌اند و تخمین زده شده اگر آنتی‌بیوتیک‌ها کارآیی خود را از دست بدهند، تا سال ۲۰۵۰ هر سه ثانیه یک نفر در اثر آلودگی به سوپرباکتری‌ها خواهد مرد.

 

اخبار,اخبار پزشکی,فهرست ۱۲ میکروب خطرناک منتشر شد

 

اگر چنین اتفاقی بیفتد به این ترتیب ممکن است تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۱۰ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی لطمه خواهد خورد.

 

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است.

 

تقریبا در نیمی از نسخه‌ای تجویزی در ایران یک قلم آنتی‌بیوتیک وجود دارد.

 

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران تقریبا معادل کل اروپاست. مصرف آنتی بیوتیک در ایران در سال ۹۱ حدود ۴ میلیارد واحد برآورد شده است.

 

عمده آنتی بیوتیک‌های مصرفی در ایران از نوع تزریقی است.

 

در سال گذشته میلادی، بیش از ۴۳ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۰ میلیون دلار آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.

 

در سال ۲۰۱۶، ۳۱۳ قلم داروی آنتی‌بیوتیک وارد افغانستان شده است.

سه شنبه 17/12/1395 - 15:34
سلامت و بهداشت جامعه



  اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی, داروهای گیاهی

در حالیکه شواهد پزشکی ناکافی در مورد ایمن و مفید بودن داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌های قلبی وجود دارد؛ اما این داروها و ترکیبات همچنان در بین مبتلایان به بیماری‌های قلبی پرمصرف و پرطرفدار هستند.

 به گزارش ایسنا، متخصصان ایتالیایی می‌گویند: پزشکان باید دانش و آگاهی خود را در مورد داروهای گیاهی ارتقاء دهند تا بتوانند پیامدها و مشکلات بالینی احتمالی مرتبط با مصرف آنها را به طور صحیح بسنجند.

 

دکتر "گرازیانو اوندر" یکی از محققان این مطالعه گفت: پزشکان باید به بیماران خود توضیح دهند که مواد طبیعی همیشه برای سلامتی بی‌خطر نیستند.

 

در آمریکا داروهای گیاهی بدون آنکه آزمایشی روی آنها انجام شود به فروش می‌رسند و در نتیجه شواهد و مطالعات کافی در مورد ایمنی و موثر بودن آنها وجود ندارد.

 

سازمان غذا و داروی آمریکا تنها می‌تواند ناایمن بودن یک داروی گیاهی را پس از آنکه به بدن مصرف‌کننده‌ای آسیب وارد کرد تعیین کند، هرچند این مورد هم نمی‌تواند بسیاری از مبتلایان به بیماری‌های قلبی را از مصرف داروهای گیاهی منصرف کند.

 

در این تحقیق ۴۲ داروی گیاهی که در درمان بیماری‌های قلبی از جمله فشار خون بالا، نارسایی قلب و یا سفت شدن رگ‌ها مصرف دارند مطالعه و مشخص شد که در حال حاضر شواهد و بررسی‌های کافی برای نشان دادن اثرات احتمالی استفاده از این داروها و ترکیبات وجود ندارد و بنابراین برای اطمینان از مصرف آنها انجام مطالعات بیشتر و معتبر ضروری است.

 

علاوه بر این بسیاری از افراد در مورد مصرف داروهای گیاهی با پزشک خود مشورت نمی‌کنند چون باور ندارند که این داروها می‌توانند عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشند.

 

به گزارش هلث دی نیوز، به گفته متخصصان در این مطالعه پزشکان باید با بیماران در مورد خطرات بالقوه مصرف داروهای گیاهی صحبت کنند.


سه شنبه 17/12/1395 - 15:33
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی,استاتین ها

طبق نتایج یک تحقیق، داروهای کاهش دهنده کلسترول موسوم به «استاتین» که در کنار شیمی درمانی استفاده می شوند هیچ تاثیری بر وضعیت بیماران مبتلا به سرطان ریه ندارند.

به گزارش مهر، استاتین ها از طریق کاهش میزان کلسترول در بیماران عمل کرده و معمولا توسط پزشکان برای پیشگیری از حملات قلبی یا سکته تجویز می شوند.

 

طبق مطالعات قبلی، ادعا می شد استاتین ها در پیشگیری از پیشرفت سرطان یا طولانی تر کردن عمر بیماران مبتلا به سرطان های شایع تر نظیر سرطان ریه نقش دارند.

 

مایکل سکل، سرپرست تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره می گوید: «معمولا برای بیماران مبتلا به بسیاری از سرطان ها بجز خود درمان سرطان، استاتین هم تجویز می شود، اما مطالعه جدید نشان می دهد این داروها هیچ فایده ای برای بیماران مبتلا به سرطان ریه ندارند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «در عین حال این داروها هیچ ضرری هم برای این بیماران ندارند.»

 

محققان در این مطالعه، تاثیر استاتینی موسوم به pravastatin را در بیماران مبتلا به سرطان ریه بررسی کردند. بیماران شامل ۸۴۶ نفر از ۹۱ بیمارستان در بریتانیا بودند.

 

به بیماران به طور تصادفی استاتین یا دارونما در کنار درمان معمول شیمی درمانی شان داده شد و بالغ بر ۲ سال تحت نظر بودند. نتایج نشان داد در وضعیت هیچ یک از افراد هر دو گروه تغییری حاصل نشد.

 


سه شنبه 17/12/1395 - 15:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته