• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 837
تعداد نظرات : 191
زمان آخرین مطلب : 4659روز قبل
دعا و زیارت

 امام علي(ع):

  از دست دادن حاجت، بهتر از درخواست کردن از نا اهل است.

(حکمت 66)

يکشنبه 4/9/1386 - 13:57
دعا و زیارت

امام علي(ع):

هیچ ثروتی چون عقل، و هیچ فقری چون نادانی نیست. هیچ ارثی چون ادب، و هیچ پشتیبانی چون مشورت نیست.

(حکمت 54)

 

يکشنبه 4/9/1386 - 13:54
اخبار
پخش سريال «حلقه سبز» را متوقف كنيد!
عمومی - صدف كوه‌كن:

اعتراض متخصصان پيوند به اشتباهات پزشكي فاحش مطرح شده در سريال «حلقه سبز»، ساخته ابراهيم حاتمي‌كيا، همچنان ادامه دارد.

اين اعتراض البته دلايل دردناكي دارد. شواهد، نشان‌دهنده كم شدن اعتماد مردم به سامانه پيوند و افزايش آسيب‌هاي رواني براي خانواده‌هايي است كه اعضاي بدن عزيزانشان را اهدا كرده‌اند و كاهش تمايل براي اهدا در طول چند‌هفته‌اي است كه از پخش اين سريال مي‌گذرد.

اهداي اعضاي بدن پس از مرگ مغزي، مقوله‌اي است كه در چند سال اخير، با تلاش و اطلاع رساني متوليان امر پيوند، رشد مناسبي داشته و مراسمي نظير جشن نفس كه
هر ساله در زادروز حضرت فاطمه(س) برگزار مي‌شود، سبب شده بود تا رشدي بي‌سابقه در مشاركت‌هاي مردمي براي اهداي اعضا به‌وجود بيايد.

تنها در چند ماه ابتداي سال 86، حدود 67 هزار نفر در سايت اهداي عضو (www.iran-ehda.com) ثبت‌نام كرده بودند و بر اساس برآورد‌هاي كارشناسان، بعد از جشن نفس امسال، هر 4 ساعت 40 نفر عضو جديد به اين سايت مي‌پيوستند؛ اماخبر ناخوشايندي كه دست اندركاران پيوند را بسيار شوكه كرده است، آماري تازه در مورد پشيمان شدن افرادي كه فرم اهدا پر كرده بودند، در ماه گذشته و هم زمان با پخش سريال حلقه سبز است.

به گفته مسئولان سايت مذكور، آمار پشيماني از ثبت نام برا ي اهداي عضو كه پيش از اين به يك مورد در هر 2 ماه هم نمي‌رسيد، در ماه گذشته به 11 مورد در يك ماه رسيده است؛ به اين معنا كه درماه گذشته، 11 نفر از افرادي كه پيش از اين فرم اهداي اعضا پس از مرگ را پر كرده بودند، درمراحل نهايي كه منجر به صدور كارت مي‌شود، دوباره سراغ فرم هايشان رفته‌اند و در توضيح لغو كردن فرم اهدا  آورده‌اند كه: «با عرض معذرت، از اهداي اعضا پشيمان شده ام!»

به گفته مسئولان مركز پيوند عضو در بيمارستان مسيح دانشوري كه اداره‌كننده اين سايت هستند، به‌نظر مي‌رسد بسياري از افراد با استناد به سريال حلقه سبز، نسبت به اين كار تجديد نظر كرده‌اند؛ سريالي كه در آن تشخيص مرگ مغزي غيرعلمي نشان داده مي‌شود، پارتي بازي در زمينه انتخاب گيرنده صورت مي‌گيرد و گفته مي‌شود روح اهداكنندگان پس از اهدا در رنج خواهد بود!

اعتراض در خانه ملت

در هفته گذشته، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز به ادامه پخش اين سريال اعتراض كردند.

بيژن شهبازخاني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، در اين رابطه به همشهري مي‌گويد: در سريال حلقه سبز، افراط زيادي ديده مي‌شود و به‌نظر مي‌رسد، كار كارشناسي در اين زمينه انجام نشده است، چرا كه آنچه به تصوير كشيده شده، نشان از اهداي به زور و بدون رضايت اعضا از فردي مجهول الهويه است كه به هيچ وجه پايه‌هاي علمي ندارد و صحيح نيست.

وي با بيان اين‌كه پخش چنين برنامه‌هايي، قطعا اطرافيان اهدا‌كنندگان را تحت‌تأثير قرارمي دهد، مي‌گويد: با وضعيت كمبود اهدا كننده‌ كه در ايران داريم و تمام تلاش مسئولان در جهت آشنايي مردم با اتفاقي است كه به زندگي دوباره بخشيدن به چندين نفر منجر مي‌شود، مفاهيمي كه در اين سريال منتقل مي‌شود، چندان درست به‌نظر نمي‌رسد و تصورمن اين است كه پخش اين سريال يا بايد متوقف شود يا اصلاحات اساسي در آن صورت گيرد.

نكته قابل توجه ديگري كه شهبازخاني به آن اشاره مي‌كند و از نقاط ضعف اين سريال هم به شمار مي‌آيد، اين است كه قسمتي از اتفاقاتي كه در اين سريال و در راستاي نارضايتي دهنده براي اهداي عضو رخ مي‌دهد، تنها از طريق ارتباط نويسنده اين سريال با ماوراءالطبيعه امكان پذير است.

به گفته شهبازخاني، اگرچنين ارتباطي وجود ندارد، چطور مي‌توان وضعيت دقيق و نارضايتي اين فردرا با جزئيات براي بينندگان تشريح كرد؟

تهديد امنيت رواني

دكتر كتايون نجفي زاده، رئيس واحد فراهم آوري اعضاي پيوندي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي درراستاي آسيب‌هاي رواني كه پخش اين سريال براي خانواده دهندگان عضو به ارمغان مي‌آورد، به نكته بسيار برجسته ديگري اشاره مي‌كند و آن ترديد روح فردي است كه قرار بر اهداي اعضاي بدنش است.

او مي‌گويد: اين مسئله مشكل پيچيده‌اي را به وجود آورده است كه خانواده اين عزيزان مدام از خود سؤال كنند، آيا دختر يا پسر ما راضي بود تا قلب، ريه، كليه يا... به فلان بيمار پيوند زده شود و اين به تنهايي براي به ويراني كشيدن ته مانده‌هاي امنيت رواني كساني كه دختر يا پسر جوان خود را به ناگاه از دست داده اند، كفايت مي‌كند.

و باز هم سؤالي كه بي‌پاسخ مي‌ماند، ميزان توجه دست اندركاران پخش سريال از شبكه پربيننده‌اي نظير شبكه سوم سيماست و اينكه چه چيز مهم‌تر از پايمال شدن تلاش مسئولان امر پيوند در تمام سال‌هاي گذشته وجود دارد كه جلوي پخش اين سريال گرفته نمي‌شود و حتي مسئولان واكنشي هم نسبت به اين اعتراضات نشان نمي‌دهند؟

به‌رغم توجه برنامه‌سازان تلويزيون در چند سال گذشته نسبت به فضاهاي بيمارستاني و مسائل پزشكان و بيماران و به‌رغم اين كه فضاي بسياري از سريال‌هاي تلويزيوني در يكي‌- دو سال اخير، چنين محيط‌هايي بوده است، اما آنچه مورد غفلت واقع شده، واقعيت‌هاي پنهان و پيدا در چنين فضاهايي است. گويا هنرمندان تنها آنچه را خود بخواهند و همان‌طور كه بخواهند مي‌بينند و هيچ كس هم اعتراضي ندارد.

http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=39019

يکشنبه 4/9/1386 - 13:42
اخبار
پشت کامپیوترتان با تردمیل ورزش کنید
عمومی - همشهری آنلاین:


فراورده جدیدی تولید شده که ترکیبی از یک میز اداری و یک ترد میل است و کارکنان می‌‌توانند ضمن کار کالری‌های اضافی خود را بسوزانند.

به گزارش آشوسیتدپرس شرکت استیل‌کیس فروش این دستگاه جدید که Walkstation  نامیده می شود را از 19 نوامبر (28 آبان) به قیمت 4000 دلار آغاز خواهد کرد. این دستگاه ترکیبی از یک میزکاری با قابلیت تنظیم ارتفاع  با یک تردمیل است.

این تردمیل سرعت نسبتا کمی دارد و حداکثر با سرعت 3 مایل بر ساعت حرکت می‌کند، در حالیکه تردمیل‌های معمول سرعتی حدود 10 مایل بر ساعت دارند.

جیمز لواین پژوهشگری  از کلینیک مایو در روچستر مینیاپولیس که 15 سال گذشته را به بررسی انرژی مصرفی در حین فعالیت‌های روزانه گذرانده است در تولید این وسیله با استیل‌کیس همکاری داشته است.

او می‌گوید: :"در طول 150 سال گذشته ما اسیر صندلی شده‌ایم. ما در تمام روز پشت کامپیوتر نشسته‌ایم. ما با ماشین یا اتوبوس به سر کار می‌رویم و برمی‌گردیم و شب هم بر روی صندلی به تماشای تلویزیون یا جستجو در اینترنت می‌‌پردازیم. ما وضعیت سرپا در تمام روز به وضعیت نشسته در تمام روز بدل شده‌ایم."

به گفته کارشناسان پیاده روی حتی با سرعت کم  می‌‌تواند سلامتی فرد را بهبود بخشد.

يکشنبه 4/9/1386 - 13:35
دانستنی های علمی
تاريخچه تپلي
عمومی
 

- سلام، خسته نباشید. واقعا چه کسانی غیر از خود تپل‌ها  بار همیشگی اضافه وزن را درک می‌کنند؟

این جماعت لاغر و باريك، کافی است 2 کیلو پیاز و سیب زمینی بخرند یا مجبور شوند یک هندوانه 5 کیلویی را چند كوچه جابه‌جا كنند؛ آن‌وقت بیا و ببین چه ناله‌ها که نمی‌کنند. صدایشان را به گوش همه می‌رسانند که آی خسته شدیم و جانمان درآمد و از نفس افتادیم؛ آن وقت جماعت تپل‌ها آن‌قدر مظلوم و بی‌سر و صدا چندین و چند کیلو اضافه وزن را از صبح تا شب با خودشان این‌ور و آن‌ور می‌کشند و لب از لب باز نمی‌کنند و شکایتی هم ازشان به گوش هیچ بنی بشری نمی‌رسد. طفلکی‌ها انگار به همین وضع راضی‌اند. یکی نیست بگوید آخر شما چه چیزتان از بقیه کمتر است که باید این همه رنج و سختی را تحمل کنید؟

مصايب جراحی
اگر از آن دسته تپل‌هایی هستید که به تیغ جراحی دل خوش کرده‌اید و می‌گویید: «اشکالی ندارد یک مدت هرچه دلم خواست می‌خورم و بعد در یک حرکت ضربتی خودم را به تیغ جراحی می‌سپرم و از بند تپلی خلاص می‌شوم»، سخت در اشتباه‌اید.

به گزارش رویترز خطر مرگ در افرادی که برای کاهش وزن، تحت عمل جراحی معده قرار گرفته‌اند، افزایش پیدا می‌کند. به گفته محققان، این مشکل فقط به خود جراحی مربوط نمی‌شود و بیشتر مواقع عوارض چاقی و آسیب‌های قبل و بعد از جراحی علت مرگ است.

تایج مطالعه‌‌ای که روی 16 هزار مورد جراحی طی 9 سال انجام شد، نشان داد كه 14درصد این افراد در اثر خودکشی ناشی از افسردگی و 20 درصد به علت انسداد عروق قلبی جانشان را از دست داده‌اند. اغلب مرگ‌ها يك سال پس از جراحی اتفاق افتاده است.

هرچند جراحی درمان مؤثری برای چاقی مفرط است و اغلب بیماران موفق می‌شوند ظرف يك یا 2 سال، 80 درصد اضافه وزن‌شان را کم کنند اما نتایج بررسی 4 ساله‌ای که روی 800 بیمار انجام شد، نشان داد حتی این افراد اگر قبل از جراحی 5 تا 10 درصد اضافه وزن‌شان را کم کنند، نتیجه بهتری خواهند گرفت. [معیار چاقی چیست؟]

ورزش‌های خوابیدنی

این را خودتان هم خوب می‌دانید که برای شما ورزش از نان شب هم واجب‌تر است اما خب، اگر کسی انصاف داشته باشد، می‌داند ورزش برای تپل‌ها کار آسانی نیست. آخر تکان‌دادن هیکلی عظيم و بالا و پایین پریدن با بدنی که دور تا دورش را بالش‌‌هايي از چربی گرفته، خوشایند نیست.

بگذریم از اینکه عده زیادی از جماعت تپل‌ها به خاطر تنگی‌نفس و زانودرد و پادرد و کمردرد خودشان را از ورزش معاف کرده‌اند اما نگران نباشید؛ ورزش‌هایی هم هست که شما بدون نیاز به تحرک زیاد - حتی در حالی که روی زمین دراز کشیده‌اید - می‌توانید آنها را انجام دهید. کافی است سری به ستون «یک قدم کوچک» صفحه شفاخانه همین شماره بزنید تا با این نرمش‌ها آشنا شوید.

شکلات ویژه

هر طرف كه سرتان را چرخانده‌اید، از مضرات چاقی و اضافه وزن شنیده‌اید؛ از روزنامه و رادیو و تلويزيون گرفته تا همسایه و دوست و آشنا. آن‌قدر گفتند و گفتند تا بالاخره شما را سرغیرت آوردند و تصمیم گرفتید چند کیلویی از اضافه وزن‌تان - آن هم فقط جهت سلامت شخص شخیص خودتان - بکاهید. حالا چند ماه از این قضیه گذشته و شما هرچند موفق شده‌اید از درجه تپلی‌تان بکاهید اما دلتان برای گاززدن یک تکه شکلات لک زده و عجیب دنبال بهانه و راه فرار می‌گردید. شما می‌توانید شکلات ویژه مجله تپلیسم را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

برای تهیه این شکلات، یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو و کمی وانیل را با يك قاشق غذا خوری عسل مخلوط کرده و خوب هم بزنید. کاکائوی مایع شما حاضر است. این شکلات، چربی و شکر ندارد و کالری آن هم خیلی کمتر از شکلات ها و کاکائوهای موجود در بازار است.

منبع:

http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=37607

يکشنبه 4/9/1386 - 13:31
بیماری ها
چاق‌ها بيشتر افسرده مي‌شوند
عمومی - فرنوش صفوي‌فر:
اين روزها خبر در مورد زيان و خطرهاي چاقي، كم نيست. به موازات بالا رفتن شيوع چاقي، به خصوص در جوامع توسعه‌يافته و روبه‌توسعه، تعداد افرادي که تمايل شديد به وزن کم کردن و مبارزه با اين بيماري دارند، روز به روز بيشتر مي‌شود.

اما گاهي وقت‌ها اين مبارزه خودش نقض غرض مي‌کند، يعني به جاي تأمين سلامت ما،   آن را از ما مي‌گيرد.

از خطرهاي جراحي‌هاي زيبايي و خودکشي‌هايي که به خاطر احساس بد فرد به هيکل چاقش اتفاق افتاده اگر بگذريم،  محققان در بررسي‌هاي درازمدتشان به تازگي متوجه شده‌اند که نوجواناني که اضافه‌وزن دارند،  ممکن است بيش از ديگران در بزرگسالي افسرده شوند.

اين مطالعه تازه، که گزارش آن در نشريه «طب روان‌تني» منتشر شده، روي حدود 800 نوجوان دختر و پسر آمريکايي و در سال 1983 شروع شده است؛ اينها در آن زمان نوجوانان 9 تا 18 ساله‌اي بودند که تعدادي از آنها اضافه‌وزن داشتند.

 طي 20 سال بعدي،  اين بچه‌ها 3 بار به لحاظ اختلالات روان‌پزشکي ارزيابي شدند.

قايسه نوجوانان چاق و هم‌سن‌وسال‌هاي با وزن متعادل،  اين طور نتيجه داد که بچه‌هاي چاق،  3 برابر بيشتر از بقيه در معرض ابتلا به افسردگي شديد و همچنين اضطراب هستند؛ البته اين بچه‌ها حالا ديگر پا به سن گذاشته بودند و بزرگسال به حساب مي‌آيند.

محققان علت اين اختلالات را،  آن هم بعد از گذشت 20 سال،  اين طور توجيه کرده‌اند که بچه‌هاي چاق،  معمولا از طرف هم‌سن‌وسال‌هايشان طرد مي‌شوند و به بازي گرفته نمي‌شوند. برخي از آنها هم انگ‌ها و برچسب‌ها و اسم‌هاي تمسخرآميز از طرف دوستان‌شان دريافت مي‌کنند.

اين‌ها همه در بچه‌هايي که زمينه مستعد دارند،  مي‌تواند موجب بروز اختلالات افسردگي و اضطراب شود.

جالب اين که اين تفاوت معني‌دار،  فقط در دختران چاق به دست آمد،  طوري که ميزان اختلالات روان‌پزشکي بين پسرهاي با اضافه‌وزن،  فرق معني‌داري با ساير پسرها نداشت.

ين اختلاف در نتايج،  نشان‌دهنده فشاري است که از طرف اجتماع،  روي دختران و زنان وجود دارد؛ فشاري که از آنها مي‌خواهد براي «به حساب آمدن» و کسب مقبوليت اجتماعي،  اندامي فوق‌لاغر (يا به اصطلاح اين‌روزها،  باربي) پيدا کنند.

اين فشار،  حتي روي دختران و زنان با وزن در محدوده طبيعي هم وجود دارد و مي‌تواند موجب اختلالات رواني مانند بي‌اشتهايي عصبي يا «آنورکسيا نروزا» در آنها شود.

در اين اختلال،  که بيشتر زنان و دختران جوان را درگير مي‌کند،  فرد به طرز بيمارگونه‌اي از خوردن غذا امتناع مي‌کند،  حتي داروهاي ادرارآور و اسهال‌آور و تهوع‌آور زيادي مصرف مي‌کند تا هر آنچه خورده را،  از هر راه ممکن،  دفع کند.

بنا بر گزارشي که چندي پيش خبرگزاري بي‌بي‌سي ارائه کرد،  سن اين اختلال رواني-تغذيه‌اي،  از 18 سالگي در سال‌هاي پيش،  حتي به 8 و 7 سالگي هم رسيده است و اين نشان‌دهنده اوج بحراني است که امروز جهان را درگير کرده است.

وقتي روي دختران با وزن طبيعي،  چنين فشارهايي براي هيکل‌هاي بيش از اندازه لاغر وجود دارد،  چه سرنوشتي در انتظار دختراني است که درجاتي از اضافه‌وزن هم دارند؟ آنها هم در معرض خطر بيماري‌هاي قلبي،  فشارخون،  ديابت و مانند آن هستند و هم،  بنا به نتايج همين مطالعه اخير،  در معرض بيماري‌هاي روان‌پزشکي،  مانند اضطراب و افسردگي.

از آنجا که جامعه ما نيز،  به خصوص در بين طبقات شهري،  با چنين دغدغه‌ها و فشارهايي براي کاهش وزن و لاغري روبه‌روست،  چندان دور نخواهد بود که ما نيز در سال‌هاي آينده با موارد زيادي از بي‌اشتهايي عصبي يا افسردگي و اضطراب ناشي از چاقي مواجه شويم.

منبع:

http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=39022

يکشنبه 4/9/1386 - 13:27
بیماری ها

 

بيماری - همشهری آنلاین:


اولین شیوع آنفلوآنزای پرندگان پس از هشت ماه در کره جنوبی مسنولان را در این کشور وادار کرد که هزاران اردک را در جنوب این کشور معدوم کنند، گرچه ویروس مرگبار H5N1 عامل بیماری این پرندگان نبوده است.

به گزارش آسوشیتدپرس یک مقام وزارت کشاورزی و جنگلبانی کره جنوبی شنبه 24 نوامبر  (3 آذر) اعلام کرد  ویروسی که باعث شیوع بیماری در اردک‌ها شده است، از نوع ویروس H7 است که تا به حال سرایت آن به انسان‌ها گزارش نشده است.

کارگران قرنطینه تا به حال حدود 17000 اردک را در شهر گوانگجو در 400 کیلومتری جنوب‌غرب پایتخت کره جنوبی، سئول معدوم کرده‌اند.

به گفته مسنولان یهداشتی این شیوع آنفلوآنزای پرندگان که اولین مورد خود از ماه مارس (فروردین) به حساب می‌آید، روز جمعه به اثبات رسید.

هفت بار شیوع ویروس مرگبارH5N1 بین نوامبر 2006 و مارس 2007 در مرغداری‌های کره جنوبی رخ داد که به معدوم کردن حدود 2.8 میلیون پرنده انجامید.

کره جنوبی در ماه ژوئن (خرداد) پس از سه ماه عدم بروز شیوع بیماری خود را عاری از آنفلوانزای پرندگان اعلام کرد.

به گفته مقامات وزارت بهداشت کره جنوبی از آنجا که شیوع اخیر ناشی از ویروس H7 یا نوع "با بیماری‌زایی با شدت کم" بوده است، حالت عاری از آنفلوآنزای پرندگان در این کشور تغییری نمی‌کند.

يکشنبه 4/9/1386 - 13:23
بیماری ها
خانواده - همشهری آنلاین:
آدامس جویدن در هنگامی که دچار استرس هستید، ممکن است به راحت‌تر شدن شما کمک کند، اما در این کار افراط نکنید.

هنگامی که در حالت استرس هستید، ممکن است آدامس را با شدت بیشتری بجوید و این کار ممکن است باعث فشار آمدن روی فک شما شود.

جویدن با شدت زیاد ممکن است باعث خستگی و درد در فک شود. همچنین ممکن است عارضه  مفصل فک یا مفصل گیجگاهی - فکی (TMJ)  رخ دهد.

این عارضه باعث درد در سر و گردن و اشکال در باز و بسته‌کردن فک می‌شود.

اگر دچار هر یک از این علائم شدید، چند روزی به فک‌تان استراحت دهید و آدامس نجوید. اگر علائم فروکش نکرد به دکتر مراجعه کنید.

يکشنبه 4/9/1386 - 13:20
اخبار
شهر‌ الکترونيک - همشهري آنلاين:
رئیس اداره پشتیبانی فنی تلفن همگانی از راه‌اندازي 300 كيوسك اينترنتي در تهران خبر داد.

به گزاراش سايت شركت مخابرات استان تهران اين كيوسك‌ها در راستاي ارائه خدمات دولت الکترونیک به شهروندان در شهر تهران نصب شد.

محسن حمزه‌زاده رئیس اداره پشتیبانی فنی تلفن همگانی ضمن اعلام این مطلب گفت: دستگاه‌های مولتی‌مدیا در مکان‌های آموزشی نظیر دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، فرهنگسراها، مدارس و مکان‌های عمومی نظیر فرودگاه، ایستگاه راه‌آهن، ترمینال مسافربری، هتل‌ها نصب شده است و 600 دستگاه دیگر نیز تا اواخر سال جاری در این شهر نصب می‌شود.

وی اظهار داشت: دستگاه مولتی مدیا سیستمی است که قابلیت برقراری تماس تلفنی و استفاده همزمان از سرویس‌های اینترنت از طریق کارت‌های تلفن همگانی به متقاضیان ارائه می‌کند.

حمزه‌زاده استفاده از دستگاه بعنوان تلفن همگانی، دسترسی به اینترنت پرسرعت، امکان اتصال به اینترنت از طریق مدل‌های ADSL، ISDN، DIAL UP، امکان گرفتن عکس از طریق Webcam نصب شده بر روی دستگاه و چاپ یا ارسال آن، را از قابلیت‌های کیوسک اینترنتی بیان کرد.

وی گفت: این دستگاه قابلیت ارائه تیزرهای تبلیغاتی، استفاده از امکانات اینترنت نظیر ارسال و دریافت Email، چت، جستجو، مشاهده اخبار روز ایران و جهان، امکان Down load، Upload فایل از طریق پورت‌ها USB نصب شده بر روی دستگاه را به کاربران می‌دهد.

رئیس اداره پشتیبانی فنی تلفن همگانی شرکت مخابرات گفت: این دستگاه علاوه بر زبان فارسی امکان تغییر به زبان‌های انگلیسی، عربی، آلمانی و فرانسه را نیز دارد

يکشنبه 4/9/1386 - 13:13
بیماری ها

 

آموزش - همشهری آنلاین:


تنبلي چشم (Amblyopia) كه در حدود 3% از افراد ديده مي شود زماني رخ مي‌دهد كه چشم در دوره كودكي ديد طبيعي پيدا نكند

 اين اختلال كه معمولا در يك چشم ديده مي شود بدليل اختلال ديد چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظير عيوب انكساري (دوربيني، نزديك بيني، يا آستيگماتيسم)، انحراف چشم (لوچي يا استرابيسم)، و يا عدم شفافيت مسير بينايي (ناشي از عواملي نظير آب مرواريد، كدورت قرنيه، و يا افتادگي پلك) رخ مي دهد.

عدم وضوح تصوير در چشم بيمار و بهتر بودن تصوير ايجاد شده در چشم سالم سبب مي شود تا مغز بين دو چشم، چشم سالم را براي ديدن انتخاب كند و در واقع مسير ارسال تصوير از چشم بيمار به مغز را مسدود و يا اصطلاحاً ديد چشم بيمار را "خاموش" كند.

علائم تنبلي چشم

تنبلي چشم معمولاً در زير 6 سال ايجاد شده و اغلب توسط والدين، معلمان، و يا پزشك كشف مي شود. در سنيني كه كودك قادر به بيان مشكلات خود مي باشد ممكن است از ضعف بينايي، خستگي چشم و يا سردرد شكايت داشته باشد.

 اما در اغلب موارد كودك شكايتي ندارد و ممكن است علايم بيماري هاي مسبب تنبلي چشم نظير انحراف چشم و كدورت هاي مسير بينايي مثل آب مرواريد و كدورت قرنيه منجر به تشخيص شوند.

هنگامی كه تنبلي چشم ناشي از عيوب انكساري باشد تشخيص آن مشكل است زيرا كودكان به راحتي توسط چشم ديگر مي بينند و كمبود ديد در چشم بيمار را جبران مي كنند.

به همين دليل والدين و معلمان بايد به وضعيت ديد كودكان توجه ويژه اي داشته باشند.

درمان تنبلي چشم

تنبلي چشم در صورتيكه در زمان مناسب تشخيص داده شود، به راحتي قابل درمان است.

درمان تنبلي چشم معمولاً بصورت بستن چشم سالم و وادار كردن مغز به ديدن با چشم تنبل است. اين درمان ممكن است هفته ها و يا حتي ماه ها طول بكشد، البته چشم سالم بايد به تناوب باز شود.

در مواردي كه تنبلي ناشي از عيوب انكساري است تجويز عينك يا لنز سبب وضوح تصوير در چشم معيوب و درمان تنبلي خواهد شد. مواردي نيز كه تنبلي ناشي از انحراف چشم است با جراحي و اصلاح انحراف قابل درمان است.

 نكته اي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه تكامل دستگاه بينايي تا 8 تا 10 سالگي صورت مي گيرد  و درمان تنبلي چشم بعد از اين سنين بسيار بعيد است.

 بنابراين در صورتيكه چشم تنبل در سنين پايين درمان نشود بعد از سن 10 سالگي در اكثر موارد هيچ درماني نخواهد داشت و ممكن است منجر به از دست رفتن شديد ديد در يك چشم شود.

براي جلوگيري از تنبلي چشم، كودك بايد بعد از تولد در زايشگاه توسط متخصص كودكان و در 3 تا 4 ماهگي و 2 تا 3 سالگي توسط چشم پزشك معاينه شود.

www.noorvision.com/articles/?articleID=6

يکشنبه 4/9/1386 - 13:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته