• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3437روز قبل
دانستنی های علمی
شما نمی توانید خودتان را قلقلک دهید چرا که هیچ عامل غافلگیر کننده ایی وجود ندارد.
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ زمانیکه خودتان را قلقلک می دهید، مغزتان احساسات مربوط به آن را رد می کند، اینطور می شود که قلقلک دادن خودتان بی اهمیت شمرده می شود، درست مانند زمانیکه تایپ می کنید و مغزتان به شکل قابل توجهی حس لامسه در انگشتان تان را ناکنش ور می کند به شکلی که شما به این قضیه توجهی ندارید مگر اینکه به عمد به آن فکر کنید. این همان نوع اتفاقی است که هنگام قلقلک دادن خودتان رخ می دهد.

محققان در «کالج دانشگاهی لندن» این موضوع را به وسیله اسکن مغز افراد طی زمانی که کف دست شان توسط آزمونگران و خودشان لمس می شد، بررسی کردند. اسکن های مغز نشان داد وقتی که لمس توسط عاملی خارجی حادث شد، سیستم حسی مغز (درگیر پردازش لمس) و بخش قدامی مغز (درگیر پردازش لذت) بسیار قوی تر از زمانیکه لمس توسط خود افراد حادث می شود، واکنش نشان می دهند.

در این مورد، مغز از اطلاعات حرکات انگشت و بازوها و اطلاعات دیداری برای پیش بینی کردن لمس استفاده می کند.

بنابراین، شما نمی توانید خودتان را قلقلک دهید چرا که هیچ عامل غافلگیر کننده ایی وجود ندارد
يکشنبه 23/4/1392 - 22:43
بهداشت روانی
انسان خندیدن را دوست دارد. هر انسان بالغ به طور متوسط در روز 17 بار می‌خندد و همین علاقه انسان به خندیدن است که باعث پدید آمدن جوک و طنز و حتی کمدی شده است.
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ خندیدن برای ما نشاط آور است و به همین خاطر به خندیدن علاقه داریم. اما جالب است بدانید انسان ها تنها موجوداتی هستند که می خندند.

خندیدن مکانیزم پیچیده ای دارد که در عین حال می تواند دوای درد بسیاری از دردها باشد و دانشمندان هنوز هم معتقدند که خنده می تواند در درمان بیماری ها مؤثر باشد.

*خنده چیست؟

خنده از دو قسمت تشکیل شده است که یکی به حالت صورت و دیگری به صدایی که تولید می شود اطلاق می شود.

وقتی ما می خندیم، مغز دستور این عمل ها را صادر می کند و اگر شدیدتر بخندیم، دستوراتی برای تکان خوردن دست ها و پاها نیز صادر می شود.

هنگام خنده 15 ماهیچه صورت به حرکت در می آیند که مهم ترین آنها مکانیزم حرکت لب های بالای شماست.

ماهیچه های حلق شما دچار انقباض می شوند و به همین علت شما دچار بریده نفس کشیدن می شوید.

گاهی اوقات در حالت های شدید خنده مجراهای اشکی شما هم وارد کار می شوند و در حالی که شما از شدت خنده دهان خود را برای گرفتن اکسیژن بیشتر باز و بسته می کنید صورت تان هم از اشک خیس می شود و حتی رنگ چهره تان به قرمز تغییر می کند و صداهای عجیبی نیز تولید می کنید.

محققان بسیاری تا کنون سعی کرده اند که از مکانیزم خنده بیشتر بدانند، اما مشکل این است که در هنگام تحقیقات، خنده افراد زود از بین می رود .

یکی از محققان تحقیق خود را روی صدای خنده متمرکز کرد و به این نتیجه رسید که همه خنده ها از یکی از صداهای ها-ها-ها یا هو-هو-هو پیروی می کنند و امکان ندارد فردی بتواند با ترکیب این دو صدا بخندد.

محققان معتقدند که در بدن انسان یابنده هایی وجود دارد که خنده را تشخیص می دهد و باعث ادامه یافتن آن می شود. از نظر آنها خنده یک عکس العمل کاملاً اتوماتیک و نا خودآگاه است.

*چرا می‌خندیم؟

بیشتر محققان معتقدند که خنده باعث ایجاد کشش و رابطه نزدیک میان انسان ها می شود. وقتی شما با کسی احساس راحتی می کنید با او می خندید و این احساس را نشان می دهید.

اینکه شما نمی خواهید در یک گروه احساس تنهایی کنید، باعث می شود هنگام خنده با آنان بخندید و آنها را همراهی کنید و به همین دلیل است که خنده را مسری می دانند.

اگر دقت کرده باشید معمولاً اگر بزرگ خانواده و یا حتی رئیس تان بخندد، شما نیز می خندید و این دقیقاً همان حالتی است که گفته می شود با خنده می توان رفتارهای دیگران و حتی خلقیات آنان را کنترل کرد.

به طور مثال اگر هنگام خطر شما بخندید و فرد تهدیدکننده نیز بخندد تا حدود زیادی مشکل حل می شود.

یکی از محققان خنده انسان را با آواز پرنده ها مقایسه می کند و معتقد است که خنده یک عکس العمل طبیعی انسان برای ایجاد رابطه است.

تحقیقات دیگر نشان می دهد که خنده در زمانی که در یک گروه هستند، 30 برابر زمانی است که شما تنها مثلاً جلوی تلویزیون نشسته اید.

*خنده و مغز:

ما می دانیم که قسمت های مختلف مغز، در مکانیزم خنده مؤثرند. به طور مثال عکس العمل های عاطفی بزرگترین حرکت های مغز را تولید می کنند.

محققان معتقدند که هنگام خنده قسمت های مختلف مغز وارد کار می شود، اما هنوز به طور دقیق رابطه میان خنده و مغز مشخص نشده است.

برای انجام این تحقیقات چندین نفر به دستگاه های پیشرفته متصل شدند و نتیجه اینکه هنگام خنده امواجی که توسط مغز آنان تولید می شد کاملا یکسان بود. براساس این تحقیقات:

ابتدا قسمت چپ فعال شده و کلمات و جوک ها را تحلیل می کند.
سپس قسمت جلویی ان که مربوط به احساسات است، بسیار فعال می شود.
قسمت راست مغز اطلاعات مربوط به جوک را تحلیل می کند.
قسمت پشت سر که دستور حرکات دهان و یا دست ها را صادر می کند، فعال می شود.
رفتارهای خارجی ظاهر می شوند.

قابل ذکر است که راهی که خنده در مغز طی می کند با راهی که هنگام احساسات شدید طی می کنیم، کاملا متفاوت است و به همین خاطر است که محققان معتقدند که هر گونه اختلالی در این بخش مغز می تواند انسان را از خندیدن باز دارد و یا به آن شکلی غیر عادی دهد.

*سیستم فعال:

سیستم فعال مغز که گفته می شود، در مکانیزم خنده دخیل است در قسمت مرکزی قرار دارد. این قسمت بسیار مهم است زیرا حرکاتی را که برای انسان بسیار حیاتی است کنترل می کند.

این قسمت از مغز در حیوانات بسیار قدیمی همچون تمساح ها نیز وجود داشته است که با استفاده از آن و بو کشیدن طعمه خود را انتخاب می کرده اند، اما در مورد انسان ها این بخش در احساسات و انگیزه انسان مورد استفاده قرار می گیرد.

محققان معتقدند که "آمیگدالا " و "هیپو کامپوس" بیشترین نقش را در احساسات انسان ایفا می کنند.

امیگدالا با هیپوکامپوس ارتباط برقرار می کند و همین ارتباط باعث احساساتی همچون عشق و دوستی و احساسات روزانه می شود.

هیپوتالاموس بخشی است که موجب تولید صداهای گوناگون هنگام خنده می شود.

*چه چیزهایی خنده دار است؟

بر اساس تئوری ناسازگاری انسان زمانی می خندد که چیزهایی را بشنود که از نظر عقلی و اتفاقات روزمره غیر ممکن به نظر برسند.

جوک ها زمانی خنده دارند که ما یک انتظار دیگر از پایان آنها داریم اما به شکلی دیگر ظاهر می شوند. وقتی جوکی شروع به تعریف می شود، مغز ما ناخودآگاه شروع به پیش بینی آن می کند و وقتی پایان آن کاملاً متفاوت با آن چیزی است که ما تصور می کردیم ،خنده دار به نظر می رسد.

اکنون ما احساسات جدیدی داریم که تفکرات قبلی ما را نسبت به آن موضوع تغییر داده است.

تئوری برتری بیان می کند که ما زمانی به یک جوک می خندیم که حماقت اشخاص و نادانی و اشتباهات آنان بیان شود . این احساس برتری به شخص باعث می شود ما احساس خرسندی کرده و بخندیم.

تئوری آسودگی معتقد است انسان می خندد چون احتیاج دارد که بدنش را از تنش های روزانه پاک نماید. زیرا خندیدن می تواند این عصبیت های روزانه را تا حد بسیاری کم نماید.

*چه چیز هایی خنده‌دار نیستند؟

مهم ترین موضوع در این میان سن است. کودکان و نوزادان در حال کشف دنیای اطراف خود هستند پس موضوعات برای آنان کاملا متفاوت است.

یک کودک ممکن است به جوک های ساده ای که مثلاً یک فیل در آن نقش اول را بازی می کند، بخندد.

در مورد نوجوانان قضیه فرق می کند. آنها به موضوعات روزمره شان مانند غذا و تفریحات می خندند که به آنان احساس برتری می دهد.

وقتی بزرگتر می شویم، افکار و فیزیک ما تغییر می کند. هر چه بیشتر دنیا دیده شویم به مسائل متفاوت تری همچون تفاوت آدم ها می خندیم. خنده دقیقاً در سنین مختلف در مورد مسائلی صورت می گیرد که استرس ما را کمتر کند.

اینکه در کدام کشور و با چه فرهنگی بزرگ شده ایم، نیز فرق می کند. شما معمولاً اگر جوک های کشور های دیگر را بشنوید، کمتر برای تان خنده دار است و این به تفاوت فرهنگ ها بر می گردد.

وقتی کسی به شما می گوید که جوک تان اصلا خنده دار نبود هم دو دلیل می تواند داشته باشد یکی احساس منفی که در شخص ایجاد شده و دیگری اینکه آن شخص نکته جوک را نفهمیده و یا برایش جذاب نبوده است.

*خنده و سلامت:

همه ما می دانیم که خنده برای بسیاری از دردها درمان است. مهم ترین کاری که خنده برای ما انجام می دهد آن است که به اعصاب ما تعادل داده و همین موضوع از امراض مختلف جلوگیری می نماید.

خنده هورمونهای استرس را بسیار کم کرده و باعث می شود که ما کمتر عصبانی شویم و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می‌نماید.

این عمل همچنین باعث بالا رفتن سلول های پروتئین که از بیمار شدن مان جلوگیری می کند، می‌شود. بیشتر شدن بزاق دهان از ورود بیماری های عفونی از طریق دهان جلوگیری کرده و کمک بزرگی به ما می‌کند.جالب است بدانید که 100 بار خندیدن برابر 15 دقیقه دوچرخه سواری کردن است، پس خنده می‌تواند یک ورزش به حساب بیاید. اکسیژن‌خون بالا رفته و فشار خون پایین می‌اید.

به گفته پزشکان اکثر مردم احساسات منفی خود از قبیل ترس یا نفرت را در خود نگه می دارند و خنده راهی است، برای بیرون ریختن این احساسات و به همین دلیل است که افراد ترس خورده را معمولاً به رفتن سینما برای دیدن فیلم های خنده دار ترغیب می کنند.

*برای بیشتر خندیدن:
چیزهایی را که برایتان جالب است و شما را می خنداند شناسایی کنید و انها را بیشتر وارد زندگی خود کنید.
اطراف خود را از ادمهای شاد پر کنید
خودتان سعی کنید که فرد با مزه تری باشید!! خنداندن اطرافیانتان می تواند برای شما هم مفید باشد پس از این فرصت استفاده کنید
يکشنبه 23/4/1392 - 22:43
بهداشت روانی
شوخ طبعی یعنی اینکه بتوانید از وجود خودتان بیرون بیایید، بی طرفانه به خود نگاه کنید و خودتان را جدی نگیرید یا به عبارتی بتوانید به خود بخندید. این کار به شما امکان می دهد هنگام برخورد با مسائل جدی و بزرگ، میزان کمتری از اضطراب را متحمل شوید.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان در تارنمای پیک تندرستی در مورد افراد شوخ طبع آمده است:

حتما تا به حال افرادی را دیده اید که در هر جمعی می نشینند ستاره می شوند و توجه همه را به خود جلب می کنند. سرعت عمل آنها در تبدیل هر موقعیت و اتفاقی به دستمایه ای برای شوخی و خنده و شادی، این افراد را به مرکز جمع تبدیل می کند. این ستاره های جمع در یک ویژگی مشترکند؛ آنها شوخ طبع هستند.

● خنده به شوخی های زندگی

شوخ طبعی یعنی اینکه بتوانید از وجود خودتان بیرون بیایید، بی طرفانه به خود نگاه کنید و خودتان را جدی نگیرید یا به عبارتی بتوانید به خود بخندید. این کار به شما امکان می دهد هنگام برخورد با مسائل جدی و بزرگ، میزان کمتری از اضطراب را متحمل شوید.

شوخ طبعی و سیمای گشاده مانند خورشیدی که تازه طلوع کرده، از مهم ترین عوامل تندرستی و پیروزی است. شوخ طبعی، علاج و پادزهری برای احساسات منفی، خشم، ناراحتی های روحی، رنجش، تنفر، بیزاری، یأس، ناامیدی، اهانت و افسردگی است که همواره در تجربیات روزانه فرد پرخاشگر اتفاق می افتد. شوخی وسیله بسیار خوبی برای تضمین موفقیت در روابط میان فردی است.

شوخی و خنده مسری بوده و میل به خندیدن یک خاصیت محبت آمیز و سودمند است. یک خنده کوچک شما را به سوی سبک شدن و خلاصی از زیر بار مشکلاتی که با آن مواجه هستید، سوق می دهد، ارتباط آزاردهنده و پرتنش را آسان می کند و می تواند شما را از لحظات سخت زندگی عبور دهد.

اگر می خواهید کاری کنید که فردی احساس راحتی و آسودگی کند می توانید با استفاده از شوخی محبت آمیز از موانعی چون سن، میزان تحصیلات، موقعیت اجتماعی و علایق متفاوت بگذرید. شوخی مناسب نه تنها خوشایند است و روابط افراد را بهبود می بخشد، بلکه از بروز ناراحتی های روحی جلوگیری می کند.

شوخ طبعی به شما کمک می کند تا با ناراحتی های عصبی و روحی برخورد کنید و همچنین این رفتار باعث تقویت قوای روحی و جسمی و نیز دیدی خوشبینانه می شود.

اشخاصی که بر ناراحتی روحی فایق می آیند هنگام مواجهه با استرس دستپاچه نمی شوند، وضعیت را تا اندازه ای به شوخی گرفته و به این ترتیب به جای افزایش فرسودگی هیجانی، تلاش می کنند تا هیجان های خود را فرو بنشانند.

کسی که شوخ طبع باشد، نسبت به مسائل زندگی دریافت درستی دارد و با مردم به نرمی رفتار کرده و بردبار و شکیباست. شوخ طبع های واقعی، افرادی قابل معاشرت، باشخصیت و در عین حال جدی هستند. آنها با رفتار خود، دیگران را به خوبی جذب می کنند و در مقابل عوامل تهدیدکننده سلامتی به آنان نیرو و انرژی می بخشند.

فرد شوخ طبع کسی است که خود را به گونه ای جدا و فراتر از دیگران نمی بیند. اگر قرار است در حضور جمعی حرف بزند، با شوخی کردن آرامش پیدا می کند و موفق به جلب توجه افراد می شود. شوخ طبعی نیز بهترین دارو و درمان برای ناراحتی های جسمی و ذهنی است.

شما می توانید برای کاهش از تنش و هیجان وضع موجود و خنثی کردن پرخاشگری دیگران از آن بهره بگیرید. زندگی خالی از شوخ طبعی، بسیار خشک و غیرقابل تحمل است. قطعا یکی از مهم ترین صفات اساسی و جالب که رابطه مستقیم با بذله گویی و شوخی دارد و خوشرویی و خندان بودن است.

آرامشی که پس از خندیدن به وجود می آید، دارای آثار بسیار مفید و مثبتی در تامین سلامتی انسان است. اگر می خواهید با افرادی رابطه برقرار کنید که گوش شنوا ندارند، شوخی می تواند بی آنکه کسی را برنجاند، توجه آنها را جلب کند.

● هر گردی گردو نیست

شوخی بیش از هر چیز باید همراه با خوش اخلاقی و ادب باشد. نیش زدن و کوچک کردن به قیمت رنجاندن دیگران، شاید باعث خنده افراد حاضر شود ولی دور از ادب و اصول اخلاقی و انسانی است.

شوخی های آزاردهنده، متلک های ضداخلاقی که ریشه در ترس یا انتقام جویی از دیگران دارند و شوخی های پوچ و بی ارزش درمورد قومیت یا زبان مخاطبان برای نشان دادن ضعف های آنان، همگی خوشی های منفی هستند.

این موارد همان شوخی طبع ای که موجب سلامتی فرد می شوند، نیستند. شوخی های بد موجب شدت خشم در فرد مقابل می شود و اثرات بسیار بد و منفی ای بر جسم و روان شخص می گذارد.

● توصیه هایی برای شوخ طبع بودن

▪ سعی کنید با لبخند و شوخی های لطیف همیشه روی خوش داشته باشید؛ حتی اگر خود شما موضوع شوخی قرار بگیرید.

▪ وقتی همراه با خانواده بیرون می روید تمام افکار مربوط به کار یا نگرانی های خانواده را از خود دور کنید و فقط شاد باشید.

▪ حس شوخ طبعی خود را با خواندن کتاب های خنده دار تقویت کنید.

▪ به اشتباهاتتان بخندید و دیگران را تشویق کنید تا به اشتباهاتشان بخندند.

▪ هیچ پیشامد و ناراحتی روحی ای را خیلی سخت نگیرید. اجازه ندهید چیزی شما را مضطرب کند. بسیاری از ناراحتی های روحی قابل پیشگیری و درمان هستند. با خوشرویی، آرامش و شوخ طبعی هیچ وقت اجازه ندهید چیزی اعصباتان را خرد کند.

▪ هیچ وقت اجازه ندهید کنترلتان را از دست بدهید. به عبارت دیگر در همه حالات و به ویژه هنگام ناراحتی روحی بر خویش تسلط داشته باشید. تسلط بر خویش به معنای دراختیار داشتن خود است. بهتر است آرامش و نزاکت با دیگران را تمرین کنید. به جای خشم موضوع را کم اهمیت تلقی کرده و با خنده و شوخی آن را حل کنید.

▪ آرامش خود را در زندگی حفظ کنید و با بردباری پیش بروید. بهتر است احساسات خود را در حالت تعادل نگاه دارید و برای آن حدی قائل شوید. هنگامی بردباری با موفقیت همراه است که در برابر فعالیت های انسانی، شوخ طبع باشیم.

چنانچه کسی بتواند این صفت را در خود به وجود آورد، به طور یقین بسیار بیشتر از افراد عصبی، نگران و آشفته از زندگی لذت خواهد برد.

▪ از درون قلبتان لبخند بزنید. اجازه دهید لبخندی که در قلب شما شکل می گیرد در چشم شما جاری شود و به بیرون از وجودتان تراوش کند. کسانی که لبخندشان از روی غرور است هیچ گاه معنای شادمانی و شوخ طبعی حقیقی را درک نمی کنند.

▪ خنده و شوخی کردن را آن قدر تمرین کنید تا نسبت به آن دیدی مثبت پیدا کنید؛ به طوری که هرگاه افکار ستیزه جویانه، خشم یا بدبینی به سراغتان آمد، بدون اراده، احساس خوب، مثبت و شادی آور خنده به شما دست بدهد.
يکشنبه 23/4/1392 - 22:43
بهداشت روانی
یك روانپزشك، كاهش ضربان قلب و بیماریهای قلبی عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت انسان از ابتلا به بیماری ها را از فواید خندیدن ذکر کرد.

به گزارش سرویس علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكترامیررضا چمنی بیان كرد: امروزه هیجان شادی از خوشایندترین و لذت بخش ترین هیجانها است و علاقه‌مندی بیشتر به كار،‌ شاداب و سرحال بودن،‌ تمایل به برقراری ارتباط با دیگران، مهربان بودن در روابط اجتماعی و اندك بودن نقش ها از تاثیرات و ویژگی های شاداب بودن در زندگی است.

این روانپزشك از خنده تحت عنوان ویتامین روح یاد كرد و افزود: خندیدن باعث شادی و نشاط در زندگی می‌شود در حالیكه اخم و ترش رویی میكروب روح است و سبب كسالت می‌شود.

دكتر چمنی ساده‌ترین، طبیعی‌ترین راه رهایی از تنش های روحی و استرس ها را خندیدن دانست و گفت:‌ معجزه خنده سبب می‌شود انرژی روانی فرد از درون به سطح بیاید و با تظاهر در صورت، شادی جاری شود.

این روانپزشك با اشاره به اینكه خنده بر هر درد بی درمان دواست اذعان كرد:‌ خندیدن باعث واكنش غیر ارادی و انقباض هماهنگ ناخودآگاه در 15 ماهیچه صورت می‌شود كه بر اثر این انقباض تنفس انسان سریع و ماده‌ای بنام آدرنالین در خون ترشح می‌شود كه انسان احساس لذت ،‌شور و شادی می كند.

دكتر چمنی كاهش ضربان قلب، كاهش فشار خون، تنفس عمیق، افزایش اكسیژن رسانی به خون، افزیش طول عمر‌، كاهش بیماریهای قلبی عروقی،‌ تقویت سیستم ایمنی و هورمونی بدن و محافظت بدن از بسیاری از بیمارها را از فواید خندیدن بر شمرد و خاطر نشان كرد:بررسی‌های دانشمندان انگلیسی نشان مید‌هد هر یك دقیقه خندیدن از ته دل معادل 45 دقیقه ورزش كردن است.

وی با بیان كه خندیدن باعث كاهش بروز بیماریهای قلبی عروقی می‌شود توصیه كرد: در صورتی كه فرد دچار حمله قلبی شده باشد با 30 دقیقه خندیدن در طول روز احتمال بروز حمله دوم به میزان قابل توجهی در وی كاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینكه با ترشح اندروفین درحین خندیدن تحمل درد انسان كاهش می‌یابد گفت: با خندیدن حالت سرخوشی در فرد ایجاد می‌شود كه این احساس به عنوان مسكن دامنه تحمل انسان را افزایش می‌دهد.

يکشنبه 23/4/1392 - 22:42
بهداشت روانی
مهارت خنده از مهارتهای مهم و تأثیر گذار زندگی است و در شرایط امروز جامعه ما که جامعه ای پر استرس است نیازی حیاتی تلقی می شود.

به گزارش سرویس علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مرضیه آزادی، کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت ایلام گفت: با خندیدن، افراد برای لحظه های هر چند اندک از تنش های بسیار زیاد زندگی دور می شوند و به یک آرامش و احساس رضایت درونی از زندگی می رسند.

مرضیه آزادی افزود: خنده وشوخ طلبی اثرات متقابلی در افراد بر جا می گذارد بطوری که این اثر که شامل شادی بخش وروحیه آور شدن زندگی برای جامعه است .

وی ادامه داد: هر چه افراد بیشتر می خندند، خندیدن آسان تر می شود و بر روی مسائل شادی بخش و سر گرم کننده زندگی بیشتر متمرکز می شوند و در نهایت بیشتر از زندگی لذت می برند.

مرضیه آزادی تصریح کرد: حضور در مجالس شادی و جمع گروه همسالان، مهارت خندیدن تقویت می شود و این تقویت باعث ایجاد شور و نشاط بیشتر در جامعه خواهد شد.

يکشنبه 23/4/1392 - 22:42
بهداشت روانی
17 راه مؤثر برای افزایش امید به زندگی و طول عمر به طور عمده مربوط به اصلاح عادات زندگی به ویژه اصلاح الگوهای رفتاری و تغذیه ای است.

سعید کاظمی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانتصریح کرد: اگرچه در سال های اخیر میزان مرگ و میر بر اثر بیماری ها و عوامل عفونی کاهش یافته اما در مقابل موارد مرگ و میر بر اثر بیماری ها و نارسایی مزمن و غیر واگیر به شدت افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه با کمی مراقبت و پیگیری می توان از بروز بیماری های مختلف اعم از عفونی و غیر عفونی تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرد اظهار داشت: راه های مختلف و زیادی برای افزایش طول عمر وجود دارد که با توجه به آنها می توان به افزایش امید به زندگی امیدوار بود.

کاظمی با اشاره به اینکه 17 راه مؤثر برای افزایش امید به زندگی و طول عمر وجود دارد تأکید کرد: در واقع این 17 راه به طور عمده مربوط به اصلاح عادات زندگی، به ویژه اصلاح الگوی رفتاری و تغذیه ای است.

وی گفت: پرهیز از استعمال سیگار و مواد مخدر، پرهیز از مصرف الکل، افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم، جلوگیری از چاقی و اضافه وزن، کنترل استرس و فشار روانی، خوش بینی و تفکر مثبت و داشتن فعالیت مغزی، هفت راه مهم برای پیشگیری از بیماری ها و نارسایی های مختلف به ویژه بیماری های مزمن بوده که با رعایت آنها به طور قطع می توان به افزایش امید به زندگی امیدوار بود.

کاظمی افزود: خوردن میوه ها و سبزیجات تازه، خوردن ویتامین ها و مواد معدنی مفید، کاهش مصرف چربی، مواد بسیار شیرین و شور، خوردن منظم ماهی و نوشیدن کافی مایعاتی همچون آب و چای به ویژه چای سبز، پنج راه مهم دیگر برای افزایش امید به زندگی و طول عمر است.

وی یادآور شد: داشتن خواب کافی بین 6 تا 8 ساعت، چکاب کامل و منظم بدن توسط پزشک، پرهیز از قرار گرفتن زیاد زیر نور خورشید و در هوای آلوده، شاد بودن، خندیدن و ازدواج، پنج راه مؤثر دیگری است که با کاهش خطر بروز بیماری در انسان، به افزایش امید به زندگی و طول عمر کمک می کند.

يکشنبه 23/4/1392 - 22:42
دانستنی های علمی
پزشکان به افراد توصیه می کنند تا همیشه از تمیز و سالم بودن لیوانی که می خواهند در آن آب بنوشند اطمینان داشته باشند تا دچار بیماری نشوند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ یک لیوان سرامیکی که در لایه داخلی آن ترک هایی در اثر حرارت و یا بد بودن کیفیت آن ایجاد شده است می تواند سبب انتقال بسیار کم رسوبات  همراه نوشیدنی شود که فرد می خورد.

گفتنی است، این رسوبات بتدریج در خون به صورت محلول در می آیند و می توانند باعث ایجاد سنگ کلیه در افراد شوند.

 پزشکان توصیه می کنند تا افراد در لیوان های سالم و ترجیحا شیشه ای چای و یا قهوه بنوشند و همینطور برای جلوگیری از بروز بیماری های کلیوی و قلبی عروقی حتما به صورت مداوم جرم های لیوان را با شوینده های پاک کننده و از باقی گذاشتن چای یا قهوه نیمه خورده در داخل لیوان به به مدت طولانی به دلیل  تولید رسوب در جداره لیوان می کند خودداری کنند.

يکشنبه 23/4/1392 - 22:42
رمضان
قابل توجه روزه داران؛
مصرف سوسیس و کالباس را از سبد غذایی خود در ماه رمضان حذف کنید زیرا باعث تشدید عطش می شود.

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: در ماه رمضان مصرف سوسیس و کالباس را از سبد غذایی خود حذف کنید به دلیل داشتن مواد افزودنی و نمکی که وجود دارد باعث عطش در فرد می شود.

وی افزود: این ماه در روزهای گرم تابستان واقع شده که استفاده از سوسیس و کالباس  باعث تشدید عطش بیش از اندازه فرد شده و روزه گرفتن را برای فرد دشوار می کند.

رحمانی در ادامه گفت: در این ماه باید از غذاهای حاوی حبوبات و تخم مرغ استفاده کرد که غنی از  پروتئین هستند و هیچگونه مواد افزودنی ندارند.

يکشنبه 23/4/1392 - 22:19
اخبار
شربت گیاهی آنفولانزا و چهار گیاهی در درمان درد و التهاب مفاصل در تا دو هفته آینده وارد بازار می شود.
دکتر صدرالدین نبوی، داروساز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: شربت گیاهی کالیک در درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و گلو درد و پماد بیزالن در درمان درد و التهاب مفاصل و عضلات تولید شده که تا دو هفته آینده وارد بازار می شود.

وی گفت: این داروها گیاهی بوده و متفاوت با سایر فرمولاسیون ها به سرعت اثر می کند کیفیت داروها به گونه ای است که مواد مؤثره آنها به خوبی آزاد می شود و اثرات آن در درمان به خوبی مشاهده می شود.

نبوی تصریح کرد: این داروها هیچ گونه عارضه ای نداشته مگر اینکه در دوز بالا مصرف شود.
يکشنبه 23/4/1392 - 22:19
سلامت و بهداشت جامعه


پزشکان به افراد هشدار می دهند که تنها به ظاهر شیک مغازه ها توجه نکنند و سعی کنند کیفیت مواد را در الویت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ افراد هنگامی که به ویژه می خواهند غذاهای باز از مغازه ها خریداری کنند مانند انواع ترشیجات و یا خیارشور و سالاد و ادویه های مختلف وجود دارد باید دقت کنند تا این مواد تازه باشند.
گفتنی است: اغلب افراد تحت تاثیر ویترین شیک مغازه ها و ظروف و تزئینات محیط قرار می گیرند و حس تشخیص آنها در اثر صحبت فروشنده و تعریف او از تازگی محصول دچار مشکل می شود.

بررسی ها نشان می دهند که استفاده از مواد غذایی مانده می تواند باعث بروز انواع مسمومیت ها و بیماری های دستگاه گوارش شود.

پزشکان توصیه می کنند تا افراد همیشه از غذاهای تازه و سالم استفاده نمایند وسعی کنند تا می توانند از غذاهای باز استفاده نکنند اگر هم مجبور به این کار هستند از رعایت بهداشت و تازگی آن ماده غذایی اطمینان پیدا نمایند.
يکشنبه 23/4/1392 - 22:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته