• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1299روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

لاغری با دمنوش پشتوانه علمی ندارد(+فرمول محاسبه وزن مناسب)

 

 


دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: افرادی که می پندارند مصرف چای و انواع دمنوش ها باعث کاهش وزن می شود، باید بدانند این موضوع پشتوانه علمی ندارد و دمنوش و چای که مخصوص لاغری باشد وجود ندارد. البته بعضی از خوراکی ها می توانند منجربه کاهش اشتها شوند اما اساسا کاهش وزنی که در طی کم خوری و غیر منطقی حاصل شده است کاهش وزن پایداری نیست و افراد باید یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از تنوع خوراکی داشته باشند.
 
دکتر محمد هاشمی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: به افزایش انباشت چربی در بدن «چاقی» می گویند، روش های متعددی برای تخمین چربی بدن و توزیع آن وجود دارند که در میان آنها اندازه گیری ضخامت پوست، اندازه گیری چگالی بدن، استفاده از آب سنگین، اندازه گیری پتاسیوم بدن به کمک پتانسیل نشاندار، تعیین هدایت الکتریکی بدن، انتشار گازهای محلول در چربی، Absorptionmetry، سی تی اسکن و MRI روش های دقیقی هستند که می توان با استفاده از آن ها میزان چربی در بدن را اندازه گیری کرد، البته لازم به ذکر است مواد ذکر شده نیاز به برخی از تجهیزات تخصص دارد.

هاشمی متذکر شد: اما افراد اگر بخواهند میزان چربی بدن خود را تخمین بزند می توان با استفاده از فرمول «نمایه توده بدنی» این میزان را به سادگی محاسبه کند. این نمایه یک کسر است که در صورت آن وزن و در مخرج قد افراد به توان 2(بر حسب متر) محاسبه می شود.

حاصل این عدد اگر بین 18 تا 25 باشد نشان دهنده این است که فرد از وزن نرمال نسبت به قدش برخوردار است، حاصل بین 25 تا 30 نشاندهنده اضافه وزن، 30 تا 35 چاقی درجه 1 ،35 تا 40 چاقی درجه 2 و 40 به بالا چاقی مفرط به حساب می آید.

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران یادآور شد: این معیار و مقیاس در اکثر موارد قابل استناد و قابل استفاده است اما برای برخی از گروه ها مانند خانم های باردار و ورزشکاران این فرمول پاسخگو نیست ولی برای اغلب افراد بالغ نیز مناسب است. برای کودکان و نوجوان باید از نمودارهای ویژه مخصوص نژاد آنها استفاده کرد، خوشبختانه در کشور ما بررسی های نژادی و اندازه های نرمال انجام شده است و متخصصین اطفال آن را در اختیار دارند.

وی در ادامه افزود: یک مطالعه جدید آماری در دانشگاه تهران صورت گرفته است که متاسفانه هنوز منتشر نشده و می توان گفت این آمار اعلام نشده به حقیقت بسیار نزدیک است و اما نکته ای که وجود دارد این است آمارها به شدت در حال افزایش هستند. اخیرا آماری مبنی بر این موضوع که 15درصد از مردم کشور درگیر چاقی هستند قابل درک نیست و به جرات می توان گفت این آمار بیشتر است.

به گفته این متخصص، اضافه وزن و چاقی در زنان شیوع بیشتری دارد. خانم های بالای 20 سال شهر تهران بالغ بر 75 درصد آنها مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند به عبارتی 3 نفر از هر 4 نفر(خانم) دارای وزن بالا و چاقی های درجه دار هستند.

هاشمی در رابطه با داروهای لاغرکننده به جام جم آنلاین گفت: مکانیزم پدیدآورنده چاقی تراز مثبت انرژی است، به نحوی که افراد انرژی مواد خوراکی و کالری بیش از نیاز بدن را مصرف می کنند و انباشت این کالری های اضافی بصورت چربی های اضافی منجربه چاقی می شوند، بنابراین برای اصلاح چاقی باید این تراز را منفی کرد بدین معنا که میزان کالری دریافتی در قبال آنچه که افراد مصرف می کنند کمتر شود. برای رسیدن به این هدف تنها یک روش علمی مورد تایید است و آن اصلاح شیوه زندگی و اصلاح الگوی تغذیه است. داروهایی که برای لاغری استفاده می شوند به جز چند مورد عمدتا داروهای غیر مجاز هستند، آنهایی هم که مجاز تلقی می شوند موارد مصرف خاص خود را دارند و به این مفهوم نیست که تمام افراد خودسرانه و با تشخیص خود آن را مصرف کند.

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران در ادامه افزود: داروهای مجاز در وهله اول چندان کاهش وزن چشمگیری را به دنبال ندارند و طی مطالعات انجام شده در بهترین حالت 5 تا 10 درصد آن هم در چند ماه مصرف، کاهش وزن را به همراه دارد، اما داروهایی که از مراجعه غیرقانونی (فضای مجازی و ماهواره ها) تبلیغ می شوند مسلما غیر مجاز هستند. طی تحقیقی که در پژوهشکده علوم و غدد متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی انجام شد 9 مورد از این موارد دارویی را بررسی کردند، از این 9مورد 6 مورد حاوی هورمون های تیروئیدی با دوز بالا بودند به عبارتی برای یک فرد مصرف کننده یک بیماری به نام پُرکاری تیروئید ایجاد می کردند که فرد با توجه به ابتلا به این بیماری دچار کاهش وزن می شد اما فرد نمی داند که این بیماری چه عارضه های جدی و برگشت ناپذیر دیگری را بهمراه دارد.

این متخصص هشدار داد: 3 مورد از آن داروهای بررسی شده نیز حاوی نوعی ماده مخدر بود از گروه آمفتامین ها بود و به اصطلاح دیگر به آن شیشه نیز می گویند. افراد در طی مصرف آنها دچار کاهش اشتها می شوند اما بدین شکل که در مقابل معتاد شدن، کاهش وزن را تجربه می کردند. واضح است مصرف این دسته از داروها سلامت افراد را به خطر می اندازد و عوارض جدی و طولانی مدتی را بهمراه دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ژنتیک در چاقی و لاغری افراد دخیل است یا خیر گفت: بله، به طور کل 2 عامل برای چاقی مطرح است یکی ژنتیک و دیگری محیط. عامل محیطی منظور همان میزان فعالیت ها و نوع تغذیه ماست. ژنتیک افراد بشر در طی سده های اخیر تفاوتی نکرده است اما با این حال در یکی دو دهه اخیر عامل بروز چاقی به شدت رو به افزایش است و تنها علت آن به عامل محیطی بر می گردد. عامل ژنتیک قابل کنترل نیست اما عوامل محیطی که نقش مهمی تری دارند نیز دست خود فرد است.

هاشمی در خصوص ارتباط چای و دمنوش ها با لاغری گفت: اکثر افرادی که می پندارند مصرف چای و انواع دمنوش ها باعث کاهش وزن می شود، باید بدانند این موضوع پشتوانه علمی ندارد و دمنوش و چای که مخصوص لاغری باشد وجود ندارد. البته بعضی از خوراکی ها می توانند منجربه کاهش اشتها شوند اما اساسا کاهش وزنی که در طی کم خوری و غیر منطقی حاصل شده است کاهش وزن پایداری نیست و افراد باید یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از تنوع خوراکی داشته باشند.

این متخصص تصریح کرد: چاقی یک بیماری محسوب می شود و به خودی خود می تواند زمینه ساز بیماری های جدی تر دیگری نظیر دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی، سکته های مغزی و حتی برخی از سرطان ها شود لذا چاقی را باید درمان کرد و درمان در حیطه اقدامات پزشک است. لذا توصیه اکید می شود افراد برای درمان چاقی سرخود اقدام به کاری نکنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی افراد هرچه می خورند چاق نمی شوند گفت: این موضوع به ژنتیک، وضعیت سن و سال، سطح متابولیسم و سوخت و ساز بدن افراد مرتبط است. برخی افراد در سنین پایین تر به دلیل سوخت و ساز بالایی که دارند و با مصرف مقادیر بیشتری از خوراکی هم اضافه وزن پیدا نمی کنند اما همین دسته از افراد با افزایش سن و کاهش سطح فعالیت بدنی آن زمان است که درگیر چاقی نیز می شوند. اما گروه دیگری هستند که به دلیل ساختار ژنتیکی سوخت و ساز بالاتری دارند و اضافه وزن و چاقی را هیچ گاه تجربه نمی کنند، مطالعات نشان داده است این افراد اگر الگوی تغذیه شان را رعایت نکنند و به بیماری های قلبی مبتلا شوند وضعیتشان نسبت به گروه های دیگر وضعیت نامناسب تری خواهند داشت.

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران توصیه کرد: افراد به هیچ عنوان خودسرانه از داروهای لاغری استفاده نکنند و فقط در صورت صلاحدید پزشک تجویز و حتما از داروخانه تهیه شود. افراد بدانند تنها مرجعی که اجازه قانونی عرضه دارو را دارد داروخانه است. داروهایی که برچسب درستی ندارند، داروهایی که دست ساز هستند، داروهای گیاهی و داروهایی که خارج از داروخانه به فروش می رسد قابل تایید و اعتماد نیستند. همچنین افرادی که تصمیم به گرفتن رژیم غذایی دارند دقت داشته باشند باید از برنامه غذایی پیروی کنند که دارای تنوع غذایی باشد به عبارتی دیگر تمامی گروه های غذایی و ویتامین ها را دارا باشد.

وی در پایان گفت: افراد دقت کنند تک خوری اقدام مناسبی برای لاغری نیست در ابتدا ممکن است کمی وزن کم کنند اما این کاهش وزن پایدار نیست و سوء تغذیه و افزایش وزن شدیدی را در گذر زمان تجربه خواهند کرد.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:55
سلامت و بهداشت جامعه

 


اگر دچار سرگیجه شدیم چه کنیم؟
بیشتر افراد در مواجهه با عارضه آزاردهنده‌ای مثل سرگیجه، در خوش‌بینانه‌ترین حالت تصور می‌کنند دچار افت فشار یا ضعف عمومی شده‌اند. اگر هم افراد بدبین و نگران باشند، به دنبال یافتن مشکلی در سیستم مغزی خود می‌گردند.
 
به گزارش جام جم، اما جالب است بدانید 80 درصد سرگیجه‌ها منشأ شنوایی دارند که شایع‌ترین آنها در ایران «سرگیجه‌های خوش‌خیم وضعیتی» است. شاید چنین عنوانی به نظر پیچیده بیاید، ولی به این معناست که ریشه بسیاری از سرگیجه‌ها را باید در بیماری‌های گوش داخلی جست‌وجو کرد. در واقع، کریستال‌های کلسیمی که در سیستم تعادلی گوش قرار دارند اگر جابه‌جا شوند، سبب بروز این اختلال می‌شوند و طی آن افراد با حرکت دادن سر خود به سمت راست یا چپ و بالا یا پایین دچار سرگیجه می‌شوند.

دکتر حمید جلیلوند، دکترای شنوایی‌شناسی، دبیر انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با جام‌جم از نشانه‌های سرگیجه‌هایی که منشأ شنوایی دارند، می‌گوید.

سرتان گیج می‌رود، گوشتان مقصر است!

گوش داخلی شامل بخش‌های شنوایی و تعادلی است. بخش شنوایی آن را حلزون شنوایی و بخش تعادلی آن را دهلیز تشکیل می‌دهد. اگر بخش تعادلی گوش دچار بیماری شود، سرگیجه و عدم تعادل ایجاد می‌شود و اگر بخش شنوایی گوش مبتلا شود، مشکلات شنوایی به‌وجود می‌آید. به همین علت معمولا در بیماری‌های گوش داخلی، کاهش شنوایی و وزوز گوش به‌همراه سرگیجه مشاهده می‌شود. به طور کلی سرگیجه‌هایی با منشأ شنوایی در اثر برهم خوردن تعادل در گوش داخلی به دلایل مختلف مانند وارد شدن ضربه به گوش، افزایش فشار گوش داخلی و ورود ویروس به این بخش بروز می‌کند. به همین علت برای بررسی و ارزیابی بیماران دچار سرگیجه، سیستم شنوایی آنها نیز با آزمایش‌های گوناگون بررسی و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

اول تشخیص علت، سپس درمان

به دنبال بروز سرگیجه، معمولا اول نوع عارضه و محل درگیر تشخیص داده می‌شود و براساس نوع آن، درمان صورت می‌پذیرد. درمان سرگیجه ممکن است به صورت پزشکی و از طریق دارو یا جراحی صورت پذیرد یا ممکن است به صورت انجام یکسری تمرینات و مانورهای توانبخشی در منزل یا مطب باشد.

از آنجا که سرگیجه و عدم تعادل علت‌های مختلفی دارد. ابتدا تحت نظر پزشک مغز و اعصاب یا پزشک گوش و حلق و بینی، ارزیابی‌ها و معاینات بالینی از بیمار انجام می شود و سپس تست‌های تشخیصی شنوایی و تعادل درخواست می‌شود.

آزمایش اصلی تعادل، «ویدیونیستاگموگرافی» یا VNG نام دارد که از سوی پزشک درخواست می‌شود و ادیولوژیست آن را انجام می‌دهد. با این آزمایش، عملکرد سیستم تعادلی بدن ارزیابی می‌شود و از صحت عملکرد آن اطمینان به عمل می‌آید. البته تست‌های تخصصی زیادی وجود دارند که به متخصص در یافتن علت ایجاد سرگیجه کمک می‌کنند و طبق نتایج آن، تشخیص صورت می‌پذیرد. همچنین تست عملکرد قلب، مغز، گردن و رگ‌های خونی و آزمایش خون و هورمون نیز از دیگر تست‌های بالینی هستند که طبق علائم بیمار درخواست و انجام می‌شود.

سرگیجه‌هایی با برچسب شنوایی

در مواردی همچون اختلالات فشار درون گوش داخلی یا اختلالات عروقی حلزون و همچنین در برخی از حملات ویروسی به گوش داخلی، ممکن است سیستم تعادلی نیز درگیر شود.

مثلا در بیماری منیر (هیدروپس آندولنف) که فشار مایع درون گوش به علت اختلال در بازجذب آن افزایش می یابد، اختلال تعادلی نیز رخ می دهد. در برخی از کم‌شنوایی‌های ارثی نیز ممکن است سیستم تعادلی درگیر شود چون اساس زیست‌شناختی سلولی این دو سیستم شبیه به هم است و سلول‌های کنترل‌کننده بدن نیز ممکن است همچون سلول‌های مویی حلزون آسیب‌دیده باشند.

سرگیجه‌های خوش‌خیم وضعیتی

البته از شایع‌ترین انواع سرگیجه‌های خوش‌خیم، سرگیجه‌های وضعیتی هستند که بیشتر در سنین 50 سال به بالا یا در اثر ضعف بدنی در دوره‌هایی از زندگی مانند دوره بارداری در زنان بروز می‌کند. البته با انجام تست‌های تعادلی می‌توان این اختلال را تشخیص داد. گرچه این اختلال، درمان دارویی ندارد و با استفاده از برخی روش‌های حرکتی توسط پزشک و آموزش تمرینات توانبخشی به بیمار، می‌توان آن را برطرف کرد.

البته این اختلال در زنان به دلیل تغییرات هورمونی و ضعف بدنی شیوع بیشتر دارد. ناگفته نماند مصرف ویتامین D می‌تواند در کاهش سرگیجه‌های وضعیتی ناشی از ضعف بدنی موثر باشد.

سرگیجه همیشه به گوش مربوط نیست

سرگیجه ممکن است به گوش مربوط باشد، ولی گاهی نیز ممکن است اصلا ربطی به گوش نداشته باشد. چون عوامل مختلف زیادی باعث سرگیجه و اختلالات شنوایی می شوند که برخی از آنها با علائم مشترک در ارتباط است و برخی نیز ربطی به هم ندارند. بهترین کار این است که تحت نظر متخصص و نیز تحت نظر ادیولوژیست تشخیص
صورت گیرد.

اگر دچار سرگیجه شدیم چه کنیم؟

ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید.

اگر در حال راه رفتن هستید، سعی کنید به جایی تکیه دهید یا در جای مناسبی بنشینید تا از خطر افتادن در امان باشید.

به هیچ عنوان چشمان خود را نبندید و سعی کنید به یک نقطه ثابت نگاه کنید، زیرا در سر‌گیجه‌هایی که مربوط به گوش داخلی هستند با نگاه کردن به یک نقطه ثابت، تا حدودی علائم سرگیجه کاهش یافته و تعادل تا‌حدی برقرار می‌شود.

اگر همراه با سرگیجه، علائمی مانند سردرد، بی‌حسی در اندام‌ها وکاهش بینایی وجود دارد باید توسط یک متخصص مغز و اعصاب معاینه شوید.

اگر علائم محدود به سرگیجه، کاهش شنوایی و وزوز گوش است، بهتر است برای معاینه به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

برای پیشگیری از «بیماری مسافرت» که با سرگیجه بروز می‌کند، باید قبل از سفر از داروهای آرامبخش استفاده کنید، حین سفر مطالعه نکنید و از چرخش سر به اطراف پرهیز کنید.

داروهایی که برای کنترل سرگیجه وجود دارد، باید به‌طور صحیح تجویز و استفاده شود؛ زیرا این داروها با وجود آن که علائم سرگیجه را کاهش می‌دهند، می‌توانند دوره درمان بعضی سرگیجه‌ها را
طولانی کنند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:54
سلامت و بهداشت جامعه

 


مصرف بیش از حد ترشی‌ها موجب ضعف و لاغری شده و به سیستم عصبی ضرر وارد می‌کند و مصرف غذاهای شور موجب لاغری و بروز خشکی در بدن می‌شود و غذاهای بی‌مزه کاهش اشتها را در بر دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از همشهری، یک کارشناس طب سنتی اظهار داشت: هدف طب سنتی ایران برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری است و تنظیم روش زندگی باید مطابق مزاج و خصوصیات ذاتی افراد باشد.

وی با بیان اینکه غذا خوردن آدابی دارد، گفت: یکی از آدابی که در غذا خوردن باید رعایت شود، این است که غذا را با اشتهای واقعی مصرف کنیم و قبل از اینکه افراد سیر شوندٰ از غذا خوردن دست بکشند البته مصرف غذا هنگامی باید باشد که غذای قبلی که قبلا خورده شده، به طور کامل هضم شده باشد.

این کارشناس افزود: سکون و آرامش بعد از مصرف غذا به هضم غذا کمک می‌کند البته چند قدم راه رفتن بعد از غذا موجب می‌شود که غذا در قعر معده قرار گیرد و برای هضم بهتر آماده می‌شود چرا که حرارت معده در قسمت انتهایی معده بیشتر است.

وی ادامه داد: زیاد غذا خوردن موجب فساد غذا در معده می‌شود همچنین افراد زمانی که گرسنه می‌شوند، غذا مصرف کنند چرا که اگر غذا خوردن تاخیر بیافتد، موجب ریختن صفرا و مواد نامناسب به معده شده و افراد از در هم خوری پرهیز کنند چرا که موجب سوءهضم می‌شود و غذاهای دیر هضم و زود هضم با یکدیگر مخلوط مصرف نشود.

این کارشناس اضافه کرد: وقتی معده خوب کار کند، هضم نیز بهتر صورت می‌گیرد همچنین افراد از مصرف غذای طبع سرد مانند سیب زمینی در وعده شام پرهیز کنند، چرا که هنگام بیدار شدن احساس کسل بودن و بی حالی می‌کند.

وی عنوان کرد: زیاده روی در مصرف هر کدام از غذاها منجر به بروز عوارضی در بدن می‌شود به عنوان مثال مصرف بیش از حد ترشی‌ها موجب ضعف و لاغری شده و به سیستم عصبی ضرر وارد می‌کند و مصرف غذاهای شور موجب لاغری و بروز خشکی در بدن می‌شود و غذاهای بی‌مزه کاهش اشتها را در بر دارد.

این کارشناس اضافه کرد: فعالیت‌های جسمانی باید به اندازه کافی باشد چرا که حرکت و فعالیت‌های بدنی به سلامت افراد کمک می‌کند و فعالیت‌های بدنی باید مطابق با توان شخص باشد همچنین پیاده روی یکی از بهترین ورزش‌ها است.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:52
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


زردچوبه دارای ماده فعالی به نام کورکومین است که از ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد انعقاد خون و ضد التهاب قوی سود می برد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، نیروی که توسط جریان خون روی دیواره رگ های خونی وارد می شود به عنوان فشار خون شناخته می شود. فشار خون بالا خطر ابتلا به نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر، نارسایی کلیوی، و سکته مغزی را افزایش می دهد.

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری ها در سراسر جهان محسوب می شود. پزشک شما ممکن است برای کنترل فشار خون دارو تجویز کند، که با انجام ورزش منظم و دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم همراهی می شود. برخی مکمل ها و گیاهان دارویی مانند زردچوبه نیز ممکن است به مدیریت فشار خون کمک کنند.

چرا زردچوبه می تواند به کاهش فشار خون کمک کند؟

آیا زردچوبه برای فشار خون بالا مفید است؟ چه ارتباطی بین زردچوبه و فشار خون وجود دارد؟ زردچوبه دارای ماده فعالی به نام کورکومین است که از ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد انعقاد خون و ضد التهاب قوی سود می برد. این ماده به کاهش سطوح کلسترول خون نیز کمک می کند. کورکومین با محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب رادیکال های آزاد و امکان جریان روان‌تر خون از سلامت آنها محافظت می کند.

کورکومین موجب اتساع شریان ها نیز می شود. بنابر پژوهش های صورت گرفته، کورکومین از انتقال کلسیم جلوگیری می کند که به انقباض سلول های عضلانی کمک می کند، از این رو، موجب اتساع شریان ها می شود. در نتیجه، زردچوبه درمانی مفید برای فشار خون بالا است.

چگونگی استفاده از زردچوبه برای کاهش فشار خون

مصرف زردچوبه به طور معمول بی خطر محسوب می شود. با این وجود، مصرف مقدار زیاد از آن می تواند موجب مشکلات معده از جمله اولسرها شود. از این رو، شما باید با پزشک خود درباره مقدار قابل قبول مصرف مشورت کرده و از خوددرمانی پرهیز کنید.

دوز مصرفی زردچوبه به فرمولاسیون و شدت مشکل بستگی دارد.

ریشه تازه زردچوبه و فشار خون

ریشه های تازه زردچوبه یک افزودنی عالی به رژیم غذایی محسوب می شوند. با این وجود، شکل گیری یک اثر درمانی به واسطه مقدار محدود مصرف ریشه های زردچوبه دشوار است.

ریشه زردچوبه را می توان به صورت خرد شده یا حلقه حلقه شده مصرف کرد. همچنین، امکان گرفتن آب ریشه زردچوبه و مصرف آن به همراه اندکی پودر فلفل سیاه وجود دارد. آب ریشه زردچوبه را می توانید به همراه عصاره ها و آبمیوه های تازه دیگر یا به صورت مجزا مصرف کنید. تهیه یک خمیر طلایی از ریشه های زردچوبه تازه نیز امکان پذیر است.

پودر زردچوبه

یک قاشق چایخوری از پودر زردچوبه برای پخت و پز کافی است. اگر آن را به همراه فلفل سیاه مصرف می کنید باید یک تا دو گرم از پودر زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید. با دوزهای کم آغاز کنید و به تدریج دوز مصرفی خود را افزایش دهید. بیشینه دوز مصرفی پودر زردچوبه برابر با یک قاشق چایخوری به همراه یک چهار قاشق چایخوری از فلفل سیاه سه بار در روز است. این ترکیب را معده خالی مصرف نکنید.

خمیر طلایی

خمیر طلایی ترکیبی از فلفل سیاه، چربی های سالم و گرما برای افزایش جذب زردچوبه است. توصیه می شود این ترکیب پس از وعده های غذایی مصرف شود و از مصرف آن به همراه داروهای دیگر پرهیز شود. مصرف این ترکیب را با دوزهای کوچک (یک چهارم و یک دوم قاشق چایخوری) آغاز کنید و درصورتی که با عوارض جانبی مواجه نشدید، سپس به تدریج دوز مصرفی را هر هفته به میزان یک چهار قاشق چایخوری افزایش دهید. در صورت عدم مواجهه با اثرات مضر روی معده، روند افزایش را تا زمان رسیدن به یک قاشق چایخوری و سه بار در روز ادامه دهید، که بیشینه دوز مصرفی محسوب می شود.

تنتور زردچوبه و فشار خون

تنتورهای زردچوبه به واسطه قدرت بالای خود بسیار مفید در نظر گرفته می شود. پیش از استفاده از تنتور زردچوبه باید با یک متخصص گیاهان دارویی مشورت کنید. شما می توانید 10 تا 30 قطره از آن را دو یا سه بار در روز استفاده کنید. تنتور زردچوبه را می توانید به آبمیوه ها، اسموتی ها یا چای ها اضافه کنید. بیشینه دوز مصرفی سه بار در روز و به میزان 20 تا 30 قطره محسوب می شود.

چای زردچوبه

چای زردچوبه گزینه ای عالی برای افراد دوستدار چای محسوب می شود، که علاقه ای به خمیر زردچوبه ندارند. میزان مصرف توصیه شده این نوشیدنی یک تا دو فنجان در روز است.

شیر زردچوبه

میزان مصرف توصیه شده شیر زردچوبه یک تا دو فنجان در روز است.

مکمل های زردچوبه

دوز توصیه شده برای مکمل های زردچوبه دو یا سه بار در روز به میزان 300 تا 400 میلی گرم برای عصاره کورکومین 95 درصد است. اما، با توجه به فرمول بندی میزان دور می تواند متفاوت باشد. از این رو، شما باید پیش از مصرف مکمل های زردچوبه با یک پزشک مشورت کنید. مکمل زردچوبه را با معده خالی و به همراه داروهای دیگر مصرف نکنید.

اقدام های احتیاطی

مصرف زردچوبه در رژیم غذایی بی خطر محسوب می شود. با این وجود، هنگام استفاده از مکمل های زردچوبه باید اقدام های احتیاطی مد نظر قرار بگیرند. اگر به یک اختلال خونریزی مبتلا هستید پیش از مصرف زردچوبه با یک پزشک مشورت کنید.

اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید از مصرف مکمل های زردچوبه پرهیز کنید. مصرف مکمل های زردچوبه باید دو هفته پیش از انجام عمل جراحی قطع شود.

اگر به انسداد کیسه صفرا مبتلا هستید از مصرف مکمل های زردچوبه پرهیز کنید.

زردچوبه ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، که از آن جمله می توان به داروهای دیابت، داروهای کاهش اسید معده، و داروهای رقیق کننده خون اشاره کرد. در زمان مصرف این قبیل داروها از مصرف مکمل های زردچوبه اجتناب کنید.

اگر با سنگ کلیه یا بیماری نقرس مواجه هستید از مصرف زردچوبه پرهیز کنید.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:50
سلامت و بهداشت جامعه

 


بسیاری از افرادی که ورزش می‌کنند به دنبال سوزاندن چربی‌های شکمی هستند. چربی‌های شکمی سخت‌تر از بقیه چربی‌های بدن سوزانده می‌شوند. برای کم کردن چربی‌های شکم نیاز دارید که چربی کلی بدن را بسوزانیم اما حرکات ورزشی شکمی خاص می‌توانند کمک کننده باشند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، چند حرکت شکمی که به سوزاندن چربی‌های زیرشکم کمک می‌کنند عبارتند از:


1- بالا بردن پاها به ترتیب

سه ست 15 تایی از این حرکات انجام دهید. بر روی زمین بخوابید و پاها را به ترتیب بالا ببرید. کمی زانوها را خم کنید. پا را صاف به سمت سقف بالا برده و سپس پایین بیاورید.

2- حرکت قیچی

این حرکت را در 4 ست 15 تایی انجام دهید. بر روی زمین دراز بکشید. کمی زانوها را خم کنید و پاها را به سمت شکم بلند کنید. پاها را مخالف هم شبیه به قیچی حرکت دهید.

3- حرکت کوهنوردی

در حالت شنای سوئدی قرار بگیرید. پاها را به ترتیب به سمت شکم خم کنید و دوباره زمین بگذارید. در ست 15 تایی این حرکت را تکرار کنید.

4- حرکت پل

بر روی زمین دراز بکشید پاها را از زانو خم کنید و کف پاها را بر روی زمین بگذارید. باسن را از زمین بلند کنید طوری که بالاتنه و ران‌ها در یک خط قرار بگیرند. چند ثانیه در این حالت باقی بمانید و سپس بدن را پایین بیاورید. 4 ست 15 تایی این حرکت را تکرار کنید.

5- نگه داشتن پاها

بر روی زمین دراز بکشید پاها را با زاویه از زمین و در کنار هم روی هوا بلند کنید. چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس پاها را بر روی زمین بگذارید دو ست 30 ثانیه‌ای حرکت را تکرار کنید.

6- حرکت دوچرخه

بر روی زمین دراز بکشید. دست‌ها را در کنار بدن قرار دهید. بر روی هوا با پاها حرکت دوچرخه انجام دهید. در ست های 25 تایی این حرکت را تکرار کنید.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:48
سلامت و بهداشت جامعه

 


اگر عادت دارید مرتب به استخر بروید، بهتر است مطمئن شوید که از موهایتان بیشتر مراقبت می‌کنید. آسیب ناشی از مس و کلر موجود در آب استخر، شایعه نیست.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان، اگر عادت دارید مرتب به استخر بروید، بهتر است مطمئن شوید که از موهایتان بیشتر مراقبت می‌کنید. آسیب ناشی از مس و کلر موجود در آب استخر، شایعه نیست. دکتر جسیکا کرانت، متخصص پوست در مرکز لیزر و جراحی پوست نیویورک می‌گوید: «وقتی مس در تماس با ساقه‌ مو اکسید می‌شود، یک ته‌رنگ سبز ایجاد می‌کند که در موهای بور بیشتر قابل مشاهده است». و کلر؟

او در ادامه می‌افزاید: «کلر بخاطر اینکه چربی‌ طبیعی موها و پوست سرتان را از بین می‌برد، موهایتان را خشک و بی روح می‌کند. این اتفاق موجب می‌شود که موهایتان نرمی خود را از دست داده و زبر و پراکنده شوند. این بدان معنی است که کلر، جنس موهای شما را سفت و خشن کرده، از میزان درخشندگی‌اش کاسته و رنگ طبیعی آنها را نیز از بین می‌برد.

اما جایی برای نگرانی وجود ندارد. ما نحوه محافظت از موها در برابر کلر را می‌دانیم. بنابراین می‌توانید به شنا کردن ادامه داده و از موهای زیبایتان لذت ببرید.

موهایتان را با آب تازه بشویید

کرانت می‌گوید: «هدف این است که از تاثیر مستقیم آب استخر بر ساقه موهایتان جلوگیری کنید». موهایتان را قبل از ورود به استخر با آب تازه خیس کنید، تا سطح تماس مستقیم آب استخر با موهایتان کاهش یابد. برای شستشوی مجدد در طول و بعد از شنا، در روزهایی که به مدت طولانی در استخر هستید، هر نیم ساعت یک‌بار دوش بگیرید.

موهایتان را به روغن نارگیل آغشته کنید

کرانت می‌گوید: «روغن نارگیل (یا روغن موی دلخواه) یک سپر مقاوم به آب ایجاد کرده و از موها در برابر کلر و مس محافظت می‌کند. برای جلوگیری از آسیب کلر، اجازه دهید که روغن مورد استفاده در زمان شنا روی سرتان بماند.

چگونه از موهای خود در استخر مراقبت کنیم؟

کلاه شنا بپوشید

پوشیدن کلاه شنا مختص شناگران حرفه‌ای نیست. اگر موهای شما به طور طبیعی خشک هستند، تحت درمان شیمیایی هستند و یا به علت استفاده از ابزارهای حرارتی آسیب دیده‌اند، حتما از کلاه شنا استفاده کنید. کلر بر روی موهای ضعیف‌تر، تاثیر بیشتری می‌گذارد!

از نرم‌کننده بیشتری استفاده کنید

کرانت می‌گوید: «اگر چندین هفته در معرض کلر سنگین قرار گرفته‌اید، از نرم کننده بیشتری استفاده کنید؛ نرم‌کننده‌ها قبل از شنا از مو محافظت کرده و بعد از شنا آن را ترمیم می‌کنند». او همچنین توصیه می‌کند که برای آبرسانی بهتر به موها و درخشش بیشتر آنها از درمان‌های ترمیمی با روغن داغ و نرم‌کننده‌های جذبی استفاده کنید.

از شامپوهای پاک‌کننده‌ مس استفاده کنید

این شامپو، ته‌رنگ سبز موها را از بین می‌برد. اگر ته‌رنگ سبز موها پس از یک‌بار استفاده از شامپو برطرف شد، استفاده‌ مجدد از آن اختیاری خواهد بود. اما کرانت توصیه می‌کند که اگر به طور منظم شنا می‌کنید، هر روز از این شامپوها استفاده کنید.

طبیعی باشید

خانم‌ها، لطفا ابزارهای حالت دهنده‌ حرارتی را کنار بگذارید! اجازه دهید موهایتان در معرض هوا خشک شوند و سعی کنید تسلیم وسوسه‌ امتحان کردن یک رنگ موی جدید در تابستان نشوید. کرانت می‌گوید: «این امر کوتیکول موهایتان را تا حد ممکن نرم نگه می‌دارد و به ساقه‌ی مو کمک می‌کند که در برابر نفوذ کلر و مس مقاومت کند.»

دوشنبه 20/6/1396 - 9:47
سلامت و بهداشت جامعه

 


طبق یافته های جدید، هر چقدر فردی بلند قامت تر باشد احتمالا بیشتر در معرض ابتلا به لختگی خون قرار دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه لاند سوئد با بررسی بیش از دو میلیون خواهر و برادر دریافتند «ترومبوآمبولی وریدی» (نوعی لخته شدن خون در عروق) با قد مرتبط است و این ریسک در افراد کوتاه قامت تر کمتر است.

آنها دریافتند در مردان کوتاه تر از ۱۶۰ سانتی متر در مقایسه با مردان بلندتر از ۱۸۷ سانتی متر، ریسک ترومبوآمبولی وریدی تا ۶۵ درصد کاهش می یابد.

در مورد زنان، آنهایی که کوتاه تر از ۱۵۵ سانتی متر بوده و یکبار هم باردار شده بودند در مقایسه با زنان بلندتر از ۱۸۲ سانتیمتر، ۶۹ درصد کمتر در معرض خطر ترومبوآمبولی وریدی بودند.

بنگ زولر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه قد جمعیت جهان افزایش یافته و همچنان هم در حال افزایش است، می تواند در افزایش وقوع ترومبوز وریدی (لختگی خون) نقش داشته باشد.»

شایع ترین عوامل افزایش دهنده ریسک ترومبوز عبارتند از جراحی، سرطان، عدم تحرک و بستری شدن در بیمارستان. در زنان، بارداری و استفاده از هورمون های نظیر قرص های ضدبارداری یا استروژن برای کاهش علائم یائسگی هم از عوامل محرک شایع هستند.

به گفته زولر، نیروی جاذبه ممکن است بر ارتباط بین قد و خطر ترومبوآمبولی وریدی نقش داشته باشد. «همچنین از آنجائیکه افراد بلند قامت، رگ های طویل تری هم دارند از اینرو بروز این مشکل در آنها بیشتر است.»

وی در ادامه می افزاید: «همچنین فشارهای گرانشی در رگ های پای افراد بلند قدتر می تواند خطر کاهش جریان خون یا توقف موقت آن را افزایش دهد.»

علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داده اند که قد بلند با سرطان، مشکلات قلبی، دیابت حاملگی و حتی طول عمر نیز مرتبط است.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد محدودکردن مصرف کربوهیدرات ها و افزایش مصرف مواد غذایی پرچرب می تواند موجب افزایش حافظه و طول عمر شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، این کشف جدید علمی با توصیه های متخصصان تغذیه در قرن بیستم تفاوت عمده ای دارد، زیرا آنها سالهاست که از لزوم اجتناب کردن از مصرف مواد غذایی پرچرب سخن می گویند. اما حالا به نظر می رسد نگرانی اساسی باید متوجه مصرف کربوهیدرات باشد که به طور عمده در برنج و نان وجود دارد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا می گویند در کنار کاهش مصرف کربوهیدرات باید مصرف پروتئین هم کمتر شود تا ضمن تقویت حافظه، قدرت و توان فیزیکی و طول عمر انسان بیشتر شود.

بر اساس این بررسی تکیه بر این عادت تغذیه ای تازه کشف شده حتی می تواند به کاهش وزن انسان بیش از روش های توصیه شده قبلی کمک کند. البته چنین تاثیرگذاری فعلا در کوتاه مدت اثبات شده و در مورد اینکه تاثیرات تبعیت از چنین رژیمی در درازمدت چگونه خواهد بود بحث و اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد.

در گذشته برخی تحقیقات هم به نتایج مشابهی رسیده بود، از جمله اینکه ثابت شده بود رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا برای سلامت انسان خطرناک تر از رژیم غذایی با چربی بالاست. البته منتقدان این نوع یافته ها می گویند کربوهیدرات ها بسیار متنوع هستند و لذا باید مشخص شود مدافعان نتایج این پژوهش ها در تحقیقات خود از چه نوع کربوهیدرات هایی بهره گرفته اند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:43
سلامت و بهداشت جامعه

لباس رنگ روشن بپوشید

 

 


یک متخصص داخلی گفت: اگر به فرد گرمازده آب و مایعات و آبمیوه برسانیم و قبل از آن او را به جای خنک منتقل کنیم، بهبود می‌یابد.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر ایرج خسرونیا با اشاره به نشانه‌های گرمازدگی، افزود: اگر به فرد گرمازده آب و مایعات و آبمیوه برسانیم و قبل از آن او را به جای خنک منتقل کنیم، بهبود می‌یابد. اگر این فرد اصرار داشته باشد در گرما فعالیت کند، ممکن است دچار تهوع، اسهال، استفراغ، ضعف و بی‌حالی، سرگیجه و تاری دید شود. کم‌کم عرق نمی‌کند، بی‌جان می‌شود، تکان نمی‌خورد و ضربان قلبش تند می‌شود. خون رسانی به قلب نیز کاهش می‌یابد و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. البته مسمومیت، گزش مار، مسمومیت دارویی، گزش حشرات و بسیاری موارد دیگر در تشخیص افتراقی با گرمازدگی قرار می‌گیرند.

وی در خصوص کمک‌های اولیه گرمازدگی افزود: پزشک با انجام آزمایش‌هایی که میزان سدیم و پتاسیم خون را می‌سنجد و کاهش سدیم و پتاسیم و افزایش غلظت هموگلوبین را مشاهده می‌کند، به تشخیص می‌رسد و با سرم درمانی و رساندنِ مایعات به بیمار کمک می‌کند. البته قرار دادن بیمار در وانِ آب سرد هم از روش‌های پیشنهادی است.

این متخصص داخلی در پاسخ به این پرسش که کدام دسته از افراد بیشتر در معرض گرمازدگی هستند، گفت: نوازدان و شیرخواران به علت تکامل نیافتن سیستم‌های خنک‌کننده بدن مستعد گرمازدگی هستند. افراد سالمند هم به علت سختی رگ‌ها، آترواسکلروز و تنگی عروق که در آنها وجود دارد، تبادل حرارتی کمتری انجام می‌دهند. این افراد احساس تشنگی کمتری هم دارند. در نتیجه این گروه افراد هم مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند. به‌طور کلی، افرادی که مجبورند مدت زیادی در مقابل نور آفتاب کار کنند، مانند کارگران ساختمانی، افراد پلیس و راننده‌های تاکسی، بیش از سایرین به‌گرما زدگی دچار می‌شوند.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود، افراد هنگام تردد در خیابان در هوای گرم از لباس رنگ روشن استفاده کنند و کلاه لبه‌دار داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و شیرخواران در ساعت بسیار گرم در منزل بمانند و همه افراد هنگام خروج از منزل چه در فصول گرم و چه در سایر فصول سال مقدار مناسبی آب همراه داشته باشند.

خسرو نیا در پاسخ به این پرسش که آیا سیستم بدنی افرادی که در مناطق بسیار گرم زندگی می‌کنند، با افزایش دما سازگاری می‌یابد؟، افزود: بله، بدن افرادی که در مناطق بسیار گرم زندگی می‌کنند، بتدریج با این شرایط سازگار می‌شود، چرا که بدن در مقابل عوامل خارجی به تدریج مقاوم می‌شود و دفاع می‌کند و به آن عادت می‌کند.

وی در پایان به افرادی که نسبت به سایرین بیشتر عرق می‌کنند، توصیه کرد و اظهارداشت: بهتر است این افراد به پزشک مراجعه کنند و از نظر غدد داخلی مثل تیروئید بررسی شوند. اگر عملکرد تیروئیدشان طبیعی است، تعریق مشکلی ایجاد نمی‌کند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:41
سلامت و بهداشت جامعه

 


بیماری پرکاری مثانه می‌تواند بر زندگی فردی و اجتماعی افراد تاثیر منفی بگذارد، اما اختراعی جدید می‌تواند نوید کنترل و بهبود این بیماری برای مبتلایان باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین از میزان، بیماری پرکاری مثانه به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود و در اثر آن بیمار دچار بی اختیاری ادرار و نیاز به رفتن به سرویس بهداشتی به میزان زیاد در طول روز پیدا می‌کند.

کارشناسان برای کمک به بیماران مبتلا به این اختلال نوعی کفش طبی به نام «آپوس تراپی» (AposTherapy) طراحی کرده اند که دارای توپ در محل پاشنه پا است و سبب تقویت عضله‌های کف لگن افراد می‌شود.

ویژگی توپ قرارداده شده در کف این کفش تقویت عضله‌ها و سختی تعادل با آن است که سبب جلوگیری از احساس تخلیه ادرار مداوم در افراد می‌شود.

بی اختیاری ادرار یک بیماری شایع دردنیا و به ویژه بین بانوان است و براساس آمار‌ها بیش از ۶ میلیون نفر تنها درکشور انگلستان به این بیماری مبتلا هستند.

این کفش ساخته دانشمندان آمریکایی است و می‌تواند مزایای درمانی مشابهی با انجام تمرین‌های تقویت عضلات و حتی مصرف دارو و جراحی داشته باشد.

کارشناسان مفید بودن استفاده از این کفش‌ها را بر روی بیش از ۶۰ زن مبتلا به پرکاری مثانه آزمایش کرده اند و این بیماری در زنان به دلایلی، چون بارداری، زایمان و یائسگی رخ می‌دهد و می‌تواند سبب ضعیف شدن عضله‌های کنترل کننده ادرار شود.

بی اختیاری ادرار به 2 نوع استرسی و بی اختیاری تقسیم می‌شود، در بی اختیاری استرسی فرد در اثر هیجان، عطسه، سرفه، خنده و حتی سکسکه دچار بی اختیاری تخلیه ادرار می‌شود.

علت بی اختیاری فعالیت بیش از حد عضلات نگهدارنده مثانه است که سبب نیاز مداوم به دفع ادرار می‌شود.

درمان‌های مختلفی برای پرکاری مثانه وجود دارد از جمله تحریک الکتریکی، مصرف دارو و انجام تمرینات ورزشی، اما متاسفانه اکثر بیماران تمرین‌ها را جدی نگرفته و به طور منظم انجام نمی‌دهند که سبب می‌شود بیماری پیشرفت کند.

علاوه بر بیماران دچار مشکل بی اختیاری ادرار، بیماران دچار آرتروز و آرتریت نیز که از این کفش استفاده کرده اند، پس از مدتی تا ۷۰ درصد علائم درد و گرفتگی مفصل‌ها در آنها کاهش پیدا کرده است.

پوشیدن این کفش به سالمندان نیز توصیه می‌شود، زیرا با کاهش تعادل در سطح زیر پوست سبب تقویت و نیاز به اصلاح و ترمیم تاندون‌های پا و عضله‌ها پیدا می‌شود و بدن خود را تقویت می‌کند، درنتیجه فرد سالمند کمتر دچار مشکلاتی، چون برهم خوردن تعادل یا سقوط می‌شود.

نتایج بررسی اثر پوشیدن کفش دارای توپ در محل پاشنه پا بر درمان پرکاری مثانه و درمان آرتروز در جدیدترین شماره مجله جراحی ارتوپدی و تحقیقات به چاپ رسیده است.

 

 
 

 

 

 

 

 

دوشنبه 20/6/1396 - 9:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته