• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4133روز قبل
تغذیه و تناسب اندام
گوشت یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می شود . غنی بودن گوشت از پروتئین های ارزشمند ، که حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن ( چون در بدن انسان ساخته نمی شود ) نظیر هیستیدین ، ایزولوسین، لوسین، متیونین، تریپتوفان و همچنین چربی ها که به عنوان یک منبع انرژی زا برای بدن محسوب شده و حاوی اسیدهای چرب نظیر اسد نیلولئیک، اسید لینولنیک و اسید آرشیدونیک می باشند و مواد معدنی نظیر فسفات‌ها و سلوفات‌ها و ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های گروه B و هیدرات کربن ( گلیکوژن) ، نشان دهنده ارزش و اهمیت این فراورده مهم در تغذیه انسان است . البته با توجه به نظرات پزشکان ، گوشت قرمز به علت دارا بودن اسیدهای چرب اشباع و بالا بردن کلسترول خون در صورت مصرف زیاد می تواند عوارضی را برای انسان ایجاد کند بنابراین تعادل در مصرف آن توصیه می شود .
مصرف سرانه گوشت :
مصرف سرانه گوشت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین این عوامل درآمد سرانه و عادات غذا خوردن ملل می باشد. در بعضی از کشورها نیز مذهب عامل مهمی است برای مثال در هندوستان گاو ، مقدس بوده و گوشت آن مصرف نمی شود در کشورهای اسلامی گوشت خوک مورد استفاده قرار نمی گیرد . مصرف سرانه گوشت در آمریکا بالا و در حدود 45 کیلو گرم می باشد، در حالی که در اکثر کشورهای اروپایی مصرف سرانه گوشت کمتر از 30 کیلو گرم است و در چین مصرف سرانه گوشت کمتر از 4 کیلوگرم می باشد. مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طبق برآورد کارشناسان در حدود 14ـ 13 کیلوگرم است .
بهداشت گوشت:
یکی از مهمترین عواملی که در بهداشت گوشت نقش اساسی را دارا است کشتارگاه‌ها می باشند. در یک دسته بندی می توانیم کشتارگاه‌های دام را به سه دسته سنتی ، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کنیم . در کشتارگاه‌های سنتی عملیات کشتار دام در وضعیت کاملا غیر بهداشتی صورت می گیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی شود، همین طور کشتارهایی که خارج از حیطه نظارت سازمان دامپزشکی و در محل های خارج از کشتارگاه صورت می گیرد و می توانند عامل آلودگی و بیماری انسان باشند. کشتارگاه‌های نیمه صنعتی به کشتارگاه‌هایی اطلاق می شود که عملیات پوسکنی دام بر روی خط کشتار ( ریل) صورت می گیرد و بنابراین آلودگی ثانوی گوشت ( نظیر کشیده شده لاشه دام روی زمین ) کم می شود ولی کشتارگاه‌های صنعتی که خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ایران رو به افزایش است دارای چهار سیستم خط کشتار بهداشتی ، تجهیزات برودتی ( پیش سرد کن، تونل، انجماد و سردخانه ) تصفیه فاضلاب و تبدیل ضایعات می باشند . این کشتارگاه‌ها از جنبه تهیه و فرآوری گوشت بهداشتی و سالم و با توجه به نظرات دقیق سازمان دام پزشکی مورد تایید هستند به علاوه این که لاشه پس از کشتار و شستشو مدت 24 ساعت در درجه حرارت 4 ـ درجه سانتی گراد ( پیش سردکن) نگهداری شده و چنانچه سلامت آن پس از طی این مدت تأیید شود، بسته بندی شده و جهت عرضه به بازار مصرف می آید و چنانچه قرار باشد گوشت به صورت منجمد نگهداری شود پس از عملیات بسته بندی در تونل انجماد که درجه حرارت آن حدود 40 درجه سانتی گراد زیر صفر است به مدت زمان لازم نگهداری می شود . چنین گوشتی قابلیت ماندگاری بالا ( تا چند ماه) در سردخانه را دارد . کشتارگاه‌های صنعتی نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند زیرا ضایعات حاصل از کشتار دام نظیر خون و اجزای گوشتی غیر قابل مصرف در محل تبدیل ضایعات به پودر گوشت تبدیل می شود که علاوه بر قرار گرفتن مجدد در چرخه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری به عمل می آید و فاضلاب حاصل از کشتار در تصفیه خانه های مجهز تصفیه شده و پس آب حاصله به مصرف کشاورزی می رسد. بجهت رعایت بهداشت توصیه می شود از خرید گوشتهایی که به صورت لاشه در قصابی ها عرضه می شود خودداری شود زیرا احتمال آلودگی ثانویه حتی پس از خروج از کشتارگاه وجود دارد . مصرف گوشت های قطعه بندی شده که در ظرفهای یک بار مصرف ارائه می شوند حاوی برچسب‌هایی هستند که نشان دهنده رعایت شرایط بهداشتی و نظارت دامپزشکی است توصیه می شود. گوشت سالم و بهداشتی رنگ و بوی طبیعی و شکل فیزیکی طبیعی داشته و عاری از هر گونه امعاء و احشاء است و کاملاً تمیز و بدون آثار خون مردگی می باشد . نباید در داخل بسته های گوشت خونا‌به وجود داشته باشد و بسته بندی نیز طوری باشد که گوشت را در مقابل نفوذ طعم ، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی محافظت کرده و از خشک شدن و تبخیر سطحی جلوگیری کرده و بتواند خواص حسی و ظاهری و سایر ویژگی‌های گوشت را حفظ و همچنین گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها نگهداری کند. در ایران علاوه بر نظارت دامپزشکی ، دامها با ضوابط و موازین اسلامی کشتار می شود .
قطعات گوشت:
در یک تقسیم بندی کلی ، لاشه گوساله به قطعات زیر که بر حسب کیفیت و در نتیجه قیمت گوشت ذکر شده است تقسیم بندی می شود.
1 ـ فیله: که حدود یک درصد از وزن لاشه را شامل می شود . هنگام استخوان گیری /www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=3&page=1" title="ماهی غذای سلامتی" target="_blank">ماهی" target="_blank">فیله را از استخوان های کمر جدا می کنند . فیله به سه قسمت سر، میانی و انتهایی تقسیم می شود .فیله استیک از قسمت سر فیله درست می شود .
2 ـ راسته : که حدود ده درصد از وزن لاشه را تشکیل داده و علاوه بر کباب که در کشور ما از راسته درست می کنند در کشورهای خارجی جهت تهیه روست بیف
( Roast beef ) استفاده می شود .
3 ـ ران : این بخش حدود 30 درصد از وزن لاشه بوده و از ماهیچه‌های پا و لگن تشکیل می شود که خود به قسمت هایی مانند گرد ران و کعب ران تقسیم می شود .
4 ـ سردست : این بخش حدود 27 درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و شامل ماهیچه های دست و شانه می باشد. قطعات سردست در کشورهای مختلف جهان به صورت متفاوت و به قطعات کوچک تر تقسیم شده و به فروش می رسد.
5 ـ گردن : این بخش نیز حدود 10 درصد از وزن لاشه بوده و شامل ماهیچه‌‌هایی است که از مهره های یک تا هفت گردن را می پوشانند . این قسمت بیشتر مصرف صنعتی ( سوسیس، کالباس، همبرگر ) داشته و همچنین برای تهیه گوشت چرخ شده یا خورش نیز به کار می رود .
6 ـ قلوه‌گاه : شامل دنده ها و ماهیچه‌های شکم بوده و حدود 22 درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و چون میزان چربی آن به نسبت بالاست ، پیش ترین مصارف صنعتی داشته و در فراوردهای گوشتی مصرف می شود . البته از قلوه گاه برای مصرف گوشت به صورت چرخ کردن نیز استفاده فراوان می شود .
مشخصات بهداشتی گوشت
گوشت خوب نباید دارای رنگ صورتی کم رنگ باشد زیرا نشانه این است که حیوان ذبح شده از بیماری کشنده‌ای رنج می برده ، در عمق گوشت هرگز نباید رنگ ارغوانی کم رنگ مشاهده شود زیرا نشانه این است که حیوان با داشتن خون در خودش تلف شده و از تب حاد رنج می برده است . گوشت باید دارای بوی کم و یا اصولاً بدون بو باشد و بوی متصاعد شده از آن نباید مشمئز کننده باشد. گوشت خوب باید به هنگام تماس با دست محکم بوده و دارای قابلیت ارتجاع باشد و نباید در تماس ، انگشت را مرطوب سازد . مغز استخوان باید محکم ، صفت و سخت و دارای رنگ قرمز گل سرخی روشن باشد .
گوشت گاه دارای قوام محکم بوده و سطح برش ، ظاهر درخشان دارد بوی اختصاصی ، رنگ قرمز اشباع شده یا رنگ کم متمایل به قهوه‌ای و مخلوط شدن چربی با عضلات در این قبیل گوشتها به چشم می خورد . مغز استخوان رنگ سفید تا زرد مایل به قرمز را دارا می باشد.
به علت جلوگیری از فساد گوشت بعد از کشتار دام ، باید لاشه بلافاصله به پیش سردکن منتقل شده و پس از مدت زمان و فرایند لازم ، عملیات استخوان گیری ، بسته بندی و کارتن گیری و انجماد و ذخیره سازی صورت گیرد .
چند توصیه :
1 ـ به هیچ وجه گوشت بسته بندی نشده خریداری نکنید .
2 ـ در هنگام خریدن گوشت بسته بندی شده به خصوصیات ظاهری گوشت و بسته بندی دقت کنید.
3 ـ از خرید گوشت به مقدار زیاد خودداری کنید تا گوشت مصرفی شما همواره تازه باشد.
4 ـ در مصرف گوشت قرمز حد اعتدال را رعایت کنید تا از عوارض مصرف زیاد در امان باشد.
شنبه 27/9/1389 - 22:28
كودك
فرزندان ما، در واقع خود ما از لحظه تولد تا بزرگسالی با مشکلات گوناگونی روبه رو می شویم. یکی از شایع ترین این مشکلات ، بویژه در سنین قبل از دبستان ، بی اشتهایی است. عوامل بسیاری می تواند در روش غذایی و اشتهای کودک تاثیر بگذارد و ما فقط در صورتی می توانیم به او کمک کنیم که دلیل واقعی مشکل او را دریابیم و آن را بر طرف کنیم.
در عین حال توجه به این نکته ضروری است که پیدایش مشکل یا ناراحتی یکی از بخشهای غیرقابل اجتناب در سیر رشد بچه هاست. قبل از هر چیز بهتر است تعریفی از اشتها ارائه کنیم. اشتها یعنی میل خاص دستگاه های بدن که فرد را به سوی انتخاب غذای مورد نیاز و لازم هدایت می کند. اشتها نیز حالتی شبیه نفس کشیدن ، بلعیدن و سایر برنامه های بدن انسان بوده ، بی اختیار و غیر ارادی است.

بدیهی است که تمایل نداشتن کودکان به غذا، والدین را نگران می کند، اما باید به میل آنها احترام گذاشته و در ضمن به حل مساله پرداخته شود، در ضمن لازم نیست که اوقات غذا خوردن به ساعت جدال و درگیری تبدیل شود. غذا نخوردن کودکان را به بدخلقی آنها نسبت ندهید. نیابد بچه ها را عادت داد که فقط در ساعات غذا خوردن ، چیزی بخورند. پس در هنگام بروز این مشکل چه باید کرد؟ شاید قبل از هر چیز لازم باشد که فرزند خود را نزد پزشک ببرید، زیرا بی میلی به غذا ممکن است با پیدایش هر نوع بیماری ، هر چند خفیف و جزیی ، ایجاد شود و پزشک با معاینات دقیق فرزندتان این موضوع را روشن خواهد کرد.
او بی اشتها نیست ، شما پرخورید!
گاهی اوقات والدین تصور می کنند که فرزندشان بی اشتهاست. در حالی که بیش از ظرفیت ، به او غذا می دهند و وقتی که او نمی خورد، تصور می کنند که مشکلی در اشتهای وی ایجاد شده است. اگر وضعیت رشد فرزند شما در نمودار قد و وزن مطلوب است و رشد طبیعی نشان می دهد، پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. غالبا تغییر رژیم غذایی نیز بی تاثیر در اشتهای کودک نیست. غذاهایی که چرب باشند، اشتیاق کودک را نسبت به غذا خوردن کمتر می کنند برای مثال اکثر بچه ها شیر را دوست دارند، اما بچه های بی اشتها شیر بدون سرشیر و شیر کم چرب را بهتر می خورند. گوشت ، سبزیجات و میوه نیز از منابع غذایی خوب برای کودکان به شمار می رود.
فقط 3 وعده یا بیشتر؟
سوال بسیاری از والدین این است که خوراکی های میان وعده های اصلی غذا برای کودکان مناسب است یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که می توان از خوراکی های کم حجم مانند سیب ، هویج ، آب میوه یا میوه استفاده کرد تا علاوه بر این که مواد طبیعی را به بدن کودک می رساننذ موجب بی اشتهایی او نیز نشوند. گاهی اوقات وقتی با فرزندتان بیرون می روید و او تقاضای یک شیرینی یا شکلات می کند. با او مخالفت نکنید، زیرا گاهی اوقات این خوراکی بیشتر غذای روح کودک شما به حساب می آید. البته بهتر است این گونه خوراکی ها بعدازظهر یا عصر به کودک داده شود تا مانع خوردن غذای اصلی نشود. یکی دیگر از کارهایی که والدین می توانند صورت دهند این است که یک رژیم غذایی کامل و متنوع را برای کودک در نظر بگیرند، اما به او اجازه دهند که مسوولیت انتخاب غذای خود را به عهده گیرد. بدین ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد.
نمودار سینوسی اشتها
نکته قابل توجه دیگر این است که اشتها متغییر است. حتی مقدار شام و ناهار افراد با یکدیگر فرق می کند، سن کودک و میزان نیاز او به انرژی ، همچنین احساسات او، همه در مقدار و نوع غذای مصرفی تاثیر دارند. کودکان ، معمولا در سالهای دوم و سوم زندگی کمتر از سال اول غذا می خورند و در این دوران سرعت رشد هم نسبت به سال اول کندتر می شود، بنابراین آنها به انرژی کمتری نیز احتیاج دارند و غذای بسیاری نمی خواهند، که همه این موارد طبیعی است و نباید آنها را وادار به غذا خوردن کرد. از دیگر عوامل موثر بر اشتهای کودکان ، جو حاکم بر زمان صرف غذاست. بهتر است که کودکان غذا را با شادی بخورند. اگر هنگام صرف غذا همه خوشحال و راضی باشند و از غذاخوردن لذت ببرند، می توانند آهسته غذاخوردن و زمین ریختن غذای کودک را بهتر تحمل کنند و با آرامش بیشتری با او کنار بیایند.
در ضمن افرادی که برای کودک عزیز و مهم هستند در احساسات کودک نقش بسزایی داشته و حالت آنها در حین غذاخوردن برای بچه الگو می شود. نگرانی و ترس بیش از هر چیز موجب بی اشتهایی کودکان می شود. توجه داشته باشید که نگرانی و استرس والدین ، بیش از آنچه تصور کنید بر فرزندان تاثیر دارد و از آنجایی که فرزندان تجربه کافی در زندگی ندارند، ممکن است با احساس ناراحتی والدین بترسند که نکند والدین به دلیل مشکلاتی که دارند. فرزندشان را ترک کرده یا دیگر او را دوست نداشته باشند و همین مساله عاملی برای نگرانی و ترس آنها شده ، اشتهای آنان را بشدت کاهش می دهد.
پس تا حد امکان فضای آرام و شادی را برای فرزندان ایجاد کنید تا آنها نیز با آرامش و خوشحالی مراحل رشد خود را پشت سر بگذارند.
شنبه 27/9/1389 - 22:26
تغذیه و تناسب اندام
با مصرف غذاها و نوشیدنی های رژیمی، متابولیسمتان را بـالا بـرده و کالری بسوزانید. پس دفعه ی بعد که برای خرید مواد غـذایی بیرون می روید، یادتان نرود که این مواد را هم
جزء لیست خرید خود قرار دهید.

یادتان بـاشد: میزان کالری مواد غذایی اهمیت زیادی دارد، و هیچ چـیز را نمی توانید جایگزین یک رژیم غذایی متعادل و برنامه ورزشی منظم کنید.

این 10 ماده ی غذایی عبارتند از:

1. آب: تحقیقات جدید اشاره بر این دارند که نوشیدن آب، کاهش وزن را تسریع میبخشد. محققان در کشور آلمان دریافته اند که متابولیسم افراد مورد تحقیق، با نوشیدن حداقل 17 اونس آب، تا 30 درصد افزایش یافته است. این نوشیدنی طبیعی همچنین اشتها را نیز کاهش می دهد و با کمک به دفع سدیم و سموم بدن، نفخ و باد شکم را نیز از بین می برد. نوشیدن میان کافی آب در روز باعث می شود دیگر تشنگی را با گرسنگی اشتباه نگیرید!

2. چای سبز: تحقیقات نشان می دهد که عصاره ی چای سبز، متابولیسم بدن را افزایش داده و به کاهش وزن کمک می کند. این چای که در روحیه نیز تاثیر مثبت دارد، خواص ضد سرطانی نیز در خود دارد که از بروز بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند.

3. سوپ: با خوردن یک کاسه سوپ به عنوان پیش غذا، هم کمتر غذا خواهید خورد و هم سریعتر چربی می سوزانید. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، سوپ در کاهش اشتها تاثیر بسیار شگرفی دارد، به این دلیل که از مایعاتی تشکیل شده که گرسنگی را برطرف می کند. در این تحقیق، زنان می بایست از بین سه پیش غذای 270 کالری یکی را انتخاب می کردند. زنانی که سوپ مرغ و برنج را انتخاب کردند، 100 کالری کمتر از سایرین مصرف کردند.

4. گریپ فروت: رژیم گریپ فروت افسانه نیست! محققان دریافته اند که شرکت کنندگانی که با هر وعده ی غذایی یک نصفه گریچ فروت مصرف می نمودند، به طور متوسط 3.6 پوند وزن کم کردند. این تحقیق اشاره بر این دارد که ویژگی های خاص غذایی موجود در این میوه سرشار از ویتامین C، باعث پایین آوردن سطح انسولین خون می شود که به کاهش وزن می انجامد. نکته: اگر از داروهای خاصی استفاده میکنید، حتماً از پزشک خود سوال کنید که احیاناً گریپ فروت اثر منفی روی آنها نداشته باشد.

5. سیب و گلابی: براساس تحقیقات انجام گرفته، زنان چاقی که به رژیم غذایی خود سه عدد سیب یا گلابی کوچک افزودند، نسبت به زنانی که میوه را در رژیم خود وارد نکردند، بیشتر وزن کم کردند. افراد میوه خوار میزان کالری کمتری در روز مصرف میکنند. مصرف این میوه های سرشار از فیبر و کم کالری، باعث می شود که احساس گرسنگی شما برطرف شده و کمتر غذا بخورید.

6. کلم بروکلی: تحقیقات بسیار زیادی رابطه ی بین کلسیم و کاهش وزن را به اثبات رسنده اند. کلم بروکلی نه تنها سرشار از کلسیم است، بلکه سرشار از ویتامین C است که جذب کلسیم را نیز بالا می برد. این ماده ی غذایی همچنین سرشار از ویتامین A و فیبر است. این کلم که هر فنجان آن فقط 20 کالری در خود دارد، نه تنها با چربی ها مقابله می کند، بلکه حاوی مواد گیاشیمی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از شما در مقابل بیماری ها محافظت می کند.

7. ماست کم چرب: طبق تحقیقات انجام گرفته، محصولات لبنی به کاهش وزن کمک فراوانی می کنند. افرادی که تحت رژیم های کم کالری هستند، و سه تا چهار وعده مواد لبنی را جزء برنامه ی غذایی خود درآورده اند، نسبت به کسانی که با همان میزان کالری، مواد لبنی کمتری در رژیم غذایی خود داشتند، بسیار بیشتر وزن کم کردند. ماست کم چرب، منبع بسیار غنی از کلسیم است که توصیه می شود 450 میلی گرم از آن را روزانه مصرف کنید.

8. گوشت بوقلمون بدون چربی: این ماده ی غذایی که جزء غذاهای محبوب بدنسازان است، چربی سوزی می کند. تحقیقات بسیاری ثابت کرده اند که پروتئین هم می تواند باعث بالا رفتن متابولیسم بدن شود، چربی بسوزاند و بافت های ماهیچه ای جدید در بدن بسازد تا شما کالری بیشتری بسوزانید. مصرف 3 اونس در یک وعده از سینه بوقلمون بدون چربی و بدون استخوان و پوست حدوداً 120 کالری در خود دارد که حاوی 26 گرم از پروتئن کاهنده ی اشتها، یک گرم چربی و فاقد هرگونه چربی اشباع است.
9. آرد جو دوسر: این ماده ی غذایی که برای سلامت قلب بسیار مفید است، جزء بهترین انواع کربوهیدرات به شمار می رود چون منبع بسیار عالی از فیبر است که حلال چربی و مقابله کننده با کلسترول می باشد (7 گرم در هر ¾ فنجان). این ماده ی غذایی معده ی شما را به خوبی پر نگاه می دارد و انرژی لازم برای انجام فعالیت هایتان را به شما می دهد. از خوردن انواع اماده ی این ماده ی غذایی خودداری کنید چون نوع تازه ی ان است که می تواند ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر لازم برای بدنتان را تامین کند.

10. فلفل تند: محققان دریافته اند که خوردن فلفل تند متابولیسم بدن شما را بالا برده و اشتهایتان را تقلیل می دهد. علت آن این است که کپسای سین (ماده ی موجود در فلفل) موقتاً بدن را برای ترشح بیشتر هورمون های استرس زا تحریک میکند، که این عمل متابولیسم را بالا برده و باعث می شود که کالری بیشتری بسوزانید.

این 10 ماده ی غذایی مفید به طریق زیر به کاهش وزن کمک می کنند:
هریک از این مواد غذایی مفید برای کاهش وزن، معده تان را خوب پر می کند و با میزان کالری کمتر، گرسنگی شمار ا کاملاً برطرف می کند.
میوه های تازه و آبدار، سبزیجات، و سوپ، کالری های موجود در مواد غذایی را کاهش داده و باعث می شود بدون تجاوز از حد تعادل کالری ها، بیشتر بخورید.
میوه های پر فیبر، سبزیجات و حبوبات دستگاه گوارش شما را سلامت و سطح انسولین خونتان را در حد تعادل نگاه می دارد، که باعث می شود چربی کمتر در بدن ذخیره شود.
گوشت لخت و بدون چربی متابولیسم را بالا برده و کالری می سوزاند، زیرا برای هضم نسبت به موادغذایی دیگر به انرژی بیشتری نیاز دارد.
شنبه 27/9/1389 - 22:25
دانستنی های علمی
این مطلب در مورد 20 قسمت از بدن است که بر اساس نظریه تکاملی داروین، باقی مانده از اعضا اجداد انسانهاست که در بدن انسان به صورت کوچک و بدون عملکرد باقی مانده است:


1. ارگان ومرونازال VOMERONASAL ORGAN: یا ارگان جاکوبسون که حفره ای است در پل های بینی دو سمت با گیرنده های شیمیایی که در انسان عملکردی ندارند. در جانوران پست تر وظیفه درک ماده شیمیایی فرومون رو بر عهده دارند



2. عضلات خارجی گوش: 3 عضله هستند که در بخش خارجی گوش واقع شده اند و در سایر حیوانات نظیر خرگوشها و سگها، وظیفه حرکت مستقلانه گوش از سر را بر عهده دارند. اما انسانها هنوز دارای آن هستند و توسط این عضلات است که بعضی از افراد می‌توانند گوششان را تکان دهند

3. دندان عقل: در انسانهای اولیه که مقادیر زیادی از گیاهان رو جهت به دست آوردن انرژی مصرف می‌کردند داشتن یک جفت اضافه دندان آسیا در هر فک مفید به نظر می‌رسید اما در انسانهای امروزی که انواعی از غذاها را مصرف می‌کند، زیاد ضروری به نظر نمی‌آید

4. دنده گردنی: حدود یک درصد از مردم یک جفت دنده اضافی در بالای دندهای خود (در بخش گردن) دارند که به نظر می‌رسد باقی‌مانده از اجداد خزنده ما باشد. این دنده می‌تواند در این افراد مشکلات عروقی یا عصبی ایجاد کند

5. پلک سوم: در اکثر پرندگان و پستانداران یک لایه محافظ به عنوان پلک سوم بر روی چشمشان وجود دارد که وظیفه حفاظت از چشم و خروج شن ریزه و گرد و غبار را از چشم بر عهده دارد. باقی مانده این پلک در انسان به صورت یک چین نازک در گوشه داخلی چشم وجود دارد.

6. تکمه یا نقطه داروین: اگر لبه خارجی لاله گوش خود رو لمس کنید به یک برجستگی بر‌می‌خورید که به نام دکمه داروین مشهور است. در حیواناتی نظیر خرگوش این تکمه در انتهای گوشها قرار دارد و وظیفه فوکوس صداهای دور را روی گوش بر عهده دارد.



7. عضله زیر ترقوه: عضله کوچکی که در زیر شانه قرار دارد و از دنده اول به ترقوه کشیده شده است و در صورتی برای انسان مفید بود که هنوز بر روی 4 پا راه می‌رفت. البته بعضی از مردم این عضله را ندارند و بعضی نیز یک جفت از آن را دارند.

8. عضله پالماریس (خیاطه): عضله بلند و نازکی که از زانو به کمر کشیده شده و 89 درصد مردم دارای این عضله هستند. این عضله در جانوران پست تر در آویزان شدن و بالا رفتن از درخت بسیار مهم است. جراحان معمولا این عضله رو در جراحی های ترمیمی عضلات برداشته و از آن استفاده می‌کنند.

9. نوک پستا‌ن در مردان: مجاری شیری قبل از اینکه هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) در جنین باعث ایجاد صفات مربوط به جنس مذکر بشود به وجود می‌آیند. مردان دارای بافت پستا‌نی هستند اما عملا استفاده‌ای از آنها نمی‌کنند.

10. عضلات صاف کننده مو: در بسیاری از جانوران این عضلات که در قاعده موهای بدن واقع شده اند وظیفه سیخ کردن موهای جانور را در هنگام بروز خطر دارند تا جانور بتواند از آن به عنوان ترساندن مهاجم استفاده کند.

11. زائده آپاندیس: یک لوله عضلانی باریک در روده بزرگ که در به نظر می‌رسد باقی مانده بخش از روده جانوران باشد که وظیفه هضم سلولز غذا (گیاهان) را بر عهده داشته باشد. اما در انسان بیشتر حاوی گلبول های سفید و غدد لنفاوی است.

12. موهای بدن: ابروها در جلوگیری از ورود عرق به چشم ها و موها در آقایان در انتخاب جنس‌ی نقش دارند. اما به نظر می‌رسد اکثر موها در بدن نقش موثری را ایفا نمی‌کنند

13. دنده سیزدهم: در شامپانزه ها و گوریل ها 13 جفت دنده وجود دارد در حالی که در انسانها 12 جفت. اما 8 درصد از مردم دارای جفت دنده سیزدهم هستند که به نظر نمی‌رسد عملکردی را در آنها ایفا کند

14.عضله کف پایی: به نظر می‌رسد در جانوران پست تر وظیفه چنگ شدن و قلاب شدن پاها به شاخه ها را بر عهده داشته است . اما در انسان به نظر می‌رسد فقط کمی کف پا را به پایین خم می‌کند. در 9 درصد مردم این عضله وجود ندارد

15. رحم مردانه: باقی مانده از ارگان تناسلی زنانه که از غده پروستات مرد آویزان است

16. انگشت پنجم پا: در پریماتها و پستانداران پست تر انگشتان پا وظیفه چنگ زدن و آویزان شدن از شاخه ها را بر عهده داشته اند.. اما انسانها احتیاج به انگشتان بزرگ پا دارند تا بتواندد با آنها ایستاده راه رفته و تعادل خود را حفظ کنند. لذا به نظر می‌رسد انگشت پنجم یا کوچکترین انگشت پا نقش اصلی در این مورد ایفا نکند.

17. وازدفران (لوله منی) زنان: ارگان تکامل نیافته مردانه که انتهای در کنار تخمدانها قرار دارد. فاقد عملکرد است

18. عضله هرمی (پیرامیدال) : حدود 20 درصد افراد این عضله مثلثی، کوچک و شبیه کیسه را که در استخوان شرمگاهی (پوبیس) است ندارند. به نظر می‌رسد این عضله باقی مانده‌ای از کیسه در جانوران کیسه دار باشد.

19. استخوان دنبالچه (کوکسیس): مجموعه چند مهره به هم جوش خورده کوچک که درا نتهای ستون مهره ها واقع شده و در پستانداران دیگر وظیفه حفظ تعادل و ارتباط را بر عهده دارد. اما در انسان نقشی را بر عهده ندارد.

20. سینوسهای اطراف بینی: به نظر می‌رسد در انسانها نخستین این سینوسها سرشار از مخاط بویایی بوده تا به این ترتیب حس بویایی آنها را تقویت کرده و آنها را از خطرات حفظ کند. اما نقش انها در انسان امروزی به شکل دهی به صورت، گرم کردن هوای ورودی به ریه ها و سبکتر شدن سر کمک می‌کند. التهاب این سینوسها باعث سینوزیت می‌شود.
شنبه 27/9/1389 - 22:23
خواص خوراکی ها
باور کنید گیاه آلوئه‌ورا (صبر ‌زرد) یک داروخانه کامل است با این تفاوت که اگر همه داروهای یک داروخانه را یکجا بخورید ممکن نیست زنده بمانید، اما اگر روزانه دو سه وعده از این گیاه میل کنید، هر روز سالم تر و شاداب تر می‌شوید.
بفرما آلوئه‌ورا

همه کسانی که قند خون بالا دارند یا دیابت یا یبوست یا مشکلات گوارشی یا پسوریازیس یا اگزما یا حساسیت پوستی شدید یا لک پوستی یا آکنه یاجوش یا چین و چروک و خشکی و کدری پوست، همه آنها که از زخم‌های دردناک دیر التیام رنج می‌برند یا از دردهای مفصلی عضلانی یا کشیدگی تاندوم‌ها و آرتروز یا از انواع سوختگی روی پوست بدن یا حساسیت پوستی شدید یا هیپرلپیدمی یا کمبود ویتامین یا اختلال و انسداد و سندرم روده یا همورئید یا کم‌خونی یا کمبود ویتامین یا زخم معده و اثنی‌عشر و خلاصه همه خانم‌هایی که نشانه‌های آغاز یائسگی بشدت آزارشان می‌دهد، باید استفاده از آلوئه‌ورا را امتحان کنند، چون به گفته دکتر شمسعلی رضا زاده، داروساز و رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، پژوهش‌های علمی ثابت کرده است آلوئه‌ورا در درمان همه این بیماری‌ها نقشی موثر دارد و جالب اینجاست که مصری‌های باستان بسیاری از خواص آن را از 1500‌سال پیش از میلاد مسیح (ع) می‌دانسته‌اند و از آن استفاده می‌کرده‌اند. هرچند آنها مسلما خبر نداشتند که آلوئه‌ورا حاوی 20‌نوع اسید آمینه و سرشار از ویتامین‌های E ،C،B2، B6، B12 و A نیز هست.

از کمپوت تا کرم زیبایی

از شناخته شدن خواص درمانی آلوئه‌ورا در ایران حدود 6 یا 7 سال می‌گذرد اما بد نیست بدانید امروزه در دیگر کشورها محصولات گوناگون این گیاه به شکل نوشابه، کمپوت، شامپوها، صابون، شوینده، کرم‌ها و لوسیون‌های آرایشی، کپسول، قرص جوشان و... استفاده می‌شود.

درست مصرف کنید!

به گفته رضازاده، آلوئه‌ورا به دو شیوه خوراکی و مالشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استعمال موضعی آن برای رفع ناراحتی‌های پوستی وخوردنش برای دیگر بیماری‌ها پیشنهاد می‌شود.

این عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی می‌گوید: برای استفاده از شیرابه آلوئه‌ورا باید برشی مورب و عمودی روی برگ آن بزنید تا شیرابه لزجش، خارج شود اما به منظور استفاده از ژل باید چند سانتی‌متر از برگ گیاه را ببرید و آن را پوست بکنید و بخورید یا به شکل موضعی مصرف کنید.

ژل آلوئه‌ورا کاملا بی‌مزه است و به گفته این متخصص افزودن چاشنی‌هایی مانند آب لیموترش، نمک یا فلفل به آن ضرری ندارد. اگر احساس کردید مزه ژل تلخ است معنی‌اش این است که آن را به خوبی از پوست جدا نکرده‌اید در این‌گونه موارد می‌توانید پیش از مصرف، ژل را چند دقیقه در آب قرار دهید تا تلخی‌اش کاملا برطرف شود.

رضازاده توضیح می‌دهد: آلوئه‌ورا را می‌توان 2 تا 3 وعده در روز، هر بار به میزان 50 تا 100 گرم مصرف کرد و علاوه بر این که گیاهی دارویی است، مکمل غذایی مفیدی نیز به حساب می‌آید.

این متخصص شیمی دارویی استفاده از آلوئه‌ورا را در هر سنی بجز نوزادان و کودکان خردسال مفید می‌داند.

جادوگر در آپارتمان

به گفته رضازاده ، آلوئه‌ورا از طریق پاجوش تکثیر می‌شود و آب و هوای مناسب برای پرورش آن ، گرم است و به همین دلیل در آفریقا ، عربستان ، چین ، جبل‌الطارق، کشورهای /www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=327&page=1" title="برای دریافت رژیم غذایی کلیک کنید" target="_blank">رژیم غذایی مدیترانه ای" target="_blank">مدیترانه‌ای و هندوستان می‌روید.

مناطق جنوبی کشورمان هم به دلیل آب و هوای گرم مستعد تولید این گیاه است و آلوئه‌ورا به شکل صنعتی در آنجا کشت می‌شود.

شما هم می‌توانید گلدانی کوچک از این گیاه را در آپارتمان نگهدارید به شرطی که آفتابی ملایم را برایش تضمین کنید و هرگز اجازه ندهید دمای محیطش
جام جم آنلاین
شنبه 27/9/1389 - 22:22
سلامت و بهداشت جامعه
در دهه گذشته شیوع چاقی 50 درصدافزایش یافته است. هم اکنون بیش از 60 درصد مردان وزنان ایرانی دچار اضافه وزن و چاقی می باشند وبیش از 30 درصد از مردم کشورمان چاقی واضح دارند. شیوع چاقی در میان کودکان و نوجوانان نیز رو به افزایش می باشد. چاقی در سنین مدرسه مشکلات زیادی به همراه دارد.
بیماری های روحی- روانی مانند افسردگی، انزواطلبی، کاهش اعتماد به نفس و سرخوردگی از جمله مسائلی است که کودکان و نوجوانان چاق دچار آن می باشند. از طرف دیگر چاقی در سنین کودکی همراه با احتمال چاقی در بزرگسالی همراه است به طوری که حدود 40 درصد کودکان چاق در بزرگسالی نیز به چاقی مبتلاخواهند شد.
دلیل افزایش مبتلایان به چاقی چیست؟
تغییر نوع تغذیه و عادت های غذایی و کاهش تحرک از دلایل اصلی افزایش آمار چاقی می باشد. در یک مطالعه انجام شده بیش از 60 درصد جمعیت جهان تحرک لازم برای حفظ سلامتی خود را ندارند و این رقم در زنان بیش از مردان است و به همین دلیل سالانه بیش از دو میلیون نفر از مردم جهان در اثر کم تحرکی می میرند. بر اساس آمار موجود کشور در سال 1357 بیش از 60 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکردند که عمده آنها از طریق فعالیت های بدنی امرار معاش میکردند و تنها 40 درصد جمعیت کشور در شهرها زندگی میکردند که بخش زیادی از همین جمعیت شهرنشین نیز پر تحرک بودند و کمتر از اتومبیل استفاده می کردند اما در حال حاضر حدود 70 درصد جمعیت کشور شهر نشین شده اند و افرادی هم که در روستا زندگی می کنند نسبت به سابق تحرک کمتری دارند. زنان ایرانی نیزبه عنوان خانم خانه دار فعالیت جسمانی کمی دارند و اکثر کارهای منزل را از طریق ماشین های مختلف مانند ماشین لباسشویی، جارو برقی، و... انجام می دهند و زنان شاغل نیز عمدتا در کارهایی مشغول به کار هستند که تحرک جسمانی بسیار کمی دارند. در کنار این موضوع یک تغییر اساسی در نحوه تغذیه مردم ایران به وجود آمده است. مردمی که کمتر از برنج و شیرینی جات و غذاهای چرب تغذیه می کردند اکنون بیشتر به سوی غذاهای پر کالری و چاق کننده و نیز غذاهای آماده که سرشار از کالری و چربی هستند مانند انواع کالباس، سوسیس، پیتزا و سس های چرب روی آورده اند و مصرف غذاهای پر کالری مختلف از جمله شیرینی جات، تنقلات و هله هوله جات رو به افزایش گذاشته است. این غذاها بدون آنکه موادغذایی کافی را به بدن برسانند میزان چربی زیادی را به بدن تحمیل می کنند. در کودکان نیز ارتباط تنگاتنگی میان میزان تماشای تلویزیون و انجام بازیهای کامپیوتری و چاقی وجود دارد.
بر خلاف تصور عموم، کم تحرکی، افزایش اشتها و پرخوری را به دنبال دارد. در زمان تماشای تلویزیون، مصرف غذا و تنقلات افزایش می یابد و تحرک بدنی به حد اقل ممکن میرسد.
چاقی عمومی و موضعی
چاقی چیست؟ چاقی، افزایش وزن بدن به میزان بیش از 15 -20 درصد وزن ایده آل و به علت تجمع چربی در بدن است .
انواع چاقی: چاقی ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند1 ؛- چاقی عمومی که در مردان و زنان، هر دو دیده می شود -2 چاقی موضعی که تقریبا خاص زنان می باشد.
چاقی عمومی: در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود اما مهمترین دلیل آن مصرف زیاد غذا و تحرک کم می باشد. چاقی عمومی به دو فرم چاقی بالاتنه (فرم سیب) که بیشتر در مردان دیده می شود و چاقی پایین تنه (فرم گلابی) که بیشتر خاص زنان می باشد. درمان چاقی عمومی نسبتا آسان است. با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش کافی میتوان وزن را کاهش داده و چاقی را بر طرف نمود.
چاقی موضعی: این نوع چاقی که به نام چاقی سلولیتی نیز معروف است تقریبا فقط در زنان دیده می شود. در این حالت تجمع توده های متشکل از چربی، آب و مواد زائد در زیر پوست، ایجاد چاقی موضعی می کند. در این نوع چاقی، فرد مبتلاممکن است اضافه وزن داشته باشد و یا از نظر وزن طبیعی و فقط به طور موضعی چاق باشد. این نوع چاقی در هر جای بدن می تواند به وجود آید اما شایع ترین محل ها؛ ران ها، شکم، پهلوها و باسن، زانو و پشت می باشد. چاقی سلولیتی عوامل مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از؛
- عوامل هورمونی: هورمون های زنانه در ایجاد چاقی موضعی نقش دارد. به همین دلیل این نوع چاقی به ندرت در مردان دیده می شود. پیدایش چاقی موضعی در خانم ها، عمدتا در زمان بلوغ، بارداری و یائسگی می باشد. مصرف قرصهای ضد بارداری نیز در ایجاد این نوع چاقی نقش دارند.
- ارث: محل بروز چاقی موضعی را مشخص می کند و معمولااین نوع چاقی الگوی فامیلی دارد.
- تغذیه نامناسب: مصرف غذاهای نامناسب و فانتزی مانند پیتزا، کالباس، سوسیس، انواع هله هوله جات، چیپس، پفک، شکلات، کاکائو، شیرینی جات، سس های چرب، اسنک ها، غذا های حاضری و آماده، غذا های شور و چرب و... در پیدایش چاقی موضعی دخالت دارند، زیرا مواد زائد زیادی را به بدن تحمیل می کنند.
- مصرف آب به مقدار ناکافی: مانع از دفع مواد زائد از بدن شده، در نتیجه، این مواد در بافت زیر جلدی محبوس و به همراه آب و چربی ایجاد چاقی سلولیتی می کند.
- عدم تحرک: این نوع چاقی بیشتر در قسمت های کم تحرک بدن و بیشتر در کسانی که زندگی کم تحرک دارند ایجاد می شود. در افرادی که به صورت نشسته کار می کنند، چاقی موضعی در ناحیه ران ها، باسن، شکم و پهلوها به وجود می آید.
- استرس: زندگی پر استرس و به دور از آرامش در ایجاد چاقی موضعی نقش دارد.

به نقل از روزنامه رسالت
شنبه 27/9/1389 - 22:20
پوست و مو
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در آسانسور، اتوبوس و خیلی از جاهای مسقف، فردی در کنارتان قرار گرفته باشد که بوی بد بدنش آزارتان داده باشد. این دسته افراد هر چقدر هم از خوشبوکننده استفاده کنند یا هر روز هم دوش بگیرند، باز هم بوی بدن آزاردهنده‌ای دارند.

دکتر مریم غیاثی، متخصص پوست و مو در این باره به «جام‌جم» می‌گوید: بوی بد بدن مشکل نسبتا شایعی در افراد است که در برخی به شکل معضلی جدی درآمده است و همان‌طور که اکثر افراد می‌دانند بوی بد بدن در اغلب مواقع ناشی از عرق است ولی برخلاف تصور عامه، عرق بدن به خودی خود بویی ندارد، بلکه بوی بد ناشی از عرق، به علت اثر باکتری‌های ساکن در پوست است که عرق را تجزیه و تولید بوی بد می‌کنند.
دکتر غیاثی با اشاره به این که این مشکل در آقایان بیشتر شایع است، یادآور می‌شود: باکتری‌هایی که عرق را تجزیه می‌کنند به طور عمده در پوست ناحیه زیر بغل وجود دارند و بوی بد بدن، عمدتا از تجزیه عرق زیر بغل ناشی می‌شود که بهترین و ساده‌ترین راه‌حل برای از بین بردن این بو، استحمام مکرر و شستشوی پوست زیر بغل است که به این وسیله عرق سطح پوست، که ماده اولیه برای تاثیر باکتری‌ها و تولید مواد بد بوست از سطح پوست پاک می‌شوند.

یک راه‌حل

استفاده مکرر از دئودورانت‌ها در طول روز می‌تواند در کاهش بوی بد عرق نقش موثری داشته باشد. این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این مطلب اظهار می‌کند: با توجه به ترکیبات آنتی‌باکتریال در دئودورانت‌ها، باکتری‌های ساکن در پوست زیر بغل تجزیه شده و از ایجاد بوی بد جلوگیری به عمل می‌آید.

گفتنی است دئودورانت‌ها اغلب باعث کاهش میزان تعریق در بدن می‌شوند که مناسب‌ترین راه‌حل برای این مشکل، به‌کارگیری همزمان استحمام است.

این پزشک متخصص، مصرف برخی از خوراکی‌ها و داروهای خاص (ضد قارچی)‌ را که از طریق ترشح غدد عرق یا چربی پوست ایجاد می‌شوند را یکی دیگر از علل بوی بد بدن ذکر کرده و می‌افزاید:‌ بهتر است افرادی که با استحمام و استفاده منظم از دئودورانت، همچنان با مشکل بوی بد بدن مواجه‌‌‌اند به متخصص پوست مراجعه کنند.

دخالت ارث در میزان تعریق

گفته می‌شود تعداد باکتری‌های بدن و میزان عرق هر فرد تحت تاثیر مسائل ژنتیکی قرار دارد و افرادی که عرق بدنشان از طریق ژنتیک بیشتر از سایرین است، در صورت عدم رعایت بهداشت، بیشتر دچار بوی بد بدن می‌شوند. دکتر غیاثی ضمن اشاره به این مطلب می‌گوید: گاهی شاهد تعریق افراد در فصول سرد سال نیز هستیم که با توجه به این که معمولا غدد عرق تحت تاثیر گرما فعالیت می‌کنند، ولی افرادی که غددشان بیش از سایرین فعال است، در فصل زمستان نیز تعریق دارند.

وی همچنین سن بروز تعریق را پس از رسیدن به‌سن بلوغ ذکر کرده و یادآور می‌شود؛ قبل از رسیدن به این سن، زیر بغل تعریقی ندارد.

عرق‌سوز

در این حالت نواحی خاصی از بدن دچار خارش و سوزش شدید می‌شود که بیشتر در خردسالان، افرادی که دارای فعالیت‌های شدید هستند و بیماران بستری و تب‌دار مشهود است که طی آن عرق به‌سلول‌های سطح پوست آسیب وارد ساخته و سدی در مقابل خروج عرق ایجاد می‌کند و بنابراین عرق در زیر پوست به دام افتاده و تجمع می‌یابد که در این حالت برآمدگی های ریزی (جوش‌مانند)‌ روی پوست ایجاد می‌شود که به هنگام ترکیدن و خروج محتویات عرق، فرد دچار سوزش می‌شود.

به گفته این متخصص پوست و مو، می‌توان با شستشوی مکرر و قرار گرفتن در معرض هوای خنک و کمپرس آب سرد، مشکل را التیام بخشید.

گاهی مصرف بی‌رویه در برخی از مواد غذایی همچون پیاز و سیر، می‌تواند در ترشح و بوی بد بدن تاثیرگذار باشد، دکتر غیاثی با بیان این موضوع متذکر می‌شود: میزان حداکثر عرق در تحریک شده‌ترین حالت، 12 لیتر در روز است که این رقم در حالت معمولی و نرمال به 100 الی 200 سی‌سی در روز می‌رسد.

وی داروی ترکیبی (آلومینیوم کلراید 20 درصد)‌ را باعث کاهش ترشح و فعالیت غدد عرق ذکر کرده و در پایان خاطرنشان می‌کند: بهترین راه‌حل برای مشکل شایع بوی بد بدن، رعایت اصول بهداشتی است که استحمام مکرر، شستشو و تعریق لباس‌ها و استفاده از دئودورانت‌ها در این امر بسیار موثرند.

منبع: جام جم آنلاین
شنبه 27/9/1389 - 22:19
دانستنی های علمی
چیپس در آمریکا متولد شد . اما پدری داشت به نام سیب زمینی سرخ شده که اولین بار دراواخر قرن 18 به وسیله شخصی به نام توماس جفرسون در آمریکا معرفی شد؛
در اوایل قرن 19 ، سیب زمینی سرخ شده به تدریج محبوبیت پیدا کرد تا جایی که وارد فهرست غذایی رستوران ها شد.

یکی از شبهای زمستان سال 1853 در رستوران دریاچه ماه در ساراتوگای ایالت نیویورک شخصی همراه شام، سیب زمینی سرخ شده سفارش داد. پس از دریافت غذا این شخص که ظاهراً کوریلیوس وندربیلت نام داشت؛ با اعتراض به این که سیب زمینی ها خوب سرخ نشده اند و چندان ترد نیستند آنها را به آشپزخانه پس فرستاد.


جورج کرام، سرآشپز رستوران که از این انتفاد حسابی عصبانی شده بود برای تمسخر ، سیب زمینی ها را به نازکی کاغذ برید به شدت به آنها نمک زده، دوباره سرخشان کرد و محصول را به این خیال که غیرقابل خوردن است سر میز وندربیلت برد؛ اما دستپخت کرام به جای یک غذای بی مصرف، یک شاهکار از آب درآمد و به همین راحتی، چیپس اختراع شد.

صاحب رستوران دریاچه ماه به زودی این خوراکی را وارد فهرست غذای خود کرد . چندی بعد کرام برای خود رستورانی باز کرد که سیب زمینی نازک سرخ شده را به شهرت رساند. کرام اسم این اختراع را به یاد رستوران اول چیپس ساراتوگا گذاشت( چیپس Chips جمع Chip به معنی ورقه و لایه نازک است) به این ترتیب نام چیپس به طور رسمی وارد ادبیات غذایی شد و به زودی رستوران های دیگر نیز شروع به عرضه آن کردند.


اما این ویلیام تاپندون از اهالی اوهایو بود که برای اولین بار چیپس سیب زمینی را از رستوران به مغازه های خواربار فروشی برد . در سال 1895 او فروش چیپس را به خواربار فروشی های محل شروع کرد و وقتی کارش گرفت، طویله اش را به اولین کارخانه چیپس سیب زمینی دنیا تبدیل کرد . کم کم مصرف چیپس آنقدر زیاد شد که در اولین سالهای قرن بیستم چند شرکت و کارخانه بزرگ، برای تولید انبوه آن بنا کردند. امروزه چیپس سیب زمینی در شکلها، مزه ها و مارکهای مختلفی تولید و عرضه می شود که بعضی از آنها به جای ورقه های سیب زمینی از قطعه های ریز به هم پیوسته آن استفاده می کنند.


راستی فکر می کنید اگر در آن شب سرد ، کورپلیوس وندربیلت مشکل پسند، هوس سیب زمینی سرخ کرده نمی کرد، یا جورج کرام آشپز انتقاد پذیری نبود، جهان چند سال دیگر در انتظار چیپس باقی می ماند؟!
شنبه 27/9/1389 - 22:16
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص پوست با اشاره به آغاز فصل گرما و افزایش تعرق بدن گفت: صبح‌ها بهترین زمان برای استفاده از مواد خوشبوکننده و ضد تعریق است.
دکتر زهرا حلاجی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا درباره به‌کارگیری مواد خوشبوکننده و دئوورانت‌ها در فصل تابستان اظهار کرد: بهترین زمان برای استفاده از مواد خوشبوکننده برای بدن صبح بعد از استحمام است، زیرا این مواد مجاری غدد را می‌بندند و موجب کاهش تعریق بدن در طول روز می‌شوند. استفاده از این مواد برای افرادی که بوی عرق آنها زیاد است مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این متخصص پوست ادامه داد: اسپری یا مام‌های خوشبوکننده باید روی پوست سالم استفاده شوند و اگر در نقطه‌ای از بدن زخم یا خراشیدگی هست نباید از این در این نقاط به‌کار برده شود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تهران گفت: استفاده از مواد خوشبوکننده برای بچه‌ها اصلا توصیه نمی‌شود، چرا که در کودکان غدد تعریق بسته است و کودکان اصلاً عرق نمی‌کنند به همین دلیل استفاده از مام و اسپری خوشبو کننده برای کودکان لزومی ندارد.

وی با اشاره به خواص دارویی گیاهان گفت:«حنا» به خاطر ویژگی قابض بودن و به دلیل این‌که غدد عرق را کم می‌کند و چربی پوست را کاهش می‌دهد خاصیت ضد تعریق دارد و افراد می‌توانند برای کاهش بوی بد بدن از آن استفاده کنند.

حلاجی اضافه کرد: تعریق فرآیندی برای تنظیم دمای بدن است. زمانی که این عرق، محیطی برای تکثیر باکتری‌ها شود، ایجاد بوی بد و ناخوشایند می‌کند. بهترین روش برای مبارزه با بوی بدن پیشگیری از وقوع آن است و برای بسیاری از افراد رعایت صحیح بهداشت، یعنی شستشوی مرتب بدن و استفاده از مواد ضد تعریق، کفایت می‌کند.
شنبه 27/9/1389 - 22:15
بهداشت روانی
هومئوپاتی، (همیوپاتی یا هومیوپاتی) یا همسان‌درمانی . هومیوپاتی روش درمانی ویژه‌ای است که باتحریک دقیق سیستم ایمنی وحیاتی بیمار با داروهای ویژه، فرد را به سمت بهبودی سوق می‌دهد.

بر پایه اصول نخستین هومیوپاتی هر ماده‌ای که دربدن تندرست یکسری نشانه‌های بیماری ایجاد کند درصورت تجویز به فرد بیمار باهمان علایم بیماری وی را درمان خواهدکرد، البته به شرط آنکه نشانه‌های موجود در بیمار و نشانه‌هایی که آن ماده دارویی می‌تواند ایجاد کند، تا حد ممکن همانند باشد. خصوصیات روحی و عصبی جایگاه ویژه‌ای در درمان هومیوپاتی دارد. اگرچه بیمار تنها برای یک درد جسمی به پزشک هومیوپات مراجعه کرده‌است، ولی باید واقعیت‌های روحی، عاطفی و عصبی خود را با پزشک درمیان بگذارد. هر بیماری که نیروی حیاتی وی از میان نرفته باشد می‌تواند از هومیوپاتی انتظار بهبود داشته باشد. با نگرش به اینکه هومیوپاتی با تحریک سیستم ایمنی بدن عمل می‌کند، چنانچه این سیستم و ساختار بدن دچار نابودی برگشت ناپذیر شود امید به بهبود کاهش می‌یابد. هومیوپاتی یعنی همانند بیماری و به تعبیری دیگر درمان با همانند، یا درمان بدست عامل همانند بیماری است. مهم‌ترین ویژگی این روش درمانی نگرش کلی به انسان‌ها از دید جسمی، روانی و احساسی است. در این درمان از داروهایی بهره گیری می‌شود که علایم بیماری را پوشش دهد تا با تحریک پسندیده سیستم ایمنی و حیاتی بیمار و هوشیار کردن سیستم دفاعی بدن، بیماری را درمان کند.

تاریخچه
این روش درمانی در سال ۱۸۱۰ م توسط پزشک آلمانی به نام ساموئل هانمن (Samuel Hahnemann) معرفی شد. وی در طول سالها تلاش بی وقفه توانست هومیوپاتی را به کاملترین سطح خود برساند و بیماران بسیاری را درمان کند.

دقت وی در تحقیقات اش به حدی بود که تقریباً تمام استانداردهای تحقیق که هم اکنون در تحقیقات پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند در آن زمان توسط وی رعایت شده و می‌توان گفت «هانمن» اولین کسی بود که از ازمایش و تحقیق در پزشکی سود جسته‌است.

نتیجه این تلاشهای علمی در کتابی به نام organon of medicine (ارغنون پزشکی)که حاوی تمام اصول هومیوپاتی و روش درمان به این شیوه می‌باشد،آورده شده و شش بار توسط وی تکمیل و به روز شده‌است . وی در این راه متحمل سختیهای بسیاری گردید ولی پس از آن توانست هومیوپاتی را به جهانیان عرضه نماید.

پس از او دانشمندان بسیاری در تکامل هومیوپاتی نقش داشته‌اند که می‌توان از دکتر بونینگ هاوزن، دکتر جیمز تایلر کنت، د.ویلیام بوریکه، د.فاتاک و دانشمندان معاصر د.راجان سانکران از هند، د.جرج ویتولکاس از یونان (برنده جایزه نوبل آلترناتیو) و دکتر مسعود ناصری
از ایران نام برد.

قانون اول همیوپاتی
در هومیوپاتی هیچ دارویی وارد فارماکوپه هومیوپاتی نمی‌شود مگر اینکه ابتدا گزارشات توکسیکولوژی مربوط به آن دارو بررسی شده و علاوه بر آن در شرایط امن بر روی افراد سالم آزمایش شود. این مسئله باعث می‌شود که تاثیرات فیزیولوژیک یک دارو بر فرد سالم در مورد هر دارو کاملا شناخته شده باشد. برای توضیح اصل مشابه شاید داروی دیگوکسین بهترین نمونه باشد. این دارو که در طب رایج یکی از داروهای پر مصرف در درمان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است در طول سال های گذشته کاملا شناخته شده است. گزارشات سم شناسی نشان می‌دهند که شایع ترین عارضه مسمومیت با دیگوکسین برادیکاردی یا کاهش تعداد ضربان قلب می‌باشد. از طرفی برای بیمار مبتلا به نارسایی قلبی که دچار کاهش ضربان قلب نیز می‌باشد توسط متخصص قلب و عروق داروی دیگوکسین تجویز می‌شود. و همین دارو که شایع ترین علامت مسمومیت با آن افت ضربان قلب است باعث بهبودی حال بیمار و حتی افزایش ضربان قلب بیمار می‌گردد. تا جاییکه در کتب مرجع قلب و عروق همیشه راجع به خاصیت کرونوتروپیسم مثبت دیگوکسین بحث می‌شود. این یک درمان هومیوپاتی است، هر چند که دارو توسط یک هومیوپات تجویز نشده است و دیگوکسین جزو فارماکوپه طب رایج است. البته استفاده از دیگوکسین برای درمان بیمار مبتلا به تاکیکاردی دهلیزی حمله‌ای ( PAT ) درمانی آنتی پاتیک است نه هومیوپاتیک چرا که از دیگوکسین که مسمومیت با آن باعث افت ضر بان قلب می‌شود برای درمان بیماری استفاده شده است که افزایش ضربان قلب دارد. هم از این دست است استفاده از استامینوفن برای درمان تب. یک از علایم مهم در مسمومیت با استامینوفن هیپر ترمی است و در طب از استامینوفن برای درمان بیمار مبتلا به تب استفاده می‌شود. این نیز یک درمان هومیوپاتیک است. بنابر این هر چند که استامینوفن جزئ دارو های ضد تب طبقه بندی می‌شود ولی استفاده از آن به عنوان تب بر درمانی هومیوپاتیک است. بنا بر این بحث مشابهت چندان دور از ذهن نیست و در طب رایج بسیاری از داروها به همین شیوه عمل می‌کنند. دقت به این نکته لازم است که در این بحث منظور علایم کلینیکال است و قابل تعمیم به تغییرات مکانیسمی نمی‌باشد.

وضعیت قانونی هومیوپاتی
هم‌اکنون از هومپوپاتی درشبکه‌های درمانی بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان به عنوان یکی از روش های درمان بیماری های حاد و مزمن استفاده می‌شود و دارای مراحل آموزش اکادمیک می‌باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا ‪ FDA‬ کلیه داروهای هومیوپاتی را تحت عنوان فارماکوپه هومیوپاتی آمریکا The Homœopathic Pharmacopœia of the United States به‌رسمیت شناخته است . هم اکنون این روش درمانی در کشورهای انگلستان، آلمان، فرانسه، هلند، سوئد، کانادا، آمریکا، هندوستان، پاکستان و برزیل و بسیاری از دیگر کشور ها خدمات درمانی به بیماران ارایه می‌دهد. سازمان جهان بهداشت در کتابی تحت عنوان مروری بر جایگاه طب مکمل/سنتی به تفصیل راجع به جایگاه هومیوپاتی در نظام بهداشتی کشور های مختلف توضیح می‌دهد.

یکی از سازمان های بزرگ بین المللی در زمینه هومیوپاتی جامعه بین المللی پزشکان هومیوپات است که ایران نیز عضو آن می‌باشد. در ایران نیز شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت در سال ۱۳۷۴ هومیوپاتی را به عنوان یک روش درمانی مورد تایید دانست. در سال ۱۳۷۷ وزیر بهداشت وقت دستور العمل تعیین تکلیف پزشکان شاغل به هومیوپاتی را به واحد های تابعه ابلاغ کرد و در سال ۱۳۸۱انجمن هومیوپاتی ایران تشکیل شد و هم اکنون مشغول به کار است. این انجمن با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی برای ساماندهی هومیوپاتی در کشور تلاش می‌کند.

داروهای هومیوپاتی
این داروها منشا طبیعی دارد که بیش از ‪ ۷۰‬درصد گیاهان، ‪ ۲۰‬درصد عناصر کانیها و مواد طبیعی تهیه می‌شوند. هومیوپاتها با نگرش به ویژگیهای گیاهان بر روی بدن از آنها در تهیه دارو بهره می‌برند. برای اینکه مفهوم این عبارت کاملاً درک شود باید مثالی را در نظر بگیریم. یکی از داروهای رایج در درمان بیماری‌های قلبی دیگوکسین است. این دارو از گیاهی به نام گل انگشتانه به دست میآید. کلیه گزارشات سم شناسی نشان می‌دهند که مسمومیت با دیگوکسین باعث کاهش شدید ضربان قلب می‌شود و جالب است که همین دارو در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شفا بخش است دیگوکسین که علامت اصلی مسمومیت با آن کاهش ضربان قلب است در مطب پزشکان متخصص قلب به عنوان داروی اصلی درمان بیماران نارسایی قلبی که از کاهش ضربان قلب رنج می‌برند از این دارو استفاده می‌شود. این نمونه‌ای است از درمان هومیوپاتی.

مثال دیگر اینکه خوردن پیاز و حتی استشمام بوی آن می‌تواند باعث آبریزش و سوزش بینی و اشکریزش شود. همه این علایم را در سرماخوردگی مشاهده میکنیم.پزشکان هومیوپات از این همانندی بهره می‌گیرند و بوسیله دارویی که به شیوه خاص هومیوپاتی از پیاز قرمز تهیه شده استرا جهت درمان بیماران مبتلا به سرماخوردگی به کار می‌گیرند. نام این دارو Alium Sepia می‌باشد که برای سرما خوردگیهایی از نوع خارش چشم، گلو و آبریزش بینی و چشم، حساسیت و قرمزی چشم همراه با عطسه می‌باشدکه می‌توان با نوجه به علائم دیگر موجود در بیمار از این دارو و یا دارو های دیگر مربوط به سرما خوردگی با مشورت هومیوپات استفاده کرد..

یکی دیگر از داروهای سرشناس هومیوپاتی داروی Ipecacuanha است (آی په کاکوانا) که به گونه اختصاری IP هم نوشته می‌شود. این دارو در پزشکی رایج هم بهره گیری می‌شود، منتها به نام قی‌آور. بنابراین بر پایه فلسفه پزشکی هومیوپاتی که می‌گوید هر بیماری‌ای با داروی همانند آن درمان می‌شود، چون این دارو در کسان تندرست ایجاد تهوع می‌کند، بی گمان زمانی که شخصی دچار تهوع باشد، در صورتی که به شیوه مناسب و با دوز مناسب استفاده گرددو با سایر علائم دارو مطابقت داشته باشدمی تواند با تحریک سیستم ایمنی موجب درمان آن گردد.

منشا این دارو، گیاه Cephaelis ipecacuanha است. کسانیکه نیازمند این دارو هستند، کم وبیش در همه شرایط دچار تهوع هستند. فردی را تصور کنید که دچار تهوع همیشگی است و در هیچ وضعیتی از آن رهایی ندارد. سردردش همراه تهوع است، دشواریهای گوارشی همراه تهوع .... بیشتر چند نشانه ویژگی دیگر هم به تشخیص درست این دارو کمک می‌کنند. برای نمونه زبان بیمار تمیز و بدون بار است و بیشتر تشنه هم نیست. تصور کنید که تجویز دوز مناسبی از این دارو، به‌سرعت و آسانی شخص را از این مصیبت رها می‌کند.

لازم به ذکر است که به هیچ وجه سرخود دارو مصرف نکنید و حتما با یک هومیوپات زبردست رایزنی نمایید.

نحوهٔ تهیهٔ داروهای همیوپاتی
مادهٔ مورد نظر را درون الکل ۶۰٪ می‌ریزند و در طی دو هفته آن را از صافی عبور می‌دهند. به مادهٔ بدست آمده، محلول مادر می‌گویند. برای کم کردن و در واقع از بین بردن مواد سمی آن، از محلول مادر یک قطره (cc ۱) برداشته و در ۹۹ قطره (۹۹ cc) آب می‌ریزیم. با این کار، محلول ۰٫۰۱ بدست می‌آید. دوباره یک سی سی از این محلول را در ۹۹ سی سی آب می‌ریزیم و این بار محلول ۰٫۰۰۰۱ بدست می‌آید.

بین هر مرحله رقیق سازی، شیشه حاوی محلول را به تعداد ۱۰۰ الی ۲۰۰ بار با تکانهای شدید ضربه‌ای به هم می‌زنیم. این عمل در تهیه داروهای هومیوپاتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تنها با رقیق کردن نمی‌توان به قدرتهای بالاتر دست یافت.

اگر به رقیق کردن محلول تا ۱۲ بار ادامه دهیم، محلول ۱۰ به توان منفی ۲۴ به دست می‌آید که از عدد آوگادرو کوچک‌تر می‌شود. که این بدین معنی ست که حتی یک مولکول از این ماده در محلول وجود ندارد.

این عمل را تا ۱۰۰ و یا ۱۰۰۰ بار تکرار می‌کنند و جالب اینجاست که هر جه محلول رقیق تر می‌شود، خاصیت دارویی آن قوی تر می‌شود.

هر چند که این موضوع موجب می‌شود که بسیاری به هومیوپاتی به دیده تردید بنگرند ولی تحقیقات ملکولی، حیوانی و انسانی که متدولوژی تحقیق را رعایت کرده اند نشان می‌دهند که این محلول های فوق رقیق قادرند که به نحو موثری عمل کنند.

نمکهای بافتی شوسلر
در اواخر قرن نوزدهم دکتر شوسلر با تجزیه و آزمایش بافت‌های مختلف بدن انسان متوجه شدکه دوازده نمک در بافت‌های بدن انسان وجود دارند که نقش مهم تری نسبت به بقیه ترکیبات بدن در ایجاد تعادل حیاتی دارند. این شیوه توسط دکتر شوسلر پایه گذاری شده و اولین بار مقاله وی در سال ۱۸۷۳ منتشر گشته‌است. رویکرد این روش به بیماری این است که کمبود یک یا چند نمک از این دوازده نمک موجب عدم تعادل کارکرد ارگانیزم می‌شود و در این روش با تجویز این نمکها می‌توان باعث بهبودی بیماری شد. دکتر شوسلر ویرایش بیست و پنجم کتاب نمکهای معدنی خود را قبل از مرگش به سال ۱۸۹۸ منتشر نمود و در آن تاکید کرد که روش درمانی وی هیچ گونه ارتباطی به هومیوپاتی ندارد. از آن جا که اساس درمان به وسیله نمکهای معدنی شوسلر کاملا متفاوت از قانون مشابهت یا اساس درمان هومیوپاتی است درمان بوسیله نمکهای بافتی شوسلر در حیطه هومیوپاتی کلاسیک قرار نمی‌گیرد. این نمک‌ها عبارتند از:

پتاسیم فسفات: کمبود آن در بدن سبب سردردهای عصبی یا افسردگی و بی خوابی می‌گردد
منیزیم قسفات: در درمان سردردها، نوریتها و سیاتیکها کارساز می‌باشد
سدیم کلرید: همان نمک خوراکی می‌باشد و وظیفه تنظیم آب و مایعات بدن را بر دوش دارد چنانچه آب نسوج مغز کاهش یا افزایش یابد اختلالاتی چون ناامیدی، استرس، افسردگی، سردرد، خواب بسیار، و نبود خودباوری پدید می‌آید
کلسیم فلوئورات
کلسیم فسفات
کلسیم سولفات
آهن فسفات
پتاسیم کلرات
پتاسیم سولفات
سدیم فسفات
سدیم سولفات
سیلیسیم

هر چند بسیاری از دارو سازان هومیوپاتی اقدام به فروش این داروها می‌نمایند ولی لازم به ذکر است که درمان به وسیله نمک‌های بافتب شوسلر در محدوده هومیوپاتی کلاسیک قرار نمی‌گیرد.


رژیم غذایی در حین درمان
درمانگران هومیوپاتی پس از آنکه دارویی پسندیده را تشخیص دادند از بیمار می‌خواهند که پس از تجویز داروها از رژیم غدایی ویژه‌ای در حین درمان بهره گیری کند دکتر هانمان برخی از غذاها و نوشیدنیها را بازداشته در حین درمان را چنین فهرست بندی کرده‌است:

از قهوه، چای گیاهی، مشروبات الکلی و مایعات عطرآگین دوری گردد گلهای خوشبو در پیرامون خانه فرد تحت درمان با داروها مجاورت پیدا نکند داروهای شوینده خوشبو دندان بهره گیری نشود اغذیه‌هایی با ادویه‌های بسیار خوشبو و گیاهان دارویی خام مصرف نشود از مصرف مارچوبه، کرفس، پیاز، سیر، پنیر کهنه و گوشتها پرهیز گردد از قند و شکر سفید بهره گیری نگردد از اتاقهای گرم و لباسهای پشمی و زندگی در پیرامون بسته دوری شود از کاربرد هر گونه دخانیات و مواد مخدر خودداری شود از مصرف داروهای آنتی هیستامین، داروهای کورتن دار و پمادهایی مانند ویکس پرهیز گردد برای دستیابی به سلامتی کامل در درمان هومیوپاتی پنچ مرحله فوق در نظر گرفته شده‌است.

تحلیل علمی و پزشکی
هرچند عموما باور براین است که هومئوپاتی روشی بی خطر و کم هزینه است اما برخی پزشکان آن را در مواردی که بیمار را گمراه نموده و از داروها و درمان رایج موجود در علم پزشکی منع می کند به شدت مورد انتقاد قرار داده اند، چرا که ممکن است با عدم پیگیری درمان پزشکی جان بیمار در مواردی به خطرافتد. این عده معتقدند علم روز و پزشکی کلاسیک،ادعای هومئوپاتی به عنوان درمان موثر پزشکی را تائید نمی نماید. همچنین روشهای شناخته شده مرور بر مقالات علم پزشکی، تقریبا بدون استثنا اثر هومئوپاتی را برتر از اثر دارونما یا پلاسبو نمی شناسند.
توجیهی بر اساس علم بشری درمورد مکانیزم دقیق اثر داروهای هومئوپاتی بر بدن انسان وجود ارائه نشده است. مطابق قوانین شناخته شده علم شیمی، احتمال اینکه حتی یک اتم از داروی مورد ادعای این روش با دوز تجویز شده آن وارد بدن برسد تقریبا صفر است.
شنبه 27/9/1389 - 22:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته