• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 392
تعداد نظرات : 301
زمان آخرین مطلب : 4373روز قبل
خواستگاری و نامزدی
 

رالف والد وامرسون

هر آنچه كه در پشت سر داریم ،و هر آنچه كه در پیش رو داریم ،در قیاس با آن چه كه در درون ما نهفته است حقیر و ناچیز است .

يکشنبه 25/5/1388 - 13:41
خواستگاری و نامزدی

   

جونیوان :

 

 آن زمان كه آفتاب روز

 

آرامش شب را در هم می شكند

 

در مه صبحگاهی بال بگشا

 

و روزی نو را به هماوردی فراخوان .

 

آگاهی تازه ای از بودن

 

دست جهان را در دستهایت بفشار

 

و گل لبخند بر لبان بنشان

 

چه با شكوه است زنده بودن .

 
يکشنبه 25/5/1388 - 13:34
آموزش و تحقيقات

بر اساس تحقیقات دانشمندان تایوانی، قراردادن نانو ذرات طلا بر روی سطح یك دندان حساس و سپس تثبیت آنها با استفاده از یك لیزر، می‌تواند دوام دندان حساس را برای مدت طولانی افزایش دهد.

ماهنامه فناوری نانو در گزارشی اعلام كرد، این روش كه محققان "دانشگاه ملی چونگ - چنگ" و "بیمارستان عمومی بودهیست دالین تزوچی" آن را ابداع كرده‌اند آماده است تا بر روی دندان‌های اصلی در یك دوره كوتاه ‪ ‪ ۱۲‬‬تا ‪‪۲۴‬ ‬ ماهه آزمایش شود.

در این گزارش آمده است، ظاهرا دندان‌های حساس شامل تعداد زیادی لوله‌های رابط داخلی كوچك هستند كه به سیال اجازه می‌دهند از بین دندان ها عبور كند.
عبور سیال باعث سایش مكانیكی انتهای عصب‌ها در فصل مشترك میان عاج دندان و گوشت می‌شود.
طبق این گزارش كه در فصلنامه فناوری نانو منتشر شده است، این گروه تحقیقاتی برای درمان این شرایط به سادگی این سوراخ‌های ریز را با نانو ذرات طلایی كه قطر آنها ‪ ‪ ۳۰‬‬نانو متر بود ، پر كردند.
برش‌های عمودی از یك سطح آزمایش تهیه شده از یك دندان انسان ، نشان دادند كه نانوذرات طلای این گروه تحقیقاتی تا عمق حدود دو میكرومتر نفوذ كرده‌اند
.

شنبه 24/5/1388 - 19:18
آموزش و تحقيقات

 جهش خیره كننده فناوری نانو در سال  2007

فناوری در حال توسعه نانو در سال  2007  جهش چشمگیری داشته است به طوریكه دانشمندان سال  2008  را دوران شكوفایی بسیاری از ایده های ابتكاری دانشمندان در این عرصه نوین از دانش بشری عنوان می كنند.
در سال  2007  گروهی از دانشمندان آمریكایی اولین نمونه آزمایشی نانو رادیو را با استفاده از نانولوله های كربنی ساختند.
آنها موفق شدند برای اولین بار سیستمی را توسعه دهند كه امواج رادیویی را به صورت بی سیم دریافت می كند و این امواج را از طریق یك ابزار كوچك ساخته شده از نانولوله های كربنی به سیگنال های رادیویی تبدیل می كند.
همچنین در این سال دانشمندان نانولیزری ارایه كردند كه با استفاده از آن حجم بیشتری از داده ها بر روی هارد دیسكهای منتقل و ثبت می شود.
این لیزر نور را در نقطه ای به قطر تنها  30  نانومتر متمركز می كند و به گفته دانشمندان با توجه به ویژگیهایی كه از آن برخوردار است می تواند ابزاری مهم و موثر برای تولید هارد دیسكهایی با ظرفیت فوق العاده تلقی شود.
در سال  2007  دانشمندان هندی نانو وسیله متحركی ساختند كه طی مدت  12  سال پیاپی ضربان قلب فرد كاربر را ثبت می كند.
به گزارش مهر ، این وسیله نانویی استاندارد می تواند به كاربر خدماتی همچون ارسال اطلاعاتی در خصوص وضعیت ضربان قلب به دكتر در قالب پیامك ارایه كند. استفاده بدون محدودیت از این فناوری نوین یكی از جنبه های اصلی كاربردی آن است.
در سالی كه گذشت دانشمندان دانشگاه MIT  مواد ویژه ای را با استفاده از فناوری نانو تولید كردند كه می توانند با كنترل دما به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی ذخیره سازی كنند.
این مواد منحصربفرد الكتروگرمایی كه به وسیله تیمی از دانشمندان به سرپرستی پروفسور میلدرد از دانشگاه MIT  ساخت می شوند در مواردی نظیر ساخت صندلیهای ویژه خودرو با قابلیت خنك سازی در روزهای گرم و پرحرارات به كار گرفته می شوند.
در سال  2007  دانشمندان كره جنوبی نانو موادی را تولید كردند كه می توانند تومورهای سرطانی را شناسایی و حتی با از بین بردن آنها بیمار سرطانی را درمان كنند.
این نانومواد از فولاد اكسید شده و Herceptin  ساخته شده اند. این ماده آنتی بادی تجاری است كه برای درمان سرطان سینه به كار گرفته می شود.
همچنین در این سال محققان دانشگاه MIT  نظریه نوینی درخصوص استفاده از نور برای كنترل و قدرتمند ساختن ریزتراشه ها مطرح كردند.
دانشمندان عقیده دارند می توان از انرژی نور برای راه اندازی ریزتراشه هایی استفاده كرد كه قابلیت انطباق با طول موج های مختلف نوری و تغییر رفتار خود را دارند.

شنبه 24/5/1388 - 19:16
آموزش و تحقيقات

معرفی گزارش استفاده از نانو ذرات در محصولات آرایشی بهداشتی

انجمن محصولات آرایشی، بهداشتی و معطر  [1](CTFA) گزارش پزشكی درباره كاربرد فناوری نانو در محصولات مراقبتی شخصی مانند لوازم آرایشی و محصولات دارویی بویژه كرم های پوستی منتشر كرده است. این گزارش مزایای استفاده از نانومواد را مورد بحث قرار می دهد. همچنین در آن به ارزیابی منظمی از محصولات مراقبتی شخصی مبتنی بر فناوری نانو، خواص ویژه نانوذرات، پتانسیل جذب پوستی نانوذرات به كار رفته در كرم ها و لوسین ها، توافق عمومی علمی و نتایج سم شناسی درباره استفاده از فناوری نانو در محصولات مراقبتی شخصی پرداخته شده است. این گزارش به صورت ویژه، استفاده از نانوذرات دی اكسید تیتانیوم و اكسید روی را در كرم های پوستی مورد بررسی قرار داده است. 
دكتر John Bailey  قائم مقام اجرایی CTFA  می گوید: "این گزارش مستقیماً به مسائل علمی كاربرد نانوذرات در محصولات مراقبتی شخصی می پردازد و نشان می دهد استفاده از نانوذرات در كرم ها و لوسین ها بی خطر بوده و فواید غیرقابل انكاری برای مصرف كنندگان به همراه دارد."
كرم های ضدآفتاب حاوی نانوذرات ملزم به داشتن تأییدیه FDA  بوده و مؤثر و بی خطر بودن آنها باید طی فرآیندی به اثبات برسد.
استفاده از نانوذراتی مانند دی اكسید تیتانیوم و اكسید روی در كرم های ضدآفتاب رایج بوده و كرم های ضدآفتاب با كارایی بالا ده ها سال است كه به بازارها راه یافته اند. در سال  1996، FDA  به این نتیجه رسید كه ذرات دی اكسید تیتانیوم بسیار ریز در حد میكرون دی اكسید تیتانیوم، ماده جدیدی نبوده و مداركی دال بر خطرناك بودن آنها وجود ندارد. نانوذرات و اكسید روی، برخلاف انواع بزرگ آنها، در ضخامت های بالا شفاف بوده و پوشش سفیدی ایجاد می كنند كه این خود باعث پذیرش بیشتر آنها توسط مشتریان شده و در نهایت استفاده بیشتر در محصولات می گردد، این ویژگی (شفاف بودن در ضخامت های بالا) موجب محافظت بیشتر پوست از سرطان و دیگر آسیب های نور خورشید می گردد.

شنبه 24/5/1388 - 19:13
آموزش و تحقيقات

كاربردهای پزشكی فناوری ‌نانو

اگر می‌شد بخشی از یك سلول را كه شكسته و آسیب دیده است جدا كرد و آن را با یك ماشین بیولوژیكی مینیاتوری تعویض كرد چه می‌شد؟ یا اینكه چه می‌شد اگر بشر می‌توانست ماشین‌های بسیار كوچكی در حد و اندازه مولكول‌ها بسازد تا به وسیله آنها داروها دقیقا در جایی كه باید به بافت‌های بدن تحویل داده شود؟ اینها سناریوی فیلم‌های علمی تخیلی‌ ‌ 30یا  40سال پیش نیستند بلكه تحقیقاتی هستند كه همین امروز دانشمندان روی آنها كار می‌كنند و درصورتی كه به نتیجه برسند انقلابی در علم پزشكی و شیوه زندگی بشر ایجاد خواهند كرد؛ اینها امكاناتی هستند كه پزشكی نانو می‌خواهد در اختیار بشر  قرار بدهد.

پزشكی نانو در واقع كاربرد فناوری نانو در پیشگیری و درمان بیماری‌ها در بدن انسان است. این دانش در حالت تكامل این ظرفیت بالقوه را دارد كه علم پزشكی را كاملا دگرگون كند.
كاربردهای ثبت شده و آزمایشگاهی پزشكی نانو، آزمایش‌های تشخیصی، شیمی‌درمانی، پمپ‌های انسولین، تزریق‌های بدون سوزن، فعالیت‌های كمكی در بخش شنوایی، سنسورهای مختلف پزشكی و سیستم تحویل دارو در بافت‌های بدن هستند.

یكی از مشكلاتی كه در حال حاضر در این بخش پیش روی محققان قرار گرفته است، درك اثرات ذرات نانو بر محیط‌های زیستی در بدن و میزان سمی بودن آنها درون بدن است. دولت‌های مختلف در سراسر جهان كارهای زیادی در این بخش انجام داده‌اند و تا سال  2006  حدود  130  نوع دارو و سیستم تحویل دارو در بدن به ثبت رسیده كه در آنها از فناوری نانو استفاده شده است.

انتظار می‌رود در آینده نزدیك فناوری نانو در بخش‌های مختلف پزشكی مانند بخش تحویل دارو به بافت‌های بدن، انواع و اقسام درمان‌ها و تصویربرداری‌های بسیار پر پیشرفته، انقلابی در علم پزشكی ایجاد كند.

سیستم تحویل دارو به بافت‌های بدن: در این بخش محققان به دسترسی بیولوژیكی بافت‌ها به انواع داروها توجه می‌كنند. منظور از دسترسی بیولوژیكی در اینجا میزان حضور مولكول‌های خاصی از دارو است، با توجه به اینكه آیا آنها در بافت‌های خاص بدن مورد نیاز هستند و اینكه دقیقا در كجا بیشترین كارایی را خواهند داشت. این اهداف با استفاده از هدف‌یابی مولكولی به وسیله اجزایی كه مهندسی نانو در آنها وجود دارد، قابل تحقق است.

سرطان: قابلیت‌های اجزای نانو در بخش تومورشناسی یكی از رؤیاهایی است كه سال‌های سال محققان در آرزوی آن بوده‌اند. استفاده از این اجزا در تصویر‌برداری‌های پیشرفته می‌تواند تصاویری استثنایی از مناطقی كه تومور در آنها ایجاد شده است، ارائه دهد. سایز این اجزا همچنین به محققان این امكان را داده است كه آنها را تا حد امكان به تومورها نزدیك كنند و اطلاعات كافی از آنها به دست آورند. در تازه‌ترین تحقیقات محققان روی نانوذراتی كار می‌كنند كه علاوه بر استفاده در عكسبرداری، از آنها می‌توان برای درمان مستقیم تومورها استفاده كرد.

تصویربرداری: تعقیب جریان‌ها در بافت‌‌ها به پزشكان این امكان را می‌دهد كه ببینند جریان دارو به چه صورتی در بافت هدف انجام می‌گیرد. تعقیب بخشی از سلول‌ها در بدن سخت است و به همین خاطر دانشمندان آنها را رنگ می‌كنند. اما مشكل اینجاست كه سلول‌هایی كه باید تحت تابش طول‌موج‌های مختلف از خود نور بتابانند، همیشه یكنواخت عمل نمی‌كنند و این تصویربرداری‌ها را با مشكل روبه‌رو می‌كند. دانشمندان با استفاده از برخی ذرات نانو كه به راحتی به فركانس‌های مختلف واكنش‌های تعریف شده می‌دهند، می‌توانند این مشكل را حل كنند.

فناوری‌نانوی مولكولی یكی از زیرمجموعه‌های فناوری نانو است كه در آن به سازه‌های مولكولی توجه می‌شود؛ ماشین‌هایی كه می‌توانند ماده را در بخش‌های اتمی و مولكولی بازتعریف كنند. این بخش از فناوری نانو كاملا نظری است و به‌نظر سال‌ها طول می‌كشد تا به مرحله كاربرد برسد.

نانو روبات‌ها: نانوروبات‌ها وقتی كه به مرحله كاربردی برسند دنیای علم پزشكی را دگرگون خواهند كرد. با كاربردی شدن این اجزا، نانوداروها با استفاده از آنها می‌توانند وارد بدن شوند، بخش‌های آسیب دیده را شناسایی یا درمان كنند. در این بخش به تازگی محققان در دانشگاه كارنگی ملون توانسته‌اند نانوموتوری تولید كنند كه به راحتی درون رگ‌های انسان حركت می‌كند. این اتفاق را می‌توان نقطه عطفی در بخش پیشرفت نانوموتورها دانست.نانوروبات‌ها هنگام كار در بدن می‌توانند توسط تصویربرداری ام‌آرآی دیده شوند. این نانوربات‌ها ابتدا به بدن یك فرد تزریق می‌شوند و پس از آن به بافتی كه برای آن تعریف شده است، می‌روند.

ماشین‌های تعمیر سلول: دكترها با استفاده از جراحی و داروها تنها بافت‌ها را تحریك می‌كنند كه خود را التیام دهند. با استفاده از ماشین‌های سلولی این روند با دستورات مستقیم دیگر همراه خواهند بود. در این حالت با تزریق سوزن‌های خاصی كه باعث كشته شدن سلول‌ها نخواهند شد، ماشین‌های سلولی به سلول تزریق می‌شوند. در این صورت نانوماشین‌ها می‌توانند با توجه به این واقعیت كه سلول‌ها به مولكول‌های خارجی واكنش نشان می‌دهند باعث ایجاد تغییراتی در كاركرد سلول‌های بیمار شوند و آنها را مستقیما برای بهبود تحریك كنند.

شنبه 24/5/1388 - 19:7
آموزش و تحقيقات

  نانو تکنولوژی بخشی از آینده نیست, بلکه تمام آینده است 

تاریخ علم پدیده های متعدد و فراوانی را در صفحات خود جای داده است. پس از جنگ جهانی دوم اختراعاتی نظیر کامپیوتر و DNA, آنچنان خارق العاده بودند که بعنوان انقلابی ترین دوران در تاریخ علم بشری بشمار می آمده است هم اکنون نیز دستیابی به فناوری های نوینی همچون فناوری اطلاعات و بیوفناوری با جایگاه ویژه, پیشرفتهای چشمگیر علمی  و تکنولوژیکی را بدست آورده است. اما با پیشرفت دانش بشری و نزدیکی به مرزهای حقیقی در علم کوانتوم و پدید آمدن  واژه ای به نام نانو که تاریخچه و شکل گیری این علم به زمانی باز می گردد که ریچارد فیمن (Richard Feynman ) (فیزیکدان آمریکایی متخصص کوانتوم نظری و برنده جایزه نوبل سال 1965میلادی) با سخرانی معروف خود با عنوان (آن پایین فضای بسیاری هست) به بررسی بعد رشد نیافته مواد پرداخت و توجه اندیشمندان را در جهان به این علم جلب و توانمندی تولید مواد, ابزارها و سیستمهای جدید با در دست گرفتن کنترل در سطح ملکولی و اتمی را عنوان نمود تا کنون  که تمامی جهان را فراگرفته است. امروزه نیز پیشرفتهای زیادی در عرصه نانو جهت دقیق کردن تعریف این دانش بوجود آمده است به بیان ساده تر فناوری نانو در جهان از چهل سال پیش تاکنون که نانوتکنولوژی و کاربردهای  وسیعی که این فناوری را به عنوان یک زمینه فرارشته ای و فرابخشی مطرح نموده است که می توان به کاربردهای آن در مواد, پزشکی و بهداشت, داروسازی, الکترونیک و کامپیوتر, مهندسی, محیط زیست, بیوفناوری,دفاع, انرژی ,کشاورزی و بسیاری صنایع چون نساجی و فولاد وبرق و... اشاره نمود. که  میتوان این علم و ابعاد آن را فراتر از حال دانست وعنوان کرد که نانو تکنولوژی  بخشی از آینده نیست بلکه همه آینده است .نانو فناوری در عمل به سه شاخه اساسی (نانو فناوری مرطوب ,خشک ومحاسباتی )تقسیم شده که امروزه دو تغییر از نانوفناوری یکی حرکت از بزرگ به کوچک شامل مواردی همچون کوچکتر کردن هر چه بیشتر تراشه های رایانه ای و دیگری حرکت از کوچک به بزرگ به معنای ساخت مواد با کنار یکدیگر قرار دادن تک تک اتم ها یا مولکولها در دست می باشد.ویژگی ودستاوردهای بالقوه ,کاربردها ی  این علم در عرصه های مختلف همچون (دوام پذیری مواد ,هواوفضا ,امنیت ملی ,صنعت ) و موارد فوق که اشاره گردید همگی بر نقش این علم در دستیابی بشر به آینده با بهره مندی از نانو در جهت آسایش را نوید می دهد .

صرفنظر از خصایص عمومی و ویژه این فناوری به عنوان یک علم جدید می توان به لزوم استفاده از سیستم های انعطاف پذیر و پویا جهت رشد قوانین و مقررات خاص مراکز تجاری سازی و بازاریابی و سرمایه گذاری در این عرصه نظر به سرعت رشد بالا و حجم کم و ارزش افزوده بالا وفاصله کم تحقیقات تا بازار و بین رشته ای بودن این دانش وبعضا به مواردی همچون عام بودن و کاربرد فناوری نانو در بسیاری از فناوری های دیگر و نقش آن در تحول سایر فناوری ها و مکمل و پایه بودن (نانو فناوری ,رقیب سایر فناوری ها نیست), ایجاد خلاقیت و کار آفرینی, تاثیر بسزایی بر رفاه و زندگی مردم ,امنیت و دفاع ملی و حفاظت محیط زیست ,ایجاد تحول در تمامی دستاوردهای گذشته بشر تحقق یافته اند ,اشاره نمود .همگراسازی رشته های علمی و تخصص های متمایز ,کاربردهای متعدد آن با هزینه های تولید و نگهداری کمتر ,مصرف انرژی پایین ,دوام و طول عمر بیشتر و در نهایت اینکه نانو فناوری معیارها واستانداردهایی را بوجود می آورد که  کشورهایی که در تولید محصولات آن تاخیر داشته باشند نمی توانند جایگاهی مناسب در علم وآینده داشته باشند.

همکاریهای تحقیقاتی میان رشته ای ,آموزش خاص وانتقال انگاره ها و ایده ها و افراد به صنعت بخشی از تاثیرات و کاربردهای نانو است که می تواند با تولید مواد ومحصولات صنعتی و تغییر بنیانی که در ساخت مواد وابزارها در آینده مانند امکان سنتز بلوک های ساختمانی نانو با اندازه وترکیب کنترل شده بوجود می آورد انقلابی را در مواد و فرایندهای تولید بوجود  و بسترساز ابزارهای نوین بر پایه اصول ومعماری جدید گردد.افزایش توان درمانی داروها ورهایش دارو Delivery Drug)), تهیه مواد زیست سازگار با کارایی بالا ومقیاس نانومتر در شیمی وفیزیک وزیست وشبیه سازی رایانه ای ودوام پذیری منابع کشاورزی ,آب  با بهره گیری از امکان بازیافت و استفاده مجدد از انرژی را فراهم خواهد نمود .در صنعت  الکترونیک می توان به ذخیره سازی اطلاعات و ساخت ابزارهای ابر محاسباتی ,در بعد امنیت ملی ,تسلط اطلاعاتی از طریق نانو الکترونیک بعنوان یک قابلیت مهم نظامی و تلفیق   ابزارهای نانو میکرو مکانیکی جهت کنترل سیستمهای دفاع هسته ای وبسیاری موارد دیگر اشاره داشت در منظر هوا وفضا قابلیتهای علم نانو در ساخت مواد سبک وزن ,پر قدرت ومقاوم در برابر حرارت جهت هواپیماها وراکتها وایستگاهها وسکوها ی فضایی وسیاره ای یا خورشیدی همگی از توسعه نانو ساختارها و موارد کاربرد این علم حکایت دارد .اما اهمیت مطرح شدن این طرح ودانش در بسیاری از کشورها ی توسعه یافته ودر حال توسعه (حدود 40 کشور) و طیف وسیعی از شرکتهای بزرگ جهان که تحقیق وتوسعه در این زمینه را از اولویتهای ملی خود قرار داده و با تعیین بودجه های کلان جهت تحقیقات در زمینه نانوتکنولوژی که با تعیین برنامه های حمایتی در سطح ملی ,تبیین و تدوین واجرای این مهم بصورت شفاف وقطعی و  تشویق وحمایتهای دولتها روبرو گردیده است .لذا ورود سایر کشورها از جمله ایران که اخیرا در این عرصه و تحقیقات نانو رتبه  36جهانی  را کسب نموده است با ذکر دلایلی همچون تاثیر اساسی نانو در رشد وپیشرفت بسیاری از فناوری ها وتاثیر بر امنیت جهانی که می تواند به لحاظ کاربردهای بسیار زیاد آن که هم  موجب ایجاد فرصتها وتهدیدها خواهد شد و نیز  لزوم حضور در بازارهای بسیار بزرگ در آینده, حکایت از ضرورت ورود اجتناب ناپذیر کشورها را به این عرصه دارد .و بیان می دارد نانو تکنولوژی  مساوی آینده است و فناوری اطلاعات وبیوتکنولوژیدو دستاورد مهم قرن بیستم بدون بهره گیری از نانو دچار اختلال خواهند شد .چگونگی تدابیر وتمهیداتی که جهت گسترش اولویتهای مهم تکنولوژی نانو در کشور ما  در سالیان اخیربه منظور بستر سازی شالوده های اقتصادی مبتنی بر دانایی در هنگام تدوین سیاستهای کلی وکلان صورت پذیرفت که می توان به قانون برنامه چهارم توسعه اشاره کرد . صرفنظر از اقدامات زیر ساختی همچون اجرای طرح تکفا جهت گسترش فناوری اطلاعات وارتباطات ,تهیه و ابلاغ سند ملی بیوفناوری   که جهت توسعه علم نانو صورت پذیرفته, اهمیت حمایت از پژوهش های علوم وفناوری نانو در گستره علوم با هدف نیل به توسعه پایدار بیش از پیش مشهود می نماید .لذا امید است با بهره گیری از تحقیقات منطبق با ایده های علمی و بروز جهانی بتوانیم سهم واقعی و جایگاهی شایسته را در دانش جهانی و آینده کسب نماییم . 

سه شنبه 20/5/1388 - 16:39
آموزش و تحقيقات

  فن‌آوری نانو به كمك دیابتی‌ها آمد!

دانشمندان ایتالیایی موفق به تولید نانوروبشگر اپتیكی برای شناسایی سریع شكر در غذا با قابلیت كنترل قند در غذای افراد دیابتی شدند.

به گزارش سرویس فن‌آوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان ایتالیایی با استفاده از قدرت آنتی‌اكسیدانی غذا برای تولید نانوذرات طلا از محلولی با طلای سه ظرفیت جهت توسعه یك حسگر قند تغییر رنگ دهنده مبتنی بر غشاهای نانوالیافی نایلون بهره برده‌اند.

این غشاءها با استفاده از الكتروریسندگی تولید شده و با یون‌های طلای سه ظرفیتی اشباع شده‌اند.

این حقیقت كه انرژی موجود در غذا می‌تواند موجب احیا شدن یون‌های طلا به نانوذرات طلا شود، قبلا به اثبات رسیده است.

اخیرا از این یافته‌ها برای احیای شكر نیز استفاده شده است.

دانشمندان دانشگاه میلان مشاهده كرده‌اند كه در محیط قلیایی (هیدروكسید سدیم 1/0 مولار)، آلدوز و كتوز می‌توانند به عنوان تركیب احیا كننده عمل كنند.

این محققان سطح غشاهای نانوالیافی الكتروریسیده را با یون‌های طلای سه ظرفیتی اشباع كردند.

الكتروریسندگی امكان تولید سریع و كم هزینه غشاهای محكم و ارزان را فراهم می‌كند. الیاف در هم پیچیده حاصل دارای مساحت بالایی بوده و قابلیت تثبیت مقادیر بالایی از محلول طلای سه ظرفیتی را دارند.

رشد نانوذرات باعث می‌شود غشای شفاف در عرض یك دقیقه به رنگ بنفش درآید. نقطه حاصل نشان‌دهنده حضور قند احیا كننده است.

این گروه تحقیقاتی بر این باورند كه چنین نانوروبشگر اپتیكی می‌تواند نقش مهمی در كنترل قند (به‌عنوان مثال در نوشیدنی‌ها و غذاهای دیابتی) ایفا كند.

نتایج این كار تحقیقاتی در مجله Nanotechnology منتشر شده است.

سه شنبه 20/5/1388 - 16:34
آموزش و تحقيقات
 

 نانو تکنولوژی

در طول تاریخ بشر از زمان یونان باستان، مردم و به‌خصوص دانشمندان آن دوره بر این باور بودند كه مواد را می‌توان آنقدر به اجزاء كوچك تقسیم كرد تا به ذراتی رسید كه خردناشدنی هستند و این ذرات بنیان مواد را تشكیل می‌دهند، شاید بتوان دموكریتوس فیلسوف یونانی را پدر فناوری و علوم نانو دانست چرا كه در حدود 400 سال قبل از میلاد مسیح او اولین كسی بود كه واژة اتم را كه به معنی تقسیم‌نشدنی در زبان یونانی است برای توصیف ذرات سازنده مواد به كار برد.
با تحقیقات و آزمایش‌های بسیار، دانشمندان تاكنون 108 نوع اتم و تعداد زیادی ایزوتوپ كشف كرده‌اند. آنها همچنین پی برده اند كه اتم‌ها از ذرات كوچكتری مانند كوارك‌ها و لپتون‌ها تشكیل شده‌اند. با این حال این كشف‌ها در تاریخ پیدایش این فناوری پیچیده زیاد مهم نیست.
نقطه شروع و توسعه اولیه فناوری نانو به طور دقیق مشخص نیست. شاید بتوان گفت كه اولین نانوتكنولوژیست‌ها شیشه‌گران قرون وسطایی بوده‌اند كه از قالب‌های قدیمی(Medieal forges) برای شكل‌دادن شیشه‌هایشان استفاده می‌كرده‌اند. البته این شیشه‌گران نمی‌دانستند كه چرا با اضافه‌كردن طلا به شیشه رنگ آن تغییر می‌كند. در آن زمان برای ساخت شیشه‌های كلیساهای قرون وسطایی از ذرات نانومتری طلا استفاده می‌‌شده است و با این كار شیشه‌های رنگی بسیار جذابی بدست می‌آمده است. این قبیل شیشه‌ها هم‌اكنون در بین شیشه‌های بسیار قدیمی یافت می‌شوند. رنگ به‌وجودآمده در این شیشه‌ها برپایه این حقیقت استوار است كه مواد با ابعاد نانو دارای همان خواص مواد با ابعاد میكرو نمی‌باشند.
در واقع یافتن مثالهایی برای استفاده از نانو ذرات فلزی چندان سخت نیست.رنگدانه‌های تزیینی جام مشهور لیكرگوس در روم باستان ( قرن چهارم بعد از میلاد) نمونه‌ای از آنهاست. این جام هنوز در موزه بریتانیا قرار دارد و بسته به جهت نور تابیده به آن رنگهای متفاوتی دارد. نور انعكاس یافته از آن سبز است ولی اگر نوری از درون آن بتابد، به رنگ قرمز دیده می‌شود. آنالیز این شیشه حكایت از وجود مقادیر بسیار اندكی از بلورهای فلزی ریز700 (nm) دارد ، كه حاوی نقره و طلا با نسبت مولی تقریبا 14 به 1 است حضور این نانوبلورها باعث رنگ ویژه جام لیكرگوس گشته است.
در سال1959 ریچارد فاینمن مقاله‌ای را دربارة قابلیت‌های فناوری نانو در آینده منتشر ساخت. باوجود موقعیت‌هایی كه توسط بسیاری تا آن زمان كسب‌شده بود، ریچارد. پی. فاینمن را به عنوان پایه گذار این علم می‌شناسند. فاینمن كه بعدها جایزه نوبل را در فیزیك دریافت كرد درآن سال در یك مهمانی شام كه توسط انجمن فیزیك آمریكا برگزار شده بود، سخنرانی كرد و ایده فناوری نانو را برای عموم مردم آشكار ساخت.
عنوان سخنرانی وی «فضای زیادی در سطوح پایین وجود دارد» بود.
سخنرانی او شامل این مطلب بود كه می‌توان تمام دایره‌المعارف بریتانیكا را بر روی یك سنجاق نگارش كرد.یعنی ابعاد آن به اندازه25000/1ابعاد واقعیش كوچك می شود. او همچنین از دوتایی‌كردن اتم‌ها برای كاهش ابعاد كامپیوترها سخن گفت (در آن زمان ابعاد كامپیوترها بسیار بزرگتر از ابعاد كنونی بودند اما او احتمال می‌داد كه ابعاد آنها را بتوان حتی از ابعاد كامپیوترهای كنونی نیز كوچكتر كرد. او همچنین در آن سخنرانی توسعه بیشتر فناوری نانو را پیش‌بینی نمود.
برخی از رویدادهای مهم تاریخی در شكل گیری فناوری و علوم نانو

تاریخ رویدادهای مهم در زمینه فناوری نانو
1857 مایكل فارادی محلول كلوئیدی طلا را كشف كرد
1905 تشریح رفتار محلول‌های كلوئیدی توسط آلبرت انیشتین
1932 ایجاد لایه‌های اتمی به ضخامت یك مولكول توسط لنگمویر (Langmuir)
1959 فاینمن ایده " فضای زیاد در سطوح پایین " را برای كار با مواد در مقیاس نانو مطرح كرد
1974 برای اولین بار واژه فناوری نانو توسط نوریو تانیگوچی بر زبانها جاری شد
1981 IBM دستگاهی اختراع كرد كه به كمك آن می‌توان اتم‌ها را تك تك جا‌به‌جا كرد.
1985 كشف ساختار جدیدی از كربن C60
1990 شركت IBM توانایی كنترل نحوه قرارگیری اتم‌ها را نمایش گذاشت
1991 كشف نانو لوله‌های كربنی
1993 تولید اولین نقاط كوانتومی با كیفیت بالا
1997 ساخت اولین نانو ترانزیستور
2000 ساخت اولین موتور DNA
2001 ساخت یك مدل آزمایشگاهی سلول سوخت با استفاده از نانو لوله
2002 شلوارهای ضدلك به بازار آمد
2003 تولید نمونه‌های آزمایشگاهی نانوسلول‌های خورشیدی
2004 تحقیق و توسعه برای پیشرفت در عرصه فناوری‌نانو ادامه دارد

فن آوری نانو چیست؟
فناوری‌نانو واژه‌ای است كلی كه به تمام فناوری‌های پیشرفته در عرصه كار با مقیاس نانو اطلاق می‌شود. معمولاً منظور از مقیاس نانوابعادی در حدود 1nm تا 100nm می‌باشد. (1 نانومتر یك میلیاردیم متر است).
اولین جرقه فناوری نانو (البته در آن زمان هنوز به این نام شناخته نشده بود) در سال 1959 زده شد. در این سال ریچارد فاینمن طی یك سخنرانی با عنوان «فضای زیادی در سطوح پایین وجود دارد» ایده فناوری نانو را مطرح ساخت. وی این نظریه را ارائه داد كه در آینده‌ای نزدیك می‌توانیم مولكول‌ها و اتم‌ها را به صورت مسقیم دستكاری كنیم.
واژه فناوری نانو اولین بار توسط نوریوتاینگوچی استاد دانشگاه علوم توكیو در سال 1974 بر زبانها جاری شد. او این واژه را برای توصیف ساخت مواد (وسایل) دقیقی كه تلورانس ابعادی آنها در حد نانومتر می‌باشد، به كار برد. در سال 1986 این واژه توسط كی اریك دركسلر در كتابی تحت عنوان : «موتور آفرینش: آغاز دوران فناوری‌نانو»بازآفرینی و تعریف مجدد شد. وی این واژه را به شكل عمیق‌تری در رساله دكترای خود مورد بررسی قرار داده و بعدها آنرا در كتابی تحت عنوان «نانوسیستم‌ها ماشین‌های مولكولی چگونگی ساخت و محاسبات آنها» توسعه داد.
تفاوت اصلی فناوری نانو با فناوری‌های دیگر در مقیاس مواد و ساختارهایی است كه در این فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته تنها كوچك بودن اندازه مد نظر نیست؛ بلكه زمانی كه اندازه مواد دراین مقیاس قرار می‌گیرد، خصوصیات ذاتی آنها از جمله رنگ، استحكام، مقاومت خوردگی و ... تغییر می‌یابد. در حقیقت اگر بخواهیم تفاوت این فناوری را با فناوری‌های دیگر به صورت قابل ارزیابی بیان نماییم، می‌توانیم وجود "عناصر پایه" را به عنوان یك معیار ذكر كنیم. عناصر پایه در حقیقت همان عناصر نانومقیاسی هستند كه خواص آنها در حالت نانومقیاس با خواص‌شان در مقیاس بزرگتر فرق می‌كند.
اولین و مهمترین عنصر پایه، نانوذره است. منظور از نانوذره، همانگونه كه از نام آن مشخص است، ذراتی با ابعاد نانومتری در هر سه بعد می‌باشد. نانوذرات می‌توانند از مواد مختلفی تشكیل شوند، مانند نانوذرات فلزی، سرامیكی، ... .


دومین عنصر پایه، نانوكپسول است. همان طوری كه از اسم آن مشخص است، كپسول‌های هستند كه قطر نانومتری دارند و می‌توان مواد مورد نظر را درون آنها قرار داد و كپسوله كرد. سال‌هاست كه نانوكپسول‌ها در طبیعت تولید می‌شوند؛ مولكول‌های موسوم به فسفولیپیدها كه یك سر آنها آبگریز و سر دیگر آنها آبدوست است، وقتی در محیط آبی قرار می‌گیرند، خود به خود كپسول‌هایی را تشكیل می‌دهند كه قسمت‌های آبگریز مولكول در درون آنها واقع می‌شود و از تماس با آب محافظت می‌شود. حالت برعكس نیز قابل تصور است.

عنصر پایه بعدی نانولوله كربنی است. این عنصر پایه در سال 1991 در شركت NEC كشف شدند و در حقیقت لوله‌هایی از گرافیت می‌باشند. اگر صفحات گرافیت را پیچیده و به شكل لوله در بیاوریم، به نانولوله‌های كربنی می‌رسیم. این نانولوله‌ها دارای اشكال و اندازه‌های مختلفی هستند و می‌توانند تك دیواره یا چند دیواره باشند. این لوله‌ها خواص بسیار جالبی دارند كه منجر به ایجاد كاربردهای جالب توجهی از آنها می‌شود.


در حقیقت كاربرد فناوری نانو از كاربرد عناصر پایه نشأت می‌گیرد. هر كدام از این عناصر پایه، ویژگی‌های خاصی دارند كه استفاده از آنها در زمینه‌های مختلف، موجب ایجاد خواص جالبی می‌گردد. مثلاً از جمله كاربردهای نانوذرات می‌توان به دارورسانی هدفمند و ساده، بانداژهای بی‌نیاز از تجدید، شناسایی زود هنگام و بی‌ضرر سلول‌های سرطانی، و تجزیه آلاینده‌های محیط زیست اشاره كرد. همچنین نانولوله‌های كربنی دارای كاربردهای متنوعی می‌باشند كه موارد زیر را می‌توان ذكر كرد:
• تصویر برداری زیستی دقیق
• حسگرهای شیمیایی و زیستی قابل اطمینان و دارای عمر طولانی
• شناسایی و جداسازی كاملاً اختصاصی DNA
• ژن‌درمانی كه از طریق انتقال ژن به درون سلول توسط نانولوله‌ها صورت می‌پذیرد.
• از بین بردن باكتری‌ها
اینها تنها مواردی از كاربردهای بسیار زیادی هستند كه برای عناصر پایه قابل تصور می‌باشند. كاربرد این عناصر پایه در صنایع مختلف، در درخت دیگری به نام «درخت صنعت» آورده شده است كه با مراجعه به گروه مطالعاتی آینده‌اندیشی، بخش درخت صنعت، می‌توانید آن را مشاهده كنید.
در نهایت «درخت فناوری نانو» معرفی می‌گردد كه فناوری نانو را به شكل یك زنجیره از رویكرد ساخت عناصر پایه تا كاربرد آنها، در یك درخت چهار سطحی نمایش می‌دهد. با مراجعه به گروه مطالعاتی آینده‌اندیشی، بخش درخت فناوری، می‌توانید آن را مشاهده كنید.
دكتر ریچارد فیلیپس فاینمن در 11 می سال 1918 در منهتن نیویورك چشم به جهان گشود. فاینمن در طول سال‌های تحصیلش بر روی ریاضیات و علوم بسیار مطالعه می‌كرد زیرا پدرش می‌خواست كه او یك معلم فیزیك شود. وی همچنین برای آزمایش در زمینه الكتریسیته یك آزمایشگاه در خانه‌اش برپا كرد. فاینمن از نمادهای ریاضیاتی خودش برای توابع Sin، Cos، tanو F(x) استفاده می‌كرد.
فاینمن در دبیرستان فار راك اوی (Far Rock away) به تحصیل پرداخت و در سال آخر دبیرستان برنده جایزه ریاضی دانشگاه نیویورك شد. پس از اتمام دبیرستان او تمایل به ادامه تحصیل داشت اما به جز انستیتو تكنولوژی ماساچوست (MIT) بقیه دانشگاه‌ها به خاطر نمراتش و یهودی‌بودنش از پذیرش وی سرباز زدند. فاینمن در سال 1935 وارد MIT شد و در سال 1939 فارغ‌التحصیل لیسانس فیزیك گردید. در سال 1942 وی پس از كاركردن بر روی ساخت بمب اتمی (1942-1941) دكترای خود را از دانشگاه پرینستون دریافت نمود. او پس از دریافت مدرك دكترایش به لوس‌آلاموس (Los Alamos) رفت تا كار بر روی بمب اتمی را ادامه دهد. سپس فاینمن به ریاست بخش تئوری منسوب شد. در سال 1945 فاینمن به عنوان استاد فیزیك تئوری در دانشگاه كرنل (Cornell) به فعالیت پرداخت. در بین سال‌های 1952 تا 1959 به عنوان استاد مهمان (Visiting Professor) درس فیزیك تئوری در انستیتو تكنولوژی كالیفرنیا (Caltech) به نام ریچارد چیس تولمن (Richard chase Tolman) مشغول به كار شد. بعد از آن سال تا زمان مرگش در سمت استاد فیزیك تئوری در آن دانشگاه مشغول كار بود.
جایزه آلبرت انیشتن از دانشگاه پرینستون به سال 1954، جایزه آلبرت انیشتن از كالج پزشكی و جایزه لورنس (Lawrence) در سال 1963 جوایزی بودكه ریچارد فاینمن موفق به اخذ آنها گردید. وی در سال 1965 به خاطر توسعه‌دادن الكترودینامیك كوانتوم كه تئوری اثر متقابل ذرات و اتم‌ها را در میدان‌های تشعشعی بیان می‌كند به شهرت رسید. وی در قسمتی از كارهایش آنچه را كه امروزه به نام "دیاگرام فاینمن" نامیده می‌شود، ترسیم نمود. این دیاگرام نمودار مكان- زمان اثر متقابل ذرات را نشان می‌دهد. به خاطر این كار وی جایزه نوبل را درآن سال به همراه جی- اسكوینجر (J-Schwinger) و اس. آی. توموناجا (S.I. Tomonaga) اخذ كرد.
بعدها در طول زندگیش هنگامی كه به گروه تحقیق حادثه انفجار شاتل چنجر پیوست و دو كتاب خاطراتش را كه پرفروش‌ترین كتاب‌ها شدند، منتشر كرد به چهره برجسته‌ای تبدیل شد.
پروفسور فاینمن عضو انجمن فیزیك آمریكا، انجمن آمریكایی علوم پیشرفته و آكادمی ملی علوم بود. او همچنین در سال 1965 به عنوان عضو خارجی انجمن سلطنتی انگلستان انتخاب شد.
در سال1959 ایشان مقاله‌ای را درباره قابلیت‌های فناوری نانو در آینده منتشر ساخت. فاینمن درآن سال در یك مهمانی شام كه توسط انجمن فیزیك آمریكا برگزار شده بود، سخنرانی كرد و ایده فناوری نانو را برای عموم مردم آشكار ساخت.
عنوان سخنرانی وی این بود «فضای زیادی در سطوح پایین وجود دارد» باوجود موقعیت‌هایی كه توسط بسیاری تا آن زمان كسب‌شده بود، ریچارد. پی. فاینمن را به عنوان پایه گذار این علم می‌شناسند.
سخنرانی او شامل این مطلب بود كه می‌توان تمام دایره‌المعارف بریتانیكا را بر روی یك سنجاق نگارش كرد. یعنی ابعاد آن را به اندازه 25000/1 ابعاد واقعیش كوچك كرد. او همچنین از دوتایی‌كردن اتم‌ها برای كاهش ابعاد كامپیوترها سخن گفت (در آن زمان ابعاد كامپیوترها بسیار بزرگتر از ابعاد كنونی بودند اما او احتمال می‌داد كه ابعاد آنها را بتوان حتی از ابعاد كامپیوترهای كنونی نیز كوچكتر كرد) او همچنین در آن سخنرانی توسعه بیشتر فناوری نانو را پیش‌بینی نمود. وی در پایان سخنرانیش 1000 دلار برای اختراع اولین الكتروموتوری كه ابعادش حداكثر 64/1اینچ مكعب باشد، پیشنهاد داد. جایزه‌ای كه برای اولین كسی كه بتواند ابعاد یك صفحه كتاب را به اندازه ابعاد اصلیش كوچك كند، تعیین كرد. ابعاد این صفحه كتاب می‌بایست به اندازه‌ای باشد كه بتوان آن را به كمك یك میكروسكوپ الكترونی خواند. این ایده‌ها در سال‌های 1960 و 1985 تحقق یافتند و جایزه‌های آنها نیز پرداخت شد.
ریچارد فاینمن با گوند هوارد (Gwenth Howarth) ازدواج كرد كه ثمره این ازدواج یك پسر به نام كارل ریچارد (Corl Richard) (متولد 22 آوریل 1961) و یك دختر به نام میشل كاترین (Michell Cathrine) (متولد 13 آگوست سال 1968) بود. متأسفانه فاینمن در سال 1988 به خاطر سرطان شكم در مركز پزشكی لوس‌آنجلس درگذشت. یاد فاینمن همواره به خاطر گشودن دریچه‌ای نو در قلمرو علم فیزیك به سوی ما، در ذهن‌ها باقی می‌ماند.
روبرت ای فریتاس مدیر تحقیقات موسسه ساخت مولكولی (Institute for Molecular Manufacturing) می‌باشد. وی در رشته‌های فیزیك، روانشناسی و حقوق تحصیل كرده است و بیش از 150 مقاله‌ فنی و عمومی با موضوعات مختلف علمی، مهندسی و حقوقی نوشته است. وی همچنین عهده‌دار نوشتن فصل‌هایی از كتاب‌های مختلف می باشد.
او در سال 1980 گزارشی تحلیلی درباره امكان ساخت كارخانه‌های فضایی تكثیر شونده یعنی كارخانه‌هایی كه بتوانند كارخانه‌های مشابه خودشان را به وجود آورند نوشت و سپس اولین تحقیق فنی را كه به جزئیاتی درباره نانوروبات‌های پزشكی پرداخته بود در مجله پزشكی (medical jarmal) منتشر ساخت.
اخیراً فریتاس كتاب نانوپزشكی را منتشر كرده است. این كتاب اولین كتاب فنی می‌باشد كه درباره قابلیت‌های نانوفناوری مولكولی در نانوروبات‌های پزشكی كه كاربردهای پزشكی و دارویی دارند به بحث پرداخته است. جلد اول این كتاب در سال 1999 توسط شركت Lands Bioscience منتشر شد. در این زمان فریتاس محقق موسسه ساخت مولكولی واقع در ایالت كالیفرنیا بود. او در سال 2003 قسمت اول جلد دوم آن كتاب را توسط همان شركت منتشر ساخت. وی در آن زمان در شركت زیوكس zyvex به عنوان یك محقق مشغول به كار بود. زیوكس یك كمپانی در زمینه فناوری نانو می‌باشد كه مركز آن در فاصله سال‌های 2000 تا 2004 در ریچاردسون تگزاس بود. فریتاس هم اكنون مشغول تكمیل كردن قسمت دوم جلد دوم و جلد سوم كتاب نانوپزشكی می‌باشد. همچنین وی به عنوان مشاور در زمینه‌های سنتز نانومكانیكی الماس و طراحی متصل كننده‌های مولكولی به عنوان مدیر تحقیقات موسسه ساخت مولكولی مشغول به كار می‌باشد.
در سال 2004 روبرت فریتاس و رالف مركل با همكاری یكدیگر كتاب"سینماتیك ماشین‌های تكثیر شونده" را منتشر نمودند. این اولین كتابی است كه در زمینه فیزیك ماشین‌های تكثیر شونده تاكنون به چاپ رسیده است.

سه شنبه 20/5/1388 - 16:29
دعا و زیارت

به نام آنکه امید را آفرید تادل منتظر همیشه چشم به راه باشد

در یک روز گرم  تابستانی از گرمترین مکان گرمترین سلام را به تو ای امام عصر (عج)عرض میکنم

یکی از اثرات محبت شما در زندگی من , نه بهتر است بگویم در زندگی ما , غمی است که برپیکره روح و روانمان کشیده شده و در اعماق وجودمان نفوذ کرده است.هر عیدی که فرا می رسد بنا است که ما بخندیم ؛ خوشحال باشیم و شادی کنیم و ما نیز می خواهیم  در اعیاد چنین باشیم ؛ اما چه کنیم که غیبت تو خنده را به ما حرام کرده است.یا مولای :هر روز فرخنده ای که فرا می رسد ما شیعیان جشن می گیریم , اما درمیان,  فریادهای شهدایمان و ناله های کشته هایمان و آتش ظلم هایی که از زمان شهادت مادرت فاطمه زهراء برما روا داشته اند بیداد میکند .خوشحالیهایمان را با اشک و خون ترسیم می کنیم و با بغض فرو کشیده لب فرومی بندیم و خواهیم گفت که سرچشمه زلال امامت آنگاه دردل زمین فرو رفت که بانگ های فریاد : هل من ناصر ینصرنی , اباعبدالله علیه السلام  بی جواب ماند. آقای من : این غم همواره درون سینه های ماست تا زمانی که ظهور بفرمائی .البته این را بگویم که این حزن جز دوست داشتن تونیست. مولای من: مامی خندیم اما این خنده فقط بر لبان ما نقش می بندد زیرا که در دلهای ما آتشفشانی از سنگهای گداخته حسرت نهفته است . 

  حسرت یک نگاه ...

 حسرت سیراب شدن دردریای چشمهایت و حسرت شنیدن سخنان حکیمانه ات .

حبیبا: چطور از اثر محبتت در زندگیم سخن بگویم و در حالی که دانه های عشقت هنگامی در قلبم کاشته شد که به من درس خداشناسی می دادی وقتی که ذرّه کوچکی بودم، در قبل از این عالم .

همه انسانها منتظر شما هستند تا بیایی بیایید و با کشتی نجاتتان مارا از این اقیانوس هولناک نجات دهید بیایید و با آمدنتان دنیا را پر از عدل و داد کنید.اماما, از وقتی چشمم را در این دنیا باز کردم همه را منتظر یافتم و اکنون که کمی بزرگتر شده ام خودم را نیز چشم به راهی یافته ام که همیشه چشمها و گوشهایم منتظر دیدن و شنیدن کلمه ظهور است .

امام من زمانی که کودک بودم  وقتی جمعه فرا میرسید انسانها را جور دیگری می یافتم گویی گمشده ای دارند و چشم به ره او هستند و در آسمانها به دنبال او میگشتند , حال قدرت درک اینها را دارم قدرت درک منتظر بودن را دارم چون خودم هم یکی از آنها شده ام.

همه ما منتظریم تا شما ظهور کنی تا ظهور کنی و قبر گمشده مادرت زهرا را به عاشقان نشان بدهی بیایی و انتقام پدرت علی را از دشمنانش بگیری بیایی و انتقام زجه های عمه ات زینب را که در عاشورا زد بگیری.

ای گل نرگس, آن زمان که مهرت در دلم افتاد...شیرینی لحظه های زندگی ام را با کاشتن مهر همیشه ماندنی ات بر روی قلب شکسته ام احساس کردم . ای سرچشمه امید و زیبایی ، کاش تمام انسانهای این دنیای بی احساس ، از نور معنویتت محروم نبودند . نوری که با خدای خوبیها عجین گشته . تا لحظه ای لذت هم نفس بودن و انس با تو را می چشیدند و دستهای پر از درد و نیازشان را با تمام وجود به امید آمدن تو بالا می بردند . بیا تا بوی عشق را از تو حس کنیم . بیا تا زنده ایم غم دیدار تو این موجودات ناتوان را از بین نبرد .ای بزرگوار تمام اشکهای خونین چشمانمان ، تمام بغض های ماند نی در گلوهایمان نثار خلوت با تو بودن باد .

کلاس اول خوانده ایم آن مرد در باران آمد , ولی حالا می فهمم آن مرد تا نیاید باران نمی بارد پس بیا و با آمدنت خشکی و سردی دنیا را از بین ببر.

سیدی همه انسانهایی که معنویت وجود تو را احساس میکنند چشم به راه تو هستند از پیرمرد پیرزن های 90 ساله تا کودکی 1 یا 2 ساله .چشم به راه تو هستیم تا به دنیای بی احساس ما  قدم نهی و با اولین گام هایت تمام جهان را از عطر نرگسیت پرکنی و برای اولین بار شمیم واقعی نرگس را حس کنیم.مهدی جان همه ما انسانها در تمام روزها, ساعات و حتی ثانیه ها به یاد تو هستیم و همه با هم می گوییم.                                            اللهم عجل الولیک الفرج

يکشنبه 18/5/1388 - 20:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته