• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 468
تعداد نظرات : 286
زمان آخرین مطلب : 3861روز قبل
عقاید و احکام

اهمیت حج

منابع مقاله:

جزوات مؤسسه در راه حق جزوه حج یا پرچم پیروز حق ، ؛

 


بسمه تعالی

امام ششم علیه السلام:«لا یزال الدین قائما ما قامت الکعبه »

حج «قصد» است و آهنگ، «حرکت » است، از «خود» و از «دیار خود» به مقصد «خانه ای مقدس » و به منظور تجدید پیمان با ذات اقدس صاحبخانه.

و جای جای آن حرم و حریم پاک و پیرامون آن کانون نور، هر چه هست، چشمه حیات است و برکه برکت و آبشار رحمت است و کاریز کرامت که می جوشد و می ریزد و می دود و می رود و همه از«کانال حج و زیارت » به «اقیانوس بی نهایت » می پیوندد.

و «حج » یکی از بزرگترین و ارزنده ترین کلاسهای آموزنده و اجتماعی، انسان است، که در ساختن فرد و جامعه اسلامی، نقشی مؤثر و انکار ناپذیر داشته و دارد. و «حج » یک عامل هماهنگ کننده است که می بایست به تمام مسلمانان از هر تیره و طبقه که هستند، خط و جهت فکری بدهد. و خداوند «کعبه » را عامل برپائی و بقاء و «قیام مردم » (1) معرفی نموده و آنرا قبله آنان و «پرچم اسلام » قرار داده است.

و آئین اسلام، بیانگر یک حرکت معنوی است و انسان اسلام (یک مسافر مستعد و پای در راه و «مهاجر الی الله » است.

و این حرکت معنوی مقصد می خواهد و آن «معاد» است و رهبر می خواهد و آن «امام » است و نور می خواهد و آن «علم » است و وسیله می خواهد و آن «پارسائی و تقواست » و ... و حرکت معنوی و الهی اسلام، پایگاه اجتماعی و تمرکز می خواهد و «حج » به منظور تامین این نیاز و ضرورت و به خاطر چند جهت دیگر «که در مجموع از آنها به فلسفه حج تعبیر می شود. » تشریع شده است.

و این یک حقیقت عینی و محسوس است که شهر مقدس «مکه » عملا پایتخت و پایگاه واقعی توحید و گاهواره ایمان و قطب مرکزی و قلب جهان اسلام است و «مسجد الحرام » ارک دولتی این آئین آسمانی می باشد که «کعبه »، این خانه شکوهمند و دیرپا و خدا مردمی را چونان نگینی برجسته و درخشان در میان گرفته است.

و در لسان نوزاد کعبه و شهید محراب از «کعبه » به عنوان «علم و پرچم اسلام » یاد شده است. (2) که بر فراز ستیغ سراسر عظمت و افتخار تاریخ اسلام عزیز تعبیه و نصب گردیده است. و این پرچم سرافراز و همیشه پیروز: «بیت الله » همواره نشانگر «حاکمیت الله » خواهد ماند که هم قبله مقبلان عالم است و هم مقصد سالکان پای در راه و مطاف زائران دل آگاه بوده و هست.

توفیق تشرف به حج یافته (3) است باید دریابد که باین منظور به این سامان فراخوانده شده است که با تمام وجود در مراسم تحلیف و سرود صبح بیداری و بازگشت به خویشتن خویش شرکت کند و به این پرچم مقدس سوگند خورد که همواره «پرچمدار» را «که اسلام عزیز» است، پاس دارد و سر در خط فرمان فرمانروای هستی گذارد.

و تا این «پرچم مقدس » و مراسم شکوهمند آن برپاست آئین اسلام نیز برجاست و فرمایش امام ششم علیه السلام: «لا یزال الدین قائما ما قامت الکعبة » (4) مؤید این حقیقت والاست.

و همواره در اهتزاز باد این پرچم و سرفراز باد این پرچمدار و پاینده باد «ام القری » این پایتخت دیرپای کشور توحید.

و گرچه سوگمندانه این مرکز هم اکنون در عصر ما - به خاطر خیانت حاکمان خود فروش - با خطر هجوم و حمله گرگان و گرازان آزمند روبروست ولی به فضل الهی و به گواهی تاریخ هیچگاه سقوط نکرده و نخواهد نمود و به این امیدیم که هر چه زودتر، حصار شب فرو ریزد و صبح صادق بدمد تا شقایق شرف بشکفد و لاله های امید جوانه زند.

و در آن هنگام و هنگامه نسیم را می بینی که «آیات پیروزی » را در گوش جانت زمزمه می کند و چرا نکند که در آن لحظه های حساس رویش گلواژه های ارزشهای انسانی، طبیعت تحول و طبعی تازه می گیرد و جهان انسانها تولدی دیگر می یابد.

و تولد آن جهان نو - و آن انسان نو - را باید جشن گرفت که با «انسان کامل » سرو و سر و رخصت دیدار دارد.

و آن لحظه و هنگام، زیباترین و دل انگیزترین لحظه های شکوه و نقطه اوج بزرگترین همه حماسه های خون و شرف و ایثار است که حماسه سازان، در طول تاریخ آفریده اند. و آن «انسان کامل » و آن حماسه ساز بزرگ «بقیة الله » است که نقطه آغازین قیام آن امام همام «علیه السلام » نیز از کنار «بیت الله » است، چونان نیای بزرگ و نامورش: «خلیل الله » و چونان جد گرامی و اطهرش «رسول الله » سلام الله علیهم.

و خدا را، چه می شود که در راه باشیم و بر راه باشیم و مشتاق و پویان، مسیر یوسف جان را پی گیریم و در پایان این سیر و سلوک، در سر منزل دولت بیدار آن عزیز بار بگشائیم و با دیدار طلعت خورشید جهان افروز و انسان ساز او، حدیث شبهای هجر را، در برکه مبارک بامداد وصل فرو شوئیم و در حضرتش باریابیم و در فضائی عطر آگین و سرشار از شور و شوق به زبان حال گوئیم:

«یا ایها العزیز مسنا و اهلنا الضر و جئنا ببضاعة مزجاة فاوف لنا الکیل و تصدق علینا ان الله یجزی المتصدقین ».(5)

و امیدمان این است که انقلاب اسلامی ما به رهبری امام امت دام ظله به انقلاب جهانی و مسعود «مهدی موعود ارواحنا فداه » پیوندد.

و حج گزار راستین یک «سالک » است و «سالک از نور هدایت طلبد راه بدوست » (6) وگرنه بسیارند آنان که در طول تاریخ مکرر و مستمر حج، زحمت «بادیه » به «سیم » خریده اند و میخرند بی آنکه از آن منفعتی معنوی برند و حج گزار باید حجی گزارد که او را از «نو» بسازد که «حج » تجدید میثاقهاست، و بارور کردن تعهدها و یادآوردن خاطره ها - در سرزمین خاطره ها - و سخن کوتاه:

که، حج «حج » است و «حج گزار» میهمان حق است و از انصاف دور است که از راهی دور یا نزدیک کسی را به این میهمانی فرا خوانند و او از آداب و مراسم و مقررات این «بار عام » و این «مائده عظیم الهی » بی خبر باشد که اگر بی خبر به این سفر پردازد و بی خبر«یا بی خبرتر» باز آید، برای همیشه در آتش حسرت و حرمان خواهد سوخت جز اینکه دیگر بار بربندد و گذشته را تدارک و جبران نماید.

پی نوشتها

1- «جعل الله الکعبة البیت الحرام قیاما للناس ...» مائده آیه 97

2- «... جعله سبحانه و تعالی للاسلام علما و للعائذین حرما فرض حقه و اوجب حجه...» نهج البلاغه - صبحی صالح ص 45.

3- سوره آل عمران آیه 88.

4- کافی ج 4 ص 271 - من لایحضر الفقیه ج 2 ص 158.

5- سوره یوسف علیه السلام آیه 88.

6- «که به جائی نرسد گر به ضلالت برود.» حافظ.

 

چهارشنبه 28/7/1389 - 16:34
جهانگردی

عجایب هفتگانه جدید جهان
دیوار چین 中国国际广播电台 دیوار چین که یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود ، در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است . این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته است. این اثر سال ۱۹۸۷ در “فهرست میراث جهانی ” ثبت شد. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن ۹ قبل از میلاد باز می گردد. حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت های شمالی ، برجهای آتش برای خبر رسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد . در دوره حکمرانی سلسله‌های بهار وپاییز و کشورهای جنگجو ،میان دوک ها جنگ بر پا شد و کشورها با استفاده از کوه‌های مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال ۲۲۱ قبل از میلاد ،امپراتور چین شی خوان پس از به وحدت رساندن چین ، دیوارهای دوک ها را به هم متصل کرد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه‌ها در آمد . او می خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند. در این زمان طول دیوار چین به ۵۰۰۰ کیلومتر می رسید. در سلسله خان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند . تا اینکه طول دیوار به ۵۰ هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است .
دیواری که اکنون مردم مشاهده می کنند ، دیوار متعلق به سلسله مینگ (سال ۱۳۶۸ – سال ۱۶۴۴ ) است از غرب به دروازه ” جایو گوان ” در استان گان سو چین و از شر ق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائو نینگ در شمال شرقی چین منتهی می شود و درمیان آن ۹ استان- شهر و ناحیه خود مختار به طول ۷۳۰۰ کیلومتر وجود دارد و مردم انرا دیوار طولانی می نامند. دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوه‌ها ساخته می شد از بیابان ها مراتع و لجنزارها عبور می کرد . کارگران طبق عوارض زمینی ،ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان می دهد. دیوار بر مسیر کوه‌های پر فراز و نشیب امتداد یافته است . در بیرون دیوار پرتگاه‌های بلند دیده می شود . در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده اند . لذا دشمن به هیچوجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود . دیوار چین معمولا با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط ان خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ۱۰ متر است در پهنای دیوار برای عبور چهار اسب کافی است و در یک ردیف عرض آن ۴ -۵ متر است تا در زمان انتقال غلات و سلاحها مشکلی ایجاد نشود . طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت می کند . در فاصله معیینی سکوی دیواری ویا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است . سکوی دیواری برای ذخیره سلاحها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده است . هنگامی که دشمن دست به حمله می زد برج های آتش روشن می کردند و سراسر کشور از حمله آگاه می شدند . اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته است. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است . زیبایی دیوار چین پر ابهت ، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوه‌ها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می خورد و صحنه‌ای شکوهمند ایجاد شده است . از نزدیک ، دروازه‌های پر ابهت ، دیوار ها ، سکوهای دیوار ی،برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی ها می گویند : ” کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد ، قهرمان نیست “.

گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می کنند . حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نمی دهند . برخی از بخش های دیوار چین بخوبی حفظ شده است از جمله دیوار “بادلینگ ” در نزدیکی بیجنیگ دیوار ” سی ما تای ” ، دیوار ” موتیان یو ” ، دروازه شان حای گوان در انتهای شرقی دیوار چین است که نخستین دروازه چین نامیده می شود و دروازه “جایوگوان” در انتهای غرب در گان سو ،این بخش ها همچنین از مکان های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آنها بازدید می کنند .
دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین است . این اثر پس ازهزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است . سال ۱۹۸۷ میلادی دیوار چین به عنوان “سمبل ملیت چین در فهرست میراث جهانی ثبت شد.


13 دیوار چین  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
شاهکار عظیم تاریخ جهان : دیوار چین
15 دیوار چین  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
دیوار بزرگ چین باستان
14 دیوار چین  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
دیوار عظیم چین باستان از کره ماهچون یک خط  قابل مشاهده است.

چهارشنبه 28/7/1389 - 16:28
تاریخ

china starts new excavation of terracotta warriorsb45b36c5e724f9404786 باز هم به تعداد سربازان ارتش سفالی 2000 هزار ساله چینی افزوده شد  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخیبه گزارش شانگهای دیلی ، باستان‌شناسان چینی در جریان کاوش‌های خود در مقبره‌ اولین امپراطور تمدن چین باستان ، محل کشف گنجینه‌ ارزشمند ارتش سربازان خاموش، موفق به کشف کله‌های شکسته از چندین سرباز سفالی دیگر شدند.

قطعات کشف ‌شده در شرایط بسیار خوبی بوده و هنوز رنگ روی آنها از بین نرفته ، این در حالی است که در دور جدید کاوش در مقبره اولین امپراطور تمدن چین باستان ، تا به‌حال ۱۲۰ مجسمه سفالی به همراه ۱۲ مجسمه اسب سفالی ، سلاح‌های برنزی ، ارابه‌ها و طبل‌های چوبی نیز کشف نیز شدند.

44140130 26311559001 0614dvs china warriors SJ s260608AT1VW104 باز هم به تعداد سربازان ارتش سفالی 2000 هزار ساله چینی افزوده شد  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

مجسمه‌های کشف شده نزدیک به دو متر ارتفاع داشته و به همراه آنها، ۱۲ مجسمه اسب سفالی، سلاح‌های برنزی، ارابه‌ها و طبل‌های چوبی کشف نیز شده‌اند.china terra cotta army باز هم به تعداد سربازان ارتش سفالی 2000 هزار ساله چینی افزوده شد  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

یک ماه قبل نیز باستان‌شناسان چینی در جریان کاوش‌های خود در محوطه‌ تاریخی محل دفن اولین امپراطور چین، موفق به کشف ۱۱۴ مجسمه سفالی شدند که با وجود بیش از ۲۰۰۰ سال از رنگ‌آمیزی آن‌ها، همچنان بخش‌هایی از این مجسمه‌ها، رنگ اولیه خود را حفظ کرده‌اند.

در ماه مارس نیز با کشف دروازه جدید مقبره‌ اولین امپراطور چین که به مقبره‌ «ارتش سربازان خاموش» شهرت دارد، شمار دروازه‌های این اثر تاریخی شاخص جهان که یکی از محوطه‌های تاریخی ثبت‌ شده کشور چین بر فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو است، به رقم چهار رسید.

در ماه ژوئن نیز باستان‌شناسان چینی پس از گذشت حدود یک‌ماه از آغاز کاوش در مقبره‌ نخستین امپراطور چین ، موفق به پیدا کردن مجسمه‌های سفالی ۱۰۰ سرباز دیگر از جمله یک ژنرال ارتش شدند که به‌دلیل قرار‌ گرفتن زیر یک ارابه از دیگر مجسمه‌های سفالی سالم‌تر مانده‌اند.EP china terracotta warriors warneke باز هم به تعداد سربازان ارتش سفالی 2000 هزار ساله چینی افزوده شد  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

این در حالی است که یک مرمتگران که تابه‌حال پروژه‌های فراوان مرمت آثار تاریخی زیر نظر او اجرا شده‌اند، در جریان یک سخنرانی در دانشگاه هاروارد آمریکا در سال ۲۰۰۹، از شرایط گنجینه‌ سربازان خاموش اظهار نگرانی کرد و اقدام فوری دولت چین را برای نجات این گنجینه خواست.

او مطالعات خود را روی گنجینه‌ ارزشمند سربازان خاموش از سال ۲۰۰۵ میلادی آغاز کرده و در سال‌های گذشته، در دوره‌های زمانی ثابت، شرایط آثار این گنجینه را بررسی کرده است.

براساس نتایج مطالعات او، در سال‌های گذشته به‌دلیل افزایش بی‌رویه‌ تعداد بازدیدکنندگان از گنجینه‌ سربازان خاموش که روزانه بین ۱۸ تا ۲۰هزار نفر تخمین زده می‌شود، خسارت‌های زیادی به این گنجینه‌ تاریخی سفالی به‌دلیل رطوبت ناشی از تنفس بازدیدکنندگان وارد شده‌اند. حتی افزایش تعداد دستگاه‌های تهویه‌ هوا نیز تأثیر چندانی در کاهش صدمه‌های وارده‌شده به این آثار نداشته است.

در زلزله‌ سال ۲۰۰۸ در استان سیچوآن چین خسارهای زیادی به گنجینه‌ سربازان خاموش شامل هفت ‌هزار مجسمه‌ سفالی در اندازه‌ انسان‌های واقعی و اسب که حدود ۲۰۰۰ سال پیش برای حفاظت از نخستین امپراطور چین در مقبره‌اش قرار گرفتند، وارد شده‌اند.

منبع : ایسنا

Terracotta Army China باز هم به تعداد سربازان ارتش سفالی 2000 هزار ساله چینی افزوده شد  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی


چهارشنبه 28/7/1389 - 16:26
جهانگردی

giza pyramids غروب اهرام مصر  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

گفته می‌شود که اگر دو خط عمود بر هم از دو منتها الیه شرقی – غربی و شمالی- جنوبی زمین رسم کنیم، محل تلاقی آن دو در محل ساخت اهرام مصر خواهد بود و دیگر اینکه ابعاد و اندازه‌های اهرام مصر به لحاظ هندسی با بعضی فواصل و نسبت‌های نجومی متناسب است

egyptian sunset غروب اهرام مصر  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

غذاهایی که در زیر اهرام نگه داشته شود ‌٢ تا ‌٣ برابر بیشتر غذاهایی که در دماهای معمول نگه داشته می‌شوند؛ بدون فساد باقی خواهند ماند. مزه‌ی غذاها در زیر اهرام کمتر دچار تغییر می‌شود. اهرام منجر به آب گیری و مومیایی شدن هرچیزی می ‌شوند ولی مانع از فساد آنها شده و از رشد قارچ‌ها هم ممانعت می کنند. به علاوه آنها منجر به کاهش سرعت رشد و یا توقف کامل رشد میکرو اوگانیسم های مختلف می شوند.

nile river 1 غروب اهرام مصر  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

در حدود ۲۶۳۰ سال قبل از میلاد فرعون «جوزر» تصمیم گرفت تا اولین هرم غول پیکر را به عنوان مقبره خود بنا کند. معمار و مغز متفکر طراحی این مقبره غول پیکر، راهب و مجسمه ساز معروفی بنام ایم هوتپ (Imhotep) بود. مکان این مقبره در ۱۰ مایلی شهر فینکس در محله ساکارا و ۶۱ متر بالاتر از شن های روان صحرا در کنار رود نیل تعیین و کار نقشه برداری، احداث کانال های آب و حمل سنگ های آهکی و گرانیت در فاصله ۹۰۰ کیلومتری از معادن آغاز شد. در آن زمان اکثر جمعیت کشور که به ۲/۱ میلیون نفر می رسید جهت ساخت این مقبره بسیج شد. پس از تایید و تعیین مختصات جغرافیایی این مکان و انجام مراسم مذهبی- سنتی قربانی کردن، کار خاک برداری آغاز شد. این اولین و عظیم ترین ساختمانی بود که بشر توانسته بود آن را بنا کند. هرم به صورت شش پله ای ساخته شد. مصریان اعتقاد داشتند روح فرعون به وسیله این پله ها به آسمان رفته و به خدا می پیوندد. یک راه اصلی برای وارد شدن به آن و ۱۳ در ورودی مجازی برای بازگشت بع و کا به آن ساخته شد. در این زمان زبان نوشتاری خاصی برای ثبت موضوعات، سوابق، موارد اداری، نقشه ها، شماره گذاری و مشخصات مکان نصب سنگ ها و نظایر آن ابداع شد که برای نوشتن تاریخ و موضوعات اجتماعی معمول به کار نمی رفت.

cairo pyramids غروب اهرام مصر  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

افرادی که در خانه های هرمی زندگی می‌کنند؛ یا کسانی که در ساختمان‌های هرمی کار می‌کنند، یا آنهایی که در زیر ساختارهای هرمی می‌خوابند همگی نوعی واکنش فوری مثبت در برخوردها از خود نشان می دهند.موجودات به صورت مغناطیسی به نسخه‌های مشابه هرمی جذب می‌شوند

 غروب اهرام مصر  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

چهارشنبه 28/7/1389 - 16:21
آلبوم تصاویر

Soldier%20Of%20Achaemenid%20 %20Ancient.ir%20%2810%29 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی

نقش سرباز ارتش جاویدان در پارسه
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
نقش سرباز ارتش جاویدان در پارسه
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
سربازان مادی و پارسی، در پارسه – برای متمایز کردن پارسی ها و مادی ها به کلاه و لباس دقت کنید
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
نقش سرباز ارتش جاویدان در پارسه – سربازان نیزه دار پارسی
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
سرباز هخامنشی به شاه پارسه – داریوش اول – احترام می گذارد

 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
سرباز پارسی سبدی در دست دارد
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
گل نیلوفر؛ نماید صلح در دستان سربازان پارسی و مادی
 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
سربازان پارسی بر گرد کاخ
Soldier%20Of%20Achaemenid%20 %20Ancient.ir%20%281%29 سربازان هخامنشی  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی
سرباز پارسی، با نیزه و تیرکمان

چهارشنبه 28/7/1389 - 16:18
تاریخ

 

۴

Babel%20 %20Ancient.ir%20(4) باغ های معلق بابل  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخی کلمه معلق که برای این باغها استفاده می‌شود در حقیقت به این معنی نیست که باغها به‌وسیله طناب یا ریسمان به یکدیگر متصل بوده‌اند بلکه…باغ‌های معلق بابل یا باغهای معلق سمیرامیس و دیوارهای بابل (عراق کنونی) یکی از عجایب هفتگانه می‌باشد.

هردو این آثار ظاهراً به دستور بخت‌النصر دوم در حدود سال ۶۰۰ پیش از میلاد ساخته شده‌است. این آثار در نوشته‌های مورخان یونانی مانند استرابو و دیودوروس سیکولوس ذکر شده‌است ولی همچنان در مورد وجود آنها ابهاماتی هست. در حقیقت در هیچ یک از نوشته‌های بابلی در مورد وجود این باغ مطلبی ذکر نشده‌است. در طول قرنها این منطقه با باغهای نینوا درآمیخته ولی در حکاکی‌های موجود در آن نواحی روش‌های انتقال آب رودخانه فرات به ارتفاعی که برای این باغها احتیاج بوده‌است آورده شده‌است. این باغها برای خوشحال کردن همسر بخت‌النصر که بیمار بوده‌است ساخته شده‌اند. آمیتیس دختر ایختو ویگو(اژی دهاک) و نوهٔ هوخشتره(پادشاه ماد) با بخت‌النصر ازدواج کرد تا میان دو قوم صلح پایدار برقرار گردد. سرزمین ماد که آمیتیس از آن می‌امد سرزمینی سرسبز و کوهستانی و پوشیده از گیاهان و درختان مختلف بود ولی سرزمین بابل در منطقه‌ای مسطح و فلاتی خشک قرار گرفته بود. یکی از دلایل بیماری آمیتیس هم دوری او از سرزمین خوش آب و هوای خود بود بنابراین بخت‌النصر تصمیم گرفت باغهای معلق بابل را در ارتفاع برای همسر خود بسازد کلمه معلق که برای این باغها استفاده می‌شود در حقیقت به این معنی نیست که باغها به‌وسیله طناب یا ریسمان به یکدیگر متصل بوده‌اند بلکه احتمالاً ترجمه اشتباه کلمه‌ای یونانی به معنای تراس یا بالکن بوده‌است. استرابو در قرن اول قبل از میلاد می‌نویسد: تراسها در طبقاتی روی یکدیگر واقع شده بودند و هرکدام دارای ستونهای سنگی مکعب شکل توخالی بوده‌اند که توسط گیاهان پوشیده شده بود. تحقیقات بیشتر در منطقه بابل منجر به یافتن پایه‌های این ستون‌ها شده‌است.

Babel%20 %20Ancient.ir%20(2) باغ های معلق بابل  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخیمنطقه ای که امروزه با منابع فراوان نفت و گازش تحت عنوان خاورمیانه می شناسیم و در عین حال قدیمی ترین تمدنهای مشرق زمین،ایران و بین النهرین نیز در آن قرار دارند ، کهن ترین نمونه ها از کاربردهای نفت و گاز در روزگار باستان را به نمایش می گذارند و با وجود این شواهد و مستندات دیگر نمی توان تاریخ نفت در این منطقه را محدود به دوران معاصر و یکصد ساله اخیر نمود…

هر چند ظاهرا آشنایی جهانیان با نفت و گاز و مشتقات نفتی با آغاز قرون جدید و حفاری های صنعتی یکصد ساله اخیر  صورت پذیرفته اما شواهد فراوان باستانی در اختیار داریم که خصوصا در منطقه ایران و بین النهرین (عراق کنونی )مردمان با نفت و گاز و مشتقات نفتی آشنایی داشته اند و معماری باغ های معلق بابل که بعنوان یکی از عجایب هفتگانه دنیای قدیم محسوب می شده اند ، یکی از جلوه های این آشنایی و کاربرد های مشتقات نفتی در معماری روزگار باستان محسوب می شوند.

بین النهرین و بابل
Babel%20 %20Ancient.ir%20(3) باغ های معلق بابل  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخیبین النهرین  و بابل بعنوان یکی از مهمترین شهرهای آن در روزگار باستان ، در میان دو رود دجله و فرات در سرزمین عراق فعلی واقع بود .این منطقه در ابعاد مختلف تمدنی ، فرهنگی و سیاسی و ساختار معماری و ساختمان سازی اش  ویژگی های منحصر بفردخود را داشت .از این میان باید به بابل اشاره کنیم که  در عهد عتیق  نیز  از آن با همین نام یاد شده است .این شهر  به استناد کشفیات باستان شناسی ،  نخستین شهر جهانی تاریخ بشریت محسوب می شود و قبل از هر چیز به خاطر ویژگی های خاص معماری خود مورد توجه است هرودت که یک قرن و نیم پس از روزگار رونق بابل از آن دیدن کرده در توصیف آن می نویسد :
… بر جلگه پهناوری قرار دارد و بر گرد آن بارویی به طول تقریبی نود کیلومتر کشیده شده .نهر فرات که نخلستانهایی دو کرانه آن را پوشانیده بود از میان شهر می گذشت .مسافری که به این شهر نزدیک می شد چنان می دید که بر بالای کوهی از ساختمان برج بزرگ مدرج –زیگورات – هفت طبقه ای قرار دارد که نوک آن دویست متر از سطح   زمین بلندتر است .در بابل سه اثر معماری بیش از همه  برجسته بوده اند : برج بابل/حصار بابل و مهمتر ازاین دو ،  باغهای معلق بابل

دلایل ساخت  باغ های معلق بابل
Babel%20 %20Ancient.ir%20(4) باغ های معلق بابل  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخیمنابع به ما می گویند  زمانی که باغهای معلق به وجود آمد ، بابلی ها تاریخی به قدمت تقریبا”سه هزار سال را پشت سر گذاشته بودند .  بابل ، نخست مسکن سومریها بود(قومی که حدود سه هزار  سال پیش از میلاد در بین النهرین می زیستند)، سپس توسط مهاجران اکدی، که حدود دو هزار و ششصد  سال قبل از میلاد به بابل آمدند ، اشغال و تسخیر شد و پانصد  سال پس از آن توسط اقوامی که از شمال بین النهرین به آنجا آمدند ،تحت سلطه قرار گرفت و مأوا و مسکن آنها شد.پس از یک دورانِ کوتاه شکوفایی تحت سلطنت شاه حمورابی (۱۷۲۸ تا ۱۶۸۶ پیش از میلاد)، هیتی  ها و سپس  کاسی ها بر بابل تسلط یافتند و سر انجام به تصرف آشوریها در آمد.در سال ۶۲۶ پیش از میلاد ، نبوپولاسار ، یکی از شاهزادگان اقوام کلدانی که در جنوب بابل زندگی میکردند ، بابل را از زیر حکم آشوریان بیرون آورد و در آن سلسله مستقلی را تاسیس کرد

بوپولاسار در رونق بابل بسیار کوشید .او با اتحاد با هوخشتر پادشاه ماد توانست نینوا را محاصره و فتح نماید و پس از آن نیز این اتحاد قطع نشد بلکه با ازدواج سیاسی دختر پادشاه ماد با ولیعهد بابل این اتحاد محکم تر گردید. هنگامی که  در سال ۶۰۵ پیش از میلاد نبو پولاسار  در گذشت ، ولیعهد  او « بختنصر  » که داماد پادشاه ماد نیز بود  بر تخت نشست.او  کشور خود را با جنگ های بی شمار ، تبدیل به قدرت جهانی زمانِ خود کرد و همزمان پایتخت کشورش «بابل » را تبدیل به بزرگترین ، جدید ترین و پرشکوهترین شهر جهان در آن روزگار کرد.
Ancient.ir babel 300x300 باغ های معلق بابل  | تاریخ باستان تمدن عکسهای تاریخیبختنصر علاوه بر کشورگشایی بابل را بزرگترین و با شکوه ترین پایتخت جهان قدیم ساخت و معماری شهر را که پدرش پی ریزی کرده بود تکمیل نمود.
باغهای معلق بابل نیز  که بعنوان سومین ویژگی خاص و معرفه ی  بابل از آن یاد کردیم و  یونانیان آنرا دومین اثر از عجایب هفتگانه دنیای قدیم می دانستند ، در دوران حکمرانی همین  پادشاه به وجود آمد.
این بنا احتمالاً هدیه ای از طرف بختنصر به همسر ایرانی اش   امی تیس دختر سابق الذکر پادشاه ماد بود
بنا بر گزارشهای تاریخی موجود ، بخت النصر دستور داد باغهای معلق را بسازند تا غیبتهای طولانی خود را نزد ملکه جبران کند ، و همچنین برای همسرش در جلگه ی یکنواخت فرات ، خاطره ی کوچکی از کوهستانهای پوشیده از جنگل وطنش ایران را فراهم آورد . باغ های معلق بابل تا زمان اسکندر نیز هنوز وجود داشته، اما پس از آن دیگر نشانی از باغ ها نبود. طغیان فرات در روزگار باستان بابل و باغ های آن را برای مدتهای طولانی زیر رسوبات آبرفتی قرار داد و اطلاعات پیرامون بابل و باغ های معلق آن تا قرن ها تنها  محدود به گزارشات یونانیان  و روایات  افسانه ای محلی بود  تا اینکه حفاری های باستانشناسی در عراق آغاز شد.
چهارشنبه 28/7/1389 - 16:1
ایرانگردی
  • کلیساى سنت استپانوس -جلفا - آذربایجان شرقی
  • قره کلیسا -چالدران -آذربایجان غربی
  • کاخ تچر
  • بنای تاریخی رختشویخانه -زنجان
  • باغ ارم -فارس -شیراز
  • آبشار مارگون - فارس
  • قلعه آوارسین
  • آبشارهای اطراف رامسر
  • نارنجستان قوام - شیراز
  • قلعه رود خان - فومن
  • قلعه فلک الافلاک * خرم آباد *
  • نقش رستم * مرودشت*
  • ***  غار کتله خور  ***   واقع در استان زنجان ***
  • آرامگاه شیخ زاهد گیلانی * لاهیجان *
  •    باغ فردوس
  • قلعه توت ایلام
  • **‌قلعه چالشتر * چهار محال و بختیاری**
  • * روستای کندوان *
  • کاخ تچر * واقع در جنوب غربی کاخ آپادانا در تخت جمشید *
  • غار یخ مراد
  • گنبد جبلیه * کرمان *
  • برج طغرل * ری *
  • کلیسای سنت استپانوس * آذربایجان شرقی*
  • صدور روادید در فرودگاه مهر آباد:
  • قلعه رود خان * فومن *
  • مقبره استر و مردخای
  • آرامگاه شاه چراغ
  • قلعه قم چقای
  • ارگ راین * راین *
  • گنبد علویان * همدان*
  • قلعه پرتغالیهای جزیره هرمز
  • غار نول * یاسوج *
  • قلعه نصوری
  • قلعه هلندی ها * جزیره خارک *
  • جاذبه های لنگرود
  • باغ جهان نما * شیراز
  • *‌ قلعه مرنجاب *
  • * تورنگ تپه ی گرگان*
  • *قلعه دزک (Dezak) *  چهارمحال و بختیاری *
  • *****‌  غار نیاسر کاشان
  • پل آجی چای  * تبریز *
  • *** دیدنیهای باستانی شهر ایلام ***
  • آرامگاه شاه شجاع * شیراز
  • دیدنیهای تایلند
  • عمارت ملک و پارک ساحلی آب شیرین کن *‌بوشهر *
  • کاخ عالی قاپو *  اصفهان *
  • بنای گور دختر * تنگ ارم * برازجان * استان بوشهر
  • نارین قلعه (نارنج قلعه ) میبد  *یزد
  • غار پرو * کرمانشاه *
  • * کاخ سروستان*  سروستان ـ استان فارس
  • تالار تیموری * اصفهان
  • آتشکده آذر گشنسب (تخت سلیمان ) * تکاب
  • باغ شازده * ماهان * کرمان
  • قلعهٔ جونقان *جونقان * شهرکرد
  • *غارهای دیدنی و تاریخی رامسر *
  • *نقش برجسته های طاق بستان *
  • * تپه های باستانی یاسوج *
  • نقش برجسته و کتیبه های بیستون * کرمانشاه *
  • جاذبه های دیدنی دنیا با وبلاگ جهانگردی
  • مجموعه گنجعلیخان * کرمان*
  • * کتیبه های گنج نامه * همدان *
  • ستونهای سنگی  خورهه * محلات * استان مرکزی*
  • آژانس هواپیمایی بین الملل* تهران *
  • نگاهی به استان گلستان *
  • نگاهی به شهرستان گنبد کاووس *
  • * تپه های سیلک * کاشان *
  • * قلعه های استان ایلام *
  • * قلعه قشم  و  غارهای خربس *  جزیره قشم *
  • میل گنبد قابوس * شهر گنبد کاووس * استان گلستان*
  • مشتاقیه ( سه گنبد )
  • مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی * استان اردبیل
  • معرفی آثار  باستانی* استان اردبیل*
  • *‌ قلعه الموت *  قزوین *
  • شهرستان خرم آباد * استان لرستان *
  • *لیست جاذبه های گردشگری استان گلستان *
  • تصاویر آرامگاه خواجوی کرمانی * شیراز *
  • *   غار  باستانی  کرفتو     *   دیواندره  *
  • میدان امام ( میدان نقش جهان )* اصفهان *
  • کلیسا و موزه  وانک * اصفهان = نصف جهان *
  • * غارهای  استان کرمان * متاسفانه تصویر این غارها را ندارم !
  • * قلعه خورموج * خورموج * استان بوشهر *
  • گنبد علویان * همدان
  • * جاذبه های گردشگری  بین المللی  *
  • گنبد سلطانیه * شهر سلطانیه * استان زنجان*
  • *.* آتشکده های ایلام *.*
  • باغ دولت آباد  ***  یزد
  • * زیگورات چغازنبیل  *** استان خوزستان *
  • * سرای مشیر * شیراز *
  • * تخت جمشید * استان فارس *
  • * غار مرخر * واقع در کرمانشاه *
  • * مجسمه هرکول *  کرمانشاه *
  • ***اطلاعات کامل گردشگری  شهرستان زنجان ***
  • ***‌برج قربان *** واقع در استان همدان ***
  • *‌ مسجد میر چقماق ( مسجد جامع نو ) ـ یزد *
  • کاخ سروستان * استان فارس *
  • *** بندر سیراف ***
  • جاذبه های گردشگری استان بوشهر
  • * ارگ کریمخانی * شیراز *
  • چهارشنبه 28/7/1389 - 15:55
    ایرانگردی
    قلعه فلک الافلاک * خرم آباد *

    این قلعه زیبا و دیدنی با 5300 متر مربع مساحت بر فراز تپه ای در مرکز شهر خرم آباد، با چشم اندازی فوق العاده زیبا قرار گرفته است. حریم این تپه باستانی، از شرق و جنوب غربی به رودخانه خرم آباد و از غرب به خیابان و محله دوازده برجی و از سمت شمال به خیابان فلک الافلاک محدود می شود. نام قدیم آن که به دوران ساسانیان بر می گردد، دژ شاپور خواست بوده و دارای 8 برج مدور و دیوارهای بلند و مستحکم است. وسعت محوطه باستانی که محل واقعی تحولات تاریخی بناست، حدود 400×300 متر مربع و ارتفاع تپه با احتساب دیوارهای بنا از سطح خیابانهای مجاور حدود 40 متر است. فضای داخلی بنای فعلی به چهار تالار نسبتاً بزرگ حول دو حیاط و تعدادی تالار و اتاق تقسیم شده است. ابعاد حیاط اول 5/22×31 متر و ابعاد حیاط دوم 21×29 متر است. در ورودی بنا در سمت شمال و در بدنه برج شمال غربی تعبیه شده است.

     

     

     

    دورتا دور قلعه را پرتگاهی مخوف فرا گرفته که دارای پوشش گیاهی ست و راه ورود به فلک الافلاک را دشوارتر می کند.نام این قلعه به مفهوم آسمان نهم و بالاترین فلک است که به طورمجازی دست نیافتنی بودن آن را می رساند.

    چهارشنبه 28/7/1389 - 15:52
    ایرانگردی
    زیگورات چغازنبیل  *** استان خوزستان *


     


    معبد ایلامی چغازنبیل بر روی تپه ای خاکی و در ساحل رودخانه دز از شعب رود کارون در استان خوزستان واقع شده است . این معبد توسط اونتاشگال پادشاه ایلامی ها در سال 1250 قبل از میلاد ساخته شده و آن را به خدای اینشوشینک اختصاص داده است .بنای معبد چند طبقه و ارتفاع آن حدود 25 متر است . این بنا از خشت خام ساخته شده است و روکشی از آجر دارد . در اطراف معبد تعدادی لوح گلی و جندین مجسمه از انسان و حیوان بدست آمده است .


    در حین خاکبرداری از محل دو عدد آجر که مطالبی را به خط ایلامی در آن نقل شده بود کشف شد . قاعده زیگورات مربع است و بلندی آن در اصل 50 متر بوده است و آخرین طبقه آن به خدای ایشوشینک تعلق داشته است .زیگورات اور که ٢١١٠ سال قبل از میلاد ساخته شده قدیمی‌ترین و زیگورات چغازنبیل بزرگ‌ترین زیگورات جهان هستند.

     


    سر درهای مجلل و راه پله های متعددکه منتهی به طبقات فوقانی معبد می شود .جالب ترین شیء بدست آمده از حفریات اخیر چغازنبیل ,مجسمه گاو لعابداری است که در کمال ظرافت و مهارت ساخته شده است که برروی آن کتیبه ای به خط ایلامی در چند ردیف نوشته شده است . اکنون این مجسمه در موزه ایران باستان نگهداری می شود.


     


    چغازنبیل در سال ١٩٧٩ میلا‌دی از طرف یونسکو در فهرست میراث جهانی قرار گرفت. این محوطه یکی از چند اثر ثبت شده‌ی ایران در فهرست میراث جهانی است. اهمیت این محوطه‌ی تاریخی به عنوان مهم‌ترین اثر به‌جای‌مانده از دوران حکومت ایلامی، قدمت ٣٠٠٠ ساله‌ی آن همراه با جاذبه‌های طبیعی از جمله عوامل مؤثر در به ثبت‌رسیدن این مجموعه به‌عنوان میراث جهانی بوده‌اند. فرسایش طبیعی و خسارت‌های ناشی از جنگ ایران و عراق، آسیب‌های فراوانی را متوجه این شهر کهن نمود.


    برای جلوگیری از تخریب هر چه بیشتر این منطقه، در سال ١٩٩٨ میلادی، توافقی بین سازمان میراث فرهنگی ایران، یونسکو، بنیاد اعتباری ژاپن و مؤسسه‌ی کراتره فرانسه (مؤسسه‌ی بین‌المللی حفاظت از بناهای خشتی)، برای اجرای طرح مطالعاتی حفاظت و مرمت محوطه‌ی تاریخی چغازنبیل در زمینه‌های مختلف علمی صورت گرفت. در راستای اجرای این طرح، یک پایگاه دائمی پژوهشی شامل آزمایشگاه، بخش حفاظت و مرمت، کتاب‌خانه، بخش رایانه‌ای و بخش مطالعات سفال در قسمت اداری موزه‌ی هفت‌تپه ایجاد و تجهیز شده است.

    چهارشنبه 28/7/1389 - 15:50
    ایرانگردی
    آبشارهای اطراف رامسر
    رامسر به علت داشتن کوههای پربرف ، ریزش باران های فراوان در آن و قرار داشتن در منطقه پر آب ایران ، از چندین آبشار زیبا و دیدنی با چشم انداز های طبیعی برخوردار است :1-    ازارک - منطقه سنگ پشته 2-    هیسیان- منطقه جنت رودبار3-    چاردر- منطقه جنت رودبار4-    خشکا- منطقه هریس5-    لج و میج - منطقه اشکور رامسر6-    ریزش براز- منطقه جنت رودبار7-    راشمه دره - جواهر ده 8-    احسینه - منطقه جنت رودبار ( بلندترین آبشار منطقه )
    چهارشنبه 28/7/1389 - 15:47
    مورد توجه ترین های هفته اخیر
    فعالترین ها در ماه گذشته
    (0)فعالان 24 ساعت گذشته