• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 466
تعداد نظرات : 249
زمان آخرین مطلب : 4025روز قبل
شعر و قطعات ادبی

 

من غریبانه با خودم گفتم، نه! او جنگ را نمی بازد

تک سوار عرب! چه می بینم؟ مرکبت بی سوار می تازد؟

پنج شنبه 26/1/1389 - 0:39
دعا و زیارت

عباس را " باب الحوائج" خوانده اند ، از آنجا که حاجت مشروع هر حاجتمندی را که با صفای باطن و اعتقاد قلبی و معرفت به عباس به او پناه آورد- به امر خدا ی متعال - برآورده می سازد .

 کرامات قمر بنی هاشم فراوان است اما در این مجال قصد آن دارم تا یکی از این کرامات را که از زبان حاج سعید حدادیان شنیدم برایتان نقل کنم :

 

" مرحوم حاج اکبر ناظم از مداحان و روضه خوانان تهران قدیم بود که ارادت فوق العاده ای به حضرت ابوالفضل العباس(ع) داشت و ایام محرم ، با راه اندازی دسته عزاداری و مرثیه سرایی در عزای سالار شهیدان و قمر بنی هاشم به بزرگداشت شعائر ماه محرم می پرداخت .

وی دختری داشت که مدتها بیمار بود و در روزهای منتهی به ماه محرم ، حالش رو به وخامت گذاشته بود تا اینکه صبح روز تاسوعا که مرحوم ناظم قصد خروج از منزل برای برپایی مراسم این روز را داشت، حال دخترش بدتر شد و از دنیا رفت .

خانواده ، اصرار فراوان اشتند که وی به کار کفن و دفن دخترش بپردازد ، اما او برپایی مراسم روز عاشورا را ترجیح داد و گفت که جنازه را بگذارید تا بعد از مراسم ، به آن برسیم .

مرحوم ناظم با دلی شکسته و قلبی محزون، به مراسم قمر بنی هاشم رفت و بر بالای منبر، اولین جمله ای که گفت این بود :

عباس! از من روضه تو را خواندن می آید و از تو مرده را زنده کردن، من برای تو روضه می خوانم و تو هم به درگاه خدا دعا کن تا دخترم را به من بازگرداند" و بعد به خواندن مرثیه ابوالفضل(ع) مشغول شد . آنانیکه این موضوع را نقل کردند گفته اند که هنوز حاج اکبر ناظم از مجلس خارج نشده بود که دخترش با پای خود به دیدار پدر آمد ."

 

السلام علیک یا ابوالفضل العباس یا قمر بنی هاشم

پنج شنبه 26/1/1389 - 0:35
شعر و قطعات ادبی

اولین روز دبستان، باز گرد

کودکیها، شاد و خندان باز گرد

 

باز گرد ای خاطرات کودکی

بر سوار اسبهای چوبکی

 

خاطرات کودکی زیباترند

یادگاران کهن مانا ترند

 

درسهای سال اول ساده بود

آب را بابا به سارا داده بود

 

درس پند آموز روباه و خروس

روبه مکار و دزد چاپلوس

 

روز مهمانی کوکب خانم است

سفره پر از بوی نان گندم است

 

کاکلی گنجشککی باهوش بود

فیل نادانی برایش موش بود

 

با وجود سوز و سرمای شدید

ریز علی پیراهن از تن می درید

 

تا درون نیمکت جا می شدیم

ما پر از تصمیم کبری می شدیم

 

پاک کنهایی ز پاکی داشتیم

یک تراش سرخ لاکی داشتیم

 

کیفمان چفتی به رنگ زرد داشت

دوشمان از حلقه هایش درد داشت

 

گرمی دستانمان از آه بود

برگ دفترها به رنگ کاه بود

 

مانده در گوشم صدایی چون تگرگ

خش خش جاروی با پا روی برگ

 

همکلاسیهای من یادم کنید

باز هم در کوچه فریادم کنید

 

همکلاسیهای درد و رنج و کار

بچه های جامه های وصله دار

 

کاش هرگز زنگ تفریحی نبود

جمع بودن بود و تفریقی نبود

 

کاش می شد باز کوچک می شدیم

لااقل یک روز کوچک می شدیم

 

یاد آن آموزگار ساده پوش

یاد آن گچها که بودش روی دوش

 

ای معلم نام و هم یادت به خیر

یاد درس آب بابایت به خیر

 

ای دبستانی ترین احساس من

باز گرد این مشقها را خط بزن

 

پنج شنبه 26/1/1389 - 0:32
بیماری ها


1٠ دقیقه بعد : 10 قاشق چای‌خوری شکر وارد بدنتان می‌شود. می‌دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می‌گیرد و شیرینی‌اش را خنثی می‌کند.

 

20 دقیقه بعد : قند خونتان بالا می‌رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک ‌جای انسولین می‌شود. کبدتان شروع می‌کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.

 

40 دقیقه بعد : حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمک‌های‌ چشمتان گشاد می‌شود، فشار خونتان بالا می‌رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده‌های آدنوزین مغز حالا بلوک می‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگی جلوگیری کنند.

 

45 دقیقه بعد : ترشح دوپامین افزایش پیدا می‌کند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد می‌کنند، تحریک می‌شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

 

60 دقیقه بعد : اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می‌چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می‌کند. میزان بالای قند خون و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می‌شوند.

 

مدتی بعد : کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می‌شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می‌شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت‌ها نیز از دست می‌رود.

 

مدتی بعدتر : کم‌کم آن غوغایی که در بدن‌تان ایجاد شده بود فروکش می‌کند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک‌پذیر می‌شوید یا خیلی کرخت و بی‌حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده‌اید؛ آبی که می‌شد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدن‌تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می‌رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می‌کنید.

سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران ۴۲ لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک می‌رسیم که ما در سرانه مصرف نوشابه‌هاى گازدار مقام اول را در جهان پیدا کرده‌ایم !!! برای این که بیشتر تعجب کنید، بد نیست بدانید که :

میانگین مصرف نوشابه‌های گازدار در دنیا برای هر فرد 10 لیتر است.

در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه هاى گازدار در کشور، نزدیک به ۱۵ درصد رشد داشته است.

در طی همین بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.

سرانه‌ مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندار جهانی است.

طبق آمار، ۹۰ درصد کودکان ۲۴ ماهه تا ۱۲ ساله کشورمان، روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کرده‌اند.

25 درصد از کودکان ایرانى به نوعی با سوء تغذیه دست‌ به ‌گریبانند.

پنج شنبه 26/1/1389 - 0:30
سينمای ایران و جهان

چند مدته كه تلوزیون در حال پخش سریالی به نام به كجا چنین شتابان است كه البته گویی كارگردان با كشش های بی مورد خود بخصوص در این قسمت های پایانی میخواسته نشان بده كه واقعا شتاب برای چه؟وقتی میشود چند میلیون آدم را به اندازه زمان رفتن به شمال از تهران و شاید هم بیشتر به جای نهایت نیم ساعت پای تلوزیون نگه داشت وبا كشش بی مورد اعصاب آنها را خرد كرد چرا شتاب ؟چرا عجله؟

قبل از عید اعلام شد قسمت های پایانی این سریال به منظور بالا بردن كیفیت بعد از عید پخش میشوند در حالی كه نه تنها بهتر نشد بلكه باعث دلزدگی مردم از این سریال هم شده است 

نكته دوم علاقه زیاد كارگردان به نمایش در آوردن مصرف مواد توسط كتی و برادرش و یا دیگر بازیگران سریال است آیا لازم است كه در هر قسمت هزار بار این صحنه تكرار شود وآیا مسئولین وكسانی كه مدتی پیش به فیلم  رضاعطاران به خاطر حركت دستی كه بیانگر مصرف مواد بود ایرادگرفتند وهزاران بیانیه دادند كه آقا این بد آموزی دارد ، زشت است و...حالا دیگر نابینا شدن واین صحنه ها را در سریال به كجا چنین شتابان نمی بینند یا دیگر قبح كشیدن موادشكسته شده ونمایش آن زشت نیست؟

در نهایت روی سخنم به همه كسانی است كه دست اندر كار ساخت مجموعه های تلوزیونی هستند خواهشا فیلم خودتان را به عنوان یك بیننده قبل پخش ببینید نه به عنوان یك كارگردان یا لااقل به چند نفر از افرادعادی نشان دهید وبگذارید بی طرفانه قضاوت كنند وبه شما مشكلات را بگویند چرا كه حاصل كار شما برای عموم است نه خواص و گاهی همین عموم به نكاتی توجه می كنند كه هیچ كارشناسی شاید بدان نیندیشد

به امید اینكه فیلم های ما روز به روز پر محتوا تر وروان تروجذاب تر گردند

چهارشنبه 25/1/1389 - 0:52
انتقادات و پيشنهادات

سلام به همه دوستان تبیانی یه چیزی هست كه مدتی است ذهن من رو به خودش مشغول كرده واون اینكه همه ما كه به نوعی داریم در تبیان مطلب قرار میدیم هدفمون از انجام این كار چیه ؟بجز اینكه دوست داریم آنجه كه مفید به نظر میرسه در اختیار دوستانمان قرار بدیم؟

اما متاسفانه به علت كاربران بالای تبیان (كه البته این حسن است) مطلبی كه قرار می دهیم نهایتا یك ساعت بر روی صفحه باشد واین یعنی این كه ما به هدف خودمون نمی رسیم

به همین منظور من نظری داشتم وآن اینكه مسئولین تبیان قسمت مطالب روزانه رابه گونه ای طراحی كنند كه موضوعات برحسب موضوع انتخابی كاربر دسته بندی شوند ولا اقل به مدت چند روز امكان استفاده از آنها باشد

اگر نظر شما به این مطلب مثبته شما هم نظر بدید تا مسئولین تبیان درپیشبرد این اهداف هر چه بیشتر ما را یاری كنند

 

چهارشنبه 25/1/1389 - 0:29
بیماری ها
تایچ پژوهشی درباره دیابت را می خواندم که حاوی اطلاعات جالبی بود. در این پژوهش آمده بود که در سال 1985 تنها 30 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری دیابت بودند. اما در حال حاضر بیش از 246 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و اگر برای مبارزه با پیشرفت این بیماری اقدام مناسبی صورت نگیرد، در نسل بعد، بیش از 380 میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت خواهیم داشت.
دیابت، بیماری مزمنی است که در نتیجه اختلال در تولید و عملکرد انسولین در بدن به وجود می آید. انسولین هورمونی است که در پانکراس تولید می شود و سلول ها را قادر می سازد که گلوکز را از خون گرفته و برای تولید انرژی استفاده کنند. پانکراس فرد مبتلا به دیابت، انسولین مورد نیاز بدن را تولید نمی کند و یا انسولین تولید شده کارایی لازم را در بدن این افراد ندارد. از این رو افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد غیر دیابتی نمی توانند از گلوکز به نحو احسن در سوخت و ساز بدنشان استفاده کنند، در نتیجه قند خون افراد به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. تکرر ادرار، تشنگی شدید، گرسنگی شدید، کاهش وزن، خستگی زیاد، بی علاقگی و عدم تمرکز، تاری دید، حالت تهوع و معده درد از علایم هشداردهنده دیابت است.

برای پیشگیری از دیابت چه کار کنیم؟

اگر شما خواننده عزیز هنوز به دیابت مبتلا نیستید و می خواهید همیشه سالم بمانید، بدانید که چاقی مهم ترین عامل محیطی دیابت است و بهترین راه برای رسیدن به وزن مناسب، تغییر سبک زندگی به صورت استفاده از رژیم غذایی کم چربی و افزایش تحرک است. در حال حاضر برای پیشگیری از ابتلا به دیابت راهی به جز یک رژیم غذایی سالم همراه با ورزش منظم ندارید.

10 فرمان غذایی برای کاهش وزن و پیشگیری از دیابت

1. حداقل سه بار در روز غذا بخورید. مصرف وعده های کوچک تر در طول روز کمک می کند که شما مبجور نباشید به دلیل گرسنگی میان وعده های پر کالری مصرف کنید.
2. صبح را با یک صبحانه مقوی آغاز کنید. صبحانه مهم ترین وعده غذایی است که در سوخت و ساز بدن نقش مهمی دارد. به یاد داشته باشید که هیچ گاه وعده ها را حذف نکنید زیرا در این صورت تا پایان روز مقدار کالری بیشتری مصرف خواهید کرد.
3. به جای سرخ کردن، از روش پخت ساده، کباب کردن، بخارپز کردن و تئوری کردن استفاده کنید.
4. از میان وعده های سالم و کم چرب استفاده کنید و جلوی گرسنگی شدید بعد از ظهر و عصر را بگیرید. برای میان وعده ها سعی کنید از میوه ها، ماست یا شیر کم چرب، ذرات بوداده کم روغن و سبزی ها استفاده کنید.
5. مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را فراموش نکنید.
6. به حجم وعده ها توجه کنید. یکی از ساده ترین راه های کاهش وزن این است که فقط 25 درصد از حجم وعده های خود را کم کنید.
7. مقدار بیشتری میوه، سبزی و غلات سبوس دار مصرف کنید. این غذاها غنی از فیبر هستند که موجب پر شدن شکم می شوند و از طرفی مقادیر زیادی مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند.
8. برچسب های غذایی را بخوانید. اگر در برچسب یک ماده غذایی ذکر شده که هر دو واحد از آن حاوی 150 کالری است و شما روزی سه بار از آن مصرف می کنید بنابراین روزی 450 کالری از طریق این ماده غذایی دریافت می کنید.
9. مصرف چربی ها و غذاهای چرب را محدود کنید.
10. به یاد داشته باشید که « کم چرب» لزوما به معنای «کم کالری» نیست. اغلب اوقات، غذاهای کم چرب حاوی مقادیر زیادی شکر هستد. بنابراین با وجود اینکه چربی اندکی دارند اما عملا به همان اندازه کالری دارند.

14 فرمان غذایی برای کنار آمدن با دیابت

بیماران دیابتی که می دانند تغذیه سالم یکی از مهم ترین عوامل موثر در کنترل این بیماری است، همواره در صددند که تغذیه شان را بهبود بخشند. به همین دلیل مواردی به این بیماران پیشنهاد می گردد.
1. غذاهای اصلی و میان وعده ها را در زمان توصیه شده مصرف نمایید.
2. داروهای خود را هر روز در زمان معین استفاده کنید.
3. غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزی ها، نان سبوس دار( سنگک)، غلات کامل، لبنیات کم چرب و گوشت بدون چربی استفاده کنید.
4. روش هایی چون بخارپز، کبابی و آب پز کردن را برای پخت انتخاب کنید.
5. مواد غذایی روزانه را در حد نیاز خود بخورید و آن را به وعده های بیشتر با حجم کمتر تقسیم کنید.
6. از خوردن غذای آماده تا حد امکان بپرهیزید.
7. غذاهایی با فیبر زیاد مانند سبزی ها و میوه ها را استفاده کنید زیرا کم کالری هستند و چون فیبرها بخش غیر قابل هضمی از غذاهای گیاهی می باشند، به دلیل اثر روی لوله گوارش، برای بهبود وضعیت قند و چربی مفید می باشند.
8. به جای سس مایونز از روغن زیتون، آب لیمو یا سرکه استفاده کنید.
9. از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ شده خودداری کنید.
10. بر اساس داروهای مصرفی و میزان قند خون خود می توانید به جای قند از توت خشک، کشمش و یا خرما (به میزان اندک) استفاده کنید.
11. از مصرف انواع شیرینی، نوشابه، آب میوه و کمپوت خودداری کنید.
12. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید.
13. چون امکان بروز امراض کلیوی به ویژه در دیابت نوع یک زیاد است، از مصرف بیش از اندازه مواد پروتئینی (گوشت، تخم مرغ) خودداری کنید و برای بررسی کارکرد کلیه های خود به طور سالانه به پزشک مراجعه کنید.
14. در پایان به یاد داشته باشید که رژیم درمانی یعنی درست خوردن نه غذا خوردن.
چهارشنبه 25/1/1389 - 0:1
بیماری ها
ورزش ملایم ازاحتمال پوکی استخوان در قسمت زانو در افراد مبتلا به صدمات غضروفی می کاهد.
هدف اینگونه ورزشها کنترل بهتر عصب عضلانی و تقویت عضلات بنظر می رسد غضروف زانو را می سازد و تحلیل آن نشانه تغییرات ساختمانی در پوکی استخوان زانوست.
گرچه ورزش ملایم علائم راتخفیف می دهد ، بسیاری از بیماران از آن پرهیز می کنند زیرا نگرانند بیشتر باعث تحلیل غضروف شود.
در یک مطالعه جهار ماهه ، بیمارانی که در معرض خطر پوکی استخوان زانو قرار داشتند برنامه ورزشی منظمی را دنبال کردند و نتایج افزایش محتوای گلیکوزآمینوگلیکان (GAG) غضروف زانو را نشان دادند.این ماده نقش مهمی در ویژگی های ارتجاعی غضروف دارد.
تغییر میزان GAG نشان می دهد غضروف انسان به فشار فیزیولوژیک بطریقی مشابه با استخوان و عضله پاسخ می دهد.
بهبود علائمی که در بیماران دچار پوکی استخوان که برنامه ورزشی منظمی را دنبال کرده اند صورت می گیرد در واقع نتیجه بهتر شدن وضعیت غضروف است بنابراین در افرادی که در معرض پوکی استخوان زانو قرار دارند و ورزش ملایم را در برنامه خود دارند احتمالا علائمی همچون درد و خشکی بهبود می یابند و طبق نتایج این مطالعه بهبود علائم به منزله بهتر شدن غضروف است.
چهارشنبه 25/1/1389 - 0:0
لطیفه و پیامک
همّت مضاعف می کنیم، کاری مضاعف می کنیم
عطرخوش خوب ظهور، جاری مضاعف می کنیم
بر دست مجروحت قسم سیّدعلی از قلب و جان
این انقلاب و رهبرش یاری مضاعف می کنیم
سه شنبه 24/1/1389 - 23:56
لطیفه و پیامک
در راه تو حرکتم مضاعف باشد
با یاد تو برکتم مضاعف باشد
ای سید ما امر تو بر روی دو چشم
با عشق تو همتم مضاعف باشد
سه شنبه 24/1/1389 - 23:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته