• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3839
تعداد نظرات : 784
زمان آخرین مطلب : 4428روز قبل
موفقیت و مدیریت

روابط می تواند هم بهترین و بالاترین لذت زندگی و هم بزرگترین چالش آن باشد. اما معمولاً ترکیبی از هر دوی اینهاست در دنیایی که بی وقفه به سمت بازسازی و تحول پیش می رود، خیلی از افراد مشغول بازنگری روی اولویت های زندگی خود هستند.

از این گذشته، آیا ما زندگیمان را با این سوال که “موجودی بانکم چطور پیش می رود؟” ارزیابی می کنیم؟ مطمئناً خیر. مهمترین سوالی که باید پاسخ دهیم این است که “آیا کسانی هستند که دوستم داشته باشند؟” یا “کسی هست که من دوستش داشته باشم؟”

وقتی یک رابطه خیلی مهم بر هم می خورد، چه از طریق طلاق باشد یا طرق دیگر، قبل از اینکه یک رابطه جدید را شروع کنید باید خودتان را برای موفقیت آماده کنید.

در زیر ۵ تصمیم مهم را عنوان می کنیم که برای ایجاد یک رابطه عاشقانه و موفق باید اتخاذ کنید و به آن پایبند باشید.

۱٫ “اول باید با خودم قرارملاقات داشته باشم.”
بهترین نشانه نوع رابطه ای که با افراد خواهید داشت، نوع رابطه ای است که با خودتان برقرار می کنید. پس اولین قرار ملاقات ها را با خودتان بگذارید تا دوباره جای پایتان را روی زمین محکم کنید. همان عشق و محبتی که می خواهید به شریک زندگیتان در آینده داشته باشید اول به خودتان ارزانی کنید. برای شامتان شمعی روشن کنید، برای خودتان چند شاخه گل بخرید، و صبحها که از خواب بیدار می شوید، جلوی آینه زیبایی خود را تحسین کنید.


۲٫ “خصوصیاتی که از شریک زندگی آینده خود انتظار دارم را مشخص می کنم.”

از روابط گذشته تان که شکست خورده اند، الان دیگر خصوصیات، ویژگی ها و رفتارهایی که به دردتان نمی خورند را شناخته اید. این خصوصیات را یادداشت کنید و بعد از خودتان بپرسید که می خواهید طرف مقابلتان چه صفاتی داشته باشد. مثلاً به جای صفات خود محور یا بی وفا، می توانید صفات بامحبت و وفادار را بنویسید. روی نقاط و صفات مثبت متمرکز شوید و از آنها بعنوان معیاری برای انتخاب استفاده کنید.


۳٫ “رابطه قبلیم را کاملاً از آینده ام بیرون می کنم.”

اگر می بینید که مداوم درحال حرف زدن از رابطه قبلیتان هستید یا سعی دارید که مدام فرد کنونی را با قبلی مقایسه کنید، دست نگه دارید و ببینید آیا واقعاً برای آشنا شدن با یک فرد جدید آمادگی دارید یا نه. صحبت درمورد تجارب قبلی بعنوان مطلع کردن طرف مقابل اشکالی ندارد اما صحبت کردن مداوم و گله و شکایت فقط طرفتان را دورتر می کند. اگر طلاق گرفته اید، چرا اجازه می دهید که آن فرد قبلی هنوز هم این همه زمان و توجه شما را در زندگیتان از آنِ خود کند؟ چنین احساساتی را می توانید با دوستان دیگر یا یک روانشناس درمیان بگذارید.

۴٫ “با کسی رابطه برقرار می کنم که از نظر احساسی سالم باشد.”

با خودتان قرار بگذارید که با کسی که وارد رابطه می شوید حتماً فردی مسئولیت پذیر، خودکفا، و از نظر احساسی کاملاً سلامت باشد. ببینید روابط او با خانواده اش چگونه است؟ به چیز خاصی اعتیاد ندارد؟ ساختن دوباره زندگی بعد از طلاق خیلی انرژی می برد پس اجازه ندهید هر مجنونی آنرا دوباره بر هم بریزد.


۵٫ “به دنبال علایقم می روم.”

آیا سرگرمی یا علاقه خاصی دارید؟ دیگر آنها را کنار نگذارید و درعوض هرچه زودتر خودتان را به آن مشغول کنید. کمی تفریح کنید. تازه این احتمال هم وجود دارد که در همین حین و بین با فرد جدیدی آشنا شوید که علایق و احساساتی شبیه به شما داشته باشد و بتوانید رابطه خوبی با او شروع کنید

جمعه 1/7/1390 - 21:6
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی
در هزاره سوم و زندگی ماشینی امروز و هزینه‌های بالا، خیلی از شماها برای گذران زندگی، زیاد کار می‌کنید، تا جایی که حتی ممکن است چند شیفت کار کنید و همین امر باعث می‌شود تا از زندگی عادی خود غافل بمانید و نتوانید آن طور که شاید و باید به تفریح بپردازید، پرسش ما از شما این است، که شما بیشتر به کار می‌پردازید یا تفریح؟

 

یا آنکه حد وسط را دنبال می‌کنید و بین کارتان تعادل برقرار می‌کنید. برای این که متوجه شویم، شما به کار بیشتر فکر می‌کنید یا تفریح، به این پرسش‌ها، خیلی سریع باید پاسخ بدهید، چون اگر بخوانید، سپس گزینه‌ها را انتخاب کنید، آنگاه است که از روی احساستان به آنان پاسخ نمی‌دهید و نمی‌توانید ارزیابی درستی از گزینه‌ها داشته باشید.
۱- پنجشنبه، جمعه پیش را چگونه گذراندید؟
الف – مثل تمام هفته‌ها سرکار بودم
ب – همراه خانواده و دوستان استراحت کردیم
ج – استراحت کردم، اما مجبور شدم بخشی از کارم را در خانه انجام دهم.
۲- آخرین باری که به مسافرت رفتید. چه زمانی بوده؟
الف – سال گذشته ب – شش ماه قبل ج – هفته گذشته

 

 

۳- بیشتر وقت خود را با چه کسانی می‌گذرانید؟
الف – همکاران ب – دوستان ج – پدر و مادر و همسر

 

 

۴- هنگام مرخصی بیشتر چه کار می‌کنید؟
الف – شماره همراهتان را به همکارتان می‌دهید ب – به فکر برنامه‌های کاریتان هستید
ج – پاسخ مکالمات کاری را نمی‌دهید؟

 

 

۵- کدام یک از موارد زیر بیشتر برای شما اتفاق می‌افتد؟
الف – نگران فردا صبح و قرارهای کاریتان هستید ب – به خاطر ازدحام کاری مسائل دیگر را فراموش می‌کنید ج – تا نیمه‌های شب برای تفریح بیدار می‌مانید!

 

 

۶- چند ساعت در هفته کار می‌کنید؟
الف – ۴۸ ساعت و بیشتر ب- ۱۷ تا ۳۵ ساعت ج – ۱۶ ساعت

 

 

۷- آخرین بار که برای خودتان خرید انجام داده‌اید؟
الف – آنقدر مشغول بوده‌اید که همسرتان برایتان خرید انجام داده ب – تلفنی اجناس‌تان را خرید کرده‌اید ج – هنگامی که با دوستانتان بیرون بوده‌اید، خرید انجام داده‌اید!

 

 

۸- وقتی با دوستان و اقوامتان هستید، بیشتر در چه موردی صحبت می‌کنید؟
الف – مسائل کاری ب – مسائل شخصی ج – درباره تفریح
۹- اگر پول زیاد در بانک دارید باز هم کار می‌کردید؟
الف – آری ب – شاید ج – خیر

 

 

۱۰- اگر صاحبخانه بودید، باز هم دوشیفت کار می‌کردید؟
الف – آری ب – شاید ج – خیر

ارزیـابـی تـست

اگر از ۱۰ پرسش بالا، به بیشتر از شش پرسش، گزینه «الف» را انتخاب کرده‌اید، باید اشاره داشت که فعالیت کاری شما بیش از حدمعمول است و برای شما کار کردن، اهمیت خاصی دارد، شما انرژی زیادی برای کارتان صرف می‌کنید، حتی در زمانی که به تفریح می‌پردازید، حتما ذهن شما به کار فکر می‌کند، حتی زمانی که حضور فیزیکی در محل کارتان ندارید، باز هم ذهن شما در محل کارتان قرار دارد؟
 اگر به شش پرسش، گزینه (ب) را پاسخ داده‌اید، به این معنا است که نگرش حال حاضر شما نسبت به کار و استراحت یک نگرش متعادل است. شما روشی آگاهانه و متعادل درباره کار و تفریح دارید و این مهم یکی از مسائل اساسی برای رسیدن به موفقیت در زندگیتان می‌باشد.
 اگر به شش پرسش، گزینه (ج) را پاسخ داده‌اید، به نظر می‌رسد جزو آن گروه از افرادی باشید که کار کردن بیهوده و بی‌فایده است. به نظر شما کار کردن بیهوده و بی‌فایده است و زندگی بیش از آن ارزش دارد که لحظاتش را با کار کردن هدر دهید، مهم این است که لحظاتی فراموش‌نشدنی داشته باشید. اما یادتان باشد که کار کردن جوهر انسان است و ما برای داشتن فرداهایی بهتر مجبور هستیم که فعالیتی هدفمند داشته باشیم که بی‌شک آرامش و آسایش ما حاصل این فعالیت می‌باشد.
جمعه 1/7/1390 - 21:5
موفقیت و مدیریت

او حتماً شایستگی آن را داشته و مطمئناً برای رسیدن به این جایگاه و موقعیت، تلاش زیادی کرده است.ممکن است این فکر که دیگران در شرایط بهتری از شما قرار دارند، خوش‌بخت‌تر و خوش‌شانس‌ترند، از نعمت‌های بیش‌تری برخوردارند و در زندگی‌شان هیچ مشکلی ندارند، مدت‌ها ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. این نوع طرز فکر، سبب می‌شود که مدام بخواهید خودتان را با دیگران مقایسه کنید اما واقعیت، چیز دیگری‌ست. اشکال کار در شیوه‌ی تفکر شماست. فیلتر ذهنی، روشی‌ست که شما با استفاده از آن، سعی می‌کنید برخی از اطلاعات را نادیده بگیرید و برخی دیگر را پررنگ‌ کنید. این کار به تحریف اطلاعات منجر می‌شود و سبب می‌گردد که نتوانید واقعیت‌ها را آن‌گونه که هست، ببینید. برای مقابله با تحریف شناختی، به‌کارگیری تکنیک‌های زیر می‌تواند مفید باشد:

۱- تفکر همه یا هیچ را کنار بگذارید:

هیچ‌چیز سیاه و سفید و مطلقی وجود ندارد؛ همه‌چیز نسبی‌ست؛ بنابراین نمی‌توان انسان‌ها را صرفاً در دو طبقه‌ی سیاه و سفید یا بدبخت و خوشبخت جای‌داد. به‌یاد داشته باشید که قانون خوشبختی، نسبی‌ست و هیچ‌کس صددرصد خوشبخت یا بدبخت نیست. بسیاری از افرادی که شما در ظاهر، آنان را در طبقه‌ی بدبخت قرارمی‌دهید، ممکن است واقعاً بدبخت نباشند، بلکه از نعمت‌هایی در زندگی‌شان بهره‌‌مند باشند که شما از آن‌ها بی‌خبرید. از طرفی، بسیاری از افرادی که در ظاهر خیلی خوشبخت به‌نظر می‌رسند نیز ممکن است در زندگی‌شان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم ‌کنند و دلیلی نمی‌بینند که درمورد آن با شما یا دیگران حرفی بزنند؛ بنابراین لازم است در دسته‌بندی انسان‌ها به‌جای استفاده از دو طبقه‌ی سیاه و سفید، افراد را به‌صورت طیف دسته‌بندی نمایید.

۲- خود را با دیگران مقایسه نکنید:

مقایسه کردن خود با دیگری، غیرمنطقی‌ست، زیرا شما بی‌تردید از نظر تاریخچه‌ی زندگی و موقعیت فعلی با دیگری در یک سطح نیستید؛ بنابراین چنین مقایسه‌ای، غیرمنصفانه است و شما را به نتایج نادرستی می‌رساند و به اعتمادبه‌نفس شما لطمه خواهد زد. به‌جای این کار، امروز خود را با دیروزتان مقایسه کنید.

۳- براساس ظاهر دیگران درباره‌ی آنان قضاوت نکنید:

قضاوت درباره‌ی دیگران براساس ظاهر، داوری درستی نیست و نمی‌توان صرفاً با قضاوت درباره‌ی ظاهر افراد، به نتایجی راجع‌به شخصیت و رفتار آنان رسید؛ برای نمونه عده‌ای ممکن است با دیدن امکانات مادی ظاهری یک فرد به این نتیجه برسند که او خوشبخت است، درحالی که خوشبختی، احساس رضایت درونی‌ست و ربطی به امکانات بیرونی ندارد. از طرفی، افرادی هم هستند که باوجود مشکلات فراوان، سعی می‌کنند ظاهر خود را با سیلی سرخ نگه‌دارند و مایل نیستند که سفره‌ی دل خود را پیش هرکسی بازکنند و دیگران را در مشکلات خویش سهیم نمایند. افرادی هم هستند که در ظاهر، خود را خیلی خوب و کامل و بدون نقص نشان‌می‌دهند اما ممکن است واقعاً این‌گونه نباشند و در درازمدت متوجه شوید که بسیار خودخواه، دیگرآزار و پرخاشگرند؛ بنابراین برای قضاوت درباره‌ی افراد نباید عجله کرد، بلکه باید افراد را در موقعیت‌های مختلف و برای مدت‌زمان طولانی مورد مشاهده قرار داد تا به جمع‌بندی درستی درباره‌ی آنان رسید.

۴- با گذشته‌ی خود رقابت کنید:

برای سنجش پیشرفت خود، نیازی نیست که به دیگران نگاهی بیندازید تا متوجه جایگاه خود شوید، بلکه اگر نگاهی به گذشته‌ی خود بیندازید و ببینید مسیر زندگی را در این سال‌ها (به‌طور نمونه ۵سال اخیر) چگونه طی کرده‌اید، قبلاً کجا بودید و درحال حاضر کجا قرار دارید؛ بدون شک متوجه خواهید شد که آیا از فرصت‌های زندگی استفاده کردید و رشد کردید یا فرصت‌ها را ازدست دادید و در جا زدید؟

۵- با احساس حسادت نسبت به دیگران مقابله کنید:

اگر نسبت به کسی حسادت می‌ورزید، از خودتان بپرسید چه‌چیزی سبب می‌شود که نتوانم نقاط قوت دیگران را ببینم؟ چه نقطه ‌ضعفی در من هست که مرا از دیدن نقاط قوت و ضعف دیگران بازمی‌دارد؟ خود را به‌جای طرف مقابل بگذارید و مسأله را از دیدگاه او ببینید. مطمئناً شما هم از این‌که مورد حسادت قرار گیرید، خوشحال نمی‌شوید و این را حق مسلم خود می‌دانید که از مواهب و نعمت‌هایی برخوردار باشید؛ بنابراین هرگاه نسبت به کسی احساس حسادت داشتید، به خودتان بگویید او در جایی‌ست که باید باشد؛ حتماً شایستگی آن را داشته و مطمئناً برای رسیدن به این جایگاه و موقعیت، تلاش زیادی کرده است.

۶- به مواهبی که خداوند به شما داده است، فکر کنید:

فکرکردن درباره‌ی نعمت‌های خدادادی و مواهبی که زندگی در اختیار شما گذاشته است، می‌تواند دیدگاه‌تان را نسبت به خودتان و دیگران تغییر دهد؛ به این‌ترتیب، احساس خواهید کرد که آن‌قدر هم که فکر می‌کنید، در وضع بدی قرار ندارید و فرد نسبتاً خوشبختی هستید. برای تأثیر بیش‌تر می‌توانید فهرستی از مواهب زندگی را روی کاغذی بنویسید و همیشه با خودتان به همراه داشته باشید و در مواقع لازم به آن نگاه بیندازید.

جمعه 1/7/1390 - 21:5
آموزش و تحقيقات
مجله علمی “پاپ ساینس” به طبقه بندی ۱۲ اختراع و نوآوری پرداخته است که تا سال ۲۰۲۰ می توانند به طور ریشه ای زندگی بشر را دستخوش تحول کنند…

 

مجله علمی “پاپ ساینس” به طبقه بندی ۱۲ اختراع و نوآوری پرداخته است که تا سال ۲۰۲۰ می توانند به طور ریشه ای زندگی بشر را دستخوش تحول کنند برپایه این پیش بینی، ۲۰۲۰ سالی “فوق فناورانه” و غنی از نوآوریها خواهد بود.
آیا تاکنون از خود پرسیده اید که دنیا در سال ۲۰۲۰ چگونه خواهد بود؟ مجله علمی “پاپ ساینس” با طبقه بندی ۱۲ ایده نوآورانه ای که ظرف ۱۱ سال آینده می توانند زندگی بشر را متحول کنند به این سئوال پاسخ داده است.
برپایه این پیش بینی، ۲۰۲۰ سالی “فوق فناورانه” و غنی از نوآوریها خواهد بود. البته این سایت تاکید می کند که سال ۲۰۲۰ تنها یک تاریخ نمادین در استفاده از فناوریهای نوین فوق پیشرفته در آینده است.
در این خصوص “مایک لیبهولد”، عضو “موسسه آینده” توضیح داد: “این نوآوریها می توانند در سال ۲۰۱۹ یا ۲۰۲۱ به تحقق برسند اما استفاده از سال ۲۰۲۰ تنها برای رُند کردن این بازه زمانی است.”
پایگاهی بر روی ماه
در رتبه اول ۱۲ نوآوری که آینده ما را تغییر خواهند داد ساخت پایگاه ژاپن بر روی ماه قرار گرفته است. به اعتقاد این مجله علمی آمریکایی، پس از اینکه ژاپن آسیبهای ناشی از زلزله و سونامی اخیر را بازسازی کرد با استفاده از روباتها پایگاهی را برای اقامت روباتها بر روی ماه خواهد ساخت.
ژاپن این پروژه را در برنامه دارد و بی شک هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که قادر باشد کاری تا این حد پیچیده را انجام دهد.
ماشینهای پرنده
برپایه پروژه عظیمی که برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی شده است یک راه آهن پر سرعت لندن را به پکن متصل خواهد کرد. این راه آهن که از ۱۷ کشور عبور خواهد کرد می تواند اروپا را به آسیا متصل کند.
به اعتقاد دانشمندان، ساخت این راه آهن از نظر فنی ممکن است اما احتمالا تا سال ۲۰۲۰ آماده نخواهد شد. “مایک لیبهولد” توضیح داد: “به دلایل اقتصادی و سیاسی فکر می کنم که این پروژه عظیم ظرف ۱۰ سال آینده آماده نخواهد شد.”
همچنین از دیگر اختراعاتی که تا سال ۲۰۲۰ می توانند زندگی بشر را متحول کنند می توان به خودروهای دارای خلبان خودکار و خودروهای پرنده اشاره کرد. در مورد خودروهای خودکار، دانشمندان براین باورند که دیر یا زود این فناوری به واقعیت بدل خواهد شد، اما هنوز به چندسالی زمان نیاز است تا خودروها بتوانند “با هم” حرف بزنند.
این درحالی است که در مورد دوم، احتمالا “دارپا” (آژانس تحقیقاتی وزارت دفاع آمریکا) تا سال ۲۰۱۵ نمونه آزمایشی خودروی پرنده را توسعه خواهد داد، اما تا زمانی که این خودروهای پرنده بتوانند جایی در میان مردم باز کنند هنوز به چند دهه ای زمان نیاز است و در آنزمان “کنترل ترافیک هوایی” غیرقابل تحمل خواهد شد!
از سوختهای زیستی تا مغز مصنوعی
سوختهای زیستی در سال ۲۰۲۰ می توانند جایگزین سوختهای فسیلی شوند. آینده شناسان در این مورد اطمینان کامل دارند و معتقدند که نیروهای نظامی غربی به ویژه آمریکا که نمی خواهند برای تهیه سوخت به کشورهای خاورمیانه ای وابسته باشند دستیابی به این سوختها را شتاب بخشیده اند.
از دیگر موارد ذکر شده در این طبقه بندی، استفاده سیستماتیک از ریزتراشه های کاشته شده در مغز انسان به منظور کنترل دستگاههای تلویزیون، تلفنهای همراه هوشمند و رایانه ها از طریق امواج مغزی است. هرچند به نظر می رسد که به دلایل اخلاقی تحقق این پیش بینی غیرمحتمل باشد.
طبقه بندی ۱۲ نوآوری تا سال ۲۰۲۰
۱-ژاپن یک پایگاه روباتیک بر روی ماه خواهد ساخت/ عقیده پاپ ساینس: از نظر تئوری ممکن است اما از نظر اقتصادی به فاکتورهای تصمیم گیری نیاز دارد.
۲-چین از طریق یک راه آهن فوق سریع پکن را به لندن متصل خواهد کرد/ عقیده پاپ ساینس: ممکن اما غیرمتحمل
۳-خودروها خودشان را می رانند/ عقیده پاپ ساینس: به طور حتم امکانپذیر است اما نه تا سال ۲۰۲۰
۴-سوختهای زیستی به قیمت قابل رقابت با سوختهای فسیلی می رسند و می توانند جایگزین آنها شوند/ عقیده پاپ ساینس: عملی است.
۵-خودروهای پرنده در آسمان پرواز خواهند کرد/ عقیده پاپ ساینس: احتمالا دارد تا سال ۲۰۱۵ نمونه آزمایشی آن را خواهد ساخت.
۶-ما خواهیم توانست دستگاهها را از ریزتراشه هایی که در مغز ما کاشته خواهند شد دستگاههای الکترونیکی را کنترل کنیم/ عقیده پاپ ساینس: ممکن است که تا سال ۲۰۲۰ تراشه هایی را در مغز خود داشته باشیم اما آنها کار زیادی انجام نخواهند داد.
۷-تمام نمایشگرهای جدید می توانند از “دیودهای ساطع کننده نور ارگانیکی” (OLED) فوق نازک ساخته شوند/ عقیده پاپ ساینس: به احتمال بسیار قوی انجام شدنی است.
۸-فضای تجاری به ما اجازه می دهد به ماه و اخترواره ها برویم و مواد معدنی را استخراج کنیم/ عقیده پاپ ساینس: سفرهای فضایی تجاری یک اندیشه واقعی است اما سفر به ماه، اخترواره ها و ماموریتهای استخراج مواد معدنی اهداف غیرمتحملی تا سال ۲۰۲۰ به نظر می رسند.
۹-یک رایانه هزار دلاری که نیروی پردازشی برابر با مغز انسان خواهد داشت/ عقیده پاپ ساینس: احتمالا
۱۰-ترجمه همگانی با دستگاههای موبایل بسیار در دسترس خواهد بود/ عقیده پاپ ساینس: احتمالا. اما دقت آنها به نوع زبان بستگی دارد.
۱۱-ما سرانجام از عینکهای دیجیتال استفاده خواهیم کرد/ عقیده پاپ ساینس: در این مورد ما تقریبا نیمه راه را رفته ایم.
۱۲-ما مغز مصنوعی ایجاد خواهیم کرد/ عقیده پاپ ساینس: ما سرانجام روزی به آن خواهیم رسید

جمعه 1/7/1390 - 21:4
موفقیت و مدیریت
بیشترین میزان عدم توافقها، ناراحتیها، تیره شدن روابط، تعارضات، دورشدن و فاصله گرفتن والدین و فرزندان در زمان امتحانات است. این نتیجه، حاصل استخراج نتایج پرسشنامه ای است که در آن از والدین و فرزندان آنها درخواست شده بود به این سؤال پاسخ دهند:” چه مواقعی بیشترین اختلافات بین شما بروز می کند؟ ”

 

جالب آنکه پاسخ والدین و فرزندان به این سؤال یکسان بود: «زمان امتحانات» .

والدین می گفتند: فرزندان حرفها و راهنماییهای ما را نمی شنوند،
فرزندان می گفتند: والدین تصور می کنند ما حرفهای آنان را در بار اول نشنیده ایم و مدام تکرار می کنند، درس بخوان، نمره خوب بگیر، چرا به فکر خودت نیستی، ما خیر و صلاح تو را می خواهیم و… گوشهای ما پر است از این حرفها.
بدون تردید فصل امتحانات یادآور دغدغه ها و نگرانیهاست. این دغدغه ها و نگرانیها محدود به دانش آموز نمی شود، بلکه فضای خانه و خانواده را نیز در بر می گیرد. گویی والدین و اعضای خانواده امتحان دارند. دانش آموز برای رهایی , گاه به مطالعه بیشتر روی می آورد و گاه درس و کتاب را به کناری نهاده و در برابر آنها سر تسلیم فرود می آورد و گاه به هر دوی این رفتارها می پردازد. والدین نیز برای رهایی گاه چاره جوییهایی را در پیش می گیرند و گاه با تذکرات مداوم دانش آموز را به خواندن درسها و مطالعه بیشتر توصیه می کنند.
این سؤال بسیاری از والدین است: “ وظیفه آنها در شروع فصل امتحانات چیست؟ “ و ” آیا ضروری است والدین خودشان را درگیر مسائل درسی فرزندانشان کنند؟ ”
“آیا بهتر است بی اعتنا و بی تفاوت فرزندانشان را به حال خود رها کنند؟ “
و اما وظایف والدین :

۱) فضایی آرامبخش، شور آفرین و اطمینان بخش بیافرینند
قطعاً اصلی ترین وظیفه والدین ایجاد فضایی صمیمی، دلگرم کننده، فرحبخش و شورآفرین است. چنین فضایی درون محیط خانواده، دغدغه ها و نگرانیها را به حداقل می رساند، امکان بروز استعدادها را میسر می سازد، تواناییهای هوشی و عاطفی فرزندان را گسترش می دهد و فرزندان را مسئول و متکی به خود بار می آورد.

۲) سامان بخشیدن به مسائل و مشکلات اقتصادی در ایام امتحانات
بدون تردید مسائل مالی نقشی در نمرات تحصیلی و موفقیت فرزندان ایفا می کنند، سامان بخشیدن مسائل مالی در زمان امتحانات وظیفه ای مهم است که باید والدین آنها را جدی بگیرند.
واقعیت آن است که مسائل مالی گاه عرصه را بر والدین تنگ می سازد. طبعاً تحمل این مشکلات صبر آنان را سرریز کرده و فشارهایی را به دانش آموزان منتقل می کند ظرفیت دانش آموز محدود است و حساسیت وی زیاد. برنامه ریزی اقتصادی در طول سال و به ویژه در زمان امتحانات بیشترین کمک به دانش آموز است، تا با آسودگی خاطر به مسائل درسی و تحصیلی بپردازد.
۳) انعکاس تعدیل یافته فراز و نشیبها
مشکلات همیشه وجود دارند. شاید مشکلات به تنهایی و به خودی خود مهم نباشد مهم چگونگی مواجهه با این مشکلات است.سعی کنید در ایام امتحانات حتی الامکان همه مشکلات را به فرزندان منتقل نکنید. تلاش کنید مشکلات را با همه ابعاد و زوایای نگران کننده و طاقت فرسا به آنان بازگو نکنید.
۴) پرهیز از اختلافات خانوادگی در حضور فرزندان
فرزندان شما خواه ناخواه از اختلافات شما و همسرتان آگاه می شوند. سعی کنید این اختلافات را در حضور آنها دامن نزنید. بیان اختلافات و بازگویی مجدد آنها به همراه القاب تحقیر آمیز، جسم و روح فرزندتان را فرسوده می سازد. آزردگی خاطر و فرسودگی جسم و روح فرزندتان مجالی برای یادگیری دروس به آنها نخواهد داد.
۵) امتحان دانش آموز، وظیفه دانش آموز است نه وظیفه والدین
والدین مسئولیتهای خودشان را دارند و دانش آموز مسئولیتهای خودش را دارد. امتحان جزو وظایف اوست. این وظیفه فرزند شماست که به موقع درس بخواند، تمرین حل کند. خود را برای امتحان کلاس و امتحان ثلث آماده کند. شما وظایف دیگری دارید. بهتر است هر کسی به وظایف خودش بپردازد.
۶) خود را با مدرسه، معلمان، انجمن اولیا و مربیان بیشتر کنید
ارتباط هر چه بیشتر شما با مدرسه و معلمان باعث خواهد شد فرزندتان با دلگرمی بیشتری درسها را دنبال کند. در ملاقات با معلمان و مشاوران از راهنماییها و توصیه های آنها حداکثر استفاده را ببرید. به این توصیه ها و راهنماییها عمل کنید. در انجمن اولیاء مربیان شرکت مداوم داشته باشید. شما می توانید از راهنماییها و تجربه های دیگر والدین در مورد فرزندشان استفاده کنید، اطلاع یابید چه کارهایی به سود فرزندان است و چه کارهایی بی نتیجه است.
۷) محدودکردن رفت و آمدهای خانوادگی
به میهمانی رفتن و میهمانی دادن زیاد، وقت زیادی از شما و فرزندانتان خواهد گرفت. در زمان امتحانات، میزان رفت و آمدها را کم کنید.
۸) تفریحات برنامه ریزی شده را جایگزین سایر فعالیتها کنید
درس خواندن طولانی و خسته کننده به سود فرزندتان نیست. تفریح هر چند تفریحات ساده نظیر گردش در فضای آزاد، کوه، پارک رفتن و… فوائد زیادی برای شما و فرزندتان دارد. غالب این تفریحات هزینه های کمتری در مقایسه با یک میهمانی رفتن یا میهمانی دادن بر دوش شما می گذارد.
۹) در برنامه های درسی فرزندتان دخالت نکنید
فرزندان شما بارها و بارها از معلمان، مشاوران و مدیر مدرسه توضیحات فراوانی شنیده اند. تاکیدهای بیش از حد، امر و نهی های مکرر، سرزنش، دستورات شما در موقعیت دشوار امتحانی از سوی فرزندتان به عنوان دخالت تلقی می شود. اگر فرزندتان تصمیم گرفته به میزان اندکی مطالعه کند، مطمئناً با امر و نهی شما همین میزان اندک مطالعه را نیز انجام نخواهد داد.
۱۰ ) در فرصتهای مناسب، فرزندتان را تایید و تشویق کنید
با تشویق و تایید فرزندتان حس عجیبی در وی رشد می کند. او احساس می کند که قدرت عجیبی پیدا کرده است. قادر است بیشتر مطالعه کند، تمرین کند، یاد بگیرد، یادگیری برایش جالب و شورانگیز خواهد شد. شما می توانید در لحظه ای که موفق به حل مسئله ای شده است، یا در حال مطالعه است و شما از در وارد می شوید، در لحظه ای که به پاکنویس مطالب درسی می پردازد و حتی لحظه ای که کتابهایش را با نظم خاصی جمع و جور می کند. او را تحسین کنید. یک جمله کوتاه کافی است «می بینم به دفتر و کتابهایت سرو سامان داده ای»، «وقتی دیدم داری مطالعه می کنی خوشحال شدم» لحن گرم و صمیمی شما بر تایید و تشویق صد چندان می افزاید. سعی کنید احساس خودتان را به او بازگو کنید.
۱۱) از تحقیر، سرکوب کردن و طعنه زدن جداً بپرهیزید
بدون هیچ تردیدی کلمات ناراحت کننده، طعنه آمیز و ریشخندکننده اجازه فعالیتهای مفید را از فرزندتان سلب می کند. آیا شما خودتان حاضرید طعن، نیشخند، کلمات تحقیرآمیز بشنوید و با وجود این، کاری مثبت و سازنده انجام دهید. کاهش کلمات منفی و تحقیر آمیز باعث افزایش موفقیت فرزندتان خواهد شد.
۱۲) شنونده صمیمی حرفها و شکایتهای فرزندتان باشید
همیشه اوضاع بر وفق مراد نیست. گاه دانش آموز از درسی تنفر دارد گاه نسبت به رفتار معلمی اعتراض دارد یا از یادگیری درسی عاجز است. در بیشتر این مواقع فرزندتان، راهنماییهای شما را نمی خواهد، او به دنبال گوش شنوایی است.
به دنبال آن است که کسی حرفهایش را بشنود و قضاوت نکند. او با دردل کردن احساس سبکی خواهد کرد. در چنین موقعیتهایی به استقبالش بروید. از قضاوت کردن درباره حرفهایش جداً بپرهیزید. از توصیه کردن اجتناب ورزید. وظیفه شما فقط شنیدن است. حرفهایش را بپذیرید، سعی کنید احساس او را درک کنید، مطمئن باشید همه چیز به خیر و خوشی خواهد گذشت
جمعه 1/7/1390 - 21:3
سلامت و بهداشت جامعه
1٫ ازدواج : مطالعات نشان می دهد که درصد مرگ و میر در افراد مجرد به طور بارزی بیشتر از افراد متاهل می باشد.

۲٫ قهقهه زدن:
محققان می گویند که خنده بهترین دارو است که موجب ارتقا پاسخ ایمنی، کاهش قند خون، افزایش جریان اکسیژن در بدن و بهبود کیفیت خواب می شود. جریان متوسط خون در هنگام خندیدن و بعد از آن ۲۲% افزایش می یابد در حالیکه استرس های روحی جریان خون را ۳۵% کاهش می دهد.

۳٫ داشتن حیوان خانگی:
فعالیت بدنی ناشی از مراقبت از این حیوانات یکی از راه های حفظ سلامت است. بعلاوه محبت کردن و یا تماشای حرکات جالب حیوانات منجر به آرامش انسانها می شود و آنها دنیای بیرون از خود را نیز تماشا می کنند.

۴٫ ترک سیگار:
افرادی که سیگار می کشند تقریبا ۱۳ سال شانس زندگی را از دست می دهند. بعلاوه انواع بیماری های مزمن ناشی از مصرف سیگار نیز کیفیت عمر باقی مانده را کاهش می دهد.

۵٫ ورزش بیشتر:
ورزش باعث تقویت قلب و افزایش پمپ خون می شود. کلسترول و فشار خون کاهش می یابد. عامل پیشگیری و کنترل دیابت است. ماهیچه ها و استخوانها را تقویت می کند. آیا همه این مدارک کافی نیست تا گویای مزیت واقعی ورزش برای سلامت فرد باشد.

۶٫ فعالیت مغزی:
بازی شطرنج، مطالعه روزنامه، حل جدول از جمله فعالیت های مثبت مغز است. فعالیت های مغزی مانع از بروز آلزایمر می شود.

۷٫ کمتر در معرض نورخورشید قرار گیرید:
استفاده از کرم ضد آفتاب، عینک دودی و کلاه لبه پهن مانع از آسیب های ناشی از نور خورشید می شود و احتمال بروز سرطان پوست (شایع ترین نوع سرطان) را کاهش می دهد.

۸٫ ملاقات پزشک:
ملاقات منظم پزشک عمومی می تواند شانس زندگی سالم را افزایش دهد. زیرا انجام معاینات توصیه شده توسط پزشک، پیشگیری به موقع از بروز انواع بیماری ها را میسر می کند.

۹٫ خوردن ماهی:
خوردن حداقل دو وعده غذایی ماهی در هفته بسیار مفید است. زیرا احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش می دهد. مانع از لخته شدن خون، کاهش مقدار چربی و احتمال چاقی می شود. بعلاوه سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم، پروتئین و آنتی اکسیدان می باشد.

۱۰٫ خوردن میوه ها و سبزیجات تازه:
بروکلی، کلم، موز و سایر میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان می باشد.

۱۱٫ تماس فیزیکی (در آغوش گرفتن):
زوجهایی که برای مدتی تماس فیزیکی ساده مثل در آغوش گرفتن یا دست در دست برقرار می کنند کمتر دچار مشکلات قلبی و افزایش فشار خون می شوند.

۱۲٫ کاهش مصرف الکل:
زیاده روی در مصرف الکل شانس زندگی بیشتر را کاهش می دهد.

۱۳٫ خواب کافی:
خواب کمتر از ۶ ساعت در شب تاثیر منفی بر سلامت فرد دارد و احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد.

۱۴٫ خوش بینی و تفکر مثبت:
شانس زندگی افراد دارای این خصلت ۱۹% افزایش می یابد. این چنین افرادی کمتر رنج می برند.

۱۵٫ کاهش مصرف چربی:
غذاهای کم چرب احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

۱۶٫ مراجعه به دندانپزشک:
مراجعه مرتب به دندانپزشکی و معاینه دندانها از بروز انواع بیماری های دهان و دندان جلوگیری می کند. زیرا این بیماری ها به نوبه خود منجر به بروز بیماری های تنفسی و قلبی می شود.

۱۷٫ کنترل استرس:
کنترل استرس به هر طریق ممکن مثل دریافت مشاوره، مدیتیشن و یا ورزش شانس زندگی را افزایش می دهد. استرس باعث کاهش جریان خون، افزایش کلسترول، کاهش فعالیت مغزی و ضعف سیستم ایمنی می شود.

۱۸٫ برگشت به مدرسه:
ادامه تحصیل و یا آموزش مداوم در زندگی کیفیت زندگی سالم را ارتقا می دهد.

۱۹٫ خوردن ویتامین ها:
ویتامین های مختلف مانع از بروز بیماری های قلبی میشود. یکی مولتی ویتامین خوب حاوی مواد معدنی، آمینو اسید، عصاره گیاهی و سایر مواد مغذی است.

۲۰٫ نوشیدن چای سبز:
نوشیدن چای سبز احتمال بیماری های قلبی، عروقی را کاهش می دهد
جمعه 1/7/1390 - 21:2
دانستنی های علمی

TakeDel.Com | بالاترین برگ ایرانیان

زندگی پس از جدایی موضوعی است که هر زن و مردی پیش یا پس از جدا شدن از همسرش به شکل جدی به آن فکر می کند.

خانواده همچون عمارتی است که زن و شوهر ستون های آن را تشکیل می دهند. فروریختن هر یک از ستون ها استحکام و استواری این عمارت را دچار تزلزل می کند. طلاق واقعه ای ناگوار است و از آن رو که تاثیر منفی بسیاری بر پیکر خانواده و سازمان جامعه می گذارد، آسیب زاست.

در همه فرهنگ ها، بویژه در دین اسلام جز در موارد بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر توصیه شده و در کلام رسول اکرم ( ص ) از آن به عنوان منفورترین حلال یاد شده است. طلاق همچون قطع عضوی از بدن، برای آنان که گرفتارش می شوند تجربه ای تلخ و تکان دهنده است.

هر قدر درباره آمار طلاق و پیامدهای آن بیشتر پژوهش کنیم، با واقعیت های ناخوشایند بیشتری روبه رو می شویم که زندگی همه ما را تحت تاثیر قرار می دهد. طلاق مانند زمین لرزه ای است که بنیان خانواده را درهم می کوبد و شیرازه آن را از هم می گسلد و افزون بر انفجار ناگهانی اولیه، پس لرزه هایی نیز خواهد داشت که از سر گذراندن آنها گاه بسیار دشوارتر است.

جدایی دردناک است و این یک حقیقت تلخ است، مگر این که شخص از نظر احساسی بسیار سرد و غیرصمیمی باشد. از دست دادن عزیز همواره یکی از بدترین تجربه هاست و شاید زخم های زیادی از آن بر روح و روان طرفین بماند. در چنین شرایطی، شخص دوست دارد به گوشهای برود و با خودش تنها باشد و… البته تمام اینها پس از گریه کردن است.

کارشناسان این زمان را زمان سوگواری مینامند. چنانچه شما نیز عزیزی را از دست داده اید و یا پس از مدتی که در زندگی مشترک بوده اید از همسرتان جدا شده اید ، نیاز به این زمان سوگواری دارید. پس نخواهید که آن را انکار کنید.

شاید گریه کردن ساده ترین کاری باشد که در چنین مواقعی میتوان انجام داداما فرد نیاز به زمان دارد. زمانی برای سپری کردن و غلبه بر سختی والتیام نسبی زخمها.


اما بهترین راه برای بهتر سپری کردن این دوران چیست؟

واقعیت این است که پاسخ این پرسش بستگی دارد به این که شما چه نوع شخصیتی دارید. برخی افراد خود را در کارشان غرق میکنند ، برخی دیگر در خانه میمانند و غصه میخورند. برخی دیگر نیز به افراط و تفریط در کارها میپردازند.

بهترین راه علاج آن چیزی است که به جایگزین درمانی معروف است. به این معنی که فقدان یا کمبود عشق و محبت را با فعالیت یا کار دوستداشتنی دیگر جایگزین کنید. برای مثال، با تغذیه مناسب و رفتن به سالنهای ورزشی و انجام فعالیتهای ورزشی به جسم و بدن خود محبت کنید.

* اما این که چگونه کار را آغاز کنید به ترتیب زیر است:

با بخشش شروع کنید

جدایی و طلاق بسیار دردناک است و شاید زخمهای زیادی از آن بر روح و روان طرفین مانده باشد ، اما بدانید قطعا شما نیز گفتار و کردار زیبا و دوستداشتنی در این باره نداشته اید. هر دو از هم رنجیده خاطر هستید ، اما مرور اتفاقات تلخ فقط حال تان را بدتر میکند.

پس سعی کنید با وجود مخالفت با برخی رفتارها بتوانید از آن ها بگذرید و خود را به دست پروردگار بسپارید. البته این کار ساده نیست، اما بهترین مجرا برای خروج و تخلیه ناراحتی و خشم به شمار میرود.

ورزش یعنی خروج از افسردگی

تیلور، یکی از استادان دانشگاه استانفورد معتقد است ورزش یکی از شیوههای موثر برای خروج از افسردگی است. تاثیرات مثبت ورزش بر بدن همواره مورد توجه قرار میگیرد اما تحقیقات مشخص کرده است افرادی که ورزش میکنند با تقویت حافظه و روحیه احساس رضایت بیشتری از زندگی میکنند.

ورزش با کاهش استرس و افزایش احساس شادابی موجب احساس بهتر و رضایت بیشتر در افراد صرفنظر از وضعیت زندگی و مشکلات میشود.

متخصصان معتقدند ورزش مانند داروی ضدافسردگی عمل میکند و چنانچه روزانه ۳۰ دقیقه سریع راه بروند یا به طور منظم ورزش کنند ، پس از ۱۰ روز تاثیر آن را در بهبود وضعیت روحی و شادابی خود خواهند دید.

از طرف دیگر، چنانچه ورزش به مدت طولانی در فعالیتهای ثابت روزانه گنجانده شود ، موجب عملکرد بهتر مغز شده و مواد شیمیایی مسوول داشتن احساس بهتر و رضایت وارد خون میشود.

روابط دوستانه را گسترش دهید

به جای انزوا و دوری از جمع روابط دوستانه را گسترش دهید. به یاد داشته باشید دوستیها شادیها را مضاعف و غمها را تقسیم میکند.

در روابط دوستانه مهر ورزیدن وجود دارد و همین امر برای تان بسیار مفید خواهد بود. حتی اگر در یک لحظه جز خودتان کس دیگری برای مهر ورزیدن وجود نداشت یا امکان مهرورزی را به شما نمیداد. بدانید افرادی که نمیتوانند خودشان را دوست داشته باشند ، هرگز قادر به محبت کردن به دیگران نیز نیستند. پس از خودتان شروع کنید. اما سعی کنید رفت و آمد با افراد گوناگون را نیز تجربه کنید. به این ترتیب حتی میبینید که افراد خصوصیتها و نقاط مثبت و منفی زیادی دارند و از این رو بخشیدن خود و دیگران نیز برای تان ساده تر میشود.
به خودتان بیندیشید

با خواندن یک اثر یا مطلب آموزشی – ادبی یا علمی- فکر خود را دوست بدارید و به پرورش آن کمک کنید. با آرامش و پاک کردن فکر خود از مسائل نا خوشایند یا نشستن کنار رودخانه یا دریا به روح خود عشق بورزید و به شادابی آن کمک کنید. احتمالا منظور اصلی و جان مطلب را گرفتید. انتخاب فعالیتهای انرژی زا و خشنودکننده میتواند موجب رضایت شما از خود به عنوان یک انسان مستقل شود و موجب شود تا بتوانید بهتر بر شرایط موجود غلبه کرده و آن را بپذیرید.می گویند در پس هر تاریکی روزنه ای برای نفوذ روشنایی است. فقط باید با پیداکردن آن روزنه به قلبتان به روشنایی آن کمک کنید.

به این ترتیب در حدود ۲ سال دیگر میتوانید به حالا فکر کنید و از این که بهترین کمک را به خود کردید ، احساس رضایت کنید و از اتفاقاتی که برایتان افتاده خوشحال شوید یا میتوانید وقت خود را صرفا با غصه خوردن سپری کنید. البته با انتخاب راه دوم وقتی در آینده به این لحظات می اندیشید جز تاسف و نارضایتی چیزی عایدتان نخواهد شد. حالا کدام راه را انتخاب میکنید؟!

ویلیام شکسپیر میگوید: افرادی که حوصله ندارند چقدر ناتوان هستند. آنچه آسیب دیده بتدریج بهبود مییابد ، پس با خود مهربان باشید و بدانید غم ها به آرامش میرسند. پس انتخاب کنید که رضایت و شادی میخواهید و به گذشته فکر نمیکنید. حالا فقط امکان حرکت به آینده است. به خود فرصت بدهید با رعایت موارد فوق تجربههای تلخ را با افکار خوش پشت سر بگذارید.

جمعه 1/7/1390 - 21:1
موفقیت و مدیریت

چه رابطه ای بین زیبایی و موفقیت افراد جامعه وجود دارد؟ آیا واقعا زیبایی می‌تواند به رشد و موفقیت اجتماعی یک فرد کمک کند و در نهایت به خوشبختی او بینجامد؟ پاسخ این پرسش در تازه ترین تحقیق دانشگاه تگزاس آمریکا آمده است.

 

دانشگاه تگزاس در استین آمریکا در تازه ترین تحقیق خود به نام « آیا زیبایی رمز خوشبختی است؟» بار دیگر به بحث پردامنه و جاودانه زیبایی جسمانی و تاثیر آن بر زندگی ما پرداخته است.

برای این منظور نظرات بیش از ۲۵ هزار نفر در ۴ کشور گردآوری شد و توسط دو اقتصاددان به نام های دانیل هامرمش و جیسن ابروایا مورد بررسی قرار گرفت.

در این مطالعه سطح موفقیت و خوشبختی ابراز شده از سوی افراد با میزان جذابیت جسمانی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه مشخص شد: ۱۰ درصد افرادی که به لحاظ زیبایی جزو ۱۵ درصد بالای جدول بودند به طور متوسط خوشحال تر و خوشبخت تر از آن هایی بودند که در یک سوم پایین جدول معیار جسمانی قرار داشتند. یعنی به طور مشخص آن ها که کمتر زیبا بودند غمگین تر بودند.

دانیل هامرمش در این باره می‌گوید: زیبایی فردی انسان را خوشبخت تر می‌کند. البته می‌دانم این نتیجه تعجب آور نیست. اما آن چه شگفت آور است این که هیچ کس تا کنون این امر را به طور واقع اندازه گیری نکرده است.

حال چرا معمولی ترها غمگین تر از زیبارویان بودند؟ پاسخ آن به مشکلاتی بر می‌گردد که در طول زمان به دلیل تحت تاثیر قرار ندادن اطرافیان خود با آن برخورد کرده اند. آن ها عملا کمتر پول در می‌آورند… در پیدا کردن همراهی برای زندگی خود با مشکل مواجه می‌شوند… و در جوامعی که روز به روز به زیبایی ظاهری توجه بیشتری نشان می‌دهد مشکل بیشتری در پذیرفته شدن پیدا می‌کنند.

تمام این داده ها تا اینجا به نظر بدیهی می‌رسد. اما مطالعات جدی نشان می‌دهد که افراد جذاب تر به طور متوسط ۵ درصد بیشتر از دیگران در طول زندگی خود پول در می‌آورند. زنان و مردان زیبا در واقع بیش از دیگران مورد توجه معلم، مربی و اطرافیان خود قرار می‌گیرند.
نویسنده مقاله نتیجه می‌گیرد: واقعیت بازار کار این است: بهتر است زیبا باشید با هوش متوسط ؛ تا این که نابغه باشید با قیافه معمولی…!

جمعه 1/7/1390 - 21:0
موفقیت و مدیریت

TakeDel.Com | بالاترین برگ ایرانیان

برای رسیدن به موفقیت، چه کارهایی را به طور مداوم انجام می دهید؟

اجازه بدهید اول ببینیم عادت چیست. تحقیقات نشان می دهد که چهار مانع وجود دارد که جلوی استفاده کامل از توانایی هایمان را می گیرد:

عادات، رفتارها، اعتقادات و انتظارات.

عادات الگوهای رفتاری هستند که در اثر تکرار منظم و پایدار به وجود آمده اند، معمولاً به طور ناخودآگاه و بدون فکر کردن هوشیارانه به انجام آن اجرا می شوند. رفتار عادتی افراد گاهی اوقات قابل تشخیص نیست زیرا تحلیل از خود در کارهای روزمره غیرضروری به نظر می رسد. خوگیری روشی بسیار ساده از یادگیری است که در آن موجود پس از دوره ای قرارگیری در معرض محرک، دست از واکنش دادن به آن محرک برمی دارد. عادات گاهی اوقات اجباری هستند.

عادت ها لازمه زندگی هستند. آنها به ما کمک می کنند نظم و برنامه زندگیمان را حفظ کنیم. لزوماً بد یا خوب نیستند، همان چیزی هستند که هستند. وقتی هدفی تعیین می کنید، آن زمان است که تعیین می کنید عادتی شما را به سمت آن هدف می برد یا از آن دورتان می کند.

رفتاری که انتخاب می کنید، زندگی و کاری که دارید را می سازد.

این را در نظر بگیرید – ۵ فعالیت هستند که من به طور معمول انجام می دهم که مرا به سمت موفقیت می کشاند.

یکی اینکه ورزش می کنم.

انتخاب های غذایی سالم دارم.

۸ ساعت در شبانه روز می خوابم.

با افراد مثبت وقت می گذرانم.

به طور مرتب با دیگران تلفنی حرف می زنم.

۵ فعالیتی که شما به طور مرتب انجام می دهیم و شما را به سمت موفقیت هدایت می کند چیستند؟

وقتی به کارتان فکر می کنید، کجا بیش از حد توانتان است؟ (مثلاً من ترجیح می دهم همه کارها را خودم انجام دهم تااینکه از کسی بخواهم به من کمک کند. یا وقتی روی چیزی کار نمی کنم احساس گناه می کنم).

چه عادتی را می توانید همین امروز ترک کنید تا سطح موفقیتتان بالاتر رود؟

این عادت چه تغییری در کارتان ایجاد می کند؟

عادات – “وقتی از قبل به آن فکر شود بسیار سخت و وقتی انجام شود آسان است!” – رابرت ام پیرسیگ

ترک یک عادت چه مدت طول می کشد؟

بعضی می گویند ۲۱ روز یا ۴-۳ هفته. اگر می خواهید چند تغییر کوچک در کارتان ایجاد کنید، خیی خوب است. در زیر به نمونه هایی از عاداتی اشاره می کنیم که لزوماً شما را به سمت هدفتان هدایت نمی کنند.

دیر رسیدن سر قرارهای کاری.
روی هم تلنبار کردن کارهای کاغذی روی میز ناهارخوری.
وقتی با یک مشتری احتمالی ناهار صرف می کنید به تلفن همراهتان پاسخ دهید.
کار کردن ساعت های متمادی و داشتن انتخاب های غذایی بد.
بردن کارتان به هر جا که می روید.
به جای اینکه بیدار شوید و ورزش کنید، ۵ دقیقه بیشتر بخوابید.
رفتن به یک گردهمایی و حرف زدن فقط با کسانی که می شناسید.
کشیدن چک بی محل.

حالا نوبت شماست. لیستی از ۱۰ عادتی که می دانید الان چندان به نفعتان نیست تهیه کنید.

عاداتی که یادداشت کردید را در نظر بگیرید. این عادت ها اگر “اصلاح شوند”، “تغییر کنند” و یا مثبت تر شوند چطور می شود؟ هر عادت را تک تک در نظر بگیرید و شکل مثبت آن را یادداشت کنید.

(مثلاً از لیست بالا: به جای دیر رسیدن سر قرارهای کاری – آنها را به شکل مثبت تغییر می دهیم: متعهد شویم که همیشه ۵ دقیقه زودتر از وقت قرار در محل حاضر شویم.)

یک روز جمعه زنی داشت برای شام استیک درست می کرد. همانطور که همیشه در گذشته اینکار را می کرد، قبل از اینکه گوشت را داخل ماهیتابه بیندازد دو سر آن را برید. شوهرش از او سوال کردن که چرا اینکار را کرده است و زن گفت که مادرم هم همیشه دو سر گوشت را می برید.

دفعه بعدی که مرد مادرزنش را دید از او پرسید که چرا همیشه قبل از انداختن گوشت در ماهیتابه دو سر آن را می بریده است و او هم گفت که چون مادرش همیشه اینکار را می کرده است.

وقتی شوهر مادربزرگ زنش را دید آن سوال را از او هم پرسید و مادربزرگ نگاهی به او انداخت و گفت چون فقط اینطور گوشت داخل ماهیتابه اش جا می شده است.

چندبار تابحال شده که کاری را فقط به دلیل اینکه دیده ایم یک نفر دیگر انجام می دهد انجام داده ایم؟ بعضی اوقات لازم است از خودمان بپرسیم چرا فلان کار را اینطوری انجام می دهیم. همیشه راه های ساده تر دیگری هم برای انجام یک کار خاص وجود دارد.

نتیجه:

راه به سمت موفقیت اصلاً پیچیده نیست – خیلی هم ساده است. با طرز فکر کردن شما شروع می شود – با رویکری مشخص و واضح از چیزی که می خواهید و ایجاد عادات روزانه که شما را به آن هدف نزدیکتر کند.

می بینید، عادت ها خوب یا بد نیستند. فقط به این بستگی دارند که می توانند شما را به هدفتان نزدیک کنند یا نه. شما راننده هستید و کنترل و مسئولیت همه چیز دست خودتان است!

 

جمعه 1/7/1390 - 20:36
اهل بیت

شهادت هشتمین نور خاندان عصمت

ششمین پیشوای هدایت

فقیه آل محمد(ص)

حضرت امام جعفر صادق(ع)    شعری در رثای امام جعفر صادق(ع)

تسلیت باد.

سیدمحمد میرهاشمی از شعرای عرصه ادبیات آئینی، غزل مرثیه‌ای در رثای شهادت مظلومانه جعفر آل‌محمد حضرت صادق (ع) سروده است.

دلم هوای بقیع دارد و غم صادق
عزا گرفته دل من ز ماتم صادق

دوباره بیرق مشكی به دست می‌گیرم
زنم به سینه كه آمد محرم صادق
 

سلام من به بقیع و به تربت صادق
سلام من به مدینه به غربت صادق

سلام من به مدینه به آستان بقیع
سلام من به بقیع و كبوتران بقیع

سلام من به مزار معطّر صادق
كه مثل ماه درخشد به آسمان بقیع

سلام من به ششم ماه فاطمیّ بقیع
سلام من به گل یاس هاشمیّ بقیع

ز بسكه كینه و غربت به هم موافق شد
هدف به تیر جسارت امام صادق شد

همان كه فاطمه را بین كوچه زد گویا
ز كینه قاتل این پیرمرد عاشق شد

امام پیر و كهن سال شیعه را كشتند
امان كه روح سبكبال شیعه را كشتند

فضای شهر مدینه بیاد او تار است
هنوز سینه‌ی آن پیر عشق خونبار است

هنوز می‌كشد او را عدو به دنبالش
هنوز هم ز عدویش دلش به آزار است

هنوز تلخی كامش به حسرت شهدی است
هنوز چشم دلش بر رسیدن مهدی است

 

منبع :خبرگزاری فارس

 

 

جمعه 1/7/1390 - 20:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته