• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 896
تعداد نظرات : 412
زمان آخرین مطلب : 4368روز قبل
عقاید و احکام

در كدام آیه قرآن، به تیمم اشاره شده است؟ لطفاً در این زمینه توضیح دهید؟

در سوره مائده،آیه 6 به چگونگى تیمم اشاره شده است كه انسان باید پس از نیت دست بر خاك پاك زده، صورت و دست ها را مسح كند. براى آگاهى بیشتر از نحوه تیمم به رساله هاى عملیه مراجعه كنید.[259]
 


[259]. ر.ك: رساله هاى توضیح المسایل، بخش تیمم.[259].

 آیاتى كه درباره ساختن مسجد آمده معرفى كنید؟
 

1. (انَّمَا یَعْمُرُ مَسَـجِدَ اللَّهِ مَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الأخر وَأَقَامَ الصَّلَوةَ واتَى الزَّكَوة وَلَم یَخْش إِلاَّ اللَّهَ فَعَسَى أُولئكَ أَن یَكُونُوا مِنَ المُهتَدِین)[292]; مساجد الهى را كسى آباد مى كند كه ایمان به خدا و روز قیامت آورده، نماز را برپا دارد و زكات را بپردازد و از چیزى جز خدا نترسد، ممكن است چنین گروهى هدایت یابند.

2. (لاَتَقُم فِیه أَبَدا لَّمَسْجِد أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى مِن أَوَّلِ یَوْم أَحَقُّ أَن تَقُومَ فِیهِ فِیه رِجَال یُحبُّونَ أَن یَتطَهَّرُوا واللَّهُ یُحِب الْمُطَّهّرِین)[293]; آن مسجدى كه از روز نخست بر پایه تقوا بنا شده، شایسته است كه در آن قیام ]و عبادت[ كنى. در آن مردانى هستند كه دوست دارند پاكیزه باشند و خداوند پاكیزگان را دوست دارد.

چرا خداوند در سوره اعراف، آیه 31 مى فرماید: هر گاه به مسجد مى روید، با خودتان زینت (جواهر) هم ببرید؟
 

زینت سه گونه است: زینت باطنى، مثل علم و اعتقادات خوب; زینت بدنى، مانند نیرومندى و غیره و زینت خارجى، مثل زیور آلات، مال و غیره.[294]

از مطلب بالا معلوم مى شود، زینت در همه آیات، به معناى «جواهر و زیور آلات» فارسى نیست، بلكه معناى دیگرى نیز دارد. در آیه 31 اعراف، غرض از «زینت» مى تواند هم اشاره به «زینت هاى جسمانى» باشد، كه شامل پوشیدن لباس هاى مرتب و تمیز و شانه زدن موها و به كار بردن عطر و زینت آلات حلال براى مرد و زن مى شود و هم شامل «زینت هاى معنوى»، یعنى صفات انسانى و ملكات اخلاقى و پاكى نیت و اخلاص.

در این آیه، به یكى از نكات مهم در زندگى انسان ها اشاره شده است; طبق این آیه، شایسته است مسلمانان در همه جا، به ویژه در نماز و مساجد كه محل اجتماع و رفت و آمد افراد گوناگون است، با زینت و آراستن خود ـ البته تا حدى كه باعث حسرت فقرا و... نشود ـ وارد شوند، چرا كه در نماز، در پیشگاه زیباترین وجود (خداوند) قرار مى گیریم و آراستگى در مسجد، سبب رغبت دیگران به مسجد و آرامش در آن مى شود.[295]

[294]. سید على اكبر قرشى، قاموس قرآن، واژه زینت.

[295]. هاشمى رفسنجانى و دیگران، تفسیر راهنما، ج5، ص514; تفسیر نمونه، ج6، ص148.

17:34:28    2011-12-16

 

جمعه 25/9/1390 - 17:31
عقاید و احکام

چرا زنان در نماز باید پوشش و حجاب داشته باشند؟ آیا در قرآن به این موضوع اشاره اى شده است؟
 

نخست لازم به یادآورى است كه قرآن به مسئله پوشش زن در نماز اشاره اى به صراحت ندارد، لكن روایاتى كه به تفسیر آیاتى همچون آیات 26 و 31 سوره اعراف پرداخته اند به این مسئله اشاره كرده اند.[261] اما فقها به استفاده از روایاتى كه در این زمینه وارد شده به مسئله پرداخته اند.

درباره پوشش در نماز باید گفت: مسئله محرم و نامحرم مربوط به انسان هاست و خداوند منزّه از آن است، ولى فلسفه پوشش انسان تنها مربوط به مسئله محرم و نامحرمى نیست، چون بر هر نمازگزارى (زن باشد یا مرد) واجب است خود را در نماز به مقدارى كه در شرع مقدس واجب شده بپوشاند; اگرچه تنها باشد و در خلوت نماز بخواند و هیچ كس او را نبیند.

پوشش براى انسان، اعم از زن و مرد، نوعى كرامت الهى است. تنها آدمیان لباس مى پوشند، امّا هیچ حیوانى لباس نمى پوشد; بنابراین پوشش نشانه اى براى شخصیت و احترام انسان محسوب مى شود;[262] افزون بر این، در نماز علاوه بر خشوع قلبى، خشوع ظاهرى و احترام در مقابل ذات حق تعالى هم لازم است و آنچه خداوند براى بانوان در خضوع و احترام بندگى مى خواهد، مسئله رعایت حجاب هنگام نماز است. قرآن كریم مى فرماید: (وَ نَحنُ أَقرَبُ إِلَیهِ مِن حَبلِ الورِید);[263] و ما از شاه رگ ]او [(انسان) به او نزدیك تریم.

از این كه خداوند، رعایت حجاب را هنگام نماز واجب كرده، مى فهمیم كه حجاب، بهترین و تنها لباسِ حضور نزد پروردگار است. حجاب براى زنان مؤمن، مقدمه قرب و نزدیكى به حق تعالى است و بهترین تمرین براى حفظ و رعایت آن براى بانوان در برابر نامحرم به شمار مى رود، زیرا خانمى كه پنج نوبت در شبانه روز در آن جا كه نامحرمى نیست این گونه خود را بپوشاند، بى گمان خود را در برابر نامحرم بهتر مى پوشاند; البته مسئله لزوم رعایت حجاب براى بانوان در نماز، ممكن است حكمت هاى دیگرى هم داشته باشد كه براى ما معلوم نیست، چون فلسفه و حكمت همه احكام براى ما بیان نشده و آنچه بیان شده نیز به طور كامل به دست ما نرسیده است.[264] براى آگاهى بیشتر چند كتاب درباره حجاب معرفى مى كنیم.[265]
 

[261]. ر.ك: بحارالانوار، ج 80، ص 164ـ168ـ173ـ185 / ترجمه المیزان، ج 8، ص 86.

[262]. ر.ك: ترجمه المیزان، ج 8، ص 86.

[263]. ق، آیه16.

[264]. اقتباس از: محمد وحیدى، احكام بانوان، ص17; على محمدى، فلسفه حجاب، ص17.

[265]. 1. شهریار تهرانى; آیا حجاب ضرورت دارد؟، 2. محسن قرائتى و محمد محمدى اشتهاردى; پوشش زن در اسلام، 3. مهدى مهریزى; حجاب، 4. على محمدى آشنایى; حجاب در ادیان الهى، 5. محمدرضا اكبرى; حجاب در عصر ما، 6. مقالات كنگره اسلام و زن; حجاب و آزادى، 7. محمد مهدى شمس الدین; حدود پوشش و نگاه در اسلام، 8. رسول جعفریان; رسائل حجابیه، 9. مرتضى مطهرى، مسئله حجاب.

17:29:4917:29:49      

جمعه 25/9/1390 - 17:28
آلبوم تصاویر
http://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano124.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/panosmall.jpg
http://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/Electrosmall.jpg
http://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano1.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano2.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano3.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano5.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano44.jpghttp://www.pakdelfard.ir/wp-content/uploads/2010/07/smallpano66.jpg
جمعه 25/9/1390 - 17:16
موفقیت و مدیریت

هنر شكستن عادتها، روزمرگیها و الگوهای موجود را تفكر خلاق می گویند.

برای ایجاد الگوهای فكری جدیدی كه ما را از الگوهای فكری رایج و سنتی فراتر ببرد نیاز داریم اتاق امكان پذیریهای ذهنمان را توسعه دهیم در اتاق امكان پذیریها همه چیز امكان پذیر است و همانگونه كه آنتونی رابینز می گوید فقط غیرممكن غیرممكن است.

من در كلاسهایم از فراگیران می پرسم آیا می توانید تصور كنید كه ممكن است روزی، ثروتمندترین فرد دنیا شوید؟ بیش از 99 درصد آنها می گویند نه ممكن نیست. بعد من از آنها می پرسم آیا اگر چنین تصور و تخیلی را به ذهنتان راه دهید باید مالیات یا هزینه ای بپردازید؟ باز هم نه. با این تصور كه ممكن است روزی پولدارترین آدم دنیا شویم شروع می كنیم اتاق امكان پذیریهای ذهنمان را ساختن و توسعه دادن. در این اتاق، باورهایی را توسعه می دهیم كه به نظر غیرممكن می آیند مثلا اینكه در آینده، بشر برای رفتن از قاره آسیا به قاره آمریكا به شكل انرژی كد میشود و در عرض چند دقیقه از قاره ای به قاره ای دیگر می رود.

بهترین راه برای كمك به باورپذیر كردن این پدیده های عجیب و غریب این است كه در غالب طنز به آنها بنگریم بنابراین نیاز داریم اتاق طنز پردازی را نیز در ذهنمان توسعه دهیم چرا كه از دریچه طنز به برخی مسایل نگریستن، اهرمی است برای تبدیل غیرممكن به ممكن. برای اینكه ذهنمان را با چنین مفاهیم جدید غیرقابل باوری بیشتر آشنا كنیم شروع می كنیم قانونهای جدید وضع كردن .

تفكر خلاق، یك شیوه نگرش متفاوت نسبت به دنیا است دیدن دنیا از دریچه ای كه هیچ فرد دیگری تا به حال از آن دریچه به دنیا ننگریسته است برای داشتن چنین نگرشی باید قوه تخیلمان را پرورش دهیم به اندازه كافی انگیزه و امید داشته باشیم .

جمله زیبایی از فیلم پروانه آبی در این زمینه می گوید تنها راه به وقوع پیوستن یك معجزه برای شما، باور كردن آن است. نویسنده معروف آقای وین دایر كتابی به چاپ رسانده است به نام ""باور كنید تا ببینید"". یك مادر سلامت فرزندش را باور كرد و توانست آن را ببیند. عبارت روغن لورنزو تا بحال به گوشتان خورده است؟ این داستان حكایتی است باور نكردنی اما واقعی  از انگیزه و امید یك مادر است كه جرج میلر در سال  1992 بر اساس آن فیلمی به همین نام ساخت این ماجرا داستان پسر بچه باهوشی است كه در پنج سالگی به بیماری آدرنو لوکو دیستروفی مبتلا شد كه لاعلاج بود و در طی دو سال به مرگ منجر می شد اما مادر لورنزو، ساعت‌ها خودش را در کتابخانه‌ها حبس می‌کرد و  در نهایت موفق شد راه درمان پسرش را پیدا كند عشق و امید از تخصص جلوتر است مادر لورنزو راه درمان یك بیماری پیچیده عصبی را پیدا كرد كه تا آن زمان پژوهشگران و متخصصان قادر به درمانش نشده بودند.

تفكر خلاق در بازاریابی از اهرم هایی است كه كمك می كند چنان پدیده های نادری در دنیای تجارت به وقوع بپیوندد كه سرعت رشد تجاری فرد یا سازمان را به شكل نمایی افزایش میدهد مثلا پدیده فون روستروف كه می گوید متمایز باشید به بازاریابان بسیاری كمك كرده است تا در حرفه خود سرآمد باشند یكی از بازاریابان غول كامپیوتری آی بی ام از این قانون استفاده كرد و در جایگاه یكی از موفق ترین بازاریابان این كمپانی قرار گرفت او با پوشیدن كت و شلوار آبی، كراوات آبی و استفاده از خودكار و كیف آبی از این تعبیر كه یكی از معانی آی بی ام "" آبی ""  است استفاده كرد او حتی ماشینی به رنگ آبی برای خود خرید و به فردی بسیار متمایز و البته موفق تبدیل شد به گونه ای كه به او مستر آبی می گفتند.

تفكر خلاق در دنیای تجارت، گاهی اوقات به شكل متمایز بودن و گاهی اوقات نیز با ایده های ساده ای كه به دلیل سادگیشان جذابیت ایجاد كرده اند خود را نشان می دهند مثلا آقایان  سید حمید و سید محمد مطهر با شعار "" چاپ طرح ارسالی شما روی تی شرت با قیمت 18 هزار تومان "" شركت Q – T SHIRT را ایجاد كرده اند آنان حتی با ایجاد جذابیت ""پرداخت حق طراحی به طرحهای ارسال شده""   كه به مشتری تعلق می گیرد نیز آمار جذب مشتری را بالا برده اند.

 برای كار آفرینی و خلاقیت نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست 50 درصد كار آفرینان تحصیلات دانشگاهی نداشته‌اند. من باز هم به شما پیشنهاد می كنم برای موفق و خلاق بودن در دنیای تجارت، قانونهای جدید وضع كنید و خودتان اولین كسانی باشید كه از این قوانین پیروی می كنید. به خاطر داشته باشید برای خلاقیت هیچ حد و مرزی وجود ندارد به یاد داشته باشید.

آقای وارنر كه مالك یكی از بزرگترین كمپانی های فیلمسازی هالیود می باشد در آغاز صنعت فیلمسازی كه فیلمها بیصدا بودند گفته بود كدام دیوانه ای میخواهد صدای هنرپیشه ها را بشنود. مثال دیگری از این دست بیل گیتس است كه زمانی گفته بود 64 مگا بایت حافظه جانبی برای كامپیوترها كافی است در حالیكه امروزه كامپیوترها بطور متداول 4 گیگا بایت حافظه جانبی دارند. هیچ حد و مرزی برای تفكر خلاق وجود ندارد حتی ذهنیت و پنداشته های پیشروان نیز قادر نیست حد و مرز تفكر خلاق را مشخص كند پس شجاع باشید و فراتر از همه واقعیت ها بیندیشید

منبع: مدیر سبز

جمعه 25/9/1390 - 17:5
موفقیت و مدیریت
کتاب معروف بیاندیشید و ثروتمند شوید را مطالعه کنید. برای ایجاد انگیزه کتاب بسیار بی نظیری است. مطالعه این کتاب را که توسط مترجمان زیادی ترجمه شده به آنانی که می خواهند کار جدیدی را شروع کنند توصیه می کنم.

فصل 1: اندیشه ثروت است


به راستی كه اندیشه ثروت و دارایی است. دارایی قدرتمندی كه قوتی با هدف مشخص، عدم راسخ و اشتیاق سوزان تركیب می‌شود، راه رسیدن به ثروت را به روی شما می گشاید. وقتی كسی عمیقاً می‌خواهد به خواستة خود برسد مطمئناً به هدفش می‌رسد. مهمترین امر ساختن اندیشه است، وقتی كسی به واقع برای چیزی آماده می‌شود به آن می‌رسد.

به راستی اگر انسانها پای عقیده خود بایستند و به هدف خود بچسبند و آنقدر مداومت كنند تا خواسته آنها به وسواسی دایمی مبدل گردد، چه اتفاقها كه نمی افتد.

فرصت:

* فرصت پشت در حیاط خلوت شما كمین می‌كند، گاه به صورت بدبیاری ظاهری می‌شود، گاه شكل شكست موقتی می‌گیرد، به همین دلیل است كه خیلی‌ها نمی توانند فرصت مناسب را تمیز دهند.
* می توان با استفاده از اصول مشخص و شناخته شده انگیزه ناملموس اندیشه را به ثروت مادی تبدیل كرد.

* یكی از علل عمده شكست و ناكامی این است كه در برخورد با مشكلات موقتی متوقف می‌شویم و دست از تلاش بر می‌دادریم.


* هرگز به گفتة دیگران دست از كار نكشید و قبل از موفقیت شكستهای موقتی را بپذیرید.

* نظریه سالم تنها چیزی است كه بری رسیدن به آن نیاز دارید.

وقتی ثروت به سوی شما جاری می‌شود، حركتی بس سریع دارد، با تنعم همراه است، آنگونه كه تعجب می‌كنید كه در این چند سال كجا پنهان بوده است بدانید كه این موضوع مهمی است. این را هم بدانید كه ثروت نصیب كسانی می‌شود كه سخت كوشند و از مداومت لازم برخوردارند. وقتی اندیشیدن را شروع می‌كنید و ثروتمند می‌شوید در می‌یابید كه ثروت بایك حالت ذهنی آغاز می‌شود، باید هدف مشخصی داشته باشید.

 

«موفقیت از آن كسانی است كه ذهنیت موفق دارند»

«شكست از آن كسانی است كه بی تفاوت اجازه می‌دهند ذهنیت شكست در آنها نفوذ كند»

ما نمی‌خواهیم آنچه را نمی‌فهمیم باور كنیم ما محدودیتهایمان را معیار سنجش مان قرا رمی‌دهیم. «بلكه باید بدانیم چه می خواهیم»


«ما باید بدانیم مسلط بر سرنوشت خود هستیم، ما كاپیتان روح خودهستیم، زیرا این قدرت را داریم كه افكار خود را كنترل كنیم. مغز ما با افكاری كه در ذهن خود داریم عجین می‌شود.و در شرایطی قرار می‌گیرد كه نیروی انسانها و وضعیت زندگی را كه با شرایط افكار ما سازگاری دارند هماهنگ می‌كند».
«قبل از اندوختن ثروت كلان باید اذهان خود را از اشتیاق به ثروت انباشته كنم. اگر طالب پول هستیم باید ذهنیت پول داشته باشیم تا اشتیاق به ثروت ما را به طرحی مشخص برای دستیابی به آن مجبور كند».

فصل 2: اشتیاق نقطه شروع همه موفقیتها


«آنچه را مغز انسان تصور و باور كند به آن می‌رسد»

رمز موفقیت: كسی كه پله های پش سرش را ویران می‌كند، برای خود راه بازگشتی باقی نمی‌گذارد، یا باید پیروز شود و یا از بین برود.


هركس كه طالب پیروزی است باید كشتیها و پلهای پشت سرش را در آتش بسوزاند و راههای عقب نشینی را برخود ببندد.
اینگونه است كه می‌توان ذهن را در شرایط اشتیاق سوزان برای پیروزی قرارداد و این شرط لازم موفقیت است.

شش راه برای تبدیل اشتیاق به طلا:

1- مبلغ مورد نیاز خود را دقیقاً مشخص سازد.

2- مشخص كنید برای رسیدن به هرچیز، باید چه چیز را از دست بدهید.

3- تاریخ مشخصی برای دستیابی به هدف خود درنظر بگیرید.

4- برنامه‌ای قطعی برای اجرای برنامه خود بریزید.

5- دربارة از خودگذشتگی خود تصمیم بگیرید.

6- یادداشت خود را به صدای بلند، روزی دوبار بخوانید و باور كنید كه صاحب این پول و دارایی شده‌اید.

در كار برنامة ریزی برای ثروتمند شدن به كسی اجازه ندهید كه رویای شما را از بین ببرد. باید با موفق های روزگار و دوران گذشته خود آشنا شوید. باید با زندگی كسانی آشنا شوید كه رؤیای آنچه را كه ارزشمند است به دنیای ما ارزیانی داشته است؛ به من و شما امكان داده است تا استعدادهای خود را بروزدهیم.

«هرقدر در زندگی بخواهیم و توقع داشته باشیم همان اندازه بدست می‌آوریم»

برای هركدام از ما راهی وجود دارد، اگر خوب گوش بدهیم كلمات مناسب خود را می‌شنویم.

 

فصل 3 : ایمان
«محدودیت ذهن ما همان محدودیتی است كه ما برای آن» درنظر می‌گیریم، فقر و تنعم هر دو نشأت گرفته از ذهن ما هستند».
ایمان مهمترین عنصر ذهن است. وقتی ایمان با اندیشه درهم می‌آمیزد، ذهن نیمه هوشیار بی درنگ ارتعاش آن را درك می‌كند و آن را به فراست لایتناهی تبدیل می نماید.
چگونه ایمان را در خود ایجاد كنیم: می توانید به كمك تلقین به خود، اشتیاق را به معادل فیزیكی یا پولی آن تبدیل كنید. ایمان حالتی از ذهن است كه می‌توان آن را به كمك تدبیر یا آموزشهای تكراری برای ذهن نیمه هوشیار و به كمك اصل تلقین به خود ایجاد نمود.
بدشانسی وجود ندارد: ذهن نیمه هوشیار اندیشه‌های منفی یا مخرب را درست به همان شكل اندیشه‌های سازنده به عمل تبدیل می‌كند. این همان پدیده غریبی است كه میلیونها نفر آن را تجربه‌كرده‌اند و بسیاری آن را بدبیاری یا بدشانسی می‌دانند.
ایمان شما همان عنصری است كه عمل ذهن نیمه هوشیار را مشخص می‌سازد. می توانید با تلقین به خود ذهن ناهوشیارتان را فریب دهید.
برای رسیدن به این مهم و برای آنكه به آن جامة عمل بپوشانید، خود را چنان ببینید كه انگار به خواستة خود نرسیده‌اید. توجه داشته باشید كه عمل شرط لازم موفقیت است. لازم است كه احساسات مثبت ذهن را تشویق و احساسات منفی را كنار بگذارید و براساس آن عمل كنید.

ایمان آن چیزی است كه به شما حیات، قدرت و عمل می‌بخشد


ایمان نقطه شروع انباشت ثروت است.

ایمان تنها پادزهر شكست است.


ایمان مبنای همه اعجاز هاست، همة اسراری است كه آن را به كمك قانون علم نمی‌توان تحلیل نمود.

ایمان عنصری است كه اندیشه را متحول می‌سازد.

* ایمان تنها عاملی است كه به كمك آن می‌توان نیروی فراست الهی را در خدمت انسان گرفت.

فصل 4: تلقینت به خود راه نفوذ بر ذهن نیمه هوشیار

تلقین به خود، مفهومی است كه ارتباطی میان ذهن هوشیار و نیمه هوشیار برقرار می‌سازد. در واقع ارتباطی میان ذهن هوشیار و ذهن نیمه هوشیار است. تلقین به خود، خود به خود به ذهن نیمه هوشیار می‌رسد و ان را تحت تأثیر افكار قرار می‌دهد.
انسان طوری ساخته شده كه می‌تواند به كمك حواس پنجگانه خود دریافتی ذهن نیمه هوشیار را كنترل كند. اما به خاطر داشته باشید كه ذهن نیمه هوشیار را به زمین حاصلخیز تشبیه كردیم كه اگر در آن بذرهای نامطلوب بكاریم و از آن مراقبت نكنیم، علفهای هرز در آن به وفور رشد می :نند. تلقین به خود عاملی كنترل كننده است كه انسان به كمك آن می تـواند داوطلبانه ذهن خود را با افكاری خلاق تغذیه كند.
همانطور كه می تواند افكاری با طبیعت مخرب را در زمین حاصلخیز خود كشت نماید.

فصل 5 ـ دانش تخصصی

«هر بد بیاری، هر شكست و هر دل شكستگی با خود به همان اندازه یا بیشتر امتیازی مثبت دارد.»
ما با دو نوع دانش عمومی و تخصصی روبرو هستیم. دانش عمومی، بدون توجه به اندازه و تنوع آن نقش چندانی در تحصیل ثروت بازی نمی‌كند.

میلیونها نفر انسانی بوده است كه گمان می كنند «دانش قدرت است» هرگز چنین چیزی نیست.


كلمة آموزش در زبان انگلیسی از یك كلمه لاتین اقتباس شده كه مفهوم عمل از درون را تداعی می‌‌كند.
انسان تحصیل كرده لزوماً كسی نیست كه دانش عمومی و تخصصی زیاد دارد. بلكه كسی است كه ذهنش را وسعت بخشیده و به كمك آن می تواند به خواستة خود برسد.
فراموش نكنید كه توماس ادیسون تنها سه ماه به مدرسه رفت و هنری فورد بیش از 6 سال به مدرسه رفت و به مردی ثروتمند تبدیل شد.

فصل 6: تخیل: كارگاه ذهن

خیال كارگاهی است كه در ان تمام برنامة‌های ناشی از انسان شكل می گیرد. عمل به كمك قوة تخیل ذهن جاری می‌شود.
ذهن خیالی انسان به دو شكل تصور خلاق و تصور مصنوعی عمل می‌كند.
تصویر مصنوعی: این ذهنیت چیزی را خلق نمی‌كند بلكه صرفاً به استناد تجربه، آموزش و مشاهدات دریافتی گذشته كا رمی‌كند كه اغلب مخترعین از آن استفاده می‌كنند.
تصور خلاق: انسان به كمك این ذهنیت الهامات را دریافت می‌كند. به وسیله این ذهنیت است كه نقطه‌نظر‌های جدید به انسان منتقل می‌شود به كمك این ذهنیت است كه شخص می‌تواند با ذهن نیمه هوشیار سایرین ارتباط برقرار سازد.

«اگر اراده‌ای باشد، راهی وجود دارد»

فصل 7: برنامه‌ریزی سازان یافته

هیچ كس به تنهایی تجربه،‌آموزش، توانایی و دانش كافی ندارد كه با ان به ثروت كلان برسد. بدون همكاری دیگران این مهم امكان پذیر نیست.
در صورت شكست هر برنامه، برنامة بعدی را به اجرا بگذارید. اگر نخستین برنامه انتخابی شما با موفقیت همراه نبود، جای ان را با برنامه دیگری تغییر دهید و انقدر ادامه دهید تا برنامه‌ای مؤثر و مفید بیابید. با هوش ترین افراد بدون داشتن برنامه‌های معین و عملی نمی توانند موفق شوند. این حقیقت مهم را به ذهن بسپارید. وقتی برنامه‌ای به شكست منتهی می‌شود بدانید كه شكست موقتی، به مفهوم ناكامی دائمی نیست.

«انسان تا زمانی كه خود را شكست خورده نپندارد، شكست خورده نیست».

فصل 8 : تصمیم‌گیری: غلبه بر تردید و دودلی

ناتوانی در تصمیم‌گیری از جمله مهمترین دلایل شكست و ناكامی است. كسانی كه نمی تواند سرمایه بیندوزند،‌بدون استثنا كسانی هستند كه نمی‌توانند تصمیم‌گیری كنند.
اكثر كسانی كه از تنعم دور می‌مانند به سادگی تحت تأثیر عقاید دیگران قرار می‌گیرند. اجازه می‌دهند كه روزنامه نگاران و اطرافیان وشایعه پردازان به جای آنها فكر كنند. اظهار عقیده ارزان‌ترین كالای روی زمین است. هركس عقیده‌ای دارد و میتـواند دیگران را تحت تأثیر قرار دهد. اگر هنگام تصمیم‌گیری تحت تأثیر عقاید دگیران قرار گیرید در كار خود موفق نمی‌شوید.
شما برای خود مغز و ذهنی دارید. از آن استفاده كنید و برای خود تصمیم بگیرید.

«ارزش تصمیمات بستگی به شجاعت دارد كه برای ارائه آن لازم دارید»

فصل نهم: ابرام

مبنای مداومت و پایداری قدرت اراده است. وقتی نیروی میل و اشتیاق و اراده به درستی تركیب شود تركیبی مقاومت ناپذیر ایجاد می‌شود.
فقر نصیب كسی می‌شود كه ذهنش مایل به آن است. به همین صورت ثروت هم نصیب كسانی می‌شود كه برای جذب آن آمادگی دارند. با ابن حال در هر دو مورد قوانین مشابهی حاكم هستند ذهنیت فقر بدون استفاده آگاهانه از عادات مناسب آن رشد می كند. ذهنیت پول باید در اشخاص ایجاد شود مگر اینكه كسانی با این ذهنیت متولد شود.

به مفهوم دقیق این پاراگراف توجه كنید، تا به معنای مداومت در جریان انباشت ثروت و رسیدن به موفقیت پی ببرید. بدون مداومت، از همان آغاز مغلوب می‌شوید. اما با مداومت در شمار برندگان قرار می‌گیرید.

فصل دهم: قدرت همكاران

مغز انسان را می توان با یك باطری مقایسه كرد. این یك حقیقت است كه مجموعه با طریهای الكتریكی، در مقایسه با یك باتری برق بیشتری تولید می كنند. همچنین مشخص است كه هر باطری با توجه به واحدها و ظرفیت خود برق تولید می‌كند.
مغز هم به شكل مشابهی فعالیت می كند. بعضی از مغزها در مقایسه با مغزهای دیگران فعالترند و با كنار هم قرار گرفتن هماهنگ چند مغز انرژی فكری بیشتری در مقایسه با یك مغز ساده تولید می‌شود.درست همانطور كه چند باطری بیش از یك باطری نیرو ایجاد می كند.
در انتخاب همكاران خود وسواس كافی به خرج دهید، یكی از آنها ماهیتی اقتصادی دارد و دیگری ماهیتی روانی. ویژگی اقتصادی آن مشخص است. هركس بتواند با اشخاصی كه از شعور مقبول برخوردار باشند همكاری كند، با آنها هماهنگ باشد و از توان آنها بهره بجوید، به سودخود كار كرده است. این تعاون و همكاری مبنای تقریباً همة موفقیتهای بزرگ بوده است. درك شما از این حقیقت بزرگ می‌تواند موقعیت مالی شما را مشخص سازد. درك مرحلة روانی اصل گروه همكار بسیار دشوارتر است.

شاید این عبارت شما را در درك موضوع كمك كند. هر دو مغزی كه در كنار هم قرار می‌گیرند مغز سومی با نیرویی نامرئی و ناملموس ایجاد می كنند كه می‌تواند با مغز سومی در ارتباط باشد.

جمعه 25/9/1390 - 16:58
مهدویت

به شقایق سوگند که تو برخواهی گشت
من به این معجزه ایمان دارم ...
باغبان دلشاد کنج ایوان زمزمه کنان می گوید:
" منتظر باید بود تا زمستان برود، غنچه ها گل بکنند ... "
دیرگاهیست که من روزنه را یافته ام
به امید رویش لحظه سبز دیدار
بذر بودنت را در دلم کاشته ام ...
با خودم می گویم :
" نکند بی خبر از راه رسی و من دلخسته
با آن همه گلهای آرزو
در سحرگاه وصال جان خود را به تن خسته دشت بسپارم ... "
از نسیم خواسته ام مژده آمدنت را
به من عاشق رنگین بدهد ...
شک نباید به دلم پای نهد
من خانه قلبم را با اشک مژه گانم آب و جارو کردم
به امید پیوند
به امید لبخند
به امید صحبت
آسمان می خندد ، ماه همچون کودکی معصوم
سرسازش دارد ...
موجها می رقصند، نسترن نیز چو آهوی دشت
به سرمه مشکی چشمانش می نازد ...
عشق را می بویم
زندگی می پویم
آسمان می جویم
دلم اما غمگین سبد شیشه ای نگاه می بوسد ...
هیچ تریدی نیست
من به این معجزه ایمان دارم
که تو هم می آیی
همراه چلچله ها، همصدای چکاوک ،‌ هم پرواز قاصدک
هیچ تردیدی نیست
من به این معجزه ایمان دارم
که تو هم می آیی
تو می آیی ...

جمعه 25/9/1390 - 16:52
شعر و قطعات ادبی

سلطان ملک جان یا صاحب الزمان

مخدوم انس و جان یا صاحب الزمان

 

مولای مستعان یا صاحب الزمان

دارنده ی جهان یا صاحب الزمان

الغوث الامان یا صاحب الزمان

 

ای دست قدرتت برخلق چاره ساز

ای باب رحمتت بر روی جمله باز

 

ای پیش ابرویت صد کعبه در نماز

ای آسمان تو را با عجز و با نیاز

ساجد بر آستان یا صاحب الزمان

 

ای آنکه قرار هستی زهست توست

در غیب و در شهود هر ذره مست توست

 

بالای نه سپهر ماوای پست توست

چرخ اثیر را مطلق به دست توست

از امر حق عنان یا صاحب الزمان

 

پاس تو فتنه را آرد بدیده نوم

مهرت جهاد و حج عشقت صلاه و صوم

 

والی به هرچه ملک هادی به هرچه قوم

اعلی وجود توست فی شان بکل یوم

نازم تو را بشان یا صاحب الزمان

 

جان جهان تویی ای جان فدای تو

شاهان عالمند یکسر گدای تو

 

عرش است بوسه زن برخاک پای تو

دارند بر زبان مدح و ثنای تو

سکان آسمان یا صاحب الزمان

 

باران به حکم تو بارد به هر دمن

ریحان زامر تو روید به هر چمن

 

طوطی به وصف تو گردد شکر شکن

مرغان به عشق تو باشند نغمه زن

در هر گلستان یا صاحب الزمان

 

ای جاری آب عدل از ذوالفقار تو

ویران بنای ظلم در روزگار تو

 

ظاهر جلال حق از اقتدار تو

بازآکه شد سفید در انتظار تو

چشم جهانیان یا صاحب الزمان

 

خرم دمی که رخ بنمائی از حجاب

آن سان که سرزند خورشید از سحاب

 

باطل ره عدم گیرد بصد شتاب

چون از وجود خویش مانند آفتاب

حق را کنی عیان یا صاحب الزمان

 

شاها زمانه را پر کرد کفر و کین

قرآن غریب گشت و اسلام بی معین

 

هرکس برای خود مذهب گرفت و دین

از دین مصطفی(ص)وز سنت مبین 

اسمی است در میان یا صاحب الزمان

 

ای وصف ذات تو آیات کبریا

ظاهر زشخص تو اعجاز انبیاء

 

ایمان ولای توست ای حجت خدا

آنکو محب توست در عرصه جزاء

دارد جزا  ((جنان))یا صاحب الزمان

 

 

جمعه 25/9/1390 - 15:53
عقاید و احکام
 

 

 

بههههترین حجاب چادره ولی تنها حجاب چادر نیست

و تنها حجاب پوشیدگی نیست

یکی از انواع حجاب پوشیدگیه و تکمیل کننده اش

حجاب زبان ، گوش ، چشم و ...

که اینها هم در جای خودشون مهمن

حجاب زبان : گاهی پیش اومده که وقتی خانمی داره با آقایی یا بر عکس

حرف میزنه ٬ چنان با حالتی تحریک آمیز حرف میزنه و یا چنان از کلماتی مثل

عزیزم و جانم و و و استفاده میکنه که اگر طرف اونور دیوار یا پشت تلفن و یا تو

نت هم که باشه از صد تا خانم ..... بدتره. و صد وای به اون

آقا و خانمی که با حرفهاش دل یه خانم یا آقا را گاهی بدون اینکه بخواهد طوری

 میبره و اون خانم یا آقا را نسبت به همسر حال یا آینده اش دلسرد میکنه

حجاب گوش: همون آقا یا خانم بالایی باااااااااااااااااااااااااااید در چنین مواقعی

مواظب شنیده هاش باشه و به طرفش گوشزد کنه که خیییییلی اینکار برای

خانمها مهمه . یادتون هست: خانمها با گوش فریب میخورند .

حجاب چشم : حجاب چشم که نگو و نپرس که همه اصل حجاب و شاکله اش

را تشکیل میده و یکی از مهمترین ابعادش پوشش مناسبه ولی با اینحال

حجاب های دیگر مکمل این پوشیدگی هستند و کسیکه کلمه نجابت برازنده اشه

( چه خانم و چه آقا ) بااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااید تمام این موارد را رعایت کنه

درضمن یادتون هست: آقایون با چشم فریب میخورند و معلوم نیست با آرایش و لباس

ناجور یه خانم که شاید هم قصد بدی غیر از زیبایی ظاهری نداشته ٬ چند آقای

سست عنصر از نگاه به همسرشون احساس بی میلی میکنند .

و سایر موارد : اعم از طریقه راه رفتن و حرکات اندام بدن و و و و

و بعضی این افراد یهو میگن فلانی چشممون زده و دریغ که این تاوان

    اشتباهات و دلبردن و دل شکستنهای خودشون بوده

جمعه 25/9/1390 - 13:17
داستان و حکایت

اندرو متیوس
سخنی از این جستار: «همیشه سردترین و تاریک‌ترین لحظه‌ها درست قبل از سپیده است.»
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
از گوشه و کنار، درباره‌ی ورزشکارانی می‌شنویم که سال‌ها مسابقه داده‌اند، شکست خورده‌اند و حتی، یک پیروزی هم به خود ندیده‌اند. اما آنقدر در آستانه‌ی تسلیم‌شدن ایستادگی کرده‌اند تا سرانجام، پیروزی را در آغوش کشیده‌اند و قله‌ی افتخار بر آن‌ها نمایان شده است.
گاهی در قعر تنهایی به خود می‌گوئیم آیا واقعاً زندگی ارزش این‌همه تلاش و تقلا را دارد؟ و ناگهان در همان روزها با کسی آشنا می‌شویم که ما را بر فراز ابرها پرواز می‌دهد و زندگی ما را دگرگون می‌سازد.
زندگی اینگونه است. همیشه سردترین و تاریک‌ترین لحظه‌ها درست قبل از سپیده است. اما اگر خود را از سقوط و نومیدی حفظ کنیم، پاداش‌ها به‌زودی سرازیر می‌‌شوند.

برگرفته از كتاب:
متیوس، اندرو؛ راز شاد زیستن؛ برگردان وحید افضلی‌زاد؛ تهران: نی‌ریز 1385.

جمعه 25/9/1390 - 13:4
آلبوم تصاویر
جمعه 25/9/1390 - 12:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته