• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4129روز قبل
تاریخ
پس از گسترده شدن اعتصاب كاركنان شركت نفت ایران و قطع صدور نفت، حضرت امام خمینی(ره) در ششم دی ماه 1357، طی پیامی از پاریس، ضمن محكوم كردن اعمال وحشیانه دولت نظامی و غیرقانونی ازهاری در كشتار مردم، از این اعتصاب پشتیبانی كرد و از شركت كنندگان در آن تشكر نمودند. ایشان همچنین در این پیام، مردم را به حمایت از كاركنان شركت نفت فراخوانده و سفارش كردند كه باید جلوی صدور نفت به دولت غاصب اسراییل گرفته شود. در پی صدور این پیام، كاركنان شركت نفت نیز از این روز كلیه صادرات نفتی كشور به خارج را قطع كرده و به مقدار مصارف داخلی، نفت و سوخت عرضه كردند.
سه شنبه 6/10/1390 - 10:48
تاریخ
رحلت آیت‏الله العظمی میرزااحمد کفایی
آیت‏الله میرزااحمد کفایی، فرزند و وصی آخوند خراسانی در چنین روزی از سال ۱۳۵۰ هجری شمسی رحلت نمود.
در میان فرزندان و خاندان آخوند خراسانی هیچ‏کس به‏اندازه آیت‏الله میرزااحمد نجفی خراسانی که به‏علت انتساب به کتاب کفایةالاول پدرش به کفایی مشهور شده، در عالم سیاست آمد و شد و شهرت نداشته است به‏طوری‏که از سن حدود بیست سالگی در سیاست بوده و هنگام ورود به دهه دهم زندگی خویش هم سیاست‏پیشه بوده است.
میرزااحمد سومین فرزند از دومین همسر آخوند خراسانی است که در روز ولادت نبی اکرم (ص) یعنی ۱۷ماه ربیع‏الاول سال ۱۳۰۰ق در شهر نجف اشرف قدم به عرصه حیات گذارد. دروس مقدمات و سطح را نزد چند تن از بزرگان از جمله سیدابوالحسن اصفهانی و میرزامحمد آقازاده (برادرش) فراگرفت و در جوانی وارد حوزه باعظمت والد مکرمش آخوند خراسانی شد و ده سال از پدر استفاده علمی نمود و از پدر اجازه اجتهاد گرفت.
او به دقت نظر، تیزهوشی و درایت موصوف است. در نهضت مشروطه از یاران پدرش بود و موقع فوت پدر، علی‏رغم وجود دو برادر بزرگ‏ترش یعنی میرزامحمد (که البته در خراسان بود) و میرزامهدی، او وصی پدر گشت. پس از رحلت پدر باز هم در مجامع علمی و سیاسی حضوری فعال داشت و زیر علم سیدابوالحسن اصفهانی سینه می‌زد.
در انقلاب ۱۹۲۰م عراق، حضوری فعال و جان‏برکفانه داشت و از مشاورین مهم آیت‏الله شیخ محمدتقی شیرازی بود و میرزای شیرازی دوم سخت به او اعتماد داشت و احترامش می‌نهاد. درجه اعتماد میرزا به او در حدی بود که مهرش را به او داده بود تا هرچه را صلاح بداند نوشته و از طرف میرزا مهر کند و این با توجه به احتیاط زیاد میرزا و دقت و تدبیر زیادش، مقدار عظمت و اعتبار کفایی را نزد میرزا می‌رساند.
وقتی طرح ترک مخاصمه انگلیس کلید خورد، ۱۷ تن از بزرگان به اعدام محکوم شدند که در طلیعه‌شان میرزااحمد آخوند‌زاده قرار داشت. او مجبور به فرار به سوی حجاز شد و یک سال در مکه میهمان پدر ملک‏فیصل اول بود. وقتی ملک‏فیصل پادشاه عراق شد، او به نجف بازگشت و باز هم بر ضد انگلیسی‌ها به فعالیت پرداخت تا این‏که در سال ۱۳۰۲ش (۱۳۴۱ق) که علمای ایرانی را از نجف اخراج کردند او هم لاجرم ایران‏نشین شد و چون اغیار اجازه بازگشتش به نجف را ندادند، لاجرم ساکن مشهد گشت.
در زمان رضاخان با تلاش فراوان، در مقابل این قلدر بی‌سواد سوادکوهی ایستاد و توانست لااقل مدرسه سلیمان‏خان را از دستبرد دژخیمان رضاخانی محفوظ داشته و به تدریس در آن بپردازد. مدرسه‌ای که حدود نود سال قبل، پدرش در آنجا درس خوانده بود. وقتی برادرش میرزامحمد توسط رضاخان در تهران حبس و سپس کشته شد، او ریاست حوزه خراسان را در دست گرفت و در اوانی که رضاخان سقوط کرد، حوزه علمیه منحل‏شده خراسان را تجدید اساس نمود.
در این روزگار، برخی نظامیان روس‏مدار قصد تصرف خراسان را داشتند که با برنامه‏ریزی میرزااحمد کفایی شکستی بر آن‌ها وارد شد و با تلفاتی در هر دو جبهه، از خراسان چشم پوشیده و به سمت تبریز رفته و فتنه پیشه‏وری را پیش کشیدند. کفایی به‏شدت با توده‌ای‌ها و دموکرات‌ها هم سر ناسازگاری داشت به‏گونه‌ای‏که اگر سیاست‌های او که در پوشش هیئات مذهبی انجام می‌گرفت نبود، خراسان را هم از ایران جدا می‌کردند.
روش او این بود که چندصد هیئت مذهبی را ایجاد کرده بود و هروقت احساس خطر می‌کرد، برای قدرت‏نمایی به‏مناسبت تولد یا شهادت یکی از امامان (ع)، هیئت‌ها را از همه نقاط به حرکت در می‌آورد و خود در مدرسه سلیمانیه می‌ایستاد و هیئت‌ها از مقابلش می‌گذشتند.
گاهی هم که ایام ولادت و شهادت نبود، تابوت‌هایی ساختگی را درست کرده و تشییع جنازه‌های ساختگی راه می‌انداختند و به این ترتیب، هم قدرتمداران تهران و مشهد را می‌ترساندند و هم مانع از نفوذ توده‏ای‌ها و روس‌ها و کمونیست‌ها و بلشویک‌ها در خراسان می‌شدند. پس از تبعید رضاشاه، کسی جرات برپایی روضه را به‏صورت علنی نداشت و میرزااحمد کفایی اولین کسی بود که علناً روضه در مدرسه سلیمانیه برقرار کرد و باقی افراد هم جرأت پیدا کردند.
میرزااحمد؛ خوش‏رفتار، موقر، ظریف‏الطبع، نظیف و بانزاکت، سریع‏الغضب و سریع‏الرضا، حاضرجواب و بسیار زاهد بود. هرچه پیرتر می‌شد - مثل فرزندش ملاعبدالرضا کفایی - نورانی‌تر و باهیبت‌تر می‌شد. میرزااحمد، تعلیقه‌ای بر مباحث الالفاظ کفایةالاصول پدرش دارد.
آیت‏الله میرزااحمد کفایی، سرانجام در سپیده‏دم ششم دی‏ماه سال ۱۳۵۰ هجری شمسی (مطابق ۷ ذی‏القعده ۱۳۹۱ق) - پسرش شیخ‏عبدالرضا، ۸ ذی‏القعده می‌گوید - در سن نود و یک سالگی در مشهد مقدس درگذشت و مردم را به سوگی بزرگ دچار نمود و غرق ماتم کرد. پس از تشییع جنازه‌ای عظیم، بدن مطهرش را در حرم مقدس رضوی نزدیک ضریح مطهر در پایین پای امام رضا (ع) و در دارالسعاده و در کنار برادرش میرزامهدی آیت‏الله‌زاده خراسانی به خاک سپردند.
سه شنبه 6/10/1390 - 10:47
تاریخ
رحلت آیت‏الله سیدصدرالدین صدر
فقیه جلیل و مرجع کبیر، آیت‏الله سیدصدرالدین صدر در چنین روزی از سال ۱۳۳۲ هجری شمسی رحلت نمود.
آیت‏الله سیدصدرالدین صدرعاملی فرزند سیداسماعیل در سال ۱۲۶۰ش (۱۲۹۹ق) در خانواده‏ای اصیل و مشهور به فضل، ادب و تقوا در کاظمین قدم به عرصه هستی نهاد و بعد از عزیمت به کربلا، دروس مقدمات و سطح را فراگرفت. آیت‏الله صدر در سن نوزده سالگی راهی نجف اشرف گردید و از محضر آیات عظام: آخوند خراسانی، سیدمحمدکاظم یزدی و میرزاحسین نائینی بهره‏مند شد تا به اخذ اجازات اجتهاد از آن بزرگواران نائل گردید.
آیت‏الله صدر در سال ۱۲۹۹ش به ایران سفر نمود و حدود شش سال در مجاورت حرم مطهر حضرت رضا علیه‏السلام به امر ارزشمند تدریس و ارشاد پرداخت. معظم‏له بعد از یک سفر به عراق، دوباره به مشهد مقدس برگشته و به تدریس و اقامه نماز در مسجد گوهرشاد پرداخت.
آیت‏الله صدر نهایتاً با پیشنهاد آیت‏الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم، به شهر قم آمد و تحت عنوان جانشین مؤسس حوزه علمیه قم به فعالیت پرداخت. آیت‏الله صدر پس از فوت حاج شیخ‏ عبدالکریم، به یاری آیت‏الله سیدمحمدتقی خوانساری و آیت‏الله سیدمحمدحجت کوه‏کمره‏ای، سرپرستی آن حوزه شریف را به عهده گرفت و تا زمان ورود آیت‏الله العظمی بروجردی به قم در سال ۱۳۲۳ش، به مدت هشت سال به حفظ و توسعه این حوزه پرداخت. معظم‏له در حوزه علمیه قم، خدمات علمی، مذهبی، اجتماعی و درمانی و بهداشتی شایان توجهی از خود به یادگار گذاشت.
هم‏چنین محفل درسی آیت‏الله صدر به‏عنوان یکی از مراجع و مدرسان بزرگ حوزه علمیه قم، پذیرای صد‌ها فاضل فرهیخته بود و عالمان متعددی در آن پرورش یافتند که برخی از آنان شامل حضرات آیات عظام: سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی، سیدموسی شبیری زنجانی، علی مشکینی، محمد صدوقی، امام موسی صدر، سیدرضا صدر و... می‌‏باشند.
هم‏چنین اصول دین، حاشیه بر کفایةالاصول و خلاصةالفصول از جمله تألیفات این مرجع بزرگ دینی است. سرانجام این عالم ربانی در تاریخ ششم دی‏ماه سال ۱۳۳۲ هجری شمسی (برابر با نوزدهم ربیع‏الاول ۱۳۷۳ق) در سن هفتاد و چهار سالگی بدرود حیات گفت و در مسجد بالاسر روضه منوره حضرت معصومه (س) در کنار آیت‏الله حائری یزدی، به خاک سپرده شد. آیت‏الله سیدصدرالدین صدر، پدر بزرگوار امام موسی صدر، رهبر مفقود شیعیان لبنان می‌‏باشد.
سه شنبه 6/10/1390 - 10:45
تاریخ
قطع صادرات نفت به خارج، در اوج انقلاب
قطع صادرات نفت به خارج، در اوج انقلاب

۶ دی

● پیام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکر از اعتصاب شرکت نفت در اعتراض به رژیم پهلوی در چنین روزی از سال ۱۳۵۷ هجری شمسی صادر شد که متعاقب آن، کلیه صادرات نفتی کشور به خارج کشور قطع، و نفت و سوخت تنها به مقدار مصارف داخلی، عرضه گردید.
پس از گسترده شدن اعتصاب کارکنان شرکت نفت ایران و قطع صدور نفت، حضرت امام خمینی (ره) در تاریخ ششم دی‏ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی، طی پیامی از پاریس، ضمن محکوم کردن اعمال وحشیانه دولت نظامی و غیرقانونی ازهاری در کشتار مردم، از این اعتصاب پشتیبانی کرده و از شرکت کنندگان در آن تشکر نمودند.
ایشان هم‏چنین در این پیام، مردم را به حمایت از کارکنان شرکت نفت فراخوانده و سفارش کردند که باید جلوی صدور نفت به دولت غاصب اسرائیل گرفته شود. در پی صدور این پیام، کارکنان شرکت نفت نیز از این روز کلیه صادرات نفتی کشور به خارج را قطع کرده و به مقدار مصارف داخلی، نفت و سوخت عرضه کردند.
• مهم‌ترین شاخص‏های بحران انقلابی در ایران در واپسین ماه‏های عمر رژیم پوسیده پهلوی، اعتصاب کارخانجات، ادارات و بخش‏های آموزشی کشور بود. در این میان، کشتار مردم توسط عوامل مزدور رژیم، به‏جای این‏که روند انقلاب را متوقف نماید، به آن شتاب بیش‏تری بخشید و باعث گسترش اعتصابات شد.
در این میان، کارکنان صنعت نفت کشور در نوزدهم شهریور ۱۳۵۷ش، اولین اعتصاب خود را از پالایشگاه تهران آغاز کردند و این اعتصاب به‏تدریج مناطق نفتی جنوب و آبادان را نیز در بر گرفت. در پی اعتصاب گسترده شرکت‏های نفتی در ایران، سرانجام در روز ششم دی‏ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی، صادرات نفت کشور به خارج به‏کلی متوقف شد و سوخت تنها در حد نیازهای داخلی عرضه گردید.
با قطع کامل صادرات نفت به‏عنوان اهرم براندازی شاه، محمدرضا پهلوی از اصلی‏‌ترین منبع درآمد خود محروم گردید و مراحل سقوط او تشدید و تسریع گردید. به این ترتیب، اعتصاب به‏همراه راهپیمایی، مبدل به مؤثر‌ترین ابزار براندازی انقلابی شد و اعتصاب صنعت نفت، محوری‏ترین آن‌ها بود که هم به‏طور روانی موجب فلج ذهنی شاه گردید و هم به‏طور واقعی، قلب اقتصاد و قدرت مالی نظام را از کار انداخت. این عمل، مورد حمایت و پشتیبانی حضرت امام خمینی (ره) نیز قرار گرفت.

سه شنبه 6/10/1390 - 10:44
شعر و قطعات ادبی
نایب پیغمبر و شیر خدا باشد علی رادمردجنگ ومیدان سخاباشدعلی

 

شاهمردان است بی شک حضرت نورالقدس درزمین ودرسماوات اولیا باشدعلی

حضرت شاه ولایت حیدردلدل سوار درمقام بعداز محمد مصطفاباشدعلی

فاتح صفین وخیبریاور حضرت رسول فاتح عدل وشهادت کیمیا باشدعلی

می درخشدجاودانه حیدرومظلومیت مامن عرفان ودانش مرتضاباشدعلی

اولین است درامامت سرورومولای ما عاشقان وعارفان را مقتدا باشدعلی

ازعلی نور ولایت می دمد اندر سلوک بنده خاص خدای کبریا باشد علی

هرکه برحیدرکندرشک وحسادت ملحداست چون یل ایمان مسلم دربقاباشدعلی

سیدجام ازفروغ عشق می سوزدمدام

عاشقان راحامی است ورهنماباشدعلی

سه شنبه 6/10/1390 - 10:43
شعر و قطعات ادبی
عاشقی مردانگی می اورد دان بقارا بهران دل می خرد

 

عشق پرورد اهل دل را اولیا عشق فرمود انبیا راره بلد

عشق باشدراه راسالک شدن عاشقی یعنی فنادرلم یلد

عشق داندزندگی راجاودان عاشقی یعنی نمردن تاابد

عشق یعنی امتدادباطنی عشق ظاهر رابکلی کردرد

عشق باشدشیوه علم لدن عشق ازدل کینه وکبرمی برد

عشق این احساس شهوت نیست نیست عشق خلقوم هوس را می درد

عاشقی دل دادن دل باختن است عشق گرمابردل عشاق زد

عاشقی یعنی کمال معنوی عاشق از قید هواها می پرد

عشق دانی چیست ای صاحب جمال عشق بالاترزعقل است وخرد

ادم بی عشق چواب راکداست ازدرون گندیده گرددچون جسد

عارفا اسرار عشق بی انتها

عشق راداند فقط ذات احد

 

سه شنبه 6/10/1390 - 10:42
اخبار
گشتی در دنیای خبرها

قدرت شمارش در پرنده‌ها
توانایی شگفت‌‌انگیز پرنده‌ها در پیدا کردن خانه از مسافت‌های دور بر کسی پوشیده نیست اما تحقیقاتی که در نیوزلند انجام شده نشان می‌دهد پرنده‌ها مانند میمون‌ها قدرت شمارش نیز دارند.
شاید در آینده‌ای نزدیک عنوان «مغز گنجشکی» نیز از گفت‌وگو‌های روزانه آدم‌ها محو شود. محققان ثابت کردند که پرنده‌ها برای به دست آوردن دانه می‌توانند مطابق الگو‌هایی که برای آنها تعیین می‌شود و نیاز به شمارش دارند به تصویر‌های مورد نظر و صحیحی که روی نمایشگر نقش می‌بندد نوک بزنند. دکتر اسکارف به این نیز بسنده نکرده و می‌گوید: قصد دارم در گام بعدی ثابت کنم که یک طوطی به اندازه یک کودک 6ساله استعداد یادگیری دارد.

تصادف زودهنگام

یوتا: حتی تصور اینکه برنده یک خودروی لامبورگینی 300هزار دلاری شوید اما فقط 6‌ساعت بعد با آن تصادف شدیدی کنید نیز سخت است اما این تصور برای آقای دیوید‌داپ 34ساله به حقیقت پیوست. راننده کامیون بدشانس که صاحب 6 فرزند است در باره این تصادف می‌گوید: درست 6ساعت پس از تحویل گرفتن سوئیچ خودرو سر یک پیچ فقط با سرعت 45کیلومتر در حال دور زدن بودم که لاستیک خودرو روی یک تکه یخ رفت و پس از لیز خوردن حدود 30متر به بیرون از جاده منحرف شد. گفتنی است دیوید که قادر به پرداخت هزینه‌ نگهداری و بیمه کردن این خودرو نیست مجبور است آن‌را بفروشد.

کودک سیری‌ناپذیر

دورهام: عکس‌های جدیدی که از الفی مازکا کودک مشهور سیری‌ناپذیر منتشر شده نشان می‌‌دهد که والدین وی در یک مراسم عروسی مغلوب اشتهای وی شده‌اند؛ تا جایی که کودک انگلیسی 2ساله قصد داشته تمام کیک 3طبقه عروسی را بخورد. البته او و والدینش خوش‌اقبال بودند که حدود 100نفر از میهمان‌های این مراسم زودتر از او کیک را خوردند. به گفته پزشکان الفی از یک بیماری ژنتیک رنج می‌برد که طی آن مغز وظیفه هشدار برای سیر شدن را نمی‌دهد. کوین پدر 51ساله وی می‌گوید: تمام موادغذایی در خانه ما در یخچال و کمد‌هایی است که در‌های آنها همیشه قفل است.

سرقت هدایا

کالیفرنیا: اعضای یک خانواده آمریکایی پس از بازگشت به خانه متوجه شدند که تمام هدایای کریسمس آنها به سرقت رفته است. لانسر و همسرش ابتدا با درهای باز منزل روبه‌رو شدند و پس از آن مشخص شد که جعبه هدیه‌های کریسمس به ارزش 600 دلار همگی ناپدید شده‌اند. لانسر درباره این سرقت می‌گوید: برای بسته‌بندی و کادوپیچ کردن هدایا وقت زیادی صرف کردیم و آنها را زیر درخت کریسمس گذاشتیم اما پس از بازگشت به خانه جای همه آنها خالی بود. پس از این سرقت، ماموران پلیس برای انگشت‌نگاری از وسایل و دستگیره‌ درها به خانه آنها رفتند اما به‌نظر می‌رسد سارقان هیچ ردی از خود به جا نگذاشته‌اند.

سه شنبه 6/10/1390 - 10:41
شعر و قطعات ادبی
خدایا شکر الطاف کریمت سپاس وحمدبه درگاه رحیمت

 

مدد کردی مرادر عمق غمها بریختی برلبم از شرب صهبا

تویکتاذات خوددرهرصفاتی توحل درد و رنج و مشکلاتی

چه زیباست نظم توای خالق من تویی حافظ مرادرقلب دشمن

توستارالعیوبی بارالها توغفار الذنوبی هم خدایا

تورحمن الرحیم وهم غفوری تویی حافظ حفیظی هم شکوری

تورازیبدغروروکفرو قدرت توهرجا حاضری ناظروحضرت

به نظمت عقل حیران است وقاصر به عشقت مخفی است اسرارفاخر

تومخفی درقلوب عاشقانی برون از قیل وقال عاقلانی

دل مردان باشدجایگاهت چه داند کوردل خود عزوجاهت

مداوم عاشقان اندرسجودند به رب پیوسته فانی از وجودند

دل مستان بیت الله باشد همیشه وردشان الله باشد

دل عشاق مقامش عرش اعلی است فناعاشق رخ معشوق هویداست

به اعمال نفی اثبات غرقند زهویکدم نباشند فارغ وبند

به لا گردن زخودهم نیست وفانی به الا الله شوند حی معانی

همه معشوق ومحبوب است ومطلوب دویی درهم شکست درعشق مجذوب

شود انگه دوچشم قلب روشن وگردد از ثری تا عرش دیدن

بود دستش یدالله فوق ایدی مسیحا دم شوند برخلق هادی

دم غوث وقلندرهست اندم که ذکر خیر ان امشب نمودم

هماناعارف ازفسق روسیاه است

نگاهش بر در فضل اله است

سه شنبه 6/10/1390 - 10:41
شعر و قطعات ادبی
رشته هدیه خدا
خداوندا کرم فرما وصالش به لطف خویش کن احیاوصالش

 

فراق یار اخر کن خدایا وهجران جانشین کن با وصالش

چومجنونم نفرما حبس دوری مهیاکن به من لیلا وصالش

جدا مارا نکن تا زنده هستیم کرم فرما فقط مارا وصالش

چوعشقش رابه دل منقوش کردی به نقش دیگری برپا وصالش

توکردی هدیه بر قلبم فرشته نمایان همچنین اهدا وصالش

اگر امروز زهجرانش غمینم بفرما عنقریب فردا وصالش

تو کردی اشنا دل را به عشقش زاحسان ده به این اشناوصالش

دل عارف چوکردی وادی عشق

فراهم کن خداوندا وصالش

سه شنبه 6/10/1390 - 10:40
شعر و قطعات ادبی
مرا عشقی دهن سوز در وجود است بدو پیوسته جسم وتاروپود است

 

بود یادش همیشه در روانم دل عاشق روانم را درود است

غزل خوان شد سخن در مکتب عشق مرا همدم شب وروز این سرود است

نگنجد در دلم حور بهشتی بهشت ما حضور غم زدود است

ندیدم در جهان زیباترینی که اکنون بر دل عاشق فروداست

وصالی بهتر از هجران نباشد رخ ما از فراق یار کبوداست

به لطف حضرت عشق است امیدم به بحر معرفت عشقم حدوداست

حجاب عشق عارف شد فرشته

سروش سید جام درصعوداست

سه شنبه 6/10/1390 - 10:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته