• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 300
تعداد نظرات : 37
زمان آخرین مطلب : 4637روز قبل
اخبار
بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای گذشتن از سد فیلترینگ سایت های مبتذل و مستهجن و سایت های سیاسی به سراغ نرم افزارهای فیلترشکن، سایت های پروکسی و همچنین VPN رفته و...

به نقل از تابناك ، بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای گذشتن از سد فیلترینگ سایت های مبتذل و مستهجن و سایت های سیاسی، به سراغ نرم افزارهای فیلترشکن، سایت های پروکسی و همچنین VPN رفته و این رجوع کاربران به استفاده به این روش های عبور از فیلترینگ، باعث رشد فزاینده فروش اکانت های نرم افزارهای فیلترشکن و VPN شده است. ضمن این که با جستجوی کوتاه در اینترنت، با سایت های داخلی ارایه دهنده اشتراک VPN روبه رو خواهیم شد که آزادانه و بدون هیچ ترسی، شماره حساب اعلام کرده و اقدام به فروش غیر قانونی اشتراک VPN می کنند.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، گذشته از خرید و فروش غیر قانونی اشتراک VPN و فیلترشکن در دنیای اینترنت که مانند هر فن آوری جدید با چالش و ضایعاتی همراه است، مدیران و مسئولان اینترنت در کشورهای گوناگون با روش های گوناگونی با آن برخورد می کنند که از آن جمله، می توان به فیلترینگ و یا نابودی منبع مروج مطالب خلاف منافع کشورها اشاره کرد که این امر، در بیشتر کشورها در حال اجرا بوده و کاری رایج و ضروری است.

البته ناگفته نماند، در کشور ما نیز فیلترینگ در حالی انجام می شود که بیشتر کاربران ایرانی با فیلتر و از دسترس خارج کردن سایت های غیر اخلاقی و مستهجن و یا سایت هایی که در معاملات متقلبانه مجازی، از جمله فعالیت های شرکت های هرمی و گلدکوئیستی فعال هستند و همچنین آن دسته از سایت هایی که برخلاف قوانین جاری کشور مشغولند، موافق هستند و آن را امر بدیهی می دانند، ولی همین کاربران به دلیل برخی اشتباهات ناظران و یا استفاده از نرم افزارها و فن آوری غیر اصولی، دچار مشکلاتی می شوند که اتفاقا این مشکلات متوجه قشر تحصیل کرده یا در حال تحصیل نیز می شود؛ بنابراین، این قشر از کاربران داخلی اینترنت، بناچار به سراغ استفاده از نرم افزارهای فیلترشکن، سایت های عبور از فیلترینگ (که اغلب از سوی کشورهای مخالف نظام به صورت رایگان عرضه می شود) و همچنین اشتراک های VPN (Virtual Private Netvork)می روند.

بر پایه بررسی های خبرنگار «تابناک»، این میل و کشش کاربران به استفاده از چنین فن آوری هایی برای گذشتن از فیلترینگ، با عوارض خطرناکی همراه است؛ چرا که کاربر با استفاده از VPN و همچنین نرم افزار فیلترشکن با اتصال به یک سرور در خارج از کشور (عمدتا در انگلیس و آمریکا) متصل شده و همین امر موجب اختصاص یک IP خارجی به رایانه کاربر داخلی می شود که در ادامه این کار، همه داده ها و اطلاعات از رایانه کاربر به سرور خارجی انتقال پیدا کرده و از آنجا وارد دنیای مجازی اینترنت می شود و به این وسیله، از فیلترینگ داخلی کشور عبور می کند.


اما این عبور از فیلتر با تهدیدهایی روبه رو می شود؛ به این ترتیب که کاربر نمی داند، بیشتر و اغلب سرورهایی که اشتراک VPN را در اختیار کاربران قرار می دهند، نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل می کنند، بلکه به همین وسیله با پورت های باز رایانه کاربر به اطلاعات درون رایانه وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپی برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه کاربر برای سرورهای خارجی میسر می شود و این در حالی است که اگر کاربر برای مثال در شبکه محل کارش، این نوع ارتباط را برقرار کند، سرور می تواند از طریق رایانه کاربر به اطلاعات شبکه داخلی آن اداره نیز دسترسی پیدا کند و نیز با نرم افزارهای پیشرفته بدون آگاهی کاربر، اطلاعات موجود در رایانه یا شبکه داخلی کاربر را برای خود کپی کند. همین مسأله در نرم افزارهای فیلترشکن مانند «فری گیت» و «اولترا سورف» نیز در حال انجام است.

با این حال، به نظر می رسد، باید تمهیدات و نظارت دقیق تری بر عملیات فیلترینگ صورت گرفته و مسئولان فیلترینگ کشور نیز با سعه صدر با سایت های مختلف برخورد کرده و در آغاز کار، با فیلتر کردن یک سایت، مردم را به استفاده از فیلترشکن سوق ندهند.

در پایان تأكید می شود، استفاده از چنین روش هایی، ممکن است خطرات بسیاری داشته باشد و كاربران اینترنت باید بدانند که استفاده از چنین نرم افزارها و روش هایی، مانند این است كه همه محتویات رایانه خود را از تصویر و فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و کاری، آپلود کرده و در اختیار عموم قرار دهیم.

گفتنی است، دستگاه های ذیربط نیز باید با بررسی و نظارت دقیق تر با ارایه دهندگان غیر مجاز VPN و نرم افزار فیلترشکن برخورد کنند.

منبع :ایرانیان شاد

شنبه 12/6/1390 - 12:10
اخبار

دانشمندان پس از صرف سال‌ها زمان در نهایت توانستند عدد نهایی پازل مكعب روبیك را كشف كنندعددی كه تعداد حركات كافی برای حل این پازل را بیان می‌كند


  راسخون:دانشمندان پس از صرف سال‌ها زمان در نهایت توانستند عدد نهایی پازل مكعب روبیك را كشف كنندعددی كه تعداد حركات كافی برای حل این پازل را بیان می‌كند
جهان با نفسی حبس شده برای سه دهه در انتظار چنین روزی بود، روزی كه در نهایت گروهی از مهندسان، دانشگاهیان و شیفتگان ریاضی بتوانند عددی را كشف كنند كه زندگی، جهان و مهم‌تر از همه راه حل مكعب روبیك را توضیح دهد.

 این رقم عدد 20 است، حداكثر تعداد حركاتی كه برای حل كردن این پازل به آن نیاز است. كشف و حل این عدد جادویی 35 واحد پردازشگر و سال‌ها زمان و انرژی انسانی را صرف كرده است.

به دلیل 42,252,003,274,489,856,000 موقعیت حركتی ممكنی كه در مكعب‌های روبیك وجود دارد، رایانه‌ها در نهایت توانستند این الگوریتم جادویی را شكسته و آن را حل كنند.

پژوهشگران ابتدا تمامی حركات ممكن روی این مكعب را كنار یكدیگر قرار دادند سپس با حذف تعدادی از موقعیت‌های حركتی متقارن حركات ممكن و كاربردی را به جا گذاشتند.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، سپس پژوهشگران با كمك الگوریتم‌های رایانه‌ای موفق به حل كردن تمامی موقعیت‌های حركتی ممكن در این پازل شدند. عدد 20 به مدت یك دهه آستانه پایین محدودیت حركت‌های ممكن در پازل مكعب روبیك بوده است اما دانشمندان در نهایت توانستند آن را به عنوان مرز بالای محدودیت عدد قطعی این پازل اعلام كنند.

شنبه 12/6/1390 - 12:6
داستان و حکایت

پیامبری که معجزه بود

عیسی علیه 
السلام

مسیح علیه السلام به روایت قرآن

راه بیابان در پیش گرفته بود و به سوی هدفی نامعلوم، ناکجاآبادی را می جست تا در سایه سار سنگی، صخره ای و شاید درختی، اندکی بیاساید.

درد آبستن لحظه به لحظه بر وجودش پنجه می افکند و او از شدت درد بر خود می پیچید. لحظات اما به کندی می گذشت؛ پرده ای از سیاهی و تاری بر چشمانش نشسته بود و خط نگاهش تا اندکی آنسوی تر امتداد نداشت.

شنبه 12/6/1390 - 12:1
طنز و سرگرمی

یه کلاغ و یه خرس سوار هواپیما بودن کلاغه سفارش چایی میده چایی رو که میارن یه کمیشو میخوره باقیشو می پاشه به مهموندار 
مهموندار میگه چرا این کارو کردی؟ 
کلاغه میگه دلم خواست پررو بازیه دیگه پررو بازی! چند دقیقه میگذره باز کلاغه سفارش نوشیدنی میده باز یه کمیشو میخوره باقیشو میپاشه به مهموندار
مهموندار میگه : چرا این کارو کردی؟
کلاغه میگه دلم خواست پررو بازیه دیگه پررو بازی !
بعد از چند دقیقه کلاغه چرتش میگیره 
خرسه که اینو میبینه به سرش میزنه که اونم یه خورده تفریح کنه ... 
مهموندارو صدا میکنه میگه یه قهوه براش بیارن قهوه رو که میارن 
یه کمیشو میخوره باقیشو میپاشه به مهموندار مهموندار میگه چرا این کارو کردی؟ 
خرسه میگه دلم خواست پررو بازیه دیگه پررو بازی
اینو که میگه یهو همه مهموندارا میریزن سرش و کشون کشون تا دم در هواپیما میبرن که 
بندازنش بیرون خرسه که اینو میبینه شروع به داد و فریاد میکنه
کلاغه که بیدار شده بوده بهش میگه: آخه خرس گنده تو که بال نداری مگه 
مجبوری پررو بازی دربیاری!!!!!!!!
نکته مدیریتی : قبل از تقلید از دیگران منابع خود را به دقت  ارزیابی کنید
شنبه 12/6/1390 - 11:49
داستان و حکایت

 

هدیه "بهتر ازعلم کیمیای"

حاج شیخ حسنعلی نخودکی

به امام خمینی(ره)


 

ازحضرت آیت‌الله آقا موسی شبیری زنجانی نقل شده است که: در سفری که امام خمینی(ره) و پدرم برای زیارت به مشهد مقدس رفته بودند امام درصحن حرم امام رضا (ع) با سالک الی الله حاج حسنعلی نخودکی مواجه می شوند. امام امت (ره) که در آن زمان شاید درحدود سی الی چهل سال بیشتر نداشت وقت را غنیمت می شمارد و به ایشان می گوید با شما سخنی دارم.حاج حسنعلی نخودکی می گوید: من درحال انجام اعمال هستم، شما در بقعه حر عاملی (ره) بمانید من خودم پیش شما می آیم. بعد از مدتی حاج حسنعلی می آید و می گوید چه کار دارید؟

امام (ره) خطاب به ایشان رو به گنبد و بارگاه امام رضا (ع) کرد و گفت: تو را به این امام رضا، اگر (علم) کیمیاداری به ما هم بده؟

حاج حسنعلی نخودکی انکار به داشتن علم (کیمیا) نکرد بلکه به امام (ره) فرمودند:اگر ما «کیمیا» به شما بدهیم و شما تمام کوه و در و دشت را طلا کردید آیا قول می دهید که به جا استفاده کنید و آن را حفظ کنید و درهر جائی به کار نبرید؟

امام خمینی (ره) که از همان ایام جوانی صداقت از وجودشان می بارید، سر به زیر انداختند و با تفکری به ایشان گفتند: نه نمی توانم چنین قولی به شما بدهم.

حاج حسنعلی نخودکی که این را از امام (ره) شنید روبه ایشان کرد وفرمود: حالا که نمی توانید «کیمیا» را حفظ کنید من بهتر از کیمیا را به شما یاد می دهم و آن این که:

بعد از نمازهای واجب یک بار آیه الکرسی را تا «هوالعلی العظیم» می خوانی.
و بعد تسبیحات فاطمه زهرا(س) را می گویی.
وبعد سه بار سوره توحید «قل هوالله احد» را می خوانی.
و بعد سه بار صلوات می گویی:اللهم صل علی محمد و آل محمد
و بعد سه بار آیه مبارکه: و من یتق الله یجعل له مخرجا. و یرزقه من حیث لایحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه ان الله، بالغ امره قد جعل الله لکل شیء قدراً؛ (طلاق/2 و 3) (هرکس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند و او را از جائی که گمان ندارد روزی می دهد، و هرکس برخداوند توکل کند کفایت امرش را می کند، خداوند فرمان خود را به انجام می رساند، و خدا برای هرچیزی اندازه ای قرار داده است.) را می خوانی که این از کیمیا برایت بهتر است.

منبع: مجله بشارت، ش 58، صادق زینی لشکاجانی

شنبه 12/6/1390 - 11:43
سخنان ماندگار

این حدیث باید هر چند وقت یکبار تکرار شود

چون درد امروز همه ماست

امید که عبرت گیریم

شش وصیت رسول خدا

صلی الله علیه و آله وسلم

به امیر المومنین علی علیه السلام :

 إذا رأیت الناس یتوسّلون بالخلق فتوسّل أنت بالخالق

هنگامی كه مردم متوسل به خلق میشوند تو متوسل به خالق باش

 

   إذا رأیت الناس یشتغلون بكثرة العمل

 فاشتغل أنت بصفوة العمل

هنگامی كه مردم بفكرزیادی عملند تو بفكر درستی عمل باش

 

 إذا رأیت الناس یشتغلون بتزیین الدّنیا فاشتغل أنت بتزیین الآخرة

هنگامی كه می بینی مردم بفكر تزیین دنیایند تو بفكر تزیین آخرت باش

 

 إذا رأیت الناس یشتغلون بعیوب الناس

فاشتغل أنت بعیوب نفسك

 

هنگامی كه می بینی مردم به عیب جویی از دیگران مشغولند

تو به عیوب خود نگاه كن

 

 إذا رأیت الناس یشتغلون بعمل الدّنیا فاشتغل أنت بعمل الآخرة

هنگامی كه می بینی مردم به عمل دنیا مشغولند

تو بفكرعمل برای آخرت باش

 

 یا علیّ، إذا رأیت الناس یشتغلون بالفضائل

فاشتغل أنت بإتمام الفرائض

 

هنگامی كه می بینی مردم به مستحبات مشغولند

تو به واجبات بپرداز

شنبه 12/6/1390 - 11:39
شعر و قطعات ادبی

این متن ها برای من آقا نمی شود

با این پیام ها دل من وا نمی شود

بگذار راست بگویم پس از عمری ادعا

قفل فرج به کذب و ریا و ا نمی شود

شنبه 12/6/1390 - 11:35
داستان و حکایت

اول خود بعد دیگران

 

 

 

مردى متوجه شد که گوش همسرش سنگین شده و شنوائیش کم شده است. به نظرش رسید که همسرش باید سمعک بگذارد  ولى نمیدانست این موضوع را چگونه با او در میان بگذارد. بدین خاطر، نزد دکتر خانوادگیشان رفت و مشکل  را با او در میان گذاشت.  دکتر گفت برای این که بتوانى دقیقتر به من بگویى که میزان  ناشنوایى همسرت چقدر است آزمایش  ساده اى وجود دارد. این کار را  انجام بده و جوابش را به من بگو : ابتدا در فاصله ٤ مترى او بایست و با صداى معمولى مطلبی را به او  بگو . اگر نشنید همین کار را در فاصله ٣ مترى تکرار کن . بعد در ٢ مترى و به همین ترتیب تا بالاخره  جواب دهد .

آن شب، همسر آن مرد در آشپزخانه  سرگرم تهیه شام بود و خود او در  اتاق تلویزیون نشسته بود ، مرد به خودش گفت الان فاصله ما حدود ٤ متر است . بگذار امتحان کنم .
سپس با صداى معمولى از همسرش پرسید: عزیزم شام چى داریم؟  جوابى نشنیدبعد بلند شد و یک متر جلوتر به سمت آشپزخانه رفت و دوباره پرسید: عزیزم شام چى داریم؟

باز هم پاسخى نیامد .باز هم جلوتر رفت و از وسط هال که تقریباً ٢ متر با آشپزخانه و همسرش فاصله داشت گفت: عزیزم شام چى داریم؟ باز هم جوابى نشنید .
 
باز هم جلوتر رفت و به در آشپزخانه رسید. سوالش راتکرار کرد و باز هم  جوابى نیامد
.
 
این بار جلوتر رفت و درست از پشت سر همسرش گفت: عزیزم شام چى داریم؟  زنش گفت: مگه کرى؟ برای پنجمین بار میگویم: خوراک مرغ !!!!

شنبه 12/6/1390 - 11:31
طنز و سرگرمی

بحر طویل طنز به نام :

 

 یک محاسبه دقیق

 

 

۱۰۰۰ زحمت کشیدم

 ۹۰۰ فرسنگ دویدم

۸۰۰ تملق گفته 

 ۷۰۰ ضامن دادم

۶۰۰ نامه نوشته

۵۰۰ قریه گردیدم 

 ۴۰۰ تومان تهیه کردم

۳۰۰ مرتبه شمردم 

 ۲۰۰ رقم مال خریدم

 به ۱۰۰ شهر گردانیدم 

 تا به ۹۰ تومان منافع 

 به ۸۰ نفر فروختم 

 ۷۰ واسطه فرستاده 

 ۶۰ مرتبه نزاع کردم

۵۰ دلال دیده

۴۰ شب بی خوابی کشیدم

 ۳۰ مرتبه

 

 در ۲۰ اداره عارض شدم

تا ۱۹ فرمان صادر شد 

 ۱۸ محصل را برداشته 

 ۱۷ روز

 گرد ۱۶ محله گردانیدم

 تا ۱۵ نفر از ایشان را

 

 در محضر ۱۴ قاضی حاضر نمودم 

 ۱۳ شاهد اقامه نموده 

 تا ۱۲ تومان آن را

 گردن ۱۱ نفر از ایشان ثابت کردم

۱۰ روز است 

 که ۹ تای آنها رفته

 که پس از ۸ روز 

 ۷ تومان بیاورند 

 ۶ روز است

 که ۵ تای آنها آمده

 از قول ۴ تای دیگر می گویند 

 که اگر ۳ نفر ما را

 به ۲ قسمت کنید 

 ۱پول وصول نمی شود.

 

شنبه 12/6/1390 - 11:30
دانستنی های علمی

عدد ۷

 

 

عدد هفت عددی است که شاید مثل همه ی عدد های دیگر در نظر ما عادی جلوه کند اما نگرش ما وقتی متبلور می شود که خواص عدد هفت را بدانیم و ببینیم چه «هفت» هایی در زندگی ما وجود دارند و ما در گیر و دار زندگی ماشینی و با بی تفاوتی از کنار آن ها رد می شویم مثلا شاید جالب باشد که بدانیم، رنگین کمان دارای هفت رنگ است .عجایب جهان، هفت تا هستند.(که به عجایب هفت گانه معروفند ) یا در یونان باستان، اسطوره ای با نام هفت خدای، در ذهن مردم نقش بسته است، ویا شهر عشق، که دراشعار عطار آمده است، هفت شهر می باشد، سوره ی مبارکه حمد، که اوّلین سوره ی قرآن کریم است، هفت آیه دارد. آسمان دارای هفت طبقه است. بهشت وجهنم هر کدام دارای هفت طبقه و درجه هستند و طواف خانه خدا هفت دور است، موسیقی ایران و یونان هفت دستگاه داد، هفت نوع ساز بادی وجود دارد و علاوه بر این هفت نت موسیقی وجود دارد(دو، ر، می، فا، سل، لا، سی) و…

 

 

 

 

 

 

 

در سال ۱۸۸۹ میلادی کتابی ار یک جهان گرد منتشر شد که، از جمله روش شمردن را در میان قبیله ای از تورس شرح داده است. اینها برای شمردن تنها از دو واژه استفاده می کردند: یک و دو. برای عدد سه می گفتند «دو و یک » برای چهار «دو و دو»، برای پنج «دو و دو یک » و برای شش «دو و دو و دو» ولی برای عددهای بزرگ تر از ۶، هر قدر بود، می گفتند «خیلی ». گرچه این آگاهی مربوط به پایان سده ی نوزدهم است ولی می تواند گواهی بر شیوه ی شمردن در آغاز شکل گیری مفهوم عدد در میان انسان های نخستین باشد. بعد ها که برای عددهای بزرگتر هم نامی در نظر گرفتند به احتمالی برای عدد «هفت» از همان واژه ی قبلی «خیلی» یا «بسیار» استفاده کردند. عدد هفت که سده های متوالی برای آنها نا شناخته بود، اندک اندک به صورت عددی مقدس در آمد. وقتی که مصری ها، بابلی ها و دیگر امت ها توانستند پنج سیاره ی نزدیک تر به خورشید را بشناسند، با اضافه کردن ماه و خورشید، به عدد هفت رسیدند و این بر تقدس عدد ۷ افزود وقتی در قصه های کهن تر، که تا زمان ما هم ادامه پیدا کرده است، صحبت از شهری می شود که هفت برج و هفت بارو داشت، به معنای آن است که این شهر برج و باروهای بسیار داشت. هفت آسمان و هفت دریا و هفت کشور، به معنای آسمان ها و کشور ها و دریاهای بزرگ است نه هفت آسمان و هفت دریا (نه کم و نه زیاد ). هنوز در زبان فارسی اندرز می دهند « هفت بار گز کن یک بار پارچه کن ». این جمله به معنای آن نیست که برای دقت کار و کم کردن اشتباه در اندازه گیری یا هر کار دیگری باید درست ۷ بار آزمایش کرد، نه شش یا هشت بار. در اینجا هم هفت به معنی «بسیار» است. عدد۱۳ هم چنین سرنوشتی دارد….

 

نزد بسیاری از اقوام عهد باستان «هفت» عدد ویژه ای بود. در فلسفه و نجوم مصریان و بابلی ها، عدد هفت به عنوان مجموع هر دو زندگی، سه و چهار، جایگاه ویژه ای داشت.(پدر و مادر و فرزند؛ یعنی سه انسان، پایه و اساس زندگی هستند و عدد چهار مجموع چهار جهت آسمان و باد است.)

 

ایرانیان قدیم در آیین زرتشت، اهورامزدا را مظهر پاکی میدانستند و برای او هفت صفت را بر می شمردند و در مقابل او اهریمن را پدید آورنده ی پلیدیها می دانستند و می گفتند در پیرامون اهورامزدا فرشتگانی هستند که مظاهر صفات حسنه هستند و برای احترام به آن ها که اول هرکدامشان سین بود هنگام سال تحویل سفره می گستراندند و هفت قسم خوراکی که نام هریک با سین شروع می شود: سیر، سرکه، سیب، سماق، سمنو، سنجد، سکه، و سبزی را سر سفره می گذاردند که به سفره ی هفت سین معروف بود.

 

برای فیلسوف و ریاضیدان یونانی«فیثاغورث» نیز عدد هفت، مفهموم ویژه ی خود را داشت که از مجموع دو عدد سه و چهار تشکیل می شود: مثلث و مربع نزد ریاضیدانان عهد باستان اشکال هندسی کامل محسوب می شدند، از این رو عدد هفت به عنوان مجموع سه و چهار برای آن ها عدد مقدسی بود. علاوه بر این در یونان هر هفت سیاره را خدایی میدانستند : سلن، هیلیوس،آرس،هرمس، زئوس، آفرودیت و کرونوس.

 

یهودیان قدیم نیز برای عدد هفت معنای ویژه ای قایل بودند. در کتاب اول عهد عتیق (تورات) آمده است که خداوند جهان را در شش روز خلق کرد، در روز هفتم خالق به استراحت پرداخت. موسی در ده فرمان خود از پیروانش می خواهد که این روز آرامش را مقدس بدارند(روز شنبه و روز تعطیل یهودیان). علاوه بر این در آن کتاب مقدس هفت با عنوان عدد تام و کامل نیز استعمال شده است. از آن زمان عدد هفت نزد یهودیان و بعد ها نیز نزد مسیحیان که عهد عتیق را قبول کردند، به عنوان عددی مقدس محسوب می شد.

 

به این ترتیب بود که از دوران باستان هفتگانه های بیشماری تشکیل شدند: یونانیان باستان همه ساله هفت تن از بهترین هنرپیشگان نقش های سنگین و غمناک و نقش های طنز و کمدی را انتخاب میکردند. آن ها مانند رومی های باستان به هفت هنر احترام میگذاشتند. روم بر روی هفت تپه بنا شده بود. در تعلیمات کلیسای کاتولیک هفت گناه کبیره(غرور، آزمندی، بی عفتی، حسد، افراط، خشم و کاهلی) و هفت پیمان مقدس(غسل تعمید، تسلیم و تصدیق، تقدیس و بلوغ، ازدواج، استغفار و توبه، غسل قبل از مرگ با روغن مقدس، در آمدن به لباس روحانیون مسیحی) وجود دارد. برای پیروان محمد(ص) آخرین مکان عروج، آسمان هفتم محسوب می شود. در بیست و هفتم ژوئن هر سال، روز «هفت انسان خوابیده » مسیحیان یاد آن هفت برادری را که در سال ۲۵۱ بعد از میلاد، برای عقیده و ایمان خود، زنده زنده لای دیوار نهاده شده و شهید شدند، گرامی می دارند؛ مردم عامه می گویند که اگر در این روز باران ببارد، به مدت هفت هفته بعد از آن هوا بد خواهد بود، آن گاه انسان باید هفت وسیله ی مورد نیازش را بسته بندی کند و با چکمه های هفت فرسخی خود به آن دورها سفر کند. صور فلکی خوشه ی پروین یا ثریا به عنوان «هفت ستاره» معروف است، در حالی که حتی با چشم های غیر مسلح میتوان در این صورت فلکی تا یازده ستاره را دید.

 

عرفای بزرگ عشق و وصال را در هفت مرحله و هفت وادی نشان داده اند و فاصله ی بین هستی و تباهی را پنچ مرحله دانسته اند.

 

در افسانه ها نیز با هفت سحر آمیز برخورد می کنیم: سوار ریش آبی هفت همسر داشت، سفید برفی با هفت کوتوله پشت هفت کوه زندگی می گرد و افسانه ی اژدهای هفت سر…

 

علاوه بر این می توان به هقت اقلیم، هفت اورنگ، هفت دفتر شاهنامه، هفت پیکر، هفت هیکل، هفت گناه کبیره، هفت خان رستم، هفت الوان، هفت گنج، هفت رکن نماز،هفت تحلیل و هفت طواف (در اعمال حج)، هفت قبله(مکه، مدینه،نجف،کربلا،کاظمین،سامرا،مشهد) و… اشاره کرد و به این ترتیب بود که تعداد بیشماری هفتگانه در دنیا بوجود آمد و به عدد هفت تقدس خاصی بخشید.

 

 

 

منابع:

 

۱) هفت در قلمرو تمدن و فرهنگ بشری/زهره والی-تهران:اساطیر، ۱۳۷۹.

 

۲) هفت در قلمرو فرهنگ جهان/موید شریف محلاتی، سال ۱۳۳۷.

 

۳) سرگذشت ریاضیات/ پرویز شهریاری_تهران: نشر مهاجر، ۱۳۷۹.

 

۴) دهکده ی ریاضی(گاهنامه)/شماره ی اول_مهرماه ۸۱.

شنبه 12/6/1390 - 11:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته