• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2157
تعداد نظرات : 811
زمان آخرین مطلب : 4846روز قبل
آلبوم تصاویر
جمعه 26/9/1389 - 22:42
اخبار

 

ظهور زمینه علمی باستان شناسی صوتی، پیوندی میان تحلیلهای پیشرفته صوتی و شیوه های قدیمی باستان شناسی است و نتیجه این همکاری علمی، ایجاد درک جدیدی از فرهنگهایی خواهد بود که از فنون صداسازی برای سرگرمی، اجرای مراسم مذهبی، و کنترل سیاسی استفاده می کرده اند.

 

"میریام کولار" از دانشگاه استنفورد بر روی فرهنگ سه هزار ساله چاوین در دشتهای مرتفع پرو مطلعه کرده است. وی به همراه همکارانش از مسیرهای پر پیچ و خم تونلهای زیر زمینی، فاضلاب و تالارهای ورودی این تمدن نقشه برداری کرده اند که در آنها پژواک صداها هیچ شباهتی به پژواک های واقعی ندارند، بلکه آواهایی وهم انگیز و گاه به شدت ترسناک هستند.

 

به گفته کولار در این معماری باستانی ساختارها با یکدیگر همخوانی نداشته و محیط صوتی در آنها نسبت به جهان طبیعت کاملا متفاوت است. نگاره های به جا مانده از این فرهنگ نشان می دهند مردم در این تمدن به شدت شیفته تجربیات حسی بوده اند و از این رو از آوا و نور برای ایجاد این چنین تجربیاتی استفاده می کرده اند.

 

پیکرنگاری ها نشان می دهند افرد در حالات روحی مختلفی خود را با ویژگی های حیوانی ترکیب می کرده اند و نشانه هایی وجود دارند که بیانگر رواج مصرف مواد گیاهی توهم زا در میان این فرهنگ است. در صورتی که استفاده از این گیاهان آنها را اغنا نمی کرده، این افراد از نور آفتاب برای اختلال در سایه های افرادی که در مراسم حضور داشته اند و یا صداسازی برای وارد شدن به حالات روحی مختلف استفاده می کرده اند.

 

امواج صوتی یک نوع صدف دریایی که در سال 2001 در میان این راهروها ردیابی شده است، فرکانسی از خود ایجاد می کرده که می توانسته افرادی که از گیاهان توهم زا استفاده کرده بودند را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. از این رو دانشمندان به این نتیجه رسیدند که امواج صوتی در زندگی چاوینی ها نقشی بسیار حیاتی را به عهده داشته است.

 

منطقه "چاوین دو هانتار" در پرو تنها جایی نیست که صداها نقشی مهم را ایفا می کنند. مایانها نیز در استفاده از امواج صوتی در کنترل جمعیتی بزرگ تبحر داشته اند. "دیوید لوبمن" مهندس صدایی که به مدت 12 سال بر روی قلمرو مایانها مطالعه کرده است می گوید پژواک صدای پرنده در معبد "کوکولکان" که پدیده ای بسیار شگفت انگیز است کاملا هدفمند به وجود آمده است. به گفته وی این پژواک بسیار وهم انگیز بوده و به هیچ وجه عادی نیست.

 

در تحلیلهای لوبمن ساختار صوتی آواز پرنده "کوئتزال" که مایانها آن را کشف کرده اند، با پژواک صدای کف زدن در معبد "چیچن ایتزا" مورد مقایسه قرار گرفت و نتایج ساختاری مشابه را میان این دو نوع امواج صوتی نمایان کردند. به گفته لوبمن راز این پژواکهای غیر عادی در ویژگی های آواشناختی راه پله پر شیب جلوی معبد نهفته است.

 

بر اساس گزارش دیسکاوری، از دیگر شگفتی های تمدن مایانها ساخت سیستم صوتی ویژه اجتماعات بزرگ بوده است، به شکلی که فروانروایان مایانی می توانسته اند در میدانی بزرگ صدها نفر از فرماندهان نظامی خود را بدون فریاد کشیدن فرا بخوانند.

جمعه 26/9/1389 - 22:38
آلبوم تصاویر

 

جمعه 26/9/1389 - 22:34
اخبار

حتما با شنیدن نام کتابخانه تصوری از مکانی پر از کتاب و میز و نیمکت ها برای نشستن بر روی آن و مطالعه کتاب در محیطی آرام و ساکت  است اما شاید تصور آن را تا بحال نکرده باشید کتابخانه می تواند جایی باشد برای دراز کشیدن و لم دادن و دسترسی آسان به کتب و مجلات و شاید کارهای وب و سایر امورات با نور کافی و تکان خوردن هایی همانند گهواره باشد .

این مشخصات صندلی کتابخانه ای است که توماس میلز آن را ساخته است . ابزاری مدور که در آن به راحتی می تواند دراز کشید و در هنگامی که همچون دوران کودکی در گهواره به ملایمت تکان میخورید غرق در دنیای کتاب و مطالعه شوید . این کتابخانه سیار و مدور که تماما از چوب ساخته شده دارای ارتفاعی در حدود دو متر و نیم بوده و قیمت آن ۶۰۰۰ یورو می باشد .

با وجود این وسیله که از آن میتوان بعنوان مبلمان هم در اتاق خود استفاده کرد دیگر لازم نیست رنج یافتن کتابخانه را هم تحمل کرد.

+

جمعه 26/9/1389 - 22:33
اخبار
شکار موش، که در هند و بخصوص در شهر بمبئی علاقه مندان فراوانی دارد، توسط جوانان و میانسالان انجام می شود و افرادی که به این کار مشغول هستند باید هر شب 30 موش را شکار کنند و 6 روز هفته را نیز باید مشغول کار باشند در غیر اینصورت حقوق این افراد از سوی کارفرما پرداخت نخواهد شد.

به طور متوسط، میزان زمان ممکن برای شکار یک موش، آن هم در تاریکی شب حدود 10 دقیقه است چرا که در غیراینصورت این شکارچیان نمی توانند در مهلت مقرر 30 موش را شکار کنند.

در هندوستان، 44 نفر به شکار موش که برای از بین بردن حیوانات موذی است، مشغول هستند.

شکارچیان هندوستانی می بایست با پرسه زدن و جستجو در بیغوله ها، زباله ها، استخوان ها و دیگر مراکز کثیف، شکار خود را بیابند.

درآمد این شغل تا حدی است که حتی برخی افراد شاغل، پدر آن ها نیز به این کار مشغول بوده است.

سبید علی شیخ، یکی از هندی هایی است که با فرزندان خود به این کار مسغول است.

وی به خبرنگار گفته است که این شغل از پدر به او رسیده است.


جمعه 26/9/1389 - 22:30
آلبوم تصاویر

 

جمعه 26/9/1389 - 22:28
آلبوم تصاویر

 

















جمعه 26/9/1389 - 22:26
اهل بیت

 

آن‌هایی كه به سفر حج مشرف شده و توانسته‌اند به جبل النور (كوه نور) و غار حرا صعود كنند، از این‌كه حرم امن الهی به این وضوح از غار حرا قابل مشاهده است، شگفت‌زده می‌شوند.

از آن جالب‌تر، وقتی است كه به یاد می‌آورند چهارده قرن پیش، پیامبر بزرگ اسلام (صلی‌ا... علیه‌ و آله‌ و سلم) تقریبا در همین‌جا می‌ایستاد و منظره مشابهی را می‌دید و با خدای خود رازونیاز می‌كرد.


به گزارش خبر، البته به‌نظر نمی‌رسد با احداث برج عظیم ساعت و دیگر ساختمان‌های مرتفع در مجاورت مسجدالحرام، در چند سال آینده این دست‌نخورده‌ترین یادگار برجامانده از صدر اسلام بتواند همان حس‌وحال قدیمی را به زائران منتقل كند.
جمعه 26/9/1389 - 22:22
آلبوم تصاویر

 






سه شنبه 23/9/1389 - 1:14
آلبوم تصاویر

 





 

سه شنبه 23/9/1389 - 1:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته