• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4363
تعداد نظرات : 2608
زمان آخرین مطلب : 3444روز قبل
حجاب و عفاف

به سه چیز باشد زنان را بهی که باشند زیبای تخت مهی

سه دیگر که بالا و رویش بود بپوشیدگی نیز خویش بود

زپرده برون کس ندیده مرا نه هرکس آوا شنیده مرا

منیژه منم دخت افراسیاب برهنه ندیده سرم آفتاب

شنبه 17/8/1393 - 11:9
حجاب و عفاف
عنصر شناخت و آگاهی از خاستگاه های دیگر عفاف ، حجاب و حیا است . در تبیین مفهوم تربیت که گفته اند عبارت است از ایجادتغییرات مطلوب درنسل جدید موضوع
شبه تربیت نیز که سبب ایجاد تغییرات می شود مطرح شده است که عبارتند از: عادت، تلقین و تحمیل .

بنابراین اگر بخواهیم عنصر عادت که درمراحل اول زندگی با تشویق ، فضا سازی مناسب و ... ایجاد شده همچنان پایدارباقی بماند، باید درتوسعه آگاهی و شناخت نوجوان و جوان کوشش کنیم. اگر این عامل از فرایند تربیت حذف شود هر نوع عمل و رفتاری که انجام شود اعم ازمطلوب و یا غیرمطلوب، عملی کورکورانه است و به شدت در معرض دگرگونی . عنصر شناخت اگر با عادت های اولیه و ثانوی توام شود ،افرادی با اراده و مستحکم به وجود می آورد.
شنبه 17/8/1393 - 11:8
حجاب و عفاف
طبیعی است که بگوییم زیربنای هرعمل و رفتار از جمله عفاف ، حجاب و حیا، شناخت و آگاهی انسان از فواید و مضرات آن است. این موضوع از جهت نظری درست است ولی آیا انسان هایی که ظلم می کنند، آدم می کشند، دروغ می گویند، دزدی می کنند، مواد مخدر مصرف می کنند و ... از زیان های آنها و

زیر پا گذاشتن حقوق دیگران بی اطلاع هستند و آیا اگرهر کدام ازموارد ذکر شده بر آنان وارد شود ، آنها را می پذیرند؟ هرگز! پس شناخت به تنهایی نمی تواند موجب رفتار درست ودوری از رفتار مغایر با آن شود. دراینجاست که " نقش تربیتی " وحتی ضد "تربیتی" " عادت" نمایان می شود.

نقش عادت در دوران کودکی که هنوز استدلال های انتزاعی در فرایند شناختی اوکارکرد خود را آغاز نکرده است بسیار حائزاهمیت است. متاسفانه در معابر عمومی مشاهده می کنیم؛ والدین بیشتردر تابستان لباس هایی چسبان کوتاه و...بر اندام کودکان دختر خود ، حتی آنانی که از منظر فقهی ممیز هستند، پوشانده اند که توصیف آن ممکن نیست . کودکی که با این وضعیت بزرگ شود آیا ممکن است در سنی که باید حریم خود را از نامحرم بپوشاند حتی اگر والدین اصرار داشته باشند، با رغبت این عمل را انجام دهد؟ هرگز این عمل را به راحتی وهمیشه انجام نخواهد داد زیرا به آن عادت نکرده است ویا عادت خلاف آن در ضمیر وی نشسته است. عادت، طبیعت ثانوی انسان است. باید عادات پسندیده را از کودکی در شخصیت او نهادینه کرد وگرنه عادات ناپسند جایگزین آن خواهد شد و تغییر آن گاهی ناممکن . هرکه در خردیش ادب نکنند در بزرگی فلاح از و برخاست چوب تر را چنانکه خواهی
شنبه 17/8/1393 - 11:7
حجاب و عفاف
عفاف ، حجاب و حیا از امور فطری انسان است . متداول بودن حجاب در میان ملل مختلف با آنکه دارای عقاید ، مذاهب و شرایط جغرافیایی متفاوت بوده اند نشانگر آن است که تمایل به پوشش و حجاب امری فطری است.

تقید و حفظ ونگهداری امور فطری بر اساس آنچه خالق هستی مقرر کرده است ،ضامن بقا ، سعادت، سلامت و تکامل موجود واجد آن از جمله انسان است.

اما انسان برخلاف همه موجودات به سبب داشتن اختیار و نیاز و خواست های متنوع روانی و جسمانی برای حفظ سلامت و بقای خود بایدتعادلی مناسب بین خواست ها و نیازهابرقرار کند اما از آنجا که او به جهت ضعف آگاهی نمی تواند میزان و شکل بروز نیازها و خواسته های خود را تشخیص دهد بنابراین باید از قواعدی که از طرف آفریننده حکیم وضع شده است تبعیت کند.
شنبه 17/8/1393 - 11:5
حجاب و عفاف

رعایت حجاب و پوشش اسلامی برای زنان و مردان مؤمن ومسلمان، تکلیف الهی است. رعایت آن، علاوه بر این که موجب عمل به دستورات الهی می شود، شخصیت فردی اجتماعی و معنوی انسان محجوب و پاکدامن، سیر صعودی پیدا کرده و نردبان تعالی و تکامل را یکی پس از دیگری طی می کند و از سوی دیگر در تأمین بهداشت روحی و روانی و آرامش خانواده ها و صفا، نورانیت و امنیت در جامعه نقش به سزایی ایفا می کند.

بنابر این:

*مسئولان ذیربط حکومت اسلامی ودینی که سه وظیفه مهم بعهده دارند (1- تصحیح دین شناسی مردم 2- تحکیم دین باوری مردم3- تسهیل دینداری مردم) را به عهده دارد در جهت تحکیم،ترویج وتوسعه این تکلیف قرانی گام های اساسی وجدی بردارند.

جست وبرقلوب مردم(مخاطب ) وارد شد. * تمامی وزارتخانه ها وسازمان ها بابرگزاری نشست های پربارورسیدن به یک همگرایی نظری وعملی واتخاذ تصمیمات صحیح بر اساس شرع وقانون درقالب بخشنامه روشن وبا ضمانت اجرایی مستحکم وتعریف شده یک اقدام جدی، هماهنگ وهمگانی بعمل آورن*باالهام از فرمایش استاد شهید مطهری، مردم آنگونه زندگی می کنند که می اندیشند بنابراین برای ایجاد تغییر روی رفتار ومنش کسی بایستی برروی افکار واندیشه اوکارکرد وتاثیر گذاشت، تاثیر روی اندیشه زمانی موثر، مفید وسازنده است که ارزش های الهی راباورپذیرنمود ودرراستای تحقق آن از همه توان وامکانات( رسانه ملی،مطبوعات،دانشمندان و...) استفاده کردوبه موضوع مخاطب شناسی، متودولوژی تبلیغ،قالب های تاثیر گذارو....

پنج شنبه 15/8/1393 - 10:43
حجاب و عفاف

ترویج فرهنگ نماز در بین زنان

زنان در حال نماز خواندن مکلف به داشتن حجاب کامل هستند؛ از طرفی بهترین نوع ارتباط معنوی بنده با خدای خویش در حالت نماز می باشد. با توجه به وجوب پوشش در نماز که بهترین حالت ارتباط زن با خداوند متعال است به ارزش جایگاه حجاب پی می بریم از طرفی زنان مومن برای انجام فرضیه الهی نماز در روز چندین بار داشتن پوشش کامل را عملا تمرین و تکرار می کنند علاوه بر آن با توجه به آیه مبارکه «وقرن فی بیوتکن و لاتبرجن .... اقمن الصلوه ...» خداوند در این آیه شریفه به زنان امر می کند که شرح و جلوه گری نکنید و اگر می خواهید نیروی بازدارنده ای در برابر این تبرج به دست آورید نماز را به پا دارید نماز شما را از فحشاء منکر باز می دارد. نماز خواندن نیرومندترین وسیله برای حفظ حجاب است.

پنج شنبه 15/8/1393 - 10:42
حجاب و عفاف

کنترل جنسی از طریق عفت و پاکدامنی، حجاب و پوشش امکان پذیر است. عفت و پاکدامنی، ستر و پوشش عمومی به دلیل سالم سازی عرصه‌ها و فعالیتهای اجتماعی به عنوان یکی از برترین خصلتها بشمار آمده است. با توجه به اینکه صرف ازدواج باعث نمی شود که افراد به سایر افراد دیگر رغبت و تمایل نداشته باشند، بنابر این کنترل جنسی در همه شرایط لازم است؛ زیرا ازدواج شرط لازم است و شرط کافی نیست، خصوصاً اگر در شرایطی که زن خودش را در یک وضع مهیجی قرار دهد. این است که اسلام در معاشرت ‌های زن و مرد یک حدود و قیودی قائل است و این حدود و قیود را فقط و فقط برای این وضع کرده است که ارتباط زن و مرد به شکلی نباشد که تهییج آور باشد. یعنی شهوات یکدیگر را تحریک کنند.

برگرفته ازوبلاگ حجاب

پنج شنبه 15/8/1393 - 10:41
حجاب و عفاف

شکوفایی استعدادهای فطری و طبیعی: اخلاق جنسی اسلامی با نفی و طرد اخلاق جنسی کهن که مبتنی بر طرد و تحقیر غریزة جنسی و ترویج رهبانیت و مبارزه با یک نیاز طبیعی و غریزی انسان به نام رسیدن به حقیقت، که نتیجة آن کشمکش و تعارض درونی، از بین رفتن اعتدال و سلامت روحی و روانی فرد و صرف نیروهای و استعدادهای فطری و طبیعی فرد به مبارزه با یک نیاز زیستی و طبیعی بود، به مبارزه برخاست و از سوی دیگر با طرد اخلاق جنسی نوین که مبتنی بر آزادی روابط جنسی بین زن و مرد بود، به مخالف اسلام تأکید خاصی دارد که زن و مرد باید کامیابی جنسی خود را تنها و تنها در محدودة ازدواج فراهم سازند. به عبارت دیگر افراد یا باید تن به ازدواج دهند یا باید محرومیت مطلق را تحمل کنند. ازدواج در نظام اخلاق جنسی اسلامی بر خلاف اخلاق جنسی غرب که از آزادی به محدودیت آمدن است؛ مبتنی بر از محدودیت به آزادی آمدن است و ازدواجی که پایه و خاصیت روانیش از محدودیت به آزادی آمدن است به دنبال خود استحکام می آورد و آنکه پایه‌اش از آزادی به محدودیت آمدن است فاقد استحکام است و منجر به طلاق می شود؛ زیرا کسی که تجارب جنسی فراوانی دارد به سختی می تواند خود را مقید به ازدواج و چهار چوب خانواده کند.

برگرفته ازوبلاگ حجاب

پنج شنبه 15/8/1393 - 10:40
حجاب و عفاف
در سوره احزاب نیز در یک جا به خانم ها دستور می دهد: «در محاورات روزمره حالت عادی داشته و با ناز و کرشمه و طنازی صحبت نکنید و در کوچه و خیابان با بدن های نیمه عریان و لباس های بدن نما، ظاهر نشوید. چند آیه بعد می فرماید: «با چادر و مقنعه اندام خود را بپوشانید.» تمام این برنامه و تأکیدها برای آن است که: مردم، زن ها را به عنوان افراد عفیف و پاکدامن بشناسند و موجبات آزار و اذیت آنان را فراهم نسازند و چشم طمع ندوزند و در نتیجه امنیت و آرامش قشر خانم ها در سایه چادر و رعایت ضوابط شریعت و پوشش اسلامی، تأمین شود

در ادامه قرآن کریم می فرماید: با این راه و روش، اگر بیماردلان هوسباز اصلاح نشدند و به آزار و اذیت خانم ها ادامه داده و امنیت و آرامش آنان را تهدید کردند. برخورد شدیدتری با آنان صورت خواهد گرفت: «اگر منافقان و بیماردلان «شهوت پرست» و کسانی که در شهر، اضطراب و نگرانی به وجود می آورند از اعمال زشت خود دست برندارند، ترا «ای رسول» علیه ایشان می شورانیم، در آن صورت، مدت کمی در مجاورت عفاف به عنوان یک ارزش درونی و والای اخلاقی در اخلاق اسلامی جایگاه بسیار والایی دارد. و عفاف به عنوان ریشة حجاب و حجاب به عنوان یک عمل ظاهری، بازتاب عفاف به عنوان یک ارزش درونی است؛ به عبارت دیگر عفاف ریشه و سرچشمة حجاب است .

دین اسلام با تأکید بر ارزشهای اخلاقی همچون عفاف و پاکدامن و حجاب و پوشش، می خواهد حرمت و کرامت زن در عرصة اجتماع حفظ شود و استعدادهای خدادادی او در فعالیتهای صرف جنسی صرف نشود. بنابراین عفاف و حجاب در اسلام از یک مسئلة کلی تر و اساسی تر ریشه می‌گیرد و آن این است که آیا تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد؟ آیا مرد باید حق داشته باشد که از هر زنی در هر محفلی حداکثر تمتعات را ببرد یا نه؟ به عبارت دیگر مسأله این است که آیا کامیابی های جنسی باید محدود به محیط خانوادگی و همسران مشروع باشد، یا می تواند آزاد باشد و به محیط اجتماع کشیده شود؟ اخلاق جنسی اسلامی بر خلاف اخلاق جنسی غرب که مبتنی بر روابط آزاد بین مرد و زن به شرط رعایت آزادی دیگران است؛ می‌خواهد انواع التذاذات جنسی به محیط خانوادگی و به همسر مشروع اختصاص یابد و محیط اجتماع خالص برای کار و فعالیت باشد به همین جهت به زن اجازه نمی دهد که وقتی از خانه بیرون می رود موجبات تحریک مردان را فراهم کند و به مرد هم اجازه نمی دهد که چشم چرانی کند و در همین راستا بر ارزشهای اخلاقی همچون عفاف و حجاب تأکید می ورزد.

پنج شنبه 15/8/1393 - 10:39
حجاب و عفاف
بیشترین عامل بروز این بیماری در مردان حس خودنمایی در زنان است. مردان به طور طبیعی نسبت به زیبایی و اندام جنس مخالف حساس اند و زنان بد یا بی حجاب با خودنمایی در عرصه جامعه این گرایش مردان را تحریک می نمایند. در تفاسیر شیعه وسنی ذیل آیه 30 سوره نور, نقل کرده اند که: «روزی در هوای گرم مدینه، زن جوانی در حالی که روسری خود را به پشت گردن انداخته و دور گردن و بناگوش او، پیدا بود، از کوچه ای عبور می کرد، مرد جوانی از انصار، آن حالت را مشاهده کرد و چنان غرق تماشا شد که از خود و اطرافش غافل گردید و به دنبال آن زن حرکت نموده تا این که صورتش به شی ای اصابت کرد و مجروح گردید، هنگامی که به خود آمد، خدمت پیامبر(ص) رفت و جریان را برای او بیان داشت، این جا بود که آیات سوره مبارکه نور در مورد پوشش زنان نازل گردید قرآن کریم برای رفع این معضل اجتماعی در آیات شریفه سوره نور، از یک طرف مؤمنان اعم از زنان و مردان را مخاطب قرار داده دستور می دهد که نگاه های خود را کوتاه ساخته و به نامحرم خیره نشوند و از فساد و آلودگی دوری کنند و از سوی دیگر به خانم ها دستور می دهد پوشش مناسب را رعایت کرده و زیورآلات خود را آشکار نسازند. تا حوادث نظیر حادثه ای که آیه در ارتباط با آن نازل شده است، اتفاق نیفتد و جوانان از خود بی خود نشده و دنبال زنان و دختران نامحرم راه نیفتند و امنیت و آرامش خود و دیگران را خدشه دار نسازند .
پنج شنبه 15/8/1393 - 10:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته