• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5266روز قبل
موبایل
سرویس نقشه برداری "گوگل ارث"، بخش جدیدی را به نام "اسکای" (Sky) به راه انداخته که امیدوار است میلیون‌ها نفر از کاربران اینترنتی را به دیدن ستاره‌ها برانگیزد.

به گزارش خبرگزاری رویترز گوگل که سرویس گوگل ارث را به راه انداخت تا به کاربران اینترنتی دیدی از فضا به زمین را که  قابل زوم شدن در حد خیابان است، ارائه دهد، می‌گوید سرویس جدید زمینه‌ای برای یادگیری درباره فضا فراهم خواهد کرد.

دکتر کارول کریستین از موسسه علوم  تلسکوپ فضایی که یکی از روسای گروه "اسکای" موسسه است، در این باره گفت: "هیچگاه تا به حال نقشه راه  کل آسمان اینقدر به سادگی در دسترس نبوده است."

او افزود: ‌"سرویس اسکای در گوگل ارث با آوردن کیهان به کامپیوتر خانگی هر شخص، شناخت نوینی از آن را در میان مردم به وجود خواهد آورد و ارتقا خواهد داد."

اسکای میز مانند گوگل ارث به کاربران امکان خواهد داد تا بر روی بیش از 100 میلیون ستاره منفرد و 200 میلیون کهکشان گردش و زوم کنند. کاربران، آسمان را مانند نمای آن از روی زمین خواهند دید.

"اسکای" حاوی لایه‌های مختلفی است که در آن زندگی یک ستاره، صورت‌های فلکی، تصاویر با وضوح بالای تهیه‌شده بوسیله تلسکوپ فضایی هابل و راهنمای کهکشان‌ها برای کاربران را نشان خواهند داد.

یک لایه عقبی مربوط به ستاره‌شناسی نیز به کاربران امکان خواهد داد تا روی ستاره‌ها، کهکشان‌ها و سحابی‌های بوسیله چشم غیرمسلح، دوربین دوچشمی و تلسکوپ‌های کوچک قابل مشاهده هستند، کلیک کنند.

تصاویر ستاره‌ها از  منابع مختلف تهیه ‌شده‌اند و در طول زمان روزآمد خواهند شد.

به این ترتیب به گفته "لیور ران" مدیر فراورده‌های گوگل ابن شرکت با همکاری متخصصان پبشگام گوگل ارث به یک تلسکوپ مجازی بدل شده است.

گوگل ارث در ژوئن 2005 به راه افتاد و سرویس جستجوی گوکل را با تصاویر ماهواره‌ای، نقشه‌ها و تصاویر سه‌بعدی از ساختمان‌ها ترکیب کرد تا نمایی از اطلاعات جغرافیایی در جهان به دست دهد.

گوگل می‌گوید تا به حال 250 میلیون نفر این سرویس را دانلود کرده‌اند.

سرویس "اسکای" در تمام دامنه‌های گوگل ارث به 13 زبان از چهارشنبه 22 آگوست (31 مرداد)  در دسترس قرار خواهد گرفت. کاربران برای استفاده از این سرویس  باید جدیدترین نسخه گوگل ارث را www.earth.google.com دانلود کنند.     

         

                 همشهری آنلاین

پنج شنبه 1/6/1386 - 0:2
بیماری ها

بحث روغن‌ها و به خصوص بحث بر سر انواع جامد و مايع، اگرچه با برتري قطعي انواع مايع به دليل سالم‌تر بودن اسيدهاي چرب آن، خاتمه يافته ‌است

و کمتر کسي هست که هنوز نداند روغن هاي مصرفي جامد احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي را به شدت بالا مي برد اما اينکه سليقه بازار هنوز به روغن هاي جامد بها مي‌دهد، موضوعي است كه هنوز دغدغه كساني است كه به سلامت سبد غذايي مردم مي‌انديشند.

مخصوصاً که خانواده ها با فکر سالم‌تر بودن روغنهاي جامد وارداتي انواع خارجي را به روغن‌هاي توليد داخل ترجيح مي‌دهند غافل از اينکه محبوب‌ترين روغن وارداتي جامد،40 بار مضرتر از انواع داخلي است.

هفته گذشته دكتر رسول ديناروند، معاون غذا و داروي وزارت بهداشت و درمان، با اعلام اين‌كه دولت از واردات روغن جامد در سال جاري جلوگيري مي‌كند گفت: نياز وارداتي كشور به روغن خوراكي بايد با روغن‌هاي سالم و مفيدتري چون روغن زيتون تأمين شود و اگرچه تغيير ذائقه مردم گران تمام مي شود، اما اين مهم در اولويت جهت‌گيري هاي دولت است.

دکتر سيد مرتضي صفوي، مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، با تأييد اين مطلب که از اين پس ورود روغن‌هاي جامد وارداتي ممنوع است توضيح مي‌دهد: متأسفانه در گذشته روغن‌هاي جامد وارداتي مثل روغن اصيل وجود داشت که با دارابودن حدود 40 درصد چربي ترانس، از اولويت هاي بسياري از مصرف‌كنندگان محسوب مي شد، اما برنامه هاي سال جاري وزارت بهداشت در راستاي جلوگيري از ورود همين محصولات است، چرا که وقتي با قاطعيت مي توان سلامت روغن هاي داخلي را نسبت انواع خارجي تأييد کرد نيازي به واردکردن روغنهاي بي‌کيفيت خارجي نخواهيم داشت.

وي در ادامه به اين موضوع اشاره مي کند که کارخانه هاي داخلي اي وجود دارند که 80 درصد از محصولات توليديشان بدون ترانس است و توضيح مي‌دهد: درصد ترانس اين روغن‌ها نه اساسا صفر، بلکه کمتر از 2 درصد است که مي تواند صفر در نظر گرفته شود.

مهندس فيروز مددنويي، مدرس انستيتو تغذيه هم با بيان اين‌كه روغن جامد بدون ترانس در تعريف سازمان جهاني بهداشت به انواعي از روغن جامد اطلاق مي شود که ميانگين ميزان اسيدهاي چرب ترانس آن کمتر از يك درصد انرژي را تشکيل بدهد، مي گويد: اگر بخواهيم بر همين اساس به نقد بپردازيم، بايد بگوييم که روغن هاي وارداتي نه تنها بهتر نيستند، بلکه برخي از آنها مثل روغن وارداتي «اصيل» تا حدود 43 درصد اسيدچرب ترانس دارند، در حالي که ما در داخل هم توان توليد ميزان انبوه از روغن‌هاي جامد بدون ترانس را داريم و هم کيفيت اين روغن‌ها را تضمين مي‌کنيم که البته جاانداختن اين موضوع نياز به آزمايش‌هاي گسترده و بازاريابي مناسب‌تري دارد.

وي در ادامه با اشاره به اينکه بيشتر اين روغن‌ها از ترکيه وارد مي شود، قسمتي از تقصير را هم متوجه برخي ازشرکت هاي بزرگ و نامدار شيريني و شکلات مي داند که به طور مستقل اقدام به وارد کردن روغن هاي جامد مي‌کنند: « اين شرکت‌ها اغلب شيريني هاي پرطرفداري دارند که پر از چربي‌هاي ترانس است و در حالي که کارخانه‌هاي ايراني توان توليد آنچه مورد نياز آنهاست را با کيفيت بسيار بهتر دارند باز هم از انواع وارداتي استفاده مي کنند.»

مددنويي البته معتقد است که به غير از صنعت، در خانوار هم مشکل وجود دارد چرا که علي رغم آگاه سازي هاي بسيار باز هم ذائقه آنها به سمت روغن هاي جامد گرايش دارد.

در اين ميان وقتي از صاحب نظران سؤال مي‌کنيم که كيفيت روغنهاي مايع وارداتي در نسبت با توليدات داخلي چطور است، پاسخ مي‌شنويم که مايع ها ترانس ندارند که اساس برتري آنها باشد و فقط وارداتي ها گرانترند.

حالا اگر مي‌خواهيد گران‌تر بخريد، انتخاب با شماست!   

           

         همشهری آنلاین

چهارشنبه 31/5/1386 - 23:56
کامپیوتر و اینترنت

 طبق آخرین رتبه بندی کشورهای جهان در سال 2007 میلادی که بر اساس صحنه رقابتی صنعت فناوری اطلاعات صورت گرفته است، کشور ایران با کسب رتبه شصت و چهارم در واقع در پایین ترین جایگاه دنیا قرار گرفته است.

در این رتبه بندی کشور ایالات متحده آمریکا جایگاه نخست را کسب کرده است و پس از آن کشورهای ژاپن، کره جنوبی و انگلستان به ترتیب مقام ها دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده اند. بیش از شصت کشور جهان توسط واحد کاوش اکونومیست در این مسابقه رتبه بندی، مقایسه شده اند.

به گفته مقامات رسمی موئسسه اکونومیست، شیوه کسب امتیاز در این فهرست بر مبنای ساختارهای زیر بنایی آی تی کشورها، محیط تجارت الکترونیک، گنجایش نیروی انسانی، چهارچوب قانونی، سیاست گذاری های حامی از بخش خصوصی و پشتیبانی از تلاش در حوزه های تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات بوده است.

کشور ایران در بخش رتبه بندی منطقه ای خاورمیانه و آفریقا با کسب امتیاز 15.7 نه تنها در این بخش بلکه در کل لیست رتبه آخر را دریافت کرده است. بطوریکه کشورهایی مانند الجزایر و نیجریه به ترتیب با کسب 20 و 18 امتیاز بالاتر از ایران فهرست شده اند. قابل ذکر است که مقام نخست این گروه به رژیم اشغالگر قدس تعلق گرفته است.

مهندس "دنیس مکولی" مدیر EIU و پژوهشگر فناوری جهان در خصوص این رتبه بندی می گوید: "کشور های مورد مقایسه در این فهرست، دارای ارتباط محکمی در میان یکدیگر می باشند و توانایی حضورشان در این مقایسه و نتایج بدست آمده نشان از نیروی بخش آی تی (فناوری اطلاعات) آن کشور است."

گفتنی است که به عقیده سایت اطلاع رسانی C|Net کشور انگلستان با ارتقای جایگاه خود به مقام چهارم جهان پیشرفت چشمگیری در حوزه فناوری اطلاعات داشته است و در واقع سریعترین کشور در حال توسعه بخش فناوری اطلاعات محاسبه شده است.

در ادامه گزارش EUI گفته شده است که با این حال، یک شکاف تهی میان کشورهای دارای حکومت های قابل انعطاف از نظر اقتصادی و دیگر کشورها وجود دارد به مانند وجه اقتصاد امریکا و کشور بریتانیا یا دیگر بازارهای مشابه نزدیک به یکدیگر. 

جدول صنعت فناوری اطلاعات سال 2007 میلادی
گزارش کامل Benchmarking IT Industry Competitiveness - فرمت PDF     

       

        خبرگزاری آفتاب

چهارشنبه 31/5/1386 - 21:52
ورزش و تحرک

نتايج تحقيقات يك دانشمند دانماركي حاكي است، بازي فوتبال بيشتر از ورزش دو براي سلامتي انسان‌ها مفيد است.

اين مطلب را رسانه‌هاي روز چهارشنبه آلمان به نقل از "پتر گروس استروپ" دانشمند رشته پزشكي ورزشي دانشگاه كپنهاگ دانمارك اعلام كردند.

اين محقق دانماركي گفت: اين موضوع را در نتيجه تحقيقاتي كه بطور همزمان در مدت زماني سه ماهه بر روي دو گروه انجام داده، كشف كرده است.

وي گفت: در مدت زمان اين آزمايش، يك گروه از داوطلبان شركت‌كننده تنها دو تا سه بار در هفته مي‌دويدند، ولي گروه مشابه در همين مدت بطور غير حرفه‌اي بازي فوتبال انجام مي‌دادند.

گروس استروپ اضافه كرد: نتيجه آزمايش بسيار غافلگيركننده بود، زيرا گروهي كه فقط دويده بودند در اين مدت تنها دو كيلوگرم وزن كم كردند، اما گروه فوتباليست، علاوه بر اينكه بطور ميانگين سه و نيم كيلوگرم وزن كم كرده بود، دو كيلوگرم هم عضله در بدن آنها توليد شده بود.

اين دانشمند دانماركي كه در مؤسسه تحقيقات ورزشي دانشگاه كپنهاگ فعاليت دارد، درباره دليل اين موضوع گفت: به نظر مي‌رسد كه اين اتفاق مربوط به نوع انجام هر يك از اين ورزش‌ها است زيرا يك دونده زماني كه مي دود احساس مي‌كند كه قلبش تندتر مي‌زند، اما يك فوتباليست مدتي از زمان بازي را خيلي سريع مي‌دود، مدتي را به طور آرامتر مي‌دود و نهايتا در برخي مواقع هم تنها راه مي‌رود.

وي ادامه داد: از سوي ديگر چون بازيكن فوتبال ذهنش درگير بازي است كمتر به بدن خود فكر مي‌كند و به همين دليل با تپش قلب كمتري هم مواجه مي‌شود كه اين شرايط با دويدن صرف تفاوت دارد.

        

                 ایرنا

چهارشنبه 31/5/1386 - 21:47
بیماری ها

قرمزی چشمقرمزی چشم هنگامی رخ می‌دهد که عروق خونی در سطح چشم گشاد می‌شوند

برخی از علل شایع قرمزی چشم‌ها این‌ها هستند:

  • فشار آمدن به چشم به علت کار زیاد.
  • سرفه شدید و مداوم.
  • عفونت چشم.
  • سرماخوردگی یا آلرژی.
  • گلوکوم (آب‌سیاه) حاد.
  • خراش قرنیه که معمولا ناشی از به چشم زدن طولانی‌مدت لنز تماسی یا وارد شدن شن یا غبار به چشم است.
  • مشکلات خونریزی‌دهنده که اغلب ناشی از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون است.

HealthDay News,20 Aug., 2007   -  همشهری آنلاین

چهارشنبه 31/5/1386 - 21:41
شعر و قطعات ادبی

به مناسبت اعياد شعبانيه، سروده اي از مقام معظم رهبري كه چندي قبل در جمع شعرا قرائت گرديده و از سيماي جمهوري اسلامي پخش شده تقديم كاربران محترم مي شود:

 متن اين سروده به شرح ذيل است:


سرخوش زسبوي غم پنهاني خويشم         چون زلف تو سرگرم پريشاني خويشم

در بزم وصال تو نگويم زكم و بيش              چون آينه خو كرده به حيراني خويشم

لب باز نكردم به خروشي و فغاني             من محرم راز دل طوفاني خويشم

يك چند پشيمان شدم از رندي و مستي    عمريست پشيمان زپشيماني خويشم

از شوق شكرخند لبش جان نسپردم         شرمنده جانان زگران جاني خويشم

بشكسته‌تر ازخويش نديدم به همه عمر      افسرده دل از خويشم و زنداني خويشم

هر چند امين، بسته دنيا نيم اما               دلبسته ياران خراساني خويشم


 سروده اي از مقام معظم رهبري با صداي معظم له   

       

           شهر ورزش

چهارشنبه 31/5/1386 - 21:37
فلسفه و عرفان

در ميان همه مجهولاتی كه انسان آرزوی دست يافتن به آنها را دارد يك‏ رشته از مسائل است كه از اين لحاظ در درجه اول اهميت قرار دارد و آن ها همان مسائل مربوط به نظام كلی عالم و جريان عمومی امور جهان و رمز هستی و راز دهر می‏باشد.
انسان خواه از عهده برآيد و خواه برنيايد نمی‏تواند از كاوش و فعاليت فكری درباره آغاز و انجام جهان، مبدأ و غايت هستی، حدوث و قدم، وحدت و كثرت، متناهی و نامتناهی، علت و معلول، واجب و ممكن و آنچه‏ از اين قبيل است خودداری كند، و همين خواهش فطری است كه " فلسفه " را برای بشر به وجود آورده است.
فلسفه سراپای هستی را جولانگاه فكر بشر قرار می‏دهد و عقل و فكر انسان را بر روی بال و پر خود می‏نشاند و به سوی عوالمی كه منتهای آرزو و غايت اشتياق انسان سير در آن عوالم است پرواز می‏دهد.
تاريخ فلسفه با تاريخ فكر بشر توأم است، لهذا نمی‏توان يك قرن و زمان معين و يا يك منطقه و مكان معين را به عنوان مبدأ و منشأ اصلی پيدايش فلسفه در روی زمين معرفی كرد. بشر به حكم خواهش فطری خويش هر وقت و در هر جا كه مجال و فرصتی برای تفكر پيدا كرده است از اظهارنظر درباره نظام كلی عالم خودداری نكرده است و تا آنجا كه تاريخ می‏تواند نشان بدهد، در بسياری از نقاط جهان مانند مصر و ايران و هند و چين و يونان فلاسفه و مفكرين بزرگ ظهور كرده‏اند و مكاتب فلسفی مهمی به وجود آورده‏اند و از دوره‏هايی كه فاصله تاريخی زيادی با ما ندارد و دست تطاول ايام نتوانسته است تمام آثار آن دوره‏ها را محو كند كم و بيش آثار فلسفی باقی مانده است.
از آثار دوره‏های بالنسبه قديم از همه بيشتر و بهتر آثار نهضت عظيم‏ علمی و فلسفی يونان كه تقريبا از دو هزار و ششصد سال قبل آغاز می‏شود باقی مانده است زيرا از آن وقت تاكنون فترتی كه موجب محو و نابودی كلی آن آثار بشود حاصل نشده است.
آن نهضت فكری كه در كرانه‏های آسيای صغير و يونان پديد آمد، در اسكندريه تعقيب شد و هنگامی كه حوزه اسكندريه و آتن رو به نابودی و اضمحلال كلی می‏رفت و ژوستی نين امپراطور روم شرقی در سال 529 ميلادی دستور تعطيل دانشگاهها و بستن درهای مدارس آتن و اسكندريه را داد و دانشمندان از بيم متواری شدند و حوزه‏های تدريس و تعليم به هم خورد، در يك قطعه‏ ديگر جهان نهضت ديگری با طلوع نير اسلام آغاز شد و مقدمات مدنيت جديد و عميق ديگری فراهم آمد.
در اثر تشويق و تجليلی كه از طرف پيشوای عظيم‏الشأن اسلام و اوليای بزرگوار دين از مقام دانش و دانشجويی شد شعله طلب علم دو مرتبه در دلها روشن گشت تا آن كه تمدن وسيع و عظيم اسلامی به وجود آمد، رشته‏های مختلف‏ علوم تدوين و تنظيم شد، كتاب ها از زبان های مختلف و بيش از همه كتب يونانی ترجمه شد، مدارس و دانشگاهها از نو تأسيس گشت، كتابخانه‏ها پديد آمد، شهرهای بزرگ كشور پهناور اسلامی مهد علوم و محل آمد و شد محصلين گشت، از اروپای فعلی و ساير نقاط جهان محصلين به كشورهای اسلامی اعزام شد، تا آنكه بالاخره پس از گذشتن چند قرن، تحول جديد اروپا پديد آمد و در عالم علم و دانش رخ داد آنچه رخ داد.
ولی چيزی كه از نظر تاريخ مسلم است اين است كه يونان قديم نيز سرمايه‏های اصلی معلومات خويش را مديون مشرق زمين است و دانشمندان بزرگ آنجا مسافرتها به مشرق كرده‏اند و از اندوخته‏های دانشمندان شرقی بهره‏مند گشته و پس از عودت، در وطن خود منتشر ساخته‏اند.
   

    

          اصول فلسفه و روش رئاليسم  جلد اول

چهارشنبه 31/5/1386 - 20:10
دعا و زیارت

در اسلام سه نوع نفقه وجود دارد.
نوع اول نفقه‏ای كه مالك بايد صرف مملوك خود بكند، مخارجی كه مالك حيوانات برای آن ها مي كند از اين قبيل است.  ملاك اين نوع نفقه مالكيت و مملوكيت است.
نوع دوم - نفقه‏ای است كه انسان بايد صرف فرزندان خود، در حالی كه صغير يا فقيرند و يا صرف پدر و مادر خود كه فقيرند، بنمايد. ملاك اين نوع نفقه، مالكيت و مملوكيت نيست، بلكه حقوقی است كه طبيعتا فرزندان بر به وجود آورندگان خود پيدا مي كنند و حقوقی است كه پدر و مادر به حكم شركت در ايجاد فرزند و به حكم زحماتی كه در دوره كودكی فرزند خود متحمل شده‏اند بر فرزندان پيدا می‏كنند. شرط اين نوع از نفقه، ناتوان بودن شخص واجب النفقه است.
نوع سوم نفقه‏ای است كه مرد در مورد زن صرف مي كند، ملاك اين نوع از نفقه نه مالكيت و مملوكيت است و نه حق طبيعی به مفهومی كه در نوع دوم گفته شد و نه عاجز بودن و ناتوان بودن و فقير بودن زن.
زن فرضا ميليونر و دارای درآمد سرشاری باشد و مرد ثروت و درآمد كمی داشته باشد باز هم مرد بايد بودجه خانوادگی و از آن جمله بودجه شخصی زن را تأمين كند. فرق ديگری كه اين نوع از نفقه با نوع اول و دوم دارد،  اينست كه در نوع اول و دوم اگر شخص از زير بار وظيفه شانه خالی كند و نفقه ندهد گناهكار است، اما تخلف وظيفه، به صورت يك دين قابل مطالبه‏ و استيفا در نمی‏آيد، يعنی جنبه حقوقی ندارد. ولی در نوع سوم اگر از زير بار وظيفه شانه خالی كند زن حق دارد به صورت يك امر حقوقی اقامه دعوا كند و در صورت اثبات از مرد بگيرد.
از نظر اسلام با اينكه بودجه زندگی زن جزو بودجه خانوادگی و بر عهده مرد است، مرد هيچگونه تسلط اقتصادی و حق بهره برداری از نيرو و كار زن ندارد، نمی‏تواند او را استثمار كند، نفقه زن از اين جهت مانند نفقه پدر و مادر است كه در موارد خاصی بر عهده فرزند است، اما فرزند در مقابل اين وظيفه كه انجام مي دهد هيچگونه حقی از نظر استخدام پدر و مادر پيدا نمي كند.   

    


          نظام حقوق زن در اسلام  متفكر شهيد استاد مرتضی مطهری   

چهارشنبه 31/5/1386 - 20:7
ازدواج و همسرداری

مي گويند در ادوار ما قبل تاريخ كه بشر به حال توحش مي زيسته و زندگی شكل قبيله‏ای داشته، به علل نامعلومی، ازدواج با همخون جائز شمرده نمی‏شده است، جوانان قبيله كه خواستار ازدواج بوده‏اند ناچار بوده‏اند از قبيله ديگر برای خود همسر و معشوقه انتخاب كنند، از اينرو برای انتخاب همسر به ميان قبايل ديگر مي رفته‏اند. در آن دوره‏ها مرد به نقش خويش در توليد فرزند واقف نبوده است، يعنی نمی‏دانسته كه آميزش او با زن در توليد فرزند مؤثر است، فرزندان را به عنوان فرزند همسر خود می‏شناخته نه بعنوان فرزندان خود، با اينكه شباهت فرزندان را با خود احساس می‏كرده‏ نمی‏توانسته علت اين شباهت را بفهمد. قهرا فرزندان نيز خود را فرزندان زن مي دانسته‏اند نه فرزند مرد، و نسب از طريق مادران شناخته می‏شد نه از طريق پدران. مردان موجودات عقيم و نازا به حساب می‏آمده‏اند و پس از ازدواج بعنوان يك طفيلی كه زن فقط به رفاقت با او و به نيروی بدنی او نيازمند است در ميان قبيله زن به سر مي برده است، اين دوره را دوره " مادر شاهی " ناميده‏اند.
ديری نپایيد كه مرد به نقش خويش در توليد فرزند واقف شد و خود را صاحب اصلی فرزند شناخت، از اين وقت زن را تابع خود ساخت و رياست خانواده را به عهده گرفت و به اصطلاح دوره " پدرشاهی " آغاز شد.
در اين دوره نيز ازدواج با همخون جایز شمرده نمی‏شد و مرد ناچار بود از ميان قبيله ديگر برای خود همسر انتخاب كند و به ميان قبيله خود بياورد. و چون همواره حالت جنگ و تصادم ميان قبائل حكمفرما بود انتخاب همسر ازراه  ربودن دختر صورت مي گرفت. يعنی جوان دختر مورد نظر خويش را از ميان قبيله ديگر می‏ربود.
تدريجا صلح جای جنگ را گرفت و قبائل مختلف می‏توانستند همزيستی مسالمت آميز داشته باشند، در اين دوره رسم ربودن زن منسوخ شد و مرد برای اينكه دختر مورد نظر خويش را به چنگ آورد مي رفت به ميان قبيله دختر اجير پدر زن می‏شد و مدتی برای او كار می‏كرد و پدر زن در ازای خدمت داماد دختر خويش را به او می‏داد و او آن دختر را به ميان قبيله خويش می‏برد، تا اينكه ثروت زياد شد، در اين وقت مرد دريافت كه به جای اينكه سالها برای پدر عروس كار كند بهتر اينست كه يكجا هديه لايقی تقديم او كند و دختر را از او بگيرد، اين كار را كرد و از اين جا " مهر " پيدا شد.
روی اين حساب، در مراحل اوليه، مرد به عنوان طفيلی زن زندگی می‏كرده و خدمتكار زن بوده است، در اين دوره زن بر مرد حكومت مي كرده است. در مرحله بعد كه حكومت به دست مرد افتاد، مرد زن را از قبيله ديگر مي ربوده است. در مرحله سوم مرد برای اينكه زن را به چنگ آورد به خانه پدر زن مي رفته و سالها برای او كار می‏كرده است، در مرحله چهارم مرد مبلغی‏ به عنوان " يشكش " تقديم پدر زن مي كرده است و رسم مهر از اينجا ناشی شده است.
مي گويند - مرد از آن وقتی كه سيستم " مادر شاهی " را ساقط كرد و سيستم" پدر شاهی " را تأسيس نمود زن را در حكم برده و لااقل در حكم اجير و مزدور خويش قرار داد و به او به چشم يك ابزار اقتصادی كه احيانا شهوت او را نيز تسكين می‏داد نگاه ميكرد. به زن استقلال اجتماعی و اقتصادی نمی‏داد .محصول كارها و زحمات زن متعلق به ديگری يعنی پدر يا شوهر بود. زن حق نداشت به اراده خود شوهر انتخاب كند و به اراده خود و برای خود فعاليت‏ اقتصادی و مالی داشته باشد و در حقيقت پولی كه مرد به عنوان مهر می‏داده و مخارجی كه به عنوان نفقه می‏كرده است در مقابل بهره اقتصادی بوده كه از زن در ايام زناشویی مي برده است.

 

نظام حقوق زن در اسلام  متفكر شهيد استاد مرتضی مطهری   

چهارشنبه 31/5/1386 - 20:5
ورزش و تحرک

آنتون رید

آنتون رید بازیکن 16 ساله تیم فوتبال والسال انگلیس روز دوشنبه در تمرینات این تیم جان سپرد.
به نقل از استار، باشگاه والسال پس از مرگ بازیکن جوان خود طی بیانیه ای اعلام کرد: از دست دادن یکی از بازیکنان جوان تیم به نام آنتون رید غم بسیار بزرگی است.

 این بازیکن 16 ساله در حین تمرین روز دوشنبه در زمین تمرینی دانشگاه آستون جان خود را از دست داد. بازیکنان و مسئولان باشگاه از بابت تراژدی مرگ او بسیار غمگین هستند.

 به احترام مرگ این بازیکن بازی این تیم مقابل ولورهمپیتون به تعویق افتاد.    

         

            خبرگزاری مهر
 

چهارشنبه 31/5/1386 - 18:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته