• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتا به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد.

 

با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان هستیم میخواستم بدونم چه غذاها و یا خوراکیهایی بوی دهان را تشدید می کنند؟

بوی بد دهان علل مختلفی دارد. بیماری‌ های گوارشی نظیر زخم ‌های معده که علت عمده ی آن هلیکوباکترپیلوری است می‌تواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شود. در این حالت، این بو با تجویز داروهای خاصی از سوی پزشک کنترل می ‌شود. گاهی بوی بد دهان به دلیل زیاده ‌روی در مصرف غذاها است، آن هم غذاهایی که ترکیبات ناهمگونی با هم دارند. یکی دیگر از علل بوی بد دهان عدم استفاده از مسواک و نخ دندان است.

بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می ‌شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می‌ شوند که باعث ایجاد این بو می شوند. در روزهای اول ماه مبارک رمضان، به‌ دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می ‌شود، مقدار کتون تولید شده کم می شود.

آن چه باید به آن توجه داشت، این است که این بو طبیعی است و نیاز به راه و روش‌ خاصی برای درمان ندارد. فقط می ‌توان با انجام کارهایی که در ذیل به آن اشاره می‌ شود از میزان آن کم کرد:

• کسانی که غیر از ماه مبارک رمضان، در ایام دیگر سال هم در روزه می گیرند، کمتر دچار بوی بد دهان می‌ شوند، چون کبد آن ها آماده ‌تر است تا چربی‌ های اضافه را بسوزاند.

• می ‌توان با مصرف غذاهای خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد.

• در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی ‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لا به‌ لای دندان‌ ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌ تر است.

• در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای، بزاق دهان پیوسته تازه می شود و این بو کمتر است، اما در روزه‌ داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذاها در بین دندان ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌ کند.
بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می ‌شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می‌ شوند که باعث ایجاد این بو می شوند.

• بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتا به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد. خوردن چربی ‌ها و گوشت‌ ها تاثیر چندانی در این امر ندارند. البته اگر میزان مواد قندی خورده شده بیشتر باشد، این بو کمتر خواهد بود. در کل، ماهیت روزه این‌ طور است که بدن باید چربی ‌های اضافه را بسوزاند و یکی از مزایای روزه گرفتن هم همین است. پس نباید زیاد نگران بود، زیرا با گذشت زمان این بوی ناخوشایند، کمتر می ‌شود. نکته ی قابل توجه آن است که این بو در افراد چاق کمتر و در خانم ‌ها و بچه‌ ها بیشتر است. همچنین در افرادی که بدون سحری روزه می ‌گیرند نیز زیاد است.

• در وعده ی سحری، طوری برنامه‌ ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.

• از مصرف غذاهای خیلی داغ، تند، ترش و اسیدی خودداری کرده و یا حتی‌ المقدور کمتر مصرف کنید، زیرا با مصرف این نوع غذاها پُرزهای چشایی دهان دچار ساییدگی می ‌شوند و این کار به خشک شدن آب دهان کمک می کند و سبب بوی بیشتر دهان می‌ گردد. پس خوردن چای داغ یا آب ‌لیمو باید کم و یا به ‌طور کلی حذف شود.

• ماه رمضان، زمان خوبی برای تمرین کردن اصول غذایی با نظم خاص است. زیاد‌ه‌ روی در مصرف غذا را کنار بگذارید؛ مثلا اگر فردی هستید که زیاد قهوه و چای مصرف می‌ کنید، در این ماه از نوشیدن چای داغ اجتناب کنید. شاید خوردن چای داغ و مخصوصا پُررنگ در هنگام سحر برای دو ساعت کمک کننده باشد، اما در طول روز سبب خشکی دهان می ‌شود.

• سعی کنید غذاهای نرم ‌تر و لطیف ‌تر نظیر فرنی ‌ها و حریره ‌ها را بیشتر مصرف کنیم که پُرزهای دهان را نوازش داده و سبب تحریک غدد بزاقی‌ تان شود.

• از مصرف میوه‌ ها و سبزی‌ های ترش پرهیز کنید، زیرا این مواد غذایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان می ‌شوند.

• به‌ طور کلی، خوردن غذاهای خشک به همراه نزدن مسواک و افزایش جرم‌ های دندانی، غدد ترشحی بزاق را مسدود کرده و ترشح بزاق را به شدت کم می ‌کنند. لذا بوی بد دهان تشدید می شود.

دوشنبه 21/3/1397 - 11:14
سلامت و بهداشت جامعه

وقتی برای مدت زیادی به صورت ثابت در یک جا می‌نشینیم، دست یا پایمان خواب می‌رود. چه اتفاقی در بدن افتاده که چنین می‌شود؟ آیا این خواب رفتن اندام‌های حرکتی ما خطرناک است؟



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دویچه‌وله، خواب‌رفتگی، مورمور و کرخ شدن موقت دست یا پا را چه کسی است که در طول زندگی خود تجربه نکرده باشد؟

وقتی برای مدت زیادی در حالتی یکنواخت می‌نشینیم ناگهان متوجه می‌شویم که پایمان کرخ و سنگین شده و موقع حرکت سوزن‌سوزن می‌شود. این علائم را اصطلاحا شکایات حسی خواب رفتن دست یا پا می‌نامند.

این حالت در اغلب موارد بی‌ضرر است و خطری ندارد، سریع ظاهر می‌شود و سریع هم از بین می‌رود. اندام را حرکت می‌دهیم یا شل می‌گذاریم تا آرام‌آرام این حالت‌ رفع شود و پایمان به وضعیت طبیعی برگردد.

همین حالت در دست‌ها هم رخ می‌دهد. اصولا هر قسمت از بدن می‌تواند خواب برود. اما چرا؟

دلیلش معمولا یک یا چند عصب است؛ اعصابی که تحت فشار قرار گرفته‌اند یا اکسیژن و مواد غذایی لازم را مثلا به علت بد نشستن دریافت نمی‌کنند. در این صورت اطلاعاتی که دائما میان آن عصب و مغز در جریان است درست رد و بدل نمی‌شود. وقتی عملکرد انتقال پیام‌ها از اعصاب محیطی به مغز مختل شد پارستزی یا حالاتی مانند مورمور یا گزگز شدن آن موضع خاص رخ می‌دهد.

اگر اطلاعات مربوط به این عصب گیرافتاده به مغز ارسال شود مغز به ما فرمان می‌دهد که با حرکت کردن، آن عصب را از فشار برهانیم. در غیر این صورت دست یا پایمان مدت زیادی در حالت خواب‌رفته باقی مانده و کرخ می‌شود.

با این حال اگر کسی دست و پایش اغلب مواقع خواب می‌رود و با حرکت هم مدتی طولانی لازم است که به وضعیت طبیعی برگردد باید به پزشک مراجعه کند، چون که این می‌تواند علامتی از یک بیماری جدی باشد. برای مثال در بیماری‌های بیرون‌زدگی دیسک کمر، مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) یا پلی‌نوروپاتی که آسیب اعصاب محیطی است چنین علامتی وجود دارد. پلی‌نوروپاتی یک بیماری ارثی است که در آن اعصاب به فشار بسیار حساس‌اند.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:52
سلامت و بهداشت جامعه

رئیس بیست و یکمین کنگره انجمن ارولوژی ایران درباره بروز عفونت ادراری در بانوانی که به استخر می‌روند، توضیحاتی داد.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن ارولوژی ایران، عباس بصیری رئیس بیست و یکمین کنگره انجمن ارولوژی ایران اظهار کرد: در این کنگره مباحثی همچون ارولوژی اطفال و زنان، آندوسکوپی و لاپاراسکوپی، سرطان‌های دستگاه ادراری، جراحی‌های ترمیمی دستگاه‌های ادراری و ... مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و جدیدترین دستاوردهای علمی و درمان‌های نوین مطرح می‌شود.

رئیس انجمن ارولوژی ایران در مورد شایع‌ترین مشکلات ارولوژی در زنان گفت: بی‌اختیاری ادراری یکی از این مشکلات بوده که بر اساس برخی از آمارها تا 30 درصد از زنانی که ازدواج کرده و زایمان‌های متعدد داشته‌اند به درجاتی از بی‌اختیاری ادرار مبتلا می‌شوند که آخرین نکات‌ درمانی و تشخیص توسط همکاران ما در یک میزگرد مورد بحث و تبادل‌نظر قرار می‌گیرد.

بصیری گفت: زایمان‌های سخت و مشکل همچنین طولانی‌مدت از مجاری زایمان طبیعی می‌تواند سبب بی‌اختیاری ادراری در زنان شود که در قدیم برای درمان آن از روش‌های جراحی باز استفاده می‌شد و اکنون جراحی‌های بسته ‌و آندوسکوپی مدنظر قرار داشته که پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل شده است و درمان این بیماری صد درصد امکانپذیر است.

وی در مورد عفونت‌های ادراری در زنان گفت: این مشکل به ویژه در زنانی که در سن باروری بوده و متأهل هستند شایع‌تر است و کوتاهی طول مجرای ادراری و انتقال میکروب به مثانه از عمده‌ دلایل ایجاد آن است که این مشکل در اکثر افراد با آنتی‌بیوتیک قابل درمان است.

رئیس بیست و یکمین کنگره انجمن ارولوژی ایران گفت: متأسفانه برخی از زنان نسبت به آنتی‌بیوتیک مقاوم بوده که این موضوع در کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا استخر رفتن می‌تواند عاملی در بروز عفونت ادراری در زنان شود،‌گفت: زنانی که استعداد عفونت ادراری نداشته باشند یا قبلاً با این مشکل مواجه نشده باشند خیلی موضوع استخر در آنها تأثیرگذار نیست ولی این مسأله در زنان مستعد و با سابقه عفونت می‌تواند اثرگذار باشد؛ سرطان‌های شایع دستگاه ادراری از جمله پروستات و مثانه در این کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و جدیدترین‌ترین دستاوردها در این زمینه مطرح خواهد شد.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:50
سلامت و بهداشت جامعه


در روزهای ماه مبارک رمضان یکی از مشکلات روزه‌داران که عمدتا در افراد بیمار و مسن ممکن است اتفاق افتد، افت قند خون است که در این مبحث به آن می‌پردازم.

 



به گزارش جام جم، وقتی به هر دلیلی مثل بی‌غذایی قند خون شروع به پایین آمدن می‌کند انسولین ترشح نمی‌شود و به این ترتیب سلول‌های بدن از مصرف قند محروم می‌شوند و مغز می‌تواند به حیات خود ادامه دهد. البته در شرایط افت نسبی قند خون، مغز و دیگر سلول‌های بدن فعالیت‌هایشان را کم می‌کنند و بی‌حالی و سستی و ضعف عضلانی محصول همین افت فعالیت‌های مغزی و عمومی بدن است.

کمبود انسولین در ضمن روند تولید کتون‌ها را تسریع می‌کند. کتون‌ها موادی هستند که در نبود قند در کبد تولید می‌شوند و به عنوان جایگزین قند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سطح بالای کتو‌ن‌ها در خون موجب تهوع، بی‌حالی و سردرد می‌شود. در افراد دیابتی خیلی بیشتر از افراد سالم کتون تولید می‌شود و همین موضوع می‌تواند باعث بدحال شدن بیماران شود.

در بسیاری از دیابتی‌ها روند ترشح گلوکاگون و اپینفرین نیز اختلال دارد. این هورمون‌ها عامل اصلی تولید گلوکز یا همان قند خون در حین گرسنگی هستند و به این ترتیب احتمال افت قند خون در حین روزه‌داری در بیماران دیابتی بیشتر از افراد سالم است و بیمار بعد از چند ساعت گرسنگی ممکن است دچار افت هوشیاری شود.

مصرف داروهای کاهنده قند خون مثل گلی ‌بن‌کلامید و انسولین نیز می‌تواند در حین گرسنگی طولانی بیمار را دچار مشکل کند، این داروها می‌تواند احتمال ایجاد افت قند خون درطول روز بخصوص اواخر روز را زیاد کند.

در واقع بیشتر افرادی که افت قند خون را تجربه می‌کنند دیابتی‌ها هستند. با وجود این که علامت دیابت بالا رفتن قند خون است، ولی دیابتی‌ها ذخایر قندی بسیار کمی دارند و بنابراین زمانی که دچار بی غذایی می‌شوند یا میزان انسولین و یا قرص‌هایی که برای دیابت مصرف می‌کنند از حد لزوم بیشتر می‌شود براحتی دچار افت قند خون می‌شوند.

باید بدانیم که از بین داروهای بیماران دیابتی همه باعث افت قند خون نمی‌شوند، مثلا قرص متفورمین، قرص آرکابوز و قرص گلی تازون از علت‌های افت قند نیستند و به عکس گلی‌بن‌کلامید یا گلی بورید، گلی کلازید و ریپاگلیناد می‌توانند در صورتی که بیش از حد مصرف شوند یا فرد بعد از مصرف آنها غذا نخورد، باعث افت قند خون شوند.

همان‌گونه که گفته شد وقتی فرد دیابتی دچار ضعف مفرط، سستی، سیاهی رفتن چشم، تپش قلب و عرق کردن می‌شود اولین تشخیص افت قند خون است و او سریعا باید مقداری قند بخورد.

تاکید این است که فرد دیابتی در این حال باید قند بخورد چون اگر تشخیص اشتباه باشد، قند خون درصدی بالا می‌رود که معمولا خطر آنی ندارد، ولی اگر فرد از خوردن قند منع شود و قند خون دقایقی پایین‌تر از حداقل باقی بماند احتمال آسیب دائمی به مغز وجود دارد.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:50
سلامت و بهداشت جامعه

یک جراح پلاستیک و زیبایی هشدار داد؛
خطرات انجام بوتاکس در آرایشگاه ها/توصیه به مردم

 


یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی ضمن هشدار در مورد انجام بوتاکس در آرایشگاه‌ها و مراکز نامعتبر، گفت: کج شدن دهن، ریزش اشک و افتادن پلک از جمله عوارض انجام بوتاکس توسط افراد غیر حاذق است.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، دکتر سید نجات حسینی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اظهارداشت: جراحان پلاستیک و زیبایی در بخش‌های عمده جراحی‌های بازسازی، جراحی مشکلات مادرزادی همچون شکاف کام و لب، جراحی حوادث، سوختگی، تصادفات و بازسازی جای برداشت تومور فعالیت دارند.

وی افزود: بخش عمده دیگر فعالیت جراحان پلاستیک موضوع زیبایی بوده که امروز با اقبال و گرایش مردم مواجه شده است که بخشی از آن به دلیل به چشم و هم چشمی‌هایی است که مردم در محیط‌های کاری، تحصیلی و جامعه گرفتار آن می‌شوند و انجام آنها برای همه افراد ضرورت ندارد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با اشاره به اینکه آمار دقیقی در مورد جراحی پلاستیک در کشور وجود ندارد، گفت: جراحی‌های پلاستیک مرتبط به تصادفات و حوادث بخشی از آن تحت پوشش بیمه است ولی جراحی‌های صرفا زیبایی تحت پوشش بیمه نیست.

وی در مورد انجام بوتاکس، اظهارداشت: در گذشته استفاده از بوتاکس تنها برای درمان استفاده می‌شد و جهت ارائه بیمارانی که دچار اسپاسم عضلانی بودند ولی امروزه بیشتر این اقدام جنبه زیبایی پیدا کرده و مثلا برای افرادی که دچار سقوط ابرو و چروک پیشانی هستند استفاده می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزود: در صورتی که بوتاکس توسط غیر پزشک و فرد حاذق انجام گیرند عوارض زیادی می‌تواند برای فرد به همراه داشته باشد که کج شدن دهن، ریزش اشک و افتادن پلک از جمله عوارض به شمار می‌رود.

وی در مورد انجام بوتاکس توسط افرادی همچون آرایشگرها و پرستاران هشدار داد و گفت: هموطنان می‌توانند جهت شناسایی پزشکان جراح پلاستیک و زیبایی به سایت انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی مراجعه کنند.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:48
سلامت و بهداشت جامعه

 به گفته یک متخصص پوست و مو، خارندان محل خارش موجب افزایش تحریکات عصبی و حسی آن محل می‌شود که این مساله موجب تشدید حس خارش می‌شود.


دکتر امیرهوشنگ احسانی درباه اینکه چرا خاراندن محل خارش، آن را بد‌تر می‌کند گفت: خاراندن محل خارش موجب تحریک عصبی و حسی می‌شود که هر چه فرد خود را بیشتر بخاراند این تحریکات افزایش پیدا می‌کند و موجب تشدید حس خارش می‌شود.

وی افزود: افراد در هنگام خارش باید به شدت از خاراندن خود اجتناب کنند و با مراجعه به مراکز درمان سعی بر برطرف کردن علت خارش داشته باشند.

این متخصص پوست و مو در ادامه تصریح کرد: خارش می‌تواند به دلایل مختلف از قبیل اگزما، حساسیت، بیماری‌های عفونی و... ایجاد شود. اگر افراد در هنگام خارش به مراکز درمان دسترسی نداشته باشند باید از عامل خارش اجتناب کنند و از پُماد‌های ضد خارش استفاده کنند اما باید توجه داشته باشند به هیچ عنوان از الکل سفید جهت تسکین خارش استفاده نکنند.

وی درباره اینکه خارش چه موقع خطرناک می‌شود گفت: خارش در افراد بالای ۶۰ سال و مقاوم به درمان بسیار خطرناک است زیرا ممکن است نشان دهنده بروز سرطان‌های داخلی مانند لنفوم و خون، بیماری‌های کبد، نارسایی‌های کلیه و... باشد برای همین به این افراد هشدار داده می‌شود اگر خارش پوستی آن‌ها بیش از ۸ الی ۲۰ هفته به طول انجامید به پزشک مراجعه کنند 

دوشنبه 21/3/1397 - 10:47
سلامت و بهداشت جامعه

​یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه خارش پوست سر مشکل شایعی در میان افراد است، انواع شایع این خارش‌ها و علل آنها را توضیح داد.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، افشار رمضانپور با اشاره به اینکه خارش پوست سر مشکل شایعی است، گفت: معمولا خارش پوست سر به دو فرم پوستی و غیرپوستی تقسیم می‌شود .

وی با اشاره به اینکه خارش‌های پوستی معدود هستند و انتشار آنها کمتر دیده می‌شود، افزود: از انواع شایع خارش‌های پوست سر می‌توان به چهار مورد اشاره کرد که در برخی افراد مشاهده می‌شود که مورد اول این خارش‌ها مربوط به اگزمای سبوره است که شایع‌ترین علامت اگزما سبوره بروز شوره بر روی پوست به صورت پوسته و فلسی شکل است.

رمضانپور ادامه داد: در موارد اگزمای سبوره شدید، پوسته‌های ضخیم و چرب زردرنگ روی ابروها یا نزدیک به خط رویش مژه‌ها، در کانال گوش یا قسمت جلو پیشانی، بر روی قسمت وسط سینه و در ناحیه فوقانی کمر دیده می‌شوند. پوسته‌ها همچنین می‌توانند در هر منطقه‌ای از سطح پوست‌، پشت گوش‌ها و سایر چین‌های پوستی ظاهر شوند. این پوسته‌ها معمولا با قرمزی خفیف، ریزش مو و ضایعات پوستی، خارش، زخم و دردی که می‌تواند منجر به احساس ناراحتی‌های کلی شود، همراه است.

وی تصریح کرد: موارد خفیف این بیماری با تجویز شامپو و در موارد شدید علاوه بر شامپو با تزریق استروئید موضعی و یا تجویز داروی خوراکی به جهت اینکه این بیماری به سبب یک مخمر ایجاد می‌شود، مطرح می‌شود.

رمضانپور یکی دیگر از دلایل خارش موی سر را شپش سر دانست و گفت: این بیماری نیز بیشتر در خانم‌ها و در فصول سرد سال ایجاد می‌شود که باعث اگزما و عفونت در پوست سر می‌شود و رشک آن نیز قابل تشخیص است که در این مورد نیز شامپو ضد شپش استفاده می‌شود و از شانه‌های مخصوص نیز جهت از بین بردن انها استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: مشکل دیگری که با خارش خود را نشان می‌دهد، پسوریازیس است که پسوریازیس ‌می‌تواند در هر نقطه‌ای ایجاد شود، اما موقعی که روی سر ایجاد می‌شود به آن پسوریازیس پوست سر گفته می‌شود. این نوع پسوریازیس می‌تواند بیشتر از پوست سر را هم درگیر کند و به پیشانی هم کشیده شود. حتی در مواقعی به پشت گردن و پشت گوش هم کشیده می‌شود.

متخصص پوست و مو خاطر نشان کرد: پسوریازیس پوست سر می‌تواند به اشکال مختلف دیده شود. گاه می‌تواند به شکل یک نقطه کوچک ایجاد شود که زیر موها پنهان می‌ماند و گاهی اوقات تمام پوست سر فرد بیمار را درگیر می‌کند و راهکار درمانی آن استفاده از شامپوهای مخصوص و تزریق استروئید موضعی است.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:44
سلامت و بهداشت جامعه

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستمال‌ چند کاره آشپزخانه اعضای خانواده را در معرض مسمومیت غذایی قرار می‌دهد.

 



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محققان دانشگاه موریس به آزمایش روی ۱۰۰ حوله و دستمال آشپزخانه که برای مدت یک ماه مورد استفاده بودند، پرداختند.

آنان مشاهده کردند وجود «E.Coli» در دستمال‌هایی که برای چندین کار از قبیل تمیز کردن سطوح و خشک کردن دست‌ها مورد استفاده بوده، محتمل‌تر است.

به گفته محققان، استفاده چند کاره از این دستمال‌ها احتمال انتقال آلودگی و گسترش باکتری‌ها را افزایش داده و به مسمومیت غذایی منجر می‌شود.

محققان توصیه می‌کنند دستمال و حوله آشپزخانه، ابر شست‌وشو و حتی دستکش فر را باید به طور مرتب شست یا تعویض کرد. همچنین پیش از استفاده مجدد از آنها باید اجازه دهیم تا کاملا خشک شوند.

به گفته محققان از میان حوله‌ها و دستمال‌های جمع‌آوری شده در ۴۹ درصد آنها رشد باکتری مشاهده شده که در خانواده‌های پرجمعیت تعداد این باکتری‌ها افزایش پیدا می‌کند.

همچنین از میان نمونه‌هایی که رشد باکتری در آنها مثبت بوده نوعی باکتری مشاهده شده که متعلق به خانواده E.Coli است.

دستمال E.Coli نوعی باکتری شایع در روده انسان و حیوان است. اکثر این باکتری‌ها بی ضرر هستند اما در برخی موارد می‌توانند به مسمومیت غذایی شدید و عفونت منجر شوند.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:42
سلامت و بهداشت جامعه

فرزندتان می‌خواهد تابستان خود را چگونه سپری کند؟

 


توجه به اوقات فراغت بسیار مهم است، کودکان ما بخصوص در سنین ابتدایی سه ماه کامل تعطیل هستند و به همین دلیل نیاز است تا اوقات فراغت آنان آگاهانه و علمی برنامه‌ریزی شود.

به گزارش جام جم، دکتر پریناز بنیسی، روان‌شناس و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است، برخی والدین تعادل را برای ثبت‌نام فرزندشان در کلاس‌های تابستان رعایت نمی‌کنند و با ثبت‌نام در کلاس‌های مختلف، این دانش‌آموزان در نهایت مهر ماه را با خستگی آغاز می‌کنند. برخی دیگر نیز نقطه مقابلش هستند و فرزندانشان تمام تابستان را بدون انگیزه و با خواب‌آلودگی سپری می‌کنند.

بهترین روش این است که مادر یا پدر با فرزندشان گفت‌وگو کنند. از او درباره علایقش و این‌که دوست دارد تابستان خود را چگونه سپری کند، سوال کنید. هر چقدر مشارکت بین فرزندان و شما بیشتر باشد، به همان میزان می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری داشته ‌باشید. حتما از فرزندان نظرخواهی کنید که با این کار و جایگاهی که به او می‌دهید، بهداشت روانی و تمرکز را ارتقا می‌دهید و خطر ابتلا به افسردگی را کم می‌کنید. البته فرزندتان را از دانسته‌ها و تجربیات خودتان بی‌بهره نگذارید؛ اطلاعات خود را با علایق فرزندتان آمیخته کنید و درباره انواع کلاس‌ها با او صحبت کنید تا بهترین نتیجه را به‌دست آورید.

حیف! عاشق هنر بودم

گاهی مادران و پدران علایق و آرزوهای خود را در فرزندان‌شان جست‌وجو می‌کنند. والدینی که خودشان شرایط شرکت در کلاس‌هایی را نداشتند، به فرزندشان اجبار می‌کنند تا به انواع کلاس‌ها برود که این کار ضررهای زیادی برای فرزند دارد. با خودتان روراست باشید و از خود سوال کنید، آیا این اصرار من برای حضور فرزندم در انواع کلاس‌های مختلف به خاطر علایق سرکوب شده خودم است؟ فرزندتان را آزاد بگذارید تا دنبال علایق خودش برود و به دلخواه انتخاب کند. با اجازه و احترام به نظر او شانس رشد خلاقیت را نیز به او می‌دهید و بستر مناسب‌تری را برای رشد او فراهم می‌کنید.

بهترین امکانات را برایت فراهم می‌کنم!

توصیه ما این است که همه تمرکزتان را برای جست‌وجوی کلاس نگذارید و برای پیدا کردن کلاس مناسب نگران نباشید. بیش‌از پیش سعی کنید تا با مهیا کردن محیط شاد، کودک‌تان را شاد کنید. دانش‌آموزان 9 ماه سال تحصیلی در مدرسه انواع مختلف استرس را تجربه کرده‌اند. حالا نام‌نویسی او در کلاس‌هایی که شبیه دوران مدرسه هستند و دوباره استرس امتحان و نمره و میان ترم را به آنان وارد می‌کنند، کار درستی نیست و به روان او آسیب می‌رساند. بیشتر سعی کنید تا فضاهایی شاد که رویکرد هنری و ورزشی دارند را برای فرزندتان مهیا کنید تا کمی از درس فاصله بگیرند که این فاصله کوتاه می‌تواند تاثیر مثبتی برای او داشته باشد. استفاده بهینه از اوقات فراغت بدون این‌که فشاری روی فرزندان باشد، فرصت مناسبی برای شناسایی قوای هوشی اوست.

گران‌ترین معلم‌ها در اختیارت هستند!

حتما نباید کودکان را به کلاس‌های مختلف بفرستید؛ گاه می‌توان از گردهمایی و جمع شدن مادرانی که چند تخصص دارند به‌عنوان معلم بهره برد. مادران می‌توانند به‌طور گروهی و به‌طور هفتگی برنامه‌ای تنظیم کنند و وظیفه آموزش را برعهده بگیرند. با این‌کار کودکان هم‌سن و سال در محیطی امن و شاد با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و مهارت جدیدی را نیز آموزش می‌بینند. این گردهمایی به شما هم کمک می‌کند تا از ارتباط با خانواده دوستان فرزندتان بهره ببرید.

نمی‌روم، نداریم!

اگر بعد از گفت‌وگو کودک‌تان همچنان اصرار داشت که هیچ کلاسی نرود و در خانه بماند، او را اجبار نکنید. اجازه دهید یک سال چیزی که دوست دارد را تجربه کند، کلاس‌های تابستانی سیستم آکادمیک و نظام آموزشی نیست و فرزندتان با حذف آنان چیز زیادی از دست نمی‌دهد.

گاه مدرسه‌ای که کودک کل سال تحصیلی را در آن گذرانیده‌است، اقدام به برگزاری کلاس‌هایی می‌کند که بهتر است اگر شرایطش را دارید او را در محیطی دیگر ثبت نام کنید تا دیدی جدید به او بدهید. نباید به دنبال این باشیم که همه بچه‌ها را اندیشمند بار بیاوریم، بلکه باید به آنان آموزش دهیم تا بچه‌ها کودکی کنند و شاد باشند؛ چون با اجبار شما شادی را از کودک‌تان گرفته‌اید و دلزدگی ایجاد می‌شود.

حیف است، باید ادامه دهی!


گاهی کودکانی که مدت طولانی کلاسی را دنبال کرده‌باشند، ممکن است برخی والدین به این باور برسند که حتما فرزندم استعداد و علاقه خاص به این رشته دارد و به هر نحوی که شده اجازه کنار گذاشتن این کلاس را به او ندهند. این در حالی‌است که علایق و سطوح تفکر کودکان در فرآیند رشد تغییر پیدا می‌کند و ممکن است حتی بعد از این‌که سه سال رشته هنری را دنبال کرده، تصمیم به قطع یا تغییر رشته کند. به همین دلیل باید او را آزاد بگذارید تا خودش تصمیم بگیرد. به فرزندتان اجازه دهید تا تجربیات مختلفی را کسب کند که این تجربیات خودش بزرگ‌ترین دستاورد است. نباید با این باور که زحمات او بر باد رفته و آموزش او قطع شده است، بنگرید. به هرحال او تجاربی در این زمینه به‌دست آورده ‌است.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:41
سلامت و بهداشت جامعه

آیین افتتاح اولین بیمارستان تخصصی دندانپزشکی کشور توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیماری لثه شامل علائمی نظیر تورم لثه، بوی بد دهان، لق شدن دندان ها یا حساس شدن دندان ها است.

 



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، بیماری لثه با تجمع باکتری ها در دهان اغاز می شود. میکروب های کوچک با مخاط و سایر ذرات دهان ترکیب شده و پلاک های را بر روی دندان ها و خط لثه تشکیل می دهند.

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان موجب رهایی از برخی از این پلاک ها می شود، اما در صورت باقی ماندن، این پلاک ها ضخیم می شوند. وجود این پلاک های ضخیم می تواند منجر به بیماری لثه شود.

طبق اعلام موسسه ملی سلامت آمریکا، فاکتورهای زیر موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری لثه می شوند:

- بهداشت بد دهان و دندان و عدم مراجعه منظم به دندانپزشک.

- سیگار کشیدن.

- برخی داروها.

- تغییرات هورمونی.

- بیماری های نظیر ایدز، دیابت یا سرطان.

دوشنبه 21/3/1397 - 10:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته