• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1265روز قبل
تاریخ

 

ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در 21 خرداد 1372، با حضور شانزده میلیونی ملت مسلمان ایران برگزار شد كه جناب حجت الاسلام و المسلمین اكبر هاشمی رفسنجانی با به دست آوردن 63 درصد آرا، برای بار دوم به ریاست جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:47
تاریخ

 

عملیات فرمانده كل قوا، خمینی روح خدا در حالی انجام گرفت كه تا روز قبل، اسم دقیقی برای آن مشخص نشده بود و هنگامی كه خبر عزل بنی‏صدر از فرماندهی كل قوا توسط حضرت امام منتشر گردید، این عملیات به نام حضرت امام، نامگذاری شد. به دلیل واكنش سریع رزمندگان اسلام در عملیات غیر كلاسیك و چریكی، مناطق مختلفی از جبهه‏‎ها برای این منظور شناسایی و در نظر گرفته شدند. تا اینكه این عملیات در قسمت شرق كارون در جنوب دارخوین به اجرا درآمد. در عملیات فرمانده كل قوا، خمینی روح خدا، هماهنگی اصولی و كامل از ابتدای طرح‎‏ریزی تا پایان عملیات بین یگان سپاه پاسدارانِ عمل كننده رعایت گردید. رزمندگان اسلام پاتك دشمن را خنثی كرده و مزدوران بعثی را در 21 خرداد 1360 به عقب راندند. در نهایت، رزمندگان اسلام پس از پیشروی و تصرف مواضع از پیش تعیین شده، به هدف نهایی عملیات كه عقب راندن نیروهای دشمن به غرب كارون بود دست یافتند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:42
تاریخ

 

سال ۱۳۳۱شمسی در زمان اوج اختناق حکومت محمدرضا پهلوی، کودکی از تبار سربازان الله پا به عرصه گیتی نهاد و در کنار مزار مرد علم و دانش بوعلی سینا در شهر همدان پرورش یافت: شهید پرویز خیامیان. پدرش محمود ضمن کار کشاورزی، برای تأمین معاش خانواده در بازار نیز کار می‌کرد. پرویز در سایه تعلیمات دینی خانواده و یاری پدر و مادر تحصیلاتش را تا پایان مقطع دبستان ادامه داد و به ‏علت عدم امکانات مالی، با یاد گرفتن ماشین‎‏نویسی، شب‌ها در کارخانه‌ای مشغول به ‏کار شد و توانست مدرک دیپلم خود را دریافت نماید. خیامیان در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرد، اما پس از قبولی به عللی از حضور در کلاس‌ها انصراف داد و به تهران مهاجرت کرد. سپس به‏ عنوان همافر در ارتش به فعالیت پرداخت. در سال ۱۳۵۵شمسی به مبارزه علیه رژیم فاسد شاه روی آورد. خیامیان در زمان حکومت شاه به‏ علت فعالیت‌های سیاسی خود به‏ همراه تعدادی از همکارانش دستگیر شد تا با انتقال به نقطه‌ای نامعلوم او را تیرباران نمایند، اما با درایت امت حزب‏‎الله آن‌ها نجات پیدا کردند و در جمع تظاهرکنندگان قرار گرفتند. وی در سال ۱۳۵۶شمسی با بانویی پارسا ازدواج کرد و یک فرزند دختر از خود به یادگار گذاشت.
با ورود امام (ره) به ایران به‏ طور خصوصی به ملاقات ایشان رفت و با مشاهده زندگی ساده بنیان‏‌گذار جمهوری اسلامی ایران، تصمیم گرفت در این مورد از امام (ره) پیروی نماید. خیامیان در زمان غائله کردستان به آنجا رفت و چند مرتبه توسط احزاب کومله و دمکرات دستگیر شد اما هربار دست قدرتمند خدا او را از چنگال دشمنان اسلام نجات داد. با شروع جنگ تحمیلی، فعالیتش را در پادگان گسترش داد و در تعمیر هواپیماها و آماده کردن آن‏ها نقش عمده‌ای ایفا نمود. سرباز مبارز و متدین لشگر روح‌‏الله (ره) هیچ‌گاه مردم مظلوم و مستضعف را از یاد نمی‌‏برد. پرویز، آخرین‏بار در هفدهم خردادماه ۱۳۶۰شمسی عازم جبهه‌های نبرد شد و در تاریخ بیست و یکم خردادماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در سن بیست و نُه سالگی بر اثر سقوط هواپیما از آسمان زیبای ایران به عرش اعلا پر گشود. پیکر پاک شهید پرویز خیامیان را چند روز بعد، در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپردند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:41
تاریخ

 

یك فروشنده آهن آلات به نام حسین مهدیان كه سال‌ها در همسایگی روزنامه اطلاعات ــ در خیابان خیام ــ مغازه داشت 21 خردادماه 1358 و چهار ماه پس ازپیروزی انقلاب اعلام كرد كه موسسه مطبوعاتی كیهان را خریداری كرده! و پرداخت بدهی‌های این موسسه كه صاحب آن (دكتر مصطفی مصباح زاده) وطن را ترك گفته بابت بهای آن برعهده گرفته و از این پس مدیر و ناشر كیهان است. «كیهان» چند ماه بعد مصادره شد و اینک وابسته به دفتر رهبری جمهوری اسلامی است. سردبیر وقت روزنامه اطلاعات که نگران دست انداختن بازاریان بر این موسسه مطبوعاتی بود روز بعد (22 خردادماه) خبر خرید موسسه کیهان توسط حاج حسین مهدیان را در صفحه اول اطلاعات چاپ کرد.
مغازه حاج حسین مهدیان زیر ساختمان موسسه اطلاعات و جنب فروشگاه تعاونی کارکنان این موسسه قرارداشت و او پیش از خرید کیهان، هرچند وقت یکبار به تحریریه این روزنامه سر می‌زد. خرسندی سردبیر روزنامه اطلاعات از خرید کیهان توسط مهدیان بیش از سه ماه طول نکشید که این موسسه هم به دست بنیاد مستضعفان افتاد که عملا توسط بازاریان اداره می شد و یک بازاری به نام حسین بنکدار مدیر موسسه اطلاعات شد و مدیریت او حدود شش ماه طول کشید. بزرگ کردن خبر خرید کیهان در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های خارجی و اینکه بازاریان خواهان سهم خود از انقلاب ایران و مداخله در امور هستند احتمالا سبب شد که اندیشه مصادره موسسات مطبوعاتی بزرگ به میان آید و اجرا شود. گفته شده است؛ از دهه 1380 که اجاره کردن پروانه های روزنامه ها در ایران امری عادی شده است اداره این موسسات به سبک بازار و بازاری دارد رواج می یابد. در قانون مطبوعات مصوب سال 1364 هجری (زمان وزارت محمد خاتمی)، گرفتن پروانه انتشار روزنامه مشروط به حرفه ای بودن و داشتن تجربه و سرمایه نیست. در جمهوری اسلامی، هنوز نظام مطبوعاتی وجود ندارد که روزنامه و روزنامه نگار را تعریف کند و تفاوت مقاله نویس و روزنامه نگار حرفه‌ای را که باید پیشه‎ای دیگر نداشته و مراحل مشخص تحصیلات تخصصی و تجربه داشته باشد روشن سازد.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:39
تاریخ

در انتخابات جدید هیئت رئیسه نظام پزشکی مرکز، دکتر منوچهر اقبال به ریاست و پروفسور یحیی عدل و دکتر محمد علی ملکی به سمت نواب رئیس و دکتر حفیظی به سمت دبیرکل انتخاب شدند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:38
تاریخ

 

 

دكتر محمد خزائلی دانشمند و محقق نابینای معاصر، در سال 1293 شمسی در اراك تولد یافت. وی در چهار سالگی، به علت ابتلا به بیماری آبله، بینایی‌‏اش را از دست داد و با وجود نابینایی مطلق، از پنج سالگی در مدرسه مخصوص نابینایان به تحصیل پرداخت. او به كمك حافظه نیرومندش در امور درسی به سرعت پیشرفت كرد و موفق به اخذ دو درجه لیسانس و دكترا در رشته‏‌های حقوق و حكمت و فلسفه از دانشگاه تهران شد. دكتر خزائلی چندی آموزگار بود و زمانی پیشه دبیری داشت تا سرانجام خود به تأسیس یك واحد بزرگ فرهنگی مبادرت نمود و كلیه دروس متوسطه و دانشگاه توسط استادان نُخبه و دانشمندان در آن مؤسسه تدریس می‏‌شد. اقدام خزائلی در تأسیس چنین مؤسسه فرهنگی عظیم و غنی، خدمت با ارزشی به فرهنگ كشور نمود و هزاران نفر از جوانان، تحصیلات خود را در آن مؤسسه به پایان بردند.
وی همچنین مدتی به نمایندگی مجلس شورای ملی رسید ولی پس از آن از فعالیت‏‎های سیاسی كناره گرفت و به امور فرهنگی پرداخت. خزائلی مردی محقق و دانشمند بود و گرچه از نابینایی رنج می‏‎برد ولی حافظه و هوشِ سرشار او غوغا می‏‎كرد به طوری كه هر مطلب را كه یك بار برای او می‏خواندند، فرامی‏‎گرفت. در پیشرفت علمی وی، همسر وفادارش نقشی اساسی و شایسته ایفا نمود. این دانشمند سخت‏كوش، با قدرت خارق‏‎العاده هوش و ذكاوت، نابینایی خود را جبران می‏‎كرد. دكتر خزائلی به زبان‏‎های عربی، فرانسه و انگلیسی تسلط كامل داشت و علاوه بر ترجمه چندین اثر، كتاب‏‎های متعددی را به رشته تحریر درآورد، كه از جمله آنها، فلسفه اسلام، تحقیق در اعلام قرآن، شرح بوستان و گلستان سعدی و نهج‎‏الادب است. دكتر محمد خزائلی در جهت رفاه نابینایان در سطح جهان نیز فعالیت‏‎های چشمگیری داشت و از اعضای كمیته اجرایی خاورمیانه در شورای ملی رفاه نابینایان و اتحادیه بین‏‎المللی نابینایان بود. وی سرانجام در 21 خرداد 1353 شمسی در شصت سالگی در تهران درگذشت. 

دوشنبه 21/3/1397 - 12:37
تاریخ

 

 

پس از دستگیری امام خمینی(ره) و وقوع قیام خونین 15 خرداد 1342، حوزه‏‎های علمیه عراق و نیز مردم شهرهای ایران حمایت خود را از امام و تنفر خویش را نسبت به اعمال وحشیانه رژیم شاه اعلام نمودند و خواستار آزادی فوری رهبر نهضت اسلامی ایران شدند. در ادامه این اعتراضات، اعتصاب سراسری تهران در 21 خرداد 1342 به مناسبت هفتم فاجعه خونین 15 خرداد، ضربه‎‏ای بود كه رژیم طاغوت را درمانده‎‏تر كرد. همچنین مهاجرت علما و مراجع قم و مشهد و علمای سرشناس شهرستان‎‏ها به تهران موجب شد كه رژیم، تن به سیاست آرام‏‎سازی و تشنج‏‎زدایی زند و با آزادنمایی رهبر نهضت اسلامی ایران، خشم‏‏‎ها را فرو نشاند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:30
تاریخ

 

21  خرداد سال 1335هجری خورشیدی دولت وقت اعلام كرد كه از سال تحصیلی آینده، تحصیل در دانشگاه تهران رایگان خواهد بود و از دانشجویان پولی دریافت نخواهد شد. در آن زمان با این كه درآمد سالانه ایران از صدور نفت به دویست میلیون دلار هم نمی‌رسید [اینك سالانه حدود 100 میلیارد دلار] تعلیمات عمومی نیز رایگان و یكنواخت بود. بعدا كه ایران دارای دانشگاه‌های متعدد شد، تحصیل در همه دانشگاه‌های دولتی رایگان بود و از اواسط دهه 1350، موسسات غیر دولتی آموزش عالی هم از دریافت شهریه و هرگونه پول دیگر از دانشجویان منع شدند و از همان سال پرداخت كمك هزینه به دانشجویان نیز آغاز شد. از شهریور 1353 مدارس غیر دولتی دوران تعلیمات عمومی (دبستان و دبیرستان) منحل، كاركنانشان به استخدام دولت درآمدند، و تحصیل مطلقا رایگان در سطح دبستان، دوره راهنمایی تحصیلی و دبیرستان نیز تعمیم یافت و سراسری شد. پنج دبیرستان دولتی تهران هم كه قبلا و به طور آزمایشی غیر انتفاعی اعلام شده بودند [درآمد شان صرف توسعه خودشان شود] رایگان شدند. به این ترتیب، در زمان انقلاب و پس از آن تا چندین سال مدرسه پولی در ایران وجود نداشت. بر همین اساس و برای تداوم این رایگان و یکنواخت بودن تحصیل، اصل سی ام قانون اساسی جمهوری اسلامی تصویب و این رایگان بودن را تضمین كرده است، ولی از دهه 1370 (زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی) ایجاد مدارس غیر دولتی و پولی بودن مدارس در سطح تحصیلات عمومی (دبستان و دبیرستان) از سرگرفته شده است و شهریه‌ها هر سال افزایش می‎یابد. در قرن 21 در معدودی از کشورها مدارس پولی در سطح عمومی دیده می‎شود.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:30
تاریخ

 

در پی استقرار محمدعلی شاه قاجار در باغ شاه (پادگان حرّ) كه در آن زمان بیرون از دروازه‌های تهران بود و دستگیری تنی چند از رجال مخالف روش حكومتی خود و مغرض خواندن آنان و سپردن انتظامات پایتخت به واحدهای قزاق به فرماندهی ژنرال پالونیك ـ افسر روس، از 21 خردادماه 1287 (11 ژوئن 1908) مخالفت با شاه از شیراز آغاز شد و شیرازیان از بزرگان شهرهای دیگر خواستند كه عزل محمدعلی شاه را تقاضا كنند. طولی نكشید كه بزرگان كرمان و اصفهان و سپس چند شهر دیگر از جمله تهران و تبریز نیز بپا خاستند. در تهران هواداران مشروطیت (حکومت پارلمانی و محدود بودن اختیارات شاه) مسلحانه در بهارستان و ساختمان مجلس كه بنای انتقاد علنی از محمدعلی شاه را گذارده بود مستقر شدند تا از این سنگر ملت محافظت كنند. شاه نیز به انتقاد متقابل پرداخت و انتخاب نمایندگان مجلس، بدون آراء عوام الناس را پارلمان بدلی و غیر واقعی خواند كه در آن زمان جمعی از معاریف شهرها چند تن را از میان خود برای نمایندگی شهر در پارلمان برمی‌گزینند، و دامنه اختلاف بالا گرفت. بیشتر مورخان نوشته‌اند كه پشت پرده، رقابت شدید دولت‌های روسیه و انگلستان دركار بود و انگلستان محمدعلی شاه را بیش از حد متمایل به روسیه می‎دانست و مخالفت با اورا هم نخست، بزرگان شهرهایی كه انگلستان در آنجا نفوذ بیشتری داشت آغاز كرده بودند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:29
سلامت و بهداشت جامعه

خشکی لب و خشکی پوست از شکایات پوستی نسبتاً شایع روزه‌داران در ماه مبارک رمضان است. درصورتی‌که محتوای آب پوست طبیعی باشد، پوست نرم، صاف، قابل ارتجاع و درخشان است.

 

در ماه رمضان به‌ویژه در همراهی با فصل گرما، اجرای یک الگوی صحیح تغذیه می‌تواند راه گشای ما در بهره‌گیری از برکات معنوی روزه‌داری بدون استرس یا ناراحتی جسمی مثل ریزش مو، خشکی پوست و یا پوسته‌پوسته شدن ناخن باشد.
خشکی لب و خشکی پوست از شکایات پوستی نسبتاً شایع روزه‌داران در ماه مبارک رمضان است. درصورتی‌که محتوای آب پوست طبیعی باشد، پوست نرم، صاف، قابل ارتجاع و درخشان است.

دوشنبه 21/3/1397 - 11:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته