• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1264روز قبل
ایرانگردی

 

 

 

همزمان با ماه مبارک رمضان طرح "بیت النور"  با ختم جزئی از  قرآن کریم و ضیافت افطار در  منازل خانواده ی شهدای منطقه 3  برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، به منظور ترویج فرهنگ قرآنی و بهره مندی از فضایل ماه مبارک رمضان و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهدا ، طرح بیت النور در منازل شهدا و با حضور شهردار منطقه3برگزارمی شود.

زهرا خوش برش معاون توسعه منابع انسانی با بیان این مطلب گفت: در ادامه اجرای برنامه های متنوع دینی و فرهنگی،  امسال به همراه شهردار منطقه ،شهرداران نواحی، تعدادی از معاونین و مسوول امور ایثار گران در منازل شهدای معزز این منطقه حضور یافته و مراسم ختم قران کریم با عنوان "بیت النور" را  در کنار آنها انجام خواهیم داد.

وی ابراز داشت: این مراسم روحانی و معنوی با هدف صیانت و تکریم از خانواده معظم شهدا، زنده و جاری ساختن یاد شهدای میهن عزیزمان و در راستای سیاستهای اداره کل امور ایثارگران  برگزار می شود و پس از ختم  یک جزء از کلام ا.. مجید و اوقات ملکوتی اذان مغرب افتخار صرف افطار ساده را در کنار خانواده معظم شهید خواهیم داشت.

معاون توسعه منابع انسانی خاطرنشان کرد: از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در ایام ماه مبارک رمضان می توان از برپایی مراسم تکریم از یکصد نفر از فرزندان شهید ،جانبازان و رزمندگان دلیر میهمان است که تاریخ ان متعاقبا اعلام خواهد شد.

دوشنبه 21/3/1397 - 14:47
ایرانگردی

 

از سوی شهرداری منطقه 11 تهران همزمان با روز صنایع دستی به منظور ایجاد اشتغال با استفاده از صنایع دستی، چالش های پیش روی صنایع دستی (تامین،تولید،توزیع) از منظر کارآفرینی آسیب شناسی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، این نشست تخصصی با مشارکت و میزبانی مرکز خدمات اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه 11 و با حضور معاون صنایع دستی استان تهران، مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی و اشیاء قدیمی تهران، هنرمندان و فعالین و کارآفرینان صنایع دستی برگزار شد.

در این نشست رمضان لطفی معاون توانمند سازی و کارآفرینی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در ارتباط با اقدامات اجرایی مدیریت شهری در حوزه صنایع دستی گفت: شهرداری تهران در حمایت از صنایع دستی سلسله نشست هایی را با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با هدف ایجاد بازار و فضای فروش آثار صنایع دستی در شهر تهران برگزار می کند که تشکیل بازارچه های صنایع دستی و همچنین ایجاد پردیس صنایع دستی در منطقه 11 از جمله اهداف این نشست ها است.

لطفی همچنین در ارتباط با سایر برنامه های پیش بینی شده سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در جهت حمایت از کارآفرینان در بخش صنایع دستی افزود: راه اندازی خانه های فرهنگی و هنری همچون خانه سفال، خانه گلیم، خانه میناکاری از جمله اقدامات پیش بینی شده شهرداری تهران جهت ترویج فرهنگ خرید و استفاده از صنایع دستی توسط شهروندان تهرانی است.

وی در باره حمایت از 10 هزار هنرمند فعال در بخش صنایع دستی در شهر تهران خبر داد و گفت: ایجاد بازارچه های تخصصی برای فروش صنایع دستی از جمله بازارچه دست آفرین در منطقه 11، حمایت در جهت فرهنگ سازی و آموزش های تجاری به هنرمندان و کارآفرینان این حوزه وخرید محصولات صنایع دستی به عنوان هدایا توسط شهرداری تهران از جمله این اقدامات است.

در این نشست عبداللهی رئیس اتحادیه صنایع دستی شهر تهران ضمن بر شمردن اهمیت صنایع دستی گفت: صنایع دستی دارای محتوای فرهنگی و هنر ایرانی است که خلاقیت و ذوق هنرمند در تولید و خلق اثر نقش دارد.

عبداللهی در ارتباط با چالش های اصلی پیش روی این صنعت گفت: رکود بازار، عدم فرهنگ سازی مناسب ، قرار نداشتن در سبد کالا، سنتی وتکراری بودن و کاربردی نبودن را می توان از مهم ترین چالش های پیش روی این صنعت دانست.

رئیس اتحادیه صنایع دستی افزود: برای صادرات صنایع دستی کارگروه های تخصصی در حوزه بسته بندی و برندینگ مشغول به فعالیت هستند و می کوشیم تا با همکاری شهرداری تهران و در اختیار گرفتن بازارچه های تخصصی صنایع دستی به ترویج این هنر ایرانی و رونق آن بپردازیم.

در ادامه این نشست دو کارآفرین برتر حوزه صنایع دستی به بیان تجارب و مشکلات خود در صادرات آثار صنایع دستی پرداخته و در پایان نیز از بازارچه تولید و فروش صنایع دستی دست آفرین به عنوان یکی از مراکز موفق در این عرصه بازدید شد.

دوشنبه 21/3/1397 - 14:31
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 20 فعالیت مراکز مهارت آموزی کوثر و ایجاد فرصت شغلی برای 400 نفر از بانوان این منطقه را در راستای شعار سال و حمایت از کالای ایرانی برشمرد و گفت: در حال حاضر بانوان کارآفرین با 6 برند مهم همکاری دارند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 سید احمد صفوی با بیان این مطلب افزود: مدیریت شهری منطقه 20 با بسترسازی و ایجاد زیرساخت های لازم، موفق به راه اندازی 20 مرکز مهارت آموزی کوثر طی سال های اخیر در این منطقه شده است که با اولویت ایجاد فرصت شغلی و توانمندسازی برای بانوان بی سرپرست و بد سرپرست فعال هستند.

صفوی افزود: با فعالیت این مراکز کارآفرینی، فرصت شغلی برای 300 نفر تمام وقت و 100 نفر نیز به صورت کار درخانه فراهم شده است.

وی ادامه داد: مراکز کارآفرینی منطقه 20 در حال حاضر با 6 برند مهم و پرفروش ایرانی نظیر گالوس، مدیس، نیکوتن پوش، خاتون، یاقوت سرخ و بته جقه همکاری دارند و کارآفرینان در بحث بازاریابی موفق عمل کرده اند.

صفوی با اشاره به اینکه مدیریت شهری در راستای شعال سال و حمایت از کالای ایرانی از هیج تلاشی فروگذاری نمی کند، گفت: در مجموعه های راه اندازی شده یک مجموعه ویژه توان یابان است و تاکنون 60 توان یاب تحت پوشش این مجموعه با کسب مهارت های لازم مشغول به کار شده اند.

شهردار منطقه 20 یادآور شد: شاغلان مراکز مهارت آموزی کوثر از خدمات حمایتی شهرداری در مناسبت های مختلف بهره مند می شوند.

بر اساس این گزارش پوشاک، لوازم جانبی آشپزخانه، صنایع دستی، محصولات هنری، تولید و فرآوری آجیل و خشکبار ایرانی، تولید عرقیجات گیاهی، سنگ های تزئینی از جمله زمینه های فعالیت مراکز مهارت آموزی کوثر است و بانوان علاقه مند برای همکاری با این خانه ها می توانند به اداره بانوان معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 20 مراجعه کنند.

دوشنبه 21/3/1397 - 14:28
ایرانگردی

 

 

انجام پژوهش‌های کاربردی، آموزش، اطلاع‌رسانی، تهیه آمار و اطلاعات مورد نیاز، با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی، از جمله مهمترین  اهداف، وظایف و رسالت های سازمان مدیریت پسماند بوده که به همین منظورهمواره با تقویت همکاری‌ها و مبادلات علمی خود با مراکز علمی ، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی  موجبات اعتلای موقعیت آموزشی، علمی و فنی خود را فراهم ساخته به نحوی که کاربرد راهکار های نوین  در جهت مدیریت بهینه پسماند را در پی داشته باشد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند، به منظور ارتقای مشارکت با وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و تبادل اطلاعات با مراکز علمی کشور،   این سازمان ضمن حضور درکارگاه های  توسعه فرهنگی در حوزه محیط زیست ، پسماند و مشارکت مردمی  که در دو دوره سه روزه در بندر انزلی برگزار شد، گزارش مشروحی از عملکرد ، اهداف و مسوولیتهای سازمان به حاضرین ارائه داد.

در این جلسات که با حضورنمایندگان کانون های محیط زیست یکصد و بیست دانشگاه سراسری کشور و به منظور آگاه سازی این نمایندگان از عملکرد سازمان به عنوان الگوی کشوری ، بازتاب رفتار شهروندان از آموزش های داده شده و نهایتا" دلایل عدم مشارکت شهروندان و یافتن راهکارهای ثمر بخش حوزه آموزش  برگزار شد، آموزش های تئوری و عملی با موضوعات تولید و صنایع تبدیلی، مصرف ، تفکیک پسماند از مبدأ، امحا و سرنوشت پسماندها،  در دوهفته متوالی ( هفته ای 3 جلسه)توسط  کارشناس سازمان مدیریت پسماندخانم دکتر سالی صالحی به حاضرین ارائه شد.

آموزش محیط زیست و پسماند و الگوی چهار محور در تفکیک پسماندها از مبدأ، ضرورت واهمیت ارتقاء سطح کیفی و کمی محصول و تولیدات و نقش آنها در پسماندها، زندگی، روحیه شهروندی و منظر شهری،  منابع طبیعی، صنایع تبدیلی، بازیافت و انرژی،  نقش دانشجویان رشته های مرتبط با هدف ارتقاء کیفیت و تولید صنعت در علوم کشاورزی، پرهیز از اسراف، توجه به نوآوری و خلاقیت بسته بندی کالاها با رویکرد کاهش پسماند، عدم مصرف ظروف یکبار مصرف در جشن های فرهنگی دانشگاه ها و انتقال فرهنگی به خانواده ها،  دانش بنیان کردن تولید کالا‌های ساخت داخل کشورو نهایتا" انتقال مباحث مطرح شده و اطلاع رسانی و برگزاری کارگاه های مشابه در دانشگاه های هر شهر توسط شرکت کنندگان از جمله موارد مطرح شده توسط نماینده سازمان مدیریت پسماند در این کارگاه آموزشی بوده است.

دوشنبه 21/3/1397 - 14:26
تاریخ

 

جنبش افسران آزاد و متحد به رهبری سرهنگ معمّر قذافی در اولین روز سپتامبر 1969میلادی موفق به سرنگونی نظام پادشاهی در این كشور شدند و توانستند قدرت را در لیبی به دست بگیرند. این گروه سپس آزادی، سوسیالیسم و اتحاد عربی را به عنوان اصول سه گانه جمهوری نوین اعلام كردند. از نظر آن‏ها آزادی عبارت است از امحای آثار استعمار، كه شورای انقلاب در این زمینه به سرعت عمل كرده و به نتایجی دست می‏‌یابد. در 18 سپتامبر همان سال نخست‌‏وزیر حكومت انقلابی اعلام می‏كند كه قراردادهای موجود در زمینه پایگاه‎‏های نظامی بیگانه در خاك لیبی، تمدید نخواهد شد. از این‏رو، قرارداد پایگاه هوایى‏موسوم به "ویلوس" پایگاه هوایى انگلستان تحت عنوانِ "الادهم" به ترتیب طی سال‏‎های 1970 و 1971میلادی منقضی می‏شد. در نهایت در یازدهم ژوئن 1970میلادی تخلیه این دو پایگاه انجام گرفت و 9 هزار نیروی امریكایی و 12 هزار نیروی انگلیسی خاك لیبی را ترك نمودند. بدین ترتیب این كشور از نیروهای بیگانه پاك‎سازی شد و این آغازی است بر رویارویی با امریكا و انگلستان كه حدود سه دهه به طول انجامید.

دوشنبه 21/3/1397 - 13:3
تاریخ

 

ارنست رادرفورد فیزیك‏دان انگلیسی و پدر انرژی هسته‏ای در 30 اوت 1871میلادی در شهر نلسون زلاندنو به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در زادگاهش راهی كمبریج در انگلستان شد و از سال 1919میلادی به استادی فیزیك تجربی دانشگاه كمبریج دست یافت. رادرفورد در این هنگام، تحقیقات و مطالعات خود را در راه تجزیه وتحلیل تشعشعات رادیواكتیو متمركز كرد. رادرفورد در اوایل كار تحقیقاتی خود، با انجام آزمایشی كه فكر آن از خود وی بود، دو تابش رادیواكتیوی ناهمانند شناسایى كرد. وی اشعه اول را كه تابشی با بار الكتریكی مثبت بود و به سهولت در مواد جذب می‏شد اشعه آلفا نام داد و اشعه دوم را كه تابشی با بار الكتریكی منفی بود و تشعشع كمتری ایجاد می‏‎كرد اما قابلیت نفوذ آن در مواد، زیاد بود، اشعه بتا نامید. رادرفورد هم‏چنین پس از چندی اشعه سومی را كه شبیه پرتوهای ایكس بود و نافذترین تابش را داشت، پرتو گاما نام‏گذاری كرد. وی سپس قسمتی از اشعه صادر شده از عنصر رادیواكتیو رادیوم را در لوله‎‏ای جمع‎‏آوری كرد و پس از بررسی‎‏های فراوان، طیف هلیوم را كه عنصر دیگر رادیواكتیو است در آن مشاهده نمود.
رادرفورد در این آزمایش متوجه شد كه ذره آلفا، همان اتم‏‎های هلیوم است. رادرفورد در سال 1903میلادی به عضویت انجمن سلطنتی لندن درآمد و در سال 1904میلادی نخستین كتاب خود به نام فعالیت تشعشعی را منتشر كرد. شهرت روزافزون رادرفورد در مجامع علمی سبب شد كه از طرف دانشگاه‎‏ها، تصدی كرسی‏‎های استادی زیادی به وی پیشنهاد شود. از این رو، رادرفورد در دانشگاه منچستر، رهبر گروهی شد كه به سرعت دست به كار تدوین نظریه‎‏های تازه درباره ساختار اتم شد. وی در سال 1908میلادی به دلیل تحقیق در زمینه فعالیت تشعشعی عناصر، موفق به اخذ جایزه نوبل شیمی شد. بزرگ‏ترین دست‌‏آورد علمی رادرفورد در این سال‎‏ها، كشف ساختار هسته اتم بود كه این امر، دانش فراوانی درباره ماهیت ماده برای جامعه علمی به ارمغان آورد. او آشكارا بزرگ‏ترین فیزیك‏دان آزمایشگر زمان خود بود و به دلیل پژوهش‎‏های طولانی درباره اتم به پدر انرژی هسته‎‏ای شهرت یافت. رادرفورد اتم را موجود سختی می‏‎دانست كه یك منظومه شمسی بسیار ریز متشكل از ذرات بی‏‎شمار است كه دارای اسرار نهفته فراوانی می‏‎باشد. ارنست رادرفورد سرانجام در یازدهم ژوئن 1937میلادی در 66 سالگی درگذشت.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:52
تاریخ

 

«شارل فابری» فیزیكدان فرانسوی كه لایه‌های اوزون را كشف كرد 11 ژوئن سال 1867 به دنیا آمد و 78 سال عمر كرد. وی ضمن مطالعه مبحث نور ، متوجه این لایه‌ها در جو بالای زمین شد . آلایندگان در این لایه ایجاد تغییرات زیان آور می كنند كه یكی از آنها گرم شدن خارج از قاعده محیط زیست است.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:51
تاریخ

 

در یازدهم ژوئن 1855میلادی تجزیه نور خورشید برای نخستین بار در تاریخ تحقیقات نوین فیزیكی توسط دو دانشمند آلمانی به نام‏‌های كی‏یر شهوف و بونسون انجام شد. البته بحث تجزیه نور خورشید از روزگاران دور مورد توجه بوده است. نظریه ارسطو درباره رنگین كمان قدیمی‎‏ترین نظریه‏‎ای است كه بعدها دانشمندان دیگر نیز با آن آشنا شده‎‏اند. ابوعلی سینا، ابن هیثم و قطب الدین شیرازی دانشمندان مسلمانی هستند كه با افزودن مطالبی بر نظریه ارسطو آن را به نحو قابل قبولی توجیه و تكمیل كردند و سرانجام كی یرشهوف و بونسون با استفاده از روش تجربی آن را ثابت نمودند.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:50
تاریخ

 

اردشیر پاپكان بنیادگذار دودمان ساسانیان یازدهم ژوئن (مصادف با 21 خرداد) در سال 226 میلادی سكه زرین «شعله جاویدان» را پول ملی (سراسری) ایران اعلام داشت و به جریان گذارد. وی این سكه را در سال 224 میلادی در «پارس» به عنوان واحد پول رایج در محل ضرب كرده بود. بر یك روی این سكه كه نمونه‌های آن در موزه‌ها موجود است نقش «شعله جاویدان» حك شده است كه در ظرفی روی ستونی قرار داده شده و زبانه می‌كشد. با این اقدام، اردشیر توجه ویژه خود را به آیین زرتشت كه بر رعایت اخلاقیات و درستی و مهربانی كردن تاكید داشته نشان داد و آن را با سیاست (حكومت) درهم آمیخت كه چهار قرن ادامه داشت. یكی شدن دین و دولت در ایران پس از ساسانیان، در دوران بوئیان، صفویان و زمان معاصر تجدید شده است. به نظر مورخان مطرح در سطح جهان، این روش ایرانیان (یكی ساختن دین و دولت)، هربار عامل تقویت و احیاء ناسیونالیسم ایرانی، اقتدار و نیرومندی ایران و بكار افتادن استعداد و خلاقیت ایرانی شده است.
اردشیر قبلا در همان سال (226 میلادی) در محل هرمزگان (نزدیك بهبهان امروز) و در جریان جنگ داخلی ایرانیان با وارد ساختن شكست نهایی بر اردوان پنجم آخرین شاه دودمان اشكانی ایران به عمر حكومت 475 ساله اشكانیان پایان داده بود. اردشیر حكمران پارس (مركب از استان‌های جنوبی ایران آن زمان از جمله سپاهان و كرمان) و پاسبان آتش مقدس در این منطقه، حكومت اردوان را به فساد داخلی و ابراز ضعف در برابر رومیان متهم كرده بود و پرچم نجات وطن را بر دوش گرفته بود. اردشیر پس از برانداختن اشكانیان، برخلاف تصور همگان پایتخت را از تیسفون (مدائن- نزدیك بغداد) به استخر (شیراز) و یا شهر مورد علاقه اش كرمان منتقل نكرد. عباسیان هم كه تحت تأثیر فرهنگ و ایده‌های سیاسی ایرانیان بودند در سال 762 میلادی بغداد را که یک دهکده و درختستان بود به صورت شهری بزرگ در آوردند و پایتخت خلافت اسلامی خود قرار دادند. واژه بغداد پارسی است (بغ – داد و بغ به معنای خدا است). شهر تیسفون پایتخت اشكانیان و ساسانیان در سال 637 میلادی به تصرف عرب درآمد. تفكر و رفتار اردشیر سبب ظهور ناسیونالیسم ایرانی شد و ایران در پرتو همین ناسیونالیسم ویژه، در دوران حكومت شاپور یکم پسر اردشیر با سه بار در هم كوبیدن امپراتوری روم، اسیركردن «والرین» امپراتور این كشور و تحقیر رومیان و خراج گزار كردن آنان، بار دیگر تنها ابرقدرت جهان شد. این ناسیونالیسم پس از ساسانیان نیز چندبار خود نمایی كرده و جلوه‌ها و محصولات خود را بر جای گذارده است از جمله در زمان زیاریان، بوئیان، فردوسی، و ....

دوشنبه 21/3/1397 - 12:49
تاریخ

 

ابوالحسن فروغی فرزند محمدحسین اصفهانی (معروف به ذكاءُ الملك اول) در سال 1301 قمری در تهران به دنیا آمد. تحصیلات خود را در زادگاهش تهران در علوم جدید و معارف اسلامی به پایان رسانید و به تدریس تاریخ و جغرافیا روی آورد. فروغی مدتی ریاست مدرسه‏‌ی علوم سیاسی را برعهده گرفت و مجله‎‏ی تربیت را نیز منتشر ساخت. او سفرهای متعددی به اروپا كرد و در كنگره‏ه‌ای علمی و ادبی شركت نمود. این شخصیت علمی، مدتی نمایندگی ایران را در سوئیس و در جامعه‏‌ی ملل به عهده داشت و فعالیت سیاسی می‏كرد. ابوالحسن فروغی در سال 1316 شمسی، به استادی دانشگاه تهران در دانشكده‏‌ی معقول و منقول رسید و به عضویت فرهنگستانِ ایران درآمد. وی دارای مؤلفاتی ارزنده است كه تاریخ ادبیات ایران، اوراق مَشوَّش، سرمایه‏‌ی سعادت و كتابی با نام تمدن و تركیب به زبان فرانسه از آن جمله‎‏اند. ابوالحسن فروغی در سال 1338 شمسی در 79 سالگی بدرود حیات گفت.

دوشنبه 21/3/1397 - 12:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته