• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1287روز قبل
تاریخ

پس از استقلال الجزایر از فرانسه، احمد بن بلا مبارز انقلابی این كشور در سپتامبر 1962میلادی به نخست‏‌وزیری و سپس به ریاست جمهوری الجزایر رسید. بن بلا، حكومتش را با كودتا علیه بن یوسف بن خلده كه چند ماه پس از استقلال كشور حكومت كرده بود، آغاز نمود. در این كودتا وی از حمایت چریك‏‌های سازمان یافته در ارتش سی هزار نفری، تحت فرمان هواری بومدین برخوردار بود. اما بن بلا سه سال بعد، خود قربانی كودتا شد. در 19 ژوئن 1965 سرهنگ بومدیَن، وزیر دفاع بن بلا، با یك كودتای نظامی، رئیس جمهور الجزایر را ساقط كرد و خود زمام امور را در دست گرفت. احمد بن بلا رئیس جمهور نیز تا زمان مرگ بومدین در سال 1978میلادی در زندان به سر برد و سرانجام در سال 1982میلادی در زمان حكومت شاذلی بن جدید پس از هفده سال، از زندان آزاد شد.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:27
تاریخ

 

اولین وسیله پرنده كه قادر بود بدون نیاز به باند پرواز، به طور عمودی از زمین پرواز كند و فرود آید و یا در هوا ثابت بماند، بالگرد نام گرفت. این وسیله برای اولین بار توسط انریكو فورلانینی مهندس ایتالیایی در نوزدهم ژوئن 1877میلادی در بندر اسكندریه مصر آزمایش شد. این بالگرد ابتدایی مدتی بعد توسط سیكورسكی، كارشناس امریكایی لهستانی الاصل تكمیل و این اختراع به نام وی ثبت گردید.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:26
تاریخ

پس از آن كه پابلو ژوارز در سال 1855میلادی به ریاست جمهوری مكزیك رسید، از سفیدپوستان خلع یَد كرد و از قدرت كلیسا در این كشور كاست. این اقدامات، خشم اروپاییان استعمارگر را برانگیخت و كشورهای اروپایى به رهبری فرانسه، در مكزیك نیرو پیاده كردند. این نیروها به حمایت از كلیسا و سرمایه‌‏دارانِ متمایل به غرب پرداخته و در فوریه 1866، شاهزاده ماكسیمیلیان را در مكزیك به تخت سلطنت نشاندند. اما ژوارز، انقلابی مكزیكی مبارزه علیه نیروهای فرانسوی و سلطنت طلبان را ادامه داد و اروپاییان را به شكست كشاند. با شكست استعمارگران، ماكسیمیلیان، پادشاه تحمیلی اروپا در 19 ژوئن 1867میلادی نیز اعدام شد و در مكزیك حكومت جمهوری اعلام گردید.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:25
تاریخ

 

از نخستین گردهمایی كمونیست‌ها و ایجاد اولین انجمن آنها به نام «Communist League» درست 165 سال می‌گذرد كه در آن «كارل ماركس Karl Marx »، «فردریك انگلس Friedrich Engels» و «استفان بورن Stefan Born» شركت داشتند و همین انجمن پایه تشكیل احزاب كمونیست قرار گرفت. این نشست 19 ژوئن سال 1847 در لندن گشایش یافت كه در آن، ماركس فرضیه خودرا برای ساختن جهانی كه در آن؛ در درجه اول برابری اقتصادی ـ اجتماعی همه مردم تامین شود مطرح ساخت كه در كنوانسیون منعقده در دسامبر (آذر ماه) همان سال به تصویب رسید و سال بعد (سال 1848) مانیفست كمونیست انتشار یافت و در پی آن، یک رشته انقلاب كشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و اتریش را فراگرفت. ماركس كه یك روزنامه نگار و متفكر آلمانی بود در نشست كمونیست‌ها در لندن، «تاریخ» را سراسر مملو از مبارزات طبقاتی خواند و اقتصاد را عامل به وجود آوردن «تاریخ» معرفی كرد.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:24
ایرانگردی


 



 

شهردار منطقه ۲۲ در نشست مشترک جامعه مهندسین شهرساز و انجمن جامعه شناسی ایران بر اهمیت بهره‌گیری از پژوهشگران و جامعه شناسان برای حل معضلات شهری تأکید کرد و گفت: حل معضلات اجتماعی با ورود سمن‌ها هم امکان پذیر است.

 

 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 22، در این جلسه‌ شهردار منطقه22 با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر قانعی راد، جامعه شناس برجسته ایرانی با بیان اینکه مخاطبین پژوهش‌های اجتماعی باید فراتر از قشر دانشجویی باشند و این مسائل عمومیت پیدا کند، گفت: برای نزدیک کردن مردم به نقد پژوهش‌های شهری با محوریت مدیریت شهری، باید به تحقیقات انجام شده در گذشته توجه بیشتری شود.

نوذرپور با اعلام آمادگی منطقه22 برای برگزاری نشست‌های علوم اجتماعی و پژوهشی گفت: بسیاری از معضلات و مشکلات مدیریت شهری با ورود پژوهشگران و منتقدان علوم اجتماعی و ایجاد موج‌ افکار عمومی قابل حل است.
شهردار منطقه22 با مهم دانستن درآمدهای پایدار در مدیریت شهری، اظهار کرد: روند نگهداشت و توسعه شهری و عمرانی با وجود بدهی‌های هزار میلیاردی مدیریت شهری قبلی شهرداری تهران که معادل سه برابر بودجه سالیانه شهرداری است، با سختی و مشکلات خاص خود روبه‌رو است.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداری هیچ گونه حمایت قانونی و مالی از سوی دولت دریافت نمی‌کند، اعلام کرد: قانون درآمدهای شهرداری نیازمند اصلاحات اساسی است و دولت باید شورای شهر را برای انجام این اصلاحات یاری کند؛چراکه هم شورای شهر تهران و هم شهرداری اعتقادی به کسب درآمدهای غیرقانونی به روش مدیریت شهری قبلی ندارد.
شهردار منطقه 22 با انتقاد بر تفاهم‌نامه‌های غیر قانونی انجام شده بین مدیریت شهری گذشته و برخی نهادها افزود: چرا برخی نهادها در اجرای احکام مدیریت شهری تبرئه می‌شوند و بسیاری از پرونده‌های ماده 100 صادره برای تخریب شهرک‌های منتسب به آن نهادها هیچ کدام انجام نشده‌اند.
نوذرپور موضوع "درآمدسازی‌های مساجد" را یکی دیگر از مشکلات مدیریت شهری دانست که با حضور پژوهشگران علوم اجتماعی قابل حل است و گفت: مساجد به دلیل عدم وجود درآمدهای مالی به سمت موضوعات تجاری سوق پیدا کرده‌اند که به مرور زمان کارکرد مذهبی و دینی خود را از دست خواهند داد و این یک بحران جدی به حساب می آید.
وی در ادامه به موضوع معضلات اجتماعی برخی از مناطق شهر تهران از جمله بخشی از منطقه22 اشاره کرد و افزود: در بخشی از منطقه22 با فقر شهری و بافت فرسوده مواجه هستیم و حتی بعضی از خانواده‌های ساکن این منطقه به نان شب خود محتاج‌اند که برای حل این دست مشکلات ورود پژهشگران و منتقدین علوم اجتماعی را لازم می‌دانیم.


حل معضلات اجتماعی با ورود سمن‌ها
نوذرپور با اشاره به اینکه حل معضلات اجتماعی با ورود سمن‌ها امکان پذیر است، افزود: در منطقه22 سمن‌های علمی، فرهنگی، هنری، مذهبی و ورزشی وجود دارد و ما با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان برنامه‌ریزی‌های مستمر و اقدامات لازم را برای حل معضلات اجتماعی سطح منطقه انجام داده‌ایم.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:22
تاریخ

 

از نخستین گردهمایی كمونیست‌ها و ایجاد اولین انجمن آنها به نام «Communist League» درست 165 سال می‌گذرد كه در آن «كارل ماركس Karl Marx »، «فردریك انگلس Friedrich Engels» و «استفان بورن Stefan Born» شركت داشتند و همین انجمن پایه تشكیل احزاب كمونیست قرار گرفت. این نشست 19 ژوئن سال 1847 در لندن گشایش یافت كه در آن، ماركس فرضیه خودرا برای ساختن جهانی كه در آن؛ در درجه اول برابری اقتصادی ـ اجتماعی همه مردم تامین شود مطرح ساخت كه در كنوانسیون منعقده در دسامبر (آذر ماه) همان سال به تصویب رسید و سال بعد (سال 1848) مانیفست كمونیست انتشار یافت و در پی آن، یک رشته انقلاب كشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و اتریش را فراگرفت. ماركس كه یك روزنامه نگار و متفكر آلمانی بود در نشست كمونیست‌ها در لندن، «تاریخ» را سراسر مملو از مبارزات طبقاتی خواند و اقتصاد را عامل به وجود آوردن «تاریخ» معرفی كرد.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:14
تاریخ

بِلْزْ پاسكال دانشمند و ریاضی‏دان فرانسوی در 19 ژوئن 1623میلادی در ناحیه كِلِرمون فرانسه به دنیا آمد. وی از كودكی علاقه زیادی به ریاضیات داشت به طوری كه در 12 سالگی، پس از شنیدن صدایى كه از برخورد كارد و بشقاب چینی به وجود آمد، مشغول تهیه كتابی درباره مبحث صوت گردید. وی در همین سال، مسائل و قضایای هندسه اقلیدس را بدون كمك از كتاب، حل كرد. پاسكال در سال‏‌های بعد تحقیقات مهمی در ریاضی و فیزیك به انجام رساند كه تنظیم قوانین فشار و تعادل مایعات با نام خود او، از شهرت جهانی برخوردار است.
وی در 31 سالگی به همراه یكی از ریاضی‏دانان زمان، حساب احتمالات را كه امروزه در فیزیك از اهمیت خاصی برخوردار است به وجود آورد. او هم‏چنین 180 درجه بودن مجموع زاوایای مثلث را اثبات كرد ودر 18 سالگی نوعی ماشین حساب ساخت. پاسكال در جوانی مسیر تحقیقاتی خود را از مسائل فیزیك به جانب فلسفه سوق داد و بقیه عمر خود را در این علم صرف نمود، زیرا چنان‏كه می‏‌گفت دل نیز برای خودش دلایلی دارد كه مغز قادر به فهم آنها نیست. او به عنوان یك فیلسوف معتقد به تسامح و التقاط افكار بود و تلاش، كوشش و مناظره برای اثبات صحّت نظرات خود و بطلان نظریات را قبول نداشت. پاسكال معتقد بودكه مقام و ثروت، نه حق الهی است نه حق طبیعی، بلكه صرفاً زاده تصادف می‏باشد. پاسكال با آنكه خود از هواخوهان مسیحیت بود، با این حال با هرگونه اقدام جابرانه‏‎ای برای مسیحی كردن دیگران مخالفت می‏‌كرد. او در اواخر عمر به مذهب گرایید و كتاب‌های نامه‏‌های ولایتی و افكار خود را در این باره نگاشت كه شهرت فراوانی یافتند و مهارت او را در نویسندگی نیز به نمایش گذاشتند. بِلْزْ پاسكال سرانجام در 19 اوت 1662میلادی، در 39 سالگی درگذشت.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:12
تاریخ

 

 

در 19 ژوئن 1501میلادی، سرزمین پاناما در مركز قاره امریكا، توسط باستیداس، دریانورد و كاشف اسپانیایى كشف شد و به دنبال آن، دیگر كاشفان نیز برای شناسایى این منطقه، به آن سرزمین اعزام گردیدند. سرزمین پاناما به سرعت ارزش استراتژیكی مهمی پیدا كرد و به مركز تجاری عمده‏ای تبدیل شد. پاناما كه از دیرباز، تمدن كهن چیبچا را در خود داشت، تا سال 1717میلادی بخشی از نایب السلطنه پرو بود و در آن سال، تحت نظارت اداری نایب السلطنه گرانادا كه آن هم از مستعمرات اسپانیا بود، قرار گرفت. پس از آنكه كلمبیا در سال 1821میلادی از اسپانیا استقلال یافت، پاناما نیز به آن ملحق شد و ده سال بعد، در سال 1831میلادی به خودمختاری رسید.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:11
تاریخ

اراتوستنس Eratosthenes دانشمند یونانی تبار عهد باستان 19 ژوئن سال 240 پیش از میلاد اندازه‎گیری محیط زمین را بر پایه علم هندسه به پایان برد. وی در اسكندریه مصر و در لحظه ای كه خورشید در اوج بود (ظهر) فاصله آن را بر اساس احتساب زاویه برآورد كرد. اراتوستنس كه بسال 267 پیش از میلاد در سیرن واقع در شمال آفریقا (لیبی امروز) به دنیا آمده بود 72 سال عمر كرد. وی نخستین ریاضیدان و فضا شناسی است كه به اندازه گیری محیط زمین پرداخته بود. او با محاسبات خود، زمان نسبتا دقیق وقوع رویدادهای مهم تاریخ قرون قدیم را به دست آورده بود كه در قرون معاصر پس از تطبیق با تقویم میلادی تازه اعلام شده‌اند.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:7
تاریخ

شمس‌‌‌‌‌‌‌العلماء عالم، ادیب و شاعر گران‌‌‌‌‌‌‌مایه دوران معاصر در چنین روزی از سال ۱۳۴۵ هجری قمری چشم از جهان فروبست. حاج میرزاحسین قریب ملقب به شمس‌‌‌‌‌‌‌العلماء و متخلص به ربانی از علما و شعرای گران‌‌‌‌‌‌‌قدر دوره معاصر به‌‌‌‌‌‌‌شمار می‌‌‌‌‌‌‌رفت. حاج میرزاحسین قریب پس از تحصیل علوم عالی مذهبی و ادبی، مدت ۱۰ سال در هندوستان به تعلیم و تعلّم روزگار گذارند و سال‌‌‌‌‌‌‌ها مدرس دارالفنون تهران و دانشكده حقوق دانشگاه تهران بود. «اشعار حكیمانه»، «رساله منظوم درباره اصول»، «نورالحدیقه»، «تاریخ خطاطان» و «تاریخ نقاشان معروف ایران» از جمله تألیفات شمس‌‌‌‌‌‌‌العلماء ربانی به‌‌‌‌‌‌‌حساب می‌‌‌‌‌‌‌آیند. حاج میرزاحسین قریب ملقب به شمس‌‌‌‌‌‌‌العلماء و متخلص به ربانی سرانجام در تاریخ بیست و یکم شعبان‌‌‌‌‌‌‌المعظم سال ۱۳۴۵ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت.

سه شنبه 29/3/1397 - 16:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته