• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1009
تعداد نظرات : 155
زمان آخرین مطلب : 5273روز قبل
آموزش و تحقيقات

« نمرات دانشجويان دختر در مقايسه با پسران دانشجو بالاتر است.» اين نتيجه پژوهش مطالعه تطبيقي عملكرد علمي دانشجويان دختر و پسر دانشگاه‌هاي كشور است. اين پژوهش در سال 85 و با روش پيمايشي ميان 16539 دانشجو از 35 دانشگاه كشور انجام شده است.    
طبق نتايج اين پژوهش ضريب تغيير نمرات پسران تغييرات بيش‌تري را نشان داد و اين به اين معناست كه دختران در گرفتن نمرات بالاتر نسبت به پسران با هم اشتراك هدف بيش‌تري دارند و اين در حالي است كه اين دختران در دانشگاه‌هاي متفاوت تحصيل مي‌كنند و هرگز يكديگر را نديده‌اند.   

اين پژوهش همچنين تأكيد مي‌كند كه اين تفاوت‌ در عملكرد علمي تصادفي نبوده و نشان از آن دارد كه عملكرد بهتر دختران در تحصيلشان امري اجتماعي و عام است كه صرف‌نظر از دانشگاه محل تحصيل، رشته و روش ارزشيابي استادان قابل مشاهده است.   

نتايج ديگر اين پژوهش حاكي از آن است كه 50 درصد پسران نمرات‌شان بالاتر از 14 بوده اما 50 درصد دختران نمراتي بالاتر از 5/14 داشته، نمرات ضعيف پسران بين 5/4 و 11 در نوسان است در حالي كه نمرات ضعيف دختران بين پنج و 12 ارزيابي شد.   

همچنين نتايج حاكي از آن بود كه دختران تمايل بيش‌تري براي گرفتن نمرات بالا و ميل بيش‌تري هم براي فرار از گرفتن نمرات پايين از خود نشان داده‌اند. همه اين موارد حاكي از آن است كه عملكرد علمي بهتر دختران نه تنها تصادفي نبوده بلكه گرايش معنادار دختران را براي كسب مدارج بالاي دانشگاهي نشان مي‌دهد. مهم‌ترين عوامل تأثيرگذار بر نمرات دانشجويان نيز همچون جنس، رشته تحصيلي، سال ورود به دانشگاه، نوع دانشگاه و... هم بررسي شد كه يافته‌ها حاكي از آن بود كه عواملي همچون نوع دانشگاه، نوع درس، سن و... تأثيري بر نمرات دختران نداشته، همچنين عواملي چون استاد نيز تأثيري بر نمرات دختران دانشجو نداشته است.   

نتايج ديگر نشان داد متغير دانشگاه محل تحصيل براي هر دو جنس به يك نحو عمل مي‌كند به عبارت ديگر اگرچه انتخاب دانشگاه در گرفتن نمره تأثير دارد اما اين تأثير به خاطر آن نيست كه دانشگاه‌ها بر اساس جنس افراد نمرات متفاوتي را براي دانشجويان خود در نظر مي‌گيرند.   

بنابراين پژوهشگر نتيجه گرفت نمرات متفاوت دانشجويان دختر و پسر به خاطر تفاوت در عملكرد خود دانشجويان و نه عملكرد متفاوت دانشگاه‌هاست.   

بنابراين متغير جنس در فعاليت علمي دخالت دارد و دختران سعي مي‌كنند نمرات بالاتري به دست بياورند. درباره متغير تأهل و شاغل بودن نيز آزمون معناداري نشان داد كه شاغل بودن يا نبودن يا تأهل تاثير چنداني بر گرفتن نمره ندارد و اين اهميت متغير جنس است كه به‌عنوان اصلي‌ترين متغير مؤثر در كسب نمرات بالاتر دختران نسبت به پسران است.   

در پايان اين پژوهش نشان داد كه شاخص نمره ابزار مناسبي براي سنجش تمايلات جديد توسعه و تغييرات اجتماعي در ايران به ويژه از نوع نرم‌افزاري و فرهنگي است كه در تشخيص نوع اين تغييرات به ويژه افزايش ورود دختران به دانشگاه‌ها مؤثر است.    
                  

             

                     سرمایه

جمعه 2/6/1386 - 1:5
دانستنی های علمی

کتاب آذر و امجدیه

ورود به استاديوم فوتبال و تماشاي يك بازي فوتبال بدون دغدغه و بدون ترس از زن بودن براي نسل ما آرزويي است بر دل مانده و براي نسل ويدا مشايخي كه آن را تجربه كرده نوستالژي است از روزهاي دست نيافتني دهه 40 ايران كه دستمايه‌اي براي نوشتن رماني با عنوان آذر و امجديه شده است.

داستاني كه براي نسل ما هم كه هنوز خاطره سال 76 و روزهاي پر از هيجان مربوط به بازي‌هاي مقدماتي جام جهاني سال 98 فوتبال فرانسه و آن روزهاي به ياد ماندني بازي‌هاي ايران و استراليا و تعطيل كردن مدرسه و به تماشاي بازي نشستن در حياط مدرسه و با تلويزيوني كه با اعتصاب آن را از مدير مدرسه خواستيم و او هم ياراي مقاومت در برابر آن روزهاي پرهيجان و آن عواطف ملي‌گرايانه را نداشت و همراه 500 نفر ديگر فرياد كشيدن براي ايران و هيجاني مشابه هيجان در استاديوم بودن را تجربه كردن، نيز خالي از لذت و نوستالژي نيست. آذر و امجديه كه به تازگي توسط نشر خجسته به بازار آمده، روايتي ساده از دغدغه‌هاي دوران نوجواني است. دغدغه‌هايي كه هنوز هم تازگي دارند و از نوع آن‌ها در ميان دختران 16 ساله امروزي فراوان يافت مي‌شود‌. تپيدن دل، عاشق شدن، علايق و گرايش‌هاي تازه، ميل به تنهايي و نياز به داشتن دوستي با دغدغه‌هايي مشترك و هم سن و سال، خواندن رمان‌هاي عشقي و عشق به فوتبال كه شايد مهم‌ترين بخش روزهاي نوجواني را تشكيل دهد. جمع كردن مجلات ورزشي و تماشاي عكس‌هاي ورزشكاران‌. آن هم در سنيني كه همگام با ظهور طبيعت زنانه است‌. شايد به همان دليل است كه اگر چه به نظر مي‌رسد كه كتاب روايتي از خاطره‌هاي ويدا مشايخي نويسنده اين كتاب باشد، اما در سراسر اين داستان از ذكر نام راوي كه همان دختر 16 ساله داستان است خودداري شده است و شايد براي آن كه نشان داده شود كه حس و حال 16 سالگي هميشه و در همه دوران‌ها تقريبا با كمي‌تغيير در نگاه همان حس و حال هميشگي است‌. رمان با اين جمله از نويسنده آغاز مي‌شود: «مهرماه 1383، مسابقه فوتبال بين تيم‌هاي ايران و آلمان در استاديوم آزادي در جريان است. تنها در خانه نشسته‌ام و مسابقه را از كانال زد.دي.‌اف آلمان تماشا مي‌كنم. چشمم بازي را دنبال مي‌كند و ذهنم سفري به گذشته دارد.» جمله‌اي كه حكايت از آن دارد كه با داستان به سفري دور برده خواهيم شد‌. در تقديم‌نامه كتاب آمده است: «تقديم به تمام دختران ايراني كه عاشق تماشاي مسابقات فوتبال هستند‌.» همچنين در تقديم‌نامه كتاب يادي شده است از بازيكنان سال‌هاي 42 و 43 تيم ملي فوتبال ايران‌. رمان با نگاه ساده و بي‌حاشيه راوي كم سن و سال خود درست همانند خاطراتي شيرين و تصاويري عيني بازگو شده است و حوادث و نمادها و عناصر دهه 40 و نيز دلبستگي به فوتبال را به سبك نوستالژيك بيان كرده است. عناصر و اتفاقات داستان همگي برگرفته از واقعيت است و مي‌توان گفت محور رمان را فوتبال و ستاره‌هاي آن زمان، خيابان‌ها و كوچه‌هاي سرشار از خاطره، ستاره‌هاي سينما، مجلات و روزنامه‌هاي ورزشي، كتاب‌ها و علايق دهه چهلي و... تشكيل مي‌دهد. اين داستان با ويژگي‌هاي مستندوار و خاطره‌گونه خود توسط نويسنده‌اي مقيم خارج از كشور نوشته شده كه بيش از يك سال در انتظار صدور مجوز بود و در اوايل تير ماه به بازار كتاب آمده است‌.

نويسنده كتاب كه خواهر جمشيد مشايخي - بازيگر باسابقهء سينما - است پيش‌تر در زمينه كتابداري و موسيقي نيز فعاليت داشته و سابقه كسب جايزه‌اي ادبي را در يكي از جشنواره‌هاي داخلي داشته است. «آذر و امجديه» در 156 صفحه با شمارگان 2000 نسخه و بهاي 2500 تومان توسط نشر خجسته منتشر شده است. 

              

             روزنامه سرمايه > شماره 511  > 31/4/86 > صفحه 12 (اقتصاد زنان)

جمعه 2/6/1386 - 0:45
آموزش و تحقيقات

بنابر اعلام سمينار بين‌المللي زنان كه در پايتخت چين برگزار شد، بيش از يك سوم دانشمندان اين كشور را زنان تشكيل مي‌دهند.

در اين سمينار دنگ نان ـ‌ معاون اجرايي انجمن علوم و فن‌آوري چين ـ اعلام كرد: بيش از 70 درصد زنان از دانشكده علوم چين و يا از دانشكده مهندسي چين فارغ‌التحصيل شده‌اند.

همچنين به گفته جانشين مدير دانشكده علوم چين، زنان اين كشور در زمينه‌هاي مهندسي بيش از زمينه‌هاي علوم پايه فعاليت دارند.

وي همچنين گفت: در دانشكده مهندسي چين 38 استاد زن تدريس مي‌كنند كه 4/5 درصد از كل جمعيت اساتيد اين دانشكده را زنان تشكيل مي‌دهند.

در خلال اين سمينار تاسيس انجمن علوم زنان چين نيز تأييد شد، تا زنان محقق اين كشور بتوانند نقش خود را در زمينه‌هاي اقتصادي و اجتماعي به خوبي ايفا كنند.    

       

            ایسنا

جمعه 2/6/1386 - 0:36
آموزش و تحقيقات

به تازگي يك مطالعه نشان داده كه افراد، اشتياق زيادي به استمرار ارتباط خود با ديگران از طريق SMS دارند، بطوري كه روزانه بر تعداد كابران پيام كوتاه حين رانندگي افزوده مي شود.

90 درصد افراد بالغ آمريكايي معتقدند كه ارسال پيام كوتاه يا ايميل در حين رانندگي تمركز راننده را بهم مي‌زند و آنها به دنبال راه‌هايي براي احياي اين تمركز هستند.

اين در حالي است كه بنا بر آمار، دو سوم افراد در حين رانندگي، تنها به خواندن پيام كوتاه يا ايميل دريافتي خود اكتفا مي‌كنند.

اين گزارش مي‌افزايد: بنا به گفته يك كارشناس، اين آمار نشان دهنده آن است كه افراد عموما به احتمال برهم خوردن تمركز راننده اذعان دارند، به ويژه زماني كه راننده چشم از جاده و مسير خود برداشته و به صفحه نمايش تلفن همراه خود چشم مي‌دوزد؛ اما همان گونه كه اين اعداد و آمار نشان مي‌دهد، كاربران علاقه بسياري دارند كه حتي در اثناي رانندگي و حركت نيز ارتباط خود را با ديگران از طريق SMS حفظ كنند.

به گزارش ADP، به تازگي دولت‌ها به اين موضوع توجه جدي‌تري نشان داده‌اند تا آنجا كه در چند ايالت آمريكا، قانوني در اين زمينه نيز تصويب شده است.

ADP مي‌افزايد: بخش ديگري از يافته‌هاي اين تحقيق نشان مي‌دهد كه 64 درصد افرادي كه ارسال پيام كوتاه را حين رانندگي ادامه مي‌دهند، در محدوده سني 18 تا 34 سال قرار دارند كه تنها 6 درصد آنها بيشتر از 55 سال سن دارند.

همچنين مردان و زنان به طور مساوي به ارسال پيام كوتاه در حين رانندگي مبادرت مي‌ورزند.
            

              پICTna.ir

جمعه 2/6/1386 - 0:22
آموزش و تحقيقات

دانشمندان آنچه را كه قديمي‌ترين الماس‌هاي جهان خوانده شده است، در منطقه‌اي دورافتاده در استراليا كشف كردند.

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاري فرانسه از سيدني، اين كشف مي‌تواند موجب بازنگري در ايده نحوه شكل‌گيري كره زمين شود.

براساس گزارش محققان استراليايي و آلماني كه در نشريه علمي "نيچر" منتشر شده است، عقيده بر اين است كه قدمت اين الماس‌ها به بيش از چهار ميليارد سال مي‌رسد كه اين رقم نزديك به عمر تقريبي كره زمين يعني ‪۴/۵‬ ميليارد سال است.

"الكساندر نمچين" زمين شناس استراليايي گفت: "اين الماس‌ها آخرين چيزي بودند كه تصور پيدا كردن آن را داشتيم."
الماس‌هاي ياد شده كه در كريستال‌هايي قرار داشتند، در منطقه "جك هيلز" در شمال "ايالت غربي" استراليا پيدا شدند.

براساس اين گزارش، اين الماس‌ها كه تعداد آنها ‪ ۵۰‬عدد است، بسيار كوچكند و درشت‌ترين آنها فقط ‪ ۷۰‬ميكرون برابر با قطر يك رشته موي انسان است.

نمچين گفت ساخته شدن الماس، فشار فراوان صفحات تكتونيكي سياره زمين را مي طلبد و دانشمندان معتقدند كه حدود ‪ ۴/۵‬ميليارد سال پيش، به اين خاطر كه كره زمين چيزي شبيه به يك توپ گداخته شده بود، صفحات ياد شده به حدي نازك بودند كه امكان تشكيل الماس‌هاي ياد شده در آن زمان وجود نداشته است.

وي افزود: "اين نظر به اين معني است كه زمين به صورت كنوني آن بسيار زودتر از آنچه كه تصور مي‌كنيم، شكل گرفته است.

اين زمين‌شناس استراليايي در عين حال گفت نتيجه‌گيري اين چنيني بسيار جنجال برانگيز است و احتمالا مورد موافقت تمامي كارشناسان قرار نخواهد گرفت.

        

              ایرنا

جمعه 2/6/1386 - 0:10
دانستنی های علمی

کشاورز 90 ساله هندی با تولد بیست و یکمین فرزندش پیرترین پدر زنده جهان شد.
نانورام جوگی که با چهارمین همسرش زندگی می کند می گوید خیال دارد تا 100 سالگی بچه دار شود.
سیتادوی بزرگترین دختر او در 1943 و گیرجا با جکوماری کوچکترین فرزندش که او هم دختر است 2 هفته پیش به دنیا آمد.
جوگی گفت بسیاری از فرزندان و نوه هایش در 6 خانه نزدیک خانه 2 طبقه او زندگی می کنند.
او سلامت خود را مرهون پیاده روی روزانه و خوردن گوشت فراوان می داند اما گفت مجبور بوده برای مخارج زندگی خانواده بزرگش مقداری از زمین های خود را بفروشد.
                  
                 
                          جام جم آنلاين

پنج شنبه 1/6/1386 - 19:48
بیماری ها

به دنیا آمدن كودكی به شكل قورباغه

يك زن مصري در زايماني نادر، نوزادي به شكل قورباغه به دنيا آورد.
به گزارش پايگاه اينترنتي الرايه و به نقل از روزنامه مصري الاخبار، اين نوزاد دو ساعت پس از تولد در بيمارستان عمومي الاقصر، درگذشت.
دكتر محمد عزمي، رئيس اين بيمارستان گفت تحقيقات نشان مي دهد نوزاد قورباغه اي به دليل ازدواج فاميلي پدر و مادرش اينگونه به دنيا آمد.
وي افزود: مادر اين نوزاد در دوران بارداري هيچ گونه دارويي نيز استفاده نكرده بود. 

      

           جام جم آنلاین

پنج شنبه 1/6/1386 - 19:46
بیماری ها

به عقیده محققان کاهش استروژن مغز در دوران یائسگی می تواند منجر به افزایش وزن زنان شود. 
به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه cncinnati پژوهشگران بر روی مغز گروهی از موش های مؤنث ویروسی تزریق کردند که استروژن مغز آنها را کاهش می داد پس با بررسی هیپوتالاموس مغز آنها که کنترل درجه حرارت بدن، گرسنگی و تشنگی را بر عهده دارد، دریافتند میزان متابولیک بدن و مصرف انرژی در آن ها افزایش یافت و این عوامل نیز وزن آنها را افزایش داد..
محققان اظهار کردند: نوعی دریافت کننده استروژن موسوم به ER-alpha در ناحیه ای از مغز نقش بسزایی در کنترل انرژی بدن و در نتیجه کنترل چاقی افراد دارد. پژوهشگران در تلاشند به وسیله هورمون درمانی، میزان استروژن ER-alpha را در ناحیه هیپوکامیس افزایش دهند و به این ترتیب از چاقی دوران پیری آنها جلوگیری می کنند.    

        

               ایسکانیوز
 

پنج شنبه 1/6/1386 - 19:36
اخبار

واژگونی و انفجار یک دستگاه تریلی تانکردار حامل گازوییل در محور خاشبه دنبال واژگونی و انفجار یک دستگاه تریلی تانکردار حامل گازوییل در محور خاش، دست کم چهار نفر جان باختند.

کیلومتر پنج محور ورودی خاش- شرق ایران- دیشب شاهد رخداد هولناکی بود.
با واژگونی منجر به انفجار یک دستگاه تریلی تانکردار، چهار نفر زنده زنده سوختند و در جریان عملیات مهار که افزون بر سه ساعت طول کشید یک آتش نشان نیز زخمی شد.
پلیس راه «خاش» سرعت سرسام آور و ناتوانی راننده در کنترل خودروی سنگین را علت اصلی بروز رخداد مرگبار اعلام کرد.   

        

            ایسکانیوز 

پنج شنبه 1/6/1386 - 19:27
آموزش و تحقيقات

ساعتصبح زود از خواب بیدار مى‌شوید؟ یا نه! اگر فرصت داشته باشید تا دم ظهر هم مى‌خوابید! اگر سحرخیز نیستید نگران نباشید، بنا نیست به تنبلى محکوم شوید، ساعت درونى‌تان به گونه دیگرى تنظیم شده است!

آدمهاى سحرخیز که صبح زود بدون زنگ ساعت از خواب بیدار مى‌شوند، سر حال و پرانرژى و با تمرکز کامل روزشان را شروع مى‌کنند. دسته دوم آدم‌هایى هستند که شب تا دیر وقت بیدار مى‌مانند، حتى اگر کار خاصى نداشته باشند، در عوض صبح زود بلند نمى‌شوند. براى این آدمها جدا شدن از رختخواب غم‌انگیزترین قسمت روز است، چند ساعتى هم طول مى‌کشد تا تمرکز پیدا کنند و سرحال بیایند.

این موضوع جالب بحث علمى جامعه پژوهشگران اروپا در نشستى بود که به تازگى در مونیخ آلمان برگزار شد. تیل روننبرگ Till Roenneberg پروفسور بخش روانشناسى پزشکى از دانشگاه مونیخ مى‌گوید: «هر کدام از ما یک ساعت درونى داریم، مثل همین ساعت واقعى. براى چى ما از ساعت استفاده مى‌کنیم؟ براى اینکه، مثلأ مى‌خواهیم بدانیم چه وقت باید راه بیافتیم تا سر ساعت به محل کارمان برسیم. ساعت درونى‌مان هم تقریبأ همینطور کار مى‌کند. مثلأ زمان مشخصى باید حرارت بدن بالا برود یا ترشح هورمون‌هاى مخصوصى افزایش پیدا کند تا بدن دو ساعت بعد آماده برخواستن از خواب شود.»

ساعت درونى در واقع پاسخ تکامل به تحولات نورى و حرارتى پیرامون ماست. به زبان ساده‌ تنظیم فعالیت‌هاى بدنى مناسب در روز و شب، هدایت و تنظیم این ساعت ژنتیکى است، به همین‌خاطر در هر کدام از ما متفاوت عمل مى‌کند. مثلأ این ساعت مشخص مى‌کند که چه وقت بدن ما نیاز به خواب دارد و یا چه وقت زمان برخواستن از خواب است. برنامه ساعت درونى آدم‌هاى سحرخیز با برنامه ساعت درونى آدمهاى شب‌زنده‌دار متفاوت است.

روننبرگ اضافه مى‌کند: «تفاوت زمانى ساعت درونى میان آدم‌هاى خیلى سحرخیز و آدمهاى خیلى شب زنده‌دار گاه حتى تا دوازده ساعت هم مى‌رسد، طورى که گاه وقتى یکى به رختخواب مى‌رود دیگرى تازه از خواب بلند شده است.»

اما این ساعت درونى یکنواخت کار نمى‌کند. یکى از نکات مهم در تنظیم این ساعت، سن است. مثلأ بچه‌هاى کوچک، شاید براى اینکه به پدر و مادرشان نشان بدهند بچه‌دارى یعنى چه؟! صبح اول وقت بیدارند! با افزایش سن این ساعت عقب مى‌رود. در سنین نوجوانى شب زنده‌دارى به اوج مى‌رسد. اما از بیست سالگى به بعد هرچه که سن بالاتر مى‌رود تحمل بدن براى شب زنده‌دارى کمتر مى‌شود. در این میان یک نکته‌ در مورد هر دو دسته آدمها، سحرخیز یا ‌شب‌زنده‌دار صدق مى‌کند، وقتى برنامه زندگیمان با این ساعت تنظیم نیست، بدن در حالت استرس قرار مى‌گیرد.

کارشناسان این زمینه مثل روننبرگ معتقدند: «وقتى من ساعت درونى دارم که دو سه ساعت عقب‌تر از ساعت بیرونى کار می‌کند مثل اینکه بخواهم در مسکو کار کنم درحالیکه در مونیخ زندگى مى‌کنم.»

این تفاوت زمانى فشارى است که به مرور زمان خود را نشان مى‌دهد. نکته جالب توجه اینجاست که این فشار موجب بروز عاداتى مثل سیگارى شدن مى‌شود. هر چقدر این تفاوت زمانى بیشتر باشد احتمال اینکه فرد سیگارى شود بیشتر است. نتیجه بررسى‌هاى نشان مى‌دهند افرادى که ساعت درونی‌شان با ساعت معمول  از چهار ساعت بیشتر تقاوت دارد شصت درصد بیشتر از افراد دیگر سیگارى مى‌شوند.

اما، تنظیم این دو ساعت با هم گاهى مقدور نیست، وقتى باید ساعت هفت صبح سر کار باشیم ولى تا ساعت نه هنوز گیج خوابیم چاره چیست؟ پاسخ: اول، نور بیشتر در محیط کار و محل زندگى. واقعیت این است که بیشتر ما به اندازه کافى نور دریافت نمى‌کنیم. کمبود نور یعنى سحرخیزها سحر خیزتر مى‌شوند، شب زنده‌دارها هم صبح دیرتر از خواب بلند مى‌شوند. دو، سعى کنیم عادات و روش زندگیمان را تا جایى که مقدور است با ساعت درونی‌مان تنظیم کنیم.

روننبرگ معتقد است: «تنظیم ساعت کار با ساعت درونى قدم بزرگى است. می‌دانید با اینگونه خلاقیت و سازندگى نیروى کار جامعه چقدر بالا مى‌رود؟!»  البته براى بالا بردن خلاقیت که نمى‌توان نظام اجتماعى را بر هم زد. مثلأ فکر کنید برای بالا بردن خلاقیت نوجوانان‌، از چهارده‌سالگى به بعد دانش آموزان به جاى ساعت هشت صبح ساعت نه و یا ده به مدرسه بروند!

   

         

Frank Grotelüschen

دویچه وله

پنج شنبه 1/6/1386 - 19:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته