• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 439
تعداد نظرات : 89
زمان آخرین مطلب : 4652روز قبل
بیماری ها
اولین بار در سال 1990 روانشناسی به نام «سالوی» ، اصطلاح هوش هیجانی را برای بیان کیفیت و درک احساسات افراد، همدردی با احساسات دیگران و توانایی اداره مطلوب خلق و خو به کار برد. درحقیقت این هوش مشتمل بر شناخت احساسات خویش و دیگران و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیمات مناسب در زندگی است. به عبارتی عاملی است که به هنگام شکست، در شخص ایجاد انگیزه می کند و به واسطه داشتن مهارتهای اجتماعی بالا منجر به برقراری رابطه خوب با مردم می شود.
تئوری هوش هیجانی دیدگاه جدیدی درباره پیش بینی عوامل مؤثر بر موفقیت و همچنین پیشگیری اولیه از اختلالات روانی فراهم می کند که تکمیل کننده علوم شناختی، علوم اعصاب و رشد کودک است. قابلیتهای هیجانی برای تدبیر ماهرانه روابط با دیگران بسیار حائز اهمیت است.
روانشناسی به نام «گلمن» اظهار می دارد که هوش شناختی در بهترین شرایط تنها 20درصد از موفقیتها را باعث می شود و 80درصد از موفقیتها به عوامل دیگر وابسته است و سرنوشت افراد در بسیاری از موقعیتها در گرو مهارتهایی است که هوش هیجانی را تشکیل می دهند. درواقع هوش هیجانی عدم موفقیت افراد با ضریب هوش بالا و همچنین موفقیت غیرمنتظره افراد دارای هوش متوسط را تعیین می کند. یعنی افرادی با داشتن هوش عمومی متوسط و هوش هیجانی بالا خیلی موفقتر از کسانی هستند که هوش عمومی بالا و هوش هیجانی پایین دارند. پس هوش هیجانی پیش بینی کننده موفقیت افراد در زندگی و نحوه برخورد مناسب با استرسها است.ا

این هوش بنا به نظر «بار-اون » 5 مولفه به شرح زیر دارد که 15 عامل در آن موثر هستند.افراد تعداد بیشتری از این مولفه ها را در خود بیابند هوش هیجانی بالاتری دارند.
1-مهارتهای درون فردی شامل:
خودآگاهی هیجانی (بازشناسی و فهم احساسات خود)
جرأت (ابراز احساسات، عقاید، تفکرات و دفاع از حقوق شخصی به شیوه ای سازنده)
خودتنظیمی (آگاهی، فهم، پذیرش و احترام به خویش)
خودشکوفایی (تحقق بخشیدن به استعدادهای بالقوه خویشتن)
استقلال (خودفرمانی و خودکنترلی در تفکر و عمل شخصی و رهایی از وابستگی هیجانی)
2-مهارتهای میان فردی شامل:
روابط میان فردی (آگاهی، فهم و درک احساسات دیگران، ایجاد و حفظ روابط رضایت بخش دو جانبه که به صورت نزدیکی هیجانی و وابستگی مشخص می شود)
تعهد اجتماعی(عضو مؤثر و سازنده گروه اجتماعی خود بودن، نشان دادن خود به عنوان یک شریک خوب)
همدلی(توان آگاهی از احساسات دیگران، درک احساسات و تحسین آنها)
3- سازگاری شامل:
مسأله گشایی(تشخیص و تعریف مسائل، همچنین ایجاد راه کارهای مؤثر)
آزمون واقعیت(ارزیابی مطابقت میان آنچه به طور ذهنی و آنچه به طور عینی، تجربه می شود)
انعطاف پذیری(تنظیم هیجان، تفکر و رفتار به هنگام تغییر موقعیت و شرایط)
4-کنترل استرس شامل:
توانایی تحمل استرس(مقاومت در برابر وقایع نامطلوب و موقعیت های استرس زا)
کنترل تکانه(ایستادگی در مقابل تکانه یا انکار تکانه)
5-خلق عمومی شامل:
شادی(احساس رضایت از خویشتن، شاد کردن خود و دیگران)
خوشبینی(نگاه به جنبه های روشن زندگی و حفظ نگرش مثبت حتی در مواجهه با ناملایمات)
چگونه می توان در هوش هیجانی پیشرفت کرد؟
باید گفت بیشتر مهارت ها در اثر تعلیم و تربیت پیشرفته می شود و احتمال دارد که این موضوع حداقل برای بعضی از مهارت های هوش هیجانی صحیح باشد.
مهارتهای هوش هیجانی در منزل و با تعامل خوب والد و کودک شروع می شود. والدین به کودکان یاد می دهند که هیجانهای خود را تشخیص داده و آنها را نامگذاری کنند. به عنوان نمونه، من الان ناراحت هستم، خوشحالم، عصبانی ام. پس وقتی از رفتار برادرش شکایت می کند و می گوید من از او متنفرم، می توان جمله او را این گونه بازگویی کرد: به نظر می رسد رفتار برادرت خیلی تو را عصبانی کرده، هم نشان داده اید که احساس کودک خود را درک کرده اید و هم الگوی مناسبی برای بیان احساسات فراهم ساخته اید.
یکی دیگر از راه های پیشنهادی برای پرورش هوش هیجانی، ایجاد یک محیط امن عاطفی است به گونه ای که کودکان بتوانند با آزادی و امنیت خاطر درباره احساساتشان با والدین گفت وگو کنند. پس باید به آنها نشان داد که به احساسات آنها توجه شده و نظریات آنها با صبر و حوصله شنیده می شود. حتی اگر نظریات کودکان مورد قبول والدین نیست بهتر است با استدلال خواهی آنها را توجیه کنند و در مواردی که آسیب کودک را مورد حمله قرار می دهد بهتر است به جای این که بگویند «بالاخره خودت را به کشتن می دهی» این عبارت را بگویید «من می ترسم به خودت آسیب برسانی» . و اگر اشتباهی از جانب والدین رخ داد باید از کودکان عذرخواهی کنند تا عملاً آموخته باشند که پذیرش اشتباهات و احساس تأسف امری طبیعی است.
عدم رعایت این موارد و عدم ابراز ناراحتی و حتی خشم توسط والدین ممکن است باعث شود بعضی اوقات کودکان دچار اختلالاتی شوند که در آن از احساسات خود دور شوند یا در درک احساسات با سوء تفاهم روبه رو شوند.
متخصصان باور دارند که آموزش طبیعی هیجانی که باهنرهای آزاد و نظام های ارزشی نیز همراه است اهمیت ویژه ای دارد. در درسهایی که شامل داستانهای مهیج است کودکان در مورد احساسات قهرمانان شروع به یادگیری می کنند. پس آنها می توانند یاد بگیرند که چه چیزی باعث احساس شخصیت ها به صورت شادمانی، خشم، ترس و... شده و چگونه اینها با احساسات خود کنار آمده و یا مقابله کنند.
آموزش مهارتهای اجتماعی نیز یکی از راه های افزایش هوش هیجانی است. این آموزش ها شامل برنامه های کنترل خشم و عصبانیت، همدلی، تشخیص و به رسمیت شناختن تشابهات و تفاوت های مردم، اظهار ادب و صمیمیت و تعارف، اداره خود، برقراری ارتباط، ارزیابی خطرات، خودگفتاری مثبت، حل مسأله و مشکل، تصمیم گیری، ایجاد هدف و مقاومت در مقابل فشار گروه هم سن است.
موضوع دیگر هوش هیجانی و مقابله با بحران است. دیده شده افرادی وجود دارند که به طور مداوم در مقابله با نتایج منفی دچار مشکل هستند و به نظر می رسد هیچ گاه از شر حوادث بد در زندگی خلاص نمی شوند. در مقابل افرادی وجود دارند که حتی پس از غم انگیزترین تجارب به حال اولیه برمی گردند و حتی به جلو می روند. این موضوع مربوط به قابلیت های هیجانی است که اجزای آن ترکیب کننده هوش هیجانی هستند.
هوش هیجانی به این صورت فرآیند مقابله را تشریح می کند:
ابتدا لازم است آنچه را احساس می کنیم درک کنیم و لذا برای ایجاد ارتباط با احساسات خود به دو طریق کلامی و غیر کلامی عمل می کنیم. از آن گذشته، لازم است احساسات دیگران را نیز درک کنیم و با آنها همدلی کنیم.
باید بدانیم که هیجانها در افکار اولویت ایجاد می کنند(منجر به بوجود آمدن تفکرات خاص می شوند)، حافظه را شکل می دهند، دیدگاه های مختلف حل مسأله خلق می کنند و خلاقیت را سهولت می بخشند.
پنج شنبه 24/11/1387 - 11:58
بیماری ها
مقدمه
هر روانشناس مبتدی و تازه کاری در آغاز فعالیت خود با مشکلات و موانع مشخصی مواجه می شود که در صورت آگاهی و شناخت از این مشکلات و موانع ، روند پیشرفت وی به مراتب سرعت بیشتری خواهد گرفت و همای موفقیت خیلی زودتر از موعد بر شانه هایش خواهد نشست. در این مجال به چند نمونه مهم از این موارد می پردازیم :

● اضطراب روانشناس

با شروع کار درمانی و پیش از تثبیت مهارت های شغلی و شکل گیری تسلط بالا در امر مصاحبه ، تشخیص ، درمان و پیگیری های بعدی ، روانشناسان به نسبت ویژگی های فردی خود کمابیش دچار اضطراب و استرس می شوند که این اضطراب اثرات منفی خود را در مراحل مختلف درمان نشان می دهد. علل اصلی این اضطراب خصوصا در جلسه مصاحبه به شرح زیر می باشد :

1- عدم تبحر و تجربه کافی درمانگر
2- ترس از عدم همکاری مراجع
3- ترس از طرح موضوعات و سوالاتی که درمانگر قادر به پاسخگویی نباشد
4- ترس از جواب های گستاخانه و توهین مراجع
5- اضطراب در اثر کشیده شدن بحث به صحبت های تابو و ناپسند جامه که درمانگر خود با آنها مشکل دارد.

از نشانه های ظاهری اضطراب روانشناس در جلسه مصاحبه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1- پرحرفی وی در جلسه
2- قطع کردن مدام صحبت های مراجع
3- قضاوت و تشخیص به دفعات زیاد و زودهنگام
4- و در نهایت به رخ کشیدن اطلاعات کاری خود برای اثبات توانایی و تبحر خود به مراجع

● عدم اعتماد به نفس شغلی در مبتدی ها

در بسیاری موارد یک تصور رایج در ذهن روانشناسان جوان مشاهده می شود و آن این موضوع است که مراجعان ، روانشناسان جا افتاده تر و مسن تر را بیشتر به عنوان یک فرد کارآزموده و صاحب تبحر قبول دارند تا یک روانشناس جوان را. گاهی این تصور ، درونی سازی می شود و امر بر خود روانشناسان جوان هم مشتبه می شود که ایشان در برابر تجربه و مهارت های روانشناسان قدیمی تر به زانو در می آیند و حرفی برای گفتن ندارند. البته بر هیچکس اهمیت تجربه و تأثیر برخورد با موارد متنوع مراجعان در طول سالیان دراز در کسب مهارت های مؤثر در قدیمی ترها پوشیده نیست و کسی هم منکر این واقعیت نیست که دیدگاه مراجعان درباره کادر درمانی مانند اکثر مشاغل نسبت به مسن ترها یک سوگیری مثبت بزرگ دارد ؛ ولی در اینجا باید به نکته جالبی که در تحقیقات گسترده و صاحب اعتبار و پایایی قابل توجه در آمریکا کشف شده است اشاره کنم و آن مقایسه نتایج درمانی روانشناسان جوان در مقایسه با با تجربه ها و مسن تر هاست که هیچ برتری قابل توجه و معنی داری به سود روانشناسان قدیمی نشان نداد و در کمال تعجب در برخی رویکرد های درمانی کفه ترازو به نفع جوانتر ها و مبتدی ها سنگین تر بود . در حال حاضر با توجه به کسب نتایج مشابه این تحقیقات در نقاط دیگر دنیا اهمیت انگیزه ، انرژی ، پشتکار و تمایل بیشتر به موفقیت در مبتدی ها بیشتر از سابق به عنوان موارد مؤثر در موفقیت در نظر گرفته می شوند.

● احساس مسؤولیت شدید در قبال پیشرفت و بهبودی مراجع

یک روانشناس تازه کار تمایل شدید به ایجاد تغییر سریع و ناگهانی و در اصطلاح احالی این حرفه به بینش ( (Insight رساندن مراجع دارد. این تمایل در هر جلسه درمانی خود را به این صورت نشان می دهد که روانشناس در تلاشی نسبتا بیهوده سعی می کند مراجعش را با دست پر و با انبوهی از اطلاعات و نظریات درمانی و حدس های متعجب کننده به خانه بفرستد. این بمباران اطلاعاتی که از آرمان گرایی خام جوانی و میل به موفقیت سریع اما نسنجیده نشأت می گیرد تقریبا همیشه باعث کندی روند درمان و حتی نیمه تمام ماندن آن می گردد. در این میان صبر و حوصله و واقع بینی و استفاده از تجربیات قدیمی ترها در تعدیل این ناهماهنگی و جوش و خروش بیهوده مؤثر واقع می افتد.
در کل همیشه ادغام صبر و حوصله و واقع بینی با احساس مسؤولیت به مقدار کافی به پیشرفتی واقعی و ماندگار در احوالات مراجع می انجامد.

● عجله برای موفقیت

اگر جریان درمان خوب پیش برود روانشناس مبتدی خوشحال می شود و اگر به کندی و سختی و طاقت فرسا پیش برود خیلی زود ناامید و خسته می شود و مثل آغاز کار با دل و جان در برابر مراجعش پاسخگو نیست و دچار انواع یش داوری های منفی می شود و یا روند درمان را نیمه کاره رها می کند یا آنرا به همکار دیگری می سپارد. آنچه در این میان در اثر این تعجیل در موفقیت به صورت نشانه های قابل مشاهده در روند درمان خود را آشکار می سازد عبارتند از :

1- تفسیر بیش از حد و اندازه
2- تجزیه و تحلیل نامناسب و با دقت پایین
3- عوض کردن موضوع به دفعات زیاد
4- گیج شدن مراجع در اثر انواع و اقسام نظریات و تشخیص های متفاوت که مدام تغییر می کنند

● نتیجه کلام

آگاهی روانشناس مبتدی از اضطراب خود و پذیرش آن به عنوان ایستگاهی در مسیر رشد و بلوغ کاری ، قدم بزرگی در رسیدن به آرامش و کاهش اشتباهات متداول در ابتدای راه دارد. تواضع و فروتنی و از بین بردن نگرش منفی نسبت به خود و اعتماد کافی و البته واقع بینانه به اطلاعات و روش های درمانی خود ( البته در کنار مطالعه و کسب تجربه ) قدم بزرگ بعدی در رشد و بلوغ شغلی روانشناسانی دارد که تازه پا به عرصه روانشناسی گذاشته اند و جویای موفقیت ماندگار هستند.
نکته مهم بعدی در مسیر یشرفت و رهایی از خطاها و اشتباهات متداول ، کسب تجربیات مفید از روانشناسان کهنه کار و صاحب تجربه می باشد که البته با وجود احساس نیاز به یادگیری و پذیرش ضعف ها و نقاط کور در مهارت های حرفه ای از طرف روانشناسان جوان ، جامه عمل می پوشد. این حس که من باید به عنوان یک روانشناس تا پایان عمر خود را دانشجو فرض کنم و در طلب مطالب تازه از یکنواختی و کهنگی بپرهیزم ، شاید بهترین کلید موفقیت در همه شاخه ها و خصوصا در بخش بالینی باشد .
ما باید آگاه باشیم که هدیه کردن سلامتی و شادکامی و رفع مشکلات مراجعان در وهله نخست با محبت ، توجه ، همدلی و صمیمیت و در وهله بعدی با مقداری روش صحیح امکان پذیر خواهد شد.
پنج شنبه 24/11/1387 - 11:57
بیماری ها
بنا بر تحقیقی که در سوئد انجام شده ،اضطراب، افسردگی و بی خوابی خطر ابتلا به بیماری قند را در مردان افزایش می دهد. به گزارش ایرنا, این محققان کشف کرده اند که خطر ابتلا به نوع دوم از بیماری دیابت در مردانی که "فشار روحی" زیادی دارند بیش از دو برابر مردانی است که کمتر دچار تنش می شوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی بی بی سی این تحقیق که با مشارکت دو هزار و 217 مرد 70 تا 51 ساله و همچنین سه هزار و 100 زن انجام گرفته است، ارتباطی میان تنش با ابتلا به بیماری قند در زنان پیدا نکرده است.
محققان سوئدی نتیجه تحقیقات خود را در مجله "طب دیابت" چاپ کرده اند و در آن آورده اند که تنش روانی ممکن است بر تنظیم هورمون ها توسط مغز تاثیر بگذارد. 10 سال پیش محققان از مردانی که قند خون آنها در حد نرمال بوده است درباره میزان فشارهای روانی آنها از جمله اضطراب، بی خوابی و افسردگی سوال کردند بعد از هشت تا 10 سال قند خون آنها را آزمایش کردند. مردانی که بیشترین تنش روحی داشته اند بیش از دو برابر مردانی که تنش کمتری داشته اند به بیماری دیابت مبتلا شده بودند.
تحلیل بیشتر نتیجه تحقیقات نشان داد که این ارتباط مستقل از سایر عوامل، از جمله سن، وزن بدن، سابقه دیابت در خانواده، مصرف سیگار، فعالیت جسمانی و طبقه اجتماعی و وضع مادی بوده است.
پرفسور آندرس اکبوم، از موسسه کارولینسکای سوئد، گفت که پیش از این محققان ارتباط میان افسردگی و امراض قلبی را کشف کرده بودند و به ارتباط میان افسردگی و دیابت نیز مشکوک شده بودند. او گفت: "ممکن است این ارتباط نتیجه تاثیر تنش روانی بر تنظیم هورمون ها توسط مغز باشد، چون افسردگی روی رژیم غذایی فرد و همچنین فعالیت بدنی او اثر منفی می گذارد."
پرفسور اکبوم، افزود که زنان و مردان معمولا از استراتژی های متفاوتی برای تحمل تنش روانی استفاده می کنند که ممکن است تفاوت در تاثیر استرس بر قند خون را توضیح دهد: "زنان به طرق مختلف علائم تنش و افسردگی خود را ابراز می کنند در حالی که مردان کمتر حاضرند اذعان کنند که چنین احساساتی دارند و معمولا با مشروب خواری و مصرف مواد مخدر و دیگر رفتارها این نوع احساسات را سرکوب می کنند."
خواب پریشان خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد
مطالعات قبلی نشان داده بود که میان دیابت و کمبود خواب ارتباط وجود دارد اما بر اساس تحقیق دیگری محققان آمریکا نیز می گویند خواب پریشان می تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهد. تیم محققان دریافت که تعدادی داوطلب پس از چند شب بدخوابی، به خاطر بیدار شدن در اثر صدای بلند درست در هنگام فرو رفتن به خواب عمیق، نسبت به انسولین مقاومت نشان دادند.
این ناتوانی بدن در عدم تشخیص علائم انسولین به بالا رفتن سطح قند خون، افزایش وزن، و در نهایت ابتلا به دیابت نوع دوم منجر می شود. مطالعات قبلی نشان داده بود که میان دیابت و کمبود خواب ارتباط وجود دارد.
همچنین از قبل معلوم بود که عمیق ترین خواب، موسوم به خواب موج-آرام، به تغییراتی در بدن که بر متابولیسم تاثیر می گذارد مربوط است. برای آزمایش کردن تاثیر کیفیت خواب بر کنترل گلوکوز خون، 9 مرد و زن سالم ابتدا برای دو شب متوالی تحت نظر قرار گرفتند تا الگوهای عادی خواب در آنها مشخص شود. سپس برای سه شب متوالی پس از آن، محققان آنان را هر گاه به خواب عمیق فرو می رفتند با صدای بلند بیدار کردند. البته در این مدت میزان خواب آنها در مجموع ثابت ماند.
پس از تزریق گلوکوز به داوطلبان و اندازه گیری میزان قند خون و واکنش انسولینی آنان در ساعات روز، محققان دریافتند که حساسیت هشت نفر از آنها در مقابل انسولین کمتر شده است.
دکتر ارسا تاسالی، سرپرست تحقیقات، گفت که افزایش موارد دیابت نوع دوم نگران کننده است و مهم است عوامل آن به خوبی درک شود. وی گفت: "ما قبلا نشان داده بودیم که محدود کردن مقدار خواب در افراد بالغ اما جوان تحمل بدن در برابر گلوکوز را پایین می آورد." "داده های جدید نشان می دهد که نه تنها کاهش میزان خواب، بلکه افت کیفیت خواب نیز در خطر ابتلا به دیابت نقش دارد."
پنج شنبه 24/11/1387 - 11:55
دانستنی های علمی

چون مدیریت آب به لحاظ دوام و عملکرد پیل‌های سوختی پلیمری، امری بسیار حیاتی می‌باشد؛ بلارد برای مطالعه توزیع جریان آب داخل واحد پیل، ابزارهای تشخیصی پیشرفته‌ای ساخته است. چنین ابزارهای تشخیصی، باید ویژگی‌هایی چون: (1) قابلیت کاربرد درجا، (2) ایجاد حداقل مزاحمت صوتی و (3) توانایی ارائه اطلاعات محلی، مثلاً اطلاعاتی درباره توزیع آب روی سطح فعال را داشته باشند. تا به حال، تنها یک نوع روش تشخیصی تصویربرداری نوترونی برای مؤلفین شناخته شده بود که هر سه ویژگی ذکر شده در بالا را داشت. هرچند منبع نوترون لازم برای این روش، تنها در چند مرکز پژوهشی در سراسر جهان که به تجهیزات مقابله با تشعشعات رادیواکتیو مجهزند، در دسترس است. روش دیگری که تنها حائز ویژگی‌های (1) و (3) ذكر شده در بالا است، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی است. مشخصه کلیدی این روش، توانایی آن در تعیین نحوه توزیع آب در غشا است. هرچند به‌دلیل پاره‌ای محدودیت‌های مکانیکی، اندازه پیل‌سوختی‌ای که می‌توان با این روش، مورد بررسی قرار داد، محدود شده است. شکل (3) نتایج نوعی از سیستم یا روش کنترل آب درون یک MEA تحت عملیات را نشان می‌دهد.
مقاومت MEA با استفاده از روش MRED به‌صورت درجا تعیین گردید، در حالیکه جزء جرمی آب در GDL و غشا پس از جداسازی فیزیکی GDL از غشا از طریق وزن‌سنجی تعیین شد. ملاحظه می‌شود که مقدار بهینه آب در نوار باریکی بین 5 و 15 درصد مقدار كل ظرفیت آب است که خارج از آن مقاومت غشا شدیداً افزایش می‌یابد و یا GDL شروع به سرریز شدن می‌کند. خشک شدن غشا باعث کاهش دوام MEA می‌شود و این درحالی‌ است که با خشک شدن غشا و یا سرریز كردن GDL، عملکرد پیل‌سوختی افت می‌كند.
علاوه‌بر توزیع آب درون MEA، توزیع قطرات آب درون مجراهای جریان در عملکرد مطمئن استک پیل‌سوختی، به‌ویژه تحت شرایط استوکیومتری پایین یا در آغاز به كار اهمیت زیادی پیل دارد. وجود آب در هر کدام از مجراهای موازی به افزایش مقاومت در برابر جریان منجر می‌شود که این امر موجب کاهش جریان گاز شده و به نوبه خود روند تشکیل آب را افزایش می‌دهد. در نتیجه یک حلقه‌ پسخورد تشکیل می‌شود که به توزیع غیر یکنواخت جریان درون مجراها منجر می‌شود. به‌علاوه، توزیع جریان ممكن است، حالت پایای چند مرحله‌ای از خود نشان ‌دهد.
توزیع آب درون پیل‌سوختی در حال کار به‌وسیله تصویربرداری نوترونی و نیز روش مشاهده مستقیم توسط چندین پژوهشگر بررسی شده است. روش اخیر در بلارد بر روی پیل‌سوختی (در اندازه واقعی و با سطح فعال 300 سانتی‌مترمربع) به‌کار برده شده است. نقشه‌برداری جریان ارتباط بین دانسیته جریان محلی و میزان آب را نشان می‌دهد.
مجموعه‌ تصویربرداری شامل یک دوربین دیجیتالی سریع همراه با سیستم پردازش خودکار تصویر می‌باشد که اجازه تعیین كمی محتوای کل آب و نیز توزیع آن روی سطح فعال را تحت شرایط شبه ایستا مهیا ساخته است. با استفاده از این وسیله، توزیع آب در میدان جریان کاتد در محدوده وسیعی از شرایط عملیاتی مورد بررسی قرار گرفته است. (شکل 4) نتایج، نوعی توزیع قطرات آب را در نواحی فعال در پیل نشان می‌دهد. با رفتن از سمت چپ به راست در جهت جریان گاز واکنشگر، سه منطقه متمایز را می‌توان به ترتیب در ورودی و خروجی مشخص ساخت که محتوی آب کمتر و یک ناحیه در وسط که مقادیر بیشتری از قطرات آب ساکن را نشان می‌دهد. این مسئله را می‌توان بدین صورت توضیح داد که وجود منطقه خشک در ورودی به‌ویژه رطوبت نسبی كمتر از 100 درصد از تشکیل آب در مجراها جلوگیری می‌کند. حال آن‌که در خروجی، شار جریان آب در مجراها به تمیز شدن مداوم مجراها از طریق عبور لخته‌های آب و نیز جلوگیری از تشکیل قطرات منجر می‌شود. جالب‌تر اینکه الگوی گوه مانند در جهت عمود بر مجراها مشاهده می‌گردد. رسم نمودار میزان آب بر حسب پهنای پیل، در مجراهای میانه پیل، حداقل آب دارد و مشابه رفتاری است که مقاومت در برابر جریان در طول مجراها از خود نشان می‌دهد. در حالی‌که این ساختار، اجازه اندازه‌گیری مستقیم سرعت جریان گاز در مجراها را نمی‌دهد، اما فرض عبور بیشتر گاز واکنشگر از داخل مجراهای میانی قابل قبول است. این نتایج نشان می‌دهد که تجسم بخشیدن به جریان، می‌تواند در بهینه‌سازی توزیع آن داخل پیل‌سوختی تحت شرایط جریان دوفازی و نیز تأیید محاسبات مدل‌سازی شده، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.
جنبه مهم دیگر مربوط به مدیریت آب، عبارت است از انتقال آب بین آند و کاتد. مقدار کل آب مورد نیاز با تلفیق میزان تولید آب و انتقال آن مقدار كه باید از طریق مجراهای جریان خارج شود، تعیین می‌گردد.. اگر مقدار آب انتقال یافته محلی معلوم باشد، آنگاه توزیع کل شار آب را می‌توان با استفاده از اندازه‌گیری توزیع جریان محاسبه کرد تا توزیع آب مشاهده شده توجیه شود.
تا اینجا بلارد، روش تجربی جدیدی برای اندازه‌گیری آب انتقال یافته و توزیع آن انجام داده است. آب‌ انتقال یافته بین آند و کاتد، گاهاً توسط فاکتور انتقال آب، α، تعریف می‌شود که نسبت شار جابه‌جایی آب به تشکیل آب است. فاکتور انتقال آب با سه مکانیزم مختلف: افت الکترو- اسمزی، نفوذ و همرفت تعیین می‌شود. معلوم شده است که فاکتور انتقال آب، جنبه تعیین‌کننده‌ای در مرطوب بودن غشا و در نتیجه بر رسانایی آن دارد، اگرچه در مقاله‌ها به ندرت به این مسئله اشاره شده است. این امر را می‌توان به‌دلیل مشکلات به‌دست آوردن موازنه آب دانست که بایستی دقت لازم را جهت تعیین شار جریان آب در غشا داشته باشد. اندازه‌گیری‌های موازنه آب به‌دلیل طبیعت دوفازی جریان‌های موجود در پیل‌های سوختی پلیمری پیچیده‌تر می‌شود.
جانسن (Janssen)، وُس (Voss) و همکاران دیگرش در بلارد، داده‌هایی را تولید کرده‌اند که امکان محاسبه فاکتور انتقال آب کلی را در استک پیل‌های سوختی پلیمری با جمع‌آوری آب در جریان‌های خروجی این استک‌ها ممکن می‌سازد. درحالیکه مِنچ (Mench) و همکاران غلظت آب را به‌صورت درجا اندازه‌گیری کرده‌اند. آن‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی مقدار اجزای دیگر و نیز میزان آب موجود در فاز گازی را اندازه‌ گرفتند. علی‌رغم در دسترس بودن داده‌های محدود تجربی مربوط به فاکتور انتقال آب پیل‌های سوختی پلیمری، تلاش‌های زیادی نیز با تمرکز بر مکانیزم‌های توزیعی منفرد در دو دهه گذشته منتشر شده است. عمدتاً نتایج حاصل از چنین تلاش‌هایی موجب گردیده است مطالعات مدل‌سازی بتوانند فاکتور انتقال آب را برای پیل‌های سوختی پلیمری پیش‌بینی کنند. ساختار به‌کار رفته در آزمایشات ما با استفاده از حسگرهای جذب مادون قرمز (IR) به همراه تبخیر کامل آب، قادر است با دقت بالا، میزان انتقال آب را مستقل از مقدار آب موجود تعیین کند.
شکل (5) توزیع فاکتور انتقال آب به‌دست آمده با روش پیل فرعی (Sub-Cell) را نشان می‌دهد. از لحاظ تجربی، سطح 300 سانتی‌متر مربع به شش پیل فرعی متوالی با مساحت50 سانتی‌مترمربع تقسیم شده است و برای هر یک از این پیل‌های فرعی، آزمایش انتقال آب انجام می‌شود. هر یک از پیل‌های فرعی با دانسیته جریانی کار می‌کند که با انجام محاسبات مدل‌سازی میانگین‌‌گیری شده روی سطح پیل فرعی، پیش‌بینی شده است. اولین پیل فرعی، همان شرایط پیل اصلی را دارد و شرایطی که به پیل فرعی بعدی تحمیل می‌شود، بر اساس بار جریان و فاکتور انتقال آبی است که برای پیل فرعی قبلی اندازه‌گیری شده است. این روند به‌طور مرتب از یک ورودی به خروجی دیگر تکرار می‌شود تا تمام پیل‌های فرعی اندازه‌گیری شوند. در این شکل وابستگی شدید فاکتور انتقال آب به طول مجرای جریان نشان داده شده است. شكل (5) جابه‌جایی شدید آب را از آند به کاتد در ناحیه ورودی نمایان می‌سازد که به‌دلیل خشکی نسبی کاتد (RH ورودی برابر 38%) است. در دومین پیل فرعی مسیر جابه‌جایی آب به‌دلیل مرطوب شدن سریع گاز کاتد برعکس می‌شود و سپس دوباره در جهت آند-کاتد می‌شود و در مقدار 1/0=α برای سه پیل فرعی آخری تثبیت می‌گردد که احتمالاً به‌دلیل مصرف مداوم هیدروژن است که به اشباع شدن جریان آند منجر می‌شود.
این نتایج نشان می‌دهد، پیشرفت ابزارهای درجا می‌تواند بینش وسیعی در رابطه با مدیریت آب در پیل‌های سوختی پلیمری به‌دست دهد که با برهم کنش‌های پیچیده‌ای از پدیده‌هایی نظیر جریان دوفازی در مجراها، حالت‌های پایای چند مرحله‌ای در شبکه مجراها و جفت شدن جریان‌های سیال و جریان الکتریکی درون سطوح فعال در غشاهای تعویض پروتون مشخص می‌شود.
2- مدل‌سازی و شبیه‌سازی
برای کاستن از هزینه و مدت زمان چرخه ساخت محصول، نیاز مبرمی به ابزارهای مدل‌سازی و شبیه‌سازی احساس می‌شود تا با توجه به روش‌های گوناگون طراحی، بتوان عملکرد و دوام محصول را ارزیابی کرد. چنین مدل‌هایی برای به‌دست آوردن توانایی پیش‌بینی خواص ساختاری و فیزیکوشیمیایی مختلف اجزای پیل‌سوختی و اینکه چگونه طبق الزامات مصرف‌کننده بر نحوه عملکرد پیل تأثیر می‌گذارند، ضروری می‌باشند. چالش‌ اصلی برای مدل‌سازی ‌ پیل‌سوختی عبارت است از تعداد و پیچیدگی پدیده‌های درگیر مانند: انتقال بار، جرم و ... حرارت همزمان، جریان دوفازی، تغییر فاز (بخار- مایع- یخ) و سینتیک واکنش‌های الکتروشیمیایی فصل مشترک که باید به دقت به‌صورت سه‌ بعدی ارائه شود. از دو طریق می‌توان به این چالش پرداخت: (الف) از طریق یک چارچوب سیستماتیک شبیه محاسبات دینامیک سیالات (CFD) و (ب) از طریق ساده‌سازی مدل‌های اساسی اولیه که با تمرکز بر روی یک مسئله مشخص، تعداد فرایندها را محدود می‌کند و یا ابعاد را به یک بعد یا دو بعد کاهش می‌دهد. در بلارد هر دو رویکرد به‌کار برده شده است؛ استفاده از محاسبات CFD برای انتقال جرم به‌منظور بهینه‌کردن توزیع جریان و نیز کاهش افت فشار کانال‌ها، در صفحه میدان جریان و پیل‌های موجود در استک، از طریق توسعه مدل‌های اساسی اولیه صورت پذیرفته است (شکل 6).
شکل 3- توزیع آب در MEA به‌صورت تابعی از محتوی آب غشا. جزء جرمی آب GDL شامل جزء جرمی آند و کاتد هر دو می‌شود.
شکل 4- نقشه‌های دوبعدی از قطرات آب ساکن در مجراهای جریان کاتدی به روش تجربی با استفاده از یک پیل‌سوختی اصلاح شده برای تصویربرداری ازجریان تهیه شده است. ورودی‌های واکنشگر: سمت چپ، خروجی‌ها: سمت راست. شرایط عملیات: عملیات هم- جریان، دانسیته جریان: Acm-20/1 رطوبت نسبی آند: 100% ، (α) رطوبت نسبی کاتد: 100% و (h) رطوبت نسبی کاتد: 50%
شکل 5- پروفایل فاکتور جابه‌جایی آب، α، از آند به کاتد در امتداد مجراهای جریان، شرایط عملیاتی: هوا/ هیدروژن جریان ورودی؛ دانسیته جریان: Acm-2 27/0؛ استوکیومتری آند به کاتد: 108/106؛ به نقطه شبنم کاتد/ آند: °C38/63؛ °C65 =ورودیT، °C69 =خروجیT
شکل 6- نمایی شماتیک از کاربرد مدل‌سازی CFD.

پنج شنبه 24/11/1387 - 11:53
دانستنی های علمی

با راه‌اندازی سرویس ارسال پیامک در شبکه تلفن ثابت (FIX SMS) ارسال و دریافت پیام از شبکه ثابت به ثابت، ثابت به سیار و سیار به ثابت امکان پذیر شده است.
این قابلیت از طریق گوشی‌هایی امکان‌پذیر است که قابلیت ارسال SMS را دارا هستند. تمامی مشترکان تلفن ثابت می‌توانند با تهیه این گوشی‌ها از این سرویس بهره‌مند شوند. (نیاز به ثبت نام و پرداخت وجه اولیه نیست).
علاوه بر آن مشترکان می‌توانند از طریق dialup و یا اینترنت در آینده نزدیک به سایت Web این سیستم متصل شده SMS های خود را ارسال و یا دریافت کنند.

روش ارسال پیام از شبکه تلفن ثابت
روش ارسال پیام در شبکه تلفن ثابت همانند ارسال پیام توسط گوشی‌های موبایل در شبکه سیار است. بدین منظور مشترک باید تنها یکبار پس از تهیه گوشی مذکور، شماره مرکز SMSC را در دستگاه تلفن خود ذخیره کند. بدین صورت که مشترک وارد منوی دستگاه تلفن خود شده و شماره 9717000 را در قسمت SMS Center (در هر دو قسمت Deliver و Submit)  وارد می‌کند.
از این زمان به بعد مشترک قادر خواهد بود SMS های خود را به طریق زیر ارسال کند.
1- دکمه Write دستگاه را فشار دهید.
2- پیام خود را توسط دکمه‌های موجود تایپ کرده و دکمه OK را فشار دهید.
3- شماره تلفن مقصد یا گیرنده را وارد کرده و دکمه OK را فشار دهید.
پیام شما ارسال خواهد شد و پیغام موفق (Successful) روی گوشی شما نمایش داده می‌شود.
پس از چند ثانیه درصورت دریافت پیام توسط گیرنده، گوشی شما با پخش یک آلارم و اعلام روی صفحه نمایش تحویل موفق پیام (delivery) را به شما اعلام می‌کند.

چهارشنبه 23/11/1387 - 12:41
دانستنی های علمی

30سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته است. اساس شعارهای انقلاب بر آزادی، استقلال و تشكیل نظامی عدالت محور و مردمی به نام جمهوری اسلامی بود.
اكنون در 30سالگی نظام، این پرسش مطرح است كه آیا همه شعارها و كارهایی كه قرار بود در ایران پس از انقلاب انجام شود اجرا شده است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌، نظرات چند تن از كسانی كه به‌نحوی در نظام مسئولیت داشته‌اند را جویا شده‌ایم كه می‌خوانید:

صفدر‌حسینی یكی از وزیران دولت پیشین به این سؤال اینگونه پاسخ می‌دهد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات خیلی اساسی و مهمی در كشور صورت گرفت. برای این ادعا می‌توان شواهد خرد و كلان بسیاری را هم به‌عنوان دلیل آورد. پیش از انقلاب تقریبا چیزی نداشتیم ولی بعد از انقلاب زیرساخت‌های كشور به نحو چشمگیری بازسازی و احیا شد.

با آنكه جنگ 8 ساله را داشتیم ولی تمام زیر‌ساخت‌های كشور پی ریزی و به‌خصوص در روستاها كارهای اساسی صورت گرفته است. البته آرمان‌ها و اهداف انقلاب فراتر از آن چیزهایی است كه اكنون داریم و با آنچه در برنامه‌ها و چشم‌انداز 20 ساله تدوین شده و فرصت‌های سیاسی و اقتصادی و بین‌المللی می‌توانستیم گام‌های اساسی‌تری برداریم به همین دلیل ممكن است بسیاری از خواسته‌ها و توقعات شایسته ملت ایران هنوز تحقق پیدا نكرده باشد. به عبارت دیگر كار انجام نشده زیاد داریم كه مهم‌ترین آن نقشه راه و راهبرد بلندمدت برای كشور بوده است.

وی افزود: اكنون این نقشه راه تحت عنوان سند چشم‌انداز 20ساله تهیه شده كه قرار است طی 20 سال آینده ما را در منطقه به كشور اول تبدیل كند. قبلا نقشه راه نداشتیم آنچه انجام نشده بود همین تدوین راهبرد درازمدت بود كه حالا پیدا كردیم. الان مهم‌ترین كار محقق كردن اهداف این نقشه راه است. متأسفانه در سال‌های اخیر انحرافات زیادی از اهداف این برنامه پیدا كرده‌ایم در حالی كه باید عمل به نقشه راه را جدی بگیریم و شوخی نباید تلقی شود.

صفدرحسینی اظهار داشت: علت اینكه طی سال‌های اخیر نقشه راه به هم خورده بی‌توجهی به تدبیر و كار كارشناسی در كشور بوده است. قطعا با یك جناح یا یك حزب و یا یك دسته نمی‌شود نقشه راه را پیاده كرد. باید همه دست به دست هم بدهند تا به نقطه‌ای كه تعیین شده برسند.

انفعال فرهنگی
امیررضاخادم، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس هفتم، مهم‌ترین كار انجام نشده بعد از انقلاب را بی‌توجهی به مسائل فرهنگی و تطبیق آن با شرایط روز دانسته و می‌گوید: انگیزه و علت اصلی انقلاب اسلامی در ایران اعتراض نسبت به وضعیت فرهنگی و هنجارهای عمومی بوده است. اما متأسفانه با آنكه فضای فرهنگ اسلامی باعث انقلاب شد اما آنچه انتظار می‌رفت و هدف غایی مردم از انقلاب بود؛ یعنی توسعه فرهنگی در همه ابعاد و به شكلی كه تئوری فرهنگی آن بتواند همه گیر، همه فهم و قابل بسط و گسترش در جوامع امروزی باشد انجام نشد.

متأسفانه فضای فرهنگی امروز جامعه، منفعل و متاثر از تهاجمات و برنامه‌ریزی‌های دیگران و عدم‌تطابق با واقعیت‌های روز جامعه و نیاز امروز جوان ایرانی است. در طول 30سال گذشته یكی از مهم‌ترین موضوعاتی كه كمتر به آن توجه شده و از آن غافل شده‌ایم بخش فرهنگ بوده است. فرهنگ بخش مرجع و هزینه ساز است و جایی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای یك بنای مستحكم در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است.

خادم ادامه داد: اینكه چرا در انقلاب نگاه مستقلی به فرهنگ نداشته‌ایم ناشی از آن است كه هم جامعه متاثر از رفتارهای فرهنگی دیگران بوده و هم ما در این رقابت‌ها عقب ماندیم. زیرا زمانی كه به موضوع فرهنگ رسیدیم یا نگاهمان این بوده كه از فرهنگ بهره سیاسی ببریم یا اگر هم خواستیم حركتی انجام دهیم چون هزینه اقتصادی داشته این هزینه را به‌دلیل اینكه نتیجه فرهنگ‌سازی‌ زود بازده و سریع و ملموس نبوده از سرمایه‌گذاری اقتصادی در آن هم منصرف شدیم.

این عضو كمیسیون فرهنگی مجلس هفتم یادآور شد: ما در زمینه تئوری پردازی و سیاستگذاری فرهنگی كه بتواند اهداف غایی و برنامه‌ریزی مناسبی در حوزه فرهنگی داشته باشد نیز با ضعف روبه‌رو بوده‌ایم. این امر ناشی از آن است كه اجازه تبادل افكار و نظرات داده نشده است و هنوز در فضای سنتی به سر می‌بریم. اگر چه توجه به سنت گرانقدر است و بهره بردن از آداب و رسوم اهمیت دارد اما تلفیق آن با واقعیت روز هم برای جوان و جامعه مهم است.

فقدان احزاب سیاسی حرفه‌ای
اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز به موضوع نهادینه نشدن فعالیت احزاب طی 30سال گذشته به‌عنوان یكی از كارهایی كه باید می‌شد و نشد اشاره می‌كند و می‌گوید: نهادینه شدن فعالیت احزاب سیاسی در كشور یكی از اهداف انقلاب بود كه اتفاق نیفتاده است. درحالی كه مردم باید برای حضور سازمان یافته در قدرت از مسیرهای خاص خود وارد شوند و در این مسیر منابع انسانی ورزیده تربیت شوند.

گرامی مقدم با اشاره به اینكه بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی، احزاب سیاسی فعلی فاصله زیادی با كاركرد حزبی به‌صورت حرفه‌ای دارند تاكید كرد: در حال حاضر چند حزب نیمه حرفه‌ای در كشور داریم. پراكندگی و تعدد احزاب نشان‌دهنده آن است كه هنوز فاصله زیادی با مسیر توسعه‌یافتگی داریم. در نظام‌های سیاسی مدرن غالبا احزاب سیاسی قوی با تشكیلات منسجم وجود دارند. تعداد احزاب كم ولی كاركرد آنها قوی است.

ولی در كشورهای جهان‌سوم وجود چنین احزابی نادر است.این نماینده مجلس هفتم افزود: اینكه چه دلیل یا دلایلی در 30سال گذشته باعث شد فعالیت احزاب نهادینه نشود یكی ناشی از اتفاقات اول انقلاب بود. با وجود آنكه فعالیت احزاب اول انقلاب به نقطه اوج رسید اما عدم‌بلوغ آنها باعث سقوط محتوایی احزاب شد. دومین دلیل هم این بود كه با وجود تلاش‌هایی كه برای تشكیل احزاب صورت گرفت اما تعداد احزاب بیشتر از كیفیت آن شد. سوم هم اینكه دولت‌ها معمولا رغبتی برای شكل‌گیری احزاب سیاسی و قدرتمند ندارند و لذا در بهترین شرایط اگر نخواهند مانع فعالیت احزاب شوند حداقل زمینه‌‌هایی برای فعالیت آنها هم فراهم نمی‌كنند.

فقدان نظریه‌پردازی در انقلاب
عماد افروغ نماینده دوره هفتم مجلس هم مهم‌ترین كار زمین‌مانده انقلاب 30ساله اسلامی را بی‌توجهی به ضرورت نظریه‌پردازی انقلاب و مشخص شدن خاستگاه‌های فلسفی و فكری آن می‌داند:مهم‌ترین كاری كه باید در 30سال پس از انقلاب اسلامی انجام می‌شد ولی نشد توجه به مسئله نظریه پردازی انقلاب اسلامی بود. اگر اهداف و آرمان‌های این انقلاب را خوب فهم كرده و تبیین و تئوریزه می‌كردیم بسیاری از چالش‌های پیش رو را نداشتیم. ما به‌دلیل بی‌توجهی به‌نظریه پردازی صحیح از انقلاب، با نظریه‌پردازی‌های غلط شاهد مشكلات اخلاقی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه هستیم. تا زمانی كه نگاه صحیحی به انقلاب داشتیم و نظریه پردازی صحیح هم می‌كردیم شاهد دستاورد مثبت و كامیابی، هم در بعد استقلال سیاسی و هم از منظر اخلاقی، فلسفی و فرهنگی بودیم.

استقلال سیاسی برای ما در وهله اول صبغه اخلاقی و شرعی داشت منتهی در ادامه ما به‌دلیل معضلی كه نتوانستیم سیاست‌ها و رفتار خود را ساماندهی ‌كنیم دچار اقتصاد زدگی و سیاست‌زدگی شدیم. وقتی اقتصاد كشور را می‌خواهیم سامان بدهیم با نگاه اخلاقی باید این كار انجام شود. مثلا وقتی در رشد اقتصادی به قناعت توجه شود این قناعت تعدیلی در انتظارات به‌وجود آمده ایجاد می‌كند و در فاصله‌گیری از حرص و ولع و لذا مصرف گرایی مؤثر بوده و بهترین فرصت برای سرمایه‌گذاری كه شرط توسعه‌است فراهم می‌شود.

افروغ با بیان اینكه به وجه نظریه‌پردازی انقلاب به خوبی توجه نشده است، گفت: تا زمانی كه شور انقلاب وجود داشت و نظریه‌پرداز محوری انقلاب، حضرت امام(ره)، در قید حیات بودند، فقدان وجه نظریه‌پردازی كمتر خود را نشان می‌داد، اما متأسفانه تلاش برای فهم جوهره انقلاب اسلامی از سوی عده‌ای به‌صورت مستقل انجام نشد.

انقلابیون باید سعی می‌كردند جوهره انقلاب را تبدیل به برنامه‌های راهبردی و عملیاتی كنند و عدول از این برنامه را برای خود یك امر مذموم بدانند، درحالی كه این امر صورت نگرفت و صرفا به درك اجمالی و كلی از انقلاب اسلامی بسنده كردند. به همین دلیل است كه دچار نوعی دوگانگی شدیم؛ در ساحت‌نظر، منتقد غرب هستیم اما در ساحت‌عمل گاهی غرب‌گراتر از غرب می‌شویم. در ساحت‌نظر، از نگرش و تحولی جدید در جهان‌بینی سخن به میان می‌آوریم اما در ساحت‌عمل، سیاست‌های غربی را نخ‌نماتر و سطحی‌تر دنبال می‌كنیم.

وی ادامه داد: ما تا مدت‌ها شك داشتیم كه كشور اساسا نیاز به برنامه دارد یا خیر. عده‌ای می‌گفتند كه نیاز به برنامه‌ریزی نیست. باید مثل طبیعت، جامعه را به حال خود واگذاشت. باید جامعه هم مثل طبیعت اداره شود. تا اینكه سرانجام ضرورت تدوین برنامه، مطرح و برنامه‌ای نوشته شد. درحالی كه این انقلاب یك رنسانس جدید بود كه برای كل بشر مطرح شد. وقتی در ساحت و سپهر جهانی به انقلاب نگاه كنیم رسالت و ماموریت جهانی هم داریم و بالطبع جهانیان هم نسبت به این انقلاب حقی دارند.

افروغ اظهار داشت: اینكه چرا نتوانستیم این نقص را برطرف كنیم به این دلیل بود كه از نقش اصلی پیشتازان فكری انقلاب كه یكی نظریه پردازی و دیگری نظارت بود غفلت شد. اخیرا عده‌ای به این نتیجه رسیده‌اند كه حق فهم و تبیین انقلاب را ادا نكرده‌اند. به خاطر بی‌توجهی به این مقولات و لاغركردن عرصه مدنی و تضعیف نظارت و تفسیرهای غلطی كه از انقلاب و جمهوری اسلامی شده، گاه فرصت‌طلبان توانسته‌اند بار خود را ببندند.

در این میان فقط عده‌ای فرصت‌طلب از خوان گسترده جمهوری اسلامی متنعم می‌شوند و چون هیچ موضع‌گیری‌ای هم در مقوله‌های مختلف نداشته‌اند، ظاهرا هیچ نقطه سیاهی هم در كارنامه‌شان نیست. آنها افراد بی‌خیال و ظاهرا خنثی بوده‌اند كه متناسب با شرایط، موضع عوض كرده‌اند. این رفتار هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی و خلاقیت و اخلاق مورد انتظار در انقلاب اسلامی ندارد، اما واقعیتی جاری و ساری است و عمدتا به‌دلیل عدم‌فهم صحیح و تنگ‌نظری‌ها و نگاه ابزاری به مقولات، شاهد آن هستیم.

شاید بهترین موقع برای طرح این گلایه‌ها و درد دل‌ها همین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی باشد كه مقداری به‌خود بیاییم، تجدیدنظر كنیم و در این كشور سازوكارهایی را در عرصه غیررسمی و رسمی تعبیه كنیم كه هم كارهای انجام شده تقویت شوند و هم كارهای زمین مانده روی ریل حركت قرارگیرند.

سه شنبه 22/11/1387 - 20:51
دانستنی های علمی
حضرت امام خمینی(ره)،رهبر کبیر انقلاب اسلامی، در روز 22 بهمن سال 57 خطاب به ملت ایران،پیامی صادر فرمودند.  

متن پیام امام خمینی (ره) در روز 22 بهمن 57 به این شرح است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت مسلمان و قهرمان و مبارز ایران! در این لحظه حساس كه به لطف خداوند تعالی مبارزات قهرمانانه شما سدهای استبداد و استعمار را یكی پس از دیگری می شكند و انقلاب اسلامی شما شكوفه ها و میوه های خود را آشكار می سازد، لازم می دانم ضمن اظهار تشكر و قدردانی از یك یك شما برادران و خواهران چند نكته را یادآوری نمایم:

شما در جریان مبارزات گذشته رشد اسلامی و انقلابی خود را آشكار كرده اید و اكنون بیش از پیش لازم است كه این رشد را به جهانیان نشان دهید تا جهانیان بدانند مردم مسلمان ایران می توانند بدون قیمومت این و آن، راه سعادت خود را انتخاب نمایند.

لهذا از شما می خواهم كه اولا مانع آشوب و هرج و مرج بشوید و نگذارید آشوبگران مغرض به عملیاتی از قبیل غارت، آتش سوزی، مجازات متهمان و از بین بردن آثار علمی و فنی و صنعتی و هنری و اتلاف اموال عمومی و خصوصی دست بزند. دشمن برای خراب كردن چهره نهضت از طریق نفوذ دادن افراد مفسد و مغرض در میان توده مسلمان دست به چنین كارها می زنند تا نهضت ما را ارتجاعی و وحشیانه قلمداد نمایند. من اكیدا اعلام می كنم كه هر كس دست به چنین عملیاتی بزند از جامعه انقلابی ملت مطرود و در پیشگاه خداوند متعال مسئول است.

ثانیا توجه داشته باشید كه انقلاب ما از نظر پیروزی بر دشمن هنوز به پایان نرسیده است. دشمن از انواع وسایل و دسائس بهره مند است و توطئه ها در كمین ماست. تنها هوشیاری و انضباط انقلابی و اطاعت از فرمانهای رهبری و دولت موقت اسلامی است كه همه توطئه ها را نقش بر آب می سازد.

ثالثا افرادی از دشمن كه به عنوان اسیر در اختیار شما قرار می گیرند هرگز مورد خشونت و آزار قرار ندهید. همچنان كه سنت اسلامی است به اسیران محبت و مهربانی كنید و البته دولت اسلامی به موقع آنها را محاكمه و عدالت را در مورد آنها اجرا خواهد كرد.

از همه شما برادران و خواهران عزیزم می خواهم كه با دولت موقت انقلابی اسلامی كه وارث یك سلسله خرابی های دولتهای فاسد گذشته است همكاری نمائید تا به حول و قوه الهی هر چه زودتر با همكاری یكدیگر ایران اسلامی آباد و آزاد را مورد غبطه جهانیان بسازیم.
والسلام علیكم و رحمت الله و بركاته
روح الله الموسوی الخمینی

سه شنبه 22/11/1387 - 20:47
شعر و قطعات ادبی
عجب رسمیه رسم زمونه
قصه برگ و باد خزونه
میرن آدما از اونا فقط
خاطره هاشون به جا میمونه
کجاست اون کوچه
چی شد اون خونه
آدماش کجان خدا میدونه
بوتهء یاس بابا جون هنوز
گوشهء باغچه توی گلدونه
عطرش پیچیده تا هفتا خونه
خودش کجاهاست خدا میدونه
میرن آدما از اونا فقط
خاطره هاشون به جا میمونه

تسبیح و مهر بی بی جون هنوز
گوشهء طاقچه توی ایونه
خودش کجاهاست خدا میدونه
خودش کجاهاست خدا میدونه
میرن آدما از اونا فقط
خاطره هاشون به جا میمونه

پرسید زیر لب یکی با حسرت
پرسید زیر لب یکی با حسرت
از ماها بعدها چه یادگاری میخواد بمونه
خدا میدونه
میرن آدما از اونا فقط
خاطره هاشون به جا میمونه
میرن آدما از اونا فقط
خاطره هاشون به جا میمونه
سه شنبه 22/11/1387 - 20:43
دانستنی های علمی
راهپیمایی 22 بهمن
سه شنبه 22/11/1387 - 20:37
دانستنی های علمی

به راستی كه با ارزش ترین مردم كسی است كه دنیا را برای خود مقامی نداند ، بدانید بهای تن شما مردم ، جز بهشت نیست ، آن را جز بدان مفروشید . حضرت امام موسی کاظم (ع)

سه شنبه 22/11/1387 - 20:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته