• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1288روز قبل
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 20 در مراسم قدردانی از بسیجیان فعال حوزه شهدای شهرداری منطقه که با حضور معاون برنامه ریزی بسیج مستضعفین شهرداری تهران برگزار شد، فرد بسیجی را مصداقی از فردی معرفی کرد که در بهترین زمان بهترین رفتار را دارد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 فرهاد افشار در این مراسم گفت: اطلاع از فلسفه وجودی یک تفکر در موفقیت آن تاثیر بسزایی دارد و تمامی افراد بایستی به درک مناسبی از اهداف یک مجموعه برسند.

افشار با اشاره به اینکه اطلاع از اهداف در طرز تفکر و نگرش افراد و نهایتا رفتاری که بروز می دهند تاثیر دارد، افزود: بسیج یک فرهنگ و تفکر است و انتظار می رود این تفکر به شکل رفتارهای بسیجی وار بروز کند.

وی ادامه داد: بروز فرهنگ و رفتار بسیجی یعنی اینکه افراد به اتفاقات پیرامون خود از جمله محل کار، زندگی و شهر خود حس تعلق پیدا کنند و به خصوص نسبت به فعالیت هایی که اثر بخشی لازم را ندارند عکس العمل نشان دهند.

افشار گفت: رفتاری های فردی که نام بسیجی را به خود می دهد به جا، به موقع و بدون خسارت در راستای اصلاح جامعه است.

 وی با اشاره به اینکه افراد بسیجی باید رفتار متناظر با حضور در جایگاه بسیج را بدانند، افزود: با ارائه آموزش های هدفمند می توان مهارت ادراکی افراد را ارتقاء داد تا در شرایط حساس تصمیم گیری بتوانند با بصیرت وارد عمل شوند.

افشار کلان نگری، تفکر سیستمی و تفکر تحلیلی را از مهمترین عناوین آموزشی برای افراد بسیجی برشمرد و گفت: امیدواریم بتوانیم طوری عمل کنیم که بتوانیم جامعه را به سمتی حرکت دهیم که زمینه ساز ظهور منجی بشریت شود.

در ادامه این جلسه محمد طاهری فرمانده حوزه بسیج منطقه 20 و شهرداران نواحی به عنوان فرماندهان پایگاه های بسیج گزارش عملکرد بسیج را ارائه کردند.

طاهری اعزام گروه های جهادی جهت مرمت و بازسازی خانه خانواده شهدا و خانواده های کم بضاعت و بی بضاعت،ارائه خدمات دندانپزشکی در محلاتی کم بضاعت، دیدار با خانواده معظم شهدا، تثبیت سازی تردد جانبازان و معلولین، اجرای مراسم ها در مناسبت های مختلف و برگزاری زیارت عاشورا و تشکیل کارگروه ویژه بافت فرسوده را از جمله اقدامات حوزه بسیج منطقه عنوان کرد.

  این جلسه به مناسبت گرامیداشت  هفته بسیج با حضور شهردار ، معاون برنامه ریزی بسیج مستضعفین شهرداری تهران، معاون اجتماعی فرهنگی منطقه و اعضاء شورا و  فرماندهان حوزه بسیج شهرداری منطقه 20 در سالن شهید  تهرانی مقدم برگزار شد.

 

چهارشنبه 7/9/1397 - 17:21
ایرانگردی

 

 

به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج شهردار منطقه 19 با همراهی مدیران و کارکنان طی نشست صمیمی با حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) دیدارکرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) با ابراز خرسندی و خیر مقدم به شهردار و همکاران منطقه 19 گفت: نباید انتظار داشته باشیم انسان ها در یک نقطه بمانند انسان ها تحول می یابند و از نقطه ای به نقطه دیگر در حال حرکت و پیشرفت هستند.

تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) با تأکید بر تحول و حرکت به سمت احسن الحال خاطر نشان کرد: بهترین روزهای بشریت روزهای پیش رو است تا در آینده روزهای بهتری بسازد وگسست نسلی این نیست که نسل جدید قرار است همان کار را کند که قبلی ها کرده اند، بلکه انسان برای حرکت نیازمند یاد گرفتن از گذشته گان نه تکرار کار و فعالیت آنها است.

 حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی بر الگو گرفتن از خوبی های گذشتگان و کسب تجربه و اعتماد به آنها برای تعالی و رشد تأکید کرد.

تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) با اشاره به حضور مدیران جوان در مدیریت شهری شهرداری منطقه 19 افزود: بسیار به پیشینه امور بیندیشید و مطالعه را سرلوحه کار و فعالیت خود قرارداده و توجه ویژه ای به خدمت هر چه بیشتر به اقشار کم برخوردار کنید. همچنین مردم ولی نعمت اند زیرا مجموعه ای را فراهم کرده اند تا شما فعالیت کنید و از نعمت های آن بهره مند شوید.

 حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی برای شهردار منطقه و پرسنل شهرداری منطقه 19 اظهار امیدواری کرد انشاا... در هر نقطه و جایگاهی هستید مفید فایده باشد و به خوبی ها نائل شوید.

علی توکلی شهردار منطقه در این دیدار صمیمی با درود به روان شهدای اسلام، امام عظیم الشان، درود به روان پاک یار صدیق اسلام و امام راحل و فرزندان گرامیشان افزود: اینجانب و پرسنل شهرداری منطقه 19 افتخار داریم که خادم مردم این منطقه که اغلب جزء اقشار کم برخوردار جامعه اند باشیم.

وی ادامه داد: ازآنجایی که توصیه امام راحل کمک به محرومین،که ولی نعمتان ما هستند، اینجانب افتخار می کنم که در خدمت مردم این منطقه و آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) مشغول به خدمت هستم.

توکلی با اشاره به آشنایی وی یا شخصیت امام خمینی (ره) در دوران انقلاب و دفاع مقدس گفت: اندیشه ایشان نقطه عطفی برای ما است و هدف ما از حضور در این آستان مقدس بیعت مجدد با آرمان های امام راحل و نظام جمهوری اسلامی است.

شهردار منطقه برشکل گیری پایه های نظام مبتنی براستقلال،آزادی وجمهوری اسلامی و وظیفه ما دفاع از دستاوردهای امام (ره) تأکید کرد.

توکلی بایاد آوری زمان عروج ملکوتی امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد : آن زمان ما تصور می کردیم دنیا برما تمام شده است و تنها دو چیز به ما آرامش قلبی داد، یکی از آنها انتخاب رهبر معظم انقلاب که باعث قوت قلب مردم ایران و موجب ادامه جدی اهداف انقلاب در مسیر اصلی  و تداوم اندیشه امام شد.

همچنین دیگری درک و پذیرش مردم صدر اسلام در هنگام رحلت پیامبراکرم (ص) که موجب شد ما نیز بر اساس این تحلیل این فقدان را درک کنیم .

این مسئول در پایان اظهارکرد: افتخار می کنم در خدمت مردم منطقه 19 هستم و معتقدم هرگونه خدمت برای آخرت عاقبت نیکی خواهد داشت، انشاا... با دعای مومنین این موفقیت حاصل شود.

 

این گزارش می افزاید شهردار منطقه 19 به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج با همراهی معاونین و پرسنل در این مراسم با نثار تاج گل و قرائت فاتحه، ضمن ادای احترام به معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، با آرمان‌های ایشان تجدید بیعت کردند.

چهارشنبه 7/9/1397 - 17:19
شعر و قطعات ادبی
 
گرانی ای گرانی

گرانی ای گرانی ای گرانی
تو بر دوش همه باری گرانی

رها گشته ست افسار تو دیگر
نداری راکبی، نامهربانی

شدی تو چند وقتی ضرب درچند
نمودی قد مردم را کمانی

ندارد کس دگر کاری به کارت
به بالاها تو اسبت می دوانی

خلایق راتویی چون باد مسموم
بهار زندگیها را خزانی

تغافل گشته کار فرد مسئول
ز تعزیرات دیگر در امانی

نباشد صنف ها را دیگر انصاف
شده انصاف چون در نهانی

بود دیری که روز وشب شماریم
سقوطت را نمی باشد نشانی

دگر باید سقوطت از خداخواست
که مأیوسیم از هر بندگانی

شعر:اسماعیل تقوایی
چهارشنبه 7/9/1397 - 15:22
تاریخ

 

حماسه آفرینی پرسنل ناوچه ی موشک انداز «پیکان»
«امام خمینی قدس سره»: به مناسبت رشادت ها و دلاور مردی های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و دریاهای کشور و به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و در نطفه خفه کردن نیروی دریایی دشمن بعثی، در ابتدای دوران دفاع مقدس، با تأیید امام قدس سره هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش نام گرفت تا همه ساله حماسه ی با شکوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر دریایی گرامی داشته شود.
هفتم آذر سالروز حماسه آفرینی پرسنل ناوچه ی موشک انداز «پیکان» می باشد. یوم الله هفتم آذر تبلور ایثار و جان فشانی های پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت در آ ب های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان می باشد.

 

نیروی دریایی ارتش، یکی از قوای چهار گانه ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌ باشد

عملیات مروارید
پرسنل نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس حماسه های بزرگ آفریدند. دشمن بعثی با بسیج کامل نیروی دریای و هوایی خود از پایانه های صدور نفت «البکر» و «الامیه» مراقبت می کرد. علی رغم چنین حالتی، سپید جامگان نیروی دریایی در ششم آذر ۱۳۵۹، به این سکوها تاختند و با همکاری تیزپروازان نیروی هوایی ارتش، ضمن وارد آوردن ضربات کوبنده بر پیکره ی نیروی دریایی و هوایی دشمن، بیش از دو سوم این پایانه ها را منهدم کرده و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر مرتفع ترین دکل این پایانه ها به اهتزاز در آوردند.
پایانه های نفتی البکر و الامیه از بزرگترین مراکز صدور نفت است که در شمال خلیج فارس، در دهانه ی خور عبدالله، نزدیک جزیره بوبیان کویت قرار گرفته و از شاهرگ های حیاتی اقتصاد عراق از طریق دریا به حساب می آید. در این نبرد دریایی سخت، دو فروند ناوچه ی موشک انداز از نوع «اوزا» و ۱۳ فروند از هواپیماهای جنگنده ی دشمن به قعر آب های خلیج فارس فرستاده شد. به علاوه تعدادی از تکاوران دریایی عراق کشته و تعدادی نیز به اسارت در آمدند.
دشمن بعثی برای جبران این شکست ها در شب هفتم آذر ۱۳۵۹، با اعزام تعدادی شناور جنگی از طریق بندر نظامی «ام القصر» در خور عبدالله، سعی در باز پس گیری پایانه ها کرد که در این مصاف، ۱ فروند از شناورهای عراقی غرق و ۲ فروند صدمه دیده و بقیه از صحنه ی عملیات گریخته و به ام القصر بازگشتند. در سپیده دم هفتم آذر  ۱۳۵۹، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا با برخورداری از پشتیبانی لجستیکی و اطلاعاتی کشورهای منطقه و آواکس ها و ماهواره های کشورهای استکباری و یاری گرفتن از تأسیسات نظامی ساحلی کشورهای نزدیک صحنه ی عملیات، بار دیگر در صدد باز پس گیری این پایانه ها برآمد. اما در یک مصاف نابرابر ناوچه ی پیکان به تنهایی توانست تعداد دیگری از کشتی ها و هواپیماهای عراقی را از صحنه ی عملیات خارج کند.
سرانجام پس از ساعت ها نبرد بی امان، هنگام ظهر ۷ آذر ۱۳۵۹، در حالی که دلاورمردان آخرین گلوله های خود را به سوی دشمن نشانه می رفتند، ناوچه ی پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خلیج فارس، در دل آبهای گرم و نیلگون آن جای گرفت و صفحه ی زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی کشور افزوده شد و نتیجه ی این مصاف، انهدام بزرگترین پایانه های صدور نفت منطقه و از کار انداختن بیش از ۵۰% از توان رزمی نیروی دریایی عراق، بود.
این نبرد آنچنان در روحیه ی افراد دریایی دشمن اثر گذاشت که تا پایان جنگ حرکت چندان مهمی در دریا از آنها مشاهده نگردید. و فعالیت دریایی دشمن، با استفاده از هواپیماها و تجهیزات اهدایی از شرق و غرب، از جمله میراژها و سوپر اتانداردها، محدود به حمله ی ناجوانمردانه علیه هدف های غیر نظامی و بی دفاع کشتی های تجاری و نفتکش ها شده بود. جان برکفان دریایی با اجرای عملیات های مختلف در آب ها، سواحل و بنادر کشور به ندای هم رزمان شهید خود پاسخ مثبت دادند و تا پایان دفاع، بنادر و خطوط کشتیرانی و جریان صدور نفت را باز نگه داشته و از آب های سرزمینی و سواحل و جزایر کشور به خوبی دفاع کردند.

 

نیروی دریایی وظیفه ی خطیر حفاظت از سواحلی به طول بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر را به عهده دارد

نیروی دریایی و رویارویی مستقیم با امریکا
در روز ۲۹ فروردین ۱۳۶۷، هم زمان با روز ارتش، برگ زرین دیگری بر افتخارات نیروی دریایی ارتش اضافه گردید. در این روز پرسنل شجاع ناوشکن های «سهند» و «سبلان» و ناوچه ی «جوشن» در یک مصاف نابرابر در مقابل نیروهای متجاوز امریکایی ایستادند.
رشادت ها و جان فشانی های دلیرمردان ناوشکن سهند آن چنان باعث حیرت دشمن گردید که لب به تعریف و تمجید گشودند. سهند در حالی که مورد اصابت چندین فروند موشک امریکایی قرار گرفته بود و قسمت های زیادی از آن در شعله های آتش می سوخت و آرام آرام در خلیج فارس فرو می رفت، خدمه ی فداکارش آن را ترک نکردند و تا آخرین لحظات با شلیک آخرین گلوله های خود خشم و انزجار خویش را نثار دشمن کردند.
بازرسی و کنترل کشتی های خارجی
نیروی دریایی در طول جنگ در اجرای سیاست ابلاغی مبنی بر توقیف کشتی هایی که دارای کالاهای مشکوک به مقصد عراق بودند، وظیفه ی مهمی را بر عهده داشت و بر این اساس ضمن نظارت بر تردد کشتی هایی که از طریق تنگه ی هرمز وارد خلیج فارس و دریای عمان می شدند، به بازرسی و بازپرسی آنها می پرداخت، و در این رابطه صدها کشتی مورد بازدید قرار گرفت.
نیروی دریایی و جنگ زمینی
حضور نیروی دریایی در صنه های نبرد زمینی و حماسه هایی که تفنگداران و تکاوران این نیرو در حفظ آبادان و شکستن محاصره ی دریایی آن در اوایل جنگ تحمیلی آفریدند، به ویژه در مقاومت چهل و چند روزه رزمندگان اسلام در خرمشهر قهرمان نیز قابل تقدیر است. همچنین درگیری واحدهای شناور این نیرو با دشمن در قبل از حمله ی سراسری ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، که منجر به نابودی تعدادی از واحدهای شناور عراق در اروند رود گشت، نشان دهنده ی پیشتازی و جلوگیری از هجوم و تجاوز دشمن بوده است.

مأموریت اصلی نیروی دریایی
نیروی دریایی وظیفه ی خطیر حفاظت از سواحلی به طول بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر در شمال و جنوب و همچنین دفاع از آب های ساحلی و منابع حیاتی و استراتژیک کشور را به عهده دارد و همواره به عنوان یک وزنه ی تعیین کننده در منطقه ی خلیج فارس و دریای عمان به حساب می آید. این نیرو با یگان های شناور دریایی، تفنگداران و تکاوران، اسکادران های هوانا و هوادریا – واحدهای پروازی نیرو – و با غواصان آبدیده و یگان های زیر سطحی کیلو کلاس بر حوزه های تحت حفاظت و حراست خود در خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر تسلط کامل دارد و هر نوع فعالیتی را از سوی دشمن در محدوده ی قانونی خود خنثی می نماید.

ناوهای جنگی کشور ایران با توجه به حضور دریایی قدرت های جهانی در اقیانوس هند و دریای عمان، در طول جنگ تحمیلی و پس از آن، دست به تدابیر امنیتی زده و با نظارت کامل بر حضور کشتی های جنگی بیگانه، آمادگی خود را جهت مقابله با تهدیدات احتمالی آنها حفظ کرده اند. اجرای مانورهای متعدد به نمایش گذاشتن توان رزمی، عملیاتی در منطقه استراتژیک خلیج فارس، در مقاطع حساس دوران دفاع مقدس و پس از آن تاکنون، نشان دهنده ی حضور قدرتمندانه ایران در منطقه و حاکمیت آن بر آب های خلیج فارس بوده و هست.

چهارشنبه 7/9/1397 - 12:2
تاریخ

هفتم آذر سالروز حماسه آفرینی پرسنل ناوچه ی موشك انداز «پیكان» می باشد.

 

7 آذر، روز نیروی دریایی
نیروی دریایی نیز، همچون سایر نیروها بحمدالله در آب های خلیج فارس و مرزهای آبی كشور در عرصه ی دفاع مقدس از كشور اسلامی مان چون نگینی درخشنده است و بر عرشه ی كشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است. رویارویی آنان با نیروی دریایی دشمن و آن همه افتخارات رزم و رشادت و شهادت و نیز كنترل و بازرسی كشتی ها در خلیج فارس و تنگه ی هرمز و مهمتر از همه نبرد قهرمانانه آنان در برابر امریكای متجاوز و حضور جدی آنان در آب های بین المللی، نشانه ی اقتدار و اعتبار این نیروی بزرگ و سرافراز است و ملت ایران باید به چنین ارتش مؤمن و وفادار افتخار كند.

 

نامگذاری روز نیروی دریایی ارتش
«امام خمینی قدس سره»: به مناسبت رشادت ها و دلاور مردی های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و دریاهای كشور و به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و در نطفه خفه كردن نیروی دریایی دشمن بعثی، در ابتدای دوران دفاع مقدس، با تأیید امام قدس سره هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش نام گرفت تا همه ساله حماسه ی با شكوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر دریایی گرامی داشته شود.
هفتم آذر سالروز حماسه آفرینی پرسنل ناوچه ی موشك انداز «پیكان» می باشد. یوم الله هفتم آذر تبلور ایثار و جان فشانی های پرسنل قهرمان و جان بر كف نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت در آ ب های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان می باشد.

 

 

نیروی دریایی ارتش، یکی از قوای چهار گانه ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌ باشد

 

عملیات مروارید
پرسنل نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس حماسه های بزرگ آفریدند. دشمن بعثی با بسیج كامل نیروی دریای و هوایی خود از پایانه های صدور نفت «البكر» و «الامیه» مراقبت می كرد. علی رغم چنین حالتی، سپید جامگان نیروی دریایی در ششم آذر 1359، به این سكوها تاختند و با همكاری تیزپروازان نیروی هوایی ارتش، ضمن وارد آوردن ضربات كوبنده بر پیكره ی نیروی دریایی و هوایی دشمن، بیش از دو سوم این پایانه ها را منهدم كرده و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر مرتفع ترین دكل این پایانه ها به اهتزاز در آوردند.


پایانه های نفتی البكر و الامیه از بزرگترین مراكز صدور نفت است كه در شمال خلیج فارس، در دهانه ی خور عبدالله، نزدیك جزیره بوبیان كویت قرار گرفته و از شاهرگ های حیاتی اقتصاد عراق از طریق دریا به حساب می آید. در این نبرد دریایی سخت، دو فروند ناوچه ی موشك انداز از نوع «اوزا» و 13 فروند از هواپیماهای جنگنده ی دشمن به قعر آب های خلیج فارس فرستاده شد. به علاوه تعدادی از تكاوران دریایی عراق كشته و تعدادی نیز به اسارت در آمدند.


دشمن بعثی برای جبران این شكست ها در شب هفتم آذر 1359، با اعزام تعدادی شناور جنگی از طریق بندر نظامی «ام القصر» در خور عبدالله، سعی در باز پس گیری پایانه ها كرد كه در این مصاف، 1 فروند از شناورهای عراقی غرق و 2 فروند صدمه دیده و بقیه از صحنه ی عملیات گریخته و به ام القصر بازگشتند. در سپیده دم هفتم آذر  1359، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا با برخورداری از پشتیبانی لجستیكی و اطلاعاتی كشورهای منطقه و آواكس ها و ماهواره های كشورهای استكباری و یاری گرفتن از تأسیسات نظامی ساحلی كشورهای نزدیك صحنه ی عملیات، بار دیگر در صدد باز پس گیری این پایانه ها برآمد. اما در یك مصاف نابرابر ناوچه ی پیكان به تنهایی توانست تعداد دیگری از كشتی ها و هواپیماهای عراقی را از صحنه ی عملیات خارج كند.


سرانجام پس از ساعت ها نبرد بی امان، هنگام ظهر 7 آذر 1359، در حالی كه دلاورمردان آخرین گلوله های خود را به سوی دشمن نشانه می رفتند، ناوچه ی پیكان مورد اصابت چند موشك قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خلیج فارس، در دل آبهای گرم و نیلگون آن جای گرفت و صفحه ی زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی كشور افزوده شد و نتیجه ی این مصاف، انهدام بزرگترین پایانه های صدور نفت منطقه و از كار انداختن بیش از 50% از توان رزمی نیروی دریایی عراق، بود.


این نبرد آنچنان در روحیه ی افراد دریایی دشمن اثر گذاشت كه تا پایان جنگ حركت چندان مهمی در دریا از آنها مشاهده نگردید. و فعالیت دریایی دشمن، با استفاده از هواپیماها و تجهیزات اهدایی از شرق و غرب، از جمله میراژها و سوپر اتانداردها، محدود به حمله ی ناجوانمردانه علیه هدف های غیر نظامی و بی دفاع كشتی های تجاری و نفتكش ها شده بود. جان بركفان دریایی با اجرای عملیات های مختلف در آب ها، سواحل و بنادر كشور به ندای هم رزمان شهید خود پاسخ مثبت دادند و تا پایان دفاع، بنادر و خطوط كشتیرانی و جریان صدور نفت را باز نگه داشته و از آب های سرزمینی و سواحل و جزایر كشور به خوبی دفاع كردند.

 

 

نیروی دریایی وظیفه ی خطیر حفاظت از سواحلی به طول بیش از 3000 كیلومتر را به عهده دارد

 

نیروی دریایی و رویارویی مستقیم با امریكا
در روز 29 فروردین 1367، هم زمان با روز ارتش، برگ زرین دیگری بر افتخارات نیروی دریایی ارتش اضافه گردید. در این روز پرسنل شجاع ناوشكن های «سهند» و «سبلان» و ناوچه ی «جوشن» در یك مصاف نابرابر در مقابل نیروهای متجاوز امریكایی ایستادند.

رشادت ها و جان فشانی های دلیرمردان ناوشكن سهند آن چنان باعث حیرت دشمن گردید كه لب به تعریف و تمجید گشودند. سهند در حالی كه مورد اصابت چندین فروند موشك امریكایی قرار گرفته بود و قسمت های زیادی از آن در شعله های آتش می سوخت و آرام آرام در خلیج فارس فرو می رفت، خدمه ی فداكارش آن را ترك نكردند و تا آخرین لحظات با شلیك آخرین گلوله های خود خشم و انزجار خویش را نثار دشمن كردند.


بازرسی و كنترل كشتی های خارجی
نیروی دریایی در طول جنگ در اجرای سیاست ابلاغی مبنی بر توقیف كشتی هایی كه دارای كالاهای مشكوك به مقصد عراق بودند، وظیفه ی مهمی را بر عهده داشت و بر این اساس ضمن نظارت بر تردد كشتی هایی كه از طریق تنگه ی هرمز وارد خلیج فارس و دریای عمان می شدند، به بازرسی و بازپرسی آنها می پرداخت، و در این رابطه صدها كشتی مورد بازدید قرار گرفت.


نیروی دریایی و جنگ زمینی
حضور نیروی دریایی در صنه های نبرد زمینی و حماسه هایی كه تفنگداران و تكاوران این نیرو در حفظ آبادان و شكستن محاصره ی دریایی آن در اوایل جنگ تحمیلی آفریدند، به ویژه در مقاومت چهل و چند روزه رزمندگان اسلام در خرمشهر قهرمان نیز قابل تقدیر است. همچنین درگیری واحدهای شناور این نیرو با دشمن در قبل از حمله ی سراسری 31 شهریور 1359، كه منجر به نابودی تعدادی از واحدهای شناور عراق در اروند رود گشت، نشان دهنده ی پیشتازی و جلوگیری از هجوم و تجاوز دشمن بوده است.

 

مأموریت اصلی نیروی دریایی
نیروی دریایی وظیفه ی خطیر حفاظت از سواحلی به طول بیش از 3000 كیلومتر در شمال و جنوب و همچنین دفاع از آب های ساحلی و منابع حیاتی و استراتژیك كشور را به عهده دارد و همواره به عنوان یك وزنه ی تعیین كننده در منطقه ی خلیج فارس و دریای عمان به حساب می آید. این نیرو با یگان های شناور دریایی، تفنگداران و تكاوران، اسكادران های هوانا و هوادریا – واحدهای پروازی نیرو – و با غواصان آبدیده و یگان های زیر سطحی كیلو كلاس بر حوزه های تحت حفاظت و حراست خود در خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر تسلط كامل دارد و هر نوع فعالیتی را از سوی دشمن در محدوده ی قانونی خود خنثی می نماید.

 

ناوهای جنگی كشور ایران با توجه به حضور دریایی قدرت های جهانی در اقیانوس هند و دریای عمان، در طول جنگ تحمیلی و پس از آن، دست به تدابیر امنیتی زده و با نظارت كامل بر حضور كشتی های جنگی بیگانه، آمادگی خود را جهت مقابله با تهدیدات احتمالی آنها حفظ كرده اند. اجرای مانورهای متعدد به نمایش گذاشتن توان رزمی، عملیاتی در منطقه استراتژیك خلیج فارس، در مقاطع حساس دوران دفاع مقدس و پس از آن تاكنون، نشان دهنده ی حضور قدرتمندانه ایران در منطقه و حاكمیت آن بر آب های خلیج فارس بوده و هست.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:59
سلامت و بهداشت جامعه


نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، مصرف ماهی در دوران کودکی می‌تواند خطر بروز آسم را به میزان قابل توجهی دفع کند.

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، مصرف ماهی در دوران کودکی می‌تواند خطر بروز آسم را به میزان قابل توجهی دفع کند.

براساس این مطالعه که به تازگی صورت گرفته، مصرف ماهی قزل‌آلا و ساردین به میزان قابل توجهی می‌تواند علائم آسم در کودکی را کاهش دهد.

این پژوهش که توسط محققان استرالیایی صورت گرفته بیانگر آن است،‌ رژیم غذایی سالم به عنوان یک درمان بالقوه برای التهاب تنفسی کاربرد دارد.

ماریا پامیکال محقق ارشد این تحقیق از دانشگاه لاتروب می‌گوید: «پژوهش‌ها نشان داده است، نمک و روغن می‌تواند علائم بروز آسم را شدیدتر کند؛ به همین میزان رژیم غذایی سالم در دفع آن کمک می‌کند».

در سال 2011، تعداد 300 میلیون نفر در سطح جهان به این بیماری مبتلا بودند و این بیماری حدود 250 مورد مرگ و میر را سبب شد.

تغییر روند زندگی، افزایش مصرف فست‌فودها و چاقی از عواملی موثر در شیوع آسم است.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:20
سلامت و بهداشت جامعه

اگر چه نمی‌توان بهترین روش برای پیشگیری از سرطان پروستات را نام برد اما روش‌های طبیعی زیادی از جمله حفظ وزن سالم، ورزش کردن و مصرف مقادیر زیاد میوه و سبزیجات به این امر کمک می‌کند.



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، طبق اعلام مرکز پیشگیری و کنترل امراض آمریکا (CDC) پس از سرطان پوست، سرطان پروستات رایج‌ترین نوع سرطان میان مردان آمریکایی است که در اغلب موارد کشنده نیست.

بر اساس برآوردهای جامعه سرطان امریکا، نرخ بقای ۵ ساله مردان مبتلا به سرطان پروستات ۹۹ درصد است.

با این حال سرطان پروستات می‌تواند عواقب جدی برای کیفیت زندگی به همراه داشته و حیات فرد را تهدید کند.

در این مقاله از سایت تخصصی «مدیکال نیوز تودی» چندین روش طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشنهاد شده است.

آیا سرطان پروستات قابل پیشگیری است؟

سرطان پروستات قابل پیشگیری نیست ولی می‌توان خطر ابتلا به آن را کاهش داد.

بیشتر روش‌های طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ایمن بوده و در صورتی که فرد دستورالعمل‌های پزشک را در اجرای آنها رعایت کند با واکنش‌های آلرژیک روبرو نخواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود که پیش از اجرای این روش‌ها با یک پزشک مشورت کنید.

طبق نظر جامعه سرطان آمریکا بهترین روش‌ها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، ایجاد تغییر در رژیم غذایی و ورزش کردن است و در صورتی که فردی روش‌های دیگری را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات امتحان می‌کند باید بداند بدون رژیم غذایی مناسب و ورزش این روش موثر نخواهد بود.

راه‌های طبیعی کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات

محققان مدت‌هاست در حال بررسی قابلیت داروها و درمان های طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

داروهایی مانند فیناستراید (پروسکار)، دوتاستراید (آوودارت) و آسپرین می‌توانند مفید واقع شوند. اگرچه هیچ مطالعه‌ای به طور قطع نشان نداده که هیچ دارویی بتواند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد.

در سال‌های اخیر تحقیقات پزشکی تاثیر درمان‌های طبیعی را بر کاهش خطر ابتلا به سرطان بررسی کرده‌ است. برای مثال نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد گیاه نخلک اره‌ای می‌تواند خواص مفیدی داشته باشد. اما درمانی موثر برای سرطان پروستات به حساب نمی‌آید.

در ادامه چند درمان طبیعی رایج برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات آمده که به شرح زیر است:

محصولات سویا

ایزوفلاون‌ها ترکیبات شیمیایی با خواص ضد التهابی هستند و مواد غذایی با بیشترین میزان ایزوفلاون‌ها، محصولات دانه‌های سویا هستند که از این میان می‌توان به شیرسویا و مسیو (خمیر سویا) اشاره کرد.

همچنین مواد غذایی دیگری از جمله نخود، لوبیاها و یونجه حاوی ایزوفلاون‌ها هستند.

در حالی که یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد ایزوفلاون‌ها خواص سلامتی فراوانی از جمله کمک به پیشگیری از سرطان پروستات دارند اما جامعه پزشکی امروزه این نظریه را رد کرده و بر این باور است که این ترکیبات شیمیایی نمی‌توانند به پیشگیری یا درمان سرطان پروستات منجر شوند و نظر متفاوتی در این باره وجود دارد.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی و دیگر غذاهای دریایی وجود دارند. این اسیدها همچنین در منابعی از جمله گردو، بذر کتان و دانه‌های سویا نیز یافت می‌شوند.

شواهد بسیاری مبنی بر اثربخشی اسیدهای چرب امگا ۳ در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد اما با این حال بسیاری از متخصصان بر این عقیده‌اند که اسیدهای چرب امگا ۳ خواصد ضد سرطان قابل توجهی ندارند.

گوجه

گوجه‌های فرآوری شده از جمله گوجه پخته شده و انواع کنسروی آن حاوی ترکیبی به نام لیکوپن هستند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که این ترکیب می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان‌های پروستات، ریه و معده را کاهش دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد افزایش مصرف گوجه با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیم دارد.

از منابع دیگر ترکیب لیکوپین می‌توان به گریپ فروت، هندوانه و زرد آلو اشاره کرد.

قهوه

در سال ۲۰۱۶ محققان نتایج حاکی از بررسی ۱۰۵ مطالعه در مورد تاثیرات قهوه بر خطر ابتلا به سرطان منتشر کردند. محققان در این بررسی نتیجه گرفتند که قهوه و قابلیت آنتی اکسیدانی آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات و برخی دیگر از انواع بیماری را کاهش دهد.

از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

برخی ترکیبات در مواد غذایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را در فرد افزایش دهد. از همین رو بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

سلنیوم و ویتامین E

جامعه پزشکی پیش‌تر سلنیوم و ویتامین E را ضد سرطان برشمرده بود. اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که این ترکیبات زمانی که با یکدیگر یا به تنهایی مصرف می‌شود می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را در برخی افراد افزایش دهد. به همین علت هر فردی که نسبت به ابتلا به سرطان پروستات نگران است بهتر است از مصرف مکمل‌های حاوی و ویتامیل E یا سلنیوم خودداری کند.

روغن‌های گیاهی

رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش داده و اسیدهای چرب امگا – ۶ موجود در روغن‌های گیاهی می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی پروستات را ارتقا بخشد. به طور مثال روغن های گیاهی ذرت، آفتابگردان، دانه پنبه و دانه‌های سویا می‌توانند حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا – ۶ باشند.

گوشت بریانی یا سرخ شده

موسسه‌های سرطان ایالات متحده آمریکا نسبت به مصرف گوشت‌های طبخ شده در دماهای بالا به ویژه سرخ شده یا بریان شده هشدار می‌دهند. هنگامی که فردی گوشت ماهیچه از جمله گوشت قرمز یا مرغ را در دماهای بالا طبخ می‌کند، گوشت ممکن است مواد شیمیایی تشکیل دهد که منجر به تغییر در DNA و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.

قندها و کربوهیدرات‌ها

اندازه‌گیری شاخص گلایسمیک و گلایسمیک لود نشان می‌دهد که چگونه کربوهیدرات‌ها و قندها بر سطح قند و انسولین خون فرد اثر می‌گذارند.

برخی مطالعات نیز نشان می‌دهند رژیم غذایی با میزان زیاد گلایسمیک لود به افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات منجر می‌شود.

یک موسسه سرطان اعلام کرده در حالی که رابطه بین قند و سرطان پیچیده است اما قند می‌تواند اثر زیادی بر خطر ابتلا به سرطان‌ های پروستات، روده بزرگ و پانکراس داشته باشد.

عوامل خطر کدامند؟

عوامل خطر ابتلا به سرطان پروستات شامل موارد زیر است:

سن: حدود ۶۰ درصد از تمام سرطان‌های پروستات در میان مردان ۶۵ ساله یا مسن‌تر رخ می‌دهد.

ژنتیک: ژنتیک نیز نقش به سزایی در خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد. به طور مثال بیشترین نرخ ابتلا به این سرطان در ایالت متحده در میان مردان آفریقایی – آمریکایی است.

رژیم غذایی: رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی و مقادیر کم میوه‌ها و سبزیجات خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.

محیط زندگی: قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی صنعتی نیز خطر ابتلا را زیاد می‌کند.

سابقه خانوادگی: در صورتی که پدر یا برادر فردی سابقه ابتلا به سرطان پروستات را داشته، خطر ابتلا به این سرطان در آن فرد دو برابر می‌شود.

چکاپ و آزمایش منظم

سبک زندگی شامل ورزش کردن و پیروی از رژیم غذایی سالم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

با این حال انجام چکاپ و معاینات منظم بهترین راه برای در نظر گرفتن این خطر است.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان انگلیسی دریافتند که نور آبی سبب کاهش فشار خون می‌شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، اگر فردی به فشار خون بالا مبتلا باشد، احتمال اینکه به سکته مغزی دچار شود زیاد است.

علت اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز فشار خون بالا است.

بنابراین عوامل زیادی در کاهش و یا افزایش فشار خون دخیل هستند که از این میان می‌توان به تغییرات رژیم غذایی، کاهش وزن و ورزش اشاره کرد.

حال محققان دانشگاه" سوری"( Surrey) انگلیس دریافته‌اند که نور آبی می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

این محققان آزمایشی انجام دادند و در آن ۱۴ مرد سالم را در یک روز به مدت ۳۰ دقیقه در معرض نور آبی قرار دادند.

نور آبی دارای طول موج ۴۵۰ نانومتراست.

این محققان فشار خون داوطلبان را قبل، در حین و دو ساعت بعد از انجام آزمایش اندازه‌گیری کردند.

نتایج نشان داد که نور آبی سبب کاهش هشت میلی‌متر جیوه‌ای فشار خون سیستولیک افراد شد.

چون قلب ضربان دارد، جریان خون از طریق شریان ها پایدار نیست اما خفیف است و جریان خون و فشار آن، لحظه به لحظه تغییر می‌کنند.

به همین دلیل، اندازه گیری فشار خون فرد به عنوان دو عدد مختلف فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک ثبت می‌شود. این دو عدد نشان دهنده جنبه‌های مختلف فشار خون هستند.

فشار خون بالا در طول انقباض قلبی فعال، فشار خون سیستولیک نامیده می‌شود.

به نظر می‌رسد که نور آبی سبب افزایش سطح اکسید نیتریک نیز می‌شود. این ترکیب شیمیایی با سلامت قلب مرتبط است.

دانشمندان معتقدند که نور آبی سبب آزاد شدن اکسید نیتریک از پوست به جریان خون می‌شود بنابراین رگ‌ها آرام شده و جریان خون افزایش می‌یابد که در نتیجه آن فشار خون کاسته می‌شود.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:18
سلامت و بهداشت جامعه

سنگ کلیه توده های سختی هستند که در مجاری ادرار تشکیل می شوند و در صورت گیر کردن و دشواری به هنگام عبور از مجرا می توانند موجب بروز علائم دردناکی شوند.



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مرکز پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا به برخی از علائم شایع سنگ کلیه به شرح زیر اشاره می کند:

- درد مداوم در یک ناحیه از پشت بدن در حول قسمت کمر که به سمت کشاله ران کشیده می شود. این درد برخی اوقات تسکین یافته اما مجددا بازمی گردد.

- احساس ناراحتی که با هیچ نوع تغییری در موقعیت بدن تسکین نمی یابد.

- حالت تهوع و استفراغ.

- ادرار خونی.

- تکرر ادرار یا احساس داشتن ادرار یا درد و سوزش در زمان ادرار کردن.

- تب و لرز که می تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان توسط پزشک دارد.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:17
سلامت و بهداشت جامعه

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، مصرف سه فنجان قهوه در روز ریسک بروز دیابت نوع دوم را تا یک چهارم کاهش می‌دهد.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی‌میل، کارشناسان سوئدی می‌گویند: کافئین به میزان قابل توجهی در رفع ریسک دیابت نوع دوم مؤثر است.

ماتیاس کارلستروم، محقق ارشد این مطالعه با تجزیه و تحلیل بیش از 30 مطالعه می‌گوید: «قهوه به همراه کافئین و دیگر ترکیبات خود، به میزان قابل توجهی ریسک بروز دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد».

میزان مبتلایان به دیابت در سال 1985 حدود 30 میلیون نفر برآورد شده بود که تا سال 1995 به 135 میلیون و تا سال 2005 به 217 میلیون نفر افزایش یافت.

گفته می‌شود این افزایش عمدتاً به دلیل پیر شدن جمعیت جهان، کاهش فعالیت‌های ورزشی و افزایش نرخ چاقی است.

سازمان بهداشت جهانی این بیماری را به عنوان بیماری همه گیر جهانی به رسمیت شناخته است؛ این دیابت را شایع‌ترین بیماری غدد در جهان می‌داند که سالانه عامل 4 میلیون مرگ در جهان است.

نتایج این بررسی در نشست اروپایی انجمن مطالعات دیابت در برلین ارائه شد.

چهارشنبه 7/9/1397 - 11:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته