• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4133روز قبل
شهدا و دفاع مقدس
«شهدا، علاوه بر مقامات رفیع معنوی، که زبان‏ها و قلم‏ها از توصیف آن و چشم و دل‏ها از مشاهده آن ناتوانند، مشعل‏دار پیروزی و استقلال ملت‏اند و حق بزرگ آنان بر گردن ملت، بسی عظیم است.» (از بیانات رهبر انقلاب) در ادامه، مختصری از زندگی‏نامه یک تن از شهدایی که در تاریخ ۱۸ اسفندماه به فیض عظمای شهادت نائل آمده‏ را می‏خوانیم.
.
شهید ناصر حاج‌حسین کلهر
تاریخ تولد: ۱۳۳۷
تاریخ شهادت: ۱۸ اسفند ۱۳۶۲
محل تولد: شهر ری، روستای غنی‌آباد
طول مدت حیات: ۲۵ سال
محل شهادت: جزیره مجنون
مزار شهید: بهشت ‌زهرا (س)


• شهید ناصر حاج‌حسین کلهر، سال ۱۳۳۷ش در روستای غنی‌آباد شهر ری در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان هستی گشود. ناصر از‌‌ همان دوران کودکی در جلسات مذهبی شرکت می‌کرد. در دوران دبیرستان با شرکت در راهپیمایی‌ها، جلسات سیاسی و مذهبی نقش مؤثری در مدرسه محله خود داشت. فعالیت پیش از انقلاب او با شرکت در جلسات مذهبی و سخنرانی آغاز شد. ناصر طی دوران سربازی خود سرباز گارد شاهنشاهی بود و در عین حال، مخفیانه به سازماندهی نیروهای انقلابی می‌پرداخت تا در مواقع ضروری به مقابله با فرماندهان ارتش شاه بپردازد. او به فرمان امام (ره) از ارتش فرار کرد. بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به ارتش بازگشت و به محافظت از اسلحه و مهمات پادگان پرداخت تا به دست گروه‌های ضدانقلاب نیافتد. هم‌چنین، با حضور در بسیج و انجمن اسلامی محل کارش، با افکار کمونیستی و التقاطی مبارزه می‌کرد تا افکار حضرت امام خمینی (ره) بیش از پیش در محل کار ترویج شود. در سال ۱۳۵۹ش، به‌عنوان نیروی بسیجی به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل عازم شد. شهید بزرگوار در دو عملیات جندالله و خیبر حضور داشت. در عملیات خیبر، آر.پی.جی‌زن و فرمانده دسته اطلاعات بود. در این عملیات، رژیم بعثی به‌طور ناجوانمردانه‌ای برای اولین‌بار از بمب شیمیایی استفاده کرد. از این‌رو، فرماندهان دستور عقب‌نشینی تاکتیکی صادر کردند. در این هنگام باید گروهی داوطلبانه جلوی پاتک دشمن را می‌گرفتند تا دیگر رزمندگان بتوانند به عقب برگردند. این گروه به فرماندهی شهید کلهر در مقابل دشمن ایستادگی کردند و در آن جنگ نابرابر در جزیره مجنون مفقودالاثر شدند. پیکر پاک شهید ناصر حاج‌حسین کلهر پس از سیزده سال به آغوش گرم خانواده بازگشت و در میان استقبال پرشور مردم شهیدپرور به خاک سپرده شد. از این شهید بزرگوار، دو پسر به نام‌های مسعود و محمد به یادگار مانده است. شهید کلهر به انجام واجبات و ترک محرمات مقید بود و به نماز اول وقت اهمیت می‌داد. تلاوت قرآن از برنامه‌های روزانه‌اش بود و در حفظ بیت‌المال بسیار دقت می‌کرد. با همسر و پدر و مادر و دوستانش بسیار صمیمی و مهربان بود.
فرازی از وصیت‌نامه شهید:
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید از خدا و رسولش پیروی کنید و زمانی که شما را به حق فرامی‌خوانند، اجابت کنید. حمد و سپاس خداوند متعال را که توفیق بودن در راهش را نصیبم کرد. پدر، مادر و همسر مهربانم، اگر توفیق شهادت نصیبم شد، بعد از شهادتم گریه نکنید و صبر پیشه کنید. دعا کنید که خدا این قربانی ناقابل شما را بپذیرد. از همسرم که همواره یار و یاور و روزهای سخت زندگی‌ام بود خواهش می‌کنم در خط امام و رهبر بماند و فرزندانی صالح برای پشتیبانی از اسلام و قران و ولایت فقیه تربیت کند...»

پنج شنبه 18/12/1390 - 13:25
تاریخ
انتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی، در ۱۸ اسفند ۱۳۷۴ برگزار گردید . در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، علاوه بر جامعه روحانیت مبارز تهران و گروه‌های پیرو خط امام (ره)، حزب سیاسی تازه تاسیس جمعی از کارگزاران سازندگی ایران به رقابت پرداختند. در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۷۵ نخستین جلسه مجلس پنجم برگزار شد. رییس مجلس پنجم حجة السلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری و نائب رئیسان وی، حسن روحانی و محمدعلی موحدی کرمانی بودند . محمد باقر نوبخت حقیقی سخنگوی مجلس پنجم بود.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:24
تاریخ
در هجدهم اسفند 1363ش، خبر تكان دهنده كشتار ده تن از علمای بزرگوار حوزه علمیه نجف اشرف منتشر گردید. این افراد، عموماً از منسوبین بیت شریف مرجع بزرگوار، آیت‏اللَّه سید محسن حكیم بودند. در پی اعلام شهادت این عده كه مدت‏ها در حبس و بازداشت به سر برده بودند، امام خمینی(ره) با صدور اعلامیه‏ای، ضمن اظهار تاسف و تاثر از این اقدام جنایتكارانه، تصریح كردند "از جنایتكاری كه با اعمال خود، روی مغول را سفیده نموده و از خونخواری كه دستش تا مرفق در خون بی‏گناهان ایران و عراق فرو رفته، توقع و انتظاری، جز این نیست." ایشان در ادامه ضمن انتقاد از سكوت مجامع بین‏المللی فرمودند: این‏گونه اعمال، خوی شیطان صفتان و درندگان منحرف است. تعجب از مدّعیان دروغین طرفداران حقوق بشر است كه این جنایت پیشگان را در اطراف جهان برای این اعمال تشویق می‏كنند و به آنان كمك‏های تسلیحاتی و تبلیغاتی می‏كنند. تعجب از سازمان‏های عریض و طویل بین‏المللی است كه گاه با گفتار و گاه با سكوت خود، از اینان پشتیبانی می‏كنند." حضرت امام در بخش دیگری از این پیام متذكر شده‏اند كه: "این ملت‏های مستضعف هستند كه باید در مقابل ظالمان و جنایتكاران قیام كنند و با اتكا به خدای تعالی، از هیچ قدرتی نهراسند و دست ستمكاران را قطع نمایند.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:23
تاریخ
با شروع جنگ جهانی دوم و اشغال كشور توسط نیروهای متفقین، قرار بر این شد كه با پایان جنگ، نیروهای اشغالگر خاك ایران را ترك كنند. در این میان انگلستان و آمریكا برای وادار ساختن شوروی به خروج از ایران، نیروهای خود را از كشور تخلیه كرده و شوروی را در برابر مجامع جهانی و فشار افكار عمومی قرار دادند. در این حال دولت شوروی علی‏رغم تعهدات قبلی، به حضور در ایران ادامه داد و علاوه بر دخالت در امور داخلی كشور، از خودمختاری آذربایجان و حزب دموكرات به رهبری سید جعفر پیشه‏وری نیز حمایت می‏كرد. این وقایع به شكایت ایران از شوروی در سازمان منجر گردید. با شكایت ایران، سازمان ملل از دو كشور خواست تا برای حل و فصل كار، از طریق مذاكره عمل نمایند. از این رو، قوام السلطنه در آخر بهمن 1324 به شوروی سفر كرد. در جریان این مذاكرات، دولت كرملین پیشنهادی 6 ماده‏ای ارائه نمود كه به رسمیت شناختن خودمختاری آذربایجان از سوی ایران و امتیاز تاسیس شركت مختلط نفت ایران و شوروی برای استخراج نفت شمال، مهم‏ترین مواد آن بود. درخواست‏های استعمارگونه شوروی باعث شد تا قوام‏السلطنه ضمن تسلیم اعتراض‏نامه به دولت شوروی، در پایان سفر بیست روزه خود به ایران باز گردد. پس از آن، مسأله حضور نیروهای روس در ایران در شورای امنیت سازمان ملل مطرح گردید و در نهایت با وساطت مجامع جهانی، نیروهای اشتغالگر در خرداد سال بعد، ایران را ترك كردند. با خروج این افراد، دولت ایران نیز غائله خودمختاری آذربایجان را نیز سركوب كرد.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:23
تاریخ
یك سال پس از كودتای سوم اسفند 1299 ش، در ابلاغیه وزارت جنگ، رضاخان خود را به صراحت، مسبب اصلی كودتا معرفی كرد. در پی آن، جراید آزادی خواه، به شدت به سردار سپه و حكومت نظامی اعتراض كردند. باردیگر در هفدهم اسفند، اعلامیه شدیدی از سوی وزارت جنگ صادر شد كه مدیران جراید را به توقیف و تنبیه تهدید می‏نمود. این عوامل، مدیران جراید را به واكنش و اعتراض واداشت. در روز هجدهم اسفند، یكی از روزنامه‏ها، در مقاله بسیار اعتراض‏آمیزی، به سردار سپه تاخت و اقدامات او را به شدت به باد انتقاد گرفت. به محض انتشار روزنامه، چند قزاق مامور توقیف مدیر آن روزنامه شدند كه او به محض اطلاع، به سفارت روس پناه برد. برخی دیگر از مدیران جراید نیز از بیم حكومت نظامی به حرم حضرت عبدالعظیم رفتند اما هنگامی كه امنیت خود را در خطر دیدند به سفارت روس پناهنده شدند. سرانجام كوشش تحصن كنندگان و سفیر روسیه، سردار سپه را به پذیرش لغو حكومت نظامی وادار كرد، هرچند كه وی به این تعهد خود عمل نكرد.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:22
تاریخ
توافق‌ اقتصادی ایران و آلمان غربی
به‌دنبال ورود ویلی برانت به تهران، اعلام توافق ایران و آلمان غربی درخصوص نفت و دیگر همکاری‌های اقتصادی در چنین روزی از سال ۱۳۵۰ هجری شمسی صورت گرفت.
در تاریخ هجدهم اسفندماه سال ۱۳۵۰ هجری شمسی (۹ مارس ۱۹۷۲م)، اعلام شد که میان ایران و آلمان فدرال - غربی - در زمینه‌ نفت و همکاری‌های اقتصادی دیگر از جمله تسهیلات بازرگانی توافق حاصل شده است. سه روز پیش از آن، ویلی برانت - صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان و رئیس انجمن سوسیال دموکرات‌های اروپا - وارد تهران شده بود. با این‌که آلمان و انگلستان هر دو عضو بازار مشترک اروپا بودند، چند روز پس از دیدار ویلی برانت از تهران، وزیر امور خارجه‌ وقت انگلستان هم به تهران سر زد.
ویلی برانت از سیاست‌مداران بزرگ قرن بیستم اروپا به‌شمار می‌آید. وی پس از این‌که معلوم شد رئیس دفترش جاسوس جمهوری دموکراتیک آلمان - آلمان شرقی - بوده است، به‌جای دفاع از خود، مسئولیت را بر عهده گرفت و از قدرت کنار رفت.
• کارل هربرت فرام - که بعد‌ها نام ویلی برانت را برگزید - در سال ۱۹۱۳م در شهر لوبک به‌دنیا آمد. او در اوان جوانی به سازمان جوانان سوسیالیست پیوست. وی در ۱۹۳۰م عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان شد. پس از روی کار آمدن حزب نازی، تحت تعقیب گشتاپو قرار گرفت و در ۱۹۳۳م به نروژ گریخت و در این کشور نام خود را به ویلی برانت تغییر داد.
در ۱۹۴۵م، ویلی برانت به‌عنوان خبرنگار روزنامه‌های نروژی برای پیگیری اخبار دادگاه نورنبرگ به آلمان بازگشت. در سال ۱۹۴۷م، او دوباره تابعیت آلمان را کسب کرد و بار دیگر عضو حزب سوسیال دموکرات شد. ویلی برانت از سال ۱۹۴۹م تا ۱۹۵۷م نماینده بخش غربی برلین در مجلس بوندستاگ بود و در ۱۹۵۷م به‌عنوان شهردار برلین غربی انتخاب شد.
او در سال ۱۹۶۴م به مقام دبیر کلی حزب سوسیال دموکرات منصوب گردید. دو سال بعد، هنگام صدراعظمی کورت گیزینگر در دولت موسوم به «ائتلاف بزرگ» به مقام معاون صدراعظم و وزیر خارجه منصوب شد و از‌‌ همان زمان، نخستین تلاش‌های خود را برای سیاست «نگاه به شرق» آغاز نمود.
ویلی برانت در اکتبر ۱۹۶۹م تحت عنوان صدراعظم آلمان غربی انتخاب گردید و دست به اصلاحات بزرگ داخلی زد و سیاست خود را برای تنش‌زدایی با کشورهای اروپای شرقی پیگیری کرد. او در سال ۱۹۷۰م، پیمان‌هایی را با اتحاد شوروی و لهستان براساس احترام به مرزهای موجود و عدم توسل به زور امضا کرد و به این ترتیب، روابط سیاسی میان آلمان غربی و شوروی و لهستان برقرار شد. ویلی برانت در سال ۱۹۷۱م برنده جایزه صلح نوبل شد.
با این حال، سیاست تنش‌زدایی ویلی برانت با مخالفت‌های داخلی روبه‌رو شد و برانت اکثریت پارلمانی خود را در بوندستاگ - پارلمان آلمان غربی‌ - از دست داد. اما او توانست در انتخابات زودهنگام سال ۱۹۷۲م پیروز شده و بار دیگر صدراعظم آلمان غربی شود.
در دومین دوره صدراعظمی، ویلی برانت پیمان‌هایی را با جمهوری دموکراتیک آلمان - آلمان شرقی - در ۱۹۷۲م و چکسلواکی در ۱۹۷۳م امضا کرد. سپس آلمان غربی با برقراری روابط سیاسی با بلغارستان و مجارستان در این کشور‌ها سفارتخانه‌های خود را گشود.
اما دستگیری گونترگیوم، یک جاسوس آلمان شرقی که در دفتر شخصی ویلی برانت کار می‌کرد، موجب یک رسوایی بزرگ شد؛ به‌طوری‌که حتی خود ویلی برانت را متهم کردند که جاسوس آلمان شرقی است. سازمان جاسوسی ک. گ. ب شوروی و سازمان جاسوسی آلمان شرقی، استاسی، به این شایعات دامن زدند و این امر به سود رقبای سیاسی ویلی برانت تمام شد.
بدین‌ترتیب، در روز هفتم ماه مه ۱۹۷۴م ویلی برانت، صدراعظم جمهوری فدرال آلمان - آلمان غربی‌ - ناگزیر شد از مقام خود استعفا دهد. برانت در سال ۱۹۷۶م به سمت دبیر کل سازمان بین‌المللی سوسیالیسم انتخاب شد و در این مقام تلاش کرد روابط جدیدی را میان کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه بر مبنای اصولی تازه‌ ایجاد کند که به تأسیس کمیسیون شمال - جنوب منجر گردید. از سال ۱۹۸۹م او یکی از طرفداران فعال اتحاد مجدد دو آلمان بود. ویلی برانت در سال ۱۹۹۲م در سن هفتاد و نُه سالگی درگذشت
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:20
تاریخ
تظاهراتی به‌ظاهر ضدانگلیسی در چنین روزی از سال ۱۲۹۶ هجری شمسی در میدان توپخانه تهران انجام پذیرفت.
در تاریخ هجدهم اسفندماه سال ۱۲۹۶ هجری شمسی (۹ مارس ۱۹۱۸م)، برای دومین‌بار طی ۹ روز گروهی از مردم تهران در میدان توپخانه اجتماع کردند و بر ضد انگلستان شعار دادند و خواستار شدند که این دولت همانند روسیه قرارداد تقسیم ایران (سازش‌نامه‌ مورخ اوت ۱۹۰۷م سن‌پترزبورگ منعقده میان انگلستان و روسیه) را لغو کند و نظامیانش را از خاک کشور خارج سازد.
مستوفی‌الممالک رئیس‌الورزاء وقت ظاهراً این تظاهرات را جدی گرفت و بعضی از نویسندگان روزنامه‌ها را متهم به تحریک مردم کرد و دستور توقیف موقت روزنامه‌ها را داد و قضیه بزرگ‌تر از آنچه که بود، جلوه کرد. چند روز بعد، نمایندگان دولت انگلستان در تهران با اشاره به این رویداد‌ها اعلام کردند که حاضرند «اس. پی. آر» را به دولت ایران واگذار کنند مشروط بر این‌که افسران انگلیسی باقی بمانند و درمورد قرارداد ۱۹۰۷م، زمانی که دولت ثابتی در مسکو مستقر شود تصمیم گرفته خواهد شد.
این اعلامیه درحقیقت، برای آماده ساختن مقدمات تنظیم قرارداد بعدی - وثوق‌الدوله - و تحت‌الحمایه کردن ایران و در دست گرفتن سرپرستی تمامی آن بود. بنابراین نمی‌توان این نظر را که تظاهرات میدان توپخانه، درواقع طرح و نقشه‌ خود انگلیسی‌ها برای هموار ساختن راه تنظیم قرارداد وثوق‌الوله بود را رد کرد، مخصوصاً که در آن زمان انگلیس، نیروی نظامی بزرگ و تازه‌ای را وارد ایران کرده بود تا به شمال برود و احیاناً بر ضد بلشویک‌ها وارد جنگ شود.
قرارداد استعماری ۱۹۱۹ - قرارداد وثوق‌الوله - سرانجام یک سال بعد در هفدهم مردادماه ۱۲۹۸م بین ایران و انگلیس به امضا رسید. وثوق‌الدوله - صدراعظم احمدشاه قاجار - از نخستین روزهایی که زمام امور را در دست گرفت، به‌طور محرمانه مذاکراتی را برای انعقاد یک قرارداد با نمایندگان دولت انگلیس آغاز کرد که این مذاکرات - به‌صورت کاملاً سری - در حدود ۹ ماه به طول انجامید.
در روز هجدهم مردادماه ۱۲۹۸ش - یک روز پس از امضای قرارداد ۱۹۱۹ - درحالی‌که شاه قاجار عازم سفر اروپا بود، ناگهان و بدون زمینه‌ قبلی، اعلامیه‌ وثوق‌الدوله به ضمیمه‌ متن قرارداد در ایران منتشر شد و اعلام گردید که این قرارداد مورد تصویب هیئت وزیران قرار گرفته است.
این قرارداد شامل شش ماده و یک مقدمه است و خلاصه‌ آن عبارت بود از تعهدات انگلستان درباره‌ احترام مطلق به استقلال و تمامیت ایران، تأمین مستشاران انگلیسی برای ادارات ایران و همکاری با ایران در زمینه‌ احداث خطوط آهن و شبکه‌ ارتباطی به‌همراه اعطای وام از طرف انگلستان.
هم‌چنین به موجب این قرارداد، انگلیس، زمام امور مالی، اقتصادی و ارتش ایران را در دست می‌‏گرفت و ارتش متحدالشکل زیر نظر فرماندهان انگلیسی تشکیل می‌‏شد. تعرفه‌ گمرکی نیز در ظاهر برای حفظ منافع ایران و درحقیقت، به سود بریتانیا تغییر می‌‏یافت.
با انتشار این بیانیه، موجی از مخالفت و موافقت در کشور برخاست و وثوق‏الدوله برای آرام کردن اوضاع، به مخالفان خود، مقادیر زیادی رشوه داد. هم‌چنین این قرارداد در خارج از کشور، مورد مخالفت آمریکا و فرانسه - که منافع خود را در خطر می‌‏دیدند - قرار گرفت و سرانجام این معاهده، به‌علت فشار شدید افکار عمومی، عملی نشد و پس از برکناری وثوق‌الدوله لغو گردید.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:20
تاریخ
وفات شیخ طبرسی؛ عالم بنام مسلمان
شیخ طبرسی، یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان جهان اسلام در چنین روزی از سال ۵۴۸ هجرى قمری چشم از جهان فروبست.
ابوعلى، فضل بن حسن بن فضل طبرسى، معروف به امین‌الاسلام طبرسى در حدود سال‏هاى ۴۶۰ق تا ۴۷۰ق در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. وی را برخى از بزرگان، منسوب به طبرستان دانسته‏اند که در این صورت طبرسى خوانده مى‏شود. اما طبق تحقیقات چنین نیست، بلکه طبرسى منسوب به تفرش است و تلفظ آن طبرسى است بر وزن تفرشى، زیرا اولاً: اگر از طبرستان بود نسبت او طبرى مى‏شد نه طبرسى ثانیاً: بیهقى در کتاب تاریخ بیهق او را منسوب به تفرش مى‏داند و با توجه به هم‌عصر بودن آنان و این‌که هر دو چند سال در بیهق بوده‏اند و با یکدیگر آشنایى نزدیک داشته‏اند، قول بیهقى صحیح‌تر به نظر می‌رسد.
خاندان طبرسى از خاندان‏هاى معروف بین شیعیان است، به‌عنوان مثال پدر او حسن بن فضل، خود از علماى عصر خویش بوده است، فرزند وی رضى‌الدین، حسن بن فضل طبرسى نیز چون خورشیدى در آسمان علم و زهد و تقوا مى‏درخشد. او از شاگردان پدر بوده و مؤلف کتب فراوانى از جمله مکارم‌الأخلاق مى‏باشد. نوه امین‌الاسلام طبرسى نیز دنباله راه پدر و جد خویش را گرفته و کتابى ارزشمند چون مشکاةالأنوار از او به یادگار مانده است.
طبرسی در آغاز جوانی در مشهد مقدس سرگرم تحصیلات بوده و سال‌های متمادی در رشته‌های مختلف علمی و فنون تفسیری مانند فقه، حدیث و رجال، ادبیات و لغت از محضر اساتید بزرگی مانند ابوعلى طوسى، شیخ طوسى، موفق‌الدین بکرآبادى، عبیدالله بیهقى‏ و شیخ جعفر دوریستى علم آموخته است.
مراتب علمی‌اش بیش‌تر از مکتب ابوعلی طوسی (مفید ثانی) شیخ منتخب‌الدین رازی جد صاحب فهرست و ابوالوفای رازی می‌باشد. علامه امینی در شهداءالفضیله راجع به مقام علمی‌اش می‌نویسد: «امین‌الاسلام معروف به شیخ طبرسی پرچم‌دار علم و آیت هدایت بود. وی از برجسته‌ترین زعمای دین و پیشوایان مذهب شیعه به‌شمار می‌آید. تفسیر وی به مجمع‌البیان به‌تنهائی کافی‌ست که دریای فضل و تبحر علمی او را بنمایاند تفسیری که نور حقیقت می‌بارد و پرتو دانش و بینش وحی الهی می‌تابد کتابی که هیچ‌کس از آن بی‌نیاز نتواند بود.»
بیست و پنج سال از بهترین ایام خود را در شهر سبزوار به تدریس دانشجویان دینی و تألیف و تحقیق گذرانید، شاگردانى که توسط وی تربیت شدند، از ستارگان درخشان آسمان علم و دانش گردیدند که از جمله چهره‏هاى سر‌شناس آن‌ها مى‏توان به فرزند بزرگوار او رضى‌الدین حسن بن فضل طبرسى (صاحب کتاب شریف مکارم‌الأخلاق)، ابن شهرآشوب مازندرانى (مؤلف کتاب معالم‌العلماء)، شیخ منتجب‌الدین (صاحب فهرست)‏، قطب‌الدین راوندى، عبدالله بن جعفر دوریستى‏ و شاذان بن جبرئیل قمى اشاره نمود.
بزرگانى چون بیهقى وقتى سخن از تألیفات طبرسى به میان آورده‏اند، تألیفات او را «کثیر» دانسته‏اند، که طبرسى داراى تألیفات زیادى است. اما آنچه به دست ما رسیده به بیست عنوان نمى‏رسد و قطعا تألیفات او بیش‌تر از این مقدار بوده است.
از جمله کتب طبرسى عبارت‌اند از: ۱ - «مجمع‌ البیان» در تفسیر قرآن که در ۱۰ جلد تألیف شده است. این کتاب از بهترین تفاسیر شیعه است و شهرتى جهانى دارد. ۲ - «الکاف الشاف من کتاب الکشاف» خلاصه‏اى است از کتاب تفسیر کشاف زمخشرى. ۳ - «جوامع الجامع» مصنف اولین تفسیرى که نوشت مجمع البیان بود و در آن زمان کشاف زمخشرى را ندیده بود اما پس از اطلاع از کتاب کشاف، تفسیر جوامع الجامع را نوشت که به‌طور مختصر، جامع فواید مجمع و کشاف باشد. ۴ - «المستمد من البیان» (از البیان شیخ طوسى انتخاب شده است). ۵ - «الوافی در تفسیر قرآن». ۶ - «إعلام الورى بأعلام الهدى» در فضائل ائمه علیهم‏السلام. ۷ - «تاج الموالید» در انساب. ۸ - «الآداب الدینیة للخزانة المعینیة». ۹ - «النور المبین». ۱۰ - «کنوز النجاح». ۱۱ - «عدة السفر و عمدة الحضر».
سرانجام، مفسر بزرگ قرآن و عالم ربانى، امین‌الاسلام طبرسى پس از حدود نود سال زندگى سراسر تلاش و مجاهده در سال ۵۴۸ هجرى قمری در بیهق از دنیا رفت. طبق نقل بزرگانى چون علامه سیدمحسن امین، طبرسى به مرگ طبیعى از دنیا نرفت، بلکه به‌وسیله دشمنان به شهادت رسید.
از مطالعه تاریخ ایران و هم‌چنین کامل ابن اثیر چنین استفاده می‌شود که در سال ۵۴۷ق طائفه غزان که از عمال ستمگر سلطان سنجر سلجوقی به تنگ آمدند به نواحی خراسان (مرو، طوس) و بعضی بلاد دیگر هجوم سختی نمودند و در این حمله عده زیادی از رجال و علما و مردم ایران مظلومانه شهید شدند (زنان نیز به اسارت رفتند) که از جمله یکی از شخصیت‌های بزرگ علمی که در این حمله شهید شد، امین‌الدین طبرسی بود، بدن مطهرش را از بیهق به مشهد مقدس انتقال داده و در جوار مرقد امام هشتم شیعیان علیه‏السلام به خاک سپردند.
پنج شنبه 18/12/1390 - 13:19
خودرو
جام جم آنلاین: سازندگان اتومبیل و تولیدکنندگان لوازم جانبی در ماه مارس هر سال در ژنو گرد هم می‌آیند تا تازه‌ترین محصولات خود را به نمایش بگذارند. اتومبیلی ساخت جنرال موتورز به‌عنوان اتومبیل سال ۲۰۱۲ برگزیده شده است.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دویچه وله، هشتاد و دومین سالن اتومبیل ژنو از هشتم تا 18 مارس میزبان علاقه‌مندان و دست‌اندرکاران صنعت اتومبیل سازی است. پیش‌بینی می‌شود که ۷۰۰ هزار بازدیدکننده از نمایشگاه ۲۰۱۲ دیدن کنند. ۱۸۰ محصول برتر اروپایی و جهانی در انتظار مهمانان هستند.

اتومبیل شخصی و فن‌آوری‌های جانبی آن همچون همیشه بخش بزرگی از فضای نمایشگاه ژنو را به خود اختصاص داده است. تازه‌ترین محصولات کلاسیک (با موتورهای بنزینی و دیزلی) و اتومبیل‌هایی با "موتورهای سبز" که سال‌هاست در محوریت رقابت صنعت‌گران قرار گرفته‌اند، در ژنو عرضه خواهند شد.

در مقابل درب اصلی ورودی نمایشگاه سال جاری بخشی در نظر گرفته شده که بازدیدکنندگان می‌توانند در آنجا اتومبیل‌های "سبز" تولیدکنندگانی چون مرسدس بنز، فورد، رنو و سیتروئن را به صورت رایگان آزمایش کنند.

تمام اتومبیل سازان بزرگ جهان، اسپرت‌کاران و فعالان در بخش تیونینگ، شماری از نام‌آورترین طراحان اتومبیل و سازندگان لوازم جانبی، محصولات خود را در ۲۶۰ غرفه در هفت سالن (در فضایی به مساحت ۱۱۰ هزار متر مربع) به نمایش می‌گذارند.

نگاهی برخی از محصولات جدید

ولوو با "V40" به ژنو آمده است. ولوو قدرت مانور این مدل را در مقایسه با مدل‌های پیشین خود بهبود بخشیده و طراحی داخلی و صندلی‌های بسیار راحتی به آن افزوده است. ایمنی که یکی از خصوصیات اصلی ولوو است در این مدل نه تنها برای سرنشینان اتومبیل که برای عابران پیاده هم در نظر گرفته شده است.

ولوو "V40" را با کیسه‌ هوای عابر پیاده به ژنو آورده است. در صورت برخورد این اتومبیل با عابر پیاده کیسه‌ هوای بیرونی روی شیشه‌ جلو و ستو‌ن‌های جلو را می‌پوشاند و از شکستگی سر و گردن عابر جلوگیری می‌کند. این سیستم آپشن نیست و بر روی تمام ولووهای "V40" نصب می‌شود. اخطاردهنده‌ خروج از لاین خیابان، سیستم کمک پارک و سامانه‌ تشخیص تابلوهای راهنمایی و رانندگی و دیگر تجهیزات ایمنی نیز در این محصول وجود دارند.

فیات پونتو

این محصول که در ماه مه سال جاری به تولید انبوه می‌رسد با موتورهای بنزینی (۱۵۰ تا ۲۵۴ اسب بخار) و دیزلی (۱۱۵ تا ۱۷۷) اسب بخار به بازار عرضه خواهد شد.

فیات سپرها، جلوپنجره و چراغ‌های جلوی پونتو را اندکی دستکاری و طراحی داخل را هم تغییر داده است.

بیشترین تغییرها اما در موتور صورت گرفته است. یک موتور کوچک دو سیلندر به نام "توین ایر" که تنها ۹۰۰ سی‌سی حجم دارد با سوزندان تنها ۲/ ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ۸۵ اسب بخار توان و حداکثر ۱۴۵ نیوتن‌متر گشتاور برای پونتو به ارمغان خواهد آورد.

قیمت این اتومبیل با موتور توین ایر حداقل ۱۷ هزار یورو اعلام شده است.

فراری کالیفرنیا، بازده بیشتر و وزن کمتر

فراری صفر تا صد سری جدید "کالیفرنیا" را ۲/ ۰ ثانیه کاهش داده و به ۸/ ۳ ثانیه رسانده است. مهندسان این شرکت ایتالیایی بازده موتور جدید را ۲۲ درصد بالا برده و به ۴۹۰ اسب بخار رسانده‌اند. همزمان با تغییراتی در ساختار بدنه آلومینیومی وزن اتومبیل خالی ۳۰ کیلوگرم کاهش یافته است.

"کالیفرنیا" جدید با وجود تغییرات یادشده از پایداری بالایی برخوردار است. سازندگان با وجود این و در صورت درخواست مشتری مجموعه‌ای به نام "Handling Speciale" را به تجهیزات اتومبیل اضافه می‌کنند که پایداری اتومبیل را باز هم بالاتر می‌برد. با استفاده از این افزونه اتومبیل به فرمان تغییر مسیر از سوی راننده هم ۱۰ درصد حساس‌تر می‌شود.

کمک‌فنرهای مغناطیسی فراری "کالیفرنیا" به حسگرهای تنظیم‌کننده‌ پایداری بهتر واکنش نشان می‌دهند. با این حساب از یک سو قدرت مانور افزایش می‌یابد و از سوی دیگر سرنشینان در هنگام حرکت اتومبیل در سرعت‌های پایین راحتی بیشتری حس می‌کنند.

فراری کالیفرنیا را می‌توان به قیمت دست‌کم ۲۱۸ هزار و ۲۰۰ یورو در سوئیس سفارش داد.

اپل آمپرا، اتومبیل برتر سال ۲۰۱۲

در سال جاری برای نخستین بار مسابقه‌ گزینش "اتومبیل برتر سال" در آستانه‌ نمایشگاه ژنو برگزار شد. حدود نیم قرن است که دست‌اندرکاران نشریات تخصصی اتومبیل سال را برمی‌گزینند. محصولاتی به رقابت راه می‌یابند که دست‌کم پنج هزار دستگاه از آنها در دست‌کم پنج کشور اروپایی فروخته شده باشد.

۵۹ روزنامه‌نگار حوزه‌ اتومبیل از ۲۳ نشریه اروپایی فینالیست‌های رقابت ۲۰۱۲ را برگزیدند. اپل آمپرا که در بازارهای مختلف با نام‌های هولدن ولت، واکسهال آمپرا یا شورلت وُلت نیز به فروش می‌رسد، گوی سبقت را از رقیبان ربود.

این اتومبیل پس از گذراندن انواع آزمایش سیتروئن "دی اس ۵"، فیات پاندا، فورد فوکوس، تویوتا یاریس، فولکس‌واگن "Up" و رنجرور اِوُک را پشت سر گذاشت.

آمپرا اتومبیلی خانوادگی با پیشرانه‌ الکتریکی است که به شارژر باتری مجهز شده است. راننده‌ این اتومبیل عملا نگرانی از ماندن در وسط راه ندارد. سازندگان آمپرا این ویژگی را مهمترین عامل پیروزی محصول خود بر رقیبان می‌دانند.

تناسب قیمت با محصول، نوآوری‌ها، امنیت، کیفیت، طراحی و سازگاری با محیط زیست، از جمله معیارهای گزینش اتومبیل برتر سال هستند.

پنج شنبه 18/12/1390 - 13:15
سلامت و بهداشت جامعه
جام جم آنلاین: تحقیقات تازه در فرانسه نشان می‌دهد كه خوردن دو تا سه عدد سیب در روز سطح كلسترول خون را پایین می‌آورد.

این تحقیقات حاكی از آن است كه پوست سیب مملو از فیبر موسوم به پكتین است كه رسوب‌های كلسترول را از بین می‌برد.

پژوهشگران انستیتوی ملی علوم میوه در ژاپن نیز در تحقیقات تازه خود دریافتند، خوردن 400 گرم (دو سیب) در روز سطح كلسترول خون را تا 21 درصد پایین می‌آورد.

همچنین سیب درصد ویتامین C در خون را به طور محسوس بالا می‌برد.

سیب دارای آهن، آب، پروتئین، چربی، كلسیم، مس، فسفر و ید است كه ید آن برای تقویت غدد مفید است.

این میوه همچنین دارای ویتامین A،B،C،B2،E و نیكوتیل است. سیب ناراحتی‌های شایعی مانند خشكی، ترك‌خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی طولانی‌مدت و مزمن را از بین می‌برد.(فارس)

پنج شنبه 18/12/1390 - 13:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته