• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 372
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 5745روز قبل
آموزش و تحقيقات


قبل از انفجار بزرگ و حیرتی بسیار عجیب از قرآن عظیم  7 خرداد 1387 - 27 می 2008 .... قبل از انفجار بزرگ چه روی داد؟ میدانید؟ پس به قرآن بنگرید چون برای شما روشن میسازد آن زمان چه روی داده بود! طبق آیات 9 تا 12 سوره ی مبارکه ی فصلت ....   بسم الله الرحمن الرحیم "قل ائنكم لتكفرون بالذی خلق الارض فی یومین و تجعلون له اندادا ذلك رب العالمین(9) و جعل فیها رواسی من فوقها و بارك فیها و قدر فیها اقواتها فی اربعه ایام سواء للسائلین(10)ثم استوی الی السماء و هی دخان فقال لها و للارض ائتیا طوعا او كرها قالتا اتینا طائعین(11)فقضهن سبع سموات فی یومین و اوحی فی كل سماء امرها و زینا السماء الدنیا بمصابیح و حفظا ذلك تقدیر العزیز العلیم (12)به آیه ی 9 توجه بفرمایید: ابتدا خداوند به خلقت ارض اشاره میكند. كه معنای همان زمین خودمان را دارد طبق آیه ی بعدی آن.به آیه ی 10 توجه بفرمایید: و نشانه ی ادامه دار بودن آیه ی قبلی و ربط این آیه به آن آیه هست. و به "ها" در جعلها توجه بفرمایید كه به ارض (زمین) اشاره دارد.به آیه ی 11 توجه كامل بفرمایید: ثم به این معنا هست كه خداوند پس از خلق ارض به سماء (آسمان اولیه) تجلی كرده است.و طبق آیه ی 12 به آفرینش هفت آسمان پرداخته است.پس میبینید خداوند ابتدا زمین را در دو روز (نمیدانیم هر روز چندین سال است؟)  خلق كرده است، سپس به آسمان تجلی مینماید. (ما نمیدانیم كدام آسمان؟ كجا؟ و در چه فاصله ای از زمین؟ آیا زمینی كه خلق شد در همان دود آسمان اولیه موجود بود؟ و یا این آسمان اولیه و زمین از هم جدا بودند و پس از آفرینش هفت آسمان از آن آسمان اولیه، زمین در یكی از آن آسمان ها (دنیای ما)  قرار داده شد؟).
شنبه 23/6/1387 - 23:30
آموزش و تحقيقات
مبادله بار و قانون بقای بار الكتریكی  گاهی یك تماس ساده میان اجسام ممكن است باعث شود كه تعدادی الكترون از یك جسم به جسم دیگر منتقل شود. وقتی میله پلاستیكی با خز مالش داده می‌شود، برخی الكترونها از خز به میله پلاستیكی منتقل می‌شوند. ممكن است تعداد الكترونهایی كه به میله پلاستیكی منتقل می‌شوند، در حدود ( 9 ^ 10 ) باشد كه ظاهرا زیاد است. تعداد كل الكترونهای موجود در میله پلاستیكی در حدود 24 ^ 10 است.  در فلزات بستگی الكترونها به هسته ضعیف است و الكترونها می‌توانند آزادانه در داخل ماده حركت كنند. چون بار به راحتی در داخل میله فلزی به هم وصل نماییم، هر دو كره خنثی می‌شوند. ماده ای كه بار الكتریكی را از خود عبور می‌دهد رسانا نامیده می‌شود. در جامدات ، فقط الكترونها می‌توانند حركت كنند. اما محلول الكترولیت ، آب شور یا گاز داخل لامپ فلوئورسانس رساناهای بسیار خوبی هستند. زیرا حاملین بار مثبت و منفی هردو تحت تاثیر نیروی الكتریكی می‌توانند آزادانه حركت كنند. در تمام فرایندهای مبادله بار و انتقالات اخیر قانون بقای بار الكتركی به دقت ملاحظه می‌شود. به عبارتی نحوه مبادله بار به توسط قانون بقای بار صورت می‌گیرد. در واكنشهای شیمیایی این قانون همانند قانون بقای جرم ظاهر می شود و واكنش را از نظر الكتریكی مجاز می داند كه در طرفین واكنش مجموع بارهای الكتریكی برابر باشند.

شنبه 23/6/1387 - 23:26
آموزش و تحقيقات
قانون بقای بار الكتریكی در اتم

همه اجسام دارای ذراتی با بار الكتریكی مثبت و منفی هستند. این ذرات هماناتمهایی هستند كه جهان مادی را می‌سازند. ابعاد این اتمها از مرتبه آنگستروم است. چندین میلیون از این اتمها ، در كنار هم ، چیزی در حدود یك نقطه نمایان می‌شوند. هر اتم از لحاظ بار الكتریكی خنثی است، زیرا به تعداد مساوی بار مثبت و منفی دارد. بار مثبت اتم و تقریبا تمامی جرم آن ، در مركز آن ، یعنی در هسته متمركز شده است. ابعاد هسته ده هزار برابر كوچكتر از ابعاد كل اتم است. هسته یك خوشه محكم به هم چسبیده متشكل از دو نوع ذره پروتونها و نوترونهاست.

تراكم جرم در این ذرات غیر قابل تصور است. یك تفاوت مهم بین پروتونها و نوترونها این است كه پروتونها دارای بار الكتریكی مثبت بوده ولی نوترونها از نظر بار الكتریكی خنثی هستند. تعداد پروتونها هسته ، عنصر شیمیایی را كه هسته به آن تعلق دارد، مشخص می‌كند، با این حال قسمت اعظم فضای اتم خالی است، در ناحیه اطراف هسته تعدادی ذره با بار الكتریكی منفی به نام الكترون وجود دارد. جرم الكترون كم است، اما بار آن منفی و مقدارش برابر مقدار بار روی پروتون است. از اینرو در یك اتم خنثی تعداد الكترونها در فضای اطراف هسته درست برابر تعداد پروتونها در داخل هسته است. الكترونها توسط نیروی جاذبه الكتریكی در نزدیكی هسته به آن مقید می‌شوند.

شنبه 23/6/1387 - 23:25
آموزش و تحقيقات
قانون بقای بار الكتریكی یك توپ را با میله پلاستیكی و دیگر را میله شیشه‌ای باردار كنید سپس آنها را به هم بچسبانید. گاهی دوبار ناپدید می‌شوند و همدیگر را از بین می‌برند. برای بیان این مساله می‌توان از یك قانون ریاضی مبنی بر اینكه اگر حاصل جمع دو كمیت صفر شود، یكی از آن دو مثبت و دیگری منفی است، استفاده نمود. طبق قرارداد به میله پلاستیكی را بار منفی و میله شیشه‌ای را بار مثبت نسبت داده‌اند.  بیان ساده ای از قانون بقای بار  وقتی كه یك میله پلاستیكی را با خز مالش می‌دهیم، میله بار منفی و خز بار مثبت پیدا می‌كند. آزمایش را با دو جسم خنثی شروع می‌كنیم، یعنی مجموع بار آن دو برابر صفر است. بعد از مالش دادن ، یكی بار مثبت و دیگری بار منفی می‌یابد كه باز هم بار كل برابر صفر می‌شود. همچنین وقتی میله‌ای بار مثبت بیابد، بار جسم پلاستیكی كه میله شیشه‌ای را با آن مالش می‌دهیم منفی می‌شود.  هیچ كس نمی تواند یكی از این دو بار را خلق كند، بدون آنكه همزمان دیگری را نیز تولید كرده باشد در یك چنین فرایندی مقدار كل بار تغییر نمی‌كند. این مطلب بیانگر قانون بقای بار الكتریكی است. این قانون همانند قوانین پایستگی جرم و انرژی ، اندازه حركت خطی ، اندازه حركت زاویه ای و ... در فیزیك یك قانون بنیادی است.
شنبه 23/6/1387 - 23:25
آموزش و تحقيقات
- گازفلوئور : برای كاهش ضریب شكست شیشه در ناحیه غلاف استفاده می شود .- گاز هلیم : برای نفوذ حرارتی و حباب زدایی در حین واكنش شیمیایی در داخل لوله مورد استفاده قرار می گیرد.- گاز كلر: برای آب زدایی محیط داخل لوله قبل از شروع واكنش اصلی مورد نیاز است . مراحل ساخت+ مراحل سیقل حرارتی: بعد از نصب لوله با عبور گاز های كلر و اكسیژن ، در درجه حرارت بالاتر از 1800 درجه سلسیوس لوله صیقل داده می شود تا بخار اب موجود در جدار داخلی لوله از ان خارج شود.+ مرحله اچینگ: در این مرحله با عبور گازهای كلر، اكسیژن و فرئون لایه سطحی جدار داخلی لوله پایه خورده می شود تا ناهمواری ها و ترك های سطحی بر روی جدار داخلی لوله از بین بروند .+ لایه نشانی ناحیه غلاف : در مرحله لایه نشانی غلاف ، ماده تترا كلرید سیلیسیوم و اكسی كلرید فسفریل به حالت بخار به همراه گاز های هلیم و فرئون وارد لوله شیشه ای می شوند ودر حالتی كه مشعل اكسی هیدروژن با سرعت تقریبی 120 تا 200 میلی متر در دقیقه در طول لوله حركت می كند و دمایی بالاتر از 1900 درجه سلسیوس ایجاد می كند ، واكنش های شیمیایی زیر ب دست می آیند.ذرات شیشه ای حاصل از واكنش های فوق به علت پدیده ترموفرسیس كمی جلوتر از ناحیه داغ پرتاب شده وبر روی جداره داخلی رسوب می كنند و با رسیدن مشعل به این ذرات رسوبی حرارت كافی به آنها اعمال می شود به طوری كه تمامی ذرات رسوبی شفاف می گردند و به جدار داخلی لوله چسبیده ویكنواخت می شوند.بدین ترتیب لایه های یشه ای مطابق با طراحی با تركیب در داخل لوله ایجاد می گردد و در نهایت ناحیه غلاف را تشكیل می دهد.

 

شنبه 23/6/1387 - 23:12
آموزش و تحقيقات
فیبرنوری در تشخیص بیماری ها و آزمایش های گوناگون در پزشكی كاربرد فراوان دارد كه از آن جمله می توان دزیمتری غدد سرطانی ، شناسایی نارسایی های داخلی بدن،جراحی لیزری فاستفاده در دندانپزشكی و اندازه گیری مایعات و خون نام برد . فن آوری ساخت فیبرهای نوری برای تولید فیبر نوری ، ابتدا ساختار آن در یك میله شیشه ای موسوم به پیش سازه از جنس سیلیكا ایجادمی گردد و سپس در یك فرایند جداگانه این میله كشیده شده تبدیل به فیبرمی گردد . از سال 1970 روش های متعددی برای ساخت انواع پیش سازه ها به كار رفته است كه اغلب آنها بر مبنای رسوب دهی لایه های شیشه ای در اخل یك لوله به عنوان پایه قرار دارند . روشهای ساخت پیش سازه  روش های فرایند فاز بخار برای ساخت پیش سازه فیبرنوری را می توان به سه دسته تقسیم كرد :1.            رسوب دهی داخلی در فاز بخار 2.            رسوب دهی بیرونی در فاز بخار 3.            رسوب دهی محوری در فاز بخار  موادلازم در فرایند ساخت پیش سازه- تتراكلرید سیلسكون :این ماده برای تا مین لایه های شیشه ای در فرایند مورد نیاز است .- تتراكلرید ژرمانیوم : این ماده برای افزایش ضریب شكست شیشه در ناحیه مغزی پیش سازه استفاده می شود .- اكسی كلرید فسفریل: برای كاهش دمای واكنش در حین ساخت پیش سازه ، این مواد وارد واكنش می شود .

 

شنبه 23/6/1387 - 23:12
آموزش و تحقيقات
فیبرهای نوری نسل سوم طراحان فیبرهای نسل سوم ، فیبرهایی را مد نظر داشتند كه دارای حداقل تلفات و پاشندگی باشند. برای دستیابی به این نوع فیبرها، محققین از حداقل تلفات در طول موج 55/1 میكرون و از حداقل پاشندگی در طول موج 3/1 میكرون بهره جستند و فیبری را طراحی كردند كه دارای ساختار نسبتا پیچیده تری بود. در عمل با تغییراتی در پروفایل ضریب شكست فیبرهای تك مد از نسل دوم ، كه حداقل پاشندگی ان در محدوده 3/1 میكرون قرار داشت ، به محدوده 55/1 میكرون انتقال داده شد و بدین ترتیب فیبر نوری با ماهیت متفاوتی موسوم به فیبر دی.اس.اف ساخته شد.كاربردهای فیبر نوری الف)كاربرد در احساسگرها
استفاده از احساسگرهای فیبر نوری برای اندازه گیری كمیت های فیزیكی مانندجریان الكتریكی، میدان مغناطیسی فشار،حرارت ،جابجایی،آلودگی آبهای دریا سطح مایعات ،تشعشعات پرتوهای گاماوایكس در سال های اخیر شروع شده است . در این نوع احساسگرها ، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی احساسگر بهره گیری می شود بدین ترتیب كه خصوصیات فیبر تحت میدان كمیت مورد اندازه گیری تغییر یافته و با اندازه شدت كمیت تاثیر پذیر می شود.ب)كاربردهای نظامی
فیبرنوری كاربردهای بی شماری در صنایع دفاع دارد كه از آن جمله می توان برقراری ارتباط و كنترل با آنتن رادار، كنترل و هدایت موشك ها ، ارتباط زیر دریایی ها (هیدروفون) را نام برد . ج)كاربردهای پزشكی  
شنبه 23/6/1387 - 23:12
آموزش و تحقيقات
فیبر نوری بعد از اختراع لیزر در سال 1960 میلادی، ایده بكارگیری فیبر نوری برای انتقال اطلاعات شكل گرفت .خبر ساخت اولین فیبر نوری در سال 1966 همزمان در انگلیس و فرانسه با تضعیفی برابر با اعلام شد كه عملا درانتقال اطلاعات مخابراتی قابل استفاده نبود تا اینكه در سال 1976 با كوشش فراوان محققین تلفات فیبر نوری تولیدی شدیدا كاهش داده شد و به مقدار رسید كه قابل ملاحظه با سیم های كوكسیكال مورد استفاده در شبكه مخابرات بود.در ایران در اوایل دهه 60 ، فعالیت های تحقیقاتی در زمینه فیبر نوری در مركز تحقیقات منجر به تاسیس مجتمع تولید فیبر نوری در پونك تهران گردیدو عملا در سال 1373 تولید فیبرنوری با ظرفیت 50.000 كیلومتر در سل در ایران آغاز شد.فعالیت استفاده از كابل های نوری در دیگر شهرهای بزرگ ایران شروع شد تا در آینده نزدیك از طریق یك شبكه ملی مخابرات نوری به هم متصل شوند. فیبرنوری یك موجبر استوانه ای از جنس شیشه (یا پلاستیك) كه دو ناحیه مغزی وغلاف با ضریب شكست متفاوت ودولایه پوششی اولیه وثانویه پلاستیكی تشكیل شده است . بر اساس قانون اسنل برای انتشار نور در فیبر نوری شرط : می بایست برقرار باشد كه به ترتیب ضریب شكست های مغزی و غلاف هستند . انتشار نور تحت تاثیر عواملی ذاتی و اكتسابی ذچار تضعیف می شود. این عوامل عمدتا ناشی از جذب ماورای بنفش ، جذب مادون قرمز ،پراكندگی رایلی، خمش و فشارهای مكانیكی بر آنها هستند . منحنی تغییرات تضعیف برحسب طول موج در شكل زیر نشا ن داده شده است.

 

شنبه 23/6/1387 - 23:12
آموزش و تحقيقات
برخی از محققان عقیده دارند كه ما در حال حاضر هم در مرحله انتقالی قرار داریم، با توجه به توسعه نواحی‌ با رفتارهای غیر متعارف مغناطیسی - كه خطوط میدان در جهت اشتباه حركت می‌كنند - نشانه‌هایی از حالت ضعیف‌تر و آشوبناك‌تری برای سپر محافظ ما است.  راب كو زمین شناس از دانشگاه سانتا كروز كالیفرنیا، حتی ممكن است شواهدی در گدازه‌هایی در اُرگان پیدا كرده باشد كه حاكی از ضربات مغناطیسی ناشی از دوره‌ی جابه‌جایی می‌باشد. تصویری كه ایجاد می‌شود ممكن است به پرسروصدایی استانداردهای آبروریزی‌های هالیوودی نباشد، لیكن با توجه به این‌كه تمدن بشری هیچ گاه در چنین موقعیتی قرار نداشته است، نسل بشر می‌تواند دوران جالب و پرمبارزه‌ای را در پیش رو داشته باشد. 
شنبه 23/6/1387 - 23:8
آموزش و تحقيقات
مایك فولر زمین‌شناس از دانشگاه هاوایی می‌گوید: «وقتی ما به 700,000 سال پیش بر‌می‌گردیم پدیده‌ی غیر قابل باوری را مشاهده می‌كنیم. جهت مغناطیسی صخره‌ها ناگهان در جهت معكوس قرار گرفته است. به جای آن‌كه آن‌ها به سمت شمال مغناطیسه باشند- همانند چیزی كه امروز مشاهده می‌كنیم - به سمت جنوب مغناطیسه شده‌اند.»  به نظر می‌رسد كه چنان تغییر جهت میدان مغناطیسی‌ای به طور متوسط هر 250,000 سال یك‌بار به وقوع پیوسته است، كه نتیجتاً هم اكنون برای جابه‌جایی دیگری در قطب‌های مغناطیسی خیلی هم دیر شده است. گری گلاتزمایر دانشمندی از دانشگاه سانتا كروز كالیفرنیا چنان جابه‌جایی‌هایی را بین دو قطب شمال و جنوب در شبیه‌سازی‌های كامپیوتری مشاهده كرده است (یكی از شبیه‌سازی‌ها را در این‌جا می‌بینید). این اتفاقات مجازی شباهت خیلی زیادی با رفتار كنونی میدان مغناطیسی زمین نشان می‌دهد ولذا می‌توان نتیجه گرفت كه ما در آستانه‌ی تجربه یكی دیگر از جابه‌جایی‌های قطب‌های زمین قرار داریم، اگرچه تكمیل آن چندین قرن به طول می‌كشد.  
شنبه 23/6/1387 - 23:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته