• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1412
تعداد نظرات : 428
زمان آخرین مطلب : 5547روز قبل
دانستنی های علمی

بانوی ولایت

 

در اسلام بعد از فاطمه زهرا صدیقه الصغری زینب یگانه قهرمان زن تاریخ اسلام و تشیع است.

چهره ای ممتاز و قهرمان که در راه انجام وظیفه با ایمانی عمیق و عقیده ای استوار نقش بسزایی در مسیر دین داشته است.

نام ایشان همراه نام امام حسین (ع) است و مورخان تاریخ و تشیع ایشان را شخصیت دوم واقعه کربلا می دانند. و مهمتر از همه نقش اساسی ایشان در جاودانگی قیام عاشورا نقشی است که دنیای تشیع آن را رمز پیروزی حرکت امام حسین(ع) می داند

خطبه حضرت زینب(س) در کوفه نمومه ای عجیب از اتر گذاری سخنان داغ دار دخت نبی است.

کاروان اسرا متشکل از شیپورچی ها سرهای شهیدان زنان و کودکان اسیر و افسران و سربازان ابن زیاد وارد کوفه شدند و در میانه شهر مردم در خیابانها هلهله و شادی می کردند

 خطبه ای که حضرت در بازار کوفه گفتند نمایش حاکم کوفه را نمایش رسوایی او می کند.مردمی که هلهله کنان و شادی کنان به استقبال کاروان اسرا می رود با سخنان داغ دار حضرت سراسر اشک و گریه می شود و بلاغت کلام ایشان موجب خشم مردم نسبت به حاکمان می شود..........

خطبه حضرت از چند جهت حایز اهمیت است نخست اینکه این سخنان از سوی زنی اسیر در میان افسران فاتح خطابه می شود و او باید توجه کند که سخنان او هجوم جدیدی را برای اسیران نیافریند و آنها مورد ضرب و شتم قرار نگیرند و بعد آنکه مردم کوفه علی(ع) و خاندان او را می شناختند و سخنان زینب باید به گونه ای می بود که آنها به اهمیت فاجعه پی ببرند......

خانم زینب اشاره كردند تا مردم ساکت شدند ونفس مردم در سینه ها حبس شد، بعد از ستایش خداوند و صلوات بر پیامبر فرمودند:

"مردم كوفه!مردم مكار فريبكار!مردم خوار و بيمقدار.بگرييد كه هميشه ديده‏هاتان گريان و سينه‏هاتان بريان باد!زنى رشته‏باف را مانيد كه آنچه را استوار بافته است از هم جدا سازد. پيمان‏هاى شما دروغ است و چراغ ايمانتان بى فروغ.مردمى هستيد لاف زن و بلند پرواز!خود نما و حيلت‏ساز!دوست كش و دشمن نواز!چون سبزه پارگين(دارای ظاهری زيبا و باطنی فاسد)،درون سوگنده و برون سوسبز و رنگين،نابكار!چون سنگ گور نقره آگين .

چه زشت كارى كرديد!خشم خدا را خريديد،و در آتش دوزخ جاويد خزيديد.ميگرييد؟! بگيرييد!كه سزاوار گريستيد نه در خور شادمان زيستن.داغ ننگى بر خود نهاديد كه روزگاران بر آيد و آن ننگ نزدايد!

اين ننگ را چگونه مى‏شوئيد؟و پاسخ كشتن فرزند پيغمبر را چه مى‏گوييد؟سيد جوانان بهشت.و چراغ راه شما مردم زشت كه در سختى يارتان بود و در بلاها غمخوار.نيست و نابود شويد اى مردم غدار .

هر آينه باد در دست داريد،و در معامله‏اى كه كرديد زيانكار!و بخشم خدا گرفتار،و خوارى و مذلت‏بر شما باد.كارى سخت زشت كرديد كه بيم مى‏رود آسمانها شكافته شود و زمين كافته و كوهها از هم گداخته.

مى‏دانيد چگونه جگر رسول خدا را پاره کرديد؟و حرمت او را شكستيد!و چه خونى ريختيد؟ زشت و نابخردانه كارى كرديد كه زمين و آسمان از شر آن لب ريز است،و شگفت مداريد كه چشم فلك خونريز است.همانا عذاب آخرت سخت‏تر است و زيانكاران را نه يار و نه ياور است  .

اين مهلت،شما را فريفته نگرداند!كه خدا گناهكاران را زودا زود بكيفر نمى‏رساند و سرانجام خون مظلوم را مى‏ستاند.اما مراقب ما و شماست و گناهكار را بدوزخ مى‏كشاند" (1)

«برگرفته از کتاب زندگانی حضرت زینب (سلام الله عليها)-دکتر علی قایمی»

 

 

 

5 جمادی الاول سالروز ولادت سلاله ولایت حضرت زینب(سلام الله عليها)، بر امام عصر (عليه السلام) و تمامی مسلمين مبارک باد .

يکشنبه 7/5/1386 - 8:5
دانستنی های علمی
http://wikimapia.org/2153564/%D8%AD%D8%B1%D9%85_%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA_%D8%B2%DB%8C%D9%86%D8%A8
يکشنبه 7/5/1386 - 8:2
محبت و عاطفه

السلام عليكِ يا زينب كبري، السلام عليكِ يا بنت رسول الله، السلام عليكِ يا بنت اميرالمومنين (سلام الله)

ای فروغ تابنده کوثر! ای پرستار شهادت! تو بانوی فصاحتی و اعجاز. نطق آتشین تو قلب سنگی کوفیان را ذوب کرد، اشک از چشمان آنها به راه انداخت و به سینه های کویری شان گسیل داشت. تو فرزند کوثری! تو جرعه ناب کوثری! نامت همیشه درس آموز عزت و یادت هماره الهام بخش شرف و مردانگی باد.

5 جمادی الاول، سالروز میلاد مظهر علم و تقوا، سلاله پاک رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دست پرورده آغوش امام علی مرتضی (علیه السلام) و تربیت یافته دامان فاطمه زهرا (علیها سلام)، حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) خجسته باد.

حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.

نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ... پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.

در آن زمان که صدیقه کبری (علیها السلام) به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند. هنگامی که وجود مقدس زینب کبری (سلام الله علیها) متولد گشت، صدیقه طاهره (علیها السلام) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود که چون پدرم در سفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.

هنگامی که  سه روز گذشت، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و و همانگونه که رسم و سیره رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود، نخست، به منزل حضرت زهرا (علیها سلام ) وارد گشتند.

امام علی (علیه السلام) خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم. در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که  این را در لوح محفوظ نوشته ایم.

رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را زینب نهاد و فرمود:  به حاضرین و غایبین امت، وصیت می نمایم  که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری (علیها سلام) شبیه است.

 

هوش و ذكاوت:

صاحب كتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذكاوت آن بانوى بزرگوار چنین می نویسد:

در اهمیت هوش و ذكاوت آن بانوى بزرگوار همین بس كه خطبه طولانى و بلندى را كه حضرت صدیقه كبرى فاطمه زهرا صلوات اللّه و سلامه علیها در دفاع از حق امیرالمؤمنین علیهالسّلام و غصب فدك در حضور اصحاب پیغمبر اكرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ایراد فرمودند، حضرت زینب علیها السلام روایت فرموده است.

و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از آن حضرت روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر می كند. چنانچه ابوالفرج اصفهانى در مقاتل می نویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه سلام اللّه علیها را از حضرت زینب سلام اللّه علیها روایت كرده و می گوید: حدثتنى عقیلتنا زینب بنت على علیهالسّلام..»

دقت كنیم كه حضرت زینب علیها السلام با اینكه دخترى خردسال (یعنى هفت ساله و یا كمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء كه محتوى معارف اسلامى و فسلفه احكام و مطالب زیادى است را با یك مرتبه شنیدن حفظ كرده، و خود یكى از راویان این خطبه بلیغه و غراء می باشد.

 

فصاحت و بلاغت:

كلمات و فرمایشات گهربار آن حضرت در خطبه هایى كه از آن حضرت روایت شده، خود قوی ترین دلیل بر كمال فصاحت و بلاغت آن بانوى بزرگوار می باشد. همان بانویى كه امام سجاد علیهالسّلام در حق ایشان فرمودند: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة» یعنى:

«اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده اى هستى كه بشرى تو را تفهیم ننموده است».

در اینجا مرورى كوتاه به قسمتى از خطبه آن حضرت در مجلس یزید كه یكى از بزرگترین حركتهاى آن حضرت، در واقعه كربلا بود كه دستگاه حكومت بنى امیه را به شدّت لرزاند می كنیم:

«به خدا قسم اى یزید، هر چه كردى بازگشت آن به سوى خودت خواهد بود، چرا كه تو جز پوست خود نشكافتى و جز گوشت خود ندریدى.

اى یزید! در آن روزى كه خداوند بدنهاى پاك شهیدانمان را حاضر می كند تا حقوق خود را از ستمگر بستاند، تو بر رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم وارد خواهى شد، امّا می دانى در چه حالى؟ در حالیكه خون عزیزان او را ریخته و حرمت ذرّیه او را از بین برده اى. آرى اى یزید! از این پیروزى ظاهرى كه به دست آورده اى، غرق شادى مشو، و آن عزیزان را كه در كربلا به خاك و خون كشیده اى، مغلوب و مرده مپندار. كه خداوند می فرماید: (كسانى را كه در راه خدا شهید شده اند مرده مپندارید. بلكه آنان زنده اند و در نزد خداى خود روزى می خورند). آل عمران: 169

و اى یزید! براى تو همین بس كه حاكم در آن روز خداوند، و دشمن تو پیامبر خدا، و یاور و پشتیبان اهل بیت جبرئیل باشد. و به زودى كسى كه این مقام را براى تو زینت داده و تو را بر گردن مسلمین سوار كرده است (یعنى معاویه)، خواهد دانست كه چه جانشین بدى براى خود تعیین كرده و در روز جزا درخواهید یافت كه بدترین مكان از آنِ كیست؟ و بدبختى و ضعف و زبونى شامل چه افرادى خواهد شد.

حضرت زينب (س) بزرگ بانوي جهان اسلام، بيدادگر  و ادامه دهنده حادثه عاشورا و دارنده دانشهاي دو جهان و به گفته امام سجاد (ع): " داناي بدون آموزگار و فهميده بدون فهماننده " بود. الگوي راستين وي، بانوي دو جهان, حضرت فاطمه (س) مادر وي بوده است. زينب (س) در دامان پرمهر و معنويت فاطمه (س) از سرچشمه معارف اسلامي و قرآني سيراب گشت. رسالت راستين زينب هنگامي آغاز گرديد که پس از به شهادت رسيدن امام حسين (ع) و هفتاد و دو تن از يارانش با ايراد سخنان آتشين به بيدارگري مردم کوفه و ستيز با ستمکاران و يزيديان پرداخت.

پس از واقعه خونبار كربلا نقش ايشان روند تازه تري يافت. آن حضرت در اين دوران ضمن حضور در كاروان اسراي كربلا در برابر حكام جور قرار گرفتند و به افشاگري ظلم و ستم وارد بر آل طه از سوي خاندان اميه پرداختند. آن حضرت در اين دوران سخت با حضور در كاخ برخي حكمرانان جور زمان مانند يزيد و ابن زياد، با تاكيد برحقانيت طريق آل محمد بر سخنان و تبليغات مسموم خاندان اميه درباره بني هاشم خط بطلان كشيدند.

صديقه توانا، عقليه دودمان وحي، تربيت شده خاندان نبوت، حضرت زينب كبري(س) است. همو كه در بزرگواري و كرامتش بسيار سخن ها گفته و نوشته اند.

او نمودار حق و جهاد در راه خدا و نگهدارنده ايمان و عقيده، قهرمان دليري و شجاعت، جلوه فصاحت و بلاغت، شعله ستيزه جوي باطل و آتش افشان حق در برابر نيروهاي ستمگر و كوبنده دژخيمان زورگو است.
زينب(س) تجسم زهد، ورع، علم، عفاف و شهامت و عقيله طاهره، متعلق به اخلاق الهي است.
اين بزرگوار (س) راه مقاومت در برابر باطل را به امت نشان داد و فداكاري در راه خدا و چشم پوشي از همه چيز را در راه برافراشتن پرچم حق به همه ياد داد.

ايثار، فداكاري، وزانت عقل، صبر و بردباري، علم وسيع و دانش وافر، سخنان سنجيده و منطقي او در فرصت هاي حساس توأم با آن مظلوميت و ستم هاي جانكاهي كه به او وارد آمده است، از او چهره يك شخصيت بي نظير، رزم آور شجاع، جهادگر بي باك و سخنور توانا را در قلوب و اذهان ترسيم نموده است كه تا چرخ زمان حركت دارد، تا نسل ها در روي زمين حيات دارند و تا زمين دور خورشيد مي گردد اين چراغ فروزان، نورافكن جهانيان و نسل هاي آينده خواهد بود.

 

كرامات

به غیر از انوار مقدسه چهارده معصوم علیهمالسّلام، در میان خاندان رسالت و اهل بیت گرامى پیامبر اكرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم، افرادى هستند كه در نزد خداوند متعال داراى رتبه و منزلت رفیع و والایى می باشند و توسل به ایشان، موجب گشایش مشكلات و معضلات امور دیگران است. مانند حضرت اباالفضل علیه السلام كه حتى در موارد زیادى مسیحیان به آن حضرت متوسل شده و به بركت توسل به آن حضرت مشكلاتشان حل گردیده و به حوائج و خواسته هاى خویش نائل گردیده اند.

حضرت زینب سلام اللّه علیها نیز بانویى بزرگوار از این دودمان پاك است كه توسل به آن حضرت براى حل مشكلات بزرگ بسیار تجربه شده است و كرامات بسیارى از آن بانوى گرامى نقل شده است.

به عنوان مثال شبلنجى یكى از علماى اهل تسنّن در نورالابصار می نويسد:

«شیخ عبدالرحمن اجهورى مقرى در كتابش مشارق الانوار می گوید: در سال هزار و صد و هفتاد دجار مشكلى بسیار سختى شدم و به روضه (قبر مطهر و نوراین) حضرت زینب علیها السلام متوسل شدم و قصیده اى در مدح آن حضرت سرودم كه مطلع آن چنین بود:

آلِ طاها لَكُمْ عَلَینَا الْوِلاءُ لا سِواكُمْ بِما لَكُمْ آلآء

و خدا به بركت آن بانوى گرامى مشكل مرا حل كرد.

 

شهادت آن حضرت:

حضرت زينب سلام ا... عليها، شيرزن دشت كربلا سرانجام پس از عمري دفاع از طريق حقه ولايت و امامت در 15 رجب سال 63 هجرى قمرى در ضمن سفرى كه به همراه همسر گراميشان عبداللّه بن جعفر به شام رفته بودند، شهادت رسيده و بدن مطهر آن بانوى بزرگوار در همانجا دفن گرديد.

مزار ملكوتى آن حضرت (دمشق/سوریه)، اينك زيارتگاه عاشقان و ارادتمندان اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السّلام مى باشد.

يکشنبه 7/5/1386 - 7:58
آموزش و تحقيقات
اعتکاف؛ فرصتی برای خودسازی
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اعتکاف دوره کوتاه مدت خودسازى است که حداقل سه روز زمان می برد و انسان را از حاکمیت غریزه‏ها، عادتها و اشتغالات معمول زندگى آزاد می کند.

این عبادت که قبل از پیروزى انقلاب اسلامى حالت فراگیر و عمومى نداشت، طی چند سال اخیر در میان جمع کثیرى از صالحان و نیکان، از اقشار مختلف اجتماعى، به ویژه دانشجویان و طلاب متداول شده است و مساجد بسیارى از شهرهاى ایران و جهان اسلام ، پذیراى میهمانان خدا در ایام البیض ماه پر برکت رجب است.

اعتکاف زمینه توبه و بازگشت است. بازگشت‏ به قرآن و معنویت، بازگشت ‏به دعا و استمداد از عالم غیب، شک نیست آنها که مسئولیتهاى حساس‏تر و بزرگترى دارند، بیش از دیگران به اعتکاف و خودسازى نیاز دارند.

بى‏جهت نیست که شخص رسول الله (ص) پس از هجرت، همه ساله دهه اول یا دوم و گاه هر دو دهه و در سالهاى آخر زندگى به طور منظم دهه سوم ماه مبارک رمضان را به‏" اعتکاف" مى‏ پرداخت و به همه دست ‏اندرکاران و کارگزاران و رجال سیاسى و اجتماعى درس معنویت گرایى و ذکر و نیاش و روزه و تلاوت قرآن مى ‏دهد.

شرایط اعتکاف

اعتکاف، توقفى ناآگاهانه در مسجد نیست. صرف درنگ و مکث و"حبس خویشتن" در مسجد، بدون عشق به عبادت و قصد قربت نیست.

اعتکاف، لمیدن خوابیدن و چرت زدن و احیانا وقت گذرانى بیکاران و گردهمایى تفریحى سیاحتى در مساجد بزرگ شهر نیست.

در اعتکاف کسانى که کار دارند و زیاد هم کار دارندو غرق دنیاى اقتصاد ، سیاست ، هنر ، مطبوعات و غیره هستند، باید از تولید، توزیع، طرح و برنامه‏هاى اقتصادى، سیاسى، فرهنگى ، نظامى و کار و زندگى فاصله بگیرند و به هماهنگى کار و تلاش و فعالیتها، با رضاى خدا و وظیفه مکتبى بیاندیشند و تنظیم فکر و اندیشه و عمل، با معیارهاى الهى را تمرین کنند.

کار براى امت و تأمین حوائج نیازمندان، تشییع پیکر شهیدان و مؤمنان،عیادت بیماران و هر کارى که در آن، خود مطرح نیست و انگیزه الهى دارد، با اعتکاف سازگار است و حتى در برخى احادیث قضاى حوائج مؤمنان از اعتکاف برتر شناخته شده است.

اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى‏گیرد.

اعتکاف، گریز از لذت گرایى و هر گونه التذاذ جنسى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است.

اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را به عنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجالهاى زندگى مادى خسته مى‏شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .

اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه‏هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.


يکشنبه 7/5/1386 - 7:56
دانستنی های علمی

در خلوت یار

معبود من! به مسجد، سجده گاه عاشقان و سر بر آستان نهادگان و خانه امن و آرامش تو آمده ام! مکانی که پروازها از آن سر گرفته و محل نزول فرشتگان و مجمع عاشقان و محفل کروبیان است. بدان امید آمده ام که در کنار دوستان و مقربان قرار گیرم تا شاید گوشه چشمت بر من گنه کار افتد.

صبح گاه سیزدهم رجب، مساجد جامع بسیاری از شهرهای ایران اسلامی، شاهد حضور عاشقان شیفته ای است که به قصد اقامتی سه روزه، در این مکان مقدس حضور می یابند و به دور از دنیا و جلوه های دل فریب آن، در سفری از خانه خویش به خانه دوست شرکت جسته و به راز  و نیاز با خدای بی نیاز بنده نواز می پردازند.

اعتکاف سنت نیکوی دیرپایی است که از پیامبران به یادگار مانده و تا امروز ادامه یافته است. این برنامه معنوی، هر سال مشتاقان و طرفداران بیش تری می یابد، عبادتی که در خلوت انسان با پروردگار مهربان شکل می گیرد و دل های شیفتگان حضرتش را جلا می بخشد.

"اعتکاف" از واژه عکف گرفته شده و به معنای توقف در مکانی و ماندن در آن مکان است. این واژه در اصطلاح، به معنای ماندن و توقف سه روزه و بیش تر از آن در مسجد جامع، به قصد بندگی و راز و نیاز با خالق بی همتاست و به کسی که چنین عمل عبادی را انجام می دهد، معتکف گویند.

اعتکاف توقفی ناآگاهانه در مسجد، بدون عشق به عبادت و قصد قربت نیست. آن چه می تواند موجب دل کندن از لذایذ زندگی مادی شود، خود باید لذتی برتر باشد. لذتی چون وصال محبوب، تقرب و نزدیکی به خدای بزرگ و قرار گرفتن در سایه سار محبت الهی. معتکف از خانه خویش بیرون رفته و آگاهانه عزم حضور در خانه حضرت حق می کند؛ حضوری آگاهانه، عاشقانه و خالصانه بر درگاه پروردگار یکتا.

پیام اعتکاف، به یاد خدا زیستن است. اعتکاف گشت و گذاری است در کوچه پس کوچه های درون و گشتن در دنیای تو در توی دل و شناختن خود و مجاهده با نفس. روزهای اعتکاف، روزهای انس با پروردگار و بریدن از غیر و پیوستن به یار است. اعتکاف، هجرتی درونی برای سیر در دنیای باطن و مروری بر نفسیات خویش است تا گام تهذیب برداریم و کام بندگی برگیریم. ایام اعتکاف، اهل عبادت را عید حضور است و اهل غفلت را روزنه ای به سوی نور.

پیامبر گرامی اسلام (ص)، در بیان فضیلت اعتکاف، در سخنی گران بها فرمودند: "معتکف، همه گناهان را در بند می کشد." یعنی آن که خویشتن را برای مدتی در مکانی محبوس کرده تا به توفیق انس با خداوند و رسیدن به لذت مناجات نایل آید.

اعتکاف از نظر زمان، محدود به وقت خاصی نیست، ولی چون لازمه اعتکاف روزه گرفتن است، در دو روز عید فطر و قربان که روزه حرام است، نمی توان معتکف شد. البته بهترین زمان برای اعتکاف دهه آخر ماه مبارک رمضان و روزهای سیزدهم تا پانزدهم ماه رجب است که در کشور ما، اعتکاف در سه روز ماه رجب رواج دارد و این سه روز، از چند جهت دارای اهمیت است؛ اول اینکه ماه رجب، ماه حرام است و مطابق روایات، اعتکاف در ماه های حرام از فضیلت بیش تری برخوردار است و دوم اینکه روزه در ماه رجب فضیلت خاصی دارد.

مرحوم علامه مجلسی درباره کمال اعتکاف می نویسد: "کمال اعتکاف در آن است که اندیشه و دل و اعضا بر مجرد عمل صالح وقف گردد و بر در خانه خدای جلیل و در برابر اراده مقدس او به حبس درآید و به زنجیر مراقبت او به بند کشیده شود و از آن چه روزه دار از انجام آن خودداری می کند، به طور تمام و کمال بازداشته شود ..."

منبع:www.irib.ir
يکشنبه 7/5/1386 - 7:55
محبت و عاطفه

1):همه چیز مجاز است جز ممانعت از تجلی عشق دراین صورت هر کس مانع تجلی عشق شود مسئول عواقب آن نیز خواهد شد.

2):عشق تنها با عشق ورزیدن یافته می شود نه با واژها.

3):انسان باید سرنوشت خود را انتخاب کند نه این که آن را بپذیرد.

4):تمام زندگی انسان بر روی زمین در جستجوی عشق خلاصه میشود حتی اگر پشت نقاب عشق به خرد،پول یا ثروت خلاصه شود.
 
5):تاریک ترین ساعت پیش از طلوع خورشید فرا میرسد.

شنبه 6/5/1386 - 22:2
آموزش و تحقيقات
مورد اين دارو
وارپاميل براي كنترل پرفشاري خون ، آنژين صدري (درد قلبي قفسه سينه )، و بي نظمي ضربان قلب و نيز جلوگيري از سردرد ميگرني تجويز مي شود. پزشكتان ممكن است به دلايل ديگري نيز برايتان وراپاميل تجويز كند. اين دارو در بدن از طريق جلوگيري از ورود كلسيم به داخل سلول ها عمل مي كند؛ به همين علت است كه آن را مسدودكننده كانال كلسيمي مي نامند. اين خاصيت مسدودكنندگي باعث مي شود مقدار كلسيم در سلول هاي عروق خوني و قلب كاهش يابد و به دنبالش ضربان قلب كندتر و عروق خوني گشادتر شوند. كه در نتيجه فشارخون پايين مي آيد، جريان خون افزايش مي يابد، و از باركاري قلب نيز كاسته مي شود.
چگونگي مصرف
مهم است كه هر روز دارويتان را سر ساعت معيني مصرف كنيد. انواع طولاني اثر وارپاميل معمولاً روزي يك بار مصرف مي شوند. معمولاً بهتر است دارو ناشتا خورده شود تا بعداً فراموش نشود. اگر روزي چند نوبت وارپاميل مصرف مي كنيد بايد تلاش كنيد، هيچ نوبتي فراموش نشود. اكثر انواع وارپاميل را مي توان با يا بدون غذا مصرف كرد، بجز دو نوع خاص (كالان طولاني رهش و ايزوپتين طولاني رهش ) كه معده را ناراحت مي كنند و بايد با غذاخورده شوند. هرروز پيش از خوردن وراپاميل ، نبض تان را يك دقيقه بشماريد (اگر اين كار را بلد نيستيد از يك پزشك يا پرستار بخواهيد به شما آموزش دهد). اگر نبضتان 50 يا كمتر بود. پيش از خوردن وارپاميل آن روز با پزشكتان مشورت كنيد. هيچ گاه بيشتر از مقدار تجويز شده مصرف نكنيد. از دستورات به دقت پيروي كنيد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد، اگر بيش از 8 ساعت تا نوبت بعدي مانده بود، به مجردي كه آن را به ياد آورديد مصرف كنيد. در غير اين صورت نوبت فراموش شده را رها كرده ، به برنامه دارويي معمولتان باز گرديد. در مواردي كه بيش از يك نوبت در روز وارپاميل مي خوريد اگر تقريباً موقع نوبت بعدي رسيده بود، نوبت فراموش شده را رها كنيد. مقدار دارو را دوبرابر نكنيد و بدون مشورت با پزشكتان آن را قطع نكنيد. پيش از قطع وارپاميل مقدارش بايد به تدريج كاهش يابد. در اكثر مواردي كه وراپاميل تجويز مي شود، بيماري را كنترل مي كند نه درمان . بنابراين ممكن است لازم باشد آن را سال ها يا تا پايان عمر مصرف كنيد، حتي اگر احساس بهبودي داشته باشيد.
هشدارها و عوارض جانبي
در صورت بروز هر يك از علايم زير مصرف وارپاميل را قطع كرده ، با پزشكتان تماس بگيريد: درد قفسه سينه ؛ مشكل در تنفس ، تنگي نفس ، يا خس خس سينه ؛ ضربان قلب زير 50 در دقيقه ؛ سرگيجه يا سياهي رفتن چشم شديد پس از برخاستن از وضعيت خوابيده يا نشسته ؛ تورم دست ها و پاها يا افزايش وزن ناگهاني (5/1 كيلو در 48-24 ساعت )؛ التهاب لثه ها؛ بثورات جلدي ؛ يا تپش قلب (احساس تكان خوردن شديد قلب در قفسه سينه ). علايم زير ممكن است تا عادت كردن بدنتان به دارو رخ دهند: سردرد، سرگيجه ، خستگي ، ضعف ، گرگرفتگي و احساس گرما، تهوع ، يا يبوست . اگر اين علايم ادامه يافتند يا مشكل ساز شدند، وضعيت را با پزشكتان در ميان بگذاريد.
موارد احتياط
در صورت وجود هريك از موارد زير پيش از مصرف وارپاميل ، پزشكتان را مطلع سازيد:
حساسيت به وراپاميل يا ديگر مسدودكننده هاي كانال كلسيمي
بارداري يا شيردهي
مصرف داروهاي ديگر، به ويژه كاربامازپين ، سيكلوسپورين ، استروئيدها، يا ديگر داروهاي فشارخون يا قلب (داروهاي مُدر، مسدودكننده هاي بتا، كينيدين ، ديگوكسين ، ديزوپيراميد، فلكاينيد، يا پروكايناميد).
سابقه يا ابتلا به حساسيت ها، كم فشاري خون ، حملات قلبي ، يا بيماري هاي كليوي يا كبدي
هنگام مصرف وارپاميل توصيه مي شود
به طور منظم به پزشكتان مراجعه كنيد تا بهبودتان را زيرنظر داشته باشد.
در مورد يك سطح فعاليت بدني بي خطر با پزشكتان مشورت كنيد. وارپاميل ممكن است درد قفسه سينه را كاهش دهد يا حتي از آن جلوگيري كند و در نتيجه شما بيشتر از مقدار مجاز فعاليت كنيد.
وزنتان را متناسب با قد و استخوانبندي تان نگاه داريد. در صورت نياز به كاهش وزن از پزشكتان كمك بخواهيد.
اگر وارپاميل را براي درمان پرفشاري خون مصرف مي كنيد، نمك كمتر مصرف كنيد. از پزشكتان دستورات تغذيه اي بخواهيد يا درخواست كنيد تا براي كمك بيشتر شما را به يك متخصص تغذيه معرفي كند.
اگر سيگاري هستيد، سيگار را ترك كنيد. از پزشكتان بخواهيد شما را به يك مشاور يا گروه ترك سيگار معرفي كند.
الكل ننوشيد.
از حالت خوابيده به نشسته يا ايستاده ، يا نشسته به ايستاده آرام تغيير وضعيت دهيد تا دچار سرگيجه ، سياهي رفتن چشم و غش نشويد.
براي جلوگيري از مشكلات دنداني و لثه اي ناشي از اين دارو بهداشت دهانتان را با زدن مسواك ، نخ كشيدن و مراجعه منظم به دندانپزشك حفظ كنيد.
قرص هاي طولاني رهش را درسته ببلعيد؛ آنها را نجويد، نشكنيد يا خرد نكنيد.
اگر با مصرف وراپاميل دچار تهوع شديد، آن را با شير يا غذا بخوريد.
براي روزهاي تعطيل داروي كافي در دسترس داشته باشيد.
يك برگ شناسايي پزشكي همراه داشته باشيد كه نشان دهد وراپاميل مصرف مي كنيد.
ساير پزشكان را از اين كه وراپاميل مصرف مي كنيد آگاه سازيد؛ اين دارو ممكن است روي برخي آزمون هاي آزمايشگاهي تأثير بگذارد.
وراپاميل را دور از دسترس كودكان ، و دور از گرما، نور مستقيم ، و حرارت مرطوب نگهداري كنيد (در اين شرايط وراپاميل فاسد مي شود).
وراپاميل تاريخ مصرف گذشته را دور از دستر كودكان ، در توالت دور بريزيد.
هنگام مصرف وارپاميل نبايد
تا پيش از مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو رانندگي كنيد يا با ابزار خطرناك كه نياز به هوشياري كامل دارند كار كنيد. اگر ضعف يا سرگيجه مشكل ساز شد با پزشكتان مشورت كنيد.
بدون مشورت با پزشكتان هيچ دارويي را، حتي داروهاي محرك و سرفه يا سرماخوردگي كه بدون نسخه قابل تهيه هستند، مصرف كنيد.
بدون مشورت با پزشكتان زياد آب گريپ فروت مصرف كنيد. آب گريپ فروت اثرات وراپاميل را افزايش مي دهد.
بدون هماهنگي با پزشكتان نوع وراپاميل مصرفي خود را تغيير دهيد. برخي انواع وراپاميل بايد يك نوبت در روز و برخي انواع چند نوبت در روز مصرف شوند.




پنج شنبه 4/5/1386 - 12:45
بیماری ها
مورد اين دارو
متفورمين يك داروي خوراكي براي درمان ديابت نوع دو (ديابت غيروابسته به انسولين ) است . در اين نوع بيماري قند، لوزالمعده نمي تواند انسولين كافي توليد كند تا سلول هاي بدن بتوانند غذايي را كه مي خوريد مصرف كنند. متفورمين از طريق كاهش توليد گلوكز (قند موجود در خون ) توسط كبد، كاهش جذب گلوكز از دستگاه گوارش ، و افزايش حساسيت بدن به انسولين ، قند خون را به طور ثابت و پس از غذا پايين مي آورد. چون اين دارو قند خون را پايين مي آورد، ممكن است لازم باشد قند خونتان را به طور مرتب اندازه بگيريد تا ببينيد دارو چقدر مؤثر است .
چگونگي مصرف
متفورمين معمولاً 2 يا 3 نوبت در روز همراه با غذا خورده مي شود. هيچگاه بيشتر از مقدار تجويز شده مصرف نكنيد. از دستورات پزشكتان به دقت پيروي كنيد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد ، به مجردي كه آن را به ياد آورديد مصرفش كنيد. اگر تقريباً موقع نوبت بعدي رسيده است ، نوبت فراموش شده را رها كرده ، به برنامه دارويي معمولتان بازگرديد. مقدار دارو را دوبرابر نكنيد. در حين مصرف متفورمين اگر بيش از هميشه ورزش كنيد، مقدار زيادي مشروب الكلي بنوشيد، يا كمتر از هميشه غذا بخوريد، ممكن است دچار افت قند خون (هيپوگليسمي ) شويد. علايم كاهش قند خون عبارتند از: احساس اضطراب ، تشويش ، لرزش بدن ، مشكل در تمركز، ضعف ، خستگي ، عرق سرد، پوست رنگ پريده و سرد، گرسنگي ، خواب آلودگي ، ضربان قلب تند، سردرد، تهوع ، استفراغ ، درد شكمي ، گيجي ، تغييرات بينايي ، مشكل در راه رفتن ، عدم هوشياري ، و تشنج . به مجردي كه دچار اين علايم شديد، چيزي حاوي قند بخوريد يا بنوشيد. منابع خوب و سريع قند عبارتند از: آب ميوه ، عسل ، نوشابه غيررژيمي ، يا شربت قند. بعضي از بيماران قرص گلوكز يا آب نبات هاي قندي با خود همراه دارند. همچنين خوب است كه قند خونتان را اندازه بگيريد تا اگر پايين است در اسرع وقت پزشكتان را مطلع سازيد. اگر احساس مي كنيد داريد دچار كاهش هوشياري يا تشنج مي شويد، چيزي نخوريد يا ننوشيد (چرا كه ممكن است دچار خفگي شويد)، بلكه بلافاصله تقاضاي كمك پزشكي اورژانس نماييد. حتي اگر علايمتان با خوردن قند رفع شد نيز با پزشكتان تماس بگيريد؛ متفورمين قند خونتان را براي مدتي طولاني پايين مي آورد و علايمتان ممكن است برگردد. اگر علايمتان بهبود نيافت از كسي بخواهيد شما را به بخش اورژانس يك بيمارستان برساند.
هشدارها و عوارض جانبي
در صورت بروز هريك از علايم زير مصرف متفورمين را قطع كرده ، در اسرع وقت با پزشكتان تماس بگيريد: خستگي ، دردهاي عضلاني ، تنگي نفس ، خواب آلودگي ، يا معده درد. اين علايم نادرند ولي بايد بلافاصله با پزشك در ميان گذاشته شوند. اين ها مي توانند علايم اسيدوز لاكتيك باشند كه اگرچه نادر است ولي اغلب كشنده مي باشد. علايم خفيف تر و معمول تر عبارتند از: از دست دادن اشتها، تهوع ، استفراغ ، نفخ ، توليد گاز بيش از حد در روده ها، و اسهال . اگر اين علايم مشكل ساز شدند با پزشكتان تماس بگيريد.
موارد احتياط
در صورت وجود هريك از موارد زير پيش از مصرف متفورمين ، پزشكتان را مطلع سازيد:
حساسيت به متفورمين يا هر نوع ماده غذايي ، نگهدارنده ، رنگ خوراكي يا دارو.
بارداري يا شيردهي .
مصرف داروهاي ديگر، به ويژه الكل ؛ فوروسمايد و تريامترن و ديگر داروهاي مُدر؛ داروهاي قلبي نظير نيفديپين ، ديگوكسين ، پروكايناميد، و كينيدين ؛ كينين ؛ سايمتيدين و رانيتيدين ؛ تريمتوپريم ؛ آميلورايد؛ مورفين ؛ و وانكومايسين .
سابقه يا ابتلا به صرع ، مشكلات قلبي يا بيماري هاي كبدي يا كليوي .
هنگام مصرف متفورمين توصيه مي شود
به طور منظم به پزشكتان مراجعه كنيد تا بهبودتان را زير نظر داشته باشد.
از برنامه غذايي توصيه شده توسط پزشكتان پيروي كنيد. اين برنامه معمولاً داراي يك تعادل در مقدار هيدرات هاي كربن ، چربي ها و پروتئين ها است . يك متخصص تغذيه به شما كمك خواهد كرد تا به وزن مناسب تان برسيد و آن وزن را حفظ كنيد. او برنامه وعده هاي غذايي و نوبت هاي ميان وعده اي را به نحوي برنامه ريزي خواهد كرد كه در تمامي ساعات روز انرژي لازم به بدنتان برسد. اگر نمي دانيد با برنامه غذايي خود چه كنيد، از يك متخصص تغذيه كمك بگيريد. برنامه غذايي شما در مهار بيماري قندتان نقش اساسي دارد.
هنگام مصرف متفورمين نبايد
پيش از هماهنگي با پزشكتان هر نوع داروي ديگر اعم از داروهاي مجاز بدون نسخه و فراورده هاي گياهي را مصرف كنيد.
مشروبات الكلي بنوشيد؛ كه ممكن است خواب آلودگي و سرگيجه ناشي از دارو تشديد شود.

پنج شنبه 4/5/1386 - 12:43
آموزش و تحقيقات
مورد اين دارو
نيتروگليسرين براي كاهش آنژين صدري تجويز مي شود. آنژين صدري درد قفسه سينه اي است كه مشخصاً كمتر ار 15 دقيقه طول مي كشد و ناشي از خونرساني ضعيف به ماهيچه قلبي است . اين دارو در سه مورد مفيد است و كاربرد دارد: (1) تخفيف يك آنژين صدري با مصرف دارو و پس از شروع درد، (2) جلوگيري از حمله قلبي با مصرف دارو و درست پيش از بروز حمله ، و (3) كاهش تعداد حملات با مصرف دائمي و منظم دارو. قرص هاي زير زباني نيتروگليسرين ، قرص هايي كه در دهان بين لب يا گونه و لثه هاي فوقاني گذاشته مي شوند، يا اسپري آئروسل كه در زير زبان زده مي شود، همگي حملات آنژيني را تخفيف داده يا از آن ها جلوگيري مي كنند.
چگونگي مصرف
دارو را درست مطابق تجويز پزشك مصرف كنيد. اگر مطمئن نيستيد كه چه شكلي از دارو را مصرف مي كنيد، قبل از استفاده از دارو با پزشكتان مشورت كنيد. هر شكل از نيتروگليسرين دستور مصرف خاص خودش را دارد:
قرص زير زباني نيتروگليسرين براي تخفيف يا جلوگيري از درد حمله آنژين مصرف مي شود. اين قرص ها را نبايد بلعيد، خردكرد، يا جويد، بلكه بايد در زير زبان يا ميان لب يا گونه و لثه ها فوقاني قرار داد. وقتي قرص را در محل قرار داده ايد، سيگار نكشيد و چيزي نخوريد و ننوشيد. با آغاز درد آنژيني ، بنشينيد و يك قرص را زير زبان يا بين گونه و لثه بالايي قرار دهيد. اگر احساس غش ، سرگيجه يا سياهي رفتن چشم داشتيد، چند نفس عميق بكشيد و سرتان را بين دو زانوي تان نگه داريد تا اينكه اين احساس ار بين برود. مي توان هر 5 دقيقه تا دو بار ديگر دارو را تكرار كرد. اگر پس از 15 دقيقه با مصرف 3 قرص دردتان برطرف نشد، با پزشكتان يا يك مركز فوريت هاي پزشكي تماس بگيريد، يا از كسي بخواهيد شمارا فوراً به يك بخش فوريت هاي پزشكي برساند. اگر نيتروگليسرين را براي پيشگيري از حمله آنژيني مصرف مي كنيد، 15-10 دقيقه پيش از هر فعاليت تنش زايي كه قبلاً هم موجب حمله مي شده است يك قرص زير زبان بگذاريد. نيتروگليسرين در معرض هوا، گرما، و رطوبت فاسد مي شود. پنبه داخل ظرف دارو را پيش از اولين استفاده دوراندازيد و در ظرف را محكم ببنديد. دارو را در محلي خنك و خشك نگهداري كنيد. قرص ها را به يك ظرف ديگر منتقل نكنيد مگر آنكه آن ظرف براي نگهداري نيتروگليسرين ساخته شده باشد. داروي ديگري داخل ظرف حاوي نيتروگليسرين نريزيد، و ظرف حاوي نيتروگليسرين را با خود داخل جيبتان حمل نكنيد، چرا كه در اينصورت ممكن است بيش از حدگرم شود. با رعايت اين نكات احتياطي نيتروگليسرين تا آخر تاريخ انقضايش (كه روي ظرف دارو مشخص شده ) مؤثر و كارا باقي خواهد ماند.
آئروسل زباني نيتروگليسرين توسط يك ظرف مجهز به اسپري استفاده مي شود. در موقع نياز ظرف را سربالا گرفته ، يك يا دو بار (البته به تجويز پزشكتان ) رو يا زير زبان اسپري كنيد. بعد از هر بار اسپري دهانتان را ببنديد و همان موقع آب دهانتان را قورت ندهيد. ظرف محتوي دارو را تكان ندهيد و اسپري را استنشاق نكنيد. وقتي احساس مي كنيد درد آنژيني مي خواهد شروع شود، بنشينيد و دارو به زير زبان تان اسپري كنيد. اگر احساس غش ، سرگيجه يا سياهي رفتن چشم داشتيد، چند نفس عميق بكشيد و سرتان را بين دو زانو قرار دهيد تا به تدريج اين احساس رفع شود. و در صورت عدم بهبود درد دارو را مي توان هر 5 دقيقه (مجوعاً تا سه نوبت ) تكرار كرد. اگر پس از 15 دقيقه يا سه بار اسپري هنوز درد داشتيد با پزشكتان يا يك مركز فوريت هاي پزشكي تماس بگيريد، يا از كسي بخواهيد فوراً شما را به بخش فوريت هاي يك بيمارستان برساند.
قرص هاي كامي طولاني رهش نيتروگليسرين را بين لب يا گونه و لثه هاي فوقاني قرار مي دهند تا به تدريج در دهان حل شود. اين قرص ها را نبايد بلعيد، جويد، يا خردكرد. اگر در طي 5-3 ساعتي كه قرص در محل است مي خواهيد چيزي بخوريد يا بنوشيد، قرص را بين لب بالا و لثه قرار دهيد. اگر اتفاقي يك قرص را بلعيديد، فقط كافي است يك قرص ديگر را جايگزين كنيد.با وجود يك قرص در دهان براي خواب به بستر نرويد؛ ممكن است باعث خفگي شود. نوشيدن نوشيدني هاي داغ و لمس قرص با زبان موجب مي شود تا قرص سريع تر حل شود.
ساير قرص ها و كپسول هاي نيتروگليسرين را مي توان در سه يا يك ليوان پر از آب با شكم خالي بلعيد. اين دارو را بايد در محل خنك و خشك نگهداري كرد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد ، به مجردي كه آن را به ياد آورديد مصرفش كنيد. اگر كمتر از 2 ساعت تا نوبت بعدي مانده بود، نوبت فراموش شده را رها كرده و به برنامه دارويي معمولتان بازگرديد.
پماد نيتروگليسرين براي جلوگيري يا كاهش دفعات حملات آنژيني استفاده مي شود. اين شكل از دارو روي حمله اي كه هم اكنون رخ داده ، اثري ندارد. دستورالعمل روي جعبه دارو را به دقت بخوانيد. پيش از ماليدن اين پماد، باقيمانده پماد قبلي را از روي پوستتان پاك كنيد. از خط كش كاغذي داخل جعبه دارو براي اندازه گيري مقداري از دارو كه بايد از لوله محتوي پماد خارج شود استفاده كنيد. يك لايه نازك را به دارو آغشته كنيد. پماد را به پوست نماليد. براي جلوگيري از التهاب و تحريك پوست در هر نوبت محل استعمال دارو را عوض كنيد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد ، به مجردي كه آن را به ياد آورديد، از دارو استفاده كنيد. اگر كمتر از 2 ساعت تا نوبت بعدي مانده است ، نوبت فراموش شده را استفاده كنيد و نوبت بعدي را جا اندازيد و مجدداً به برنامه دارويي معمولتان باز گرديد.
پلاك هاي نيتروگليسرين (روش پوست گذر) براي جلوگيري يا كاهش دفعات حملات آنژيني استفاده مي شود. پيش از گذاشتن يك پلاك جديد، قبلي را برداريد. لبه هاي پلاك را نبريد و آن را كوچك نكنيد، زيرا با اينكار مقداري از دارو را كه بايد به بدنتان برسد تغيير مي دهيد. پلاك را در يك محل پاكيزه و خشك پوست كه بدون مو (يا كم مو)، و فاقد جوشگاه ، بريدگي ، يا بثورات جلدي باشد بكار بريد. براي جلوگيري از تحريك پوست محل پلاك را هربار عوض كنيد. اگر پلاك جدا شد، يك پلاك جديد نصب كنيد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد ، به مجردي كه آن را به ياد آورديد پلاك را نصب كنيد و به برنامه دارويي معمولتان بازگرديد.
هشدارها و عوارض جانبي
در صورت بروز هريك از علايم زير با پزشكان تماس بگيريد: تاري ديد، خشكي دهان ، سردرد شديد، يا بثورات جلدي . علايم مسموميت در اثر مصرف بيش از حد نيتروگليسرين عبارتند از: كبودي لب ها، بستر ناخن ها، و كف دست ها؛ سرگيجه شديد؛ احساس فشار در سر؛ مشكل در تنفس ؛ خستگي شديد؛ ضربان قلب تند؛ تب ؛ و تشنج . برخي از مصرف كنندگان نيتروگليسرين همچنين ممكن است دچار سردرد خفيف ، برافروختگي صورت و گردن ، و تهوع شوند. با استفاده مداوم از دارو سردرد معمولاً طي چند روز يا هفته رفع خواهد شد. اين سردردها را مي توان با مسكن هاي معمولي تسكين داد. اگر اين علايم مشكل ساز شدند يا نمي دانستيد كه براي تسكين سردردتان چه دارويي مصرف كنيد با پزشكتان مشورت كنيد.
موارد احتياط
در صورت وجود هريك از موارد زير پيش از مصرف نيتروگليسرين ، پزشكتان را مطلع سازيد:
حساسيت به هر نوع ماده غذايي ، نگه دارنده ها، يا رنگ هاي خوراكي ، نيتروگليسرين ؛ يا داروهاي ديگر (به ويژه نيترات ها و نيتريت ها).
بارداري يا شيردهي .
مصرف داروهاي ديگر، به ويژه داروهاي پرفشاري خون ، يا ديگر داروهاي قلبي .
سابقه يا ابتلا به خونريزي مغزي يا ضربه به سر اخير، كم خوني ، گلوكوم (افزايش فشار داخل چشم )، پركاري تيروئيد، مشكلات قلبي ، يا بيماري هاي كليوي .
هنگام مصرف نيتروگليسرين توصيه مي شود
به طور منظم به پزشكتان مراجعه كنيد تا بهبودتان را زيرنظر داشته باشد.
به آرامي از حالت نشسته يا خوابيده برخيزيد تا دچار سرگيجه و سياهي رفتن چشم نشويد.
يك برگه شناسايي پزشكي به همراه داشته باشيد كه نشان دهد نيتروگليسرين مصرف مي كنيد.
نيتروگليسرين را دور از دسترس كودكان و دور از گرما، نور مستقيم و حرارت مرطوب نگهداري كنيد (در اين شريط نيتروگليسرين فاسد مي شود).
نيتروگليسرين تاريخ مصرف گذشته را دور از دسترس كودكان ، در توالت دور بريزيد.
هنگام مصرف نيتروگليسرين نبايد
بدون مشورت با پزشكتان دارو را قطع كنيد. براي قطع اين دارو مقدارش بايد تدريجاً كاهش يابد.
الكل بنوشيد، براي مدتي طولاني سرپا بايستيد، يا در هواي گرم ورزش كنيد. اين فعاليت ها ممكن است موجب سياهي رفتن چشم يا سرگيجه شوند.


پنج شنبه 4/5/1386 - 12:40
بیماری ها
مورد اين دارو
نيتروفورانتوئين يك داروي ضدميكروبي رايج براي درمان عفونت هاي دستگاه ادراري است .
چگونگي مصرف
براي جلوگيري از ناراحتي معده ، نيتروفورانئوئين بايد با غذا يا شير خورده شود. دارو معمولاً در طي شبانه روز در نوبت هايي با فواصل يكسان مصرف مي شود تا سطح دارو در خون ثابت باقي بماند. مثلاً اگر قرار است روزي 4 نوبت مصرف شود، هر 6 ساعت (مثلاً 6 صبح ، 12 ظهر، 6 عصر، و 12 شب ). اگر اين زمانبندي با برنامه كاري يا خواب شما مغايرت دارد، براي تعيين يك برنامه مناسب تر از پزشكتان كمك بگيريد. مهم است كه دارو را سر وقت و به طور كامل مصرف كنيد، حتي اگر احساس بهبودي مي كنيد. اگر پيش از اتمام دارويتان آن را قطع كنيد علايم تان ممكن است عود كند. اگر شكل سوسپانسيون دارو را مصرف مي كنيد، قبل از مصرف شيشه آن را به خوبي تكان دهيد و فقط از پيمانه داخل جعبه دارو براي اندازه گيري مقدار دارو استفاده كنيد. اگر يك نوبت را فراموش كرديد، به مجردي كه آن را به ياد آورديد مصرفش كنيد. البته اگر تقريباً موقع نوبت بعدي رسيده است ، نوبت فراموش شده را رها كرده ، به برنامه دارويي معمولتان بازگرديد. مقدار دارو را دوبرابر نكنيد.
هشدارها و عوارض جانبي
در صورت بروز هر يك از علايم زير با پزشكتان تماس بگيريد: عفونت ريه ها (درد قفسه سينه ، تب ، لرز، سرفه ، مشكل در تنفس )؛ خارش ؛ بثورات جلدي ، يا دردهاي مفصلي ؛ سرگيجه ، خواب آلودگي ، خستگي ، يا سردرد؛ گلودرد و تب ؛ يا بي حسي يا گزگز صورت يا دهان علايم ديگري نيز ممكن است رخ دهند، ولي فقط اگر مشكل ساز شدند نياز است با پزشك در ميان گذاشته شوند: ناراحتي معده ، تهوع ، استفراغ يا اسهال . خوردن دارو همراه با غذا اين علايم را كاهش مي دهد. رنگ ادرارتان نيز ممكن است قهوه اي شود كه نتيجه مصرف نيتروفورانتوئين بوده و بي خطر است .
موارد احتياط
در صورت وجود هريك از موارد زير پيش از مصرف نيتروفورانتوئين ، پزشكتان را مطلع سازيد:
حساسيت به نيتروفورانتوئين يا داروهاي ديگر
بارداري يا شيردهي
مصرف داروهاي ديگر، به ويژه داروهاي ضد ديابت خوراكي ، سولفوناميدها، داروهاي ضد نقرس (پروبنسيد، سولفين پيرازون )، يا داروهايي كه سميت عصبي دارند يا داروهايي كه روي خون اثر مي گذارند.
سابقه يا ابتلا به كمبود G6PD (بيماري باقلا كه يك اختلال ارثي گويچه هاي قرمز خون است )، نوروپاتي محيطي (بيماري هاي اعصاب محيطي )، يا بيماري هاي كليوي يا ريوي
هنگام مصرف نيتروفورانتوئين توصيه مي شود
حتي در صورت احساس بهبودي دارو را تا آخر مصرف كنيد تا عفونت بدنتان درمان شده ، از عود بيماري جلوگيري شود.
روزي هشت ليوان آب بنوشيد، مگر اين كه پزشكتان دستور ديگري داده باشد.
به طور منظم به پزشكتان مراجعه كنيد تا بهبودتان را زير نظر داشته باشد.
پيش از پرداختن به رانندگي يا كار با وسايلي كه نياز به هوشياري كامل دارند از پاسخ بدنتان نسبت به اين دارو مطمئن شويد. نيتروفورانتوئين در برخي افراد موجب سرگيجه يا خواب آلودگي مي شود.
نيتروفورانتوئين را دور از دسترس كودكان ، و دور از گرما، نور مستقيم يا حرارت مرطوب نگهداري كنيد (در اين شرايط نيتروفورانتوئين فاسد مي شود). مراقب باشيد سوسپانسيون نيتروفورانتوئين يخ نزند.
اگر ظرف 3 روز از شروع درمان با نيتروفورانتوئين احساس بهبودي نداشتيد، با پزشكتان مشورت كنيد.
هنگام مصرف دسيپرامين نبايد
دارو را پس از تاريخ مصرفش استفاده كنيد.
پيش از اتمام دارو مصرفش را قطع كنيد؛ مگر به دستور پزشكتان
پنج شنبه 4/5/1386 - 12:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته