• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 227
تعداد نظرات : 6
زمان آخرین مطلب : 4092روز قبل
دانستنی های علمی

چطور پشت فرمان ماشین بیدار بمانیم؟


افرادی که در شیفت شب کار می‌کنند، مسافات طولانی در هر روز رانندگی می‌کنند، و به اندازه کافی نمی‌خوابند

 یا از داروهای خواب‌آلوده‌کننده استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتر خواب‌آلوده شدن در پشت فرمان قرار دارند.

اما هر کسی که بیش از حد خسته باشد، در معرض این خطر قرار داد که در پشت فرمان خوابش ببرد.

برای جلوگیری از چنین واقعه‌ای به این توصیه‌‌ها عمل کنید:

  • پیش از اینکه وارد جاده شوید، به مقدار کافی بخوابید.
  •  اگر شما احساس خستگی می‌کنید، ماشین را در جای امنی نگهدارید و استراحت کوتاهی کنید.
  • اما ماشین را در کنار جاده نگه ندارید.
  • سعی کنید بین ساعت 12 نیمه‌شب تا 6 صبح رانندگی نکنید.
  •  برای سفرهای طولانی، رانندگی را در آغاز صبح شروع کنید، و برنامه‌ریزی کنید تا جای خود در طول سفر را با یکی از همراهان‌تان عوض کنید.
  • درجه حرارت داخل ماشین را خنک و راحت نگهدارید.
  • به ازای حدود هر 150 کیلومتر رانندگی به خود استراحتی بدهید، غذای مختصری بخورید، مقداری هوای تازه استنشاق کنید یا بدن‌خود را کشش دهید.
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:50
دانستنی های علمی

آشنایی با توصیه‌های یونیسف برای حفظ کودکان در حوادث رانندگی


یونیسف ایران به‌کار بستن این اقدامات کلیدی را جهت کاهش نرخ مرگ ومیر ناشی از حوادث رانندگی ترویج می‌کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی یونیسف ایران به مناسبت شروع سال تحصیلی، یونیسف ایران از تمامی رانندگان در سراسر کشور درخواست می کند تا در روز دوم مهرماه، هنگام رفت و آمد کودکان به مهدهای کودک و مدارس، با احتیاط هرچه بیشتر رانندگی کنند.

 ایران با نرخ سالانه 28000 مرگ، یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی را در جهان دارد . آمار تصادفات جاده‌ای در ایران بیست مرتبه بالاتر از میانگین جهانی است. همچنین 2.5 درصد از کل تصادفات جاده ای جهان در ایران اتفاق می افتد. بر طبق آمار ارائه شده در ایران در هر 19 دقیقه یک نفر بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهد.

با توجه به چنین آماری، امسال به مناسبت روز کودک در 17 مهرماه ، یونیسف ایران با همکاری سازمان بهزیستی کشور، وزارت بهداشت، اداره راهنمایی و رانندگی و شهرداری تهران ، بسیج اطلاع رسانی را جهت آگاهی مردم از حوادث رانندگی و ارائه راه های آسان و موثر برای پیشگیری از این حوادث برگزار خواهد کرد. هر راننده ای ایرانی  با رعایت موارد کلیدی ذیل می‌تواند به ایجاد ایمنی بیشتر در ترافیک کمک کند:

کاهش سرعت:

یکی از عوامل اصلی در ایجاد حوادث جاده ای سرعت می باشد. رانندگی با احتیاط و با سرعت کم در اطراف   مهدکودک ها و مدارس،  مناطقی که کودکان در رفت و آمد هستند،  به کاهش حوادث رانندگی می کند.

نشاندن کودکان در صندلی عقب ماشین و بستن کمربند ایمنی آنان:

به هنگام بروز حادثه بستن کمربند ایمنی بیش از هر عامل دیگری در نجات جان انسان ها موثر می باشد. بستن کمربند ایمنی خطر مصدومیت را 40 تا 50 درصد و خطر مرگ را 40 تا 60 درصد در حوادث رانندگی کاهش میدهد.

استفاده از صندلی ایمنی کودک:

استفاده از  صندلی نوزاد و کودک در پیشگیری از مصدومیت و مرگ نوزادان و کودکان در حوادث رانندگی بسیار موثر بوده است. استفاده از صندلی ایمنی در ماشین، آمار مرگ و میر نوزادان در حوادث رانندگی را 71 درصد و کودکان را 54 درصد کاهش میدهد.

کریستین سالازار فولکمن، نماینده یونیسف در ایران گفت: "در میان کشورهای جهان، ایران بالاترین آمار مصدومیت و مرگ و میر کودکان و نوجوانان را در حوادث رانندگی دارد."

وی افزود: " کشور ایران در کاهش نرخ مرگ و میر کودکان از طریق واکسیناسیون و در سیستم ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه بسیار موفق بوده است. اکنون زمان آن رسیده است که مسوولین بدنبال راهی برای کاهش مرگ و میر کودکان در حوادث رانندگی باشند. در این راستا با ارتقا سطح آگاهی عموم مردم نسبت به این مشکل، می توان به ایجاد محیطی مناسب و ایمن در حین رانندگی در خیابان ها و جاده های سراسر کشور کمک کرد."

سید محمد حسین جوادی، مدیرکل اداره کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی اظهار داشت: "با توجه به بازگشایی مدارس و رونق گرفتن مهدهای کودک، تعامل هدفمند مربیان مهدهای کودک و والدین در انتقال مهارت های اولیه عبور و مرور به کودکان نقش موثری دارد. لذا آموزش جنبه های ساده اما مهم رفتاری کودکان در مسیر عبور و مرور مانند ایست قبل از ورود به خیابان، استفاده از پل هوایی و عبور از محل های خط کشی عابر پیاده تاثیرگذار می باشد." جوادی همچنین بر لزوم استفاده والدین از صندلی نوزاد و عدم قراردادن آنها در صندلی جلو تاکید کرد. 

طرح “همیار پلیس” نمونه بسیار خوبی از فعالیت های دولت در این راستا می باشد که با همکاری سازمان بهزیستی کشور و پلیس راهنمایی و رانندگی انجام گرفته است و بر آموزش ترافیک در مدارس و "پارک ترافیک" تمرکز دارد.

به گفته سردار محمد رویانیان، رییس اداره راهنمایی و رانندگی کشور، اجرای این طرح در نوروز سال گذشته حوادث جاده ای را تا 15 درصد کاهش داده است. در طرح همیار پلیس، شش میلیون کودک در سراسر کشور با پلیس همکاری می‌کنند.

پنج شنبه 1/1/1392 - 11:50
دانستنی های علمی

چطور موقع رانند‌گی مراقب میدان دید باشیم؟

حمل ‌و‌ نقل > رانندگان- همشهری آنلاین:
برخورداری از میدان دید خوب اهمیت ویژه‌ای در هنگام رانندگی دارد

خبرگزاری آلمان از بن گزارش داد، این موضوع را به طور باید زمانی مورد توجه قرار داد که از اواسط دهه چهارم زندگی، بینایی افراد تدریجا رو به زوال می‌گذارد.

باشگاه خودرو اروپا (ACE) تخمین می‌زند که می‌توان علت چند صد هزار تصادف در سال را ضعیف بودن میدان دید دانست.

انجمن چشم‌پزشکان آلمان به تازگی برآورد کرده است که حدود 11 درصد رانندگان در سنین 50-59 سال و حدود 20 درصد رانندگان 60 ساله و مسن‌تر ضعف بینایی دارند و به همین خاطر نباید شب‌ها رانندگی کنند.

 به خصوص زمانی که جان افراد در دست کسی است که پشت فرمان می‌نشیند. حال برخی نکات را که مربوط به داشتن میدان دید بهتر است، بخوانید:

  • شیشه جلوی خودرو، عینک‌تان و چراغ‌های جلو را تمیز نگه دارید.
  • دو بار در سال برای آزمایش به چشم‌پزشک مراجعه کنید، به ویژه اگر بالای 40 سال سن دارید.
  • برخی کشورها از رانندگان می‌خواهند عینک یدکی یا لنز در خودرو خود داشته باشند.
  • اگر دچار آب مروارید، کوری تدریجی یا دیگر بیماری‌های چشمی هستید، در بیشتر کشورها باید به مقامات راهنمایی و رانندگی اطلاع دهید. بیمه شما در صورتی که تصادف کنید و درباره وضع بینایی خود نگفته باشید، خسارتی پرداخت نمی‌کنند.
  • مطمئن باشید عینک آفتابی‌تان به اندازه کافی تیره باشد، اما نه تا آن حد که به بینایی‌تان صدمه بزند.
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:50
دانستنی های علمی

چطور از تصادف پیشگیری کنیم؟

حمل ‌و‌ نقل > رانندگان- سرهنگ دکتر علیرضا اسماعیلی*:
به‌طور قطع یک راننده عادی در طول عمر رانندگی خود حداقل در یک تصادف مقصر خواهد بود؛ این یک باور عمومی است.

در سوی دیگر، واکنش کلی رانندگانی که در تصادفات درگیر می‌شوند، این است که به تصادف به‌عنوان رخدادی نادر ،غیرقابل پیش‌بینی و خارج از کنترل انسان مسئولیت‌پذیر نگاه می‌کنند، ضمن اینکه پیش از تصادف تصور می‌کنند دارای چنان طبیعت منحصر به‌فردی هستند که هرگز چنین حادثه‌ای برای آنها اتفاق نخواهد افتاد. با این وجود برای راننده فرضی ما تصادف گذشته از غیرقابل پیش‌بینی بودن اساسا غیرقابل اجتناب هم هست. اینکه رانندگان فکر می‌کنند خودشان نسبت به دیگر رانندگان ایمن‌تر هستند، احتمالا براساس چنین تفسیری است که فقط افراد دیگر هستند که در تصادفات کشته می‌شوند.

اگرچه ترس در زمان یادگیری رانندگی وجود دارد اما هرچه مدت زمان تجربه رانندگی فرد بیشتر می‌شود، به‌این تصورکه تمام چیزهای خیلی بد برای دیگران رخ می‌دهد افزوده می‌شود. مقاله زیر به بررسی این موضوع پرداخته است که در یک تصادف نقش هر عاملی چقدر است.

در دستورالعمل‌های پلیس، معمولا رانندگان درگیر شده در تصادفات به‌عنوان مقصر یا غیرمقصر دسته‌بندی می‌شوند و تمام صدماتی که می‌تواند برای رانندگان رخ دهد، به‌ترتیب افزایش قابلیت مجازات به سه دسته تقسیم می‌شود:
1- غیر قابل اجتناب
2- غیر تقصیری
3- تقصیری

با اصطلاحاتی مانند تصادف غیرقابل اجتناب بسیار بیشتر از رخدادهایی که واقعا غیرقابل اجتناب باشند روبه‌رو می‌شویم. این اصطلاح در تعداد بی‌شماری از اسناد رسمی و غم نامه‌های غیررسمی دیده می‌شود. برخی از صدمات در ترافیک به‌طور ذاتی غیرقابل اجتناب هستند. مواردی وجود دارد که خودروهایی که روی پل حرکت می‌کنند به‌دلیل نقص فنی یا زلزله از پل سقوط می‌کنند، یا اینکه خودروها توسط قطعاتی که از هواپیماهای در حال سقوط جدا شده مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

رانندگانی که در چنین تصادفاتی درگیر می‌شوند، خودشان تصمیم به رانندگی گرفته‌اند اما قربانیان رخدادهایی تصادفی هستند که اساسا هیچ کنترلی بر آنها ندارند. هیچ تغییر واقعی وجود ندارد که آنها بتوانند در رفتارشان ایجاد کنند تا از چنین خطرهایی بکاهند. اما تنها یک کسر میکروسکوپی از میزان خطری که راننده با آن روبه‌رو می‌شود در اثر رخدادهایی است که راننده هیچ کنترلی بر آنها ندارد.

تمایل به جست‌وجوی تشابهات بین اطلاق قانونی غیرتقصیری و رخدادهای شانسی که در بالا آمد ناشی از این است که هنگام رخ دادن چیزهای بد، انسان تمایل دارد به جای خودش شانس بد را سرزنش کند. اگرچه من نمی‌توانم با رد شدن با خودرو از روی یک پل باعث فروریختن آن شوم، یا اینکه باعث شوم چرخ‌های هواپیما روی سقف خودروی من بیفتد، اما اگر بخواهم، به سرعت و آسانی می‌توانم در یک تصادف دو خودرویی، راننده غیرمقصر باشم.

اولین اولویت در اجتناب از خطر و ساده‌ترین کار این است که هیچ‌گاه مقصر نباشیم. با رعایت قوانین ترافیکی تا حد زیادی می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

سرعت

از آنجا که سرعت در تعادل بین ایمنی و قابلیت جابه‌جایی نقش دارد، رانندگان عاقل ممکن است در موارد متفاوت تصمیمات متفاوتی را اتخاذ کنند. اگر افزایش سرعت را در کم خطر‌ترین قسمت‌های سفر متمرکز کنیم می‌توانیم با کمترین میزان افزایش خطر، سرعت متوسط سفر را بالاتر ببریم. به‌هرحال، باید اصول را همیشه در ذهن داشته باشیم. سرعت بالاتر موجب افزایش خطر تصادف می‌شود و اگر تصادفی رخ دهد، شدت جراحات به‌طور شدید با میزان سرعت افزایش می‌یابد.

عواقب منفی رخدادهای نادر بسیار به سرعت وابسته‌ است. عبارت من هیچ کاری نمی‌توانستم انجام دهم، آن کودک ناگهان روی جاده دوید به‌ندرت می‌تواند صحیح باشد. تنها اینکه به کودکان یاد داده می‌شود بدون آنکه خیابان را نگاه کنند به وسط آن ندوند،به این معنی نیست که می‌توانیم احتمال آنکه آنها این کار را انجام دهند را نادیده بگیریم. در سال 2002 در آمریکا 295 کودک زیر 10سال به‌عنوان عابر پیاده کشته شدند. رانندگان باید هنگام گذشتن از کنار خودروهای پارک شده یا دیگر اشیایی که ممکن است از پشت آنها ناگهان یک عابر بیرون بیاید سرعت خود را به‌طور قابل توجهی کاهش دهند.

لذت در رانندگی

رانندگی یکی از چندین فعالیتی است که در آن لذت و ایمنی در تضاد با هم قرار می‌گیرند.
اگر یک نفر به‌طور ایمن رانندگی کند نه تنها خودش به‌طور فردی سود آن‌را می‌برد بلکه تمام سیستم ایمنی از آن بهره‌مند می‌شوند.

به‌طور کلی‌تر، رانندگی ایمن و مودبانه، موجب ترویج رفتار مشابه در دیگران می‌شود. اگر سرعت‌های متوسط کاهش یابد، پرسرعت‌ترین رانندگان نیز سرعتشان را کم می‌کنند، اما همچنان از حالت نرمال خارج باقی می‌مانند. آنها انحراف خود را از حالت عادی حفظ می‌کنند، اما خطر موجود برای آنها و دیگران کمتر می‌شود.

به‌طور گسترده‌تر، تعداد کل فوت‌های ترافیکی یک کشور از جمع خطرهای پذیرفته شده توسط تمام رانندگان آن به‌دست می‌آید. راننده‌ای که خطر را برای خودش کاهش می‌دهد سهم بزرگ و مهمی در کاهش حوداث رانندگی در سطح کشور داراست.
با رعایت اصول زیر، می‌توان میزان خطر رادر ترافیک کاهش داد:
1 - آرامش را در اطراف خودروی خودتان حفظ کنید. این قانون ساده موجب بیشترین بهره در ایمنی می‌شود. این حالت هنگامی که کسی شما را تعقیب می‌کند به همان اندازه حالتی که شما کسی را تعقیب می‌کنید صادق است. در بازداشتن افراد دیگر از تعقیب خودروی خودتان با فاصله کمتر از حد ایمن، اقداماتی را اتخاذ کنید. هنگامی که در آزادراه می‌رانید تا جایی که شرایط اجازه می‌دهد از دیگر رانندگان فاصله بگیرید. به سرعت سبقت بگیرید. در کنار کامیون‌های بزرگ، به‌مدت بیشتر از آنکه برای سبقت گرفتن لازم است نمانید.

2 - از رفتار اسفناک دیگر رانندگان تعجب نکنید. شما در سیستمی رانندگی می‌‌کنید که در آن یک درصد از رانندگان خطر بیشتری را نسبت به 99درصد بقیه می‌پذیرند.

3 - چنان رانندگی کنید که بتوانید از عواقب رخدادهای نادر جلوگیری کنید. در یک سفر معمولی، هیچ موقعیت خارق‌العاده‌ای رخ نمی‌دهد. حتی در یک سال معمولی نیز به همین صورت است. اما در طول دوران رانندگی تعدادی رخدادهای بی‌نهایت نادر ممکن است رخ دهد. چنان رانندگی کنید که رخدادهای بسیار نادر به تصادفات غیرقابل اجتناب تبدیل نشوند.

4 - اجازه ندهید تجربه شما را به این اشتباه بکشاند که عادت‌های ضعیف رانندگی پیدا کنید. تجربه، معلم ضعیفی است زیرا ما را به این باور می‌کشاند که رانندگی ما ایمن است چون تا به‌حال منجر به عواقب بد نشده است. با این وجود موقعیت‌هایی که تا به‌حال تجربه نکرده‌ایم رخ می‌دهد. چنان رانندگی کنید که چیزهایی که تا به‌حال تجربه نکرده‌اید، به شما صدمه نرساند.

5 - یک راننده متوسط نباشید. اگر شما یک راننده متوسط هستید انتظار داشته باشید که در هر 12 سال یک بار تصادف کنید. برای جلوگیری از این موضوع باید ایمن‌تر از یک راننده متوسط رانندگی کنید.

6 - ایمنی و مهارت‌های رانندگی خود را دست‌بالا نگیرید. به یاد داشته باشید که احتمالا شما به آن اندازه که فکر می‌کنید در امان نیستید. علاوه بر این، به‌یاد داشته باشید که رانندگان دیگر فکر می‌کنند که ایمن‌تر و ماهرتر از شما هستند.

7 - به‌یاد داشته باشید که رانندگی ایمن توسط شما برای دیگران نیز به اندازه خودتان سودمند است. هنگامی که شما از درگیری بدون تقصیر در تصادف اجتناب می‌کنید، به‌صورت ناشناس یک لطف بسیار بزرگ به رانندگانی می‌کنید که ممکن است در چنان تصادفی مقصر باشند.

*استادیار دانشگاه علوم انتظامی وعضو مرکز تحقیقات وپیشگیری از مصدومیت دانشگاه شهید بهشتی

پنج شنبه 1/1/1392 - 11:49
دانستنی های علمی

آشنایی با نکات ایمنی در رانندگی

 

 
همشهری آنلاین:
مهارت در رانندگی از جمله عوامل بسیار مهم در نحوه عملکرد صحیح و همچنین در عرصه ترافیک است.

لذا عدم تبحر راننده در کنترل وسیله نقلیه و عکس‌العمل‌های نامناسب در هنگام برخورد با سوانح احتمالی، منشا بسیاری از تصادفات رانندگی است.

قبل و هنگام رانندگی باید نکاتی را در نظر داشت تا  رانندگی با بیشترین ایمنی انجام شود.

در شرایط خاص چون مه، برف و باران، رعایت برخی نکات ایمنی سلامت جان راننده و سرنشینان خودرو را تضمین می‌کند. در چنین شرایطی ممکن است دید راننده کاهش یابد، که ممکن است ناشی از تاریکی زیاد، برف، مه، باران، دود و یا حتی نور زیاد باشد.

پنج شنبه 1/1/1392 - 11:48
دانستنی های علمی

 

20 توصیه برای مسافران نوروزی

 

 

 

 

این روزها خیلی از خانواده های ایرانی خود را برای سفرهای نوروزی شان آماده می کنند. اگر شما هم جزو این دسته هستید ، توصیه های ضروری سفر را بخوانید تا سفر راحت تر و دلنشین تری را تجربه کنید.

 

1. پیش از شروع سفر از محل اقامت خود مطمئن شوید و آن را از قبل رزرو کنید.

 

2. چادر زدن و بازی کردن در کنار جاده و محل هایی که احتمال ریزش کوه وجود دارد کار خطرناکی است.

 

3. از همراه بردن سیلندرهای گاز پیک نیکی در خودرو، قطار و اتوبوس خودداری کنید.

 

4. قبل از سفر نسبت به شرایط مقصد از هر نظر اطلاعات کافی کسب کنید، این اطلاعات در سفرهای داخلی و خارجی شامل شرایط آب و هوایی، مقرارت گمرکی، نیروهای خدماتی، انتظامی، بهداشتی و سایر امکانات است.

 

5. در صورتی که با وسایل نقلیه عمومی مانند قطار، هواپیما، اتوبوس و یا کشتی مسافرت می‌کنید حتماً بلیط رفت و برگشت تهیه کنید. در غیر این صورت، ممکن است در روزی که قصد برگشت دارید، بلیط پیدا کنید و تا مدت نامعلومی در شهر محل سفرتان ماندگار شوید.

 

مشخصات خود را علاوه بر روی چمدان در محل مناسبی در داخل چمدان هم بچسبانید و زمان ترک محل اقامت مدارک شناسایی شخصی و شماره تلفن و آدرس محل اقامت یا هتل را همراه داشته باشید

 

6. اکثر هتل‌های معتبر دارای سایت اینترنتی هستند. پس در صورت امکان با مراجعه به سایت‌های مربوط اطلاعات کافی از امکانات و خدمات هتل یا مراکز اقامتی مورد نظر کسب کنید.

 

7. مشخصات خود را علاوه بر روی چمدان در محل مناسبی در داخل چمدان هم بچسبانید و زمان ترک محل اقامت مدارک شناسایی شخصی و شماره تلفن و آدرس محل اقامت یا هتل را همراه داشته باشید.

 

8. اگر قصد سفر با اتومبیل شخصی دارید، اتومبیل خود را قبل از سفر از نظر فنی و ایمنی تحت معاینه دقیق قرار دهید.

 

9. از اقامت در منازل شخصی افراد غریبه که بیشتر از نظر بهداشتی و سایر امور ایمنی در وضعیت مطلوبی نیست خودداری کرده و تنها از منازل استیجاری دارای مجوز استفاده کنید.

 

10. به اشخاص بدون یونیفورم و کارت شناسایی در فرودگاه‌ها و ترمینال‌ها و سایر اماکن که در ظاهر به قصد کمک یا کنترل مدارک و در باطن با نیت دیگری به شما نزدیک می‌شوند اعتماد نکرده و از ارایه وسایل همراه خود به خصوص گذرنامه و مدارک شخصی جدا خودداری کنید.

 

ترجیحا غذای خود را به همراه داشته باشید و از مصرف مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و ‌پیاز در اماکن عمومی خودداری کنید چون مسمومیت با این مواد می تواند در مواردی منجر به مرگ هم بشود!

 

بخور نخورهای سفر

 

11. برای پیشگیری از مسمومیت و تب شدید، تخم مرغ، سوسیس و کالباس را که حدود 12 ساعت در هوای آزاد و خارج یخچال نگه داشته شده است، مصرف نکنید.

 

12. ترجیحا غذای خود را به همراه داشته باشید و از مصرف مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و ‌پیاز در اماکن عمومی خودداری کنید چون مسمومیت با این مواد می تواند در مواردی منجر به مرگ هم بشود!

 

13. مصرف آب سالم و نوشیدنی‌های سالم بدون گاز به ‌ویژه دوغ شیوه مناسبی برای حفظ سلامت در مسافرت های نوروزی است.

 

14. در سفر معمولا آب خوردن فراموش می شود. بنابراین میان وعده هایتان را از میان میوه ‌ها و سبزیجاتی مثل هویج، گوجه فرنگی و ساقه کرفس انتخاب کنید که دارای آب، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن هستند.

 

در جاده

 

15. هر عاملی که باعث کاهش سطح هوشیاری یا تمرکز راننده شود ممکن است منجر به بروز تصادفات جاده‌ای مرگبار ‌شود، این عامل می تواند بحثی کوچک در داخل خودرو تا صحبت کردن با تلفن همراه و حتی استفاده از مواد روانگردان و دارو باشد.

 

16. معمولا خانواده‌ها شب پیش از سفر دیر می‌خوابند و صبح زود از خواب بلند می‌شوند، همین عامل موجب خواب‌ آلوده بودن راننده هنگام رانندگی می‌شود. بهتر است شب قبل از سفر به خوبی استراحت و هنگام رانندگی هر دو ساعت یک بار 10 دقیقه کنار جاده توقف کنند و چای یا قهوه بنوشند. حتی اگر هرگاه هنگام رانندگی احساس خواب‌ آلودگی کردید شیشه پنجره خودرو را پایین بکشید چون گرما باعث خواب‌ آلودگی می‌شود.

 

17. به راننده توجه کافی داشته باشید و هر از چند گاهی گفتگوی کوتاهی با او انجام دهید تا دچار احساس خواب‌ آلودگی نشود.

 

توصیه به مسافران قطار

 

18. با توجه به سنگینی ترافیک خودروها در تهران به ویژه در مسیرهای منتهی به ایستگاه راه آهن در روزهای پایانی سال برای رسیدن به موقع به ایستگاه زمان بیشتری در نظر بگیرید تا از قطارتان جا نمانید.

 

19. برای کنترل بلیت و بازرسی اثاثیه، لازم است یک ساعت قبل از حرکت در ایستگاه راه‌آهن حضور داشته باشید. یادتان باشد در طول سفر با قطار، باید شناسنامه یا کارت شناسایی معتبر همراه داشته باشید و در صورت درخواست مأموران قطار آنها را ارائه دهید.

 

20. در صورت مفقود شدن بلیت تان، به شرط حضور بموقع در ایستگاه می توانید با دریافت گواهی شناسایی مسافر، بلیت المثنی بگیرید.

 

پنج شنبه 1/1/1392 - 11:48
تاریخ

1 فروردین 1392 خورشیدی برابر با 9 جمادی الاول 1434 هجری و 21 مارس 2013 میلادی

روز جهانی زمین

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یک بار در طول فصل بهار در نیمکره شمالی و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی (که فصل بهار آن نیمکره محسوب می شود) برگزار می‌شود. سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن می‌گیرد. این رسمی بود که توسط فعال صلح یعنی جان مک‌کانل در سال ۱۹۶۹ در اجلاس یونسکو معرفی شد و توسط سناتور آمریکایی گیلورد نلسون به عنوان یک جلسهٔ آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد. در خیلی از کشورها روز ۲۲ آوریل هم زمان با ۲ اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفتهٔ زمین را با آغاز روز زمین جشن می‌گیرند و تمام هفته را به فعالیتهای زیست محیطی اختصاص می‌دهند.
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:44
تاریخ

 

1 فروردین 1392 خورشیدی برابر با 9 جمادی الاول 1434 هجری و 21 مارس 2013 میلادی

 

روز ملی و استقلال "نامیبیا" (1991م)

كشور نامیبیا با وسعت 824 /268كیلومتر مربع در جنوب‏غربی افریقا و در ساحل اقیانوس اطلس واقع شده است. جمعیت این كشور درحدود 2 میلیون نفر بوده كه بیش از 90 درصد آن‏ها را سیاه‏پوستان تشكیل می‏دهند و بیشتر آنان دارای ادیان بومی و مسیحیت می‏باشند. پیش‏بینی می‏شود كه جمعیت نامیبیا تا سال 2025م بیش از 2 میلیون نفر گردد. نظام سیاسی نامیبیا جمهوری است و اكثر مردم آن به زبان انگلیسی صحبت می‏كنند. واحد پول این كشور دلار نامیبیا می‏باشد. مركز نامیبیا شهر وینْدْهوگ نام دارد و شهرهای مهم آن والویس بی، اوشاكاتی و اوندانگوا می‏باشند. نامیبیا تا سال 1990م در كنترل كشور افریقای جنوبی قرار داشت ولی مجامع بین‏المللی، سازمان خلق افریقای جنوب غربی موسوم به سوآپو را به عنوان تنها نماینده قانونی مردم نامیبیا مورد شناسایى قرار می‏دادند. سرانجام سال‏ها مبارزه مردم و سازمان‏های استقلال‏طلب باعث شد تا افریقای جنوبی نیروهای خود را از این كشور بیرون برد و نتیجه انتخابات انجام شده به پیروزی سازمان سوآپو رقم خورد. ریاست جمهوری "سام‏نجوما" كه حدود 30 سال در تبعید بود، آغازی بود به استقلال این كشور كه در 21 مارس 1990م اعلام گردید. نامیبیا در همین سال نیز به عنوان یك كشور مستقل به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. (ر.ك: 20 مارس)
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:43
تاریخ

1 فروردین 1392 خورشیدی برابر با 9 جمادی الاول 1434 هجری و 21 مارس 2013 میلادی

وقوع نبرد بین مبارزان فلسطینی و مزدوران رژیم صهیونیستی (1968م)

پس از اعلام موجودیت سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) در سال 1965م، این سازمان به تدریج بر تعداد و شدت عملیات نظامی خود علیه نیروهای رژیم صهیونیستی افزود تا این كه در روز 21 مارس 1968م با یورش نیروهای صهیونیستی به اردوگاه فلسطینیان در نزدیكی شهر كرامه در اردن، نبردی سنگین میان چریك‏های فلسطینی و مزدوران رژیم صهیونیستی آغاز شد. در نبرد كرامه، حداقل 1200 نفر از سربازان این رژیم به هلاكت رسیدند و ده‏ها تانك و زره پوش آن‏ها نابود و یا توسط چریك‏های فلسطینی به غنیمت گرفته شد. در اثر این جنگ، استقبال جوانان فلسطینی از پیوستن به سازمان آزادی بخش فلسطین جهت نبرد برای بازپس‏گیری سرزمینشان به شدت افزایش یافت. با این حال سازمان آزادی‏بخش فلسطین از سال 1991، اعتبار بین‏المللی، منطقه‏ای و داخلی خود را به دلیل عدول از مواضع انقلابی‏اش از دست داد و به تصور دستیابی به صلح با رژیم اشغال‏گر قدس، به مذاكره با این رژیم نشست.
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:42
تاریخ

1 فروردین 1392 خورشیدی برابر با 9 جمادی الاول 1434 هجری و 21 مارس 2013 میلادی

روز جهانی مبارزه با تبعیض نژادی (1966م)

واژه آپارتاید (آپارتْهایْد، آپارتْهِیْدْ) به معنای جدایى و تفكیك می‏باشد و در اصطلاح با تبعیض‏نژادی و نژادپرستی مترادف شده است. گرچه اِعمال سیاست‏های تبعیض نژادی از دوره آغاز استعمار و به ویژه از قرن هفدهم شكل گرفته و نقاط گسترده‏ای را شامل می‏گردید، اما به صورت مشخص، این كلمه از سال 1948م توسط دفتر مركزی حزب ناسیونالیست كشور افریقای جنوبی به كار گرفته شد. هدف از اعلام و اعمال این سیاست، جداسازی سفیدپوستان از غیر سفیدپوستان و به ویژه سیاهان بود. با این كه بیش از 80% جمعیت افریقای جنوبی را غیر سفیدپوستان تشكیل می‏دادند، اما اقلیت سفیدپوست با اجرای سیاست‏های غیرانسانی، جامعه‏ای طبقاتی به وجود آورد. آنها رسماً اعلام كردند كه سیاست آپارتایدْ همه گروه‏های نژادی را فروتر از سفیدپوستان می‏داند و علی‏رغم اعتراضات افكار عمومی و سازمان‏های بین‏المللی، به رفتار خود ادامه دادند. این وضعیت تا آخرین دهه قرن بیستم ادامه داشت و سرانجام، تلاش‏ها و كوشش‏های مردمی به لغو این سیاست در هفدهم ژوئن 1991م انجامید. با این حالْ مساله تبعیض‏نژادی در بسیاری از كشورها كه دارای نژادهای مختلف می‏باشند، همچنان اعمال می‏شود. نمونه بارز آن، كشور ایالات متحده امریكاست كه علی‏رغم ادعای وجود دموكراسی و حمایت از حقوق بشر، سیاست‏های ظالمانه‏ای علیه سرخ‏پوستان و سیاهان این كشور انجام می‏دهد.
پنج شنبه 1/1/1392 - 11:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته