• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 143
تعداد نظرات : 63
زمان آخرین مطلب : 4488روز قبل
اقتصاد

هنر برقراری ارتباط

جـمـع کـثـیری از مـدیران بـرجسـته بـا اتکا به برنامه ریزی و بـرخورداری از مهارت هـای اجـرایی از نـردبـان شـغـلی بـالا آمـده اند. اما برتری آنـهایی کـه هـمـیشه در صـدر هسـتند تـوانـایـی فـوق الـعـاده شـان در بـرقـراری ارتـبـاط با سایرین است .

در هنگام تاسیس یک شرکت موارد مختلفی در نظر گرفته میشود که یکی از آنها مهارتهای اجرایی است. موسسات و ارگان هـا بـرای ایــجاد این توانایی در میان کارمندان خود شعب مختلفی را بـصـورت غیر ضروری به این امر اختصاص مـی دهـنـد و در مـقـابـل هیـچ هــزینه ای را صرف ارتباطات عـمـومی نـمی کنند. البته این بدان معنا نیست که اقشار مـخـتــلف جامعه، رسانه های گروهی و سرمایه گذاریها بر روی ارتباطات امری بلا استفاده و بی مورد به شمار می رود بلکه برعکس اولین رکن اساسی برای دستیابی به موفقیت در هر شرکتی قابلیت انتقال عقاید و اهداف و خدمات آن به مراجعین می باشد و برای توسعه شرکت می بایست بالاجبار بر روی ارتباطات به طور گسترده حساب باز کرد .
همانطور که مشاهده می کنید، در این قسمت دو مولفه اصلی وجود دارد : ارتباطات و زمانبندی. در این مقاله نکاتی پیرامون بهبود مهارت های ارتباطی و روابط عمومی در سطوح مختلف توسعه یک موسسه و یا هر ارگان دیگر فراهم آمده است .
پیش از اینکه دست به اقدام هر گونه کاری بزنید اهداف اصلی خود را مشخص کنید. سپس آنها را به صورت تیتروار و کلاسه شده به دفتر سرپرست بخش ببرید و یا به نشانی آدرس الکترونیکی او بفرستید. لازم است که بدانید چه مطلبی را می خواهید انتقال دهید، اگر مطلبی برای خود شما واضح نباشد چطور می توانید از دیگران انتظار داشته باشید که متوجه آن بشوند .
این امر از اصول اولیه ارتباطات به شمار می رود. اما متاسفانه بسیاری از افراد توانایی رعایت آنرا در امور روزمره شغلی خود ندارند. مپرسید چرا؟ خوب، به ۲ دلیل :
۱- به طور ارادی، اغلب افراد خط پایان را در ذهن خود مجسم می کنند اما از تجسم راه رسیدن به آن عاجز هستند
به صورت ناخودآگاه انسانها به طور قطع تنها با تکیه بر عقاید شخصی خود از مسیر مستقیم منحرف خواهند شد. ما به اعتبار، مقام و منزلت خود اطمینان کامل داریم و تصور می کنیم به هر طریقی که پیام خود را انتقال دهیم، نتیجه مطلوب از آن ماست. چنین تصوری یکی از مخاطره آمیز ترین موانع در مسیر استیلا و ارتقا فرد به درجات بالاتر به شمار می رود. هنگامیکه بر طبق عقاید خود بر روی نتیجه حساب باز می کنید در حالیکه واقعیت چیز دیگری است به ناچار از فتح خط پایان در می مانید. بنابراین داشتن اجحاف کامل نسبت به مطلب مورد نظر امری ضروری در راه مقابله با موانع موجود می باشد .
مفهوم اصلی گفته های خود را بر روی یک تکه کاغذ یادداشت کنید و آنرا به کناری بگذارید، روز بعد دوباره به آن مراجعه کنید و یکبار دیگر آنها را مرور کنید. هدف نهایی با توجه به خواستهای شما شکل می گیرد و مسیرهای مختلف برای رسیدن به آن پدیدار می شود. پس لازم است که زمانی را به مرور نکات کلیدی اختصاص دهید تا با آمادگی کامل به سمت هدف حرکت کرده، با موانع روبرو شوید و آنها را از بین برده و تمام تمرکز خود را بر روی نتیجه نهایی معطوف کنید .
۲- اگرچه این کار مشکلی است اما متاسفانه بسیاری از صاحبان کالا و مشاغل توانایی تمیز دادن خودشان را از افکار و عقاید شخصی شان ندارند . بارها و بارها از خود سوال می کنند که چگونه می توانند بر روی دیگران ( چه اشخاص و چه شرکتها) تاثیر گذار واقع شده و خواست هایشان را بیان کنند .
به خاطر داشته باشید که هر چقد بیشتر بتوانید به داخل ذهن افراد نفوذ کنید، خیلی سریعتر می توانید آنها را در مورد پذیرش شرایط خود متقاعد کنید. البته منظور من این نیست که ذهن و افکار آنها را به بازی بگیرید، بلکه باید بدانید که نیازهای مراجعین چیست و یا به عبارت دیگر طرف مقابل خود را به خوبی بشناسید .
بیشتر افرادی که در یک شرکت و یا کارخانه کار می کنند، اهداف نسبتا مشابهی را دنبال می کنند و پایداری آنها در مواجهه با مشکلات مختلف تقریبا یکسان می باشد. به همین دلیل است که زمانیکه نظری مطرح می شود نتیجه کم وبیش یکسانی را در بر دارد .

قصد و نیت شما چیست؟
شما باید همیشه افکار خوب، زبان خوب و نیات خوب داشته باشید. تنها راه پیروزی و از بین بردن شک و تردید در طرف مقابل از این راه میسر خواهد شد . اهداف پر فضیلت را مد نظر خود قرار دهید و در راه رسیدن به آنها گام هایی از روی درستکاری بردارید. مردم هنگامی نیات شما را قبول دارند که به سخنان شما اعتماد داشته باشند و برای اینکه گفته های شما مورد قبول افراد شکاک قرار گیرد شما در وهله اول باید افکار درستی داشته باشید. بله، البته خیلی طبیعی است که میوه ممنوعه شما را اغوا کند و شما دچار وسوسه های شیطانی شوید، اما سعی کنید تا هیچ گاه مرتکب عملی نشوید که باعث شود صداقت شما زیر سوال رود. هنگامیکه توانایی رسیدن به اهداف را تنها با رعایت اصول اخلاقی پیدا کردید می توانید میوه ها و ثمره های ارزشمندتری را بدست آورید .
باید در زندگی خود پیروی از اصول اخلاقی را به صورت یک قانون در آورید . تنها راه موفقیت در کسب و کار و تجارت، توسعه منابع موجود بدون وجود وسوسه و فریب می باشد. گذشته از همه این ها اگر چنین مواردی را رعایت کنید روزی که نوبت به بررسی پرونده کاری شما می رسد و سرپرست بخش و یا کارفرما قصد تعیین حقوق و مزایای شما را داشته باشند با اعتماد به نفس کامل در جلسه مذکور حاضر خواهید شد. برای اینکه از درستی اعمال خود اطمینان کامل حاصل کنید در تمام مراحل زندگی خود با اتکا به نیروی ایمان و تقوی پیش روید تا در روز حساب در آرامش کامل به سر برید و هیچ گونه ترسی به دل راه ندهید .
شما باید همیشه نسبت به افراد دیگر نقطه نظر مثبت داشته باشید و برای آنها بهترین ها را آرزو کنید. تمام شکست ها و پیروزی ها ارتباط مستقیم با گفته ها و نیات درونی شما دارند. یک مدیر اجرایی اگر از مهارت های ارتباطی پایینی برخوردار باشد بدون شک در شغل خود موفق نخواهد بود، زیرا توانایی های او در انتقال مفاهیم کلیدی محدود است. مطمئن باشید که با زور و اجبار هیچ کاری از پیش نخواهد رفت- حال چه در زندگی شخصی و چه در زندگی شغلی.

موقعیت شناس باشید
یکی دیگر از مولفه های حیاتی برای ایجاد موفقیت به هنگام برقراری ارتباط درک مناسب از فضا و محیطی است که در آن به سر می برید. شاید به کار گیری یک روش خاص ارتباطی در مراحل اولیه کار، موفقیت را برای شما به ارمغان آورد اما ممکن است به کار گیری همان روش در مراحل بعدی خسارت های جبران ناپذیری را به کل مجموعه وارد آورد. به عبارت دیگر در نظر گرفتن مراحل رشد یک سازمان از اصول بنیادین موفقیت به شمار می رود .
مدیران اجرایی و مدیران روابط عمومی در ساختار یک شرکت منعکس کننده دو قطب مجزا هستند. شاید به عقیده بسیاری از افراد وظیفه مدیران اجرایی خطیرتر باشد، اما این نظر فاقد هر گونه استدلال علمی است. با رشد و توسعه شرکت، مدیریت در صورتی موفق خواهد شد که روابط عمومی قوی باشد. بدون وجود ارتباطات موثر شرکت وارد بیراهه خواهد شد و متاسفانه در بسیاری از موارد ما شاهد چنین اشتباهاتی هستیم. مشکل زمانی محسوس می شود که شرکت مورد نظر به اندازه کافی بزرگ باشد، زیرا باید زمان و هزینه بیشتری صرف شود تا خسارات وارده جبران گردند و امکان دارد که تا آن زمان کشتی به کلی به گل نشیند .
اگر می خواهید مدیر موفقی باشید – چه در راس یک بخش چه در یک سازمان بزرگ – باید نسبت به تمام نکات اجرایی آگاهی کامل داشته باشید اما در عین حال از مقوله روابط عمومی و ارتباطات نیز غافل نشوید. اگر به خوبی توجه کرده باشید، باید به این نتیجه رسیده باشید که تمام ابزار مورد نیاز برای رسیدن به موفقیت در دستان شما قرار دارد و آن چیزی نیست جز “ارتباطات ”. لازم نیست که بر روی یک میز بلند بایستید و مرتب داد و فریاد راه بیندازید. کاری که باید انجام دهید این است که نسبت به همه چیز آکاهی داشته باشید. شما باید بدانید که در حال حاضر هر یک از کارکنانتان کجا هستند و مشغول انجام دادن چه کاری هستند. باید توانایی انتقال پیام خود را به دیگران داشته باشید. با توجه به شرایط محیط پیرامون شما ابزاو وتوانایی ها تغییر پیدا می کنند .
اگر احساس می کنید که شرکت با سرعت خیلی زیادی به جلو پیش می رود و متغیرهای ناپایدار بسیاری در اطراف شما به چشم می خورند بنابراین بهترین کاری که می توانید انجام دهید “دست نگه داشتن” است. حتی ترجیحا می توانید یک گام به سمت عقب نیز بردارید تا اتفاقات پیش روی خود با دید بازتری ببینید. دلیل موفقیت بسیاری از کارفرمایان بزرگ چیزی جز این نیست. آنها تیرهای خود را بیهوده به هدر نمی دهند. اول دامنه دید کامل را بدست می آورند، هدف گیری کرده و در آخر گلوله را شلیک می کنند. این کار زمان بیشتری را برای تفکر در اختیار آنها قرار می دهد .

از همین حالا برقراری ارتباطات را شروع کنید
شاید خیلی ها این توانایی را نداشته باشند که در آن واحد هم از عهده امور اجرایی برایند و هم ارتباطی. پس بهتر است که واقع گرا باشید. این مرحله درست زمانی است که هیئت نمایندگانتان به کمک شما خواهند شتافت. از پاره ای امور دست بکشید و وظیفه انجام آنها را به عهده دیگران بگذارید . این عمل خود نوعی برقراری ارتباط به شمار می رود. هنگامیکه مسئولیت ها کمتر شوند دید شما نسبت به مسائل مختلف بازتر شده و توانایی تحلیل و بررسی دیدگاههای مختلف را بدست می آورید و تصاویر بزرگتری در ذهن شما نقش می بندند

سایت

creativity

يکشنبه 25/12/1387 - 11:9
اقتصاد

چگونه در بازى ارتباط برنده شویم

در کسب و کار، «روابط» نقش مهمى بازى مى کنند، همه ما این موضوع را مى دانیم اما اغلب آن قدر درگیر مسائل روزانه مى شویم که به بهترین راه هاى ممکن براى ایجاد ارتباط فکر نمى کنیم. وقتى با آدم هاى موفق صحبت مى کنیم، آنها دلیل موفقیت شان را در نوع رابطه و اعتمادى مى دانند که بین شرکا و دوستان برقرار کرده اند. ما با چند تن از کسانى که توانسته اند روابط بسیار موفقى ایجاد کنند، گفت وگویى داشته ایم تا یاد بگیریم روش آنها چیست و این نوع ارتباط چگونه به آنها کمک کرده است.

•به نیازهاى دیگران توجه کنید
همه مى دانند که هدف از تلاش براى ایجاد ارتباط ، در نهایت این است که بتوانیم با هم و در کنار هم کار کنیم، اما براى رسیدن به چنین هدفى مى بایست توجه به دیگران را سرلوحه تلاش خود قرار دهیم. جرى ایکاف یکى از نویسندگان کتاب «مرز ارتباطات تجارى» در این باره مى گوید: «باید دقت کنید که دیگران براى چه چیز ارزش قائلند.» به اعتقاد وى کلید دست یافتن به چنین چیزى در «صبور بودن» و «کنجکاو بودن» است.
•با دیگران تبادل نظر کنید
پى بردن به اینکه چه عاملى در افراد انگیزه ایجاد مى کند نکته اى مهم است اما بلافاصله پس از آن باید بتوانید اعتماد ایجاد کنید. به اعتقاد «ایکاف» بهترین روش این است که با حالتى خستگى ناپذیر، ثابت قدم و قابل پیش بینى گام بردارید یعنى نشان دهید آن قدر ارزشمند هستید که دیگران بخواهند با شما ارتباط برقرار کنند. اما براى آنکه از نظر دیگران شخصیتى خودشیفته (از خود راضى) به نظر نرسید بهتر آن است که قبل از انجام هر کارى دیگران را در ایده هاى خوب خود سهیم کنید.
جان پالومبو رئیس شرکت بازاریابى
DVC که برخى از مشتریانش کارکنان فیلم فوجى و تیغ ژیلت هستند در این باره مى گوید: «هرگاه کسى را ملاقات مى کنم، اگر نکته آموزشى مفیدى را به او نگویم، کارم را به درستى انجام نداده ام حالا چه او براى حرف من اهمیت قائل باشد چه نباشد فرقى نمى کند.»
•از هر موقعیتى براى برقرارى ارتباط استفاده کنید
شما مى بایست پیوسته در این فکر باشید که چگونه و کجا مى توانید روابطى را ایجاد و آنها را تقویت کنید. یعنى از هر فرصتى مثل نوشیدن چاى، صرف ناهار و شام و یا هر نوع ارتباط و تماسى که در مسافرت ها دست مى دهد استفاده کنید وگرنه مجبور خواهید بود راه دور و درازى را براى رسیدن به این هدف طى کنید. زمانى که رئیس شرکت مشاوره شروود به نام مارتین پیچنسون از مقرش در لس آنجلس در تلاش براى گسترش روابط تجارى اش با شرکت سیلیکون بود از هر موقعیتى براى تماس با همتایان تجارى اش به سرعت استفاده مى کرد. او مى گوید: وقتى کسى تلفن مى کرد و مى گفت که احتمال دارد با من معامله اى داشته باشد و از من وقت ملاقات مى خواست، صبح روز بعد در محل آنها حاضر مى شدم و فرصت را از دست نمى دادم، یعنى با پرواز ۴۵/۵ صبح حرکت مى کردم و ساعت ۱۵/۸ براى صرف صبحانه در آن اداره بودم. به اعتقاد وى، مى بایست هر موقعیتى را به سرعت تایید وگرنه رقبا این کار را خواهند کرد. موقعیت هاى از دست رفته بزرگترین مایه تاسف و اندوه یک رئیس یا موسس به شمار مى روند.
•ویژگى هاى خود را بشناسید
حقیقتاً ایجاد روابطى خوب که منجر به تجارت موفقى شود، کار مشکلى نیست. این کار به یک تنظیم ذهنى نیاز دارد یعنى مى بایست مترصد امکانات باشید و در عین حال به اعمال تان آگاه باشید. مى توانید موانعى را که در مسیر گسترش روابط مورد نیازتان پیش مى آید، از میان بردارید. «جیمز تام» نویسنده کتاب مشارکت بنیادى در این باره مى گوید: به رفتارتان نگاه کنید و بازتاب آن را بسنجید. او مى گوید: رفتارهاى دفاعى که ممکن است مانع پیشرفت شما باشند را شناسایى کنید مثلاً احتمال دارد وقتى که وحشت زده و ترسان مى شویم دیگرى را غرق در اطلاعات کنیم یا در سکوت فرو رویم که این مى تواند یک اخطار اولیه باشد. وقتى چنین رفتارى را در خود تشخیص دادید خواهید توانست اقداماتى را به عمل آورید، آن گاه یا لازم است که آهسته تر پیش روید یا مى بایست براى خنثى کردن آن رفتار هر کارى از دست تان برمى آید بکنید. با افراد مستقیماً ارتباط برقرار کنید. یا مسئولیت برقرارى ارتباط را برعهده دیگران نگذارید یا از واسطه کردن دیگران پرهیز کنید. براى ارتباط برقرار کردن با دیگران تلاش کنید، گهگاهى یک تلفن یا اى میل مى تواند آنها را براى مدتى طولانى با شما مرتبط سازد. هر چند چنین ارتباطى خیلى قوى و پررنگ نیست اما مفید است، خب به هر حال هرکسى مشغله اى دارد و نیازى به رفتار دراماتیک نیست.
•ارتباط مستقیم برقرار کنید
هیچ گاه فکر نکنید که برقرارى ارتباط از طریق شبکه مى تواند مانند ارتباط رودررو موثر باشد. به گفته ویتمن متاسفانه ارتباطات شبکه اى براى خیلى ها هدف شده است.
او مى گوید: «ارتباط گران شبکه اى بیکارانى هستند که قبلاً بیکار نبوده اند، همه شبکه را به هم توصیه مى کنند ولى آنها در شبکه چه مى کنند؟ آنها مرتباً افرادى که هیچ وقت با آنها صحبت نکرده اند را فرا مى خوانند و همه حرف شان یا «من»، «من»، «من» است یا «به کمکت احتیاج دارم»، ولى چنین کارى ایجاد ارتباط نیست بلکه نوعى چاپلوسى و تن آسایى است.»
•هیچ گاه مایوس نشوید
حفظ رابطه در تجارت مثل حفظ رابطه در مدرسه نیست. یعنى در تجارت ممکن است با وجود آنکه طى سال ها دلیلى براى صحبت با کسى نداشته اید، بتوانید ارتباطى را دوباره آغاز کنید.حتى یک تلفن و یا اى میل مى تواند روابط تیره و تار شده را دگرگون سازد.
Fast company
برگرفته از:
secretprosperity

سایت   creativity

يکشنبه 25/12/1387 - 11:5
ادبی هنری

متن ادبی - میلاد امام صادق‏علیه السلام‏


خورشید دیگری بر فراز مدینه تابیدن گرفت. خورشیدی در دورترین كهكشان علم و معرفت، كه عالم تاب كوچه‏های تاریك دانایی شد و فانوس به دستان حقیقت جو را به سوی سرچشمه دانش رهنمون شد. سالروز تولد مهر سرمدی، حضرت صادق‏علیه السلام را تبریك می‏گوییم.
بگذار عاشقانه‏تر از صداقت سخن بگویم. بگذار بی‏پرده‏تر از شمس از مدح صادق‏علیه السلام پرده برداریم. امروز روز تولد راستی و درستی است. امروز روز تلألو خورشید دین، صادق آل محمّدصلی الله علیه وآله وسلم است. شیعه به او فخر می‏فروشد و راه او را سرلوحه خویش قرار داده است. شورانگیزترین سلام‏ها به استقبال قدوم تو باد، ای راست گفتار و درست كردار!
ای سفیر جمال و جلال الهی! رخ نمودی و با قدوم نورانی‏ات دیدگان بشر را روشن نمودی. آسمان صاف و بی‏ابر مدینه ر از چشم‏های مشتاق، بارانی كردی و سیلاب شوق و انتظار را به دل‏های عاشق سرازیر نمودی. واژه‏های شادمانِ دل سراسیمه از شوق به سویت می‏روند. سلام بی‏انتهایمان را پذیراباش.
ای پیشوای ششم! ای قبله هشتم! ای امام خوبی‏ها! ای خلق پسندیده! ای رئیس مذهب و ای فرمانروای كشور دین! این زبان حیران چگونه حقِ ستایش تو را به جا آرد كه در بند واژه‏هایی نارسا گرفتار است. زبان مدح تو را آسمان سزاوار است. همان جایی كه مأوای شما بوده است. امروز ترك وطن كرده‏ای و به سوی ما سیه گلیمان آمده‏ای ثنای زمینی ام را بپذیر، ای آسمان فرش و سرمدی مأوا.
ای از نسل طاها و یاسین! ای هاله مقدس طور ایمن! ای زیور هر چه صداقت و راستی! تو بزرگ مردی از تبار نوری! تو رونق حماسه‏های عاشورایی و تفسیر كتاب خدایی! مكتبِ گران قدر شیعه به نام تو سر بلندتر گشته است و جریده اسلام افتخار نام تو را دارد. عرشیان دانه‏های بلورین تبریك از آسمان فرو می‏پاشند و ملائك بال گسترده‏اند تا گام‏های آسمانی‏ات كم كم با زمین خاكی ما آشنا شود. قدوم نورانی‏ات بر زمین خاكی ما فرخنده و خجسته باد!
ابوالفضل هادی‏منش

 

شنبه 24/12/1387 - 12:11
دانستنی های علمی

اس ام اس  میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله

 

 

 

خجسته میلاد برگزیده‏ترین رسول آسمانی و نوید بخش آزادی جاودانی، حضرت محمّد مصطفی‏علیه السلام مبارك باد.

فرخنده زادروز پیام آور افلاك و پادشاه لولاك، حضرت ختمی مرتبت گرامی باد.

ولادت با سعادت فرخ لقای عالم لاهوت، پیامبر خاك نشینان، حضرت‏محمّدصلی الله علیه وآله وسلم مبارك باد.

 

******************************

ماه فرو ماند از جمال محمد

سرو نباشد به اعتدال محمد

قدر فلك را كمال و منزلتى نیست

در نظر قدر با كمال محمد

 

***************************

بلغ العلی بكماله

كشف الدجی بجماله

حسنت جمیع خصاله

صلوا علیه و آله

 

****************************

نور عترت آمد از آیینه ام

کیست در غار حرای سینه ام

رگ رگم پیغام احمد می دهد

سینه ام بوی محمد می دهد

 

شنبه 24/12/1387 - 12:4
شعر و قطعات ادبی

میلاد پیامبر رحمت برهمگان مبارک

 

 

اشعار ناب  در رابطه با میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله

 

 

مقام نام محمد صلی الله علیه و آله

ستون عرش خدا، قائم از قیام محمد

 

ببین كه سر به كجا مى‏كشد، مقام محمد!

 

به جز فرشته عرش آشیان وحى الهى

 

پرنده پر نتواند زدن، به بام محمد

 

به كارنامه منشور آسمانى قرآن

 

كه نقش مُهر نبوت بود، به نام محمد

 

گسیخت هر چه زمان و گریخت هر چه مكان بود

 

كه عرش و فرش، به هم دوخت زیر گام محمد

 

اذان مسجد او زنگ كاروان قرون بین

 

خداى را چه نفوذیست در كلام محمد

 

به شاهراه هدایت گشود، باب شفاعت

 

صلاى خوان كرم بین و بار عام محمد

 

حریم حرمتش این بس، كه در شفاعت محشر

 

بمیرد آتش دوزخ، به احترام محمد

 

گرت هواى بهشت است و حوض كوثر و طوبا

 

بیا به سایه ممدود مستدام محمد!

 

سریر عزت عقبا، حلال امت او باد

 

كه بود راحت دنیاى دون، حرام محمد

 

اذان صبح عراقش، صلاى قتل على بین

 

نواى زینب كبرا، نماز شام محمد

 

پیام پیك الهى، چگونه بشنود آن قوم

 

كه پنبه كرده به گوش دل از پیام محمد

 

هنوز جلوه نداده است نور خود، به تمامى

 

خدا به جلوه كند نور خود، تمام محمد

 

به ذوالفقار على دیدى استقامت اسلام

 

كنون به قامت قائم ببین، قوام محمد

 

به كام دل نرسد «شهریار»، در دو جهان كس

 

مگر خدا دو جهان را كند به كام محمد

 

شهریار

 

 

جان سحر، جسم سمن بوى توست

 شام، غلام سر گیسوى توست

 

 ماه كه خَم كرده سر خویشتن

 بوسه زنِ گوشه ابروى توست

 

 

 صبح ازل، پرتو پیشانى‏ات

 شام ابد، طُره دلجوى توست

 

 آنچه ز گل، نیك‏تر آمد به باغ

باغ گل خُلق تو و خوى توست

 

 زمزمه زندگى كائنات

 همهمه شور و هیاهوى توست

 

 عقل تو سرمایه سنگین وحى

عقل جهان، كم به ترازوى توست

 

 كاش كه فریاد دلم مى‏شنید

حلقه آن در، كه سركوى توست

 

على موسوى گرمارودى

 

 

 

 

جان نمى‏یابد صفا، جز از ثناى مصطفا

شد ثناى مصطفا، آیینه جان را صفا

 

سایه حق، آفتاب جود و خورشید وجود

احمد محمود، ابوالقاسم، محمد، مصطفا

 

چون غبار اندر پى او باز ماند جبرئیل

چون براق برق، جولان را برانگیزد ز جا

 

در شب معراج چون بر شد به اوج آسمان

شد منور آسمان، زان آفتاب انبیا

 

منتهاى سیر جبریل امین، تا سِدره بود

صد ره او، از سِدره برزد، خرگهِ عِزوعلا

 

گرچه بودى رهنماى او نخستین، جبرئیل

لیك، آخر گشت جبریل امین را، رهنما!

 

در بساط قرب، چون مأوا گرفت این جان پاك

پاك یزدانش سرود اهلاً و سهلاً مرحبا!

 

مرحبا، اى عرش اعظم گرد راهت را نثار!

حَبَّذا، اى هر دو عالم، خاك پایت را فدا!

 

تو ز پا نعلین خود بیرون میار اى جان پاك!

گرچه اندر طور، موسى را برهنه گشته پا

 

پا بِنه بر عرش و با نعلین بر كرسى نشین!

تا كه عرش از گرد نعلین تو افزاید بها

 

رازهایى گفت با احمد در آن شب، بى‏نیاز

كه نباشد آگه از آن راز، عقل ماسوا

 

میزبان، حق، مصطفى مهمان و خوان‏سالار، عقل

عرش، بزم و عشق، میر بزم و ساقى مرتضا

 

در كتاب حق، كه نور مطلق آمد، همچو عقل

حق به چندین وصف، نام او ستاید، در ثنا

 

گاه احمد، گه محمد، گاه سید، گه رسول!

گاه حم، گاه یس، گاه نون، گه طا وها!

 

آفرین بر جان پاكش باد، از جان آفرین

هر كه اندر مدحت او، لب گشاید چون هما!

 

هماى شیرازى

 

 

 

بهشت جاودان

 

بهار بى‏خزان، روى محمد

بهشت جاودان، كوى محمد

 

منور مى‏شود چون ماه از مهر

دلى گر رو كند، سوى محمد

 

معطر ساخت گلزار جهان را

شمیم تار گیسوى محمد

 

مصفا دامن گلزار توحید

گل‏افشان گشت، بر بوى محمد

 

به توصیفش نیارم لب گشودن

خدا باشد ثناگوى محمد

 

نماز آریم «صائم» تا قیامت

به محراب دو ابروى محمد

 

 صالح كاشانى

 

 

آفتاب آیین

 

اى كه شد زمین روشن، از ستاره دینت

بر جهان مبارك باد، آفتاب آیینت

 

این چنین كه مى‏تازى، بر زمین ظلم آیین

آسمان هفتم هم، سر نهد به تمكینت

 

مى‏شود شكوفا دین، مثل باغى از نسرین

تا مناره مى‏روید، در بهار رنگینت

 

مى‏شدى هلاك آرى، از غم ستم‏كاران

گر نمى‏رسید از دوست، آیه‏هاى تسكینت

 

آدمند اگر اینان، از چه در نمى‏گیرد

در میان گوش خصم، سوره‏هاى یا سینت

 

جلوه‏هاى جام جم، كى فریبدم هر دم

تا كه مانده در یادم، كاسه سفالینت

 

پلك بسته را بگشا، تا شود جهان روشن

تا كند طلوعى نو، چشم‏هاى حق بینت

 

شعرهاى آتش را، این دعاى بى‏غش را

كى بَرَد به سوى دوست، بال‏هاى آمینت؟

 

جواد محقق

 

 

شنبه 24/12/1387 - 11:56
دانستنی های علمی

اس ام اس میلاد پیامبر اكرم‏ صلی الله علیه وآله و سلم

خجسته میلاد برگزیده‏ترین رسول آسمانی و نوید بخش آزادی جاودانی، حضرت محمّد مصطفی‏علیه السلام مبارك باد.

فرخنده زادروز پیام آور افلاك و پادشاه لولاك، حضرت ختمی مرتبت گرامی باد.

ولادت با سعادت فرخ لقای عالم لاهوت، پیامبر خاك نشینان، حضرت‏محمّدصلی الله علیه وآله وسلم مبارك باد.

 

پنج شنبه 22/12/1387 - 19:41
ادبی هنری

ولادت پیامبر اكرم‏صلی الله علیه وآله وسلم‏


نسیم سحری جان مایه عشق را به گستره خاكیان فرستاد. شاخه‏های مهربان درختان، گونه به رنگ فلق ساییدند آبشاری از نور، خنده‏های شادمان خورشید را به زمینیان بخشید و جوششی از شكوه آسمان را در بر گرفت. جوانه‏های تبسم لب‏ها را شاداب از طراوت تغزلی دیگر كردند و همگی قدوم نوزادی را كه سبب آفرینش بود تبریك گفتند. یا محمّد! به جمع خاكیان دوستدارت خوش آمدی.
جاری شور و سرور، در كوچه‏های خلوت مكه، حكایتی تازه داشت و باد در گوش بلندترین نخل‏ها از پیش، خبر می‏برد و مژدگانی می‏گرفت. كنگره‏های كاخ ستم لرزیدند. دریاچه‏های كفر خشك شدند. آتشكده‏های الحاد به سردی گراییدند و آغوش اسلام به مولود خجسته خود مباهات كرد. محمّد آمد! ثمره خلقت آمد! پیامبر مهر، به سرای دنیا خوش آمد!
شب، شراره باران خرسندی شد و روز بی‏تاب در انتظار طلوع نشسته بود. مكه در تشویش فرو رفت و ملائكه سرود آسمانی توحید می‏خواندند. سرانجام با طلوع او شب مخفی شد و خورشید از شرمساری در پشت ابرهای رحمت، چهره در نقابِ خجلت كشید. ای بهار آفرینش! ای سبب خلقت! ای دستاویز هستی مقدمت گلباران! ای آفتاب فروزان ادیان الهی! ای آخرین فرستاده حق به سوی بشر! كعبه از آمدنت در شادی است و آسمان مكه همراز شب‏های تنهایی خود را یافته است. ظلمتكده‏ها قیام كرده‏اند و چهره از غبار الحاد می‏شویند و به استقبالت می‏آیند تا خود را در نسیم دلنواز توحیدی‏ات یله سازند. خورشید ساقه‏های طلایی شادی را به هم بافته و سیر آمدنت را آب و جارو می‏كند. شیشه كفر شكسته و خبر آمدنت در گوش ادیان و اعصار طنین انداخته است. قدومت مبارك باد ای پیام آور صلح و دوستی!
ای واژه‏های مهربان! چگونه می‏خواهید شعف دل را واگویه كنید؟ مهربان‏ترین فرشته خاكی می‏آید و دل كائنات نزدیك است از شوق قالب تهی كند. او از حق آمده و به حق برانگیخته شده است. ابتدا و انتهایش رنگ خدایی دارد. آفتاب جهان فروز و عالم تاب توحید است كه برف ظلم را آب می‏كند و نوید بهار می‏دهد. قلب عالم امكان است. جریده هستی است. افلاكی‏ترین فرشته خاكی است. پادشاه لولاك است. مصطفی است. برگزیده حق است. نامش بلند و دینش پاینده!

ابوالفضل هادی منش

پنج شنبه 22/12/1387 - 19:37
شعر و قطعات ادبی

شعر به مناسبت میلاد حضرت  محمد  صلی الله علیه و آله

شاعر : سعدی شیرازی

ماه فرو ماند از جمال محمد  صلی الله علیه و آله

سرو نباشد به اعتدال محمد  صلی الله علیه و آله

 

قدر فلك را كمال و منزلتی نیست

در نظر قدر با كمال محمد  صلی الله علیه و آله

 

وعده دیدار هر كسی به قیامت

لیله اسری‌ شب وصال محمد  صلی الله علیه و آله

 

آدم و نوح و خلیل و موسی و عیسی

آمده مجموع در ظلال محمد  صلی الله علیه و آله

 

عرصه گیتی مجال همّت او نیست

روز قیامت نگر مجال محمد  صلی الله علیه و آله

 

و آن همه پیرایه بسته جنّت فردوس

بو كه قبولش كند بلال محمد  صلی الله علیه و آله

 

همچو زمین خواهد آسمان كه بیفتد

تا بدهد بوسه بر نعال محمد  صلی الله علیه و آله

 

شمس و قمر در زمین حشر نتابد

نور نتابد مگر جمال محمد  صلی الله علیه و آله

 

شاید اگر آفتاب و ماه نتابد

پیش دوا بروی چون هلال محمد  صلی الله علیه و آله

 

چشم مرا تا به خواب دید جمالش

خواب نمی‌گیرد از خیال محمد  صلی الله علیه و آله

 

سعدی اگر عاشقی كنی و جوانی

عشق محمد بس است و آل محمد  صلی الله علیه و آله

 

پنج شنبه 22/12/1387 - 19:35
آموزش و تحقيقات

نقد حقوقی آیین‌نامه MMS

مانعی که برداشته شد، اما...

با رقابتی شدن بازار تلفن همراه کشور، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های جذب مشتری در این حوزه، ارائه خدمات متنوع و به‌روز به مشترکان است؛ یکی از این خدمات جدید، خدمات پیام چندرسانه‌ای (MMS) است که خوشبختانه سازمان تنظیم مقررات بالاخره با تصویب ضوابط مربوط به ارائه آن، گامی مثبت در جهت تعیین قواعد حقوقی مرتبط و اجرایی شدن آن برداشته است. در این مطلب، از منظر حقوقی به بررسی و نقد این آیین‌نامه پرداخته‌ایم؛ منظری که شاید کمتر مورد توجه مدیران، فعالان و رسانه‌های حوزة مخابرات قرار می‌گیرد؛ امیدواریم این مطلب، آغازی بر چنین بررسی‌هایی در این مورد و موارد مشابه باشد؛ "طیف برق" آمادة دریافت و انعکاس نظرات تحلیلگران و صاحبنظران در این زمینه است. با رقابتی شدن بازار تلفن همراه کشور، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های جذب مشتری در این حوزه، ارائه خدمات متنوع و به‌روز به مشترکان است؛ یکی از این خدمات جدید، خدمات پیام چندرسانه‌ای (MMS) است که خوشبختانه سازمان تنظیم مقررات بالاخره با تصویب ضوابط مربوط به ارائه آن، گامی مثبت در جهت تعیین قواعد حقوقی مرتبط و اجرایی شدن آن برداشته است. در این مطلب، از منظر حقوقی به بررسی و نقد این آیین‌نامه پرداخته‌ایم؛ منظری که شاید کمتر مورد توجه مدیران، فعالان و رسانه‌های حوزة مخابرات قرار می‌گیرد؛ امیدواریم این مطلب، آغازی بر چنین بررسی‌هایی در این مورد و موارد مشابه باشد؛ "طیف برق" آمادة دریافت و انعکاس نظرات تحلیلگران و صاحبنظران در این زمینه است. آیین‌نامة خدمات پیام چندرسانه‌ای که در ۴ ماده و ۶ تبصره در تاریخ ۲۵/۶/۸۷ به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات رسیده است، حاوی نکات مثبت و قابل توجهی است که نشان از پیشرفت حوزه رگولاتوری در فاز فعالیت‌های ارتباطی و مخابراتی دارد: مواردی نظیر پیش‌بینی تکالیف دقیق اپراتورها در قبال سازمان در ماده ۲ این مقرره و پیش‌بینی انواع مختلف پیام‌های غیرمجاز در ماده یک به صورت کامل و مطابق با حقوق اساسی اشخاص و همخوان با مباحث امنیتی، بیانگر توجه ویژة سازمان به مباحثی نظیر حقوق مصرف‌کننده و امنیت عمومی است؛ اما در عین حال، این آیین‌نامه خالی از اشکال نیست، اگرچه در مقدمة آیین‌نامه آمده است که هدف از این مقرره ضابطه‌مند کردن ارائة خدمات پیام چندرسانه‌ای است، اما متأسفانه متن مزبور با بهره‌گیری از موادی اندک، نتوانسته است آنگونه که باید و شاید، پاسخ‌گوی روابط حقوقی ناشی از ارائة این سرویس باشد. با مطالعه متن آیین‌نامه در نگاه اول اشکالات متعدد ماهوی و شکلی در آن به چشم می‌خورد و سؤالات متعددی در ذهن پدید می‌آید که بدون پاسخ مانده است؛ اگرچه در بند ۸ از ماده ۴ آیین‌نامه مقرر شده است که: "مواردی که در این آیین‌نامه پیش‌بینی نشده بر اساس نظر کمیسیون اقدام خواهد شد"، اما به نظر می‌رسد این بند پاسخ‌گوی اشکالات متعدد ماهوی و شکلی نبوده و به ویژه در مواردی که نیاز به اقدام یا تصمیم فوری یا رسیدگی‌های قضایی یا غیرقضایی وجود دارد، ارجاع امر به کمیسیون و تصمیم‌گیری آن علاوه بر اینکه فاقد فایده عملی است، در بسیاری از موارد با قواعد مرتبط با حقوق اساسی، آیین دادرسی و حقوق مصرف‌کننده متعارض است. از آنجا که نقد منصفانه یکی از کاراترین روش‌های، اصلاح و پیشرفت و قوانین و مقررات است، نوشته حاضر در ۲ بخش، به بررسی اشکالات ماهوی و شکلی موجود در آیین نامه می‌پردازد؛ با این امید که به صورتی منطبق با قواعد حقوقی و اصول مربوط به قانون‌نویسی درآید و در آن، حقوق و تعهدات اطراف مرتبط با خدمات چندرسانه‌ای، به روشنی پیش‌بینی شود. ایرادات ماهوی آیین‌نامهعدم توجه کامل و دقیق به حقوق مصرف کننده اگرچه بند ۲ ماده ۲ با ارائه تکالیفی برای فراهم‌کنندگان شبکه، حقوقی را برای مشترکان پیش‌بینی کرده است، اما اکتفا به این بند برای تضمین حقوق مشترکان کافی به نظر نمی‌رسد. حقوق مصرف‌کننده در تمامی نظام‌های حقوق معتبر، دارای قواعد آمره بوده و کشورها در این زمینه دارای مقررات حمایتی هستند؛ بنابراین نمی‌توان صرفاً با پیش‌بینی برخی مواد کلی و اصول عام در آیین‌‌نامه، اعمال این حقوق را به فراهم‌کنندگان شبکه واگذاشت؛ راه درست آن است که با نگارش حداقل حقوق مصرف‌کننده در آیین‌نامه، در مقابل قراردادهای الحاقی که فراهم‌کنندگان شبکه با مشترکان منعقد می‌کنند، از این قشر حمایت به عمل آورد و اجازه نداد که اپراتورها برخلاف و کمتر از این حقوق، امری را به مشترک تحمیل کنند. عدم توجه به حقوق مشترکان در این آیین‌نامه در موارد متعددی به چشم می‌خورد که این موارد را می‌توان به عنوان نمونه ذکر کرد: الف) حداقل بازه زمانی که در آن، اپراتور از زمان تقاضای مشترک مکلف به برقراری خدمات است، پیش‌بینی نشده و مشخص نیست که مشترک از زمان تقاضا تا برقراری خدمات چه مدت باید منتظر بماند تا سرویس برای او برقرار شود. ب) در آیین‌نامه به صورت دقیق مشخص نشده است که اپراتور در چه مواردی می‌تواند درخواست مشترک را رد کند و دقیقاً در چه مواردی می‌تواند این سرویس را قطع کند و به حق مشترک در زمینة اطلاع از این نکات در آیین‌نامه توجه نشده است. ج) در آیین‌نامه مشخص نشده است که آیا مشترک باید برای فعال‌سازی این سرویس، مبلغی را به اپراتور پرداخت کند یا خیر و آیا اپراتورها مخیر به اخذ مبالغی از مشترک برای فعال‌سازی MMS هستند یا از این کار منع شده‌اند؟ د) اگرچه آیین‌نامه در موارد متعددی بر حفظ این پیام‌ها در سیستم اپراتورها برای مدتی مشخصی ‌(۹۰ روز) تأکید می‌کند، اما هیچگونه تأکیدی مبنی بر محرمانه بودن اطلاعات مشترکان (که در مادة ۸ پروانه اپراتور اول و ماده ۸ پروانة اپراتور دوم آمده است) نکرده است؛ در حالیکه در مقابل آن همه تأکید بر حفظ پیام‌ها، باید چارچوب دقیقی برای محرمانه بودن آنها نیز مشخص می‌شد. ه) حقوق مشترکان برای جبران خسارت در صورت قطع بی‌دلیل خدمات یا دریافت پیام‌های غیرمجاز که منتسب به قصور اپراتور در ارائة سرویس و پالایش پیام‌ها است، به روشنی پیش‌بینی نشده است. نادیده گرفتن برخی از تکالیف اساسی اپراتورها الف) از آنجا که ارتباط میان اپراتورها در ارسال MMS متقابل برای مشترکانشان تاکنون فراهم نشده است، یکی از اساسی‌ترین تکالیف اپراتورها باید تعهد به همکاری با اپراتور یا اپراتورهای دیگر در فراهم آوردن امکان ارسال MMS متقابل باشد، امری که متأسفانه در آیین‌نامه مغفول مانده است. ب) از دیگر نکات مهمی که در آیین‌نامه از دید تهیه‌کنندگان آن پنهان مانده، این است که اپراتورها با برقراری خدمات MMS مکلف به حفظ کیفیت شبکه خود برای ارسال این گونه پیام‌ها و سایر خدمات مشابه هستند. ج) آیین‌نامه می‌بایست اپراتورها را مکلف می‌کرد که به منظور دستیابی سازمان به اطلاعات آماری مورد نیاز این نهاد، هرچند ماه یکبار گزارشی را از خدمات ذیربط شامل داده‌های لازم به سازمان ارائه کنند. د) در اکثریت قریب به اتفاق مواردی که تکلیفی به عهدة اپراتورها گذاشته شده است، ضمانت اجرای عدم رعایت آن تکلیف پیش‌بینی نشده و حتی امر به تصویب آیین‌نامه‌ای در آینده که در آن تخلفات اپراتورها را در زمینة MMS بررسی کند، واگذار نشده است. بی‌پاسخ گذاشتن بسیاری از پرسش‌های حقوقی آیین‌نامه علاوه بر نقایص فوق، در این موارد نیز به صورت نمونه دارای قواعد حقوقی روشنی نیست: الف) در آیین‌نامه نیامده که در صورت انتقال سیم‌کارتی که خدمات MMS آن برقرار شده، آیا منتقل‌الیه مکلف به فعال‌سازی مجدد آن است یا خیر؟ باید در آیین‌نامه پیش‌بینی می‌شد که آیا اپراتورها مخیرند که برای برقراری مجدد خدمت، منتقل‌الیه را مکلف به اقدام دوباره کنند یا خیر. ب) در این مقرره مشخص نیست که یک مشترک با چند مرتبه ارسال پیام غیرمجاز، از استفاده از این خدمات محروم می‌شود و این محرومیت تا چه مدت است و آیا اساساً این محرومیت منوط به شکایت شاکی است یا خیر؟ ج) با سیری در آیین‌نامه مشخص می‌شود که سه گروه می‌توانند مبادرت به استفاده از این خدمت اپراتورها کنند، مشترکان، فراهم‌کنندگان پیام و مراکز فرهنگی مجاز. اگرچه دو گروه اول تعریف شده‌اند و در آیین‌نامه آمده که گروه اول ممنوع از ارسال پیام به صورت انبوه و گروه دوم مجاز به ارسال پیام به صورت انبوه است، اما در مورد گروه سوم، مشخص نشده که آیا این گروه ماهیتاً "مشترک" است یا "فراهم‌کنندة پیام" یا ماهیتی جداگانه دارد و در صورت اخیر آیا مجاز به ارسال پیام به صورت انبوه است یا خیر؟ وجود برخی اشکالات حقوقی علاوه بر موارد فوق آیین‌نامه در مواردی چند حاوی ایراداتی به نظر می‌رسد؛ از جمله: الف) بند ۱۰ از ماده ۲ پیش‌بینی کرده در صورتی که مشترک در لیست سیاه قرار گیرد فقط سرویس MMS وی قطع خواهد شد؛ در حالیکه مواردی که عدم رعایت آن باعث می‌شود مشترک در لیست سیاه قرار گیرد و در بند ۵ ماده یک پیش‌بینی شده، در بسیاری از موارد به خصوص امنیت عمومی، اقتضا می‌نماید که تمامی خدمات نسبت به مشترک قطع گردد نه صرفاً خدمات MMS و این از بدیهیات است. ب) بند ۲ ماده ۴ صرفاً مشترک را مسؤول عواقب ناشی از استفادة MMS قلمداد کرده است؛ در حالیکه می‌بایست فراهم‌کنندگان پیام هم در این بند گنجانده می‌شد و علاوه بر آن، مسؤولیت کاربر منحصر به ارسال MMS می‌شد، نه استفاده که اعم است از ارسال و دریافت، چرا که مشترک را نمی‌توان مسؤول دریافت MMS غیرمجاز دانست. ج) بند یک از مادة ۴ برقراری خدمت MMS را برای ارسال و دریافت منوط به اخذ موافقت قبلی مشترک کرده است. در واقع نگارش ماده، اینگونه به ذهن متبادر می‌کند که این اپراتور است که برقراری MMS را به مشتری ایجاب می‌کند و مشتری است که قبول می‌کند؛ در حالیکه بر اساس مواد اولیه آیین‌نامه این مشترک است که ایجاب می‌کند و اپراتور این ایجاب را قبول می‌کند. ایرادات شکلی آیین‌نامه علاوه بر ایرادات ماهوی که اشاره شد، آیین‌نامه دارای ایرادات شکلی نیز هست؛ در واقع در نگارش آیین‌نامه در بسیاری از موارد اصول و ظرایف مربوط به قانون‌نویسی رعایت نشده است. عدم رعایت دقیق ماده نویسی الف) در ابتدای آیین‌نامه پس از مقدمه که بیانگر هدف و قلمرو آیین‌نامه است به بخش تعاریف می‌رسیم که مبادرت به تعریف یک سری مفاهیم اولیه کرده است، اما در کمال تعجب و برخلاف اصول قانون‌نویسی، ماده‌ای به آن اختصاص داده نشده است. در حالیکه اختصاص ماده به تعاریف، در تمامی قوانینی داخلی و خارجی امری مرسوم و لازم است و دلیلی بر عدم اختصاص ماده به آن وجود ندارد. ب) در بخش تعاریف آیین‌نامه، فراهم‌کنندگان پیام تعریف شده‌اند، اما در حالیکه بررسی حقوق و تعهدات آنها وجود ماده جداگانه‌ای را اقتضا می کرد، قواعد حقوقی حاکم بر این دسته به صورت پراکنده و نامنظم در ماده مربوط به حقوق و تکالیف مشترکان پیش‌بینی شده است. در واقع، علاوه بر ابهاماتی که در تعیین دقیق ماهیت این دسته باقی می‌ماند، حقوق، تعهدات و روابط دقیق آنها با سایر مشترکان و اپراتورها مشخص نیست و این نکته مبهم باقی‌مانده است که آیا تمامی قواعد مربوط به مشترکان در مورد آنها هم صدق می‌کند یا خیر. ج) ماده سه که در زمینه برقراری خدمات مربوط به MMS است و مبنای راه‌اندازی سرویس است، منطقاً باید در ابتدای آیین‌نامه‌ می‌آمد، نه انتهای آن، چرا که فراهم آمدن زمینه‌های فنی و قانونی مقدم بر برقراری حقوق و تکالیف اپراتورها و مشترکان است. وجود موارد زاید و غیرلازم الف) در بخش تعاریف، "واسط شبکه" تعریف شده است، اما از این عبارت در هیچ کجای آیین‌نامه استفاده نگردیده، در حالیکه واژه‌هایی که در بخش تعاریف مورد بررسی قرار می‌گیرند، باید در متن قانون یا مقرره مورد استفاده باشند، در غیر این صورت تعریف آنها کاملاً زاید و بلافایده است. ب) بند دو از ماده یک که به مسؤولیت صاحب سیم‌کارت در قبال استفاده‌های غیرمجاز پس از سرقت یا فروش اشاره می‌کند، امری است که خاص MMS نیست و مشترک در هر حالت مکلف به طی مراحل قانونی مربوط است؛ بنابراین پیش‌بینی آن در آیین‌نامه کاملاً غیر ضروری است. ج) ماده ۴ که مربوط به مقررات عمومی است در بسیاری از موارد تکراری بلافایده از قواعد مندرج در مواد ۱ و ۲ است و نیازی به ذکر مجدد آن نیست؛ در حالیکه در مواد مربوط به مقررات عمومی باید همواره نکاتی درج شود که در سایر بخش‌های مقرره به آن توجه نشده است.

اtelna.ir

پنج شنبه 15/12/1387 - 16:2
آموزش و تحقيقات

فناوری موبایل نسل سوم و نسل آینده

بخش خدمات دولتی و اولین مشتریان معمولا آخرین بخش‌هایی بوده‌اند که از تحولات در فناوری‌های نوین بهره‌مند شده‌اند. این روند مطمئنا تغییر خواهد کرد. اکنون به دنبال وقوع مجموعه‌ای از فجایع زیست‌ محیطی گسترده و تاکید بیشتر بر امنیت، اجرای قانون و خدمات اورژانس بعد از حادثه ۱۱سپتامبر سال ۲۰۰۱، افکار عمومی متحول و بازنگری شده‌اند. یکی از کارآمدترین فناوری‌هایی که به‌تازگی در این بخش استفاده می‌شود فناوری موبایل نسل سوم یا همان «جی۳» است. در حالی‌که منتقدین فناوری «جی۳» به انتقاد از هزینه‌های این فناوری و توانایی آن در جذب مصرف‌کنندگان پرداخته‌اند، اولین مشتریان و کارکنان بخش‌های بهداشت، اجتماعی و دیگر حوزه‌های دولتی، مزایای فوق‌العاده این فناوری را در کار خود به درستی تشخیص داده‌اند و معتقدند که این تکنولوژی تاثیر مثبتی بر محیط کارشان گذاشته است. با توجه به نرخ بسیار سریع‌تر «بیت» این فناوری، «جی۳» به اپراتورها و طراحان نرم‌افزار امکان می‌دهد تا به عرضه و تولید کاربردهایی با ارزش افزوده بالا و طول باند فشرده بپردازند. نتیجه این دستاورد، دسترسی به دستگاه‌های موبایل با باند وسیع در هر نقطه یا حوزه تحت پوشش شبکه است. بدین نحو، شما نه تنها در اداره خود یا در محوطه دانشگاه به اینترنت یا پست‌‌الکترونیکی دسترسی خواهید داشت، بلکه می‌توانید در همه مناطق کشور بدون هیچ وقفه‌ای از این امکانات برخوردار شوید. این کار در بحرین میسر است، چون سراسر این کشور از فناوری «جی۳» بهره‌مند است. کاربردهای سرگرم‌کننده و تجاری فناوری «جی۳» نیز شناخته‌ شده‌اند. صداهای مختلف زنگ تلفن و وال‌پیپر (Wallpaper)، انتقال آسان کلیپ‌های صوتی و ویدئویی، ارسال و دریافت پست الکترونیکی و فایل‌های الصاق شده به آن، جست‌وجو در اینترنت، دسترسی به بازی‌های گرافیکی چند نفره و پخش ویدئویی MMS از جمله کاربردهای این فناوری هستند. اما این کاربردهای نجات بخش فناوری «جی۳» در بخش خدمات عمومی، خدمات درمانی، خدمات اجتماعی و خدمات‌دهی به اولین مشتریان می‌باشد که واقعا بهت‌آور و هیجان‌انگیز هستند. دسترسی به این فناوری مهم موبایل از اهمیت خاصی برای کارکنان دولتی (که بیش از ۲۰درصد اوقات، بیرون از اداره هستند)، مددکاران اجتماعی و اولین گروه مشتریان برخوردار است. متاسفانه، مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که حتی در بازارهای توسعه یافته، کمتر از یک‌درصد مشتریان اولیه و کارکنان دولتی به داده‌های موبایل دسترسی داشته‌‌اند.یک مددکار اجتماعی با دسترسی به فناوری «جی۳» می‌تواند در بازدید از خانه‌ها به سرعت به پایگاه‌های اطلاعاتی مراجعه کرده و دیگر نیازی به مراجعه به پرونده‌ها در اداره نخواهد بود. به علاوه، این مددکار اجتماعی می‌تواند تصاویر یا کلیپ‌های ویدئویی را ضبط و ذخیره کند. دسترسی به چنین فناوری موبایلی، کارآیی و تعداد بازدیدهای بازرسان تاسیسات و ساختمان‌ها و بخش بهداشت دولتی را افزایش داده و بدین نحو استانداردهای بهداشتی را بهبود بخشیده، در هزینه‌های دولتی صرفه‌جویی نموده و کیفیت خدمات دولتی را بهینه‌سازی می‌کند. پرسنل نیروهای انتظامی هم از فناوری «جی۳» بهره چندانی نبرده‌اند. افسران پلیس گزارش‌های متعددی نوشته و با صدها برگه اطلاعات سروکار دارند که اغلب از منابع مختلفی نشات می‌گیرند. به‌سادگی می‌توان نشان داد که چگونه فناوری «جی۳» به افسر پلیس کمک می‌کند تا کارهای اداری را ساده و سریع کند. دسترسی سریع به عکس‌های باکیفیت و بزرگ و دستیابی به پایگاه‌های اطلاعاتی نیروی انتظامی می‌تواند در مواقع مرگ و زندگی و در صورت نیاز به شناسایی سریع مظنونان و خودروها، کمک شایان توجهی به افسر پلیس به حساب آید. یک اداره پلیس در شهر لیما (پرو) از فناوری «جی۳» بهره می‌برد تا قابلیت نظارت نیروی پلیس را بهبود بخشد، براین اساس یک شبکه «جی۳» مورد استفاده قرار گرفت تا مانیتورهای تنظیم شده در داشبورد خودروی گشت را به دوربین‌های ویدئویی مستقر در اقصی نقاط شهر، متصل کند. این روند به افسران پلیس کمک می‌کند تا حتی در شب مناطق دورافتاده را تحت‌نظر داشته و دوربین‌های ویدئویی را همان‌طور که از مرکز پلیس حرکت می‌دادند، جابه‌جا کنند. علاوه بر نیروی انتظامی، دیگر مشتریان اولیه مانند ماموران آتش‌نشانی و کارکنان بخش خدمات پزشکی اورژانس هم می‌‌توانند از فناوری «جی‌۳» بهره‌مند شوند. ماموران آتش‌نشانی می‌توانند نقشه‌های کامل ساختمان‌ها را ذخیره کرده تا امن‌ترین راه‌های خروج را شناسایی کنند، از دستگاه‌های سیستم موقعیت‌یاب جهانی (GPS)‌ استفاده کنند تا پرسنل را در داخل ساختمان ردیابی کنند و از تجهیزات بیومتریک بهره ببرند تا علایم حیاتی کارگران را تحت نظارت داشته باشند. تکنسین‌های بخش خدمات اورژانس پزشکی می‌توانند از طریق ویدئو با مراکز درمانی ارتباط داشته تا انواع بیماری‌ها را تشخیص دهند و بیماران را مداوا کنند. بخش بیماری‌های پوست و مو در کلینیک «هیومانیتاس» (Humanitas) واقع در میلان، از فناوری «جی‌۳» بهره می‌برند تا پزشکان به تشخیص بیماری از راه دور و از طریق ویدئویی، تلفنی (با ضریب دقت ۸/۸۸درصد) اقدام نموده و تداوم مداوا را نظارت کنند. همه کاربردهای فوق، باعث رشد فزاینده مشترکان جهانی فناوری «جی‌۳» شده است. تعداد این مشترکان فقط در سال ۲۰۰۴، از ۷/۲میلیون به نزدیک ۱۵میلیون نفر افزایش یافته است. شرکت نوکیا از بیش از ۶۰شبکه تجاری «جی‌۳» در جهان پشتیبانی می‌کند. تعداد مشترکان این شبکه‌ها هر ماه یک میلیون نفر افزایش می‌یابد و این نرخ رشد سرسام‌آور احتمالا طی ۲ یا ۳سال آینده فناوری «جی‌۳» را به فناوری رایجی تبدیل خواهد کرد. در سال ۲۰۰۵، شرکت نوکیا ۱۰نوع گوشی مجهز به فناوری «جی‌۳» من‌جمله مدل‌های Nokia۶۶۳۰، Nokia۶۶۸۰، N۹۰ و N۷۰ را عرضه کرده که به دنبال موفقیت اولین محصول مجهز به فناوری «جی۳» شرکت نوکیا، مدل ۶۶۵۰ در اختیار مشتریان قرار گرفته‌ است. بنابراین بار دیگری که شما یک کلیپ ویدئویی را در تلفن مجهز به فناوری «جی‌۳» ذخیره می‌کنید، به یاد داشته باشید که همین فناوری سرگرم‌کننده به نجات جان انسان‌‌ها یا تامین امنیت شما و شهرتان نیز کمک قابل توجهی می‌کند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات www.ictir.net

پنج شنبه 15/12/1387 - 16:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته