• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12
تعداد نظرات : 2
زمان آخرین مطلب : 6228روز قبل
دانستنی های علمی
«نخستين کليد آن است که بدانيد چگونه با
ياس و دلسردي مبارزه کنيد.
دومين کليد آن است که از پاسخ منفي نهراسيد.
سومين کليد آن است که بتوانيد فشارهاي مالي را تحمل کنيد.
چهارمين کليد اين است که به آسايش خاطري که بدست مي‌آوريد قانع نباشيد.
پنجمين کليد اين است که هميشه بيش از آنچه مي‌گيريد بدهيد.»
«قدم نخست: معيارهاي خود را بالا ببريد.
قدم دوم: عقايد زيان‌آور را تغيير دهيد.
قدم سوم: شيوه معمول کار را تغيير دهيد.»
 
«اگر فکر مي‌کنيد شکست مي‌خوريد و يا پيروز خواهيد شد در هر دو صورت درست انديشيده‌ايد.»
«ايجاد روندها چيزي به جز رهبري نيست.»
«زندگي خود را به صورت شاهکاري بي‌همتا درآوريد.»
«آنچه سرنوشت ما را تعيين مي‌کند، شرايط زندگي‌مان نيست بلکه تصميم‌هاي ماست.»
«زندگي را همانگونه که هست بپذيريد و در اين زمان است که آرزو محو مي‌شود. سعي کنيد هميشه شاد باشيد بدون اينکه براي اين شادي دليل خاصي وجود داشته باشد و اينگونه‌است که به آرامش مي‌رسيد.»
هر روز صبح غزالي در آفريقا بيدار مي شود؛
او نيک مي داند که بايد تندتر از سريعترين شير بدود و کشته نشود.
هر روز صبح شيري در آفريقا بيدار مي شود؛
او نيک مي داند که بايد تندتر از سريعترين غزال بدود تا از گرسنگي نميرد.
مهم نيست که شير هستيد يا غزال، بهتر است با طلوع خورشيد دويدن را آغاز کنيد .
چهارشنبه 2/3/1386 - 14:2
کامپیوتر و اینترنت

ممکن است اين سؤال براى شما مطرح شود که چگونه مى‌توان يک فايل فلش را در داخل يک ارائه‌ى پاورپوينت پخش کرد؟ در اينجا مى‌کوشيم شما را با چگونگى انجام اين‌کار آشنا سازيم.

 

همانطور که مى‌دانيد نرم‌افزار PowerPoint که همراه با بسته‌ى نرم‌افرازى آفيس مايکروسافت عرضه مى‌شود، ابزارى مناسب براى ارايه‌ى تحقيقات، پروژه و پايان‌نامه‌هاى شما در کنفرانس، سمينار و دانشگاه‌ها مى‌باشد. همين مسئله سبب شده است که اين نرم‌افزار از انواع فرمت‌هاى مختلف فايل‌ها پشتيبانى کند. در اين بين ممکن است اين سؤال براى شما مطرح شود که چگونه مى‌توان يک فايل فلش را در داخل يک ارائه‌ى پاورپوينت پخش کرد؟ جواب اين سؤال در بخش آفيس سايت مايکروسافت داده شده است.

آيا اکتيوايکس Shockwave Flash Object بر روى سيستم من نصب است؟
براى اجراى يک فايل فلش شما بايد به اسلايد مورد نظر خود يک اکتيوايکس (ActiveX control) بيافزائيد و سپس فايل فلش را به آن لينک کنيد. اين اکتيوايکس، Shockwave Flash Object نام دارد. براى آگاهى از نصب اين اکتيوايکس بر روى سيستم خود، در برنامه‌ى پاورپوينت، از منوى View و سپس Toolbars، تيک عبارت Control Toolbox را بزنيد. هم‌اکنون پنجره‌اى مشابه شکل روبرو نمايان شده است:

سپس بر روى آيکون more control (شکلک چکش) کليک کنيد و بدنبال عبارت Shockwave Flash Object بگرديد (اين عبارت با عبارات مشابه اشتباه نشود). وجود اين عبارت در اين ليست بيانگر آن است که اين اکتيوايکس بر روى سيستم شما نصب است و شانس با شما يار بوده است! در غيراينصورت آخرين نسخه‌ى آن را از اين آدرس دريافت کنيد.

شرح مراحل اجراى فايل فلش در پاورپوينت
پس از اطمينان نسبت به وجود اکتيوايکس مربوطه، نوبت آن رسيده است که به شرح مراحل اجراى فايل فلش در پاورپوينت بپردازيم.



• مراحل قبل را طى کنيد و عبارت Shockwave Flash Object را از ليست کنترل‌ها انتخاب کنيد.

• بر روى اسلايد مورد نظر، يک چهارگوش و به اندازه دلخواه رسم کنيد (امکان تغيير مکان و اندازه وجود دارد).

• بر روى شکل رسم شده کليک راست کنيد و عبارت Properties را انتخاب کنيد.

• در پنجره‌ى باز شده بر روى عبارت (Custom) کليک کنيد.

• مشاهده مى‌کنيد که يک دکمه که سه نقطه بر روى آن قرار دارد، پديدار مى‌شود. با کليک بر روى آن، صفحه زير نمايان مى‌شود:

• در قسمت Movie URL تنها نام فلش مورد نظر خود را (به عنوان مثال: MyFile.swf) وارد کنيد. توجه داشته باشيد که فايل فلش شما بايد در پوشه‌اى قرار داشته باشد که فايل پاورپوينت شما در آنجا قرار دارد. البته مى‌توانيد در همان قسمت Properties و در زبانه‌ى Alphabetic بر روى کادر Movie دوبار کليک کنيد و آدرس فلش خود را وارد کنيد(به عنوان مثال: C\:My Documents\MyFile.swf).

• پس از اعمال تغييرات، با زدن F5 نتيجه‌ى کار خود را مشاهده کنيد.

لازم به ذکر است که اين روش براى نسخه‌ى 2007 نرم‌افزار PowerPoint نيز صادق است

يکشنبه 16/2/1386 - 16:42
کامپیوتر و اینترنت
كامپیوتر‌های لپ‌تاپ همانند كاغذ و قلم جزیی از نشست‌های علمی و همایش‌های اقتصادی شده‌اند. امّا آداب و قواعد استفاده از لپ‌تاپ‌ها اغلب نادیده گرفته می‌شوند. بنابراین در این‌جا هفت توصیه‌ی تجربی را به شما ارایه می‌دهیم تا حضور لپ‌تاپ‌ها در نشست‌ها و همایش‌ها به جای آن‌كه آزار دهنده و مزاحم شركت‌كنندگان باشند، به برگزاری بهتر آن همایش‌ها كمك كنند...

۱) مطمئن شوید همراه داشتن لپ‌تاپ منعی ندارد.
بسیاری از افراد، بهره‌وری كامپیوترها در نشت‌های علمی را دست‌كم می‌گیرند، و این صرف نظر از آن است كه كامپیوتر‌ها بخشی از ارائه‌ی سخنرانی باشند یا وسیله‌ای برای ضبط مراسم. امّا گاهی لازم است كسانی را كه از لپ‌تاپ خود برای كار دیگری غیر از مباحث مربوط به همایش استفاده می‌كنند، منع نمایید.

در واقع برگزاری یك همایش علمی خوب در حالی كه لپ‌تاپ‌ها حاضرین را از هم جدا كرده، غیر ممكن می‌نماید. بنابراین بهتر است شركت‌‌كنندگان در چنین همایش‌هایی لپ‌تاپ‌های خود را به همراه نیاورند، مگر آن‌كه دلیل معقولی برای همراه آوردن آن داشته باشند. (البته، این غیر از آن مواردی است كه لازم است شركت كنندگان همایش حتماً لپ‌تاپ‌های خود را به همراه داشته باشند.)

۲) وظایف لپ‌تاپ را به دیگران محول كنید.
باز هم تكرار می‌كنیم كه لپ‌تاپ‌ها می‌توانند جزء لاینفك یك همایش علمی باشند. اگر لازم است كامپیوتری به برگزاری همایش كمك كند، بهتر است یك نفر را مأمور آن نمایید. اگر قرار است یادداشتی برداشته شود، همان یك نفر می‌تواند این كار را انجام داده، و سپس در پایان همایش آن‌ها را در اختیار سایر شركت كنندگان نیز قرار دهد.
به همین قیاس، اگر ارایه‌ی سخنرانی همراه با نمایش نمودار و عكس باشد، واقعاً هیچ لزومی ندارد كه از بیش از یك كامپیوتر استفاده كنید.

وقتی یك نفر را رسماً مأمور ضبط مراسم می‌كنید، همان یك نفر به این كار مشغول می‌شود و در نتیجه دیگران می‌توانند حواس خود را كاملاً معطوف به سخنرانی كنند. قانون نانوشته‌ای كه در این مورد وجود دارد می‌گوید:“ اگر لازم است رو در رو حرف بزنید، لپ‌تاپ‌ها را كنار بگذارید!”

۳) خود را آماده كنید تا توضیح دهید چرا با خودتان لپ‌تاپ آورده‌اید.
برگزاری یك همایش علمی خودمانی و نبودن منعی برای حضور لپ‌تاپ‌ها به این معنی نیست كه آداب چنین همایش‌هایی را زیر پا بگذارید. اگر كامپیوتر‌تان را به یك نشست ببرید، مؤدبانه‌تر آن است كه به مسؤول برگزاری آن نشست بگویید كه چرا كامپیوتر خود را همراه آورده‌اید. آیا كامپیوترتان را آورده‌اید كه مراسم را ضبط كند یا در هنگام ارایه‌ی سخنرانی به نمایش داده‌های آماری كمك نماید؟ اگر كسی صرفاً كامپیوتر لپ‌تاپ خود را همراه بیاورد، بدون آن‌كه منظور خاصی از آن داشته باشد، ممكن است فكر كنند عقده‌ای است و می‌خواهد فقط پُز بدهد.

۴) كمی ملاحظه داشته باشید!
صرف آن‌كه یك لپ‌تاپ جلوی خود گذاشته‌اید، الزاماً به این معنی نیست كه مدام باید از آن استفاده كنید. حتا اگر مشغول یادداشت برداری هم باشید، اما سرتان را هیچ وقت از كامپیوترتان بلند نكنید، هم به سخنران بی‌احترامی كرده‌اید و هم به كسانی كه در اطراف شما نشسته‌اند (لازم به گفتن نیست كه بعضی‌ها آن‌قدر سرشان را با لپ‌تاپ خود گرم می‌كنند كه مجبور می‌شوند در پایان مراسم از این و آن بپرسند كه چه گذشته است!)

در كارتان اعتدال داشته باشید. از كامپیوترتان استفاده كنید امّا به مباحث و سخنرانی هم توجه نمایید. شخصی كه در حال ایراد سخنرانی است، وقتی كسی را می‌بیند كه سرش پایین است و در حال زدن كلیدهاست، حالش گرفته می‌شود. وقتی چشم در چشم سخنران نمی‌اندازید، و فكرتان را مشغول لپ‌تاپ‌تان می‌كنید، خود به خود حواس‌تان پرت شده و سرنخ مطالب را از دست خواهید داد.

۵) سر و صدای لپ‌تاپ‌تان را در نیاورید.
یك نكته‌ی اخلاقی دیگر: با كامپیوتر خود همان‌طور رفتار كنید كه با گوشی همراه خود در سالن سینما و یا تئاتر می‌كنید. اگر تصمیم دارید كه كامپیوتر خود را همراه ببرید، چند دقیقه از وقت خود را صرف از كارانداختن سرو صدا‌های آن بكنید؛ چرا كه ممكن است حواس دیگران را پرت كرده و موجب مزاحمت آن‌ها شود.

۶) روزه‌ی شك دار نگیرید!
دوستی نقل می‌كرد كه در یكی از همایش‌های برگزار‌شده در فرنگ، از همه‌ی شركت‌كنندگان خواستند كه لپ‌تاپ‌های خود را همراه نیاورند. به محض اعلام این درخواست، همه سر به شورش برداشتند! منظور این نیست كه به دوران گچ و تخته و چرتكه بازگردیم، بلكه منظورمان آن است كه بگوییم آیه از آسمان نازل نشده كه حتماً باید در همایش‌ها لپ‌تاپ‌مان را با خود ببریم. اگر فكر می‌كنید وجود لپ‌تاپ‌ها بیش از آن كه كمك‌كننده باشند، مانع می‌تراشند، بهتر است كلاً آن‌ها را از ورود به همایش منع كنید. یك بار امتحان كنید و ببینید آیا بهره‌وری و تأثیر آن همایش بیش‌تر می‌شود یا نه.

۷) بروید همایش‌تان را درست كنید!
اگر تشخیص دادید كه مشكلات همایش ناشی از لپ‌تاپ‌هاست- بی‌توجهی، بحث‌های نامربوط و امثالهم- ممكن است تقصیر خودِ این كامپیوتر‌ها نباشد. به جای آن، نگاهی به سازو كار همایشِ خود بیندازید. شاید معلوم شود كه استفاده‌ی غلط از لپ‌تاپ صرفاً ناشی از یك مشكل بزرگ‌تر است.

در بسیاری از همایش‌ها، یك سری مشكلات ساختاری وجود دارد- كه منجر به استفاده از لپ‌تاپ‌ها در آن‌ها می‌گردد. گاهی اوقات سازمان‌ها برحسب عادت و نه نیاز به برگزاری همایش‌های آن‌چنانی اقدام می‌كنند. اگر همایش خوب برنامه‌ریزی شده باشد و خوب هم برگزار گردد، احتمال آن‌كه شركت‌كنندگان‌اش بخواهند با یك دست چند هندوانه بردارند، خیلی بعید خواهد بود.
يکشنبه 16/2/1386 - 16:40
کامپیوتر و اینترنت

دانشگاه‌ هاروارد آمريکا اعلام‌ کرد ،بيل‌ گيتس‌ رئيس‌ گروه مايکروسافت‌ بعد از گذشت‌ سه‌ دهه‌ از ترک‌ اين‌ دانشگاه‌ براي‌ دريافت‌ دکتراي‌ افتخاري‌ به‌ اين‌ دانشگاه‌ باز مي‌ گردد

به‌ گزارش‌ خبرگزاري‌ فرانسه ، دکتراي‌ افتخاري‌ بيل‌ گيتس‌ در مراسم‌ جشن‌ فارغ‌ التحصيلي‌ دانشجويان‌ دانشگاه‌ هاروارد به‌ او‌ اعطا خواهد شد.
بيل‌ گيتس‌ 51 ساله ، دانشجوي‌ رشته‌ رياضيات‌ دانشگاه‌ هاروارد بود و بعد از ترک‌ اين‌ دانشگاه‌ با تعدادي‌ از دوستان‌ خود شرکت‌ برنامه‌ هاي‌ رايانه اي مايکروسافت‌ را تاسيس‌ کرد.‌
دانشگاه‌ هاروارد اعلام‌ کرد، گيتس‌ دوست‌ بزرگ‌ بشريت‌ است.‌‌ گيتس‌ و همسرش‌ مليندا در سال‌ 2000 موسسه‌ اي‌ را براي‌ حمايت‌ از تحقيقات‌ در زمينه‌ هاي‌ مبارزه‌ با بيماري‌ هاي‌ مالاريا ‌، سل‌ ‌، ايدز و همچنين‌ اقدامات‌ مقابله‌ با گرسنگي‌ و فقر تاسيس‌ کردند.‌
دانشگاه‌ هاروارد اعلام‌ کرد ، گيتس‌ در سال‌ 1977 تحصيلاتش‌ را در اين‌ دانشگاه‌ آغاز کرد و به‌ مناسبت‌ ‌ سي‌ امين‌ از اين‌ واقعه‌ اين‌ مدرک‌ دكتراي افتخاري‌ به‌ او‌ اعطا مي‌ شود‌.

يکشنبه 16/2/1386 - 16:16
کامپیوتر و اینترنت

عجيب به نظر مي‌رسد که شرکتي با ارزش 143 ميليارد دلار و وجهه جهاني بسيار بالا شوخي بسيار بزرگي را به عنوان يک لينک در سايت رسمي‌اش قرار دهد.

مدير اجرايي گوگل درابتداي آوريل،لينکي را در سايت گوگل قرار داده که وجود واقعي نداشته و تنها يادآور دروغ آوريل مي‌باشد. در اين خبر آمده بود که گوگل اينترنت رايگان را از طريق سرويس‌هاي بهداشتي خانه‌ها در اختيار مردم قرار مي‌دهد. گوگل پا را از اين فراتر گذاشته و براي اين محصولش ! نام نيز انتخاب کرده است و آن را Dark Porcelain خوانده و ادعا کرده است که TIST سرنام کلمات Toilet Internet Service Provider با ويندوز ويستا کار کرده و حتي گفته شده است که سرويس‌هاي کثيف نمي‌توانند از اين سيستم پشتيباني کنند.

قسمت جالبتر اين که گوگل مراحل نصب قدم به قدم و سوالات رايج را نيز براي دروغ بزرگش فراهم نمود و آن را در سه سرعت ارائه کرده است.

در ابتداي آوريل هر سال رسم دروغ آوريل انجام مي‌شود و در دنياي کامپيوتر نيز جاي خود را باز کرده است تا جاييکه گوگل نيز بسيار زيرکانه به آن پرداخته است.

منبع : CNN

يکشنبه 16/2/1386 - 16:15
کامپیوتر و اینترنت
توشيبا جاي خود را به عنوان سومين فروشنده PCهاي قابل حمل در نيا به Acer واگذار کرد و اين در حالي است که شرکت HP هنوز در صدر اين رده بندي قرار دارد.

البته در ماه گذشته موسسه تحقيقاتي IDC پيش بيني کرده بود چنانچه Acer فروش لپ تاپ‌هاي خود را بالا ببرد به جمع سه فروشنده برتر PC در دنيا وارد خواهد شد. اما در حقيقت سگمنت فروش PCهاي قابل حمل متعلق به HP با 52 ٪ رشد فروش است که تعداد واحدهاي  PCفروخته شده خود را ار نيمه چهارم 2006 به  5.05ميليون واحد رسانده است و کمپانيAcer با  3.37ميليون واحد توانست از توشيبا با فروش 2.45 ميليون واحد پيشي بگيرد

يکشنبه 16/2/1386 - 16:13
کامپیوتر و اینترنت

 

گوگل بدون سروصدا ‌سرويس آزمايشي جديدي را ايجاد کرده است که مردم را قادر مي‌سازد به جستجو درباره فعاليت‌هاي اقتصادي محلي توسط تلفن بپردازند و درباره اين سرويس جديد تبليغات يا خبري را منتشر نکرده است.
 

 

البته اين سرويس تنها در آمريکا در دسترس است.

مردم آمريکا براي اتصال به آن بايستي شماره 4411-466-800-1را بگيرند و بوسيله نام يا زمينه کاري شرکت‌هاي مورد نظر به جستجو بپردازند سپس به رايگان به شرکت مزبور وصل شوند. کاربران حتي مي‌توانند نتيجه جستجوي خود را از طريق SMS دريافت کنند. مايکروسافت نيز سرويسي اين چنيني به نام Tellme در ماه گذشته به راه انداخت.

يکشنبه 16/2/1386 - 16:12
کامپیوتر و اینترنت
 


اشاره :

در اين مقاله بر آن هستيم يكي از نوين ترين و كارآمدترين نرم افزارهاي سيستم عامل ( Operating System ) شبكه ، محصول شركت مايكروسافت به نام (Windows Server 2003) را حضورتان معرفي نماييم. اما پيش از هر چيز يادآوري مفاهيم اوليه شبكه مي تواند براي درك بهتر اين مقاله سودمند باشد.


اصولاً شبكه گروهي از رايانه ها و دستگاه هاي متعلق به آن است كه به يكديگر متصل شده اند. اين اتصالات و همبندي مي تواند به روش هاي مختلفي صورت گيرد.
ـ شبكه باسيم ( Wired LAN ) كه از انواع خطوط ارتباطي براي اتصال رايانه ها به هم استفاده مي كند. اين خطوط مي تواند خطوط مخابراتي و يا كابل هايي مانند  Coaxial , UTP / STP , Fiber-Optic , … باشد.

ـ شبكه هاي بي سيم ( Wireless ) در اندازه هاي كوچك و بزرگ  كه از امواج الکترومغناطيس – مانند امواج راديويي - براي برقراري ارتباط سيستم ها استفاده مي كند.
به طور کلي مجموعه  شبكه هاي خصوصي ( Private ) و شبكه عمومي ( Public ) تشكيل يك شبكه گسترده را مي دهند. در شبكه خصوصي نوع اتصالات و تجهيزات شبكه بوسيله يک شركت يا اداره تعيين شده و مديريت آن نيز بر عهده همان اداره مي باشد ولي شبكه عمومي همان شبكه مخابراتي كشور است.
اصولاً مهمترين كاربرد شبكه ها از هر نوع كه باشند اشتراك منابع ـ Resource Sharing ـ مي باشد تا بوسيله آن رايانه ها بتوانند از امكانات يكديگر استفاده نموده و اطلاعات را جابجا كنند.

شبكه ها از نظر اندازه به چند نوع تقسيم مي شود:

1 ـ شبكه محلي:LAN - Local Area Network
عبارتست از دو يا چند رايانه كه در يك مكان محدود توسط خطوط ارتباطي به يكديگر متصل شده اند. هر رايانه گره يا Node  ناميده مي شود كه بر مبناي سياست هاي
 ( Policy ) مدير شبكه ( Network Administrator ) منابع خود اعم از ديسك سخت
 ( Hard Disk ) ، چاپگر و ... را به اشتراك مي گذارد تا ديگر رايانه هاي واقع در شبكه از آنها استفاده كنند.

2 ـ شبكه ابر شهر:  MAN - Metropolitan Area Network
مجموعه چند شبكه محلي كه در گستره اي تا 75 كيلومتر قرار داشته و بوسيله امكانات مخابراتي مانند ارتباطات ماهواره اي و يا ريز موج ها ( Microwave ) به يكديگر متصل شده اند. اين نوع شبكه ها از حيث اندازه و سرعت ما بين LAN و WAN ها قرار مي گيرند.

3 ـ شبكه گسترده: WAN - Wide Area Network 
شبكه گسترده اي كه مي تواند شامل چندين  LAN و MAN بوده و بدون محدويت ، نواحي جغرافيايي مستقل را به يكديگر متصل مي كند.

4 ـ شبكه اينترنت   Internet:
شبكه اي جهاني براي اتصال رايانه ها به يكديگر و تبادل اطلاعات ما بين آنهاست.
شبكه ها از حيث هم بندي هندسي ( Topology ) كه پيكر بندي فيزيكي شبكه را معين مي كند به گونه هاي متفاوتي مانند ستاره ( star )  حلقوي ( ring )  خطي
 ( bus )  درختي ( tree ) و .... تقسيم بندي مي شوند.
و دست آخر تقسيم بندي ديگري از شبكه ها ، دسته بندي از نظر نرم افزاري و منطقي و نوع سرويس دهي و سياست گذاري شبكه است كه در دو گروه متمايز
مي شوند.

1 ـ شبكه هاي با معماري نظير به نظير Peer-to-Peer Architecture:
اين شبكه ها که به نوعي شبكه هاي گروه كاري ( Workgroup Network ) ناميده مي شوند ، اتصال دو يا چند رايانه به صورت ساده مي باشد كه در آن هر رايانه ـ به عنوان سرويس دهنده ـ بخشي از منابع خود مانند ديسك سخت، چاپگر و غيره را به اشتراك مي گذارد و هيچ رايانه اي در جايگاه سرويس دهنده  ـServer  ـ اصلي و اختصاصي وجود ندارد.
راه اندازي و تنظيم اين نوع شبكه ها ساده مي باشد ، نيازي به سيستم عامل خاصي نداشته و با ويندوز هايي مانند 98 و XP مي توان آنها را راه اندازي نمود. اين نوع شبكه ها با وجود سادگي در راه اندازي و سهولت در نگهداري ( Maintenance ) از حيث عملكرد ، امنيت ، انعطاف و قابليت راه اندازي سرويس هاي مختلف ضعيف مي باشند.

2 ـ شبكه هاي با معماري سرويس دهنده ـ سرويس گيرنده 
Client / Server Architecture

اين نوع شبكه ها نمود عيني منابع توزيع شده (Distributed Resources ) و نيز پردازش توزيع شده (Distributed Process) مي باشند. بدين معني كه در يك شبكه محلي يك يا چند رايانه به عنوان سرويس دهنده و رهبر و ارشد ساير رايانه ها ، نحوه تخصيص منابع ، نوع سياست ها و شكل كارها را بوسيله برنامه ريزي كه توسط مدير شبكه انجام مي شود ، تعيين مي كند. براي مثال فرض كنيد در يك سازمان توليدي برنامه جامع (Total System) مالي و اداري نصب شده است. رايانه اي در بخش اداري اطلاعات مربوط به پرسنل را وارد مي نمايد. رايانه اي ديگر در بخش مالي متصدي امور مالي شركت مي باشد. در بخش توليد ، رايانه ديگر نظارت بر فرآيند توليد داشته و دست آخردر انبار رايانه اي سرپرستي موجودي و حواله و رسيدهاي انبار را انجام مي دهد. سياست مديران شركت آن است كه هر بخش تنها اطلاعات خود را در اختيار داشته باشد و دسترسي به اطلاعات ديگر بخش ها مسير نباشد، در عين حال مدير عامل و اعضاي هيئت مديره بتوانند با رايانه هاي خود اطلاعات هر بخش را ببينند. ضمناً بطور ساده اعمال زير نيز انجام شود:

1ـ اطلاعات و تعداد محصول توليد شده كه در بخش توليد ايجاد (Generate) مي شود بصورت خودكار به شكل رسيد انبار در اطلاعات انبار وارد شده ، پس از آن محصول تحويل انبار شود.

2 ـ اطلاعات ورود و خروج و نحوه كار پرسنل بصورت خودكار در بخش مالي براي محاسبه حقوق و دستمزد كاركنان اعمال شود. همانگونه كه شايد دريافته باشيد ممكن است در اينجا محاسبات هر يك از بخش هاي برنامه در دو طرف انجام شود ، ابتدا در هر ايستگاه كاري ( Work Station ) سرويس گيرنده ـ  Front-End ـ و سپس در رايانه اصلي سرويس دهنده ـ Back-End ـ در عين حال پايگاه داده ـ Database ـ اين برنامه نيز مي تواند به شكل توزيع شده اي باشد كه اطلاعات هر بخش در ايستگاه كاري خودش ذخيره شده و يك نسخه پشتيبان ـ Backup ـ و نيز كليت برنامه در رايانه سرويس دهنده قرار داده شده باشد. ضمناً سرويس دهنده به گونه اي تنظيم شده كه در پايان هر روز يك رو نوشت پشتيبان از اطلاعات كل برنامه بر روي يك رسانه ذخيره اي  ـ Storage Media ـ ذخيره مي كند. سياست ها و روشي كه در اين مثال ساده بيان شده توسط مدير شبكه بصورت عمده بر روي رايانه سرويس دهنده و بصورت جزئي بر روي رايانه هاي سرويس گيرنده اعمال شده و رايانه سرويس دهنده نقش مجري و اعمال كننده اين سياست ها را پيدا مي كند.

رايانه سرويس دهنده معمولا رايانه شخصي ( PC : Personal Computer ) يا ريز رايانه ( Mini Computer ) و يا رايانه بزرگي (Mainframe) است كه بوسيله يك سيستم عامل ويژه در يك برنامه زمانبندي شده مديريت شبكه و منابع آن را در اختيار دارد.
وظايف اين رايانه عموماً عبارتند از : مديريت داده ها ، خطاها و منابع و تعيين نحوه اشتراك آنها ، رسيدگي به درخواست كاربران مختلف ، مديريت زمان ، تعيين سياست هاي امنيتي وغيره.
رايانه هاي سرويس گيرنده نيز مي توانند يك رايانه شخصي كامل يا فقط يك پايانه  ( Terminal ) و كنسول (Console) فاقد ديسك سخت باشند كه در اين صورت معمولاً فقط وظيفه ورود اطلاعات ( Data Entry ) و يا نظارت (Monitoring) را خواهند داشت. اين ايستگاه هاي كاري معمولاً براي روشن شدن و بالا آمدن نيازمند كارت هاي شبكه ( LAN Card  يا NIC : Network Interface Card ) ويژه اي هستند كه توسط يك تراشه نصب شده روي آن به نام ( Boot ROM ) ايستگاه مورد نظر را روشن مي كند.
رايانه هاي سرويس دهنده و سرويس گيرنده معمولاٌ با هم كار مي كنند تا فرآيند يك برنامه تكميل شود. بدينوسيله رايانه هاي قديمي تر قدرت پردازش بيشتري پيدا كرده و كار خود را به صورت موثرتري انجام مي دهند. در بخش سرويس گيرنده ، رايانه معمولاً كنش ها و واكنش هاي خود را با كاربرانش تنظيم نموده و در بخش سرويس دهنده ويژگي هاي تمركز گرايي و چندكاربري تامين مي شود.
در شبكه هاي بدين شكل بويژه آنهايي كه با نرم افزارهاي شركت مايكروسافت راه اندازي شده اند بر روي رايانه سرويس دهنده فضايي به عنوان دامنه يا Domain تعريف مي شود كه كليه اطلاعات رايانه هاي تحت پوشش اين دامنه ، سياست هاي امنيتي ، سرويس ها ، كاربران و منابع شبكه در درون آن تعريف مي گردد. يك سرويس دهنده مي تواند شامل چندين دامنه باشد و از اين روست كه رايانه سرويس دهنده را گاهي كنترل كننده دامنه يا Domain Controller- ِِDC نيز مي نامند.
همانگونه كه گفته شد رايانه هاي سرويس دهنده ( Server ) در شبكه هاي با معماري بدين شكل بايد داراي سيستم عامل ويژه اي باشند كه معروفترين آنها عبارتند از UNIX وLINUX  که محصول پژوهش هاي دانشگاهي ميباشند ، NETWARE  محصول شرکت NOVELL   و Windows NT ، Windows 2000 Server / Advanced server  و جديدترين آنها Windows Server 2003 که در اين نوشتار قصد بررسي آن را داريم.

يادآوري مفاهيم اوليه بالا بعنوان يك مقدمه مي تواند سودمند باشد اما از آنجا كه شكافتن هر يك از موارد گفته شده خود منجر به مباحثي طولاني خواهد شد و نتيجه آن مثنوي هفتاد من كاغذ ، از سوي ديگر مانند يك نوآموز موسيقي كه دوست دارد زودتر از درك مفاهيم تئوري و زيبا شناسي و شناخت نت ها دست بر ساز برده و آهنگي هر چند ناپخته بنوازد يا يك تازه كار در رانندگي كه پيش از هر چيز دوست دارد راندن خودرو را تجربه كرده و آن را بر در و ديوار بكوبد!!، ما نيز با اعمال قاعده
 (( ز تعارف كم كن و بر مطلب افزا )) پس از ذكر نكاتي درباره ويژگي هاي  Windows Server 2003 آن را با هم بصورت يك  Workgroup  ساده نصب خواهيم كرد.
ابتدا فهرست وار موارد مهمي را كه در اين سيستم عامل وجود داشته و بعضا جديد نيز مي باشند بر خواهيم شمرد:

1 ـ " Active Directory " مولفه اصلي و مركزي سيستم عامل هاي سرويس دهنده ويندوز بوده و ابزاري براي مديريت شناسه ها كاربران و ارتباطات ما بين آنها
 ( Relationships ) براي بوجود آوردن محيط هاي شبكه اي
 (Network environments ) مي باشد. اين مورد درويندوز 2003 بهينه سازي ، تكميل و نوسازي شده است.

2 ـ سرويس هاي برنامه هاي كاربردي ( Application Services ) پيشرفت هاي زيادي در ويندوز 2003 داشته است كه بدين وسيله تسهيلات فراواني در توسعه و ايجاد برنامه هاي كاربردي بوجود آمده و اين امر خود منتهي به كاهش هزينه هاي نگهداري و هزينه هاي مالكيت (Total Cost of Ownership  TCO : ) شده است. توجه نماييد كه اين TCO با TCO درج شده بر روي نمايشگرها كه استانداردي زيست محيطي است متفاوت مي باشد.

3 ـ فن آوري هاي خوشه اي ( Clustering Technologies ) كه بهبود هايي اساسي در قابليت دسترسي ( Availability ) ، شاخص سازي ( Scalability ) و قابليت مديريت ( Manageability ) پديد آورده در ويندوز 2003 بسيار ساده تر و قدرتمند تر راه اندازي شده است كه ويژگي هاي پيشرفته شبكه اي و قابليت هاي بسيار خوبي در شناخت و اصلاح مشكلات و همچنين بهينه سازي زمان كاري سيستم بوجود آورده است.

4 ـ ويندوز 2003 عملكرد بهتري در سرويس هاي پرونده و چاپگر
 ( File and Print Services ) بوجود آورده و موجب كاهش چشمگير هزينه نگهداري ( TCO ) شده است.

5 ـ در ويندوز 2003 سرويس هاي اطلاعات اينترنت Internet Information System  بطور كامل مورد بازنگري قرار گرفته و نسخه شماره 6  با معماري نوين ارائه شده است تا پاسخگوي نيازهاي روز افزون مشتريان عمده ، ارائه دهندگان سرويس اينترنت ( ISP: Internet Service Providers ) و نيز فروشندگان مستقل نرم افزار
(ISV : Independent  Software Vendors) باشد.

6 ـ در ويندوز 2003 فن آوري " Kerberos " كه ابزاري براي شناسايي و تصديق ( Authentication ) بوده و براي رسيدگي به هويت كاربران و ميزبان ( Host Identity ) بكار مي رود ، روش اصلي فرآيند Authentication مي باشد.

7 ـ در ويندوز 2003 سرويس هاي مديريتي (Management Services) بسيار ساده تر  نصب ، راه اندازي و پيكر بندي مي شود و با تمركز و سفارشي شدن (Centralized / Customized) هر چه بيشتر هزينه هاي نگهداري را كاهش مي دهند.

8 ـ بهبود در امكانات شبكه اي و ارتباطي و ويژگي هاي نوين آن در ويندوز 2003 ، قابليت تطبيق و چند كاره بودن ( Versatility ) و مديريت و استقلال زير ساخت هاي شبكه (Network Infrastructures) را كه در خانواده سيستم عامل هاي سرويس دهنده ويندوز بنياد نهاده شده بود ، هر چه بيشتر گسترش داده است.

9 ـ قابليت هاي امنيتي (Security) نوين و تواناي ويندوز 2003 آن را به زمينه و شالوده ( Platform ) قدرتمندي براي انجام امور تجاري بدل كرده است. بوسيله آن مي توان بهره برداري بيشتري از سرمايه گذاري ها و تجهيزات موجود رايانه اي و   Information Technology   سازمان ها نموده و تسهيلات زيادي در كار همكاران ، مشتريان و تامين كنندگان آن سازمان بوجود آورد.

10 ـ مديريت ذخيره سازي (Storage Management ) در ويندوز 2003 داراي ويژگي هاي نوين و پيشرفته اي است كه آن را براي مديريت و نگهداري ديسك ها ، تهيه پشتيبان وبازسازي (Restore  ) داده ها و اتصال به شبكه هاي ذخيره سازي Storage Area Network  بسيار ساده تر و قابل اطمينان تر ساخته است.

11 ـ مولفه پايانه سرويس دهنده ( Terminal Server ) زمينه اي بسيار مطمئن تر ، با قابليت گسترش و مديريت بيشتر براي محاسبات در طرف سرويس دهنده (Server-based computing) ايجاد كرده است. گزينه هاي نويني براي نصب و راه اندازي برنامه هاي كاربردي ، دسترسي كارا و موثرتر به داده ها در پهناي باند هاي كوچك
 (Low bandwidths) پيشرفت و بهبود ميزان ارث پذيري ( Value of Legacy ) و دستگاه هايي با وزن كمتر از دستاوردهاي اين ويندوز مي باشد.

12 ـ سرويس هاي رسانه اي ويندوز ( Microsoft Windows Media Services ) بخش سرويس دهنده فن آوري هاي رسانه اي ويندوز مي باشد كه براي توزيع صوت و تصوير ديجيتال در اينترانت ها و اينترنت بكار مي رود. سرويس هاي رسانه اي ويندوز 2003 يکي ازاطمينان بخش ترين ، گسترش پذيرترين ، قابل مديريت ترين و اقتصادي ترين روش ها براي پخش هاي همزمان ( Streaming ) صدا و تصوير مي باشند.

13 ـ سرويس هاي عمده تسريع ، اكتشاف و يكپارچه سازي
(Enterprise UDDI  : Universal Description, Discovery and Integration  ) يافتن ، به اشتراك گذاشتن و استفاده دوباره سرويس هاي XML Web  و ديگر منابع قابل برنامه نويسي را سهولت بخشيده است. اين قابليت هاست که دليل وجودي ، سناريوهاي اصلي وهسته (Core Scenarios) و مزيت ها و ويژگي هاي سرويس هاي UDDI مي باشد.

بطور خلاصه مي توان گفت اين ويندوز از تركيب ويندوزهاي  XP - Professional 
2000Advanced Server و قابليت هاي فراوان نويني بوجود آمده است.
 ويندوز 2003 داراي ويرايش هاي مختلفي است كه در برگيرنده 4 ويرايش اصلي و دو نسخه جانبي است ، كه به شرح ذيل مي باشند . لازم به توضيح است كه ويرايش هاي شماره 2و3 داراي دو نوع مختلف 32 بيت و 64 بيت مي باشند.

ـ نوع اول  " Windows Server 2003 , Standard Edition": سيستم عامل ايده آل و چند كاره اي است كه مي تواند براي رفع نيازهاي سازمان ها با هر اندازه و بويژه بنگاه هاي تجاري كوچك و گروه هاي كاري مورد استفاده قرار بگيرد.
مشخصات رايانه اي كه اين ويرايش قابل نصب بر روي آن است بايد به صورت ذيل باشد:

رايانه و پردازنده

يك كامپيوتر شخصي با حداقل پردازنده  133MHz، كه البته پردازنده 550MHz يا بالاتر توصيه مي شود. شايان ذكر است كه اين ويرايش از ويندوز تا 4 پردازنده بر روي سرويس دهنده را پشتيباني مي كند.

حافظه

حداقل حافظه128مگابايت است كه 256 مگابايت توصيه مي شود. حافظه حداكثر تا 4GB قابل افزايش مي باشد.

ديسك سخت

مقدار فضاي مورد نياز از 1.25GB تا 2GB .

ديسك گردان

ديسك گردان "CD-ROM" يا "DVD-ROM" .

نمايشگر گرافيكي

كارت "VGA" يا سخت افزاري كه قابليت تغيير كنسول
 (
Console redirection ) داشته باشد. كارت "Super VGA" با تفكيك پذيري  800 * 600 و نمايشگر با تفكيك پذيري مشابه توصيه مي گردد.


رايانه و پردازنده

پردازنده 133 MHz براي رايانه هاي شخصي بر مبناي پردازنده x86 و يا 733MHz براي پردازنده هاي "Itanium" با قابليت  پشتيباني 8 پردازنده 32 يا 64 بيتي .

حافظه

حداقل  128MB، و حداكثر 32GB براي پردازنده هاي 32 بيتي x86 و 64GB براي پردازنده هاي 64 بيتي " Itanium".

ديسك سخت

1.5GB فضاي خالي براي پردازنده هاي x86 و 2GB براي پردازنده هاي "Itanium" . براي نصب در شبكه فضاي بيشتري مورد نياز خواهد بود.

ديسك گردان

ديسك گردان " CD-ROM" ويا "DVD-ROM" .

نمايشگر

"VGA" يا سخت افزار ديگري كه قابليت تغيير كنسول

 داشته باشد

غيره

نسخه 64 بيت اين ويرايش فقط بر روي سيستم هايي بر پايه پردازنده هاي 64 بيتي ايتانيوم شركت اينتل كار كرده و بر روي سيستم هاي 32 بيتي به درستي نصب نخواهند شد.


رايانه و پردازنده

حداقل پردازنده 400MHz براي رايانه هاي خانواده x86 و 733MHz براي خانواده ايتانيوم . پردازنده 733MHz پيشنهاد مي شود.

حافظه

حداقل حافظه  512 MB كه 1GB پيشنهاد مي شود.

ديسك سخت

1/5 GB براي خانواده X86 و 2GB براي ايتانيوم .

غيره

1 ـ ويژگي نسخه 64 بيت اين ويرايش مانند ويرايش "Enterprise" مي باشد.

2 ـ ماشيني حداقل با قابليت چند پردازنده 8 راهه    8-Way Multiprocessor و حداكثر 64 راهه مورد نياز است.


ـ نوع چهارم   "Windows Server 2003 , Web Edition": اين ويرايش براي ساخت و ميزباني صفحات ، برنامه هاي كاربردي و سرويس هاي تحت وب طراحي شده و هم اكنون براي مشتريان شركت مايكروسافت از طريق كانال هاي گزينشي شركاء (Selected Partner channels) وبه همراه توافقنامه هاي اجازه بهره برداري
 ( Volume Licensing Agreements ) قابل دسترسي است.
مشخصات رايانه اي كه توانايي استفاده از اين ويرايش را دارد به شرح زير مي باشد.

تبصره:
الف : هيچ يك از ويرايش هاي اشاره شده از ويندوز 2003 نمي توانند با سيستم هاي چند پردازنده اي "Intel Pentium Pro" يا "Pentium II" كار كنند.

ب : براي ويندوز 2003 تاكنون يك نسخه تكميل كننده  ويرايش 1 ( Service Pack 1) به بازار آمده است.

ج : ويندوز  2003 داراي دو نسخه كوچك جنبي به شرح ذيل نيز مي باشد:

1 ـ "Windows Server 2003 High-Performance Computing" : كه بوسيله آن شركت ها مي توانند گروه هايي از سرويس دهنده ها را كه با ويندوز 2003 كار مي كنند مورد استفاده قرار داده و از قدرت پردازش بسيار سريع آنها با صرف هزينه کمتري بهره ببرند.

2 ـ "Windows Small Business Server 2003" : اين نسخه ويندوز ، قابليت هاي پست الكترونيك E-mail ، فكس ، پايگاه داده و استفاده اشتراكي از اينترنت را در يك شالوده قوي كه براحتي قابل راه اندازي مي باشد عرضه نموده است. با سفارش دادن بسته ارزيابي مايكروسافت (Evaluation Kit ) مي توان از آن استفاده نمود.
لازم به يادآوري است كه كليه مفاهيم گفته شده اعم از مقدمه مربوط به شبكه ها ، اصول و انواع آن ، سيستم عامل هاي شبكه بويژه Windows Server 2003 و تشريح و موشكافي آن ، سرويس پك ها و كارايي انواع آن و ديگر نكات ، شايسته بحث و بررسي بسيار بيشتري مي باشند كه اميدواريم در شماره هاي بعدي به آنها بپردازيم.

حال بصورت گام به گام يك نسخه از ويرايش "Enterprise" اين ويندوز را بصورتي بسيار ساده و براي ايجاد يك "Workgroup" ابتدايي نصب مي نماييم.
كساني كه ويندوز "XP" را نصب كرده باشند دچار دردسر چنداني در نصب نخواهند شد چراكه اكثر الگوها يكسان مي باشند. لازم به ذكر است كه سي دي ويندوزي كه براي نصب انتخاب نموده ايد بايد Bootable باشد.

مراحل نصب:
1 ـ "CD" ويندوز را در "CD-ROM" مي گذاريم.
2 ـ با توجه به اينكه "CD" بوت ايبل است به محض روشن كردن رايانه با فشردن دكمه "Del" وارد برنامه "Setup" سيستم مي شويم. در قسمت تعيين دستگاه هاي بوت كننده ، نخستين گزينه را بر روي "CD ROM" قرار مي دهيم، با فشردن كليد"F10" سپس "Y" و در آخر "Enter" تغييرات اعمال شده در برنامه "Setup" ذخيره و رايانه دوباره "Boot" مي شود.
3 ـ هنگامي كه پيام "Press any key to boot from CD-Rom" ديده شد ، دكمه اي را مي فشاريم تا رايانه از روي "CD" بوت شده و پنجره ابتدايي نصب ويندوز ظاهرگردد.
در اين حال رايانه در حال بارگذاري راه اندازهاي ويژه براي نصب ويندوز مي باشد.
4 ـ در پنجره بعدي در صورت تمايل به ادامه نصب كليد "Enter" و در غير اينصورت "F3" را مي فشاريم.
5 ـ در پنجره بعدي براي نصب ويندوز دكمه "Enter" ، براي بازسازي نصب قبلي ويندوز كه نيمه كاره رها شده است به كمك كنسول بازيابي ( Recovery Console ) دكمه "R" و براي خروج از دكمه "F3" استفاده مي شود.

رايانه و پردازنده

پردازنده 133MHz ، كه 550 MHz پيشنهاد

مي شود.

حافظه

128MB حافظه "RAM" كه 256MB مورد پيشنهاد بوده و حداكثر تا 2GB قابل افزايش است.

ديسك سخت

1/5 GB فضاي خالي بر روي ديسك سخت




8 ـ همانطور كه در شكل 2 مشاهده مي كنيد ، پس از انتخاب درايو و با فشردن كليد "Enter" ، برنامه "Setup" ويندوز بر روي پارتيشن برگزيده شده شروع به نصب فايل هاي مورد نياز براي "Boot" شدن دوباره سيستم از روي ديسك سخت مي كند.

9 ـ در مرحله بعدي برنامه "Setup" اطلاعات متنوعي را براي نصب خود توليد كرده و رايانه را مورد ارزيابي قرار مي دهد.

10 ـ در اين مرحله برنامه آماده راه اندازي دوباره - Restart / Reboot - سيستم مي شود. بهتر است 15 ثانيه درنگ كنيم تا اين كار بصورت خودكار صورت پذيرد. اين مرحله پايان كار صفحه هاي با زمينه آبي (Blue background  ) است.

11 ـ پس از آغاز دوباره كار رايانه ، صفحه بوت شدن ويندوز را خواهيد ديد.

12 ـ اگر تاكنون ويندوز "XP" نصب كرده باشيد صفحه بعدي به چشمتان آشنا خواهد آمد ، تنها تفاوت تغيير رنگ آبي ويندوز "XP" به طوسي مي باشد.

13 ـ در صفحه بعد هنگام تغيير گزينه هاي زبان و منطقه ( Regional and Language Options ) فرا مي رسد. با كليك بر روي دكمه "Customize" و در "Languages Tab" كنار جمله "Install files for Complex Script and right to left languages ( including Thai )" علامت بزنيد. سپس دكمه "Details" را فشرده، سپس "Add" را زده و زبان فارسي را انتخاب نماييد. ساير تنظيمات را مي توانيد در همين پنجره ها انجام دهيد. دكمه "ok" را بزنيد.


14 ـ در پنجره بعدي نام خود و سازمان مورد نظرتان را وارد كنيد و دكمه Next را بزنيد.

15 ـ در صفحه بعدي شماره كليد 25 حرفي محصول ( Product key ) را كه احتمالا روي جلد CD يا داخل CD ويندوز2003 مي باشد وارد كنيد.

16 ـ در اين مرحله بايد نوع مجوز استفاده از اين ويندوز را معين كنيد كه البته در كشور ما با توجه به رونق قفل شكني نرم افزارها ، كاري با آن نخواهيم داشت!! معمولاً در شبكه هايي كه داراي يك رايانه سرويس دهنده مي باشند گزينش "Per Server" درست تر مي باشد. انتخاب "Per Device or Per User" معمولاً  نشاندهنده آن است كه تعداد اتصالات به سرويس دهنده بيش از تعداد كاربران موجود و در حال كار است.


17 ـ در اينجا نام دلخواه رايانه سرويس دهنده خود را وارد كنيد. رايانه سرويس دهنده از اين پس بدين نام در شبكه شناسايي خواهد شد. همچنين در اين پنجره بايد رمز مورد نظر براي مدير شبكه را وارد و آن را دوباره تاييد
 ( Confirm ) كنيد. نام رمز نبايد از خاطرتان برود وگرنه وامصيبتا!!


18ـ اگر نام رمز خود را به خوبي انتخاب نكرده باشيد ، پنجره اي نمايان مي شود كه در آن ضوابط و معيارهاي گزينش درست ذكر شده است. توصيه مي شود رمز مورد نظر از 2 قاعده اول ذيل پيروي كرده و از بين بقيه حداقل از 3 قاعده تبعيت كند:

الف: حداقل 6 حرف داشته باشد.
ب: در برگيرنده واژه هاي "Admin" يا "Administrator" نباشد.
ج : حاوي حروف بزرگ ( Uppercase ) مانند "A", "B" و غيره باشد.
د : حاوي حروف كوچك ( Lowercase ) مانند "a", "b" و غيره هم باشد.
ه : حاوي اعداد نيز باشد.
و : حاوي كاراكترهاي غير حرفي و عددي ( non-alphanumeric characters ) مانند "&", "~", "$", "#" و غيره هم باشد.



رمز مورد نظر بايد داراي امنيت بوده و از يادتان نرود.
19 ـ در پنجره بعدي تنظيمات زمان و تاريخ ( Date and Time Settings ) انجام مي شود كه براحتي قابل تنظيم بوده و ضمناً منطقه زماني (Time Zone) شهر مورد نظرتان نيز در اينجا انتخاب مي گردد.


 

 


20 ـ برنامه "Setup" ادامه يافته و شما مي توانيد قدري از اين تلاش طاقت فرسا!! براي نصب ويندوز دست شسته و بياساييد!! نصب مولفه هاي شبكه در اين بخش انجام مي گردد.
21 ـ درنگ کنيد ، بر خيزيد!!در پنجره بعدي بايد براي تنظيمات شبكه ، يكي از دو روش عادي و از پيش تعيين شده ( Typical ) و يا سفارشي ( Custom ) را انتخاب نماييد. از آنجايي كه قصد ما نصب اين ويندوز در ساده ترين شكل ممكن و كمترين توان مصرفي !! است گزينه از پيش تعيين شده "Typical" را انتخاب و "Next" را مي زنيم.


22 ـ در اين پنجره هنگام آن است كه از بين دو روش "Workgroup" و يا "Client-Server" كه رايانه سرويس دهنده را تبديل به يك كنترل كننده دامنه ( Domain Controller ) مي کند و شرح آنها قبلاً داده شده يكي را انتخاب كنيم كه گزينه اول را برمي گزينيم . نام اين گروه كاري مي تواند بصورت دلخواه داده شود.



23 ـ در پنجره بعدي زماني صرف ادامه نصب ويندوز خواهد شد كه مانند هميشه شامل خودستايي هاي شناخته شده شركت ها درباره محصولات شان و ذكر اينكه به قول معروف عامه (( اين يكي ديگه آخرشه !! )) خواهد شد. اگر تاب تحمل گزافه گويي هاي مايكروسافت را نداريد ، زمان مناسبي است كه قدري بياراميد ، اما گمان مي كنم توجه به پيام هاي متوالي روي صفحه و خواندن آنها مي تواند بسيار سودمند باشد.

24 ـ لحظه اي كه چشم به راهش بوديم فرا رسيد. ويندوز 2003 براي اولين بار بر روي رايانه تان آغاز به كار مي كند.

25 ـ درود سه انگشتي خود را به ويندوز بفرستيد ، دكمه هاي "Alt", "Ctrl" را فشرده و كليد " Delete" را بزنيد. بدين وسيله با مسئوليت "Administrator account" وارد ويندوز مي شويد.

26 ـ نام كاربري ( Username ) مدير شبكه "Administrator" را خواهيد ديد. نام رمز که از يادتان نرفته است؟!

27 ـ پنجره خوشامدگويي (Welcoming screen  ) به همراه اطلاعات و ابزار سودمندي براي مديريت سرويس دهنده شما نمايان مي گردد.


28ـ با علامت گذاري (check mark  )  در كنار جمله "Don’t display this page at logon" در راه اندازي بعدي ويندوز پنجره خوشامدگويي را نديده و صفحه "desktop" ويندوز نمايان خواهد شد.




29 ـ ويندوز آماده كار است، از آن لذت ببريد.




 



6 ـ سپس پنجره اي كه حاوي توافق نامه و مجوز استفاده از اين نسخه ويندوز است ظاهر مي گردد. بديهي است براي ادامه نصب بايد موافقت خود را با زدن "F8" اعلام نمود. كليدهاي "Page Up" و "Page Down" كل متن را نشان خواهند داد. كليد "Esc" عدم توافق و خروج را نشان مي دهد.

7 ـ در پنجره بعدي اطلاعات مربوط به پارتيشن بندي ( Partitions ) ديسك سخت رايانه نشان داده مي شود. اگر موافق با نصب ويندوز بر روي پارتيشن ايجاد شده از قبل كه اطلاعات مربوط براي نشان داده شده هستيد كليد "Enter" را بزنيد. اگر مايل به ايجاد يك پارتيشن جديد بر روي ناحيه پارتيشن نشده مي باشيد كليد "C" و اگر به حذف پارتيشن فعلي تمايل داريد كليد "D" را بزنيد با كليدهاي "Page Up" و "Page Down" مي توانيد بر روي پارتيشن هاي مختلف برويد.

ـ نوع سوم   " Windows Server 2003 , Data Center Edition": براي اجراي برنامه هاي كاربردي حساس كه نياز به بالاترين سطوح گسترش و شاخص پذيري ، قابليت دسترسي و امنيت دارند ، ايجاد شده است.
مشخصات رايانه مورد نياز عبارتست از:

ـ نوع دوم  " Windows Server 2003 , Enterprise Edition" : كه بر پايه همان نسخه استاندارد و با افزودن قابليت هاي مهمي براي رفع نيازهاي برنامه هاي كاربردي حساس تجاري توليد شده است.
مشخصات رايانه مورد نياز به شرح ذيل مي باشد.
يکشنبه 16/2/1386 - 16:7
کامپیوتر و اینترنت

تحليلگران معتقدند كه امنيت دليلي براي ارتقاي سيستم‌ها به ويندوز ويستا نيست و در شرايطي كه ويندوز اكس‌پي تازه كامل شده است چرا يك كاربر تجاري، بزرگ و يا كوچك بايد سيستم خود را به ويستا ارتقاء دهد؛ مگر اين كه مايكروسافت فروش ويندوز اكس‌پي را متوقف كند و احتمالا كاربران براي تغيير به ويستا ناچار شوند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایسنا، يك بررسي از قابليت برنامه‌ي مايكروسافت براي ويندوز ويستا نشان مي‌دهد كه اين سيستم عامل عملكرد جديد سيستم پرينتر و اسكنر برخي رايانه‌ها را نمي‌شناسد، همچنين نرم‌افزارهاي امنيتي اخير با ويستا كار نخواهند كرد.

آزمايش يك نسخه‌ي RTM ويستا، نشان مي‌دهد كه لپ‌تاپ‌ها با ويستا كندتر كار مي‌كنند تا با ويندوز اكس‌پي، مگر اين كه حافظه‌ي آن افزايش يابد و يا كارت گرافيكي بهتري را به كار ببريم.

بر اساس اين گزارش گفته مي‌شود كه ويستا مطمئن‌تر از ويندوز اكس‌پي است اما برخي شركت‌ها دليلي نمي‌بينند كه هم اكنون نسبت به ارتقاي سيستم خود به ويستا اقدام كنند و تا جايي كه به امنيت مربوط است، تعداد گزينه‌ي امنيتي بالايي براي ويندوز اكس‌پي و اس‌پي2 وجود دارد و كاربران آن با هيچ نقص امنيتي رو به رو نشده‌اند.
 

يکشنبه 16/2/1386 - 15:43
آموزش و تحقيقات

 

caribjournal -تولید کننده وسایل الکترونیکی کره جنوبی ،سامسونگ،خبر از تولید هارد درایو Hybridخود داد.این هارد کهMH80 نام دارد در ظرفیت های 80و120و160گیگا بایت ارائه میشود.MH80قابلیت کار با Widows Vistaو LapTopرا داشته،2.5اینچ می باشدو128یا256مگابایت حافظه Flashداراست.MH80زمان بوت سیستم را 50درصد کاهش داده ، عمر باطری را افزایش می دهدو همچنین سرعت دسترسی به آن افزون تر از هارد درایو های سنتی می باشد.برق مصرفی  MH80    ۹۰-۷۰درصد کمتر از هاردهای قبلی میباشد.

به گفته شرکت سامسونگ،MH80بسیار مورد اطمینان می باشد،به گونه ای که احتمال از دست رفتن اطلاعات در آن کم می باشد و به دلیل دمای کمتر آن احتمال خرابی آن نیز بسیار کم است.


 

يکشنبه 16/2/1386 - 15:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته