• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1237روز قبل
ایرانگردی

مشاور شهردار منطقه در امور بانوان ضمن تشریح اقدامات و فعالیت های این حوزه از ابتدای سال تاکنون ، از اجرای طرح های همدلی، فیروزه و شبکه اجتماعی با هدف ایجاد شبکه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، توانمند سازی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، آموزش مهارت های حل مسئله و مهارت های پشتیبانی، احساس امنیت و ارتقاء روحیه خود باوری و ... خبر داد .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، منیره سادات شیرازی مشاور شهردار منطقه در امور بانوان با بیان این که در سال 93 برنامه های این حوزه حول 10 محور اصلی برنامه ریزی و با هم افزایی دیگر بخش های شهرداری به اجرا در آمده است اظهار داشت: بررسی مسائل و مشکلات حوزه زنان در ابعاد مختلف و ارائه راهکار و ایجاد فرصت های شغلی منطقه در راستای توانمندسازی، نظارت برحسن اجرای فعالیت ها و اقدامات انجام شده در این حوزه از جمله این محورها بوده است.

سادات شیرازی با اشاره به اجرای دو برنامه بسیار مهم با عناوین طرح فیروزه و طرح شبکه اجتماعی در سطح منطقه تصریح کرد: این برنامه ها با هدف ایجاد شبکه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، استفاده از پتانسیل و ظرفیت بانوان درحوزه توانمندسازی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، آموزش مهارت های حل مسئله و مهارت های پشتیبانی، احساس امنیت و ارتقاء روحیه خود باوری و ... به مرحله اجرا در آمده است و در سال 94 نیز ادامه خواهد داشت.

 

مشاور شهردار منطقه در امور بانوان در ادامه افزود : یکی از وظایف اصلی در حوزه امور بانوان حمایت و دستگیری از بانوان سرپرست خانوار و بی بضاعت است. این واحد با همت شهردار منطقه و بررسی ها و پیگیری های صورت پذیرفته موفق شده تا حدبضاعت مشکلات مالی، اسکان و اشتغال بانوان را مرتفع نماید.

وی در ادامه افزود: برنامه های ویژه ای به منظور ترویج و ارتقا سطح فرهنگ عفاف و حجاب با عناوینی همچون نمایشگاه عفاف و حجاب طهورا، برنامه ریزی، هم افزایی ظرفیت ها برای بهبود وضعیت عفاف و حجاب و برپایی نمایشگاه های ویژه در ماه مبارک رمضان و یوم ا... 22 بهمن برگزار شد.

سادات شیرازی در ادامه خاطر نشان کرد: بررسی فضاهای موجود در سطح منطقه با هدف کاهش خطرپذیری بانوان و ارائه آن به بخش های مربوطه جهت مرتفع نمودن مشکلات، برگزاری دوره های آموزشی رایگان ویژه 400 نفر از زنان سرپرست خانوار، نیاز سنجی و استعداد یابی از فرزندان سرپرست خانوار و ... از دیگر برنامه های اجرا شده در منطقه است.

 

به گفته مشاور شهردار منطقه در امور بانوان ، برگزاری جلسات هم اندیشی بانوان شاغل، ثبت نام از بانوان شاغل منطقه و بیان مشکلات شغلی خود، بررسی مشکلات بانوان شاغل منطقه و انجام اقدامات لازم برای رفع آنها، برگزاری تورهای یکروزه تفریحی ورزشی، فرهنگی ویژه بانوان شاغل در فضای صمیمی ودریافت نظرات ، انتقادات و پیشنهادات آنان و نیاز سنجی از پرسنل جهت آموزش نسبت به تخصص در حوزه های مربوطه ازجمله برنامه های اجرایی در سال 93  بوده است.

يکشنبه 10/12/1393 - 16:3
ایرانگردی

صبح امروز با حضور معاون خدمات شهری شهرداری تهران و مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری 100هزار اصله درخت برگ پهن در پارک جنگلی تلو غرس شد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در ابتدای این مراسم گفت: منطقه پارک جنگلی تلو سال گذشته از سازمان جنگل ها گرفته شده و طی 2-3 ماه اخیر عملیات کاشت 100 هزار درخت برگ پهن از 5 میلیون درختی که در شهر تهران کاشته می شود ،  در این منطقه انجام شد.

مجتبی عبدالهی در ادامه تصریح کرد: در سال جاری تمامی تلاش ما این بود که در اتفاعات جنوبی دامنه البرز از شرقی ترین منطقه یعنی اتوبان بابایی تا غربی ترین آن 5 میلیون اصله درخت بکاریم.

 وی افزود: علاوه بر کاشت 100هزار درخت از 5 میلیون درخت پیش بینی شده در منطقه تلو در نظر داریم تا بر اساس تماس های مردم با سامانه 137 یک میلیون از این درختان را در منازل مرم غرس کنیم. 

عبدالهی با بیان اینکه درخت هایی که کاشته می شوند منطبق با شرایط آب و هوایی هر منطقه هستند عنوان کرد: در منطقه تلو با توجه به شریط اقلیمی و آب و هوا نسبت به کاشت درختان پهن برگ از گونه داغداغان، ارغوان و بلوط مقاوم اقدام شد.

 معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تاکید بر اجتناب شهرداری از کاشت چمن گفت: بحث چمن و نگهداری و آبیاری آن شرایط خاص خود را دارد، بر همین اساس طی 2 سال اخیر اقدامی در راستای کاشتن چمن صورت نگرفته است و در چمن هایی که در بوستان داشته ایم نیز کاشت درخت انجام می شود.

وی همچنین به منابع تامین آب برای آبیاری فضای سبز شهر تهران اشاره کرد و گفت: در سطح شهر تهران تمام آب مصرفی آب خام است و آبیاری توسط چاه هایی که متعلق به سازمان پارک ها است به صورت مکانیزه انجام می شود، ضمن این که شهرداری تهران طی دو سال اخیر بر ساخت مخازن بتنی در تمامی مناطق 22 گانه تاکید کرده است.  

وی در پایان به ساخت مخزن بتنی یک میلیون متر مکعبی در محدوده پارک جنگلی تلو اشاره کرد و افزود: تمامی تلاش ما این است تا مشکل ذخیره سازی آب را از طریق ساخت مخازن بتنی برطرف کنیم.

منبع :تهران سما

چهارشنبه 6/12/1393 - 14:22
ایرانگردی


رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهردای تهران گفت: اولین جشنواره رسانه های شهری با ارسال 5 هزار و 670 اثر و راهیابی 2هزار و 320 اثر در بخش رقابتی به یکی از جشنواره های مرجع در حوزه رسانه تبدیل شده است.

 

شهرام گیل آبادی در نشست خبری اختتامیه نخستین جشنواره رسانه های شهری اظهار کرد: اختتامیه اولین جشنواره رسانه های شهری روز شنبه بر گزار می شود و ما تلاش کردیم تا این جشنواره منحصر به فرد باشد و تنها محدود به حوزه مسابقه و جشنواره نباشد

وی با بیان اینکه اعلام فراخوان جشنواره از 3 ماه گذشته آغاز شد، عنوان کرد: به منظور آگاهی بخشی در حوزه شهری همزمان با شروع فراخوان آغاز شکل گیری جشنواره، مجموعه نشست هایی تحت عنوان "شهر، شهروند و رسانه" به طور هفتگی برگزار می شود.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه با اشاره به اینکه موضوعات مطرح شده در جشنواره فرمایشی نیست و در راستای دغدغه اصحاب رسانه است، گفت: موضوعات مطرح شده در نشست "شهر، شهروند و رسانه" در قالب مفاهیمی چون بافت فرسوده، تراکم، بین الملل، حمل و نقل و ترافیک است؛ موضوعاتی که همواره از دغدغه های اهالی رسانه محسوب می شود.   

گیل آبادی افزود: ما تلاش کردیم تا نشست های "شهر، شهروند و رسانه" با حضور اساتید ارتباطات، مدیران رسانه ها و در حوزه تخصصی نیز با حضور مسئولان و کارشناسان شهرداری و دولت برگزار شود.

وی خاطر نشان کرد: به طور کلی، هدف ما از برگزاری این نشست ها این بود تا اصحاب رسانه به عمق موضوعات حرکت کنند و به پرتره خبری جامعی دست پیدا کنند. ما به دنبال آن هستیم تا موضوع پرتره خبری که تا به حال فرایندی نشده است به مرحله عمل درآید.  

گیل آبادی در ادامه با اشاره به سایر اهداف برگزاری نشست شهر، شهروند و رسانه گفت: دخالت مستقیم شهروندان وحضور مراجع محلات در نشست ها و و شنیدن آرای این افراد از دیگر اهداف برگزاری نشست های مذکور است.  

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه اولین جشنواره رسانه های شهری فارغ از حالت های تشریفاتی است، عنوان کرد: یکی از مواردی که جشنواره را از حالت تشریفاتی خارج می کند رصد هفتگی تمامی رسانه ها، بررسی کیفیت پرداخت و حجم پرداخت به موضوعات شهری ست. همزمان با برگزاری جشنواره سعی کردیم تا نوع نگاه تشریفاتی، مجیزگرایی و دفعی را بر اندازیم و خود را در معرض نقدهای رسانه ای قرار دهیم چرا که رشد ما از این طریق میسر می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح خانه به خانه در خلال برگزاری جشنواره های رسانه های شهری، گفت: به منظور خارج کردن جشنواره از حالت فرمایشی، طی 4 هفته اخیر در روزهای یکشنبه در 22 منطقه از تهران طرح خانه به خانه -گفت و گوی مستقیم با شهروندان-اجرا می شود.  

گیل آبادی افزود: فراخوان نخستین جشنواره رسانه های شهری در بخش های مختلف مانند روزنامه، خبرگزاری ها، سایت های خبری، کاریکاتور، طنز، رادیو و تلویزیون، اینفوگرافی و بحث های مدیریت جهادی اعلام شد.  

وی با بیان اینکه نخستین جشنواره رسانه های شهری با هدف تقویت زمینه مناسب برای افزایش مشارکت و تسهیل گری در اطلاع رسانی عام و وثیق کردن ارتباطات انسانی برگزار می شود، گفت: موضوعات مطرح شده در جشنواره از جمله موضوع شهر و فرهنگ بر اساس محورهای 18 گانه اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران استخراج شده است. ضمن اینکه تلاش کردیم تا در قالب کمپین "آسمان آبی و زمین پاک" موضوعاتی چون زیست شهر، خدمت رسانی بهتر به مردم، حمل و نقل، آلودگی هوا و مدیریت جهادی را مورد توجه قرار دهیم

گیل آبادی در ادامه با اشاره به تعداد آثار ارسالی به جشنواره تصریح کرد: اولین جشنواره رسانه های شهری با ارسال 5 هزار و 670 اثر و راهیابی 2هزار و 320 اثر در بخش رقابتی به یکی از جشنواره های مرجع در حوزه رسانه تبدیل شده است.

 وی افزود: از میان تعداد آثار ارسالی 991 اثر تلویزیونی، 830 اثر رادیویی، 680 اثر مطبوعاتی، 1745 اثر خبرگزاری، 180 اثر طنز، 223 اثر کاریکاتور و 100 عکس دیده می شود. این میزان آثار نیز توسط 42 داور مورد بررسی قرار می گیرد.  

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در پایان خاطر نشان کرد: در اختتامیه این جشنواره 42 اثر به عنوان آثار برتر و برگزیده انتخاب می شود. اهدای 2 نشان میلاد در قالب مدیریت جهادی نیز از دیگر جوایز ارزنده این جشنواره است. همچنین از برگزیدگان دو موضوع خط سفید و پسماند نیز به شکل مجزا تقدیر می شود.

منبع :شهرنوشت

چهارشنبه 6/12/1393 - 14:7
ایرانگردی

طرح پژوهشی خانه به خانه در منطقه 10 طی دستورالعمل ابلاغی از سوی مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با هدف شناسایی مسائل و مشکلات حوزه های فنی و عمران، امور اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، سامانه های ارتباطات مردمی و ... در حال اجراست .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، این طرح هر هفته روزهای یکشنبه با حضور تیم متشکل از مدیر روابط عمومی، شهردار ناحیه، مدیر اجتماعی، کارشناسان روابط عمومی و اجتماعی در درب منازل شهروندان انجام می شود و طی آن ضمن دیدار چهره به چهره و گفت و گو با مردم محلات با تکمیل پرسش نامه مشکلات موجود در محلات احصا می شود.

گفتنی است، این طرح تاکنون در خیابان بهنود واقع در ناحیه 3 و خیابان نوری واقع در ناحیه 1 اجرا شده و بر همین اساس نظرات 60 نفر از شهروندان در خصوص عملکرد مدیریت شهری از طریق تکمیل پرسش نامه ها استخراج  و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته شده است.

این گزارش می افزاید: اجرای این طرح و نتایج حاصل از آن تاثیر به سزایی در رفع مشکلات محلات و بهبود و افزایش خدمات رسانی بر اساس درخواست ها و مطالبات شهروندان خواهد داشت.

سه شنبه 5/12/1393 - 20:55
ایرانگردی


افتتاح مجهزترین مرکز خدمات رفاهی بازنشستگان در کشور

  از جمعی حضور با کشور در بازنشستگان نیازهای به پاسخگویی و رفاهی خدمات مرکزمجهزترین

مدیران ارشد شهرداری تهران افتتاح خواهد شد.

 مرکز این تهران، شهرداری بازنشستگی سازمان عمومی روابط گزارشبه   سازمان همت بهکه

 کند، می طی را خود ساخت پایانی مراحل تهران، شهرداریبازنشستگی   بر بالغ فضاییدر350

  تهران شهرداری بازنشستگان به را متفاوتی رسانی خدمت امکان مدرن، امکانات با و مربعمتر

فراهم کرده است.

 همچون متعددی پیشرفته تجهیزات و امکانات از مرکزاین   برای اینترنت به متصل تاچ هایکامپیوتر

  حکم و حقوقی فیش صدور آنلاین دستگاه بانکی، عملیات سیستم و بانک عابر بازنشستگان،استفاده

 دود، و نور های سنسور جدیدترینبازنشستگی،  پیشرفته، دهی نوبتسیستم   ویژه بهداشتی هایسیستم

معلولان و سالمندان و سیستم تهویه مطبوع برخوردار است.

  با همراه گفتگو فضای  آنان، میان تعامل فضای ایجاد و بازنشستگان رفاه افزایش برایهمچنین

 کشور، معتبر های روزنامه بهدسترسی   شده گرفته نظر در شاپ کافی و پذیرایی فضای نت،کافی

است.

  پرندگان قفس و آبنما با همراه بازنشستگان رفاهی خدمات مرکز زیبای طراحی به باید سو، دیگراز

اشاره کرد که بر زیبایی بصری این مجموعه افزوده است.

  تورهای نام ثبت مختلف، های بانک به وام نامه معرفی اعطای کالا، سبد توزیع برایهماهنگی

  پذیرایی، های مجموعه خدمات از بازنشستگان مندی بهره جهت نامه معرفی زیارتی، وسیاحتی

  تدفین، هزینه کمک و فرزندان ازدواج هزینه کمک از مندی بهره جهت رفاه کل اداره به نامهمعرفی

  بالای ذکور فرزندانبیمه24  محصل فرزندان به نقدی جوایز و تحصیلی هزینه کمک اعطای سال،

  جمله از بیمه، دفترچه تمدید و حقوق از کسر گواهی اعطای رفاهی، کارت صدوربازنشستگان،

فعالیت های ویژه مرکز خدمات رفاهی بازنشستگان شهرداری تهران خواهد بود. 

  در بازنشستگان اداری امور تمام تهران، شهرداری بازنشستگان رفاهی خدمات مرکز اندازی راهبا

 و انجام کیفیت بالاترین و زمانکمترین   تهران شهرداری بازنشستگان تکریم مسیر در دیگرحرکت

برداشته خواهد شد.
يکشنبه 3/12/1393 - 19:41
ایرانگردی

قائم مقام شهردار منطقه  15 از بازگشایی 51 گذر در محلات بافت فرسوده اتابک و مینابی منطقه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، مهندس سیدحمید موسوی با اعلام مطلب فوق افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون با هدف تولی گری سعی کرده ایم که موانع پیش روی نوسازی را از بین برده و در این راستا نسبت به تعریض و بازگشایی گذرهای باریک و حذف زوائد فیزیکی ، نصب برج های نوری، جانمایی کانکس های نگهبانی برای برقراری امنیت در نقاطی به انتخاب اهالی محله و ...اقدام کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه عبور و مرور، ساخت و ساز و تردد غیرممکن و دشوار در گذرهای باریک منطقه بزرگترین مانع در نوسازی محله است خاطر نشان کرد: در حال حاضر با بازگشایی و تعریض 51 گذر در بافت فرسوده منطقه، نفوذپذیری و ورود آسان به این گذرها انجام شده است.
يکشنبه 3/12/1393 - 19:38
ایرانگردی


همایش ناحیه ای پیشگیری از خطرات چهارشنبه سوری

اداره سلامت منطقه 17 همزمان با نزدیک شدن به چهارشنبه ی آخر سال ویژه برنامه های متنوعی را در خانه های سلامت، مساجد، مدارس و پایگاه های بهداشت منطقه17 برگزار می نماید.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17 ، معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه با اعلام این خبر گفت: مراسم چهارشنبه سوری هرساله با حوادث ناگواری همراه است و به کشته یا مجروح شدن گروهی از نوجوانان و جوانان می انجامد که در این میان خانواده ها نقش مهمی را در پیشگیری از این حوادث ایفا می كنند.

جواد سیفی بخشی افزود :ما بایدكودكان و نوجوانان را تشویق کنیم كه از حوادث درك خوبی داشته باشند و به آنها بیاموزیم كه در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش‌بازی آسیب‌پذیر هستند وهرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می تواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را برای آنها در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: به همین مناسبت اداره سلامت منطقه 17درآستانه ی چهارشنبه ی آخرسال و پیشگیری ازخطرات چهارشنبه سوری اقداماتی را انجام داده است .

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه17 اظهار داشت :برگزاری سه همایش ناحیه ای با موضوع پیشگیری از خطرات چهارشنبه سوری، برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوعات کاهش رفتارهای پرخطر در چهارشنبه ی پایان سال و نیز توزیع 2500 عدد بروشور با موضوع نکات ایمنی در چهارشنبه سوری از جمله برنامه های است که این اداره در آستانه ی چهارشنبه ی آخر سال اجرا خواهد کرد
يکشنبه 3/12/1393 - 19:36
اخبار
دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور محققان داخلی و خارجی آغاز به کار کرد.



مراسم افتتاحیه دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری روز یکشنبه در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر "محمود نیلی احمدآبادی" سرپرست دانشگاه تهران و دکتر "محمد جعفر صدیق" رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از جمله سخنرانان افتتاحیه این کنفرانس بودند.

دبیر علمی دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری در این مراسم به رشد 20درصدی مقالات ارسالی به این دوره از کنفرانس اشاره کرد و گفت: در مجموع 130 مقاله ثبت نامی در کنفرانس امسال داشتیم که رشد 20 درصدی نسبت به دوره قبل نشان می دهد و حدود 10 مقاله نیز از کشورهای آمریکا، سوئد و آفریقای جنوبی دریافت کردیم.

دکتر "علیرضا اصلانی" افزود: هیات داوران تعداد 75 مقاله را برای ارائه در روزهای کنفرانس برگزیده که از فردا شاهد ارائه آنها خواهیم بود و بنا داریم مقالات برگزیده کنفرانس امسال را در قالب دانشنامه تجاری سازی فناوری جمع آوری و عرضه کنیم.

وی درباره جزییات برنامه های این کنفرانس سه روزه توضیح داد: سه نشست تخصصی با موضوعات "آسیب شناسی سیاست های حوزه علم و فناوری در حوزه تجاری سازی محصولات و خدمات دانش بنیان در سال 93"، "تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه های کشور" و "تجاری سازی دستاوردهای حوزه فناوری در بخش خصوصی" در نوبت بعدازظهر امروز برگزار می شود.

اصلانی خاطرنشان کرد: دومین روز کنفرانس نیز به برپایی 6 پنل تخصصی با موضوعات "سیاستگذاری و تجاری سازی فناوری"، "شبکه های همکاری و بازاریابی و تجاری سازی فناوری"، "انتقال فناوری و تجاری سازی فناوری"، "تجارب موفق و ناموفق تجاری سازی فناوری"، نقش پارک های علم و فناوری در تجاری سازی فناوری" و "آسیب شناسی تجاری سازی فناوری در صنایع مختلف" اختصاص یافته است.

معاون پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از برگزاری مسابقه "تی استارتاپ " t Startup در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات در این کنفرانس خبر داد و گفت: از امروز شاهد ارائه ایده های نوآورانه در این حوزه هستیم و در پایان رقابت ها به ایده های برتر جوایزی تعلق خواهد گرفت.

دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان ترتیب یافته است و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

منبع:ایرنا

يکشنبه 3/12/1393 - 16:2
ایرانگردی

توجه ویژه به «آسمان آبی» و «زمین پاك» در كنفرانس مهندسی ترافیك

معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در آستانه برگزاری «چهاردهمین كنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیك» با اعلام این كه در این كنفرانس دو موضوع «آسمان آبی» و «زمین پاك» به عنوان دو محور راهبردی مدیریت شهری مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت، گفت: این كه چطور می‌توانیم آلودگی هوا را به حداقل برسانیم و چطور می‌توانیم از زمین به عنوان نعمت خدادادی حراست و حفاظت كنیم، از جمله موضوعات محوری است كه پاسخ به آن‌ها در این كنفرانس به صورت ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران،  مهندس سید جعفر تشكری هاشمی افزود: حیات شهر و شهروندان در زمین و آسمان به هم گره خورده و از این رو، موضوع محیط زیست و حفاظت از آن، مهم‌ترین مسأله تمام جوامع بشری است كه با سلامت بشر ارتباط مستقیم دارد اما متأسفانه ما در این بُعد به دلیل بی‌ توجهی به محیط زیست و از بین بردن سرمایه‌هایی كه خدا به ما داده، دچار عقب‌افتادگی تاریخی هستیم.

وی با تأكید بر این كه لازم است رفتارهای نادرست و تصورات غلط گذشته در باره محیط زیست را تغییر دهیم و برای كاهش آلودگی هوا منتظر وزش باد و بارش باران نمانیم، اعلام كرد: مدیریت شهری در تهران همواره تلاش كرده تا پیشتاز و پیشقراول كارهای مهم و بر زمین مانده باشد و بر این اساس، كم ‌توجهی‌ها به محیط زیست ما را بر آن داشت تا از طریق كمپین
«آسمان آبی
زمین پاك» به این موضوع مهم ورود پیدا كنیم.

نقش «مدیریت تقاضا» و «مدیریت عرضه» در چالش ترافیك تهران

معاون شهردار تهران با اشاره به این كه برخی موضوعات از توان مدیریت شهری خارج است و در مورد آن‌ها كاری نمی‌تواند انجام دهد و به عنوان نمونه، كیفیت سوخت مصرفی و تولید خودرو از حیطه وظایف ما خارج است، اظهار كرد: در هر موضوعی كه ظرفیت و مسئولیت آن حتی به صورت نسبی نیز در اختیارمان قرار داشته، سعی كرده‌ایم در جهت صیانت و حفاظت از محیط زیست مؤثر واقع شویم و برای نمونه، نسبت به ارتقای كیفی و توسعه كمی ناوگان حمل و نقل عمومی،‌ اقدام نموده‌ایم.

مهندس تشکری هاشمی با بیان این که چالش ترافیک را باید با نگاه طیفی از فعالیت­ها مورد توجه و واکاوی قرار داد و به یک شاخص محدود نشویم، تصریح کرد: به این منظور باید فعالیت­هایی با حداکثر اثربخشی را انتخاب کنیم و به عنوان مثال، هم­زمان «مدیریت عرضه» و «مدیریت تقاضا» را به عنوان دو مبنای مهم ترافیک در ساماندهی عبور و مرور مورد توجه قرار دهیم.

وی با تأکید بر این که اعتقاد داریم حمل و نقل عمومی باید به صورت یکپارچه، ارزان، راحت، در دسترس و ایمن باشد تا به عنوان یک سیستم قابل قبول پذیرفته شود، اضافه کرد: بر این اساس، ترافیک و مسائل و مشکلات آن در دو بخش «مدیریت تقاضا» و «مدیریت عرضه» قابل بررسی است.

یک بار نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت هر نوع خدمت

معاون شهردار تهران با اشاره به این که هر چند سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت نسبت به گذشته نه چندان دور خیلی بهتر شده و در نقطه قابل قبولی قرار دارد اما تا رسیدن به نقطه‌ای که به آن حمل و نقل ایده‌آل می­گویند، فاصله زیادی دارد، اظهار کرد: در «مدیریت عرضه» باید مترو را توسعه بدهیم، خطوط اتوبوسرانی تندرو را دوام و قوام ببخشیم و در شبکه حمل و نقل، تنوع سیستمی ایجاد کنیم تا به نقطه­ ایده‌آل برسیم.

مهندس تشکری هاشمی با بیان این که وقتی می‌توانیم بگوییم از حمل و نقل عمومی مطمئن برخوردار هستیم که زمانی که از منزل خارج می­شویم، این اطمینان را داشته باشیم که با پیمایش حداکثر 350 متر به یک امكان حمل و نقل عمومی
می­رسیم و با تغییر حداکثر دو وسیله می­توانیم خود را به مقصد مورد نظر برسانیم، تصریح کرد: در «مدیریت تقاضا» باید کم کردن سفرهای درون شهری مورد توجه قرار گیرد و اعتقاد داریم بیش از 50 درصد از سفرهای درون شهری قابل کاهش است.

وی در پایان با تأکید بر این که باید به نوعی عمل شود که مردم برای دریافت هر نوع خدمتی از دستگاه­های دولتی، حداکثر یک بار نیاز به مراجعه حضوری به آن دستگاه داشته باشند و این موضوع می‌تواند سفرهای درون شهری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، خاطرنشان کرد: متناسب نبودن پیشرفت خطوط حمل و نقل عمومی با آن چه بر اساس «مدیریت عرضه» و «مدیریت تقاضا» مد نظر است، به این دلیل اتفاق می­افتد که در تصمیم­گیری­هایمان ساختار مدیریت واحد نداریم و بخشی عمل می‌كنیم.

گفتنی است «چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک»، طی روزهای سه­شنبه و چهارشنبه پنجم و ششم اسفند از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در مرکز همایش­های بین­المللی برج میلاد تهران برگزار می­شود.

شنبه 2/12/1393 - 14:10
ادبی هنری


مراسم اختتامیه دومین جشنواره عکس ته-ران با موضوع بازار تاریخی تهران، چهارشنبه 29 بهمن در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در این مراسم که با حضور جمع کثیری از مسئولین شهرداری تهران، هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر برگزار شد؛ از 4 هنرمند تقدیر و از 5 هنرمند برگزیده، تجلیل به عمل آمد.

در اختتامیه دومین جشنواره عکس ته-ران همچنین دکتر «جمال کامیاب» مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران و رئیس جشنواره، «ساعد نیک‌ذات» دبیر هنری جشنواره و احمد «مسجدجامعی» مدیر کمسیون فرهنگی و عضو شورای اسلامی شهر تهران به سخنرانی پرداختند.

در ابتدای این مراسم دکتر جمال کامیاب ضمن خوش‌آمدگویی به حضار، گفت: ورود به دنیای جدید و یا عصر مدرن همانطور که می‌دانید همراه با خودش کوله باری از مفاهیم و اصطلاحات جدید را به ارمغان آورده است. هم برای کشورهایی که خودشان خواستگاه مدرنیته بودند و هم برای کشورهای دیگر؛ در برخی جاها بحران‌هایی ایجاد شد و گسست‌های معرفت شناختی‌ای تولید شد و خیلی وقت ها هم باعث تحولات بسیار بنیادین شد. یکی از این مفاهیم که به این جشنواره مربوط می‌شود، اصطلاحی است به نام پرسه‌زدن یا پرسه‌زنی.

وی سپس افزود: این اصطلاح تا قبل از ورود به دنیای جدید شاید همان معنی قدم‌زدن را می‌داد اما آرام‌آرام با ظهور فناوری‌های جدید و پا گذاشتن به دنیای مدرن این اصطلاح هم دچار تحول شد. در عصر حاضر پرسه‌زن کیست؟ آیا همان ولگرد ما است؟ خیر اینجا کاملا بحث متفاوت است. هنرمند پرسه‌زن کسی است که سعی می‌کند با قدم‌زدن در شهر، شخصا حضور در شهر را تجربه کند.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ادامه اظهار داشت: این اصطلاح بعدها در خیلی از حوزه های فرهنگی، ادبی و فلسفی به شکل جدی به کار گرفته شد. گفته شده هنرمند نقاش زندگی مدرن به حساب می‌آید، کسی که در خیابان‌ها قدم می‌زند و سعی می‌کند ادراک شخصی خودش را از شهر کسب کرده و در آثارش منتشر کند تا جایی که گفته می‌شود پرسه‌زنی یک نوع سبک زندگی است تا جایی که از آن به عنوان یک ابزار تحلیل نام برده می‌شود.

کامیاب سپس با اشاره به نقش هنرمند پرسه‌زن در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری، عنوان کرد: این افراد با شهر درگیر می‌شوند و تجربه اکنون خودشان را از شهر با دیگران به اشتراک می‌گذارند. عکاسی اتفاقا از حوزه‌های هنری بوده که در بحث پرسه‌زنی نقش مهمی را بر عهده داشته است. ثبت اکنون برای لحظه خاصی از زندگی هنرمند؛ جدای از ارزشی که جاودانگی برای همه دارد و عکس و هنر به ارضای این میل کمک می‌کنند، شما مفهوم پرسه‌زنی را در عکاسی به طور جدی می‌توانید دریافت کنید. همچنان که بازار تهران موضوعی می‌شود برای پرسه‌زدن یک هنرمند.

رئیس جشنواره ته-ران در پایان خاطر نشان کرد: وقتی من در میان آثار این نمایشگاه قدم می‌زدم به نوعی پرسه زنی در سکوت را تجربه کردم؛ یعنی این آثار به نوعی پرسه‌زنی در آرامش را در بازار تاریخی تهران برای مخاطبانش نیز فراهم می‌کند و این بسیار ارزشمند است. این حرکت‌ها به اعتقاد من در تغییر و تحولات اجتماعی قطعا تاثیرگذار خواهند بود و به ما هم این امکان را می‌دهد که ببینیم با چه شهری روبه رو هستیم. من معتقدم یک مدیر شهری تا شخصا و نه به عنوان یک مقام مسئول بلکه به عنوان یک شهروند پرسه‌زنی در شهر را تجربه نکند نمی‌داند که چه کار باید انجام دهد. سازمان زیباسازی در چارچوب اهداف و وظایفی که برایش ترسیم شده با این نگاه که زیبایی یک کیفیت است، طبیعتا هرجایی که بتواند و فراز و نشیب‌های اداری امکان دهد، از چنین حرکت‌هایی مثل جشنواره عکس ته-ران حمایت خواهد کرد.

در ادامه برنامه پس از پخش فیلم کوتاهی درباره بازار تاریخی تهران؛ ساعد نیک‌‌ذات، هنرمند عکاس و دبیر هنری جشنواره عکس ته-ران پشت تریبون رفت و گفت: دومین جشنواره عکس بافت تاریخی «ته‌-ران» با رویکرد زندگی در محلات قدیم برگزار شد و عکاسان در قالب تورهای گردشگری به بافت تاریخی تهران رفته و عکاسی کردند. پس از آن از میان ۴۵۰۰ عکس ارسال شده به دبیرخانه جشنواره عکاسی «ته-ران»، ۱۱۰ عکس به انتخاب هیات داوران برای نمایش در بخش نمایشگاهی انتخاب شد و آثار انتخاب شده در خانه هنرمندان ایران از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه به نمایش در آمد.

وی ادامه داد: در رابطه با موضوع پرسه‌زنی ما اصطلاح استریت فتوگرافی را داریم که همان عکاسی خیابانی است و این روزها با دوربین گوشی‌های همراه نیز اتفاق می‌افتد. در زمینه تهران، هر چند در میان آلودگی تصویری شهری مثل تهران ما به سختی می‌توانیم تصویر از زیبایی‌های تاریخی آن را ثبت کنیم اما این آثار گنجینه‌ها و اسنادی برای آیندگان هستند.

نیک ذات در پایان تصریح کرد: در میان آثار ارسالی به نمایشگاه 1040 اثر به عنوان تقلب ثبت شد که بازار تهران را به تصویر نکشیده بودند و عکس‌هایی مشابه به حساب می‌آمدند که من به عنوان یک عکاس از این موضوع شرم دارم زیرا این خیانت در حق هویت شهر و کشور است و ما این عکس‌ها را بدون نام روی سایت جشنواره خواهیم گذاشت تا مشخص شود که آثار به دقت کارشناسی می‌شوند.

پس از سخنان دبیر هنری جشنواره، فیلمی درباره جشنواره با سخنان سجاد عسگری، دبیر اجرایی این جشنواره پخش شد و سپس احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: این آثار فارغ از اینکه مربوط به چه محلی است، بسیار جذاب و ارزشمند است و در دل هر کدام از آنها خاطرات و نکات بسیاری وجود دارد. خیلی از عکس ها ذیل چیزی نیستند و به تنهایی معنا دارند و به دلیل عکس بودنش مهم است نه به دلیل اینکه می خواهد چیز دیگری را توضیح دهد.

وی ادامه داد: در این ایام که ذهنم متمرکز است که کارت‌های نوروزی چه شکلی باشند، خیلی از آثار این جشنواره می‌توانند به تنهایی کارت ویژه‌ای برای این موضوع باشند در عین حال که آدرس و نشانی از مکان عکس را هم به همراه دارند. اینها فرازمانی و فرامکانی و همیشه زیبا هستند. این گزارشی که از بازار تهران به وسیله این عکس‌ها تهیه شده فوق العاده است.

مسجدجامعی سپس افزود: در قدیمی‌ترین گزارش‌هایی که از روستای تهران موجود است، به یکی دو بنا اشاره شده است؛ یکی بنای سلطان‌نشین و دیگری بازار ولی در عین حال تصویر از بازار تهران خیلی کم است، ما در عکاسی سابقه طولانی‌ای داریم و فاصله‌مان از اروپا زیاد نیست، با این حال نمی‌دانم چرا این عکاسی بازار را روایت نکرده است. شاید بازار به عنوان اندرونی در ذهن عکاسان آن دوران لحاظ می‌شده است. همین مسئله را با محله‌ها هم داریم و عکسی از درون محله‌ها نداریم، شاید اینها حریم خصوصی محسوب می‌شده‌اند.

عضو شواری اسلامی شهر تهران در پایان اضافه کرد: این کار از منظر اینکه برای نخستین بار است که بازار را به روایت عکاسان مختلف ثبت می‌کنیم، بسیار مهم است.

در پایان این مراسم با حضور دکتر کامیاب، احمد مسجدجامعی، احمد محیط‌طباطبایی، ساعد نیک‌ذات و ... به پنج عکاس که رتبه برتر را به دست آورده بودند جوایزی اهدا شد.

رتبه اول را جاوید تفضلی و  رتبه دوم را محمد گنج به دست آورد. ابوالفضل سلمان زاده و اصغر خمسه نیز به ترتیب رتبه‌های سوم و چهارم را به دست آوردند. همچنین فرشید کلهر نیز در جایگاه پنجم قرار گرفت.

 همچنین از ایمان ملکی مقدم، علیرضا احسان فر، کاوه سجودی و مازیار میرالی تقدیر شد و به صورن ویژه از جاسم غضبانپور و کاوه فرزانه قدردانی به عمل آمد.

گفتنی است؛ از دیگر بخش های این برنامه اجرای نقالی توسط ابوالفضل ورمزیار بود.

دومین جشنواره عکاسی بافت تاریخی «ته ران» توسط سازمان زیباسازی شهر تهران و مشارکت کمیته پیگیری خانه‌های تاریخی تهران و حضور کمیسیون ملی یونسکو ایران، کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم)، خانه هنرمندان ایران و انجمن عکاسان میراث فرهنگی برگزار شد.

پنج شنبه 30/11/1393 - 15:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته