• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
ایرانگردی


رئیس مرکز مدیریت محیط زیست گفت: باید با یک عزم ملی و همیاری و همکاری کلیه سازمان ها و نهادهای متولی و تصویب قوانین و رائه راهکارهای موثر جهت کاهش و یا عدم مصرف کیسه پلاستیکی اقدام شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، صدرالدین علی پور رئیس این مرکز با اشاره به اینکه اندیشمندان و متخصصان حوزه محیط زیست و سازمان های متولی محیط زیست در سطح بین المللی بیش از گذشته به معضل آلودگی های ناشی از مواد پلاستیکی در سال های اخیر توجه می نمایند، گفت: براساس آمارهای ارائه شده ایران جزو 10 کشور نخست مصرف کننده ظروف یکبار مصرف پلاستیکی قرار دارد و هر فرد تهرانی به طور متوسط روزانه 3 کیسه پلاستیکی وارد چرخه محیط زیست می کند.
وی با تاکید بر اینکه هزینه های تولید و توزیع کیسه های پلاستیکی بسیار بالاست، افزود: منابع نفتی برای تولید محصولات پلاستیکی به میزان زیاد مصرف می شود و همچنین هزینه های زیادی صرف فرهنگسازی جهت استفاده کمتر، جداسازی و کنترل عوارض محیط زیستی آن ها می گردد.
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار در خصوص معضلات بهداشتی پلاستیک ها گفت: شاخه های پلیمری پلاستیک در مجاورت دماهای بالا نیز شکسته و عوامل بیماری زا به مواد غذایی داخل آن منتقل می شود، علاوه بر آن رهاسازی پلاستیک ها در محیط، آلودگی بسیاری را به همراه دارد.
وی با اشاره به مصوبه سال 1388، شورای اسلامی شهر تهران که مجموعه شهرداری را ملزم به کاهش کیسه های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف و جایگزینی مواد قابل بازیافت و غیر پلاستیکی نموده است، گفت: بر این اساس روز 21 تیرماه هرسال با هدف تغییر سبک زندگی شهروندان در راستای کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسه های پلاستیکی، به نام روز بدون کیسه پلاستیکی نامگذاری شد که باید در این راه با یک عزم ملی و همیاری و همکاری کلیه سازمان ها و نهادهای متولی و تصویب قوانین و رائه راهکارهای موثر جهت کاهش و یا عدم مصرف کیسه پلاستیکی اقدام نمایند.
وی در ادامه، برنامه های اجرایی روز بدون کیسه پلاستیکی را استقرار کانون های محیط زیست و سمن ها در یک مکان شاخص جهت عرضه محصولات مصرفی (نانوایی ها، میادین تره بار، شهروند و غیره) در مناطق 22گانه شهرداری تهران، اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی به منظور نهادینه ساختن سبک زندگی با مصرف کیسه پلاستیکی کمتر توسط کانون ها و سمن های مستقر مانند برگزاری کارگاه های آموزشی، آموزش چهره به چهره، آموزش دوخت کیسه های پارچه ای، اجرای تئاتر، جشنواره موسیقی، پخش تیزرها در مکان های عمومی با استفاده از ظرفیت های موجود به ویژه اطلاع رسانی در سطح مناطق برشمرد.
لازم به ذکر است ویژه برنامه روز بدون کیسه پلاستیکی به صورت نمادین روز پنجشنبه 21 تیرماه در میدان میوه و تره بار صادقیه واقه در منطقه 2، با حضور اعضای کمیسیون سلامت، خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار، معاون اجتماعی و فرهنگی و رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، شهردار منطقه 2، داوطلبان و فعالین حوزه محیط زیست و سایر دستگاه های ذیربط برگزار می شود.

 

 
 

چهارشنبه 20/4/1397 - 16:58
ایرانگردی

 

اداره محیط زیست شهرداری منطقه 19، با توجه به نامگذاری 21 تیرماه بعنوان روز بدون کیسه های پلاستیکی در نظر دارد تغییر الگو و كاهش مصرف كیسه ها، ظروف و محصولات یك بار مصرف پلاستیكی و جایگزین كردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیكی در كلیه مراكز وابسته به شهرداری منطقه 19 را ترویج دهد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فر معاون خدمات شهری و محیط زیست این منطقه اظهار داشت: جشن روز بدون نایلکس چهارشنبه 20 تیرماه از ساعت 10 الی 12 در مقابل فروشگاه شهروند خانی آباد نو، با توزیع کیسه های پارچه ای وپاکت های تجزیه پذیر بین شهروندان ، آموزش های لازم برای ارتقاء سطح آگاهی آنها از طریق آموزش چهره به چهره ، اجرای نمایش موزیکال،آموزش به شهرداران مدرسه ، برگزاری تئاتر و نمایش آموزشی شاد، مسابقه نقاشی ویژه کودکان، توزیع بروشور و...انجام می شود.

زنگنه فر با تأکید بر اهمیت تغییر سبک زندگی شهروندان درکاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسه های پلاستیکی افزود: در همین خصوص برنامه هایی جهت آموزش تغییر الگوی مصرف، کاهش مصرف کیسه ها، ظروف پلاستیکی و محصولات یک بار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن آنها با مواد قابل بازیافت غیر پلاستیکی به شهروندان انجام خواهد شد.

همچنین اهمیت استفاده از کیسه های تجزیه پذیر و پارچه ای در مراکز بزرگ خرید همچون فروشگاه ها، میادین میوه و تره بار محلی در قالب نصب پوسترها، بنرهای اطلاع رسانی و توزیع بروشورهای آموزشی اجرا می شود.

زنگنه فر با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت کانونهای محیط زیست محلات در برگزاری برنامه های روز بدون نایلکس تصریح کرد: به مناسبت روز بدون نایلکس کیسه های تجزیه پذیر و پارچه ای در سراهای محلات طی کلاسهای آموزشی بین شهروندان توزیع خواهد شد.

 

چهارشنبه 20/4/1397 - 16:19
ایرانگردی

 

اجرای مطلوب طرح نگهداشت شهر به عنوان یکی از اولویت و ضرورتهای مدیریت شهری در راستای ارتقای رفاه عمومی شهروندان و کیفیت زندگی شهری مورد تاکید مدیران شهری منطقه 2 می باشد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه دو ، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 2 با اعلام مطلب فوق اظهار داشت : یکی از شاخص های توسعه شهر کیفیت راه های ارتباطی و معابر عمومی شهر است که در این راستا اقدامات مستمر در خصوص تامین و ترمیم زیرساخت ها و شبکه های حمل و نقل و ایمن سازی محیط شهری در مقابل مخاطرات فیزیکی ، تسهیل در تردد عابرین پیاده و گروههای خاص از قبیل توانیابان ، سالمندان در دست انجام می باشد.

محمد رضا کرمی معاون فنی و عمرانی منطقه 2 ضمن اشاره به وسعت منطقه افزود : معاونت فنی و عمرانی منطقه دو با بکارگیری تمام توان خود در سه ماهه  اول سال 97 در راستای نگهداشت مطلوب شهر موفق به اجرای عملیات پیاده رو سازی به مساحت 9982 متر مربع ، عملیات پخش آسفالت به وسعت 4725تن، اجرای نهر روباز سرپوشیده به طول 406 متر و اجرای تک جدول به طول 1680 متر گردید که این روند ادامه دارد.

معاون فنی و عمرانی منطقه 2 در پایان گفت : طبق تاکیدات شهردار منطقه در خصوص کاهش هزینه ها ، اجرای مطلوب نگهداشت شهر در راستای اتلاف منابع مالی و ممانعت از ایجاد هزینه های کلان به واسطه عدم نگهداشت  مناسب و تخریب مورد توجه قرار دارد.

 
 

چهارشنبه 20/4/1397 - 16:13
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه از تشکیل کمپین روز بدون پلاستیک و اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در راستای نهادینه سازی فرهنگ کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، امیر رشیدی ضمن اعلام این خبر با اشاره به ضرورت برنامه ریزی هدفمند برای نهادینه سازی الگوهای فرهنگی در زمینه كاهش استفاده از کیسه های نایلونی گفت: تغییر الگو و كاهش مصرف كیسه ها، ظروف و محصولات یك بار مصرف پلاستیكی و جایگزینی مواد قابل بازیافت غیر پلاستیكی برای بهبود وضعیت محیط زیست شهری از اهمیت به سزایی برخوردار است.

وی با اشاره به نامگذاری روز 21 تیرماه به عنوان روز بدون كیسه های پلاستیكی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته کانون های محیط زیست، سمن ها و آموزشگران با استقرار در مکان های شاخص و برخی سرای محلات و میادین میوه و تره بار منطقه به آگاه سازی شهروندان در این زمینه خواهند پرداخت.

رشیدی افزود: حضور کانون های محیط زیست محلات در نمایشگاه دستاوردهای محیط زیستی شهر تهران، برپایی غرفه های آموزشی و ایستگاه های نقاشی، اعزام کودکان در مقابل نانوایی برای تبلیغ کیسه پارچه ای، اجرای برنامه صبحانه بدون نایلکس با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و همچنین استفاده از ظرفیت های اطلاع رسانی در سطح منطقه از دیگر اقدامات به مناسبت روز بدون نایلکس می باشد.

 

چهارشنبه 20/4/1397 - 16:11
ایرانگردی

 

 

 

شهردار منطقه و مدیر آموزش و پرورش منطقه شش ضمن دیداری در خصوص برنامه های مشترک برای سال جدید تحصیلی گفت و گو کردند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه شش، عظیم بابایی در این دیدار با بیان اینکه آموزش نقش بسزایی در افزایش فرهنگ شهرنشینی مردم دارد گفت: طی این سال ها توانستیم با همکاری آموزش و پرورش فرهنگ تفکیک زباله از مبدا را تا حدودی در میان دانش آموزان و خانواده های آن ها جا بیندازیم و می توان از این فرصت برای نهادینه کردن تمام موضوعات شهری بهره برد.

او با بیان اینکه کارگاه های آموزشی بسیار با موضوع آموزش شهروندی و جامعه ایمن در مدارس برگزار می شود ادامه داد: اطمینان داریم که فرصتی که برای آموزش دانش آموزان گذاشته می شود به نفع شهر بوده و به داشتن شهری آرمانی در آینده نزدیک کمک می کند.

شهردار منطقه 6 همچنین به برگزاری جشنواره های فرهنگی آموزشی در محلات منطقه شش اشاره کرد و گفت: جشنواره مشکات و شمسه از جمله جشنواره هایی است که با استقبال خوب دانش آموزان مواجه شده است.

بابایی همچنین به تجهیز مدارس به منظور افزایش نشاط و شادابی و نهادینه کردن ورزش همگانی در میان دانش آموزان اشاره کرد و گفت:  هر ساله پیش از آغاز فصل جدید تحصیلی نیازهای مدارس در خصوص وسائل ورزشی مرتفع می شود.

جواد نظریان، مدیر آموزش و پرورش منطقه شش نیز در این دیدار ضمن تقدیر از تلاش های مدیریت شهری برای بهبود فرهنگ شهر نشینی از آمادگی کامل وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی آینده برای نهادینه کردن موضوعات شهری خبر داد.

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:55
ایرانگردی

 

 

 

شهردار منطقه 20 بر صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع انرژی در فعالیت های نگهداشت شهر و آماده سازی فضاهای تفریحی و بوستان ها تاکید کرد و گفت: 20 درصد از سطوح چمن کاری را کاهش داده ایم و همچنان به دنبال جایگزین راهکارهای جدید برای صرفه جویی و مدیریت مصرف انرژی در این منطقه هستیم.

به گزارش روابط عمومی منطقه 20 سید احمد صفوی با بیان این مطلب افزود: همزمان با فصل تابستان و اهمیت صرفه جویی منابع انرژی فعالیت های نگهداشت شهر با رویکرد صرفه جویی در حال اجراست و تاکنون 25 فعالیت اجرایی در این خصوص در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.

صفوی به استقبال تابستانه شهروندان از مراکز تفرجگاهی و بوستان ها اشاره کرد و ادامه داد: بیش از 90 درصد روشنایی بوستان ها با استفاده از لامپ های کم مصرف تامین می شود و در آماده سازی بوستان ها نیز تمامی فعالیت ها با رویکرد کاهش مصرف انرژی و مدیریت هزینه در جریان است.

وی با اشاره به اینکه صرفه جویی انرژی در بخش فضای سبز اهمیت بسزایی دارد، گفت: کاهش 20 درصد از سطوح چمن کاری، کاهش سطوح گل کاری، مدیریت زمان آبیاری فضای سبز، استفاده از مالچ طبیعی برای کاهش تبخیر و استفاده از گونه های مقاوم نظیر گز، داغداغان، آسیپیلکس و زیتون تلخ از فعالیت های ویژه ای است که در راستای صرفه جویی انرژی انجام شده است.

صفوی به استفاده از آبگرمکن های خورشیدی در سرویس های بهداشتی بوستان ها نیز اشاره کرد و افزود: اجرای سیستم های آب رسانی تحت فشار در قطعات فضای سبز، نصب حس گر های چشمی، نصب فشارشکن بر شیرآلات آب،  هوشمند سازی چاه ها، استفاده از تجهیزات کم مصرف، آموزش پرسنل در رابطه با کاهش انرژی از جمله فعالیت هایی است که در زمینه صرفه جویی انرژی در جریان است.

وی با اشاره به عایق بندی مخازن و کاهش هزینه برق مصرفی موتورخانه ایستگاه مرکزی بازیافت، افزود: لامپ های غرف و خانه های بازیافت منطقه 20 با لامپ های کم مصرف و LED تعویض شده اند و موفق شدیم برق مصرفی آنها را تا 50 درصد کاهش دهیم.

شهردار منطقه 20 در جمع معاونین، شهرداران نواحی و مدیران ارشد این منطقه با تاکید بر تداوم روند صرفه جویی انرژی یادآور شد: همچنان به دنبال راهکارهای جدید و جایگزین در راستای مدیریت مصرف منابع هستیم و جندین طرح مطالعاتی در این زمینه در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.

 

 

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:53
ایرانگردی

 

 

 معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه چهار تهران از ساماندهی و اجرای مناسب جمع آوری پسماند خشک در محلات خبر داد و گفت: در سه ماه اول سالجاری 137 هزار و 31 تن پسماند خشک با همکاری شهروندان  از سطح محلات 20 گانه جمع آوری شد .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار تهران" رضا معلم" با بیان این خبر افزود: در سه ماه اول فصل بهار به صورت روزانه 449 تن پسماندخشک با مشارکت شهروندان جمع آوری شده است.

وی با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی پسماند در منطقه گفت: به منظور فرهنگ سازی و ترغیب شهروندان به کاهش تولید پسماند و تفکیک از مبدا پسماند خشک ،بیش از 100 کارگاه  آموزشی تفکیک پسماند در مدارس،سرای محلات ومساجد و 82  غرفه اطلاع رسانی درمراکز فرهنگی و میادین میوه و تره بار در این مدت برپا شده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه چهار در ادامه به توزیع کیسه های زیست پذیر در محدوده منطقه  چهار اشاره کرد و گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون  2هزار کیلو کیسه زیست تجزیه پذیر پسماند خشک در مراکز و ساختمانهای و منازل منطقه ،632 کارتن پلاست و 192 مخازن پسماند خشک در مراکز تجاری و مسکونی منطقه توزیع شده است.

معلم با اشاره به تاثیر آموزش چهره به چهره تفکیک پسماند در محلات گفت: به منظور نهادینه کردن فرهنگ تفکیک  پسماند از  مبدا و ارتقاء بهداشت محیط زیست شهروندان  تاکنون 1400 واحد خانوار و 590 باب اصناف به صورت چهره به چهره آموش دیده اند.

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:50
ایرانگردی

 

 

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه 21 از اجرای طرح سراسری "تعمیر و تعویض پوشش پلی کربنات" پل های عابر پیاده در محدوده ورودی غربی پایتخت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، سیاوش زابلی معاون خدمات شهری و محیط زیست این منطقه با اشاره به این مطلب که ورق های تخت پلی كربنات محصولاتی بی نظیر با ضریب ایمنی فوق العاده و كالایی ایده آل برای مصارف جایگزین شیشه می باشد، گفت: ورق های پلی کربنات افزون بر وزن كم و ثبات رنگ، دارای مقاومت ضربه ای بسیار بالا، تقریبا غیر شكننده بوده و در هنگام بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، خطرات ناشی از شكست شیشه را به صفر می رساند.

وی در همین خصوص افزود: در راستای افزایش ایمنی عابرین پیاده و تسهیل در تردد شهروندان از روی پل های هوایی عابر پیاده نسبت به تعویض پوشش پلی کربنات پلکان و راهروهای پل های عابرپیاده ورودی غربی پایتخت اقدام شد.

زابلی در خاتمه یادآور شد: از آن جا كه استفاده و نصب ورق های چندجداره و تخت پلی کربنات بسیار آسان است و همچنین دارای استحکام ضربه ای مناسبی هستند، از آنها به عنوان جایگزین شیشه، در پنجره ها و نورگیر ها، پل های عابر پیاده، ایستگاه های اتوبوس، صنایع خودروسازی و ... استفاده می شود.

 

 

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:42
ایرانگردی



کمیته ایمنی ساختمان های سطح محدوده شهرداری منطقه یک در اولین اقدام خود به بررسی وضعیت مراکز تجاری و اجرای دستورالعمل های ارتقاء ایمنی در آنها پرداخت.
به گزارش روابط‌ عمومی شهرداری منطقه یك، کیوان فاتحی منش دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه یک با بیان خبر فوق اظهار داشت : در حال حاضر حدود 7 هزار ساختمان نا ایمن در تهران شناسایی شده که در صورت وقوع زلزله حوادث ناگواری رخ خواهد داد لذا در کمیته ایمنی که با حضور نمایندگان سازمان آتش نشانی برگزار می شود ، املاک نا ایمن منطقه یک شناسایی و به اداره ساماندهی و واحد hse شهرداری منطقه یک ، جهت بررسی های لازم معرفی می شوند.
وی گفت: با تشکیل کارگروه کمیته ایمنی ساختمان های سطح منطقه، وضعیت ساختمان ها از نظر سازه ،نما، تجهیزات آتش نشانی و ایمنی مورد بررسی و مراکز تجاری در اولویت طرح ایمن سازی قرار گرفتند.
فاتحی منش تصریح کرد: طبق اخطار اداره ساماندهی شهرداری منطقه یک به سه مرکز تجاری بزرگ تجریش از آنها خواسته شد در اسرع وقت نسبت به اجرای دستورالعمل ایمنی آتش نشانی ، رفع نواقص معماری از حیث ایمنی ، بروز رسانی شبکه سیم کشی داخلی و... اقدام کنند.
وی خاطر نشان ساخت:بررسی وضعیت پارکینگ های عمومی مربوط به شهرداری از دیگر اولویت های این کمیته است تا نقاط نا ایمن آن شناسایی و مستحکم سازی شوند و تجهیزات لازم جهت ایمنی ساختمان در آنها نصب شود.

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:27
ایرانگردی

 

کاهش استفاده ساکنان محله های مرکزی پایتخت از ظروف پلیمری و کیسه های پلاستیکی

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 11 همزمان با 21 تیر ماه روز بدون نایلکس، از برنامه های ویژه برای تغییر سبک زندگی شهروندان و کاهش مصرف پلیمر و کیسه های پلاستیکی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، کورش خرد با اشاره به اهمیت آموزش و فرهنگ سازی برای مشارکت پذیری شهروندان در حفظ محیط زیست گفت:اداره محیط زیست شهرداری منطقه 11 با هدف تغییر سبك زندگی شهروندان در راستای كاهش استفاده از ظروف یكبار مصرف پلیمری و كیسه های پلاستیكی با اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی  از قبیل برگزاری كارگاه های آموزشی، آموزش چهره به چهره ، توزیع كیسه های پارچه ای و ... به استقبال روز بدون كیسه پلاستیكی می رود.

خرد افزود:  بر اساس آمارهای ارائه شده هر فرد تهرانی به طور متوسط روزانه سه كیسه پلاستیكی وارد چرخه محیط زیست می كند . با مصرف نكردن یك كیسه پلاستیكی در هفته در هر خانواده ایرانی می توان از مصرف حدود یك میلیارد كیسه پلاستیكی در سال جلوگیری نمود كه این میزان برابر با 7000 تن پلاستیك است.

او در تشریح برنامه های اجرایی برای ترغیب شهروندان به کاهش استفاده از پلاستیک ، عنوان کرد: به مناسبت روز بدون نایلکس از روز چهارشنبه 20 تیر ماه تا هفته آینده  استقرار كانون های محیط زیست و سمن ها درفروشگاه های شهروند راه آهن ، رفاه ، اتكا، میادین تره بار بهارلو و قلمستان در قالب ایستگاه های سیار آموزش شهروندی انجام می شود.

به گفته خرد برگزاری كارگاه آموزشی روز بدون پلاستیك در محله های آگاهی، عباسی، انقلاب، قلمستان، شیخ هادی، امیریه و نیز برگزاری كارگاه تسهیلگری_ مشاركتی " نه به كیسه پلاستسكی " با استفاده از تكنیك های نوین آموزشی در سرای محله سلامت از جمله اقدامات اداره محیط زیست در این راستا است.

چهارشنبه 20/4/1397 - 15:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته