• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 808
تعداد نظرات : 320
زمان آخرین مطلب : 3878روز قبل
تاریخ
یكى دیگر از عجایب بارگاه خسروپرویز دستمال او بود. شاه بعد از هر غذا خوردن با دستمال، دست‌هاى خود را پاك مى‌كرد و چون كثیف و چرب مى‌شد آن را درون آتش مى‌انداخت تا...

از «هفت گنج» یا عجایب بارگاه خسروپرویز بارها در منابع مختلف نامى به میان آمده است.
«ساسانیان» اثر «كریستین سن» یكى از منابعى است كه به این عجایب اشاره كرده است و از گنج گاو، دستمال نسوز، تاج یاقوت‌نشان، تخت طاقدیس، طلاى مشت افشار، گنج بادآورد و شطرنجى از یاقوت و زمرد به عنوان عجایب هفت‌گانه بارگاه پادشاه ساسانى نام برده است. فردوسى نیز در قصیده ای، از «هفت گنج» خسروپرویز نام مى‌برد. هندیان بودایى هم به تقلید از «هفت گنج» خسروپرویز، پادشاه ساسانى، «هفت گوهر» را ترتیب داده بودند.

گنج گاو

كشاورز مثل هر روز، «غباز» (خیش گاو آهن) را برداشت و به سوى مزرعه حركت كرد. به مزرعه كه رسید توشه ظهر را زیر درختى گذاشت و با «غباز» به سمت راست مزرعه رفت. تا «غباز» را در زمین فرو كرد متوجه شیئى سخت شد. با دست شروع به كندن زمین كرد و ناگاه با ظرف قدیمى برخورد كرد. آن را بیرون آورد، ولى باورش نمى‌شد. ظرف پر از سكه بود. سكه را كه نگاه كرد نام اسكندر روى آن حك شده بود. كشاورز براى نشان دادن حسن نیت خود نسبت به پادشاه خسروپرویز ظرف را نزد او برد. شاه فورا دستور داد تا مزرعه را بكنند و ظروف دیگر را از خاك بیرون بكشند. صد كوزه نقره و طلا كه مهر اسكندر بر آن حك شده بود، از خاك بیرون آمد. خسرو پرویز، این گنجینه را كه یكى از عجایب هفت گانه كاخش بود، گرفت و یكى از كوزه‌ها را به كشاورز داد. گنج را در جایى از كاخ مخفى كرد و آن را «گنج گاو» نامید.

دستمال نسوز خسرو‌پرویز
یكى دیگر از عجایب بارگاه خسروپرویز دستمال او بود. شاه بعد از هر غذا خوردن با دستمال، دست‌هاى خود را پاك مى‌كرد و چون كثیف و چرب مى‌شد آن را درون آتش مى‌انداخت تا آتش آن را تمیز كند، دستمال پاك مى‌شد ولى نمى‌سوخت. به احتمال قوى جنس این دستمال از پنبه كوهى بوده است.

تاج یاقوت‌نشان خسرو پرویز

از دیگر عجایب كاخ او تاج خسرویى بود. تاج خسرو پرویز از مقدار زیادى طلا و مروارید ساخته شده بود. یاقوت‌هاى به كار رفته در تاج طورى مى‌درخشید كه به جاى چراغ در شب از آن استفاده مى‌كردند و یاقوت‌هایش همه جا را روشن مى‌كرد. زمردهایش چشم افعى را كور مى‌كرد. این تاج آنقدر سنگین بود كه زنجیرهایى از طلا را از سقف آویزان كرده بودند و تاج را بر این زنجیرهاى طلا بسته بودند، طورى كه تاج به هنگام نشستن شاه روى سرش قرار بگیرد و سنگینى تاج را احساس نكند.

تخت طاقدیس بارگاه خسروپرویز

یكى دیگر از عجایب بارگاه خسرو تخت طاقدیس اوست. شكل این تخت مانند طاق بود و جنسش از عاج و نرده‌هایش از نقره و طلا بود. سقف این تخت از زر و لاجورد بود. صور فلكی، كواكب، بروج سماوی، هفت اقلیم، صورت‌هاى پادشاهان، مجالس بزم و شكار، بر این سقف، حك شده بود. روى آن وسیله‌اى براى تعیین ساعت روز نصب شده بود. چهار یاقوت، هر یك به تناسب یكى از فصول سال دیده مى‌شد. بر بالاى آن وسیله اى بود كه قطراتى مانند قطرات باران را فرو مى‌ریخت و صدایى رعدآسا به گوش مى‌رسید.

طلاى مشت افشار

خسروپرویز قطعه طلایى اعجاب انگیز داشت كه به طلاى مشت فشار یا مشت افشار معروف بود. این قطعه طلا به اندازه مشت پادشاه و چون موم نرم بود. این قطعه زر به هر شكلى حالت مى‌گرفت. این قطعه طلا را از معدنى در تبت براى خسرو استخراج كرده بودند و200 مثقال وزن داشت.

گنج بادآورد

«گنج بادآورد» از عجائب دیگر دستگاه پرویز است. هنگامى كه ایرانیان اسكندریه را محاصره كردند، رومیان ثروت شهر را در كشتى‌هائى نهادند تا به مكانى امن بفرستند، اما باد به جهت مخالف وزید و كشتى به سمت ایرانیان آمد. ثروت را به تیسفون بردند و «گنج باد آورد» نامی‌دند.

شطرنجى از یاقوت و زمرد

از عجایب دیگر دستگاه پادشاه ساسانی، شطرنج مخصوصى از جنس یاقوت و زمرد بود.
خسروپرویز شاید از معدود پادشاهانى باشد كه از همسرش نیز در برخى از منابع تاریخى به عنوان یكى از عجایب دربار او نامبرده شده است. در تاریخ ثعالبى به جز آنچه كه در بالا اشاره شد، از زن او شیرین، قصرش تیسفون، درفش كاویانی، رامشگران دربار ساسانی، اسب خسرو به نام شبدیز و فیل سفید دربار نیز به عنوان گنج‌هاى خسرو و عجایب دربار او یاد شده و درباره برخى از آنها توضیحاتى آمده است. در تاریخ ثعالبى آمده است: «شیرین و خسرو در جوانى دلباخته یكدیگر شدند، اما وقتى خسرو به پادشاهى رسید شیرین را فراموش كرد. شیرین كه بار دیگر در پى جلب عشق خسرو برآمده بود، روزى در سر راه شكار او قرار گرفت و آتش عشق فراموش شده در دل خسرو روشن شد. اودر همان لحظه او را به زنى گرفت. شیرین بعد از راهیابى به كاخ پس از چندى مریم بانوى اول زرتشتیان را مسموم كرد و خود زن اول دربار شد.»
اسب خسرو «شبدیز» هم از دیگر عجائب كاخ اوست كه در تاریخ ثعالبى از آن نامى به‌میان آمده است. خسرو گفته بود اگر كسى خبر مرگ «شبدیز» را بدهد او را خواهد كشت. هنگامى كه «شبدیز» مرد تنها «باربد» جرات كرد نغمه اى را بخواند و در آن خبر مرگ شبدیز را بدهد. او خواند: «دیگر شبدیز نمى‌خواند و نمى‌چرد.» شاه گفت: «مگر او مرده است.» وباربد گفت: «شاه چنین فرماید.»

«باربد»
خود نیز از عجائب دستگاه پرویز بود. «سركس» از خنیاگران دربار كه به او حسادت مى‌كرد در فرصتى مناسب او را كشت. خسرو وقتى دانست باربد به دست سركس كشته شده است دستور قتل «سركس»را هم داد.
تخت طاقدیس. تخت خسرو پرویز را که از فریدون به وی رسیده بود طاقدیس می‌گفتند. گویند جمیع حالات فلکی و نجومی ‌در آن ظاهر می‌شده و آن سه طبقه بوده و در هر طبقه جمعی از ارکان دولت او جابجا قرار می‌گرفته اند و خسرو پرویز بر آن تخت ملحقات و تصرفات کرده بود. طول آن تخت یکصد و هفتاد ذراع و عرض آن یکصد و بیست ذراع و مکلل بجواهر بود.
 
سه شنبه 17/12/1389 - 1:41
تاریخ
در دیار «شیرین» منعی بر مصاحبت و معاشرت مرد و زن نیست. پسران و دختران با هم می‌نشینند، با هم به گردش و شکار می‌روند و با هم در جشن‌ها و مهمانی‌ها شرکت می‌کنند. و عجبا که.....

 

عصر ساسانی را نیز می‌توان از درخشان‌ترین دوران تاریخ ایران دانست. در هنگام فرمانروایی ساسانیان، زن ایرانی از ارج و پایداشت والایی برخوردار بود. تحصیل و کار برای زنان آزاد بوده است. «گردیه» خواهر «بهرام چوبین» به سپهسالاری و نیز فرمانروایی قلمرو ری رسید. دو بانو: آزرمدخت و پوراندخت بر تخت شاهنشاهی ایران زمین نشستند. در داستان‌ها، بارها می‌بینیم که شاه ساسانی به گونه ای ناشناس در خانه شبان یا کشاورز مهمان بوده و از میان همین مردم، دختری به زنی گرفته و بعدها فرزندی که از همان دختر شبان یا کشاورز به دنیا آمده بود، به پادشاهی ایران برگزیده می‌شد. قباد با دختر یکی از دهقانان اهواز زناشویی می‌کند و کسرا (انوشیروان) زاده می‌شود.
«سعیدی سیرجانی» در کتاب «سیمای دو زن» هنگام سنجش میان دو زن ایرانی و عرب (شیرین ـ‌ لیلی) می‌نویسد: در دیار «شیرین» منعی بر مصاحبت و معاشرت مرد و زن نیست. پسران و دختران با هم می‌نشینند، با هم به گردش و شکار می‌روند و با هم در جشن‌ها و مهمانی‌ها شرکت می‌کنند. و عجبا که در عین آزادی معاشرت، شخصیت دختران، پاسدار عفاف ایشان است که به جای ترس از پدر و بیم بدگویان، محتسبی در درون خود دارند و حرمتی برای خویشتن قایلند. دخترها، مادران و پیران خانواده را مشاوران نیک اندیش خویشتن می‌دانند، و هشداری دوستانه چنان در دل و جانشان اثر می‌کند که وسوسه‌های شهزاده جوان عشرت طلبی چون پرویز نمی‌تواند در حصار پولادین عصمتشان رخنه کند.
در سرتاسر داستان خسرو و شیرین بیتی و اشارتی به چشم نمی‌خورد که آدمی‌زاده خیرخواه مصلحت اندیشی از عمل نامعقول شیرین انتقادی کرده باشد. در دیار شیرین مردم چنان گرم کار خویشتن اند و مشاغل روزانه، که نه از ورود نامنتظر ولیعهد شاه ایران به سرزمین خود باخبر می‌شوند و نه پروای سرگذشت عشق شیرین و پرویز دارند. حتی یک نفر هم در این مملکت بی در و دروازه متعرض این نکته نمی‌شود که در بزم شبانه مهین بانو چه می‌گذرد و جوانانی چون پرویز و همراهانش چرا با دختران ولایتشان مسابقه اسب تازی و چوگان بازی می‌گذارند. گویی احدی را عقده ای از میل‌های سرکوفته بر دل ننشسته است. دختری سرشناس یکه و تنها بر پشت اسب می‌نشیند و بی هیچ ملازم و پاسداری از ناف ارمنستان تا قلب تیسفون می‌تازد و وقتی که محروم از دیدار یار نادیده به دیار خود برمی‌گردد، یک نفر مرد غیرتی در سرتاسر مملکتش پیدا نمی‌شود تا بپرسد چرا رفتی و کجا رفتی؟ دنیای شیرین دنیای گشاد‌ ی بی پروایی‌ها است، دنیایی است که جزییاتش با یکدیگر هماهنگی دارد.
شیرین دست پرورده زنی است که سترگی از مردان بیشتر دارد، دختری ورزشکار، نشاط طلب و طبیعت دوستی است که بر اسب گردش زمانه و اندیشه و رفتار برمی‌نشیند و با جماعتی از دختران هم سن و سال خویش که از برقع نیست ایشان را روی بندی، هر یک با فنون سوارکاری و جنگ آوری و دفاع از خویش چنان آشنایی دارند که در معرکه مبارزه کنند. دختری که در چنین محیطی بالیده است در مورد طبیعی حق مشروع خویش یعنی انتخاب شوهر نه گرفتار حیای مزاحم است و نه در بند ریای محبت کش. آخر در محیط او هیچ دختری را به جرم زیبایش به قداره نکشیده اند و به جرم نگاه محبتی به زندان سرای حرم نسپرده اند و داغ بدنامی ‌و رسوایی بر جبین بختش ننهاده اند، تا او بترسد و عبرت گیرد و در نخستین برخوردش با تصویر پرویز ابرو در هم کشد و روی بگرداند و دزدانه ای از گوشه چشم قناعت ورزد.
او به حکم تربیتش و محیش با نخستین جرقه عشق احساس درونی خود را بر زبان می‌آورد. شیرین خود یک پا مرد است، دور از تحکمات متعصبانه و آسوده از بد زبانی‌ها و شایعه سازی‌های مردم محیط و بلفضولان قبیله اش. دخترک با اسب و چوگان سر وکار دارد نه دوک و چرخه، مرد محبوبش را شخصن انتخاب می‌کند و روزها و شب‌ها در میدان چوگان و بزم طرب با می‌نشیند و می‌گوید و می‌خندد، بی‌آنکه حریم حرمتش در هم شکند و به گستاخی‌های مستانه طرف مجال تجاوزی دهد. در داستان خسرو و شیرین هم واسطه و دلاله‌ای هست اما نه میان همسر آینده و پدر دختر، و نه برای جوش دادن قضیه! در همچو حال و هوایی است که شیرین با همه فوت و فن‌های دل ربایی آشنا و در همه مقولات لوندی استاد، یک تنه جامه سفر می‌پوشد و بر اسب می‌نشیند و به شکار شوهر می‌رود بی‌آنکه از رهزنان بیابان و ولگردان شهرهای سر راهش بیمی‌ داشته باشد.
ملاحظه می‌فرمایید چه هم دست و هماهنگ شیخ گنجوی صحنه‌های داستان را آفریده و پرورانده است. در محیطی بدین آسودگی و استغناست که جوان پر شر و شوری چون پرویز در جنگل انبوه مسیرش، بر سطح آبگیری لبریز از طراوت هوس‌انگیز بهاری چشم می‌گشاید و دختر زیبای برهنه ای را مشغول آبتنی می‌بیند، و عکس العملی هماهنگ با دیگر اجزا و صحنه‌های داستان نشان می‌دهد. اگر همچو صحنه در کویر دیار لیلی اتفاق می‌افتاد تصور می‌فرمایید رهگذر به گنج رسیده وگرچه نوفل شمشیرزن باشد بدین سادگی و بزرگواری از این خلوت بی مدعی و سفره بی انتظار دست بر می‌داشت؟! اما در حال و هوای داستان خسرو و شیرین مجال این خشونتها نیست. در این گوشه جهان شاهزاده ای هوس پرست و شهوت زده ای چون پرویز هم چاره ای ندارد جز به صبری آورد فرهنگ در هوش، دیده بستن و دندان بر جگر گذاشتن و به آیین جوانمردی بر فرق هوای نفس پای مردانگی کوفتن و از تماشای اندام لخت زن به سیر طبیعت پرداختن. اینجا است که خواننده بی اختیار مجذوب ظرافت هنرنمایی نظامی ‌می‌شود و تسلطش در رعایت فنون داستان سرایی در همچو فضای داستانی زن نه تنها احساس حقارت و بی‌چارگی نمی‌کند که خودش را یک سر و گردن از مردان بالاتر می‌بیند و شاه مغرور و محتشمی ‌چون پرویز را از لب آب تشنه برمی‌گرداند.
کریستیان بارتلمه» در رساله «زن در حقوق ساسانی» اشاره می‌کند که: تربیت علمی ‌در میان زنان شاهنشاهی ساسانی شیوع داشته است. کتاب حقوقی «مادیکان هزار دادستان» گزارشی را از نوشته یک قاضی محقق نقل می‌کند که وی را روزی، ۵ زن در سر راهش به دادگاه نگه می‌دارند. یکی از زنان سوالاتی راجع به مسایل حقوقی مربوط به ضمانت و اهلیت می‌کند.
قاضی مذکور یادآور می‌شود که نخست پرس و گو به خوبی برگزار شد لیکن در پاسخ آخرین سوال در جای خود ایستاده و هیچ گونه جوابی برای آن نمی‌دانستم. در این هنگام یکی از زنان، قدم پیش نهاده می‌گوید: «استاد بیهوده به مغز خود فشار نیاورید و به آسانی بگویید: نمی‌دانم! و ضمنا می‌توانید پاسخ این سوال را در فلان کتاب بیابید»! در اینجا ملاحظه می‌کنیم که حتی مطالعه و تحصیل علم حقوق در میان زنان عصر ساسانی بیگانه و نامأنوس نبوده است. و تصور نمی‌رود که این علاقه به مطالعه، در مورد رشته‌های عمومی‌تر و غیر اختصاصی تر کمتر موجود بوده است. دختر می‌توانست به پدر و یا قیم خود اظهار دارد که از قبول ازدواج پیشنهادی او خودداری خواهد کرد، و پدر نیز ناگزیر از قبول سخن وی می‌گردید. بدین ترتیب، پدر مجاز نبوده است که دختر خود را به ازدواج مجبور کند و یا حتی هنگام اجتناب دختر خود از ازدواج، نمی‌توانسته است او را از ارث محروم سازد و یا به وسیله دیگری او را کیفر دهد. در مورد این گونه مسایل، مردم عصر ساسانی، کم تعصب و دارای سعه‌ی صدر و افق نظر و بینشی بلند بوده اند.
زن می‌توانسته است در دادگاه به نفع خود اقامه دعوی کند. در موارد متعددی گزارش شده است که شوهری حق تصرف در قسمت معینی از اموال خانوادگی و یا بهای آن را صریحن به زن خود واگذار کرده است. در یک مورد جالب دیگر می‌خوانیم که مردی با دو زن قراردادی می‌بندد که یک شرکت سهامی ‌تجارتی تشکیل دهند و در این شرکت هر یک از سه طرف دارای حقوق برابر باشند به استثنای حق فسخ قرارداد که از برای مرد باقی می‌ماند. از آنچه که منابع و مآخذ ما با اطمینان خاطر در اختیار ما می‌گذارند، می‌توانید ملاحظه کنید که زن در شاهنشاهی ساسانی، به راستی راه تعالی و استقلال حقوقی خود را می‌پیموده و نیز بخش بزرگی از این راه را در پشت سر داشته است. لیکن پیروزی عرب و سقوط شاهنشاهی ساسانی دوباره موجب شد که این موفقیت‌های زن، همه یکباره طریق زوال و تباهی در پیش گیرند.

 
سه شنبه 17/12/1389 - 1:40
تغذیه و تناسب اندام

آیا می دانید چه ظروفی باعث ابتلا به آلزایمر می شوند و به چه دلیل ؟

استفاده ازظروف غیر استیل درطبخ غذا می‌تواند آلزایمر را تشدید كند

رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت با تاكید بر لزوم استفاده از ظروف مناسب در طبخ مواد غذایی، گفت: ظروف آلومینیومی و غیراستیل در طبخ مواد غذایی می‌تواند عامل تشدید كننده بیماری‌ «آلزایمر» باشد.

 مهندس سید رضا غلامی در نشست خبری تبیین برنامه‌های هفته بسیج تغذیه (سوم تا 10 اسفند ماه ) با اشاره به روند شیوع بیماری‌ها از بیماری‌های واگیر به سمت بیماری‌های غیرواگیر، گفت: بر این اساس بازرسی‌ها و نظارت‌های اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت نیز به سمت كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر سوق یافته، اما همچنان كنترل عوامل خطر بیماری‌های واگیر نیز در دستور كار قرار دارد.

وی با اشاره به نظارت‌های وزارت بهداشت بر روغن‌های مورد استفاده اماكن عمومی در طبخ مواد غذایی و همچنین استفاده از نمك مناسب تصفیه شده، بحث شیر مدارس و ... ادامه داد: در حال حاضر مساله عمده مربوط به واحدهای صنفی و مراكز طبخ صنفی است، بنابراین كنترل و هدایت این واحدها به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر جزو اهداف اصلی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه است.

رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت، افزود: به عنوان مثال یكی از سیاست‌های مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت بحث استفاده از ظروف یك بار مصرف با پایه گیاهی است، چرا كه ظروف یكبار مصرف بر پایه مشتقات نفتی می‌تواند یكی از عوامل تشدید یا ایجاد كننده تعدادی از سرطان‌ها باشد. بر این اساس تاكید وزارت بهداشت استفاده از ظروف یكبار مصرف با پایه گیاهی به ویژه‌ برای غذاهای داغ و ترش مزه است.

وی در ادامه با تاكید بر لزوم استفاده از تجهیزات مناسب برای پخت مواد غذایی، افزود: وزارت بهداشت به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در استفاده از ظروف استیل در طبخ مواد غذایی تاكید دارد. همچنین باید گفت استفاده از ظروف تفلون كه خراش برداشته و یا دوباره تعمیر شده است، می‌تواند باعث انتقال عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر شود.

مهندس غلامی با اشاره به بخشنامه عدم استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز یا انواع اسانس‌های رنگی در قنادی‌ها و رستوران‌ها و ابلاغ این بخشنامه به مراكز طبخ صنفی، ادامه داد: بر این اساس استفاده از افزودنی‌های غیر مجاز در قنادیها و رستوران‌ها و استفاده از اسانس‌های رنگی مانند رنگ زعفران در مراكز طبخ صنفی رو به كاهش است، هر چند كه نمی‌توان گفت استفاده از این اسانس‌ها و افزودنی‌های غیر مجاز 100 درصد كاهش یافته است .

وی با اشاره به بحث كنترل جوش شیرین از ابتدای دهه 80 در كشور ، گفت: به منظور كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر بحث كنترل جوش شیرین در كشور آغاز شد، تمركز برنامه پنجم توسعه نیز در كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است. در این زمینه باید گفت كه كنترل عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر به تنهایی از سوی وزارت بهداشت امكان پذیر نخواهد بود، شاید بتوان گفت كه كنترل 20 تا 25 درصد این عوامل با وزارت بهداشت باشد، اما 75 تا 80 درصد این عوامل با بخش‌های دیگر است و نقش دیگر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در این زمینه بسیار مهم است.
رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به مسوولیت وزارت بهداشت در مورد نظارت بر بوفه‌های مدارس، گفت: بیش از 65 درصد مدارس كشور دستورالعمل مربوط به بوفه‌های مدارس را رعایت می‌كنند، اما رعایت این دستورالعمل در شهرهای بزرگ كشور از جمله تهران، تبریز و مشهد به دلیل همكاری نامناسب و كافی مدیران مدرسه زیر 50 درصد است. در مجموع بازرسان بهداشتی وزارت بهداشت نظارت‌های لازم را بر بوفه‌های مدارس انجام و گزارش‌ها را به آموزش و پرورش منطقه و یا استان مربوطه ارائه می‌دهند. در برخی موارد نیز برخوردهای لازم در این زمینه صورت می‌گیرد.

سه شنبه 17/12/1389 - 1:35
اخبار

ایسنا نوشت: عمو پورنگ پس از یک دهه اجرا زنده‌ تلویزیونی، از هفته آینده با اجرای زنده خداحافظی می‌کند.  تهیه‌کننده برنامه‌ با اعلام این خبر گفت: «برنامه‌های زنده «عمو پورنگ» به صورتی که می‌بینیم در سال آینده تمام می‌شود.  مسلم آقاجان‌زاده ادامه داد: «این برنامه در یک دهه فعالیت، قدیمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین برنامه کودک سیما به این سبک بوده است. در نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صدا‌و‌سیما در پاییز امسال نیز «عمو پورنگ» با 90 درصد، پربیننده‌ترین برنامه کودک بود.»  وی اعلام کرد: «از سال بعد به جای برنامه زنده با مساعدت معاونت سیما و مدیر شبکه دو قرار است تغییر ژانر بدهیم و فضای برنامه را عوض کنیم؛ سعی می‌کنیم سال بعد یک برنامه جدید با فرمت جدید ارائه دهیم.»  تهیه‌کننده «عموپورنگ» در ادامه اذعان کرد: «ما به شدت از تکراری شدن می‌ترسیم و نمی‌خواهیم تکراری باشیم. به همین دلیل هم در یک دهه‌ای که برنامه داشتیم به شکل مداوم تغییراتی را در برنامه ایجاد می‌کردیم که به تازه شدن برنامه کمک کند.»  آقاجان‌زاده با اعلام این که هفته‌ آینده آخرین برنامه‌های زنده و روتین «عمو پورنگ» پخش خواهد شد، گفت: «به این نتیجه رسیدیم که ظرفیت این برنامه برای اجرای زنده اشباع شده و باید روی ساختارها و طرح‌های جدید کار کنیم.»  وی همچنین با اشاره به اینکه احتمالا برنامه‌های جدید «عموپورنگ» در شکل تولید و غیر زنده از اواخرتابستان سال آینده روی آنتن می‌رود،‌ عنوان کرد: «مدام روی آنتن بودن به ما ضربه می‌زند و فرصت نوسازی و بازسازی را از ما می‌گیرد؛ مسؤولان اصرار دارند برنامه زنده را قطع نکنیم، ‌اما ما به استراحت نیاز داریم.»  تهیه‌کننده «عموپورنگ» در ادامه خاطرنشان کرد: «درجه اهمیت برنامه‌های زنده و پلاتویی برای مردم و مسئولان خیلی پایین است و برنامه‌های نمایشی برای مسئولان اهمیت بیشتری دارد.»  آقاجان‌زاده در پایان گفت: «ما باید تازگی خود را حفظ کنیم در همین راستا دست به هر نوع تغییر سبکی زدیم؛ برای تازه شدن به تغییرات اساسی‌تر نیاز داریم و نمی‌خواهیم درجا بزنیم. به همین دلیل به فضاها و امکانات بیشتری نیاز داریم که مسئولان و به ویژه دکتر دارابی معاون سیما در این رابطه به ما قول همکاری داده‌اند.»

 

سه شنبه 17/12/1389 - 1:34
موفقیت و مدیریت
اگر تابحال دچار افسردگی شده باشید، احتمالاً دوست دارید بدانید که چطور می‌توانید در اینگونه مواقع حالتان را بهتر کنید. گاهی‌ وقت‌ها این حالت باید دوره خودش را طی ‌کند اما کارهایی هست که می‌توانید انجام دهید تا زودتر بهبود پیدا کنید و دوباره احساس شادی کنید. خیلی از نکاتی که در زیر بیان می‌‌کنیم قابل پیشگیری هم هستند، یعنی می‌توانید در هر زمانی آنرا انجام دهید.

1. برعکس چیزی که آن لحظه می‌خواهید را انجام دهید. دوست دارید کل روز بیکار بنشینید؟ درعوض خودتان را مجبور کنید از تخت بیرون آمده و کاری انجام دهید. لازم نیست حتماً کار بزرگ و مهمی باشد، خیلی هم لازم نیست طول بکشد. حتی یک دوش گرفتن ساده و لباس پوشیدن کافی است. هرکاری که می‌توانید برای بالا بردن میزان فعالیتتان انجام دهید.

2. درمورد احساستان با یکنفر حرف بزنید. به خودتان اجازه دهید که با یکی از دوستانتان یا اعضای خانواده درد و دل کنید. ساکت ماندن باعث می‌شود همه چیز را در درون خودتان بریزید و دیگر راهی برای بیرون ریختن آن پیدا نخواهید کرد. از اینکه پیش یک مشاور روانشناس بروید و با او حرف بزنید خجالت نکشید. کار آنها گوش دادن به حرف‌های شماست و اینکه بتوانید با یک شنونده بی‌طرف حرف بزنید خیلی به بهتر شدن حالتان کمک می‌کند.

3. ورزش کنید. می‌دانم در این شرایط حوصله ورزش کردن را ندارید اما باید بدانید که ورزش خیلی به تقویت روحیه‌تان کمک می‌کند. به خودتان قول دهید که مثلاً فقط 10 دقیقه ورزش کنید. این احتمال وجود دارد که وقتی ورزش را شروع کردید تا آخر ادامه دهید. با ورزش کردن سلامتیتان از این رو به آن رو می‌شود. حتی یک پیاده‌روی خارج از منزل هم برایتان خوب است. علاوه بر این بیرون رفتن از خانه زیر نور آفتاب باعث می‌شود ویتامین
D
به بدنتان برسد که برای تقویت روحیه بسیار عالی است.

4. خاطرات روزانه‌تان را بنویسید. نوشتن درمورد احساساتتان خیلی به درمان آن کمک می‌کند. شاید همین الان دوست داشته باشید درمورد تیره و تارترین افکارتان بنویسید. همچنین خیلی خوب است که یک دفترچه مخصوص شادی‌هایتان داشته باشید که جزئیات همه نکات مثبت و خوب زندگیتان را در آن یادداشت کنید. بااینکار وقتی ناراحتی برایتان پیش می‌آید، با خواندن آنها احساس آرامش خواهید کرد.

5. به رژیم‌ غذاییتان توجه کنید. برای شروع مطمئن شوید که حتماً غذا می‌خورید. هدفتان این است که انرژیتان را بالا ببرید. بعد نگاه کنید که چه می‌خورید. یک رژیم‌غذایی متنوع که در آن مقدار قند و چربی اشباع کم باشد همیشه بهترین انتخاب است. اما بعضی از موادغذایی برای تقویت روحیه خیلی خوب هستند. اینها را امتحان کنید: موز، آجیل، پنیر، تخمه کدو و تمشک آبی. ببینید حتی نیاز به پختن هم ندارند!

6. الگوهای فکریتان را بشناسید. افکار شما تاثیر شگرفی بر روحیه و سلامت شما دارند. اگر دفترچه خاطرات داشته باشید می‌توانید کمی با افکار خودتان آشنا شوید. سعی کنید به آن افکاری که واقعبینانه نیستند و درموردتان بی‌انصافی می‌کنند بیشتر دقت کنید: جمله‌هایی مثل "همه از من متنفر هستند"، "من همیشه شکست می‌خورم"، "هیچ چیزی برای خوشحالی وجود ندارد" و ..

7. تمرینات ریلکسیشن انجام دهید. چه مدیتیشن باشد، چه تنفس عمیق یا یوگا، فعالیت‌هایی انجام دهید که به از بین بردن استرستان کمک می‌کنند. روحیه ضعیفتان ممکن است باعث شود حس کنید هیچ کنترلی بر زندگیتان ندارید. این تمرینات به شما کمک می‌کنند این وضعیت را تغییر دهید.

8. با متخصص داخلی مشورت کنید. اگر حتی بعد از به‌کارگیری روش‌های بالا، این علائم همچنان ماندگار شدند، حتماً نزد پزشک متخصص داخلی بروید. .
سه شنبه 17/12/1389 - 1:8
داستان و حکایت
بودا به دهی سفر كرد ...
زنی كه مجذوب سخنان او شده بود از بودا خواست تا مهمان وی باشد.
بودا پذیرفت و مهیای رفتن به خانه‌ی زن شد.
كدخدای دهكده هراسان خود را به بودا رسانید و گفت : این زن، هرزه است به خانه‌ی او نروید !
بودا به كدخدا گفت : یكی از دستانت را به من بده !!!
كدخدا تعجب كرد و یكی از دستانش را در دستان بودا گذاشت.
آنگاه بودا گفت : حالا كف بزن !!!
كدخدا بیشتر تعجب كرد و گفت: هیچ كس نمی‌تواند با یك دست كف بزند ؟!!
بودا لبخندی زد و پاسخ داد : هیچ زنی نیز نمی تواند به تنهایی بد و هرزه باشد، مگر این كه مردان دهكده نیز هرزه باشند.
بنابراین مردان و پول‌هایشان است كه از این زن، زنی هرزه ساخته‌اند
سه شنبه 17/12/1389 - 1:6
موفقیت و مدیریت

1-خوشبختی به قیمت بدبختی دیگران

 

2-نگرانی از مسائلی که خارج از کنترل شماست

 

3-عدم حذف غیرممکن در زندگی

 

4-ترس از ریسک کردن برای پیروزی

 

5-محدود دیدن

 

6-اهداف شما قربانی افکار دیگران

 

7 -فکر کردن به محدودیتها قبل از اقدام به عمل

 

8-باز کردن ذهن به روی هر نوع فکر

 

9-باور به شانس بد

 

10-ندیدن عواقب و پیامدها

 

11-در اندیشه گذشته

 12-سطحی نگری

13-عبرت نگرفتن از شکست

سه شنبه 17/12/1389 - 1:5
موفقیت و مدیریت

 

بسیاری از سخنرانان موفق به خصوص در حوزه قانون جذب نظیر ایسترهیکس نظریه جالبی دارند. آنها می گویند اگر انسان بتواند فقط 18 ثانیه روی چیزی که واقعاً می خواهد تمرکز کند یک زنگ بزرگ در کاینات به صدا در می آید که توجه کل هستی را به سمت این شخص جلب می کند.

 

اگر این 18 ثانیه بتواند تا 68 ثانیه ادامه یابد دیگر کار تمام است و کل هستی به تکاپو می افتد تا برای فکر متمرکز شده یک راه حل پیدا کند.

 

اگر آرزوست برآورده اش کند و اگر سوال است برایش جوابی بیابد.

 

در نگاه اول شاید این عدد 68 ثانیه خیلی کم و ناچیز به نظر برسد.

 

68 ثانیه یعنی فقط یک دقیقه و هشت ثانیه و بسیاری از افراد می گویند که تمرکز به مدت 68 ثانیه هیچ کاری ندارد!؟

 

خب آیا شما هم همین طور فکر می کنید؟

 

بسیار عالی است! امتحان کنید.

 

خواهید دید که هنوز 18 ثانیه اول رد نشده فکرتان منحرف می شود.

 

ایده‌ای جدید بلافاصله از اعماق افکارتان ظاهر می شود و نجواگر درونی تان به سخن در می آْید که جدی نگیر و دست از این بازی ها بردار و به مسایل مهم تر زندگی بپرداز و ...

 

ما عادت کرده ایم و در حقیقت عادت داده شده ایم که بدون فکر و بر اساس عادت زندگی کنیم.

 

ما صبح از خواب بر می خیزیم بدون این که فقط 68 ثانیه برای کارهای روزانه وقت بگذاریم شروع می کنیم به خوردن صبحانه و سر کار رفتن.

 

بدون اینکه 68 ثانیه مستمر ناقابل برای ارزیابی کارهایمان وقت بگذاریم اسب سرکش ذهن را به این سو و آن سو می تازانیم تا ظهر شود و ناهاری بخوریم و استراحتی و بعد دوباره کار و سپس شب و دور هم جمع شدن و تلویزیون دیدن و بعد خوابیدن.


آرزو

هر ساعت 60 دقیقه است و شبانه روز شامل هزار و چهارصد و چهل دقیقه است اما ما خیلی مواقع در این 1440 دقیقه شبانه روزمان نمی توانیم 68 ثانیه روی یک موضوع خاص فکرمان را متمرکز کنیم!!

 

به راستی این فکر پر جست و خیز که نمی تواند 68 ثانیه آرام بگیرد به چه دردی می خورد؟!

 

فکر پریشان و ناآرام چیزی جز بی قراری و آشفتگی به همراه ندارد.

 

پیر و جوان و زن و مرد هم نمی شناسد.

 

فکری که نتواند آرام گیرد و چند لحظه ای روی موضوعی که صاحب فکر صلاح می داند متمرکز شود، مطمئناً به هنگام نیاز و بحران که تمرکز بیشتر لازم است، کارآیی ندارد و فلج می شود.

 

باید همین الان هر کاری که داریم زمین بگذاریم و به سراغ ذهن ناآرام خود برویم و 68 ثانیه آن را مهار کنیم.

 

68 ثانیه به شرایطی که الان در آن قرار داریم بیندیشیم.

 

68 ثانیه بعد به این که واقعا در زندگی چه می خواهیم فکر کنیم.

 

68 ثانیه بعد به خوشبختی های خودمان بیندیشیم و 68 ثانیه دیگر به این فکر کنیم که چقدر آرام می شویم وقتی روی مسائل زندگی خودمان با آرامش فکر می کنیم.

 

کاینات بیرون از بدن ما گوش به فرمان ماست تا هر چه را می خواهیم به او ابلاغ کنیم.

 

اما به یک شرط و آن این است که موقع دستور دادن این طرف و آن طرف نپریم.

 68 ثانیه یک جا بایستیم و صریح و شفاف بگوییم چه می خواهیم.

آن وقت می بینی که می توانی ...    

                                               
سه شنبه 17/12/1389 - 1:2
تغذیه و تناسب اندام

گیاهان ، ادویه ها ، غذاهای ضد پیری را بشناسید :


در این مقاله قصد داریم گیاهان ، غذاها و ادویه هایی که این فرآیند را به تاخیر می اندازند به شما معرفی کنیم :

 

مواد غذایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند ، دارای این ویژگی منحصر به فرد می باشند . آنتی اکسیدان ها علیه رادیکال های آزاد هستند و در برابر روند پیری سلول ها مقاومت می کنند .

نام گیاهانی که آنتی اکسیدان دارند :


چای
از میان انواع نوشیدنی ها ، چای بخصوص نوع سبز آن بعلت داشتن مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدانتهای ضد پیری توصیه می شود .
جین سینگ

نام مواد غذایی :


آلو خشک ، هلو ، کشمش ، مویز، توت ، تمشک ، توت فرنگی ، گیلاس ، کیوی ، گریپ فوروت ، سیر ، (  سیر حاوی آنتی اکسیدانتهای گوناگونی است که بر اساس تحقیقات انجام شده می تواند از سرطان، اختلالات مغزی ناشی از پیری و انسداد شریانها جلوگیری نماید.مصرف یک حبه سیر در روز بصورت خام یا پخته مقدار مورد نیاز این آنتی اکسیدانتها را به بدن می رساند. )

 

گل کلم ، کلم بروکسل ، اسفناج ، کلم بروکلی ، فلفل قرمز ، پیاز


حداقل دو یا سه وعده در هفته ماهی بخورید. همه انواع ماهی ها مفیدند اما ماهی های پرچربی مانند ماهی آزاد ، خال مخالی ، ساردین، شاه ماهی و تن حداکثر مقدار اسیدهای چرب امگا-۳ را دارا می باشند.

 

ادویه ها :


زنجبیل، زردچوبه ، فلفل سیاه ، جوز هندی


بعضی از افراد با شنیدن این نام های تنها رژیم غذایی روزانه خود را به این نوع تعذیه محدود می کنند ، اما شما باید بدانید این خوراکی ها به تنهایی اثر ندارند و در کنار سایر خوراکی ها و میوه ها هستند که جنبه ی اثر بخشی دارند .
دوشنبه 16/12/1389 - 0:38
سخنان ماندگار
انسان‌ها به شیوه هندیان بر سطح زمین راه مى‌روند.
با یک سبد در جلو و یک سبد در پشت.
در سبد جلو، صفات نیک خود را مى‌گذاریم.
در سبد پشتی، عیب‌هاى خود را نگه مى‌داریم.
به همین دلیل در طول زندگى چشمانمان فقط صفات نیک خودمان را مى‌بیند و عیوب همسفرى که جلوى ما حرکت مى‌کند.
بدین گونه است که درباره خود بهتر از او داورى مى‌کنیم، غافل از آن که نفر پشت سرى ما هم به همین شیوه درباره ما مى‌اندیشد.
دوشنبه 16/12/1389 - 0:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته