• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 58
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 5110روز قبل
اخبار

 

   

 

به نقل از تابناك ، دیلی تلگراف در خبری از آغاز فعالیت موتور جستجویی با نام ImHalal.com که فقط اطلاعات حلال را برای مسلمانان نشان می‌دهد.

اینترنت در جهان به سرعت منتشر شده است اما بعضی از مسلمان به علت نگرانی‌های مذهبی که دارند از جستجو در اینترنت صرف نظر می‌کنند.

رضا سردها (Sardeha) موسس این موتور جستجو گفت: ایده این کار را پس از آن به دست آورد که برخی از دوستانش از پربودن موتورهای جستجویی چون یاهو و گوگل از محتواهای غیرمجاز شکایت کردند.

وی افزود: این موتور جستجو یک فضای آمیخته به سانسور نیست و در آن افراد می توانند جستجوی آنلاین خود را داشته باشند، ما در این موتور از یک سیستم دو لایه ای استفاده کردیم. این موتور نخست همه اطلاعات اینترنتی را تحلیل می کند و در وهله بعد وب سایت هایی را که مطالب غیرمجاز دارند، فیلتر می کند.


رضا سردها قصد دارد به زودی اطلاعات اسلامی بیشتری از جمله اوقات شرعی و گزیده‌هایی از آیات قرآن را در این موتور جستجو قرار دهد.

دوشنبه 16/6/1388 - 14:25
اخبار

                   

به گزارش مهر، یک شرکت تحقیقات بازار با عنوان Synovate در یک نظرسنجی آنلاین که با شرکت هشت هزار مصاحبه شونده از 11 کشور انجام داد دریافت که سه چهارم این افراد همیشه تلفن همراه را با خود دارند و از این میان شهروندان روسیه و سنگاپور بیشترین وابستگی را به تلفن همراه نشان دادند.

همچنین بیش از یک سوم این افراد اظهار داشتند که نمی توانند بدون تلفن همراه زندگی کنند. به خصوص شهروندان تایوانی و سنگاپوری در راس این افراد قرار داشتند.

یک چهارم نیز بیان کردند که اگر قرار باشد بین گم کردن کیف پول و تلفن همراه یکی را انتخاب کنند ترجیح می دهند که کیف پول را گم کنند. به اعتقاد این افراد جایگزینی یک کیف پول به مراتب آسانتر از جایگزینی تلفن همراه است.

در حدود دو سوم مصاحبه شوندگان درحالی که تلفن همراه روشن خود را روی میز کنار تختخواب گذاشته اند می خوابند. این افراد خاطر نشان کرده اند که قادر نیستند موبایل خود را خاموش کنند چون می ترسند چیز مهمی را از دست بدهند.

براساس گزارش رویترز، این مصاحبه شوندگان اظهار داشته اند که علاوه بر تماس تلفنی و ارسال اس. ام. اس، بیشترین استفاده ای که از کاربردهای تلفن همراه می کنند، زنگ ساعت، دوربین و بازی است.

همچنین 17 درصد از شرکت کنندگان این نظرسنجی گفتند که از تلفن همراه برای کنترل ایمیلها و جستجو روی وب استفاده می کنند که شهروندان آمریکایی و انگلیسی در راس این افراد قرار گرفتند.

یک دهم شرکت کنندگان نیز گفتند که از طریق اینترنت موبایل وارد شبکه های اجتماعی "مثل فیس بوک" و "مای اسپیس" می شوند.

از سویی دیگر 37 درصد از این افراد خاطرنشان کردند که استفاده از تمام عملکردهای تلفن همراه خود را بلد نیستند.

این تحقیقات در ماه ژوئن در کشورهای کانادا، دانمارک، فرانسه، مالزی، هلند، فیلیپین، روسیه، سنگاپور، تایوان، انگلیس و آمریکا انجام شد.

دوشنبه 16/6/1388 - 14:22
رمضان

یك ‌جرعه ‌تاریخ‌ ماندگار

آداب و رسوم؛ شاید هیچ ماه یا موسم دیگری مثل ماه مبارك رمضان این همه تنوع آداب و رسوم و عادت‌های دوست‌داشتنی نداشته باشد

آدابی كه به‌مرور زمان بخشی از آن به فراموشی تاریخ سپرده می‌شود و بخشی دیگر در طول تاریخ متولد می‌شود. مرور آداب فراموش‌شده این ایام می‌تواند خاطره‌انگیز باشد.



تهران، رمضان، در گذر تاریخ پایتخت

تهران زیبا و دوست‌داشتنی ما و شما، قرن‌هاست كه میزبان شایسته «ماه خدا» حساب می‌شود. از همان شبی كه قرار بود ماهتاب حلول ایام مبارك، آسمان تهران را روشن كند و خانواده‌ها فوج فوج با آب و آیینه و سبزه راهی پشت‌بام می‌شدند تا هلال آغاز ماه رمضان را با چشم خودشان ببینند،

تا روز عید كه فطریه تهرانیان چراغ خانه مستمندان را روشن نگه می‌داشت، پایتخت امروز ایران رسم و رسوم خاص خودش را در پاسداشت «شهر صیام» داشته است. آن ‌روزها انگار كه دوباره نوروز آمده باشد، زن‌ها به جارو پاروی خانه می‌پرداختند و مردها، غبار از حصار و حصیر مساجد برمی‌گرفتند. پارچه‌های نو از صندوقچه‌ها بیرون می‌آمد و آدم‌ها در عزیزداشت ماه خدا، جامه تازه به تن می‌كردند. تهران قدیم، غوغا می‌شد، وقتی نفس رمضان را می‌شنید...



شب‌های روشن تهران

مشهور است كه در تهران قدیم، روشنایی معابر تنها تا 2ساعت پس از غروب آفتاب ادامه داشت و پس از آن، با نواختن گزمه‌های حكومتی بر طبل‌هایشان، شهر نیز در كام خاموشی فرومی‌رفت. به میمنت از راه رسیدن رمضان اما، نه تنها عبورومرور بعد از غروب آفتاب قطع نمی‌شد و تا طلیعه صبح ادامه می‌یافت، كه شهر نیز تا سپیده‌دم روشن می‌ماند و تاریكی را جواب می‌كرد.

در آن زمان و تا سال1297خورشیدی، چراغ‌های نفتی روشنایی شب‌های رمضان را فراهم می‌كرد، اما از آن تاریخ به بعد –مقارن با دوران شاه ناصری– به مدد كارخانه میرزا حسین‌خان قزوینی، تهران روشنایی‌اش را از «گاز» به‌دست آورد. این رویه ادامه داشت تا زمان مظفرالدین شاه كه 400كیلووات برق تولیدی حسین‌آقا امین‌الضراب، پای اختراع مرحوم ادیسون را هم به پایتخت قاجار باز كرد! هرچه بود اما، تهران در تك‌تك شب‌های رمضان روشن می‌ماند تا قدم میهمان پرمهرش را گرامی‌ بدارد.



«گل خندانی»، فرصتی برای رفع كدورت‌ها

اما تهرانیان قدیم بر این باور بودند كه با دلی مملو از كینه و كدورت نمی‌شود گام به اقلیم رمضان گذاشت. چنین بود كه غبارروبی از دل و رفع اختلاف با نزدیكان در زمره آیین‌های استقبال از ماه مبارك قرار می‌گرفت. به این مجالس آشتی‌كنان كه به همت بزرگان برگزار می‌شد، «گل خندانی» می‌گفتند.

تمیز كردن دل، همگام با تمیز كردن خانه و جامه، آدم‌های این شهر را برای فرارسیدن رمضان آماده كرد. آخرین مرحله استقبال تهران قدیم هم مثل خیلی جاهای دیگر، به پیشواز رفتن بود؛ اهالی پایتخت قاجار نیز 2 ،3روز مانده به آغاز ماه مبارك روزه می‌ساختند تا مراسم استقبال را به نحو احسن انجام داده باشند.

از دیگر رسم و آیین‌های جالب مردم تهران نیز در ماه مبارك رمضان، یكی اعلام سحر و افطار با توپ بود؛ چنان‌كه در هر گوشه شهر 2توپ جنگی كار گذاشته می‌شد كه این توپ‌ها را هنگام سحر و اذان مغرب، 3بار شلیك می‌كردند و اوقات شرعی را بدین‌ترتیب برای مردم اعلام می‌كردند. ضمن آن‌كه زمانی نیز رسم بر این بوده كه خانه‌ها و مغازه‌ها به ویژه آنان كه در جایگاه مرتفع و بلندتری بودند، یكی، دو ساعت مانده به اذان صبح، جلو در، یك چراغ نفتی آویزان كنند تا مردم با دیدن آن‌ها، بساط سفره سحری را بچینند.



كسب و كار، حلال حلال!

رمضان اما، تاثیر خودش را روی كسب و كار مردم نیز می‌گذاشت. اگرچه برخی از صنوف در ارتباط با شكم در این ماه تعطیل و یا كم‌كار می‌شدند، اما در عوض حمام‌ها، قهوه‌خانه‌ها، زورخانه‌ها و شیرفروشی‌ها به رونق می‌افتادند. رمضان كه از راه می‌رسید، كم‌فروش‌ها سنگ‌های قلابی‌شان را به انبار می‌بردند تا سنگ وزنه‌های دقیق را برای معامله با مردم مورد استفاده قرار دهند.

نان شیرمال‌ها دوباره پرروغن و چرب پخته می‌شدند و تافتون و شیر به قیمت عادلانه عرضه می‌شد. در عین حال كه كسبه هم می‌كوشیدند تادوشادوش مردم در این ماه عزیز تزكیه نفس كنند، دستفروش‌ها نیز بساط‌شان را در گوشه‌گوشه شهر پهن می‌كردند. پارچه، ظروف مسی و لوازم آشپزخانه، از عمده‌ترین وسایلی بود كه این دستفروشان فصلی عرضه می‌كردند و بیشتر خانم‌ها مشتری‌اش بودند. خلاصه كسب و كار تهرانی‌های قدیم در این روزها پاك‌تر و پربركت‌تر می‌شد.



از سحری و افطار، تا پس‌افطاری و شب‌چره!

آیین‌های خورد و خوراك تهران قدیم نیز در ماه مبارك منحصر به فرد بود و حال‌وهوایی خاص داشت. مردم بیشتر در مورد سحری، قایل به خوردن برنج بودند، چون در طول روز كمتر باعث تشنگی می‌شد. هم‌چنین در كنار سحر به جای دوغ و ماست، از هندوانه و خربزه استفاده می‌كردند تا رفع عطش كنند.

در مورد افطار هم پای برخی از غذاهای اصیل تهرانی در میان بود؛ خوراكی‌هایی مثل ترحلوا، شیربرنج یا پالوده سیب كه بعد از اذان مغرب مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت. چند ساعت پس از استفاده از این غذاهای سبك به عنوان افطاری، نوبت به پس‌افطاری می‌رسید كه امروز «شام» خوانده می‌شود.

آبگوشت، چلوكباب و انواع خورش‌ها از مهم‌ترین پس‌افطاری‌های مورد مصرف تهرانیان قدیم محسوب می‌شدند. این اما، وعده واپسین غذایی مردم نبود، چه این‌كه به‌زودی و ساعاتی مانده به سحر، سروكله «شب‌چره» پیدا می‌شد. زولبیا، بامیه و تنقلات اقلامی بودند كه خانواده‌ها در ساعات پایانی‌ شب دور هم جمع می‌شدند و ضمن مصاحبت با یكدیگر، از این شب‌چره‌ها هم استفاده می‌كردند.



تعزیه؛ از بین مردم تا دیوان حكومت

تعزیه‌خوانی در زمره قدیمی‌ترین عادات تهرانیان، بعد از اسلام به شمار رفته است. این رسم دیرین در روزهای ماه مبارك هم اجرا می‌شد و مردم از آن استفاده می‌كردند. تا پایان سلطنت محمدعلی‌شاه، مجالس تعزیه در كوچه و بازار به اجرا درمی‌آمد، اما در دوران احمدشاه، دامنه این مراسمات به ساختمان تكیه آقا در حصار بوعلی شیران (جنوب نیاوران) كشیده شد تا تعزیه‌ خاص رمضان، بعدازظهرها تا قبل از افطار در مقابل احمدشاه و خانواده سلطنتی اجرا شود.



بساط مارگیری به راه بود!

مردم تهران در ماه مبارك برای خودشان تفریحاتی هم داشتند. درواقع از آن‌جا كه برخی از مشاغل در این ماه تعطیل می‌شدند و مردم تا پاسی از شب بیدار می‌نشستند، صبح‌ها نیز به‌ندرت اثری از كسب و كار در شهر پیدا بود. در همین راستا، تفریحات دسته‌جمعی ارزشی مضاعف پیدا می‌كرد.

چنین بود كه در روزهای ماه مبارك، حلقه‌های دور مارگیرها و درویش‌ها گسترش می‌یافت و مردم با دیدن كارهای آن‌ها یا شنیدن حرف‌هایشان سرگرم می‌شدند. هم‌چنین پس از افطار نیز –تا فاصله موعد شام– جوانان دسته‌دسته از محله‌ای به محله‌ای دیگر می‌رفتند تا سرگرمی‌های خاص خود را بیابند. در این ایام، زورخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها و البته مساجد، جزو پاتوق‌های مردم بود. هم‌چنین، پس از افطار آبتنی كردن در حوضچه‌ حیاط، هنگامی كه ماه رمضان مصادف با تابستان بود، رسم دیگری به حساب می‌آمد.



مراد كشون!

در تهران قدیم رسم بر این بود كه شب 27ماه مبارك را شب مرگ ابن‌ملجم مرادی، قاتل امیر‌المومنین(ع) بدانند و در آن شادی كنند. در این شب مردم عمدتا كله‌پاچه تناول می‌كردند و آجیل مراد می‌خوردند.

آجیل مراد، از خرما، پسته، فندق، تخمه، نخودچی، بادام، شكر و.... تشكیل می‌شد كه مردم محتویات آنان را با درخواست‌های خود، از كسانی كه نام فاطمه، علی و محمد داشتند می‌گرفتند و شب‌ها به عنوان شب‌چره، قبل از وعده سحری میل می‌كردند. در روز بیست هفتم‌ماه مبارك هم‌چنین بین 2نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته می‌شد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آن‌ها به یكدیگر و پوشاندن بر تن او، كمك می‌كردند حاجتش را بخواهد.



شیراز

در شیراز قدیم رسم بر این بود كه مردم به‌ویژه اگر ماه مبارك با ایام بهار و تابستان تلاقی می‌كرد، جمعه آخر شعبان را به تفرجگاه‌ها بروند و با تفریح كردن در قصرالدشت و سایر باغات، روحیه شادابی برای استقبال از رمضان بیابند. هم‌چنین در این شهر رسم بر آن بوده كه در اولین رمضان بعد از عروسی، خانواده دختر بساط افطاری را همراه با گل (كادوی عروس) به خانه داماد بفرستند.

در شیراز نیز رسم شب‌چره خوردن خانوادگی بسیار مطرح و محبوب بوده است. رنگینك، ترحلوا، كوفته هلو، كشمش پلو و قنبرپلو جزو خوراكی‌های شیرازی در ماه مبارك بوده‌اند. هم‌چنین نان‌شیرین‌فروش‌ها هم در این ماه نوعی نان به نام «چاهی» پخت می‌كردند كه هنگام افطار، قبل از غذا با چای میل می‌شد.

عمدتا مردم در این شهر رسم داشتند روزه خود را با یك استكان عرق گل گاوزبان باز كنند. با این همه مهم‌ترین رسم شیرازیان به نكوداشت آخرین جمعه ماه مبارك مربوط می‌شد كه به آن «جمعه‌الوداعی» می‌گفتند. در این روز خیل مردم در مسجدجمعه شیراز اجتماع می‌كردند و به‌ویژه حاجتمندان، صحن‌ها و شبستان‌ها را به اشغال خود درمی‌آوردند.

نوشتن دعای سیاه‌سرفه روی پوست كدو، نوشتن دعای «چهل بسم‌ال...»، دعا برای گشایش‌بخت یا فرزنددار شدن و... بخشی از آیین‌های این روز بوده است. جالب این‌كه گروهی از دختران دم‌بخت به نیت باز شدن بخت‌شان،‌ قبل از حضور واعظ در مسجد، 3بار از منبر بالا و پایین می‌رفتند، زنان بی‌فرزند نیز گهواره كوچكی به نام «ننو» درست می‌كردند و به مسجد می‌آوردند.



مازندران

كوچولوها روزه سری می‌گیرند!

ماه مبارك رمضان در مازندران هم آداب و رسوم خاص خودش را دارد. مردم این خطه از دیرباز رسم داشته‌اند نزدیك به 3روز را به پیشواز این ماه عزیز بروند. ختم انعام برای حاجتمندان كه معمولا مقابل سینی‌هایی محتوی چند قرص نان، نمك و چند ظرف آب انجام می‌گرفته، بخش دیگری از مراسم خاص استقبال از ایام صیام بوده است.

خیلی جلوترهای كه اثری از آثار ساعت كوكی و تنظیم زنگ موبایل نبود، مازنی‌های حاجت‌دار یك پیت حلبی دور گردن‌شان می‌انداختند و كوفتن چوب به آن، اهالی را برای سحری بیدار می‌كردند. نذر حلوا در شب 15رمضان هم كه طی آن زنان با قند و چای و خرما و زغال به مسجد می‌رفتند، بخش دیگری از رسوم ماه مبارك در مازندران بوده است.

ازجمله آیین‌های بسیار جالب در شهر ساری، یكی افطاری بردن خانواده‌ها برای زندانیان بوده كه طی آن زنان با مجمع‌های مملو از خوراكی، به سمت زندان شهر حركت می‌كردند.نوع ویژه افطاری مازنی‌ها، «قرقرناق» نام دارد كه چیزی شبیه كوكو است و هنوز در آن منطقه یافت می‌شود.

ضمنا بچه‌های مازندرانی كه تازه به سن تكلیف می‌رسند، افطار نمی‌كنند تا از بزرگ‌ترها هدیه‌ای به نام «روزه‌سری» دریافت كنند. این هدیه در مورد پسربچه‌ها می‌تواند لباس باشد و در مورد دختربچه‌ها، غالباً زیورآلات یا چادر نماز است.



آذربایجان

رمضان بعد از قاباخلاما

مردم خطه آذربایجان از دیرباز به دینداری و مذهبی بودن مشهور بوده‌اند. رمضان در این منطقه حال و هوای عجیبی دارد. پیش‌ترها اهالی برای رویت هلال ماه به پشت‌بام‌ها می‌رفتند، یا سواری را به مناطق اطراف گسیل می‌كردند تا برایشان از آمدن ماه مبارك خبر بیاورد.

بسیاری از آذری‌ها مقیدند كه به پیشواز رمضان بروند. به این كار در آن فرهنگ «قاباخلاما» گفته می‌شود. «اوباش» دادن هم كه دیگر برای ترك‌ها اهمیت خاص خودش را دارد و به سفره‌های گشوده سحری اطلاق می‌شود كه آن‌ها، دیگران را برای تناولش وعده می‌گیرند.

«نزیه»، نام نوعی شیرینی خاص است كه به منظور قرار گرفتن سر سفره افطار، فقط در ماه مبارك پخت می‌شود و بسیار خوشمزه است. خیلی قبل‌ترها، عشایر آذری‌ با كوفتن مشت به دیوار همسایه، او را برای خوردن سحری بیدار می‌كردند و این زنجیره خبررسانی، باعث می‌شد هیچكس خواب نماند.

خلاصه آن‌كه ماه مبارك كه با رصد هلال از پشت‌بام آغاز می‌شد، با زیارت اهل قبور در روز پایانی به سرانجامش می‌رسید. جالب این‌كه آذری‌های قدیمی معتقد بودند نگریستن به آیینه در هنگام از راه رسیدن ماه مبارك خوش‌یمن است و دقیقا به همین خاطر خیلی‌هایشان یك آیینه كوچك را با خود حمل می‌كردند.



سیستان و بلوچستان

آواز خوش سحرخوانی

در سیستان و بلوچستان، از خیلی سال پیش سحرخوانی و رمضان‌خوانی رواج داشته است. عده‌ای از مورخان سابقه سحرخوانی را به یك‌هزار سال پیش نسبت می‌دهند. این آیین كه در ماه مبارك و در ساعات پایانی منتهی به اذان صبح برگزار می‌شد، مخصوص ریش‌سفیدها و معتمدین شهر بود كه ترانه‌های عامیانه سیستانی را با صدای رسا و آواز خوش قرائت می‌كردند.

در رمضان‌خوانی هم سروده‌ها غالبا محتوای مشابهی داشت، با این تفاوت كه بین روزهای هشتم و چهاردهم ماه مبارك انجام می‌گرفت. در این آیین، جوانان و نوجوانان حل جلوی در خانه حاجتمندان جمع می‌شدند و بعد از افطار، شروع به خواندن سرودهای محلی می‌كردند.

بعد از چند دقیقه صاحبخانه با هدیه‌ای مختصر به جمع آن‌ها می‌پیوست. این هدیه می‌توانست مقداری پول باشد یا تكه‌هایی از كلوچه‌های محلی سیستان كه توسط صاحبخانه به جوانان محل اهدا می‌شد.پس از این اتفاق، اگر صاحبخانه هم متمایل بود، همراه جوانان می‌شد تا ادامه راه را با آن‌ها برود. شب‌های احیا هم در سیستان حال و هوای عجیبی دارد و مساجد مملو از جوانان می‌شود.

 
يکشنبه 15/6/1388 - 13:13
ورزش و تحرک

 

علی پروین كه بحث بازگشت احتمالی اش به پرسپولیس از زمان انتخابات ریاست جمهوری بر سر زبان ها افتاده است صراحتا اعلام كرد به پست هایی مثل مدیرفنی، عضو هیات مدیره، قائم مقام و ··· فكر نمی كند.


هورا اسپورت نوشت:
-علی پروین كه بحث بازگشت احتمالی اش به پرسپولیس از زمان انتخابات ریاست جمهوری بر سر زبان ها افتاده است صراحتا اعلام كرد به پست هایی مثل مدیرفنی، عضو هیات مدیره، قائم مقام و ··· فكر نمی كند و برنامه هایی فراتر از حد تصور خیلی ها برای متحول كردن پرسپولیس دارد· علی پروین كه برای دیدار و گفت وگو با حبیب كاشانی و همچنین برخی مسائل اداری نزد حبیب كاشانی عضو شورای شهر تهران رفته بود در گفت وگو با خبرنگار سایت گل درباره ملاقاتش با علی سعیدلو رئیس جدید سازمان تربیت بدنی گفت: بنده اخیرا جلسه ای با آقای سعیدلو نداشته ام بلكه قبل از انتخابات ایشان را ملاقات كردم و برخی مسائل را با ایشان در میان گذاشتم· ظاهرا پروین به همان جلسه 51 دقیقه ای اشاره می كند كه بین دو نیمه بازی پرسپولیس و بنیادكار در استادیوم یكصد هزار نفری آزادی برگزار شد· ملاقاتی كه علاوه بر سعیدلو و پروین نفراتی مثل محمد علی آبادی و همایون بهزادی نیز حضور داشتند و دقایقی درباره مسائل مختلف ورزش كشور و به ویژه پرسپولیس با یكدیگر گفت وگو كردند·

پروین كه در انتخابات ریاست جمهوری از محمود احمدی نژاد حمایت كرده و حتی در میتینگ های انتخاباتی رئیس جمهور نیز شركت كرده بود در دولت نهم و زمانی كه محمد علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی و علی سعیدلو رئیس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس بود به علت قرار گرفتن این تیم در رده دهم جدول رده بندی محترمانه بركنار شد و جایش را به آری هان هلندی داد·

پروین حالا امیدوار است كه بار دیگر به پرسپولیس برگرد· جالب اینكه او صراحتا می گوید: به شرطی به پرسپولیس بازمی گردم كه برنامه 5 ساله ای كه برای پرسپولیس تنظیم كرده ام مورد تایید قرار بگیرد وگرنه من هیچ علاقه ای به بازگشت با عنوان های عضو هیات مدیره، مدیر فنی، قائم مقام و ··· ندارم بلكه طرح جدیدی دارم كه پرسپولیس می تواند با اجرای آن در كمتر از سه سال خودكفا شده و نیازی به پول دیگران نداشته باشد· پروین تاكید می كند در صورت اجرای این طرح و برخورداری از اختیار تام می تواند پرسپولیس را به روزهای اوج خود برگرداند و تبدیل به مدعی شماره یك قهرمانی در آسیا كند· پروین درباره حضور علی سعیدلو در راس ورزش كشور می گوید: به اعتقاد من آقای سعیدلو نباید با كسی تعارف داشته باشد وگرنه ورزش ایران همان مسیر اشتباه مدیران قبلی را طی خواهد كرد· به نظر من سعیدلو باید بدون در نظر گرفتن هیچ خط و خطوط و رفیق بازی، بهترین و كارآمدترین مدیران را به ورزش دعوت كرده تا ناكامی های مدیران قبلی را مرتفع سازد و بنده نیز با توجه به شناختی كه از آقای سعیدلو دارم مطمئن هستم ورزش ایران با سعیدلو روزهای درخشانی خواهد داشت چرا كه ایشان قبلا ثابت كرده اند كه در كارشان موفق هستند
·

دوشنبه 9/6/1388 - 12:17
ورزش و تحرک

 

حضور یك اسطوره ایرانی در لیگ برتر اروپا،‌ بدون شك افتخار كوچكی برای فوتبال ایران نخواهد بود.



به گزارش آرین اسپورت ، ناصر حجازی اسطوره آبی فوتبال ایران، چندی پیش با مسوولان باشگاه دی‌استرادا به توافق نهایی رسید و كارش را به صورت رسمی در این تیم پرسابقه شروع كرد.
حجازی كه به عنوان مدیر فنی در دی‌استرادا مشغول به كار شد، در جلسه معارفه‌اش با چند خبرگزاری و روزنامه معتبر اروپایی از جمله دویچهوله آلمان به گفت‌وگو پرداخت. پس از آن نیز حجازی با شبكه ورزشی اسلواكی مصاحبه‌ای را به زبان انگلیسی انجام داد و جالب اینكه بیوگرافی حجازی و سوابق او به طور كامل اعلام شد و آنها در پایان، حضور اسطوره بزرگ فوتبال ایران را به اسلواكی تبریك گفتند.
حجازی در مورد زندگی و سمت جدیدش در اسلواكی می‌گوید: «برخلاف صحبت‌های بعضی از نشریات در ایران، من در حال حاضر فقط مدیر فنی دی‌استرادا هستم. در حال حاضر تیم سرمربی دارد و من عملكرد او و دیگر اعضای كادر فنی را زیر نظر دارم. این درست كه باشگاه ما در اسلواكی است ولی من در اتریش زندگی می‌كنم. مردم در اتریش انگلیسی صحبت می‌كنند و می‌توانم با آنها به راحتی ارتباط برقرار كنم. اتریش نسبت به اسلواكی مدرن‌تر است ولی اسلواكی خیلی آرام و زیباست. فاصله باشگاه ما در اسلواكی تا محل زندگی‌ام در اتریش حدود شصت، 70 كیلومتر است و من هر روز یك مسیر روان و سرسبز را طی می‌كنم كه از بابت آن لذت می‌برم.»
حجازی اولین حضور در دی‌استرادا را با شكست آغاز كرد ولی او از این بابت اصلا نگران نیست: «در هفته هفتم ما میزبان تیم Dukla Banska Bysteica بودیم. با توجه به انجام شدن كارهای اداری مربوط به ویزایم در این بازی روی نیمكت نشستم و توانستم شناخت بهتری نسبت به تیم پیدا كنم. البته حریف ما هم تیم بسیار قدرتمندی بود و در حال حاضر هم تیم صدرنشین بازی‌هاست. من رفته‌رفته شناخت بیشتری نسبت به دی‌استرادا و بازیكنانش پیدا می‌كنم و آن وقت است كه می‌توانم با قدرت بیشتری به كارم در این تیم ادامه دهم.»
در حال حاضر دی‌استرادا از هفت بازی صاحب 10 امتیاز است و در مكان پنجم جدول رده‌بندی لیگ برتر اسلواكی قرار دارد. دی‌استرادا در جدول دوازده تیمی لیگ اسلواكی صاحب سه پیروزی، یك تساوی و سه شكست است كه از این بین هشت گل زده و هفت گل خورده نیز در كارنامه این تیم دیده می‌شود. دی‌استرادا كه در حال حاضر با 10 امتیاز در رده پنجم جدول قرار دارد با تیم صدرنشین بازی‌ها فقط پنج امتیاز اختلاف دارد.
حجازی كه امروز نیز در یك بازی بزرگ و حساس در زمین تیم Fc Nitra روی نیمكت دی‌استرادا می‌نشیند در مورد این بازی می‌گوید: «هفته پیش با تیم اول جدول بازی داشتیم و این هفته هم باید با تیم دوم جدول بازی كنیم. بدون شك بازی كردن در زمین Nitra كار راحتی نیست ولی ما به دنبال كسب یك نتیجه خوب هستیم و امیدوارم كه نتیجه لازم را بگیریم. البته من هنوز دخالت خیلی زیادی در امور فنی دی‌استرادا ندارم و هدف اول من این است كه شناخت بیشتری از این تیم پیدا كنم.»
امروز (سی‌ام اگوست 2009) دی‌استرادا در هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر اسلواكی در شرایطی به مصاف Fc Nitra می‌رود كه این بازی با توجه به حساسیت‌هایی كه دارد به صورت زنده از تلویزیون اسلواكی پخش می‌شود.
ناصر حجازی كه از مدت‌ها پیش به دنبال رویاهایش در قاره سبز بوده است، حالا نیز با امید فراوان در مورد آینده دی‌استرادا صحبت می‌كند: «من فكر می‌كنم كه می‌توانم با توجه به شایستگی‌های مدیرعامل ایرانی دی‌استرادا كارهای بزرگی در این باشگاه انجام دهم.
با خشایار محسنی قرار گذاشته‌ایم كه برای بالا بردن پرچم ایران در قاره اروپا، تمام تلاشمان را انجام دهیم تا دی‌استرادا سهمیه حضور در رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا و یا جام یوفا را بگیرد. اگر تیم را تقویت كنیم و ضعف‌ها را بپوشانیم، می‌توانیم یك تیم پرقدرت‌تر داشته باشیم. كار كردن در اروپا و آن هم فوتبال سخت و قلدر اسلواكی كار راحتی نیست ولی حضور در بازی‌های اروپایی بزرگترین آرزوی من است.
»

دوشنبه 9/6/1388 - 12:15
طنز و سرگرمی

 من هلاک تو و خاک زیر پاتم، توپولف!

من زمین خورده‌ی جعبه ی سیاتم،توپولف!

کشته‌ی تیپ زدن و قـدّ و بالاتم، توپولف!

مرده‌ی ریپ زدن و ناز و اداتم، توپولف!

قربـون اون نوسانــات صداتم، توپولف!

یه کلوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!



من هواپیما ندیدم اینجوری ناز و ملــوس

می‌پری پر می زنی روی هوا عین خروس!

بذار ایرباس واست عشوه بیاد- دراز لوس-

بدگِلا چش ندارن ببیننت، خوشگل روس!

قربون چشات برم، محــو نیگاتم ، توپولف

یه کلوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!



مـــا رو می‌بری نقـــاط دیدنی وقت فرود

گاهی وقتا سر کـــــوه و گاهی وقتا ته رود

می فرستن همه تا سه روز به روحمون درود

می خونه مجری سیما واسمون شعر و سرود

چرا ماتم می گیرن ، مبهوت و ماتم توپولف!

یه کلــوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!



وقتی عشقت می‌کشه گاهی با کلّه می شینی

به جـــــای باند فرود، توی محلّه می شینی

یا می‌ری تــــوی ده و رو سر گلّه می شینی

زودی مشهور می‌شی، رو جلد مجلّه می شینی

پی گیرعکســــــا و تیتر خبراتم توپولف!

یه کلــوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!



می خوام از خدا که یک لحظه نشم از تو جدا

چونکه وقتی باهاتم هی می کنم یـــــاد خدا

بدون نذر و نیـــاز بــــــا تو پریدن ، ابدا!

می کنم بعد فرود تمــــوم نذرامـــــو ادا

واســه جنّت بلیتت گشتــــه براتم، توپولف!

یه کلـــوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!



تو که هی رفیقــــای ایرونیتو یاد می کنی

کی میگه تــــو انبارای روسیه باد می کنی؟

ما رو پیک نیک می بری، سقوط آزاد می کنی

خدا شــــادت بکنه ، روحمونو شاد میکنی

بری تا اون سر اون دونیا(!) باهاتم، توپولف!
یه کلــوم ختم کلــوم بنده فداتم، توپولف!

پنج شنبه 5/6/1388 - 22:31
دانستنی های علمی







آنها یقین داشتند به قتل می‌رسند كه دیدند گروهی از فرشتگان مابین آنها و دشمن قرار گرفته‌اند. اسب‌های آلمانی وحشت‌زده به ...

یك ماه بعد از نبرد سنگین مانز در جنگ جهانی اول گزارشی در مجله ایونینگ نیوز لندن به چاپ رسید كه موجی از هیجان بر‌انگیخت و اظهار‌نظرهایی ضد‌و‌نقیص را باعث شد.
گزارش توسط روزنامه‌نویسی به نام آرتور ماچن حاكی از آن بود كه نیروی نظامی بریتانیا كه از نظر تعداد یك سوم نیروهای آلمانی بود توسط امداد آسمانی كه شامل یك فرشته (یا دسته‌ای از فرشتگان؛ روایات در این مورد متفاوت است) بود كه مابین آنها و قوای آلمانی ظاهر شد، سربازان آلمانی را دچار وحشت و مجبور به عقب‌نشینی كرد.
نبرد در 26 اوت 1914 صورت گرفت و هنگامی كه خبر آن در سپتامبر به چاپ رسید بسیاری از بازماندگان حادثه در فرانسه بودند. در ماه مه ‌سال بعد دختر یك روحانی در بریستول قسم نامه‌ای از یك افسر انگلیسی به چاپ رسانید كه نمی‌خواست نامش فاش شود. افسر گفته بود آن هنگام كه افرادش در حال عقب‌نشینی از مانز بودند یك واحد سواره نظام آلمانی به سرعت به سوی آنها شتافت، او محلی راشناسایی كرد كه آنجا توقف كنند و بجنگند اما آلمانی‌ها زودتر به آنجا رسیدند. آنها یقین داشتند به قتل می‌رسند كه دیدند گروهی از فرشتگان مابین آنها و دشمن قرار گرفته‌اند. اسب‌های آلمانی وحشت‌زده به هر سو پراكنده شدند.
كشیش نظامی كه بعدها اسقف ناحیه روچستر شد، از قول یك ژنرال و دو افسر همین مطلب را گزارش كرد. سرهنگ دوم هم گزارش كرد كه چگونه هنگام عقب‌نشینی افراد او 20 دقیقه توسط گروهی از فرشتگان همراهی شد. از جبهه آلمانی‌ها گزارش رسید كه سربازان از حمله به نقطه‌ای كه خطوط بریتانیا بسیار ضعیف بود خودداری كردند زیرا آنجا به ناگاه نیروی عظیمی گرد آمد. طبق گزارش‌های متفقین در آن ساعت در آن منطقه، حتی یك سرباز بریتانیایی هم نبود.
آنچه در همه گزارشات جلب توجه می‌كند این است: هیچكدام آنها مستقل نقل نشده بلكه توسط واسطه‌ای گزارش شده. در هر مورد افسری كه گزاش داده بود می‌خواست گمنام بماند، زیرا از آن می‌ترسید كه به خیالبافی متهم شود و مانعی در راه گرفتن ترفیع‌اش به حساب آید. سال‌ها بعد ماچن كه خود نویسنده داستان‌های ترسناك و مافوق طبیعی و عضو انجمن فوق‌الطبیعه بود اعتراف كرد كه مقاله‌ای كه نوشته از خیالات خود او سرچشمه گرفته است. اما مطلب پیچیده‌تر شد زیرا بسیاری از سربازان بازمانده جنگ با نوشتن نامه‌هایی گزارش كردند كه آنها شاهد چنین واقعه‌ای بوده‌اند.
آیا سربازانی كه از آن جبهه بازگشتند داستان را در مجله خوانده و آن را چنان جذاب یافته‌اند كه درصدد تایید آن بر‌آمدند یا آنكه توهم یا سراب باعث شده كه هم سربازان آلمانی و هم سربازان انگلیسی تصور كنند لشكری از فرشتگان میان آنها قرار گرفته است؟ توضیح ماجرا هرچه باشد برای انگلیسی‌ها معجزه‌ای به وقوع پیوسته بود. عده زیادی از آنها به رغم تلفات زیاد و زخمی‌های بی‌شمار از آن مهلكه جان سالم به در بردند.

 

پنج شنبه 5/6/1388 - 22:21
رمضان

 

مصرف میوه یا آبمیوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می‌كند.

به گزارش ایسنا، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارك رمضان به روزه‌داران برای جبران كمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می‌توانند از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده كنند.مایعات را می‌توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در این صورت هنگام سحر ضرورتی وجود ندارد كه از چند لیوان آب یا از مقدار زیادی چای برای رفع تشنگی در طول روزه‌داری استفاده كرد.

به گفته كارشناسان دانشگاه علوم پزشكی ایران، نباید دسرها و شیرینی‌ها را كه حاوی شكر فراوان هستند، به مقدار زیاد مصرف كرد و بهتر است به جای آنها از خرما و توت كه دارای قند طبیعی و املاح و ویتامین هستند، استفاده نمود.

روزه‌داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری كنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می‌دهد.

باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی می‌توان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده كرد.

همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش و شور، شیر، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و در نتیجه ایجاد سوزش و درد معده و اثنی‌عشر دخالت دارند.مبتلایان به زخم معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده كنند كه هضم‌شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله این غذاها می‌توان به غذاهای كبابی و خورشتی، انواع سوپ كم چرب، آبمیوه‌ها، نان، پنیر و ماست به مقدار كم اشاره كرد.

سه شنبه 3/6/1388 - 19:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته