• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1299روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


رییس سازمان غذا و دارو گفت: به هیچ وجه منافع و سلامت بیماران را به خاطر سودجویی برخی شرکت‌ها و افراد به مخاطره نمی‌اندازیم.
 
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر غلامرضا اصغری با اظهار تاسف از رفتار معدود شرکت‌های واردکننده دارو اظهار داشت: به علت افزایش قیمت ارز و طولانی شدن روند پرداخت مطالبات بیمه‌ای به شرکت‌های دارویی، تعداد انگشت شماری از شرکت‌های وارد کننده دارو درخواست افزایش قیمت داروی خود به روش‌های غیر اصولی دارند.

وی افزود : سازمان غذا و دارو در این رابطه ضمن بررسی حاشیه سود داروهای وارداتی آنها و سودی که طی سال‌های گذشته از محل این واردات عاید این شرکت‌ها شده، قطعا با اینگونه افزایش قیمت‌ها موافقت نکرده و نخواهد کرد و البته در این خصوص اغلب شرکت‌های وارد کننده دارو با سازمان و بیماران نیازمند به داروها همکاری می‌کنند که جای تقدیر و تشکر دارد، لیکن متاسفانه یک شرکت واردکننده داروی بیماران متابولیکی، با انگیزه افزایش قیمت، دارو را در اختیار بیماران قرار نداده که باعث ایجاد ناراحتی برای این گروه از بیماران و خانواده‌های عزیز آنان شده است.

وی ضمن غیرقابل توجیه دانستن این رفتار خاطر نشان ساخت: سازمان غذا و دارو ضمن عذرخواهی از همه بیماران و خانواده‌های آنان در خصوص رفتار غیرقابل قبول این شرکت واردکننده، بدون شک در جهت حفظ حقوق بیماران با این موارد بدون اغماض برخورد قانونی می‌کند.

بنابر اعلام وب‌دا، روز گذشته تعدادی از خانواده بیماران ام پی اس در اعتراض به رفتار برخی شرکت‌های دارویی در ایجاد فراز و نشیب در عرضه داروی مورد نیاز این بیماران به سازمان غذا و داروی کشور مراجعه کرده بودند.

ام پی اس نوعی بیماری نادر ژنتیکی است که از علائم فنوتیپی آن، بزرگی کبد و طحال، کدورت قرنیه چشم، انگشتان پنجه کبوتری، فتق ناف و بیضه، دفرمه شدن استخوان‌ها و با پیشرفت بیماری مشکلات قلبی و ریوی، بزرگی سر(هیدروسفالی) و تنگی کانال گردن است که می‌تواند به تدریج موجب اختلالات حرکتی در بیمار می‌شود. تعداد این بیماران در کشور حدود ۲۵۴ نفر برآورد می‌شود.

البته اولین درمان در دسترس بیماری ام پی اس، پیوند مغز استخوان است.

يکشنبه 21/8/1396 - 11:44
سلامت و بهداشت جامعه


تبخال‌ها اغلب با داروهای ضد ویروسی درمان می‌شوند اما چندین روش طبیعی خانگی نیز برای بهبود آنها وجود دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، تبخال‌ که تاول‌ تب هم نامیده می‌شود می‌تواند با درد و احساس خارش همراه باشد. تبخال‌ها به طور معمول از طریق ویروس‌های "هرپس سیمپلکس" بوجود می‌آیند.

علاوه بر داروهای ضد ویروسی مطالعات متعددی در مورد روش‌های خانگی و ترکیب‌های موجود در برخیروغن‌ها و اَفشُره‌های گیاهی (یا اسانس گیاهی که محلول یا عصاره الکلی همراه با روغن فرار است) انجام گرفته که نشان‌دهنده تاثیر آن‌ها در درمان تبخال است. افشره‌ها نسبت به داروهای دیگر فوائدی دارند. به طور مثال، معمولا آنها نسبت به داورهای ضد ویروسی عوارض جانبی کمتری دارند.

اگرچه افشره‌ها در درمان علائم ویروس‌های هرپس سیمپلکس موثر هستند اما در صورتیکه به شکل خوراکی مصرف شوند می‌توانند مضر باشند. برای درمان تبخال باید این افشره‌ها را در ترکیب با روغن‌های گیاهی از قبیل روغن نارگیل به صورت موضعی روی پوست قرار داد.

افشره اسطوخودوس از سال‌های دور در درمان انواعی از مشکلات همچون حساسیت پوستی و کبودی کاربرد داشته‌ است. اگرچه ممکن است این روغن روی ویروس تاثیری نداشته باشد اما در کاهش درد ناشی از تبخال موثر است. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد این روغن از قابلیت کاهش درد و التهاب برخوردار است.

طبق نتایج یک بررسی افشره روغن نعناع می‌تواند فعالیت ویروس‌های هرپس سیمپلکس نوع یک و دو را متوقف کند. در این بررسی آمده‌ است اسانس نعناع می‌تواند در درمان عفونت‌های مکرر هرپس موثر باشد.

اگرچه روغن گل داوودی مخصوص درمان ویروس هرپس سیمپلکس نیست، تحقیقات نشان می‌دهد این روغن دارای تاثیر ضد التهابی قوی است که می‌تواند علائم این عارضه را تسکین دهد.

روغن اکالیپتوس هم به دلیل خواص ضد التهابی در درمان تبخال مفید است. بررسی‌ها نشان می‌دهد روغن اکالیپتوس می‌تواند التهاب را کاهش دهد. با کاهش التهاب، اکالیپتوس فرآیند درمان تبخال را تسریع می‌کند.

تاثیر روغن گل میخک روی ویروس هرپس و ویروس‌های دیگر از جمله هپاتیت C بررسی شده است. گل میخک روی ویروس‌های هرپس سیمپلکس تاثیر ضد ویروسی و آنتی میکروبی دارد. همچنین درد مرتبط با تبخال را کاهش می‌دهد.

برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد روغن بابونه جذب ویروس در سلول‌ها را به روشی متفاوت از داروهای ویروسی مختل می‌کند.

طبق بررسی‌ها روغن درخت چای هم از توانایی از بین بردن ویروس هرپس سیمپلکس برخوردار است.

روغن گیاه زوفا هم فعالیت ویروسی را کاهش می‌دهد.

وارنگ بو (یا فرنجمشک از تیره نعناعیان) هم روی ویروس هرپس سیمپلکس تاثیر ضد ویروسی دارد.

يکشنبه 21/8/1396 - 11:42
سلامت و بهداشت جامعه


یک متخصص بیماری های مغز و اعصاب علل اختلال خواب در برخی‌ها را تشریح کرد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر بهناز صدیقی با بیان اینکه یکی از علت‌های مهم کفیت خواب پایین و اختلال خواب، بیماری‌های روحی و روانی است که در صدر آن‌ها نیز بیماری های اضطرابی قرار دارد، افزود: بعضی از افراد ریتم خواب‌شان طوری است که ممکن است زودتر به خواب روند، کسانی که در ابتدای شب خوب خواب نمی‌روند، در بسیاری از موارد بیماری‌های اضطرابی دارند و برعکس افرادی که دچار بیماری‌های افسردگی هستند، اوایل صبح از خواب بیدار می‌شوند معمولا ساعت سه تا چهار صبح و دیگر خواب نمی‌روند.

وی افزود: به طور معمول از زمانی که فرد به رختخواب می‌رود تا زمانی که به خواب می‌رود باید ۱۰ دقیقه طول بکشد که این روند در بیمارانی که دچار اضطراب هستند یک تا دو ساعت است. از طرف دیگر، کسانی که زمینه افسردگی دارند، خیلی وقت‌ها در اوایل صبح بیدار می‌شوند و دیگر خواب‌شان نمی‌برد، این بی‌خوابی با علائمی مانند سوزش سر همراه است.

صدیقی، بی‌خوابی‌ها را به سه دسته کوتاه مدت، دراز مدت و مزمن تقسیم بندی کرد و گفت: اگر بی‌خوابی بین سه هفته تا سه ماه باشد، کوتاه مدت تلقی می‌شود که در این شرایط از داروهای خواب‌آور به شکل موقت به طوری که ایجاد وابستگی نکند، می‌توان استفاده کرد.

وی با بیان اینکه بیش از سه ماه بی‌خوابی، مزمن محسوب می‌شود، گفت: در بیشتر مواقع بیماری‌های دیگر باعث بی‌خوابی هستند مانند دردهای مفصلی، آرتروز، دردهای استخوانی، پای بی‌قرار، بیماری‌های داخلی، دیابت، تیروئید و یا حتی گاهی بیماری‌های تنفسی مانع خواب خوب می‌شوند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب عنوان کرد: اینکه شخص بی‌خوابی مزمن داشته باشد حتما احتیاج به اقدامات تشخیصی دارد و کارهای تشخیصی نیز در کرمان قابل انجام است. ضمن آنکه برای درمان بی‌خوابی افراد که دارای مشکلاتی چون بیماری نیستند، بهترین راه استفاده از تکنیک‌های شناختی رفتاری است.

این متخصص بیماری های مغز و اعصاب در دسترس بودن قرص‌های خواب را یکی از بدترین اتفاقات دنیای امروز عنوان کرد و گفت: استفاده از قرص های خواب آور باعث شده که بهداشت خواب به هم زده شود.

وی افزود: استفاده مکرر از داروهای خواب آور بویژه ترکیبات گروه "پام‌ها" جدا از اینکه وابستگی را در فرد ایجاد می‌کند، در دراز مدت بر روی حافظه فرد نیز تاثیر می‌گذارد.

صدیقی تاکید کرد: حتما باید علت بی‌خوابی و کم خوابی و اینکه آیا مزمن هست یا حاد و آیا همزمان بیماری جسمانی و یا روانی وجود دارد، با مراجعه به پزشک تشخیص داده شود.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان این موضوع که به طور متوسط یک فرد بزرگسال ۶.۵ تا هفت ساعت در شبانه روز نیاز به خواب دارد، عنوان کرد: بعضی از افراد به طور نرمال ساعت خواب کمتری دارند و فرد موثر در جامعه هستند و کمبود خواب هم ندارند. اما برخی از افراد پرخواب‌تر هستند و نیاز بدن آنها هشت ساعت خواب است.

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:2
سلامت و بهداشت جامعه


جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه عدم درمان به‌ هنگام سوزش و تکرر ادرار موجب اختلال کارکرد مثانه می‌شود، گفت: ممکن است سوزش و تکرر ادرار به علت تخلیه نشدن کامل مثانه باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، سیمین وحیدی، با اشاره به اینکه علایم تکرر و سوزش ادرار اغلب به صورت احساس نیاز فوری به ادرار کردن به طور مکرر بروز می‌کند، گفت: گاه ممکن سوزش ادرار به علت عفونت ایجاد نشود. مواردی مانند مشکلات زنان نیز موجب احساس سوزش و تکرر ادرار می شود.

وی افزود: درد و احساس فشار در بالای لگن، احساس سوزش و درد هنگام ادرار کردن، احساس خالی نشدن کامل مثانه، از نشانه های این عارضه است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری در خصوص علت تکرر و سوزش ادرار گفت: تحقیقات این طور نشان می‌دهند که این بیماری در واقع یک نوع نشانگان التهاب مثانه است که توسط عفونت باکتریایی، خودایمنی (پاسخ ایمن به اجزای خودی بدن) یا موارد آزارنده ایجاد می‌شود.

وحیدی با اشاره به اینکه اگر بررسی‌ها منفی باشند، انجام سیستوسکوپی توصیه می‌شود، گفت: در بیماران مختلف، درمان‌های مختلفی مؤثر واقع می‌شود. حتی در یک فرد هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند، ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد.

وحیدی با بیان اینکه اولین قدم درمانی نوشیدن مکرر آب است، گفت: برای پیشگیری از تکرر و سوزش ادرار، افزایش مصرف مایعات، حداقل روزی یک و نیم لیتر آب ( 6 لیوان) ضروری است. به‌منظور جلوگیری از یبوست و غلظت بیش از حد ادرار باید مایعات کافی بنوشید، اما توصیه می‌شود از نوشیدن مایعات قبل از خواب که ممکن است به ادرار شبانه منجر شود، اجتناب کنید.

وی افزود: هیپنوتیزم یا آرامسازی توسط خود فرد جهت کمک به کنترل استرس، عصبانیت، اضطراب و گاهی، افسردگی همراه با اختلالات درد مزمن توصیه می‌شود.

وحیدی با اشاره به اینکه مصرف رژیم غذایی ساده بدون ادویه، در بهبود روند درمان بعضی از بیماران مؤثر است، گفت: در بعضی از بیماران مصرف بعضی از غذاها منجر به ایجاد علائم سیستیت می‌شود به طور مثال گوجه فرنگی، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مرکبات، شکلات و کافئین همچنین استعمال دخانیات نیز باعث تشدید علائم می‌شود.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با تأکید بر اینکه انجام تمرینات ورزشی از راهکارهای موثر کاهش مشکلات ادراری و مثانه در زنان است، گفت: این تمرینات ورزشی( به صورت انقباض متناوب عضلات لگن ومجاری ادراری)، به تقویت عضلات اطراف مثانه و پیشابراه و بهبود کنترل مثانه و کاهش فوریت و دفعات تخلیه ادرار کمک می‌کند. ورزش عضلات لگن به مدت 5 دقیقه، 3 بار در روز می‌تواند تفاوت چشمگیری در کنترل مثانه ایجاد کند.

وحیدی در پایان گفت: یبوست نیز می‌تواند از طریق ایجاد فشار بر روی مثانه موجب تکرر ادرار شود، بنابراین به‌منظور حفظ دفع منظم مصرف فیبر را افزایش دهید.

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:2
سلامت و بهداشت جامعه


برای افرادی که تصمیم گرفته اند کالری دریافتی خود را کاهش دهند، گرسنگی کشیدن سخت است به همین دلیل بعد از مدتی رژیم خود را رها می کنند. بهترین خبری که می توان به این افراد داد، این است که بعضی از خوراکی های سالم کالری پایینی دارد وهر چقدر بخورید، باعث چاقی نمی شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین، روزنامه خراسان نوشت: در ادامه به برخی از این خوراکی های خوشمزه اشاره می شود.

اسفناج: یک فنجان اسفناج تنها هفت کالری دارد. برگ‌های سبز اسفناج کم کالری‌است اما سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به همین دلیل مصرف آن در هر رژیم غذایی توصیه می شود.

مواد مغذی اسفناج: آهن، اسیدفولیک، ویتامین K، پتاسیم، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم، منگنز، مس و فیبر غذایی .

برگ چغندر: یک فنجان برگ چغندر فقط هفت کالری دارد.

مواد مغذی برگ چغندر: ویتامین A، C، E و K، پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلسیم، مس، آهن.

خیار: یک فنجان خیار خردشده فقط 16 کالری دارد.

مواد مغذی خیار: ویتامین K، C و انواع ویتامین B ، مس، اسیدهای آمینه و فیبر محلول و غیرمحلول، پتاسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، بیوتین و سیلیکا.

کدو سبز: یک فنجان کدو سبز خرد شده، 21 کالری دارد.

مواد معذی کدو: کربوهیدرات و چربی کم، پتاسیم، اسیدفولیک، ویتامین A و C، منگنز، مس و فسفر. اسید چرب امگا 3، روی، نیاسین، پروتئین و فیبر محلول و غیر محلول.

کاهو: انواع کاهو، کم کالری و دارای آب زیادی است . (هر صد گرم ۱۷ کالری)

مواد مغذی کاهو: ویتامین‌های گروه B، ویتامین‌های A، C و K، اسیدفولیک، آهن، منگنز، فیبر، پتاسیم، روی و مس.

کلم: یک فنجان کلم خرد شده 22 کالری دارد.

مواد مغذی کلم: ویتامین‌های B2، B6، C و K، منیزیم، منگنز، فیبر، پتاسیم، اسیدفولیک و مس ، کولین، فسفر، کلسیم، سلنیم، آهن، اسید پانتوتنیک، پروتئین و نیاسین .

تربچه: یک فنجان تربچه‌ خرد شده حاوی 18 کالری است.

مواد مغذی تربچه: فیبر، ویتامین B6 و C، پتاسیم، اسیدفولیک، منگنز، مس، منیزیم و کلسیم.

کرفس: بیش از 95 درصد کرفس از آب تشکیل شده است . (هر صد گرم 14 کالری)

مواد مغذی کرفس: ویتامین A، C، K و بعضی از ویتامین‌های B همراه با کلسیم، منیزیم، فسفر، اسیدفولیک، پتاسیم و فیبر. کربوهیدرات کم و غنی از فیبر.

نکته: مصرف فیبرها ۳۰ درصد سوزاندن چربی را افزایش می دهد. بنابراین روزانه حداقل ۲۵ گرم فیبر مصرف کنید.

غذاهای غنی از آهن: وجود آهن برای حمل و انتقال اکسیژن به عضلات ضروری است و عضلات برای سوزاندن چربی به اکسیژن نیاز دارند.

پیشنهاد: یکی از خوراکی هایی که هم اشتها آور است و هم گرسنگی را به خوبی رفع می کند، سیب است. طبق آزمایش هایی که روی ۵۸ فرد بالغ انجام شد، مشخص شدکسانی که ۱۵ دقیقه قبل از ناهار خود یک سیب می خورند، نسبت به وقتی که قبل از ناهار خود ماده غذایی مشابه آن را می خورند، بعد از صرف غذا احساس سیری بیشتری می کنند. به علاوه این افراد ۱۵درصد کالری کمتری هنگام غذا خوردن مصرف می کنند چون بخشی از احساس گرسنگی شان قبل از غذا برطرف شده است.

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:1
سلامت و بهداشت جامعه


آب مروارید بیماری است که در آن لایه‌ای مات روی عدسی چشم شکل می‌گیرد. اگر نابینایی موقت به واسطه نور‌های روشن یا هاله‌ای زرد رنگ در دید خود را تجربه می‌کنید، ممکن است با علائم ابتلا به آب مروارید مواجه باشید.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از عصرایران، توانایی مشاهده رنگ ها، اشکال، و بافت های مردم و محیط اطراف تا زمانی که قدرت بینایی شما دچار مشکل نشود به طور معمول چیزی است که کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

پیشگیری از آب مروارید با افزایش مصرف فلاونوئیدها

اگر بالای 40 سال سن دارید، متاسفانه این امکان وجود دارد یکی از هر شش نفری باشید که در نهایت با یک مشکل بینایی به نام آب مروارید مواجه می شوند.

زمانی که به 80 سالگی می رسید، خطر ابتلا به آب مروارید به 50 درصد افزایش می یابد. اگر به دیابت مبتلا باشید، شرایط وخیم‌تر می شود و خطر ابتلا به آب مروارید حتی در سنین کمتر نیز تا 60 درصد افزایش می یابد.

آب مروارید بیماری است که در آن لایه ای مات روی عدسی چشم شکل می گیرد. اگر دید کدر یا غبار آلود، تاری دید، بروز نقاطی در دید، نابینایی موقت به واسطه نورهای روشن یا هاله ای زرد رنگ در دید خود را تجربه می کنید، ممکن است با علائم ابتلا به آب مروارید مواجه باشید. بر همین اساس، مراجعه به چشم پزشک برای بررسی دقیق شرایط توصیه می شود.

در شرایطی که دلیل دقیق ابتلا به آب مروارید مرتبط با سن می تواند با چیزهای مختلفی مرتبط باشد، کارشناسان می دانند که افراد مبتلا به دیابت به واسطه تغییر در میزان قند خون خود در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این شرایط قرار دارند.

قند در چشم های شما چندان شیرین نیست

چشم با مایعی حاوی اکسیژن و مواد مغذی تغذیه می شود، که به این اندام در ارائه عملکرد درست کمک می کند. قند بالا در جریان خون بر این مایع چشمی تاثیرگذار است و آنزیم های خاصی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در نتیجه، این تغییرات روشی که پروتئین های ساختاری چشم عدسی چشم را شکل می دهند، تغییر داده و موجب به هم پیوستن آنها و بروز کدری در دید می شوند.

خوشبختانه، عمل جراحی آب مروارید در حال حاضر به راحتی انجام می شود، که در آن عدسی کدر شده با یک عدسی مصنوعی جایگزین می شود. اما در شرایطی که عمل جراحی آب مروارید یکی از شایع‌ترین جراحی هایی است که انجام می شود، اما پرهیز از بروز این شرایط همچنان گزینه بهتری محسوب می شود.

مهم‌ترین اقدام در زمینه پیشگیری از آب مروارید کنترل سطوح قند خون است، زیرا اگر بتوانید سطوح A1c را حتی به میزان یک درصد کاهش دهید، شما می توانید خطر ابتلا به آب مروارید را تا 19 درصد کاهش دهید.

همچنین، شما می توانید بر مصرف برخی مواد غذایی که محافظت بیشتری در این زمینه ارائه می کنند، متمرکز شوید.

با استفاده از عدسی چشم حیوانات، پژوهشگران آزمایش های مختلفی را انجام داده و دریافتند که برخی فلاونوئیدها می توانند محافظت در برابر برخی فرآیندها که قند محرک آنها است و به شکل گیری آب مروارید منجر می شوند، ارائه کنند.

در شرایطی که برخی از فلاونوئیدها تنها به صورت جزئی در آزمایشگاه در دسترس بوده اند، چهار فلاونوئید خاص به راحتی در طیف گسترده ای از مواد غذایی وجود دارند.

آپیجنین (Apigenin) : در جعفری، کرفس، رزماری، ارگانو، آویشن، ریحان، بابونه، میخک، بادرنجبویه، آرتیشو، اسفناج، نعناع بیابانی، و شیرین بیان یافت می شود.

بیکالین (Baicalein) : در پیازها و دو گیاه دارویی سنتی چینی به نام های بشقابی (Skullcap) و گل صد تومانی علفی (Paeonia Lactiflora) یافت می شود.

ژنیستئین (Genistein) : در محصولات سویا مانند توفو، شیر سویا، آرد سویا، پروتئین سویا، تمپه، ناتو، و میسو یافت می شود.

کریزین (Chrysin) : در گل ساعتی، بابونه، قارچ ها، و موم عسل یافت می شود.

کشف جالب توجه دیگر این بود که اگرچه مکمل های فلاونوئیدها می توانند مفید باشند، یکی از چالش های اصلی افزایش هرچه بیشتر فراهمی زیستی آنها است. جذب مکمل های فلاونوئید به اندازه فلاونوئیدهایی که به صورت مستقیم از غذا دریافت می شوند، کارآمد به نظر نمی رسد.

بر همین اساس، بهترین اقدام مصرف مواد غذایی است که پیش‌تر به برخی از آنها اشاره شد تا هرچه بیشتر فلاونوئیدهایی که با آب مروارید مقابله می کنند را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت کنید.

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:1
سلامت و بهداشت جامعه


یک متخصص گوش حلق و بینی از آسیب های ناشی از استفاده از هدفون و صداهای بلند به گوش خبر داد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد مهدی سالم، جراح و متخصص گوش، حلق و بینی درباره آسیب های ناشی از هدفون به گوش گفت: هدفون یک تکنولوژی رایج است و نمی توان همه را از آن منع کرد، اما بایستی بطور صحیح از آن استفاده شود.

وی افزود: به طور کلی هدفون ها داخل یا روی گوش قرار می گیرند، معمولا افراد از این وسایل برای گوش دادن موسیقی و جدا کردن خود از محیط اطراف استفاده می کنند تا یک فضای شخصی را در هنگام راه رفتن در خیابان، مترو و اماکن شلوغ برای خود به وجود بیاورند.

در محیط های پر سر و صدا از هدفون استفاده نکنید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد:فرد برای فراهم کردن این فضا و جدا شدن از محیط پر سر وصدای اطراف، باید صدا را تا حدی بالا ببرد که فرد چیزی غیر از صدای هدفون را نشنود و این خطرناک است، به خصوص در استفاده مداوم، به دلیل برخورد مستقیم صدا به گوش می تواند آزاردهنده باشد.

وی با اشاره به سطح ایمن صوت برای گوش گفت: اگر سلول های شنوایی زیر این سطح قرار بگیرند، طبیعتا آسیب کمتری خواهند دید.

این متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: برای کسانی که در محیط های پر سر و صدا کار می کنند، حداکثر سطح مجاز بلندی صدای محیط هشتاد دسی بل در بازه‌ زمانی روزی هشت ساعت است.

وی افزود: هر فرد باید تخمینی از زمان کار با هدفون داشته باشد و بر اساس آن میزان صدا مناسب هدفون برای گوش را تنظیم کند، بر فرض اگر فرد از یک ساعت بیشتر کار می کند، شدت بلندی صدا باید کمتر از شصت درصد باشد.

وی با اشاره به کیفیت ساخت پایین هدفون ها گفت: این خود مزید برعلت می شود تا گوش آسیب ببیند، نوع هدفون ها مهم اند و کیفیت نباید پایین باشد.

سالم با اشاره به دو خصوصیت اصلی هدفون مناسب گفت: از خصوصیات هدفون خوب این است که باید توان تولید دقیق شدت صوت روی آن درج شده باشد، دوم اینکه باید توان حذف صدای محیط را داشته باشد.

مشکلات شنوایی با استفاده طولانی از هدفون

عضو هیئت علمی دانشگاه ایران هدفون‌هایی را مناسب در محیط های پر سر و صدا دانست که روی گوش قرار می گیرند و سر و صدای محیط را حذف می کنند، افزود: این اعتقاد وجود دارد اگر شما می خواهید شصت دقیقه از هدفون استفاده کنید، میزان بلندی صدا هم باید شست درصد توان هدفون باشد، هرقدر که زمان استفاده طولانی تر باشد صدای هدفون باید پایین تر بیاید تا این میزان آسیب زنندگی کمتر باشد.

سالم درباره‌ی انواع آسیب های استفاده از هدفون به گوش بیان کرد: کسی که مدام از هدفون استفاده می کند علاوه بر کاهش قدرت شنوایی دچار آسیب های دیگر گوش چون شنیدن صدای سوت هم ممکن است بشود، تشخیص ندادن صداهای مختلف در محیط های پر سر و صدا نیز از دیگر عواقب استفاده از هدفون ها به شکل نادرست است.

وی آسیب سلول های داخلی گوش را برگشت ناپذیر دانست و گفت: داخل گوش سلول هایی به نام "سلول های مویی" در حلزون شنوایی قرار دارند و وقتی این سلول ها آسیب ببیند و از بین بروند، امکان بازسازی و بهبود آنها وجود ندارد، بنابراین در استفاده از هدفون افراد بایستی مراقب باشند، سطح صدا را بالا نبرند و از قانون 60،60 تبعیت کنند تا احتمال آسیب کمتر شود.
 

 

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:0
سلامت و بهداشت جامعه


رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: همه گوشت‌های وارداتی از کشور‌های دیگر با اصول شرعی ذبح، و سلامت آن‌ها بار‌ها بررسی می‌شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان، محمد حسین عزیزی گفت: گوشت‌های وارداتی از کشور‌هایی نظیر ارمنستان، قرقیزستان و استرالیا تحت شرایط خاص و کنترل شده وارد کشور می‌شوند و در طی بررسی‌های متعدد سلامت آن‌ها تائید و وارد بازار مصرف می‌شود.

وی افزود: تاکنون مشکل جدی در خصوص آلودگی وعدم سلامت گوشت‌های وارداتی وجود نداشته است براین اساس نظارت‌های بهداشتی به طور دقیق انجام شده و ذبح دام توسط هیئت ایرانی در کشور‌های صادر کننده گوشت به صورت شرعی انجام می‌شود.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: انتقال گوشت‌های صادراتی از کشور‌های همسایه، توسط خودرو‌های مجهز به سردخانه و از کشور‌هایی نظیر استرالیا توسط کشتی به کشور صورت می‌گیرد. این در حالی است که به علت طولانی بودن مسافت انتقال گوشت‌ها به کشور، برای چندمین بار سلامت گوشت‌ها بررسی و مورد آمایش قرار می گیرد.

وی عنوان کرد: بنا بر دستورالعمل‌های موجود، امعاء و احشاء دام‌های ذبح شده در کشور‌های صادر کننده به هیچ عنوان وارد کشورنمی شود چرا که این محصولات به دمای خاصی برای نگهداری نیاز داشته و قابلیت حمل آن وجود ندارد.

عزیزی در پایان اذعان داشت: سیاه زخم، تب کریمه کنگو و انواع انگل‌ها از جمله بیماری‌های قابل انتقال از دام است که به منظور جلوگیری از انتقال این بیماری‌ها به انسان، گوشت‌های وارداتی و ذبح کشتارگاه‌ها چندین بار مورد آزمایش قرار می‌گیرند. در این بین انگل‌ها تنها بیماری‌هایی هستند که با وجود بررسی ها، قابل انتقال به انسان هستند.

چهارشنبه 17/8/1396 - 17:0
سلامت و بهداشت جامعه


یک متخصص پزشکی ورزشی گفت: ممکن است فرد در زمان حضور در سونای خشک تا یک کیلو وزن خود را از دست بدهد، اما وزن از دست رفته، نشان از کاهش چربی نیست؛ بلکه آب از دست رفته، آب بدن است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، توحید سیف برقی، متخصص پزشکی ورزشی، با بیان این‌که افرادی که ورزش می‌کنند از سلامت اجتماعی مطلوبی برخوردار هستند، افزود: مطالعات نشان می‌دهد ورزش‌های هوازی که برای کاهش استرس توصیه شده، منجر به افزایش هورمون‌هایی داخل خون می‌شود که تسکین بخش بوده و می‌تواند مدت‌ها فرد را از استرس‌های روانی دور کند.

وی با بیان اینکه افرادی که می‌خواهند ورزش را با هدف کاهش استرس انجام دهند، باید به طور منظم و در زمان‌های خاص ورزش کنند ، ادامه داد: هر چقدر نظم در ورزش رعایت شود، تاثیر بیشتری در کاهش استرس و اضطراب خواهد داشت.

این متخصص پزشکی ورزشی با بیان این‌که ممکن است فرد در زمان حضور در سونای خشک تا یک کیلو وزن خود را از دست بدهد؛ اما وزن از دست رفته، نشان از کاهش چربی نیست، گفت: آب از دست رفته، آب بدن است که با مصرف مایعات مجددا جایگزین خواهد شد. این باور نادرستی است که در سونای خشک و بخار امکان کاهش چربی وجود دارد.

سیف برقی با بیان این‌که برای پایداری زانو، علاوه بر رباط‌ها که از زانو محافطت می‌کند، عضلات نیز چنین نقشی دارند، افزود: هر چقدر تمرین‌های ورزشی از نوع قدرتی و استقامتی، بتواند عضلات اطراف زانو را تقویت کند دردهای زانو را کاهش می‌دهد.


این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یکی از عضلات خیلی مهم در کنترل زانو را عضلات جلوی ران دانست و گفت: این عضلات از ناحیه لگن شروع شده و تا بالای ساق ادامه می‌یابد. با تمرین‌های مقاومتی یا حالت انقباضی در ناحیه عضلات، می‌توان به حمایت و تقویت بیشتر زانوها کمک کرد.

این متخصص پزشکی ورزشی در ادامه تاکید کرد: افرادی که آرتروز یا پای پرانتزی دارند نباید فعالیت و تحرک بدنی را ترک کنند، اما شدت و مدت فعالیت و حجم این فعالیت باید در حدی باشد که فرد به آستانه درد نرسد. زمانی که به آستانه درد برسند این‌جا خط قرمز ورزش است.

وی ادامه داد: بنابراین بیمار می‌تواند پیاده روی را ادامه دهد؛ ضمن این‌که تقویت عضلات چهار سر زانو با وزنه خیلی مهم است و به کاهش درد و کنترل آرتروز کمک می‌کند.


سیف برقی تصریح کرد: برای تقویت عضلات جلوی، خلفی و طرفی گردن، تمرین‌های شایعی از نوع ایزومتریک یا تمرین‌های ایستا به بیماران داده می‌شود، اما در کلینیک‌های درمانی برای آرتروز گردن، برنامه 5 جلسه‌ای از نوع ورزش‌های خفیف تجویز می‌شود تا بیمار به وضعیت مناسب برسد.

این متخصص پزشکی ورزشی به افراد بالای چهل سال نیز توصیه کرد: بعد از چهل سالگی و برای جلوگیری از تحلیل عضلات علاوه بر ورزش‌های هوازی، جهت تقویت عضلات فوقانی و تحتانی، کوچک و بزرگ مانند سینه و بازو و افزایش حجم و توان عضلات باید در هفته دو تا سه بار، در سه ست با تکرار 10 تا 12 از وزنه استفاده کرد.


وی در خصوص سونای خشک و بخار تصریح کرد: ممکن است فرد در زمان حضور در سونای خشک تا یک کیلو وزن خود را از دست بدهد، اما وزن از دست رفته، نشان از کاهش چربی نیست؛ بلکه آب از دست رفته، آب بدن است که با مصرف مایعات مجددا جایگزین خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در برنامه رادیویی سلامت گفت: این باور نادرستی است که در سونای خشک و بخار امکان کاهش چربی وجود دارد، ضمن اینکه در سونا فقط حرکات و تمرین ورزشی کششی خفیف توصیه می‌شود.

چهارشنبه 17/8/1396 - 16:59
سلامت و بهداشت جامعه


جوش های صورت بر حسب منطقه ای که بروز می کنند می توانند نسبت به برخی عادت ها مانند عادت هایی غذایی، استرس و برخی مشکلات دیگر هشدار دهند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان، جوش های صورت بر حسب منطقه ای که بروز می کنند می توانند نسبت به برخی عادت ها مانند عادت هایی غذایی، استرس و برخی مشکلات دیگر هشدار دهند. داشتن جوش های سرسیاه روی پوست صورت ناشی از مشکلات داخلی بدن است که باید به آن توجه شود. اگر شما هم دچار جوش های سرسیاه زیادی روی نواحی مختلف صورت تان هستید، در ابتدا به دنبال علت اصلی آن باشید.


جوش های سر سفید برجستگی های سفیدی هستند که از سطح پوست بیرون نزده اند. این جوش ها زمانی بروز می کنند که مازاد سبوم پوست منافذ را مسدود می کند. تمیز کردن روزانه و بادقت پوست برای کاهش مازاد سبوم و در نتیجه مقابله با جوش های سرسفید توصیه می شود.

جوش های پاپول برآمدگی های قرمز رنگ روی پوست بوده و فاقد چرک هستند. در این دسته جوش هایی نیز وجود دارند که بسیار کوچک و گرد بوده و تقریبا بدون درد و اذیت هستند.

علاوه بر جوش های سرسیاه و دیگر انواع جوش ها کیست ها نیز وجود دارند. در این صورت ما با انواع آکنه ها طرف هستیم که حتی ممکن است دردناک نیز باشند، چون حاصل التهاب هایی در عمق پوست هستند و ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها روی پوست باقی بمانند.

در نهایت می توان به آکنه های کنگلوبوتا اشاره کرده که معمولا روی شانه ها، پشت، ران ها و سینه بروز می کنند. امکان اینکه جای این نوع آکنه ها روی پوست بماند بیشتر است.

جوش های سرسیاه روی پیشانی

اگر جوش های سرسیاه روی پیشانی و اطراف ابروهایتان است ممکن است به مشکلاتی در ناحیه روده ها مربوط باشد. جوش های سرسیاهی که روی انتهای بینی و بین ابروها بروز می کند می توانند نشان دهنده وجود اختلالی در عملکرد کبد باشد.

برای مقابله با این جوش ها ابتدا بهتر است از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی ها خودداری کنید. همچنین توصیه می شود از مصرف نوشیدنی های الکلی نیز پرهیز شود.

جوش های سرسیاه روی بینی

داشتن جوش های سرسیاه روی بینی نشان دهنده وجود بیماری در عملکرد دستگاه قلب و عروق است. البته نیازی به نگرانی نیست چون در اغلب موارد این جوش های به استرس بالا مربوط می شوند.

اگر از وجود این جوش ها کلافه شده اید بهتر است سبک زندگی تان را اصلاح کنید و زندگی سالمی در پیش بگیرید. به آرامش تان اهمیت بدهید و به اندازه کافی بخوابید.

جوش های سرسیاه روی گوش ها

اگر جوش های سرسیاه روی گوش ها بروز می کنند باید به سلامت کبد و دستگاه ادراری تان دقت بیشتری داشته باشید. چون این ناحیه مربوط به عملکرد خوب کلیه ها مربوط می شود.

برای مقابله با تشدید جوش های سرسیاه بهتر است از مصرف زیاد نمک و قهوه خودداری کنید. علاوه بر این اگر آب زیادی نمی نوشید باید میزان آب مصرفی روزانه تان را تا دو لیتر افزایش دهید.

جوش های سرسیاه روی گونه ها

اگر جوش های سرسیاه روی استخوان گونه ها و روی بخش فوقانی گونه ها بروز می کند باید حواستان را جمع کنید. چون این منطقه معمولا به عملکرد ریه ها و برونش ها و در واقع دستگاه تنفسی مربوط می شود. با این حال این مسئله ممکن است به یک آلرژی ساده و مشکلات دندانی نیز مربوط شود. بنابراین نیازی به نگرانی نیست.

بهتر است برای مقابله با جوش های سرسیاه این مناطق مراقب دستگاه تنفسی تان باشید و از سلامت آن مطمئن شوید. بهتر است در طبیعت گشت بزنید، هوای تازه استشمام کنید و مهم تر از همه اینکه سیگار را ترک کنید.

علاوه بر ترک سیگار حتما از افراد سیگاری نیز دوری کنید چون قرار داشتن در معرض دود سیگار دیگران نیز به اندازه سیگار کشیدن آسیب رسان است. همچنین لازم است بهداشت حفره دهان را رعایت کرده و شیرینجات و نوشیدنی های شیرین کمتری مصرف کنید.

جوش های سرسیاه روی لب ها

اگر جوش های سرسیاه روی مناطق دور دهان و لب ها بروز می کند ممکن است به مشکلات گوارشی، معده درد و بیماری سلیاک مربوط باشد.

اگر فست فود زیادی مصرف می کنید فورا این کار را ترک کنید و یا مصرف تان را به حداقل برسانید. علاوه بر این حتما مواد غذایی سرشار از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات بیشتری را وارد برنامه غذایی روزمره تان بکنید.

جوش های سرسیاه روی چانه

جوش های سرسیاه روی چانه به مشکلات تخمدان و به طور روشن تر به مشکلات دستگاه تولیدمثل مربوط می شود. دلیل دیگر آن نیز می تواند به اختلالات هورمونی مربوط شود. برای ارزیابی اهمیت مشکل باید به میزان و همچنین شدت بروز جوش های سرسیاه دقت کنید.

بهتر است ابتدا به پزشک زنان مراجعه کنید تا مشکل تان از درون بررسی شود. استفاده از کرم هایی که به خشک شدن جوش های سرسیاه کمک می کنند نیز کمک کننده است.

چهارشنبه 17/8/1396 - 16:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته