• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3452روز قبل
اخبار
خبرگزاری ایسنا: قائم مقام دبیرخانه کلانشهرها با انتقاد شدید از عدم تخصیص اعتبارات برای گسترش حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا خواستار تخصیص اعتبارات مورد نیاز در این بخش برای سال آینده شد.

مهندس موسوی در نشستی که امروز برگزار شد، افزود: شهرداری باید جلوی خودروهای دودزا را بگیرد اما در این قانون حاشیه زده نشده که اوضاع خودروسازان و یا دیگر دستگاه‌ها چگونه است چرا که مسئله جان و زندگی مردم است.

وی ادامه داد: متاسفیم که برای درخواست‌هایمان به سراغ مجلس می‌رویم بلکه باید کاری کنیم که مردم اجازه ندهند قوانین به این شکل تصویب شود.

قائم مقام دبیرخانه کلان شهرها اظهار کرد: باید خودرو مورد نیاز را از خارج وارد کنیم و زمانی که همه چیز خودروها از خارج کشور تامین می‌شود حمایت از صنعت داخلی معنایی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: هنگامی که وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید با اجرای طرح‌های کاهش آلودگی هوا افراد بیکار می‌شوند، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سکوت می‌کند در حالی که مسئله آلودگی هوا زندگی مردم را نشانه رفته و شرعا و قانونا هیچ چیزی نمی‌تواند جای اهمیت آن را بگیرد.

موسوی اظهار کرد: خوشبختانه در دوره جدید مجلس و دولت آمادگی کامل برای حمایت از شهرداری‌ها را دارند اما در گذشته دولت لج می‌کرد و احکامی را پیشنهاد می‌داد تا عوارض شهرداری پرداخت نشود.

قائم مقام دبیرخانه کلانشهرها گفت: حتی یک ریال از منابعی که باید از طریق قانون هدفمندسازی یارانه‌ها برای حمل و نقل عمومی در نظر گرفته می‌شد، پرداخت نشده است.

قائم مقام دبیرخانه کلانشهرها با بیان اینکه 40 درصد از قانون پرداخت عوارض ارزش افزوده در کشور اجرا می‌شود، افزود: در بودجه امسال 10 هزار میلیارد تومان برای شهرداری‌ها در نظر گرفته شده و 4000 میلیارد تومان نیز سهم ما از عوارض مواد نفتی است اما این مبالغ اختصاص نمی‌ِیابد.

موسوی با بیان اینکه در حال حاضر شهرهای ما این ظرفیت را دارند که از بخش خصوصی برای گسترش تاکسیرانی استفاده کنند، افزود: اگر بنشینیم که پولی از سمت دولت به ما برسد به نتیجه نخواهیم رسید.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای یک طرح مطالعاتی در زمینه حمل و نقل عمومی و آلودگی هوا اظهار کرد: یک گروه مطالعاتی باید چگونگی تامین هزینه‌ها و نحوه اجرای آن را بررسی کند و سپس اقدامات دیگر را انجام دهیم.

قائم مقام دبیرخانه کلانشهرها همچنین خواستار ورود قوه قضاییه در رابطه با موضوع تامین هزینه‌ها و آلودگی هوا شد.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:20
اخبار
خبرگزاری فارس: میزان عیدی سال جاری کارگران به میزان دو ماه حقوق آنها تعیین شده است. بر این اساس کارگران امسال باید ۹۷۴ هزار و ۲۵۰ تومان عیدی دریافت کنند.

در همین حال عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران گفته است: بر اساس قانون عیدی و پاداش کارگران معادل دو ماه پایه حقوق آنها پرداخت می‌شود و این موضوع نیاز به تصویب در به شورای عالی کار ندارد.

عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران گفته است: بر اساس قانون عیدی و پاداش کارگران معادل دو ماه پایه حقوق آنها پرداخت می‌شود و این موضوع نیاز به تصویب در به شورای عالی کار ندارد.

وی اضافه کرد: البته برخی از کارگاه‌ها رقم عیدی را تقسیم بر 12 می‌کنند و در طول سال هر ماه آن را به همراه حقوق ماهیانه پرداخت می‌کنند.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:19
اخبار
خبرگزاری تسنیم: در یک فیلم راننده دیپلماتی که چهره‌ای غربی نیز دارد، خودروی مزدای خود را درست در وسط تقاطع رها می‌کند و پس از ۲۵ دقیقه با یک بسته پلاستیکی در دست برمی‌گردد.

در دنیای امروز تابعیت، روابط بازرگانی، ازدواج، زاد و ولد و بسیاری از این قبیل به اقامت افرادی در مکانی به‌جز موطن اصلی آنها منجر شده و اقامت اتباع خارجی به امری رایج و متداول در تمام کشورهای دنیا بدل شده است و طبق قوانین بین‌المللی و مقررات هر کشوری تردد، اقامت، مراودات مالی و... با توجه به ضوابط خاص بین‌المللی تعیین شده است.

در این بین به‌دلیل حساسیت حضور دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت کشورهای دیگر، رعایت قوانین از سوی این اتباع باید با دقت بیشتری پایش شود چراکه از یک‌سو الزام به رعایت مقررات از سوی این افراد نشان از اقتدار کشور دارد و از سوی دیگر جدی گرفته شدن قوانین کشورمان از سوی این دیپلمات‌ها نشانه‌ای از احترام به حقوق مردم ایران و جدی گرفتن قوانین عرفی است که تخطی از آن خدشه‌دار کردن حقوق یک ملت و بی‌احترامی به آنها است.



اما متأسفانه در برخی موارد شاهدیم که بعضاً قوانین ابتدایی کشورمان از سوی دیپلمات‌ها آشکارا نادیده گرفته می‌شود؛ چهره کدر نادیده انگاری قوانین از سوی این دیپلمات‌های یقه‌سفید زمانی در چشم جامعه سیاه‌تر می‌نماید که چشم بستن بر قوانین و روی گرداندن از این مقررات در ملأ عام انجام می‌شود؛ دیپلمات‌هایی که به‌دلایل گوناگون، هاله‌ای نامرئی از امنیت را در اطراف خود احساس می‌کنند، و تخطی از قوانین آنها در ملأ عام، هیچ معنایی نزدیک‌تر از دهن‌کجی به شخصیت اجتماعی مردم را به ذهن متبادر نمی‌‌کند!

گرچه در برخی موارد تخطی از قوانین از سوی اتباع خارجی می‌تواند با بهانه «عدم آشنایی با قوانین» تا اندازه‌ای قابل توجیه باشد ولی نادیده گرفتن مقررات رانندگی که حتی در تمامی دنیا نیز از اصول خاص و علائم مشترکی برای آن استفاده می‌شود، به هیچ وجه قابل توجیه نیست. همچنین زیر پا گذاشتن قوانین رانندگی از یک‌سو به‌دلیل آنکه با نظم و انضباط شهری درگیر است و از سوی دیگر مستقیماٌ با جان هموطنان و همشهریان ارتباط دارد، به هیچ عنوان قابل اغماض و چشم‌پوشی نیست. مهم‌تر آنکه تخطی از این قوانین آن هم به‌صورت آشکارا از سوی اتباع خارجی و کارکنان سفارت‌ کشورهای مختلف به‌نوعی جریحه‌دار کننده غرور ملی ایرانیان است... .

با این اوصاف تصویر و فیلم رها شدن یک خودروی سیاسی در یکی از معابر اصلی شهر تهران آن هم به‌طوری که نیمی از خیابان را در محل تقاطع و درست روی خط عابر پیاده مسدود کرده است می‌تواند تلنگری باشد به ذهن تاریخی‌مان و زنده کردن خاطره حادثه کشته شدن یک ایرانی در خیابان‌های تهران؛ سانحه‌ای که تنها علت آن عدم تعادل راننده خودروی پلاک سیاسی به‌دلیل مصرف مشروبات الکلی و سرعت سرسام‌آور آن بود.

در این فیلم راننده دیپلماتی که چهره‌ای اروپایی نیز دارد، خودروی مزدای خود را درست در وسط تقاطع رها می‌کند و پس از 25 دقیقه با یک بسته پلاستیکی در دست برمی‌گردد. نکته جالب توجه اینجاست که پلیس 110 پس از تماس با این مرکز و گزارش شهروندان مبنی بر رها شدن یک خودروی پلاک سیاسی در وسط چهارراه ظرف مدت 5 دقیقه، در محل حاضر می‌شود و بدون هیچ‌گونه عکس العمل خاصی با دیدن پلاک سیاسی خودرو، تنها به یک تماس با مرکز بسنده می‌کند و محل را ترک می‌کند.

این مأمور پلیس 110 به حاضران در صحنه اعلام می‌کند که به‌دلیل سیاسی بودن پلاک خودرو، کاری نمی‌تواند انجام دهد.

با توجه به اینکه تعدد تخلفات رانندگی دیپلمات‌ها همچون رانندگی در حالت مستی، پارک در محل ممنوعه، سرعت غیرمجاز و همچنین عبور از معابر ممنوعه مانند خط ویژه از تخلفات رایج است، لازم است تدابیر جدی برای رسیدگی به این موارد در دستور کار قرار گیرد.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:19
اخبار
خبرگزاری ایسنا: دانشمندان مدعی‌اند دو مورد از خانمان‌براندازترین طاعون‌های تاریخ بشر ممکن است دوباره ظاهر شوند.

 بر اساس تحقیقات جدید، طاعون جاستینیان و مرگ سیاه که در گذشته‌های دور نیمی از جمعیت اروپا را به کام مرگ بردند، بر اثر گونه‌های متمایز پاتوژنی یکسان شکل گرفتند.

یکی از این گونه‌ها به خودی خود ناپدید شد و دیگری منجر به گسترش جهانی و ظهور بیماری دوباره در اواخر دهه 1800 شد و یافته‌های جدید نشان می‌دهد گونه جدید طاعون ممکن است در آینده دوباره در میان انسان‌ها ظهور کند.

تحقیقات هندریک پواینار، مدیر «مرکز دی‌ان‌ای باستانی» دانشگاه مک‌مستر و همکارانش قابل‌توجه است زیرا اکنون اطلاعات اندکی در مورد منشا طاعون جاستینیان (طاعونی که به سرنگونی امپراتوری روم کمک کرد) و ارتباط آن با «مرگ سیاه» در 800 سال بعد وجود دارد و دانشمندان امیدوارند تحقیقات جدیدشان به درک بهتر دینامیک بیماری‌های عفونی مدرن از قبیل نوعی طاعون که هنوز هم سالانه هزاران نفر را به کام مرگ می‌برد، کمک کند.

طاعون جاستینیان حدود قرن ششم میلادی ظاهر شد و بین 30 تا 50 میلیون نفر (نیمی از جمعیت جهان) را از بین برد و طاعون سیاه نیز 800 سال پس از آن، 50 میلیون نفر از مردم اروپا را به کام مرگ فرستاد.

با استفاده از شیوه‌های پیشرفته، محققان دانشگاه‌های مک‌مستر، آریزونای شمالی و دانشگاه سیدنی، قطعات ریز دی‌ان‌ای را از دندان‌های 1500 ساله متعلق به دو قربانی طاعون جاستینیان در آلمان ایزوله کردند؛ با تحلیل این قطعات کوچک، آن‌ها ژنوم قدیمی‌ترین باکتری یرسینیا پستیس را بازسازی کردند.

این باکتری مسئول طاعون جاستینیان بود و دانشمندان آن را با پایگاه داده‌های ژنوم‌های بیش از 100 گونه معاصر مقایسه کردند؛ آنها دریافتند مسئول شیوع این طاعون یک "بن‌بست" تکاملی بود و این بن‌بست متفاوت از گونه‌های دخیل در مرگ سیاه و دیگر طاعون‌هایی بود که پس از آن آمدند.

دانشمندان می‌دانند که باکتری یرسینیا پستیس از جوندگان در طول تاریخ به انسان منتقل شد و مخازن جوندگان این طا‌عون هنوز در بسیاری از بخش‌های جهان وجود دارد.

جزئیات این مطالعه در مجله The Lancet Infectious Disease منتشر شده است.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:18
اخبار
پایگاه خبری العالم: یک شاهزاده انگلیسی در مصاحبه ای برای تبلیغ کتاب جدید خود، افراد سالخورده خاندان سلطنتی کشورش را خسته کننده و ملال آور توصیف کرد.

 روزنامه ساندی اکسپرس نوشت که "مایکل کنت" سخنان شگفت آوری را در مصاحبه با تلویزیون کانادا بیان کرده است.

این روزنامه افزود: مایکل 69 ساله که به شاهزاده فرصت طلب معروف است، اظهارنظرهای تند و گزنده ای را برای جلب توجه به کتاب خود درباره خاندان سلطنتی در اروپا بیان کرد.

این عضو خاندان سلطنتی انگلیس اظهار داشت که نسل جوان در این خاندان برای ملت انگلیس بسیار خوب است ولی اعضای سالخورده سلطنتی برای بیشتر مردم خسته کننده هستند.

وی تأکید کرد که دایانا همسایه او در کاخ کنزینگتون در مرکز لندن بوده و بسیار شیفته و دلبسته او بود؛ اما او مانند بسیاری از مردم آموزش کمتری دیده و خود را مانند ستارگان موسیقی یا سینما می دید.

دایانا در یک حادثه رانندگی مشکوک در ماه اگوست 1997 میلادی کشته شد.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:18
اخبار
عصر ایران: دستگاه خودرو سواری حامل ۴۸ نفر اتباع غیر مجاز افغانی در شهرستان مهر استان فارس توقیف گردید.

مُهرستان نوشت: فرمانده انتظامی شهرستان مهر ضمن اعلام این خبر افزود: ماموران یگان امداد وپاسگاه وراوی این شهرستان در یک اقدام پلیسی ضمن ایجاد ایست وبازرسی در محور مهر به عسلویه  ، چهار دستگاه خودروی سواری مشاهده وپس از دستورایست هر چهار دستگاه خودرو که حامل اتباع غیرمجاز بودند توقیف وبه ستاد  فرماندهی شهرستان مُهر انتقال یافتند.

سرهنگ مسعود ظهرابی در ادامه گفت: هر خودرو حامل تعداد ۱۲ نفر اتباع غیر مجاز بوده که بصورت متراکم وحتی در صندوق عقب خودرو سوار بودند .

وی افزود:  دراین خصوص ۴ نفر راننده خودرو دستگیر و اتباع غیر مجاز جهت ترد از کشور به اردوگاه مربوطه اعزام گردیدند.

شهرستان مهر در ۳۲۰ کیلومتری جنوب شیراز و در ۳۰ کیلومتری شرق عسلویه واقع شده ا













پنج شنبه 10/11/1392 - 0:17
اخبار
خبرگزاری مهر: گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1393 در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که این لایحه در ابتدا با تذکرات نمایندگان روبرو شد و بعد از آن نوبت به نقد و بررسی نمایندگان رسید.

صبح امروز با اعلام محمدحسین فرهنگی عضو هیات رئیسه، بررسی کلیات بودجه 93 در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

پس آن محمد دهقان عضو  هیئت رئیسه مجلس از حسن سبحانی نیا، اسماعیل جلیلی، حسینعلی حاجی دلیگانی، هادی شوشتری، محمدباقر شریعتی، ضرغام صادقی، رمضان شجاعی کیاسری، منصور آرامی  و سلیمان عباسی به عنوان سخنرانان موافق کلیات بودجه نام برد و سپس شهروز افخمی، محمد علیپور، جواد کریمی قدوسی، مصطفی افضلی فرد، محمد آشوری، نوذر شفیعی و علی نعمت چاردولی را به عنوان سخنرانان مخالف کلیات بودجه معرفی کرد.

توکلی: چرا هیات رئیسه برخلاف قانون در بررسی بودجه عجله دارد


اما پیش از آنکه نوبت به سخنرانی موافقین و مخالفین برسد، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تذکری آئین نامه ای را درخصوص بررسی زود هنگام کلیات بودجه بیان کرد.

وی با بیان اینکه من نمی دانم چه عجله ای وجود دارد که هیأت رییسه بر خلاف قانون ماده 104 آئین نامه داخلی مجلس بررسی بودجه را امروز در دستور کار گذاشته، گفت: دستور هفتگی مجلس باید به ترتیب وصول طرح ها و لوایح از کمیسیون ها از سوی هیأت رئیسه مجلس تهیه و پس از چاپ و توزیع در تابلوی محفوظ نسب شود و رعایت این نکات الزامی است. اما روی جلد نوشته اند گزارش کمیسیون تلفیق درمورد لایحه بودجه سال 93 در حالی که گزارشی وصول نشده است و در ترتیب هفتگی مجلس جایش مشخص نیست.

توکلی گزارش کمیسیون تلفیق را ناقص خواند و گفت: امروز به ما یک برگه دادند که ارقام را پر کنیم. گزارش ناقصی که بر خلاف قانون تهیه شده و بی موقع در ردیف قرار گرفته است که قابل بررسی نیست.

این نماینده مجلس اظهار داشت: بر خلاف عرف متعارف کسی از دولت در این جلسه حضور نداشته است که از لایحه بودجه دفاع کند.

لاریجانی: بر اساس قانون فرصت بررسی در کمیسیون تلفیق تمام شده بود


در ادامه لاریجانی با بیان اینکه این تذکر را وارد نمی دانیم گفت: دیروز موضوع گزارش کمیسیون تلفیق را به ما منعکس کردند بنابراین نمی توانیم از آحاد کمیسیون تلفیق امضا بگیریم و همیشه روال این بود که وقتی رئیس کمیسیون گزارش داد ما این را در دستور قرار می دهیم.

وی تصریح کرد: تاریخ رسمی کار کمیسیون تلفیق 9 دی بوده است وکلای ملت 15روز برای رسیدگی وقت داشتند و 23 دی زمانشان به پایان رسید. تقاضا کردند و مهلت جدید خواستند که حداکثر طبق آئین نامه دو هفته می توانیم وقت دهیم.
وی ادامه داد: این دو هفته را وقت دادیم بنابراین دوشنبه 7 بهمن زمان دو هفته ای تمام شد و اگر آقای مصباحی مقدم هم گزارشی نمی دادند طبق آئین نامه ما باید همان لایحه را در دستور کار قرار می دادیم  ما آئین نامه را دقیق بررسی کردیم و آقای مصباحی مقدم هم گزارش داده اند و از نظر آئین نامه ای هیچ اشکالی وارد نیست.

وی در خصوص عدم اطلاع توکلی که در تذکرش به آن اشاره کرده بود گفت: حتما آقای توکلی خبر داشتند چون عضو کمیسیون بودجه هستند اما درگزارش آمده است که بودجه سرجمع چقدر تغییر کرده است، تغییرات جزئی مهم نیست و مهم ترین مفاد تبصره ها است که آمده است. این سرجمع بودجه کلان، بودجه عمومی و بودجه شرکت ها است و لذا درمورد کلیات آن می توان صحبت کرد و راهی غیر از این نداریم و به محض اینکه کمیسیون تلفیق گزارش داد باید کارمان را شروع کنیم و تذکری وارد نیست

انتقاد افخمی از تبعیض جریان شبه رانتی در بودجه


پس از پاسخ لاریجانی نوبت به سخنرانی اولین مخالف رسید. شهروز افخمی نماینده مردم ملکان به عنوان مخالف کلیات بودجه به تبعیض موجود در لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: در ماده 180قانون برنامه پنجم توسعه نیز آمده در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و رسیدن به اهداف چشم انداز توسعه و نیز توزیع عادلانه، رفع تبعیض و ارتقای سطح معیشتی مناطق کمتر توسعه یافته دولت مکلف است در توزیع یارانه به نوعی عمل کند که شاخص برخورداری شهرستانهای در سطح پائین امکانات در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در پایان برنامه پنج سال حداقل ده درصد به سطح یاد شده افزایش یابد.

این نماینده مجلس ادامه داد: تعداد زیادی از نمایندگان از تبعیض جریان شبه رانتی در بودجه، عدم رعایت شاخص ها و عدم توجه دولت به مناطق کمتر توسعه یافته و به تبع آن عدم توجه به این مناطق در کمیسیون ها اعتراض کرده و در این زمینه مصادقی را عنوان کردند.

وی خطاب به نمایندگان با بیان اینکه امانت مجلس به عهده شما است، خاطرنشان کرد: دوستان ما ایراد می گیرند که امکاناتی که برای یک استان قائل شدند متناسب با اعتباراتی که برای یک شهرستان کوچک قائل شدند نیست .

رئیس سابق کمیسون تلفیق: از بررسی لایحه بودجه جلوگیری کنید


پس از افخمی نوبت به عبداللهی رسید تا به انتقاد از لایجه بودجه بپردازد. رضا عبداللهی عضو کمیسیون تلفیق که ریاست این کمیسیون را در هفت سال گذشته بر عهده داشته است با اعلام تذکری نسبت به بررسی کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس پیش از نهایی شدن گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص این لایحه اعتراض کرد.

عبداللهی دوباره بر تذکر احمدی توکلی تاکید کرد و افزود: در جلسه دیشب اعضای کمیسیون تلفیق تعدادی از نمایندگان پیشنهادات خود را ارایه دادند اما جلسه از نصاب افتاد و تعطیل شد.

عبداللهی تصریح کرد: هنوز نمایندگان در تبصره های الحاقی در حال ارایه پیشنهاد هستند بنابراین گزارش چاپ شده که در صحن علنی در حال بررسی است گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه بودجه نیست.

عبداللهی اظهار داشت: هنوز ردیف ها و جداول لایحه بوجه در کمیسیون تلفیق به تصویب نرسیده است، قبل از توزیع گزارش کمیسیون تلفیق باید این گزارش به رای اعضای کمیسیون گذاشته می شد.

عضو کمیسیون تلفیق گفت: شما باید از آقای مصباحی مقدم گزارش بگیرید که اگر گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه نهایی شده دیگر نباید جلسه تلفیق ادامه داشته باشد و اگر نهایی نشده بررسی لایحه بودجه در صحن علنی باید متوقف شود.

لاریجانی: در زمان شما هم این اتفاقات افتاده است


در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: مسایل و مشکلاتتان را در کمیسیون تلفیق مطرح و حل کنید. ما در صحن علنی نمی توانیم مشکلات کمیسیون تلفیق را حل کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گاهی در زمان ریاست شما در کمیسیون تلفیق نیز برخی مواد می ماند و تلفیق مجدداً ارایه می داد شما هم گاهی روزهای آخر بررسی لایحه بودجه در صحن علنی بند یا ماده ای را می آوردید و ما بررسی می کردیم.

وی ادامه داد: در زمان های مختلف وقتی با ضیق وقت روبرو بودیم لایحه بودجه را همزمان در کمیسیون تلفیق و صحن علنی بررسی می کردیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق: رشد اقتصادی کشور با اجرای بودجه 93 به 3 درصد خواهد رسید


در ادامه غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون تلفیق در دفاع از گزارش این کمیسیون گفت: اهداف برنامه پنجم توسعه در لایحه بودجه سال 93 رعایت شده است. بر این اساس کاهش شکاف پس انداز و سرمایه گذاری، قطع وابستگی هزینه های جاری دولت به نفت، کاهش نرخ بیکاری، کاهش ضریب جینی، توسعه و تقویت نظام استاندارد ملی، رشد اقتصادی مد نظر دولت بوده است.

نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارشی از آثار اقتصادی اجرای لایحه بودجه 93 گفت: با اجرای این لایحه پیش بینی می شود که رشد اقتصادی کشور به 3 درصد افزایش یابد. علاوه بر این رشد سرمایه گذاری سال 93، 2 درصد پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: نرخ تورم در سال 93 نیز 21 تا 25 درصد پیش بینی می شود.

مصباحی مقدم: مطابق آئین نامه عمل کردیم و تخلف نشده است.


پس از اعتراضات متعدد نمایندگان به نحوه رسیدگی کلیات بودجه در صحن علنی مجلس، حجت الاسلام مصباحی مقدم رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در واکنش به اعتراضات برخی نمایندگان در تذکر آئین نامه ای گفت: دولت به موقع لایحه را ارائه داد و ما هم به موقع مصوبه کمیسیون تلفیق را تقدیم مجلس کردیم، فرصتی که هیأت رئیسه به کمیسیون تلفیق داده، دو هفته بود و پس از آن یک هفته دیگر هم تمدید کرد و من از آقای ابوترابی فرد خواستم تا این فرصت را تا روز دو شنبه تمدید کند تا بتوانیم موضوع را جمع کنیم.

وی گفت: آنچه مطرح شد که رأی گیری در کمیسیون نسبت به درآمدها و هزینه ها صورت نگرفته است باید بگویم این اتفاق دوشنبه عصر رخ داد .

مصباحی مقدم با تاکید بر اینک در سالهای گذشته وقتی لایحه بودجه به صحن می آمد فاقد اعداد و ارقام صفحه اول بود، بعد متوجه شدیم که این به یک کار فنی نیاز دارد، گفت: امسال برای اولین بار طی سال های اخیر صفحه اول با عدد و رقم خدمت نمایندگان ارائه می شود.

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: طبق آئین نامه کار کمیسیون تمام نشده است و تا زمانی که رسیدگی به بودجه پایان یافته و از شورای نگهبان برگردد و شورا آن را تأیید کند کار کمیسیون ادامه دارد که در این فرصت ارجاعی از صحن به تلفیق خواهیم داشت از این رو ما مطابق آئین نامه عمل کردیم و تخلف نشده است.

تنظیم بودجه بر اساس واقعیت و شفافیت از ویژگی های مهم بودجه است

پس از توضیحات مصباحی مقدم ایرج ندیمی عضو هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه اظهار داشت: عمده مباحث لایحه بودجه از استحکام بالایی برخوردار است یا با دو سوم آراء رأی آورده و یا اینکه تنفیذ شده، یعنی در بودجه 92 آمده است.

وی با بیان اینکه ما چه انتظاری از بودجه سالیانه و سنواتی که سند مالی دولت است داریم گفت: آیا انتظار داریم همه مباحث و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را حل کنیم؟ اگر چنین انتظاری است مخالفت با آن با لایحه درست است، اما اگر قرار است بودجه از جهت پاسخگویی، اسناد فرا دستی مانند برنامه و سیاست را داشته باشد ما در این راستا خودمان را محدود کردیم.

وی با بیان اینکه دولت و مجلس در بررسی لایحه بودجه هماهنگی های لازم را داشته اند گفت: تمام سعی ما این بود که بودجه را به صورت واقعی تنظیم کنیم و یکی از ویژگی های مهم لایحه بودجه 93 شفافیت آن است.

51 مورد كمك به اشخاص/ چرا 70 میلیارد تومان کمک به نهاد ریاست جمهوری قابل بررسی نیست؟

كمال علیپور نماینده مردم قائم شهر و سوادكو سخنران بعدی صحن علنی بود که در مخالفت باكلیات بودجه گفت: متاسفانه در كشور ما سعی شده هر دولتی نشان دهد كه همه مسائل كشور حتی ذاتی و نهادی ناشی از عملكرد دولت قبلی است. و این باعث می شود مهم ترین مسائل كشور از رادار مقامات رسمی خارج شود؛ در بودجه امسال نیز برخی مسائل از رادار مقامات و دولت خارج شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به اینكه هنوز كار كمیسیون تلفیق تمام نشده است ادامه داد: امروز متوجه شدیم هنور اعداد و ارقام ماده واحده نیامده است كه این مسئله اشكال قانونی دارد.

علیپور با انتقاد از اینکه دولت چرا جداولی را به عنوان كمك به اشخاص پیش بینی كرده است، این مسئله از نكات تاریك بودجه است دیوان محاسبات نمی تواند درباره مسئله كمك به اشخاص ورود پیداكند، ادامه داد: 160 مورد در جدول سال گذشته كمك به افراد داشتیم امسال این عدد به 51 نفر رسیده است آیا فقط این 51 مورد باید كمك بگیرند؟ در حالی كه شركت ها و موسساتی هستند كه كارهای فرهنگی مهمی انجام می دهند باید به آنها كمك كنیم اما هر سال به موسسه یاس كمك می كنید مگر خون این موسسه از سایر موسسات رنگین تراست؟

علیپور با بیان اینكه دولت كمك یك میلیونی سازمان تامین اجتماعی به نمایندگان را تقبیح كرد، ادامه داد: چگونه است كه نهاد ریاست جمهوری 70 میلیارد تومان كمك دریافت می كند كه قابل بررسی و ورود هم نسیت یا معاونت امور مجلس ریاست جمهوری 3 و نیم میلیارد تومان ومعاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری 3 میلیارد تومان كمك دریافت می كند اما قابل بررسی نیست.

انتقاد از کاهش بودجه دفاعی/ افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان به معنای فقیرتر شدن دهک های پایین


شکر خدا موسوی نماینده مردم اهواز دیگر مخالفی بود که در مجلس نسبت به کلیات بودجه 93 واکنش نشان داد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه تنظیم بودجه انقباضی چه پیامی در عرصه سیاست خارجی و اقتصادی داخل خواهد داشت، گفت: کاهش بودجه دفاعی کشور به چه معنایی است؟ وقتی مقامات رسمی شیطان بزرگ و اسرائیل غاصب پس از توافق ژنو از حمله نظامی به عنوان گزینه محتمل و روی میز سخن می گویند، تا چه میزان با ادعای حفظ استقلال و عزت کشور توسط دولت یازدهم تناسب دارد؟

وی با تاکید بر تورم 25 درصدی، افزایش 18 درصدی حقوق و مزایا برای کارمندان را به معنای فقیرتر شدن دهک های پایین جامعه دانست و افزود: آیا حفظ همین وضع موجود و قدرت خرید در سطح فعلی انتظار زیادی از دولت جدید و مدعی امید بود؟ آیا در برهه سیاسی و حساسی که همه می دانیم دولت جمهوری اسلامی در شرایط ناپایدار تحریم های ظالمانه قرار دارد و مصمم است در عرصه مذاکره و تعامل با دولت های زورگوی غربی حافظ استقلال و عزت ایران اسلامی باشد، ادامه وابستگی 40 درصدی به درآمدهای نفتی یعنی 77 هزار میلیارد تومان با در نظر گرفتن هر بشکه 100 دلار و فروش روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت، خالی کردن دست فرزندان انقلابی ما در فرایند فرسایشی مذاکرات و پیوند زدن سرنوشت اقتصاد کشور با موضوع تحریم ها نیست؟

درخواست توکلی برای رای منفی مجلس به کلیات بودجه 93/ لایحه 102 هزار میلیارد تومان کسری آشکار دارد

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس بار دیگر به مخالفت با کلیات لایحه بودجه پرداخت. توکلی این بار به عنوان سخنران مخالف کلیات بودجه سال 93 به کسری بودجه اشاره کرد و گفت: کسری بودجه ظاهرا صفر است. اما اگر درآمد مالیاتی را از کل منابع کم کنیم،  و مانده را با هزینه ها مقایسه  نمائیم کسری واقعی در لایحه آشکار میشود که 102 هزار میلیارد تومان است.

توکلی با تاکید بر اینکه دولت بایستی ابتدا راهبرد خود را برای کاهش شدت انرژی مشخص کند، گفت: اما پیشنهاد دولت درکمیسیون از نظر درآمدی عینا پذیرفته شد. یعنی قبول شد که52 هزار میلیارد تومان از افزایش قیمت حامل های انرژی دررآمد کسب شود که  به معنای حداقل دوبرابر شدن قیمت همه حامل هاست. این حد از افزایش تورم تولید کننده را لااقل 10 واحد درصد اضافه بر تورم معمول، بالا میبرد و قیمت مصرف کننده چند واحد درصد بیشتر. یعنی باید منتظر تورمی حدود 40 درصد و رکودی افزون بر وضع فعلی باشیم.

وی در پایان از نمایندگان خواست تا به کلیات رای منفی بدهید تا بر اساس تبصره 3 ماده 186 آئین نامه داخلی گزارش به کمیسیون تلفیق برگردد.

مشکل بودجه شهرستان‌ها در کمیسیون تلفیق رفع شد/ درآمدهای بودجه 93 قابل تحقق است

پس از نطق توکلی نوبت به یکی دیگر از موافقین لایحه بودجه رسید. اسماعیل جلیلی با دفاع از لایحه گفت: رویکرد قانون‌مدارانه دولت در ارائه لایحه بودجه، شفافیت درآمدها و هزینه ها نسبت به سال های گذشته از امتیازات ویژه ای است که به ما کمک می کند تا کلیات لایحه بودجه را با توجه به وابستگی بودجه به قوانین بالادستی به تصویب برسانیم.

نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی به تشریح دو نگاه بدبینانه و خوشبینانه به لایحه بودجه پرداخت و گفت: مطالباتی که از دولت های قبل انباشته شده منابع محدود، شرایط بین المللی، وضعیت رشد تورم، کاهش رشد اقتصادی، شرایط نقدینگی، مشکلات تولید و مشکلات تامین منابع حوزه های اقتصادی  چالش هایی است که دولت در تحقق بودجه 93 و تدوین لایحه بودجه 93 داشته است.

جلیلی با اشاره به اعتراض برخی نمایندگان در مخالفت با لایحه بودجه به دلیل عدم توجه به بودجه برخی استان ها اعتقاد داشت که این مشکل با رویکرد کمیسیون تلفیق حل شده است.

نماینده موافق بودجه: 7500 میلیارد تومان به بودجه دفاعی اضافه شد

پس از جلیلی نوبت به حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر رسید تا از لایحه دولت دفاع کند.

وی با اشاره به توجه ویژه در این لایحه به بخش سلامت تصریح کرد: 22 میلیون نفر از جمعیت روستایی و شهری که تحت پوشش بیمه سلامت نبودند در بودجه سال بعد تحت پوشش قرار می گیرند.

حاجی‌دلیگانی با حمایت از بودجه فرهنگی و آموزشی در لایحه ارائه شده به انتقاد یکی از مخالفین در رابطه با بودجه دفاعی پاسخ داد و گفت: علاوه بر این چیزی که دولت در لایحه آورده است 7500 میلیارد تومان به بودجه دفاعی اضافه کردیم تا خودمان را در مقابل تهدیدهای توخالی استکبار و آمریکا آماده نگه داریم.

بودجه 93 سیاستی برای مهار تورم ندارد


مصطفی افضلی فرد دیگر نماینده ای بود که به ترتیب نوبت دهی هیات رئیسه به مخالفت با کلیات بودجه پرداخت و گفت: در خوش بینانه ترین حالت در صورتی که دستاوردهای اقتصادی مذاکرات بتواند درآمدهای نفتی را بهبود بخشد، بستر و امکان تداوم تولید افزایش یابد، امکان رشد اقتصادی صورت می پذیرد.

وی با بیان اینکه مسئولان دولتی معتقدند در بودجه 93 هدف شغل آفرینی پایدار است اما موارد بیان شده در این باره در عمل نمی تواند جوابگوی نیاز اشتغالزایی باشد، گفت: هیچ یک از این اقدامات سیاست های جدیدی برای کاهش بیکاری محسوب نمی شود و در حقیقت بودجه در کنترل بیکاری اقدامی نانجام نمی دهد.

نماینده مردم اردبیل با اشاره به اینکه یکی از بارزترین نماد بحران اقتصاد نرخ تورم است، گفت: کاهش ارزش پول ملی و فشارهای هزینه های ناشی از قانون هدفمندی دو عامل تورم بود اما بررسی لایحه بودجه 93 نشان می دهد سیاست ویژه ای برای مهار تورم وجود ندارد؛ پیش از مهار تورم باید عامل ایجاد آن مشخص شود.

آقای توکلی! شما باید نحوه رسیدگی به بودجه را اصلاح می‌کردید

زمانی که نوبت به محمدباقر شریعتی رسید وی در موافقت با کلیات لایحه بودجه بیان اینکه در برنامه پنج ساله باید رشد اقتصادی 8 درصد باشد اما اکنون منفی 7 درصد است، گفت: بودجه سال 93 در راستای کاهش تورم و رشد اقتصادی و کمک به بخش خصوصی با استفاده از ظرفیت های اقتصادی است.

شریعتی شفافیت در منابع را از ویژگی های مثبت لایه بودجه 93 برشمرد و اظهار داشت: اطمینان از تحقق منابع بودجه وجود دارد. همچنین افزایش سهم مالیات ها از ویژگی های بودجه بوده و خودداری از دست اندازی منابع صندوق توسعه ملی از ویژگی های این بودجه است.

وی همچنین خطاب به توکلی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: آقای توکلی شما که نحوه رسیدگی به بودجه را قبول ندارید باید آن را اصلاح کنید، شما که متخصص بودجه هستید، ما نمایندگان باید نحوه رسیدگی را اصلاح کنیم و دولت در این جا نقشی ندارد.

با این بودجه دولت برای تامین منابع باید به مردم فشار بیاورد!


اما زمانی که نوبت به نماینده مخالف رسید وی به انتقاد از افزایش دو برابری درآمد مالیاتی در بودجه پرداخت. مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مخالفت با کلیات لایحه بودجه گفت: بودجه سال 92، 210 هزار میلیارد تومان بود و عملکرد ما 110 هزار میلیارد تومان، اما بودجه امسال 195 هزار میلیارد است. یعنی 85 درصد افزایش داشته ایم؛ مگر چه اتفاقی قرار است بیافتد که این 85 درصد تامین شود؟

لاهوتی ادامه داد: وصولی ما در سال گذشته 27 هزار میلیارد بوده است، اما امسال دولت باید دو برابر وصولی داشته باشد.

نماینده مردم لنگرود در مجلس افزود: این دولت قانونمند است و نمی تواند مثل دولت قبل از بانک مرکزی استقراض کند تا این اختلاف رقم را تامین کند. بنابراین برای تامین آن باید به مردم فشار بیاورد؛ حامل های انرژی صددرصد افزایش قیمت خواهد داشت. حال این سوال وجود دارد که آیا در شرایط کنونی امکان تامین آن وجود دارد یا نه؟

کمیسیون تلفیق لایحه بودجه دولت را هدف دار کرد


موافق بعدی کلیات بودجه یکی از اعضای هیأت رئیسه بود. شاهین محمد صادقی در جلسه صبح امروز، گفت: کمیسیون تلفیق، بودجه دولت را هدف دار کرد یعنی بسیاری از نکات مبهم و مسائلی که درآن دیده نشده بود را دید و در گزارش خود لحاظ کرد.

وی یکی از نکات مثبت لایحه بودجه 93 کل کشور را تحلیل درست از واقعیات سیاسی و اقتصادی خواند و گفت : در بودجه 93 نه سیاه نمایی صورت گرفته و نه بلند پروازی انجام شده است.

محمد صادقی با اشاره به شفافیت نسبی بودجه 93 گفت: این موضوع کاملا قابل بررسی و پیگیری و اهداف بودجه قابل دستیابی است.

نماینده مخالف: کسری بودجه به 63 هزار میلیارد خواهد رسید

 نماینده محلات یکی دیگر از نمایندگانی بود که به مخالفت با کلیات بودجه پرداخت. علیرضا سلیمی در مجلس شورای اسلامی به بررسی کلیات لایحه بودجه 93 پرداخت و گفت: در سال 92، 12 هزار میلیارد کسری داشتیم و طبق پیش بینی ها در سال 93 این کسری به 63 هزار میلیارد خواهد رسید که فشار آن بر روی مردم خواهد بود و تولید با مشکلات بیشتری روبرو خواهد شد و نتیجه آن کاهش مصرف است.

وی با بیان اینکه با توجه به این بودجه عملاً در سال 93 با افزایش قیمت ها روبرو می شویم، گفت: در بخش هدفمندی یارانه ها شفافیت دیده نمی شود و اینکه سهم مردم به چه میزان است ابهام دارد.

نماینده موافق بودجه: توجه ویژه دولت به اتمام پروژه های نیمه تمام

سیدرمضان شجاعی کیاسری نماینده مردم ساری در موافقت با کلیات این لایحه گفت: همه همکاران تا کنون شاهد لایحه هایی از بودجه بوده ایم که از بی انضباطی رنج می برد و مشکلاتی را در عرصه عمل به همراه داشت.

این نماینده مجلس گفت: در بودجه سال جاری می توان پیش بینی کرد که 250 پروژه اساسی به اتمام می رسد و مشارکت دولت در بخش خصوصی و طرح های نیمه تمام شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اینکه بودجه امسال را نباید مدینه فاضله بدانیم، گفت: این بودجه نسبت به بودجه های سالیان گذشته امتیازات بیشتری دارد و به ایثارگران و جانبازان توجه ویژه ای شده است.

رسایی: تعلق نیمی از درآمد نفتی به شرکت نفت ناعادلانه است/ تشریح ارتباط توافقنامه ژنو با کلیات بودجه سال 93

حمید رسایی نماینده مردم تهران یکی دیگر از مخالفین کلیات بودجه بود که اظهاراتش در مجلس جنجال بپا کرد.

وی در بخشی از مخالفت خود با کلیات بودجه گفت: درست است که مشاور عالی رئیس جمهور همه آنهایی که به ایشان رای ندادند را افراطی و تندگو می داند اما نمی تواند واقعیت های روشن در توافقنامه ژنو و ارتباط آن با بودجه 93 را نادیده گرفت، بلاتکلیف ماندن حدود 96 میلیارد دلار از قطره چکانه شده 4 میلیارد دلار از مجموع 100 میلیارد دلار اموال خودمان که نه مسئولین نفتی و مسئولین بانک مرکزی و نه مسئولین خزانه داری کل کشور در چگونگی تقدیم آن هیچ اطلاع رسانی نکرده و نمی کنند به عهده کیست؟.

در این بخش از سخنان رسایی به دلیل دو دو کردن نمایندگان فضای مجلس بر هم ریخت که محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را بر عهده داشت گفت: بر اساس آیین نامه داخلی مجلس یکی از بحث هایی که موافق و مخالف بر آن تاکید دارند این است که در دایره موضوع بحث شود، قضاوت عمومی همکاران ما ملاک است و قضاوت عمومی این است که اظهارات شما با نقد بودجه تفاوت دارد.

وی ادامه داد: اگر خارج از بحث صحبت کنید میکروفن شما را قطع می کنم که در پاسخ این اظهارات ابوترابی فرد تعدادی از نمایندگان فریاد احسنت احسنت سر دادند که رسایی گفت اشکالی ندارد آقایان پلمپ بزنید!

رسایی ادامه داد: من درباره ارتباط یک توافق بین المللی بسیار مهم با بودجه صحبت می کنم که این حق من است اگر تعدادی مخالف هستند لطف کرده سکوت کنند و نقدها را بشنوند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بودجه ای که متکی به درآمدهای نفتی باشد و بر مصرف گرایی تاکید کند و از 194 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی 148 میلیارد تومان آن هزینه های جاری و مصرفی باشد چگونه می تواند در برابر تهدیدات آمریکا در خصوص موضوعاتی که نمی توانم اسم آن را بیاورم مقاومت کند.

وی افزود: حدود سه میلیون خانوار منتظر حل مشکل مسکن مهر هستند، این بودجه چه راه حلی برای مسکن مهری که رئیس جمهور در نطق های انتخاباتی خود آن ها را وعده داد و 57 دهم درصد رای لب مرزی کسب کرد، دارد؟

واکنش سخنگوی دولت: قصد ما برای بهبود روند اجرای هدفمندی ارائه لایحه بود/ ارائه تبصره از سر ناچاری بود

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور پس از جلسه صبح امروز در جمع خبرنگاران حضور یافت و برخی از سخنان نمایندگان مخالف را پاسخ داد

نوبخت با بیان اینکه مجلس علاقه مند بود زودتر از مفاد لایحه مطلع شود، تصریح کرد: بنابراین ساز و کار اجرای قانون هدفمندی در سال 93 را در قالب یک تبصره به مجلس تقدیم کردیم، کمیسیون ها هم در فرصت محدود این تبصره را بررسی کردند و در فرصت محدودی نیز پیشنهادات در کمیسیون تلفیق بررسی شد.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهار داشت: امیدوار بودیم وقت بیشتری در اختیار دولت و مجلس برای بررسی این تبصره وجود داشته باشد، اما بالاخره در مدتی کوتاه نمایندگان و کمیسیون های تخصصی پیشنهادات خود را به کمیسیون تلفیق ارائه دادند و آنچه امروز در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گیرد، در واقع برآیند همه پیشنهادات و نظرات کمیسیون های تخصصی و تلفیق است.

وی ادامه داد: اجرای قانون هدفمندی یارانه ها فراتر از بودجه است و هر سال در قانون بودجه مشخص می شود که چند درصد اجرای این قانون رشد خواهد داشت.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص سناریوی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: زمانیکه سرجمع درآمدها تصویب شود، دولت باید در خصوص افزایش قیمت حامل های انرژی تصمیم گیری کند تا کمترین فشار به مردم وارد شود.

دولت لایحه پیشنهادی خود برای بودجه 93 را با رقم 190 هزار میلیارد تومان ارائه کرده است.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:15
اخبار
واحد مرکزی خبر: دادگاه استانبول حکم توقیف دارایی های رضا ضراب تاجر ایرانی مقیم ترکیه را لغو کرد.

 رضا ضراب تاجر ایرانی مقیم ترکیه در جریان عملیات موسوم به هفدهم دسامبر ترکیه به اتهام دست داشتن در ارتشا و پولشوئی به همراه تعدادی از فرزندان برخی وزیران پیشین کابینه دولت ترکیه دستگیر و روانه زندان شده بود.

کار رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه دارد.

به موجب حکم سابق دادگاه استانبول، فروش و یا تغییر هر گونه مالکیت بر اموال رضا ضراب ممنوع شده بود.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:14
اخبار
خبرگزاری ایسنا: شرکت‌کنندگان در نظرسنجی ایسنا، مقابله با دلال‌بازی را موثرترین راه برای خانه‌دار شدن مردم عنوان کردند.

شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی که با موضوع " موثرترین راه برای کمک به خانه‌دار شدن مردم چیست؟ " از بین چهار گزینه " افزایش وام مسکن"، " اجرای طرح‌های دولتی"، " مقابله با دلال‌بازی" و " مالیات سنگین بر معاملات مکرر" ، مقابله با دلال‌بازی را موثرترین عامل در راستای کاهش قیمت مسکن و کمک به خانه‌دار شدن مردم مطرح کردند و در رتبه‌های بعدی به افزایش وام مسکن، مالیات سنگین بر معاملات مکرر و اجرای طرح‌های دولتی رأی دادند.

در این نظر سنجی که به مدت یک هفته روی سایت ایسنا برگزار شد 10 هزار و 245 نفر شرکت کردند که 44.15 درصد آنها به مقابله با دلال بازی، 21.41 درصد به افزایش وام مسکن، 19.93 درصد به مالیات سنگین بر معاملات مکرر و 14.51 درصد به اجرای طرح دولتی رأی داند.

راههای متعددی برای کمک به خانه‌دار شدن مردم وجود دارد که چهار گزینه مطرح شده در این نظرسنجی بر اساس مهمترین مطالبات روز بازار مسکن و نظرات کارشناسان این بخش انتخاب شده است.

از سوی دیگر گفته می‌شود نوسانات اخیر بازار مسکن که از نیمه دوم سال گذشته اوج گرفت تحت تاثیر عوامل متعددی همچون مسائل سیاسی است اما طبق نظر مردم دلال‌بازی و واسطه‌گری سودجویان در بازار مسکن مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در قیمت مسکن و به تبع آن مقابله با این عاملان بهترین راهکار در راستای کمک به خانه‌دار شدن مردم است. اغلب کارشناسان نیز بر این باورند که باید دست دلالان و سوداگران کوتاه شود تا بازار مسکن کمی نفس بکشد.

به عقیده برخی مسئولان و صاحب‌نظران نیز اجرای طرح مالیات بر معاملات مکرر و واحدهای مسکونی خالی می‌تواند بازار مسکن را بهبود بخشد و اجرای طرح‌های دولتی از جمله مسکن اجتماعی، حمایتی و مشارکتی که دولت یازدهم در نظر دارد می‌تواند دهک‌های مربوطه هر یک از این طرح‌ها را خانه‌دار کند.

همچنین افزایش وام مسکن به اندازه‌ای که بخش چشمگیری از قیمت یک واحد مسکونی در کلان‌شهرها را تامین کند می‌تواند بازار را رونق دهد و برای متقاضیان پشتوانه‌ای باشد که اخیرا در این راستا تسهیلات مسکن از 20 به 35 میلیون تومان افزایش یافت اما اکثر دست‌اندرکاران بر این باورند که این میزان وام چند سال پیش کمک حال خریداران بود و اکنون تاثیر بسزایی به ویژه در کلان‌شهرها ندارد.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:13
اخبار
خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال ضمن بررسی رابطه تک فرزندی با افزایش تحصیلات، گفت: 65.3 درصد تحصیل کرده ها حداکثر یک فرزند و تنها 10 درصد آنان چند فرزند دارند.

علی اکبر محزون به بررسی انجام شده در مورد میزان فرزندآوری در قشر تحصیلکرده جامعه اشاره کرد و افزود: بررسی آماری انجام شده از بین زنانی است که حداقل یک بار تجربه ازدواج را داشته اند در این تحقیق یکبار میزان تحصیلات و یکبار نیز سطح تحصیلات سرپرستان خانوار سنجیده شده است.

وی در مورد استانداردهای بین المللی آموزش و تحصیل گفت: استاندارد بین المللی برای آموزش و تحصیل 6 سطح دارد که مرحله اول دوره آموزش پایه یا همان ابتدایی است، دومین سطح پایین تر از متوسطه که همان راهنمایی است، سومین مرحله متوسطه، چهارم آموزش بعد از متوسطه که در ایران جایگاهی ندارد، پنجمین مرحله نیز آموزش عالی که همان کاردانی و کارشناسی است و مرحله آخر که دوره کارشناسی ارشد و دکتراست.

مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به حداکثر یک فرزند در زنان مورد بررسی اشاره کرد و گفت: در سرشماری سال 90 ، 21.5 درصد زنان دوره ابتدایی ، 36.6 درصد زنان دارای تحصیلات راهنمایی ، 52.4 درصد زنان دارای تحصیلات متوسطه، 65.3 درصد زنان دارای تحصیلات کاردانی و کارشناسی و 52 درصد زنان دارای مدرک ارشد و دکترا حداکثر یک فرزند داشتند.

محزون تاکید کرد: این درحالی است که در سرشماری سال 85 این درصد به ترتیب 25.8 ، 44،55.8،61.3 و 62.4 بوده است.

به گفته وی، بررسی انجام شده نشان می دهد حداکثر تک فرزندی در خانواده ها با افزایش سطح تحصیلات بیشتر شده است.

محزون به حداقل سه فرزند در خانواده های تحصیل کرده اشاره کرد و افزود: آخرین سرشماری انجام شده نشان می دهد 56.5 درصد زنان با تحصیلات ابتدایی ، 33.9 درصد زنان با تحصیلات راهنمایی، 18.1 درصد زنان با تحصیلات متوسطه ، 10.3 درصد زنان با تحصیلات کاردانی و کارشناسی و 18.1 درصد زنان با تحصیلات ارشد و دکترا دارای حداکثر سه فرزند بوده اند.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته