• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 242
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 3435روز قبل
داستان و حکایت


تکه‌ای که دوست نداری...!

شیوانا صبح زود از مقابل مغازه نانوایی عبور می‌کرد. دید نانوا عمدا مقداری آرد ارزان جو را با آرد مرغوب گندم مخلوط می‌کند تا در طول روز به مردم به اسم نان مرغوب گندم بفروشد و سود بیشتری به دست آورد.
شیوانا از مرد نانوا پرسید: "آیا دوست داری با آن بخش از وجودت که به تو دستور این کار را داد و الان مشغول انجام این کار است تمام عمر همنشین باشی!؟"مرد نانوا با مسخرگی پاسخ داد: "من فقط برای مدتی اینکار را انجام خواهم داد و بعد که وضع مالی‌ام بهتر شد اینکار را ترک می‌کنم و مثل بقیه نانواها آدم درست و صادقی می‌شوم."شیوانا سری تکان داد و گفت: "متاسفم دوست من!! هر انسانی که کاری انجام می‌دهد بخشی از وجود او می‌فهمد که قادر به این کار هست. این بخش همه عمر با انسان می‌آید. در نگاه و چهره و رفتار و گفتار و صدای آدم خودش را نشان می‌دهد. کم‌کم انسان‌های اطرافت هم می‌فهمند که چیزی در وجود تو قادر به این جور کارهای خلاف است و به خاطر آن از تو فاصله می‌گیرند. تو کم‌کم تنها می‌شوی و این بخش که تو دیگر دوستش نخواهی داشت همچنان با تو همراه خواهد شد و نهایتا وقتی همه را از دست دادی فقط این بخش از وجودت یعنی بخشی که قادر به فریب است و در کلک زدن مهارت دارد با تو می‌ماند و تو مجبوری تمام عمر با تکه‌ای که دوست نداری زندگی کنی و حتی در آن دنیا با همان تکه همراه شوی!اگر آن‌ها که محض تفنن و امتحان به کار خلافی دست می‌زنند، می‌دانستند که بعد از این تجربه قادر به بازگشت به حالت پاکی و عصمت اولیه نیستند و بخشی از وجود آن‌ها نسبت به توانایی خود در خطاکاری آگاه و بیدار می‌شود و همیشه همراهشان می‌آید، شاید از همان ابتدا هرگز به سمت کار خلاف حتی برای امتحان هم نمی‌رفتند...

چهارشنبه 25/10/1392 - 11:26
قرآن

ابرکات و آثار قرآن کریم به روایت آیت الله بهجت

گر چشم بصیرت داشتیم، سخن خدای متعال را که می‌فرماید: «ولو أنّ قرآنًا سیّرت به الجبال أو قطّعت به الأرض أو کلّم به الموتى» قدر می‌دانستیم، ولی ما هم‌چنان نشسته‌ایم و هوای نفس بر ما غالب گشته که این کرامات و معجزات قرآن را مانند دور و تسلسل محال می‌دانیم!

آقایی را بنده دیده بودم که به برکات چند آیه قرآن، هر میوه‌ای را که می‌خواست هر چند در غیر آن فصل حاضر می‌ساخت. بالاترین انعام الهی و هدیه آسمانی و غیبی، همین قرآن است، اما چگونه باید با آن رفتار کنیم تا بتوانیم از آن بهره‌مند شویم.در احوالات پدر مرحوم شیخ جعفر شوشتری رحمةالله‌علیه آورده‌اند که پسر نابینایی را نزد ایشان آوردند، ایشان هم دست روی چشم بچه گذاشتند و مشغول خواندن سوره حمد شدند، مقداری که خوانده بودند، بچه گفته بود بابا، از میان انگشتان آقا می‌بینم؛ و وقتی که حمد تمام شده بود، همه‌ جا و همه‌ چیز را کاملاً دیده بود

چهارشنبه 25/10/1392 - 11:22
عقاید و احکام
حكم ترك كنندگان حج و منكران وجوب آن

مسأله 1 ـ حج از ضروریات دین به شمار می‌آید، و وجوب آن با دلایل فراوان در كتاب و سنت به اثبات رسیده است، و كسى كه با دارا بودن شرایط و علم به وجوب حج، آن را ترك كند، گناه كبیره مرتكب شده است.
خداوند متعال در قرآن كریم می‌فرماید: (وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلاً وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ الله غَنِیُّ عَنِ الْعَالَمِینَ)(3)؛ «حج گزاردن بیت الله، براى خداوند، بر آنان كه استطاعت دارند، واجب است، و هر كه كفر ورزد (و حج نگزارد)، البته خداوند از جهانیان بى نیاز است».
و از حضرت امام صادق (علیه السلام) چنین روایت شده است: «من ماتَ و لم یَحُجَّ حَجّة‌الاسلام و لم یَمنعهُ من ذلك حاجةٌ تجحفُ به أو مرض لا یطیق فیه الحج أو سلطان یمنعه، فلیمت یهودیاً أو نصرانیاً».
«هر كه بمیرد و حج نگزارده باشد، در حالى كه نیازى كه اجحاف به حالش باشد، یا بیمارى سخت یا پادشاه (ستمگر) او را از حج باز نداشته باشد، پس باید یهودى یا نصرانى بمیرد.»
3. آل عمران: 97

سه شنبه 24/10/1392 - 11:29
اخبار
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) در دیدار هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم، یکی از ابعاد مهم حادثه 19 دی سال 1356 را اقدام و عمل، با تکیه بر ایمان راسخ و همراه با بصیرت، و در سخت ترین شرایط، دانستند و تأکید کردند: مهمترین درس حادثه 19 دی قم، این است که برای عبور از مشکلات باید با ایمان راسخ و بصیرت نسبت به دشمن و فراموش نکردن دشمنی او، بر توانایی ها و ابتکارهای داخلی ملت و استعدادهای جوان تکیه کرد و چشم به خارج ندوخت.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که همزمان با سی و ششمین سالگرد قیام تاریخی مردم قم در 19 دیماه سال 1356 برگزار شد، با اشاره به یکی از آیات سوره روم قرآن کریم که خداوند نصرت و یاری مؤمنین را، حقی بر عهده خود می داند، گفتند: وعده حتمی خداوند متعال در این آیه، مربوط به شرایطی است که مؤمنین هیچ روزنه امیدی در مقابل جبهه عظیم دشمنان نداشتند و آن روزی هم که مردم و جوانان و طلاب قم برای دفاع از امام (ره) و پرچم برافراشته مبارزه بر ضد طاغوت، به خیابانها آمدند و خون آنها بر زمین جاری شد، هیچکس تصور نمی کرد که این حادثه، چنین تأثیر و برکتی خواهد داشت. ایشان تأکید کردند: اگر ایمان راسخ، با بصیرت، اقدام و عمل، و استقامت و ایستادگی همراه شود، نصرت الهی قطعی خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر در مواردی نصرت الهی شامل حال مؤمنین نمی شود، به دلیل ضعف ایمان یا غلط بودن ایمان و یا ایمان بدون بصیرت است زیرا نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و فردی که چشم ندارد، راه را تشخیص نمی دهد و به بیراهه می رود.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: علت اینکه بنده بر موضوع بصیرت در حوادث 9 دی تأکید فراوان داشتم به همین علت است.
ایشان علت پیروز نشدن حرکت و قیام برخی ملتها را، نبود برخی شرایط تحقق نصرت الهی دانستند و تأکید کردند: ملت ایران توانست همه این شرایط اعم از ایمان راسخ، بصیرت، اقدام و ایستادگی را فراهم کند زیرا راهنمای صادق و ماهری همچون امام خمینی (ره) داشت که فقیهی آگاه به مسائل جهان، بریده از مطامع و منافع مادی شخصی و آگاه به کتاب و سنت بود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم تأمل در گذشته و درس گرفتن از نقاط قوت و ضعف آن، خاطرنشان کردند: کسی نباید دچار این توهم شود که دشمنان انقلاب اسلامی، امروز از دشمنی خود منصرف شده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: البته ممکن است هر دشمنی ناچار به عقب نشینی شود ولی نباید از دشمن و جبهه دشمن غافل شد و نباید لبخند دشمن را جدی گرفت و فریفته آن شد.
ایشان با تأکید بر اینکه هیچگاه نباید هدف را فراموش کرد، گفتند: هدف جمهوری اسلامی ایران، رسیدن به آرمانهای اسلام یعنی پیشرفت مادی و معنوی بشر است و رسیدن به این هدف والا جز با ایمان راسخ و بصیرت در مسائل جاری و غافل نشدن از دشمن، امکان پذیر نیست.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اینکه بنده بارها گفته ام افق نظام جمهوری اسلامی ایران روشن است، به این دلیل است که مردم ما دارای ایمان، بصیرت و دشمن شناسی و همچنین دارای روحیه کار و ابتکار هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: در کدام مسئله بوده است که جوانان ما وارد شده و نتوانسته باشند، موضوع را حل کنند. هر جا زیر ساخت آماده ای بوده است، جوانان ما به پیش رفته اند و همه اینها، به برکت استعداد و توانایی است که خداوند متعال در این ملت قرار داده است.
ایشان افزودند: توصیه همیشگی من به مسئولین این است که برای رفع مشکلات کشور باید به نیروی درونی توجه شود و چشم به بیرون دوخته نشود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه هیچ شکی در حضور فعالانه در عرصه خارجی و بین المللی نیست، خاطرنشان کردند: اما باید امید ما به پشتیبانی و کمک الهی و نیروی داخلی ملت و کشور باشد و همین نگاه است که کشور را بیمه خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به اشتباه همیشگی دشمنان در شناخت نادرست از ملت ایران اشاره کردند و افزودند: دشمنان ما امروز به گونه ای صحبت می کنند که گویا ملت ایران بر اثر فشار تحریم ها، دستهایش را بالا برده و تسلیم شده است، در حالیکه باز هم اشتباه می کنند زیرا این ملت، ملتی نیست که دستهایش را به علامت تسلیم بالا ببرد.
ایشان با تأکید بر اینکه ملت ایران، در شرایط سخت تر از امروز نیز تسلیم نشد، خاطرنشان کردند: نمونه واضح و غیرقابل انکار این حقیقت، در 8 سال دفاع مقدس است که همه قدرتهای جهانی و شرق و غرب آن روز، به صدام مجرم کمک کردند تا بر ضد ملت و کشور ایران اقدام کند اما بواسطه عزم و ایمان راسخ و تصمیم قاطع ملت برای صحنه آوردن توانایی های داخلی، نصرت الهی محقق شد و گره ها یک به یک باز و رژیم بعث و حامیانش با بی آبرویی بین المللی مجبور به عقب نشینی شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: امروز هم رفع مشکلات تنها از طریق مقابله با دشمنی های دشمنان بواسطه ایستادگی ملت و تکیه بر توانایی های داخلی، و اعتماد به خداوند متعال امکان پذیر است.
ایشان افزودند: وقتی دشمن با ملتی مصمم و مقاوم مواجه می شود، چاره ای جز عقب نشینی نخواهد داشت و این تصور که ملت ایران به دلیل فشار تحریم ها به پای میز مذاکره آمده، یک اشتباه محض است و ملت ایران این اشتباه دشمنان را به هم خواهد زد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ما قبلاً هم اعلام کرده بودیم که نظام جمهوری اسلامی ایران، در موضوعات خاصی که مصلحت بداند، با این شیطان، برای رفع شرَ او و حل مشکل،  مذاکره خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه یکی از برکات مذاکرات اخیر، روشن شدن دشمنی مسئولان آمریکایی با ایران و ایرانی، و اسلام و مسلمین بود، گفتند این موضوع، در لحن ها و حرفهای مقامات امریکایی، در هفته های اخیر، کاملاً مشهود بود و همه دیدند.
ایشان افزودند: اگر امریکایی ها در موضوعی اقدام نمی کنند، علت آن، ناتوانی آنها است و نه عدم دشمنی. آنها گفتند اگر می توانستیم تار و پود صنعت هسته ای ایران را جدا می کردیم اما نمی توانیم. آری، آنها نمی توانند چون ملت ایران اراده کرد، روی پای خود بایستد و ابتکار و توانایی خود را به میدان بیاورد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مذاکرات اخیر، هم دشمنی امریکا را نشان داد و هم ناتوانی آنها را.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ادامه اظهارات کینه جویانه شخصیت ها و محافل سیاسی و مطبوعاتی امریکا بر ضد نظام اسلامی و ملت ایران، از جمله ادعاهای آنها درخصوص موضوع حقوق بشر، خاطرنشان کردند: هرکسی هم که درباره حقوق بشر حرف بزند، امریکاییها حق ندارند حرف بزنند زیرا دولت امریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در دنیا است.
ایشان با اشاره به پشتیبانی و حمایت مستمر امریکا از رژیم غاصب صهیونیستی و ظلم و شرارت این رژیم بر ضد مردم فلسطین از جمله مردم مظلوم غزه و جلوگیری از رسیدن کمترین امکانات غذایی و پزشکی به این مردم گفتند: آیان این موارد، ظلم و تخلف از حقوق بشر نیست. آیا در چنین شرایطی  این ها شرم نمی کنند که نام حقوق بشر را بر زبان می آورند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به وعده انتخاباتی رئیس جمهور امریکا مبنی بر تعطیلی زندان گوانتانامو و عمل نکردن به این وعده بعد از گذشت پنج سال، خاطرنشان کردند: حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکا به مردم پاکستان و افغانستان و هزاران جنایات دیگر و همچنین شیوه های ناشناخته جنایتهای آنها در جهان، نشان دهنده ماهیت واقعی و ضد حقوق بشری امریکا است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: ما مدعی امریکا و بسیاری از دولتهای غربی درخصوص نقض حقوق بشر هستیم و ما گریبان آنها را در پیشگاه دادگاه افکار عمومی دنیا می گیریم و آنها پاسخی ندارند.
ایشان خاطرنشان کردند: ملت ایران با تکیه بر خداوند متعال، از همه موانع عبور خواهد کرد و به اهداف والای خود خواهد رسید.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، جایگاه مردم قم را در دوران مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بویژه مقاطع حساس، برجسته و ممتاز دانستند و تأکید کردند: قم به عنوان مرکز روحانیت شیعه و اسلام، نماد عظمت جمهوری اسلامی ایران است.
http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=11374
سه شنبه 24/10/1392 - 11:27
خانواده
وظایف مشترک.
1- انسجام عاطفی ، روانی و معنوی
2- مهر ورزی به یکدیگر
3- تکریم یکدیگر
4- بردباری و شکیبای در ناملایمات زندگی
5- احترام به بستگان یکدیگر به ویژه پدر و مادر
6- دروغ نگفتن به یکدیگر و داشتن صداقت
7- رعایت موارد ذکر شده در عقد نامه
8- بد اخلاقی نکردن ، تند خویی و ترش رویی
9- تمجید نکردن دیگران علیه هم
10- پرهیز از بد زبانی
11- بازگو نکردن عیوب یکدیگر
12- دعا در حق یکدیگر
13- اجتناب از سوء ظن به یکدیگر
14- برطرف کردن نیازهای جنسی یکدیگر
15- اظهار محبت به یکدیگر
16- فداکاری کردن در قبال یکدیگر

 

سه شنبه 24/10/1392 - 11:18
خانواده
وظایف زن نسبت به مرد.
1- تمکین
2- بدون اجازه از منزل خارج نشدن.
3- تصرف نکردن در مال شوهر
4- عفت و چشم پوشی از غیر
5- آرایش کردن برای شوهر
6- قناعت و سپاسگذاری
7- تهیه غذای خوشمزه
سه شنبه 24/10/1392 - 11:17
خانواده

وظایف مرد نسبت به زن.
1- پرداخت نفقه
2- پرداخت مهریه
3- عدالت در تمام شئونات زندگی
4- غیرت داشتن نسبت به همسر
5- صرف نظر کردن از اشتباهات و لغزشهای همسر
6- درخواستهای نامعقول نداشتن
7- اختصاص دادن قسمتی از وقت با صحبت کردن با زن و شنیدن دردودلهایش
8- تحمیل نکردن کاری که در حد و توان زن نیست به او
9- آراستن و خوش بو ساختن خود برای همسر
10- اجرت دادن به زن برای رسیدگی به خانه (البته حقوق وزارت کاری نه ، اجرتی که نشانه بها دادن به فعالیتهای زن باشد)
سه شنبه 24/10/1392 - 11:16
نماز
اشعار نماز
اشعار نماز

 

نماز بی ریا!

فکرم همه‌جا هست، ولی پیشِ خدا نیست
سجادۀ زَردوز که محرابِ دعا نیست

گفتند سر سجده کجا رفته حواست؟
اندیشه سَیّالِ من ـ ای دوست ـ کجا نیست؟!

از شدّتِ اِخلاصِ من عالَم شده حیران
تعریف نباشد، ابداً قصدِ ریا نیست!

از کمّیتِ کار که هر روز سه وعده
از کیفیتش نیز همین بس که قضا نیست

یک‌ ذرّه فقط کُندتر از سرعتِ نور است
هر رکعتِ من حائزِ عنوان جهانی‌ست!

این سجدۀ سهو است؟ و یا رکعتِ آخر؟
چندی‌ست که این حافظه در خدمتِ ما نیست

ای دلبرِ من! تا غمِ وام است و تورُّم
محراب به یاد خمِ ابروی شما نیست

بی‌دغدغه یک سجدۀ راحت نتوان کرد
تا فکر من از قسطِ عقب‌مانده جدا نیست

هر سکّه که دادند دوتا سکّه گرفتند
گفتند که این بهرۀ بانکی‌ست، رِبا نیست!

از بس‌ که پیِ نیم‌ وَجَب نانِ حلالیم
در سجدۀ ما رونق اگر هست، صفا نیست

بَه بَه، چه نمازی‌ست! همین است که گویند
راهِ شُعَرا دور زِ راهِ عُرَفا نیست

 

سه شنبه 24/10/1392 - 11:14
نماز

قرآن مجید به یادگیری و آموزش به طور اعم و یادگیری و آموزش نماز به طور اخص، اهمیت بسیار داده است. اهمیت یادگیری از دیدگاه قرآن به اندازه‌ای است که در اولین‌ سوره‌ای که بر پیامبر نازل می‌شود به مسئله ی یاد دادن و آموزش‌ اشاره شده و از خواندن و نوشتن و یادگیری به عنوان ابزارهایی‌ برای پرورش و رساندن انسان به کرامت یاد گردیده است.

خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) می‌فرماید:

«وامر اهلک بالصلوة و اصطبر علیها»؛ خانواده ی خود را به نماز فرمان بده و بر انجام آن شکیبا باش.(سوره ی طه،آیه 123)

حضرت ابراهیم(علیه السلام) در دعاهای خود می‌فرمایند: «پروردگارا،مرا برپا کننده ی نماز قرار ده، و از فرزندانم(نیز چنین‌ فرما)، پروردگارا دعای مرا بپذیر!(سوره ی ابراهیم، آیه 40)

حضرت لقمان به پسرشان می‌فرمایند: پسرم!نماز را برپادار،و امربه‌معروف و نهی‌از منکر کن، و در برابر مصائبی‌ که بر تو می‌رسد با استقامت و شکیبا باش که این از کارهای‌ مهم و اساسی است.(سوره ی لقمان، آیه 17)

در جای دیگر، حضرت لقمان به فرزندشان می‌فرمایند: «فرزند عزیزم!مبادا خروس از تو هشیارتر و به اوقات نماز از تو مراقب‌تر باشد. آیا نمی‌بینی که به هنگام هر نماز، رسیدن وقت‌ آن را اعلام می‌کند و سحرگاهان به آوای بلند ندا سرمی‌دهد، در حالی که تو در خوابی؟»(عزیزی، 1379،ج 2،ص 186)

حضرت علی(علیه السلام) می‌فرمایند: «نماز را به فرزندانتان‌ بیاموزید.»(عزیزی،ج 2،ص 107

سه شنبه 24/10/1392 - 11:13
نماز

کودک و نماز

حضرت ابراهیم علیهالسلام همراه با فرزندش خانه خدا را بنا نهاد و کار را به اتمام رساند. دستها را به سوی آسمان بلند کرد و از خدا خواست: رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّیتِی پروردگارا مرا برپادارنده نماز قرار ده و از فرزندان من نیز. (۱)

نماز، همان ستون خیمه گاه دین است و والدین باید کودک را برای نماز خواندن تربیت کنند. این کار نیاز به دقت دارد و دشوار است، چرا که اگر او را پیش از تکلیف برای این مهم عادت ندهیم، به جا آوردن آن در ابتدای تکلیف، سخت، تکراری و به خصوص برای نماز صبح درد سرساز است. به خصوص اگر نوجوان در این رابطه با اصرار زیاد والدین مواجه شود منجر به لجبازی یا دروغگویی وی می شود و آن زمان، برای هدایت این نهال سرکش کمی دیر شده است و مشکل چند برابر!

روایات نسبتاً زیادی در رابطه با نماز و سن شروع به آن وارد شده است. در اینجا فرصت پرداختن به تک تک آنها نیست، اما می توان با دسته بندی و ذکر چند نمونه از هر کدام به نتایج مطلوبی رسید. این روایات به لحاظ عبارات به کار رفته در آن به سه دسته تقسیم میشوند.

دسته اول روایاتی که در آنها از لفظ «وجوب» برای شروع نماز استفاده کرده است.
دسته دوم روایاتی هستند که لفظ «امر» به نماز و «مؤاخذه» برای آن را به کار گرفته است.
دسته سوم روایاتی هستند که در آنها، اجازه تنبیه بدنی کودکان برای اقامه نمازشان داده شده است.با جمعبندی روایات، برای آموزش نماز سه مرحله باید به ترتیب طی شود.

سه شنبه 24/10/1392 - 11:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته