• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3821روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک دندانپزشک گفت: آدامس همزمان می‌تواند آثار مثبت و منفی در داخل دهان اعمال کند. از طرفی با داشتن قند موجب گسترش پوسیدگی دندان می‌شود و از طرفی با افزایش ترشح بزاق و عمل جویدن می‌تواند موجب بهبود و تسهیل خودشویی محیط دهان شود.

خبرگزاری فارس: آدامس بجویم یا نجویم

مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: مطابق یک قاعده کلی هر ماده‌ای که باعث شود میزان قند در محیط دهان افزایش یابد می‌تواند موجب گسترش پوسیدگی دندان شود چرا که محیط دهان محیط مناسبی برای تبدیل قند به اسید توسط باکتری‌هاست.

این دندانپزشک گفت: از سوی دیگر می‌توان گفت هر ماده‌ای که باعث افزایش ترشح بزاق و عمل جویدن شود می‌تواند موجب بهبود و تسهیل خودشویی محیط دهان شود مخصوصاً در بیمارانی که از یک سمت دهان خود استفاده نمی‌کنند و آن ناحیه پر از جرم و پلاک است می‌تواند کاربرد مثبتی داشته باشد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: آدامس با داشتن هر دو جنبه فوق می‌تواند همزمان آثار مثبت و منفی در داخل دهان اعمال کند اما برای جلوگیری از تأثیر سوء آن می‌توان از آدامس‌های بدون قند که آدامس‌هایی با قندهای غیر قابل تخریب هستند استفاده کرد؛ البته باید دقت داشت مصرف بی‌رویه آدامس می‌تواند موجب مشکلات گوارشی و از جمله اسهال در فرد شود.

فاطمی، مصرف متعادل آدامس‌های فاقد قند را به عنوان یک عامل کمک کننده تلقی کرد و گفت: باید دقت داشت اثر خوشبو کنندگی آدامس‌ها یا افزایش بزاق توسط آنها به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین مسواک، خمیر دندان، نخ دندان و حفظ بهداشت دهان دندان شود.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:6
شهدا و دفاع مقدس

چه کلامات پوچ و خردکننده‌ای که متأسفانه در همه حال شنیده می‌شود آن هم از دهان یک مسلمان؛ ولی باید دانست کسانی که از زیر بار مسئولیت کنار می‌روند آگاهی از اسلام نداشته و فقط به ظواهر آن اکتفا کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: پاسخ یک شهید به جمله عامیانه «به من چه»

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، شهید جاوید نشان «محمدتقی ترکمانی»مسئول روابط عمومی سپاه همدان متولد 27 تیر 1339 در شهر همدان است؛ در یازدهم شهریور 1360 طی عملیات شهیدان رجایی و باهنر به شهادت رسید و پیکر مطهرش بای همیشه در قراویز ماند.

از این شهید عزیز دست نوشته‌ها و یادداشت‌هایی ماندگار شده است که برگی از آن در خصوصبی‌تفاوت نبودن نسبت به جامعه در ادامه می‌آید.

                                                           ***

به من چه

به من مربوط نیست

من کلاه خودمو نگهدارم

آه! چه کلامات پوچ و خرد کننده‌ای که متأسفانه در همه حال شنیده می‌شود آن هم از دهان یک مسلمان؛ بسیار وقیحانه و شرم آور است؛ اینها را کسانی رایج و پشتیبانی می‌کنند که چهره کریه آنها روز به روز روشن‌تر می‌شود ولی باید دانست کسانی که از زیر بار مسئولیت کنار می‌روند آگاهی از اسلام نداشته و فقط به ظواهر آن اکتفا کرده‌اند و به گمان خود الله را درست شناخته و از آن پیروی می‌کنند در حالی که باید گفت این رسم مسلمانی نیست.

با توجه به آنکه حس مسئولیت در همه حال یکی از ارکان اصلی اجتماع و اسلام است نمی‌توان بدون اسلامی را تصور کرد به طوری که اگر این رکن و پایه نباشد، جامعه نابود است و دوام اسلام نیز حس مسئولیت می‌باشد.

اگر با لفظی تند این موضوع بررسی می‌شود باید دانست که جز این نیست به همین جهت است که در اسلام در آن تأکید فراوانی شده است(امر به معروف و نهی از منکر در جامعه‌ای که حس مسئولیت نیست خود به خود و خواه ناخواه نابود می‌شود).

چگونه؟

بدیهی است در این جامعه خواه ناخواه مردم از هم بی‌خبر و کاملاً جدا می‌شوند؛ در این حال افراد سودجو و زورگو از کمینگاه خود خارج می‌شوند و آستین‌ها را بالا زده و با کمال راحتی و بدون مانع وارد می‌شوند، افراد و گروه‌های جامعه را در مقابل هم قرار می‌دهند تا هم از قدرتشان بکاهد و هم از نا آگاهی آنها برای نابودی‌شان استفاده کند.

چنانچه در سال‌های قبل مشاهده کردیم در حالی که قدرت اعتراض را نداشتیم. دهاتی و شهری، روحانی و دانشگاهی، مذهبی و غیرمذهبی، باسواد و بی‌سواد، ترک و فارس، کارگر و کارمند و همه و همه در مقابل هم قرار داشتند بدون اینکه بدانند این معماران ماهر با چه نقشه‌ای و برای چه اینها را تقسیم‌بندی کرده بود این غول استثمار که در لباس خوش خط و خال استعمار در فرصت بسیار مناسب مشغول کار است.

این چپاولگران بعد از جدا کردن مردم که خودشان مقدماتش را فراهم آورده بودند و برای آنها زحمتی نداشت، در مقابل ضعیف‌ترین و محروم‌ترین طبقه قرار گرفتند و با وعده‌های بسیار زیرکانه و با مهربانی، دلسوزتر از مادر به طرفداری از آنها برخاستند و بعد از نابود کردن شخصیت انسانی و استقلال آنها توانستند که کمک هوای نفسشان آنها را تهی کرده تا بتوانند بهتر از وجودشان و از ذخایر و سرمایه‌هاشان به نفع خود استفاده کنند.

به طوری که با شنیدن نام کاردستی‌های این عده، مردم سراسیمه پابرهنه با عجله تمام به طرف دام‌های چپاولگران به ظاهر انسان دوست شتافتند و عجیب اینکه این دام‌ها بسیار ماهرانه و با دقت تنظیم شده بود که مردم زود جذب و از خود بی‌خود شدند. (در اولین مرحله با نمایش دادن فیلم‌های جلب کننده و به دنبال آن آزاد گذاشتن زن‌ها در مقابل مردها و ترویج تمام کارهایی که هوای نفس با کمال خوشحالی از آن استقبال می‌کرد) دیگر کار تمام شده بود، چون استثمارگران به هدفشان نائل آمده بودند، جالب اینکه از همین افراد خود باخته، بدون استقلال، بی‌مزد، با تمام وجودشان در اختیار آنها قرار گرفته بودند.

برای مقابله با این استعمارگران چه باید کرد؟

قبل از هر چیز باید دید که در دام استعمار افتادیم (با آگاهی) و سپس با شدت تمام روح اعتراض را در مردم زنده کنیم. همین اعتراض است که می‌تواند فساد و زورگویی را از جامعه برچیند.

اگر در جامعه مردم با دیدن یک عنصر فاسد با عمل فاسد فریاد اعتراض از هر سو بلند کنند و خود را در برابر فساد جامعه مسئول بدانند، دیگر هیچ کس یارای زورگویی و فساد در جامعه را نخواهد شد و این کار احتیاج به آگاهی مردم دارد تا علیه باطل اعتراض کنند با توجه به آنکه در مقابل ناآگاهی مردم مسئول می‌باشیم.

البته نباید فراموش کرد که در این هنگام که بحمد الله دولتمردان اسلامی بر سر کار هستند، افراد غیر انسانی فرصت‌طلب در لباس ملت مظلوم در آمده و به طرفداری از خلق با مهارت تمام، علیه حکومت اعتراض‌هایی وارد می‌کنند؛ در حالی که ادامه این کار موجب بازگشت به خفقان، ظلم و ستم می‌باشد.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:5
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: «صادق بودن برایمان گران تمام می‌شود.» این حرف دل خیلی از بیماران مبتلا به ایدز است که اگر پای درد دلشان بنشینید، دوست ندارند به دلایل متعدد، اسم و تصویرشان در رسانه‌ها منتشر شود.

حتی چند سال قبل وقتی عکاس روزنامه می خواست تصویری از پشت سر یکی از بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران ثبت کند، آن بیمار اجازه نداد و می گفت که احتمال دارد بعضی از اقوامش، با همین عکس پشت سر، او را بشناسند و به همه فامیل بگویند که «فلانی ایدز گرفته است.»

حال در چنین شرایطی این سوال پیش می آید که چرا پس از گذشت بیش از 26 سال از ثبت اولین بیمار مبتلا به ایدز در ایران، هنوز بسیاری از بیماران مبتلا به ویروس HIV از گفتن نام بیماری شان ابا دارند؛ به گونه ای که حتی برخی از آنها درباره نوع بیماری شان به پدر و مادرشان هم چیزی نگفته اند.

بی گمان جواب این سوال را باید در فرهنگ رایج جامعه در برخورد با این بیماران جستجو کرد. هنوز هم بسیاری از مردم به یک بیمار مبتلا به ایدز به دید یک فرد گناهکار نگاه می کنند و همین موضوع باعث شده اغلب این بیماران تمایل نداشته باشند درباره نوع بیماری شان به نزدیک ترین دوستان خود هم توضیحی بدهند.

در حالی که اگر فرهنگ عمومی به سمتی پیش برود که به جای اتهام زنی، از این بیماران حمایت شود و آنها را از اجتماع طرد نکنند، هم بیماران مبتلا به ایدز از کیفیت زندگی بهتری برخوردار خواهند شد و هم دیگر پنهانکاری و مخفی ماندن بیماری در جامعه کمرنگ تر می شود.

در واقع، اگر با بیماری ایدز، مثل سایر بیماری ها برخورد شود و انگ از روی این بیماری برداشته شود، در نتیجه برنامه کنترل ایدز در کشور هم جان تازه ای می گیرد و آمارهای مربوط به این بیماری هم شفاف تر از قبل خواهد شد. به طور مثال بر اساس آمارهای رسمی، فقط حدود 27 هزار ایرانی مبتلا به ایدز هستند، اما آمارهای غیررسمی تاکید می کند تعداد واقعی بیماران مبتلا به ایدز در ایران، چند برابر آمارهای رسمی است.

برخوردهای غیرعلمی و غیراخلاقی با بیماران مبتلا به ایدز، نه تنها گذران یک زندگی آرام و کم دغدغه را از بسیاری از بیماران مبتلا به ایدز سلب کرده، بلکه سبب شده است حتی آمار دقیقی از تعداد واقعی این بیماران نداشته باشیم و طبیعی است که در این فضای لاپوشانی و پنهانکاری، نمی توان به شکل موثری از گسترش این بیماری جلوگیری کرد.

موج سوم ایدز شروع شده است

ایدز، یک بیماری ویروسی و مسری است که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و انسان را حتی در مقابل برخی بیماری های ساده مثل سرماخوردگی آسیب پذیر می کند.

این بیماری در کشور ما با سه موج مختلف شیوع داشته است که اولین موج آن را باید به اوایل سال 1366 و انتقال ایدز از طریق واردات فرآورده های آلوده خونی نسبت داد. موج دوم تقریبا ده سال بعد و با انتقال این ویروس از طریق سرنگ های آلوده معتادان تزریقی شدت گرفت.

دکتر احمد علی نقی، پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات ایدز ایران در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران در گفت وگو با «جام جم» معتقد است موج سوم این بیماری چند سالی است شروع شده و اگر آن را جدی نگیریم، این ویروس با سرعت بیشتری تکثیر خواهد شد.

وی تاکید می کند: پیش بینی ما این است که تا سال 2015، حداقل 35 درصد موارد انتقال ایدز در ایران از طریق انتقال جنسی باشد و هم اکنون انتقال ایدز از طریق روابط جنسی، معادل و حتی گاهی بیشتر از سرنگ آلوده، افراد را مبتلا می کند.

علی نقی بر این باور است که آمار واقعی بیماران مبتلا به ایدز در کشور، رقمی بین 110 تا 120 هزار نفر است و البته یادآوری می کند که چون بسیاری از بیماران مبتلا به ایدز، هرگز شناسایی نمی شوند، همه آمارهای مبتلا به ایدز در ایران، تخمینی است و هیچ آمار قطعی و موثقی در این زمینه وجود ندارد.

10 درصد از مبتلایان ایدز، تحت پوشش درمان

نبود مراکز درمانی مجهز در همه شهرهای کشور، خدمات محدود بیمه ها، مراجعه نکردن عمدی به مراکز درمانی و مهم تر از همه انگی که به این بیماری زده می شود، سبب شده است بسیاری از بیماران مبتلا به ایدز تحت پوشش درمان قرار نگیرند؛ طوری که به گفته دکتر علی نقی، تنها حدود 10 درصد از کل مبتلایان به ایدز (شامل موارد ثبت شده و ثبت نشده) در کشور، تحت پوشش درمان قرار گرفته اند.

امید، یکی از بیماران جوان مبتلا به ایدز است که در باشگاه زمزم (یکی از انجمن های حمایت از بیماران مبتلا به ایدز در تهران) فعالیت می کند.

امید هم درباره هزینه های بالای درمان بیماران مبتلا به ایدز به «جام جم» می گوید: بعد از گران شدن ارز، خیلی از بچه ها نتوانستند دارویشان را تهیه کنند و در حالی که قبلا داروهای دو ماه را در اختیارمان می گذاشتند، اما حالا به زحمت برای پنج روز، دارو در اختیار داریم.

به گفته امید، هزینه درمان یک بیماری مثل هپاتیت سی که در بین بیماران مبتلا به ایدز شایع است، از درمان خود بیماری ایدز گران تر است و با وجود حمایت محدود بیمه ها، برخی بیماران ناچارند ماهانه دست کم 900 هزار تومان برای بدتر نشدن سیر بیماری هزینه کنند و این در حالی است که خیلی از آنها توان جسمی و روحی برای کارکردن ندارند.

جدای از هزینه های درمان، دسترسی عادلانه به برخی امکانات پزشکی کشور نیز برای بیماران مبتلا به ایدز با محدودیت روبه روست و به طور مثال، سالیان سال است بیماران مبتلا به ایدز از پذیرفته نشدن در برخی مراکز دندانپزشکی گلایه دارند و همین مساله باعث شده که خیلی از آنها ترجیح بدهند در مراجعه به مراکز درمانی، اصلا نامی از بیماری شان نبرند.

از سوی دیگر نیز با وجود آن که هم اکنون نزدیک به 440 مرکز مشاوره ویژه بیماران مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد، اما افزایش آمار مبتلایان به ایدز در ایران و نهادینه نشدن فرهنگ صحیح برخورد با این بیماران، بوضوح نشان می دهد نهادهای فرهنگسازی همچون رسانه ها باید آموزش های گسترده تری ارائه دهند تا مردم نیز با حمایت از بیماران مبتلا به ایدز و انجام ندادن فعالیت های پرخطر، نقش موثرتری در پیشگیری و کنترل این بیماری ایفا کنند.

زنان، قربانی اصلی موج سوم ایدز

از همان سال 66 تا به امروز (دهم آذر، روز جهانی ایدز)، همواره آمار زنان مبتلا به ایدز در مقایسه با مردان مبتلا به این ویروس، رقم کوچکی بوده است، اما با ورود موج سوم ایدز به کشور، این اختلاف آمارها روز به روز کمتر از قبل می شود.

دکتر علی نقی، در توضیح این پدیده نوظهور خاطرنشان می کند که چون موج سوم ایدز و انتقال ویروس از طریق روابط جنسی گسترش پیدا کرده است، در نتیجه آمار زنان مبتلا در موج سوم انتقال ایدز، رفته رفته در حال افزایش است.

وی تصریح می کند: احتمال انتقال ویروس ایدز از مرد به زن، هشت تا ده برابر بیشتر از انتقال ویروس از زن به مرد است، زیرا اسپرم حاوی ویروس در رحم زن باقی می ماند و در نتیجه احتمال ابتلای زنان در موج سوم ایدز، بسیار بیشتر از آقایان است. به گفته این محقق، تا چند سال گذشته زنان حدود 8 درصد از مبتلایان به ایدز در کشور را تشکیل می دادند، اما با ورود موج سوم ایدز، این آمارها به 12 درصد رسیده است و بیم آن می رود که در سال های آینده، این رقم باز هم افزایش پیدا کند.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:4
كودك

مشاغل پراسترس,واریس,تینا گلناری‌

جام جم آنلاین: شاید تصور کنید مربی مهدکودک بودن شغل آسان و سرگرم‌کننده‌ای است، زیرا با ساعت‌های کاری کم، تعطیلات زیاد، نداشتن ارباب رجوع و وقت گذرانی با بچه‌ها همراه است، اما بر خلاف باور عموم عوامل زیادی است که سلامت مربیان را به خطر می‌اندازد.

حقوق کم و مشکل بیمه

یکی از مهم ترین مشکلات مربیان مهدکودک انتخاب سلیقه ای مدیران مهد، حقوق کم و مشکلات بیمه ای است، اما در مقابل این شغل جزو مشاغل پراسترس طبقه بندی می شود، چون کار کردن با بچه ها و خطرات احتمالی ناشی از بازیگوشی و شیطنت آنها می تواند سلامت مربیان را به خطر بیندازد.

به همین دلیل آنها علاوه بر مسئولیت پذیری بالا در معرض تنش های کاری قرار دارند. همچنین انتظارات غیرواقعی و گاهی عجیب و غریب خانواده ها استرس شغلی مربیان را افزایش می دهد.

ترس از آینده شغلی

هر چند ساعت های کاری مربیان مهدکودک نسبت به خیلی از مشاغل اداری کمتر است، اما آنها برخلاف معلمان مدارس تعطیلات تابستانی ندارند، برای مرخصی گرفتن باید هفت خوان رستم را طی کنند و گاهی نیز به دلیل حقوق کم مجبورند شغل دوم چه به عنوان مربی شنا، ژیمناستیک، زبان و... در همان مهد و چه به عنوان مربی در یک مهدکودک دیگر داشته باشند. این موضوع زمانی حادتر می شود که خودشان هم صاحب فرزند باشند.

به این ترتیب خستگی شان چند برابر خواهد شد. از طرفی چیزی به عنوان استخدام رسمی برای مربیان مهدهای خصوصی مطرح نیست و این احتمال وجود دارد که با تغییرات ساختاری محل کار، ثبات شغلی شان را از دست بدهند و بیکار شوند.

نشستن ها و ایستادن های خطرناک

بیشتر مربیان مهدکودک مجبورند روزانه چند ساعت هم در محل کار و هم هنگام انجام کارهای خانه سرپا بایستند و به همین دلیل در معرض مشکلات زانو، کمر و بیماری هایی مانند واریس قرار می گیرند البته گاهی اوقات نشستن های طولانی مدت برخی از مربیان، بویژه گروهی که با بچه های زیر سه سال کار می کنند، کار دستشان می دهد و باعث اضافه وزن آنها می شود.

امان از خستگی های مفرط

کم نیستند مربیانی که هر روز مسافت زیادی را از خانه تا محل کار و برعکس طی می کنند، ساعت ها در ترافیک می مانند و در معرض هوای آلوده و گرما و سرما قرار می گیرند و به همین دلیل زمینه بروز خستگی مفرط و استرس مزمن در آنها فراهم می شود.

از طرفی همین خستگی و کمبود وقت فرصتی برای انجام چکاپ های دوره ای پزشکی برایشان باقی نمی گذارد و متاسفانه گاهی پیشرفت یک بیماری قابل پیشگیری، سلامتشان را به خطر می اندازد.

توصیه طلایی

اگر شما هم مربی مهدکودک هستید باید برای خودتان یک برنامه روزانه تعیین کنید، خواب کافی و تغذیه سالم داشته باشید و اوقاتی را برای استراحت و سفر در نظر بگیرید تا دچار افسردگی شغلی نشوید.

تینا گلناری - کارشناس بهداشت حرفه ای

يکشنبه 10/9/1392 - 19:3
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران بلژیکی موفق به ساخت نانوحفره‌ای شدند که با قرار گرفتن در غشاء سلولی، به صورت انتخابی برخی ترکیبات را وارد سلول می‌کند و با تغییر رفتار سلول می‌توان از آن برای ژن درمانی استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اطراف سلول زنده یک لایه محافظ وجود دارد که فضای داخل سلول را از گزند عوامل خارجی مصون می‌دارد. پژوهشگران مدت‌ها است که به دنبال ترفندهایی هستند تا بتوانند برخی مولکول‌ها را به درون سلول زنده بفرستند.

جیوانی ماگلیا، استاد رشته بیوشیمی دانشگاه کی‌یو لون بلژیک و همکارانش موفق به طراحی و ساخت نانوحفره‌ای شدند که می‌تواند با قرار گرفتن در غشاء لیپیدی به‌عنوان یک دروازه برای حمل و نقل مولکول‌های دلخواه عمل کند. در سطح این نانوحفره رشته‌های دی‌ان‌ای قرار داده شده که می‌تواند به صورت انتخابی ترکیبات مورد نظر را وارد سلول کند.

تمام سلول‌های زنده حاوی یک غشاء لیپیدی بوده که محتویات سلول‌ها را از محیط بیرون جدا می‌کند. کنترل ورود و خروج مواد از میان غشاء سلولی توسط پروتئین‌های غشاء انجام می‌شود. حفره‌هایی در این غشاء وجود دارد که یون و مواد غذایی از میان آن وارد سلول می‌شود. از سوی دیگر پروتئین‌های غشاء می‌توانند به عنوان سلاح مورد استفاده قرار گیرد، به طوریکه در صورت نیاز، این پروتئین‌ها می‌توانند روی دیواره سلول هدف نانوحفره‌هایی را ایجاد می‌کنند. یون‌ها و مولکول‌ها از این نانوحفره به بیرون تراوش کرده و سلول از بین می‌رود.

پژوهشگران در تلاش هستند تا از نانوحفره‌های سنتز شده توسط آنها برای وارد کردن DNA و پروتئین به درون سلول استفاده کنند. در صورت وارد شدن DNA، می‌توان سلول را وادار کرد تا تغییر کاربری دهد. ماگلیا می‌گوید: ما می‌توانیم نانوحفره‌های زیستی را به شکل دلخواه طراحی کنیم، مشکل اصلی این است که بتوان عبور مولکول‌ها و یون‌ها را از میان این نانوحفره‌ها با دقت کنترل کرد. ما دوست نداریم که همه ترکیبات بتوانند از میان این نانوحفره عبور کنند، به همین دلیل به دنبال محدود کردن نقل و انتقال ترکیبات از میان نانوحفره هستیم.

این گروه موفق به طراحی و ساخت نانوحفره‌ای شدند که دروازه آن مجهز به رشته‌های دی‌ان‌ای است. این دی‌ان‌ای‌ها به صورت انتخابی مولکول‌های مورد نظر را وارد سلول می‌کنند. در واقع محققان سیستمی ساختند که می‌تواند ترکیبات دلخواه آنها را وارد سلول کند. از این نانوحفره می‌توان برای ژن درمانی استفاده کرد به طوری که مواد ژنتیکی از طریق این نانوحفره وارد سلول شده و رفتار سلول را تغییر دهد.

يکشنبه 10/9/1392 - 19:0
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه بلژیک با استفاده از فناوری نانو روش مناسبی را برای غنی سازی نوشیدنی‌ها ارائه کردند که در صنایع تولید نوشیدنی و دارویی کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از ترکیبات فرا ویژه‌ سودمند همانند کاروتنوئیدها، ویتامین‌های محلول در چربی و اغلب ترکیبات فنولی چربی‌ دوست هستند. ماهیت آب‌ گریز این ترکیبات افزودن آنها را به درون غذاها و نوشیدنی‌های مایع فاقد چربی به ویژه انواع نوشیدنی‌های شفاف تقریبا غیرممکن می‌سازد.

در این راستا پژوهشگران دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه گنت بلژیک مطالعاتی را در این زمینه انجام دادند. در این تحقیقات 4 ترکیب زیست فعال مدل شامل کورکومین، ویتامین D، اسید فولیک و بتاکاروتن با استفاده از برهمکنش‌های جاذب نانوپوشانی شدند.

در این مطالعه از ویژگی ترابری ذاتی بتالاکتوگلوبولین در انتقال مواد مغذی برای ایجاد سیستم‌های تحویل سبز (بی‌خطر) با ابعاد نانومتر بهره گرفته شد. سیستم‌های تحویل ایجاد شده با ابعاد نانومتر امکان غنی‌سازی نوشیدنی‌های شفاف را با ترکیبات آب‌گریز و بدون نیاز به امولسیفایر فراهم می‌کند.

نتایج این طرح در صنایع نوشیدنی‌ها و صنایع دارویی کاربرد دارد.

يکشنبه 10/9/1392 - 18:59
سخنان ماندگار

ایرنا- حضرت امام خمینی (ره) از مرحوم آیت الله «سیدحسن مدرس» به عنوان یک روحانی شجاع یاد کرده و افزودند: البته مثل مدرس به این زودی ها پیدا نمی شود.

ما نباید مقلد کسی باشیم که هر چه را عده ای تشخیص دادند، همان را عمل کنیم بلکه باید کاملا توجه کنیم که مثلا در تهران چه کسانی لیاقت دارند که هم مسائل روز را بفهمند و هم متدین باشند و هم برای اسلام کار کنند، اشخاصی را انتخاب کنیم که از هر جهت بازار اختیارش دست خودش است، آنچه بینی و بین الله تشخیص می دهد، آن را انتخاب کند.

اگر در انتخابات مسامحه کنیم، مطمئن باشید که از راه مجلس به ما لطمه می زنند. باید دانست مسلمان بودن تنها فایده ای ندارد، باید جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد و از مسایل روز اطلاع داشته باشد.

سعی کنید مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنید. البته مثل مدرس که به این زودی ها پیدا نمی شود، شاید آحادی مثل مدرس باشند. کسانی را که انتخاب می کنید باید مسائل را تشخیص دهند، نه از افرادی باشند که اگر روس یا آمریکا یا قدرت دیگری تشری زد بترسند، باید بایستند و مقابله کنند.

* از بیانات حضرت امام (ره) در جمع تعدادی از بازاریان تهران (12/10/62)

يکشنبه 10/9/1392 - 18:57
بیماری ها

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت :امروزه با پیشرفت های علم پزشکی بیماری ایدز در جهان مهار شده و رو به بهبودی است و روش های مبازره با این بیماری در کشورهای جهان فراگیر شده است .

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، دکتر مسعود مردانی افزود : سازمان جهانی بهداشت با توجه به اهمیت جوانان و نوجوانان در اپیدمیولوژی بیماری ایدز در دنیا، اول دسامبر هر سال را به نام روز جهانی مبارزه با ایدز نام­گذاری کرد.

وی افزود: در حال حاضر برخی از کشورهای دنیا توانسته­اند بروز موارد جدید از بیماری ایدز را به میزان منفی برسانند یا حداقل موارد جدید بیشتری را گزارش نکنند به طوری که به نظر می­رسد موارد جدید در سطح جهان روبه کاهش باشد.

عضو هیات موسس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری یاد آور شد : متأسفانه بروز بیماری ایدز در دوره نوجوانی با معضلات فراوان و از جمله آسیب­های اجتماعی شدیدی همراه است.از سوی دیگر تغییرات جدید اپیدمیولوژیک بیماری ایدز در ایران ( انتقال بیماری از راه اعتیاد تزریقی به مقاربت جنسی ) زنگ خطر ابتلای به آن را در گروه سنی جوانان بیشتر نشان می­دهد.

به گفته وی کاهش سن ابتلا به ایدز در ایران و همچنین ابتلای زنان در سنین نوجوانی به این بیماری نیز به اهمیت این موضوع افزوده است.

مردانی تاکید کرد :با توجه به اهمیت روز جهانی مبارزه با ایدز مسئولان و دست اندرکاران پیشگیری از بیماری­ها ­باید تمام کوشش­های خود را به منظور انسجام و بالابردن آگاهی­های این قشر در جامعه افزایش دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توزیع جزوات آموزشی آشنایی با مسایل و بیماری ایدز در مدارس راهنمایی و دبیرستان­ها را اقدام موثری دانست که به تازگی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای مبارزه با این بیماری در کشور انجام شده است .

يکشنبه 10/9/1392 - 18:55
نوجوان و جوان

ایرنا - رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: از آنجا که یک هفتم موارد ابتلا به بیماری ایدز در دوران نوجوانی رخ می دهد، دسترسی به این گروه سنی باید فراهم شود تا بتوان ضمن کنترل ایدز از روند افزایشی آن پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر ˈمحمدمهدی گویاˈ روز یکشنبه در همایش ملی ایدز، افزود: نوجوانان در سنین بلوغ نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند زیرا کمتر نوجوانی در صورت ابتلا به ایدز آن را می پذیرد و به اطرافیان خود اطلاع می دهد چرا که همواره گفته می شود این بیماری براثر اعتیاد تزریقی و روابط جنسی گسترش پیدا می کند. 

وی خاطرنشان کرد: هرچند والدین و دیگر اقشار جامعه، احتمال ابتلای یک نوجوان به بیماری ایدز را خیلی ضعیف می دانند اما نوجوانان، بخش قابل توجهی از مبتلایان به ایدز را تشکیل می دهند. 

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: هم اکنون دو میلیون نوجوان 10 تا 19 ساله در جهان مبتلا به ایدز بوده و اغلب آنها تحت مراقبت نیستند. عدم اطلاع رسانی درباره ایدز به نوجوانان سبب شده که میزان ابتلا به ایدز در این گروه سنی ظرف هفت سال تا 50 درصد افزایش یابد. 

گویا افزود: برای کنترل ایدز باید به نوجوانان دسترسی داشت و دسترسی به نوجوانان دارای رفتارهای پرخطر نیازمند تغییر قوانین است؛ این در حالی است که آموزش نوجوانان درباره ایدز باید ساماندهی شود. 

يکشنبه 10/9/1392 - 18:54
اطلاعات دارویی و پزشکی

سرگیجه,بیماری مینیر,اسطوخودوس ,سنبل‌الطیب,سیاه‌دانه ,گیاه لاوندر

جام جم آنلاین: احساس می‌کنم اتاق دور سرم می‌چرخد... اگر چشمانم را ببندم سرم گیج می‌رود و حالت تهوع پیدا می‌کنم... گاهی وقتی راه می‌روم احساس می‌کنم تعادل ندارم... اینها شرحی از شکایت سه بیمار مختلف از سرگیجه است.

سرگیجه یک مشکل و علامت شایع است که علل مختلف و تظاهرات متفاوتی دارد و گاهی برداشت بیمار از حالت خود با تعریف سرگیجه در پزشکی متفاوت است.

احساس گیجی و منگی، نداشتن تعادل، سیاهی رفتن چشم و احساس سبکی سر از جمله شکایاتی است که بیماران از آنها به عنوان سرگیجه یاد می کنند، اما شاید این علائم با تعریف سرگیجه در پزشکی متفاوت باشد. سرگیجه در پزشکی دو تعریف جداگانه دارد؛ سرگیجه واقعی و کاذب.

 سرگیجه واقعی حالتی است که فرد احساس می کند محیط اطراف به دور سرش می چرخد یا این که خودش در حالت چرخش در محیط اطراف است.

سرگیجه واقعی می تواند علل مختلفی داشته باشد مانند مشکل سیستم عصبی مرکزی، تومور مغزی و مشکلات گوش داخلی مانند عفونت و التهاب یا بیماری «مینیر».

اما احساس سنگینی یا سبکی سر و سیاهی رفتن چشم می تواند سرگیجه کاذب تلقی شود که علل مختلفی دارد؛ مانند اختلالات فشار خون، دیابت، افت قند خون، مشکلات چشمی، عیوب انکساری، خستگی، اضطراب و استرس، ضربه به سر، میگرن، مشکل ستون فقرات گردنی، ام اس، پارکینسون و کم خونی بنابراین درمان سرگیجه حتما باید با توجه به علائم همراه و علت آن انجام شود.

یکی از علل سرگیجه بیماری مینیر است که با وزوزگوش، کاهش شنوایی و حالت تهوع همراه است.

علت این بیماری افزایش فشار گوش میانی است. مینیر یک بیماری عود کننده است و متاسفانه به درمان های رایج پاسخ مناسبی نمی دهد.

طب سوزنی روش درمانی بسیار مفیدی برای کاهش علائم آزاردهنده مینیر بویژه سرگیجه است.

در بیمارانی که سرگیجه واقعی دارند باید علت سرگیجه از جمله مشکلات گوش مورد بررسی قرار گیرد و درمان بر اساس شرایط بیمار و علل سرگیجه انتخاب شود؛ هر چند گاهی این گونه سرگیجه ها درمان مشخصی ندارد.

«جینگکو» گیاهی است که با بهبود جریان خون مغزی می تواند باعث کاهش علائم سرگیجه باعلل مختلف مغزی باشد.

زنجبیل نیز تاثیرات قابل ملاحظه ای در کاهش سرگیجه، بویژه سرگیجه همراه تهوع و استفراغ دارد. زنجبیل در کاهش علائم مینیر نیز موثر است.

نوشیدن ترکیب گیاه لاوندر (اسطوخودوس) و عسل نیز می تواند در کاهش سرگیجه موثر باشد. به بیمارانی که از سرگیجه رنج می برند، توصیه می شود رژیم غذایی کم نمک و کم چربی استفاده کرده و مایعات بیشتری مصرف کنند.

از علل شایع سرگیجه کاذب افت فشار خون بویژه علت خستگی است. به افرادی که دچار این گونه سرگیجه ها می شوند، توصیه می شود روزانه عسل و پودر سیاه دانه را در آب گرم مخلوط کرده و میل کنند.

طب سوزنی می تواند روش موثری در درمان انواع سرگیجه باشد، بویژه در سرگیجه های واقعی با علل مغزی و عصبی یا سرگیجه هایی که با از دست رفتن تعادل همراه است.

مکانیسم طب سوزنی بهبود جریان خون مغزی، کاهش التهاب گوش یا آزاد کردن بعضی مواد شیمیایی در پایانه های عصبی است.

علت بسیاری از سرگیجه های کاذب، اضطراب و استرس است. دم کرده بابونه، سنبل الطیب و اسطوخودوس می تواند درمان موثری برای این گونه سرگیجه ها باشد.

ماساژ ناحیه شقیقه ها با روغن بابونه یا نعنا نیز مفید است. فشار دادن محل تلاقی گردن و جمجمه در ناحیه پس سرهم می تواند در کاهش انواع سرگیجه مفید باشد.

حجامت نیز البته با نظر و از سوی پزشک در کاهش بعضی سرگیجه ها بی تاثیر نیست.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

شنبه 9/9/1392 - 21:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته