• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 242
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 3435روز قبل
اخبار
در سالروز میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و صادق آل محمد(ع)، جشن بزرگ عمامه گذاری طلاب حوزه علمیه قم، با حضور حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی برگزار شد.  

 

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این مراسم معنوی که عصر امروز از سوی معاونت تهذیب حوزه علمیه استان قم و با حضور خانواده‌های طلاب، در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، جمعی از طلاب به دست حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی معمم شدند.

 حجت‌الاسلام و المسلمین فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه استان قم در این مراسم معنوی، در سخنانی، خدمت در لباس سربازی ولی‌عصر‌(عج) را توفیق الهی دانسته و اظهار داشت: مراقب باشیم در این لباس مقدس، کاری نکنیم که قلب امام زمان‌(عج) را به درد آوریم ، باید همواره تلاش کنیم که رضایت خدا و حجت او را به دست  آوریم.

 حجت‌الاسلام و المسلمین همتیان، معاون تهذیب حوزه علمیه قم سخنران دیگر این مراسم بود که با ارائه گزارشی از فعالیت این معاونت، به مصوبات شورای عالی حوزه‌ در رابطه با تلبس طلاب اشاره کرد.

برپایه این گزارش، طلاب معم شده، در پایان این مراسم، سوگند‌ نامه‌ سربازی امام زمان(عج) را قرائت کردند.

 http://www.hawzahnews.com/index.aspx?siteid=6&pageid=1973&newsview=334386

دوشنبه 30/10/1392 - 8:46
اخبار
  طلاب حوزه علمیه قم، در آیین عمامه گذاری خود سوگند یاد کردند که به عنوان سربازی فداکار تا آخرین نفس به اسلام وفادار باشند و برای صیانت از حریم مذهب حقه جعفری و روحانیت و تقویت نظام اسلامی که برخاسته از قیام عاشوراست، تلاش کنند. 

 

به گزارش خبرگزاری حوزه، طلاب حوزه علمیه قم، پس از آیین عمامه گذاری و تلبس به لباس مقدس  روحانیت که با حضور آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی، در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، با قرائت سوگندنامه‌ای، به قرآن کریم سوگند یاد کردند که به عنوان سربازی فداکار، تا آخرین نفس به اسلام وفادار باشند و برای اعتلای کلمة الله و تقویت نظام مقدس جمهوری اسلامی که بر خاسته از قیام عاشوراست تلاش کنند.

متن سوگندنامه طلاب بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

اکنون که مفتخر به پوشیدن لباس مقدس روحانیت می‌شوم، در پیشگاه خداوند متعال و در محضر مبارک حضرت بقیةالله الاعظم روحی له فدا، به قرآن کریم سوگند یاد می‌کنم که به عنوان سرباز فداکار، تمام توان و استعداد خود را در جهت اعتلای کلمةالله به کار بندم و مصالح اسلام را بر منافع شخصی، حزبی و قبیله‌ای ترجیح داده و  از کارهای خلاف مروت، اجتناب کرده و در حفظ و صیانت از حریم مذهب حقه جعفری و روحانیت کوشا باشم.

من با خداوند یکتا عهد و پیمان می‌بندم که در راه تبلیغ دین، از کسی جز خداوند نهراسم و با روح مطهر رسول ‌خدا‌(ص) و ائمه‌(ع) و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی‌(ره) و شهدای عزیز پیمان می‌بندم که تا آخرین نفس و قطره خون به اسلام وفادار باشم و در جهت تقویت نظام مقدس اسلامی که بر خاسته از قیام عاشورا است،، تلاش و کوشش کنم و خود را به تبعیت از ولی‌فقیه و  مراجع عظام ملتزم بدانم.


دوشنبه 30/10/1392 - 8:44
اخبار
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به چهل و هشتمین نشست سالیانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا تاکید کردند: فرزندان ملّت ایران که در دانشگاههای مختلف جهان به کسب دانش مشغولند، همچون نهال ارزشمند ریشه در خاک  کشور سرافراز خود دارند و ثمرات ارزشمندی را تقدیم میهن و ملّت خود خواهند کرد.
متن این پیام که در مرکز اسلامی امام علی(ع) وین پایتخت اتریش، از سوی حجت الاسلام و المسلمین جواد اژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان در اروپا قرائت شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جوانان و فرزندان ملّت ایران که در دانشگاههای گوناگون جهان به کسب دانش مشغولند، نهال هایی ارزشمندند که ریشه در خاک حاصلخیز کشور سرافراز خود دارند و همچون برادران و خواهرانشان در دانشگاههای زنده و پر تحرک کشور، ثمرات ارزشمندی را تقدیم میهن و ملّت خود خواهند کرد، انشاءالله.
این است آن اندیشه ئی که ذهن دانشجوی ایرانی را در هر نقطه از جهان باید همواره مشغول دارد. کیفیت فراگیری و انتخاب دانشی که فرا می گیرید و روحیه و رفتاری که در این دوران تحصیلی، شخصیت شما را نمایان می سازد، یکسره باید از این اندیشه تابناک، سرچشمه بگیرد و راه شما را مشخص سازد.
در فرایند پرهیجانِ تبدیل دانشجوی امروز به مدیر و انسان برجسته ی فردا، بیش از همه چیز، توکل به خدا و استمداد از لطف و رحمت او به کار شما خواهد آمد. این است آنچه استعدادهای شما را شکوفائی و گام شما را استواری و دل شما را آرامش می بخشد.
به امید آینده ی درخشان شما و کشور، همه تان را به خدای بزرگ می سپارم و برای شما دعا می کنم.
سید علی خامنه ای

http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=11394
دوشنبه 30/10/1392 - 8:40
تبریک و تسلیت
سلام دوست بزرگوار
هر دل ما مدام تقدیم شما
عمری که شود به کام تقدیم شما
پیدا نشد آن هدیه که در شان شماست
یک باغ گل سلام تقدیم شما
فرارسیدن میلاد مسعود نبی مکرم حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
، روز اخلاق و مهرورزی و نیز میلاد خجسته ی حضرت امام جعفر صادق علیه
السلام موسس مذهب جعفری وتبریک فرارسیدن هفته وحدت و که فرصتی برای
بازشناسی ظرفیت های وحدت آفرین جهان اسلام و افشای راهبردهای شیطانی نظام
سلطه و قدرتهای استکباری است را محضر شما و همه ی عاشقان و محبان و
شیفتگان آن حضرت گرانقدر و امام ارزشمند تبریک و تهنیت عرض می نماییم
دوشنبه 30/10/1392 - 8:39
اخبار
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته سالروز میلاد تاریخ سازِ نبی مکرم اسلام و ولادت پربرکت امام صادق (ع) در دیدار «جمعی از مسئولان کشور، میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی و گروههایی از مردم»، با دعوت از جهان اسلام برای برآورده ساختن انتظارات پیامبر خاتم، تاکید کردند: امروز مهمترین مساله ی دنیای اسلام، وحدت است و با وجود همه توطئه ها، آینده امت اسلامی در پرتو «وحدت، آگاهی و بیداری اسلامی»، درخشان و نوید بخش خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک عید سعید میلاد پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی (ص) و ولادت پربرکت امام جعفر صادق (ع)، «آزادی از تصورات و اوهام» و سپس تلاش برای «آزادی از ظلم و ستم حکومتهای مستبد و ایجاد حکومت عادلانه» را دو روش اساسی اسلام برای آزادی بشر برشمردند و افزودند: ملتهای مسلمان باید با ایجاد آزادی درونی و فکری، تلاش کنند با دستیابی به «استقلال سیاسی، استقرار حکومتهای مردمی، برپایی مردم سالاری دینی و حرکت براساس شریعت اسلام»، خود را به آزادی مورد نظر اسلام عزیز برسانند.
ایشان، توطئه ها و تحرکات دشمنان اسلام برای جلوگیری از آزادی حقیقی و سعادت امت اسلامی را، پیچیده و چند بعدی خواندند و خاطرنشان کردند: ایجاد اختلاف میان مسلمانان، محور اساسی ترفندهای استکبار است.
حضرت آیت الله خامنه ای، تلاش 65 ساله برای فراموش شدن مسئله فلسطین و تحمیل وجود رژیم جعلی، جنایتکار و غاصب صهیونیستی بر ملتهای مسلمان را، نمونه ای از تلاشهای مستبدانه امریکا و دیگر زورگویان جهانی خواندند و افزودند: جنگهای 33 روزه لبنان، 22 روزه و 8 روزه غزه نشان داد بجز برخی دولتها که عملاً حافظ منافع بیگانگان شده اند ملتهای مسلمان با هوشیاری، هویت و موجودیت فلسطین را حفظ کرده و به رژیم صهیونیستی و حامیانش سیلی می زنند.
رهبر انقلاب در نگاهی کلان به مسائل جهان اسلام، غافل کردن امت اسلامی از مسئله فلسطین را از جمله اهداف مهم دشمنان اسلام در به راه انداختن جنگهای داخلی، دامن زدن به اختلاف و ترویج تفکرات تکفیری و افراطی برشمردند.
ایشان با ابراز تأسف عمیق افزودند: عده ای تکفیری بجای توجه به رژیم خبیث صهیونیستی، به اسم اسلام و شریعت، اکثر مسلمانان را تکفیر می کنند و زمینه ساز جنگ و خشونت و اختلاف می شوند و به همین علت، وجود این جریان تکفیری، مژده ای برای دشمنان اسلام است.
رهبر انقلاب با اشاره به آیه شریفه «اَشدّاء علیَ الکُفّارِ رُحَماء بَینَهُم» افزودند: جریان تکفیری، این دستور صریح پروردگار را نادیده می گیرد و با تقسیم مسلمانان به «مسلمان و کافر»، آنها را به جان هم می اندازد.
ایشان سؤال کردند: با این وضع آیا کسی می تواند تردید کند که وجود این جریان و پشتیبانی مالی و تسلیحاتی از آن، کار دستگاههای امنیتی و خبیث دولتهای استکباری و دست نشاندگان آنها نیست؟
حضرت آیت الله خامنه ای با توجه به این واقعیات، جریان تکفیری را خطری بزرگ برای دنیای اسلام برشمردند و با توصیه به کشورهای اسلامی برای مراقبت و هوشیاری کامل، افزودند: متأسفانه برخی دولتهای مسلمان، به عواقب حمایت از این جریان بی توجهند و نمی فهمند که این آتش، دامن همه آنها را هم خواهد گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی، تشدید اختلافات میان شیعه و سنی و افزایش درگیریهای داخلی ملتهای مسلمان در سه چهار سال اخیر را عکس العمل ستم گران جهانی در مقابل تشدید بیداری اسلامی در تعدادی از کشورها برشمردند.
ایشان افزودند: مستکبران تلاش می کنند برای تحت الشعاع قرار دادن بیداری اسلامی، پیروان مذاهب مختلف اسلامی را با یکدیگر درگیر کنند و سپس با برجسته کردن اقدامات شنیع جریان تکفیری نظیرِ «جویدن جگر انسان های به قتل رسیده»، اصل اسلام را در افکار عمومی جهانیان، زشت جلوه دهند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: بدون تردید این مسائل یک باره به وجود نیامده است و قدرتهای جهانی برای ایجاد آنها، مدتها برنامه ریزی و سیاستگذاری کرده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای مقابله با هر عامل ضد وحدت را تکلیف بزرگ شیعه و سنی و دیگر شاخه های مذهبی خواندند و خاطرنشان کردند: نخبگان سیاسی، علمی و دینی برای ایجاد وحدت در جوامع اسلامی، وظایف سنگینی برعهده دارند.
رهبر انقلاب در همین زمینه، «علمای دنیای اسلام» را به برحذر داشتن ملتها از اختلافات فرقه ای و مذهبی، «دانشمندانِ دانشگاهها» را به تبیین اهمیت اهداف اسلامی برای دانشجویان و «نخبگان سیاسی امت اسلامی» را به تکیه بر مردم و دوری از بیگانگان و دشمنان اسلام فراخواندند و تاکید کردند: امروز مهمترین مساله در دنیای اسلام، وحدت است.
ایشان با اشاره به خروج تدریجی ملتهای مسلمان از زیر بار سلطه مستقیم استعمارگران، هشدار دادند: مستکبران درصددند منافع دوران سلطه مستقیم را با سلطه غیرمستقیم سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تامین کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای «بیداری و آگاهی»، را تنها راه سعادت امت اسلامی برشمردند و خاطرنشان کردند: امکانات فراوان، موقعیت جغرافیایی ممتاز، میراث تاریخی بسیار ارزشمند و منابع اقتصادی بی نظیر کشورهای اسلامی، می تواند در سایه وحدت و همدلی، عزت و کرامت و آقایی مسلمانان را رقم بزند.
ایشان پیروزی انقلاب اسلامی و استحکام الگوی جمهوری اسلامی را با وجود 35 سال توطئه های گوناگون مستکبران، از نشانه های آینده نوید بخش امت اسلامی دانستند و تأکید کردند: به فضل الهی ملت ایران و نظام اسلامی روز به روز قوی تر، ریشه دار تر و مقتدر تر خواهد شد.
در پایان این دیدار، حضرت آیت الله خامنه ای، دقایقی در جمع میهمانان خارجی کنفرانس وحدت اسلامی حضور یافتند.
قبل از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای روحانی رئیس جمهور با تبریک میلاد مبارک پیامبر خاتم و حضرت امام جعفر صادق (ع)، به تاریکی مطلق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دوران جاهلیت اشاره کرد و گفت: در آن اوضاع اسف بار، میلاد پیامبر رحمت، نور هدایت و رستگاری را در تاریخ جاری کرد.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات و اختلافات موجود در جهان اسلام گفت بی تردید پیامبر اسلام در مقابل منحرفین و کسانی که راه تکفیر و افراط و درگیری را در پیش گرفته اند در رنج است و جوامع اسلامی باید بار دیگر به یاری پیامبر رحمت به پا خیزند.
آقای روحانی پیروی از ندای وحدت بخش امام خمینی را تنها راه نجات امت اسلامی خواند و گفت: دین واحد، پیامبر واحد، منافع مشترک، دشمنان مشترک آرمانهایی همچون فلسطین اشغال شده و قدس عزیز می تواند مسلمانان را متحد کند.
رئیس جمهور افزود: امت اسلامی باید با رجوع به قرآن و در پرتو تدبیر، عقلانیت، اعتدال، امید و تلاش بی وقفه، تمدن اسلامی را دوباره احیا کند.

http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=contentShow&id=11404
دوشنبه 30/10/1392 - 8:36
عقاید و احکام
عواقب روابط آزاد دختر و پسر

در ذیل به برخی از آن آثار و عواقبی که در نتیجه روابط آزاد دختر و پسر در جوامع غربی پیدا شده اشاره می كنیم:

1ـ افزایش روابط جنسی نامشروع

تحقیق نشان می دهد كه آمار روابط نامشروع جنسی كه ناشی از روابط آزاد دختر و پسر است، در امریكا و در تمامی جامعة اروپا رو به افزایش است، به گونه ای كه در سال 1993 در امریكا 50% روابط دختر و پسر به روابط جنسی تبدیل شده است

2ـ آبستنی های ناخواسته و زودهنگام

آمیزش جنسی نامشروع و افزایش آبستنی های غیر رسمی و زود هنگام یكی دیگر از آثار شوم روابط آزاد دختر و پسر است.

آندره میشل در این باره می نویسد: "بیش از چهل درصد زنان امریكایی كه پیش از بیست سالگی ازدواج می كنند. به علت روابط آزاد پسر و دختر، قبل از ازدواج حامله هستند. در نروژ 90% دخترانی كه در سن كمتر از هیجده سال ازدواج می كنند، آبستن هستند و در سوئد و آلمان نیز همین مطلب صادق است".

نشریۀ آمریكایى «ریدرز دایجست» در سپتامبر 1996 گزارشى را دربارۀ دختران جوان كه عموماً در مدارس مختلط درس خوانده و ناخواسته مادر شده اند و در كنار فرزندان خود زندگى دشوارى را سپرى مى كنند، مى نویسد:«هر ساله 350 هزار دختر نوجوان آمریكایى در سنین 15- 19 سالگى در دورۀ دبیرستان فرزندان غیر قانونى خود را به دنیا مى آورند كه این آمار در دهه هاى اخیر در حال افزایش است. این دختران كه با رؤیاهایى مانند ازدواج با دوستان پسر خود و اتمام تحصیلات و شروع یك زندگى ایده آل، به این گونه ارتباطات روى آورده اند بسیار زود، پرده هاى سراب گونۀ این اوهام از پیش رویشان كنار رفته و واقعیّت زندگى، چهرۀ خود را مى نمایاند».

این روزنامه در ادامه علت بروز این نابهنجاری های جنسی را روابط آزاد دختر و پسر در مدارس دانسته، طی گفتگویی با تعدادی از این دختران، به نقل از یكی از آنان می نویسد: "ای كاش زمان به عقب بر می گشت! ای كاش به عنوان عضوی از خانواده در میان والدینم جای داشتم. ای كاش هنگامی كه زمینه های ایجاد یك ارتباط نامشروع برایم فراهم شده بود، كمی هم به زندگی آینده ام می اندیشیدم و این گونه به پایان خط نمی رسیدم"] و متأسفانه، این بیداری درست در زمانی به دست می آید كه این دختران نوجوان دیگر شانسی برای برخورداری از یك زندگی سالم و ایده آل ندارند.

3ـ ازدیاد غیر قابل كنترل آمار سقط جنین

متناسب با افزایش نرخ آبستنی های ناخواسته، آمار سقط جنین در كشور های غربی كه دختر و پسر پیش از ازدواج روابط آزاد دارند رو به تزاید است.

بر اساس آمار جمع آورى شده از كشورهاى غربى و آمریكا بیشتر زنانى كه سقط القایى انجام مى دهند بسیار جوان هستند؛ 55 درصد زیر 25 سال و 31 درصد نوجوان محسوب مى شوند یعنى زیر 19 سال كه مطابق تعریف كنوانسیون حقوق كودك، در ردۀ سنى كودكان گنجانده مى شوند. در آمریكا 88 درصد از سقطهاى القایى در فاصلۀ 6- 12 هفتگى جنین رخ مى دهد كه هم قلب جنین مى تپد و هم مغز او امواج الكتریكى صادر مى كند. 43 درصد از زنان، دست كم یك سقط را در طول زندگى خود تجربه مى كنند. فقط در آمریكا سالانه یك میلیون و سیصد و هفتاد هزار سقط انجام مى شود. [14]

به ادعای یك پزشك امریكایی كه در یكی از زایشگاه های این كشور مشغول بوده و در مورد مشكلات محل كار خود مقاله ای نوشته است، در حدود 47% از زایمان های تحت نظر وی مربوط به موالید نامشروع بوده است. به ادعای وی اكثر موالید، مربوط به زنان پایین تر از بیست سال مربوط به روابط آزاد دختر و پسر بوده است. [15]

4ـ افزایش خانواده های تك والدینی

افزایش شمار وصلت های غیر رسمی، باعث كاهش در میزان ازدواج را ترسیم می كند كه یكی از پیامد های آن افزایش تعداد خانواده های تك والدینی است؛ یعنی خانواده هایی كه فرزندان در آن ها محكومند تنها با یكی از والدین خود زندگی كنند.

آندره میشل می گوید: "زندگی فرزندان نامشروع در بیش از 90% موارد با مادران است. این گونه مادران كه تقریباً از سوی جامعه به ویژه والدین و آشنایان خود طرد می شوند، برای گذراندن زندگی با مشكلات شدید اقتصادی و فقر و فلاكت مواجهند.

روزنامة "ایدرز ایجست" ضمن ارائه گزارشی از وضع فلاكت بار معیشتی این گونه خانواده ها، گزارش زیر را نوشته است: "مادر این بچه - كه مادام بهانه پدر می كند - برای تأمین نیازهای مادی خود و فرزندانش ناچار است كه در دو شیفت كامل كار كند كه در نتیجه، فرزند وی در مقایسه با مادران دیگر، زمان كمتری را با او سپری می كند. این فرزند غیرقانونی در حقیقت هم از نعمت پدر و هم از نعمت مادر محروم است.

این مادر نوجوان با تأسف و تأثر می گوید: من با این حاملگی نامشروع برای تمام عمر دخترم را از نعمت پدر محروم كردم و باید تسلی بخش اندوه فراوان این طفل باشم.

5ـ روسپیگری: پدیدة شوم روسپی گری به ویژه در بین دختران جوانی كه به طور ناخواسته صاحب فرزند نامشروع شده اند، در جوامع غربی شایع است، زیرا فرزندان ناخواسته، فرصت های اشتغال و تحصیل را از مادران گرفته، آنان ناچارند برای تأمین هزینه های زندگی و رهایی از فقر، به هر كاری رو آورند

6ـ گسترش بیماری های مقاربتی:

روابط آزاد دختر و پسر، در نتیجه روابط آزاد جنسی، سكوی پرش روسپی گری و افزایش بیماری های عفونی و مقاربتی است و با تمام تشكیلاتى كه براى مبارزه با بیماری های عفونی و مقاربتی امروز فراهم كرده اند، باز آمار نشان مى دهد: تا چه اندازه افراد از این راه سلامت خود را از دست داده و مى دهند.

يکشنبه 29/10/1392 - 12:51
عقاید و احکام
اگر روابط دختر و پسر ایراد شرعی دارد، دلیل و حكمت آن چیست؟

احكام اسلام بر اساس مصالح و مفاسد اجتماعی است

احكام و دستورات اسلامی بر اساس مصالح و مفاسد اجتماعی است اگر امری واجب شمرده شده مصلحتی در آن نهفته است و اگر امری منع و حرام شده است مفسده ای در كار است. مثلا اگر نماز واجب است به خاطر مصالحی است كه در ان وجود دارد و یکی از مصالح آن بازدارندگی از گناه و معصیت است همان طور كه قرآن به این مطلب اشاره فرموده است

«إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ»[3] نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمى دارد،

و اگر شرب خمر را حرام فرموده است یكی از آثار مخرب آن مسكر بودنش بوده كه باعث زوال عقل می گردد.
عدم رعایت موازین شرعی باعث بروز مشکلات می شود

مسأله ارتباط دختر و پسر یا زن و مرد از موارد بسیار حساسی است كه اگر رعایت موازین شرعی و اخلاقی در آن صورت نگیرد می تواند افراد را دچار مشكلات عمده ای بنماید. به همین جهت برنامه ریزی دستورات شرعی و اخلاقی اسلام بر این اساس است كه كمترین رابطه میان زن و مرد نامحرم صورت بگیرد چرا كه در این ارتباط، زمینه های گناه بسیار فراهم است و موارد لغزش به وفور یافت می شود، به خصوص اگر این ارتباط همراه با صمیمیت و روشی خاص باشد.

بنابراین باید در ارتباطات كاری و فامیلی به حداقل رابطه با جنس مخالف اكتفا شود و از رابطه در موارد غیرضروری پرهیز شو

يکشنبه 29/10/1392 - 12:47
عقاید و احکام
روابط دختر و پسر

بیان حكم شرعی رابطه با نامحرم

روابط با نامحرم تا آنجا كه به شكستن حریم احكام الهی منجر نشود اشكالی ندارد یعنی نگاه کردن و گفت و گوی افراد نامحرم در مسائل مورد نیاز، با رعایت حدود شرعی ذیل بلامانع است:

1- قصد تلذذ و ریبه و خوف فتنه در كار نباشد.

2- گفت و گوها تحریك كننده نباشد.

3- حجاب كامل شرعی رعایت شود.

4- نگاه ها باید متعارف و بدون ریبه باشد وباید از نگاه های آلوده خودداری کرد.

5- دو نفر نامحرم در محیط بسته - كه امكان رفت و آمد دیگران نیست - تنها نباشند

بنابراین نگاه كردن یا صحبت نمودن دختر و پسری كه نامحرم هستند اگر با قصد لذت باشد جایز نیست. چنان كه توقف نمودن و خلوت كردن آن ها در محیطی كه محل رفت و آمد نیست، حرام می باشد، اگر چه با نگاه كردن یا صحبت التذاذی همراه نباشد.[1]

يکشنبه 29/10/1392 - 12:45
خانواده
آموزش كودكان

1. آموزش قرآن به كودكان

معصومان (ع) به آموزش قرآن، به ویژه به كودكان و نوجوانان و...اهمیت می دادند. به خاطر اینكه همه آنچه برای هدایت و راهنمایی انسان لازم و ضروری است، در این كتاب آمده است. از سویی دیگر در آثار ادبی فارسی، شاعران به عظمت این كتاب توجه خاصی نموده اندچنانكه حافظ می گوید:

عشقت رسد به فریاد از خود به سان حافظ قرآن زبر بخوانی در چاره روایت

امام علی (ع) در نامه ای به امام حسن (ع) این طور می نویسد: «و أن ابتدئك بتعلیم كتاب الله و تاویله و شرائع الاسلام و أحكامه و حلاله و حرامه»[30]؛ «آموزش تو را [با آموزش] شرایع اسلام و احكام و حلال و حرام آن آغاز كردم».

با اینكه معصومان (ع) به عادت دادن كودكان به قرائت قرآن اهتمام داشتند، اما در این كار سختگیری نمی كردند.

2. آموزش نماز به كودكان

در سیره اهل بیت (ع) اهتمام زیادی به آموزش نماز به كودكان شده است. بر اساس سیره معصومان (ع) سن شروع آموزش نماز به كودكان هفت سالگی است، و در این مسئله توانایی و ظرفیت كودكان را در نظر می گرفتند و رعایت بسیاری از آداب و مستحبات نماز را از آنان نمی خواستند. روش اهل بیت (ع) در نماز، روش عملی بود؛ یعنی خود آنان به صورت عملی آن را می خواندند تا دیگران شیوه نماز خواندن را بیاموزند.

3. آموزش احكام و احادیث

بخش دیگری از آموزش در سیره معصومان (ع)، آموزش احكام، حیث و تفسیر و تأویل قرآن است. آموزش احكام دین و احادیث اهل بیت (ع) در زمینه های اخلاقی و اعتقادی، بستری است برای مسلح كردن فرزندان در برخورد با مكتب های انحرافی، بنابراین پیش از آن كه فكر و ذهن نوجوان و به امور زندگی و سرگرمی ها مشغول شودو یا افكار اعتقادی دیگر به او برسد، باید صورت پذیرد.

سعدی در گلستان چنین می گوید:

گر چه دانی نشنوند بگو هر چه دانی ز نیكخواهی و پند

زود باشد كه خیره سر بینی به دو پای اوفتاده اندر بند

دست بر سر می زند كه دریغ نشنیدم حدیث دانشمن

يکشنبه 29/10/1392 - 12:42
خانواده
 اصول و روش های تربیتی

1. رعایت مساوات و پرهیز از تبعیض

یكی از اصول مهمی كه باید در تربیت كودكان و فرزندان به آن توجه وافی نمود رعایت برابری و مساوات در برخورد با آنهاست. در سیره معصومین (ع) این مسئله بصورت شفاف دیده می شود كه در ابراز محبت و اهدای هدیه و دیگر موارد این اصل را ملتزم بودند. عدم رعایت اصل مساوات در بین فرزندان باعث عاق والدین شدن آنها ا فراهم می كند.

رسول خدا (ص) می فرماید: «ان الله تعالی یحبّ أن تعالوا بین أولادكم حتی فی القُبَل»[26]؛ «خداوند متعال دوست دارد بین فرزندانشان به مساوات رفتار كنید، حتی در بوسیدن».

2. پرهیز از عیب جویی و سرزنش نمودن

در تربیت كودكان و نوجوانان نباید از كارهای كودكان و آنچه انجام می دهند، عیب جویی كرد و آنها را سرزنش نمود، به سبب اینكه با عیب و ایراد گرفتن موجب می شود آنها در توانایی و استعداد خود، شك و تردید كند واعتماد به نفس خود را از دست بدهند. باید این مسئله را عنایت داشته باشیم كه اشتباهات و كوتاهی كودكان اغلب از سر ناتوانی، جهل و بی تجربگی آنهاست.

در روایات، برخی از آثار سوء سرزنش حتی درباره بزرگسالان بیان شده است. حضرت علص (ع) می فرماید: «الافراط فی الملامة یشبّ نیران اللجاج»[27]؛ «افراط در سرزنش، آتش لجاجت [سرزنش شونده] را برمی افروزد [ و او بر كار اشتباه خود اصرار و پا فشاری می ورزد]».

3. راستی و صداقت

یكی از روش های مؤثر و مهم در تربیت، راستگویی و صداقت در رفتار و گفتار با كودكان و پرهیز از هر گونه دروغ، تزویر و حیله است. كسانی كه تصور می كنند كودكان این مسأله را درك نمی كنند و آنها با دادن وعده ای دروغین، به خواست خویش و صلاح فرزندشان دست یافته اند، سخت در اشتباه اند. چرا كه با این عمل، بزرگ ترین مشكل را برای خود و فرزندشان بوجود آورده اند، و آن درس بی صداقتی، وفا نكردن به عهد و وعده، آموزش دروغ و تزویر و...است. والدین با این برخورد، بنیاد اخلاق فرزند خویش را بر خشتی كج بنا می نهند.

از دریچه دیگر كه به این موضوع نگاه می كنیم، متوجه می شویم كه والدین و مربیان؛ الگویی عملی برای كودكان محسوب می شوند و كودكان در همه رفتارهایشان از بزرگ ترها تقلید می كنند، پس، عدم صداقت والدین و مربیان درسی عملی برای فرزندان است كه آثار آن از درس گفتاری بسیار بیشتر است.

رسول خدا (ص) می فرماید: «أحبّوا الحبیان وارحموهم فاذا وعدتموهم ففوا لهم فانّهم لایرون الا أنّكم ترزقونهم»[28]؛ «كودكان را دوست بدارید و بر آنها ترحم كنید. هرگاه به آنها وعده ای دادید، به وعده خود وفا كنید، زیرا كودكان، شما را تنها روزی دهنده خود می دانند».

4. پرهیز از امر و نهی

انسان، به ویژه كودكان و نوجوانان روحیه شان با امر و نهی چندان سازگار نیست. به موجب روایاتی كه از اهل بیت (ع) نقل شده است، كودكان تا هفت سالگی، به مانند حاكم اند ومی خواهند به دیگران امر و نهی كنند، نه از اینكه تابع دیگران باشند. تنها در هفت سال دوم زندگی، در كودكان روحیه اطاعت پذیری وجود دارد و دستور دیگران را می پذیرند؛ ولی حتی در این دوره هم هرگونه افراط در امر و نهی زیانبار می باشد، و اعتراض و ناخوشایندی را در پی خواهد داشت.

امام صادق (ع) وقتی می خواهد به فرزند خود بگوید: «لباست بلند است، آن را كوتاه كن»؛ به جای امر كردن می گوید: «یا بنی ألا تطهر قمیصك»[29]؛ «عزیزم، آیا پیراهنت را پاكیزه نمی كنی؟». از این رو معصومان (ع) كمتر دیگران را به صورت مستقیم از كاری نهی می كردند، بلكه به شیوه های گوناگون آنها را از كار خلاف باز می داشتند و نیز راه جایگزینی ارائه می كردند و یا اینكه به جای نهی كردند كودكان، صور نهی را از دسترس آنان دور می كردند یا از بین می بردند.

يکشنبه 29/10/1392 - 12:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته