• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 214
تعداد نظرات : 109
زمان آخرین مطلب : 2954روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

شما نیز مطمئنا به پردازنده های دو هسته ای برخورده اید جائیکه اسامی مثل Intel Core Due و یا پردازنده های AMD 64 X2 خود نمائی می کنند. در این مقاله سعی در شناختن این پردازنده ها و بررسی نقاط ضعف و قوت آنها داریم.

AMD 64 X2 vs. Intel Core 2 Duo

ماجرا دقیقا از آنجا شروع شد که تیم طراحی Pentium 4 در کورس رقابت برای بالا بردن سرعت پردازش پردازنده به مشکلات بزرگی از جمله مصرف بالای آنها ،تولید فراوان حرارت و همچنین در بالاترین درجه اهمیت قرار گرفتن سرعت پردازش روبرو شد که عملا دسترسی به سرعت های بالاتر از 4 گیگاهرتز را غیر ممکن می ساخت .
در این لحظه بود که پردازنده Intel Core Due با ساختاری کاملا متفاوت ابتدا برای لپ تاپ ها و پس از تغییراتی با نام Intel Core 2 Due برای کامپیوترهای دسک تاپ معرفی شد.
ساختار این پردازنده بطور کامل با تکنولوژی بکار رفته در پردازنده های P4 متفاوت است و بر مبنای تکنولوژی کم مصرف Pentium M بوده که آن نیز بر مبنای تکنولوژی Pentium 3 می باشد (که از این لحاظ اینتل با یک چرخش 180 درجه ای بسمت محصولات قبلی خود رفته است).
خب حالا از زاویه دیگری یه این تصمیم اینتل نگاه می کنیم شرکت رقیب اینتل یعنی همان AMD دوست داشتنی، در سالهای اخیر همواره حداقل یک گام از اینتل جلو بوده است و با ارائه پردازنده های Athlon 64 به مقابله با P4 برخاسته بود جائیکه این سری از پردازنده ها از تکنولوژی های متفاوتی با اینتل برخوردار بودند که بزرگترین آن، استفاده از فناوری HTT و یا Hyper Transport Technology میباشد(بطور خلاصه هایپر ترانسپورت یک پروتکل ارتباطی میان CPU و قطعات جانبی است که با کاهش دادن تاخیر، ارتباطات سریعی را برای CPU برقرار میکند ) که اگر بخواهیم به این بحث ادامه دهیم احتیاج به کمی اطلاعات در رابطه با ساختار مادربورد داریم :
بطور خلاصه CPU جهت تبادل اطلاعات با قطعات دیگر (و از همه مهمتر با RAM) به دو طریق عمل میکند
1- استفاده از پل شمالی و ارتباط غیر مستقیم CPU و RAM که در پردازنده های P4 معمولی استفاده می شود (پل شمالی و پل جنوبی در اصل قطعاتی از Main هستند که وظیفه مسیر دهی ترافیک دیتاها از یک باس شبکه به باس دیگر را برعهده دارند، که معمولا پل شمالی دارای ترافیک سنگین تری است).
2-استفاده از پل جنوبی و تکنولوژی HTT (که در سری پردازنده های AMD پیشرفته استفاده میشود).

در اینجا برای فهم درست مطلب توضیح درمورد یک اصطلاح ضروری می نماید و آن هم چیزی نیست مگر FSB یا Front Side Bus :که در حقیقت مسیر گذر اطلاعات از CPU به RAM و بالعکس است که توسط این باس پردازنده به پل شمالی متصل شده و از آنجا به سایر قسمت ها از جمله PCI ها، AGP و از همه مهمتر به RAM متصل میگردد.
همانطور که انتظار میرود FSB بیشتر به معنی سرعت پردازش بالاتر و در نتیجه کامپیوتری سریعتر است البته سرعت FSB در داخل CPU بسیار بیشتر از سرعت آن در خارج پردازنده می باشد بهمین خاطر برای جلوگیری از اتلاف وقت پردازنده می بایست جریان پیوسته ای از اطلاعات همواره به سمت CPU وجود داشته باشد مثلا P4 دارای FSB 400 میباشد که در حقیقت دارای باس 100 مگاهرتزی است که در هر مرحله چهار بار عمل ارسال انجام می شود که در مجموع میشود 400 مگاهرتز.
خب تا اینجا که سخت نبود ؟ پس CPU های P4 برای اتصال به حافظه و کلا سایر قسمت های Main احتیاج به برقراری ارتباط با پل شمالی دارند که پل شمالی توسط تولید کننده Clock (که در درون پل شمالی واقع است)یک مسیر مداوم (مثلا 200 مگاهرتزی) به CPU برقرار می کند (اسم این مسیر را هم که یاد گرفتیم همان FSB خودمان است).

P4 CPU Structur

و اما قضیه در مورد CPU های AMD کاملا متفاوت است در اینجا تولید کننده کلاک دردرون CPU واقع است و هایپر ترانسپورت ارتباط دهنده CPU و پل جنوبی است که مسفیما با تولید کننده Clock در تماس می باشد و هیچ واسطه ای میان تولید کننده Clock و حافظه وجود ندارد و Clock حافظه میبایست از کلاک CPU تبعیت کند که این شدیدا باعث بالا رفتن سرعت پردازش می شود. از اینها گذشته سرعت FSB در بهترین نمونه های P4 به 1066 مگاهرتز میرسد که اگر آن را با پردازنده های Athlon 64 FX که دارای FSB بالاتر از 2000 مگاهرتز می باشند مقایسه کنیم به کیفیت و برتری AMD و البته به دلایل کنار گذاشته شدن پروژه P4 توسط اینتل بیشتر پی خواهیم برد.

خب با این پیش زمینه حتما به دلایل اصلی ساخته شدن پردازنده های چند هسته ای پی برده اید . با معماری جدید اینتل در پردازنده های Core 2 Due علائم آشکاری از بهبودی عملکرد نظیر افزایش سرعت FSB ، کاهش چشمگیر مصرف انرژی(که مسئله ای بسیار مهم مخصوصا در لپ تاپ ها می باشد) و البته کاهش زمان تاخیر CPU (که این آخری به لطف حافظه نهان داخلی بسیار تغییر یافته حاصل شده است جائیکه L2 Cache و یا همان حافظه نهان از 2 تا 4 مگابایت افزایش یافته که این بسیار در عملکرد آن موثر است) مشاهده میگردد.
از لحاظ ساختار ظاهری پردازنده Intel Core 2 Due برخلاف سلف خود یعنی Core Due که دارای سوکت 479 بود با سوکت نام آشنای LGA 775 به بازار عرضه گشته است که از این لحاظ قابل نصب بروی اکثر Main های جدید موجود در بازار می باشد.(البته در این میان بوردهائی نیز وجود دارد که باوجود داشتن سوکت 775 بعلت Update نبودن Bios امکان ساپورت Core 2 Due را ندارند و اگر کمی هم بدشانس باشید و Update جدیدی وجود نداشته باشد باید بی خیال Core 2 due شوید!)

AMD CPU Structure

در پایان اگر بخواهیم ارزیابی میان آخرین محصولات دو غول تراشه ساز یعنی اینتل و AMD بنماییم به نتیجه گیری های زیر می رسیم :

- AMD آنقدرها هم از Core 2 Due عقب نیست ، گرچه تصور اینکه با این ابعاد ساخت (تاکنون حداکثر کوچک سازی AMD با تکنولوژی 90 نانو متری بوده) AMD بتواند به سرعتی بالاتر از 3 گیگا هرتز دست پیدا کند کمی دشوار است.
- قیمت تمام شده آخرین محصول اینتل نسبت به رقیب AMD خود پائین تر است و این برگ برنده ایست در دست اینتل.

منبع: writeage

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:11
کامپیوتر و اینترنت

به نظر میرسد که کم کم نوکیا روند رو به رشد خود در زمینه تولید گوشی های  میانه قیمت بازار را بهبود می بخشد و حتی در ‏این زمینه از کاهش فوق العاده قیمت نیز پرهیز نمی کند. ‏Nokia 6120‎‏  گوشی ست که با وجودی که قیمت کاملا مناسب آن  ‏در نگاه اول ممکن است آن را در رده گوشی های معمولی قرار دهد با وجود سیستم عامل ‏Symbian 9.2‎‏ در ساختار آن به ‏یکباره در جایگاه بزرگان این رده می نشیند. در این مقاله به بررسی کامل و جامعی پیرامون ‏Nokia 6120‎‏ می پردازیم.‏

nokia-6120-01.jpg


با بررسی اجمالی میزان هزینه ای که جامعه کاربران موبایل در ایران برای خرید گوشی تلفن همراه می پردازند ، ردپای سه ‏نوع خریدار مختلف را می توان در این میان پیدا کرد : دسته اول کاربران گوشی های ساده در حد تماس و احیانا یک دوربین ‏معمولی که میزان هزینه آنها در این امر زیر یکصد هزار تومان است دسته دیگر طالب گوشی های همه کاره ولی نیمه ارزان ‏هسند که جمله معروف "تا دویست هزار تومان" را از این دسته فراوان می شنویم  و دسته دیگر نیز گوشی های مایه داری ‏حرفه ای هستند که با داشتن امکانات فراوان نظیر حافظه های بالا ، سیستم عامل ، دوربین فوق العاده و... تقریبا سقفی از ‏لحاظ قیمت ندارند.
در این میان کمتر اتفاق می افتد که یک گوشی از یک جامعه آماری به دیگری کوچ کند. به بیان دیگر بسیار ‏کم پیش می آید که گوشی با امکانات فراوان و خصوصیات برتر  را در دسته گوشی های میانه قیمت پیدا کرد. ولیکن این ماجرا ‏کاملا در مورد تازه وارد خانواده ‏Nokia‏ اتفاق افتاده است .
این گوشی جدید که با ظاهری کاملا محافظه کارانه در نگاه اول نوید ‏یک گوشی کاملا ساده را میدهد ‏Nokia 6120 Classic‎‏ نام دارد که حتی این روند محافظه کارانه در طراحی آن، در نام گذاری ‏گوشی نیز جلوه پیدا کرده است و کلمه کلاسیک در ساختار آن به ساده بودن ظاهر آن باز می گردد.
در یک دید کلی 6120 نه ‏به خانواده گوشی های مولتی مدیای سری ‏N‏ تعلق دارد و نه می توان آن را به گوشی های هوشمند سری ‏E‏ منتسب کرد و ‏شاید این یکی از بهترین خصوصیات این گوشی است که دارای دسته بندی خاصی نبوده و اصطلاحا همه کاری با آن می توان ‏انجام داد. ‏
Nokia 6120‎‏ ظاهری کاملا جمع و جور و کوچک دارد و با ابعادی معادل 15×46×105 میلیمتری و وزن 89 گرمی بدون شک ‏کوچک ترین و سبک ترین گوشی دارای سیستم عامل در بازار است جائیکه حتی می توان آن را با نمونه ‏Slim‏ ی مثل 6300 ‏نیز مقایسه کرد (ابعاد 6300
عبارتند از 12×44×106 میلیمتر) .


nokia-6120-02.jpg

6120 در کل گوشی کاملا خوش دستی به حساب می آید و ‏ترکیب زیبای بدنه فلزی پلاستیکی آن با قاب کرومی دور تادورش (که در پائین گوشی پهن تر میشود) ظاهری کاملا  مستحکم ‏و کامل به آن می بخشد.
6120 در دورنگ ارائه می شود که عبارتند از مشکی براق و سفید صدفی. نکته ای که در ظاهر ‏گوشی در همه جا دیده می شود این است که در ساختار بدنه آن از زوایای تند پرهیز شده و تقریبا همه جا گوشه های گرد به ‏چشم می خورد نکته ای که بیش از پیش به ‏Nokia 6233‎‏ شباهت دارد. تقریبا بغیر از قسمت های نقره ای رنگی که در ‏ساختار دکمه ‏D-Pad‏ ، اسپیکر تماس و قاب دورتادور هر دو دوربین به چشم می خورند ، بقیه قسمت های تشکیل دهنده بدنه ‏گوشی کاملا براق طراحی شده اند و مشکل همیشگی این فرم گوشی ها در اینجا نیز به چشم می خورد : اثر انگشت، که ‏البته در مورد نمونه با رنگ صدفی این مورد کمتر به چشم می آید.‏
در سمت چپ گوشی تنها المانهایی که به چشم می خورند دریچه اسلات کارت حافظه ‏Micro SD‏ گوشی بهمراه اسپیکر ‏اصلی آن است و همانطور که می توانید حدس بزنید خبری هم از کارت حافظه در بسته بندی گوشی نبوده و متاسفانه اسپیکر ‏نیز از نوع استریو نیست. میکروفون برقراری تماس نیز در این قسمت تعبیه شده است.


nokia-6120-05.jpg

سمت راست گوشی نیز همانگونه که ‏انتظار داریم محل دکمه شاتر دوربین و دکمه های دوگانه افزایش و کاهش صداست که بعلت عدم وجود فوکوس اتوماتیک در ‏دوربین ، دکمه شاتر دوربین یک دکمه یک حالته می باشد.
در قسمت پائین نیز پورت های اتصال گوشی را می توان یافت که ‏عبارتند از پورت ‏Mini USB‏ بهمراه پورت 2.5 میلیمتری هدست ومحل اتصال شارژر که به همان اندازه که وجود پورت ‏Mini USB‏ ‏باعث خوشحالی ست عدم تعبیه یک پورت 3.5 میلیمتری مایه تاسف است که البته از گوشی مانند 6120 که در دسته بندی ‏گوشی های مولتی مدیایی طبقه بندی نمی شود آنچنان انتظاری هم در این مورد نمی رود.
بر بالای گوشی نیز تنها چیزی که ‏دیده می شود دکمه مربع شکل با حاشیه قرمز خاموش روشن دستگاه است که علاوه بر وظیفه اصلی خود یعنی خاموش و ‏روشن کردن دستگاه و همچنین تعویض پروفایل های مختلف وظیفه جدیدی جهت قفل کردن گوشی و صفحه کلید نیز به عهده ‏گرفته است (که البته این آخری مثل گذشته توسط دکمه سمت چپ ‏Soft Key‏ و ستاره نیز قابل انجام است).
قسمت پشت ‏گوشی نیز یکی از ساده ترین طراحی های نوکیا را به نمایش می گذارد چرا که در این قسمت بغیر از لنز دوربین بهمراه فلاش ‏LED‏ آن در بالا و نشان نوکیا در پائین هیچ چیز دیگری به چشم نمی خورد.
با کنار زدن قسمت پائینی پشت گوشی باتری ‏لیتیومی دستگاه دیده می شود که ظرفیتی معادل ‏‎890 mAh‎‏ داشته بر پایه اعداد رسمی تا 250 ساعت در حالت ‏Stand-by‏ و ‏تا 3 ساعت در حالت مکالمه توانائی روشن نگاه داشتن گوشی را دارد که در دنیای واقعی با یک استفاده معمولی شارژ ‏گوشی ممکن است تا پنج روز نیز تداوم داشته باشد و در حالت استفاده مداوم و شدید نیز این شارژ حداقل تا 2 روز کاملا ‏پاسخگوست. مدت زمان شارژ مجدد این باتری نیز چیزی حدود 2.5 ساعت می باشد.‏
شاید بهترین گزینه در انتخاب بهترین جزء در 6120 ، صفحه نمایش فوق العاده آن باشد چرا که با بکار بردن صفحات باز تابنده در ‏ساختار آن کارائی و خوانائی آن در هر شرایطی از جمله در نور مستقیم خورشید نیز تغییر محسوسی نمی کند. از نکات جالب ‏در این زمینه این است که تقریبا بجز نوکیا شرکتهای دیگر تمایلی به استفاده از این تکنولوژی بسیار کارا در ساختار گوشی ‏های خود ندارند .
تعداد رنگهای به نمایش درآمده توسط این مونیتور 2 اینچی 16.7 میلیون رنگ می باشد که با رزولوشن ‏QVGA‏ (320×240 پیکسلی) خود ، تصاویری کاملا شفاف و مثال زدنی به وجود می آورد. میزان روشنائی صفحه نمایش تا 30 ‏مرحله قابل تنظیم است و علاوه بر آن تقریبا مثل تمامی گوشی های هوشمند اندازه فونت به نمایش در آمده نیز قابل تغییر ‏است .


nokia-6120-06.jpg

یکی از نکات منفی در این قسمت این است که با رفتن گوشی به حالت ‏Screen Saver‏ اطلاعات اولیه به نمایش ‏درآمده نظیر تاریخ روز و ماه بهمراه ساعت و اطلاعات پیامهای رسیده و... ، پس از چند لحظه ناپدید می شوند که در این صورت ‏در این حالت نمی توان از این اطلاعات استفاده کرد.‏
بر بالای این صفحه نمایش علاوه بر اسپیکر برقراری تماس ، دوربین ‏VGA‏ دوم گوشی در سمت چپ قرار دارد که این هر دو ‏همانطور که قبلا گفته شد در یک قاب نقره ای محصور هستند.
در زیر صفحه نمایش گوشی صفحه کلید دستگاه قرار دارد که ‏بدون شک یکی از بهترین صفحه کلیدهای موجود در بازار است . کلید هایی با جنس پلاستیک فشرده که بخوبی در زیر دست ‏احساس می شوند و ارتفاع و بازگشت کاملامناسبی دارند و علاوه بر این از لحاظ ابعاد و تفکیک نیز در وضعیت کاملا ایده آلی ‏به سر می برند.
بر بالای صفحه کلید عددی گوشی نیز دکمه های کنترلی دستگاه قرار دارند که شامل دو دکمه ‏Soft Key‏ در ‏بالا و دکمه های معروف سبز و قرمز در پائین هستندکه این چهار کلید ، دکمه ‏D-Pad‏ گوشی را احاطه کرده اند.
در دو سوی ‏این دکمه ها نیز در چپ و راست به ترتیب دکمه ورود به منو و دکمه ‏C‏ قرار گرفته است. دکمه ‏D-Pad‏ گوشی (دکمه چهار ‏جهتی) نیز بهمراه دکمه تائید میانی با داشتن ارتفاع مناسب و کارکردی کاملا ارگونومیک یکی از بهترین کلید های چهار جهتی ‏موجود در بازار به شمار می رود. یکی از  مواردی که قبلا در مورد ‏Nokia 6290
با ورود به منوهای گوشی با منظره آشنا و همیشگی منوهای سیستم عامل ‏Symbian 9.2‎‏ روبرو می شویم که دقیقا همانی ‏است که در ‏N95
از دیگر نکات در رابطه بااین قسمت این است که ‏علاوه بر قابل تنظیم بودن میانبر های کلیدهای چهار گانه (‏D-Pad‏) می توان برای کلیدهای ‏Context‏ نیز (به رنگ آبی بالای ‏صفحه کلید) از میان 90 برنامه (‏Application‏ ) مختلف میانبرهایی تعیین کرد.
با فشردن دکمه ورود به منو با ظاهر همیشگی ‏منوهای ‏Symbian‏ یعنی شیوه نمایش ماتریسی 3×4 روبرو می شویم که بغیر از حالت نمایش ‏List‏ می توان همانند 6290 ‏حالتهای نعل اسبی و ‏V‏ شکل را نیز برای نمایش آیکون ها در نظر گرفت. پاسخ گوشی به گشودن برنامه های مختلف بسیار ‏بالاست و تقریبا می توان گفت آن ها را بلافاصله می گشاید که در مقایسه با  نمونه های دیگری نظیر ‏Nokia N73
در کل تقریبا تمامی امکاناتی که در سایر گوشی های هوشمند با این ‏سیستم عامل وجود دارد در اینجا نیز وجود دارد(امکاناتی نظیر ‏Voice Command‏ که تقریبادر حال تبدیل شدن به یک گزینه ‏استاندارد در گوشی های نوکیا می باشد) و تنها تفاوت هایی که در ساختار داخلی این گوشی با دیگران می توان یافت یکی ‏در ساختار دفترچه تلفن گوشی ست که در اینجا (شاید برای اولین بار) امکان نمایش همزمان کنتاکت های موجود در ‏سیمکارت و حافظه داخلی گوشی وجود ندارد. و تغییر دیگر اینکه گوشی از صداهای سه بعدی برای زنگ گوشی (‏‎3-D Sound‏) ‏‏(همانند نمونه موجود در ‏N95
پلیر بهمراه 6120 کاملا با نمونه های بکار رفته در سری ‏N‏ متفاوت بوده و محدوده بسیار گسترده ای از فرمت ها را پشتیبانی ‏میکند که عبارتند از : ‏MP3‎،MP4‎،M4A،AAC،AAC+‎،eAAC+‎،WMA،Real Audio 7 8 10‎،True Tones‏ و ‏WAV‏ که شاید کامل ترین ‏لیست در کلاس خود باشد. امکانات مختلفی نیز در ساختار این پلیر تعبیه شده است : امکان نمایش ‏Album Cover، نمایش ‏همزمان نام قطعه در حال اجرا در زیر نام آلبوم و قرار دادن آهنگ ها در ‏Playlist‏ های مختلف. امکانات صوتی فراوان نظیر چهار ‏اکولایزر مختلف ، تنظیم ‏Bass‏ و تنظیم افکت های فراوان (مثل شبیه سازی حالتهای ‏Echo و استریو) نیز در این پلیر وجود دارد. ‏رادیو با امکان ذخیره 50 ایستگاه مختلف نیز در 6120 تعبیه شده است . نکته مهم در رابطه با رادیو و پلیر دستگاه این است که ‏این هردو قابل ‏Minimize‏ شدن هستند‏
از لحاظ امکانات ارتباطی 6120 دارای لیست کامل و جامعی ست که در آن علاوه بر ساپورت فرکانس های چهار گانه ‏GSM‏ ‏بهمراه ‏UMTS‏ می توان در آن امکانات دیگری نظیر ‏GPRS‏ ،‏HSCSD،EDGE،‎3G‏ بلوتوث نسخه 2 بهمراه ‏A2DP‏ و ‏Mini USB‏ را یافت ‏‏(البته از گوشی در این کلاس احتمالا انتظار وجود ‏Wi-Fi‏ را که نداریم؟).‏
‎‏ نیز به آن اشاره کردم در این گوشی نیز رعایت ‏شده و آن هم حرکت آهسته و آرام نوکیا در حذف دکمه ‏Pencil‏ گوشی است.‏‎‏ نیز سراغ داریم. صفحه همیشگی ‏Active Stand-by‏ در اینجا نیز حضور دارد و در آن علاوه بر اطلاعات ‏همیشگی نظیر قدرت باتری ، سیگنال و تاریخ، نواری شامل شش آیکون قابل سفارشی کردن نیز وجود دارد که در آن ‏اطلاعاتی نظیر آلارم بعدی ، حالات اتصال (بلوتوث و ...) دیده می شوند. در زیر این نوار نیز محلی برای نمایش اطلاعاتی نظیر  ‏اطلاعات درون تقویم ، اطلاعات تماس ها و پیام ها ، ایستگاه رادیو و یا آهنگ در حال پخش در نظر رفته شده است که البته ‏مثل همیشه این صفحه ‏Active Stand-by‏ قابل خاموش کردن نیز می باشد. ‎‏ عملکردی ‏کاملا سریع و بی نقص دارد که این عملکرد را مدیون پردازنده ‏ARM‏ با فرکانس 369 مگاهرتزی خود می باشد و همچنین 64 ‏مگابایت ‏SDRAM‏ و 128 مگابایت ‏ROM‏ (که چیزی حدود 20 مگابایت آن توسط برنامه های نصب شده اشغال گردیده است) نیز ‏به این تسریع در اجرای برنامه ها کمک کرده است. ‎‏) پشتیبانی نمی کند.‏


nokia-6120-03.jpg

‏ و اما شاید تنها چیزی که در این میان باقی می ماند دوربین 2 مگاپیکسلی گوشی ست که همانگونه که از ظاهر ماجرا و نبود ‏قابلیت اتوفوکوس (که از روی یک حالته بودن دکمه شاتر نمایان است) و کاور لنز دوربین بر می آید ، نمی بایست انتظار چندانی ‏از این دوربین داشته باشیم. ماجرائی که در عمل نیز کاملا صادق است و عکس های گرفته شده با این دوربین آنچنان که باید و ‏شاید تصاویر شفاف و بی نقصی نیستند و اغلب کمی رنگ پریده به نظر می رسند و از این لحاظ نمی توان در میان سایر ‏دوربین های هم رده آن نمره بالایی به 6120 داد . البته در درون منو دوربین تنظیمات استاندارد نظیر تنظیم نور ، پانوراما ، حالت ‏Sequence‏ و چندین گزینه دیگر در دسترس هستند.
فیلمبرداری این دوربین نیز به فرم ‏QVGA‏ و با رزولوشن 240×320 پیکسل ‏و 15 فریم در ثانیه انجام میگیرد که در حین فیلمبرداری می توان از زوم دیجیتال نیز بهره گرفت  که نگفته پیداست که این ‏دوربین کیفیت آنچنانی در فیلمبرداری نیز از خود نشان نمی دهد.‏
بدون شک 6120 یکی از بهترین  و خوش قیمت ترین محصولات این روزهای نوکیاست و بااینکه ظاهر نجندان آراسته آن زیاد باب ‏طبع جوانان نیست ولی مطمئنا در سمت دیگر بازار توجه های زیادی را به خود معطوف می کند و خصوصیات برتر آن نظیر  ‏صفحه نمایش بسیار شفاف و خوانا، تجمع تمامی امکانات ارتباطی موجود در یک گوشی پیشرفته (البته بغیر از ‏Wi-Fi‏) و رابط ‏کاربری بسیار سریع  کافی ست تا قدرتمند نبودن دوربین آن را به فراموشی بسپاریم.


nokia-6120-04.jpg

یکی دیگر از نکات جالب در مورد این ‏گوشی این است که قیمت جهانی آن به نسبت قیمت آن در بازار ایران بطرز کاملا محسوسی بالاتر است جائیکه قیمت جهانی ‏ان چیزی در حدود 250 یورو است و قیمت آن در ایران حتی تا زیر 250 هزار تومان نیز یافت می شود (البته زیاد خوشحال نشوید ‏چون همانطور که می دانید این قیمت ها قیمت های انواع بدون گارانتی گوشی می باشد و مطمئنا نوع گارانتی دار آن کاملا با ‏قیمت جهانی منطبق و سازگار و گرانتر ! است).‏

منبع Writeage

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:8
کامپیوتر و اینترنت

سونی اریکسون مدل K750 نه تنها یکی از بهترین های سونی اریکسون است بلکه از بهترین گوشی های حال حاضر موجود در بازار نیز می باشد. کما اینکه هفته گذشته یک سایت معتبر یررسی گوشی های موبایل، عنوان بهترین گوشی دوربین دار سال را به آن اختصاص داد، جائیکه این گوشی در رنکینگ فوق، گوشیهای بزرگی نظیر N70 و N90 از نوکیا را پشت سر خود دارد و این نشانه کیفیت بالای آن می باشد (توجه به این نکته مهم است که در این میان گوشی ای نظیر N90 با لنز معروف کارل زایس خود مخصوص عکاسی درست شده است) در این مقاله سعی می کنیم به این گوشی نگاهی دقیق تر بیاندازیم.

Sony Ericsson K750

ابعاد این گوشی 20*46*100 میلیمتر و وزن آن 99 گرم است که با توجه به آن این گوشی از نظر ابعاد در رده کوچک ها و از لحاظ وزنی در رده میان وزن ها قرار می گیرد. طراحی استاندارد این گوشی بسیار محافظه کارانه بوده وهمانند بسیاری ازهمرده های خود برنگ مشکی درست شده است که البته نسبت به نمونه های موجود در بازار K750 بسیار استادانه و زیبا وظریف طراحی شده است.

نکته منفی در مورد نمای ظاهری این است که صفحه نمایش گوشی بطور کامل در جای خود قرار نگرفته است و کمی بالاتراز سطح گوشی است که این می تواند بلاخره باعث خش افتادن آن گردد.
صفحه نمایشK750 توانائی نمایش 262 هزار رنگ را داشته و دارای رزولوشن 220*176 پیکسل می باشد که در میان رقیبان خود (نوکیا 6230 دارای رزولوشن 208*208 است) حرفی برای گفتن ندارد ولی با این همه با توجه به سایز کوچک آن (36*29 میلیمتر) بسیار شفاف بوده تصاویر بسیار خوبی ( حتی با نگاه از یک زاویه حاده به گوشی ) ارائه میکند. البته در حال حاضر هیچ گوشی دارای تصویر روشن در حد عالی نیست و K750 نیز از این قاعده مستثنا نبوده تصاویر سفید بنمایش درآمده توسط آن کمی گلی رنگ بنظر می رسند.
K750 برخلاف پدربزرگ خود یعنی شرکت Ericsson که معمولا عادت به ساخت گوشی های فلزی داشت تماما از پلاستیک درست شده است (و البته تقریبا شبیه تمامی گوشی های فعلی) و نوارهای نقره ای طرفین گوشی نیز با رنگ متالیک جلا داده شده اند که جلوه ای فلزی به آن می دهد.

Sony Ericsson K750

با توجه به اینکه صفحه نمایش در بالاترین قسمت روی گوشی واقع شده است فضای کافی جهت صفحه کلید بروی گوشی وجود داشته و کلیدها همانگونه که از یک گوشی پیشرفته انتظار داریم در جای خود واقع شده اند.
مثل همیشه خبری از دکمه های معروف سبز و قرمز نیست و دو دکمه چپ و راست بنا به موقعیت به نمایش درآمده بروی صفحه این وظیفه را بعهده دارند در زیر ایندو دکمه، دکمه برگشت و دکمه C واقع شده است.
درست در زیر صفحه نمایش و میان دو دکمه عملگر فوقانی دکمه ای قرار گرفته است که دو وظیفه بعده دارد: 1- بنظر میرسد این دکمه در برخی از سرویس دهندگان تلفن همراه بمنظور اتصال مستقیم گوشی به WAP کاربرد دارد (زیاد خودتان را ناراحت نکنید این مربوط به ممالک پیشرفته است!) و 2- در بقیه جاها این دکمه منویی را می گشاید که شامل 3 فولدر است:

- New Events : که در این قسمت تمرکز بر SMS های خوانده نشده ، Miss Call های اخیر و آلارم های مرتبط با تقویم است.
- Shortcuts :در این قسمت کلیدهای با بیشترین استفاده تنظیم می شوند.
- Bookmarks : اتصال به سرویس WAP و اینترنت

دکمه Joystick گوشی ، بسیارحساس بوده و باعث نوعی احساس نگرانی از فشردن اشتباه آن در انسان می شود ولی با این همه بسیار دقیق عمل می کند و احتمال اشتباه را به حداقل می رساند (بنظر میرسد حفره دربرگیرنده Joystick از حدمعمول بزرگتر است که این خود می تواند باعث فشردن اتفاقی آن در حین کارهای دیگر شود ) این دکمه توانائی اشاره به 9 سمت( با توجه با اینکه قادر به تشخیص حالتهای اریب نیز می باشد) را داراست.
دکمه های عددی بصورت یک مستطیل قرار گرفته اند و بغیر از دکمه 2 که توسط حفره Joystickکمی کوچک شده است بقیه دارای درازای مناسب هستند و فاصله میان آنها برای تفکیک کلیدها مناسب بنظر میرسد. البته در این میان کلید ها بنظر بیش از اندازه لاغر و باریک هستند که این خود باعث اشکال در موارد استفاده زیاد (مثلا در هنگام ارسال SMS) می شود . نور پس زمینه صفحه کلید، سفید درخشان بوده که امکان استفاده از آن را در هر نوری فراهم می کند.

Sony Ericsson K750

گوشی مجهز به آنتن داخلی بوده که در فرکانس های GSM 900، 1800 و 1900 مگاهرتز کار میکند. در قسمت بالای گوشی دکمه ای جهت خاموش و روشن کردن گوشی و محل پورت Infrared تعبیه شده است.
در قسمت پائین و زیر گوشی محل قرار گیری پورت اتصال جدید گوشی ست که بنظر میرسد بابقیه پورت های سابق سونی اریکسون متفاوت باشد که علت استفاده از این پورت سرعت بالای آن در مقابل انواع قبلی آن می باشد(توانائی انتقال 20 مگابایت اطلاعات در دقیقه). علاوه بر این در این قسمت، میکروفون و محل نصب بند نگه دارنده قراردارد .
در بالای قسمت چپ بدنه گوشی، دکمه ای جهت فعال کردن رادیو و یا پلیر دستگاه وحود دارد که برای انتخاب میان ایندو در این لحظه می بایست از تنظیمات موجود در منو استفاده کرد. علاوه بر این امکان فراخوانی آخرین آهنگ با این دکمه وجود دارد که برای آن کار حتما می بایست هدفون ه ابه گوشی متصل باشند در غیر اینصورت آهنگی از بلندگوها پخش نخواهدشد و فقط در صورت احضار پلیر از منو هاست که آهنگ از بلندگو ها هم پخش می شود.
در پائین قسمت چپ بدنه اسلات کارت حافظه قرار می گیرد که از نوع Memory Stick Duo بوده و با یک پوشش لاستیکی محافظت می گردد . کارت در هنگام روشن بودن گوشی نیز قابل درآوردن است کارت استاندارد موجود در جعبه K750 از نوع 64 مگابایتی ست که تا 1 گیگابایت هم قابل افزایش است و ذکر این نکته هم ضروری بنظرمیرسد که قیمت این نوع کارت نسبت به نمونه MMC مشابه آن بسیار گرانتر بوده حدودا 2 برابر MMC قیمت دارد بهمین منظور سونی اریکسون از یک هماهنگ کننده نیز در جعبه گوشی استفاده کرده که بوسیله آن می توان کارت های کوچکتر را نیز در این گوشی بکار برد. در قسمت بالا سمت راست این گوشی یک دکمه دو جهته وجود دارد که وظیفه اصلی آن تنظیم صداست ولی اگر گوشی در وضعیت Stand-by باشد فشردن این دکمه باعث بنمایش درآمدن اطلاعاتی نظیر میزان حافظه اشغال شده (در هر دو قسمت کارت حافظه و خود گوشی ) و همچنین میزان شارژ باقیمانده به درصد (که کمتر در گوشی دیگری پیدا می کنید!) می شود.
کمی پائین تر دکمه دوربین را پیدا میکنید که با یک تا دو ثانیه فشردن آن دوربین فعال می شود (امکان انجام این کار با پس زدن کاور محافظ لنز نیز وجود دارد) با پس زدن کاور لنز، دیود نوری کوچک سفیدی در زیر دکمه دوربین چشمک میزند. قسمت پشت گوشی شامل یک کاور (که لنز دوربین و آینه مخصوص عکس از خود را محافظت می کند) یک محفظه جهت اتصال آنتن خارجی (که با یک پوشش محافظت می شود) ، یک برآمدگی دستگیره مانند( که به ظاهر جهت راحتی در لحظه عکاسی استفاده می شود) و البته فلاش، است.

K750 دارای دو دیود نوری جهت استفاده در امر نوردهی به سوژه است که با تنظیم منوی آن قابل استفاده بعنوان چراغ قوه یا فلاش و یا پیغامهای مورس SOS نیز می باشد. در قسمت زیر کاور لنز شبکه های بلندگوی گوشی قرار دارد که حتی در لحظاتی که گوشی به پشت بروی میز قرار دارد دارای صدای بلند و قابل قبولی است .
باتری K750 از نوع لیتیوم پلیمر و با ظرفیت mAh 900 است که با توجه به گفته های شرکت، توانائی 400 ساعت کار بصورت Stand-by و حداقل 540 دقیقه مکالمه را داراست که در حالت واقعی چیزی در حدود 2 روز پر کار را پاسخگوست . زمان شارژ مجدد آن نیز در حدود 2 ساعت است و گوشی از طریق پورت USB نیز شارژ می شود. برای دسترسی به باتری در حدود یک چهارم فضای پشت گوشی برداشته می شود و باتری در یک محفظه تونل مانند حرکت کرده و بیرون می آید. سیمکارت نیز زیر باتری قرار می گیرد و نتیجتا درآوردن و جازدن آن کمی مشکل می نماید.

خب، در این لحظه میرسیم به مهم ترین و بهترین خصوصیت K750 و آن هم البته چیزی نیست بجز دوربین 2 مگاپیکسلی که می توان با جرات گفت که در کلاس خود و در میان 2 مگاپیکسلی های دیگر (حتی نسبت به N90) بهترین است.
عکس های K750 نسبت به عکس های یک دوربین موبایل بسیار شفاف و روشن هستند و دارای رزولوشن حداکثر 1224*1632 پیکسل (البته مقدار 480*640 و 120*160 نیز وجود دارد) میباشند کیفیت عکس ها نیز دارای دو نوع تنظیم هستند جائیکه در بهترین کیفیت و با بالاترین رزولوشن عکس با فرمتJPEG دارای اندازه400 کیلوبایت می باشد.
با برداشتن کاور لنز ،صفحه نمایش فورا همانند یک دوربین تغییر شکل می دهد در این لحظه با افقی نگه داشتن گوشی خودبخود انگشت اشاره بروی شاتر گوشی قرار گرفته همانند دوربین دیجیتالی معمولی با فشار اندکی بروی شاتر عملیات Auto Focus صورت می گیرد (K750 جزء اولین گوشی های دارای این خصوصیت است ) در این لحظه یک صدای بیب بهمراه سبز شدن حاشیه تصویر نمایان می گردد و با فشردن کامل شاتر، عکاسی بهمراه صدای آن انجام می شود که البته هیچکدام از این دو صدا قابل از کار انداختن نیست (حتی وقتی که گوشی در حالت Silent قرار دارد).
با توجه به سرعت شاتر K750 این دوربین نسبت به رقیبان خود کمی آهسته تر است جائیکه بدون انجام Auto focus تاخیر شاتر به 4.11 ثانیه میرسد و با انجام فوکوس دستی این تاخیر به 2.32 ثانیه تقلیل می بابد . K750دارای خاصیت ماکرو بوده و تصاویر از فاصله نزدیک و مخصوصا متن ها بسیار خوانا و بدون حاشیه هستند .
زوم دیجیتال این گوشی امکان 30 بار نزدیک شدن به سوژه را توسط کلید های دوگانه کنترل ولوم ، می دهد. دکمه Joystick نیز امکان کنترل میزان نوردهی به سوژه را دارد، البته سعی کنید که ابتدا طرز استفاده از آن را بخوبی یاد بگیرید چون استفاده نادرست از آن نتیجه ای جز عکس های نامفهوم و یا با نوردهی بالا و نامطلوب را ندارد .
بایک فشار رو به داخل به Joystick منویی مشابه منوهای دوربین های Cyber Shot سونی ظاهر می شود که کنترلر های فراوانی جهت کنترل عکس ها دارد البته باز هم در اینجا نکته منفی گوشی های سونی اریکسون که تقریبا بلا استثنا در همه آنها وجود دارد خود نمائی میکند و آن هم اینکه با اعمال یک و تنها یک تغییر ، منو خود بخود بسته می شود و برای اعمال سایر تغییرات میبایست مجددا آن را گشود.
البته خوشبختانه کارهای پرکاربرد نظیر تنظیم رزولوشن ،تنظیم حالت شب ، حالت ماکرو و تنظیم فلاش دارای دکمه های Shortcut مخصوص به خود هستند که می توانند بطور جداگانه اعمال شوند .
منوی عکس گوشی دارای تنظیمات فراوانی از قبیل افکت ها ، فریم ها ،عکاسی پیوسته ،عکس های پانورامیک و... می باشد و کلیه اطلاعات نظیر میزان نوردهی و تنظیمات دیگر در فایل EXIF در بالای فایل JPEG ذخیره می گردد.

K750 دارای قابلیت فیلم برداری با رزولوشن استاندارد 144*176 پیکسل می باشد که در حین تصویر برداری امکان زوم وجود دارد ولی نمی توان صدا را قطع کرد و بعد از اتمام فیلمبرداری میتوان آن را بصورت افقی در گوشی مشاهده کرد و اعمال تنظیمات دیگر در آن بوسیله نرم افزار Video DJ قابل انجام است.
شکل گرافیکی منوهای K750 همانند دیگر منوهای سونی اریکسون بوده و تغییر چندانی در آن مشاهده نمی شود .گوشی دارای چهار Theme از پیش نصب شده است که هر چهار تای آنها دارای دید مناسبی هستند ، Screen Saver پیش فرض گوشی، یک ساعت دیجیتال نسبتا بزرگ است که اطلاعات دیگری نظیر تماس هاس از دست رفته و SMS های خوانده نشده را نیز نشان می دهد . حافظه داخلی این گوشی 34 مگابایت است که به چندین قسمت تقسیم شده است : مکانی برای عکس ها ، مکانی برای ویدئو ها ،مکانی برای صداها و Theme ها ، مکانی برای بازیها ،جائی برای Web Page های ذخیره شده و مکانی برای بقیه فایلها.

K750 در حالت معمول بصورت یک USB Disc Storage (همان کول دیسک خودمان) عمل نمی کند و برای اینکار می بایست یک درایور مخصوص را نصب نمائید، بنابراین گوشی امکان ارتباط با هر کامپیوتری را ندارد و این امکان ارتباطی آن را محدود می نماید و تازه از اینها گذشته با اتصال گوشی از طریق کابل اتفاقات عجیبی هم می افتد از قبیل اینکه در این لحظه به اطلاعات بر روی مموری کارت دسترسی ندارید (مثلا نمی توانید آهنگ ذخیره شده بروی کارت را بازیابی کنید) و یا اینکه در این لحظه گوشی فقط با زنگ استاندارد خود زنگ می خورد . البته این اتفاقات با قطع کابل به حالت عادی بر میگردد.

اما در این لحظه می رسیم به خصوصیت اصلی هر گوشی تلفن یعنی برقراری تماس و ارتباط: صدای تماسها بسیار خوب بوده وصدای اسپیکرها نیز مناسب است البته بهمراه این گوشی هدستها و هندزفری هم دریافت می کنید که کیفیت قابل قبولی دارند . تماسهای دریافتی با فرمت AMR قابل ضبط شدن هستند ولی این خصوصیت بسیار ابتدائی طراحی شده است و از آن هم بدتر اینکه هر 20 ثانیه یک صدای بیب بگوش می رسد که به طرف آنسوی خط می گوید که صدای شما در حال ضبط شدن است!
زنگ گوشی از فرمت های MID،MP3 و AMR پشتیبانی میکند که البته در این حالت کیفیت زنگهای MP3 زیاد خوب نیست البته این جای تعجب دارد چون این آهنگها از طریق پلیر دستگاه بسیار بهتر از حالت زنگ اجرا می شوند!
دفترچه تلفن K750 قابلیت استفاده از 500 نام و شماره را داراست که این قسمت برای حافظه داخلی و مموری کارت جداگانه نمایش داده می شود .K750 دارای رادیو نیز می باشد که برای استفاده از آن لازم است هدست ها را متصل نماییم و پس از آنکه صدا شنیده شد می توان آن را به اسپیکرها نیز منتقل کرد توانائی ساپورت 20 ایستگاه از دیگر قابلیت های آن می باشد.

در درون جعبه K750 علاوه بر خود گوشی چیزهای زیر را می یابید :
- کارت حافظه 64 مگابایتی
- هماهنگ کننده کارت حافظه
-کابل USB
-هدست های استریو (هندز فری)
- شارژر بهمراه CD نصب و راهنمای آن

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:5
کامپیوتر و اینترنت
بازار داغ موبایل در سال 2008 بلاخره دامان بزرگترین نام حاضر در دنیای مجازی یعنی گوگل را نیز گرفت و گمانه زنی های پیاپی در رابطه با تولید سیستم عامل توسط این شرکت، سرانجام در سپتامبر سال گذشته رنگ واقعیت به خود گرفت و T-Mobile G1 اولین گوشی تلفن همراهی بود که با سیستم عامل آندروید گوگل به بازار ارائه شد. در مقاله پیش رو نگاهی کاملی داریم به مشخصات و قابلیت های این محصول زیبا. با ما همراه شوید.

 

 

 

مدل و نام T-Mobile G1
ابعاد 17.1×55.7×117 میلی متر
وزن 158 گرم
صفحه نمایش 3.2 اینچ
480×320 پیکسل
 قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+192MB RAM+256MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS+EDGE+3G+Bluetooth
سیستم عامل Android OS
پردازنده Qualcomm MSM7201A با فرکانس 528مگاهرتز
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری فاقد قابلیت فیلمبرداری
ظرفیت باتری 1150mAh

 

پس از طوفانی که Apple با محصول پر سر و صدای iPhone به راه انداخت این دومین بار است که یکی دیگر از بزرگان دنیای دیجیتال به بازار همچنان پر طرفدار تلفن همراه وارد می شود. حضور گوگل در دنیای موبایل البته با Apple چندین تفاوت عمده دارد که از مهمترین آنها می توان به درگیر نساختن شرکت در ساخت یک گوشی جدید، یعنی جائی که گوگل پیش از این هیچ تجربه ای در آن نداشته است اشاره کرد، بدین صورت که برخلاف شیوه انحصاری Apple در ساخت، عرضه و پشتیبانی iPhone، گوگل تصمیم گرفته است که کار ساخت گوشی را به موفق ترین سازنده PDA های جهان یعنی شرکت تایوانی HTC و کار توزیع نسبتا محدود آن را به اپراتور موفق T-Mobile واگذار کرده و توجه خود را به مهمترین عامل برتری دستگاه یعنی سیستم عامل جدید آن معطوف نماید. از این رو G1 را می توان محصول مشترک اچ تی سی، T-Mobile و گوگل دانست که به ترتیب ساخت، توزیع و پشتیبانی دستگاه را برعهده دارند. یکی دیگر از تفاوت های عمده G1 با iPhone سیستم عامل کد باز بکار گرفته شده در آن است که دست تولید کنندگان نرم افزاری را در افزایش قابلیت های این دستگاه کاملا باز گذاشته است. از سوئی دیگر و با کنار گذاشتن iPhone بعنوان اصلی ترین رقیب G1، دیگر رقبای مهم این میدان یعنی SE XPERIA X1 و HTC Touch Pro (که صفحه نمایش بزرگ و صفحه کلید QWERTY جانبی را در لیست امکانات خود دارند) هر دو توسط HTC ساخته شده اند که این با توجه به قیمت کاملا بالای این هر دو مدل، در موفقیت G1 نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. T-Mobile G1 پس از سه فصل حضور در بازار و اعمال بازاریابی های احتیاط آمیز و سنجش میزان استقبال مصرف کنندگان، تا چند ماه دیگر بصورت جداگانه و خارج از قرار دادهای T-Mobile زیر نام HTC Dream به بازار ارائه می شود که این در مقایسه با نسخه آزاد iPhone که مدت زمان بسیار طولانی تری را برای حضور در بازار طی نمود خبر بسیار امیدوار کننده ای به حساب می آید.

 

 

 

طراحی گوشی به شیوه منحصر به فرد و جالبی صورت گرفته است جائیکه در لبه پائینی دستگاه انحنای مشخصی رو به بیرون دیده می شود و مکانیزم گشوده شدن صفحه کلید جانبی آن نیز کاملا مخصوص به خود  طراحی گردیده است. G1 گوشی بسیار قد بلند و نسبتا قطوری ست ابعاد این مدل 17.1×55.7×117 میلیمتر است که از لحاط ارتفاع حتی از Apple iPhone نیز چیزی در حدود 2 میلیمتر بلندتر است. وزن این مدل نیز در حدود 158 گرم است که از این نظر نیز نسبتا سنگین وزن تلقی می گردد. مقایسه ابعاد  G1 با HTC Touch Pro نکات جالبی را مشخص می کند و با اینکه Touch Pro با ابعاد 51×102 میلیمتری در ارتفاع و در عرض کاملا از G1 کوچکتر می باشد اما بعلت افزایش قطر به میزان یک میلیمتر، وزن گوشی تا رقم 165 گرم افزایش یافته است که این موضوع، میزان مهندسی بکار گرفته شده در طراحی بی نقص G1 را مشخص می کند که علیرغم ابعاد بزرگتر و استفاده از صفحه نمایش عریض تر، وزن گوشی کاهش نیز یافته است. صفحه نمایش بکار گرفته شده در این مدل یک نمونه 3.2 اینچی با وضوح 480×320 پیکسل و توانائی نمایش 65 هزار رنگ است که وضوح یکسان و بهره گیری از فناوری خازنی در ساخت آن شباهت های G1 با Apple iPhone را در این قسمت کاملا افزایش داده است. فناوری لمسی موجود در این بخش نه تنها بر حساسیت صفحه نمایش بشدت افزوده است بلکه مزایای دیگری همچون قابلیت لمس چند نقطه ای و حساس نبودن آن به ابزارهایی غیر از دست انسان را برای کاربر به همراه دارد (البته امکان لمس چند نقطه ای بصورت پیش فرض در این مدل وجود ندارد و برای دسترسی به آن می توان از برنامه های جداگانه ای که برای فعال سازی این قابلیت همانند این نمونه یا این نمونه ساخته شده است استفاده کرد). کیفیت صفحه نمایش و کنتراست آن در سطح بسیار بالائی قرار دارد و میزان درخشندگی رنگ ها و کارکرد آن در نور مستقیم خورشید بسیار رضایت بخش می باشد. یکی از معدود نقاطی که صفحه نمایش 3.5 اینچی iPhone را در مقابل G1 در جایگاه برتری قرار می دهد این واقعیت است که صفحه نمایش G1 در موقعیت های مختلف اندکی بیش از رقیب خود نور را منعکس می نماید. حساسیت صفحه نمایش همانطور که از یک صفحه نمایش خازنی انتظار داریم در سطح بسیار بالائی جای دارد و اندک تماس دست با صفحه نمایش برای اجرای یک دستور بروی آن کاملا کافی ست. تنها المان حاضر بر بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس است که عدم حضور دوربین دوم تماس های ویدئویی در این قسمت علیرغم پشتیبانی G1 از فناوری پر سرعت 3G کاملا سوال برانگیز می باشد. حسگر تنظیم نور محیط و سنسور تقارب دو غایب دیگر این بخش هستند که تقریبا در تمامی رقبای این مدل دیده می شوند.

 

 

 

کلیدهای حاضر در زیر صفحه نمایش شامل کلید برجسته منو در بالاترین قسمت و چهار کلید برقراری و رد تماس در کنار دکمه های Back و Home در ردیف پائین می گردد که کلیه کلیدهای حاضر در این مجموعه همگی کاملا کوچک و بسیار همسطح دستگاه طراحی شده اند. دیگر کنترلر این قسمت Trackball برجسته گوشی ست که در میانه این بخش جای گرفته است عملکرد این کلید که نقش جوی استیک را در گوشی ایفا می کند با اینکه نسبتا کند ارزیابی می گردد اما در کل و در مقایسه با کلیدهای چهار جهتی بسیار دقیق تر عمل می نماید.

 

 

 

المان های موجود در سمت چپ دستگاه شامل Rocker تغییر صدا در سمت چپ و اسلات کارت حافظه Micro SD در بخش پائینی ست که با اینکه انتخاب سمت چپ برای Rocker کاملا مثبت به نظر می رسد اما جایگاه اسلات کارت حافظه چندان مناسب نیست چرا که بعلت قرارگیری ضامن کاور این بخش در کنار صفحه کلید QWERTY، برای دسترسی به کارت حافظه حتما می بایست صفحه نمایش را به سمت راست اسلاید نمود. از دیگر مشکلات طراحی این قسمت جایگاه کارت حافظه در این بخش است که کاملا در عمق قرار گرفته و خارج نمودن کارت حافظه از این بخش کار چندان آسانی به حساب نمی آید.

 

 

 

سمت راست گوشی محل کلید نسبتا کوچک شاتر است که در پائین این قسمت جای گرفته است. از دیگر موارد قابل ذکر در دورتادور گوشی می توان به ضامن گشودن کاور باتری در قسمت بالائی و پورت اتصال Mini USB در پائین اشاره کرد که این آخری یکی از سنت های تغییر ناپذیر HTC در سالهای اخیر می باشد. از نکات جالب و کاملا منحصر به فرد این قسمت که البته چندان مثبت نیز تلقی نمی شود عدم کارکرد گوشی با سایر کابل های Mini USB (حتی نمونه های استفاده شده برای دیگر گوشی های این شرکت) است جائیکه با اتصال G1 از طریق کابلی غیر از کابل اصلی خود دستگاه، امکان استفاده از محتویات کارت حافظه به فرم Mass Storage وجود ندارد.

 

 

 

مکانیزم اسلاید شدن دستگاه رو به سمت راست، یکی دیگر از نکات منحصر به فرد در رابطه با G1 است. در اینجا برخلاف تمامی مدل های اسلاید جانبی موجود در بازار این عمل با اعمال فشار به سمت راست و حرکت صفحه نمایش در محور خود صورت نمی گیرد بلکه برخلاف انتظار بعلت وجود یک اهرم پلاستیکی در محور صفحه نمایش در پائین و چرخش نیم دایره ای آن همزمان با اسلاید نمودن این قسمت، صفحه نمایش با حرکت به سمت راست اندک اندک از جایگاه خود به سمت بالا نیز تغییر مکان داده تا اینکه در میانه راه به حداکثر ارتفاع خود (یعنی به اندازه ارتفاع اهرم پلاستیکی)، می رسد و سپس با ادامه حرکت، به سمت راست دوباره صفحه نمایش به جایگاه اصلی خود باز می گردد. این شیوه باز شدن دستگاه با اینکه ظاهری منحصر به فرد به G1 بخشیده است اما در کل و در قیاس با مدل های معمول در این کلاس آنچنان راحت و اصطلاحا user friendly به حساب نمی آید.

 

 

 

صفحه کلید QWERTY گوشی یک نمونه 48 کلیده و پنج ردیفه است که از ابعاد و تفکیک کاملا راضی کننده ای برخوردار بوده و در مقام مقایسه با دیگر رقبای این قسمت یعنی Touch Pro و XPERIA X1 نمره کاملا برتری را کسب می کند. نور پس زمینه تمامی کلیدهای این قسمت سفید پر نور و یکنواختی ست که بجز Trackball شامل تمامی کلیدهای کنترلی زیر صفحه نمایش نیز می گردد.

 

 

 

پشت گوشی در بالاترین قسمت اسپیکر اصلی دستگاه در کنار دوربین 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس آن دیده می شود که عدم حضور فلش و کاور دوربین در این قسمت حاکی از عدم تاکید بر قابلیت تصویر برداری در این مدل است. جذاب ترین قسمت در پشت دستگاه بدون تردید نشان گوگل در میانه آن است که خبر از بکار گیری سیستم عامل اختصاصی گوگل در دستگاه دارد. با کنار زدن کاور سراسری پشت گوشی باتری 1150mAh آن پدیدار می شود که دارای زمان های رسمی 406 ساعت در حالت stand-by و 5 ساعت و 20 دقیقه در هنگام مکالمه است که بعلت صفحه نمایش بزرگ و قابلیت های باتری خور دستگاه (همچون Wi-Fi و GPS)، حداکثر دوامی که در یک استفاده سنگین از G1 می توان انتظار داشت یک روز است که این زمان با تقلیل استفاده از گوشی به دو روز نیز قابل افزایش می باشد.

 

 

 

با روشن کردن G1 به یکباره مهمترین خصوصیت دستگاه یعنی سیستم عامل جدید موسوم به آندروید آن ظاهر می گردد این سیستم عامل که توسط گوگل طراحی گردیده به رغم انکارهای پیاپی انجام شده توسط گوگل بر پایه هسته ای لینوکسی بنا شده است. البته ردپای چندانی از لینوکس را تقریبا در هیچ قسمت آن نمی توان مشاهده نمود. صفحه stand-by در اینجا به سه دسک تاپ مختلف تقسیم شده است که در هر کدام به دلخواه کاربر می توان از میانبرها و Widget های متفاوت استفاده کرد. جابجائی میان دسک تاپ های مختلف نیز به راحتی sweep نمودن دست به سمت چپ و راست است که با سرعت و دقت بسیار بالائی صورت می پذیرد. با فشردن کلید Menu در زیر صفحه نمایش برخلاف انتظار به منوی اصلی دستگاه وارد نمی شویم و این کلید در حقیقت ابتکار تازه ایست از سیستم عامل در جهت نمایش تنظیمات و گزینه های در دسترس کاربر برای قسمت های متفاوت. به بیان دیگر وظیفه این کلید در منوهای مختلف نمایش گزینه های مرتبط با آن منو و تسهیل در عملکرد آن قسمت می باشد بعنوان مثال فشردن آن در حالت stand-by گزینه های مرتبط با این قسمت همچون افزودن میانبر یا widget جدید، تغییر تصویر پس زمینه، گزینه جستجو و تنظیمات این بخش را به نمایش می گذارد. برای حذف گزینه های مختلف موجود در صفحه stand-by کافی ست تا آنها را رو به سمت آیکون خاکستری موجود در زیر صفحه نمایش حرکت داد که با این عمل به شکل یک سطل آشغال تغییر ظاهر می دهد. گشودن صفحه کلید QWERTY جانبی گوشی بر طبق انتظار ظاهر منوی دستگاه را از عمودی به افقی تغییر می دهد اما تغییری در چینش و محل آیکون ها و Widget ها بوجود نمی آورد. برای دسترسی به منوی اصلی دستگاه می بایست آیکون تعبیه شده در زیر صفحه نمایش را لمس نمود و یا آن را همانند یک کشو به سمت بالا Drag کرد که با حساسیت بسیار بالای صفحه نمایش و عملکرد بی نقص این کلید در دنبال کردن حرکت انگشت، Drag نمودن این کلید از جذابیتی بی نظیری برخوردار گردیده است. از نکات نسبتا منفی در ساختار آندروید می توان به عدم وجود یک Wireless Manager کارآمد برای کنترل و دسترسی به کلیه ارتباطات بیسیم و محدود بودن Widget های قابل نصب در صفحه Stand-by به سه عنوان ساعت، جستجو و قاب تصویر اشاره کرد که البته در این مورد آخر احتمالا بزودی عناوین زیادی در اختیار خواهد بود. مشخصات سخت افزاری G1 به روشنی وابستگی آن به خانواده HTC را به نمایش می گذارد. پردازنده دستگاه از نوع Qualcomm MSM7201A با فرکانس 528 مگاهرتز بوده و از 192 مگابایت حافظه RAM و 256 مگابایت حافظه فلش در آن استفاده شده است.

 

 

 

اما داستان آندروید مطمئنا در اینجا پایان نمی پذیرد و تفاوت های سیستم عامل جدید بدون شک از مسائل ظاهری کاملا فراتر می رود. از جمله بزرگترین تغییرات موجود در این سیستم عامل به کنار گذاشته شدن ایده همیشگی و آشنای برنامه های در حال اجرا و بستن برنامه ها با استفاده از Task Manager است چرا که در اینجا اصولا تمامی برنامه ها همگی در حال اجرا هستند و سیستم عامل با توجه به نوع استفاده کاربر و پائین نیامدن سرعت سیستم ممکن است اقدام به بستن برخی از برنامه ها بصورت موقتی بنماید که البته به محض انتخاب شدن (Highlight گردیدن) مجدد آن برنامه سیستم عامل بلافاصله آن برنامه را دوباره اجرا می کند. البته این نحوه اجرای برنامه ها در سرعت کارکرد سیستم عامل تاثیری نداشته و بعلت ساختار جدید اجرای Application ها در آن، از تاخیرهای معمول و همیشگی سیستم عامل های دیگر در آندروید خبری نیست. جایگزین Task Manager در آندروید اینک Task Switcher نام دارد که برخلاف قبل تنها محل شش برنامه پر کاربرد استفاده شده توسط کاربر است. یکی دیگر از تغییرات مهم در آندروید حذف file system در ساختار آن به مانند دیگر سیستم عامل هاست، ساخت فولدرهای تو در تو نیز در آندروید امکان پذیر نبوده و برای دسترسی به محتوای کارت حافظه نیز می بایست از نرم افزارهای مخصوصی برای هر فرمت بهره گرفت (برای مشاهده عکس های موجود در کارت حافظه می بایست از گالری گوشی و برای دسترسی به تراک های موسیقی می بایست پلیر آن را احضار نمود) که یکی از اولین اثرات منفی این داستان، عدم امکان انتقال محتوای کارت حافظه به حافظه داخلی دستگاه است. آندروید نیز به مانند Apple دارای فروشگاه گسترده و پر و پیمانی ست که تقریبا برای هر نوع استفاده از دستگاه برنامه های عمدتا رایگانی در آن یافت می شود که تعداد این برنامه به علت در دسترس عموم قرار گرفتن کدهای سیستم عامل به سرعت در حال افزایش است. از دیگر تغییرات قابل ذکر در ساختار سیستم عامل می توان به وظیفه کلید قرمز رنگ رد تماس اشاره کرد که تقریبا برخلاف همیشه برای خروج از منوی فعلی و بازگشت به صفحه Stand-by بکار نمی رود بلکه با فشردن این کلید صفحه کلید و صفحه نمایش هر دو قفل می گردند. نکته دیگر در مورد تفاوت ها در رابطه با صفحه کلید مجازی موجود در صفحه نمایش است که با وجود برچسب های حروفی در ساختار آن،  امکان نوشتن کوچکترین یادداشت غیر عددی وجود نداشته و برای این کار می بایست صفحه کلید QWERTY آن را گشود که البته این نقص نیز تا حدود زیادی به لطف Android Market حل شده است. یکی دیگر از نکات جالب در G1 عملکرد چندگانه کلید سخت افزاری جستجو در صفحه کلید QWERTY است (کلید دارای برچسب ذره بین در ردیف پائینی)، جائیکه فشردن این کلید در صفحه Stand-by جستجوی گوگل را فعال کرده و استفاده از آن در Gmail منجر به جستجوی صندوق نامه می گردد و در دفترچه تلفن نیز طبیعتا از آن برای جستجو در میان کنتاکت ها استفاده می گردد. تنها جائیکه فشردن این کلید با انتظاری که از آن داریم منطبق نیست در مرورگر اینترنت دستگاه است که با فشردن آن جستجو در محتوای صفحه صورت نگرفته و تنها موتور جستجوی گوگل احضار می گردد. عملکرد ترکیبی این کلید با سایر کلیدها نیز در نوع خود جالب توجه است جائیکه فشردن همزمان آن با کلیدهای B و C به ترتیب مرورگر و دفترچه تلفن را احضار می کند. از دیگر موارد شایسته توجه در سیستم عامل آندروید، نوار باریک Notification Area در بالای صفحه نمایش است که همچون همیشه محل حضور آیکون های کوچک هشدار دهنده در رابطه وضعیت باتری و آنتن، المان های ارتباطی و زمان است اما این بار با این تفاوت که این بخش همانند کلید ورود به منو به راحتی قابل Slide شدن رو به پائین است که از این طریق اطلاعات بسیار کامل و تکمیلی در رابطه با موارد موجود در این قسمت، قابل نمایش است.

 

 

 

دفترچه تلفن بکار گرفته شده در این سیستم عامل جدید، همانند دیگر رقبای خود در این کلاس محدودیتی در افزودن شماره تلفن نداشته و تا جائیکه حافظه دستگاه اجازه می دهد می توان به آن کنتاکت جدید اضافه کرد. از نکات مثبت و جدید این دفترچه تلفن مطابقت کامل آن با بخش کنتاکت های Gmail می باشد که در طی آن نه تنها با اختصاص ستاره به کنتاکت های دلخواه و افزودن آنها به بخش Favorites به راحتی می توان این اسامی را به اکانت گوگل انتقال داد بلکه بخش تقویم نیز کاملا با Gmail منطبق است که این در مقایسه با iPhone امتیاز بالاتری به حساب می آید. اختصاص عکس و زنگ دلخواه از دیگر امکانات بدیهی این قسمت محسوب می گردد. اینترفیس اصلی در دفترچه تلفن به صورت ردیف های کاملا جداگانه و تفکیک شده است که برای استفاده از دست کاملا بهینه شده اند. یکی از نقطه ضعف های اولیه این دفترچه تلفن عدم پشتیبانی آن از شماره گیری سریع می باشد که بجای آن می توان میانبر کنتاکت های دلخواه را بطور مستقیم بروی صفحه نمایش قرار داد.

فشردن کلیدهای عددی در حالت Stand-by از روی صفحه کلید فیزیکی، Dial Pad مجازی برای شماره گیری را به نمایش می گذارد و استفاده از هریک از کلیدهای حروفی در این حالت دفترچه تلفن دستگاه را احضار می نماید. نکته مهم در این قسمت، حضور همزمان بخش های چهار گانه دفترچه تلفن، منوی ذخیره اطلاعات تماس ها، Dial Pad مجازی و Favorites در یک Application مشترک است. عملکرد گوشی درهنگام برقراری تماس در سطح کاملا مطلوبی ست و صدای ارسالی و دریافتی توسط آن مناسب ارزیابی می شود. Voice Dialing از دیگر قابلیت های G1 در امر برقراری تماس است که البته متاسفانه در هنگام استفاده از هدست بلوتوث قابل استفاده نیست.

 

 

 

مطمئنا برای دستگاهی با سیستم عامل گوگل مهمترین قسمت دستگاه و جائیکه قدرت اصلی آن به نمایش گذاشته می شود، کلاینت ایمیل می باشد جائیکه بعلت هماهنگی کامل این قسمت با Gmail تجربه ای کاملا مشابه با حالت دسک تاپ بوجود آمده است و تقریبا کلیه امکانات موجود در حالت استاندارد در اینجا نیز وجود دارد که نمایش Label ها یکی از موارد قابل اشاره در این قسمت است. علاوه بر این امکان اختصاص زنگ دلخواه و ویبره نیز برای حالت های مختلف همچون ایمیل های جدید، Favorites، اسپم و ... وجود دارد. نگفته پیداست که بجز Gmail کلیه ایمیل های POP3 و IMAP دیگر را نیز می توان به این قسمت اضافه کرد اما خبری از امکانات ویژه Gmail در ایمیل های دیگر وجود نداشته و ظاهر این ایمیل ها به مانند دیگر نمونه ها کاملا استاندارد و ساده است.

 

 


گالری نمایش تصاویر در G1 یکی از نمونه های نسبتا ساده در میان هم ردیفان خود به حساب می آید. عکس های موجود در دستگاه فارغ از فولدری که در آن ذخیره گردیده اند بطور اتوماتیک به این قسمت وارد گردیده و تحت فولدرهای مختلف قرار می گیرند که این خود نکته کاملا مثبتی به حساب می آید. تعداد عکس های موجود در هر فولدر در کنار آن به نمایش درآمده و نمائی از محتویات موجود در فولدر به فرم Thumbnail بروی آن قرار می گیرد. از درون منوهای این قسمت امکانات معمول متناسب با گالری همچون اسلاید شو، زوم و حذف دیده می شود. از مشکلات موجود در این بخش می توان به فعال نبودن چرخش اتوماتیک تصویر در هنگام مرور عکس ها و همچنین عدم وجود راهی برای مارک کردن تکی یا دسته جمعی تصاویر برای کپی، کات و حذف آنها اشاره کرد. عملیات زوم و نمایش Thumbnail ها پس از گشودن فولدرهای حاوی تصاویر کاملا سریع و بلافاصله صورت می گیرد (البته تاخیر اندکی در هنگام نشان دادن تصاویر برای بار اول دیده می شود).

 

 

 

پلیر پخش موسیقی در G1 از عملکرد مطلوبی برخوردار است در این قسمت و بلافاصله پس از گشودن پلیر چهار آیکون کاملا بزرگ جای گرفته اند که به ترتیب شامل نام خواننده، نام آلبوم، اسامی آهنگ ها و Playlist ها می گردد. در پائین این قسمت میانبر مستقیمی به آهنگ در حال پخش دیده می شود که از طریق آن امکان Play/Pause کردن آهنگ نیز وجود دارد. فرمت های مورد پشتیبانی توسط پلیر شامل WMA، WAV، MP3 و خانواده AAC می گردد که لیست نسبتا کاملی به حساب می آید. گزینه های تکمیلی موجود در پلیر در سطح بسیار مناسبی ست و از طریق آنها امکاناتی در حد بهترین پلیرهای موجود در اختیار کاربر قرار می گیرد. یکی از بهترین گزینه ها در این پلیر امکان جستجو در میان آهنگ های موجود در این قسمت با نوشتن تدریجی نام آنهاست که این جستجو در میان تمامی حروف تشکیل دهنده نام آهنگ صورت می گیرد. کیفیت صدای خارج شده از اسپیکر دستگاه با اینکه در سطح فوق العاده ای قرار ندارد اما نسبتا رضایت بخش تلقی می شود. یکی از نکته های عجیب در رابطه با بخش مولتی مدیائی G1 عدم حضور هر گونه پلیر پخش ویدئو در آن است جائیکه علیرغم پلیرهای کاملا رایگان موجود در بازار، HTC ترجیح داده است که از هیچ پلیری در این بخش استفاده ننماید. البته یک راه حل نصفه و نیمه و کاملا عجیب برای پخش محتوای 3GP در دستگاه بدون نصب هرگونه پلیر وجود دارد بدین صورت که در صورت وجود فایل 3GP در محتوای رسیده به صندوق Gmail و انتخاب گزینه Preview، دستگاه بدون وجود هرگونه پلیر ویدئو، این محتوا را پخش می نماید. Codec نصب شده در G1 از نوع H.263 است و در صورت نصب پلیر نیز تنها فایل های MP4 و 3GP که با این Codec انکود گردیده اند قابل پخش می باشند. از دیگر حذفیات G1 عدم وجود رادیوی FM در بخش مولتی مدیائی دستگاه است.

 

 

 

دوربین 3.15 مگاپیکسلی موجود در G1 برخلاف ظاهر کاملا ساده و انتظاری که از دیدن آن ایجاد می شود، نمونه نسبتا موفقی ست در اینترفیس این دوربین مطلقا اجازه هر گونه تنظیمی به کاربر داده نمی شود و کلیه تنظیمات دستگاه کاملا بصورت خودکار صورت می گیرد. که این شیوه با در نظر نگرفتن وضوح این دوربین و فوکوس اتوماتیک و ماکروی آن کاملا مشابه داستانی ست که در Apple iPhone نیز دیده می شود. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین در کلاس 3.15 مگاپیکسل بسیار مناسب و مطلوب ارزیابی می شود و عکس های گرفته شده توسط آن را با بهترین های این کلاس (همچون K810 و C702) می توان مقایسه کرد. کنتراست بالا و طبیعی بودن رنگ ها دو نقطه قوت اصلی این بخش به حساب می آید. برای تکمیل شدن شباهت های فراوان G1 با iPhone، از قابلیت فیلمبرداری در این دوربین صرفنظر شده است که در حالیکه استفاده از این قابلیت می توانست امتیاز مناسبی برای G1 محسوب شود، صرفنظر کردن از آن کاملا عجیب به حساب می آید.

گزینه های ارتباطی در G1 در سطح راضی کننده ای ست در اینجا و برای برقراری ارتباطات پر سرعت تحت شبکه از EDGE، GPRS و 3G استفاده می شود که سرعت برقراری اتصال در حالت آخر تا 7.2Mbps قابل افزایش است. گزینه های برقراری تماس های رادیویی نیز شامل چهار باند GSM و HSDPA می گردد. برای اتصال بی سیم دستگاه تنها می توان بر Wi-Fi تکیه نمود چرا که با تکمیل رونویسی از Apple iPhone بلوتوث دستگاه تنها برای اتصال هدست کاربرد دارد و از آن برای انتقال و دریافت فایل نمی توان استفاده کرد. (البته با عدم پشتیبانی بلوتوث از پروفایل A2DP امکان اتصال هدست استریو بلوتوث هم برای G1 وجود ندارد به عبارت دیگر بلوتوث در G1 تنها برای پاسخ دادن به تماس بدون لمس کردن گوشی بکار می رود). قرار است در ماه جاری میلادی بسته آپدیت جدیدی برای G1 ارائه شود که در آن احتمالا برخی از مشکلات اصلی دستگاه پوشش داده می شود.

 

 


گیرنده ماهواره ای GPS یکی دیگر از امکانات اصلی G1 را تشکیل می دهد در اینجا و بر طبق انتظار از نرم افزار Google Maps استفاده گردیده است که نسبت به قبل چند تفاوت ظاهری مختصر نموده است که از جمله این تغییرات می توان به دو آیکون کوچک زیر صفحه نمایش برای ورود و خروج به زوم اشاره کرد. چرخش اتوماتیک تصویر در این قسمت غیر فعال است و تنها راهی که برای نمایش افقی تصویر وجود دارد اسلاید کردن صفحه نمایش است. یکی از ویژگی های برتر Google Maps در G1 نمایش حالت Street View می باشد که در طی آن نمائی واقعی از منطقه مورد نظر کاربر نشان داده می شود. قابلیت هدایت صوتی در اینجا غیر فعال است و برای دسترسی به آن می بایست از نرم افزار اختصاصی T-Mobile با نام AndNav استفاده کرد.

 

 

t_mobile_g1_17.jpg

 

T-Mobile G1 و یا به عبارت دیگر HTC Dream محصول تازه ایست که به مانند پدر خوانده خود یعنی Apple iPhone واجد نکات مثبت و منفی فراوانی ست و با اینکه موارد امیدوار کننده ای همچون صفحه نمایش خازنی، اینترفیس جدید و سریع و Android Market در آن دیده می شود اما در عین حال نقاط ضعف نابخشودنی همچون بلوتوث بدون استفاده، حذف قابلیت فیلمبرداری، عدم وجود Document Viewer و چندین نکته ریز و درشت دیگر تیز در آن کاملا به چشم می خورد.    

منبع ‏Writeage

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:2
موبایل
نگاهی به 10 فناوری مهم و تاریخچه آنها
قدیمی تر از آنچه تصور می کنید


بشر سال های دراز مغرور بود که از نیاکان نخستین خود، باهوش تر است. البته بشر نخستین آتش را کشف کرد، چرخ را اختراع کرد و زبان را پدید آورد، اما هر چه باشد بشر امروز عرضه کننده فناوری است. امروزه می دانیم تعداد بسیار زیادی از اختراع های پیشرفته و پیچیده فناوری، پیش از این هم ابداع شده بود. دانستن تاریخچه این ابداع ها حداقل حسنی که دارد این است که نشان می دهد گذشتگان هم چندان با مفهوم فناوری بیگانه نبودند و فناوری چیزی نیست که در 100 سال اخیر عرضه شده باشد.

---

1- آی پاد

برخی فکر می کنند آی پاد در سال 2001 ابداع شده است و برخی هم آن را به سال 1997 و پیش از زمان استیو جابز نسبت می دهند. اما واقعیت این است که آی پاد در سال 1979 ابداع شد. در این سال کین کرامر و دوستش جیمز کمپبل تصمیم گرفتند یک دستگاه پخش موسیقی همراه بسازند که به اندازه یک جعبه سیگار باشد. این دستگاه IXI نام داشت که موسیقی را به شیوه دیجیتال روی یک تراشه ضبط می کرد، مجهز به یک صفحه نمایش بود و دکمه یی داشت که با استفاده از آن می شد آهنگ ها را پخش کرد. آنها حتی پنج نمونه اولیه از این دستگاه ساختند تا نظر مساعد سرمایه گذاران را جلب کنند. با توجه به صدای عالی این دستگاه، آنها امتیاز اختراع خود را فروختند. از این پس هر کس می توانست به آهنگ هایی که خودش دانلود کرده است، گوش دهد. اما این دستگاه یک عیب اساسی داشت؛ حافظه دستگاه کم بود و فقط می توانست سه و نیم دقیقه موسیقی را ضبط کند. از طرف دیگر از آنجا که در آن روزگار کسی کامپیوتر شخصی نداشت، کرامر پیشنهاد کرد پایانه هایی از فروشگاه های موسیقی نصب شود که از راه یک تلفن به یک سرور مرکزی موسیقی وصل شود و کاربران بتوانند موسیقی دلخواه شان را در فروشگاه بخرند و دانلود کنند. در نظر داشته باشید برای دانلود یک قطعه موسیقی با استفاده از مودم های 1979، شخص باید غذای کافی می داشت و چند روزی را در فروشگاه چادر می زد تا بتواند موسیقی دلخواهش را دانلود کند.

2- خودرو

برخی گمان می کنند خودرو انتهای قرن نوزدهم یا ابتدای قرن بیستم ابداع شد، اما واقعیت این است که یک مخترع فرانسوی به نام نیکلا جوزف کاگنو پیش از انقلاب امریکا توانسته است یک خودرو بسازد. در زمانی که مردم جن و پری را عامل شیوع بیماری ها می دانستند، کاگنو فکر بزرگی در سر داشت؛ دلیجانی بسازد که نیاز به اسب نداشته باشد. وی در نهایت در سال 1769 دلیجان بی اسبش را ساخت. این دلیجان به یک موتور بخار مجهز بود. این دلیجان می توانست چهار تن بار را حمل کند و با سرعت چهار کیلومتر بر ساعت به حرکت درآید. اگر خودرو در سال 1769 اختراع شد، پس چرا ما چیزی در مورد حمله ارتش خودروهای ناپلئون به انگلستان نشنیده ایم؟ واقعیت این است که این اختراع مشکلاتی هم داشت. وقتی کاگنو در سال 1771 ماشینش را امتحان می کرد، تصادف کرد. البته امروزه تصور تصادف کردن ماشینی که با سرعت 5 یا 10 کیلومتر در ساعت حرکت می کند، خنده دار است، اما اگر خودتان را جای راننده آن بگذارید، این تصادف چندان هم مضحک نیست.هر چند اهمیت این اختراع غیرقابل انکار است، اما عیب هایی هم داشت؛ از جمله اینکه سنگین و کند و رانندگی آن دشوار بود. کاگنو تصمیم گرفت با صرف پول، اختراعش را بهتر کند و در حالی که دولت فرانسه هم به این موضوع علاقه مند بود، انقلاب فرانسه روی داد و همه چیز به پایان رسید. کاگنو به بلژیک فرار کرد و در فقر و تنگدستی به زندگی اش ادامه داد. یک نکته جالب؛ در زمان کاگنو 600 تا 700 میلیون نفر در جهان بودند ولی امروز همین تعداد خودرو در جهان هست.

3- پرتوهای حرارتی

در سال 2007 اعلام شد ارتش ایالات متحده اسلحه یی ابداع کرده است که می تواند موجب افزایش دما در هدف شود. این اسلحه شرکت اکتیودانیل سیستمی شبیه خودروهای تجهیزات مخابرات دارد و می تواند پرتوهای حرارتی را به سمت افراد بفرستد تا دمای پوست آنها به بالای 50 درجه سانتی گراد برسد. شاید این مقدار دما کم باشد، اما به خاطر داشته باشید از این ابزار برای متفرق کردن یک گروه استفاده می شود نه برای سوزاندن آنها.

اما واقعیت این است که تاریخ این اختراع در 400 سال پیش از میلاد عرضه شده است. در آن زمان صفحه های جلایافته را برای متمرکز کردن نور خورشید و سوزاندن چوب استفاده می کردند. اما شاید کاربرد این پرتو در سال 212 پیش از میلاد از مهم ترین کاربردهای آن باشد. در آن سال ارشمیدس با ساخت ابزاری و متمرکز کردن پرتوها، کشتی های دشمن را سوزاند و با این وسیله از شهر سیراکیوز دفاع کرد. البته در مورد اینکه واقعاً ارشمیدس توانسته باشد چنین وسیله یی را ساخته باشد، شک و تردیدهایی وجود داشت تا آنکه یک مهندس یونانی در سال 1973 آزمایشی انجام داد و عملاً نشان داد انجام چنین کاری در زمان ارشمیدس ممکن بود. وی به جای آنکه همانند دیگران در آزمایش ناموفق از یک آینه بزرگ استفاده کند، از 50 آینه کوچک برنزی هم اندازه انسان استفاده کرد و طی مدت کوتاهی قایق های کوچک را سوزاند.

4- کامپیوتر

برخی گمان می کنند کامپیوتر حوالی جنگ جهانی دوم اختراع شده است، مخترع آن را هم آلن تورینگ یا کنراد زاس تصور می کنند. اما واقعیت آن است که کامپیوتر در سال 1833 اختراع شد. چارلز بابیج از اشتباه متنفر بود به همین دلیل تصمیم گرفت دستگاهی بسازد تا از اشتباه در انجام محاسبه های ریاضی بکاهد.

بابیج در سال 1822 ایده ساخت محاسبه گرهای مکانیکی که بتواند عمل های اصلی ریاضی را انجام دهد، عرضه کرد. دولت بریتانیا (به عبارت صحیح تر مسوولانی که هنگام توضیحات بابیج در مورد دستگاه خواب شان نبرد) پول زیادی به وی پرداختند تا ساخت دستگاه را آغاز کند. 10 سال بعد آنها متوجه شدند بابیج اصلاً تصمیم ندارد ساخت این دستگاه را تمام کند، چون درگیر یک مساله مهم تری شده است. وی به فکر ساخت ماشینی افتاد که بتوان آن را برای انجام همه انواع محاسبه های ریاضی، برنامه ریزی کرد و به این ترتیب فکر طراحی و ساخت «ماشین تحلیلگر» را در سرش پروراند و در نهایت توانست چنین چیزی را بسازد. آخرین نمونه از ماشین هایی که وی ابداع کرده بود می توانست برنامه ها و اطلاعات پانچ شده روی یک صفحه مقوایی را بخواند و حافظه یی داشت که می توانست هزار عدد 50 رقمی را ذخیره کند. وی تا زمان مرگ خود در سال 1878 هم در فکر بهبود عملکرد دستگاه خود بود. یک نکته جالب آنکه اختراع بابیج به ابداع یک زمینه تحقیقاتی دیگر منجر شد، یعنی برنامه نویسی کامپیوتری. یکی از اولین برنامه های کامپیوتری برنامه محاسبه عدد برنولی بود که برای کامپیوتری نوشته شد که هیچ گاه ساخت آن به پایان نرسید.

5- زیردریایی

برخی گمان می کنند زیردریایی در جنگ جهانی اول اختراع شد. برخی هم فکر می کنند ایده اولیه زیردریایی سال 1870 ارائه شد که ژول ورن کتاب بیست هزار فرسنگ زیردریا را نوشت، ولی ایده ساخت اولین زیردریایی که بدون توسل به جادو و جمبل کار کند، در سال 1580 ارائه شد. در این سال ویلیام بورن یک مهمانخانه دار انگلیسی کشتی طراحی کرد که چگالی آن کم و زیاد می شد. اما برای تامین هوای لازم برای تنفس افراد درون این کشتی لازم بود تا سال 1623 صبر کنند تا اولین زیردریایی واقعی ساخته شود. زیردریایی کورنلیوس دربل هلندی که 12 پاروزن داشت، می توانست تا عمق پنج متری زیر آب برود. اما برای آنکه اولین زیردریایی جنگی ساخته شود باید 30 سال دیگر هم صبر می کردند. در سال 1776 ازرا لی زیردریایی را که دیوید بوشنل ساخته بود، هدایت کرد. این زیردریایی تارتل نام داشت و مجهز به یک مته بود که می توانست حفره یی در بدنه کشتی های دشمن ایجاد کند و بمبی ساعتی را درون حفره ایجادشده قرار دهد.

6- بازی ویدئویی

برخی گمان می کنند بازی های ویدئویی برای اولین بار در سال 1972 عرضه شد، اما واقعیت آن است که بازی ویدئویی در سال 1948 ابداع شده بود. در آن سال توماس گلد اسمیت استاد فیزیک دانشگاه فورمن ابزاری ابداع کرد که آن را ابزار سرگرمی پرتو لوله کاتدی نامید.

طرز کار دستگاه وی بر مبنای طرز کار صفحه نمایش رادارهای نظامی قدیمی بود و فقط از چند نقطه روی یک صفحه تشکیل شده بود. طراحان این بازی تصویرهایی را از آدم فضایی ها روی صفحه نمایشگر نصب می کردند و به این ترتیب یک بازی ویدئویی ساده شکل می گرفت و کاربر می توانست به سمت آدم بدهای ماجرا شلیک کند. هرچند این دستگاه بسیار ابتدایی بود، اما قیمت زیادی داشت و تنها چند نمونه اولیه از آن ساخته شد و هرگز به بازار تجارت راه پیدا نکرد. سه سال بعد دومین بازی ویدئویی عرضه شد. شرکت الکترونیکی فرانتی که انگلیسی بود، NIMROD را عرضه کرد که فقط یک بازی داشت که همان بازی کلاسیک NIM بود. این بازی امروز هم در شبکه موجود است و علاقه مندان می توانند با مراجعه به آن این بازی را انجام دهند. از جمله مهم ترین عیب های این بازی آن بود که به کامپیوترهایی نیاز داشت که همانند کامپیوترهای آن روزگار بسیار بزرگ بودند.

7- در اتوماتیک

برخی گمان می کنند در اتوماتیک را دی هورتن و لیو هویت در سال 1954 اختراع کردند. این دو مدت ها در این فکر بودند که در اتوماتیک بسازند و پس از عرضه اولین درها، با تعجب و شک و تردید عابران روبه رو شدند. این دو پس از موفقیت در عرضه اولین درها، شرکت هورتن اتوماتیکز را راه انداختند که هنوز هم یکی از بزرگ ترین شرکت های ساخت درهای اتوماتیک در جهان است و از معروف ترین مشتری های آن می توان از شرکت مک دونالد نام برد.

اما واقعیت آن است که اولین در اتوماتیک را هرو اهل اسکندریه در سال 50 پیش از میلاد ساخت. هرو یک مهندس، ریاضیدان، مخترع و معلم یونانی بود که اختراع های بسیاری را به وی نسبت می دهند که از جمله مهم ترین آنها یک نمونه اولیه ماشین بخار است. از این وسیله در میهمانی ها و مراسم پرشکوه استفاده می شد تا بر ابهت آن بیفزاید. وی با استفاده از آب و آتش و لوله و چرخ دنده دستگاهی ساخت که می توانست در یک معبد را باز و بسته کند و این طور به ذهن مردم القا می کرد که در به خواست خدایان معبد باز و بسته می شود. هرو ابزاری ساخت که با مکانیسمی مشابه در یک ترومپت می دمید و هنگام باز و بسته شدن در معبد، از این ترومپت نیز صدایی به گوش می رسید، گویی خدایان در این ترومپت می دمند.

8- شعله فشان

برخی گمان می کنند آلمانی ها در سال 1901 شعله فشان را اختراع کردند. ریچارد فیدلر شعله فشان را در ابتدای قرن بیستم و درست در زمانی که به یک سلاح مهیب و ترسناک نیاز بود، عرضه کرد. اما این اختراع تا زمان جنگ جهانی دوم کامل نشد. در این سال امریکایی ها شعله فشانی عرضه کردند که می توانست جریانی پیوسته از سوخت ایجاد کند و در نتیجه شعله پایداری نیز داشت. این اختراع تاثیر روانی بسیار مخربی روی سربازان نازی داشت، به طوری که دستور دادند سربازان مسلح به شعله فشان را در اسرع وقت و در محل اعدام کنند. اما در حقیقت این سلاح در قرن هفتم پس از میلاد در یونان ابداع شده بود. حوالی سال 672 پس از میلاد یک مهندس سلاحی ساخت که به آتشبار یونانی معروف شد. این سلاح طراحی محرمانه یی داشت و از آن برای آتش زدن کشتی های دشمن در جنگ های دریایی و کشتن نیروهای دشمن در جنگ های زمینی استفاده می شد. در ابتدا نمونه هایی از این سلاح را روی کشتی ها نصب می کردند و پمپ هایی که با نیروی دست کار می کرد، شعله را پرتاب می کرد. البته بعدها نمونه های کوچک تر و قابل حملی از این سلاح نیز ساخته شد. این سلاح عیب هایی هم داشت از جمله اینکه از راه دور کارایی نداشت و تنها زمانی موثر بود که شعله آتش با هدف تماس داشته باشد.

9- باتری

برخی گمان می کنند الساندرو ولتای ایتالیایی در 1800 آن را اختراع کرد. 9 سال پیش از وی لوئیجی گالوانی ایتالیایی دو تکه فلز را به ران یک قورباغه مرده وصل کرد و دریافت به رغم آنکه قورباغه مرده است، پایش تکان می خورد. وی نتیجه گرفت حیوانات الکتریسیته تولید می کنند. البته گالوانی فکر می کرد تنها و تنها حیوانات می توانند از خود الکتریسیته تولید کنند. اما ولتا به جای استفاده از قورباغه، صفحه های فلزی را درون آب نمک غوطه ور کرد و به این ترتیب چیزی را ابداع کرد که گمان می رود اولین باتری های جهان باشد.

اما واقعیت این است که اولین باتری ها در سال 200 پیش از میلاد ساخته شد. در سال 1938 ویلهلم کونیک باستان شناس آلمانی تعدادی بطری سفالی پیدا کرد که ما امروزه آنها را با نام کوزه یا باتری بغداد می شناسیم. سر این کوزه ها را با قیر پوشانده بودند. درون لایه قیر یک میله آهنی قرار داشت و پیرامون این میله آهنی هم یک صفحه مسی بود. آزمایش ها نشان داد اگر درون این کوزه ها را با یک ماده اسیدی همانند سرکه پر کنیم، این کوزه ها می توانند اختلاف پتانسیلی حدود 8/0 تا دو ولت ایجاد کنند. یافتن باتری های موثر و کارآمدی از 200 سال پیش از میلاد، پرسش های فراوانی را موجب شد که هنوز پاسخ دقیقی برای آنها ارائه نشده است. اصلاً در آن زمان چه وسیله برقی وجود داشت که به باتری نیاز باشد؟ برخی می گویند از این باتری ها برای شوک های الکتریکی و کاهش درد استفاده می شد، اما دیگران می گویند شوک الکتریکی در برابر مسکن هایی همانند هروئین و حشیش (که آن زمان در دسترس بود) مسکن چندان مناسبی نیست. یکی از بهترین توضیح ها برای یافتن چنین باتری هایی این است که از آن برای آب طلاکاری برخی ابزارهای فلزی استفاده می شد.

10- دستگاه فروش خودکار

برخی فکر می کنند دستگاه فروش خودکار در دهه 1880 اختراع شد. دستگاه های فروش سکه یی اولین بار در لندن و برای فروش کارت پستال و کتاب عرضه شد. اما بعدها شرکت امریکایی توماس آدامز دستگاه های فروش خودکار را در ایستگاه های مترو نصب کرد که چیپس و آدامس می فروخت. بعدها این دستگاه ها فراگیر شد و در همه جا می شد آنها را دید که محصولات مختلفی عرضه می کردند؛ از سیگار و شکلات گرفته تا جوراب.

اما واقعیت آن است که این دستگاه حدود 100 سال پیش از میلاد و باز هم توسط هرو اهل اسکندریه ساخته شد. هدف از ساخت این دستگاه فروش آب مقدس در معابد مصر بود. طرز کار آن دستگاه هم تا حدود زیادی شبیه دستگاه های فروش خودکار امروزی بود؛ شخص سکه را از بالا وارد دستگاه می کرد و از پایین می توانست مقدار مشخصی آب مقدس را برای شست وشو دریافت کند. در پایان روز سکه های دستگاه را خالی و آن را از آب مقدس پر می کردند. البته می توان تصور کرد که کار این دستگاه چندان هم دقیق و مطمئن نبوده است. شاید گاهی پیش می آمده که شخصی سکه را درون دستگاه می انداخت، اما چیزی از آن خارج نمی شد و وی در حالی که زیر لب بد و بیراه می گفت، دستگاه را به شدت به عقب و جلو هل می داد یا به آن ضربه می زد.

neatorama

چهارشنبه 19/1/1388 - 11:57
دانستنی های علمی

601.jpg 

 

عکسهایی حیوانات فلزی دست ساز انسان  

 

 

602.jpg 

 

 

603.jpg 

 

 

604.jpg 

 

 

605.jpg 

 

 

606.jpg 

 

 

607.jpg 

 

 

608.jpg 

 

 

609.jpg 

 

 

611.jpg 

 

 

612.jpg 

 

 

613.jpg
چهارشنبه 19/1/1388 - 11:38
موبایل
پژوهشگران اروپایی که روی پروژه MOBVIS کار می‌کنند، سامانه جدیدی پدید آورده‌اند که به کاربران تلفن‌های همراه اجازه می‌دهد، به دنیای واقعی لینک بدهند!

کافی است، با تلفن همراه عکسی بگیرید و به سامانه MOBVIS تحویل دهید، این سامانه ساختمان‌ها و بناهای یابدبود و حتی اتوموبیل‌ها و لوگوها و بنرها را شناسایی می‌کند و سپس اطلاعات مرتبط را به صورت متنی روی تصاویر متناظر به نمایش می‌گذارد!

پروژه MOBVIS چیزی فرای ابزاهایی مثل «گوگل استریت» است. در گوگل استریت Google’s Street، نخست محل هر کاربر به کمک GPS یا از راه سیستم «مثلث‌بندی» مشخص می‌شود و بعد عکس‌هایی که در بانک اطلاعات سیستم قرار داده شده‌اند به شما نشان داده می‌شود.

اما  MOBVIS ، عملکردی متفاوت دارد و از طریق آن شما حقیقتا می‌توانید دنیا را از دریچه لنز دوربین موبایلتان ببینید. به این کار می‌توان «دید کامپیوتری» یا «دید موبایلی» گفت.

فکر می‌کنید، چنین فناوری‌ای، چه کاربردهایی می‌تواند پیدا کند؟

- تصور کنید که به عنوان یک جهانگرد در حال سفر باشید و کنجکاو باشید که اطلاعاتی در مورد یک عمارت پیدا کنید. پیش از این باید به اطلاعات راهنماها -اگر ساختمان راهنما داشت- بسنده می‌کردید یا باید در گوگل دنبال اطلاعاتی می‌گشتید. ولی این فناوری می‌تواند توریسم را متحول کند. کسی را در نظر بگیرید که از «کلوزیوم» عکس می‌گیرد و بعد بلافاصله روی همان عکس، اطلاعات متنی در مورد تاریخچه کلوزیوم بخواند، یا عکس‌های سایر افراد را در پیکاسا یا فیلکر ببیند.

- شیوه متفاوتی برای تعیین محل: این فناوری می‌تواند به شیوه‌ای متفاوت با GPS محل هر کاربر را مشخص کند. کافی است این فناوری با فناوری مثلت‌سازی ترکیب شود. به شیوه مشابهی می‌توان سرعت حرکت و جهت حرکت کاربر را هم مشخص کرد.

- این فناوری به به‌روزرسانی نقشه گوگل و سرویس گوگل استریت هم کمک می‌کند. چرا که دیگر نیازی نیست که گوگل خودروهای مخصوص تهیه عکس را به جاهای مختلف بفرستد. کاربران با این فناوری خواهند توانست، نقشه‌ها را برای گوگل به روز کنند.

در واقع MOBVIS ، یک موتور جستجوی تصویری به حساب می‌آید و دورنمایی از وب آینده، بعنی وبی که لقب معنایی با semantic را به آن می‌دهند، ارائه می‌دهد. با کمک MOBVIS همه ساختمان‌ها و اشیا، مانند صفحات وب لینک‌شدنی هستند. کاربران دیگر مجبور نخواهند بود برای کسب اطلاعات در مورد یک محل، نام آن را را جستجو کنند، موضوع وقتی ارزش بیشتری پیدا می‌کند که این را هم در نظر بگیرید که یک فرد ناآشنا با یک محل ممکن است، نام یک محل را نداند و اصلا نداند چه چیز را باید جستجو کند.

ساختن سامانه MOBVIS ، اصلا چیز ساده‌ای نیست، چرا که الگوریتم‌های این سامانه باید بتوانند عکس‌های موجود در بانک اطلاعاتی MOBVIS را با عکس‌های موبایلی که با کیفیت‌ها و از زوایا متفاوت و در شرایط آب و هوایی مختلف گرفته می‌شوند، تطبیق دهند.

چنین کار دشواری را پژوهشگران دانشگاه Ljubljana اسلوونی انجام داده‌اند و توانسته‌اند الگوریتم قدرتمندی بنویسند که در ۸۰ درصد موارد موفق به شناسایی محل می‌شود. آنها امیدوارند دقت الگوریتم خود را افزایش دهند.

منبع:وبلاگ یک پزشک &

Read/WriteWeb

چهارشنبه 19/1/1388 - 10:58
دانستنی های علمی
ی‏تردید اکثر هموطنان سریال یوسف نبی را از ابتدا دنبال کرده و یا اینکه حداقل چند قسمتی از آن را دیده‏اند. با توجه به این مطلب و همچنین با توجه به اینکه روزهای شنبه به هرکجا که می‏رفتم صحبت از آن بود، تصمیم گرفتم پستی را با این محتوا تقدیم خوانندگان محترم نمایم. از خوانندگان محترم تقاضا دارم در صورتیکه برداشتهایی مخالف و یا موافق دارند در آخر مطرح نمایند.

داستان سریال یوسف نبی با توجه به اینکه با دقت تمام بررسی و نوشته شده و مورد تایید بسیاری از افراد متخصص در زمینه داستان‏های قرآنی قرارگرفته، بهتر است فقط به دید یک سریال معمولی آنرا نبینیم. البته ناگفته نماند که این سریال نقاط ضعفی را نیز با خود به همراه دارد.

در مورد دلیل مصائبی که بر سر یوسف و یعقوب آمده در پستی با نام “ماجرای یوسف و یعقوب از منظر قانون عمل و عکس العمل” توضیح داده‏ام؛ اما در این پست نکات آموزنده‏ای که می توان از این سریال استخراج نمود را تقدیمتان می‏نمایم.

۱ - هر انسانی ممکن‏الخطاست : یعقوب نبی با ترک اولی (در این پست توضیح داده شده)  فرزندش را سی و اندی سال از خود دور کرده و همچنین یوسف نبی نیز به قعر چاه افتاد.

۲ – خلوت نمودن مرد و زن، با هر درجه از اطمینان و خودنگهداری، اشتباه است : همانطور که دیدید یک زن، نه زنی مانند زنهای دیگر – آبرودار و از خانواده‏ای متمکن – بازهم اسیر میل نفس شد و زندگی و آبروی خود را تباه نمود.

۳ – حسادت، انسان عامی و فرزند نبی نمی‏شناسد : حسادت زندگی هر انسانی را به آتش کشیده و آبرو و اعتبار فرد را از بین می‏برد، همانطور که برادران یوسف با اینکه فرزندان پیامبر خدا بودند، از روی حسادت آبرو و اعتبار خود را از دست دادند.

۴ – امیدواری به رحمت خدا، حتی در قعر چاه و بدون هیچ ابزاری، منجر به موفقیت و خلاصی از مهلکه‏های مسیر زندگی است.

۵ – افراد تاثیرگذار همیشه و همه‏جا باعث رونق می‏شوند : همانطور که یوسف مخوفترین زندان آن زمان مصر را تبدیل به استراحتگاهی سرسبز کرده بود، همیشه افراد تاثیرگذار در صورتی که تاثیرگذاریشان مثبت باشد، مفید واقع می‏شوند. چرا ما تاثیرگذار نباشیم؟

۶ – ادب، پاکیزگی، تلاش و پشتکار، جوانی چوپان را تبدیل به فرد اول مملکت می‏کند : همانطور که یوسف با رعایت این سه مورد به این درجات عالی رسید و عزیز مردم شد. بعضی از افراد می‏گویند ما کجا و آن کجا؟ که این برداشت غلط است.

۷ – فروتنی و تواضع انسان را در میان مردم عزیز می‏کند، همانگونه که تکبر و خودبزرگ‏بینی انسان را خرد و حقیر می‏نماید: نمونۀ آن را نیز به شهود دیدیم و مانند آهنربا، یوسف مردم را به دور خود جمع می‏نمود.

۸ – نظام زورگویی هرگز پایدار نیست : دست اندرکاران معبد را که می‏شناسید؛ با این همه تدابیر و برنامه‏های ویژه باز هم از بین رفتند.

۹ – عشق حقیقی به این صورت بود : در مورد زلیخا و عشق او حتما مواردی دستگیرتان گردید و در بسیاری از موارد در صورتی که عشقی به صورت خالص و ناب مطرح گردد سرانجام به مراتب عالی می‏انجامد.

۱۰ – راهکار را به دشمن نیاموزیم : یعقوب با توجه به این قضیه که کاملا آگاه بود که بیابان های اطراف مملو از گرگ است، باز هم به برادران یوسف گفت می‏ترسم گرفتار گرگ شوید و یوسف را گرگ بدرد، لذا برادران هم از همین موقعیت سوء استفاده نموده و از همین راه نقشۀ خود را عملی ساختند.

۱۱ – احترام به بزرگتر: با اینکه برادران یوسف همیشه به وی بی‏احترامی نموده و او را مورد آزار و اذیت قرار می‏دادند، باز هم او با برادران در اوج احترام رفتار می‏نمود.

۱۲ – وقتی خدا بخواهد یک نفر را عزیز کند، اگر همه کائنات نخواهند، او باز هم عزت خواهد یافت : همانگونه که دیدیم یوسف همین ماجرا را تجربه نمود.

۱۳ – آنکه به ما ظلم نموده را علنا رسوا نکنیم : همانطور که یوسف پس از بیرون آمدن از زندان در جواب سوالاتی که از او درباره علت به زندان افتادنش پرسیدند گفت از زنان مصر بپرسید آنها بهتر می‏دانند، نباید آبروی مردم را برد هر چند با آبروی ما بازی کرده باشد.

۱۴ – اجازه گرفتن از والدین : در جریان بردن بنیامین به مصر، برادران یوسف با آنکه هر کدام دارای خانواده‏ای بوده و ریشی سفید کرده بودند باز هم از پدر جهت بردن بنیامین به مصر اجازه گرفتند.

۱۵ – همنشینی با انسانهای مثبت منجر به موفقیت و عاقبت بخیری می‏شود: اگر دقت کرده باشید همه کسانی که در زندان با یوسف دمخور بودند، عاقبت بخیر شدند حتی آن دو نفری که یکی اعدام شد و دیگری به کارش بازگشت.

۱۶ – انسان هرقدر هم که منفور باشد، با صبر و پشیمانی از اعمال گذشته محبوب می‏شود : در مورد زلیخا این امر مشهود بود.

۱۷ – عاقبت موفقیت هر جامعه، تعادل طبقاتی است: همانطور که یوسف چندین بار در سخنرانیهایش اعلام کرد که من روزی را می‏بینم که فقرا غنی شده و اغنیا تعدیل شده‏اند.

۱۸ – دلبستگی به غیر معبود، عامل استرس و نگرانی: اگر دقت کرده باشید، این قضیه بسیار مشهود بود. یوسف و یعقوب چندین بار توکل به خدا را فراموش کردند، مثلا یعقوب مجددا دلبستۀ بنیامین شد و توکل به خدا را فراموش نمود که یوسف برای اینکه این رفتار پدر را از بین ببرد بنیامین را نزد خود نگاه داشت.

۱۹ – انسان با امید زنده است: یعقوب اگر امید به یافتن یوسف نداشت، در همان سالهای ابتدای فراغ از بین می‏رفت اما اینطور نبود و همیشه منتظر بود.

۲۰ – انسان توانایی تغییردادن دنیا را دارد، چه رسد به خود و اطرافیان خود : همانطور که یوسف تاثیرگذارترین فرد در مصر بود که بر فرد اول مملکت بزرگ مصر تاثیرگذاشته و کاری کرده بود که همه مطیع وی باشند. تاثیرگذاری کاری آسان است اما راه دارد.

منبع :pourali

چهارشنبه 19/1/1388 - 10:57
موبایل

روزنامه نیویورک تایمز گزارشی را منتشر کرده است که از ارائه تلفن های خانگی و لپ تاپ های تبلت توسط T-Mobile در سال 2010 خبر می دهد و نکته مهم این است که هر دو این سری محصولات با سیستم عامل متن باز گوگل -آندروید- کار می کنند. خب مثل اینکه رویای گوگل برای ورود به دنیای سیستم عامل های کامپیوتری به واقعیت نزدیک می شود.

این روزنامه اعلام کرده که طبق اسناد محرمانه ای که از برخی منابع به دست آورده است، این تلفن خانگی هنوز نام تجاری ندارد و به همراه یک دستگاه رابط ارائه می شود که برای استفاده باید تلفن را به آن متصل کرد. این رابط علاوه بر شارژ کردن تلفن، کار همسان سازی و ارتباط اطلاعات این تلفن را با دیگر دستگاه های الکترونیک فراهم می آورد.

با توجه به همان اسناد، تی موبایل پس از ارائه این تلفن خانگی، یک مدل لپ تاپ هم با سیستم عامل آندروید ارائه خواهد کرد. از مشخصات این لپ تاپ می توان به صفحه نمایش 7 اینچ مولتی تاچ اشاره کرد. همچنین احتمالا صفحه کلید فیزیکی را در این محصول مشاهده نخواهد شد. این تبلت پی سی کوچک احتمالا برای انجام محاسبات و کارهای پایه ای مانند دیدن گزارش آب و هوا و مدیریت اطلاعات دریافت شده از دستگاه های الکترونیکی خانه کاربرد خواهد داشت.

با توجه به این خبر و خبری که قبلا در خصوص ارائه یک نت بوک ارزان قیمت 3G توسط Verizon منتشر شد، به نظر می رسد تقابل و تیرگی روابط شرکت های ارائه کننده محصولات و خدمات تلفن همراه با کارخانه های ساخت لپ تاپ به نقطه غیر قابل بازگشتی نزدیک می شود. البته همیشه از اینگونه رقابت ها بیشترین سود نصیب مصرف کننده گشته است. 

چهارشنبه 19/1/1388 - 10:55
موبایل

آقای کوین رود، نخست وزیر استرالیا امروز اعلام کرد دولت استرالیا قصد دارد بزرگترین پروژه زیربنایی در تاریخ این کشور را آغاز کند.  
 
فکر می کنید بزرگترین پروژه زیربنایی این کشور در چه موردی می تواند باشد؟ صنایع؟ نظامی؟ یا انرژی؟ هیچکدام، دولت استرالیا به خوبی دریافته که مهم ترین عامل در پیشرفت، ارتباطات و اینترنت است. به همین دلیل بودجه ای معادل 31 میلیارد دلار آمریکا برای اجرای گسترده ترین شبکه کشور در نظر گرفته است.

 

هدف این است که طی هفت سال آینده 90 درصد خانه های استرالیا به شبکه و اینترنت با پهنای باند 100 مگابیت متصل شوند. البته 10 درصد باقی مانده هم فراموش نشده اند. برای آنها دسترسی به شبکه بیسیم با سرعت 12 مگابیت فراهم خواهد شد.

 

به گفته آقای رود، این پروژه برای 37 هزار نفر شغل جدید ایجاد خواهد کرد. کشور استرالیا به دلیل وسعت زیاد با مشکل در توسعه زیرساخت های ارتباطی مواجه است. هدف این پروژه این است که مشکلات دسترسی فعلی را حل کند. و این امکان را در اختیار جمعیت پراکنده استرالیا قرار دهد تا به شبکه و اینترنت فوق سریع دسترسی داشته باشند.

 

توضیحات:  

 
چند مقایسه در سرعت های دسترسی:  
سرعت متوسط خطوط اینترنت دیال آپ (کارت اینترنت ) = 48 کیلوبیت  
سرعت دسترسی به اینترنت ADSL در کاربران خانگی ایران = 128 کیلوبیت
100 مگابیت = 100000 کیلوبیت  

 

رویترز - Sydney Morning Herald

چهارشنبه 19/1/1388 - 10:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته