• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3813روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

رئیس بخش قلب مرکز قلب تهران گفت: برای ترمیم دریچه میترال بیماران خاص به جای آنکه قفسه سینه باز شود فقط از طریق سیاهرگ ران و با استفاده از تجهیزات خاص می‌توان دریچه را با کمترین عوارض تعویض کرد.

خبرگزاری فارس: ترمیم دریچه میترال از طریق جراحی کم تهاجمی

مجتبی سالاری‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد این روش جدید اظهار داشت: در این روش برای درمان نارسایی دریچه میترال از طریق پوست و سیاهرگ ران وارد رگ شده و از دیواره دو دهلیز عبور می‌کنیم تا به دریچه میترال برسیم.

وی افزود: این روش از سال 2003 در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و در ایران نیز از سال گذشته در مرکز قلب تهران روی 5 بیمار انجام شده است.

به گفته این متخصص قلب و عروق اگر چه این روش کم تهاجمی بوده و بیمار پس از مدت کوتاهی از بستر بیماری بلند شده و می‌تواند به کارهای روزانه خود برسد اما بسیار پرهزینه است.

سالاری‌فر گفت: این روش برای بیماران خاص و پرخطر که بیهوشی‌های طولانی مدت و خونریزی برای آنها بسیار خطرناک است قابل استفاده است اما برای بیماران کم خطر تعویض دریچه میترال به روش معمول توصیه می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران جایگاه ایران در درمان بیماران به ویژه حوزه قلب را در دنیا بسیار مطلوب دانست و افزود: نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور برای درمان نیست ولی هزینه این نوع جراحی با توجه به وضعیت ارزی برای تأمین تجهیزات مورد نیاز بسیار بالاست تا حدی که 35 هزار دلار برای آن پیش‌بینی می‌شود.

این متخصص قلب و عروق افزایش فشار خون، کلسترول، دیابت و شیوع مصرف سیگار در جامعه را از دلایل پایین آمدن سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در کشور عنوان کرد و افزود: در عین حال برنامه‌ای برای آموزش و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در جامعه نداریم. البته می‌دانیم که با بالا رفتن میانگین سن جمعیت در سالهای آینده این معضل گریبان افراد زیادی را خواهد گرفت.

وی تدوین برنامه‌ای ملی برای آموزش و کنترل عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را ضروری دانست و تصریح کرد: مصرف نمک و مواد قندی در جامعه ما بالاتر از استاندارد جهانی است. باید رژیم غذایی مناسبی را به جامعه ارائه کنیم در عین حال کم تحرکی و آلودگی هوا در کلانشهرها نیز در بروز بیماریهای قلبی بی‌تأثیر نیست.

يکشنبه 3/6/1392 - 19:11
اطلاعات دارویی و پزشکی

مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: از ۳۴۹ مورد مرگ ناشی از مسمومیت با عوامل شیمیایی، 6/2 درصد از آنها ناشی از مسمومیت با قرص برنج بوده است که از این تعداد ۷۲ درصد می‌میرند و قرص برنج هیچ پادزهری ندارد.

خبرگزاری فارس: ۷۲ درصد مصرف‌کنندگان قرص برنج می‌میرند/ قرص برنج پادزهر ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ صفورا محبی مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا درباره خطرات مسمومیت با قرص برنج گفت: فسفید آلومینیوم یا قرص برنج ترکیب خطرناکی است که برای جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده مصرف می شود.به دنبال تماس این ماده با رطوبت یا اسید معده،گاز خطرناک فسفین آزاد می شود که علت اصلی اثرات سمی این ماده است.

وی افزود: به علت نبود پادزهر اختصاصی، درمانهای انجام شده کمتر موثر واقع می شود.

محبی با اشاره به اینکه امروزه گزارشهای متعددی در ارتباط با مرگ و میر انسانها بر اثر مصرف تصادفی یا عمدی با آن ذکر می شود، اظهار داشت: از 349 مورد مرگ ناشی از مسمومیت با عوامل شیمیایی،  6/2 درصد از آنها ناشی از مسمومیت با قرص برنج بوده است.

مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: مسمومیت ناشی از خوردن این ماده با میزان مرگ و میر 50 تا 90 درصد همراه است که بسیار بالاست. طبق مطالعات انجام شده در 92 مورد مصرف کننده قرص برنج،  66 مورد مرگ یعنی 72 درصد مشاهده شد که 60 نفر در ساعات اولیه بعد از مصرف این ماده فوت شده اند.

محبی در خصوص علائم مسمومیت با قرص برنج بیان داشت: از لحاظ بالینی بلع قرص برنج توسط انسان باعث تحریک شدید دستگاه گوارش، اختلالات قلبی، افت فشار خون، شوک، ادم ریوی، اسیدوز متابولیک، آسیب کبدی و کلیوی،افت تعداد پلاکت ها، تشنج، نهایتاً کما و مرگ تا 72 ساعت بعد از مصرف می شود.

مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا پیشنهاد کرد: با عنایت به اینکه مسمومیت با قرص برنج بسیار کشنده است و هیچ پادزهری در این خصوص وجود ندارد بهترین اقدام پیشگیری از ضایعه از طریق آگاهی مردم و عدم دسترسی آسان به این ماده است.

يکشنبه 3/6/1392 - 19:10
آموزش و تحقيقات

فوق‌تخصص غدد اطفال گفت: تحقیقات نشان داده حدود ۱۵ درصد دخترها در گروه سنی ۶ تا ۲۰ سالگی - حوالی بلوغ - در معرض چاقی هستند و ۸ تا ۹ درصد در همین گروه سنی، چاق هستند.

خبرگزاری فارس: ۹ درصد دختران ۶ تا ۲۰ ساله چاق هستند

علی ربانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: چاق شدن کودکان، مختص ایران نیست و در همه جای دنیا چاقی رو به افزایش است که در هر جامعه‌ای دلائل خاص خود را دارد.

فوق تخصص غدد اطفال گفت: جذب کالری در کودکان به طور غیرمعقول بالا رفته، سوزاندن و مصرف کالری کمتر شده و به تبع آن ذخیره چربی بیشتر شده است و متأسفانه هر روز کودکان چاق‌تر می‌شوند.

ربانی ادامه داد: متأسفانه هر چه کودک چاق‌تر باشد و به سن بلوغ نزدیکتر شود و حتی از آن بگذرد شانس برگشت کودک به قبل از چاقی کمتر است.

فوق تخصص غدد اطفال تصریح کرد: از 9 ماهگی تا پنج- شش سالگی چربی زیر پوست کودکان به تدریج و به طور فیزیولوژیک کم شده و بعد از شش- هفت سالگی دوباره کودک چاق می‌شود که این واکنش به چاقی است و اگر کودکی زودتر از این گروه سنی یعنی در سه یا چهار سالگی چاق شود مسلماً در آینده یک فرد چاق خواهد شد.

ربانی ادامه داد: تحقیقات نشان داده که حدود 15 درصد دخترها در گروه سنی 6 تا 20 سالگی یعنی حوالی بلوغ در معرض چاقی هستند و 8 تا 9 درصد در همین گروه سنی چاق هستند.

فوق تخصص غدد اطفال گفت: روی‌هم‌رفته چاقی یک معضل اجتماعی و خانوادگی است و خانواده‌ها باید بدانند که از سن 2 -3 سالگی تا سن بلوغ هر فرد سالیانه مجاز به افزایش وزنی حدود 2 کیلوگرم است و اگر کودکی بیش از این مقدار چاق شود در آینده یک فرد چاق خواهد بود.

ربانی، تک فرزندی، تغذیه نامناسب در مهد کودک و مدارس، اصرار مادران به تغذیه بیشتر کودکان و مصرف تنقلات چرب در میان وعده‌ها و عدم رعایت نسبت مواد در غذاهای روزانه را دلیل چاقی کودکان دانست.

 

وی افزود: در غذاهای روزانه باید حدوداً 50 درصد هیدروکربن، 20 درصد چربی و 30 درصد پروتئین باشد که بسته به سن این نسبت‌ها می‌تواند متغیر باشد.

فوق تخصص غدد اطفال افزود: اگر میزان چربی موجود در غذا از این نسبت بالاتر رود یا اینکه کودک پرخور باشد و حتی در مصرف غذاهای مفید پرخوری کند و بیشتر از کالری مورد نیاز بدن، کالری دریافت کند ما با کودکان چاقی مواجه می‌شویم که برگشت‌پذیری‌شان بسیار سخت خواهد بود.

ربانی افزود: استفاده از فست‌فود و غذاهای چرب و تنقلاتی مثل چیپس در چاقی کودکان موثر است. 

يکشنبه 3/6/1392 - 19:9
شهدا و دفاع مقدس

شاید اولین هنر در صنایع دستی دوران اسارت، هنر سنگ‌سابی بود؛ چون هیچ وسیله‌ دیگری برای تولید کار هنری در دست نبود. سنگ‌های رنگی و زیبا به کار ساخت گل، ماهی، پرنده، قلب و تسبیح می‌آمد.

خبرگزاری فارس: صنایع دستی ساخته‌شده در دوران اسارت

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس (باشگاه توانا)، در دوران طاقت فرسای اسارت؛ امور فراوانی به عنوان اوقات فراغت در اردوگاه‌های مختلف توسط اسرا ابداع و به اجرا در می‌آمد که بخش‌هایی از آن در ذیل می‌آید. البته نیروهای صلیب سرخ برای پر کردن اوقات فراغت و ایجاد سرگرمی حجم وسیعی از آلات قمار، پاسور، تخته نرد و شطرنج به اردوگاه‌ها هدیه کردند که به خاطر برخورد شدید رهبری و اسرای هر اردوگاه، این وسایل عموماً گردآوری و به صلیب سرخ عودت داده شد.

1 ـ دور هم‌نشینی و داستان سرایی و تعریف حوادث زندگی شخصی.

2 ـ اجرای سنت حسنه صله‌ی رحم البته با دوستان دیگر آسایشگاه‌ها در موقعیت‌های خاصی از روزهای هفته.

3 ـ توجه خاص نشان دادن به نماز و عبادات فردی.

4 ـ تلاوت آیات قرآن و حفظ آیات و سوره‌های قرآنی به علاوه‌ی ختم قرآن فردی.

5 ـ خاطره گویی و خاطره‌نویسی برای دوستان و هم اتاقی‌ها در ساعات آزاد در حیاط اردوگاه.

6 ـ یادگیری لغات جدید انگلیسی و عربی و تلفظ و معانی آنها

7 ـ انجام نرمش‌های بدنی در راهرو، حمام و اسایشگاه‌ها به دور از دید عراقی‌ها و جاسوس‌ها

8 ـ اشتغال به انواع هنرهای تجسمی و صنایع دستی

9 ـ پرداختن به امور باغچه‌داری و سبزی کاری و پرورش گل و گیاه.

الف ) صنایع دستی

برخورداری از اوقات فراغت، روحیه‌ی خلاق و شاداب جوانی و نوآوری اسرا در تنگنا‌ترین شکل زندگی یعنی اسارت در کشور بیگانه، انگیزه‌ی بسیار قوی‌ای بود که اسرا را به سمت استفاده‌ی بهینه از زمان و بهره‌برداری شگفت‌انگیز از حداقل وسایل و امکانات موجود در خلق و نوآوری اشیای جدید می‌کشاند. شگفتی و عظمت این نوع خلاقیت‌ها موقعی خود را نشان می‌دهد که اسرا بدون هیچ ذهنیت یا تجربه‌ی قبلی یا کپی‌برداری، دست به خلاقیت‌زده و وسایلی حیرت‌انگیز می‌ساختند.

مهمترین مشکل، نگهداری و پنهان کردن وسایل تولید شده از دست و نگاه عراقی‌ها بود که به آن به عنوان کاری ممنوعه می‌نگریستند. اهدای بعضی از وسایل به عراقی‌ها و به نمایندگان صلیب سرخ جهانی در بعضی از اردوگاه‌ها شیوه‌ای دیگر از حفظ و نگهداری آنها بود. نمونه‌های اندکی از آنها اکنون در ایران گویای روحیه‌ی مقاومت و خلاقیت آنان در دوران مقاومت می‌باشد.

الف ـ 1 ـ تسبیح سازی

از رایج‌ترن صنایع دستی اسرا، ساخت تسبیح بود. تسبیح هسته خرمایی، گلی، سنگی، فلزی، پلاستیکی و نوک خودکاری انواع مختلف آن بود. با خیساندن هسته‌های خرما در آب و یافتن انعطاف لازم، با تیغ ریش تراشی روی آنها اشکال دلخواه تراشیده می‌شد. دانه‌های تراشیده شده با یک درفش ساخته شده از سیم‌خاردار، سوراخ می‌شد و با سائیدن آنها روی کف سیمانی آسایشگاه شکل دلخواه و نهایی به دست می‌آمد. روغن مالی یا سرخ نمودن آنها روی چراغ نفتی به آنها ظرافت و زیبایی خاصی می‌بخشید.

تولید تسبیح‌های سنگی به وقت بیشتر و تلاش سخت‌تری نیازمند بود. ساخت مته دستی برای سوراخ نمودن سنگ‌ها از سخت‌ترین مراحل این نوع صنایع دستی بود. ساخت تسبیح‌های نوک خودکاری زمانی رایج گردید که داشتن خدکار از دایره‌ی ممنوعیت خارج شد. شاخه‌های نازک درختان اردوگاه به کار تسبیح‌های چوبی می‌آمد و طالبان فراوانی نیز داشت.

نخ‌های جوراب‌های کشی پس از باز شدن و تابیده شدن به جای نخ تسبیح استفاده می‌شد. گاهی نیز رشته‌های سیم برق یا سیم پیچ ترانس‌های سوخته‌ی مهتابی به کار نخ تسبیح می‌آمد. از طرفی برای منگوله‌دار کردن تسبیح‌ها، از نخ‌های تکه پارچه‌های البسه و حاشیه‌ی پتو استفاده می‌شد.

 

الف ـ 2. گلدوزی، منجوق‌دوزی و پولک‌دوزی

انواع گلدوزی‌ها در شکل‌ها و اندازه ها و طرح‌های مختلف صورت می‌گرفت. با استفاده از پارچه‌ی لباس‌های بلند عربی ( دشداشه) که در سهمیه‌ی سالانه‌ی اسیر بود، انواع دستمال  جانمازی دوخته می‌شد. خوشنویسان و طراحان امور هنری کار نقاشی و خطاطی و طراحی روی پارچه را به عهده داشتند و سپس گلدوزی‌ها روی آنها صورت می‌گرفت.

اسرای هنرمند در این زمینه با اختصاص حقوق اسارت خود به خرید نخ گلدوزی، پولک و منجوق به تولید انواع کارهای هنری می‌پرداختند. پارچه‌ی کیسه‌های برنج از دست یافتنی‌ترین وسایل کار بود که پنهانی آنها را از آشپزخانه‌ها بر می‌داشتند و در گلدوزی به کار می‌بردند. برای تاب دادن نخ‌ها دستگاه ساده‌ی دوک با استفاده از چوب باریک و مدوری که دو تخته وسط آنها سوراخ شده و چوب گرد از آن رد شده بود، ساخته می‌شد.

 

الف ـ 3. کیف‌بافی و گیوه‌بافی

گیوه‌بافی یکی از برجسته‌ترین صنایع دستی بود که هنرمندان این رشته با تعلیم به دیگر اسیران به گسترش آن در سطح کل اردوگاه‌های عراق می‌پرداختند. وسایل مورد نیاز عبارت بود از نخ، سوزن، درفش، کفی گیوه و دوک برای تابیدن نخ که تهیه‌ی آنها با مشکلاتی روبه‌رو بود. نخ گیوه‌ها از بلوزهای نظامی مخصوص زمستان که به بعضی از اسرا تعلق می‌گرفت تهیه و از دمپایی به جای کفی گیوه استفاده می‌شد. نخ گیوه‌ها از نخ حوله‌ها و نخ جوراب‌های مستعمل که به خوبی تابیده می‌شد، تهیه می‌گردید. برای ساخت درفش از سیم خاردار استفاده می‌شد.

با روزی یک ساعت کار و در طی حدود بیست روز یک جفت گیوه شکیل و هنرمندانه با حداقل امکانات به دست می‌آمد. مجازات نگهداری و داشتن درفش از نظر نگهبانان نابخشودنی بود.

 

الف ـ 4 . صحافی

به خاطر کمبود قرآن مجید در اردگاه‌ها و سهم اندک و چند دقیقه‌ای هر اسیر به قرائت آیاتی از آن و از طرفی به خاطر دست به دست گشتن قرآن و از بین رفتن شیرازه‌ی آن، اسرا با پارچه و مقوا جلدهای آن را ترمیم می‌کردند و هر صفحه را در پلاستیکی گرفته و جا قرآنی زیبایی نیز برای آن می‌دوختند. تقسیم قرآن به سی جزء و صحافی زیبای آن با انواع پارچه به کار صحافی اهمیت بیشتری داده بود.

 

الف ـ 5 . آلبوم عکس‌سازی

برای نگهداری عکس‌های ارسالی از ایران برای آزدگان، آلبوم‌هایی از مقوای گوشت‌های یخ زده یا از چوب و تخته تهیه می‌شد. برای زیبایی کار، روی پارچه‌ی جلد با نقش  نگار دلنشین، گلدوزی می‌شد. جعبه‌های پلاستیکی سرم یا نایلون‌های حاوی گوشت نیز به کار صفحات درون آلبوم می‌آمد. شیرازه‌ی آلبوم نیز با نخ و سوزن به هم متصل می‌شد.

 

الف ـ 6. سنگ‌سابی

شاید اولین هنر در صنایع دستی دوران اسارت، هنر سنگ سابی بود؛ چون که هیچ وسیله‌ی دیگری برای تولید کار هنری در دست نبود. سنگ‌های رنگی و زیبا به کار ساخت گل، ماهی، پرنده، قلب و تبسبیح می‌آمد.

ساخت کتاب، مهر و نماز و انگشتر و حلقه، زنجیر، گردن‌بند انواع دیگر این هنر بود. کنده‌کاری سنگ‌ها به وسیله‌ی سیم‌خاردار صورت می‌گرفت و و برای سوراخ کردن سنگ که تقریباً سخت‌ترین مرحله‌ی آن بود با مته دستی ساخته شده از سیم خاردار به جان سنگ می‌افتادند.

برخی از سنگ‌ها همراه نامه‌ی اسرا توسط صلیب سرخ به ایران ارسال می‌شدند.

ب ) ابتکارات و خلاقیت‌ها

محیط بسته اسارت، فشارهای روحی، تحمل تنهایی و دوری از وطن، دلتنگی‌های مکرر برای خانواده و فرزندان، شکنجه‌های روحی و جسمی دشمن، امکانات محدود زیستی و نبود وسایل سرگرمی و تفریح، باعث انزوا و افسردگی اسرا می‌شد. همچنین محدودیت‌های فکری و روحی فراوانی نیز با خود به همراه می‌آورد؛ ولی اسرای معنویت جو و شاداب ایرانی بیکار ننشسته و با حداکثر استفاده از توانمندی‌های فکری و خلاقیت‌های ذاتی خود تلاش می‌نمودند که ضمن یافتن تفسیری جدید از زندگی در این شرایط سخت، با دنیای اطراف خود ارتباط بهتری برقرار نمایند.

این خلاقیت‌ها در انواع زمینه‌ها بروز می‌یافت. به بخشی از این خلاقیت‌ها که با استفاده از ابزار و امکانات موجود و محدود اسارت به شکوفایی می‌رسید، در قسمت صنایع دستی و هنر اشاره کردیم. بخش‌هایی دیگر نیز در این قسمت آورده شده اما نمی‌تواند گویای تمام زوایای خلاقیت‌های دوران اسارت باشد. اگر چه تمامی ابتکارات و نوآوری‌ها در خفا و دور از چشم عراقی‌ها صورت می‌گرفت و اسرا برای پنهان کردنشان، مشکلاتی اساسی داشتند ولی در بعضی از موارد با اهدای آنها به عراقی‌ها وسایل مورد نیاز خود را از آنها می‌گرفتند.

*سفره‌ غذا:

از به هم دوختن تکه‌هایی از نایلون‌های جای گوشت و دیگر وسایل، سفره‌ی غذا ساخته می‌شد.

*خاک‌انداز:

از برش حلب‌های روغن، وسایلی از جمله خاک‌انداز ساخته می‌شد.

*نامه‌های نامریی: اسرا با آب‌پیاز، نامه‌هایی می‌نوشتند که مخاطب با قرار دادن نامه بر بالای شعله‌ی گاز و با حرارت دادن به آن، کلمات هویدا می‌شد. این اقدام باعث محرومیت اسرا از دریافت پیاز گردید. بعدها نیز تحت نظارت نگهبانان عراقی، پیازهای پاک شده در دیگ های غذا انداخته می‌شد.

*چاپ دستی:

اسرا با برخی وسایل ابتدایی، عکس حضرت امام و یا جملات آن حضرت را حکاکی و با جوهر خودکار آغشته می‌کردند. سپس آن را روی کاغذ چاپ می‌کردند. چاپ بیش از 500 قطعه عکس حضرت امام توسط یکی از اسرا برای استفاده در روز بازگشت به وطن یکی از این نمونه‌ها بود.

*ساخت ماکت:

کنده‌کاری روی ابرهای بالش به کار ماکت‌سازی می‌آمد. اسرا با ساخت انواع ماکت از جمله حرم امام حسین 7  و یا نمای صحرای کربلا، کارهای هنری زیبایی می‌افریدند.

*عروسک‌سازی:

پارچه‌های مستعمل لباس‌ها و پتوها به کار انواع عروسک‌ها از جمله زرافه، فیل، گربه و ... می‌آمد که در نمایش‌ها از این عروسک‌ها استفاده می‌شد.

*قیچی:

عراقی‌ها کفش‌های مخصوصی به پا داشتند که نوعی فنر در آن به کار می‌رفت. اسرا  با به دست آوردن کفش‌های کهنه، با فنرهای آن قیچی ساده‌ای که به کار خیاطی می‌امد، درست می‌کردند.

*آبگرمکن برقی:

نیاز به آب گرم برای درمان بیماری‌های پوستی، اسرا را واداشت که با اتصال دو رشته سیم برق به پریز و فرو کردن آن در آب سطل، آب جوش مورد نیاز خود را تهیه کنند.

*ساخت المنت:

با کار روی سیم‌های لامپ‌ها و چراغ‌های سوخته، لوله‌های قدیمی و قطعاتی از حلبی، المنت ساخته می‌شد. المنت‌ها به کار آبگرمکن برقی می‌آمد.

*دمکن غذا:

غذا را در پارچ آب ریخته و در آبگرمکن برقی شناور می‌کردند. خمیرهای نان‌ها را به شکل صفحه‌ای صاف در آورده و روی پارچ می‌گذاشتند که کارکرد دمکن را داشت.

*اجاق نفتی:

با استفاده از قوطی‌های خالی رب گوجه و تهیه‌ی مقداری گازوئیل از موتورخانه ی اردوگاه، اجاق نفتی درست می‌شد. فتیله‌ی آن نیز از لباس‌های مستعمل تهیه می‌گردید. این اجاق‌های کوچک برای گرم کردن چای و غذا مناسب بود.

*دار قالی:

اسرا، چهارچوب‌های پنجره‌ها را مخفیانه کنده بودند و به جای دار قالی از آن استفاده می‌کردند و پس از استفاده، مخفیانه آن را سر جایش جا می‌انداختند. تیغه‌های ترانس‌های مهتابی نیز به کار شانه زدن قالی می‌آمد.

*طناب:

با بافتن رشته‌های نازک حوله‌ها و پتوها، طناب‌هایی درست می‌شد که در برگزاری مراسم و تئاتر‌ها بسیار مفید بود. *حلقه‌ و پلاک:

با پرداخت هنرمندانه روی سکه‌های پنج تومانی، پلاک‌های گردنبند به شکل ماه، هلال و قلب و حتی گوشواره تهیه می‌گردید و همچنین پیچ واشرهای شیرهای آب به کار انواع انگشتر می‌آمد.

*آلبوم عکس:

کارتن‌ها و پلاستیک‌های نگهداری گوشت‌های یخ زده با هنرمندی به شکل آلبوم‌های عکس در می‌آمد.

*قاب عکس:

با چسباندن چوب‌های کبریت روی یک تکه مقوا، قاب عکس ساخته می‌شد.

*توپ ورزشی:

با استفاده از ساق چرمی کفش‌ها و پوتین‌ها، اضلاع مورد نیاز بریده و به هم دوخته می‌شد و شکل توپ به خود می‌گرفت. از سه عدد دستکش طبی باد شده نیز به جای تیوپ توپ استفاده می‌شد. سرنگ پزشکی نیز به کار سوزن باد می‌آمد. گلوله کردن تکه‌هایی از پتو یا پارچه نیز نوع دیگری از توپ‌های ورزشی اول دوران اسارت بود.

*مجسمه‌سازی:

نقاشی روی گچ و تراشیدن آن با تیغ‌های ریش تراشی کار مجسمه‌سازی در اسارت را رونق بخشیده بود.

*ساخت اسلاید:

با طراحی، خطاطی و نقاشی روی کاغذ روغنی و طلق کاغذهای شکلات‌های خریداری شده از حانوت، اسلایدهای زیبایی ساخته می‌شد که با نور و چراغ یا شمع به راحتی روی دیوارها نمایش داده می‌شد.

*دستگاه پخش اسلاید:

با به کارگیری عدسی عینک در جعبه‌های کوچک، دستگاه اسلاید تولید می‌شد. با دو جعبه تودرتو برای زوم کردن تصاویر، دستگاه‌های جدید اسلاید در اردوگاه‌ها رواج پیدا کرد.

*دفترچه‌سازی:

اسرا با استفاده از کاغذهای لف سیگار، قسمت‌های سفید روزنامه‌ها و مجلات عربی و ورق ورق نمودن مقواهای جای گوشت، دفترچه‌های کوچکی درست می‌کردند. از این دفترچه‌ها برای نوشتن خاطرات و دعا استفاده می‌کردند.

*تخته‌سیاه دستی:

تکه‌ای از یک مقوا را به روغن آغشته می‌کردند و تراشه‌هایی از صابون را روی آن می‌ریختند و روی آن را با پلاستیک، نایلون می‌گرفتند. با فشار دادن قلم یا اشیایی شبیه آن بر روی سطح پلاستیک، کلمات و نوشته‌ها نمایان می‌شد. با جدا کردن پلاستیک از سطح آغشته به روغن و تراشه‌های صابون، نوشته‌ها پاک می‌شد تا مجدداً به کار آید. این تخته سیاه‌های دستی در اندازه‌های مختلف در شرایط سخت نبود و یا کمبود کاغذ و قلم بسیار مفید و موثر بود.

*جامدادی مخفی:

داخل توپی خمیر دندان‌های مصرف شده و داخل قوطی‌های پر از شیر خشک و همچنین حاشیه‌ی پتوها، جاهای مناسبی برای مخفی کردن خودکار یا مدادهای کوچک بود.

*ساخت مرکب:

با خشکاندن برگ گل‌ها و حل نمودن آن در آب جوش و یا با مخلوط نمودن دو ده‌های حمام با روغن مازولا، مرکبی درست می‌شد که به کار نوشتن  و خطاطی می‌آمد.

*تخته‌ی وایت برد:

با کشیدن نایلون روی فیبرهای 50*25 تخت وایت بردهایی درست می‌کردند و با خودکار مشکی روی آن می‌نوشتند. با مقداری آب گرم و تاید هم مطالب را پاک می‌کردند. این تخته‌ها در روزهایی که هر نوع کاغذ ممنوع و راه‌های دستیابی به آن نیز بسته می‌شد، به کار نوشتن اخبار و اطلاعیه‌های مهم اسرا و نصب آن در آسایشگاه می‌آمد.

*سوزن دست ساز:

با بریدن تکه‌ای از سیم‌های خاردار و ساییدن آن روی کف سیمانی آسایشگاه، سوزن‌های ظریف خیاطی و کفش‌دوزی  تهیه می‌شد. میخ‌های فولادی به کار سوزن خیاطی هم می‌آمد. از سیم‌های خاردار قلاب جوراب بافی نیز درست می‌شد.

*کاپ مسابقه:

با تراشیدن و پرداخت آجرها، شکل‌های مختلف کاپ درست می‌شد که برای برندگان مسابقات ورزش یادگار مناسبی به حساب می‌آمد.

*کلاه بافتنی:

با استفاده‌ی مجدد از نخ پتوها و حوله‌ها و همچنین پارچه‌های لباس‌های مستعمل به وسیله‌ی میله‌ی بافتنی (ساخته شده از سیم خاردار) کلاه بافتنی زمستانی تهیه می‌شد.

*انعکاس نور:

درپوش‌های آلومینیومی ماست‌های پاستوریزه را به هم وصل می‌کردند و صفحه‌ی انعکاس نور می‌ساختند. با زاویه‌بندی این صفحه، نور در محل مورد نظر انعکاس می‌یافت. محل‌های تاریک آسایشگاه را با استفاده از این دستگاه روشن می‌کردند. این وسیله برای پر نورتر کردن آسایشگاه بسیار مناسب بود. همچنین به جای چراغ مطالعه نیز استفاده می‌شد.

*عصا و عروسک چوبی:

چوب‌های بدون استفاده اردوگاه و همچنین چوب بعضی از درختان به کار ساخت عصاهای کنده‌کاری شده و پرنقش نگار و همچنین عروسک‌های چوبی و دیگر وسایل و اسباب‌بازی‌های چوبی می‌آمد.

*شال کمری:

جوراب‌های مستعمل و پرداخت هنرمندانه روی آنها به کار تهیه‌ اناع شال کمری می‌آمد. تهیه‌ی کمربند از این جوراب‌های مستعمل کاری هنرمندانه بود.

* دمپایی: با استفاده از ورق‌های حلبی  و قوطی‌های شیر خشک، دمپایی تهیه می‌شد. از نخ‌های بافته شده هم به عنوان مهار دمپایی استفاده می‌شد. در بعضی از موارد برش‌هایی از چوب یا مقوا، کار کف دمپایی را انجام می‌داد.

*ساخت غلتک:

با هموار و یکدست کردن تنه‌ی بریده‌ی درخت، غلتکی ساخته می‌شد که به کار هموار کردن کف اردوگاه می‌آمد.

*قاشق‌غذاخوری:

با استفاده از پلاستیک‌ها و قرقره‌ها و جای نوار چسب بهداری، قاشق‌های ابتکاری ساخته می‌شد.

*چراغ خواب:

با بهره‌گیری از لوله‌ی خودکار و انعطاف دادن آن با آتش و با سیم داغ‌ چراغ خواب‌های مناسبی تهیه می‌گردید.

*لیف حمام:

با قلاب بافتنی ساخته شده از سیم خاردار و با استفاده از نخ‌های پتو و حوله، لیف‌های حمام مناسبی بافته می‌شد.

*ساخت آنتن تلویزیون:

با مقداری سیم و ورق آلومینیوم برای تلویزیون آسایشگاه آنتنی تقویتی ساخت می‌شد تا بتوان به شبکه‌ی سراسری سیمای جمهوری اسلامی دست یافت.

عبدالرضا سالمی نژاد

شنبه 2/6/1392 - 22:30
تغذیه و تناسب اندام

 

اگر با الگوی تغذیه‌ای کشورهای آسیای جنوب شرقی آشنا باشید، می‌دانید که مردم این کشورها برنج قهوه‌‌ای مصرف می‌کنند، اما برنجی که ما مصرف می‌کنیم، سفید یا شیری رنگ است.

 اگرچه هرچه رنگ برنج به سمت شیری بیشتر متمایل باشد، بهتر است اما به هرحال نمی توان کیفیت آن را با برنج قهوه ای مقایسه کرد. به این دلیل که برنج قهوه ای حاوی سبوس است و همین مساله باعث ایجاد ویژگی های تغذیه ای بیشماری در این نوع برنج می شود؛ از جلوگیری ابتلا به سرطان روده تا حفظ سلامت پوست و مو.

سبوس برنج در صنعت تولید برنج به عنوان دورریز، راهی سطل زباله می شود در حالی که این بخش، ویژگی های تغذیه ای ـ درمانی مهمی دارد.یکی از این ویژگی ها تاثیر آن در جلوگیری از ابتلا به سرطان است.

آخرین پژوهش های محققان دانشگاه کلورادوی آمریکا که در آخرین مجله علمی  تغذیه پیشرو به چاپ رسیده است، نشان می دهد مصرف مواد غذایی حاوی سبوس و به طور خاص مصرف برنج با سبوس آن مانع از ابتلا به سرطان بویژه سرطان  روده بزرگ می شود.

توقف تکثیر

سلول ها زمانی سرطانی می شوند که الگوی تکثیر آنها از حالت طبیعی خارج شده و به اصطلاح افسارگسیخته شوند. بنابراین آنچه بتواند مانع این اتفاق شود، می تواند به روند کنترل این بیماری یا احتمالا درمان آن کمک کند.

بررسی های انجام شده روی ساختار سبوس برنج نشان می دهد این بخش از برنج دارای نوعی ترکیب است که می تواند از تکثیر افسار گسیخته سلول های بدخیم جلوگیری کرده و به درمان بیماری سرطان بویژه سرطان روده کمک کند.

به این ذرات ریز داخل سبوس برنج، ذرات فعال زیستی می گویند. ترکیب های مفید موجود در سبوس برنج همان سلول های زیست فعال هستند. این ذرات عبارتند  از: پلی فنل ها، فرولیک اسید، تریسین، بتاسیتر و سترول، توکوفرول ها و فیتیک اسید.

با همدیگر مفید است

نکته قابل توجه درباره تاثیر این ذرات تغذیه ای مفید، این است که مصرف سبوس و دریافت همه ترکیب های مفید می تواند تاثیر مثبتی را که به آن اشاره کرده ایم، داشته باشد. به این معنی که بررسی های پژوهشگران دانشگاه کلورادو نشان می دهد وجود یک یا دو نوع از این ذرات نمی تواند تاثیری داشته باشد.

درواقع وجود همه این ذرات کنار هم است که می تواند باعث توقف تکثیر سلول های سرطانی شود.

مصرف برنج با سبوس یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ است. برنج قهوه ای سرشار از سبوس است.

سبوس ترمیم می کند

آنچه تاثیر مثبت سبوس برنج در جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی را چند برابر می کند، اثر مثبت آن بر ترمیم سلول ها و بافت های سالم اطراف و کمک به بازسازی بخش های آسیب دیده است.

این نکته، اتفاق بسیار مثبتی در درمان سرطان و کمک به بافت های آسیب دیده ناشی از تکثیر سلول های سرطانی است.

منبع خانواده B

یکی از مهم ترین منابع ویتامین های خانواده B، سبوس است. بنابراین مصرف برنج سبوس دار نیاز بدن به ویتامین های این خانواده را برطرف می کند.

به همین دلیل مصرف برنج سبوس دار باعث آرامش اعصاب می شود، به این دلیل که سیستم عصبی به ویتامین B نیاز مبرمی دارد.

نکته دیگر این که باکتری های طبیعی ساکن روده بزرگ از ویتامینB به عنوان ماده تغذیه ای استفاده می کنند بنابراین مصرف برنج سبوس دار نیاز باکتری های طبیعی روده به این ویتامین ها را برطرف می کند.

به این ترتیب با بهبود عملکرد باکتری های روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می یابد.

منبع ویتامینE

ویتامین E در سبوس برنج زیاد است. ویتامینE یکی از ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن است. از طرفی این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان های مهم است.

این ترکیب ها با از بین بردن رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد انواع سرطان ها، مانع از رشد سلول های سرطانی و جلوگیری از ابتلا به سرطان می شوند بنابراین با خوردن برنج سبوس دار، بدن در مقابل ابتلا به سرطان بیمه می شود.

پوست، مو و سبوس

سبوس باعث می شود زلف شما کمند شود! از طرفی باعث حفظ سلامت پوست می شود. سبوس به دلیل ویتامینB و دیگر ترکیب های مفیدی که دارد، باعث حفظ سلامت پوست و مو می شود. اما چرا؟

ـ سبوس باعث نرم و لطیف شدن پوست بدن بویژه پوست صورت می شود. استفاده از کوبیده سبوس همراه با شیر نیز همین اثر را دارد.

ـ مرطوب شدن پوست مانع از ترک خوردن و چروکیدگی آن می شود.

ـ اینوزیتول (اینوسیتول) موجود در ویتامین های خانواده B باعث تحریک ترمیم سلول های پوست شده و به این ترتیب به جوانی پوست کمک می کند.

ـ آریزانول یکی دیگر از ترکیب های مفید سبوس است که مانع از تاثیر اشعه ماورای بنفش می شود. به این ترتیب هم پوست شاداب می ماند و هم مانع از ابتلا به سرطان پوست می شود. تحریک گردش خون در مویرگ های پوست، باعث شادابی، تسریع و بهبود ترمیم سلول های مرده پوست می شود.

ـ در برخی لوازم آرایشی از عصاره سبوس برنج استفاده می کنند تا به پوست کمتر آسیب برسد. این نکته بویژه در کرم های آرایشی که برای ترمیم پوست استفاده می شود، بیشتر دیده می شود.

مهتاب خسروشاهی - کارشناس علوم و صنایع غذایی  / جام جم

شنبه 2/6/1392 - 22:29
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

شاید آنقدر که از پیوند قلب، کلیه و کبد شنیده‌ایم از پیوند ریه نشنیده باشیم چراکه شرایط انجام موفقیت‌آمیز پیوند ریه چندان آسان نیست، یعنی این نوع پیوند باید از افرادی که دچار مرگ مغزی‌ شده‌اند و با توجه به مساعدبودن شرایط جسمی شخص گیرنده پیوند از نظر گروه خونی، اکسیژن‌گیری و عاری بودن از هر گونه عامل عفونی صورت بگیرد.

البته به گفته دکتر ساسان توانا، فوق تخصص بیماری های ریوی انجام این نوع پیوند در افزایش کیفیت زندگی بیمارانی که دچار بیماری های پیشرفته ریه هستند و به درمان های دارویی و دیگر اقدامات درمانی پاسخ نداده اند و به علت تنگی نفس شدید، حتی قادر به انجام امور روزانه زندگی خود نیز نیستند، بسیار موثر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت وگو با جام جم تاکید می کند: 80 درصد از بیمارانی که پیوند ریه می شوند دیگر محدودیت فعالیت های روزانه ندارند و 40 درصد شان نیز می توانند به فعالیت شغلی خود باز گردند.

البته نباید از خاطر برد که پیوند ریه موفق به کنترل و مراقبت همیشگی نیاز دارد و بنابر تاکید متخصصان پس از انجام پیوند و برای حفظ ریه پیوندی باید دارو هایی به صورت طولانی مدت و اغلب تا آخر عمر مصرف شود. بویژه در سال اول بعد از پیوند برای جلوگیری از رد پیوند، بیمار باید از دارو های تضعیف سیستم ایمنی استفاده کند. تست های تنفسی نیز باید به صورت دوره ای برای ارزیابی وضع بالینی بیماران انجام شود. همچنین با توجه به افزایش خطر بروز عفونت در بیماران پیوندی رعایت بهداشت شخصی و مصرف داروهای ضد باکتریایی و ضد قارچی در آنها ضروری است.

چرا پیوند ریه؟

به گفته دکتر توانا شرایط بالینی بیمارانی که متقاضی پیوند ریه می شوند، در پایین ترین سطح از نظر توانایی برای انجام امور روزانه و حتی راه رفتن قرار دارد.

چنین بیمارانی به علت ابتلا به فیبروز ریوی (فیبروز ریه به معنی تشکیل بافت همبند در ریه است)، بیماری های انسدادی مزمن ریوی، برونشیت مزمن، ابتلا به بیماری های عروقی ریه و آمفیزم ریوی (از دست رفتن خاصیت ارتجاعی کیسه های هوایی) مبتلا به تنگی نفس شدید و ناتوانی در انجام فعالیت های فیزیکی می شوند و بشدت به دریافت اکسیژن از طریق دستگاه اکسیژن رسانی وابسته می شوند.

شما متقاضی پیوند نیستید!

یکی از اصلی ترین پرسش هایی که برای مبتلایان به مشکلات حاد ریوی مطرح می شود این است که آیا آنها می توانند برای پیوند ریه نامزد شوند. دکتر توانا در پاسخ به این پرسش می گوید: کسانی که مبتلا به عفونت های شدید ریوی یا بدخیمی و سرطان ریه هستند، نمی توانند پیوند انجام دهند. بروز اختلالاتی در دیگر ارگان های بدن مانند کلیه نیز انجام پیوند را با مشکل روبه رو می کند مگر این که پیوند ریه و کلیه به طور همزمان صورت بگیرد. در مورد مشکلات عروقی و نارسایی های قلبی نیز وضع به همین منوال است و پیوند همزمان قلب و ریه را به عنوان تنها راه حل درمانی موثر مطرح می کند.این متخصص بیماری های ریوی با اشاره به این که پیوند ممکن است به صورت پیوند یک ریه،دو ریه یا به طور همزمان با قلب در بیماران صورت بگیرد، می افزاید: البته هر چه بیمار جوان تر باشد، موفقیت پیوند بیشتر خواهد بود و البته انجام پیوند در سنین بالای 55 یا 60 سال ممکن است با ممنوعیت مواجه باشد. همچنین نتایج پیوند برای معتادان به سیگار، الکل و مواد مخدر با شکست مواجه خواهد شد. مبتلایان به هپاتیت B و C، مشکلات کبدی، پوکی استخوان و دیابت فعال نیز با ممنوعیت نسبت به این نوع پیوند به واسطه مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مواجه اند. بیمارانی که وزن بسیار بالا یا پایین دارند نیز در مورد این نوع پیوند با ممنوعیت هایی مواجه هستند.

عوارض پیوند

پیوند ریه یکی از مشکل ترین و پیچیده ترین پیوند ها در بین پیوند اعضا محسوب می شود. البته نتایج این نوع پیوند نشان می دهد که پس از پیوند به طور میانگین طول عمر بیماران بیش از پنج سال افزایش پیدا می کند. هر چند در کسانی که دو ریه پیوندی دریافت می کنند میانگین طول عمر افزایش می یابد. با این حال دکتر توانا تاکید می کند که 30 درصد مرگ ومیرها پس از پیوند به علت وارد آمدن آسیب به کیسه هوایی، طی یک ماه اول پس از پیوند اتفاق می افتد. همچنین برخی عوامل عفونی و ابتلا به بیماری هایی چون ذات الریه و برونشیت مزمن نیز طی سال اول پس از پیوند می تواند از عوامل مرگ بیمار پیوندی تلقی شود.

متخصصان با اشاره به وجود خطر رد این نوع پیوند همچون دیگر پیوندها تاکید می کنند که حتی در بهترین شرایط و با وجود تطابق شرایط دهنده و گیرنده عضو، سیستم ایمنی بدن سعی خواهد کرد به ریه های پیوندشده حمله و ریه جدید را رد کند.در واقع استفاده از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی نیز برای جلوگیری از رد عضو پیوند صورت می گیرد. بر این اساس و به احتمال زیاد این داروها باید تا پایان عمر از سوی بیمار پیوند شده مصرف شود.

زندگی با مراقبت بیشتر؛ پس از پیوند

خوب است بدانید که در صورت موفقیت پیوند ریه، بیماران حداقل سه هفته در ICU و بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و پس از ترخیص، در سه ماه اول به صورت هفتگی و سپس با فواصل طولانی تر ویزیت می شوند و این ویزیت ها و مصرف داروها باید تا پایان عمرشان با دقت صورت بگیرد.با این حال از آنجایی که عفونت مهم ترین عامل خطر در بیمارانی است که پیوند ریه شده اند این دسته افراد بنا بر تاکید متخصصان باید موارد زیررا بشدت مورد توجه قرار دهند:

ـ دستان خود را مرتب بشویند.

ـ از دندان ها و لثه ها مراقبت کنند.

ـ از پوست خود برای جلوگیری از خراش و زخم محافظت کنند.

ـ از حضور در جاهایی با جمعیت زیاد و افرادی که بیمار هستند، اجتناب کنند.

ـ واکسن های مناسب دریافت کنند.

پونه شیرازی /  جام جم

شنبه 2/6/1392 - 22:27
شهدا و دفاع مقدس

بعد از عملیات کشف پیکر شهدا در مناطق برون‌مرزی یا درون مرزی، پیکرهای مطهر شهدا برای شناسایی به «ستاد معراج شهدای مرکز» واقع در خیابان بهشت تهران منتقل می‌شود؛ در این مرحله شهدا در ابتدا مورد شناسایی قرار می‌گیرند.

خبرگزاری فارس: در معراج شهدا چه می‌گذرد

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، سال‌ها از جنگ می‌گذرد و این روزها تازه از سفر برگشته‌هایی داریم که با آمدنشان شهر‌هایمان را با بوی کربلا عطرآگین می‌کنند؛ اینها همان مردانی هستند که روزی برای اسلام رفتند و امروز هم برای اسلام می‌آیند.

با توجه به درخواست مخاطبان گزارشی از ورود پیکر مطهر شهدا تا نحوه شناسایی و اطلاع‌رسانی به خانواده را خواهیم خواند.

* تفحص پیکر مطهر شهدا در مناطق عملیاتی

در هنگام جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه ایران، به دلیل نامساعد بودن وضعیت جغرافیایی مناطق عملیاتی، حجم آتش دشمن و قرار گرفتن شهدا در محدوده‌ای بین نیروهای خودی و دشمن، امکان جابه‌جایی و انتقال ابدان شریف تعداد زیادی از شهدا فراهم نشد.

بعد از پذیرش قطعنامه 598 و پایان گرفتن جنگ تحمیلی یکی از مهمترین موضوعاتی که در دستور کار مسئولین نظام اسلامی قرار گرفت، تلاش برای تفحص(جستجو) و کشف مفقودین جنگ تحمیلی بود. بر همین اساس  کمیته جستجوی مفقودین با مسئولیت سردار سیدمحمد باقرزاده در ستاد کل نیروهای مسلح شکل گرفت.

بنابراین، تفحص از نظر لغوی به معنای جستجو و کنکاش و در ادبیات دفاع مقدس به معنای جستجو و تلاش برای یافتن پیکرهای مطهر شهدای به جا مانده در معرکه جنگ، تلقی می‌شود.

* گستره تفحص

با توجه به اینکه ارتش بعثی عراق از ابتدا تا پایان جنگ تحمیلی بخش‌های مختلفی از خاک کشورمان را در اشغال داشت و یا در عملیات‌های مختلف رزمندگان اسلام در خطوط پدافندی مذکور تردد داشتند لذا پیکر شهدا معمولاً در معرکه باقی می‌ماندند که برخی از آنها در خلال جنگ به عقبه انتقال داده شد و تعداد زیادی هم تا پایان جنگ در محل درگیری و نبرد به وسیله دشمن دفن شدند که از تفحص شهدا در خاک کشورمان به عنوان عملیات درون‌مرزی یاد می‌شود.

در تفحص برون‌مرزی نیز می‌توان گفت، با توجه به اینکه بنا به مقتضیات سیاسی و نظامی جنگ، رزمندگان اسلام دشمن بعثی را در خاک عراق تعقیب و در آنجا اقدام به تک و پاتک می‌کردند، در نتیجه تعدادی از آنان بعد از شهادت در خاک عراق تا پایان جنگ باقی ماندند.

از دلائل دیگر وجود پیکر شهیدان در داخل خاک عراق آن بود که رژیم بعثی با بی‌رحمی افراد مجروح و اسیر را در جدار مرز خود و تا عمق خاک عراق به صورت دسته جمعی به شهادت می‌رساند لذا پس از سال‌های 77 گروه‌هایی به نام گروه تفحص برون مرزی تشکیل یافت و با هماهنگی وزارت خارجه دو کشور (در زمان صدام) پیکرهای مطهر شهدا طی مراسم و تشریفات تبادل در مرز به میهن اسلامی منتقل شد.

* عملیات تفحص

عملیات شناسایی پیکرهای مطهر شهدا توسط نیروهای اطلاعات عملیات و عناصر تخریب‌چی با توجه به اطلاعات و اسناد به دست آمده از رزمندگان و آزادگان، آثار موجود از شهیدان و تشخیص خطوط پدافندی در منطقه عملیاتی صورت می‌پذیرد؛ سپس مسیر تردد و معبر برای ورود نیروهای تفحص هموار می‌شود و در صورت نیاز، زمین برای استقرار بیل مکانیکی فراهم می‌شود.

فعالیت تفحص بسته به نوع، شرایط و جنس زمین متفاوت است. به طور مثال در منطقه فکه زمین رمل و ماسه‌ای است، در چیلات، سومار و میمک تفحص در سنگلاخ و تپه‌ها و شیارهای کوچک و بزرگ انجام می‌شود، در طلائیه زمین باتلاق است، در شط‌علی نیزار و آب وجود دارد و در کردستان و حاج عمران در کوه‌های صعب‌العبور انجام می‌گیرد.

* در معراج شهدا چه می‌گذرد

بعد از عملیات کشف پیکر شهدا در مناطق برون‌مرزی یا درون مرزی، پیکرهای مطهر شهدا برای شناسایی به «ستاد معراج شهدای مرکز» واقع در خیابان بهشت تهران منتقل می‌شود.

در این مرحله شهدا در ابتدا مورد شناسایی قرار می‌گیرند؛ پلاک هویت هر شهیدی، ملاک اصلی شناسایی شهدای تفحص شده است؛ در این صورت مسئولان معراج شماره پلاک ‌شهید را با شماره‌هایی که در دفاتر معراج شهدا ثبت کرده‌اند، استعلام می‌کنند و شناسایی شهید صورت می‌گیرد.

در بحث شناسایی گاهی اوقات اتفاق افتاده که یکی از شهدا کارت شناسایی یا پلاک هویت دارد که منجر به شناسایی دیگر شهدا نیز می‌شود. به عنوان مثال در 3 سال گذشته 3 شهید از یگان ارتش تفحص شده بودند؛ این شهدا روز دوم جنگ تحمیلی شهید شده بودند؛ شهید آرامی، کارت شناسایی به همراه داشت ولی دو سرباز شهید دیگر دارای کارت شناسایی نبودند؛ پس از پیگیری از طریق یگان ارتش، مسئولان معراج شهدا به این نتیجه رسیدند که شهید نوبخت و شهید انصاری در روز دوم جنگ تحمیلی باهم در منطقه بودند و پیکر این شهدا در طول 30 سال مفقود بوده است؛ لذا یقین حاصل می‌شود که این پیکر شهدای تفحص شده متعلق به شهیدان نوبخت، انصاری و آرامی بود.

البته برای تشخیص اینکه پیکر دو شهید دیگر متعلق به کدامیک از شهداست، از طریق سن‌گذاری و dna اقدام به شناسایی شده بود و خانواده‌های شهیدان نیز با مدارک و عوامل شناسایی، پذیرفتند که آن پیکرها متعلق به شهدای‌شان است.

در ادامه شناسایی شهدا، مسولان از هر سرنخی برای یافتن هویت شهید بهره می‌گیرند و در صورتی که به نتیجه‌ای نرسیدند، بحث سن‌گذاری، نمونه‌برداری برای آزمایش dna، تعیین یگان شهید و تجهیز انجام می‌گیرد و در صورتی که پاسخ مناسبی گرفته نشد، پیکر شهید به عنوان، شهید گمنام در نقاط مختلف که درخواست‌ تدفین شهید گمنام داشتند و از سوی کمیته جستجوی مفقودین موافقت شده بود، صورت می‌گیرد.

* مرحله تجهیز و اعزام پیکر شهید در معراج شهدا

با گذشت بیش از 20 سال از کشف پیکرهای شهدا معمولاً استخوان‌های آنها به صورت پراکنده است؛ در معراج شهدا ابتدا استخوان‌های شهید را مرتب می‌کنند و میان پنبه قرار می‌دهند؛ سرتاسر پیکر را می‌بندند تا به هم نریزد؛ بعد پیکر شهید را درون تابوت می‌گذارند و دور آن را پرچم می‌گیرند. پس از بحث تجهیز با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و یگان مربوطه، شهید را به استان خودش اعزام می‌کنند.

بحث خبررسانی به خانواده شهید از طریق یگان مربوطه انجام می‌شود؛ البته خبررسانی شهدای تهران از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران و یگان مربوطه صورت می‌گیرد و خانواده‌ها برای رؤیت شهید به معراج شهدا می‌روند.

* کسانی که همیشه به معراج سر می‌زنند

خیلی از خانواده‌های شهدای مفقود با معراج شهدا ارتباط دارند و با مراجعه به اینجا درخواست می‌کنند تا در صورت رجعت شهید در ابتدا خبر بازگشت شهیدشان را به آنها اعلام شود اما خبررسانی جزو مأموریت‌های ستاد معراج شهدا نیست.

شنبه 2/6/1392 - 22:26
تغذیه و تناسب اندام

 

شیر یک غذای کامل و مغذی برای سلامت بدن است که از همان ابتدای تولد، جزو رژیم غذایی انسان قرار می‌گیرد و در طول زندگی نیز معمولا خود و فرآورده‌هایش از اصلی‌ترین مواد خوراکی روزانه محسوب می‌شود.

امروزه شیر به شکل های مختلف با طعم ها و بسته بندی های گوناگون در دسترس قرار دارد و این موضوع باعث شده خیلی از افراد، فرآورده های ترکیبی را جایگزین شیر ساده و تازه در رژیم غذایی خود کنند.

بعضی نیز ممکن است شیرهای خام دوشیده شده از دام را به شیرهای پاستوریزه ترجیح دهند، اما آیا آن فرآورده های ترکیبی می تواند به اندازه شیر ساده، پاسخگوی نیازهای بدن باشد؟ آیا شیرهایی که در دسترس ما قرار می گیرد، همگی از سلامت کامل برای مصرف برخوردار است؟

دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه، درباره انواع شیر و ارزش تغذیه ای آنها اطلاعاتی را در اختیار ما قرار داده و روش های شناسایی شیرهای سالم را نیز معرفی کرده است. چه شیر جزو لاینفک رژیم غذایی شماست و چه علاقه ای به این غذا ندارید و کمتر از آن استفاده می کنید، خواندن این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

شیر یک ماده غذایی فوق العاده مفید است که حتما باید در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد. با این حال بعضی ها طعم شیر را دوست ندارند و همین موضوع باعث می شود با توجه به نیاز بدن، سعی کنند از فرآورده های دیگری که با شیر درست می شود و طعم متفاوتی هم دارد، بهره بگیرند.

همه محصولاتی که امروزه به شکل شیرموز، شیرعسل، شیرخرما، شیرکاکائو، شیرنسکافه و... در بازار وجود دارد، فرآورده های ترکیبی است که با شیر مخلوط شده و در واقع به منظور ایجاد تنوع و پذیرش بیشتر برای مصرف کننده تهیه می شود.

یکی از رسالت های اصلی صنایع غذایی، ایجاد تنوع در خوراکی های مختلف است. بنابراین در مورد شیر، برای افرادی که ممکن است طعم شیر ساده را دوست نداشته باشند، از این طریق سعی کرده اند قابلیت پذیرش و مصرف این شیرها و فرآورده ها را بیشتر کنند.

با این حال، از نظر ارزش تغذیه، سالم ترین ماده خوراکی، ماده ای است که کم ترین فرآیند روی آن انجام شده باشد.

به بیان دیگر، شیر ساده معمولی وکم چربی، از نظر ارزش تغذیه ای و ارزش سلامت خوراکی از همه انواع شیر بهتر است و با هیچ کدام از فرآورده های دیگر قابل مقایسه نیست. معمولا کیفیت ماده اولیه در شیرهای ترکیبی به نسبت شیر ساده و تازه، یک مقدار پایین تر است.  البته این موضوع به معنای ناسالم بودن این محصولات نیست بلکه به آن معناست که در شیرهای ترکیبی از بهترین نوع شیر و با کیفیت عالی استفاده نمی شود.

علاوه بر آن، میزان درصد بالای چربی و شکر موجود در محصولاتی مانند شیرکاکائو باعث می شود مقدار کالری و چربی اشباع این فرآورده ها بالا باشد. در نتیجه یک لیوان شیر ساده با یک لیوان شیرکاکائو از نظر مقدار کالری بسیار متفاوت است و می تواند در کسانی که عادت به خوردن شیرکاکائو دارند، به اضافه وزن، چاقی یا حتی افزایش قند خون منجر شود.

چربی شیر و سلامتی

با وجود همه مزایایی که از نظر ارزش غذایی در شیر وجود دارد، مهم ترین اشکال آن، چربی های موجود در این محصول است. از آنجا که چربی های موجود در شیر جزو چربی های اشباع است، هرقدر درصد این چربی بیشتر باشد، مصرف آن برای سلامت مضرتر است.

نکته دیگر این که هر چه درصد چربی شیر بیشتر باشد، جذب کلسیم که یکی از عناصر بسیار مهم برای سلامت بدن است، کمتر می شود؛ بنابراین توصیه می شود همه افراد از شیر و لبنیات تازه و کم چرب استفاده کنند.

علاوه بر آن، در مورد استفاده از فرآورده هایی مانند شیر کاکائو نیز حتی اگر برای اطمینان بیشتر آن را در منزل درست می کنید، اگرچه روش شما بسیار بهتر از تهیه فرآورده های آماده است، باز هم از بعضی مضرات این نوع محصولات نمی کاهد.

چراکه به دلیل ترکیبات پلی فنلی کاکائو که قدرت اتصال به عناصر دوظرفیتی را دارند و مانع جذب این عناصر می شوند، حتی مقدار کمی کاکائو در شیر نیز روی جذب کلسیم اثر منفی می گذارد.

از تولید به مصرف ممنوع!

بعضی از افراد که در مناطق روستایی زندگی می کنند یا دوستانی دارند که با آن مناطق در ارتباطند و می توانند محصولات آنجا را در اختیارشان بگذارند، ترجیح می دهند از شیرهای خام و تازه دوشیده شده از دام به جای محصولات پاستوریزه استفاده کنند.

اما باید توجه کرد شیر تمام دام ها مانند شیر گاو، گوسفند، بز و... همگی پرچرب قلمداد می شود و به طور طبیعی بین سه تا پنج درصد یا در بعضی شرایط حتی تا هفت درصد چربی دارند. در حالی که شیر کم چرب، شیری است که حداکثر بین 0.5 تا 1.5 درصد چربی داشته باشد.

همان طور که گفته شد، چربی موجود در شیر و لبنیات، چربی اشباع است و مطالعات نشان داده مصرف بالای چربی های اشباع علاوه بر آن که برای سلامت قلب و عروق مضر است، با بروز سرطان پروستات در آقایان و سرطان اندومتریوم در خانم ها نیز ارتباط دارد.

بنابراین آخرین توصیه های دانش تغذیه بیان می کند همه افراد بعد از دو سال باید از شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنند. بخصوص اگر فردی دچار اضافه وزن و چاقی است، این موضوع جدیت و اهمیت بیشتری پیدا می کند.

 در نتیجه در صورت زندگی در مناطق روستایی نیز اگر بتوانید از شیر کم چرب استفاده کنید، خیلی بهتر است. البته ناگفته نماند در مناطق روستایی، به دلیل این که افراد فعالیت فیزیکی بیشتری دارند، می شود گفت انرژی مصرفی شان را به طریقی متابولیزه می کنند و احتمال بروز این آسیب ها در آنها خیلی کمتر است؛ ولی به طور کلی از رعایت این مسأله زیان نخواهند کرد.

در مناطق شهری، صنایع شیر با استفاده از دستگاه های سانتریفیوژ، چربی را از شیر جدا می کنند و درصد آن را تا حدود 0.5 تا 1.5 درصد کاهش می دهند، اما برای روستاییان یا کسانی که به صورت طبیعی زندگی می کنند، این کار معمولا فقط با روش های سنتی امکان پذیر است.

یعنی همان روش هایی که شیر را در مشک هم می زنند و کره آن را جدا می کنند. این کار باعث می شود چربی شیر تا حدود قابل توجهی کاهش یابد.

شش ماه بیرون از یخچال

تفاوت شیر استریلیزه با شیر پاستوریزه این است که نه تنها میکروب های پاتوژن در آن وجود ندارد، میکروب های باعث فساد هم در آن یافت نمی شود و حتی اسپور قارچ ها و کپک ها هم که می توانند بیماری زا نباشند ولی به فساد شیر منجر شوند، در این نوع شیر از بین رفته است.

لازمه این کار آن است که از حرارت بیشتر استفاده کنند و تمام میکروارگانیسم ها را ـ اعم از پاتوژن و غیرپاتوژن ـ از بین ببرند. در نتیجه حرارتی حدود صد درجه سانتی گراد را در کسری از ثانیه به شیر وارد کرده و بعد آن را بسرعت سرد می کنند.

این حرارت فوق العاده بالا و بعد شوک حرارتی که طی آن شیر داغ یکباره خیلی سرد می شود، باعث از بین رفتن تمام عوامل بیماری زای پاتوژن و غیرپاتوژن شده و شیر را استریلیزه می کند.

برعکس شیر پاستوریزه، به این علت که تمام میکروارگانیسم های پاتوژن و غیرپاتوژن در شیر استریلیزه از بین رفته است، مدت زمان نگهداری این شیر خیلی بیشتر است.

به عبارت ساده تر، همان شیرهایی که ماندگاری حدود شش ماهه دارند، در بسته بندی های مخصوص عرضه می شوند و لازم هم نیست در یخچال باشند، شیر استریلیزه هستند و تا زمانی که در آنها باز نشده، می توانند حتی تا شش ماه نیز خارج از یخچال نگهداری شوند، اما از زمانی که درشان باز می شود، درست مانند شیر پاستوریزه باید در موردشان عمل کرد؛ یعنی حداکثر تا 48 ساعت در محیط یخچالی قابل نگهداری خواهند بود.

جالب این که طبق استانداردها در این نوع شیر، هیچ گونه نگهدارنده ای به کار نرفته است، مگر آن که کسی تخلف کند.

سالم سازی شیر

باید توجه کرد شیرهای پاستوریزه و استریلیزه خیلی بهتر و بهداشتی تر از شیرهای خام هستند. حتی اگر به آمار هم مراجعه کنیم، اغلب موارد فساد و آلودگی هایی که با شیر به وجود می آید، بیشتر مربوط به شیرهای خام است.

حتی در حال حاضر هم بعضی از فروشگاه ها در سطح شهر، شیر خام را می گیرند و خودشان با روش هایی آن را سالم سازی می کنند و سپس در اختیار مردم می گذارند، اما از آنجا که معمولا این سالم سازی یا بخوبی صورت نمی گیرد یا اصلا انجام نمی شود، احتمال آلودگی در این شیرها خیلی زیاد است.

در روش سنتی هم که می گفتند باید شیر خام را 20 دقیقه جوشاند تا سالم سازی شود، مشکلاتی وجود دارد. درواقع تصور کنید یک ماده خوراکی که 20 دقیقه بجوشد، تقریبا دیگر مواد مغذی خود را از دست می دهد. بنابراین، این شیوه نیز روش درستی نیست.

با این حال، اگر در مواردی با این مساله روبه رو شدید که مثلا شیر خام تازه ای را به شما هدیه دادند و شما خواستید آن را در منزل سالم سازی کنید، بهترین روش این است که شیر را در ظرفی بریزید، روی شعله ملایم حرارت قرار دهید و از همان لحظه اول شروع به هم زدن آن کنید. حتی یک لحظه هم این هم زدن را متوقف نسازید.

دلیل این کار، آن است که حرارت به صورت یکنواخت به تمام قسمت های شیر برسد. زمانی که اولین حباب جوش را در حال هم زدن مشاهده کردید، آن را خاموش کنید و مطمئن شوید که این شیر کاملا سالم شده است.

کسانی که از شیر محرومند

شاید بشناسید بعضی از افرادی را که قادر به خوردن شیر نیستند. البته تعداد این اشخاص خیلی کم است؛ ولی یکی از موارد خیلی شایع آن کسانی هستند که نسبت به قند شیر یا قند لاکتوز تحمل ندارند.

همان طور که می دانید مهم ترین قند شیر، لاکتوز است و بعضی از افراد به صورت ژنتیکی و از بدو تولد، آنزیمی که بتواند این قند را تجزیه کند، ندارند.

در نتیجه وقتی شیر می خورند، این لاکتوز در محیط روده شکسته نمی شود و در اثر میکروارگانیسم هایی که آنجا هستند، تخمیر بی هوازی شده، مقدار زیادی گاز ایجاد می کند و به نفخ و اسهال منجر می شود.

این افراد ناچارند از شیرهایی که لاکتوز آنها در صنایع غذایی به صورت صنعتی جدا یا شکسته شده استفاده کنند که همان شیرهای کم لاکتوز یا بدون لاکتوز هستند.

کسانی که این مشکل را دارند حتی در دوران نوزادی نیز نمی توانند از شیر مادر تغذیه کنند و باید شیرهای مصنوعی بدون لاکتوز که به صورت خاص است، به آنها داده شود.

اشخاصی هم هستند که به دلیل مصرف نکردن شیر در طولانی مدت، دچار این مشکل می شوند؛ برای مثال فردی که در زمان شیرخوارگی از شیر مادر تغذیه کرده و بعد از آن هم شیر پاستوریزه خورده؛ ولی از سن دو سالگی تا زمانی که به مقطع راهنمایی و دبیرستان برسد دیگر لب به شیر نزده است، اگر یکباره بخواهد بعد از چند سال شیر مصرف کند، ممکن است تولید آنزیم لاکتوز در دستگاه گوارش او خاموش شده و این آنزیم را به اندازه کافی نداشته باشد.

در نتیجه احتمال دارد به صورت مقطعی همه آن عوارض را مانند افرادی که به صورت ژنتیکی و مادرزادی آنزیم لاکتوز ندارند، پیدا کند.

به این افراد توصیه می شود از مقدار کم،  مصرف شیر را شروع کنند و به تدریج مقدار آن را افزایش دهند تا تولید آنزیم لاکتوز در دستگاه گوارش آنها به حالت طبیعی برسد و مانند یک فرد معمولی بتوانند شیر را هضم کنند و مورد استفاده قرار دهند.

فقط شیر پاستوریزه مصرف کنید

شیر خامی که از حیوان دوشیده می شود، احتمال دارد با خیلی از میکروارگانیسم هایی که روی پستان حیوان یا دست آلوده یا ظرف شیر وجود دارد، آلوده شود و خیلی از این میکروب ها باعث فساد شیر می شود.

این فساد به آن معناست که ممکن است کیفیت شیر را پایین بیاورد، ولی الزاما به بیماری منجر نشود. اما خیلی از این میکروارگانیسم ها هم به اصطلاح پاتوژن یا بیماری زا هستند.

از آنجا که شیر خودش یک ماده بسیار مغذی برای همین میکروب هاست، اگر آنها به این ترتیب وارد شیر شود، داخل شیر رشد می کند و باعث آلودگی شدید آن می شود. در نتیجه کسی که شیر را مصرف می کند، ممکن است به بیماری های خطرناکی مانند تب مالت و سایر بیماری های عفونی دستگاه گوارش مبتلا شود.

به همین دلیل در صنایع غذایی شیر را پاستوریزه می کنند. پاستوریزاسیون، فرآیندی است که طی آن شیر را از لوله های بسیار نازک و ظریفی عبور می دهند و در کسری از ثانیه حرارت حدود 70 تا 80 درجه سانتی گراد را به تمام قسمت های شیر می رسانند.

از آنجا که مقاوم ترین عامل بیماری زایی که حرارت را تحمل می کند، عامل بیماری سل است، درواقع این عامل بیماری زا به عنوان شاخص کیفیت پاستوریزاسیون در آزمایشگاه های میکروبیولوژی کارخانه های شیر پاستوریزه ارزیابی می شود.

اگر این میکروارگانیسم وجود نداشته باشد، می گویند پاستوریزاسیون با کیفیت عالی انجام شده و در نتیجه شیر را بسته بندی و در جامعه عرضه می کنند.

مهدیه یکتا - جام جم

شنبه 2/6/1392 - 22:25
مهدویت
باور مسیحیان نسبت به رجعت چیست/ هدف رجعت مسیح(ع) از دیدگاه پیروانش

اندیشه رجعت باوری در مسیحیت، از جایگاه خاص و والایی برخوردار است، ریشه این عقیده را باید میان باورهای یهودیان درباره منجی موعود جست و جو کرد، زیرا مسیحیان اولیه به اعتقادات و اعمال و آداب یهودی پایبند بودند.

خبرگزاری فارس: باور مسیحیان نسبت به رجعت چیست/ هدف رجعت مسیح(ع) از دیدگاه پیروانش

 

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، «رجعت» از عقاید عمومی و قدیمی است که در ملل مختلف جهان، میان همه اقوام و مذاهب شرق و غرب قبل از اسلام - چه در ادیان آسمانی و چه در ادیان دیگر- وجود داشته و کم و بیش هنوز وجود دارد، اگر چه در پاره‌ای از مذاهب، تأکید بیشتری روی آن شده است، ناگفته نماند که عقیده به رجعت، در هر دینی به نوع خاص خود مطرح شده است، چنانچه در فرهنگ عقیدتی و سیاسی جهان مشاهده می‌شود که هر ایده و اندیشه‌ای برای بسط و ترویج افکار و عقاید خود همت می‌گمارد.

به همین منظور در سلسله مباحثی با تکیه بر کتاب «رجعت در عصر ظهور» تألیف محمدعظیم محسنی دایکندی به طور اجمال به مقوله رجعت و بازتاب آن میان اقوام و ملل مختلف اشاره می‌کنیم:

1 - توجه به عمومی بودن مسأله، یعنی یک نوع نگاه به آینده تاریخ و بشر، از دریچه تعالیم ادیان.

2 - توجه به اصول مشترکی که در برنامه آن روز میان همه وجود دارد؛ یعنی نجات فردی و اجتماعی و استقرار کمال و عدالت، در گروه آن روز خواهد بود.

* رجعت در دین مسیحیت

اندیشه رجعت باوری در مسیحیت، از جایگاه خاص و والایی برخوردار است، باور این عقیده، یکی از ویژگی‌های خاص دین مسیحیت شده است، ریشه این عقیده را باید میان باورهای یهودیان درباره منجی موعود جست و جو کرد. زیرا مسیحیت بر پایه دین یهود شکل گرفت.

مسیحیان اولیه، کتب یهودیان را قبول داشته و به اعتقادات و اعمال و آداب و سنن یهودی پایبند بودند و حتی کسانی از غیر یهودیان را که می‌خواستند در دین خود بپذیرند، به یهود و انجام شریعت آن از قبیل رعایت حلال و حرام، شرکت در کنیسه و مراسم عبادی یهودیان، ختان و ... وادار می‌کردند، تنها چیزی که آن‌ها را از دیگر یهودیان متمایز می‌ساخت، این بود که عیسی، همان مسیح موعود است.

مسیحیت، دینی است که بر اساس اعتقاد به ماشیح بودن عیسی شکل گرفت و بر اساس رجعت دوباره و آخرین موعود بودن عیسی در ذهن همه ریشه دوانده و گسترش یافت و به عنوان دینی جدید، عالم گیر شد، از این زمان به بعد از اندیشه مسیحایی در جامعه جوان مسیحی از سنت یهودی خود فاصله گرفت، اگر چه در زمینه کارکرد، هنوز هم مسیحیان بر آنند که عیسی با تشکیل یک حکومت جهانی، در میان همه امت‌ها داوری خواهد کرد و ملکوت آسمانی خود را در جهان استوار خواهد ساخت.

رجعت در عقیده مسیحیت، در دو بخش قابل بررسی است:

1 - بازگشت عیسی

بنا بر عقیده مسیحیان، عیسی یک بار مُرد و به صلیب کشیده شد، وی روز یکشنبه، سومین روز پس از مصلوب شدن و دفن، بر مرگ پیروز شده و از قبر بیرون آمد و بر شاگردانش ظاهر شد و مدت چهل روز، میان مردم زندگی کرد، سپس به آسمان‌ها رفت و نزد خدای پدر زندگی می‌کند، او باز می‌گردد تا ملکوت خدا را برپا کند.

در انجیل لوقا، از قول عیسی مسیح(ع) چنین آمده است: و به شما می‌گویم، که مرا دیگر نخواهید دید تا وقتی آید که گویید: مبارک است که به نام خداوند می‌آید.

و نیز در اعمال رسولان آمده است: نفس او در عالم اموات، گذشته نشود و جسد او فساد نبیند؛ پس همان عیسی را خدا برخیزاند و ما همه شاهد بر آن هستیم.

2. زنده شدن گروهی از مردگان

در قسمتی از نامه‌های پولس مطلبی به این مضمون آمده است: عیسی، اولین نفری است که از میان کسانی که دوباره زنده خواهد شد. مرگ، به سبب گناه آدم، به این دنیا آمد و زندگی پس از مرگ به سبب هدیه نجات مسیح، نصیب ما شد. همه می‌پرسیم چون همه ما از نسل آدم گناهکاریم و هر جا گناه است، نتیجه آن مرگ است؛ اما وقتی مسیح بازگردد، تمام مسیحیان که مال او هستند، زنده می‌شوند، پس از آن، آخرت می‌رسد و آن وقتی است که مسیح، تمام دشمنان خود را شکست داده است و سلطنت را به خدای پدر واگذار می‌کند.

در متن، علاوه بر رجعت حضرت مسیح(ع)، از زنده شدن تمام مسیحیان نه همه انسان‌ها،‌ سخن به میان آمده است که به پیش از وقوع قیامت و هنگام رجوع حضرت مسیح مربوط است، همچنین در اناجیل، از رجعت سومی هم صحبت شده است که در آن، تمامی مردگان زنده می‌شوند، اما از سیاق عبارات، چنین بر می‌آید که این رجعت، در واقع همان برپایی قیامت و داوری نهایی انسان‌ها است و اگر با لفظ رجعت، بیان شده است، اشاره به این مطلب دارد که قیامت جسمانی است نه روحانی.

در کتاب مقدس، به کمال انسان‌های رجعت کننده در عصر بازگشت، اشاره شده است و از آیات استفاده می‌شود که چند رستاخیز به وقوع خواهد پیوست، رستاخیز اول، وقتی انجام خواهد شد که مسیح از آسمان بیاید. در این دوره، تمام مقدسان قیام خواهند کرد، مقدسان عهد عتیق و مقدسانی که در دوره مصیبت عظیم کشته شده‌اند، در موقع آن مسیح به زمین، زنده خواهند شد.

دومین رستاخیز، بعد از یک هزار سال صورت خواهد گرفت و چنین به نظر می‌رسد که خدا درباره مردگان بی‌ایمان، صبر و تحمل بسیار دارد، آن‌ها در این دوره میانه در عذابند؛ ولی به عذاب نهایی نرسیده‌اند و بعد از پایان هزار سال، در رستاخیز به عذاب نهایی خود خواهند رسید. آنان معتقدند که در هنگام رستاخیز اول، افراد ظالم و فاسد زنده نمی‌شوند؛ بلکه آنان در مدت هزار سال عیش و سلطنت صالحان، در قبر مشغول دیدن عذاب‌های مقدماتی هستند، تا زمان رستاخیز بزرگ فرا رسد و آنان به کیفر نهایی اعمال خود برسند، در برخی کتاب‌ها، آمده است که شیطان و نیروهایش، هزار سال در قعرها محبوس خواهند ماند و در این هزار سال، شهیدان زنده می‌شوند و مسیح، بر جهان حکومت می‌کند و صلح و خیر در جهان برقرار می شود.

*هدف رجعت مسیح(ع)

رجعت، به چند منظور صورت می‌گیرد:

الف. در برخی انجیل‌ها آمده است: مقصود مکشوف شده مسیح از رجعت او به زمین، عبارت است از استقرار ملکوت در روی زمین.

ب. در پایان تاریخ انسان، عیسی، مردگان را به حیات باز گردانده و نقش داوری الهی را در جدا ساختن نجات یافتگان از نفرین شدگان ایفا می‌کند، پس مفهوم داوری مسیح آمیخته می‌شود. مردگان، زنده می‌شوند؛ زیرا حضرت مسیح(ع) خواهان داوری میان آنان است و گروه رستگاران را از نفرین شدگان جدا می‌کند.

بسیاری از آنانی که در خاک زمین خوابیده‌اند، بیدار خواهند شد، پس برخی از مردگان بر می‌خیزند و نه همه آنان. ... برخی زنده می‌شوند به جهت شرمساری و حقارت جاودانی و... اما آن‌ها از دیگر مردمی که به جهت حیات جاودانی از قبر برمی‌خیزند، قابل تمیزند.

ج. رجعت مردگان، در عین حال برای انتقام نیز خواهد بود؛ به این معنا که کسانی که در راه عقیده خود، جان خویش را از دست داده‌اند، بر می‌خیزند و زندگی تازه‌ای از سر می‌گیرند، مدارج کمال را طی می‌کنند و فریاد انتقام سر می‌دهند.

این مفهوم را در مکاشفه یوحنا نیز می‌توان یافت؛ آنجا که صحبت از یک طومار است که با هفت مهر، مهر و موم شده است. با گشوده شدن هر یک از این مهرها، اتفاقات خاصی در جهان می‌افتد.

... با برداشته شدن مهر پنجم، شهیدانی را که در راه ایمان خود جان باخته‌‌اند، آشکار می‌‌سازد، آنان که زیر قربانگاه، دفن شده‌اند و برای آن که خود را کفاره گناه دیگران سازند، جان باخته‌اند.

در رؤیای یوحنا، شهدا فریاد سر داده، محاکمه و انتقام کسانی را که مسبب مرگ آنان بوده‌اند، خواستار می‌شوند.

د. دلیل دیگر رجعت، حکومت این افراد، همراه مسیح است، کسانی که جان خود را برای اشاعه نیز بهره‌مند شوند. بنابر همین موضوع است که حکومت هزار ساله مسیح، با رستاخیز اول (رجعت گروهی از مردگان و شهیدان) شروع می‌شود.

نتیجه اینکه تعبیر به قیامت اول و قیامت دوم، از قیامتی پیش از قیامت بزرگ حکایت دارد که این مطلب با «رجعت» سازگار است؛ زیرا شبیه به این تعابیر، مانند قیامت کوچک و بزرگ، در منابع اسلامی فراوان ذکر شده است.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920601000184

جمعه 1/6/1392 - 23:59
اطلاعات دارویی و پزشکی

مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.

خبرگزاری فارس: مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود

حامد پورآرام،کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد مضرات مصرف قند و شکر و مواد قندی اظهار داشت: امروزه متأسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم چرا که به مرور کارخانه‌های مواد غذایی برای جذب مشتری غذاهای شیرین تولید می‌کنند و ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند.

وی با اشاره به آماری که انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بین سالهای 79 تا 81 در طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار انجام داده تصریح کرد: سرانه مصرف مواد قندی در کشور 59 گرم است که حدود 8 درصد انرژی دریافتی را در بر می‌گیرد. غافل از اینکه قند و ترکیبات حاوی قند فقط کالری زیادی به بدن تحمیل کرده و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین نمی‌کنند.

دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن زاییده ذائقه شیرین

پور آرام گفت: ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی ایجاد می شود. عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت و سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: هر گرم مواد قندی 4 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان‌ها مرتبط شناخته شده است.

به گفته پورآرام مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی منجر می شود.

وی توصیه کرد تا کمتر از 10درصد انرژی روزانه از طریق قندهای ساده تأمین شود.

جمعه 1/6/1392 - 23:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته