• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 214
تعداد نظرات : 109
زمان آخرین مطلب : 2962روز قبل
دانستنی های علمی

در باغ بی برگی زادم.
و در ثروت فقر غنی گشتم.
و از چشمه ی ایمان سیراب شدم.
و در هوای دوست داشتن،دم زدم.
و در آرزوی آزادی سر بر داشتم.
و در بالای غرور،قامت کشیدم.
و از دانش،طعامم دادند.
و از شعر، شرابم نوشانند
و از مهر،نوازشم کردند.
و حقیقت،دینم شد و راه رفتنم.
و خیر ،حیاتم شد و کار ماندنم.
و زیبائی، عشقم شد و بهانه ی زیستنم!
دوشنبه 31/1/1388 - 12:25
خاطرات و روز نوشت

با شدتی وحشیانه و جنون آمیز٬
آن چنان كه قلبم را سخت به درد آورد٬
آرزو كردم ای كاش هم اكنون همچون مسیح٬
بی درنگ٬آسمان از روی زمین برم دارد٬
یا لااقل همچون قارون٬زمین دهان بگشاید و مرا در خود فرو بلعد.
اما...نه٬
من نه خوبی عیسی را داشتم و نه بدی قارون را.
من یك *متوسط*بی چاره بودم و ناچار٬
محكوم كه پس از آن نیز*باشم و زندگی كنم*
نه٬باشم و زنده بمانم.
و در این وادی حیرت پر هول و بیهودگی سرشار٬گم باشم.
و همچون دانه ایی كه شور و شوق های روییدن در درونش٬
خاموش می میرد و آرزوهای سبز درونش می پژمرد٬
در برزخ شوم این *پیدای زشت*
و آن *ناپیدای زیبا*خرد گردم.
كه این سرگذشت دردناك و سرنوشت بی حاصل ماست.
و در برزخ دو سنگ این آسیای بی رحمی كه ...
*زندگی* نام دارد!
دوشنبه 31/1/1388 - 12:24
خواستگاری و نامزدی

زن و مرد جوانی به محله جدیدی اسبا‌ب‌کشی کردند. روز بعد ضمن صرف صبحانه، زن متوجه شد که همسایه‌اش درحال آویزان کردن رخت‌های شسته است و گفت:

لباسها چندان تمیز نیست. انگار نمیداند چطور لباس بشوید. احتمالآ باید پودر لباس‌شویی بهتری بخرد.

همسرش نگاهی کرد اما چیزی نگفت.

هربار که زن همسایه لباس‌های شسته‌اش را برای خشک شدن آویزان می‌کرد زن جوان همان حرف را تکرار می‌کرد تا اینکه حدود یک ماه بعد، روزی از دیدن لباس‌های تمیز روی بند رخت تعجب کرد و به همسرش گفت:
یاد گرفته چطور لباس بشوید. مانده‌ام که چه کسی درست لباس شستن را یادش داده!

مرد پاسخ داد:من امروز صبح زود بیدار شدم و پنجره‌هایمان را تمیز کردم!

زندگی هم همینطور است. وقتی که رفتار دیگران را مشاهده می‌کنیم، آنچه می‌بینیم به درجه شفافیت پنجره‌ای که از آن مشغول نگاه کردن هستیم بستگی دارد. قبل از هرگونه انتقادی، بد نیست توجه کنیم به اینکه خود در آن لحظه چه ذهنیتی داریم و از خودمان بپرسیم آیا آمادگی آن را داریم که به‌جای قضاوت کردن فردی که می‌بینیم درپی دیدن جنبه‌های مثبت او باشیم؟

دوشنبه 31/1/1388 - 12:18
موبایل

PageRank گوگل چیست؟

یک عدد 0 (پایین‏ترین) تا 10 (بالاترین) که گوگل برای سایتها انتخاب می‏کند. این عدد بر اساس ارزش و تعداد لینکهای ورودی به یک سایت اندازه‏گیری می‏شود. برای نمونه لینک دادن 10 سایت با رتبه 1 به سایت شما می‏توانند برابر با لینک دادن 2 سایت با رتبه 5 باشد.

چرا PageRank گوگل اهمیت دارد؟

PageRank گوگل در ترتیب نمایش نتیجه‏های جستجو تاثیر اساسی دارد. اگر محتوای یک پایگاه با محتوای پایگاه دیگر کاملا یکسان باشد، گوگل پایگاهی را بالاتر نشان می‏دهد که Rank بالاتری دارد.
خیلی‏ها بر این باورند که 70% بازدیدکننده‏های سایت از گوگل وارد سایت می‏شوند و 30% باقی از تبلیغات و لینکهای ارجاع‏دهندهیا Referral است؛ بنابراین سرمایه‏گذاری روی بهبود PageRank بسیار سودمند بوده و حتی گاهی از روش آگهی کاراتر است.

تغییرات یکی دو سال گذشته در PageRank گوگل

یکی دو سالی است که گوگل، تغییرات اساسی در الگوریتم PageRank خود داد و Rank خیلی از سایتها کاهش جدی پیدا کرد. کاهش PageRank گوگل برای سایتها یک خطر جدی است که می‏تواند سبب کاهش بازدیدکننده آنها به طور جدی و در نهایت کاهش درآمد این سایتها شود. کسب و کارهای زیادی تنها با کاهش PageRank گوگل به طور کلی از بین رفته یا آسیب جدی دیده است.

بیهوده بودن تبادل لینک

برخی از پایگاهها برای افزایش رتبه خود در گوگل، سیاست تبادل لینک را در پیش می‏گیرند. یک چیزهایی شبیه به این که «تو لینک من را می‏گذاری، من هم لینک تو را می‏گذارم» اگر همین الان واژه «تبادل لینک» را جستجو کنید، تا دلتان بخواهد نتیجه می‏یابید. ولی در واقع این کار از لحاظ گوگل غیرقانونی بوده و این گونه لینکها را که گاهی به آن Paid links هم گفته می‏شود از نظر گوگل تنها برای فریب دادن گوگل انجام می‏شود. زیرا که هدف گوگل از طراحی سیستم PageRank یافتن سودمندترین محتوا در وب است و روش گوگل برای انجام این کار شمارش لینکهایی است که به یک سایت انجام می‏شود. زیرا که هر چه اندازه لینکها به یک سایت بیشتر باشد (یا هر چه ارجاعاتی بیشتر صورت گرفته باشد) احتمال سودمندتر بودن آن پایگاه بیشتر است.

به هر روی اگر به تبادل لینک فکر می‏کنید، بی‏خیالش شوید چون الگوریتم‏های گوگل خیلی خوب طراحی شده‏اند و هیچ کدام از لینکهایی که با سایت دیگری تبادل لینک کرده‏اید، به عنوان لینک برای شما تشخیص داده نمی‏شود و حتی گوگل ممکن است شما را Punish کرده و رتبه شما را کاهش دهد.

آن چنان که گوگل می‏گوید، بهترین راه برای افزایش رتبه سایت تولید محتوای سودمند و منحصر به فرد و تلاش برای جذب لینک سایر پایگاهها به طور طبیعی و نه مصنوعی است.

گوگل چگونه تبادل لینک‏ها را تشخیص می‏دهد؟

این که الگوریتم‏های گوگل چگونه کار می‏کنند را کسی نمی‏داند. اگر چه Paper تز دانشگاهی سرگئی برین و لری پیج در مورد جستجوگر آنها که مربوط به سال 1998 است در دسترس است و می‏شود در اینترنت پیدایش کرد ولی این که در حال حاضر در الگوریتم‏های گوگل چه می‏گذرد کسی نمی‏داند. ولی من بر اساس تجربه دریافته‏ام که اگر سایت الف به سایت ب لینک کرده باشد و سایت ب هم متقابلا به سایت الف لینک کرده باشد و تمام Backlinkهای سایت الف به همین شکل باشند (یعنی تمام Backlinkهای سایت الف به طور متقابل برگشت خورده باشند) گوگل تمام این لینکها را به عنوان تبادل لینک و لینکهای مصنوعی به شمار می‏آورد.
این تجربه شخصی من بود و اگر نه شاید روشهای دیگری هم برای تشخیص لینک تقلبی وجود داشته باشد.

 

جمعه 28/1/1388 - 17:2
موبایل

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

Laptop Guide

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و... را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
 در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
 و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

منبع ‏Writeage‏

جمعه 28/1/1388 - 16:56
موبایل

جذابیت های فراوان Camera Phone های جدید سونی اریکسون بجز مسئله امکانات، کم کم به حوزه طراحی ظاهری نیز گسترش می یابد که از آن میان محصول میان قیمتی همچون C903 یکی از اصلی ترین نمونه هایی ست که ترکیب دلپذیری از امکانات و طراحی زیبا در آن به چشم می خورد. با ما در نگاه کاملی به SE C903 همراه شوید.

 

مدل و نام SonyEricsson C903
ابعاد 16×49×97 میلی متر
وزن 96 گرم
صفحه نمایش 2.4 اینچ
320×240 پیکسل
 قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان و 7000 شماره
کارت حافظه+حافظه داخلی Memory Stick Micro M2+105MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS+GPS+3G+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نامشخص
وضوح دوربین 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1000mAh

 

یکی از پر هیاهوترین شرکت های حاضر در نمایشگاه MWC2009 شرکت سونی اریکسون بود جائیکه پس لرزه های نمایش اولین Camera Phone دوازده مگاپیکسلی دنیا تمامی توجه ها را به غرفه این شرکت جلب نموده بود. اما گذشته از Idou، محصولات دیگری نیز در این جمع دیده می شد که با اینکه از لحاظ امکانات در سطح Idou نبودند اما برای شرکت عمدتا محافظه کاری همچون سونی اریکسون حرکت کاملا جدیدی رو به جلو به حساب می آمدند که مهمترین محصول در این بخش، W995 آخرین واکمن این شرکت بود که پیش از این در اینجا به تفصیل به آن پرداختیم. دومین گوشی متفاوت در این رده، C903 بعنوان ادامه دهنده راه Camera Phone های سه گانه قبلی این شرکت یعنی C902، C702 و C905 است که هر سه با دارا بودن ویژگی های خاص از برترین های این کلاس به حساب می آیند. C903 همچنین دارای یک برادر کوچکتر به فرم Candy با نام C901 است که برخلاف سه گانه قبلی سونی اریکسون در این رده، با وجود کاهش امکانات، وضوح دوربین در آن کمتر نگردیده و 5 مگاپیکسل بعنوان حداقل استاندارد وضوح در یک Camera Phone برای آن تثبیت گردیده است. از دیگر نکات جالب در این بخش استفاده از فلش زنون در عضو کوچکتر این دوگانه یعنی C901 است که در تفکیک کاربران و فروش هر دو محصول نقش ویژه ای را ایفا می کند.

 

 

ابعاد گوشی 16×49×97 میلیمتر با وزن 96 گرم است که از آن محصول نچندان بزرگی ساخته است. بدنه دستگاه بطور کامل از پلاستیک کاملا براق و با کیفیتی ساخته شده است که مشکل همیشگی این سطوح یعنی جذب فوق العاده اثر انگشت همچنان در آن دیده می شود. ترکیب استادانه ای از رنگ های مشکی، نقره ای و سفید در تمامی قسمت های دستگاه استفاده شده که این بیش از پیش بر جذابیت آن افزوده است البته این داستان در مورد ورژن دیگر این مدل با جایگزین شدن رنگ مشکی با قرمز نیز کاملا صادق است. صفحه نمایش دستگاه یک نمونه 2.4 اینچی با وضوح 320×240 پیکسل و قابلیت نمایش 256 هزار رنگ است که عنوان ضد خش را بعنوان یکی از خصوصیات اصلی خود به همراه دارد. عملکرد این صفحه نمایش به مانند دیگر مدل های سونی اریکسون در این کلاس در اکثر محیط های داخلی و خارجی مناسب و رضایت بخش بوده و مطلقا مشکلی در استفاده از آن در محیط های مختلف نوری به چشم نمی خورد. این صفحه نمایش البته در قیاسی رخ به رخ با دیگر نمونه مشابه در این رده یعنی C905 امتیاز چندان بالائی کسب نمی کند و با اینکه مشخصات سخت افزاری این هر دو مدل از لحاظ ابعاد، وضوح و تعداد رنگ قابل نمایش، همگی در یک سطح قرار دارند اما بدلیل بازتابش بیشتر نور از سطح C903، نمره بالاتر در زمینه درخشندگی رنگ ها به C905 تعلق می گیرد. چرخش اتوماتیک تصویر بکمک شتاب سنج داخلی دستگاه از دیگر امکاناتی ست که این قسمت در اختیار کاربران قرار می دهد. بر بالای صفحه نمایش، نشان سونی اریکسون، اسپیکر برقراری تماس و حسگر تنظیم نور جای گرفته اند که با اینکه در مشخصات کلی دستگاه، پشتیبانی از تماس های ویدئویی یکی از امکانات مهم C903 بشمار آمده است، عدم وجود دوربین دوم در این قسمت اندکی عجیب می نماید ماجرائی که با مشاهده عکس های رسمی این گوشی که این دوربین به وضوح در آنها به چشم می خورد، پیچیده تر نیز می گردد و احتمال از قلم افتادن این قسمت در نسخه های Pre-Release را کاملا تقویت می نماید.

 

 

روند رو به رشد سونی اریکسون در بهبود وضعیت کلید های موجود در بخش کنترلی یکی از بهترین تغییراتی ست که در ساختار اکثر تولیدات جدید این شرکت به چشم می خورد جائیکه صفحه کلید کمپکت و نچندان راحتی که از اولین اعضای سری W به این سو به جزئی جدائی ناپذیر از گوشی های سونی اریکسون تبدیل شده بود، اندک اندک جای خود را به مدل های کاملا جدیدی داده است که از فضای زیر صفحه نمایش استفاده بهینه ای نموده اند که نمونه موجود در C903 را نیز از همین دست می توان ارزیابی کرد. کلیدهای حاضر در این قسمت شامل دو Soft-Key در بالا همراه با کلیدهای برقراری و رد تماس در ردیف میانی و میانبرهای C و Activity Menu در قسمت پائینی می گردد که همگی از ابعاد و تفکیک مناسبی برخوردار بوده و در اکثر موارد Feedback فوق العاده ای را نیز ارائه می نمایند. بهترین قسمت در اینجا D-Pad کاملا بزرگ این بخش است که با اینکه کلید تائید میانی در آن اندکی کوچک به نظر می رسد اما در مجموع از عملکرد رضایت بخشی برخوردار است. از ابداعات بکار گرفته شده در این قسمت نقشی ست که برای کلیدهای چهار گانه D-Pad در هنگام عکاسی، در نظر گرفته شده است جائیکه با ورود به منوی عکاسی به یکباره نقش کلیدهای حاضر در این بخش تغییر کرده و همانطور که نور پس زمینه این چهار کلید نشان می دهد کنترل حالت ماکرو، حالات عکاسی، کنترل فلش و تایمر سرخود به آنها واگذار می گردد. از دیگر نکات قابل توجه در این بخش تغییر ظاهر در کلیدهای نسبتا باریک Soft-Key ست که ظاهری نوکیائی به آنها بخشیده است.

با اسلاید کردن گوشی رو به بالا صفحه کلید نسبتا مسطح و بدون برآمدگی دستگاه مشاهده می شود که از لحاظ ظاهری شباهت نزدیکی با صفحه کلید موجود در C905 دارد. با این تفاوت که در اینجا از جدا کننده های پلاستیکی برای تفکیک سطور مختلف این صفحه کلید استفاده شده است که این موضوع به میزان زیادی در راحتی استفاده از این قسمت نقش مثبتی را ایفا کرده است. ابعاد مناسب در کنار تفکیک و Feedback مطلوب از این صفحه کلید نمونه موفق و راحتی ساخته است. تعبیه میکروفون برقراری تماس در بالاترین بخش صفحه کلید از دیگر نکات جالب در رابطه با این قسمت است. نور پس زمینه تمامی کلیدهای این بخش سفید کاملا پر نور و کاملا یکنواختی ست که تقریبا تمامی کلیدهای بخش کنترلی را نیز در بر می گیرد.

 


سمت چپ دستگاه محل حضور پورت پر سرعت استاندارد سونی اریکسون است که تنها راه برقراری ارتباطات سیمی گوشی محسوب شده و خیال سازنده را از بابت اختصاص پورت جداگانه ای برای اتصال شارژر، اتصال هدست و USB راحت کرده است. عدم استفاده از کاور برای این پورت ایرادی ست که نه تنها بر C903 بلکه تقریبا بر تمامی دیگر سونی اریکسون ها نیز کاملا وارد است. محل اسلات کارت حافظه M2 دستگاه از دیگر بخش های موجود در سمت چپ است که با اینکه بصورت Hot Swap طراحی شده است اما برای دسترسی به آن می بایست کاور پشت دستگاه را گشود. تک اسپیکر اصلی دستگاه از دیگر المان های حاضر در سمت چپ C903 به حساب می آید.

 

 

سمت راست دستگاه اما تعلق C903 به خانواده Cyber-Shot را به خوبی به نمایش می گذارد در اینجا و در بالاترین قسمت Rocker تغییر صدا قرار دارد که در منوی عکاسی نقش کلید دو گانه ورود و خروج به زوم را نیز بازی می کند. در میانه این قسمت و به موازات کلید Rocker، کلید دو گانه دیگری در نظر گرفته شده است که امکان سوئیچ میان حالت عکاسی و فیلمبرداری و همچنین ورود مستقیم به گالری نمایش تصاویر را فراهم آورده است. ابعاد نسبتا کوچک این کلید و امکان اشتباه گرفتن آن با Rocker تغییر صدا در هنگام مکالمه، از نکات منفی مشهودی ست که برای این قسمت می توان در نظر گرفت. در پائین بخش این قسمت نیز بر طبق انتظار کلید کاملا بزرگ شاتر دوربین جای دارد که با اینکه اندکی سفت تر از حد انتظار طراحی شده است اما بعلت ابعاد و برجستگی مناسب، مشکل چندانی را برای کاربر در حین عکاسی بوجود نمی آورد. در بخش بالائی گوشی نکته خاصی به چشم نمی خورد و در پائین دستگاه نیز بجز محل اتصال بند و ضامن گشودن کاور باتری، المان دیگر در نظر گرفته نشده است.

 

 

پشت گوشی مطمئنا یکی از جذاب ترین قسمت های آن به حساب می آید. در اینجا از کاوری بی نظیر همراه با نوار نقره ای رنگ زیبائی استفاده شده است که در بهبود وضعیت ظاهری دستگاه نقش فوق العاده ای را ایفا کرده است. با کنار زدن این کاور هوشمند که تمامی طول دستگاه در بخش پشتی را پوشانده است، لنز نقره ای رنگ دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی همراه با دو فلش LED آن ظاهر می شود که با طراحی آنها بر زمینه ای شیری رنگ، گام های بلندی در خیره ساختن چشم کاربران برداشته شده است. البته از تاثیر منفی عدم استفاده از فلش زنون و حذف آینه عکاسی از خود، نمی توان به راحتی صرفنظر کرد. با کنار زدن کاور جذاب این قسمت، باتری 1000mAh دستگاه با کد BST-33 ظاهر می شود که پیش از این نیز در بسیاری از نمونه ها همچون C702 نیز بکار گرفته شده بود. زمان های رسمی این باتری برای کارکرد در شبکه GSM شامل 400 ساعت در حالت Stand-by و بیش از 10 ساعت در هنگام مکالمه است که در دنیای واقعی و بسته به نوع استفاده کاربر از موارد باتری خوری همچون دوربین، GPS و پخش موسیقی می توان از 2 الی 5 روز بروی این باتری حساب کرد. محل قرارگیری سیمکارت بر بالای باتری و درست در زیر لنز دوربین قرار دارد و با اینکه اتصال مشهودی میان باتری و سیمکارت وجود ندارد اما امکان خارج کردن سیمکارت بدون درآوردن باتری (و طبیعتا خاموش کردن دستگاه)، وجود ندارد.

 

 

ساختار منوئی بکار گرفته شده در C903 را می توان با چشم بسته تشریح نمود این ساختار که مدتها ست هیچ تغییر مهمی را به خود ندیده است در تمامی گوشی های مختلف این سازنده از سری واکمن تا سایبرشات و در انواع و اقسام دسته بندی های دیگر این شرکت همچون سری S و T نیز دیده می شود. صفحه اصلی همچون همیشه محل حضور المان های استاندارد این بخش در بالای صفحه همچون نام اپراتور، و قدرت باتری و سیگنال می گردد. اندکی پائین تر پروفایل فعال دستگاه و در زیر آن زمان و تاریخ نقش بسته است. وظیفه کلیدهای سه گانه Soft-Key نیز بر بالای آنها و در پائین ترین قسمت صفحه نمایش قرار دارد. C903 همچون دیگر گوشی های جدید سونی اریکسون از Theme های مبتنی بر Flash Lite پشتیبانی می کند و به همین علت استفاده از Wallpaper های متحرک در صفحه Stand-by در آن امکان پذیر است. منوی اصلی دستگاه همچون همیشه به سه فرم ماتریسی 3×4، فرم چرخشی و تک آیکونه قابل نمایش است که بازهم همانند قبل بجز فرم ماتریسی هیچکدام بوسیله میانبرهای عددی قابل دسترسی نیستند. منوی آشنای Activity Menu از دیگر قسمت های دست نخورده در ساختار منوئی دستگاه است در این منو علاوه بر لینک قسمت های مورد نظر کاربر، امکان دسترسی به برنامه های در حال اجرا و اعمال کنترل بر آنها بر آنها وجود دارد که این دلیل محکمی ست بر پشتیبانی کامل دستگاه از عملیات Multitasking و اجرای همزمان چندین برنامه و Application مختلف با یکدیگر. حالت Flight یکی از بخش های همیشه حاضر در گوشی های سونی اریکسون است که البته این بار نیز به مانند قبل برای اجرای آن نه تنها به حضور سیمکارت در گوشی نیاز است بلکه Restart کردن گوشی با فعال کردن این حالت نیز کاملا ضروری ست. خصوصیت جالب قرار دادن یک Application بعنوان Wallpaper در صفحه Stand-by که پیش از این در W995 نیز مشاهده کرده بودیم در اینجا نیز تکرار شده است البته سه برنامه در نظر گرفته شده برای این قابلیت یعنی WalkMate، Sound Sensor و Rock Bobblehead هیچ تغییری نکرده اند و همچنان بجز برنامه جالب گام شمار دو عنوان دیگر جذابیت چندانی برای قرار گرفتن در صفحه Stand-by ندارند.

 

 

دفترچه تلفن سنتی گوشی همانی ست که آنقدر در رابطه با آن در گوشی های دیگر گفته ایم که دیگر کاملا نخ نما شده است. ظرفیت این دفترچه تلفن تا 1000 اسم و تا 7000 شماره است و برای افزودن نامی جدید به این دفترچه تلفن از همان ساختار مبتنی بر پنج Tab مختلف استفاده شده است. همچون همیشه امکان نمایش همزمان کنتاکت های موجود در سیمکارت و حافظه داخلی گوشی با هم وجود ندارد و بازهم همانند همیشه می توان کنتاکت های اضافه شده به حافظه داخلی دستگاه را بطور خودکار به سیمکارت نیز اضافه کرد. امکان پشتیبان گیری از کنتاکت ها بروی کارت حافظه دستگاه نیز وجود دارد. از نکات مهم در هنگام اضافه کردن کنتاکت جدید به لیست تعبیه تنها یک قسمت برای وارد کردن نام می باشد که البته با هوشمندی قابل تحسین گوشی در شناسائی نام کوچک و نام فامیل امکان جستجوی حرف به حرف با نوشتن تدریجی آن، در هر دو قسمت اسم کوچک و فامیل وجود دارد. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز مطلقا کوچکترین تغییری را به خود ندیده است و در آن در زیر سه عنوان تماس گرفته شده، تماس های از دست رفته و تماس های دریافت شده مجموعا تا 30 عنوان ذخیره می باشد که برای تماس های تکراری تنها مورد آخر آنها ثبت می شود. عملکرد گوشی در هنگام برقراری تماس کاملا مثبت ارزیابی می شود در اینجا علاوه بر صدای دریافتی و ارسالی بی نقص توسط میکروفون و اسپیکر گوشی، گزینه شماره گیری هوشمند و یا آنطور که سونی اریکسون می گوید Smart Search نیز برای آن در نظر گرفته شده است که در طی آن و با وارد کردن اولین شماره ها گوشی تمامی گزینه های عددی و حروفی منطبق با این شماره ها را به نمایش می گذارد و از این طریق نیاز به مراجعه مستقیم به دفترچه تلفن را کاملا مرتفع می گرداند.

 

 

یکی از معدود قسمت های تغییر یافته در کل اینترفیس C903، در منوی پیام آن اتفاق افتاده است جائیکه علاوه بر ساختار همیشگی دستگاه در این قسمت بخشی با نام Conversation به آن افزوده شده است که در طی آن و با نوشتن پیام به شخص مورد نظر ظاهر پیام های ارسالی و دریافتی به شکل حباب های چت درآمده و پیام ها درست همانند سیستم های Instant Messaging در زیر یکدیگر به نمایش در می آیند. نکته جالب دیگر در این قسمت هنگامی ست که در حین نوشتن پیام در این قسمت پاسخی از فرد مقابل دریافت می شود جائیکه این پاسخ علاوه بر نمایش بصورت همیشگی در صفحه Stand-by بلافاصله در زیر پیغام قبلی قرد نشان داده می شود که ظاهری کاملا چت گونه به ماجرا بخشده و برای دنبال کردن آرشیو گفتگوهای طرفین امکان جالبی می نماید. اما گذشته از این، دیگر قابلیت های این قسمت همچون امکان اختصاص Category به پیام ها، انتقال آنها به کارت حافظه یا حافظه داخلی، مرتب نمودن آنها بر حسب تاریخ، حجم و شخص فرستادنده و فولدر بندی پیام ها، تغییر خاصی را به خود ندیده است.

 

 

منوی Media Center همواره یکی از بخش های جذاب تمامی گوشی های سونی اریکسون است و C903 نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. منوی Media Center بکار گرفته شده در C903 از نوع فلش بوده و امکان چرخش اتوماتیک تصویر نیز به لطف شتاب سنج داخلی دستگاه برای آن فراهم شده است. از قسمت های موجود در این بخش می توان به گالری نمایش تصاویر، پخش کننده های موسیقی و ویدئو، کلاینت اختصاصی YouTube، بازی های نصب شده در گوشی و گزینه RSS Feed اشاره کرد.

 

 

پخش کننده موسیقی بکار گرفته شده در C903 ورژن 3.0 از Music Player اختصاصی سونی اریکسون است که شباهت نزدیکی به نسخه سوم پخش کننده Walkman موجود در گوشی های سری W دارد. فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر شامل WMA، WAV، WMA، MP3 و خانواده AAC می گردد. از دیگر امکانات این پخش کننده می توان به پشتیبانی از اکولایزر پیش فرش MegaBass و حالت پخش Stereo Widening اشاره کرد. امکان مرتب نمودن آهنگ ها تحت عناوین اتوماتیکی هچون نام خواننده، نام آلبوم، نوع آهنگ و مواردی از این دست در این قسمت وجود دارد و در حین پخش آهنگ می توان پلیر را به راحتی Minimize نمود. در مورد قدرت و کیفیت صدای پخش شده از تک اسپیکر اصلی C903 بدلیل Pre-Release بودن دستگاه نمی توان اظهار نظر درستی کرد اما نگفته پیداست که بعلت عدم تاکید گوشی بر قابلیت پخش موسیقی نباید با نمونه فوق العاده ای روبرو باشیم. امکانات موجود در پخش کننده ویدئوی C903 نیز در سطح استانداردی جای دارد که از جمله آنها می توان به حرکت سریع رو به عقب و جلو در فیلم، امکان تهیه Screen Shot از تصویر در حال پخش و چرخش اتوماتیک تصویر با تغییر موقعیت دستگاه اشاره کرد. کلاینت دسترسی مستقیم به محتوای موجود در سایت YouTube از دیگر موارد مرتبط با پخش ویدئو در این قسمت است جائیکه علاوه بر امکان Upload محتوا در آن امکان جستجو در سایت، دسترسی به قسمت Favorites و Bookmarking نیز فراهم شده است.

رادیوی FM یکی دیگر از بخش های مولتی مدیائی C903 به حساب می آید در این قسمت امکان ذخیره تا 20 ایستگاه رادیوئی در نظر گرفته شده و پشتیبانی کاملی از فناوری های RDS و TrackID در آن به چشم می خورد. اینترفیس TrackID در این قسمت هیچگونه تغییری نسبت به C902 نداشته و در آن علاوه بر موارد فوق العاده ای همچون جستجوی موسیقی های مشابه، ارسال اطلاعات موسیقی توسط SMS و بخش اطلاعات Artist، امکان جستجوی آنلاین در دیتابیس سایت برای موارد دلخواه نظیر نام خواننده، نام آهنگ و نام آلبوم نیز به امکانات آن افزوده شده است.

 


گالری پخش تصاویر در دستگاه یکی از قسمت های محبوب همیشگی در گوشی های سونی اریکسون مخصوصا در مورد Camera Phone های این شرکت است جائیکه علاوه بر امکانات معمول رقبای دیگر در این کلاس موارد مهم دیگری همچون امکان افزودن Tag به تصاویر، تفکیک عکس های گرفته شده توسط دوربین و عکس های موجود در حافظه داخلی، نمایش Timeline تصاویر بر حسب زمان گرفته شدن، Photo Feed و دسترسی سریع به آخرین عکس گرفته شده در آن در نظر گرفته شده است. امکان مشاهده تصاویر دارای تگ GPS بروی نقشه در کنار اسلاید شوی پیشرفته و میانبرهای مستقیم برای ارسال تصویر توسط MMS، بلوتوث و یا ایمیل از دیگر گزینه های مهم این گالری به حساب می آید. عملیات گشودن و حرکت بروی تصاویر به نرمی و بدون تاخیر چندانی انجام می گیرد ولی در هنگام زوم در تصویر تاحیر نسبتا کوچکی دیده می شود. ویرایش های مقدماتی و تغییرات اندک بروی تصویر نیز همچون همیشه توسط نرم افزار Photo DJ صورت می گیرد. نگفته پیداست که علاوه بر این گالری برای نمایش تصاویر می توان از مرورگر داخلی گوشی نیز بهره گرفت که البته در این حالت خبری از امکانات کاربردی گالری نبوده و نمایش ساده تصویر حداکثر انتظاری ست که از این قسمت می رود. حافظه داخلی گوشی رقمی در حدود 105 مگابایت است که به کمک کارت حافظه M2 حداکثر تا 8 گیگابایت قابل افزایش است.

 

 

اما مطمئنا مهمترین قسمت دستگاه برای یک مدل Cyber-Shot دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس آن است که به دو فلش LED و یک کاور بی نظیر مجهز شده است. اینترفیس بکار گرفته شده برای دوربین نمونه کاملا مشابه ای از دیگر مدل های این کلاس بوده و تول باری از تنظیمات مختلف دستگاه همچون همیشه در پائین صفحه نمایش دیده می شود. از امکانات شایسته تقدیر این دوربین می توان به فناوری های تشخیص چهره و لبخند، لرزش گیر دیجیتال عکاسی و فیلمبرداری و ثبت جغرافیائی تصاویر (Geo-Tagging) اشاره کرد. تنظیمات اصلی دوربین شامل White Balance، تنظیمات ابعاد تصویر، Shoot Mode، تایمر سرخود، Scenes Mode، افکت های رنگی و Metering Mode اشاره کرد. از نکات عجیب و تاسف برانگیز در این قسمت عدم امکان تنظیم عدد حساسیت سنسور (ISO) در این مدل است که امید آن می رود که درنسخه نهائی به قابلیت های دوربین افزوده شود. حالت BestPic در این دوربین شامل دو حالت کند و سریع است که در حالت سریع دوربین در زمانی در حدود 1.6 ثانیه 9 تصویر پیاپی با حداکثر وضوح برداشت کرده و در حالت کند نیز دوربین 9 تصویر 5 مگاپیکسلی با سرعت 2.8 ثانیه می گیرد. حجم هر یک از تصاویر در این دو حالت در حدود یک مگابایت است. از نکات مهم در این بخش روشن بودن هر دو فلش LED در هر یک از دو حالت کند و سریع است که قابلیت بسیار مطلوبی ارزیابی می شود. نور بدست آمده از هر دو فلش LED البته در سطحی که از آن دو انتظار داریم نیست و درمقام مقایسه حتی از تک فلش LED موجود در W995 نیز ضعیف تر عمل می کند که این موضوع نیز ممکن است با به بازار آمدن نسخه نهائی تا حدود زیادی برطرف شود. از دیگر امکانات C903 در امر تصویر برداری می توان به چرخش اتوماتیک تصویر در حین مشاهده Preview، قابلیت استفاده از Macro تا 10 سانتیمتر و امکان خاموش کردن صدای شاتر اشاره کرد. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در مجموع در سطح مطلوبی قرار دارد اما مشکلات مشخصی همچون تمایل به Over Sharping، بالا بودن سطح نویز در نقاط با نور کم و سرد بودن نسبی رنگ ها در آن مشاهده می شود. در یک قیاس رخ به رخ کیفیت تصاویر این دوربین در سطح کاملا مشابه ای با نمونه های به ثبت رسیده توسط C902 قرار داشته و آنچه از ظواهر امر بر می آید کلیه قسمت های مرتبط با امر تصویر برداری همچون سخت افزار دوربین، پردازشگر تصویر و الگوریتم کاهش نویز بطور کامل همانی ست که یک سال پیش در C902 نیز استفاده شده بود که از این لحاظ امتیاز چندان بالائی در حرکت رو به جلو برای این بخش نمی توان در نظر گرفت. حداکثر وضوح فیلمبرداری در این دوربین QVGA با 30 فریم در ثانیه است که همچنان حکم یک تابوی دست نیافتنی را برای مجموعه سونی اریکسون ایفا کرده و گذر از آن برای این شرکت، جائیکه دیگر رقبا به فیلمبرداری HD در محصولات خود نزدیک می شوند غیر ممکن و غیر محتمل می نماید. فرمت ذخیره تصاویر در این حالت MP4 بوده و هر یک دقیقه فیلمبرداری توسط آن حجمی نزدیک به 3 مگابایت اشغال می کند. تصاویر و عکس های گرفته شده توسط این دوربین را بکمک خروجی TV می توان بروی نمایشگرهای خارجی مشاهده کرد.

گزینه های ارتباطی در C903 در سطح رضایت بخشی قرار دارد و بجز غایب سوزناک ماجرا یعنی Wi-Fi دیگر گزینه های مورد نیاز کاربر به طور کامل در آن پوشش داده می شود. ارتباطات تلفنی در این مدل از طریق چهار فرکانس GSM در کنار دو نسخه مختلف برای HSDPA صورت می گیرد و برای ارتباطات پر سرعت نیز می توان به گزینه های کاملی همچون HSCSD، EDGE، GPRS و 3G که HSUPA را نیز در کنار خود می بیند تکیه کرد. بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP و پورت USB 2.0 در اتصالات سیمی دیگر گزینه های اتصالی در C903 را تشکیل می دهند.

 


یکی دیگز از امکانات مهم در ساختار C903 گیرنده GPS آن است که چندین Application مختلف از این سخت افزار استفاده می نمایند که مهمترین و جذاب ترین آنها نسخه جاوای نرم افزار محبوب Google Maps می باشد که در آن امکانات پر کاربرد و تحسین برانگیزی به چشم می خورد. در اینجا به مانند همیشه دو View مختلف شامل Map View و Satellite View وجود دارد که هر کدام به شیوه خود اطلاعات مفیدی را برای مسیر یابی در اختیار کاربر قرار می دهند. از دیگر برنامه های مهم در این قسمت نسخه 7.0 از نرم افزار Wayfinder Navigator است که پیش از این نیز در چند گوشی قبلی سونی اریکسون استفاده شده بود. از مهمترین نکات حاضر در این برنامه امکان استفاده از راهنمای صوتی نقطه به نقطه (که البته رایگان هم نیست)، نمایش دو بعدی و سه بعدی نقشه پیش رو و امکان فعال سازی حالت شب در تصویر می باشد. دیگر Application های مرتبط با GPS همچون قبل شامل Status info Application برای نمایش فعالیت های صورت گرفته در 60 دقیقه قبل بصورت کیلومتر بر ساعت، Log Application برای ثبت تمامی درخواست های مختلف و مسیر های استفاده شده در حافظه برای استفاده های بعدی و برنامه ورزشی Tracker است که پیش از این در مطلب
C702 در رابطه با آن بطور کامل سخن گفته ایم.

 

sonyericsson_c903_15.jpg

 

SonyEricsson C903 گوشی جذاب و زیبائی ست که از لحاظ امکانات و مشخصات سخت افزاری رقبای فراوانی را پیش روی خود می بیند و از این رو مسئله همچنان نامشخص قیمت نقش بزرگی را در گسترده دایره مخاطبان آن ایفا خواهد کرد. سونی اریکسون این گوشی زیبا را تا پایان سه ماهه دوم سال 2009 یعنی حداکثر تا 2 ماه دیگر به بازار ارائه می کند و همچنان صحبتی از محدوده قیمتی در نظر گرفته شده برای آن در میان نیست.

منبع ‏Writeage‏

جمعه 28/1/1388 - 16:55
موبایل
 
 

با توجه به دوربین های دیجیتال و گوشی های تلفن همراهی که طی این دو سال به بازار ارائه شده است، فکر می کنم حالا بهترین زمان برای پرداختن به این موضوع است که: چرا مگاپیکسل بیشتر، لزوما به معنای دوربین بهتر نیست؟

 

نحوه کار دوربین دیجیتال اینگونه است که نور را بر روی سنسوری می تاباند و سنسور نور را تبدیل به بارهای الکتریکی می کند. بسته به دوربینی که استفاده می کنید، نور به روش های مختلفی بر روی سنسور تابانده می شود. دوربین های SLR با استفاده از یک سیستم پیچیده لنز و آینه نور را می چرخانند، ولی دوربین های کامپکت ببین و بگیر از لحاظ مکانیکی بسیار ساده ترند. اما در قلب هر دو آنها یک سنسور اصلی با کارایی همانند به کار رفته است.

 

این سنسور همان جایی است که دعوای مگاپیکسل آغاز می شود. هنگامی که شما دکمه شاتر دوربین را فشار می دهید،سنسور (همانند فیلم در دوربین های قدیمی) تحت تاثیر نور ورودی از دریچه دوربین قرار می گیرد و میزان این تابش هم بسته به مدت زمان نوردهی است که انتخاب کرده اید. ساده ترین تشبیهی که می توان در مورد سنسور دوربین هی دیجیتال به کار برد این است که آن را به مجموعه منظمی از سطل ها تشبیه کرد که آب باران را جمع آوری می کنند. سنسور هم مجموعه منظمی از پیکسل ها است که فوتون های نور را جمع آوری می کنند و کیفیتش هم بستگی به این دارد که چه میزان از فوتون های جمع آوری شده به بار الکتریکی تبدیل شوند. سنسورهای دوربین عکاسی به دو دسته اصلی CCD و CMOS تقسیم بندی می شود که در آینده بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

 

حال اگر می خواهید بدانید که داستان از چه قرار است به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 
google_gigapixel_interior01_01.jpg

به طور کلی، هر چه تعداد پیکسل های قرار گرفته در سنسور بیشتر باشند، عکس های آن کیفیت و رزولوشن بالاتری خواهند داشت. مگاپیکسل عبارت از یک میلیون پیکسل است و یک عکس 12 مگاپیکسلی کیفیت و رزولوشنی به میزان 12 میلیون پیکسل دارد. کیفیت بسیار بالایی به نظر می آید، البته تا وقتی که با تصاویر گیگاپیکسلی آشنا نشده باشید! برای مقایسه بهتر است که بدانید کیفیت تصویر یک مانیتور 30 اینچی با رزولوشن 2560*1600 تنها کمی بیشتر از 4 مگاپیکسل است و حتی بهترین ویدئوی HD هم تنها 2 مگاپیکسل کیفیت دارد؛ اندازه تلویزیون در این زمینه تاثیری ندارد.

 

امروزه بسیاری از دوربین های ببین و بگیر دسته 250 دلاری که توسط نیکون و کانن تولید می شوند، کیفیتی بین 10 تا 12 مگاپیکسل دارند و حتی سونی اریکسون همراه با گوشی جدیدش (Idou) دوربینی 12 مگاپیکسلی ارائه کرده است! یعنی دوربینی همانند کانن Xsi یا نیکون 3000 دلاری D700 Pro؛ این دیگه چیه!؟

 

البته میان عکس هایی که با این دو دوربین می گیرید، ازلحاظ کیفیت دنیایی تفاوت است. مهمترین تفاوت هم به اندازه سنسور و تعداد پیکسل های آن بر می گردد. در یک دوربین DSLR نسبت به تلفن همراه سنسور بسیار بزرگتری می توان قرار داد و این نه تنها به این معنی است که شما تعداد پیکسل بیشتری را می توانید روی این سنسور جای دهید، بلکه می توانید پیکسل های بسیار بزرگتری را هم داشته باشید - تصور کنید که سطل های بزرگتری برای جمع کردن نور داشته باشید.

 

tut_digital_sensor-sizes.png

اگر به مقاله سایت DPReview در خصوص سنسورها نگاهی بیاندازید متوجه می شوید که سنسور به کار رفته در دوربین های DSLR در برابر سنسور دوربین های کامپکت ببین و بگیر بسیار بزرگ است. همانطور که در این مقاله اشاره شده، اندازه سنسور بیان کننده اندازه کانالی است که اطراف آن را احاطه کرده است و به اندازه فیزیکی خود سنسور بستگی ندارد. اندازه سنسور به صورت نسبت آن با فیلم 35 میلیمتری به عنوان یک استاندارد بیان می شود. دوربینی را که سنسورش ابعادی برابر با فیلم 35 میلیمتری داشته باشد full-frame می نامند.

 

برای داشتن دوربین ها و تلفن های کوچکتر با رزولوشن تصویر بالا (high-resolution)، تولید کنندگان سعی دارند تا حد ممکن، تعداد بسیار زیادی پیکسل ریز را در سنسور های ریز فشرده می کنند. نوع و جنس پیکسل ها در دوربین های ببین و بگیر معمولی با پیکسل های کیفیت بالایی که در دوربین های DSLR دیده می شود کاملا متفاوت است؛ همین موضوع است که باعث می شود که عکس های آنها دقت رنگی بد و گستره دینامیک پایین تری داشته باشند.

 

نویز، مشکل بعدی دوربین های دیجیتال است. هنگامی که شما پیکسل ها را -همانند گاوهای خوشمزه ای که برای کشتار می برند- به صورت فشرده کنار هم می گذارید، با این کار حرارت زیادی تولید می کنید که یکی از دلایل ایجاد نویز است. احتمالا دانه های رنگارنگ ریزی را که در برخی قسمت های عکس های دیجیتال ایجاد می شوند دیده اید. هنگامی هم که ISO را به صورت دستی تنظیم می کنید و حساسیت سنسور را برای دریافت نور بیشتر بالا می برید وضع وخیم تر می شود. این تاثیر در دوربین های ببین و بگیر جدید هنگامی که حساسیت به ISO 800 نزدیک می شود به راحتی قابل مشاهده است. در صورتی که نیکون D700 و کانن 5D Mark II حتی با ISO 3200 عکس های خوب و قابل قبولی تولید می کنند.

 

نتیجه اینکه در یک اندازه سنسور مشخص، مگاپیکسل پایین تر با پیکسل های بزرگتر عکس های بهتر و شفاف تری را ارائه می کند. البته امروزه بسیاری از دوربین ها با استفاده از الگوریتم های خاصی میزان نویز را تا حد زیادی کاهش می دهند. مثلا 5D Mark II 21 مگاپیکسلی کانن با استفاده از این الگوریتم ها، عکس هایش در ISO های بالا، به خوبی عکس های D700 12 مگاپیکسلی هستند. اما حالت ایده آل این است که دوربین سنسور بزرگتر و تعداد پیکسل کمتر داشته باشد. البته یکی از ایرادهای سطل های (پیکسل) بزرگتر در دوربین های DSLR این است که به میزان نور بیشتری برای پرکردن آنها نیاز دارید! یعنی اینکه زمان نور دهی طولانی تری باید انتخاب کنید.

 

و حالا نوبت به کیفیت چاپ می رسد، کاری که نیمی از مردم بعد از عکاسی انجام می دهند. تجربه نشان می دهد که اگر قصدتان داشتن عکس های چاپی 10*8 اینچی بدون نویز باشد، 6 مگاپیکسل کیفیت نیاز شما را برآورده می سازد، اما مطمئنا اگر قصد دارید تصویر را در اندازه دیوار اتاقتان چاپ کنید، مطمئنا یک عکس 6 مگاپیکسلی اصلا به دردتان نمی خورد. همه آرزومند داشتن عکسهایی با جزئیات زیاد و غول پیکسل هستند، اما هنگام خرید دوربین برای یک فرد عادی توجه داشته باشید که مگاپیکسل بالاتر لزوما به معنای بهتر بودن نیست. مسئله این است که پیکسل های آن کیفیت خوب و قابل قبولی داشته باشند. خرید خوب و عکس های زیبایی را برایتان آرزو می کنیم.

منبع  نارنجی

جمعه 28/1/1388 - 16:51
موبایل
 
 

این وسیله عجیب و غریب که روی سر این آقا نصب شده است، یک Mp3Player ضد آب جدید است که توسط شرکت Speedo برای شناگرها تولید شده است. از این به بعد در استخر و زیر آب هم می توانید به موسیقی دلخواهتان گوش کنید.

 

شرکت اسپیدو جزو شناخته شده ترین شرکت هایی است که به تولید تجهیزات حرفه ورزش شنا می پردازد. حالا به این فکر افتاده که تجهیزات جانبی برای ورزش شنا را هم تولید کند. این پخش کننده موسیقی ضد آب هم از همین دست محسوب می شود.  
 
ورزش شنا خود به اندازه کافی لذت بخش هست. و من شخصا ترجیح می دهم در سکوت شنا کنم تا آرامش داشته باشم. اما برای شناگرهای حرفه ای موسیقی در حین شنا کردن می تواند یکی از عوامل موثر در پیشرفت و بالابردن انگیزه برای ورزش باشد. این Mp3Player دوگیگا بایتی به نام کامل Speedo LZR Racer با قیمت 130 دلار، فعلا در ژاپن به فروش می رسد.  
 

جمعه 28/1/1388 - 16:38
دانستنی های علمی

حرفهایی است برای گفتن

كه اگر گوشی نبود نمیگوییم

و حرفهایی است برای نگفتن

حرفهایی كه هرگز سر به ابتذال گفتن فرود نمی آورند

حرفهای شگفت,زیبا و اهورایی همین هایند

و سرمایه ماورایی هركس به اندازه حرفهایی است كه برای نگفتن دارد

حرفهای بیتاب و طاقت فرسا

كه همچون زبانه های بیقرار آتشند

و كلماتش, هریك، انفجاری را به بند كشیده اند

كلماتی كه پاره های بودن آدم اند...

اینان هماره در جستجوی مخاطب خویشند

اگر یافتند، یافته می شوند...

...و

در صمیم وجدان او آرام می گیرند

و اگر مخاطب خویش را نیافتند، نیستند

و اگر او را گم كردند، روح را از درون به آتش میكشند

و دمادم

حریق های دهشتناك عذاب بر او میافروزند...


دکتر علی شریعتی

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:33
دانستنی های علمی

اگر دروغ  رنگ داشت هر روز شاید

ده ها رنگین کمان از دهان ما نطفه می بست

و بی رنگی کمیاب ترین چیزها بود

اگر عشق ارتفاع داشت

من زمین را زیر پای خود داشتم

و تو هیچ گاه عزم صعود نمی کردی

آنگاه شاید پرچم کهربایی مرا در قله ها به تمسخر می گرفتی

اگر گناه وزن داشت هیچ کس را توان آن نبود که گامی بردارد

اگر دیوار نبود نزدیکتر بودیم, همه وسعت دنیا یک خانه می شد

و تمام محتوای سفره سهم همه بود

 و هیچ کس در پشت هیچ ناکجایی پنهان نمی شد

اگر خواب حقیقت داشت

 همیشه با تو در آن ساحل سبز لبریز از نا باوری بودم

اگر همه سکه داشتند, دلها سکه را بیش از خدا نمی پرستیدند

و یکنفر کنار خیابان خواب گندم نمی دید

تا دیگری از سر جوانمردی بی ارزشترین سکه اش را نثار او کند

اگر مرگ نبود زندگی بی ارزشترین کالا بود, زیبایی نبود, خوبی هم شاید

اگر عشق نبود به کدامین بهانه می خندیدیم و می گریستیم؟

کدام لحظه ناب را اندیشه می کردیم؟

چگونه عبور روزهای تلخ را تاب می آوردیم؟

آری بیگمان پیش تر از اینها مرده بودیم, اگر عشق نبود

اگر کینه نبود قلبها تمام حجم خود را در اختیار عشق می گذاشتند

و من با دستانی که زخم خورده توست

گیسوان بلند تو را نوازش می کردم

و تو سنگی را که من به شیشه ات زده بودم به یادگار نگه می داشتی و

ما پیمانه هایمان را شبهای مهتابی به سلامتی دشمنانمان پر می کردیم

چهارشنبه 19/1/1388 - 12:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته