• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3867روز قبل
بیماری ها

سلامت جسم و روح, راههای پاکسازی بدن, پاکسازی بدن

امروزه با آلوده شدن هوا و مواد غذایی، آمار بیماری ها بسیار زیاد شده است. بروز بسیاری از بیماری ها نتیجه تجمع سموم مختلف در بدن است و این امر ناشی از آب و هوا و غذاهای آلوده است.

 

امروزه با آلوده شدن هوا و مواد غذایی، آمار بیماری ها بسیار زیاد شده است. بروز بسیاری از بیماری ها نتیجه تجمع سموم مختلف در بدن است و این امر ناشی از آب و هوا و غذاهای آلوده است.انسان می تواند با خارج کردن سموم از بدن، سلامت و نشاط خود را تضمین کند، براین اساس کمتر بیمار می شود و نیازی به مصرف دارو نخواهد داشت.

به منظور تامین سلامت جسم و روح به نکات زیر توجه کنید.

۱ -شروع و ختم غذا با نام و یاد خدا

 

۲ -با وضو و به یاد خدا بودن در هنگام طبخ غذا

 

۳ -استفاده بیشتر از مایعات برای افرادی لازم است که خشکی مزاج بیشتری دارند.

 

۴ -استفاده نکردن از مایعات هنگام غذاخوردن

 

۵ -کمتر مصرف کردن گوشت

 

۶ -استفاده از جوانه غلات و حبوبات

 

۷ -استفاده از میوه و سبزی تازه

 

۸ -استفاده از هوای پاک و تمیز

 

۹ -مصرف روزانه ۲تا۳ قاشق غذاخوری عسل

 

۱۰ -استفاده نکردن از چند نوع غذا در یک وعده

 

۱۱ -پرهیز از بداخلاقی و بدرفتاری در منزل
منبع:aftabir.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:40
بیماری ها

بیماری‌های چشمی, چشم پزشکی, درمان بیماری

درمان‌های رایج بیماری‌های چشمی

امروزه با ورود دستگاه‌های جدید و پیشرفته در عرصه درمان بیماری‌های چشم و دانش نوین چشم پزشکی، چندین راه مقابل بیماران قرار می‌گیرد که انتخاب یکی از آنها به عهده خودشان گذاشته می‌شود. اصلا چرا چشمانمان ضعیف می‌شود و بهترین راه برایمان کدام است؟ دکتر رضا زارعی ابیانه، فوق‌تخصص قرنیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پرسش‌های ما در این زمینه پاسخ داده است.

 

عیوب انکساری چشمی چند نوع دارد؟
سه نوع عیب انکساری وجود دارد. دوربینی (هیپرمتروپی)، نزدیک بینی (مایوپی) و آستیگماتیسم که حد واسط این دواست. هر کدام از این سه عیب ممکن است از بدو تولد با کودک همراه شود یا در طول زمان به وجود آید. البته عوامل مستعد‌کننده در آن دخیل است، ولی در راس همه آنها ارث قرار دارد.

 

نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم چیست؟
نزدیک‌بینی اختلالی است که در آن فرد، دور را تار ولی اشیای نزدیک را بخوبی می‌بیند و برعکس این حالت دوربینی است، یعنی اشیای دور واضح است و اشیای نزدیک مات.

 

اگر کره چشم را مانند یک لنز تصور کنیم، تمام اشیایی که در فاصله دور قرار دارند در کانون لنز یعنی ماکولای چشم تشکیل می‌شوند. چنانچه به هر دلیلی قطر قدامی ـ خلفی بزرگ یا کوچک شود تصویر دیگر نمی‌تواند روی نقطه ماکولا متمرکز شود. این تصویر ممکن است جلوتر یا عقب‌تر تشکیل شود یا این که فاقد کیفیت باشد به طوری که در دو محور مختلف با قدرت‌های مختلف تشکیل شود و قسمتی شفاف‌تر و قسمت دیگر مات‌تر دیده شود.

 

در نزدیک‌بینی تصویر بی‌نهایت روی ماکولا نمی‌افتد، زیرا قطر قدامی خلفی چشم زیاد شده است و تصویر جلوتر از شبکیه می‌افتد. این حالت نزدیک‌بینی است و فرد دیگر نمی‌تواند اشیای دور را ببیند. در دوربینی عکس این اتفاق رخ می‌دهد، یعنی قطر قدامی خلفی چشم کمتر و تصویر بیرون از شبکیه ایجاد می‌شود. تحقیقات نشان داده، بر اثر مطالعه زیاد و کار با کامپیوتر در طولانی مدت ممکن است نزدیک‌بینی ایجاد شود یا شدت یابد.

 

قرنیه چشم در حالت عادی دارای تحدب یکسانی است. اگر قطر قرنیه در جایی کمتر یا بیشتر باشد تصویر یک محور در شبکیه ایجاد می‌شود، ولی تصویر محور دیگر در جلو یا عقب شبکیه تشکیل می‌شود و فرد یک تصویر را در برخی نقاطش مات و در نقطه‌ای دیگر شفاف و واضح می‌بیند. این حالت آستیگمات نام دارد.

 

آیا در پیر چشمی هم چنین اتفاقی می‌افتد؟
در چشم همه ما قدرت تطابقی وجود داردکه این کار توسط عضلاتی در چشم انجام می‌شود که با انقباض آنها قطر قدامی خلفی بیشتر می‌شود و قدرت چشم نیز بالاتر می‌رود. این عضلات کمک می‌کند اجسام نزدیک را ببینیم، اما بعد از چهل سالگی این قدرت تطابق به مرور کاهش می‌یابد و به همین دلیل است که پس از چهل سالگی دیدن اشیای نزدیک با مشکل روبه‌رو می‌شود.

 

ضعیف شدن چشم تا چه زمانی ادامه می‌یابد و چگونه متوقف می‌شود؟
اگر ضعیف شدن چشم در کمتر از بیست سالگی اتفاق بیفتد اغلب در هجده تا بیست سالگی متوقف می‌شود. البته مسائلی مانند کارهای ریز و ظریف، کار با کامپیوتر و مطالعه طولانی‌مدت می‌تواند نزدیک‌بینی را بیشتر کند، اما چون رشد چشمی وجود دارد توقف را در بیست سالگی مشاهده می‌کنیم. البته در سال‌های اول تضعیف کمی سرعت وجود دارد، ولی بتدریج از سرعت کاسته و خودبه‌خود متوقف می‌شود.

 

اگر چشم دچار یکی از این عیوب شده باشد، بهترین درمان برای اصلاح آن چه می‌تواند باشد؟
سه درمان برای اصلاح عیوب انکساری وجود دارد. قدیمی‌ترین و ساده‌ترین روش عینک است. با معاینه بیمار، مقدار نمره واقعی تعیین شده، عینک مناسب برای بیمار ساخته می‌شود. یکی از روش‌های دیگر نیز لنز تماسی است. لنز نیز مانند عینک عمل می‌کند و معمولا لنز‌ها باید صبح گذاشته و موقع خواب نیز از چشم خارج شود و این یک اشکال عمده محسوب می‌شود، چون به عنوان یک جسم خارجی روی قرنیه قرار می‌گیرد. ممکن است عوامل محیطی روی آن تاثیر بگذارد و باعث خشکی چشم، عفونت و التهاب شود. جسم خارجی احتمال دارد تغییرات دائمی یا موقت روی چشم ایجاد کند.

 

بیماری‌های چشمی, چشم پزشکی, درمان بیماری

 

پس می‌توان گفت لنز روش مناسبی برای اصلاح عیوب انکساری نیست؟
لنز چندان روش مناسبی نیست. نگهداری لنز‌ها کمی دشوار است بخصوص در هوای آلوده تهران و با وجود ذرات و اجسام خارجی در هوا امکان آلودگی آن بسیار زیاد است.

 

درباره روش‌های جدیدتر مانند لیزر یا پی‌آرکی توضیح دهید.
این روش عیوب انکساری چشم را به طور دائم حل می‌کند. البته به سن، ضخامت قرنیه و تغییرات ایجاد شده در طول زمان بستگی دارد. اینجاست که باید پزشک با توجه به موارد گفته شده راه‌های پیشنهادی ارائه کند تا بیمار روشی را برگزیند، زیرا همه بیماران قادر نیستند از عینک استفاده کنند و حتی همه افراد را نمی‌توان لیزر کرد. البته لیزر روش خوبی محسوب می‌شود و نسبت به دیگر اعمال جراحی، کم‌خطرتر است.

 

لیزر و پی‌آرکی چه فرقی با هم دارند؟
اساس کار، استفاده از لیزر است. قرنیه تقریبا ضخامتی معادل 550 میکرون دارد (حدود نیم میلی‌متر). هنگام لیزیک یک فلپ از قرنیه را بلند و لیزر می‌کنیم و سپس قرنیه را به محل اصلی خود برمی‌گردانیم. بیمار بسرعت مرخص و فردای عمل نیز ویزیت می‌شود و خیلی زود فعالیت اجتماعی‌اش را از سر می‌گیرد، اما در پی‌آرکی، دیگر فلپ برداشته نمی‌شود و بعد از برداشتن اپیتلیوم، روی سطح قرنیه چشم لیزر می‌شود. البته بیماران سه تا پنج روز احساس درد دارند، ولی پس از آن بهبود می‌یابند.

 

کدام ‌یک از این دو روش بر دیگری ارجحیت دارد؟
روش اول، دیگر انجام نمی‌شود. همان‌طور که گفته شده یک سوم قرنیه با لیزر برداشته می‌شود و در این حالت مقاومت قرنیه کمتر می‌شود ولی در پی‌آرکی این کار انجام نمی‌شود و لیزر در سطح قرنیه صورت می‌گیرد که روش ایمن‌تری است. تنها اشکال پی‌آرکی درد، قرمزی و مشکلات در مقابل نور است که با گذاشتن عینک‌های آفتابی، استفاده از مسکن یا استفاده از لنز‌های پوششی بهبود می‌یابد.

 

آیا با این روش‌ها می‌توان هر سه نوع عیب انکساری را اصلاح کرد؟
بله هر سه نوع عیب انکساری را می‌توان با این روش درمان کرد ولی لیزیک دیگر تقریبا انجام نمی‌شود، چون قرنیه را نازک می‌کند.

 

تا به حال مشکل جدی در استفاده از این روش‌ها دیده شده است؟
قطعا هر عمل جراحی ممکن است با عوارضی همراه باشد، اما عوارض متفاوت و در این نوع عمل‌ها بسیار پایین‌تر از سایر جراحی‌هاست. پی‌آرکی روشی دائمی و راحت است و بخصوص برای افرادی که قادر به استفاده از عینک نیستند، روش مناسبی محسوب می‌شود.
منبع:jamejamonline.ir

دوشنبه 11/1/1393 - 18:39
بیماری ها

وبا, بیماریهای عفونی, علائم بیماری وبا

 

بیماری وبا، علائم وبا، راههای انتقال و پیشگیری ازوبا

معرفی بیماری وبا:
وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند. عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و سمی كه این میكروب در روده باریك انسان ترشح می كند، باعث ایجاد بیماری در انسان می‌شود.. این بیماری چون اولین بار در منطقه‌ای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام مشهور می‌باشد. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالا است، بیشتر شایع است و بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.

 

علائم بیماری وبا :
شخص مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد كه كم كم شدید می‌شود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبكی و به شكل لعاب برنج است. بیماری وبا گاهی همراه استفراغ و گاهی بدون استفراغ است كه به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب كم آبی شدید بدن شده و در صورتی كه سریعا آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا می‌شود.
 دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میكروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز می‌باشد ولی به طور معمول در یكی دو روز بیماری وبا آشكار می‌شود. به محض شروع اسهال شدید بایستی مایعات فراوان و ‪ ORSمورد استفاده قرار گیرد و سریعا به نزدیكترین مركز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه شود.

 

راههای انتقال وبا :
راههای انتقال‌ بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم است. وبا می‌تواند از طریق تماس با چیزهایی آلوده به میكروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده بیمار، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله و.... منتقل شود كه همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری است.

 

در روش تماس غیرمستقیم بیماری وبا می‌تواند از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جویبارها و دریاچه‌های آلوده منتقل شود.

 

خوردن سبزیجات و میوه‌های خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده كه توسط دست آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه كودكان با بطری به جای شیر مادر،استفاده از شیرو بستنی آلوده كه از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راههای انتقال وبا است.

 

راههای پیشگیری ازبیماری وبا
1- سعی کنیم برای نوشیدن آب ، شستشوی ظروف ، خوردن سبزیجات از آب لوله کشی کلردار استفاده کنیم. در غیر این صورت آب را بجوشانیم و پس از سرد شدن مصرف کنیم.

 

2- در زمان شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود. وسبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.

 

3- از خوردن ماهی خام یا کم پخته که از آب آلوده گرفته شده، اجتناب کنیم.

 

4- به دیگران توصیه کنیم از شنا کردن در استخرهای عمومی و از خوردن آبمیوه و ساندویچ یا هر غذایی که احتمال داده می شود آلوده باشد، جدا خودداری کنند.

 

5- قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.

 

6- از آشامیدن آب‌های مشكوك در پارك‌ها، باغ‌ها و فضای سبز جداً اجتناب كنید

 

7- از مصرف مواد غذایی، آب میوه و آب هویج، معجون و دیگر مواد خوراكی و نوشیدنی‌های كه توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می‌گردد جداً خودداری كنید

 

8- حتی الامكان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده كنید

 

9- مواد خوراكی را در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگه‌داری كنید.

 

10- زباله را در كیسه‌های مخصوص زباله نگه‌داری و در محل مناسبی دفع كنید.

 

11- غذاها باید تازه به تازه و به اندازه نیاز در یخچال و دور از دسترس حشرات و مگس نگه‌داری شود و از قرار دادن سبزی و میوه‌جات نشسته در یخچال جداً خودداری كنید

 

12- حتما بعد از غذا چند قطره آب لیمو یا لیمو ترش تازه استفاده شود.

13- همیشه از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده كنید یا شیر را به مدت20 دقیقه قبل از مصرف جوشاند.

 

14- در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را كه قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در كنار میوه و سبزیجات نشسته وگوشت خام قرار ندهید.

 

15- برای تهیه یخ خوراكی از آب جوشیده سرد شده استفاده شود در صورتی كه از یخ به عنوان یك منبع سرد كننده برای نگهداری مواد غذایی استفاده یا آب سرد استفاده می‌شود، بایستی آنها را در پوشش مناسب قرار داد

 

16- غذاهای پخته شده مانند كوكو و .... را قبل از مصرف بایستی به حرارت داغ رساند و خورشتها را قبل از مصرف جوشاند.

 

17- در مسافرت‌ها حتما از لیوان شخصی، آب جوشیده و میوه‌های قابل پوست كندن استفاده شود

 

18- برنج پخته در فضای اتاق سریع آلوده می‌شود باید برنج را در یخچال نگهداری كرد.

 

19- در هنگام بروز بیماری وبا حتی الامكان از دست دادن پرهیز شود.

 

20- از تماس با مواد دفعی و استفراغ و لوازم آلوده بیمار خودداری شود.
دوشنبه 11/1/1393 - 18:37
بیماری ها

عفونت‌های ویروسی, ترشح چشم, آبریزش بینی

 

ترشح چشم همراه با آبریزش بینی به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد

محمدرضا اسماعیلی اظهار داشت:اگر کودکی ترشح چشم داشته باشد، در درجه اول باید به عفونت‌های چشمی مشکوک شد، خصوصاً اگر طی روزهای اخیر این علائم بروز پیدا کرده باشد.
در نوزادانی که روزهای اول بعد از تولد را سپری می‌کنند، ترشح چشم ممکن است همراه با گرفتگی مجاری اشکی باشد که یکی از علت‌های بروز آن می‌تواند عفونت‌های حین زایمان باشد.

 

در سنین بالاتر عفونت‌های ویروسی که سبب ترشح چشم می‌شود ممکن است علائمی نظیر علائم سرماخوردگی را نیز با خود همراه داشته باشند.

 

همراه بودن ترشحات چشم همراه با تب جزئی، آبریزش بینی و سرفه غالباً نشان از عفونت‌های ویروسی است که اکثر این کودکان برای برطرف کردن سرماخوردگی خود  به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارند.

 

متخصص اطفال گفت: عفونت‌های ویروسی بسته به علت خود خودبخود بهبود پیدا می‌کنند، اما عفونت‌های میکروبی چشم که ترشحاتی غلیظ‌تر و شدیدتر هستند، باید توسط  چشم‌پزشک معاینه شود و ممکن است نیاز به آنتی‌بیوتیک چشمی داشته باشند.

 

اسماعیلی در پاسخ به پرسش مبنی بر شستن ترشحات چشم با چای تازه‌دم و مایعات دیگر، گفت: این مطالب از نظر علمی در جایی مکتوب نیست و به طور کلی شست و شو دادن چشم با مایعات غیر بهداشتی ممکن است به تشدید عفونت چشم منجر شود.
منبع:salamatnews.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:28
بیماری ها

یک فوق تخصص زانو گفت: تعویض سطوح مفصلی می‌تواند مشکل درد زانو و تغییر شکل آن را حل کند و بیمار را به فعالیت‌های روزمره برگرداند.

دکتر علیرضا وریانی ، با اشاره به اینکه در مواقعی که به علت آسیب‌های زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد می‌شود، گفت: در این حالت ممکن است فرد از انجام فعالیت‌های ساده‌ای نظیر بالا رفتن از پله و یا راه رفتن ناتوان شود.

 

وی گفت: درد حتی ممکن است در هنگام نشستن و خوابیدن هم وجود داشته باشد. اگر استفاده از دارو، تغییر سطح فعالیت‌های روزمره زندگی و استفاده از عصا هم نتواند کمکی به کاهش مشکلات بیمار بکند معمولا آخرین اقدام درمانی تعویض مفصل زانو است.

این متخصص ارتوپدی گفت: تعویض سطوح مفصلی می تواند مشکل درد زانو و تغییر شکل آنرا حل کند و بیمار را به فعالیت های روزمره برگرداند.
دکتر وریانی با بیان اینکه زانو بزرگترین مفصل بدن است، گفت: این مفصل از کنار هم قرار گرفتن سه استخوان تشکیل شده است. قسمت پایینی استخوان ران، قسمت بالایی استخوان ساق و استخوان کشکک. قسمت انتهای پایینی ران روی ساق حرکات لولایی دارد و کشکک در فرورفتگی شیار مانند پهنی که در جلوی انتهای پایینی ران قرار دارد می تواند به طرف بالا و پایین حرکت کند.

 

وی در ادامه افزود: در قسمت هایی که این سه استخوان با یکدیگر تماس دارند سطح آنها پوشیده از غضروف است و همین سطح لغزنده موجب می شود که این سه استخوان به راحتی روی یکدیگر حرکت کنند. همچنین داخل مفصل زانو مایع غلیظ و لزجی به نام مایع مفصلی یا مایع سینوویال وجود دارد که روی غضروف‌ها را لیز می‌کند و موجب تسهیل بیشتر حرکت مفصل می‌شود.

 

تعویض مفصل زانو, درد زانو, آسیب‌های زانو

 

دکتر وریانی در خصوص علل شایع درد شدید و محدودیت حرکتی زانو گفت: آرتروز یا استئوآرتریت از علل شایع درد زانو است که در سنین بالاتر از 50 سالگی بروز می‌کند. در این بیماری غضروف مفصل کم کم از بین می رود. در نتیجه استخوان‌های بدون غضروف روی یکدیگر سائیده می شوند که نتیجه آن درد و محدودیت حرکت ایجاد می شود.

 

وی گفت: در آرتریت روماتویید لایه سینوویال (که سطح داخلی کپسول مفصلی را پوشانده و مسئول ترش مایع سینوویال است) رشد کرده و ملتهب می شود و مایع زیادی ترشح می‌کند. این التهاب بتدریج موجب آسیب و از دست رفتن غضروف مفصلی شده که نتیجه آن درد و محدودیت حرکتی است.

 

این فوق تخصص زانو یادآور شد: ضربات زانو که از علل شایع درد زانواست، ممکن است به علت بد جوش خوردن محل شکستگی یا آسیب شدید لیگامان‌های زانو باشد. این ضایعات می‌توانند بتدریج به غضروف مفصل صدمه زده و موجب درد و محدودیت حرکت شوند.

 

دکتر وریانی تصریح کرد: تصمیم گیری برای جراحی تعویض مفصل فقط به عهده پزشک ارتوپد نیست. این یک تصمیم دسته جمعی است که در آن خود بیمار و خانواده وی نیز باید دخالت کنند.

 

وی در پایان گفت: در بیمارانی که درد شدید مفصل زانو وجود دارد، بطوریکه فعالیت‌های روزمره مثل راه رفتن، بالا رفتن از پله و نشستن و بلند شدن از روی صندلی را هم محدود می کند، درد متوسط یا شدید زانو حتی در موقع استراحت، درد زانو همراه با تغییر شکل و انحراف زانو، درد همراه با خشکی در حرکت مفصل زانو، دردی که با استفاده از داروهای ضد التهابی کاهش نمی یابد از مشکلاتی هستند که در این حالت بیمار می تواند کاندید مناسبی جهت جراحی و تعویض مفصل زانو باشد.
منبع:salamatnews.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:28
بیماری ها

علایم ام اس, سوزن شدن دست و پا, بیماری MS

معمولاً افراد بعد از بروز علایمی مانند بی حسی و سوزن شدن دست و پا و یا از دست دادن تعادل به پزشک مراجعه می کنند و با انجام آزمایش و معاینه متوجه می شوند که به بیماری MS مبتلا شده اند.

 

در این مطلب به علایمی که می تواند نشانه ای از این بیماری باشد اشاره می کنیم.

سوزش در انگشتان:این حالت ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید اما در صورت دائمی شدن آن، بهتر است به پزشک مراجعه کنید شاید این نشانه ام اس نباشد اما می تواند با یک مشکل عضله یا عصب در ارتباط باشد. بنابراین بهتر است که به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید.

 

التهاب عصب بینایی و مشکلات چشم:این مشکل برای بیش از ۵۰ درصد مبتلایان به ام اس ایجاد می شود و در ۱۵ درصد افراد، جزو اولین علایم است. این مشکل می تواند به شکل دوبینی، چشم درد و دید غیر واضح بروز کند.

 

خستگی مفرط:خستگی مفرط در بیماری های متعددی دیده می شود از جمله «ام اس»؛ در مرحله اول این بیماری، حدود ۲۰ درصد بیماران دچار خستگی مفرط می شوند.

 

احساس ضعف در دست و پاها و ضعف عضله:احساس ضعف، خستگی یا سستی دست و پا علامت شایع این بیماری است.

 

از دست دادن تعادل:در موارد متعدد، نداشتن تعادل یا راه رفتن به صورت غیرعادی می تواند علایم اولیه این بیماری باشد. برخی از مبتلایان در مستقیم راه رفتن مشکل دارند و به آسانی تعادل خود را از دست می دهند.

 

نوعی احساس شوک الکتریکی:علامت لرمیت یا نوعی حس الکتریکی شوک که به پشت و اندام تحتانی انتشار می یابد و اغلب هنگام خم کردن گردن بروز می کند، می تواند نشانه ام اس باشد.

 

اسپاستیسیتی (Spasticity):این حالت، ناتوانی در کنترل عضله است که در مبتلایان به ام اس، بسیار شایع است.

 

بی اختیاری ادرار:مشکل مثانه یا روده در مبتلایان به ام اس شایع است. در صورت مشکل ساز بودن این مسئله بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

علایم دیگر:سرگیجه، لرزش، درد صورت، اسپاسم عضله، مشکل گفتاری، علایم دیگر بیماری ام اس است.
منبع:aftabir.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:23
بیماری ها

درمان خرناس, عوامل خروپف, قرص‌های خواب‌آور

چند راه حل ساده برای رفع خرخر!

اگر از آن دسته افرادی هستید که خروپف می کنند، احتمالاً شما تنها کسی هستید که در خانه به خوبی می‌خوابد!

در اینجا راه‌هایی برای درمان خرناس پیشنهاد شده که با رعایت آنها هم شما راحت می شوید، هم خانواده‌تان!

 

از چیزهایی که خروپف را تشدید می کنند، دوری کنید. مثل قرص‌های خواب‌آور، قهوه و خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب.

 

اگر دارویی مصرف می‌کنید، از پزشک خود درمورد اینکه آیا جایگزین داروی دیگری می‌شوند سوال کنید. شاید همین داروها عامل خروپف هستند. قرص‌های خواب‌آور و سایر مسکن‌ها باعث سست‌شدن ماهیچه‌های گلو و حنجره شده و مجرای هوا را تنگ می‌کنند که نتیجه آن خر و پف شبانه است.

 

سعی کنید گرفتگی بینی را برطرف کنید. اگر گرفتگی بینی باعث خرناس شماست، می‌توانید از ضد احتقان ها یا آنتی‌هیستامین استفاده کنید. در صورتی که سرما خورده‌اید یا آلرژی دارد، مصرف این داروها را محدود کنید. چرا که مصرف طولانی مدت آنها مضر است.

 

غرغره کردن دهانشویه نعنایی در کاهش مخاط بینی و گلو موثر است. بخصوص اگر سرما خورده باشید یا دچار آلرژی باشید.

 

به بینی خود چسب بینی بزنید تا مجرا را باز کند. این چسب ها در اکثر داروخانه‌ها وجود دارند. آنها را خریداری کرده، دستور عمل روی بسته را بخوانید و چسب را به بینی خود بزنید.

 

ورزش‌های مخصوص خروپف انجام دهید. زبان خود را تا جایی که می توانید بیرون بیاورید و بعد رها کنید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. سعی کنید زبان خود را به چانه بزنید. نگه دارید و رها کنید. این کار را تکرار کنید، حداقل برای ۱۰ بار.

 

- تا جایی که می‌توانید دهان را باز کرده و لبخند بزنید. ۱۰ ثانیه این حالت را نگه داشته و رها کنید. در طول روز هرچقدر که می توانید این حرکت را تکرار کنید.

- با صدای بلند لا لا لا لا بگویید. هر لا را ۳ ثانیه نگه دارید. ۵ بار این کار را تکرار کنید. بعد کا کا کا کا بگویید. بعد از آن ما ما ما ما. این کار باعث تقویت حنجره و گلو شده و جلوی سست شدن را می گیرد.

اگر به پشت می‌خوابید، چندتا بالش زیر سر خود بگذارید تا کمی بالاتر باشید و روی تخت صاف نخوابید. یا اینکه سر تخت را بلند کنید. برای این کار می‌توانید چند عدد تخته زیر تخت گذاشته یا زیر هر پایه تخت چندتا دفترچه تلفن قدیمی بگذارید. اینگونه می‌توانید سر تخت را بالاتر بیاورید.

به پهلو بخوابید. وقتی که به پشت می خوابید، زبان شما به گلو چسبیده و مانع جریان هوا می‌شود. یکی از راه‌هایی که می‌توانید خود را مجبور به این کار کنید این است که یک توپ تنیس را به پشت لباس بدوزید تا هر بار که خواستید به پشت برگردید شما را ناراحت کند و مجبور شوید به پهلو بخوابید.

 

توصیه‌های بالا را جدی بگیرید. رهایی از خرناس‌های شبانه بر اطرافیان شما موثر است، اما تحقیقاتی نیز نشان داده که ریسک بروز بیماری‌های قلبی در افرادی که دچار خرناس‌های شبانه هستند بیش از سایرین است. پس رعایت تکنیک‌های فوق می‌تواند برای خودتان نیز مفید باشد.

منبع:aftabir.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:22
بیماری ها

سینوزیت, درمان سینوزیت, سینوس‌

 سینوزیت بیماری شایع و آزاردهنده‌ای است و چه بسا بسیاری از مردم گرفتار آن هستند و خیلی از آنها نیز به غلط تصور می‌کنند به این بیماری مبتلا شده‌اند، زیرا تعداد زیادی از مردم ما سردرد را پیامد اصلی سینوزیت می‌دانند؛ اما سینوزیت نشانه‌های دیگری غیر از سردرد دارد. امروزه درمان‌های مختلفی برای این بیماری ارائه می‌شود که کیفیت زندگی بیماران را ارتقا می‌دهد و تا حد زیادی بیماری را درمان یا علائم را کنترل می‌کند.

 

سینوزیت از دو کلمه سینوس و یت گرفته شده است. سینوس‌ها حفره‌هایی توخالی در استخوان‌های جمجمه و صورت ما هستند و یت به معنای التهاب است.

 

در این بیماری، مخاطی که سطح سینوس‌ها را می‌پوشاند دچار التهاب می‌شود و بیماری‌ای به نام سینوزیت اتفاق می‌افتد. این حفره‌های توخالی از طریق سوراخ‌هایی به بینی راه پیدا می‌کند. التهاب و تورم سینوس‌ها مجاری را تنگ‌تر کرده و مانع از خروج ترشحات بینی به خارج شده و تخلیه با مشکل روبه‌رو می‌شود و فرد نیز احساس ناراحتی زیادی می‌کند.

 

سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود؛ نوع حاد کمتر از یک ماه و نوع مزمن بیش از سه ماه طول می‌کشد.

 

سینوزیت حاد
اغلب بیماران به نوع حاد مبتلا هستند. شاید هر یک از ما دست‌کم یک بار در طول زندگی این بیماری را تجربه کنیم. بروز سینوزیت حاد در اغلب اوقات علت ویروسی دارد که ویروس سرما خوردگی در آن دخیل است.

 

بیماران علائم زیادی را ذکر می‌کنند؛ از جمله گرفتگی و انسداد بینی. احساس فشار در دندان‌ها و درد، خروج ترشحات غلیظ به رنگ زرد یا سبز از بینی،سرفه، سردرد، بوی بد تنفس، احساس کوفتگی و خستگی مفرط، کم‌شنوایی و احساس پری در گوش و کاهش حس بویایی از نشانه‌های بارز این بیماری است. شروع بیماری تا بهبود آن حدود هفت الی ده روز است، ولی گاه مدت بیماری به درازا می‌کشد یا بیماران دچار علائم دیگر از قبیل تب، تاری دید، تنگی نفس و... می‌شوند که حتما باید به پزشک مراجعه کنند.

 

درمان سینوزیت حاد
درمان این گروه از بیماران چندان دشوار نیست. اغلب مواقع درمان‌های ساده‌ای مانند تجویز مسکن، ضدالتهاب‌ها و قطره‌های بینی (این قطره‌ها نباید به طور مداوم مصرف شود و استفاده از آنها باید محدود و با نظر پزشک باشد) و آنتی‌بیوتیک‌ ـ در صورت بودن عامل عفونی ـ کفایت می‌کند. شست‌وشوی مرتب سینوس‌ها نیز کمک‌کننده است.

 

فواید شست‌وشو با سرم
شست‌وشوی بینی با سرم یا آب نمک باعث پاکسازی ترشحات آلوده و مواد محرک از بینی می‌شود. به علاوه، شست‌وشو در مرطوب‌سازی سینوس‌ها و مجاری بینی نیز موثر است و مطالعات نقش آن را در بهبود کارکرد سلول‌های پاکسازی‌ کننده بینی نشان داده‌ است.

 

برای شست‌وشو می‌توان از یک سرنگ 30 سی‌سی یا بطری‌های پلاستیکی قابل فشرده‌شدن یا ظرف‌های مخصوص شست‌وشوی بینی که بی شباهت به قوری نیست، استفاده کرد. در صورت استفاده از سرنگ باید هر دو تا سه هفته آن را با یک سرنگ جدید جایگزین کرد تا باعث انتقال آلودگی و عفونت نشود. برای تهیه محلول شست‌وشو در منزل می‌توان یک تا یک و نیم قاشق چایخوری پر از نمک خالص را به حدود یک لیتر آب جوشیده خنک‌شده اضافه کرد. می‌توانید به این محلول یک قاشق چایخوری بیکربنات (بیکینگ پودر) هم اضافه نمود.

محلول تهیه شده در منزل یا سرم شست‌وشو باید در دمای اتاق نگهداری شود.

 

این محلول‌ها حداکثر تا یک هفته قابل استفاده است و پس از آن باید دور ریخته شود. دست‌کم دو بار شست‌وشو در روز ضروری است. در صورتی که بیمار همزمان از سایر داروهای بینی مثل اسپری استفاده می‌کند، شست‌وشو باید حتما پیش از استفاده از دارو انجام شود، زیرا وقتی دارو روی مخاط تمیز اسپری شود تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. مقدار مایع لازم برای شست‌وشو را باید داخل یک کاسه کوچک ریخت، زیرا سرنگ استفاده‌ شده نباید هیچ‌وقت با ظرف اصلی محلول شست‌وشو یا سرم تماس پیدا کند. می‌توان برای گرم‌کردن سرم از مایکروفر استفاده کرد، اما باید مواظب بود محلول شست‌وشو داغ نشود.

 

برای شست‌وشو، سر خود را روی سینک دستشویی خم کنید و مایع را به داخل بینی بریزید. دقت کنید در این حالت جهت جریان مایع باید به سمت پشت بینی باشد، نه رو به بالا. بلعیدن غیرارادی اندکی از مایع شست‌وشو اشکالی ندارد. احساس سوزش جزئی در دفعات اول استفاده از محلول شست‌وشو طبیعی است.

 

سینوزیت مزمن
همان‌طور که از نامش پیداست، سینوزیت مزمن بیماری‌ای است که مدت زمان بیشتری برای بهبود طول می‌کشد. این زمان بیش از سه ماه است. علل آن متنوع‌تر و درمان نیز دشوارتر است. علائم آن شباهت زیادی به نوع حاد دارد و عمده بیماران از گرفتگی بینی و عدم تنفس از راه مجاری بینی و نداشتن حس بویایی، درد، خستگی، کسالت، بی‌حوصلگی و جمع‌شدن ترشحات پشت حلق و بینی شکایت می‌کنند.

 

در سینوزیت مزمن سه عارضه مهم مشاهده می‌شود: بیمارانی که پولیپ ندارند، بیمارانی که در حفره بینی پولیپی وجود دارد و دسته آخر که در اثر حساسیت به مواد آلرژن مانند مواد شیمیایی، دود سیگار، آلاینده‌ها و مواد حشره‌کش، کپک و... دچار سینوزیت مزمن می‌شوند.

 

در بیمارانی که پولیپ ندارند و سینوزیت طول کشیده دارند، عواملی مانند عفونت‌ها و مواد آلرژن موجب پیدایش بیماری می‌شود، اما در انواع پولیپ‌دار، پولیپ حتما باید توسط جراحی خارج شود.

 

درمان سینوزیت مزمن
در سینوزیت مزمن اغلب اوقات وجود یک عامل خارجی دیده می‌شود. پس باید این عامل خارجی برداشته شود. ابتدا برای بررسی از مجاری و حفره‌ها یک سی‌تی‌اسکن از سینوس درخواست می‌کنیم.

 

راه دیگر تشخیصی که بسیار هم دقیق است، آندوسکوپی از مجاری است که در آن توسط دوربین بافت مخاطی و حفره‌ها به دقت بررسی می‌شود. این تصاویر اطلاعات خوبی به پزشک می‌دهد. در بیمارانی که دچار حساسیت به مواد آلرژن هستند، عامل ایجاد آلرژی باید حذف شود. اسپری بینی به شکل محدود و شست‌وشوی روزانه نیز کمک‌کننده است.

 

پرهیز غذایی و دارویی
طبیعی است افراد مبتلا به سینوزیت و آلرژی باید از مواد غذایی تحریک‌کننده و از خوردن داروهایی مانند آسپیرین پرهیز کنند.

 

کدام گروه از بیماران باید جراحی شوند؟
وجود پولیپ‌های مسدودکننده و انحراف تیغه بینی باید توسط جراحی ترمیم شود. تا وقتی این عوامل وجود دارد، درمان سینوزیت از طریق دارو یا سایر درمان‌ها بی‌نتیجه است و حتی بعد از جراحی، بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن لازم است توصیه‌های پزشک را گوش دهند و حتی ممکن است مدتی طولانی به درمان دارویی نیاز داشته باشند.

 

هر سردردی سینوزیت نیست
اگرچه بسیاری از پزشکان و بیماران سینوزیت را علت سردردهای مزمن می‌دانند اما سینوزیت در موارد اندکی عامل اصلی بروز سردرد است.

 

در حقیقت، تعداد زیادی از این افراد دچار میگرن هستند. سردرد بیشتر در نوع حاد و همراه با تب و ترشح چرکی بینی دیده می‌شود. سردرد ناشی از سینوزیت معمولا به صورت یک درد مبهم یا احساس فشار حس می‌شود که بیشتر دوطرفه و در ناحیه دور چشم‌هاست. البته سینوزیت‌های یکطرفه ناشی از انحراف شدید تیغه بینی به یک سمت می‌تواند سردرد یک طرفه بدهد.
منبع:jamejamonline.i
دوشنبه 11/1/1393 - 18:22
بهداشت روانی

 

ارتودنسی, موقعیت طبیعی دندان‌ها, درمان‌های ارتودنسی

 

درمان‌های ارتودنسی فقط به ردیف کردن دندان‌ها محدود نمی‌شود.

 

زمان طلایی برای انجام ارتودنسی

32 دندان موجود در فک در موقعیتی طبیعی به‌صورت 2 قوس فک بالا و پایین به‌‌طوری قرار می‌گیرند که عمل جویدن و آسیاب کردن غذا به نحو مطلوب ممکن شود.

 

هر نوع انحراف از این موقعیت طبیعی دندان‌ها باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود که ضرورت ردیف کردن یا برگرداندن موقعیت مناسب دندان‌ها را ایجاب می‌کند که این عمل با درمان‌های ارتودنسی میسر می‌شود. البته درمان‌های ارتودنسی فقط به ردیف کردن دندان‌ها محدود نمی‌شود و به تغییر یا هدایت رشدی استخوان‌های فک بالا و پایین نیز مربوط می‌شود.

 

ضرورت این کار تا حدی است که رشته تخصصی مهم و جداگانه‌ای در رشته دندانپزشکی به نام رشته تخصصی ارتودنسی ایجاد شده که از مهم‌ترین رشته‌های تخصصی دندانپزشکی است. پس یک متخصص ارتودنسی قادر است با هدایت رشدی در سنین رشد و با کمک روش‌های جدید و جراحی در افراد بالغ هماهنگی بین اجزای صورت را برقرار کرده و با ردیف‌کردن دندان‌ها زیبایی و جذابیت لبخند را به شما هدیه کند.

 

یکی از مشکلات دندانپزشکی که خیلی‌ها با آن روبه‌رو هستند، مشکل نامرتب‌بودن دندان‌ها یا ناهماهنگی اجزای صورت است. دکتر محمد امین نریمانی گفت: زمان مناسب برای شروع درمان ارتودنسی در این افراد متفاوت  است؛ در مورد بیمارانی که مشکلات اسکلتی دارند، به‌عنوان مثال فک بالای آنها جلوتر از موقعیت طبیعی است یا برعکس فک پایین‌شان عقب‌تر از موقعیت مناسب خود قرار گرفته، بهترین زمان برای شروع درمان، سال‌های قبل از بلوغ است چون می‌توان از رشد قبل و طی بلوغ برای درمان این ناهنجاری‌ها استفاده کرد، بنابراین حوالی سن 9 سالگی برای دختر خانم‌ها و حوالی سن 11سالگی‌ برای پسرها توصیه می‌شود.

 

در مورد مشکلاتی که صرفا مربوط به دندان‌ها می‌شود محدودیت سنی وجود نداشته ولی زمان طلایی برای درمان حوالی 12سالگی است. از نظر انجمن ارتودنتیست‌های آمریکا و ایران نخستین مشاوره با متخصص ارتودنسی باید در سن 7سالگی باشد تا درصورت نیاز به اقدامات پیشگیری فرصتی از دست نرود.

 

وی که متخصص ارتودنسی و ناهنجاری‌های فک و صورت است افزود: مشکلات فکی شدید و بسیار شدید که در سنین رشد درمان نشده باشند در بزرگسالی با درمان توأم ارتودنسی و جراحی درمان می‌شوند. با روش‌های جدیدی که در ارتودنسی اخیرا استفاده می‌شود و اتفاقا در کنگره امسال هم جزو محورهای اصلی است برخی از این بیماران با روش‌های غیرجراحی و صرفا با ارتودنسی نیز قابل درمان هستند.

 

ارتودنسی, موقعیت طبیعی دندان‌ها, درمان‌های ارتودنسی

 زمان طلایی برای انجام ارتودنسی

 

سؤال بسیاری از والدین این است که آیا لازم است درمان زودتر شروع شود تا درمان راحت بوده و حالت پیشگیری نیز داشته باشد؟
این عضو هیأت علمی دانشگاه در این مورد گفت: درمان زودهنگام ارتودنسی همیشه مطلوب نیست و علاوه بر احتمال برگشت مشکلات قبلی و همکاری ضعیف کودک در مراحل بعدی، احتمال طولانی‌‌کردن بی‌مورد درمان یا حتی تکرار آن  نیز وجود دارد؛ در نتیجه درمان باید در زمان صحیح خود صورت گیرد (مختصر و مفید). مثلا نباید درمانی را که باید حدود ۱۰ سالگی برای بیمار آغاز شود و تا ۱۲ سالگی ادامه یابد از ۸سالگی شروع کنید چون احتمال آن می‌رود که درمان باز هم تا ۱۲ سالگی ادامه یابد و این به معنی اتلاف وقت و خستگی بی‌مورد کودک است.

 

اگر سن برای درمان مناسب باشد (که معمولا تعداد کمی را شامل می‌شود)، متخصص ارتودنسی در همان مقطع،  درمان را آغاز می‌کند و اگر سن مناسب هنوز فرا نرسیده باشد (که تعداد بیشتری از بیماران دارای مشکل فکی را شامل می‌شود) متخصص ارتودنسی زمان مراجعه بعدی را مشخص خواهد کرد؛ پس به‌طور خلاصه، مراجعه به متخصص ارتودنسی در 7-8سالگی موجب می‌شود:

 

* اگر روش‌های پیشگیری مناسب باشد اقدامات لازم آغاز می‌شود و در نتیجه دیر نشده است.


* اگر سن برای درمان هنوز زود باشد درمان مناسب به تعویق می‌افتد و باز هم درمان دیر نشده است.

 

کودکان در این سنین در2 دوره دندانی مختلط هستند؛ یعنی دوره‌ای که هم دندان‌های شیری و هم دندان‌های دائمی در دهان قرار دارند و به علاوه سرعت رشد در کودکان زیاد است.

 

بهترین زمان، سن 6-7 سالگی که همزمان با رویش نخستین دندان آسیای دائمی است، کودک باید از سوی یک متخصص ارتودنسی معاینه شود تا تابلویی از آینده بیمار برای والدین تصویر شود، به این ترتیب وضعیت مشکلات بیمار در آینده به والدین گوشزد می‌شود و اگر قرار است در سن مشخصی اختلالی برای کودک به‌وجود‌آید، پیش‌بینی شده و اقدامات پیشگیری و درمانی به موقع انجام خواهد گرفت. این مشاوره فقط با هدف هدایت والدین انجام می‌گیرد و لازم است درمان‌های ارتودنسی بسیار محدودی از این سن آغاز ‌شود.

 

 

ارتودنسی, موقعیت طبیعی دندان‌ها, درمان‌های ارتودنسی

 

 زمان طلایی برای انجام ارتودنسی

 

دندان‌های کج و مشکلات آن
مشکلاتی که ردیف نبودن دندان‌ها ایجاد می‌کند به 3دسته مهم تقسیم می‌شود که هر کدام را به‌صورت جداگانه بررسی می‌کنیم:
تغذیه مناسب: ما برای یک تغذیه مناسب علاوه بر اینکه نیازمند دندان‌های سالم هستیم نیاز داریم که این دندان‌ها در سر جای خود قرار گیرد تا از عهده آسیاب کردن غذا نیز برآید. برای آسیاب کردن غذا یا به‌اصطلاح جویدن غذا دندان‌های فک پایین و بالا بایستی در موقعیتی قرارگیرند که در یک هماهنگی با عضلات، عمل جویدن ممکن شود.

 

هر نوع عدم‌تعادل یا جابه‌جایی دندان‌ها به‌صورتی که یک سیکل کامل جویدن را به هم بزند، سیستم جویدن مختل می‌شود. این ضرورت اولی بود که ما را وادار می‌کند تا بتوانیم دندان‌ها را در موقعیت مناسب قرار دهیم.

 

زیبایی: زیبایی صورت امری است که نمی‌شود آن را جدی نگرفت. به‌هر حال خداوند هر کدام از ما را به یک صورت آفریده و خیلی از مشخصات صورت ما به‌‌طور ژنتیک تعیین می‌شود. ولی عوامل محیطی هم در شکل‌گیری صورت بی‌تأثیر نیست. به‌عنوان مثال وجود لوزه سوم یا لوزه‌های بزرگ در سنین 7-8 سالگی باعث تنفس دهانی در بچه شده و همین امر درصورت تداوم با فشار منفی‌ای  که در سقف دهان ایجاد می‌کند به مرور باعث کشیده‌تر شدن صورت و در نتیجه بسته‌تر شدن قوس فک بالا می‌شود که در موارد شدیدتر واقعاً به زیبایی لطمه می‌زند. با تشخیص به‌موقع و رفع تنفس دهانی به‌خوبی می‌شود از ایجاد این مشکل در بچه جلوگیری کرد.

 

بسیاری از درمان‌های ارتودنسی برای رفع ناهنجاری‌هایی که در ظاهر صورت، اثر نامطلوب دارد صورت می‌گیرد. پس و پیش‌بودن دندان‌های جلویی یا جلو و یا عقب بودن فک و عدم‌تناسب آن با صورت که باعث عدم‌زیبایی می‌شود، نیاز به ارتودنسی را ایجاب می‌کند و این حق طبیعی هر فردی است که به فکر زیبایی خود باشد چون برای یک شخصیت سالم واقعاً مؤثر است.

 

مسائل بهداشتی: یکی از مشکلاتی که ردیف نبودن دندان‌ها ایجاد می‌کند عدم‌توانایی در تمیزکردن مناسب این دندان‌هاست. شما فکر کنید که در قوس فک بالای شما که همه در یک ردیف قرار گرفته‌اند یک دندان نسبت به بقیه داخل‌تر قرار گرفته باشد.

 

خب چه اتفاقی می‌افتد؟ به‌طور معمول که مسواک می‌زنیم این دندان کمتر مسواک می‌خورد و در دراز مدت می‌بینیم که همین دندان همراه با دندان‌های کناری زودتر از دندان‌های دیگر می‌پوسد. شاید این مسئله را زیاد جدی نگیرید اما چنین دندان‌هایی چطور زود خراب می‌شود.به‌قول معروف در نمونه‌های انبوه خود را به‌خوبی نشان می‌دهد. خوب با اصلاح وضعیت و هم ردیف کردن این دندان‌ها ما زمینه را برای بهتر تمیز کردن این دندان فراهم می‌کنیم.

 

پس به‌طور خلاصه ما برای درک موضوع ارتودنسی باید اول از همه بدانیم که یک دندان نرمال و ردیف شده چه مشخصاتی دارد و دوم چه ناهنجاری‌هایی بر اثر ردیف نبودن دندان‌ها ممکن است پیش بیاید و سوم اینکه چه ضرورتی دارد که این دندان‌هایی که ردیف نیستند را ردیف کنیم.
منبع:hamshahrionline.ir

دوشنبه 11/1/1393 - 18:21
بیماری ها

شیوع بیماری ها, فصول مختلف سال, بیماری های مزمن

در فصول مختلف سال، بیماری های متفاوتی شیوع پیدا می کند که در ادامه این مطلب که برگرفته از کتاب شناخت طبایع دکتر ابوالحبیب است، به برخی از این بیماری ها اشاره می کنیم.

 

در بهار: به علت غلیان خون بیماری های مزمن از جمله بیماری های روانی و سرفه های آلرژیک فصلی (تنفسی) بیشتر می شود. به طور خلاصه فزونی بیماری های سروگردن حساسیت های تنفسی و ناراحتی های اعصاب دیده می شود.

 

در تابستان: بیماری های تب دار، لاغری، تحلیل جسم، عفونت گوش و چشم و آکنه های پوستی صفراوی بیشتر دیده می شود. فزونی بیماری های پوستی سر و گردن و ناراحتی های عصبی دیده می شود.

 

در پاییز: اگزما و بیماری های پوستی خشک و خارش دار، سرطان ها و انواع درد، درد مفاصل، بیماری های اعصاب و روان، اسهال و عرق النساء(درد سیاتیک) دیده می شود.

 

در زمستان: بیماری های حاد عفونی مانند زکام، سرماخوردگی، ذات الجنب، ذات الریه، فارنژیت، لارنژیت ، بیماری های عصبی (نورولوژیک) ، پهلودرد، پشت درد، سردرد مزمن، سکته، ام اس، صرع و سنگ کلیه بیشتر دیده می شود.
منبع:aftabir.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته