• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1350
مسافري كه قصد كرده ده روز در جايي بماند اگر بعد از خواندن يك نمازچهار ركعتي بخواهد به جاي ديگري كه كمتر از هشت فرسخ است برود و ده روز در آن جا بماند بايد در رفتن و در جايي كه قصد ماندن ده روز كرده ، نمازهاي خود را تمام بخواند ولي اگر در جايي كه مي خواهد برود هشت فرسخ يا بيشتر باشد بايد موقع رفتن نمازهاي خود را شكسته بخواند و چنانچه در آن جا قصد ماندن ده روز كرد، نمازش راتمام بخواند.
مسئله شماره:1351
مسافري كه قصد كرده ده روز در محلي بماند اگر بعد از خواندن يك نمازچهار ركعتي بخواهد به جايي كه كمتر از چهار فرسخ است برود، چنانچه مردد باشد كه به محل اولش برگردد يا نه ، يا به كلي از برگشتن به آن جا غافل باشد، يا بخواهدبرگردد، ولي مردد باشد كه ده روز در آن جا بماند يا نه ، يا آن كه از ده روزماندن در آن جا و مسافرت از آن جا غافل باشد، بايد از وقتي كه مي رود تابرمي گردد و بعد از برگشتن نمازهاي خود را تمام بخواند.
مسئله شماره:1352
اگر به خيال اين كه رفقايش مي خواهند ده روز در محلي بمانند قصد كند كه ده روز در آن جا بماند و بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتي بفهمد كه آنهاقصد نكرده اند اگر چه خودش هم از ماندن منصرف شود، تا مدتي كه در آن جا هست بايد نماز را تمام بخواند.
مسئله شماره:1353
اگر مسافر بعد از رسيدن به هشت فرسخ ، سي روز در محلي بماند و در تمام سي روز در رفتن و ماندن مردد باشد بعد از گذشتن سي روز اگر چه مقدار كمي در آن جابماند بايد نماز را تمام بخواند آیت الله گلپایگانی: و همچنين اگر پيش از رسيدن به هشت فرسخ مردد شود بين ماندن در آن جاو رفتن بقيه راه ، از وقتي كه مردد مي شود بايد نماز را تمام بخواند، ولي اگر مرددشود بين رفتن بقيه راه و برگشتن به محل خود، در صورتي كه به مقدار چهار فرسخ آمده باشد، بايد نماز را شكسته بخواند، و اگر به مقدار چهار فرسخ نباشد، نمازرا تمام بخواند. ولي اگر پيش از رسيدن به هشت فرسخ ، دررفتن بقيه راه مردد شود، از وقتي كه مردد مي شود بايد نماز را تمام بخواند.
مسئله شماره:1354
مسافري كه مي خواهد نه روز يا كمتر در محلي بماند اگر بعد از آن كه نه روز يا كمتر در آن جا ماند بخواهد دوباره نه روز ديگر يا كمتر بماند همين طور تاسي روز، روز سي و يكم بايد نماز را تمام بخواند.
مسئله شماره:1355
مسافري كه سي روز مردد بوده ، در صورتي بايد نماز را تمام بخواند كه سي روز را در يك جا بماند، پس اگر مقداري از آن را در جايي و مقداري را در جاي ديگر بماند، بعد از سي روز هم بايد نماز را شكسته بخواند.
مسئله شماره:1356
مسافري مي تواند در مسجد الحرام و مسجد پيغمبر صلي الله عليه و آله و سلم آیت الله گلپایگانی: بلكه در شهر مكه و مدينه و مسجد كوفه نماز را تمام بخواند ولي اگربخواهد در جايي كه اول جزو مسجد كوفه نبوده و بعد به اين مسجد اضافه شده نمازبخواند احتياط واجب آن است كه شكسته بخواند و نيز مسافر مي تواند در حائر حضرت سيد الشهدا عليه السلام نماز را تمام بخواند ولي احتياط واجب آن است اگر دورتراز اطراف ضريح مقدس نماز بخواند، شكسته بجا آورد. و مسجد كوفه نمازش را تمام بخواند. ولي اگر بخواهد در جايي كه اول جزو اين مساجد نبوده و بعد به اين مساجد اضافه شده نماز بخواند احتياط مستحب آن است كه شكسته بخواند اگر چه اقوي ، صحت تمام است و نيز مسافر مي تواند درحرم و رواق حضرت سيد الشهدا عليه السلام بلكه در مسجد متصل به حرم نماز را تمام بخواند.
مسئله شماره:1357
كسي كه مي داند مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند، اگر در غيرچهار مكاني كه در مسأله پيش گفته شد عمدا تمام بخواند نمازش باطل است . ونيز اگر فراموش كند كه نماز مسافر شكسته است و تمام بخواند بايد نماز را دوباره بخواند، و اگر بعد از وقت يادش بيايد، آیت الله گلپایگانی: قضا لازم نيست . بنابر احتياط واجب بايد قضا نمايد.
مسئله شماره:1358
كسي كه مي داند مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند، آیت الله گلپایگانی: اگر غفلت كند وتمام بخواند، چنانچه در وقت يادش بيايد، نمازش باطل است و بايد دوباره شكسته بخواند و اگر در خارج از وقت يادش بيايد، قضا ندارد. اگر فراموش كند و بدون توجه و به طور عادت تمام بخواند نمازش باطل است ، و نيز اگر حكم مسافر و سفر خود را فراموش كرده باشد در صورتي كه وقت داشته باشد نمازش رادوباره بخواند بلكه اگر وقت هم گذشته باشد بنابر احتياط واجب بايد قضا نمايد.
مسئله شماره:1359
مسافري كه نمي داند بايد نماز را شكسته بخواند، اگر تمام بخواند نمازش صحيح است .
مسئله شماره:1360
مسافري كه مي داند بايد نماز را شكسته بخواند اگر بعضي از خصوصيات آن رانداند مثلا نداند كه در سفر هشت فرسخي بايد شكسته بخواند چنانچه تمام بخواند آیت الله گلپایگانی: نمازش باطل است ، ولي اگر در خارج وقت بفهمد قضا ندارد.در صورتي كه وقت باقي است ، بايد نماز شكسته بخواند، و اگر وقت گذشته بايدشكسته قضا نمايد.
مسئله شماره:1361
مسافري كه مي داند بايد نماز را شكسته بخواند اگر به گمان اينكه سفر اوكمتر از هشت فرسخ است تمام بخواند وقتي بفهمد كه سفرش هشت فرسخ بوده ، نمازي را كه تمام خوانده بايد دوباره شكسته بخواند آیت الله گلپایگانی: و اگر بعد از اينكه وقت گذشته بفهمد، قضا لازم نيست . و اگر وقت هم گذشته بايدشكسته قضا نمايد.