• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3446روز قبل
اخبار
خبرگزاری مهر: بی توجهی و چند دهه حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور و ربودن هزاران فرصت شغلی از دست کارجویان ایرانی با کمک برخی کارفرمایان سودجو باعث تبدیل شدن هزاران تبعه افغانی به استادکار و کارگر ماهر شده است تا جایی که قائم مقام وزیر کار می گوید با وجود میلیون ها بیکار در کشور، همین امروز اگر افغانی ها از کشور بیرون بروند در بسیاری از بخشها مشکل نیروی کار خواهیم داشت!

طبق آمارهای مختلف اعلام شده از سوی مراکز گوناگون در حال حاضر 1.5 تا 3 میلیون مهاجر افغانی در ایران حضور دارند که بیش از نیمی از آنان به صورت غیرقانونی و بدون مجوز از طریق مرزها وارد کشور شده اند.

با این وجود، مسئله سال ها حضور بیگانگان در ایران و اشغال بسیاری از فرصت های شغلی بارها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم ادامه حضور اتباع افغانستان در بازار کار و رقابت تنگاتنگ آنان با نیروی متقاضی کار ایرانی است.

رقابت افاغنه با کارگران ایرانی!

این مسئله در زمانی که صدها هزار نیروی کار ایرانی امکان ورود به بازار کار را ندارند از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. در حال حاضر، اتباع افغانی عموما در مشاغلی مانند کشاورزی، دامداری، ساختمان و مشاغلی از این دست حضور دارند.

این گزارش سعی دارد به آسیب های مختلف ادامه حضور اتباع بیگانه در بازار کار ایران بپردازد و جنبه های دیگر حضور خارجیان غیرمجاز در ایران و مسائل اجتماعی آن، همچنین چرایی برخورد نامناسب با حضور غیرقانونی و آزادانه اتباع افغانستان در ایران، برخوردهای صورت گرفته از سوی پلیس و مراجع قانونی مدنظر نیست؛ هرچند که بسیار حائز اهمیت است.

تقریبا می توان گفت از دهه 60 هجوم اتباع کشور افغانستان به مرزهای کشور آغاز شد و رفته رفته هزاران نفر از آنان در مناطق مختلف کشور به ویژه کلانشهرهایی مانند تهران سُکنی گزیدند که حضور آنان در سطح شهر و روستاها و فعالیت در مشاغل گوناگون به وضوح قابل مشاهده است.

هجوم به مرزها برای ورود به کشور


کارشناسان برای افزایش حضور چشمگیر افاغنه در ایران دلایل گوناگونی را برشمرده اند که می توان از جمله آن به وجود مرزهای پهناور کشور در شرق و جنوب شرق کشور اشاره کرد؛ همچنین برخورد همراه با اغماض ایرانیان در زمان ورود افاغنه به ایران، توجه به مسائل انسان دوستانه و تعالیم اسلامی و همچنین پس از ورود اولین گروه ها، استقبال کارفرمایان سودجود از فرصت ارزانی نیروی کار خارجی، وجود زمینه اشتغال در ایران و شرایط ناامنی و جنگ در افغانستان؛ همگی باعث ارسال علامت هایی به اتباع افغانستان شد تا به آنها انگیزه کافی برای عبور قانونی و غیرقانونی از مرزهای ایران به امید کار و زندگی را بدهد.

اما مسئله از زمانی آغاز شد که افاغنه در یک رقابت جدی با نیروی کار ایرانی قرار گرفتند و رفته رفته بسیاری از فرصت های شغلی از دست کارجویان ایرانی با همراهی کارفرمایان، خارج و در اختیار اتباع غیرمجاز افغانی قرار گرفت. این موضوع تا جایی پیش رفت که کارگران خارجی توانستند امور بسیاری از مشاغل ساده در بخش هایی مانند ساختمان را در دست بگیرند.

اینکه فرصت مناسبی برای اشتغال اتباع بیگانه در بخش ساختمان و یا کشاورزی فراهم می شود و این فرصت در اختیار کارجوی ایرانی نیست یک دلیل عمده دارد و آن هم نوع نگاه کارفرمایان به این مسئله است. کارفرمایان ایرانی استفاده کننده از کارگر خارجی به بهانه فرار از اجرای قانون کار و کاهش هزینه های استفاده از کارگر و پایین آوردن حداکثری مسئولیت خود، بیمه نکردن و سوء استفاده هایی از این دست، به راحتی از اتباع بیگانه در کار استفاده می کنند و خیلی هم برایشان تفاوتی ندارد که آیا تبعه خارجی به کار گرفته شده دارای مجوز کار در ایران است و یا خیر؟

سودی که برخی کارفرمایان می برند

کارفرمایانی که این نوع دیدگاه را دارند می گویند کارگر افغانی چند برابر کارگر ایرانی در روز کار می کند اما پول کمتری می گیرد؛ بنابراین ما از کارگر خارجی چه مجاز و چه غیرمجاز استفاه می کنیم. این نوع رفتارهای سودجویانه باعث شده تا برخی کارگران خارجی از فرصت به دست آمده استفاده کنند و امروز به یک نیروی کار ماهر و استادکار در بخش ساختمان تبدیل شوند که حالا دیگر کارفرما مجبور شود شرایط وی را برای کار بپذیرد و دیگر با آن کارگر ساده غیرمجاز خارجی روبرو نباشد. در واقع دود نگاه غلط برخی کارفرمایان به استفاده زیاد از کارگر خارجی به جای نیروی ایرانی، امروز به چشم خودشان رفته است.

کارفرمایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نحوه استفاده از کارگر غیرمجاز خارجی، علاوه بر بیان دلایل گوناگون و مزایای استفاده از کارگر غیرمجاز خارجی می گوید: نگران برخورد بازرسان نیستم چرا که در زمان حضور بازرسان، کارگران غیرمجاز را از دید آنها پنهان می کنم و اینگونه مشکلی نیز پیش نخواهد آمد.

پنهان کاری صاحبکاران ایرانی

همچنین یک کارفرمای دیگر ساختمانی نیز به مهر درباره امکان جریمه شدن برای استفاده از کارگر غیرمجاز خارجی گفت: با اینکه برای استفاده از هر کارگر خارجی در روز باید 50 هزارتومان جریمه شوم، بازهم ترجیح می دهم از افاغنه در کار استفاده کنم تا کارگران ایرانی! البته سعی می کنم با استفاده از روش هایی جریمه هم نشوم.

متاسفانه سالیان متمادی است که درباره بکارگیری اتباع غیرمجاز خارجی در مشاغل گوناگون تنها جریمه نقدی اعمال می شود اما دریافت روزانه 50 هزارتومان برای استفاده از هر کارگر خارجی غیرمجاز هیچگاه آن بازدارندگی لازم را نداشته و کارفرمایان فراوانی هستند که برای دفعات متعدد به دادگاه معرفی و جریمه شده اند.

یکی از مقامات سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ناکارآمدی روش های برخورد با کارفرمایانی که اقدام به استفاده از کارگر غیرمجاز خارجی می کنند معتقد بود نمی توان برای استفاده کارفرما از کارگر خارجی برخورد جدی تری داشت.

تبدیل کارگران غیرمجاز به استادکار!


در هر صورت پس از چند دهه حضور اتباع افغانستان در بازار کار ایران و ربودن هزاران فرصت شغلی از دست کارجویان ایرانی، درست در زمانی که افراد بسیار زیادی بیکار و در چهارراه ها منتظر کار روزمزدی هستند، امروز هزاران کارگر ساده افغانی به لطف کارفرمایان ایرانی صاحب مهارت و استادی در بسیاری از مشاغل شده اند و دیگر در لیست نیروی کار ساده قرار ندارند. به عبارت ساده تر، امروز دیگر ما هستیم که در خلاء کارگر ماهر ایرانی به دنبال کارگر خارجی خواهیم بود.

علاوه بر این، بسیاری از کارگران خارجی شاغل در بازار کار ایران پس از سال ها حضور، تلاش کرده اند تا در نقاط مختلف کشور ساکن شوند. اگر تا قبل از این آنها در کانشهرهایی مانند تهران و اطراف آن ساکن می شدند امروز افاغنه حتی در شمال ایران نیز حضور یافته و در نقاط مختلف کشور در حال رقابت و از میدان به در کردن کارگران ایرانی هستند.

ماهر شدن کارگران خارجی و نیاز به ادامه حضور آنان در بازار کار ایرانی و پذیرش رقابت آنان با کارگران ایرانی؛ مورد توجه فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز قرار گرفته یه نحوی که وی در روزهای گذشته اعلام کرد: باید بگویم همین الان اگر افغانی‌ ها از کشور ما بیرون بیروند ما در بخش‌ های زیادی مثل کشاورزی مشکل نیروی کار خواهیم داشت در حالی که میلیون‌ ها بیکار در کشور داریم!
جمعه 5/7/1392 - 18:5
اخبار
خبرگزاری مهر: طرف های شرکت کننده در نشست شب گذشته بین ایران و گروه1+5 که با حضور وزیر خارجه آمریکا برگزار شد، نتایج این مذاکرات را مثبت خواندند.

به گزارش "رویترز"، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و وزرای خارجه کشورهای عضو گروه 1+5 نتایج مذاکرات شب گذشته نیویورک را مثبت خواندند.

نمایندگان ایران و آمریکا بعد از مذاکرات فضای مذاکرات را مثبت خوانده و در عین حال بر وجود مشکلات برای حل و فصل مسئله هسته ای ایران تاکید کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی نشستن محمد جواد ظریف و جان کری وزیر خارجه آمریکا در کنار یکدیگر و دست دادن این دو وزیر خارجه را نشانه اراده طرفین برای حل مسئله خوانده و به نقل از وزیر خارجه آمریکا نوشت: جلسه بسیار سازنده ای داشتیم.

جان کری در ادامه گفت: نیازی نیست که بگویم مثبت بودن فضا و تغییر لحن برای حل مسئله هسته ای ایران کافی نیست و خیلی از کارها هستند که باید انجام شوند.

وزیر خارجه ایران هم بعد از نشست گفت: من از اولین گام برداشته شده راضی هستم حالا باید ببینیم که آیا می توانیم بین حرف های مثبتمان و اقداماتمان هماهنگی ایجاد کنیم.

ظریف افزود: هرچه که ما به جلو برویم باید تحریم ها برداشته شوند و در پایان باید تمام تحریم های شورای امنیت و تحریم های یک جانبه برداشته شوندکه امیدواریم این کارها در یک مدت زمان کوتاه صورت گیرد.

جان کری گفت: محمد جواد ظریف در این نشست یک سری از اقدامات امکان پذیر را روی میز گذاشته است.

یک مقام آمریکایی بعد از نشست اعلام کرده که در این نشست محمد جواد ظریف یک پیشنهاد کاملا اجرایی برای حل و فصل مسئله هسته ای ایران ظرف مدت یک سال ارائه کرده است.

وی در عین حال تصریح کرد خیلی چیزها را باید مورد بررسی قرار دهیم.

جان کری هم در مصاحبه با شبکه سی بی اس تاکید کرد که رسیدن به یک توافق در آینده نزدیک امکان پذیر است.
جمعه 5/7/1392 - 18:3
کامپیوتر و اینترنت
خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران از تغییر نرخ سرویس ADSL این شرکت براساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اول مهرماه و برای مشترکان جدید این سرویس خبر داد و گفت: اینترنت مخابرات بدون تغییر قیمت و با همان نرخ های گذشته برای مشترکان قدیمی محاسبه می شود.

علیرضا صیدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعرفه نرخ سرویس اینترنت پرسرعت مخابرات - ADSL - و ضریب اشتراک ارائه این سرویس برای مشترکان قدیمی بدون تغییر مانده است اظهار داشت: از اول مهرماه مشترکان جدید با ضریب اشتراک ۱ به ۸ و تغییر تعرفه براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سرویس دریافت می کنند.

وی افزایش تعرفه‌های جدید اینترنت مخابرات تهران را براساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان و تاکید کرد: مشترکان قدیمی مخابرات همچنان با همان ضریب اشتراک 1 به 10 و با تعرفه قبلی سرویس دریافت می کنند و برای مشترکان جدید نیز این سرویس در دو نوع تعرفه عرضه خواهد شد؛ به این معنی که مشترکان جدید می توانند اینترنت نامحدود با ضریب اشتراک 1 به 8 و با تعرفه جدید دریافت کنند و یا اینکه می توانند مشترک سرویس محدود و حجمی اینترنت شوند که البته این سرویس در حال حاضر فقط در استان البرز ارائه می شود.

صیدی گفت: فروش حجمی اینترنت مخابرات در استان تهران پس از فروش این سرویس در البرز آغاز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مخابرات تهران فروش حجمی اینترنت پرسرعت - ظرفیت دانلود محدود - را به نفع مشترکان کم مصرف و غیرحرفه ای عنوان کرد و گفت: در اینترنت نامحدود مخابرات، مشترکان حرفه ای از پهنای باند و میزان حجم دانلود مشترکان کم مصرف استفاده می کردند و این به ضرر این مشترکان بود؛ اما با فروش حجمی اینترنت، مشترک می تواند میزان حجم مصرفی خود را مشاهده و براساس نیازشان اینترنت خریداری کند.
جمعه 5/7/1392 - 18:3
اخبار
خبرگزاری مهر: مراجع عظام تقلید نسبت به مسئله امر به معروف و نهی از منکر حساسیت خاصی را دارند و آن را امری واجب و ضروری برای اصلاح جامعه می دانند.

امربه معروف و نهی از منکر دو فروع مهم دین اسلام است که در قرآن کریم و روایات اسلامی بر آن تأکید فراوان شده و یکی از راه های اصلاح جامعه، رواج امر به معروف و نهی از منکر در میان مردم است.
 
این دو فریضه الهی آنچنان اهمیت بالایی دارد که رسول گرامی اسلام از کسانی که امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه انجام نمی دهند با عنوان مومن ضعیف یاد می کنند.
 
حجت الاسلام سید محسن محمودی با انتقاد از عدم اجرای اصل هشتم قانون اساسی در کشور بیان داشت: متأسفانه مجلس و دولت های پس از انقلاب در زمینه اجرای اصل هشتم قانون اساسی کوتاهی کردند وهمت لازم را در اجرای آن به خرج ندادند.
 
امام جمعه موقت ورامین افزود: خدا، مردم وشهدا از کنار مسائل مهم فرهنگی نخواهند گذشت، ویترین برخی مغازها و پاساژها و برخی معابر جامعه اسلامی، عرق شرم بر پیشانی می نشاند و باید چه کسی به این وضعیت رسیدگی کند.
 
نویسنده کتاب مسائل جدید از دیدگاه مراجع تقلید عنوان کرد: مراجع تقلید بارها از عدم اجرای امر به معروف و نهی از منکر در سطح ادارات دولتی، بیمارستانها، مراکز عمومی و سطح جامعه انتقاد کردند و خواستار توجه بیشتر مسئولان به این مسئله شدند.
 
وی اضافه کرد: امروز برای اصلاح جامعه چاره ای جز اجرای امر به معروف و نهی از منکر توسط مردم و مسئولان نیست اما باید توجه داشت که باید تذکر لسانی و امر به معروف با آرامش، به صورت دوستانه و بازبان نرم صورت پذیرد تا در طرف مقابل اثر گذار باشد.
 
محمودی ادامه داد: مراجع عظام تقلید نیز امر به معروف و نهی از منکر را واجب وضروری دانسته اند که نظرات این بزرگان در ادامه می آید:
 
استفتا:
 
سوال: آیا امر به معروف و نهی از منکر وظیفه حکومت است یا مردم؟ توصیه حضرتعالی در این زمینه چیست؟

 
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای:
 
اگر موضوع و شرایط امر به معروف و نهى از منکر محقق باشد، تکلیف شرعى و وظیفه واجب اجتماعى و انسانى همه مکلفین است و حالت‏هاى مختلف مکلّف مانند مجرّد یا متأهل بودن در آن تاثیر ندارد و به صرف اینکه مکلّف مجرد است، تکلیف از او ساقط نمى‏شود.
 
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
 
امر به معروف و نهی از منکر بر آحاد مردم در صورت اجماع شرائط واجب است، ولی باید مراتب آن رعایت شود، مثلا در موردی که اگر با لحن ملایم امر و نهی شود، موثر باشد، برخورد با خشونت جایز نیست و اگر برخورد با خشونت موثر باشد، زدن جایز نیست و باید توجه داشت که در بعضی مراتب آن مانند مجروح نمودن، محتاج به اجازه مجتهد است و در این مورد به رساله اصلاح با امر به معروف و نهی از منکر نوشته حقیر مراجعه کنید.
 
حضرت آیت الله العظمی بهجت:
 

با مرعات شرایط آن بر همه واجب است.
 
حضرت آیت الله العظمی سیستانی:
 
وظیفه همه مسلمانان است که در موارد تحقق شرائط، باید به آن بپردازند و در روایت است که ترک آن مستوجب تسلط ظالمان بر جامعه است.
 
حضرت آیت الله العظمی فاظل لنکرانی:
 
امر به معروف و نهی از منکر زبانی بر عهده همه مردم است اما اگر مستلزم عمل و برخورد فیزیکی باشد، باید طبق نظر مسئولین ذیربط باشد.
 
حضرت آیت الله العظمی تبریزی:
 
امربه معروف و نهی از منکر بر هر مکلفی که واجد الشرائط امر به معروف و نهی از منکر باشد، واجب کفائی است.
 
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
 
امر به معروف و نهی از منکر سه مرحله دارد: اول و دوم، مرحله قلب و زبان است یعنی متنفر بودن از گناه و علاقمند بودن به اطاعت و افراد خطاکار را با زبان به ترک خطایشان دعوت کردن.
 
این دو مرحله وظیفه آحاد مردم است که از طریق صحیح به نصیحت افراد خطاکار بپردازند و مرحله سوم جنبه های عملی است مانند برچیدن مراکز فساد و دستگیر کردن افراد تبهکار و مانند آن که اینها وظیفه حکومت است نه آحاد مردم.
 
بنابراین تمامی مراجع عظام تقلید بر انجام امر به معروف و نهی از منکر به صورت زبانی و با روی گشاده تأکید دارند و به حکومت نیز توصیه می کنند، در مواردی به اجرای امر به معروف و نهی از منکر بپردازد.
جمعه 5/7/1392 - 18:1
اخبار
خبرگزاری مهر: دکتر عماد افروغ استاد دانشگاه و رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه فصل نو شبکه قرآن و معارف سیما گفت: مردم را باید به مطالباتشان آگاه کرد وقتی فضا به این سمت و سو برود سطح امر به معروف و نهی از منکر نیز متعالی تر خواهد شد و به تعریفی تقلیل گرا از امر به معروف و نهی از منکر قانع نمی شویم.

 دکتر عماد افروغ اظهار داشت: گاهی ما سطح امر به معروف ونهی از منکر را فقط به تذکر به خانمی بد حجاب تقلیل می دهیم و من با این نگاه تقلیل گرا در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر مخالف هستم. وقتی ما به امر به معروف و نهی از منکر به صورت سیستماتیک نگاه کنیم آن زمان بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی ادامه داد: متأسفانه هنوز در کشور ما حقوق شهروندی، حق فردی و حق جامعه و حتی حق جهانی مان جا نیفتاده است ما ابتدا باید حق را بشناسیم تا بتوانیم در قبالش ادعایی داشته باشیم در این صورت است که در قبال حق دیگران نیز احساس وظیفه خواهیم کرد. اما این یک واقعیت است که متأسفانه مردم ما هنوز در رابطه با این شناخت آگاه نبوده و نمره بالایی در این رابطه نخواهند گرفت.

وی افزود: در رابطه با آگاه نبودن مردم از شناخت حقوقشان همه نهادهای رسمی و غیر رسمی مقصر هستند. هنوز عاملان به امر به معروف و نهی از منکر ما اصل امر به معروف و نهی از منکر را نمی شناسند. گاهی حتی طوری با شخص خاطی رفتار می شود که احساس شکست خوردگی هم می کند.

این استاد دانشگاه با بیان این مطلب که کلمه احیا مراتب و درجاتی دارد گفت: ما اگر بخواهیم مرتبه متعالی احیا را در نظر بگیریم آن زمان ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر بحث اجرایی را نیز در بر خواهد گرفت. زیرا احیا به معنای زنده کردن است و زنده کردن امر به معروف و نهی از منکر نیز به این معناست که باید امر به معروف و نهی از منکر در جامعه جاری و ساری باشد.

وی ادامه داد: اگر احیا را در مرتبه عالی آن در نظر بگیریم آن زمان تمام مسئولیت امر به معروف  نهی از منکر متوجه ستاد احیا و آقای زرگر خواهد شد و این درست نیست بلکه باید ما منظور احیا را در مراتب پایین تر آن در نظر بگیریم و آن اینکه این ستاد وظیفه دارد که علم این فریضه را در جامعه حفظ کرده و بالا نگه دارد.

عماد افروغ تأیید کرد: من از ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر توقع دارم که روی معروف و منکر شناسی و نسبت آن ها با عرف، زمان و گفتمان بیشتر کار کند. زیرا باید دقت کنیم یک تفکر سلفی یک نگاه به امر به معروف و نهی از منکر دارد و یک تفکر اجتهادی و اصولی نیز نگاهی دیگر. بنابراین این آگاهی بخشی ضرورت دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ما بر حسب حق اجتماعی مردم و جوانان طرحی را تصویب کردیم به نام تسهیل جوانان که دو سال روی آن کار شده بود و شورای نگهبان آن را تأیید کرد. اما متأسفانه دولت آن را ابلاغ نکرد و وظیفه رئیس مجلس شورای اسلامی بود که آن را پیگیری کند زیرا می توانست در صورت عدم ابلاغ توسط دولت، مجلس آن را ابلاغ کند اما با این حال به آن رسیدگی نشد. همچنین طرحی از مجلس گذشته بود که در زمان بنده آن را نهایی کردیم و آن طرح مبنی بر  دسترسی و انتشار آزاد به اطلاعات بود که آن نیز در بحث امر به معروف و نهی از منکر قابل تفسیر و توضیح است.
جمعه 5/7/1392 - 18:0
اخبار
خبرگزاری مهر: محمدحسین صفارهرندی، پنجشنبه شب در همایش یاد یاران در تکیه امام حسین(ع) منطقه اسپیاری آمل افزود: مذاکره جدی جمهوری اسلامی با کشورهای غربی بر سر موضوع های هسته ای و بین المللی از جنس گردن کج کردن نبوده و از موضع عزت واقتدار روز افزون ایران اسلامی در دنیا است.
 
وی افزود: مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره مشخص و شفاف بوده و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته و دانش بومی شده آن را حق طبیعی خود می داند وانتظار دارد که کشورهای صاحب این فناوری نیز به حقوق قانونی و به حق ملت ایران احترام بگذارند.
 
موضوع هسته ای ایران بهانه است
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به  سخنان سران و تحلیل گران غربی مبنی بر اینکه هسته ای شدن ایران باعث تهدید در دنیا خواهد شد، این سخنان را بی پایه و اساس خواند و ادامه داد: همه ترس و وحشت کشورهای غربی از نفوذ تاثیرگذار انقلاب اسلامی و ایران اسلامی در دنیا است و آنان برای متوقف کردن موج بیداری اسلامی ایرانی در دنیا، موضع هسته ای ایران را بهانه و مبنای تحریم های نابرابر علیه ملت مظلوم ایران کردند.
 
صفارهرندی، در ادامه به خواسته های غیرمعقولانه کشورهای غربی و سلطه یکجانبه آنان بر کل دنیا اشاره کرد و گفت: امروزه خود سران و سیاسیون کشورهای غربی در اعتراف های خود به این نکته تاکید و اذعان دارند که جهانی می خواهند بدون هرگونه مزاحمتی برای آنان که هرچیزی که سر سفره باشد، مربوط به آنها باشد.
 
غرب با رویکرد جنگ طلبی به دنبال جبران نابسامانی اقتصادی است
 
وی تصریح کرد: این رویکرد و تفکر در زمان حاضر از سوی هیچ تمدن و منطقی پذیرفتنی نیست و غرب با رویکرد جنگ طلبی به دنبال جبران نابسامانی اقتصادی است.
 
وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه قدرت اقتصادی در دنیا امروزه به یک قدرت غیرقابل اعتماد تبدیل شده و بحران اقتصادی کشورهای غربی نیز دنبال رو این سیاست است، تصریح کرد: وضعیتی اقتصادی که اکنون آمریکا در آن به سر می برد به وضعیتی دچار شده که تعداد فقرا دو برابر شده و از جمعیت حدود 250میلیون نفری آن حدود 59 میلیون نفر از بنگاه های خیریه غذاهای روزانه دریافت می کنند.
 
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران با گرامیداشت یاد و خاطره مجاهدتهای ملت ایران در دوران دفاع مقدس گفت: در صدها سال اخیر موضوعی به اهمیت دفاع مقدس در منطقه خاورمیانه و بخش وسیعی از جهان اتفاق نیفتاده و اتفاقی که در انقلاب اسلامی افتاد منشا تمام تغییرات و دگرگونی های عالم در دوره پس از خودش شده که در زبان دشمنان جاری می شود.
 
صفارهرندی گفت: شهدا راه را برای شهادت همه کسانی که خواستار پویش در مسیر حق هستند فراهم کردند.
 
وی با تاکید بر این که پشتوانه نظام اسلامی ایران دل های طرفدار حق بوده که عمق استراتژیک جمهوری اسلامی است، گفت: یک کشور جهان سومی با نفوذ راهبردی در چنان وضعیتی قرار  گرفته که ابرقدرت ها می گویند که یکی ما و یکی هم او است.
 
وی تصریح کرد: امروز نیز این وضعیت و اقتدار نظامی و پیشرفت همه جانبه ایران اسلامی دردنیا با رهبری داعیانه رهبرمعظم انقلاب و همراهی ملت ایران تداوم دارد.
جمعه 5/7/1392 - 17:59
اقتصاد
خبرگزاری مهر: صمد کریمی در میزگرد بررسی سیاست‌های جدید ارزی در شبکه خبر سیما با بیان اینکه نرخ ارز متغیری است که در اقتصاد کشورها به صورت درون زا و نه برون زا تعیین می شود، گفت: نرخ ارز حاوی اطلاعات ذی قیمتی است تا از طریق آن بتوان ثبات در بازارهای ارز و چهارگانه اقتصاد ایجاد کرد.

مدیرکل ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه نرخ ارز متغیر بسیار مهمی به ویژه برای بانکهای مرکزی است، تصریح کرد: بانکهای مرکزی در چارچوب چهار الگو نرخ ارز را تعیین می کنند که قدرت برابری خرید، تراز حساب جاری و الگوی پولی از جمله آنها است و بانکهای مرکزی همه این موارد را برای تعیین نرخ ارز در نظر می گیرند.

وی ادامه داد: همچنین عوامل غیراقتصادی در تعیین نرخ ارز لحاظ می شود و بر این اساس بانک مرکزی در هدف خود به هیچ عنوان درصدد این نخواهد بود که شاهد نوسانات شدید قیمت ها در بازار ارز چه در افق افزایش یا در راستای کاهش باشیم.

کریمی با اشاره به اظهارات اخیر ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت ارز و بازار و انعکاس آن در رسانه ها، گفت: هدف بانک مرکزی جلوگیری از ایجاد نوسانات شدید در بازار ارز کشور است.

مدیر کل ارزی بانک مرکزی گفت: عوامل غیراقتصادی به این سمت حرکت کرده است که آثار معناداری در ماه‌های اخیر در بازار ارز کشور بگذارد و با توجه به پیش بینی هایی که صورت می گیرد در آینده با توجه به اینکه تراز تجاری کشور و سیاست های پولی در صدد کنترل نقدینگی است و از سوی دیگر تلاش دولت کاهش ریسک کشور است، عوامل اقتصادی در قالب این الگوها تاثیرات مثبت خود را بر بازار بگذارد و شاهد روند باثبات در بازار ارز با توجه به مولفه های مذکور باشیم.

این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: از زمانی که مرکز مبادلات ارزی ایجاد شده است ما با یک نرخ دیگر در بازار ارز کشور مواجه هستیم و آن نرخ صرافی های مجاز است، ضمن اینکه بحث این است که سیاست گذار پولی بتواند بر اساس عوامل اقتصادی و غیراقتصادی یک همگرایی بین این دو نرخ ایجاد کند و مد نظر ریاست بانک مرکزی نیز همین مطلب است.

کریمی در پاسخ به این مطلب که آیا بانک مرکزی در پی ایجاد درآمد ریالی از طریق مرکز مبادلات ارزی است، گفت: سیاست گذار پولی به هیچ عنوان به دنبال ایجاد نوسانات شدید در ارزش دارایی های خانوار و صاحبان کسب و کار نیست و نرخ ارز ترازنامه بانک مرکزی، بانک ها، موسسات مالی و غیرمالی، صاحبان کسب و کار و خانوارها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

مدیر کل ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه نوسانات محدود و در چارچوب نظام نرخ ارز شناور مدیریت شده مدنظر است، تصریح کرد: بانک مرکزی در راستای تقویت پول ملی نیز حرکت می کند.

به گفته کریمی، یک ارتباط منطقی بین نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی یا نرخ بازار بین بانکی یعنی همان نرخی که در بودجه به آن اشاره شده است و نرخ صرافی های مجاز که رفتار آنها قابل پیش بینی و تحلیل است وجود دارد.

وی با بیان اینکه معمولا رفتار سینوسی نرخ ارز در شبکه صرافی های مجاز دارای انحراف معیار یا نوسانات بسیار شدیدتری با نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی است، تصریح کرد: این دو نرخ فاصله معقولی دارند.

کریمی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلام اینکه عمده تقاضاهای ارزی در کشور به مرکز مبادلات ارزی هدایت شده است، گفت: ضمن اینکه شرایط اقتصادی کشور که در آن قرار داریم صرافی های مجاز بازوی نهادهای مالی در کشور هستند و در تامین مالی تجارت و پروژه ها کمک می کنند و از این نظر بسیار مهم هستند.

وی بر نظارت بانک مرکزی بر شبکه های صرافی های مجاز اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه تقاضای احتیاطی برای ارز، تقاضای سفته بازی و تقاضای تبدیل دارایی ها در نیمه اول سال 92 به شدت کاهش یافته که ناشی از عوامل غیراقتصادی و اقتصادی که آغاز شده و در آینده با اقدامات دولت و بانک مرکزی انجام می شود، هستیم.

کریمی گفت: بانک مرکزی در آینده در چارچوب نظام نرخ ارز شناور مدیریت شده، نرخ را به سمتی خواهد برد که هم ارزش پول ملی حفظ شود و هم به صادرات و تامین مواد اولیه تولید و ماشین آلات کمک شود. بانک مرکزی در سیاست گذاری ارزی فقط به صادرات و یا واردات توجه نمی کند و همه بازارهای چهارگانه را مد نظر قرار می دهد و سعی می کند که نرخی را در نظر بگیرد که تعادل در کل اقتصاد ایجاد کند، همچنین بانک مرکزی عدم زیان ناگهانی را برای ترازنامه خانوارها و صاحبان کسب و کار مدنظر قرار می دهد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در مورد ترکیب ذخایر ارزی گفت: بانک مرکزی مدیریت ذخایر ارزی را همواره انجام می دهد و سطح ذخایر را حفظ می کند و سعی می کند به سمتی برود که این ذخایر از نقدشوندگی بالایی برخوردار باشد و بتواند در بازار ارز مدت دخالت خود را از طریق تامین مالی تجارت و تامین مالی پروژه ها حفظ کند.

مدیرکل مبادلات ارزی بانک مرکزی دوباره با اشاره به صحبت های اخیر رئیس بانک مرکزی عنوان کرد: نظر بانک مرکزی این است که نباید اجازه دهیم نوسانات شدید و ناگهانی در بازار ارز ایجاد شود، زیرا می تواند خطرناک برای تصمیم گیری فعالان اقتصادی باشد.

کریمی خاطر نشان کرد: با توجه به اتفاقاتی که در اقتصاد رخ داده، در آینده تاثیرات عوامل غیراقتصادی و عوامل اقتصادی یعنی در تراز تجاری، تراز پرداخت ها، سیاست پولی و جریان های ورودی و خروجی سرمایه را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: برای بانک های مرکزی در دنیا مهم این است که نرخ واقعی ارز و نه نرخ اسمی ارز است؛ درست است که نرخ اسمی برای بانک مرکزی و فعالان اقتصادی بسیار مهم است اما اگر نرخ واقعی ارز کاهش یابد به مفهوم این است که قدرت خریدمان را در بازارهای جهانی از دست می دهیم.

کریمی گفت: بر اساس قانون بانک مرکزی در چارچوب پولی و بانکی مدیریت بازار طلا با توجه به اینکه واردات طلا در انحصار بانک مرکزی است نقش انحصاری دارد، همچنین نرخ طلا بر اساس نرخ شبکه صرافی های مجاز تعیین می شود.
جمعه 5/7/1392 - 17:45
اقتصاد
ایسنا: بزرگ‌ترین بانک‌های جهان برای عمل به مقررات سخت گیرانه‌تر بانکی به افزایش 115 میلیارد یورویی (155 میلیارد دلار) سرمایه‌شان نیاز دارند.

کسری سرمایه بانک‌های جهانی با حفظ بیشتر سودشان و افزایش سرمایه، سال گذشته به میزان 83 میلیارد یورو کاهش یافت با اینهمه این روند در اروپا به سرعت مناطق دیگر نبوده است.

کمیته بازل که نهاد بین المللی نظارت بر مقررات بانکی است، اعلام کرد که کسری سرمایه برآورد شده بانک‌های بین المللی بزرگ بر مبنای حداقل سرمایه ضروری که باید داشته باشند و همچنین هزینه سرمایه الزامی برای بانک‌های بزرگ بوده است.

حدود 70 میلیارد یورو از این کسری در بانک‌های اتحادیه اروپا است که 61 درصد از کسری جهانی به شمار می‌رود. سازمان بانکی اروپا اعلام کرده که کسری سرمایه بانک‌های اتحادیه اروپا به میزان 29 میلیارد یورو در نیمه دوم سال گذشته کاهش پیدا کرد.

بر اساس گزارش رویترز، بازارها و سازمان‌های نظارت کننده بانک‌ها را تحت فشار قرار داده اند تا به مقررات بازل سه عمل کرده و تردیدها را نسبت به توانایی‌شان برای توسعه از میان برده و سرمایه گذاران را به خرید اوراق قرضه و سهام‌شان ترغیب کنند.
جمعه 5/7/1392 - 17:44
اخبار
عصر ایران: خبرگزاری رویترز از وین اعلام كرد : نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه چشم انداز دست یافتن به موفقیت سریع برای حل مسائل هسته ای ایران را دور از انتظار خواند.

این خبرگزاری افزود، رضا نجفی نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران پیش از برگزاری نشست با نمایندگان آژانس گفت: این اولین نشست ماست و تصور می كنم هیچ كس نباید انتظار داشته باشد كه در یك نشست یك روزه ما بتوانیم مشكلات را حل كنیم.

وی ادامه داد: در این نشست مسائل گذشته را مرور كرده و پیشنهادات و دیدگاه ها را برای حل و فصل مسائل مطرح و بررسی می كنیم.

این نشست كه اولین جلسه نماینده جدید ایران در آژانس با نمایندگان این نهاد بین المللی است روز جمعه ۱۰ صبح به وقت وین (۱۱.۳۰ دقیقه به وقت تهران) آغاز شد.
جمعه 5/7/1392 - 17:43
اقتصاد
ایسنا: موسسه علمی تامسون رویترز در آستانه اعلام برندگان جایزه نوبل در رشته‌های مختلف، بر اساس میزان ارجاع به مقالات منتشر شده، فهرستی از برندگان احتمالی سال ۲۰۱۳ را منتشر کرده که در میان آنها نام استاد محمد هاشم پسران برای نوبل اقتصاد دیده می‌شود.

آکادمی نوبل سوئد از پانزدهم مهرماه نام کسانی را که در چند دهه گذشته بالاترین دستاوردهای علمی را رشته های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، اقتصاد، ادبیات و صلح داشته‌اند به عنوان برندگان امسال اعلام خواهد کرد.

موسسه تامسون رویترز از سال ۲۰۰۲ برندگان احتمالی را پیش بینی می‌کند و تاکنون نام ۲۷ برنده نوبل را به درستی پیش بینی کرده است، که شامل ۱۵ جایزه از ۴۴ جایزه‌ای بوده که در رشته‌های اقتصاد، فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی در دهه اخیر اعطا شده است.

استاد پسران به همراه سر دیوید هندری و پیتر فیلیپس به دلیل تحقیقاتشان در زمینه معیارهای اقتصادسنجی در سری زمانی در فهرست برندگان احتمالی جایزه نوبل اقتصاد براساس پیش بینی تامسون رویترز قرار گرفته اند که در این فهرست نام سم پلتزمن و ریچارد پازنر به دلیل تحقیقاتشان در زمینه تئوری تنظیم اقتصاد و جاشوا آنگریست، دیوید کارد و آلن کروگر به دلیل تحقیقاتشان در زمینه میکرواکونومی تجربی نیز دیده می‌شود.

محمد هاشم پسران کیست؟

پروفسور محمدهاشم پسران، متولد فروردین ۱۳۲۵ در شیراز است. وی دیپلم متوسطه خود را از مدرسه نمازی (شیراز) گرفت و در نوامبر ۱۹۶۴ با بورس تحصیلی بانک مرکزی ایران برای تحصیلات عالی به انگلستان رفت. مدرک کارشناسی خود را در اقتصاد، ریاضیات و آمار - با رتبه ممتاز - از دانشگاه سالفورد گرفت و در سال 1351 موفق به دریافت دکتری اقتصاد از دانشگاه کمبریج شد.

بعد از آن پرفسور پسران چند سال در مقام مشاور بانک مرکزی و رئیس مرکز تحقیقات این بانک فعالیت داشت. وی پس از آن به کمبریج بازگشت و تا زمان بازنشستگی اش سالها استاد اقتصاد این دانشگاه بریتانیایی بود.

وی صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و عضو پژوهشی پیوسته کالج ترینیتی کمبریج است.

پسران که سابقه تدریس اقتصاد و مدیریت برنامه اقتصادسنجی کاربردی در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و دانشگاه هاروارد را نیز در کارنامه علمی خود دارد، استاد انستیتو مطالعات پیشرفته وین، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه ملی استرالیا و عضو پیوسته فرهنگستان بریتانیا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجی (Econometric Society) و مجله اقتصادسنجی (Journal of Econometrics) است.

پسران از اقتصاددانان مکتب کمبریج و اقتصاد کینزی و معتقد به نظام اقتصاد بازار است هر چند دخالت محدود دولت را در شرایط بحران جایز می شمارد.

او در این سالها همواره وضعیت اقتصاد ایران را دنبال کرده است و توصیه هایی برای اقتصاد ایران داشته است.

دیوید پندلبری، تحلیلگری که مسوول این پیش بینی‌ است می‌گوید ما به دانشمندانی توجه می‌کنیم که در نشریه‌های علمی هزاران بار به یافته‌های آنها ارجاع داده شده است:«این موضوع محدود به مقالات منتشر شده در سالهای اخیر نیست بلکه کارهایی که در ۲۰ تا ۳۰ گذشته انجام شده اند مدنظر قرار می‌گیرند، کارهایی که در طول زمان از آزمونهای مختلف سربلند بیرون آمده‌اند و تاثیر عمیقی بر دستاوردهای آتی گذاشته‌اند.»

وی افزود: ما می خواهیم دانشمندانی را که از آنها بسیار نقل قول شده گرامی بداریم، آنها در کلاس برندگان نوبل هستند هرچند بسیاری از آنها ممکن است هیچگاه برنده نوبل نشوند اما ما حداقل می‌توانیم دستاوردهای آنها را برجسته کنیم.

گوردون مکومبر، مدیر تحقیقات علمی و دانشگاهی تامسون رویترز می‌گوید: با تحلیل میزان ارجاع به مقالات در طول سالهای متمادی، ما می‌توانیم محققان یا نهادهای پژوهشی را که بیشترین تاثیر را بر حوزه‌های مربوطه داشته اند شناسایی کنیم که در نتیجه، به احتمال زیاد توجه کمیته نوبل را به آنها جلب می‌کنیم.

به گفته وی، این تحلیل بر مبنای بررسی جامع تحقیقات افراد و تاثیر آنها صورت می‌گیرد و پیش بینی‌ها ممکن است در سال جاری یا در سالهای آتی محقق شود.

پروفسور پسران از سال ۱۹۹۵ به بررسی چندوجهی داده های اقتصادی علاقه پیدا کرده است. او در سال ۲۰۰۳ مقاله ای در نشریه اکونومتریک منتشر کرد که تاکنون بیش از ۱۲۵۰ بار به آن ارجاع داده شده که این ۷۶ برابر متوسط ارجاع برای مقاله‌ای است که در ده سال گذشته در زمینه اقتصاد منتشر شده است. او در سال ۲۰۰۷ مقاله ای دیگر در نشریه اکونومتری کاربردی منتشر کرد که به گفته تامپسون رویترز "محور و اساس" تحقیقات رو به رشد در این حوزه قلمداد می‌شود.

پروفسور پسران تحقیق خود را چنین توضیح می دهد: بانک‌های مرکزی، اقتصاددانان، شرکت‌ها و دولت‌ها برای یافتن الگوهای اقتصادی به گذشته نگاه می‌کنند و بر اساس آن برای آینده تصمیم می‌گیرند. بدون پیش‌بینی آینده و اینکه چه چیزهایی در پیش روست تصمیم‌گیری بسیار دشوار است. این موضوع بخصوص برای بانک‌های مرکزی در تمام دنیا اهمیت دارد؛ مثلا تعیین نرخ بهره تاثیر شدیدی بر تصمیم‌گیری دارد مثلا برای خرید خانه یا سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شرکتها.

وی افزود: در سطح فردی وقتی می‌خواهید به سر کار بروید بر اساس پیش بینی وضع هوا با خود چتر همراه می‌برید. بنایراین یکی از اهداف اولیه "مدلسازی اقتصادی در سری زمانی" درک روابط متقابل و پیچیده متغیرهایی است که می‌تواند به پیش بینی اقتصادی و تصمیم‌گیری بهتر منجر شود.

دکتر پسران همواره پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران ارائه داده است.
جمعه 5/7/1392 - 17:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته