• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1233
تعداد نظرات : 369
زمان آخرین مطلب : 4590روز قبل
طنز و سرگرمی

غضنفر داشت گریه میكرد ، باباش ازش میپرسه چته؟ میگه عاشق شدم . باباش میپرسه عاشق كی شدی؟ میگه هر كسی كه شما صلاح بدونین.

سه شنبه 22/4/1389 - 14:5
دانستنی های علمی

فراموش نكن قطاری كه از ریل خارج شده ، ممكن است آزاد باشد اما راه به جایی نخواهد برد

سه شنبه 22/4/1389 - 14:3
طنز و سرگرمی

میدونی حریص ترین جانور چیه؟ مگسه - و قانع ترین كدومه؟ عنكبوته - و جالبه كه بدونی حریص ترین موجود همیشه خوراك قانع ترین میشه . . .

سه شنبه 22/4/1389 - 14:0
كودك

وقتی از دندان درآوردن كودك خلاص می‌شوید نوبت به دادن غذاهای جامد می‌رسد. در این مرحله است كه كودك بی‌اشتهایی می‌كند و غذاهایی را كه برایش آماده كرده‌اید نمی‌خورد. در این هنگام به جای عصبانیت و نگرانی نفسی عمیق بكشید و بدانید كه این یكی از مراحل رشد كودك است و با گذشت زمان برطرف می‌شود. بسیاری از والدین به ویژه مادران نگران كم‌غذایی یا بد غذایی كودكان خود هستند. اما به خاطر داشته باشید كه هرچه نگرانی و حساسیت شما نسبت به این مسئله بیشتر باشد شرایط بدتر خواهد شد به خصوص اگر انتظار داشته باشید كودك شما بیش از آنچه واقعا نیاز دارد بخورد. با آرامش به او غذا بدهید تا وقتی كه دیگر نخواهد چیزی بخورد، شما هم غذادادن را كنار بگذارید. زیرا او كالری‌های مورد نیاز خود را تامین كرده و غذای اضافی و به اجبار خوراندن شما تاثیری در رشد و سلامت او نخواهد داشت.

 

پس بهترین كار این است كه به تصمیمات او مبنی بر خوردن یا نخوردن توجه نمایید و بدانید كه به اندازه كافی و در هنگام گرسنگی خواهد خورد. البته این كار در گفتن ساده‌تر از عمل است.

 

نكته مهم این است كه شما وظیفه دارید تا مواد مغذی و لازم را به كودكتان بدهید اما اینكه او چقدر از آنها بخورد بستگی به خودش دارد.

 


چگونه مشخص می‌شود كودك سیر شده است؟

 

البته اگر كودك مستقیما به شما بگوید سیرشده كافی است اما ممكن است او با حركات و رفتارش این موضوع را نشان بدهد كه این موارد عبارتند از:

 

- وقتی غذا را به سمت دهانش می‌برید دهانش را بسته نگاه می‌دارد.

 

- می‌گوید «نه»

 

- وقتی غذا را به سمت او می‌برید سرش را به جهت دیگری می‌گرداند

 

- با دست قاشق غذا را به عقب می‌زند

 

- غذا را در دهان نگه می‌دارد و قورت نمی‌دهد

 

- غذا را از درون دهان بیرون می‌ریزد

 

- سعی می‌كند از صندلی خود پایین و بیرون بیاید

 

- گریه می‌كند یا جیغ می‌زند

 

- نق می‌زند و بهانه می‌گیرد

 


بهترین راه برای برخورد با كودكان بد غذا چیست؟

 

بسیاری از كودكان در مرحله‌ای از زندگی غذای بسیار كمی می‌خورند و به گفته برخی از والدین از غذا فراری هستند. زمان لازم است تا كودك بداند كه غذا برایش خوب است. این كار را از تماشای دیگران در حال غذاخوردن یاد می‌گیرد.

 

وقتی ببیند بقیه بدون اینكه به او اصرار كنند با لذت غذا می‌خورند به تدریج انواع غذاها را به میزان بیشتری خواهد خورد.

 

به منظور اینكه كودك بیشتر تشویق شود می‌توانید نكات زیر را مدنظر قرار دهید:

 

- سعی كنید در صورت امكان با كودك غذا بخورید. وقتی كودك می‌بیند غذاهایی را كه چندان دوست ندارند یا با آنها آشنا نیستند بزرگترها می‌خورند تمایل بیشتری به خوردن آنها پیدا می‌كنند.

 

- در مورد غذایی كه می‌خورید نظرات مثبتی بدهید. از آنجایی كه والدین الگوی فرزندان هستند چنانچه با لذت از غذایی كه می‌خورید تعریف كنند فرزندان نیز رغبت بیشتری به خوردن نشان می‌دهند.

 

- در زمان‌هایی كه با دیگران دور هم هستید سعی كنید كودكان با هم غذا بخورند تا با دیدن بقیه كودكان بخواهد غذا بخورد.

 

- برنامه خاصی را برای غذاخوردن دنبال كنید سه وعده غذای اصلی به همراه دو میان وعده در طول روز برای كودك كافی است. اگر هر روز به همین ترتیب جلو بروید كودك عادت می‌كند كه در ساعاتی كه باید منتظر غذا باشد احساس گرسنگی بیشتری كند و بهتر غذا می‌خورد. در ضمن بهتر است بلافاصله قبل از خواب به او غذا ندهید.

 

- زمان غذاخوردن را بین 20 تا 30 دقیقه در نظر بگیرید. اگر كودك تا پایان 30 دقیقه مقداری از غذایش باقی ماند، اضافه آن را بردارید و به او ندهید زیرا اگر گرسنه بود در این زمان غذایش را می‌خورد پس برای دادن غذای بعدی تا زمان وعده بعدی غذا صبر كنید.

 

- كودك را تحسین كنید. وقتی كودك به خوبی غذا می‌خورد از او تعریف كنید و او را تشویق نمایید. زیرا اگر فقط وقتی كه غذا نمی‌خورد به او توجه كنید با وجود اینكه این توجه منفی است او تشویق می‌شود كه رفتار منفی بیشتری نشان دهد تا توجه شما را به خود جلب كند. در مقابل اگر خوب غذا نمی‌خورد غذایش را كنار بگذارید و حساسیت چندانی نشان ندهید.

 

- اگر در هر وعده میزان غذای زیادی برای كودك در نظر بگیرید او اشتهای خود را از دست می‌دهد. پس مقدار كمی برایش غذا بریزید تا اگر آن را تمام كرد خوشحال شود و اگر خواست باز هم برایش بریزید.

 

- كودك از اینكه نقشی در خوردن غذا داشته باشد لذت می‌برد پس اگر خواست اجازه دهید كمی از غذا را با دست بردارد و خودش به داخل دهان بگذارد. اگر مقداری هم ریخت عیبی ندارد اما در مقابل از این كار لذت می‌برد.

 

- درمحیطی آرام و به دور از تنش به او غذا بدهید. در محیط‌هایی كه عده زیادی سر و صدا می‌كنند و یا تلویزیون روشن است و بقیه بازی می‌كنند حواس او پرت می‌شود و ترجیح می‌دهد زودتر از نشستن سر سفره خلاص شود. پس در زمانی آرام به او غذا دهید تا فقط غذا بخورد.

 

- در مورد كودكان بزرگتر در هنگام درست كردن غذا نظر آنها را نیز در مورد غذایی كه دوست دارند و نوع طبخ آن مثلا پختن یا سرخ كردن بپرسید.

 

- گاهی اوقات در بیرون از منزل غذا بخورید. رفتن به هوای آزاد و پیك نیك و غذا خوردن در جایی بیرون از منزل برای كودكان خوشایند است. پس هر از چندگاهی این كار را انجام دهید.

 


چه كارهایی را نباید انجام داد؟

 

- غذا را به سرعت به كودك ندهید. بسیاری از كودكان به آرامی غذا می‌خورند و اگر شما سریع لقمه‌های غذا را به دهانش بگذارید ترجیح می‌دهد اصلا نخورند.

 

- میان وعده‌ها را درست قبل و بعد از وعده غذای اصلی به كودك ندهید زیرا موجب بی‌اشتهایی او می‌شود.

 

- اگر كودك در یك زمان از خوردن غذا خودداری كند به این معنی نیست كه دیگر هرگز آن را نخواهد خورد. ممكن است در یك زمان دیگر بخواهد همان را بخورد.

 

- اگر در غذا دادن كودك اشتباه كردید و با رفتار اشتباه اوضاع بدتر شد احساس گناه نكنید زیرا والدین هم باید از اشتباهات خود یاد بگیرند.

 


اگر هنوز نگران هستیم چه كنیم؟

 

اگر هنوز در مورد شیوه‌ها تردید دارید و از غذا یا نخوردن یا كم خوردن كودك خود احساس ناراحتی می‌كنید تمام غذاها و نوشیدنی‌هایی را كه كودك در مدت یك هفته مصرف كرده در یك فهرست بنویسید. اگر كودك برخی غذاها را بهتر خورده و دوست داشته سعی كنید در هفته‌های بعد نیز آنها را تكرار كنید و آنهایی را كه دوست نداشته به شیوه‌ای دیگر درست كنید یا از غذاهایی مشابه كه در هرم غذایی در همان گروه هستند استفاده كنید. برای مثال اگر كودك تمایلی به خوردن برنج ندارد می‌توانید ماكارونی یا نان را امتحان كنید.

 

به یاد داشته باشید اگر شما نگران بد غذایی او هستید اما وزن‌گیری او طبیعی است پس جای نگرانی نیست اما اگر وزن كودك زیر حد طبیعی است و گاهی اوقات اصلا وزن نمی‌گیرد باید با پزشك متخصص اطفال در این مورد مشورت نمایید!

 
سه شنبه 22/4/1389 - 12:52
كودك

به گفته كارشناسان تغذیه، رژیم غذایی برای كودك ، نیازمند مراقبت و برنامه‌ریزی ویژه و خاصی است نیازها و احتیاجات به انرژی و ریز مغذی‌ها نسبتا زیاد است،اما اشتهای كودكان اغلب اندك است و بچه‌ها معمولا در غذا خوردن بد قلق و بهانه‌گیر هستند به این ترتیب رژیم غذایی كودك باید شامل وعده‌های غذایی كوچك، اما به دفعات بیشتر و سرشار از مواد مغذی باشد. 


 
مواد مغذی مهم برای كودكان یك تا 4 سال عمدتا عبارتند از:


 
آهن: ‌فقر آهن در این گروه سنی به دلیل بالا بودن نیاز بدن به این ماده معدنی، بسیار شایع است اما اغلب دریافت آهن از طریق رژیم غذایی پایین است به ویژه اگر مصرف گوشت بسیار اندك باشد و یا اصلا در برنامه غذایی گنجانده نشود؛ همچنین مصرف همزمان مواد غذایی سرشار از ویتامین c به جذب حداكثر آهن كمك می‌كند، از این رو بهتر است در وعده‌های غذایی عصر یك لیوان آب پرتقال گنجانده شود. 


 
آهن برای ساخته شدن گلبول‌های قرمز خون و حمل اكسیژن به تمام نقاط بدن مورد نیاز است. مهمترین منابع حاوی آهن شامل منابع گوشتی مانند گوشت گاو و گوشت گوسفند، منابع گیاهی مانند غلات غنی‌ شده، نان، میوه‌های خشك شده، تخم مرغ، دانه‌ها و سبزیجات سبز و  برگ پهن مانند هویج و كلم بروكلی هستند.

 

كلسیم:  كلسیم برای رشد استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. 


 کلسیم ماده مغذی است که برای تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها، لخته شدن خون و رشد سلول‌های عصبی ضروری است. محصولات لبنی چون شیر، ماست، پنیر، سبزیجات سبز تیره، كنسرو ماهی وماهی با استخوان‌های نرم و آب میوه‌های غنی شده، از منابع غنی كلسیم به شمار می‌آیند.

 

ویتامین A : ویتامین A برای سلامت پوست مورد نیاز است و اغلب ممكن است در رژیم‌های غذایی این گروه سنی وجود نداشته باشد. 


 ویتامین A برای شكل‌گیری و حفظ سلامت پوست، مو و غشاها، برای رشد دندان‌ها و استخوان‌ها و برای كمك به دید در تاریكی مورد نیاز است. 


 
سبزیجات و میوه‌های زرد و نارنجی رنگ مانند فلفل، گوجه فرنگی و انبه، سبزیجات سبز تیره، جگر و محصولات لبنی از منابع مهم حاوی ویتامین A هستند.

 

ویتامین C : برای سیستم ایمنی و رشد بدن اهمیت دارد. این ویتامین همچنین به جذب آهن به ویژه از منابع غذایی غیر گوشتی كمك می‌كند. دریافت ویتامین C اغلب در بین كودكانی كه میوه و سبزیجات به مقدار كم مصرف می‌كنند، پایین است.


این ویتامین برای ساختار استخوان‌ها، غضروف و ماهیچه‌ها مورد نیاز است. همچنین به سلامت سیستم ایمنی بدن و جذب آهن كمك می‌كند مركبات، توت‌ها و سبزیجاتی كه پخته نمی‌شوند، سیب‌زمینی و آب میوه‌ها سرشار از ویتامین C هستند.

 

ویتامین D : در امر متابولیسم كلسیم ضروری است و می‌تواند در نتیجه عملكرد نور ‌آفتاب بر روی پوست بدن، سنتز شود. در فصل زمستان و در صورتی که  برای خروج از منزل لباس كامل و زیاد به تن كودكتان می‌پوشانید اطمینان حاصل كنید كه منابع حاوی ویتامین D را در رژیم غذایی او به همراه مكمل‌ها به صورت قرص یا شربت كه حاوی این ویتامین هستند، بگنجانید.


این ویتامین به تشكیل استخوان‌ها و دندان‌ها و فعالیت سیستم عصبی و قلب كمك می‌كند.


 
ماهی‌های روغنی مانند ماهی تن، ساردین و ماهی آزاد به علاوه مارگارین غنی شده و محصولات لبنی از مهمترین منابع حاوی ویتامین D محسوب می‌شوند. 


 
كودكان و خردسالان می‌توانند ویتامین‌های A و C و D را به مقدار بیشتر از طریق مكمل‌ها دریافت كنند. این ویتامین‌ها را می‌توانید از مراكز بهداشتی محلی تهیه كرده و طبق دستور مصرف كنید.


 
این مواد مغذی همگی برای كودك شما در این رده سنی مورد نیاز هستند اما آنچه كه دانستن آن در این مرحله مهم است این است كه در وعده‌های غذایی این مواد به چه ترتیبی باید استفاده شوند تا تمام ریزمغذی‌ها و مواد معدنی مهم به بدن كودك برسد. 


 
كربوهیدرات‌های نشاسته‌ای كه شامل نان، برنج، ماكارونی، غلات و سیب‌زمینی می‌شوند باید همواره با وعده‌های غذایی مصرف شود.


 
از مقادیر زیاد سیب‌زمینی مانند سیب‌زمینی كبابی و سیب‌زمینی شیرین استفاده كنید.


 
سعی كنید از نان كامل و یا نان گندم سیاه به جای نان سفید و قهوه‌ای استفاده كنید چرا كه به نسبت حاوی فیبر بیشتری هستند.ماكارونی نیز كربوهیدارت مناسبی است. بسیاری از كودكان انواع مختلف ماكارونی را همراه با سس گوجه فرنگی، پنیر و یا سس گوشت مصرف می‌كنند.

 

برای صبحانه از غلات غنی شده تهیه شده از تمام انواع غلات استفاده كنید.  


میوه‌ها و سبزیجات نیز باید اغلب خورده شوند و بهتر است كه به پنج نوبت در روز تقسیم شود. از میوه‌ها در پودینگ‌ها، به عنوان میان وعده‌ها و نیز خرد شده در پای‌ها استفاده كنید.


 
میوه‌ها و سبزیجات یخ زده و كنسروی می‌توانند به اندازه انواع تازه آن‌ها مغذی باشند. سبزیجات را می‌توان هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف كرد. اگر كودك شما به خوردن سبزیجات تمایل نشان نمی‌دهد، سعی كنید آن‌ها را در انواع سوپ‌ها، سس‌ها و پیتزاها بگنجانید.


 
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع مهمی از كلسیم هستند. مقدار مناسب مصرف شیر 500 تا 600 میلی‌گرم در روز است. 


 
بهتر است از شیر پر چرب استفاده كنید. شیر با چربی متوسط از سن 2 سالگی تنها زمانی به كودك داده می‌شود كه مجموع برنامه غذایی حاوی مقدار كافی انرژی باشد. از شیر همچنین می‌توانید در تهیه نوشیدنی‌ها، غلات، پودینگ‌ها و در تهیه سس‌ها استفاده كنید.


 
گاهی به جای شیر می‌توانید به كودك پنیر یا ماست بدهید.به برخی غذاها مانند سیب‌زمینی پخته، ماكارونی و تخم‌مرغ می‌توانید پنیر اضافه كنید.


 
از ماست به عنوان میان وعده‌های غذایی استفاده كنید. گوشت، ماهی و جایگزین‌ها باید 2 بار در روز مصرف شوند. گوشت گاو، بوقلمون و مرغ همگی مناسب هستند. برخی كودكان ترجیح می‌دهند گوشت را به صورت نرم و مرطوب همراه سس یا آبگوشت مصرف كنند.


 
ساردین خرد شده، ماهی آزاد، ماهی تن و گوشت‌های سرد مكمل‌های مناسبی برای پر كردن ساندویچ‌ها هستند.


 
ماهی به همراه سس سفید یا سس پنیر سرشار از مواد مغذی است. از تخم مرغ چه به صورت آب پز و یا در ساندویچ‌ها و یا به صورت املت استفاده كنید. در غذای كودك می‌توانید حبوبات و دانه‌های مختلف مانند عدس، لوبیای پخته و نخود بگنجانید.


 
غذاهای چرب و شیرین شامل چربی‌های گسترده، روغن‌های طبخ غذا، شكر، بیسكویت، كیك، شیرینی‌ها، شكلات، خامه، بستنی و نوشیدنی‌ها حاوی قند هستند. این مواد خوراكی نباید در دفعات زیاد به كودك خورانده شود و در صورت مصرف باید در مقادیر اندك خورده شود.


 
مصرف زیاد از حد این مواد خوراكی میل كودك را برای مصرف غذاهای مغذی‌تر و بهره‌مندی از یك رژیم غذایی با كیفیت‌تر دچار اشكال می‌كند. به علاوه خوراكی‌ها و آشامیدنی‌های قندی احتمال پوسیدگی دندان‌ها را افزایش می‌دهد. برخی از نوشیدنی‌های بدون قند و رژیمی هم حتی می‌توانند موجب پوسیدگی دندان‌ها شوند از این رو شیر و آب بهترین نوشیدنی‌ها در بین وعده‌های غذا محسوب می‌شوند.

 

 

سه شنبه 22/4/1389 - 12:47
كودك

موضوع : کودکان

 

● روش‌های مقابله با ترس کودک


▪ برای مقابله با ترس کودک دو شیوه وجود دارد:


الف) شیوه پیشگیری، پیش از آنکه کودک در موقعیت ترسناک قرار بگیردآمادگی‌های لازم را به او بدهید.


-اگر احتمال می‌دهید کودکتان از صدای رعد و برق ، بترسد در یک روز توفانی او را لباس بپوشانید و به حیاط یا بالکن ببرید و به او بگویید که حالا در آسمان برقی را خواهد دید و صدای بلندی را خواهد شنید و به این صورت با او بازی کنید.


- اگر حدس می‌زنید کودکتان از دندانپزشک بترسد او را پیش از آنکه با دندانپزشک روبرو شود آماده سازید.


اگر کودک باید برای مدتی در بیمارستان بستری شود او را از قبل آماده سازید.


-اگر خودتان از چیزی ترسیدید، سعی کنید تا جایی که برایتان امکان دارد خود را کنترل کنید چون دلهره و اضطراب شما به کودک منتقل خواهد شد.


- هرگز نزد کودک از خطر احتمالی یا مکان وقوع حادثه‌ای صحبت نکنید.


ب) شیوه کاهش ترس، چگونه باید با کودک ترسو برخورد کرد؟ چگونه می‌توان ترس او را از بین برد یا حداقل کاهش داد؟


- هرگز کودک خود را بخاطر ترسش، مسخره نکنید.


- او را مورد تهدید و سرزنش قرار ندهید.


- از گفتن جملاتی نظیر: خجالت‌آور است، تو دیگر بزرگ شده‌ای و.... جداً بپرهیزید.


- با او درباره افراد شجاع صحبت کنید.


- نزد او از افراد ترسو انتقاد کنید و رفتار آنها را زشت بشمارید.


- تا جایی که می‌توانید او را به مهر و علاقه خودتان نسبت به او مطمئن سازید.


-او را از نظر بدنی و مزاجی تقویت کنید.


-علت ترس را بیابید.


- رفتار عاقلانه و خونسردانه پدر و مادر در برخورد با شرایط خطرناک نمونه‌ای از رفتار صحیح در موقعیت‌های خطرناک را به کودک نشان می‌دهد. بنابراین سعی کنید برای کودک خود الگوی مناسبی ‌باشید.


ترس نوزادان


نوزادان از صدای بلند و از دست دادن تعادل یا سطح اتکا می‌ترسند و ترس خود را با جیغ و گریه و جمع کردن دست و پا نشان می‌دهند.به این ترس‌ها، ترس‌های اولیه می‌گویند که به مرور زمان برطرف می‌شود.


● ترس‌های معمول کودکان


در اغلب کودکان، در سنین ۶ تا ۸ ماهگی، ترس از افراد بیگانه دیده می‌شود و ممکن است تا ۱۸ ماهگی نیز ادامه یابد. ولی با بالا رفتن سن کودک نوع ترس‌ها نیز تغییر می‌کند. ترس از تاریکی و تنهایی و ترس از حیوانات بین ۲ تا ۵ سالگی ظاهر می‌شود.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 12:34
كودك

موضوع : کودکان

 

حس می‌کنید مدام باید حرف‌هایتان را تکرار کنید؟ این امر طبیعی است. سال‌ها زمان لازم است تا یک کودک، قوانین اجتماعی و احترام را بیاموزد.


در قرن ۱۹ میلادی، در میان طبقه اشراف اروپائی، کودکان باید می‌آموختند هر قاشق و چنگال مخصوص خوردن چه غذائی است. چنگال دسر را باید از چنگال سالاد تشخیص می‌دادند و حتی باید می‌دانستند وقتی غذا را شروع می‌کنند، قاشق باید کدام طرف ظرف باشد و وقتی غذایشان تمام شد، آن را کدام طرف بگذارند. زانوهایشان را باید روی هم می‌گذاشتند و دو دست را روی میز قرار می‌دادند. یک قانون طلائی هم همیشه حاکم بود: سکوت!


● ادب از دیروز تا امروز


گمان می‌کنید امروز وضع تغییر کرده است؟ بله، کاملاً. والدین بیشتر با فرزندانشان مدارا می‌کنند و سر میزشان قانون خاصی حکم‌فرما نیست.


امروز یک کودک ۶ ساله وقتی سر میز می‌نشیند، مدام انگشت‌هایش را درون ظرف پوره می‌کند و هر ۵ دقیقه از سر جایش بلند می‌شود.


در گذشته جوامع، طبقه‌بندی خاصی داشتند و کوچک‌ترها باید به بزرگ‌ترها احترام می‌گذاشتند. اما امروز این بزرگ‌ترها هستند که به کوچک‌ترها احترام می‌گذارند. در اغلب این موارد، والدین به کودکانشان اجازه می‌دهند اول آنها حرف بزنند.


▪ گمان می‌نید تمام عادات خوب اخلاقی در حال محو شدن است؟ نه!


هنوز هم والدین بعضی مسائل مهم را به کودکانشان گوشزد می‌کنند. حتماً این جمله را شما نیز بارها در طول روز تکرار می‌کنید: ”تند غذا نخور“، ”با دهان پر حرف نزن“، قاشق را درست در دست بگیر“، ”درست بنشین“. والدین می‌دانند که شناخت کدهای اجتماعی برای زندگی در میان مردم ضروری است.


● کودکان از ادب چه می‌فهمند؟


آیا کودکان از گفتن جملات احترام‌آمیز، عصبی می‌شوند؟ کلمات جادوئی مثل ”سلام“ و ”متشکرم“ تنها یک رسم نیست. آنها نماد نوعی عشق و احترام به دیگرانند. از طریق همین کلمات است که می‌توانیم با اطرافیان ارتباط برقرار کنیم. یاد گرفتن شیوه احترام گذاشتن به دیگران و بیان کلمات احترام‌آمیز زمان می‌برد.


کودک از روز اول اجتماعی نیست. او یک موجود کوچک خویشتن‌مدار است. برای آنکه او به سمت دیگران برود و برای آنان احترام قائل شود، باید ابتدا روی آنها شناخت پیدا کند.
اجتماعی شدن کودک، حول و حوش ۵/۲ تا ۳ سالگی آغاز می‌شود. پیش از آن نیز می‌توانید به اجتماعی شدن کودکتان کمک کنید ولی سعی نکنید از او انتظار بیان جملات احترام‌آمیز را داشته باشید.


کودکان احترام خود را با یک لبخند، یک ژست، یک حرکت بدن و... نشان می‌دهند. این والدین هستند که باید با کلمات، حرکات او را تکمیل کنند. وظیفه شما این است که پس از دو سالگی هر چند ممکن است خسته‌کننده باشد ولی هر بار که او ژست احترام می‌گیرد به او بگوئید: ”به خاله چی گفتی؟“، ”سلام کردی“، ”گفتی متشکرم“ و... تا مجبور شود کلمات جادوئی احترام را به زبان آورد.


کدهای اجتماعی و کلمات احترام‌آمیز در میان تمامی خانواده‌ها یکسان نیست. مادر اصولاً نقش مهمی در این میان بازی می‌کند. کودک ادب را از والدین و بزرگ‌ترهای محیط اطرافش می‌آموزد.
شما نمی‌توانید به کودکتان چیزی را آموزش دهید و از او انتظار اجرا داشته باشید در حالی‌که خودتان آن را انجام نمی‌دهید. همه چیز از خانه آغاز می‌شود. اگر شما هر روز صبح که او را می‌بینید به او سلام کنید، او این‌کار را تکرار خواهد کرد.


● توقع شما، سن کودک!


وضع تربیتی، موضوعی نسبی و به فرهنگ هر خانواده مربوط است. در برخی خانواده‌ها گفتن یک ”مرسی“ کافی است در حالی‌که در برخی دیگر گفتن حتی ”متشکرم مامان جون“ هم کم است. این ما هستیم که برحسب عقیده‌مان، ادب را به کودک می‌آموزیم. کودکان در صورتی‌که قوانین برایشان روشن باشد، خیلی زود خود را با شرایط وفق می‌دهند. البته باید سن کودک را در هر شرایطی در نظر گرفت.


فراموش نکنید گاهی برخی حرکات، نیاز یک کودک است. اگر فرزندتان غذا را با دست لمس می‌کند، برای آن است که می‌خواهد با غذا ارتباط برقرار کند. جانشین کردن یک قاشق فلزی به‌جای انگشتان وی، کمکی به او نخواهد کرد. کودکان آرام آرام، کدهای اجتماعی را می‌آموزند و آنها را نماد آزادی خود تلقی خواهند کرد. اگر کمی صبر کنید، همه چیز درست می‌شود.


● توصیه‌های مهم:


۱) شما برای فرزندتان الگو هستید. در مقابل او از کلمات احترام‌آمیز استفاده کنید.


۲) او را مجبور نکنید دوستان یا اقوامتان را ببوسد. بوسیدن نشانه احترام نیست.


۳) از سر میز مدام برای آوردن وسایل گوناگون برنخیزید تا کودکتان نیز کار شما را تقلید نکند.


۴) در ۱۸ ماهگی کودکان دوست دارند غذاها را لمس کنند. این امر را فاجعه ندانید. این‌کار به او کمک می‌کند با غذا ارتباط برقرار کرده و آن را بخورد. در عین سخت‌گیری، گاهی هم ملاحظه او را بکنید.

 

 

سه شنبه 22/4/1389 - 12:30
كودك

گرچه برخی از موارد شب‌ادراری ناشی از بیماریهای زمینه‌ای است، در اغلب موارد این مشکل در دوره‌ای که کودک در حال یادگرفتن کنترل مثانه است، بروز می کند.

● والدین با به کار بستن این توصیه‌ها می‌توانند به پیشگیری از شب ادراری کودک کمک کنند:
▪ شب‌ها در فواصل منظم کودکتان را برای رفتن به توالت بیدار کنید.

▪ این فواصل را به تدریج افزایش دهید تا زمان یکه کودک شب را بدون خیس کردن بستر بگذراند.


▪ نگذارید کودک در شب بیش از حد مایع بنوشد، به خصوص نوشابه‌هایی که محتوی کافئین باشند.

▪ البته ترتیبی دهید که کودکتان در طول روز به اندازه کافی مایع دریافت کند تا از کم‌‌آبی بدن او جلوگیری شود.

▪ از زنگ‌های مخصوص شب‌ادراری استفاده کنید، که به رطوبت واکنش نشان می‌‌دهن دو کودک را بیدار می‌کنند تا به توالت برود.

▪ کودک را وا دارید تا مثانه‌اش را تمرین دهد، مثلا با متوقف کردن و نگه‌داشتن ادرار.

▪ برای شب‌ادراری که با گذشت زمان و تمرین بهبود پیدا نکند، دارودرمانی و روان‌درمانی ممکن است به کار رود.
سه شنبه 22/4/1389 - 12:27
ازدواج و همسرداری

ممکن است وقتی مرد مرتکب اشتباه می شود و همسرش ناراحت می گردد، به شدت عصبانی شود. شدت ناراحتی مرد با اندازه اشتباهی که کرده رابطه دارد. یک اشتباه کوچک او را در موقعیت تدافعی کمتری قرار می دهد و حال آنکه اشتباه بزرگ او را تدافعی تر می سازد. گاه زنها تعجب می کنند که چرا همسرشان به اشتباهش اعتراف نمی کند. پاسخ این است که مرد می ترسد مورد عفو همسرش قرار نگیرد.


وقتی مردی در شرایط روحی بدی به سر می برد، اگر همسرش او را تندبادی گذرا و کم دوام تصور کند، مرد پس از عبور تندباد به این دلیل که از روی شکایت حرف نزده و درصدد تغییر او برنیامده است، به همسرش پاداشی ارزشمند می دهد. اگر زن سعی کند که تندباد را متوقف سازد، مشکلات عدیده ای به وجود می آید و ضمن آن مرد، زن را به دخالت بی جا در کارش متهم می سازد.


آگاهی از این مطلب برای بعضی از زنها بسیار جدی است. زیرا زن در بین هم جنسانش، در مواقع ناراحتی حمایت می شود و همه درگیر می شوند و سعی می کنند از علت ناراحتی او مطلع شوند. اما در مردها در چنین مواقعی همه کوتاه می آیند و صبر و شکیبایی به خرج می دهند.



 

سه شنبه 22/4/1389 - 12:24
بیماری ها

مصرف فندق برای افراد مسن، علاوه بر جلوگیری از آتروفی مغزی از عوارض دیگر كهولت سن، جلوگیری می‌كند.

 

فندق دارای طبیعت گرم و خشك و تقویت‌كننده جوهر مغز است.

 

فندق متشكل از فسفر، روغن ثابت معطر، آلانتوئیك اسید، بروتئین، كلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم است.

 

برپایه نظرات حكمای طب سنتی، فندق از معدود غذاهایی است كه در روند جلوگیری از آتروفی مغزی (كوچك شدن مغز) و تحلیل رفتن نیروها و انرژی‌ها و حتی قوای مغزی به شكل قابل توجهی مؤثر بوده و حتی در درمان آن، دارویی بی‌نظیر است.

 

مصرف فندق برای افراد مسن علاوه بر تجدید قوای مغزی و جلوگیری از آتروفی مغزی، آلزایمر و دیگر عوارض ناشی از كهولت سن در مغز را به علت وجود روغن‌های خاص و همچنین خاصیت خلط‌آوری و تقویت‌كنندگی و مقوی بودن، كاهش می‌دهد.

 

فندق غذای دارویی مفید است كه دسترسی به آن به سادگی امكان‌پذیر بوده و صرفه اقتصادی نیز دارد.

 

نحوه مصرف: 5 تا 10 عدد مغز فندق به همراه یك استكان آب جوش و مقداری عسل با عنوان شیر فندق را می‌توان مصرف كرد.

 

مصرف توأم فندق با دیگر مغزها نظیر بادام سفید شده، بادام هندی، پسته و گردو مفید است. البته با مصرف تركیب مذكور می‌توان شادابی و جوانی خود را حفظ و از پیری زودرس و عوارض آن جلوگیری نمود.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 12:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته